POLOLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK VE FN BRNO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POLOLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK VE FN BRNO"

Transkript

1 POLOLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK VE FN BRNO Za období: Vypracovala: Klára Pitlachová (koordinátorka DC Motýlek) V 1. pololetí dobrovolníků ukončilo spolupráci - 66 dobrovolníků se nově formálně registrovalo při vstupním pohovoru - 47 uchazečů absolvovalo celodenní výcvik - 30 dobrovolníků uzavřelo smlouvu o spolupráci - 27 dobrovolníků nově zahájilo aktivní spolupráci Ke tedy s DC Motýlek spolupracovalo 80 dobrovolníků (oproti 74 dobrovolníkům spolupracujících ke dni ). Základní demografické údaje dobrovolníků registrovaných v databázi DC Motýlek k : Pohlaví muž 9% žena 91% let 6% let 6% let 8% let 11% Věk nad 70 let 2% let 46% let 21% ID 2% MD 1% ÚP 2% Pracovní status důchodce 13% pracující 24% student 58%

2 V databázi DC Motýlek bylo k registrováno celkem 112 dobrovolníků a vážných zájemců o spolupráci, z toho: 68 dobrovolníků pro pravidelnou činnost (18 z toho mělo činnost dočasně přerušenu z důvodů zkoušek, zdravotních potíží aj.) - 31 pro činnost na dětských odděleních FN Brno - 17 pro činnost v LDN - 11 pro činnost na IHOK - 1 pro činnost na DTC - 9 pro činnost v Domově pro seniory Kociánka 12 dobrovolníků pro jednorázovou činnost 32 zájemců se rozhodovalo pro vstup do přípravy nebo čekali na zařazení na vybrané pracoviště. Pravidelná dobrovolnická činnost ve FN Brno Do pravidelné činnosti na pracovištích FN Brno se v uplynulém pololetí zapojilo celkem 43 dobrovolníků, kteří realizovali 477 návštěv, strávili zde 1262 hodin a při své pravidelné činnosti kontaktovali 2847 pacientů. Návštěvy probíhaly na následujících pracovištích: Léčebna pro dlouhodobě nemocné Interní hematoonkologická klinika (lůžková i ambulantní část) Diagnosticko-terapeutické centrum (činnost zahájena nově v květnu 2008) Klinika dětské onkologie (odd. 23 a 31) Klinika dětské neurologie (odd. 32) Klinika dětské ORL (odd. 20) I. dětská interní klinika (odd. 67; na odd. 69 byla v průběhu uplynulého období činnost ukončena z důvodu nedostatečného zázemí pro dobrovolníky) Klinika dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie (odd. 8, 14; na odd. 16 byla v průběhu uplynulého období činnost ukončena z důvodu nezájmu pracoviště) Pravidelná činnost dobrovolníků v 1. pololetí 100% 90% 80% , % 60% 50% 40% 22 88, , LDN DTC IHOK PDM 30% 20% 10% , % Návštěvy Hodiny Kontakty (Údaj kontakty udává počet pacientů, se kterými dobrovolník při své návštěvě komunikoval.)

3 22 dobrovolníků navštěvovalo dětská oddělení na Černopolní, 5 dobrovolníků navštěvovalo oddělení pro dospělé pacienty v Bohunicích a 19 dobrovolníků navštěvovalo seniory v Léčebně pro dlouhodobě nemocné. (Někteří navštěvovali více pracovišť současně). V průměru každý pravidelně docházející dobrovolník na svém pracovišti realizoval každých 14 dní jednu návštěvu o délce 2 hodiny a 40 minut v kontaktu se 6 pacienty. Ve skutečnosti se návštěvy jednotlivých dobrovolníků pohybovaly od 1 až po 53 návštěv za celé pololetí, součet reálné doby všech návštěv jednotlivých dobrovolníků se pohyboval od 0,5 do 185,75 hodin pro celé pololetí a celkový počet kontaktů s pacienty při návštěvách jednotlivých dobrovolníků v uplynulém čtvrtletí se pohyboval v rozmezí od 1 do přibližně 750 kontaktů na dobrovolníka (vysoký počet kontaktů s pacienty je charakteristický pro ambulantní pracoviště DTC a IHOK). V následujících tabulkách můžeme sledovat toto rozložení v prvním a druhém čtvrtletí: Akceschopnost Kvartál I Kvartál II 1-6 návštěv 63% 63% 7-12 návštěv 29% 33% návštěv 7% 2% víc než 18 0% 2% dobrovolníků Výdrž Kvartál I Kvartál II 1-12 hodin 56% 61% hodin 22% 26% hodin 12% 2% víc než 36 10% 11% dobrovolníků Z uvedených tabulek vyplývá, že téměř dvě třetiny dobrovolníků měsíčně realizovaly pouze 2 nebo méně návštěv na pracovišti, na které byli zařazeni. S tím koresponduje také to, že velký počet odcházejících dobrovolníků svou činnost ukončí hned v průběhu prvního měsíce po zařazení na pracoviště navzdory tomu, že se při uzavírání smlouvy s DC Motýlek dobrovolníci zavazují k minimálně 3 měsíční činnosti (o frekvenci 1 návštěva týdně). Na tomto rozporu se podle našeho názoru podílí zejména následující faktory: - přirozená fluktuace studentů ve zkouškovém období, - pokles motivace k činnosti v průběhu časové prodlevy mezi vstupními školeními, - nedostačující personální podpora dobrovolníků ze strany FN Brno a na pracovištích přijímajících dobrovolníky. Zpětná vazba a ocenění od pracovníků, se kterými dobrovolníci přichází do styku v přijímající organizaci, jsou nezbytné zvláště v prvních týdnech po zahájení činnosti a u dobrovolníků se slabší vnitřní motivací pro pravidelnou docházku. Další aktivity dobrovolníků a DC Motýlek ve FN Brno Jednorázové aktivity pro pacienty FN Brno Účast v dětské soutěži Moje veličenstvo kniha vyhlášené Ekocentrem Brno příprava a výroba knihy na téma Jak uzdravit strom. 12. a Příprava a realizace velikonoční dílny v LDN výroba pomlázek a zdobení velikonočních kraslic. 2. a Příprava a realizace domácího kina v LDN promítání filmu pro pamětníky a posezení u čaje Květinářská dílna v LDN při příležitosti dne matek dekorování květináčů a rozdílení fialek na všechny pokoje vyhlášení vítězné knihy DC Motýlek a předčítání A. Goldflama na PDM Zahradní slavnost v LDN posezení u táboráku a doprovodný program pro pacienty, personál a jejich blízké.

4 Spolupráce s veřejností Sbírka rukodělných výrobků do dobročinného prodeje (individuální dárci) ZŠ a Dětský domov Vídeňská výroba ptačích krmítek do LDN Věznice Světlá nad Sázavou šití maňásků, loutek a polštářků na PDM Jednorázových aktivit v celkovém rozsahu cca 50 hodin (včetně přípravy) se aktivně účastnilo 26 dobrovolníků, kteří v jejich průběhu kontaktovali alespoň 155 pacientů.

5 Výcviky, semináře, besedy a workshopy pro dobrovolníky 9.2. Úvodní školení nových zájemců o dobrovolnou činnost (16 účastníků) Seminář psychologa psychologie handicapu (17 účastníků) Beseda s psychologem a matkou onkologického pacienta dítě a smrt (9 účastníků) Úvodní školení nových zájemců o dobrovolnou činnost (16 účastníků) Seminář psychologa syndrom vyhoření (8 účastníků) Praktický workshop výroba bižuterie z korálků (7 účastníků) 7.6. Úvodní školení nových zájemců o dobrovolnou činnost (13 účastníků) Výstupy z úvodních školení: Noví uchazeči se nejčastěji obávají vlastní nejistoty při prvním kontaktu s pracovištěm a s pacientem, svého selhání v náročnějších situacích na pracovišti a své nadbytečnosti naplnění těchto obav bývá také častým důvodem k předčasnému ukončení činnosti, pokud začínající dobrovolník nemá příležitost tyto překážky sdílet a adekvátně řešit (s asistujícím dobrovolníkem, kontaktní osobou, koordinátorem). Nejkladněji jsou hodnoceny praktické zkušenosti dlouhodobě zapojených dobrovolníků, informace kontaktních osob a nedirektivní přístup k dobrovolníkům. Supervizní setkání pro dobrovolníky dobrovolníci z LDN (9 účastníků) dobrovolníci z PDM (10 účastníků) dobrovolníci z LDN (12 účastníků) (plánované jarní supervize pro dobrovolníky z PDM a IHOK se neuskutečnily pro nízký počet zájemců) 2.6. dobrovolníci ze všech pracovišť (15 účastníků) Výstupy ze supervizních setkání: Návrh na nové pojetí aktivit v LDN návrh pořádat pravidelně se opakující bloky ergoterapeutických aktivit jako prostředek k překonání prohlubující se rezignace u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Vyžaduje upravenou vstupní přípravu a stálý tým dobrovolníků. Námět na doplňující seminář - komunikace s nereagujícím pacientem, bazální stimulace (LDN). Komunikace dobrovolníků s personálem a postavení dobrovolníka na pracovišti otázka, nakolik jsou dobrovolníci pro personál čitelní a zařaditelní: Opět důraz na vzájemnou zpětnou vazbu.

6 Medializace dobrovolnického programu Dokument ČT Kde peníze pomáhají (prezentace činnosti dobrovolníků na PDM) Prezentace činnosti v rádiu Proglas (hodinový pořad Magdazín) 2.5. Prezentace činnosti v rádiu Český rozhlas Brno (hodinový pořad Apetit) Průběžná provizorní aktualizace webu DCM Ekonomická úspora získaná prací dobrovolníků pro FN Brno v uplynulém pololetí činila přinejmenším Kč (při hrubém přepočtu evidovaných odpracovaných hodin na finanční odměnu 52,- Kč tedy částku, kterou by byl za stejnou činnost odměněn brigádník). Lidskou hodnotu dobrovolnické služby ilustrujme následujícím úryvkem: Vyplňovala jsem s pacienty dotazníky, obešla jsem pokoj po pokoji celé druhé oddělení a zjistila jsem, že je velká poptávka po dobrovolnících. Poznala jsem asi 20 pacientů, z toho takových 15 vůbec nemělo tušení, že nějací dobrovolníci jsou nebo kdo jsme a že by za nimi někdo mohl chodit. Většina z nich by o to měla velký zájem, o dobrovolníka by moc stáli Velmi silný zážitek jsem měla z návštěvy u pacientky, která je upoutaná na lůžko, špatně slyší a nevidí na jedno oko. Je velice komunikativní, ale bohužel se cítí velmi osamělá, protože kvůli své imobilitě a potížím se sluchem si nemůže povídat se svou spolupacientkou, která také nemůže chodit a špatně slyší. Sestřičky mají hodně práce, takže nemají čas si povídat. Byla jsem s ní asi 20 minut, než jsem musela na vlak. Ale i za tak krátkou dobu se pacientka vypovídala, celou dobu mě držela za ruku. Domluvily jsme se na další návštěvě. Řekla mi, že je moc vděčná za můj čas a přítomnost, což mě moc potěšilo a znovu ujistilo že naše práce má smysl, ale také zároveň rozesmutnělo, protože jsem si uvědomila, že takový problém tam má většina pacientů, cítí se opuštění a sami, často je to zapříčiněno jejich handicapem a taky tím, že je na ně málo času. (z osobní komunikace koordinátorky s dobrovolnicí-diplomantkou ze dne ) V PŘÍŠTÍM POLOLETÍ CHYSTÁME: Úvodní školení nových zájemců o dobrovolnou činnost Intervize pro dobrovolníky z IHOK a DTC Supervize pro dobrovolníky z LDN Supervize pro dobrovolníky z PDM Seminář pro dobrovolníky Supervizně-teambuildingový víkend pro dobrovolníky Úvodní školení nových zájemců o dobrovolnou činnost?.11. Seminář pro dobrovolníky?.12. Supervize pro dobrovolníky z PDM, IHOK+DTC, LDN?.12. Slavnostní ocenění dobrovolníků Září-prosinec: měsíční dílny a setkání v LDN (výroba gelových svíček, domácí kino, výroba adventních věnců, vánoční nadílka)

ČTVRTLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK

ČTVRTLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK ČTVRTLETNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DC MOTÝLEK Za období: 1.1. 31.3.2008 Vypracovala: Klára Pitlachová (koordinátorka DC Motýlek) V uvedeném období - 9 dobrovolníků ukončilo spolupráci (z celkem 74 spolupracujících

Více

Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR

Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR MUDr. Ivana Kořínková Konference Amélie, o.s. a VFN I slova léčí 27.2.2013, Všeobecná fakultní nemocnice, Praha 2 Obsah I. Významné vlivy a mezníky

Více

Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s.

Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s. Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s. Výroční zpráva 2016 Člověk je bohatý tím, co učinil pro druhé. J.W.Goethe Vážení a milí přátelé, spolupracovníci a dárci, je mou milou povinností přivítat Vás při čtení

Více

Dobrovolnické centrum Motýlek 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉ CENTRUM MOTÝLEK

Dobrovolnické centrum Motýlek 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉ CENTRUM MOTÝLEK Dobrovolnické centrum Motýlek 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 DOBROVOLNICKÉ CENTRUM MOTÝLEK Zpráva o činnosti občanského sdružení Slovo úvodem Je za námi jedenáctý rok, kdy se Motýlci snaží zpříjemnit pobyt lidem

Více

Dobrovolnické centrum Motýlek

Dobrovolnické centrum Motýlek Dobrovolnické centrum Motýlek Výroční zpráva 2015 Slovo úvodem Dobrovolnické centrum Motýlek překonalo další rok své existence. Minulý rok se nesl v duchu zásadní změny, která však neovlivnila kontinuitu

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 30.6.2015

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 30.6.2015 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 30.6.2015 Název střediska: Středisko poradenství Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny vykonávají svou činnost na základě pověření k výkonu

Více

I. oblast Management dobrovolníků

I. oblast Management dobrovolníků I. oblast Management I. oblast Management dobrovolníků 1. Vstupní síto nábor a výběr uchazečů 1.1. Úspěšnost propagace a medializace programu 1.1.1. Na základě jakých zdrojů informací o programu většina

Více

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc Pavla Tichá Amelie, o.s. Bc. Šárka Ročková Onkologická klinika FNOL Jak program vznikal? 2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání

Více

Dobrovolnické programy Amelie, o.s.

Dobrovolnické programy Amelie, o.s. Dobrovolnické programy Amelie, o.s. Autor: Pavla Tichá Amelie o.s., Šaldova 15, Praha 8 Konference I slova léčí 27. 2. 2013 Proč a jak vznikla Amelie? 2004 2005 2006 Diagnóza PT pokročilá CA prsu s meta

Více

Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s.

Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s. Dobrovolnické centrum Motýlek, z.s. Výroční zpráva 2017 Vážení a milí přátelé, spolupracovníci a dárci, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Dobrovolnickému centru Motýlek, z.s. naplňovat jeho poslání

Více

DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY

DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY DOTAZNÍK PRO DOBROVOLNÍKY U každé z následujících otázek zvolte jednu odpověď (pokud není uvedeno jinak), která se shoduje se skutečností. 1. Jak dlouho jste dobrovolníkem v tomto zdravotnickém zařízení?

Více

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Metodický pokyn Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo MP 012 Vydání 4 nemocnice Středočeského kraje Datum 1.10.2012 1.12.2017 ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Platnost dokumentu

Více

MUDr. Ivana Kořínkov. nková. Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů. MZČR, , Praha

MUDr. Ivana Kořínkov. nková. Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů. MZČR, , Praha MUDr. Ivana Kořínkov nková Konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických programů MZČR, 24.11.2009, Praha OD KDY : 1999 Pilotní testovací začátky 2000 Počátky systémového rozvoje a tvorby základních

Více

Slovo na úvod. Dobrovolnický program v roce 2008. Vydalo Dobrovolnické centrum Motýlek, o.s. ke dni 1. 6. 2009. Seznam používaných zkratek:

Slovo na úvod. Dobrovolnický program v roce 2008. Vydalo Dobrovolnické centrum Motýlek, o.s. ke dni 1. 6. 2009. Seznam používaných zkratek: Vydalo Dobrovolnické centrum Motýlek, o.s. ke dni 1. 6. 2009 Adresa: Černopolní 9, 625 00, Brno Tel.: 532 234 504 Mobil: 739 030 762 Mail: motylek@dc-motylek.cz www.dc-motylek.cz IČO: 266 22 335 Bankovní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH

Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH 1 Oblast Organizace FOKUS Vysočina 1.1 Cíle 1.2 Cílová skupina 1.3 Cílové priority na rok 2014 1.4 Aktivity interní materiál organizace

Více

S M L O U V A O D O B R O V O L N É Č I N N O S T I číslo... A CANISTERAPEUTICKÉ SLUŽBĚ

S M L O U V A O D O B R O V O L N É Č I N N O S T I číslo... A CANISTERAPEUTICKÉ SLUŽBĚ S M L O U V A O D O B R O V O L N É Č I N N O S T I číslo... A CANISTERAPEUTICKÉ SLUŽBĚ Oblastní nemocnice Kladno, a.s., nemocnice Středočeského kraje Vančurova 1548, 272 59 Kladno, IČ.: 27256537 zapsaná

Více

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 6 10.5.2004 Síť zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji k 31.12.2003 Koncem

Více

Datum zpracování projektu: 2016

Datum zpracování projektu: 2016 Téma projektu Datum zpracování projektu: 2016 Husova 2624, 580 22 Havlíčkův Brod, Telefon: 569 472 111, e-mail: nemocnice@onhb.cz, IČO: 00179540 Strana 1 (celkem 12) Nemocnice Havlíčkův Brod (NHB) zaujímá

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ

KVALITA OČIMA PACIENTŮ KVALITA OČIMA PACIENTŮ fakultní nemocnice a ústavy- IV. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných zdravotnických zařízeních přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu:

Více

Fakultní nemocnice Olomouc, Oddělení klinické psychologie

Fakultní nemocnice Olomouc, Oddělení klinické psychologie P. Pavlova 6, Fakultní nemocnice Olomouc, vedoucí organizace: kontaktní osoba: kontaktní adresa: PhDr. Naděžda Dařílková Eva Švecová (sekretariát kliniky) FNOL, Puškinova 6, Olomouc kontaktní telefon:

Více

Zmapování aktuální situace a potřeb pro optimální začleňování dobrovolnických programů ve zdravotnických zařízeních v ČR

Zmapování aktuální situace a potřeb pro optimální začleňování dobrovolnických programů ve zdravotnických zařízeních v ČR Zmapování aktuální situace a potřeb pro optimální začleňování dobrovolnických programů ve zdravotnických zařízeních v ČR Analýza výstupů z dotazníkového šetření Řešitel projektu: MUDr. Ivana Kořínková,

Více

Management praxí v systému student mentor tutor. Zdeňka Mikšová Lenka Mazalová, Šárka Šaňáková Ústav ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických věd

Management praxí v systému student mentor tutor. Zdeňka Mikšová Lenka Mazalová, Šárka Šaňáková Ústav ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických věd Management praxí v systému student mentor tutor Zdeňka Mikšová Lenka Mazalová, Šárka Šaňáková Ústav ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických věd Příprava a realizace praxí systémem SMT - podmínky Materiální

Více

Odborné léčebné ústavy v roce 2002

Odborné léčebné ústavy v roce 2002 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 22.5.2003 29 Odborné léčebné ústavy v roce 2002 Koncem roku existovalo v ČR 169 odborných léčebných ústavů - léčebny

Více

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Projekt šesti tematických kulatých stolů Realizuje SKOK, o.s. ve spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung 3. Kulatý stůl: Dobrovolnictví v náročných

Více

Služby pro pěstounské rodiny

Služby pro pěstounské rodiny Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny vykonávají svou činnost na základě pověření k výkonu

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s.

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. POHLEDEM MENTORKY Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. Projekt: PosílenÍ absorpční kapacity v oblasti Zdravotnictví a sociálních služeb v okrese Ústí nad Orlicí,

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ

KVALITA OČIMA PACIENTŮ KVALITA OČIMA PACIENTŮ fakultní nemocnice a ústavy-ii. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných zdravotnických zařízeních přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu:

Více

Zpráva o činnosti za rok 2018

Zpráva o činnosti za rok 2018 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy zařízení Centra intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, p.o. 460 05 Liberec 5-Králův Háj, Dvorská 445/10 Tel.: 606 167 312, 485 108

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 1 3.6.2003 Síť zdravotnických zařízení v Jihočeském kraji v roce 2002 Touto aktuální

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 6 14.5.2002 Nemocnice v Jihomoravském kraji v roce 2001 V Jihomoravském kraji existovalo

Více

Smlouva v oblasti dlouhodobé dobrovolnické služby

Smlouva v oblasti dlouhodobé dobrovolnické služby Smlouva v oblasti dlouhodobé dobrovolnické služby (uzavřena dle 8 zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů) Článek I Smluvní strany ADRA, o.p.s., IČ 61388122 Klikatá 90c,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN. Rozvoj programu

VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN. Rozvoj programu VÝROČNÍ ZPRÁVA Dobrovolnického centra VFN Rozvoj programu 2013 2014 2015 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj

Více

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO 70289166 591 01 Žďár nad Sázavou Tel. 566 659 178 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ŠKRDLOVICE 243 Tel. 566 654 641 566 654 611 e-mail:dps.skrdlovice@seznam.cz

Více

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská)

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) Měsíc Den Činnost Srpen 25. Pedagogická porada 25. 28. Opravné zkoušky a zkoušky v náhradním termínu Přípravné práce na nový školní rok 2014/2015

Více

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče

Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Význam dobrovolnictví v oblasti zdravotně sociální péče Projekt šesti tematických kulatých stolů Realizuje SKOK, o.s. ve spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung 1. Kulatý stůl: Týmová spolupráce profesionálů

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Odborné sociální poradenství, id. 8199869 Kapacita služby: Okamžitá

Více

Dobrovolnictví v sociálních službách. Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava

Dobrovolnictví v sociálních službách. Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava Dobrovolnictví v sociálních službách Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava Představení o. s. ADRA Adventist Development and Relief Agency založena vusa vroce 1956 a dnes má zastoupení již ve 125 státech

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.4.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti za období od 1.4.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.4.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Druh služby: Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny zahájily

Více

CHARITA OSTRAVA FAKULTNÍ NEMOCNICE OSTRAVA Bc.Jana Camfrlová, koorditároka hospicového hnutí Marie Karásková DiS., koordinátorka programu v nemocnici CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz 1 PŘEDSTAVENÍ

Více

3. KULATÝ STŮL. klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL. v rámci projektu:

3. KULATÝ STŮL. klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL. v rámci projektu: 3. KULATÝ STŮL klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL v rámci projektu: Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov VYTVOŘENÍ PRAKTICKÝCH MATERIÁLŮ

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 30.6.2016 Název střediska: Středisko poradenství Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny vykonávají svou činnost na základě pověření k výkonu

Více

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 a Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Prázdninový provoz na oddělení dětské neurologie, psychiatrie

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - II. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných psychiatrických léčebnách přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu: RNDr.

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje Ústeckého kraje 2019 2020 Dvouletá podpora dobrovolnických center Ústeckého kraje v sociální oblasti Předkládá: RADA dobrovolnických center Ústeckého a Karlovarského kraje (neformální rada, přehled členů

Více

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Návrh ukazatelů sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Obecná ustanovení 1) Ukazatele se vztahují na služby registrované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění

Více

Dobrovolnictví. v programu D-klubu

Dobrovolnictví. v programu D-klubu Dobrovolnictví v programu D-klubu " Dobrovolníci pracují zadarmo proto, protože jsou k nezaplacení." DOBROVOLNICTVÍ A DOBROVOLNÍCI Dobrovolnictví je vědomá, svobodně zvolená činnost ve prospěch těch, kteří

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Velikonoční sbírka....3 Kalendář uskutečněných akcí za 04/2011.....6 Podporují nás...

Více

23.5. 17.6.2016 Zkouškové období

23.5. 17.6.2016 Zkouškové období 9/1/2015 9:00 Zahájení školního roku denní forma studia 9/11/2015 9:00 Zahájení školního roku kombinovaná forma studia 11. 12.9.2015 Konzultace kombinované formy studia 9/12/2015 8.00 Zápis na CMTF 1.

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Pardubice 1 23.4.2002 Lůžkový fond nemocnic a OLÚ k 31.12.2002 Podkladem prezentovaných dat jsou

Více

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Praha, září 2015 Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 2 Zjištění... 4 2.1 Ubytovaní žáci a studenti... 4 2.2 Žáci,

Více

Motto: Pomáháme vám pomáhat

Motto: Pomáháme vám pomáhat DOBROVOLNICKÉ CENTRUM FN V MOTOLE Motto: Pomáháme vám pomáhat Souhrnná zpráva za rok 2010 Realizační tým programu: Interní garant programu Mgr. Jana Nováková, MBA náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Dobrovolnické

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od..207 do 3.2.207 Název střediska: Středisko poradenství Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny vykonávají svou činnost na základě pověření k výkonu sociálně-právní

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2017 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o.

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o. Ing. Jan Mlčák, MBA Nemocnice Pelhřimov p.o. Motto Pacient je ten, kdo posuzuje kvalitu naší péče a služeb. Chceme být zdravotnické zařízení, které je pacienty žádané a uspokojuje jejich potřeby a očekávání.

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ

KVALITA OČIMA PACIENTŮ KVALITA OČIMA PACIENTŮ fakultní nemocnice a ústavy- III. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných zdravotnických zařízeních přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu:

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

Klient byl návštěvníkem některé z ambulancí FTNsP v období červen, červenec, srpen 2006.

Klient byl návštěvníkem některé z ambulancí FTNsP v období červen, červenec, srpen 2006. Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Vídeňská 800, 140 59 Praha 4 oddělení kvality ošetřovatelské péče V ý s l e d k y p r ů z k u m u s p o k o j e n o s t i a m b u l a n t n í c h k l i e n

Více

Charita sv. Anežky Otrokovice, Na Uličce 1617, 765 02 Otrokovice tel. 577 112 032, e-mail: otrokovice@caritas.cz DOTAZNÍK DOBROVOLNÍKA

Charita sv. Anežky Otrokovice, Na Uličce 1617, 765 02 Otrokovice tel. 577 112 032, e-mail: otrokovice@caritas.cz DOTAZNÍK DOBROVOLNÍKA Charita sv. Anežky Otrokovice, Na Uličce 1617, 765 02 Otrokovice tel. 577 112 032, e-mail: otrokovice@caritas.cz DOTAZNÍK DOBROVOLNÍKA Jméno: Příjmení: Kontaktní adresa: E-mail: PSČ: Kontaktní telefon:

Více

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Standard 7 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 11. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti

Více

Projekt včasné diagnostiky myelomu - projekt CRAB

Projekt včasné diagnostiky myelomu - projekt CRAB Projekt včasné diagnostiky myelomu - projekt CRAB Velké Bílovice 4/2008 Plány do roku 2008 Projekt CRAB Oficiálně vyhlášen 20.4.2007 V rámci setkání ve Velkých Bílovicích Realizační tým projektu CRAB Časnou

Více

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz Optimální model rané péče Optimální model popisuje službu rané péče při optimálním stavu finančního, personálního a materiálního zabezpečení. Cena služby poskytované optimálním způsobem je 40 000,- Kč

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Hodonín, 6. listopadu 2013 www.zdravamesta.cz/ps Akce je součástí projektu NSZM ČR Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to? podpořeného finančními

Více

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2014 sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Priorita III. Podpora dobrovolnictví

Priorita III. Podpora dobrovolnictví Opatření III. 1.: Udržení dobrovolnictví Dobrovolnictví je nedílnou součástí poskytování sociálních a návazných služeb. Je nutné znát nejenom osoby schopné a ochotné dobrovolnické aktivity vykonávat, ale

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2006/2007 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

OBSAH. Dobrovolníci ve Fakultní nemocnici Olomouc... strana 4. Dobrovolnické centrum a jeho první rok... strana 5. Kdo je dobrovolník...

OBSAH. Dobrovolníci ve Fakultní nemocnici Olomouc... strana 4. Dobrovolnické centrum a jeho první rok... strana 5. Kdo je dobrovolník... OBSAH Dobrovolníci ve Fakultní nemocnici Olomouc... strana 4 Dobrovolnické centrum a jeho první rok... strana 5 Kdo je dobrovolník... strana 6 Kde dobrovolníci pomáhají... strana 7 Jak dobrovolník pomáhá...

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN školní rok 2014/2015 Tématický celek pro školní rok 2014/2015 zpracování kompetencí v SUKy Název: POJĎME SPOLU ZKOUMAT SVĚT 1. Podtéma

Více

SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007

SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou, Vídeňská 800, Praha 4 SOUHRN Výsledky průzkumu spokojenosti hospitalizovaných pacientů ve FTNsP rok 2007 Oddělení kvality FTNsP ÚVOD Projekt sledování spokojenosti

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 13. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN školní rok 2013/2014 Tématický celek pro školní rok 2013/2014 zpracování kompetencí v SUKy Název: POZNÁVÁME SVĚT KOLEM NÁS Podténa 1.

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 9 26. 9. 2012 Souhrn Surgical Service - Activity in the Ústecký Region in 2011 Informace

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 18 25.8.2004 Síť zdravotnických zařízení v Královéhradeckém kraji k 31.12.2003

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Kvalita Očima Pacientů 2009 Měření kvality zdravotních služeb prostřednictvím spokojenosti pacientů

Kvalita Očima Pacientů 2009 Měření kvality zdravotních služeb prostřednictvím spokojenosti pacientů Kvalita Očima Pacientů 2009 Měření kvality zdravotních služeb prostřednictvím spokojenosti pacientů DOBRO PACIENTA JE NEJVYŠŠÍ ZÁKON Důvody měření spokojenosti pacientů ve vyspělých zdravotních systémech:

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - III. díl

KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - III. díl KVALITA OČIMA PACIENTŮ psychiatrické léčebny - III. díl Měření kvality zdravotní ve vybraných psychiatrických léčebnách přímo řízených MZ ČR Únor 2010 / Závěrečná zpráva z projektu / Řešitel projektu:

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 9 26. 9. 2012 Souhrn Surgical Service - Activity in the Královéhradecký Region

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 20. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst Chrudim, 15. června 2016 www.zdravamesta.cz/ls2016 Tato akce byla připravena za finanční podpory SFŽP a MŽP. KVALITA ŽIVOTA SENIORŮ A SYSTÉMOVÁ PODPORA MĚSTA PRACHATICE Město

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 9 26. 9. 2011 Souhrn Surgical Service - Activity in the Ústecký Region in 2010 Informace

Více

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ Muzeum je svými expozicemi a aktuálními výstavami velmi vhodným místem setkávání,

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2016 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Její možnosti a limity

Její možnosti a limity Její možnosti a limity Zákon č. 359/1999 Sb. o sociálně-právní ochraně dětí zákon vymezuje okruh dětí, které zvláště potřebují ochranu. Zákon č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník, část druhá rodinné právo.

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook?

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Jméno a příjmení školence: K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Předkládaný Záznam provedených výkonů ve specializačním vzdělávání neboli logbook je součástí vzdělávacího programu a slouží

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 8. 9. Fotografování prvňáčků TU 14. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r., MŠ Kom 22. 9. Měsíční porada všichni

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Třebíč, 22. března 2017 www.zdravamesta.cz/js2017 Tato akce byla připravena za finanční podpory SFŽP a MŽP. Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21 Jarní

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

Soukromá vyšší odborná škola sociální, o. p. s.

Soukromá vyšší odborná škola sociální, o. p. s. Soukromá vyšší odborná škola sociální, o. p. s. Matky Boží 15, 586 01 Jihlava tel: 567 312 629 e-mail: info@svoss.cz internetové stránky: www.svoss.cz člen Asociace vzdělavatelů v sociální práci od roku

Více