CZECH FISH FARMING РЫБОВОДСТВО ЧЕШСКОЙ РЕСПУБЛИКИ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CZECH FISH FARMING РЫБОВОДСТВО ЧЕШСКОЙ РЕСПУБЛИКИ"

Transkript

1 CZECH FISH FARMING РЫБОВОДСТВО ЧЕШСКОЙ РЕСПУБЛИКИ Jan KOUŘIL, Assoc. Prof., Dipl. Ing., Ph.D. František VÁCHA, Assoc. Prof., Dipl. Ing., CSc. Tyumen, NACEE, 2010

2 Carp History Carp farming in czech countries has a long history. First report about ponds and carp farming reach until 12th. and 13th. centuries. The best period carp farming was since 14th until the end 16th century. This period was Golden Age czech fish farming.

3 Many ponds was built in this time.the area of ponds had almost 180 thousands hectars. End of Gold Age period brouhgt 30years war in 17th century. Since this time many ponds became extinct. Now,we we have 52 thousands hectars of fish ponds area.

4 POND CULTURE First fishponds on Czech territory 12th/13th centuries production kg/ha 14th century 75,000 ha 30 kg/ha 16th/17th century 180,000 ha 30 kg/ha 1930 s 45,000 ha 80 kg/ha 2000 s 51,000 ha 450 kg/ha ( kg/ha)

5 Sorts of ponds Carp was always main fish in Czech republic. Almost 90% of whole production is carp. Every pond has a different importance. In carp farming we have 3-years or 4-years cycle. In 3-years 3 cycle is production of market carp about 1,5-2 2 kg. In 4-years 4 cycle we produce market carp over 2 kg.

6

7 Rozmberk - The Largest pond in the Czech republic 489 ha

8 FISHERIES AND AQUACULTURE IN CZECH REPUBLIC (year production) ton/year EUR GAME-FISHING COMERCIAL FISHERIES AQUACULTURE PONDCULTURE INTESIVE AQUACULTURE TROUT CULTURE WARMWATER AQUACULTURE ORNAMENTAL FISHCULTURE

9 Pond Aquaculture in the Czech Republic extensive and semi-intensive methods low contribution of intensive pond farming methods due to other out-off-production functions of fishponds: - water management purposes - recreation - landscape issues - nature reserves etc.

10 Common carp (Cyprinus carpio) - 88 % - marketable size kg - (2)3-4(5) year-old fish - 80% of carp are sold during December as a traditional Christmas Eve dish (carp soup and fried steak)

11 POND POLYCURTURES Herbivorous fish grass carp (Ctenopharyngodon idella) silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) bighead carp (Aristichthys nobilis) Predatory fish pike (Esox lucius) zander (Stizostedion lucioperca) wels (Silurus glanis) perch (Perca fluviatilis) Other tench ((Tinca tinca) 2n coregonids (Coregonus lavaretus maraena, C. peled)

12 The tendencies of final products from marketable fish in n the Czech Republic (10 3 t) Year Total production Sale of life fish Processed fish Life fish of marketable on local market in life weight on export fish

13

14 The composition of Czech marketable fish production (t) Carp 15,061 16,448 17,106 17,421 16,596 16,935 16,996 Salmonids Tench Herbivorous fish ,151 1,041 1, Carnivors fish Coregonids Others TOTAL 17,231 18,775 19,475 20,098 19,210 19,670 19,

15

16

17 Modern recirculation system for trout culture

18

19

20

21 GAME-FISHING

22 Salmo salar

23

24 Anguilla anguilla

25 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz Úvodní informace o projektu Přestože e patříme v EU mezi přednp ední producenty sladkovodních ryb, jejich spotřeba domácími mi konzumenty daleko zaostává za evropským průměrem. rem. Z tohoto důvodu d se Ministerstvo zemědělstv lství ČR R rozhodlo realizovat projekt, jenž tento negativní trend zvrátí a napomůž ůže sladkovodní ryby vrátit na stůl l každé domácnosti. Rybí maso je chuťov ově vynikající a z dietologického hlediska mimořádn dně prospěšné pro nášn organismus. Není tedy překvapujp ekvapující, že odborníci na zdravou výživu doporučuj ují konzumovat rybí maso nejméně dvakrát t týdně. Propagační kampaň Ryba domácí je spolufinancována z Evropského rybářsk ského fondu a jejím cílem je podpořit spotřebu sladkovodních ryb a výrobků z nich. Cílem C projektu ovšem není pouze navrátit rybím m produktům m jejich místo m v jídelníčku spotřebitel ebitelů,, ale také podpořit zájem z veřejnosti ejnosti o produkty rybolovu a akvakultury. Hlavním m smyslem projektu je prostřednictv ednictvím m rozsáhl hlé mediáln lní kampaně zvýšit obecné povědom domí o produkci sladkovodních ryb, a to se zaměř ěřením m na tři t i druhy KAPRA, AMURA a TOLSTOLOBIKA. Kampaň byla oficiáln lně zahájena dne a celá strategie je koncipována na na léta l 2008 až 2011 s výhledem do roku Aby byla zajištěna co nejvyšší efektivita kampaně a zásah z cílových c skupin, je celý projekt kou RYBA DOMÁCÍ. Toto logo bude prov zastřešen en jednotnou značkou. Toto logo bude provázet celou kampaň a stane se ústředním m symbolem pro označen ení sladkovodních ryb a produktů z nich.

26 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz Kapr na talíři V České republice představuje p kapr % ročního výlovu všech v sladkovodních ryb. Kapr není původně českou rybou, jeho původ p je v jihovýchodní Evropě a Asii. V Čechách se začal al kapr chovat v 11. aža 12. století s příchodem církevnc rkevních řádů a stal se typickým postním pokrmem. V době rybníkářů Jakuba Krčína z Jelčan a Štěpánka Netolického ( století) ) se kapr dostal takřka ka na každý stůl. V současn asné době si asi nikdo z nás s nedovede štědrovečerní večeři i představit p bez kapra s bramborovým salátem. Celosvětov tově je kapr nejrozší šířenějším m druhem sladkovodních ryb. Kapři i jsou na trhu k dostání celoročně živí,, mražen ení,, uzení,, a to celé ryby nebo již jednotlivé porce. Kapr se peče, e, krátce vaří,, smaží,, dusí nebo vaří v páře. V Číně je oblíben ben se sladkokyselou omáčkou. V Evropě se také marinuje a nakládá do rosolu. Kapří maso je nutričně hodnotné,, v trávic vicím m traktu člověka je rychle a snadno tráveno za 2 32 hodiny, protože e obsahuje krátk tká svalová vlákna. Hlavní výživovou složkou masa kapra jsou bílkoviny. Ve 100 g masa kapra je obsaženo 17,6 g/100 g masa plnohodnotných bílkovin, b které jsou svým složen ením m srovnatelné s masem jatečních zvířat. Výživov ivové hodnoty ve 100 g kapřího masa Živiny Množstv ství (průměr) r) Energetická hodnota (kj( kj) 485 Bílkoviny (g) 17,6 Tuky (g) 5,04 Nenasycené monoenové MK (g) 2,3 Nenasycené polyenové (g) 1,46 Sacharidy 0,03

27 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz AKTUALITY Země živitelka s Rybou domácí Na konci srpna proběhne v Českých Budějovic jovicích ch již 37. ročník potravinářsk ského veletrhu Země živitelka. V rámci r tohoto veletrhu jsme pro vás v s na sobotu připravili p moderovanou show RYBA DOMÁCÍ. Společně s námi n budete moci ochutnat pochoutky ze sladkovodn vodních ryb, které pro vás v s bude po celý den připravovatp šéfkucha fkuchař Jiří Pospíš íšil. Akce bude probíhat od 9:00 do 17:00.

28 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz Soutěž Vyhraj s rybou domácí V rámci série s ochutnávek s RYBOU DOMÁCÍ jsme pro zájemce, z kteří se těchto t akcí zúčastní, připravili soutěž o hodnotné ceny. Zapojit se do soutěž ěže e můžm ůžete přímo p ve vybraných obchodech v následujn sledujících ch termínech: 5.9. hypermarket Globus v Pardubicích ch hypermarket Globus v Českých Budějovic jovicích ch hypermarket Cash and Carry v Brně hypermarket Globus v Olomouci hypermarket Globus v Liberci supermarket Terno ve Zlíně supermarket Terno v Hradci Králov lové hypermarket Globus v Chomutově A co vlastně můžete vyhrát? t? 1.cena: set tří t pánví a špachtle Ryba domácí 2.cena: krájec jecí deska Ryba domácí a filetovací nůž 3.cena: kuchařka ka "Ryba domácí na vášv stůl" Jména výherců budou zveřejn ejněna na na tomto místm stě nejpozději ji do týdne od ukončen ení soutěž ěže v jednotlivých hypermarketech. Úplná pravidla soutěž ěže e naleznete zde Správn vná odpověď na soutěž ěžní otázku: Kolik tun kapra si myslíte, že e se v České republice vyprodukovalo v roce 2008? V roce 2008 se vyprodukovalo tun kapra.

29 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz KAPR PO NOVOHRADSKU Potřebujeme: g kapra 4 stroužky česneku sůl polohrubá mouka mletý kmín sladká mletá paprika sádlo na pečení Příprava: Je to tradiční pokrm rybářů a rybníkářů, známý už po staletí. Porce kapra ochutíme česnekem utřeným se solí a necháme 20 minut odležet. Tradičně se pro tento recept krájí kapr na takzvané podkovy, ale není to nutné. Kapra až před pečením obalíme v mouce smíchané s mletým kmínem a mletou paprikou. Papriky stačí poměrně málo, aby po upečení pěkně zabarvila jednotlivé porce. Pečeme na pánvi zvolna z obou stran. Pečené porce podáváme s chlebem nebo šťouchanými bramborami se smaženou cibulí.

30 2008 Ministerstvo zemědělstv lství a Evropský rybářský fond info@rybadomaci rybadomaci.czcz Grilujte zdravě,, grilujte sladkovodní ryby! K letním m večer erům m neodmyslitelně patří posezení s přáteli p spojené s grilováním. Známým faktem ale je, že e grilování nepatří mezi nejvhodnější způsoby tepelné úpravy. Při P i volbě vhodných pokrmů a dodržen ení správných postupů se však v nemusíte ničeho obávat. Více V o tomto tématu t najdete v novém článku, který jsme pro vás v s spolu s odborn borníky na výživu připravili.

31 THANK YOU FOR YOUR ATTENTION СПАСИБО ЗА ВНИМАНИЕ

Nabídka sladkovodních ryb a výrobků z nich na trhu a uvádění produkce sladkovodních ryb na trh podniky v České republice

Nabídka sladkovodních ryb a výrobků z nich na trhu a uvádění produkce sladkovodních ryb na trh podniky v České republice Nabídka sladkovodních ryb a výrobků z nich na trhu a uvádění produkce sladkovodních ryb na trh podniky v České republice Ing. Antonín Vavrečka Seminář ke Světovému dni výživy Místa nákupu ryb 1 jednoznačně

Více

Produkce je získávána bez použití krmiv a hnojiv (přirozená produkce) nebo s omezeným využitím malých dávek krmiv nebo hnojiv.

Produkce je získávána bez použití krmiv a hnojiv (přirozená produkce) nebo s omezeným využitím malých dávek krmiv nebo hnojiv. Extenzivní chov ryb Extenzivní chov ryb předpokládá existenci tzv. normální (nezhuštěné) rybí obsádky. Počet ryb v nádrži je přizpůsoben úživnosti nádrže a množství přirozené potravní nabídky (vodní bezobratlí,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA VE SVĚTĚ A V EU (2015, zdroj: FAO a Eurostat)

ČESKÁ REPUBLIKA VE SVĚTĚ A V EU (2015, zdroj: FAO a Eurostat) Evropské středisko pro sledování trhu s produkty rybolovu a akvakultury ČESKÁ REPUBLIKA VE SVĚTĚ A V EU (2015, zdroj: FAO a Eurostat) je vnitrozemská země bez mořských oblastí rybolovu, zatímco je 11.

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

Rybářství. Co je Akvakultura 11.11.2013. Studijní literatura. Tradiční dělení rybářství : Podle intenzity hospodaření nebo výlovu rozlišujeme:

Rybářství. Co je Akvakultura 11.11.2013. Studijní literatura. Tradiční dělení rybářství : Podle intenzity hospodaření nebo výlovu rozlišujeme: Studijní literatura Špaček a kol.: 1980, Speciální chov hospodářských zvířat 2. s. 405-583. Čítek, J., Krupauer, V., Kubů, F.: 1993, 1998, Rybnikářství, Informatorium, Praha. Pokorný, J., Dvořák, J., Šrámek,

Více

Cesty ke zdravější. šímu. Mgr. Lada Kalinová,, Ekocentrum PALETA, listopad 2012, Seč

Cesty ke zdravější. šímu. Mgr. Lada Kalinová,, Ekocentrum PALETA, listopad 2012, Seč Cesty ke zdravější šímu školnímu stravování Mgr. Lada Kalinová,, Ekocentrum PALETA, Porady ředitelů škol listopad 2012, Seč Proč Ekocentrum a zdravé školní stravování? zájem o zdravou výživu zkušenost

Více

Jak se stravují pacienti v nemocnicích a co nabízí sociální ústavy

Jak se stravují pacienti v nemocnicích a co nabízí sociální ústavy Jak se stravují pacienti v nemocnicích a co nabízí sociální ústavy Václava Kunová Dietní výživa 11.10.2016 Pardubice Test stravy matek v porodnicích ze srpna 2014 Test stravy matek v porodnicích ze srpna

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií Katedra environmentálních studií Kulturní historie kapra v českých zemích Magisterská diplomová práce Gabriela Konečná Vedoucí práce: Ing. Zbyněk

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Ryby Společná pro celou sadu oblast DUM č. 32_Ch11_2_08

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

12. Magdeburský seminář Český Krumlov 2006. ES (2000/60/ES) a vodohospodářsk. RNDr. Pavel Punčoch. Ministerstvo zemědělství

12. Magdeburský seminář Český Krumlov 2006. ES (2000/60/ES) a vodohospodářsk. RNDr. Pavel Punčoch. Ministerstvo zemědělství 12. Magdeburský seminář Český Krumlov 2006 Rámcová směrnice vodní politiky ES (2000/60/ES) a vodohospodářsk ské služby RNDr. Pavel Punčoch ochář,, CSc. Ministerstvo zemědělství 12 th Magdeburger seminar

Více

POROVNÁNÍ VÝVOJE HOSPODAŘENÍ NA VYBRANÝCH RYBNÍCÍCH V ROZDÍLNÝCH KLIMATICKÝCH PODMÍNKÁCH

POROVNÁNÍ VÝVOJE HOSPODAŘENÍ NA VYBRANÝCH RYBNÍCÍCH V ROZDÍLNÝCH KLIMATICKÝCH PODMÍNKÁCH POROVNÁNÍ VÝVOJE HOSPODAŘENÍ NA VYBRANÝCH RYBNÍCÍCH V ROZDÍLNÝCH KLIMATICKÝCH PODMÍNKÁCH Comparison of pond management in different climatic areas T. BRABEC, R. KOPP, T. VÍTEK, J. MAREŠ Abstract: The aim

Více

1 porc. Sádlo se škvarky a cibulí, pivní chléb (1a,b,c) 49,- Kč Home fat with cracklings,onion, bread

1 porc. Sádlo se škvarky a cibulí, pivní chléb (1a,b,c) 49,- Kč Home fat with cracklings,onion, bread V souladu s čl. 44 odst. 1 a) nařízení 1169/2011 EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, jsou u všech jídel označeny alergeny v jídle obsažené, a to číselným kódem. Seznam alergenů pod

Více

1 porc. Sádlo se škvarky a cibulí, pivní chléb (1a,b,c) 49,- Kč Home fat with cracklings,onion, bread

1 porc. Sádlo se škvarky a cibulí, pivní chléb (1a,b,c) 49,- Kč Home fat with cracklings,onion, bread V souladu s čl. 44 odst. 1 a) nařízení 1169/2011 EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, jsou u všech jídel označeny alergeny v jídle obsažené, a to číselným kódem. Seznam alergenů pod

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Vaření

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Vaření Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Jméno a příjmení: Josef Bouček Třída: 9. A Školní rok: 2011/2012 Garant / konzultant: Mgr.Roman Kotlář Datum odevzdání: 31.května Vaření ČESTNÉ

Více

Tiskový materiál Vím, co jím: kampaň Solte méně!

Tiskový materiál Vím, co jím: kampaň Solte méně! Češi jsou přesolení. Solte méně! Tiskový materiál Iniciativa Vím, co jím a piju pod záštitou Ministerstva zdravotnictví ČR v rámci Národní strategie Zdraví 2020 Češi konzumují více než dvojnásobek tolerovaného

Více

Legislativní podmínky rybolovu

Legislativní podmínky rybolovu Sportovní rybolov Legislativní podmínky rybolovu Podmínky pro získání oprávnění k výkonu rybářského práva ve pstruhových a mimopstruhových vodách prof. Ing. Petr Spurný, CSc. Právní rámec výkonu rybářského

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) žáky 2. stupně ZŠ

Více

Nepůvodní druhy ryb v našich vodách. Jana Svobodová

Nepůvodní druhy ryb v našich vodách. Jana Svobodová Nepůvodní druhy ryb v našich vodách Jana Svobodová Introdukce Člověkem prováděné přemisťování rybích druhů do míst, kde se původně nevyskytovaly. Účel: trvalé zachování nového druhu v přírodě nebo v chovu.

Více

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES READERS OF MAGAZINE DOMA DNES PROFILE OF THE MAGAZINE Motto: With us you will feel better at home We write about all that makes home feel like a home We write about healthy and attractive environment for

Více

TRH S EKOLOGICKÝM OVOCEM A ZELENINOU V ITÁLII A VE FRANCII MARKETS FOR ORGANIC FRUITS AND VEGETABLES IN ITALY AND FRANCE

TRH S EKOLOGICKÝM OVOCEM A ZELENINOU V ITÁLII A VE FRANCII MARKETS FOR ORGANIC FRUITS AND VEGETABLES IN ITALY AND FRANCE TRH S EKOLOGICKÝM OVOCEM A ZELENINOU V ITÁLII A VE FRANCII MARKETS FOR ORGANIC FRUITS AND VEGETABLES IN ITALY AND FRANCE Jaroslav Jánský, Iva Živělová Anotace: Příspěvek se zabývá problematikou trhu s

Více

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ MASNÝCH VÝROBKŮ

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ MASNÝCH VÝROBKŮ POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ MASNÝCH VÝROBKŮ - Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - - Provozovatelé potravinářských podniků musí

Více

Skupina 1.

Skupina 1. 27.9.2016 Skupina 1. 1) Projít si ušlechtilé ryby (kapr, candát, bolen, štika, sumec) najdete je v atlase ryb na www.jcfeeder.cz. Naučit se je poznávat a také se naučit doby hájení a lovné míry. 2) Projít

Více

Nařízení EP a R (ES) č. 1760/2000, o systému identifikace a evidence skotu, o označování hovězího masa a výrobků z hovězího masa

Nařízení EP a R (ES) č. 1760/2000, o systému identifikace a evidence skotu, o označování hovězího masa a výrobků z hovězího masa POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ MLETÉHO MASA - HOVĚZÍ Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - - Provozovatelé potravinářských podniků

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice

Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice Absolventská práce Ryby našich vod Zpracoval: Karel Sklenár, žák 9. ročníku Vedoucí práce: Mgr. Jaroslava Sotonová Školní

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Ryby Společná pro celou sadu oblast DUM č. 32_Ch11_2_09

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Ryby na Rožďalovicku

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Ryby na Rožďalovicku Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Ryby na Rožďalovicku Jméno a příjmení: Miroslav Hůlek Třída: 9. A Školní rok: 2012/2013 Garant / konzultant: Jiří Rejsek Datum odevzdání: 31.

Více

5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM. 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM

5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM. 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM 5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM Dieta při diabetu je nejvýznamnější faktor při prevenci vzniku diabetu. Existují poznatky, že nesprávně

Více

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK Platný od 10.6.2018 / smluvní ceny Provozovatel: Monteco, spol. s r. o. KEMP a PENZION SLOVÁCKÝ DVŮR Na Splávku 1248, 686 01 Uherské Hradiště Nádražní 1010, 687 22 Ostrožská Nová

Více

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES READERS OF MAGAZINE DOMA DNES PROFILE OF THE MAGAZINE Motto: With us you will feel better at home We write about all that makes home feel like a home We write about healthy and attractive environment for

Více

RYBÁŘSKÉ ŘETĚZY FISHING CHAINS

RYBÁŘSKÉ ŘETĚZY FISHING CHAINS Řetězárna a.s Polská 48 790 81 Česká Ves Czech Republic + 420 584 488 111 + 420 584 428 194 export@retezarna.cz www.retezarna.cz RYBÁŘSKÉ ŘETĚZY FISHING CHAINS RYBÁŘSKÉ ŘEŤEZY Chains exported worldwide...

Více

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost Product catalogue Produktový katalog Your salty delights Vaše slaná radost O nás Historie této rodinné firmy sahá až do roku 1991, kdy byla společnost založena. Výroba trvanlivého slaného pečiva byla zahájena

Více

Rybářský řád pro rok 2006

Rybářský řád pro rok 2006 Rybářský řád pro rok 2006 Český rybářský svaz Přehled nejdůležitějších ustanovení zákona č. 99/2004 Sb. a vyhlášky č. 197/2004 Sb. a Bližší podmínky výkonu rybářského práva platné na revírech Českého rybářského

Více

Ocean 48, OC Letmo, 21.11.

Ocean 48, OC Letmo, 21.11. Ocean 48, OC Letmo, 21.11. čeleď obchodní název český zoologický název vědecký název okounovití Candát-filet Candát obecnný Sander lucioperca cípalovití Cípal hlavatý Cípal hlavatý Mugil cephalus platýsovití

Více

EU peníze školám. Inovace školství. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. Příprava pokrmů. Ing.

EU peníze školám. Inovace školství. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. Příprava pokrmů. Ing. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Inovace školství V/2 Inovace

Více

Bramborák je křupavou perlou české kuchyně

Bramborák je křupavou perlou české kuchyně Bramborák je křupavou perlou české kuchyně Celkem 5 fotografií Bramboráky se nedělají jen z brambor, míchají se do nich škvarky, uzené, houby, těstem se obalují uzeniny i plátky masa. Plní se zelím či

Více

Rybářský řád Dobrovodský rybník

Rybářský řád Dobrovodský rybník Rybářský řád Dobrovodský rybník ÚVOD Dobrovodský rybník v k.ú. Dolní Dobrá Voda je majetkem Obce Dobrá Voda u Hořic (dále jen správce revíru"). Snahou správce revíru je chov ryb a provozování sportovního

Více

Tepelnou úpravu spustíte stisknutím tlačítka Po uplynutí doby tepelné úpravy zazvoní časový spínač.

Tepelnou úpravu spustíte stisknutím tlačítka Po uplynutí doby tepelné úpravy zazvoní časový spínač. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE HRNEC SAMOSTATNĚ (hranolky, zelenina ) Vložte hranolky do hrnce s lopatkou Odměrnou lžící přidejte olej Zavřete víko Nastavení času můžete urychlit krokováním tlačítky sestupně - (60,

Více

Vánoční sety Christmas sets

Vánoční sety Christmas sets Energy news 7 Inovace Innovations 1 Vánoční sety Christmas sets Na jaře tohoto roku jste byli informováni o připravované akci pro předvánoční období sety Pentagramu koncentrátů a Pentagramu krémů ve speciálních

Více

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ ZVĚŘINY A MASA Z FARMOVÉ ZVĚŘE

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ ZVĚŘINY A MASA Z FARMOVÉ ZVĚŘE POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ ZVĚŘINY A MASA Z FARMOVÉ ZVĚŘE Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - Provozovatelé potravinářských

Více

RYBÁŘSTVÍ A RYBNÍKÁŘSTVÍ I. ÚVOD

RYBÁŘSTVÍ A RYBNÍKÁŘSTVÍ I. ÚVOD INFO RYBÁŘSTVÍ A RYBNÍKÁŘSTVÍ I. ÚVOD Lukáš Kalous (garant předmětu) kalous@af.czu.cz Miloslav Petrtýl petrtyl@af.czu.cz Štěpán Romočuský INFO - http://kzr.agrobiologie.cz/!!web se průběžně aktualizuje!!

Více

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO VEPŘOVÉHO, SKOPOVÉHO A KOZÍHO MASA

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO VEPŘOVÉHO, SKOPOVÉHO A KOZÍHO MASA POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO VEPŘOVÉHO, SKOPOVÉHO A KOZÍHO MASA Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - - Provozovatelé potravinářských

Více

Seznam platných vědeckých jmen a doporučených českých názvů a kategorií významných druhů ryb pro akvakulturu a rybolov v České republice

Seznam platných vědeckých jmen a doporučených českých názvů a kategorií významných druhů ryb pro akvakulturu a rybolov v České republice Seznam platných vědeckých jmen a doporučených českých názvů a kategorií významných druhů ryb pro akvakulturu a rybolov v České republice Lukáš Kalous & Miloslav Petrtýl Katedra zoologie a rybářství, Fakulta

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Otazníky kolem řepkového oleje

Otazníky kolem řepkového oleje Otazníky kolem řepkového oleje Řepkový olej představuje nutričně velmi hodnotnou potravinu, a přesto není jeho význam českými spotřebiteli dostatečně doceňován, což vyplývá z výzkumného šetření společnosti

Více

UFS Productspecification

UFS Productspecification Spec / Rev 66368565IS / 5 Page 1 of 5 Frame Id / Rev G-FOODS-CON-GLOBAL / 21 Last Modified By Radka Kotkova Planned Eff 24-May-2017 Specification Type CON Obecné informace Knorr collezione italiana Pappardelle

Více

PLÍSŇOVÉ SÝRY. kategorie. Sedlčanský Hermelín 20x100 g PLÍSŇOVÉ ČERSTVÉ A TAVENÉ NAKLÁDANÉ PLÍSŇOVÉ. Král Sýrů Hermelín 30x120 g DEZERTY SPECIALITY

PLÍSŇOVÉ SÝRY. kategorie. Sedlčanský Hermelín 20x100 g PLÍSŇOVÉ ČERSTVÉ A TAVENÉ NAKLÁDANÉ PLÍSŇOVÉ. Král Sýrů Hermelín 30x120 g DEZERTY SPECIALITY PRODUKTOVÝ KATALOG PLÍSŇOVÉ Vítejte ve Světě sýrů a specialit, který Vám přináší kvalitní sýry, mléčné a sýrové speciality tradičních českých i mezinárodních značek: Král sýrů, Pribina, Sedlčanský, Pribináček,

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4. Selský chléb

TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4. Selský chléb TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4 Selský chléb SLOŽENÍ voda, droždí, cukr, hladká mouka, sůl a kmín výživové hodnoty na 100 g: 1,63 g tuky, 50,77 g sacharidy, bílkoviny 8,26 g, vláknina 4,288 g, vápník 97,172 mg,

Více

O b e c D o m a n í n Domanín 33, 379 01 Třeboň. Podmínky výkonu rybářského práva platné pro rybník Nový ( koupaliště ) od 1. dubna 2013. I.

O b e c D o m a n í n Domanín 33, 379 01 Třeboň. Podmínky výkonu rybářského práva platné pro rybník Nový ( koupaliště ) od 1. dubna 2013. I. O b e c D o m a n í n Domanín 33, 379 01 Třeboň Podmínky výkonu rybářského práva platné pro rybník Nový ( koupaliště ) od 1. dubna 2013 I. Lov ryb (1) Lov ryb smí být prováděn na rybníce zpravidla lovem

Více

LUŠTĚNINY (semena rostlin čeledi Fabaceae bobovité)

LUŠTĚNINY (semena rostlin čeledi Fabaceae bobovité) LUŠTĚNINY (semena rostlin čeledi Fabaceae bobovité) Podle české legislativy rozumíme: luštěninami vyluštěná, suchá, čištěná a tříděná zrna luskovin, předvařenými luštěninami luštěniny technologicky upravené

Více

Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g,

Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g, Koření Anýz mletý 500g Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g, sacharidy 35,4g z toho cukry 33,6g, bílkoviny 17,6g, sůl 0,04g

Více

Africké koření 500g. Amazonské koření bez glutamátu 500g. Americké brambory 500g. Arabské koření 500g. Baby grill 500g. Bombay 500g.

Africké koření 500g. Amazonské koření bez glutamátu 500g. Americké brambory 500g. Arabské koření 500g. Baby grill 500g. Bombay 500g. Koření Adžika 500g Složení: jedlá sůl 20%, paprika sladká, koriandr, kopr list, pískavice, CELER LIST, česnek, petržel list Africké koření 500g Složení: jedlá sůl 24%, cibule, česnek, majoránka, kmín,

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

KVALITA BEZ PŘÍPLATKU

KVALITA BEZ PŘÍPLATKU Masný výrobek trvanlivý fermentovaný Uherská klobása 280 g vepřové maso, vepřové sádlo, hovězí maso, jedlá sůl, konzervant E 250, kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant

Více

ZDROJE INFORMACÍ, ZPRACOVATELÉ PODKLADŮ:

ZDROJE INFORMACÍ, ZPRACOVATELÉ PODKLADŮ: ZDROJE INFORMACÍ, ZPRACOVATELÉ PODKLADŮ: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Rybářské sdružení České republiky Ministerstvo zemědělství Český rybářský svaz Český statistický úřad Ministerstvo financí Generální ředitelství

Více

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE Příloha č.1 DOTAZNÍK Ahoj holky a kluci, chci vás poprosit o vyplnění tohoto krátkého dotazníku. Tvoje odpovědi jsou pro mě moc důležité, odpovídej proto,prosím, pravdivě a svoje odpovědi zakroužkuj. Díky!

Více

Chcete se cítit. lehčeji? Zeptejte se mě jak.

Chcete se cítit. lehčeji? Zeptejte se mě jak. Chcete se cítit lehčeji? Zeptejte se mě jak. Chcete se cítit lehčeji? Zeptejte se mě jak. Tesco Light Choices zahrnuje řadu výrobků se sníženým obsahem výživových hodnot. Například na našich Tesco Light

Více

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES READERS OF MAGAZINE DOMA DNES PROFILE OF THE MAGAZINE Motto: With us you will feel better at home We write about all that makes home feel like a home We write about healthy and attractive environment for

Více

Jídelní lístek. Polévky. Smažená jídla. Doporučujeme. Rumpsteak z hovězí květové špičky

Jídelní lístek. Polévky. Smažená jídla. Doporučujeme. Rumpsteak z hovězí květové špičky Polévky Jídelní lístek 0,33 l Hovězí vývar s masem, nudlemi a zeleninou ( * 1, 3, 7, 9 ) 39,- Kč 0,33 l Česnečka se slaninou, sýrem, vejcem a krutony ( * 1, 3, 7, 9 ) 48,- Kč 0,33 l Polévka dle denní nabídky

Více

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak.

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Řada Tesco Healthy Living nabízí širokou škálu výrobků pro podporu zdravého životního stylu. V nabídce najdete různé

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Diabetes mellitus a stravování

Diabetes mellitus a stravování Diabetes mellitus a stravování Složení stravy Výživová hodnota (nutriční jakost) Energetická hodnota (výtěžnost) 1. Vitaminy 2. Minerální látky 3. Voda 1. Sacharidy 2. Bílkoviny 3. Tuky Rozdíly v diabetické

Více

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES

READERS OF MAGAZINE DOMA DNES READERS OF MAGAZINE DOMA DNES PROFILE OF THE MAGAZINE Motto: With us you will feel better at home We write about all that makes home feel like a home We write about healthy and attractive environment for

Více

KVALITA RYBÍHO MASA A AKTUÁLNÍ HODNOCENÍ JAKOSTI RYB

KVALITA RYBÍHO MASA A AKTUÁLNÍ HODNOCENÍ JAKOSTI RYB KVALITA RYBÍHO MASA A AKTUÁLNÍ HODNOCENÍ JAKOSTI RYB rybarstvi.eu Spotřeba rybího masa: Spotřeba ryb - celosvětově 16 kg.os -1.rok -1 - Evropská unie 11 kg.os -1.rok -1 - Česká republika 5,7 kg.os -1.rok

Více

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka z uzeného s krupkami, Bílá káva, Pecivo-snidane, Oplatek Pomazánka rybí

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka z uzeného s krupkami, Bílá káva, Pecivo-snidane, Oplatek Pomazánka rybí JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 26.08.201 DO 08.0.201 Po 26.8. 3 Út 27.8. 3 St 28.8. 3 Polévka z uzeného s krupkami, Polévka z čínského zelí, Chléb Hrachová kaše, Uzené maso, Oplatek 100 g - 150g -200g Okurka

Více

BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY VÝZNAM BÍLKOVIN PRO ORGANISMUS Bílkoviny, neboli také proteiny, jsou důležitou živinou a základní stavební jednotkou všech buněk a tkání. Jsou nezbytné

Více

Kuře, grilované brambory a kukuřice, restovaná cibulka, zálivka smetanovo-jogurtová se savora hořčicí a pažitkou. na 100 g na 1 porci (370 g) RI* RI*

Kuře, grilované brambory a kukuřice, restovaná cibulka, zálivka smetanovo-jogurtová se savora hořčicí a pažitkou. na 100 g na 1 porci (370 g) RI* RI* SALÁTY S MASEM Farmářský s kuřetem Kuře, grilované brambory a kukuřice, restovaná cibulka, zálivka smetanovo-jogurtová se savora hořčicí a pažitkou na 100 g na 1 porci (350 g) RI* RI* na 100 g na porci

Více

1 porc. Domácí sádlo se škvarky, chléb (1) 49,- Kč Home fat with cracklings, bread

1 porc. Domácí sádlo se škvarky, chléb (1) 49,- Kč Home fat with cracklings, bread V souladu s čl. 44 odst. 1 a) nařízení 1169/2011 EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, jsou u všech jídel označeny alergeny v jídle obsažené, a to číselným kódem. Seznam alergenů pod

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 TECHNOLOGIE NÁZEV PŘEDMĚTU Obor: Kuchař - číšník Ročník: třetí Zpracovala: Anna Kachtíková TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

Menší snackové menu. Polévky. Speciality kuchyně

Menší snackové menu. Polévky. Speciality kuchyně Menší snackové menu 1. 1 ks Domácí utopenec, 1 ks chléb 32,- 2. 1 pc Nakládané olomoucké syrečky, 1 ks chléb s máslem a cibulí 45,- 3. 2 ks Bruschetta s rajčaty a bazalkou 45,- 4. 100 g Grilovaný hermelín

Více

od do A - 3, 9 Pol. miliónová, bratislavské plecko, těstoviny

od do A - 3, 9 Pol. miliónová, bratislavské plecko, těstoviny od 3. 8. do 9. 8. 3. 8. Pol. miliónová, bratislavské plecko, těstoviny Pol. miliónová, sekaná pečeně, brambory, salát 4. 8. Pol. rajská s rýží, vepřový řízek, brambory, salát Pol. rajská s rýží, vepřová

Více

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY Hovězí vývar 0,33 l (nudle, játrové knedlíčky) Česneková 0,33 l (sýr, česnek, vejce) Česneková speciál 0,33 l (tvarůžek, klobása, česnek) Dle denní nabídky POLÉVKY PŘEDKRMY Šunkový koktejl (šunka 50 g,

Více

Služby a gastronomie Praktická hra

Služby a gastronomie Praktická hra Služby a gastronomie Praktická hra Vystřihni si jednotlivé recepty a se spolužáky vyber jednotlivé suroviny, které jsou potřeba k uvaření konkrétních receptů. Nápovědu máš vždy na zadní straně receptu.

Více

Novoroční zvyky aneb příprava na šťastný nový rok!

Novoroční zvyky aneb příprava na šťastný nový rok! Novoroční zvyky aneb příprava na šťastný nový rok! 1. 1. 2019 Novoroční zvyky aneb příprava na šťastný rok! S koncem roku lidé často uplynulý rok hodnotí a ještě častěji si stanovují předsevzetí pro rok

Více

Průzkum rybí obsádky nádrže Seč v roce 2008

Průzkum rybí obsádky nádrže Seč v roce 2008 Průzkum rybí obsádky nádrže Seč v roce 2008 Stručné shrnutí výsledků pro obhospodařovatele a odbornou veřejnost V. Draštík, J. Kubečka, M. Prchalová, M. Muška, J. Frouzová, M. Jankovský Terénní spolupráce

Více

Autorka touto cestou děkuje za spolupráci všem uvedeným organizacím a jejich odborným pracovníkům.

Autorka touto cestou děkuje za spolupráci všem uvedeným organizacím a jejich odborným pracovníkům. Odbor rybářství, myslivosti a včelařství MZe ČR Autorka: Ing. Milada Brožová Ředitel odboru: Ing. Jiří Pondělíček, Ph. D. Zdroje informací, zpracovatelé podkladů: Rybářské sdružení České republiky Ministerstvo

Více

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace CZ.107/1.5.00/34.0370

Více

Čtvrtý Pentagram The fourth Pentagram

Čtvrtý Pentagram The fourth Pentagram Energy News 4 1 Čtvrtý Pentagram The fourth Pentagram Na jaře příštího roku nabídneme našim zákazníkům již čtvrtý Pentagram a to Pentagram šamponů. K zavedení tohoto Pentagramu jsme se rozhodli na základě

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Racionální výživa. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Racionální výživa. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Racionální výživa Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Racionální výživa Odpovídá potřebám co do kvality i kvantity Primární prevence Z vědeckých poznatků a zvyklostí jednotlivých zemí Proto jsou

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost Product catalogue Produktový katalog Your salty delights Vaše slaná radost O nás Historie této rodinné firmy sahá až do roku 1991, kdy byla společnost založena. Výroba trvanlivého slaného pečiva byla zahájena

Více

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost

Product catalogue. Produktový katalog. Your salty delights Vaše slaná radost Product catalogue Produktový katalog Your salty delights Vaše slaná radost O nás Historie této rodinné firmy sahá až do roku 1991, kdy byla společnost založena. Výroba trvanlivého slaného pečiva byla zahájena

Více

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře. Polévka masová s fritátovými nudlemi

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře. Polévka masová s fritátovými nudlemi JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 29.10.2018 DO 18.11.2018 Po 29.10. 3 Út 30.10. 3 St 31.10. 3 Čt 1.11. 3 Polévka masová s fritátovými nudlemi, paštika Ragú z červené čočky, Párky, Vařené brambory, mléko, podmáslí

Více

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse s malinovou omáčkou Vepřová krkovička na černém pivu

Více

ActiPack rozšířil výrobu i své prostory EMBAX 2016. Od ledna 2015 jsme vyrobili přes 59.000.000 lahviček či kelímků. Děkujeme za Vaši důvěru!

ActiPack rozšířil výrobu i své prostory EMBAX 2016. Od ledna 2015 jsme vyrobili přes 59.000.000 lahviček či kelímků. Děkujeme za Vaši důvěru! ACTIPACK CZ, a.s. www.actipack.cz Newsletter 2/2015 ActiPack rozšířil výrobu i své prostory Vážení obchodní partneři, Závod prošel významnými audity od předních letošní rok byl ve znamení potravinářských

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. Pol. vločková, kovbojská pánev s fazolemi, chléb. Pol. zelná s klobásou, čevapčiči s oblohou, vařené brambory

JÍDELNÍ LÍSTEK. Pol. vločková, kovbojská pánev s fazolemi, chléb. Pol. zelná s klobásou, čevapčiči s oblohou, vařené brambory JÍDELNÍ LÍEK 31. 8. 2015 6. 9. 2015 31. 8. Pol. vločková, kovbojská pánev s fazolemi, chléb Pol. vločková, vepřové nudličky v zakysané smetaně, těstoviny 1. 9. Pol. zelná s klobásou, čevapčiči s oblohou,

Více

UFS Productspecification

UFS Productspecification Spec / Rev 66412196IS / 3 Page 1 of 5 Frame Id / Rev G-FOODS-CON-GLOBAL / 21 Last Modified By Radka Kotkova Planned Eff 26-Sep-2017 Specification Type CON Obecné informace Knorr Thai Yellow Curry Paste

Více

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO HOVĚZÍHO MASA

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO HOVĚZÍHO MASA POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO HOVĚZÍHO MASA Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - - Provozovatelé potravinářských podniků

Více

Nářezové salámy Globus

Nářezové salámy Globus Nářezové salámy Globus Řeznictví Dobroty z našeho řeznictví Vám vždy zavoní... Na svačinu nebo na výlet i na pohoštění návštěvy Na čerstvost máme vlastní recept Ano, na čerstvost a kvalitu máme opravdu

Více

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO DRŮBEŽÍHO MASA

POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO DRŮBEŽÍHO MASA POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ BALENÉHO DRŮBEŽÍHO MASA Nařízení EP a R (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu - Provozovatelé potravinářských podniků

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Ryby Společná pro celou sadu oblast DUM č. 32_Ch11_2_07

Více

Pol. z jarní zeleniny, fazolový guláš, chléb. Pol. celerová, kuřecí maso po čínsku, rýže

Pol. z jarní zeleniny, fazolový guláš, chléb. Pol. celerová, kuřecí maso po čínsku, rýže od 4. 5. do 10. 5. 4. 5. Pol. z jarní zeleniny, fazolový guláš, chléb Pol. z jarní, vepřová kotleta zapečená se sýrem, bramborová kaše 5. 5. Pol. kapustová, pečená krkovice po selsku,, okurka Pol. s bramborem,

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION. Iva Živělová, Jaroslav Jánský

PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION. Iva Živělová, Jaroslav Jánský PROBLEMATIKA DISTRIBUCE BIOPRODUKTŮ PROBLEMS OF THE ORGANIC PRODUCTS DISTRIBUTION Iva Živělová, Jaroslav Jánský Anotace: Příspěvek je zaměřen na odbyt bioproduktů zejména z pohledu nejčastějších odbytových

Více

Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný

Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_07 Název materiálu: Zpracování zeleniny II Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Zelenina

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_187 Jméno autora: Třída/ročník: Mgr. Eva Lopatová

Více

Soutěžte s pořadem Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika Pondělí, 15 Říjen :15 - Aktualizováno Pondělí, 15 Říjen :28

Soutěžte s pořadem Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika Pondělí, 15 Říjen :15 - Aktualizováno Pondělí, 15 Říjen :28 Od října tohoto roku mohou diváci stanice TV Paprika sledovat lokální produkci věnovanou především českým divákům. V pořadu Hezky česky s Vendy Vendulou Špetlíkovou a Adamem Novotným se mohou těšit všichni,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více