SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ"

Transkript

1 SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ Obsah dokumentu Tento dokument popisuje a vysvětluje specifické činnosti vedení evidence v programu Sklad odpadů s modulem MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ na skladových místech typu Mobilní zařízení. Jedná se o rozšíření kompletní uživatelské dokumentace k programu Sklad odpadů pro uživatele modulu MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ. Kompletní uživatelská dokumentace k programu Sklad odpadů je dodávána v tištěné podobě k programu nebo je k dispozici ke stažení v elektronické podobě (formát PDF) zde: Cílová skupina komu je modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ určen Modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ je určen pro vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ (Vyhl. 383/2001 Sb. 3, písmeno a)), která svou činnost (využití / zpracování odpadů) provozují na různých místech a tak jim vzniká zákonná ohlašovací povinnost zasílat hlášení o roční produkci a nakládání s odpady (Zák. 185/2001 Sb. 39 odst. 2) zvlášť za každé (mobilní) zařízení, avšak rozdělené podle ORP (obce s rozšířenou působností) za všechny činnosti (souhrnně) realizované v jejím správním obvodu (Vyhl. 383/2001 Sb. 22 odst. 3). Upozornění: Modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ není určen pro MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ KE SBĚRU NEBO VÝKUPU ODPADŮ (Vyhl. 383/2001 Sb. 3, písmeno b)). Princip vedení evidence v programu SKLAD ODPADŮ Každé MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ je v programu SKLAD ODPADŮ definováno jako samostatné skladové místo typu Mobilní zařízení. Dále je zpřístupněn číselník stanovišť, kde je možné definovat jednotlivá stanoviště (tzn. místo činnosti mobilního zařízení). Specifika pro zadávání skladových pohybů (tj. jednotlivých záznamů o nakládání s odpadem), další související činnosti v programu pro skladové místo typu Mobilní zařízení a následný převod do programu EVI (tj. rozdělení evidence podle stanovišť) jsou tato: na všech typech skladových pohybů je povinně vyžadováno vyplnění stanoviště zařízení (vazba na číselník stanovišť)

2 evidence odpadů nebude vygenerována pod subjektem představujícím skladové místo, ale pod subjekty specifikovanými v číselníku stanovišť odepisování zůstatků z evidence pomocí hromadných funkcí (převod zůstatků do nového roku, generování zneškodňující dávky) bude členěno (filtrováno) podle stanovišť přehled položek skladu (tj. celková bilance mobilního zařízení) bude umožněno filtrovat podle stanovišť resp. ORP (obce s rozšířenou působností) Detailní popis činností spojených s vedením evidence skladového místa typu Mobilní zařízení Založení Skladového místa typu Mobilní zařízení Nové skladové místo se pořizuje v přehledu skladových míst (menu Skladové místo / Volba sklad. místa). Nové skladové místo se založí stiskem tlačítka ( ) nebo klávesy Insert. Při zakládání nového skladového místa je třeba vybrat subjekt z číselníku subjektů, pod kterým bude vedena celková evidence mobilního zařízení a dále typ skladového místa - Mobilní zařízení.

3 Dále je třeba správně zvolit, zda je skladové místo (resp. provozovatel mobilního zařízení) plátcem DPH, aby byl umožněn výpočet a tisk dokladů v odpovídajícím daňovém režimu. Číselník stanovišť založení a správa stanovišť mobilního zařízení Číselník stanovišť (menu Číselníky / Další číselníky / Číselník stanovišť mobilního zařízení) umožňuje definovat stanoviště (tj. místo činnosti mobilního zařízení). Každý záznam o nakládání odpadem v evidenci mobilního zařízení musí obsahovat údaj o stanovišti a právě stanoviště je rozhodujícím faktorem, pod jaký subjekt (dále v textu také konečný evident) se bude generovat záznam do průběžné evidence při převodu do programu EVI.

4 Každé stanoviště reprezentuje činnost mobilního zařízení (příp. více mobilních zařízení) v jednom místě (nebo lokalitě). Při zakládání nového stanoviště je možné zvolit ze 2 typů. stanoviště s pevnou vazbou na subjekt z číselníku subjektů při generování evidence do programu EVI budou všechny záznamy s vazbou na dané stanoviště převedeny pod zvolený subjekt Tento typ stanoviště (resp. subjekt, na nějž je stanoviště navázáno) musí mít z hlediska korektní výsledné evidence odpadů stejné IČ, jako mobilní zařízení (skladové místo), na němž se toto stanoviště zadává na skladové pohyby! Zároveň by se toto stanoviště nemělo vyskytovat v evidenci více skladových míst typu Mobilní zařízení.

5 stanoviště s vazbou na ZÚJ/ORP při generování evidence do programu EVI budou všechny záznamy s vazbou na dané stanoviště převedeny pod subjekt (konečný evident), který bude mít kód provozu složený z kódu provozu skladového místa a ZÚJ/ORP stanoviště o o na výsledný kód provozu konečného evidenta u této varianty má ještě vliv nastavení parametrů v Možnostech programu v sekci Mobilní zařízení (menu Program / Možnosti) - kód provozu konečného evidenta se vždy skládá z kódu provozu skladového místa a pak dalších údajů stanoviště vybraných v Možnostech programu / sekce Mobilní zařízení. maximální délka výsledného kódu provozu konečného evidenta je 12 znaků

6 o o pokud je subjekt s odpovídajícím kódem provozu nalezen v číselníku subjektů, je mu evidence s vazbou na dané stanoviště přihrána, jinak je nejprve automatiky vytvořen výhoda tohoto řešení spočívá v tom, že v případě provozování více mobilních zařízení stačí mít v číselníku stanovišť ke každému místu pouze 1 stanoviště a teprve při převodu do EVI dojde ke korektnímu převodu na konečné evidenty (tzn., že pro každé mobilní zařízení na daném stanovišti bude evidence převedena na jiný subjekt) Pokud je stanoviště označeno jako neaktivní (je zaškrtnuta volba Neaktivní stanoviště na editačním formuláři) a zároveň je v záhlaví přehledu stanovišť zaškrtnutá volba Zobrazovat pouze aktivní stanoviště, nebude toto stanoviště zobrazeno a nabízeno při výběru stanovišť na formulářích skladových pohybů a na dalších místech v programu souvisejících s výběrem stanoviště (tj. filtr v Přehledu položek skladu, filtr nad skladovými pohyby, generování partnerských skladových pohybů apod.). Pořizování skladových pohybů Pokud se na skladovém místě typu Mobilní zařízení pořizuje nebo edituje záznam skladového pohybu, je na všech typech formulářů nutno vyplnit povinný údaj Stanoviště.

7 Výběr požadovaného stanoviště se provádí tlačítkem ( ) za políčkem Stanoviště (nebo klávesou F9). Otevře se pomocný číselník stanovišť a v něm se zvolí požadované stanoviště.

8 Upozornění: Při převzetí / předání odpadu do/z mobilního zařízení nemůže být partnerem v EVI stejný subjekt jako stanoviště/konečný evident (tj. subjekt, do jehož evidence je při převodu do EVI daný záznam skladového pohybu převeden). Při převodu do EVI je prováděna kontrola, a pokud jsou takové záznamy nalezeny, převod se neuskuteční a je zobrazen seznam vadných záznamů. Příklad: Mobilní drtička (Drtička 1) jede zpracovat odpad na vlastní zařízení (deponii). Partnerem v EVI (původcem) na příjemce bude deponie (subjekt z číselníku subjektů, reprezentující provozovnu (zařízení/deponii). Stanoviště může být definováno následujícím způsobem: stanoviště s pevnou vazbou na subjekt z číselníku subjektů stanoviště bude mít vazbu na subjekt, představující činnost Drtičky 1: a) na daném zařízení (deponii) b) v dané ZÚJ c) v daném ORP Záleží na tom, jak podrobně je třeba sledovat evidenci nakládání s odpady mobilního zařízení. Pro účely korektní průběžné evidence (potažmo ročního hlášení) je dostačující rozlišovat činnost mobilního zařízení na úrovni spádového území ORP, nicméně firemní potřeby mohou vyžadovat podrobnější rozlišení (tj. možnost z celkové evidence mobilního zařízení vyfiltrovat pouze ty údaje, vztahující se ke konkrétnímu zařízení). V takovém případě je vhodnější použít následující způsob: stanoviště s vazbou na ZÚJ/ORP stanoviště představuje činnost (i více mobilních zařízení) na daném zařízení (deponii) o je zajištěna možnost podrobného sledování (rozlišení) evidence na úrovni zařízení (deponie) o při převodu do EVI je odpovídajícím způsobem evidence rozdělena na konečné evidenty (tj. subjekty představující činnost mobilního zařízení na území dané ZÚJ/ORP podle nastavení parametru převodu do EVI) o stejné stanoviště lze použít v evidenci více mobilních zařízení Pokud je na formuláři skladového pohybu zvoleno stanoviště s pevnou vazbou na subjekt z číselníku subjektů, je při ukládání skladového pohybu prováděna kontrola, zda má subjekt stanoviště stejné IČ jako subjekt skladového místa, na němž je záznam pořizován. Tím je zajištěno, že při převodu do EVI bude mít konečný evident odpovídající IČ (provozovatele mobilního zařízení). Všechny přehledy skladových pohybů (Příjemky, Výdejky, Výkupky, Prodejky a Využití/Odstranění) obsahují ve funkci filtr (přístupná pod tlačítkem ( ) nebo klávesou F10) možnost filtrovat zobrazený přehled pouze na záznamy obsahující vybrané stanoviště.

9 Generování partnerských skladových pohybů V případě, že partnerem na skladovém pohybu je jiné skladové místo, umožňuje program na partnerském skladovém místě vygenerovat tzv. partnerský skladový pohyb (tj. k příjemce výdejku, k výkupce prodejku a naopak). Množství a druh odpadu (nebo recyklátu) jsou převzaty ze zdrojového skladového pohybu.

10 Pokud je partnerem skladové místo typu Mobilní zařízení, je navíc automaticky předvyplněno stanoviště převzaté ze zdrojového skladového pohybu. Hromadné odepisování zůstatků (generování zneškodňující dávky / převod zůstatků do nového roku) Tyto funkce jsou přístupné z přehledu Využití / Odstranění (menu Skladové místo / Využití/Odstranění) a slouží k hromadnému odepsání zůstatků (skladových zásob) z evidence skladového místa, příp. k převodu zůstatků do nového roku.

11 Na skladovém místě typu Mobilní zařízení jsou obě tyto funkce upraveny tak, že zůstatky a jejich následné odepsání z evidence (zneškodňující dávkou nebo převodem do nového roku) jsou vypočítávány zvlášť za každé stanoviště. Při spuštění obou funkcí je možné odepsání zůstatků omezit pouze na vybrané stanoviště. generování zneškodňující dávky

12 převod zůstatků do nového roku Přehled položek skladu Přehled položek skladu (menu Skladové místo / Přehled položek skladu) sloužící ke sledování celkové skladové bilance (množstevní / finanční) skladového místa je v případě skladového místa typu Mobilní zařízení rozšířen o možnost filtrovat celkový přehled podle: vybraného stanoviště stanovišť spadajících pod vybranou ORP Převod do EVI Funkce Převod do EVI slouží k přehrání dat z evidence skladového místa (z programu Sklad odpadů) do programu EVI v zákonném formátu pro vedení průběžné evidence, z něhož se následně generuje a odesílá roční hlášení o produkci a nakládání s odpady, příp. další výkazy (ČSÚ). Funkce Převod do EVI se spouští z menu Program / Převod dat do EVI. Pokud programy Sklad odpadů a EVI fungují nad společnou databází, je tato operace jediným potřebným krokem pro export dat do EVI, jinak je třeba následně vytvořit exportní soubor, pomocí něhož se tato data naimportují do programu EVI. Pokud se převod do EVI týká skladového místa typu Mobilní zařízení, nebude průběžná evidence v EVI vygenerována pod subjektem představujícím skladové místo, ale bude odpovídajícím způsobem rozdělena na konečné evidenty (podle vyplněných stanovišť na jednotlivých skladových pohybech).

13 Kontakt na autory programu: INISOFT s.r.o. Ruprechtická 440/ Liberec tel.: fax:

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 1 Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 Radim Kopal INISOFT s.r.o. 31.12.2014 Obsah Obsah... 2 Nastavení číselných řad... 3 Kontrola skladové bilance... 4 Uzávěrka roku... 7 Převod evidence do programu

Více

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu odpadu

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu

Více

EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE

EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE Subjekty Modul Hromadné operace strana 1 EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE Téma: Popis modulu Hromadné operace v programu EVI 8 Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Vojtek (oddělení technické podpory) OBSAH

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

Evidence odpadů k 15.únoru

Evidence odpadů k 15.únoru Evidence odpadů k 15.únoru Cílem tohoto dokumentu je popsat základní postupy, které je vhodné provést v programu EVI8 s koncem evidenčního roku. Je zde popsáno uzavření průběžné evidence, vytvoření ročního

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ Uživatelská dokumentace Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Čerčanská 2023/12, 140 00 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 80c, 616 00

Více

Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb.

Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb.) do ISPOP Program: Datum: 31.01.2017 Vypracoval: Radim Kopal Legislativní

Více

Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8

Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8 Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8 Tento materiál vysvětluje problematiku používání IČZ a IČP - význam těchto zkratek, vazby na legislativu a metodiku pro použití

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO Novela vyhlášky 383/2001 Sb. ze dne 21. 3. 2016 přinesla kromě mnoha dalších změn i zásadní novinky v problematice označování nebezpečných odpadů a tvorby identifikačních

Více

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Vypracoval: Tomáš Čejchan Dne: 5. května 2010 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je

Více

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23 MODUL MUNI ASPI, a. s. 2006 OBSAH OBSAH 1. ÚVOD.......................................................................... 4 2. ZADÁNÍ DOTAZU................................................................

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 170 /2010 Sb. IČ bylo-li přiděleno : Evidenci vyplnil: Datum vyhotovení dokladu: Za správnost: Razítko:

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 170 /2010 Sb. IČ bylo-li přiděleno : Evidenci vyplnil: Datum vyhotovení dokladu: Za správnost: Razítko: Příloha č. 3 k vyhlášce č. 170 /2010 Sb. Roční zpráva o plnění povinností zpětného odběru a odděleného sběru baterií a akumulátorů Vykazovaný rok.... Počet listů roční zprávy celkem Tabulka č. 1 List č.

Více

Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8

Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8 Používání IČZ a IČP v evidenci subjektů v programech EVI 8 a SKLAD Odpadů 8 Tento materiál vysvětluje problematiku používání IČZ a IČP - význam těchto zkratek, vazby na legislativu a metodiku pro použití

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.16 Výstupní kontrola 07.1/2009. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.16 Výstupní kontrola 07.1/2009. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 2 2.1 Výhody... 2 2.2 Základní ovládání... 2 3 Menu... 3 3.1 Menu Soubor... 3 3.1.1 Menu Soubor/Filtr... 3 3.1.2 Menu Soubor/Tisk vybraného záznamu... 3 3.1.3 Menu Soubor/Tisk

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA umožňuje elektronické podání výkazu INTRASTAT pro potřeby Českého statistického údaje (ČSÚ) formou exportu dat do souboru struktury CSV a jeho následnému zpracování a odeslání pomocí on-line

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 HOME STRÁNKA... 3 1.2 INFORMACE O GENEROVANÉ STRÁNCE... 4 2 VYHLEDÁVÁNÍ V ÚZEMÍ...

Více

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - import (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 9 JAZZ pro Účetní import (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - import (SQL/E1) pro Windows

Více

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly.

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly. Téma: Výsledky kontroly dle standardu MŽP Program: EVI 8 Kontrola MŽP Vypracoval: Lukáš Grill (oddělení technické podpory) Revize: 31.12.2014 Cílem tohoto dokumentu je popsat možné chyby, které se mohou

Více

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Sitewell s.r.o. Tomáš Marek Zákazník: Ministerstvo zemědělství České republiky Řešitel: SITEWELL s.r.o. www.sitewell.cz Táborská 31, 140 00 Praha 4 tel. +420

Více

Program rozvoje venkova ( )

Program rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.:

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: CRM - manuál Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Obsah 1. Cíl... 3 2. Programové požadavky... 3 3. Přihlašovací údaje... 3 4. Nastavení programu... 4 5. Úvodní obrazovka... 4 6. Marketingové seznamy...

Více

Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky

Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky 1. Postup při zveřejňování e-přihlášky 1.1. Nastavení e-přihlášky v modulu "Definice kol" 1.2. Nastavení e-přihlášky ve studijních programech 1.3. Nastavení

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze Mezioperační kontrola 07.1/ Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze Mezioperační kontrola 07.1/ Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 2 2.1 Výhody... 2 2.2 Základní ovládání... 2 3 Menu... 3 3.1 Menu Soubor... 3 3.1.1 Menu Soubor/Filtr... 3 3.1.2 Menu Soubor/Tisk vybraného záznamu... 3 3.1.3 Menu Soubor/Tisk

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034 (výzva č. 34 Modernizace plavidel vnitrozemské vodní dopravy zvýšení bezpečnosti plavby) verze 1 24. 8. 2017 Níže uvedené informace

Více

Akce. 1. Spuštění modulu Akce

Akce. 1. Spuštění modulu Akce Akce Modul slouží k přehledu a zadávání údajů o akcích do centrální databáze VUT. Data jsou pořizována za účelem předávání údajů o výsledcích výzkumu a vývoje do Rejstříku informací o výsledcích (RIV),

Více

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok...

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok... Příloha č. 4 k vyhlášce č. 352/2005 Sb. Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok... Evidenční číslo (Vyplní MŽP) List č. Počet listů

Více

ISPOP v roce Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP. CENIA, česká informační agentura životního prostředí

ISPOP v roce Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP. CENIA, česká informační agentura životního prostředí ISPOP v roce 2016 Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP CENIA, česká informační agentura životního prostředí Seminář pro ohlašovatele, EnviGroup, Praha, 27. 1. 2016 Obsah prezentace (podrobněji, než je

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM JAK SE PŘIHLÁSIT Do internetového bankovnictví se přihlásíte na adrese www.bankservis.cz Pro přihlášení zadejte Přihlásit. prosím Vaše klientské číslo a PIN.

Více

(6) Nové cvičení využívající aplikační SW NIS Z.Szabó, 2007/08

(6) Nové cvičení využívající aplikační SW NIS Z.Szabó, 2007/08 Zdravotní pojišťovna Program Zdravotní pojišťovna zajišťuje zpracování dat zdravotnických zařízení pro zdravotní pojišťovny ČR a zároveň umožňuje sběr a zpracování zdravotnických informací pro Národní

Více

SMS komunikátor Návod k použití

SMS komunikátor Návod k použití SMS komunikátor Návod k použití 1 Úvod SMS komunikátor slouží ke komerčnímu odesílání jednotlivých i hromadných SMS přímo z informačního systému Helios Orange. Doručení těchto SMS je poté zpětně potvrzováno

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 1. a 2. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ (verze 1.0) Rada pro výzkum a vývoj Úřad vlády ČR Určeno necertifikovanému dodavateli dat RVV 2003 1. Vstup do aplikace Informace pro uživatele, uživatelské

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

ISPOP ODPADY. Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí 24. ledna 2018

ISPOP ODPADY. Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí 24. ledna 2018 ISPOP ODPADY Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí 24. ledna 2018 1 OSNOVA II Blok Podání hlášení Vyplnění formulářů Produkční hlášení příloha 20, listy Kontroly, chyby Hlášení zařízení,

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále také jen FZ) se vyhodnocuje, pokud kritéria přijatelnosti

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2018

Nové funkcé programu TRIFID 2018 Nové funkcé programu TRIFID 2018 1. Nastavení způsobu práce EET odlišně pro různé druhy úhrad Vzhledem k rozdílným požadavkům za způsob zasílání různě placených dokladů do evidence EET, bylo přidáno odpovídající

Více

Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ. Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí

Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ. Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Praha, 24. září 2015 Obsah přednášky Vedení evidence toku zpětně odebraných

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro Manuál Uživatele aplikace informačního systému pro zjišťování údajů a vypracování Přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území Karlovarského

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Allegro release 2.01 ( do )

Allegro release 2.01 ( do ) Allegro release 2.01 (16.9.2016 do 7.10.2016) Účetnictví Účtování faktur Byly prohozeny vstupy datum zaúčtování a datum fakturace. Nyní se nejdříve zadává datum zaúčtování, podle kterého se přednastaví

Více

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly.

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly. Téma: Výsledky kontroly dle standardu MŽP Program: EVI 8 Kontrola MŽP Vypracoval: Lukáš Grill (oddělení technické podpory) Revize: 31.12.2014 Cílem tohoto dokumentu je popsat možné chyby, které se mohou

Více

Hlášení o sběru a zpracování autovraků, jejich částí, o produkci a nakládání s odpady za rok:

Hlášení o sběru a zpracování autovraků, jejich částí, o produkci a nakládání s odpady za rok: Hlášení o sběru a zpracování autovraků, jejich částí, o produkci a nakládání s odpady za rok: Hlášení určeno pro ORP/SOP (kód, název): vyhrazeno pro údaje podatelny LIST č. 1 Identifikace oprávněné osoby

Více

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 Aplikace slouží pro časovou evidenci práce na projektech formou vykazování měsíčního souhrnu odpracovaných hodin (timesheet). Elektronická

Více

Revize majetku. Dovývoj je vytvořen jako součást DELPHI Pluginu a může být přidán do jakékoliv existující knihovny. (pokud existují zdrojové kódy)

Revize majetku. Dovývoj je vytvořen jako součást DELPHI Pluginu a může být přidán do jakékoliv existující knihovny. (pokud existují zdrojové kódy) Produktové řady: ERP - HELIOS Orange Revize majetku Hodí se -pokud potřebujeme evidovat revize či údržby u karet majetku. Po instalaci modulu Revize se ve stromečku Hlavní nabídky objeví nový uživatelský

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 (výzva č. 28 železniční kolejová vozidla pro regionální dopravu) verze 1-17.7.2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku

Více

Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery

Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Určeno pro partnery vydáno dne 13.08.2008 7. EKOLOGICKÉ PLAKETY Tato aplikace Ekologické plakety, jako další část STKportálu, byla vytvořena především za účelem

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 (výzva č. 10 Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy) verze 1 7. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní

Více

Doporučení SVP v. 2.0 Obsah: Vykazování žáků se SVP 2 Postup zadání doporučení SVP a podpůrných opatření u žáků 2 Generování dat - výkaz R44 5 1/6

Doporučení SVP v. 2.0 Obsah: Vykazování žáků se SVP 2 Postup zadání doporučení SVP a podpůrných opatření u žáků 2 Generování dat - výkaz R44 5 1/6 Doporučení SVP v. 2.0 Obsah: Vykazování žáků se SVP 2 Postup zadání doporučení SVP a podpůrných opatření u žáků 2 Generování dat - výkaz R44 5 1/6 Vykazování žáků se SVP Žáci s podpůrnými opatřeními jsou

Více

Elektronické výplatní pásky

Elektronické výplatní pásky Elektronické výplatní pásky Uživatelský manuál Zpracoval: Jiří Pašák Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy 31. 1. 2017 Verze 4.6 1 Obsah 0. Úvod...2 1. Přihlášení do aplikace...2 2. Zobrazit detail

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy Stereo 18 a DUEL 6.1. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY. Uživatelská dokumentace Originál Datum: 7. září 2015 Verze: 1.0

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY. Uživatelská dokumentace Originál Datum: 7. září 2015 Verze: 1.0 Uživatelská dokumentace Originál Datum: 7. září 2015 Verze: 1.0 PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY Zpracoval VARS BRNO a.s. A:: Kroftova 3167/80c 616 00 Brno T:: +420 515 514 111 E:: info@vars.cz IČ:: 634 819 01 DIČ::

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 7. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 7. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře 7. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Pracovní kalendáře v systému INFOwin

Pracovní kalendáře v systému INFOwin Pracovní kalendáře v systému INFOwin V některých případech nepracuje zaměstnanec běžný pracovní týden, ale pracovní dobu má rozloženou jiným způsobem. Na tyto případy je potřeba vytvořit pracovní kalendář

Více

Jazz EDI GI Příručka uživatele

Jazz EDI GI Příručka uživatele JAZZ EDI GI Příručka uživatele 1 / 10 JAZZ EDI GI Příručka uživatele 2017-2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz EDI GI pro Windows ve verzi 4.3.023 Příručka popisuje funkčnost programu

Více

Hlášení o sběru autovraků, jejich částí a o produkci a nakládání s odpady za rok:

Hlášení o sběru autovraků, jejich částí a o produkci a nakládání s odpady za rok: Příloha č. 20A k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Hlášení o sběru autovraků, jejich částí a o produkci a nakládání s odpady za rok: List č. 1 Evidenční číslo (Vyplní obecní úřad obce s rozšířenou působností) Strana

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ

Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ v Liberci dne 22. března 2010 Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ Datum: : 22. března 2010 Zapsal: Petr Grusman (technický ředitel) Obsah: Aktualizace programu

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Úvod Novela zákona 235/2004 o dani z přidané hodnoty, která vstoupila v platnost od 1.4.2011, stanovila v 92 režim pro přenesení daňové povinnosti

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

Maximální minimum pro původce odpadů Štěpán Jakl, Kristýna Husáková, Pavlína Rýpalová, Vojtěch Pilnáček, Jitka Fuitova

Maximální minimum pro původce odpadů Štěpán Jakl, Kristýna Husáková, Pavlína Rýpalová, Vojtěch Pilnáček, Jitka Fuitova V Maximální minimum pro původce odpadů Štěpán Jakl, Kristýna Husáková, Pavlína Rýpalová, Vojtěch Pilnáček, Jitka Fuitova 23. 5. 2019 Obsah prezentace Legislativa Význam evidence odpadů Průběžná evidence

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Informujte nás, prosím, zda požadujete naši asistenci formou služby, nebo zda tuto kontrolu-nastavení provede Váš zodpovědný pracovník.

Informujte nás, prosím, zda požadujete naši asistenci formou služby, nebo zda tuto kontrolu-nastavení provede Váš zodpovědný pracovník. Vážený zákazníku, vzhledem k novému účetnímu roku 2015 (1.1. 31.12.2015) je nutné provést nastavení systému Helios Orange podle následujících kroků. (Tento popis si neklade za cíl řešit uzávěrku jednotlivých

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

Novinky v oblasti prodeje nových vozů. Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018

Novinky v oblasti prodeje nových vozů. Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018 Novinky v oblasti prodeje nových vozů Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018 Aktivní plochy Co je Aktivní plocha Aktivní plocha reprezentuje způsob, jakým lze na pozadí klienta systému vytvořit prostor

Více