Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok"

Transkript

1 Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

2 2 Identifikační údaje Organizace: Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace Komenského Krajková IČO : IZO: REDIZO: Datová schránka: g3amemz zskrajkova@volny.cz Ředitelka: Mgr. Radomíra Juričková Zřizovatel: Obec Krajková Krajková Krajková IČO : Tel./fax: ou-krajkova@volny.cz Starosta: Ing. Roman Šístek Školská rada: Předseda: Iva Fašková Tel.:

3 3 Charakteristika školy Základní škola v Krajkové je umístěna v rekonstruované starší školní budově, která byla uvedena do provozu v roce Je uprostřed obce, v těsné blízkosti hlavní komunikace. Základní škola je klasickou základní školou bez speciálního zaměření. Škola byla zařazena do sítě škol s účinností od S platností od je škola samostatným právním subjektem, který hospodaří jako příspěvková organizace. Od se usnesením zastupitelstva Obce Krajková č. 14/03 ze dne stala součástí školy mateřská škola. Zřizovatelem je Obec Krajková. Základní škola Krajková je školou úplnou. Kapacita školy je dána rozhodnutím KÚ Karlovarského kraje č.j. 2299/SK/07. Nejvyšší povolený počet žáků v oboru je 250. Ve školním roce 2014/2015 byly vzhledem k nízkému počtu žáků sloučeny ročníky na 1. stupni. Vyučovalo se v sedmi samostatných učebnách. Kromě kmenových učeben škola disponuje učebnou výpočetní techniky, interaktivní učebnou, učebnou pro výuku fyziky a chemie, školní dílnou, cvičnou kuchyní a samostatnou učebnou pro výuku hudební výchovy. Pro zajištění výuky tělesné výchovy slouží malá tělocvična a obecní sál, dále využíváme travnaté hřiště TJ Dynamo Krajková. Pro činnost školní družiny jsou v provozu dvě samostatná oddělení. Součástí školy je školní kuchyně a školní jídelna. Zázemí školy doplňuje 15 kabinetů, žákovská a učitelská knihovna, sborovna a ředitelna. Sborovna a ředitelna mají připojení k internetu. Vnitřní technický stav budovy je dobrý, v roce 1986 zde byly provedeny rozsáhlé stavební úpravy. Přestože je budova 136 let stará, mají žáci i zaměstnanci školy vytvořeny dobré podmínky pro svou práci. Škola je materiálně i technicky vybavena velmi dobře. Od je odloučeným pracovištěm školy mateřská škola. Mateřská škola je umístěna v pavilónové stavbě se zahradou a do provozu byla uvedena v roce Mateřská škola byla v tomto školním roce dvoutřídní, kapacita MŠ je 50 dětí. Od je součástí MŠ školní jídelna výdejna. Při škole pracuje Školská rada a Sdružení rodičů a přátel školy. Ve školním roce 2014/2015 navštěvovalo základní školu k žáků. 39% procent žáků školy je dojíždějících. Mateřskou školu navštěvovalo k dětí.

4 4 Přehled oborů vzdělání a vzdělávací programy C/01 Základní škola, studium denní, délka studia: 9 roků 0 měsíců Ve školním roce 2014/2015 jsme ve všech ročnících vyučovali podle Školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Do učebního plánu nebyly zařazeny žádné volitelné předměty ani nepovinné předměty. Ve školním roce 2014/2015 jsme v mateřské škole pracovali podle školního vzdělávacího programu s názvem Barevný svět. Obsah vzdělávání je plánován na období Konkrétní kompetence jsou naplňovány ve 4 integračních blocích (jaro, léto, podzim, zima). Společně s dětmi plánujeme činnosti a vytváříme tematické celky, které vycházejí ze zážitků a zkušeností dětí, z podmínek, tradic a ročních období.

5 5 Personální zabezpečení činnosti školy Přepočtené osoby průměrný stav 24,8 Fyzické osoby průměrný stav 29,5 Pedagogických pracovníků přepočtený stav 17,5 Ostatních pracovníků přepočtený stav 7,3 Pedagogičtí pracovníci jsou učitelé MŠ, učitelé ZŠ, vychovatelé ŠD, asistenti pedagoga. Ostatní pracovníci jsou školník, uklízečky, pracovníci kuchyně (vedoucí ŠJ, kuchařky) Ukončení pracovního poměru v tomto školním roce Zařízení Důvod ukončení Zařazení MŠ PP na dobu určitou učitelka Přehled kvalifikovanosti pedagogických pracovníků Kategorie Kvalifikovanost Studující počet/obor Vedení školy 100 % ročník 80% 1 /1. stupeň ročník 50 % 1/ TV, 1/ D-HV Školní družina 67 % 1 /vychovatelství Mateřská škola 75 % 1/předškolní pedagogika Celková kvalifikovanost má již několik let kolísavou úroveň. Trvalým úkolem vedení školy je podporovat zvyšování kvalifikace pedagogických pracovníků ve všech součástech školy.

6 6 Přijímací řízení a zápis k povinné školní docházce Zápis do 1. ročníku 28. ledna 2015 proběhl zápis dětí do 1. ročníku pro školní rok 2015/2016 s následujícími výsledky: Celkem zapsáno 17 Rozhodnuto o odkladu školní docházky 3 Přeřazeno na jinou školu 0 Z jiných obvodů 0 Do budoucí 1. třídy zařazeno 14 1 Budoucí žákyně 1. třídy Umístění absolventů školy Ve školním roce 2014/2015 splnilo 11 žáků školy povinnou školní docházku, 8 úspěšně ukončilo základní vzdělávání, 1 žákyně požádala o pokračování ve školní docházce, 2 žáci ukončili školní docházku v nižším než 9. ročníku. Umístění vycházejících žáků: Gymnázium Sokolov (2 žáci, 1 žákyně) Střední pedagogická škola Karlovy Vary předškolní a mimoškolní pedagogika (1 žákyně), sociální činnost (1 žákyně) Střední škola živnostenská Sokolov kuchař/číšník (1 žák), prodavačka (1 žákyně), kuchařské práce (1 žákyně), truhlářské práce (1 žák) Integrovaná střední škola Cheb opravář zemědělských strojů (1 žák)

7 7 Údaje o výsledcích vzdělávání žáků Integrovaní žáci Ve školním roce 2014/2015 bylo v základní škole individuálně integrováno 10 žáků se zdravotním postižením. Tři žáci se vzdělávali podle individuálního vzdělávacího plánu. V základní škole pracovaly dvě asistentky pedagoga. V mateřské škole bylo individuálně integrováno jedno dítě se zdravotním postižením. V mateřské škole byla jedna asistentka pedagoga. Zjišťování výsledků vzdělávání žáků Pro zjišťování výsledků vzdělávání jsou na obou stupních školy pravidelně zadávány srovnávací písemné práce z českého jazyka a matematiky, jejichž zadání vypracovávají vedoucí předmětových týmů. Další poznatky získáváme také z výsledků žáků na soutěžích a z výsledků žáků v přijímacím řízení ke studiu středních škol. Rozbor zjištěných skutečností je pravidelně prováděn na jednání předmětových týmů a na závěrečné pedagogické radě. Závěry analýzy jsou využívány při tvorbě plánu práce na příští školní rok. Žáci 9. ročníku se zúčastnili Výběrového zjišťování výsledků žáků 2014/ ročník, které organizovala ČŠI. Cílem výběrového zjišťování bylo naplňování standardu základního vzdělávání v přírodovědných (chemie, biologie, fyzika) a společenskovědních oborech (zeměpis, dějepis, výchova k občanství). Opravné zkoušky Opravné zkoušky se uskutečnily 28. srpna Žákyně je úspěšně absolvovala.

8 8 PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY ŠK.ROK 2014 / 2015, I. POLOLETÍ Ž Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŽÁKA Třída Třídní učitel Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená p I. Mgr. Ladislav a Tučkov á , ,27 27,27 II. Jitka Kuželkov á , ,55 40,55 III. Mgr. Jana Říhov á , ,63 37,63 IV. Jitka Kuželkov á , ,50 36,50 V. Mgr. Jana Říhov á , ,67 17,67 VI. Pav el Šamšula , ,30 40,30 VII. Jana Henišov á , ,80 58,80 VIII. Mgr. Jitka Lenklov á , ,23 75,23 IX. Mgr. Jana Přev rátilov á , ,88 35,88 CELKEM/POČET x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,73 41,73 0 PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY ŠK.ROK 2014 / 2015, II. POLOLETÍ Ž Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŽÁKA Třída Třídní učitel Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená p I. Mgr. Ladislav a Tučkov á , ,53 39,53 II. Jitka Kuželkov á , ,00 65,00 III. Mgr. Jana Říhov á , ,13 63,13 IV. Jitka Kuželkov á , ,80 68,80 V. Mgr. Jana Říhov á , ,00 54,00 VI. Pav el Šamšula , ,20 60,20 VII. Jana Henišov á , ,60 95,60 VIII. Mgr. Jitka Lenklov á , ,15 51,85 0,31 IX. Mgr. Jana Přev rátilov á , ,00 82,00 CELKEM/POČET x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,92 60,87 0,05

9 9 Prevence sociálně patologických jevů Na počátku školního roku byli všichni zaměstnanci školy seznámeni s Minimálním preventivním programem, který je součástí plánu práce školy na každý školní rok. Tvorbu minimálního preventivního programu koordinovala metodička prevence, na tvorbě se podílela ředitelka školy a výchovná poradkyně. Naplňování jednotlivých bodů bylo záležitostí všech pedagogických pracovníků. Prioritou preventivní činnosti v naší škole jsou nejen volnočasové aktivity (škola organizuje zájmové kroužky a poskytuje své prostory ZUŠ Habartov a dalším zájmovým sdružením), ale především systematická práce s dětmi mateřské školy, žáky základní školy, ale i zaměstnanci tak, aby každý pociťoval školní prostředí jako bezpečné místo. Kromě pravidelné zájmové činnosti organizujeme i jednorázové akce (besedy), které jsou popsány níže. V tomto školním roce proběhly následující besedy: Mezilidské vztahy, beseda o AIDS (9. tř.), Právní vědomí a trestní právo (8. a 9. tř.), Závislosti (8. tř.), Kyberšikana a bezpečí na internetu (6. a 7. tř.), Řekni drogám ne (8. a 9. tř.). Ve školním roce 2014/2015 byla škola zapojena do projektu Kořeny zdraví, který pro školy v regionu organizovala MAS Sokolovsko. V rámci tohoto projektu se žáci školy zúčastnili několika osvětových programů týkajících se zdravého životního stylu: Pijte vodu z kouhoutku, Radost z pohybu, Dopravní výchova a Vím, co jím. Zvýšené úsilí věnujeme problematice kyberšikany a chování na internetu a sociálních sítích a to nejen v hodinách informatiky (pravidelné rozhovory se žáky o nebezpečích prostředí internetu a sociálních sítí, komentované promítání filmů Seznam se bezpečně ), ale i při třídnických desetiminutovkách a v hodinách občanské a rodinné výchovy. Žáci se na nás s touto problematikou obracejí, svěřují své problémy a metodička prevence ve spolupráci se zákonnými zástupci a ředitelkou školy pomáhají tyto problémy řešit. 2 "Vím, co jím - výuka na Statku Bernard Ojedinělé projevy nevhodného chování mezi žáky 2. stupně jsou řešeny okamžitým individuálním rozhovorem a rozborem situace za aktivní spolupráce se zákonnými zástupci. V oblasti prevence spolupracujeme s Policií ČR, Pedagogicko-psychologickou poradnou a s odborem sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Sokolově a v neposlední řadě s Obecním úřadem v Krajkové.

10 10 Další vzdělávání pedagogických pracovníků Všichni pedagogičtí pracovníci mají možnost zapojit se do forem dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, které pro náš region zajišťovaly následující organizace: Gymnázium Sokolov a krajské vzdělávací centrum, Národní institut pro další vzdělávání, PECKA - Centrum celoživotního vzdělávání Karlovy Vary, o. p. s., Bludiště Karlovy Vary, případně si vybrat z nabídky jiných akreditovaných pracovišť. Problémem nadále zůstává malá dostupnost vzdělávání v okrese Sokolov, téměř všechny vzdělávací akce se konají v Karlových Varech, což je časově velmi náročné a především s tím souvisejí zvýšené náklady na zastupování nepřítomných pedagogů. I přes tato negativa je účast pedagogických pracovníků na dalším vzdělávání aktivně podporována. Šest pedagogických pracovníků se v uplynulém školním roce účastnilo studia k získání odborné kvalifikace (SPgŠ Beroun předškolní a mimoškolní pedagogika studium úspěšně ukončeno maturitní zkouškou, PF UJEP Ústí nad Labem obor tělesná výchova a sport studium úspěšně ukončeno závěrečnou bakalářskou zkouškou, PF UK Praha Didaktika cizích jazyků studium úspěšně ukončeno závěrečnou zkouškou, PF UJEP Ústí nad Labem/NIDV obor vychovatelství úspěšně ukončen 1. ročník, PF ZČU obor učitelství 1. stupně úspěšně ukončen 1. ročník, PF UJEP Ústí nad Labem učitelství pro 2. stupeň obor historie úspěšně ukončen 4. ročník ) Ředitelka školy se v tomto školním roce zúčastnila seminářů: Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s MZ, Provoz dětských hřišť, sportovišť a tělocvičen, Školní a domácí testování v InspISSet, Systém úpravy ŠVP v InspIS. Společně s dalšími třemi pedagogickými pracovnicemi absolvovala následující semináře: Základy podnikání - učíme se podnikat, Výuka ve fiktivní firmě, Moderní forma výuky zaměřená na fiktivní firmu jako nástroj pro rozvoj podnikatelských kompetencí, Finanční vzdělávání pro učitele ZŠ, Kurz inovace ŠVP s implementací podnikatelských znalostí, Kurz ICT, Time management, Efektivní vedení lidí, týmů a organizací a Jak rozvíjet prezentační dovednosti žáků. Tyto semináře byly organizovány v rámci projektu Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století. Výchovná poradkyně se pravidelně účastnila porad výchovných poradců v Pedagogickopsychologické poradně v Sokolově a dále schůzky výchovných poradců na ISŠTE v Sokolově. Společně s ředitelkou školy se zúčastnila metodických setkání pořádaných PPP Karlovy Vary Nad tvorbou IVP, Legislativa a praxe zřízení funkce asistenta pedagoga. Metodička prevence se zúčastnila semináře Právní náležitosti v oblasti rizikového chování dětí a mládeže Pedagogičtí pracovníci na obou stupních základní školy se podle svého odborného zaměření nebo podle funkcí ve škole účastnili těchto seminářů: Den geografie, Pokusy s běžně dostupnými látkami, Geometrické modelování pomocí programu SketchUp, Semináře pro pedagogy O kořenech zdraví, Učitelka mateřské školy se zúčastnila semináře Hudební výlet do ZOO. Pedagogičtí pracovníci mají možnost využít k dalšímu vzdělávání odbornou literaturu v učitelské knihovně a časopisy, které škola odebírá (Učitelské noviny, Informatorium, Tvořivý Amos, Školství, Řízení školy). Všichni učitelé mají rovněž přístup k internetu, buď přímo ve sborovně, ve třídách 1. stupně nebo v počítačové učebně.

11 11 Aktivity a prezentace školy na veřejnosti Výuka plavání V rámci povinné tělesné výchovy absolvovali žáci ročníku výuku plavání v bazénu v Sokolově. Letos poprvé jezdilo na plaveckou výuku předškoláků i 16 dětí z mateřské školy. Dopravní výchova Žáci 4. a 5. třídy se v průběhu školního roku účastnili výuky na dopravní hřišti Domu dětí a mládeže v Sokolově. Volba povolání Výchovou k volbě povolání se zabývají žáci všech ročníků. Na 1. stupni je to zejména v rámci předmětu prvouka a přírodověda a vlastivěda, na 2. stupni především v předmětech občanská výchova, rodinná výchova a praktické činnosti. 3 Exkurze do Hotelové školy Mariánské Lázně žáci navštívili Hotelovou školu Mariánské Lázně a firmu Alligard s.r.o. v Libavském Údolí. Výchovná poradkyně se v této oblasti věnuje nejen žákům, ale také jejich zákonným zástupcům, kterým při individuálních konzutacích pomáhá při výběru střední školy pro jejich děti. Ve školním roce 2014/2015 byla škola zapojena do projektu Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století č.j. CZ.1.07/1.1.00/ financovaného z ESF a SR ČR, který byl zaměřen na dlouhodobé zapojení tématu finanční gramotnosti do výuky žáků, rozvíjení podnikatelských dovedností, znalostí a schopností, motivace žáků k dalšímu vzdělávání, popularizace podnikání a zvýšení kvality výuky v oblasti jazyka a jazykové komunikace. V rámci projektu 4 Exkurze do firmy Alligard s.r.o. Libavské Údolí

12 12 CUKRAJKA fiktivní minipodnik Od byla základní škola v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost zapojena do projektu Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století, který je spolufinancovaný z ESF a SR ČR. Žadatelem projektu byla Základní škola a mateřská škola Oloví, okres Sokolov, příspěvková organizace, partnery projektu byly následující školy: Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace, Základní škola Kraslice, Dukelská 1122, okres Sokolov, Střední škola, základní škola a mateřská škola Kraslice, příspěvková organizace, Základní škola Brno, Čejkovická 10, příspěvková organizace, Základní škola Nové Sedlo, okres Sokolov a Masarykova základní škola a mateřská škola Krupka, příspěvková organizace. Cílem projektu bylo dlouhodobé zapojení tématu finanční gramotnosti do výuky žáků, rozvíjení podnikatelských dovedností, znalostí a schopností, motivace žáků k dalšímu vzdělávání, popularizace podnikání, zvýšení kvality výuky v oblasti jazyka a jazykové komunikace a v neposlední řadě i zvýšení odbornosti učitelů v rozvíjení podnikatelských dovedností žáků. Během projektu žáci na každé škole založili a vedli fiktivní firmu (minipodnik), naši žáci 5 Textilní výroba minipodnik CUKRAJKA cukrářství/pekařství a textilní výroba a seznámili se prostřednictvím besed s podnikatelem a exkurzí s reálným podnikatelským prostředím. Žáci byli v rolích zaměstnanců s pracovními smlouvami podle pozic (ředitelství minipodniku, sekretariát a archivace, ekonomické oddělení, personální útvar, reklamní oddělení a výrobní úsek) a prováděli standardní podnikatelskou činnost kalkulovali výrobu, nakupovali materiál, vyráběli výrobky, vedli účetnictví, nabízeli své zboží, snažili se získat potenciální zákazníky. Jejich úkolem bylo také vymyslet název své firmy, vytvořit logo, sestavit katalog výrobků i propagační leták minipodniku. 6 Cukrářská výroba

13 13 7 Připravený stánek na veletrh 3. června 2015 proběhl v Krajské knihovně Karlovy Vary veletrh zúčastněných minipodniků a byly vyhodnoceny soutěžní kategorie logo, leták, prezentace minipodniku. Minipodnik CUKRAJKA jsme ještě představili návštěvníkům krajkovské poutě sv. Petra a Pavla. V příštím školním roce uvažujeme o pokračování minipodniku formou zájmového kroužku. Zapojením do projektu škola získala ,20 Kč. Finanční prostředky byly použity na finanční zabezpečení projektu, na nákup 5 ks šicích strojů, 2 ks elektrických sporáků, vybavení cvičné kuchyně (nádobí, váha, suroviny a další materiál na pečení), 6 ks notebooků, multifunkční tiskárny, fotoaparátu a videokamery, stojanů a prodejních stánků. Zájmová činnost žáků školy Zapojení žáků do mimoškolní zájmové činnosti věnujeme soustavně velkou pozornost, vzhledem k tomu, že ji považujeme za mimořádně důležitou pro prevenci sociálně patologických jevů. Škola nabízela ve školním roce 2014/2015 pro děti z mateřské i základní školy devět zájmových kroužků (nápravy poruch učení, pěvecký kroužek, čtenářský kroužek, německý jazyk, anglický jazyk, ruský jazyk, šachový kroužek, tělovýchovný kroužek, němčina pro nejmenší, angličtina pro nejmenší). Kroužky jsou pro přihlášené žáky zdarma a jejich vedoucími jsou učitelé školy. Do mimoškolní zájmové činnosti organizované školou bylo v tomto školním roce zapojeno 65 žáků základní školy a 25dětí mateřské školy. Z ostatních zájmových útvarů neorganizovaných školou můžeme uvést fotbal a hasičský kroužek organizované zájmovými sdruženími v Krajkové Významný podíl na mimoškolní zájmové činnosti žáků má i Základní umělecká škola Habartov (Základní škola praktická, základní škola speciální a základní umělecká škola Habartov), která má v naší škole odloučené pracoviště. V tomto školním roce zde byly tradičně vyučovány hudební obory i taneční obor. Výsledky celoroční práce dětí v zájmových kroužcích mohou posoudit jednak návštěvníci školy (výzdoba školní budovy), či návštěvníci akcí pořádaných buď školou (školní akademie, koncert v kostele), nebo Obcí Krajková (rozsvícení vánočního stromu, adventní koncert a Pouť sv. Petra a Pavla v Krajkové).

14 14 Účast v soutěžích Již tradičně se žáci naší školy zúčastňovali různých soutěží v rámci regionu. Ze sportovních soutěží to byly např. přespolní běh, vybíjená, basketbal, malá kopaná, šachy a McDonald cup. Jako každý rok jsme organizovali školní kolo Pythagoriády a mezinárodní soutěže Matematický klokan a soutěže Přírodovědný klokan. Pravidelně rovněž zasíláme výtvarné práce do různých soutěží od okresních po celostátní. Družstvo žáků třídy se zúčastnilo v Královském Poříčí přírodovědné soutěže pořádané na závěr projektu Zahrada pod lupou, jehož byla škola v uplynulých dvou letech partnerskou školou. 8 Přírodovědná soutěž v Královském Poříčí 9 Přírodovědná soutěž v Královském Poříčí Projektové vyučování Krajkovské školní sportovní hry stejně jako v předcházejících letech jsme i ve školním roce 2014/2015 organizovali školní sportovní hry. Jednalo se o sportovní odpoledne, při kterých žáci hráli nejrůznější hry a závodili v zajímavých disciplínách. Vyhodnocení her probíhá tradičně na konci školního roku Den ochrany člověka za mimořádných událostí tento projektový den pořádáme každoročně. Všechny třídy obou stupňů vyjdou v tento den do přírody a úměrně věku se učí zásady poskytování první pomoci, věnují se pravidlům silničního provozu, 10 Branný závod - obsah evakuačního zavazadla

15 15 bezpečnosti při zacházení s elektrickými spotřebiči, ochraně zdraví při živelných pohromách, zkrátka všem činnostem, které jsou důležité pro klidné a úspěšné zvládnutí mimořádné situace. Letos jsme pro tento den zvolili formu branného závodu, při kterém si žáci vyzkoušeli zabalení evakuačního zavazadla, luštili Morseovu abecedu, házeli granátem, běhali v plynové masce, vyzkoušeli si ošetření drobných poranění a seznámili se se základy topografie. 11 Branný závod - střelba hrachovkou na cíl Zajímavá místa v Krajkové 1. i 2. stupeň v rámci celodenního školního projektu se letos žáci zaměřili na významná místa a památky v Krajkové, žáci 2. stupně navíc na historii četnické stanice v Krajkové a na události roku Žáci 1. stupně byli rozděleni do družstev a na sedmi stanovištích (Radnice - Obecní úřad, retenční nádrž, budova bývalé sklárny - dnes sídlo firem OIET a Böhm plast, kostel sv. Petra a Pavla, hrázděný dům, kaplička a škola) plnili různé úkoly vztahující se k historii budov. Průvodci na stanovištích jim byli žáci 2. stupně, kteří se stejným tématem 12 Hrázděný dům v Krajkové zabývali o jeden den dříve, a tak mohli svým mladším kamarádům pomáhat. 13 Tvorba plakátu o událostech roku Hotový plakát V závěru projektu vytvořili žáci obou stupňů informační plakáty o každé z budov a o událostech roku 1938.

16 16 Ukliďme si svět žáci naší školy se velmi aktivně zapojili do celostátního projektu společnosti Elektrowin Ukliďme si svět, který spočívá ve sběru vysloužilých elektrospotřebičů. Na konci školního roku byli vyhodnoceni nejlepší sběrači. Kultura Naším cílem je děti a žáky nejen vzdělávat, ale i vychovávat. Proto jim i přes problematickou dostupnost (vzdálenost od okresního i krajského města, drahá doprava atd.) nabízíme dostatek kulturních akcí. Abychom co nejvíce snížili náklady, které by museli rodiče vynaložit na úhrady kulturních pořadů, využíváme zájezdových představení, která se konají přímo ve škole, v mateřské školce nebo na sále v obecní restauraci. S úhradou dopravy na tradiční zájezdy do Západočeského divadla v Chebu nám pomáhá i Sdružení rodičů a přátel školy. Během celého školního roku se děti z třídy účastní společně s dětmi MŠ divadelních představení pořádaných přímo v MŠ. Tradicí je i nabídka hudebních pořadů v rámci výuky. Letos jsme se ve dvou výchovných hudebních pořadech dozvěděli o vývoji moderní hudby nejen v ČR ale i ve světě. Před Vánocemi jsme pořádali pro rodiče a veřejnost již třináctou Vánoční akademii. Žáci naší školy i děti z mateřské školy pod vedením svých učitelů připravují velmi pěkná a hojně navštěvovaná kulturní vystoupení pro veřejnost zpívání u vánočního stromu v Krajkové, adventní koncert pěveckého kroužku, vystoupení našich žáků v Josefově při oslavě MDŽ a Noc kostelů v Krajkové, koncerty v Habartově. Lví podíl na pořádání těchto vystoupení mají paní učitelky Mgr. Ladislava Tučková a Marcela Kutláková. Naši žáci rovněž vyrábějí vánoční přání, která jménem školy rozesíláme našim partnerům. Žáci 9. ročníku uspořádali mikulášskou nadílku pro děti ze ZŠ i MŠ a program k MDD pro děti z mateřské školy. Tradicí je i projekt Děti čtou dětem, při kterém žáci 5. ročníku několikrát navštíví předškoláky v mateřské škole, pod vedením paní učitelky přečtou dětem pohádku nebo příběh a vyprávějí si s nimi o přečteném. 15 Mikuláš ve škole

17 17 Poslední školní den proběhlo tradiční Poslední zvonění, při kterém se žáci 9. třídy rozloučili se školou a zároveň přivítali budoucí prvňáčky. 16 Deváťáci se loučí se školou 17 Budoucí prvňáčci se do školy těší Školička Pro děti, které od nového školního roku budou prvňáčky, jsme připravili krátkodobý projekt Školička, při kterém se seznamovaly s prostředím školy. S paní učitelkou, která je bude v 1. třídě učit, plnily společně úkoly zaměřené na roční období a svátky v tomto čase. Projekt probíhal v květnu a připravily jej paní učitelky Jitka Lukešová a Mgr. Jana Říhová.

18 18 Školní výlety Ke konci školního roku obvykle pořádáme pro naše děti a žáky školní výlety. Děti z mateřské školy byly na výletě v Krásně. Žáci z 1. stupně navštívili hlavní město a tentokrát objevovali tajemství Pražského hradu a Staroměstského náměstí, žáci 2. stupně jeli do Techmania Science centre v Plzni, kde pro ně byly připraveny pokusy v laboratořích. 18 Prvňáci na Pražském hradě 19 Techmania Science centre v Plzni 20 5 Mateřská škola v muzeu v Krásně

19 19 Výsledky inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí Ve dnech dubna 2015 ve škole proběhla inspekce zaměřená na hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání poskytovaného základní školou, mateřskou školou a školní družinou, zjišťování a hodnocení naplňování školních vzdělávacích programů a jejich souladu s právními předpisy a rámcovými vzdělávacími programy s následujícími závěry a doporučeními: K silným stránkám školy patří příjemné klima a individuální přístup k dětem a žákům. ČŠI pozitivně hodnotí metody a formy práce využívané v průběhu vzdělávání, prostor pro pohybové aktivity, informační systém pro rodiče. Úzká spolupráce MŠ a ZŠ usnadňuje dětem adaptaci na školní prostředí. V průběhu vzdělávání učitelé promyšleně uplatňovali výchovné a vzdělávací strategie deklarované ve školních vzdělávacích programech a diferenciovali přístup k dětem a žákům podle jejich potřeb. Kvalitně vedenou výukou podporovali rozvoj funkčních gramotností žáků. Školní družina zařazuje do odpoledního programu pobyt venku. Škola má nastavenu účinnou školní preventivní strategii. Plánovité řízení školy se odráží i v preferencích systematického vzdělávání pedagogických pracovníků jako týmu za účastí lektorů přímo na pracovišti. Vstřícný a aktivní přístup ze strany zřizovatele je podporou školy v oblasti materiálního a finančního zabezpečení. Škole se tak daří naplňovat dlouhodobou koncepci rozvoje. Slabou stránkou školy je nestabilní pedagogický sbor, který dosud není plně odborně kvalifikovaný. Překročení kapacity školní družiny bylo krátkodobé. Ředitelka v průběhu inspekční činnosti přijala preventivní opatření a učinila kroky k tomu, aby kapacita školní družiny mohla být navýšena. Úpravou školního řádu základní školy v průběhu inspekční činnosti ředitelka přispěla k jeho zpřehlednění a zjednodušení. Dodatkem ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání ředitelka odstranila formální nedostatky. ČŠI doporučuje v rámci plánované revize ŠVP ZV rozpracovat vzdělávací obsah druhého cizího jazyka do ročníků a v matematickém vzdělávání nastavit diferenciaci vzdělávacích obsahů nad rozsah stanovený rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání s cílem dosažení zlepšení výsledků vzdělávání; ve vyučovacích hodinách se zaměřit na efektivní rozvoj komunikačních dovedností žáků podporující proces učení žáků; zvýšit účinnost kontrolního systému pro zajištění souladu údajů ve vnitřní dokumentaci školy. Od poslední inspekční činnosti došlo k postupnému zlepšování prostorových a materiálních podmínek pro realizaci školních vzdělávacích programů. K tomu škola využívá všechny dostupné zdroje. Kromě dotací ze státního rozpočtu a silné finanční podpory od zřizovatele, využívá ředitelka další zdroje: zapojuje školu do rozvojových projektů MŠMT, do projektů hrazených z ESF, úspěšně oslovuje sponzory.

20 20 Základní údaje o hospodaření školy Škola je financována primárně ze dvou zdrojů: státní rozpočet a prostředky zřizovatele. Finanční prostředky ze státního rozpočtu jsou určeny na pokrytí mzdových nároků zaměstnanců, povinný odvod sociálního a zdravotního pojištění za zaměstnance, povinný odvod do fondu kulturních a sociálních potřeb a ostatní neinvestiční náklady (nákup učebnic, učebních pomůcek, výuka plavání, další vzdělávání pedagogických pracovníků, osobní ochranné pracovní pomůcky, nemocenská atd.) Finanční prostředky zřizovatele jsou určeny na provoz školy (energie, materiál, opravy, revize, pojištění, odvoz odpadů, zpracování mezd, účetnictví, telekomunikační poplatky platy za DPP a DPČ atd.) Dalším zdrojem finančních prostředků mohou být sponzorské dary (ve školním roce 2014/2015 to byla celková částka ,- Kč od firem N.O. Stavební, s.r.o., B.R.N. s.r.o., KLAPE Klaus Petřík, Böhm extruplast s.r.o., Böhmplast s.r.o., Vladislav Lietavec Truhlářství, O.I.E.T. s.r.o.), projekty (Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století č.j. CZ.1.07/1.1.00/ financovaný z ESF a SR ČR získaná částka ve školním roce 2014/2015 je ,20 Kč) a granty. Vzhledem k tomu, že se finanční rok časově nekryje se školním rokem, lze ve výroční zprávě za školní rok uvádět pouze orientační údaje. Největší nákladovou položkou rozpočtu jsou výdaje za energie (plyn, elektrická energie, vodné, stočné). Tyto výdaje v současné době představují zhruba 45% rozpočtu na provoz školy. V prosinci 2014 byly opraveny podlahy a vyměněny podlahové krytiny v kanceláři vedoucí mateřské školy a v kanceláři hospodářky školy za ,- Kč. Do obou kanceláří byl zakoupen nový nábytek v ceně ,- Kč. Do tříd 1. stupně byly pořízeny nové skříně za ,- Kč, mateřská školy byla vybavena novým elektronickým otevírání dveří v ceně ,- Kč. Pravidelně investujeme do obnovy vybavení školní kuchyně nové nerezové pracovní stoly za ,- Kč, regály do skladů za ,- Kč. Jedna třída mateřské školy byla vybavena novým nábytkem v celkové částce ,- Kč. Během letních prázdnin byla opravena podlaha a vyměněno lino v jedné třídě základní školy a v kabinetu, který poskytujeme ZUŠ Habartov za ,- Kč a byly zakoupeny nové tabule do ZŠ a hračky do MŠ za ,- Kč. Využití finančních prostředků získaných z projektu Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století č.j. CZ.1.07/1.1.00/ je popsáno výše. Z výše uvedeného výčtu je zřejmé, že zřizovatel Obec Krajková do budov školy velmi aktivně investuje nemalé finanční prostředky a za to mu patří velký dík. Zřizovatel se rovněž podílí na financování platů zaměstnanců školy.

21 21 Zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů Škola není zapojena do žádného programu. Zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení Škola neorganizuje další vzdělávání v rámci celoživotního učení. Pedagogičtí pracovníci se účastní dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, které poskytují akreditovaná pracoviště. Projekty financované z cizích zdrojů Ve školním roce byla škola jako partnerská škola zapojena v projektu č. j. CZ.1.07/1.1.00/ Rozvoj podnikání na ZŠ Dovednosti 21. století. Spolupráce s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání Spolupráce s odborovými organizacemi Ve škole není odborová organizace. Spolupráce s pedagogicko psychologickou poradnou v Sokolově a v Karlových Varech PPP v Sokolově poskytuje škole kompletní servis potřebných odborných služeb. Výchovná poradkyně se zúčastňuje pravidelných porad pořádaných PPP. V evidenci PPP v Sokolově a Karlových Varech a SPC v Sokolově bylo ve školním roce 2014/ žáků školy, kteří pravidelně docházejí do poraden a centra na kontroly. Do školní nápravné péče pod vedením kvalifikované a proškolené učitelky 1. stupně Mgr. Jany Říhové bylo zařazeno 6 žáků.

22 22 Bezpečnost a ochrana zdraví Péče o žáky a pracovníky na úseku bezpečnosti V oblasti péče o žáky byla dodržována všechna legislativní opatření. V průběhu školního roku došlo v základní škole k jednomu školnímu úrazu, který byl řádně odškodněn. V oblasti péče o pracovníky jsme v souladu s platnou legislativou zabezpečili všechny předepsané formy protipožární a protiúrazové prevence. V oblasti BOZP nebyly veřejnou prověrkou zjištěny nedostatky. Závěr Vzhledem k tomu, že škola nesplňuje nejnižší počet žáků stanovený 4 odst. 1 vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základní škole v platném znění udělil zřizovatel Obec Krajková usnesením zastupitelstva dne škole výjimku z počtu žáků pro školní rok 2014/2015 v souladu s 23, odst. 4 zákona 561/2014 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání v platném znění. Nadále zůstávají v platnosti úsporná opatření týkající se především sloučení tříd na 1. stupni ZŠ. V průběhu školního roku 2014/2015 nedošlo k žádným mimořádným událostem, provoz školy nebyl narušován, hlavní úkoly byly plněny průběžně. V Krajkové Mgr. Radomíra Juričková, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti školy byla schválena Školskou radou dne

Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok

Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 2 Identifikační údaje Organizace: Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace Komenského 22 357 08 Krajková IČO : 69983534 IZO: 102 428 093 REDIZO:

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU pro základní vzdělávání KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ č. j. TZŠ 450/2013 platný od 1. 9. 2014 Dodatek č. 1 k ŠVP pro základní vzdělávání 1 Kuldovka svět poznání,

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2016/17 (podle zákona č. 561/2004 Sb., 10 a vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostravice Ostravice 300, 739 14 Ostravice Identifikátor školy: 600 134 458 Termín konání inspekce: 14.

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 1 Základní údaje o škole 1.1. Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského

Více

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK Dokument č.j. 12/2018 HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2017-18 Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 28002 Veltruby - Kolín Zpravovala: Marcela Tesaříková, ředitelka školy Projednáno na pedagogické

Více

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2007/2008

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1335/13-B. Základní škola, Znojmo, Mládeže 3

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1335/13-B. Základní škola, Znojmo, Mládeže 3 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1335/13-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školských zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola, Znojmo,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Základní škola Řenče, okres Plzeň-jih, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Budiž učitelům zlatým pravidlem, aby všechno bylo předkládáno všem smyslům, kolika

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2017 1997-2018 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-113/14-B. Základní škola, Brno, Kamínky 5

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-113/14-B. Základní škola, Brno, Kamínky 5 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-113/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 48511226 Základní škola, Brno, Kamínky 5 Kamínky 5, 634 00 Brno

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2016 1997-2017 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Počet dětí/ žáků Počet dětí/žáků na třídu Mateřská škola 1 19 19 1. stupeň ZŠ 1/2 22 22 Školní družina 1 11 11 Školní jídelna x x

Počet dětí/ žáků Počet dětí/žáků na třídu Mateřská škola 1 19 19 1. stupeň ZŠ 1/2 22 22 Školní družina 1 11 11 Školní jídelna x x Výroční zpráva ZŠ a MŠ Kařez, příspěvková organizace - 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Kařez, příspěvková organizace adresa školy Kařez 185 právní

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009 2010 Zpracovala: Mgr. Eva Motalová 1 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy,

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno. Ke Kostelu 77, Družec. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno. Ke Kostelu 77, Družec. Identifikátor: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno Ke Kostelu 77, 273 62 Družec Identifikátor: 600 044 203 Termín konání inspekce: 11. a

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2013/2014 2. Úkoly ve školním roce 2014/2015 3. Minimální preventivní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Adresa školy: Hlavnice 109,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Zdice, okres Beroun. Komenského 72, Zdice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Zdice, okres Beroun. Komenského 72, Zdice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Zdice, okres Beroun Komenského 72, 267 51 Zdice Identifikátor školy: 600 161 447 Termín konání inspekce: 4. a 9. květen 2007

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Loket, okres Sokolov T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket Identifikátor školy: 600 073 041 Termín konání inspekce: 20. 22. března

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace 1. Základní charakteristika školy: 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno. nám.míru 3,

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZV Název programu: TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení V Litvínově dne 1.9.2015..... Mgr. Pavla Tomášová, ředitelka školy OBSAH ŠVP 1. Identifikační

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva školní rok 2014/2015 1 1. Úvod Ředitelka Základní školy Chodov,

Více

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7. Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Číslo operačního programu: Název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace Adresa: České mládeže 230/2, 400 01 Ústí nad Labem Identifikátor: 600

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2318/11-S. příspěvková organizace. Mgr. Zuzanou Bečkovou

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2318/11-S. příspěvková organizace. Mgr. Zuzanou Bečkovou Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Velká Dobrá, okres Kladno Sídlo: náměstí Komenského 17, 273 61 Velká Dobrá

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok

Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 2 Identifikační údaje Organizace: Základní škola a mateřská škola Krajková, příspěvková organizace Komenského 22 357 08 Krajková IČO : 69983534 IZO: 102 428 093 REDIZO:

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

ve školním roce 2017/2018

ve školním roce 2017/2018 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková 20. 9. 2018 Obsah: 1. Základní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Praskolesy, okres Beroun Praskolesy 104. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Praskolesy, okres Beroun Praskolesy 104. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Praskolesy, okres Beroun 267 54 Praskolesy 104 Identifikátor školy: 600 043 011 Termín konání inspekce: 11.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary 362 34 Merklín 31 Identifikátor školy: 600 067 548 Termín konání inspekce: 13. a 14. prosince 2006

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Jedlová, okres Svitavy 569 91 Jedlová 2 Identifikátor školy: 600 100 341 Termín konání inspekce: 18. - 20. duben 2006 Čj.: ČŠI

Více

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10 1 Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Č.j.: 60/2016/ZŠ Spisový znak:1.2.6 Skartační znak a lhůta: A 10 1 2 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 1.1. Škola, zřizovatel...

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí 28. října 329, 378 06 Suchdol nad Lužnicí Identifikátor školy: 600 060 608 Termín konání inspekce:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková V Borkovanech 29. 9. 2016

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2011/2012 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2016/2017 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábř. Dukelských hrdinů 570, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Identifikátor: 600 018 202

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Družební 336/125, 725 26 Ostrava-Krásné Pole

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKĚ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2014/2015 Zpracovala Mgr. Sylva Hrušková. OBSAH 1. Úvod a charakteristika školy... 3 2. Přehled oborů vzdělání... 4 3.

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více