Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy"

Transkript

1 ŘEZY

2 Řezy s ořechovým vrchem Těsto: 14 dkg másla, 21 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru, 2 žloutky. Na vrch: 4 bílky, 21 dkg cukru, 14 dkg strouhaných ořechů. Máslo rozmělníme do mouky s cukrem a žloutky zaděláme těsto. Necháme je odpočinout. Zatím zašleháme do tuhého sněhu cukr a přidáme ořechy. Těsto rozválíme na půl cm, položíme na plech, navrstvíme na ně sníh a pomalu pečeme. Hned teplé krájíme na proužky nožem namáčeným v horké vodě. Ořechové řezy 10 dkg másla, 14 dkg cukru, 3 žloutky, 10 dkg oříšků, 5 dkg mandlí, 5 dkg mouky, 3 bílky. Ledové řezy 25 dkg Ivy, 2 vejce, 25 dkg mletého cukru, 6 dkg kakaa, 9 dkg pokrájených ořechů, 1 balíček kandovaného ovoce, rum, piškoty. Ve vodní lázni rozpustíme Ivu, za stálého míchání přidáme vejce, cukr, kakao, ořechy a ovoce. Mícháme do úplného spojení. Formu srnčího hřbetu vyplníme alobalem. Na dno nalijeme trochu masy, na to piškoty namočené v rumu a zase zalijeme masou. Poslední vrstva musí být čokoládová hmota. Potom dáme do ledničky ztuhnout. Kokosové řezy od Vlasty 1. těsto 20 dkg hladké mouky, 5 dkg mletého cukru, 12 dkg tuku, 2 žloutky. Přísady zpracujeme v těsto. Vyválíme na vymazaném a vysypaném plechu a upečeme do světle žluta. Vychladlé potřeme rybízovou marmeládou. 2. těsto sníh ze 3 bílků, 18 dkg mletého cukru, 12 dkg kokosu. Vše zamícháme a tuto hmotu stejnoměrně rozetřeme na namazanou placku. V prudší troubě necháme sníh ožehnout. Vychladlé nakrájíme. Banánový řez 20 dkg cukru moučka, 3 žloutky, 1,5 lžíce kakaa, utřeme do pěny, pak přidáme 2 dl oleje, 1 dl vody, nakonec přidáme 15 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva a ze 3 bílků sníh. Dáme upéct. Na vychladlý moučník dáme na kolečka nakrájený banán a na to krém. Krém: Uvaříme hustou kašičku ze 2 dl mléka, 1/2 pudinkového prášku, 5 dkg hladké mouky, 1 žloutek. Do vlažného vmícháme 25 dkg másla, 10 dkg cukru. Nakonec polijeme čokoládou. Diplomatické řezy 30 dkg hladké mouky, 10 dkg mletého cukru, 4 dkg Hery, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 4-7 lžic mléka. Zpracujeme vláčné těsto, 30 minut odpočívá v chladnu, potom vyválíme dvě stejné placky na papír a dáme péci. Krém: 1/2 l mléka, 6-7 lžic polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 20 dkg másla, 15 dkg mletého cukru, 3 lžíce rumu, 1/8 silné kávy, piškoty. V trošce mléka rozmícháme mouku a vlijeme do vařícího zbytku mléka, vaříme 1 minutu a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, cukr, žloutek, vanilkový cukr, umícháme vychladlou kaši a ochutíme rumem. Na jednu placku dáme polovinu krému, poklademe piškoty namočené v kávě a rumu. Potřeme druhou polovinu krému a přiklopíme druhou placku. Necháme 1 den odležet, potom pocukrujeme a krájíme na díly.

3 Kokosové řezy od Anče 5 žloutků a 20 dkg cukru třeme do pěny, potom přidáme 15 dkg polohrubé mouky a sníh z 5 bílků. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Nádivka: 1/4 kg kokosu spaříme 1/4 l vody, promícháme a necháme vychladnout. 1/4 kg másla a 20 dkg cukru utřeme a přidáme kokos. Nakonec polijeme čokoládou. Nanukové řezy 30 dkg pískového cukru, 7 žloutků, 7 lžic uvařené černé kávy, 10 dkg ořechů, 20 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, sníh ze 7 bílků. Dáme na vymazaný plech. Krém: 0,25 másla, 20 dkg cukru, rum, pudink v 1/3 l mléka. Nahoru polít čokoládou. Oříškové řezy s kávovou náplní 6 žloutků, 24 dkg cukru, 10 dkg oříšků, 14 dkg hrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, 6 bílků-sníh. Upéct a rozkrojit na půl a potřít marmeládou. Náplň: 20 dkg piškotů, 2 dkg kakaa, 2 dl uvařené černé kávy, 0,5 dl rumu, 6 dkg cukru, 10 dkg másla. Poleva: 24 dkg cukru, 3 lžíce kávy. Rychlé řezy 25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru krupice, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 3/4 balíčku prášku do pečiva. Možno pak udělat polevu. Vločkové řezy 200 g polohrubé mouky, 100 g mletých nebo drcených vloček, 200 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 2 strouhaná jablka, 0,1 l oleje, 0,25 l mléka. Vše smícháme, nalijeme na vymaštěný a vysypaný pekáč, necháme asi půl hodiny nabobtnat. Zvolna pečeme. Zdobit můžeme krémy, polévat polevou nebo mazat zavařeninou. Pudinkové řezy 4 sáčky pudinkových prášků, 4 celá vejce, 2 dl cukru, 2 dl oleje, 3/4 prášku do pečiva, špetku soli. Péct pomalu na vymazaném a vysypaném plechu. Možno polevu. Řezy ze žluté sodovky 30 dkg mletého cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 10 lžic oleje, 1 žlutá sodovka. Smíchat a vylít na pomazaný plech. Poleva: 5 dkg másla, 15 dkg cukru, 3 dkg kakaa, 4 lžíce rumu. Utřít a namazat za tepla.

4 Řez margot 1 kus tyčinky margot nastrouhat, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1/4 l. hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mletého cukru, 1 šlehačka, 2 celá vejce, 1 dl mléka, 1 dl oleje. Vše smíchat dohromady a dát péci na hlubší vymazaný a vysypaný plech. Poleva: 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 2 lžíce kakaa, trochu rumu, udělat ve vodní lázni. Polevu posypeme kokosem. Kakaové řezy 13 dkg rostlinného tuku, 18 dkg mletého cukru, 4 vejce, 7 dkg kakaa, 16 dkg hrubé mouky. Pečeme pomalu. Rozkrájíme na 4 díly a plníme. Náplň: kávová Poleva: čokoládová z knížky Moučníky dříve, dnes a na zítřek. Kávové řezy od Jiřinky 5 vajec, 30 dkg mletého cukru, 10 dkg mletých ořechů, 10 lžic vařené zrnkové kávy, 10 dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na velký plech. Vychladlé rozkrojíme na 3 díly. Náplň: 3 vejce šleháme nad párou s 11 dkg mletého cukru, 1 lžíci kakaa. Vychladlé našleháme s 25 dkg másla. Šlehačkou ozdobíme. Kiwi řez Ušleháme z 5 bílků sníh, dále utřeme 5 žloutků, 5 lžic mletého cukru, přidáme 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na hlubším plechu. Ušleháme 1 šlehačku se ztužovačem, přidáme 2 zakysané smetany a 2 vanilkové cukry. Namažeme na piškot. Na namazaný piškot nakrájíme kolečka kiwi. V 1/2 l vody uvaříme 1 pudink, 10 dkg cukru a 4 kiwi nápoje v prášku, zalijeme na kolečka na piškot. 1/2 kg kiwi. Papouščí řezy 30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru krystal, 20 dkg Hery nebo másla, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačku, 5 vajec. Vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a do každého dáme pudink jiné barvy (kakaový, vanilkový, malinový). Na vymazaný a vysypaný plech klademe lžíci střídavě z každého dílu, pak plechem zatřepeme. Pečeme ve vyhřáté troubě. Teplé pokapeme rumem a potřeme polevou. Poleva: 30 dkg moučkového cukru, 3 lžíce horké vody, 4 lžíce citrónové šťávy. Jahodové želé řezy 5 vajec, 120 g mletého cukru, 120 g hladké mouky, jahodový džem. Jahodové želé: 4 dl vody, 300 g mletého cukru, 200 g jahodového protlaku, 5 g želatiny, 5 dl vyšlehané šlehačky a červená barva. Želatinu s cukrem rozpustíme ve vodě, mírně zabarvíme a asi 1 dl odložíme. Do ostatního vmícháme jahodový protlak, dobře rozmícháme a přidáme ušlehanou smetanu. Žloutky s cukrem utřeme, z bílků přidáme sníh a mouku. Vymastíme a vysypeme dva plechy a rozetřeme těsto. Po upečení pomažeme jahodovým džemem a přiklopíme druhým. Nalijeme želatinu se smetanou, necháme vychladit a polijeme zbytkem želatiny. Vychladlé a rozkrájené zdobíme šlehačkou a třešní.

5 Florida řezy Piškot tmavý ze 4 vajec. Náplň: 2 dl mléka a 2 lžíce selské mouky uvařit v hustou kaši. Utřít 25 dkg másla s vanilkou, přidat vychladlou kaši a 4 žloutky (krém nesmí řídnout). Sníh ušlehaný ze 4 bílků a 20 dkg cukru ušlehat na páře. Piškot potřeme krémem, na něj dáme šlehaný sníh, nakonec nastrouháme čokoládu na vaření nebo ořechy. Vychladlé krájíme na řezy. Prezidentův řez 10 vajec, 15 dkg ořechů, 15 dkg mouky (polohrubá + hrubá), 25 dkg cukru. Dát upéct na dva plechy. Upečený plát potřeme čokoládovým krémem, dát ztuhnout do ledničky. Svaříme 2 dl mléka + 15 dkg cukru, přidáme celý kokos (25 dkg). Do vychladlého kokosu dáme 1/2 másla. Hmotu natřeme na hladký čokoládový krém. Potřeme znovu čokoládovým krémem a přiklopíme na něj druhý upečený plát. Poléváme čokoládovou polevou a krájíme na malé obdélníky. Čokoládová nádivka: 1 dl silné černé kávy, 10 dkg čokolády, 1 žloutek, 10 dkg mletého cukru, 10 dkg másla. Ve scezené černé kávě zamícháme rozlámanou čokoládu, žloutek, cukr, všechno vaříme za stálého míchání, ve vodní lázni, tak dlouho až je nádivka hustá. Potom ji necháme vychladnout, přidáme k ní máslo a všechno vyšleháme. Kokosové řezy 25 dkg kokosu, 7 bílků, 5 lžic polohrubé mouky, 26 dkg cukru, 1/2 prášku do pečiva. Krém: 15 dkg cukru, 7 žloutků, 1/2 dl silné kávy, 25 dkg másla. Rychlá kakaová roláda se šlehačkou 5 vajec, 10 dkg cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 1 šlehačka. 5 žloutků se tře s cukrem, přidá se sníh a kakao. Nalije se na plech. Stočíme do mokré utěrky a potom uděláme šlehačku a smotáme. Kremšnyty Linecké těsto vyválet, nakrájet na pásky, popíchat vidličkou kraje a péct. Nádivka: cukr, máslo, žloutek utřít, přidat rum nebo tresť, nadstavit pudinkem méně mléka dát do vaření. Laskonky 190 g bílků ušlehat se 150 g krystalu, mezitím dáme vařit 300 g cukru ve vodní lázni na nitku a horké zašleháme do ušlehaných bílků. Nakonec přidáme 200 g mletých ořechů a 50 g mletého cukru. Plech se musí pomastit nebo dát voskový papír. Naplnit pařížským krémem: uvaří se šlehačka s kakaem, vychladlá šlehačka se ušlehá. Kakaová roláda 1/4 kg kakaových oválků (esíček), 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce silné kávy i s usazeninou (studené), 3 dkg kakaa, 10 dkg mletého cukru, rum podle chuti. Zpracujeme těsto. Podsypeme kokosem a vyválíme obdélník nejlépe na alobalu. Naplníme krémem a dáme stočené do chladničky. Krém: 1 vanilkový pudink, 1/4 l mléka, 30 g cukru, 1 vanilkový cukr, 60 g másla. Pudink uvaříme normálně a ještě do horkého vmícháme máslo. Vychladlým potřeme roládu.

6 Roláda 6 žloutků, 12 dkg cukru moučka, 12 dkg hrubé mouky, sníh z 6 bílků. Vlnobití Rozvaříme 0,25 l vody, 0,15 sádla, malinko soli. Do rozvařeného přidáme 0,15 hladké mouky (extra) a uvaříme hustší kaši. Sundáme z plotny a postupně zašleháme 6 středně velkých vajec. Rozdělíme na 3 díly, které rozetřeme na 3 plechy jen vymazané sádlem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 10 minut na 250 C. Krém: 0,50 kg másla, 0,50 kg cukru, 0,75 l mléka + 2 vanilkové pudinky, 0,1 l rumu + trošku citr. šťávy. Krém vyšleháme a plníme pláty. 2 pláty slepíme a 1 plech rozřízneme na polovinu. Povrch posypeme cukrem. Opilý Františkán 22 dkg cukru, 22 dkg másla, 6 žloutků, 2 lžíce kakaa, 12 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, ze 6 bílků sníh. Utřeme cukr se žloutky s rozpuštěným máslem a přidáme ostatní. Těsto vylijeme na pomazaný alobal a pečeme v mírně horké troubě. Vychladlé těsto potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a dáme ořechovou nádivku. Zahladíme nožem a polijeme čokoládou. Nakrájíme na čtverečky nožem s pilkou. Ořechová nádivka: 20 dkg vlašských ořechů, 20 dkg cukru, 1-1,5 dl rumu. Míša 6 žloutků, 6 lžic cukru písek, 1,5 lžíce oleje ušlehat. Dále přidáme 5 lžic hrubé mouky, 3 lžíce kakaa a sníh. Dáme upéci na vymazaný a vysypaný plech. Nádivka: 1/2 kg tvarohu, 1/4 kg másla, 1/4 kg mletého cukru, ušleháme, přidáme trochu mléka, rumu (tresť). Celé polijeme čokoládovou polevou. Poleva: 1 vejce, 3 lžíce mléka, 10 dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, 10 dkg ztuženého tuku. Za stálého míchání se zahřívá (ne vařit). Žloutkové pečivo rakvičky 1. 5 žloutků, 25 dkg práškového cukru, lžička prášku do pečiva. Žloutky s cukrem utřeme do husta, přidáme kypřící prášek a necháme v úzké nádobě do druhého dne v chladničce dkg cukru, 2 hrsti hladké mouky. Cukr s moukou smícháme, dáme na desku a první těsto do směsi dobře propracujeme. Rozválíme na 1/2 cm široký plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme v teplé troubě asi 2 minuty, potom teplotu snížíme a pečeme ještě 5-7 minut. Pečivo skoro sušíme než pečeme. Občas můžeme nechat pootevřenou troubu. Vykrajované tvary naskočí a vevnitř zůstanou prázdné. Plní se z boku dírkou (šlehačkou). Kokosová roláda 5 vajec, 10 dkg cukru, půl balíčku vanilkového cukru, 10 dkg hrubé mouky, 2 dkg mletého kokosu. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh a spolu s moukou a kokosem vmícháme ke žloutkům.

7 Metrová roláda 1. 3 vejce, 12 dkg cukru, 12 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 12 dkg másla, 3 lžíce kakaa vejce, 12 dkg cukru, 12 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 12 dkg másla. Máslo, cukr, žloutky se třou, přidáme mouku s práškem a nakonec sníh. Zvolna pečeme. Upečený nakrájíme a slepujeme krémem, vždy světlý a tmavý díl. Poléváme čokoládovou polevou a krájíme šikmo. Krém: 6-9 dkg másla, 6-9 dkg hladké mouky, uděláme světlou jíšku a zalijeme 1/4-3/4 l mléka a vaříme do zhoustnutí. Zvlášť utřeme 1/4-1/2 kg másla, dkg cukru, vanilkový cukr. Dvoubarevná roláda 1. těsto světlé: 14 dkg cukru krupice a 4 celá vejce se šlehají, pak se přidá 8 dkg polohrubé mouky a špetka prášku do pečiva. 2. těsto tmavé: 5 žloutků, 10 dkg cukru moučka, 10 dkg ořechů, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mleté kávy, 5 bílků sníh a špetku prášku do pečiva. Tmavé těsto na papír natřít a bílé těsto nalít nahoru. Pečeme ve středně teplé troubě. Ochutit krém celým citrónem. Vrch posypat sekanými ořechy. Piškot Salko 4 vejce, 30 dkg cukru písek ušlehat, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg ořechů, 1 prášek do pečiva, 10 lžic studené vody, upečeme C. Náplň: 1 máslo (5 dkg cukru), 1 vanilkový cukr, 1 slazené kondenzované mléko (vařené 2 hodiny). Vrch posypeme krájenými ořechy. Kokosový moučník 4 žloutky třeme s 20 dkg cukru, 1 dl oleje, 1 dl vody, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků. Upečený moučník potřeme rybízovou marmeládou. 1 sáček piškotů, 1/4 l mléka, 3 štamprle rumu. Piškoty namočené poklademe na moučník. Krém: 1/4 l mléka svařit, 1/4 kg kokosu zamíchat a vychladit. Přidáme 25 dkg cukru, 25 dkg másla, ušleháme a přimícháme kokos. Nahoru dáme čokoládovou polevu. Roláda nepečená dvoubarevná Svaříme 2 dl vody s 23 dkg cukru krupice. Přimícháme 1/4 kg kokosu, 40 dkg cukru moučka, 11 dkg sušeného mléka. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přimícháme kakao. Rozválíme na pláty, dáme na sebe a srolujeme. Moučník z BÉ BÉ 16 dkg cukru, 4 celá vejce, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, zamícháme, vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme. 1. krém: Uvaříme 3 vanilkové pudinky v 1 l mléka. Do horkého zašleháme 15 dkg másla a vše nalijeme na upečený piškot. Potom poklademe bébé sušenky vedle sebe a pokapeme rumem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou: 25 dkg cukru, 10 dkg másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu a 2 lžíce horké vody. 2. krém: 2 karamelové pudinky + 3/4 l mléka + máslo + cukr.

8 Tvarohový moučník 27 dkg polohrubé mouky, 11,25 másla, 11,25 cukru moučka, 2 celá vejce, 1 žloutek, 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva. Smíchané těsto dáme na plech vymazaný máslem. Náplň: 1/2 l mléka, 1 dl oleje, 1 pudink, 2 balíčky tučného tvarohu, 15 dkg cukru, 1 celé vejce, 3 žloutky a dát do mixéru na 20 minut. Nalít na nepečené těsto a dát péci na minut. Ze 4 bílků tuhý sníh, 3 lžíce cukru, rozetřít na upečený tvaroh a mírně zapéct. Tvarohový moučník 4 žloutky, 6 lžic horké vody, 20 dkg cukru utřít. Přidáme 20 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a sníh ze 4 bílků. Krém: 1 máslo, 2 tučné tvarohy, 1 vanilkový cukr, 7 dkg cukru, mléko, rum. Utřít do hladka. Želé: 1 l vody, 2 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 vitacit. Dáme vařit a zalijeme chladným. Piškot upečeme, necháme vychladnout, namažeme tvarohový krém a nakonec nalijeme želé. Moučník z lístkového těsta Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny. Plech potřeme máslem, těsto vyválíme na placky, jednu dáme na plech s vyšším okrajem i na okraje, na to rozložíme 1 kulaté piškoty, na to nastrouháme kyselá jablka asi 2 cm, rozinky, skořici, vanilkový cukr. V 1 l mléka uvaříme 2 vanilkové pudinky, 10 kostek cukru. Vlažný rozděláme na jablka. Přiklopíme druhým plátem těsta, okraje zamáčkneme, pomažeme vejcem a pečeme na 150 C. Krájíme vychladlé. Laskonky Na 1 bílek 7 dkg kostkového cukru (močí se). Pak se šlehá v horké lázni do zhoustnutí. Přidáme 5 dkg nastrouhaných ořechů. Na vymazaný plech děláme oválky, které slepujeme krémem. Suší se v mírné troubě.

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prdopeč, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru, 2 žloutky,

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Všechny 3 díly Žebnické kuchařky najdete na www.zebnice.cz Stejně tak i fotky ze všech tří ročníků jarního posezení v namnožených kopiích toho

Více

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku Soutěž o nejlepší mňamku V sobotu 18. května 2013 proběhl v Dubicku Den mikroregionu a s ním spojený Den otevřených dveří v naší škole. Při této příležitosti se uskutečnila soutěž O nejlepší mňamku. Do

Více

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka!

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka! Moučník na leden - Staročeský štrůdl 30 dkg hladké mouky 7 dkg cukru krupice Trochu prášku do pečiva Šťáva z ½ cirtonu 1 5 dkg tuku 3 lžíce mléka 1 vejce Zpracujeme těsto. Dobrou chuť přeje Kamilka! Náplň:

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku...

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... 1 18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... Je libo těsto se sádlem? Či jogurtové? Víte, že dobré vypracování hmoty vyžaduje s ní aspoň 50krát plácnout o vál? Pak si zaslouží odpočinout

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem Jablečný koláč s pudinkem 500 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce cukru, 3 lžíce mléka, 250 g másla (hera) náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic cukru, 3 vanilkové pudinky jablka oloupeme a nakrájíme

Více

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová Trojbarevný mazanec paní Hüttlová 200 ml 12% smetany 1 kostka droždí 90 g třtinového cukru 250 g polohrubé mouky Babiččina volba 250 g hladké mouky Babiččina volba 1 vejce 2 žloutky 100 g másla vanilkový

Více

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE VE ŠKOLNÍ DRUŢINĚ 26.10.2010 Obrácený koláč s marmeládou od Martina Mahdala ze 2.třídy 100 ml oleje 8 jablek 1 lžička skořice 1 vanilkový

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Jistě jste ještě nezapomněly, milé dámy, jak jsme se 21. března 2009 setkaly u příležitosti připomínky MDŽ.

Jistě jste ještě nezapomněly, milé dámy, jak jsme se 21. března 2009 setkaly u příležitosti připomínky MDŽ. OBSAH Úvod str. 3 Tvarohové trojhránky... str. 4 Tmavé řezy s oříšky. str. 5 Listové těsto 2x jinak... str. 6 Banánová mňamka II.. str. 7 Oříšková roláda.... str. 8 Kremeše str. 9 Slané tyčky... str. 10

Více

4.10 Koláč s ovocem a krémem Ovocná buchta s krémem od mamky Mrkvové šátečky se švestkovými povidly

4.10 Koláč s ovocem a krémem Ovocná buchta s krémem od mamky Mrkvové šátečky se švestkovými povidly Buchty a moučníky Obsah 1 Lité buchty... 4 1.1 Zájezdová buchta... 4 1.2 Podmáslová buchta... 4 1.3 Perník... 4 1.4 Hrníčková dvoubarevná buchta... 5 1.5 Buchta z ovesných vloček... 5 1.6 Piškot... 5 1.7

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

Kokosový dort. Postup přípravy

Kokosový dort. Postup přípravy Kokosový dort Postup přípravy Bílky ušleháme s částí cukru do tuhé pěny, žloutky vyšleháme se zbylým cukrem dohusta drátěnou metlou a obě tyto hmoty opatrně spojíme. Pak opatrně vmícháme směs mouky a kakaa

Více

Čokoládové měsíčky. Vosí hnízda. Rumové kuličky. Tlačenka. Kuličky s višněmi v rumu. Octové. Nepečená roláda. Zázvorky

Čokoládové měsíčky. Vosí hnízda. Rumové kuličky. Tlačenka. Kuličky s višněmi v rumu. Octové. Nepečená roláda. Zázvorky CUKROVÍ Čokoládové měsíčky 24 dkg másla, 24 dkg cukru, 4 vejce, 5 dkg strouhané čokolády, 24 dkg mouky hladké. Poleva: citrónová šťáva + cukr Máslo třete, po lžících přidáváte cukr, střídavě žloutky, čokoládu,

Více

Dostává se Vám do ruky Žebnická kuchařka její 1. díl.

Dostává se Vám do ruky Žebnická kuchařka její 1. díl. Dobrý den, Dostává se Vám do ruky Žebnická kuchařka její 1. díl. Tato kuchařka vznikla díky Vašim receptům, nebýt jich a také toho, že jste se rozhodly se o ně podělit, nebyla by ani kuchařka. Všem patří

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Perníkové kuličky: Recept najdete níže.

Perníkové kuličky: Recept najdete níže. Sandokanovy oči: Kokosová hmota: 4 lžíce sušeného mléka, 4 lžíce moučkového cukru, 5 lžic kokosové moučky, 125 g ztuženého tuku. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Ořechová

Více

Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí)

Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí) Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí) Perspektiva II aneb učíme se s projekty 1. Štrůdl tažený 1 ztužený tuk

Více

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! 4 kakaové pudinky 20 dkg moučkového cukru 4 vejce 1 lžíce rumu 20 ml oleje 1 prášek do pečiva 25 dkg másla 20 dkg mouč. cukru 50 dkg měkkého tvarohu Pudinkové prášky

Více

Drobní vánoční cukroví

Drobní vánoční cukroví Krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky 2009 Drobní vánoční cukroví Zbírka receptu 3J 14. 11. 2009 Pestré cukroví a krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky. Obsah Dvoubarevné

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Cukroví a drobné zákusky

Cukroví a drobné zákusky Cukroví a drobné zákusky Linecké cukroví zdobené I. 300 g hladké mouky 200 g hery/másla 100 g práškového cukru 1 žloutek strouhaná citronová kůra lžička Na dozdobení: marmeláda na slepení čokoláda na vaření,

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

Nepečený ovocný dort Ingredience Postup Tvarohový dort Ingredience Postup Ingredience Postup

Nepečený ovocný dort Ingredience Postup Tvarohový dort Ingredience Postup Ingredience Postup Nepečený ovocný dort 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky zakysané smetany, 2 lžíce moučkového cukru, 2 balíčky piškotů, ovocný kompot podle chuti Na ozdobu: 1 kelímek smetany ke šlehání, čokoláda, ovoce

Více

JABLEČNÁ KUCHAŘKA. Jablečné slavnosti listopad 2011. Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě

JABLEČNÁ KUCHAŘKA. Jablečné slavnosti listopad 2011. Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě JABLEČNÁ KUCHAŘKA Jablečné slavnosti listopad 2011 Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě Jablečný závin (podle babičky Jirky Pchálka) 28 dkg hladké mouky 4 dkg cukru krupice

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Suroviny 100g sušenek BeBe (nebo jiné podobné) 80g másla 15g strouhaného kokosu 1 lžíce kakaa 75ml mléka 2 lžičky želatiny 250g tvarohu 200g Salka (necelá polovina

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Tvarohový koláč. Roláda pečená s jablíčky

Tvarohový koláč. Roláda pečená s jablíčky 1 Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI

SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI 1 balení světlých BeBe sušenek 1 balení tmavých, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany na šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot

Více

Bílky sníh + cukr + žloutky (šleháme a pak ručně vmícháme mouku a prášek do pečiva)

Bílky sníh + cukr + žloutky (šleháme a pak ručně vmícháme mouku a prášek do pečiva) TVAROHOVO BORŮVKOVÝ DORT (Hana Honzíková) korpus světlý krém tvarohový borůvky v želatině Recept: Korpus: o 210g cukr krupice o Bílky (5 vajec) o Žloutky (5 vajec) o 160g mouky hladké + prášek do pečiva

Více

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy Řezy jako peříčko Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL), 70 g cukru moučka (4 PL). Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY Ingredience: 4 až 5 jablek 1/2 citronu 30 g másla 70 g pískového cukru 1 lžičku skořice 30 g rozinek 30 g jader vlašských ořechů 200 g listového těsta Jablka oloupejte a

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Recepty z ovoce především jablečné

Recepty z ovoce především jablečné Recepty z ovoce především jablečné Cuketová buchta s jablky a švestkami 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru 2 hrnky nadrobno nakrájené cukety pastináku 1 hrnek oleje 1 velká lžíce skořice 1 lžička

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Kubík Dobiáš. Jablkový koláč

Kubík Dobiáš. Jablkový koláč Kubík Dobiáš Fotografie k moučníkům Natálky Žáčkové Těsto: 1 hrnek cukru 1 vejce + 1 žloutek 2 vanilkové cukry 1 Hera 3 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva Jablkový koláč Náplň: 3 hrnky mléka 3 vanilkové

Více

Bezlepková dieta v léčbě celiakie (Herterova choroba)

Bezlepková dieta v léčbě celiakie (Herterova choroba) Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc tel.: 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz, web: www.fnol.cz Bezlepková dieta v léčbě celiakie (Herterova choroba) část II. kuchařské předpisy Kamenem

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

Nepečený mokka dort. Jahodovo-jogurtový dort

Nepečený mokka dort. Jahodovo-jogurtový dort Nepečený mokka dort 1 balíček dětských piškotů (140 g), 100 ml silné kávy, 1 lžíce rumu Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru Na ozdobení:

Více

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál Linecké 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál krém: 1x 1 ks tvaroh měkký ve folii 100g másla 1 ks vanilkový cukr 30g cukr moučka dle chuti je potřeba, aby krém byl hustší a

Více

Jablečné recepty. z Jablečných slavností 2007-2009

Jablečné recepty. z Jablečných slavností 2007-2009 Jablečné recepty z Jablečných slavností 2007-2009 Perník s jablky (Marcela Penčáková) Těsto: 3-4 jablka 300 g hladké mouky 200 g cukru krupice 100 g medu 2 vejce 2 lžíce rumu 8 lžic mléka 1 prášek do perníku

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Korpus: 200g hladké mouky, 160g cukru krupice, 4 vejce, 8 lžic vlažné vody, 1 lžičku kypřícího prášku, citronovou kůru, vanilkový cukr

Korpus: 200g hladké mouky, 160g cukru krupice, 4 vejce, 8 lžic vlažné vody, 1 lžičku kypřícího prášku, citronovou kůru, vanilkový cukr Dětský dort Motýl 3 vejce, 150g cukru, půl lahvičky rumového aroma (Dr. Oetker), 180g hladké mouky, 1 vrchovatou lžíci kakaa, půl balíčku kypřícího prášku, 80g másla, 300g nakrájené rebarbory Náplň: 250ml

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

TVAROHOVÝ ZÁKUSEK S MERUŇKAMI

TVAROHOVÝ ZÁKUSEK S MERUŇKAMI TVAROHOVÝ TUNEL S BANÁNEM Těsto: 4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády. Náplň: 13 dkg změklého másla a 13 dkg

Více

Ingredience: Ingredience:

Ingredience: Ingredience: Nebezpečně dobrý jablečník 2 Rychlý jablkový perník 18 Smetanovo-kokosový jablečník 2 Jablkový dort s mascarpone 18 Práškový koláč s jablky 3 Tvarohové řezy s jablky 19 Jablkový koláč se sněhem 3 Tvarohová

Více

Recepty, bez kterých nejsou Vánoce.

Recepty, bez kterých nejsou Vánoce. Recepty, bez kterých nejsou Vánoce. Recepty osvědčené, báječné, jedinečné. Recepty staré i nové, ale hlavně dobré. Zkrátka recepty, bez kterých se Váš Vánoční stůl rok co rok neobejde. V unikátním projektu

Více

Vaječná pomazánka s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou Velikonoční pokrmy Vaječná pomazánka s uzeninou 6 vajec natvrdo 100g majonézy 1 lžíce hořčice 2 sladkokyselé okurky 100g měkkého salámu sůl, pažitka Vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do

Více

BLÁZNIVÝ KOLÁČ***ke kafíčku*** [18.2.2009]

BLÁZNIVÝ KOLÁČ***ke kafíčku*** [18.2.2009] BLÁZNIVÝ KOLÁČ***ke kafíčku*** [18.2.2009] 3 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,5 lžic kakaa,špetka soli,2 lžičky jedlé sody,3/4 hrnku oleje,2 hrnky studené vody,2 lžíce octa NA UPEČENOU BUCHTU-2 zakysané

Více

RŮŽOVÝ LIKÉR KARAMELOVÝ LIKÉR

RŮŽOVÝ LIKÉR KARAMELOVÝ LIKÉR RŮŽOVÝ LIKÉR 15 květů z růže, 150 g cukru, 750 ml bílého rumu Květy opatrně opláchněte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Dejte je do větší zavařovací sklenice spolu s cukrem a zalijte je rumem. Sklenici

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Cukrárna Katka spol. s r.o. Katalog a ceník zákusků platný od 1.9.2013 I. Foto Název Váha g Složení Cena Kč

Cukrárna Katka spol. s r.o. Katalog a ceník zákusků platný od 1.9.2013 I. Foto Název Váha g Složení Cena Kč Ananasový terčík 80 pšeničná mouka cukr vejce směs rostlinných a živočišných tuků sušené mléko krémový prášek marmeláda agar konzervovaný ananas alginat 22 Čoko kostka 100 pšeničná mouka vejce cukr čokoládová

Více

OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme Postup:

OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme Postup: OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme: cca 10 jablek, 2x skořicový cukr, 2x balíček máslových kulatých sušenek (průměr cca 5 cm), čokoláda na vaření, ½ pudinku-vanilkový

Více

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem Nepečený jogurtový řez s rybízem Krém: 500 g jogurtu, 1 Rama cremefine na šlehání (nebo šlehačka), 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 1 ţelatinový ztuţovač Dr. Oetker. Ramu ušlehat s cukrem, přidat

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

pracny, linecká kvítečka, vanilkové rohlíčky, brněnská kvítečka, důlkové koláčky, nugátové tyčky Brněnská kvítečka: 100 g másla, 100 g ml.

pracny, linecká kvítečka, vanilkové rohlíčky, brněnská kvítečka, důlkové koláčky, nugátové tyčky Brněnská kvítečka: 100 g másla, 100 g ml. 1 1. 2. 1 pracny, linecká kvítečka, vanilkové rohlíčky, brněnská kvítečka, důlkové koláčky, nugátové tyčky Brněnská kvítečka: 100 g másla, 100 g ml. ořechů, 100 g ml. cukru, 140 g hl. mouky, 2 žloutky

Více

Říčanské dobrůtky Z kuchyně našich babiček Recepty říčanských seniorů

Říčanské dobrůtky Z kuchyně našich babiček Recepty říčanských seniorů Říčanské dobrůtky Z kuchyně našich babiček Recepty říčanských seniorů Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Říčanské dobrůdky 1 OBSAH: 1. Maso 2. Bezmasé pokrmy 3. Moučníky, sladké pokrmy MASO

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

20 let činnosti. 20 osvědčených receptů

20 let činnosti. 20 osvědčených receptů 20 let činnosti 20 osvědčených receptů 1 To, co najdete v této kuchařce, jsou osvědčené recepty dobrot, na kterých si pochutnáváme při pravidelných odpoledních setkáváních a oslavách jubileí v naší milé

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

Střecha Moravské koláče Pohádkové koláčky a taštičky Jablečný koláč Mandlový dort Tvarohový koláč s limetkou...

Střecha Moravské koláče Pohádkové koláčky a taštičky Jablečný koláč Mandlový dort Tvarohový koláč s limetkou... Obsah Piškotový dort ALA DOMA... 7 Rychlý jablečný koláč... 8 Pudingový jablečný koláč... 9 Kremrole s jablečným sněhem... 11 Rohlíčky s jablečnou náplní... 12 Hraběnčiny řezy... 13 Lenčin jablečný dortík...

Více