Výroční zpráva roku 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva roku 2009"

Transkript

1 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2009 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci Boétheia Jeseník, Březinova 228 č.t , ad.jesenik@seznam.cz, č.t V Jeseníku

2

3 Úvod Výroční zpráva roku 2009 uvádí podstatné události, které mapují činnost občanského sdružení Společenství křesťanské pomoci Boétheia Jeseník (dále jen SKP Boétheia). Výroční zpráva roku 2009 seznamuje veřejnost s přehledem důležitých informací a událostí, jejichž význam byl pro činnost sdružení podstatný. Nicméně zpráva se dotýká i dalších událostí, které mohou mít v rámci sdružení význam. Oficiálními zdroji informací byly především: zápisy z jednání Rady SKP Boétheia, zápisy ze schůzek Pracovního týmu interní zápisy pracovníků všech zařízení SKP Boétheia, účetní a ekonomické údaje oblast příjmů a výdajů celého zařízení v roce Výroční zpráva využívá i informace, které byly získány z neoficiálních zdrojů, jako jsou: rozhovory se současnými i bývalými klienty zařízení, informace získané od příznivců a přátel SKP Boétheia. Přílohu tvoří účetní zpráva ekonomicko - personální pracovnice, administrativní pracovnice a informace dalších pracovníků (koordinátorů pro bydlení a pro pracovní příležitosti klientů). Výroční zpráva čerpá doplňující informace i z monitorovacích a závěrečných zpráv, které byly vypracovány pro účely realizovaných projektů v roce Činnost členů rady SKP Boétheia v roce 2009 Schůzky členů Rady SKP Boétheia se konaly nejen v pravidelných termínech, tj. jednou měsíčně, ale podle potřeby i častěji. Do pravidelných schůzek bývaly zařazovány operativní schůzky. Účast členů Rady SKP na schůzkách byla stoprocentní. Schůzky Rady se konaly během roku 2009 za účasti hostů. Opakovaně probíhala setkání především s panem Mgr. Martinem Navrátilem v rámci Lokálního partnerství zástupcem při Úřadu vlády ČR. Schůzky Rady SKP byly zaměřeny především na: vyhodnocení činnosti zařízení, operativní řešení neodkladných záležitostí zařízení, plnění plánu práce v daném měsíci, činnost zařízení během daného roku, střednědobou činnost zařízení, průběžné řešení problematiky spojené s odkoupením a rekonstrukcí budovy AD pro muže a ženy. Schůzky členů Rady SKP Boétheia byly doplňovány dokumentací týkající se: aktuálních organizačních záležitosti, aktuálního stavu zaměstnanců a financí, plnění kvalitativních a kvantitativních ukazatelů zařízení, mimořádných a nadstandardních aktivit zařízení. Členové Rady přicházeli do zařízení pravidelně jednou měsíčně. Tato doba byla vymezena pro setkávání s klienty a zaměstnanci zařízení. Účastníky setkávání byli: předseda rady SKP pan Mgr. T. Svoboda, člen Rady SKP pan M. Ondruch.

4 Základní informace o zařízení Azylového domu SKP Boétheia Poskytované služby Azylového domu pro muže byly v roce 2009 realizovány podle Stanov a poslání zařízení. Prostředkem pro realizaci aktivit bylo plnění projektových zadání. Souhrn realizovaných projektů v roce 2009: 1. Azylový dům pro muže a ženy pobytová služba. Adresa zařízení: ulice O. Březiny č. 228, Jeseník. Lůžková kapacita - 48 lůžek. Z toho počtu bylo pro cílovou skupinu seniorů určeno 9 lůžek. K Azylovému domu pro muže a ženy patří i neregistrovaná služba nazvaná: Startovací byty, které se nachází v Jeseníku na těchto adresách: a) Lipovská ulice č. 100, Jeseník - 3 lůžka, b) Šumperská ulice č. 51, Jeseník - 5 lůžek, c) Školní ulice č. 54/8, Jeseník - 3 lůžka, d) Vodní ulice č. 225, Jeseník - 2 lůžka. V roce 2009 byla kapacita i využití Startovacích bytů 13 lůžek. 2. Azylový dům pro rodiny s dětmi pobytová služba. Adresa zařízení: ulice Seifertova č. 689, Jeseník, ubytovací kapacita: do 24 lůžek, došlo ke zřízení noclehárny pro ženy, která byla zprovozněna počátkem roku Nízkoprahové denní centrum, adresa totožná s adresou AD pro muže a ženy, denní kapacita do 5 osob. V rámci této služby jsou poskytovány i některé druhy fakultativních služeb. 4. Noclehárna pro muže, adresa totožná s AD pro muže a ženy, maximální denní kapacita 10 lůžek. Přízemí budovy AD pro muže a pro ženy. 5. Noclehárna pro ženy: adresa Seifertova 689, Jeseník, přízemí budovy, kde je umístěn AD pro rodiny s dětmi. Kapacita noclehárny byla původně stanovena na 3 lůžka, během roku došlo ke snížení na jedno lůžko (malý zájem).

5 Poskytované sociální služby Služby a podmínky, za kterých mohou být naše služby poskytovány, jsou definovány Zákonem o sociálních službách č.108/2006 Sb. A vyhláška č. 505/2006 Sb. Základní informace. 57 Azylové domy (1) Azylový dům Boétheia poskytuje pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. (2) Služba podle odstavce 1 obsahuje tyto základní činnosti: a) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, b) poskytnutí ubytování, c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí SKP Boétheia provozuje Azylový dům pro muže a žena a Azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi: Forma poskytované služby: pobytová (celoroční, nepřetržitý provoz). Okruh osob, pro které je sociální služba určena (cílová skupina): muži, ženy a pro děti, partnerské páry, věk cílových skupiny od 0 do 64 let, výjimky mohou překračovat věk 64 let. Služba je mimo jiné určena i mužům, kteří přicházejí na základě dohody mezi zařízením AD a např. zdravotním zařízením, sociálními odbory příslušných obcí, domovem pro seniory, psychiatrickou léčebnou, zařízením Vězeňské služby ČR. V rámci Azylového domu pro muže a ženy je zajišťována i krizová pomoc (nejedná se o registrovanou službu Krizové pomoci) a podpora bydlení v tzv. Startovacích bytech. Sociální práci se skupinou těchto klientů má na starosti koordinátor, který zajišťuje mimo jiné: pravidelné návštěvy v bytech klientů, stanovuje termíny setkávání s klienty, organizuje účast na vzdělávacích aktivitách klientů, rozšiřuje počet Startovacích bytů, spolupracuje s vlastníky bytů, účastní se jednání bytových komisí. Služby jsou určeny jak pro lidi přicházející z ulice nebo z nefunkčních domovů, tak pro osoby přicházející z dalších zařízení a institucí (např. Vězeňské služby, Psych. léčeben, Domovů mládeže, Domovů důchodců ap.) - zde jsou jednotlivé případy vyhodnocovány na základě přístupných informací, (v případě kladného zhodnocení může být zájemce o službu okamžitě ubytován). Služby jsou určeny i pro osoby, které již využívaly ubytovacích služeb Azylového domu, a které jsou ve stabilizovaném stavu s předpokladem sociálního chování. Zájemce o ubytovací služby našeho zařízení se musí prokázat: osobními doklady, legálním finančním příjmem, případně doporučení institucí. Přicházející zájemce o služby zařízení nesmí být pod vlivem návykové látky, nesmí být agresivní a předběžně souhlasí s dodržováním Provozního řádu zařízení.

6 61 Nízkoprahová denní centra (1) Nízkoprahové denní centrum SKP Boétheia poskytuje ambulantní, popřípadě terénní služby pro osoby bez přístřeší. (2) Služba podle odstavce 1 obsahuje tyto základní činnosti: a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, b) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí. 63 Noclehárny (1) Noclehárna AD Boétheia poskytuje ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování. (2) Služba podle odstavce 1 obsahuje tyto základní činnosti: a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, b) poskytnutí přenocování. Služby Nízkoprahových zařízení SKP Boétheia (mezi něž řadíme jak denní centrum, tak noclehárnu), nabízí navíc i níže uvedené služby vždy na základě individuálních a opodstatněných potřeb klienta. fakultativní pomoc: sociálně aktivizační služby, vzdělávací činnosti, pomoc psychoterapeuta, pedagoga, lékaře, vždy na základě individuálních potřeb zájemce, poskytnutí staršího ošacení, poskytnutí teplého nápoje, pomoc dalších odborníků, vždy na základě individuálních potřeb klienta.

7 Realizované projekty v roce 2009 Úvodem: Všechna zařízení, která provozovalo Občanské sdružení Společenství křesťanské pomoci Boétheia byla v roce 2009 finančně, provozně a personálně zajišťována v podobném rozsahu jako v roce Na realizaci podstatných aktivit se podílely 3 úspěšné projekty. Ubytovací služby azylových zařízení byly od do dotovány z finančních prostředků MPSV ČR. OD do byly služby ubytovacích zařízení hrazeny z prostředků KŮ Olomouc, a to prostřednictvím tzv. Individuálních projektů Olomouckého kraje. V roce 2009 byla obnovena a finančně zajištěna služba Nízkoprahového denního centra. Finance pro Individuální projekty byly získány z prostředků sociálních fondů EU. Jednotlivé projekty jsou označeny názvem a číslem registrace. Projekt č. 1 Zpráva o realizaci sociální služby (od do projekt byl financován z prostředků MPSV ČR) Název služby (podle rozhodnutí o registraci) Azylový dům pro muže dle zákona č. 108/2006 Sb. 57 Identifikátor (z rozhodnutí o registraci) Popis realizace služby Poskytovaná služba číslo 1 Azylové domy byla v roce 2009 realizována v souladu s provedenou registrací a slouží těmto registrovaným aktivitám: 1. Azylový dům pro muže, ulice O. Březiny číslo 228, Jeseník. 2. Samostatné byty: celkem 3 byty plus další Startovací 1 byt ve městě Jeseníku. Azylový dům Boétheia poskytoval své služby této cílové skupině: mužům a ženám ve věku od 18 do 64 let, výjimečně i starší senioři. V rámci aktivit byly poskytovány především tyto služby: 1. primární pomoc - poskytnutí střechy nad hlavou, možnost hygieny a stravy, 2. sekundární pomoc - stabilizace psychického a fyzického stavu klienta, 3. terciární pomoc - obnovení vnitřních sil klienta spojené s obnovením jeho původních dovedností, které by měly klienta nastartovat k odchodu do běžné společnosti které je představováno mimo jiné především bydlením klienta mimo zařízení. Pro naplnění výše uvedených služeb (body 2 a 3) byla realizována: terapeutická setkávání, motivační kurs, sociální poradenství, nabídka pomoci dalších odborníků (právní pomoc, pomoc psychologa, odborného lékaře, apod.) Pro rok 2009 byly naše aktivity rozšířeny o tyto služby: a) nově jsme začali poskytovat služby pro partnerské dvojice v prostorách Azylového domu pro muže, b) podařilo se nám zajistit další tzv. Startovací byt pro klienty Azylového domu.

8 V průběhu roku 2009 jsme poskytli možnost ubytování celkem 4 partnerským dvojicím. Dvojice byly ubytovány v pokojích, které byly pro tuto cílovou skupinu vyčleněny, v 1. patře budovy AD. Pro 3 partnerské dvojice se podařilo zajistit bydlení mimo Azylový dům, z toho jedna dvojice bydlí v našem Startovacím bytě. Další dvě partnerské dvojice se odstěhovaly do bytů, které si zajistily samy. Podařilo se nám navýšit kapacitu ubytovny o dva pokoje. Pokoje byly zařízeny jako třílůžkové a byly zprovozněny ve II. patře budovy AD muži a ženy. Poskytované služby- řadíme zde především: uspokojení základních potřeb - střecha nad hlavou, hygiena, nabídka nápoje a celodenní stravy. Další služby: psychosociální poradenství, informace, zprostředkování potřebných kontaktů, pomoc dalších odborníků. Podmínky poskytování služeb nové cílové skupině byly stanoveny Provozním řádem AD Boétheia. Sociální práce s klienty byla realizována prostřednictvím pracovníků v sociálních službách (klíčoví pracovníci) a prostřednictvím sociálního pracovníka. Cílem této činnosti byla: stabilizace klienta a směřování klienta k aktivnímu přístupu v zajištění bydlení mimo Azylové zařízení a k udržení nebo nalezení zaměstnání. Další Startovací byt nám pronajal MěÚ Jeseník. Cílová skupina obyvatel AD pro muže a ženy: většinou osoby sociálně vyloučené, a osoby vyloučené z trhu práce a z trhu s byty (dlouhodobí neplatiči, zdravotně postižené osoby, osoby s nefunkčními rodinnými vazbami, osoby přicházející z výkonu trestu, příslušníci etnických menšin - především Rómové). Personální zajištění Personální zajištění: V rámci pracovního týmu je zaměstnáno 6 pracovníků v sociálních službách, jeden sociální pracovník, vedoucí a ekonomický pracovník, 1 hospodářka, 1 topič údržbář, z toho 2 pracovníci v sociálních službách pracují částečně ve funkcích koordinátora pro bydlení klientů a koordinátora pro pracovní činnosti klientů. V rámci projektu je zajištěn nepřetržitý provoz Azylového domu. Práce s klienty je realizována v rámci Individuálního plánu klienta. Klienti jsou přiděleni ke svým Klíčovým pracovníkům. V rámci realizace Individuálních plánů spolupracoval s klienty sociální pracovník. Celkem se na zajišťování všech aktivit v rámci Azylového domu pro muže podílelo průměrně 11,11 zaměstnanců, přepočteno na 8,82 úvazku. 1 supervizor na DPP (2 hodiny měsíčně). Doplňující informace Ve sledovaném období roku 2009 byla realizována pravidelná terapeutická setkávání klientů s odbornou pracovnicí. Jednotlivá setkávání probíhala pravidelně minimálně 2x měsíčně. Bylo realizováno 26 skupinových a individuálních konzultací. Mimo pravidelné schůzky Pracovního Týmu se konaly 1x měsíčně externí supervize. Individuální supervize zaměřené na podporu jednotlivých pracovníků byly realizovány 2x měsíčně. SKP Boétheia, mimo spousty dalších aktivit, uspořádala 1. ročník Turnaje v malé kopané Neziskové organizace sociálních služeb Jeseník Akce byla zaměřena proti stigmatizaci uživatelů sociálních služeb a měla název: Dejte nám šanci Účastníci: Fotbalová mužstva z Azylového domu pro muže a ženy a z Azylového domu pro matky s dětmi, Fotbalové mužstva Darmoděj: Následná péče, kontaktní centrum, NZDM, Fotbalové mužstvo: Zahrada 2000, Fotbalové mužstvo: Městské policie Jeseník, Fotbalové mužstvo městských úředníků.

9 Informace o financování projektu. Dotace na službu na rok 2009 byla přidělena ve výši: ,- Jelikož jsme na poskytovanou službu získali od veřejnou zakázku, nečerpala se dotace v plné výši. Na základě informací na portálu MPSV se tato dotace dělila 1/12 x 9 měsíců. Celková dotace by potom činila ,- Kč, naše organizace, ale na poskytovanou službu použila pouze ,- Kč. Částka, kterou jsme čerpali, byla ovlivněna celkovou krizí ve společnosti, jelikož jsme v první polovině roku nezískali Veřejnou zakázku na tuto službu, omezili jsme výdaje na provoz a mzdy, aby ke konci roku nedošlo k situaci, že nebudeme mít finanční prostředky. Tato omezení se v žádném případě nedotkla poskytované sociální služby. Projekt č. 2 Individuální projekt Olomouckého kraje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky V průběhu roku 2009 jsme se zúčastnili výběrového řízení, které pro poskytovatele sociálních služeb vyhlásil KÚ Olomouckého kraje. Výběrové řízení bylo mimo jiné zaměřeno na dva druhy služeb a to na nízkoprahová denní centra a na pobytové služby pro osoby bez střechy nad hlavou. Individuální projekt je realizován v tomto období: Azylový dům pro muže a ženy do Nízkoprahové denní centrum do Statistika, která je uvedena níže přibližuje realizaci aktivit, které byly díky IP Olomouckého kraje realizovány. Všechny služby byly realizovány v souladu se Zákonem o sociálních službách. Azylový dům pro muže a ženy Struktura uživatelů Počet Podle věku do 18 let 0 nových do 26 let 10 uživatelů do 40 let 11 služby do 65 let 37 nad 65 let 3 Neuvedeno 0 Trvalé bydliště Olomoucký kraj 58 Česká republika 3 Mimo Českou republiku 0 Neuvedeno 0 Muži 49 Ženy 12

10 Během 4. čtvrtletí 2009 přišlo 20 nových uživatelů. Celkem v tomto období využilo našich ubytovacích služeb 61 nových klientů. Poskytnuto celkem 1753 jídel (v tomto počtu jsou zahrnuty snídaně, obědy i večeře). Snídaně a večeře připravovalo a poskytovalo zařízení azylového domu Boétheia, obědy byly dováženy z vývařovny Armády spásy ze Šumperku u nás byly pouze vydávány. Zbývající klienti si jídlo připravovali sami v prostorách azylového domu - 2 kuchyňky. Počet telefonických rozhovorů (samospráva, státní správa, policie, zdravotníci apod.) ve prospěch klientů během sledovaného období Pomoc specialisty PPR Jeseník Terapeutické plány pravidelné vedení Úřední dopisy: Spolupráce s institucemi ve prospěch klientů (jednání s koordinátorem pro sociálně vyloučené osoby, odbory měst a obcí, zdravotní zařízení PL Bílá Voda apod.) Pracovní terapie klientů (drobné denní pracovní aktivity nezaměstnaných klientů, jejichž cílem je udržení pracovních návyků) Skupinové supervize Pracovního týmu pod vedení externího supervizora: Individuální sezení s terapeutem Kontakty s klienty kratší než 30 minut: Výuka klientů základům práce na PC: průměrně denně jeden klient vyžadující nějaký druh pomoci. Návštěvy na pokojích: Ranní modlitební setkání s klienty a zaměstnanci (2x až 3x týdně jedno setkání v délce nad 30 minut), průměrná účast na jednom setkání Počet ubytovaných klientů ve sledovaném období dosahoval denního průměru Služby Doprovázení klienta: (zdravotní zařízení, instituce apod.) 342 hovorů. 10 intervencí 285 setkání, 26 dopisů, 71 setkání a jednání setkání. 15 sezení setkání. 1 klient denně návštěv 7 osob. 43,7 klienta denně Poradenského 21 klientů Další aktivity: byla vytvořena nová služba, kterou jsme nazvali Poradenským centrem. Tato služba je zajišťována prostřednictvím zaměstnanců PPR Jeseník. Služba je otevřena všem zájemcům, kteří potřebují poradit případně pomoci v oblasti psychosociální. Tomu také odpovídá složení pracovníků (psycholog, pracovník poskytující odborné sociální poradenství, apod.) Služba je k dispozici klientům jednou týdně v prostorách azylového domu. Dvakrát měsíčně (podle potřeb častěji) je klientům (ale i zaměstnancům) k dispozici terapeutka. Jsou realizována skupinová a individuální terapeutická sezení. V období měsíce září byl realizován Motivačně vzdělávací kurz (tento kurz byl hrazen z prostředků projektu MPSV ČR). Na tento kurz navazovala aktivita, která byla hrazena z prostředků IP Olomouckého kraje a byla zaměřena na tzv. Individuální konzultace s účastníky Motivačního kurzu. Délka akce činila 2 dny v délce 16 hodin, počet účastníků - 8 klientů. Klientům Azylového domu pro muže a pro ženy bylo v daném období poskytnuto celkem 1657 intervencí tj. počet rozhovorů o délce minimálně třiceti minut. V rámci projektu byly v Azylovém domě pro muže a pro ženy provedeny drobné stavební úpravy a opravy sociálního zařízení pro cílovou skupinu ubytovaných klientů, dále byla provedena malá stavební úprava (jedna vybouraná a poté vyzděná příčka) kanceláře sociálního pracovníka, tato úprava byla provedena vzhledem k nárůstu počtů konzultací sociálního pracovníka s klienty zařízení.

11 Strava byla poskytována v uvedeném množství 1753 jídel a kromě tohoto počtu bylo poskytováno další jídlo zdarma - především klientům, kteří byli vyhodnoceni jako osoby nacházející se v existenční nouzi (osoby zdravotně postižené, osoby vyřazené z evidence ÚP, osoby přicházející z výkonu trestu). Nízkoprahové denní centrum Struktura uživatelů Počet Podle věku do 18 let 5 nových do 26 let 25 uživatelů do 40 let 39 služby* do 65 let 57 nad 65 let 5 Neuvedeno 4 Trvalé bydliště Olomoucký kraj 118 Česká republika 10 Mimo Českou republiku 1 Neuvedeno 6 Muži 86 Ženy 49 Celkem v tomto období využilo služeb Nízkoprahového denního centra 135 nových klientů. Počet návštěv uživatelů zařízení 1924 Počet kontaktů s klientem ( vpouštění vydání klíče, otevření denního centra) 1791 Pomoc dalších odborníků 14 Poskytnutí informací klientovi 582 Telefonické hovory uskutečněné ve prospěch klientů 88 Jednání s institucemi policie, ÚP, MěÚ, nemocnice apod. 45 Návštěva NDC počty návštěv 1454 Pracovní činnost ve prospěch AD pokud klient nemá na zaplacení hygieny a přespání 20 Rozhovor s klientem nad 30 minut 280 Rozhovor s klientem do 10 minut 1627 Počet přespání na NDC, 248 Počet vydaných jídel, 375 Počet vydaných hygienických potřeb toaletní papír, mýdlo apod, 118 Počet vydaného ložního prádla, 66 Sociální poradenství jakákoliv poskytnutá informace klientovi, který se ptá na radu 322 Další aktivity: služby Poradenského centra využilo 6 klientů, služby terapeuta využilo 8 klientů, V rámci projektu byla kompletně zrekonstruovaná místnost, takže uživatelé mají k dispozici nepoměrně kvalitnější podmínky než v minulosti.

12 Projekt č. 3 Termíny realizace financování služby Azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi formou dotace z prostředků MPSV ČR) Individuální projekt Olomouckého kraje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Název služby (podle rozhodnutí o registraci) Azylový dům pro matky s dětmi dle zákona č. 108/2006 Sb. 57 Identifikátor (z rozhodnutí o registraci Popis realizace poskytované sociální služby Forma poskytované sociální služby: pobytová Azylový dům pro matky s dětmi v Jeseníku, ulice Seifertova č. 689, realizoval v roce 2009 tyto služeby: - poskytnutí střechy nad hlavou, - poskytnutí tepla, hygieny, staršího ošacení, - umožnění přípravy stravy, možnost odběru hotových jídel, z toho nejméně jedno teplé jídlo, - pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, - zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, - poskytnutí psychosociálního poradenství, - pomoc dalších odborníků, vždy na základě individuálních potřeb klienta (zdravotník, psycholog, terapeut, právní poradenství prostřednictvím sjednaných služeb, případně ve spolupráci s jinými sociálními službami). Dále byly zajišťovány tyto aktivity: - sociálně aktivizační služby, - vzdělávací činnosti, - pomoc psychoterapeuta, pedagoga, lékaře, vždy na základě individuálních potřeb zájemce, - volnočasové aktivity dětí, pomoc s péčí o děti, doučování. Služby byly určeny pro skupinu matek s dětmi, případně otce s dítětem, kteří se ocitli na ulici - zde byly jednotlivé případy vyhodnocovány na základě přístupných informací (v případě ohrožení zdraví nebo života byla matka s dětmi o službu ihned přednostně ubytována třeba i v nouzovém režimu), ale byly určeny i pro osoby, které byly evidovány jako žadatelé o služby Azylového domu pro matky s dětmi. Klienti Azylového domu pro matky s dětmi byli přijímáni za těchto podmínek: předložili osobní doklady, měli legální finanční příjem, klientky předložily formulovanou a oprávněnou potřebu pomoci, v lepším případě měly doporučení příslušných odborů obecního nebo městského úřadu, kurátorů apod. Mezi uživatelem a poskytovatelem byla uzavřena písemná smlouva o poskytované službě. Přijetí klientů Azylového domu pro matky s dětmi předcházel rozhovor s žadatelkou. Následoval pohovor a doplnění potřebných informací. Klientka byla podle možností ubytována nebo zařazena do pořadníku.

13 S ubytovanými klienty byla sepsána smlouva o podmínkách poskytovaných služeb. Smlouva byla sepsána nejdříve na jeden měsíc, a poté podle zhodnocení poskytovatele a uživatele byla smlouva sepsána na 3 měsíce a následně ve stejném cyklu byla většinou prodloužena. Klientky, které neměly stálé zaměstnání (a těch je většina) se účastnily různých pracovních aktivit, a to vždy podle svých schopností a časových možností. Kromě těchto aktivit, byly všechny ubytované klientky povinny účastnit se úklidu pokojů a společných prostor. Klientky musí aktivně spolupracovat při realizaci svého Individuálního plánu. Dle výše příjmu si klientky hradily náklady na bydlení ze svých prostředků, případně u klientek na dávkách hmotné nouze je dávka Doplatek na bydlení poukazována přímo na účet Azylového domu. Klientky si pak dle výše dávky doplatily případný rozdíl. Snahou sociálního pracovníka bylo zvýšit finanční gramotnost klientek a vést je k odpovědnému hospodaření s penězi podle stanoveného Individuálního plánu. Individuální plán se upravoval podle individuálních potřeb klienta. Plán sloužil ke stabilizaci klientek a k obnovení vlastních sil klientek s cílem jejich opětovného návratu do běžné společnosti. Každému klientovi byl přidělen konkrétní klíčový pracovník v sociálních službách, který s klientkou pracoval v jednotlivých krocích na naplnění cílů Individuálního plánu. Statistické výstupy V roce 2009 činil počet nových uživatelů 46 osob z toho 17 žen, 3 muži, 26 dětí (muži měli v péči své dítě). Struktura uživatelů: osoby bez přístřeší, (děti předškolního věku, dorost, mladí dospělí, dospělí). Služba byla určena pro cílovou skupinu osamocených rodičů s dětmi v počtu 10 lůžek pro dospělého a 20 lůžek pro děti. Kapacita sociálního poradenství, výdeje stravy, ošacení, nápoje, možnost hygieny 30 osob. Pomoc psychologa: sjednaná pomoc podle potřeb klientů, jinak týdně pro 2 osoby. Terapeutická pomoc: 1x 14 dní - 5 klientů. Další intervence ve prospěch klientů byla stanovena operativně podle potřeb a požadavků klientů. Sociální poradenství: zajištěno pro skupinu 30 osob. Sociální pomoc při zajištění oprávněných práv, zájmů a osobních záležitostí vždy od pondělí do pátku, maximálně 10 intervencí ve prospěch klienta Kvantitativní výstupy služeb rok 2009 pomoc dalších odborníků: Poradna pro rodinu, právnická pomoc, 9 psychoterapeutická sezení, telefonické hovory uskutečněné ve prospěch klientů: 306, individuální plány pravidelná setkávání: 111, úřední dopisy: 75, krizová pomoc poskytnutá ženám (rozhovor trvající alespoň 20 minut): 2 319, krizová pomoc poskytnutá dětem (rozhovor, nebo jiná forma pomoci): 1 467, spolupráce s institucemi ve prospěch klientů: 308, pracovní terapie (práce ve prospěch zařízení) počet klientů za měsíc 5 Veřejná služba počet klientů za měsíc 3 externí supervize pracovního týmu pod vedením psychologa: 5, výuka dětí základům na PC celkem: setkání 890, kontakty s ženami (do 10 minut): 4070, kontakty s dětmi (do 10 minut): 3005,

14 návštěvy na pokojích: 2388, Doprovázení klientů 3 Poskytování mimořádných volnočasových aktivit (výlety, divadlo, kino, kursy apod.) 21dosp. 36 dětí Krizová pomoc určená dětem (hyperaktivní děti, podezření na psychickou poruchu): 3, ranní modlitební setkání probíhalo 3x týdně: průměrná účast dospělých 1 5, Počet ubytovaných klientů a lůžková obložnost 21 dospělých a 36 dětí, Personální zajištění: 1 vedoucí zařízení, který vykonával na částečný úvazek funkci sociálního pracovníka, 4,5 pracovníků v sociálních službách. Doplňující informace Počátkem roku 2009 byla v rámci AD pro matky s dětmi zřízena i noclehárna pro ženy (3 lůžka) a 1 místnost (kapacita 3 lůžka) pro skupinu žen bez dětí. Tato skupina se ale z provozních důvodů přesunula do prostorů AD pro muže. Práce pracovníků v sociálních službách se ve velké míře zaměřila i na aktivizaci klientů v oblasti aktivního využívání volného času, s cílem upevnit vztahy mezi rodiči a dětmi. Jako organizace postavená na křesťanských základech jsme se zaměřili i na možnosti setkávání s věřícími a misionáři. Z volnočasových aktivit: Prázdniny: Hudební týden projekt financovaný Městem Jeseník - hra na bicí a perkusní nástroje Výtvarný týden projekt financovaný Městem Jeseník - malování na hedvábí, drátkování, malování na sklo, batikování, savování. Koupaliště. Kultura - Hudební vystoupení dětí z církve KS. - Návštěva divadelního vystoupení Nepřítomnost pana Festa. - Zábavné odpoledne pro děti malování. - Závody s auty na PC. - Tvořivé odpoledne s dětmi zvířátka z papíru. - 3x návštěva letního kina v areálu fa Astur. - Dokument Krotitelé Dluhů díl 2, beseda na téma dluhy. - Návštěva divadelního vystoupení Nepřítomnost pana Festa. - Návštěva tanečního vystoupení v areálu bývalého Moravolenu. - Promítání filmu Důkaz odpuštění. - Promítání filmu Most. - Promítnutí filmu Na vrchol. - Promítnutí filmu Johny s křesťanskou tématikou. - Účast na doprovodném programu Pivních slavností. - Účast na hudebním vystoupení k 40. výročí založení CHKO Jeseníky. - Účast na oslavách 15. let Charity Javorník.

15 - 1x týdně odpolední program Maminka pro maminky a děti připravuje vždy jedna klientka pro ostatní. - Setkání s psychoterapeutem co obnáší práce psychoterapeuta. - Setkání s psychoterapeutem informace o nabídce služeb. - Setkání k Mezinárodnímu dni Romů. Vaření - Soutěž v pečení buchet ke dni matek. - Pečení koláčů a buchet pro účastníky fotbalového turnaje. - Soutěž ve vaření zpracování švestek. - Soutěž ve vaření, společný oběd. - Společné posezení u ohně, opékání. - Společné vaření koprová omáčka. - Společné vaření pečení štrůdlu. - Společné pečení a zdobení cukroví. Křesťanské aktivity - Účast na akci církve CNN pro děti Zahájení prázdnin se zmrzlinou. - Nabídka účasti na Prázdninovém programu pro děti o jarních prázdninách pořádala církev CNN. - Setkání s americkými studenty Ange a Jacobem. - Setkání s misionářem Billem McIntyrem z Kalifornie. - Setkání s pastorem Markem Prosnerem z Klatov. - Návštěva pastora Vincenta a pastora Daga z New York City. - Setkání s Anglickým misionářem Pete Game, který působí v Indii a Africe. Sportovní akce - Návštěva závodů dobrovolných hasičů. - -Vycházka Smetanovy sady sběr přírodnin. - Sportovně taneční odpoledne + příprava společného občerstvení. - Relaxační cvičení. - Večerní cvičení s klientkami. - Sportovní odpoledne. - Návštěva akce Jízda historických kol. - Turnaj ve skládání puzzle. - Turnaj ve stolním tenise. - Relaxační tanec a cvičení pod vedením psychoterapeutky p. Poláčkové. - Večerní cvičení s klientkami. - Výlet do Priessnitzových lázní venkovní vodní procedury. - Výlet na hudební vystoupení do Lázní Jeseník. - Výlet na jeskyně Na Pomezí a do Lázní Jeseník. - Výlet na Lesní Bar v Horní Lipové ve spolupráci s terénní pracovnicí soc. dboru MěÚ. - Výlet na minikáry. - Výlet na Smrťák. - Návštěva koupaliště. - Fotbalový turnaj pod záštitou UNO pro NNO v sociálních službách. Ruční práce - Netradiční techniky zdobení kraslic.

16 - Barvení velikonočních vajíček a výroba dekorace na velikonoční stůl. - Výroba batikovaných šátků s p. Dorničákovou. - Výroba dekorací na Sekáčový bál pro klienty sociálních služeb. - Výroba razítek a tvorba společných obrázků (matka +dítě) s p. Dorničákovou. - Výroba velikonočních dekorací za účasti dětí ze sociálně slabých rodin z Jeseníku spolupráce s Městem Jeseník. - Výzdoba sálu na Sekáčový bál pro klienty sociálních služeb, účast na bále. - Výroba dresů na fotbalový turnaj. - Výroba papírových draků. - Výroba podzimních dekorací. - Výroba náramků a náhrdelníků z korálků. - Výroba tašek a svícnů na prezentační akci. - Výtvarná dílna tisk obrázků na textil. - Řezbářská dílna akce nízkoprahového klubu pro mládež. Ostatní - Burza staršího ošacení opakovaně. - Nabídka bytů klientům vyhledávání na internetu a v tisku. - Úklid sněhu. - Úklid zahrady hrabání listí. - Venkovní hry spojené s úklidem listí. - Velikonoční pondělí děti dostaly vajíčka s bonbóny. - Individuální práce s malými dětmi praktikantka. - Nabídka bytů klientům vyhledávání na internetu a v tisku. - Umožněna praxe p. Staufčíkové Individuální péče dětem předškolního věku klientů. - Malování přání pro Ježíška. - Malování a zdobení šišek. - Mikulášská nadílka, hry. - Příprava na Vánoce a s tím spojené aktivity. - Vánoční posezení klienti s pracovníky a zástupci vedení AD. - Vánoční setkání hry, dárky pro děti ve spolupráci s MěÚ Jeseník. - Vánoční výzdoba společných prostor a stromečku. - Motivační kurz Cesta k mému cíli pro dospělé, pod vedením psychoterapeuta. - Individuální práce s malými dětmi praktikantka. - Nabídka bytů klientům vyhledávání na internetu a v tisku. - Prezentace AD na akci NNO Daruj radost 2x. - Silvestrovské odpoledne pro děti hry. Projekt č. 4 Zpráva o realizaci sociální služby NOCLEHÁRNA Kapacita 10 lůžek: Noclehárna pro muže: ulice O. Březiny 228, Jeseník: Noclehárna pro ženy: ulice Seifertova 689, Jeseník: kapacita 10 lůžek kapacita 3 lůžka

17 Noclehárna pro muže Struktura uživatelů Počet Podle věku do 18 let 1 nových do 26 let 17 uživatelů do 40 let 25 služby* do 65 let 44 nad 65 let 2 Neuvedeno 0 Trvalé bydliště Olomoucký kraj 74 Česká republika 14 Mimo Českou republiku 0 Neuvedeno 1 Muži 81 Ženy 8 Celkem v tomto období využilo služeb noclehárny 89 nových klientů. Ženy využívaly nouzové lůžko v prostorách Nízkoprahového denního centra. Průměrná obložnost 8,5 klientů denně. Počet lůžkodnů Další aktivity: služby Poradenského centra využilo 6 klientů, služby terapeuta využilo 8 klientů, proběhla částečná rekonstrukce prostor noclehárny: sprchy, zazdění luxferů zamezení hromadění vlhkosti, nákup nových matrací. Noclehárna pro ženy Struktura uživatelů Počet Podle věku do 18 let 0 nových do 26 let 3 uživatelů do 40 let 12 služby* do 65 let 3 nad 65 let 0 Neuvedeno 0 Trvalé bydliště Olomoucký kraj 15 Česká republika 2 Mimo Českou republiku 0 Neuvedeno 0 Muži 0 Ženy 18 Kapacita 3 lůžka Celkem v tomto období využilo služeb noclehárny 18 nových uživatelů. Průměrná obložnost 1 uživatel denně. Počet lůžkodnů 175

18 Typologie příjemců služeb Sociální služby Azylového domu Boétheia byly v roce 2009 určeny především pro tyto zájemce: pro osoby přicházející z výkonu trestu, pro uživatele, s potřebou přespání noclehárna pro muže a noclehárna pro ženy, pro seniory, kteří nebyli z různých důvodů přijati do služeb domovů pro seniory, pro etnické menšiny především příslušníci romského etnika žijící v jesenickém regionu, pro osoby bez střechy nad hlavou, pro matky s nezletilými dětmi, pro neúplné rodiny, pro zájemce o psychoterapeutické služby, pro zájemce o služby Nízkoprahového denního centra poskytnutí hygieny a sociálního zařízení, poskytnutí informací, přespání, poskytnutí šatstva a další služby podle potřeb zájemců, Personální složení Pracovního týmu SKP Boétheia v roce 2009 úvazek funkce od - do 1 vedoucí zařízení ekonom sociální pracovník pracovník v sociálních službách pověřený vedením AD matky pracovník v sociálních službách pověřený vedením AD matky pracovník v sociálních službách koordinátor pro bydlení pracovník v sociálních službách koordinátor pro pracovní činnosti klient pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách ,3 pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách ,6 pracovník v sociálních službách ,5 pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách ,5 pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách pracovník v sociálních službách ,6 Hospodářka ,4 topič údržbář ,6 topič údržbář

19 Průměrný počet zaměstnanců v roce ,08 Přepočtený počet zaměstnanců v roce ,51 úvazku Dohody o provedení práce 1 supervizor pro Azylový dům matky s dětmi 1 supervizor pro Azylový dům pro muže 1 pracovnice na údržbu prádla Další služby, které byly v roce 2009 klientům zařízení poskytovány 1) Rozhovory krátké do 10 minut. 2) Rozhovory s klienty nad 10 minut ( rozhovory střední). 3) Telefonní hovory ve prospěch klientů. 4) Rozhovory dlouhé rozhovory nebo jiná pomoc nad 30 minut. 5) Rozšířená pomoc (další služby pro specifické problémy klientů). 8) Spolupráce s institucemi. 9) Setkání s klientem za účelem plnění Individuálních plánů. 10) Poskytnutí staršího oblečení. 11)V rámci výkonu Veřejné služby bylo realizováno zaměstnávání 9 klientů zařízení Klientům byly přiděleny jednotlivé pracovní činnosti Azylového domu SKP Boétheia drobné opravy, úklidy, obsluha kotelny apod. V roce 2009 se konaly další aktivity, které byly zaměřeny na poskytování pomoci klientům s cílem dosáhnout vyšší dynamiky v procesu začleňování klientů zařízení do běžné společnosti. K těmto cílům přispívaly zejména tyto aktivity: Motivační kursy pro klienty AD 2 běhy pro skupiny mužů a další 2 kursy pro skupiny matek. Individuální a skupinové terapie v rámci Systemického přístupu. Byla poskytována pomoc koordinátora směřující k zajištění bydlení klientů, (podařilo se zajistit další byt pro romskou rodinu). Byla poskytována pomoc koordinátora směřující k udržení nebo k zajištění pracovního místa. Byla udržena dvě pracovní místa koordinátorů částečný úvazek. Spolupráce Zařízení SKP Boétheia Jeseník spolupracovalo v souvislosti s poskytováním sociálních služeb nejen s obcemi, městy, ale i s dalšími institucemi. Mezi ně řadíme především: Městský úřad Jeseník. KÚ Olomouc A klub Centrum vzdělávání a poradenství Krnov. Městský úřad Javorník. OÚ Mikulovice. Městský úřad Zlaté Hory. Obecní úřady okresu Jeseník, případně i obce mimo okres Jeseník. Psychiatrická léčebna v Bílé Vodě. PPR Jeseník. OS Zahrada,

20 OS Darmoděj. OS Ester Zálesí. Úřady práce. Domovy důchodců a Penziony pro seniory nejen v okrese Jeseník. Zařízení zaměřená na sociální problematiku. Městská policie Jeseník. Policie ČR v Jeseníku. Lékaři v okrese Jeseník. Centrum zdravotnických služeb poliklinika Jeseník, Jesenická nemocnice. Firma Reinold Černá Voda. Firma O. a O. Gális. Probační a mediační služba ČR v Jeseníku. Církevní sbory, které působí v Jeseníku případně v blízkém okolí. Pokračovala spolupráce, s obdobnými zařízeními jako jsou: Azylové domy, zvláště azylová zařízení Armády spásy Šumperk dovoz obědů do našeho zařízení, další spolupráce se zařízením: Samaritán Opava, další zařízení sdružená v S. A. D. České republiky. Forma spolupráce měla nejčastěji tyto podoby: telefonické rozhovory, osobní kontakt písemný styk, elektronická pošta.

21 Výhled činnosti SKP Boétheia v dalším období let 2010 až Především uspět ve výběrovém řízení pro poskytovatele sociálních služeb v rámci IP Olomouckého kraje, které se bude konat v průběhu roku Udržet registrované sociální služby z pohledu probíhajících inspekcí u poskytovatelů sociálních služeb. 3. V roce 2010 podat projekt v rámci Integrovaného operačního programu (MPSV ČR), který by umožnil realizovat odkoupení budovy AD pro muže a poté uskutečnit rekonstrukci budovy AD. 4. V rámci procesu odborného přístupu k sociální problematice bezdomovců zpracovat nejpozději do roku 2012 koncepci plánu rozšířené pomoci těm klientům zařízení, kteří mají malou šanci na získání zaměstnání a bydlení mimo AD. 5. Poskytované sociální služby postupně rozšiřovat do terénu města Jeseníku směrem k potenciálním klientům našeho zařízení (osoby ohrožené sociálním vyloučením, případně osoby již sociálně vyloučené). Nedostatky Jak je uvedeno v předchozích výročních zprávách, s řadou nedostatků jsme se doposud nevyrovnali, řadíme zde především: dostatečný počet kvalifikovaných a vhodných zaměstnanců, zkvalitnit kvalitu pobytových služeb pro klienty, zkvalitnit práci s ubytovanými klienty, nacházet nové přístupy, které, umožní zvýšit zájem klientů o vzdělávací a motivační aktivity, jednotlivě služby udržet a rozvíjet v souvislosti s procesem nadcházejících inspekcí. Provoz azylového zařízení řadíme mezi sociální služby, které se neustále vyvíjí a mají určitou dynamiku. Vzhledem k této skutečnosti se i naše zařízení bude muset vyrovnat s tím, že nedostatky v naší práci se budou vyskytovat a my bychom měli být připraveni je řešit. Pozitiva V roce 2009 jsme úspěšně provozovali sociální služby, které byly finančně hrazeny z prostředků IP Olomoucké kraje. Původní aktivity sociální služby byly rozšířeny především o služby tzv. Nízkoprahového denního centra. V rámci projektu IP, Olomouc jsme poskytovali služby našeho zařízení většímu počtů uživatelů než je obvyklé. V roce 2009 se nám podařilo udržet aktivity, které byly zahájeny v předešlých letech. Jedná se především o udržení pracovních pozic koordinátorů a o pokračování vzdělávacích aktivit pro klienty našich zařízení. Díky nastavenému systému dlouhodobého financování IP OK jsme mohli naše aktivity realizovat ve stanovené kvalitě a v souladu s plánem jednotlivých opatření. Partneři a příznivci, kterým děkujeme za jakoukoliv formu pomoci: MěÚ Jeseník, Obce okresu Jeseník: OÚ Mikulovice,OÚ Bélá pod Pradědem, MéÚ Javorník. MěÚ Zlaté Hory a další.

22 Pracovníci KÚ Olomouc především pracovníci sociálního odboru. Křesťanské sbory Jeseník. Pracovníci policie ČR Jeseník a pracovníci Městské policie Jeseník. ROFC Jeseník. Firma Gális Velké Kunětice. Sbor Českobratrské církve Jeseník. Sbor Církve adventistů sedmého dne v Jeseníku. Sbor Římskokatolické církve Jeseník. Soukromé osoby, které nás obdarovávají šatstvem, obuví, hračkami, potravinami, apod. Občanům a sousedům bydlících v okolí našich zařízení děkujeme za trpělivost a snášenlivost. Další výstupy a činnosti realizované v roce 2009 byly realizovány akreditované kursy pro pracovníky v sociálních službách, kromě týmové supervize byly realizovány individuální supervize určené pro zaměstnance zařízení, nové byla otevřena služba PPR Jeseník, která byla zaměřena na poskytování pomoci, pro klienty byly k dispozici mimo jiné i služby PPR Jeseník, byla realizována řada aktivit, které byly zaměřeny na mobilizaci vnitřních sil klientů AD, dva pracovníci úspěšně pokračovali ve studiu na vysokých školách v Ostravě a v Olomouci, pokračovala jednání a rozhovory s představitelem tzv. Lokálního partnerství panem Mgr. Martinem Navrátilem. Jednání přešla do fáze prvního písemného zpracování žádosti IOP, byly rozjednány další možnosti získání další finanční pomoci a to z projektu IO obce. Financování AD Boétheia Výdaje zařízení SKP Boétheia mohly být pokryty především díky těmto poskytovatelům finančních prostředků: a. Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, b. Městský úřad Jeseník, c. finance získané z prostředků ESF formou Veřejné zakázky Krajského úřadu v Olomouci, d. příjmy od klientů, e. sponzorské dary (jak finanční tak hmotné). Největší finanční náklady byly i v roce 2009 spojeny s výdaji na mzdy zaměstnanců a s úhradou sociálního a zdravotního pojištění. Problémem opět bylo financování služeb pro skupinu matek s dětmi, které využívaly služeb AD. Výše poskytované dotace, kterou poskytlo jak MPSV ČR, tak KŮ Olomouc, nestačí pokrýt nutné výdaje. Chybějící finanční částku potom doplňujeme z vlastních příjmů, které potom chybí jinde.

23 Závěrem Rok 2009 byl výjimečný především pro nás jako poskytovatele sociálních služeb vzhledem ke změně způsobu financování. Dosavadní způsob financování sociálních služeb formou dotace byl podstatným způsobem obměněn. OK KÚ v roce 2009 použil pro poskytovatele sociálních služeb v Olomouckém kraji formu vyhlášených veřejných zakázek a až poté byla vybraným poskytovatelům přidělena finanční částka. Výhody tohoto systému pro příjemce financí: průhledný a jednoduchý způsob přidělení financí plus další velká výhoda a tu představuje jistota pravidelných plateb. V Jeseníku Výroční zprávu vypracoval: Bc. Jan Zaoral vedoucí zařízení Přílohy: - výkaz zisku a ztráty, - rozvaha (bilance), - příloha k účetní uzávěrce, - finanční audit byl ke dni odevzdání Výroční zprávy ve fázi zpracovávání a bude po jeho kompletizaci zaslán orgánům KÚ Olomouc a MPSV ČR.

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva za rok 2011 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci

Více

Výroční zpráva roku 2010

Výroční zpráva roku 2010 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2010 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva za rok 2014 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Výroční zpráva roku 2003

Výroční zpráva roku 2003 1 Společenství křesťanské pomoci BOÉTHEIA Azylový dům, Březinova 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2003 Tuto zprávu lze zveřejnit jen se souhlasem rady SKP Boétheia ( Rada SKP souhlasí s uveřejněním Výroční

Více

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS.

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. NADĚJE Založení 21. 8. 1990 Posláním NADĚJE je praktické uplatňování evangelia v životě a jeho šíření. K naplnění svého

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Návrh ukazatelů sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Obecná ustanovení 1) Ukazatele se vztahují na služby registrované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše Dům Samaritán navazuje na celý komplex služeb zabývající se osobami v krizi, které poskytuje Oblastní charita Ústí

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od AZYLOVÝ DŮM PRO MUŽE A RODINY od 1.1.2010 KRIZOVÁ POMOC PRO MUŽE od 1.7.2013 TERÉNNÍ PROGRAM pro Roudnici n/l a okolí 1.4.2006 SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA od 1.6.2013 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ 14.1.2015 Vedoucí

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby 1. Dům na půl cesty Popis sociální služby Základním principem Domu na půl cesty je : - ubytování v prostředí podobném bydlení v domácnosti - zajištění úklidu,praní a žehlení,výměna ložního prádla - pomoc

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj Vícelůžkový pokoj 200 Kč / den 180 Kč / den poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 BOÉTHEIA - společenství křesťanské pomoci Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva za rok 2013 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Farní charita Beroun Azylové domy

Farní charita Beroun Azylové domy Popis realizace poskytované sociální služby (plán rozvoje služby) V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších přepisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí

Více

Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/ VÝROČNÍ ZPRÁVA

Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/ VÝROČNÍ ZPRÁVA Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/05.00066 VÝROČNÍ ZPRÁVA I. Poslání a základní informace o organizaci Poslání: Poskytujeme ubytování za úhradu,

Více

CZ.1.04/3.1.00/

CZ.1.04/3.1.00/ Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/05.00066 VÝROČNÍ ZPRÁVA I. Poslání a základní informace o organizaci Poslání: Poskytujeme ubytování za úhradu, na

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše Dům Samaritán navazuje na celý komplex služeb zabývající se osobami v krizi, které poskytuje Oblastní charita Ústí

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 BOÉTHEIA - Společenství křesťanské pomoci, z. s., Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva za rok 2015 Rada SKP Boétheia Jeseník souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Rekapitulace historie

Rekapitulace historie Výroční zpráva občanského sdružení Máš čas? Rok 2011 Občanské sdružení Máš čas? I. Šustaly, 1080, Kopřivnice I.Č. 265 84 344 e-mail: ndcracek@seznam.cz mobil: 790 232 245, 790 232 244 http://mascas.koprivnice.org

Více

SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1. 3. 2012. Poskytnutí ubytování, které má znaky domácnosti, včetně praní a drobných oprav ložního prádla a ošacení, žehlení.

SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1. 3. 2012. Poskytnutí ubytování, které má znaky domácnosti, včetně praní a drobných oprav ložního prádla a ošacení, žehlení. SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ Chráněné bydlení V Aleji 434, 734 01 Karviná - Ráj ------------------------------------------------------------------------------------------------- SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1.

Více

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický ROMODROM o.p.s Historie organizace Romodrom o.s. bylo založeno v roce 2001 na popud předsedkyně sdružení Marie Gailové v souvislosti s řešením kauzy "Cihelna". V roce 2000 nastoupila p. Gailová na místo

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Závěrečná zpráva o činnosti

Závěrečná zpráva o činnosti Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Jungmannova 742, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2012 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 4 Statistika za

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Azylový dům NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: BETHEL Třinec, azylový dům, Frýdecká 191, Třinec BETHEL Třinec, azylový dům, Oáza Nebory, Nebory 2, Třinec BETHEL

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

Sociální služby pro osoby bez přístřeší v organizaci Elim Vsetín, o. s.

Sociální služby pro osoby bez přístřeší v organizaci Elim Vsetín, o. s. Sociální služby pro osoby bez přístřeší v organizaci Elim Vsetín, o. s. 1 Elim Vsetín, o. s. Sdružení vykonává charitativní činnost, pomáhá potřebným, organizuje zájmovou a sportovní činnost dětí, mládeže

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Výroční zpráva roku 2002

Výroční zpráva roku 2002 Společenství křesťanské pomoci BOÉTHEIA Azylový dům, Březinova 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2002 Tuto zprávu lze zveřejnit jen se souhlasem rady SKP Boétheia ( Rada SKP souhlasí s uveřejněním Výroční

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7.

Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7. Provozovatel: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7.2014 Poslání Střediska sociální

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta Ceník Od 1. ledna 2007 nahradila dávku zvýšení důchodu pro bezmocnost nová dávka, příspěvek na péči ve smyslu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. (dále jen PNP )

Více

Vykazování sociálních služeb

Vykazování sociálních služeb OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4, IČ 27373665 Projekt Dokument Odpovědná osoba Klasifikace: Ing. Radomír Martinka CHRÁNĚNÉ Záznamy o verzích a popis změn Verze Datum Popis změny 1.0 24.1.2011

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008 Slovo úvodem Protože obecně prospěšná společnost Návrat, o.p.s. vznikla v polovině roku 2007, byl rok 2008 prvním kompletním rokem

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

Domov pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace

Domov pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 6. 2018 UBYTOVÁNÍ: 190,- Kč za 1 den/1 lůžkový pokoj 175,- Kč za 1 den/2 lůžkový pokoj zahrnuje: ubytování, inventář

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba

Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba Poskytovatel: Město Moravské Budějovice, IČO: 00289931, nám. Míru 31, Moravské Budějovice 2 starosta: Ing. Vlastimil Bařinka Druh služby: pečovatelská služba

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice, IČ 40613311, Petržilkova

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 2 2019 UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj Služba ubytování

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Výroční zpráva roku 2005

Výroční zpráva roku 2005 Společenství křesťanské pomoci BOÉTHEIA Azylový dům, Otakara Březiny 28/ 228, JESENÍK Výroční zpráva roku 2005 Rada SKP souhlasí s uveřejněním Výroční zprávy Kontakt: Společenství křesťanské pomoci Boétheia

Více

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová 12.11.2010 19.11.2010 Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným, a to s cílem zlepšit

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2016 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II.

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. 1. Označení služby : Dům Agapé II. 2. Forma sociální služby: ambulantní, terénní 3. Působnost služby: Krupka 4. Poskytovatel sociální služby: Oblastní

Více

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010 Zařízení: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Registrovaná sociální sluţba: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id.5509869

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3.1. Teoretický úvod Obecně je možné sociální služby charakterizovat jako specializované činnosti zaměřené na pomoc lidem, kteří se dostali do nepříznivé

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům Ostrava ředitel: Petr Novák Hlavní poslání Integrace a resocializace mužů po výkonu trestu (začlenění do společnosti, osvojení pravidel)

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 1 Zpracovala: Koordinační skupina RPSS ve spolupráci se členy pracovních skupin Schválila: Řídící skupina RPSS dne 5. února 2015 Pracovní skupina Děti a mládež Služba

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

Občanská poradna Pardubice o.s.

Občanská poradna Pardubice o.s. Občanská poradna Pardubice o.s. Obsah: 1. P O S L Á N Í O R G A N I Z A C E... 3 2. O B Č A N S K Á P O R A D N A V R O C E 2 0 0... 3 3. S T A T I S T I K A 2 0 0... 4 4. S T A T I S T I C K É V Ý S T

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP)

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP) STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 214 (TP) CELKOVÝ POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ 12 1 8 6 4 2 POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ - I. POLOLETÍ 195 85 KLIENTI INTERVENCE 31 KONTAKTY NEREAL.KONTAKT 8 TERÉN POČET

Více

Model sociální služby Krizová pomoc

Model sociální služby Krizová pomoc Model sociální služby Krizová pomoc Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální provozní

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více