Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 28. 2. 2013"

Transkript

1 AS FF OU Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Datum, místo: Přítomni: , FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:10 17:15 hodin Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., Mgr. Jaroslav David, Ph.D., Mgr. Andrea Holešová, Ph.D., PhDr. Jiří Jung, Ph.D., Mgr. Martin Mostýn, Ph.D., PhDr. Jiří Muryc, Ph.D., PhDr. Petr Popelka, Ph.D., PhDr. Jan Vorel, Ph.D., Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D., Nepřítomni: --- Omluveni: --- Bc. Tereza Čapandová, Martin Kaše, Bc. Vladimír Mičulka, Michaela Podhrázká, Michaela Špakovská, Jakub Vala Hosté (dle abecedy): Jaroslava Kořená, prezidentka SUS PaedDr. Jaroslav Kozelský, tajemník FF OU Mgr. Richard Psík, Ph.D., proděkan FF OU Průběh jednání: 1. Zahájení jednání. Přivítání hostů. Předseda AS FF OU zahájil jednání senátu a přivítal hosty. Jednání bylo přítomno 15 senátorů. 2. Schválení návrhu programu jednání AS FF OU. Předseda AS FF OU představil a zdůvodnil doplnění a změny v původně navrženém programu jednání a vyzval členy AS FF OU k připomínkám a doplnění. A kad emi ck ý senát s chvál il navržený program jednání (viz Příloha č. 1). Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti 0.

2 AS FF OU Schválení ověřovatelů zápisu AS FF OU. Na ověřovatele zápisu byli nominováni Tereza Čapandová a Jiří Jung. A kad emi ck ý senát s chvál il navržené ověřovatele zápisu. Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti Projednání změn Statutu FF OU (viz Příloha č. 2). Předseda AS FF OU, J. David, zrekapituloval proces projednávání a schvalování změn Statutu FF OU (podrobně viz zápis z jednání AS FF OU ze dne ). Proděkan FF OU, R. Psík, informoval o důvodech dalších úprav ve Statutu FF OU, které vyplynuly z konzultací s právničkou OU. Diskuze: - Dotaz na možnou úpravu bodu 2 článku 12 týkající se účasti předsedy AS FF OU na kolegiu děkana v návaznosti na připravované úpravy Volebního a jednací řád FF OU. (J. Muryc) - Seznámení proděkana Psíka s plánovanými změnami Volebního a jednacího řádu AS FF OU. (J. David) - Dotaz na možnost detailnějšího popisu struktury fakulty a definování odpovědnosti vedoucího katedry, oddělení atd. ve Statutu FF OU. (J. Muryc, J. Vorel, M. Mostýn) Vysvětlení kompetencí vedoucího oddělení. (R. Psík) - Návrh jazykových a formálních úprav textu (J. Muryc, M. Mostýn): ruší se / zrušuje se, doktor filozofie / filosofie, doplnění akademického titulu ve zkratce, oprava názvu fakulty ve francouzštině. - Proděkan Psík přislíbil odstranění drobných jazykových a formálních nedostatků textu Statutu FF OU dříve, než bude text postoupen ke schvalování AS OU. - Návrh změny v textu článku 14, bod 4 Statutu FF OU, navržené znění: V čele složky stojí vedoucí, který ji řídí a odpovídá za její činnost příslušnému vedoucímu katedry; zároveň je zástupcem vedoucího katedry. Návrh hlasování o změnách textu statutu jako celku. A kad emi ck ý senát s chvál il h lasován í o textu Statutu FF OU jako celku. Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti 0. A kad emi ck ý senát p ro j ednal a schvál il úpravy Statutu FF OU. Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti Projednání materiálu Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický (viz Příloha č. 3). Proděkan R. Psík seznámil přítomné s předloženým materiálem. Diskuze: - Dotaz na specifikaci jazykových požadavků na jednotlivých katedrách. (G. Zapletalová, A. Holešová) - Dotaz na poplatky za zápis do doktorského studia. (M. Mostýn) - Dotaz na kritérium stanovení počtu studentů v bodě 10 Podmínek. (P. Popelka) Vysvětlení, že jde pouze o údaj pro forma. (R. Psík) - Dotaz na podmínky odvolání studenta proti rozhodnutí přijímací komise. (G. Zapletalová) - Žádost o vysvětlení bodu 6d týkajícího se dokládání úrovně jazykové znalosti uchazeče. (V. Mičulka)

3 AS FF OU Návrh doplnění formulace, že o konkrétních podmínkách přijímacího řízení rozhoduje oborová rada. (J. Muryc) R. Psík a J. David sdělili, že jde o samozřejmou kompetenci oborové rady a že Podmínky jsou pouze rámcem. Proděkan Psík zdůraznil, že jde o materiál určený budoucím studentům, ne vnitřní směrnici. A kad emi ck ý s en á t p rojednal a s ch vál il Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti Principy rozdělování rozpočtu na FF OU pro rok 2013 (viz Příloha č. 4). Tajemník fakulty seznámil AS FF OU s Principy rozdělování rozpočtu na FF OU pro rok Diskuze: - Dotaz na příjmy za přijímací řízení a jejich rozdělení. (G. Zapletalová, A. Holešová) Vysvětlení J. Kozelského, že jsou využity na úhradu provozu budov FF OU. - Zaměstnanost absolventů a její zjišťování. (P. Popelka) Vysvětlení J. Kozelského, že zatím předpokládáme 100% zaměstnanost absolventů FF OU. - Studenti programu Erasmus, kteří studují na FF OU, ale jsou evidováni na jiných fakultách OU. (J. Muryc, A. Holešová) - Tajemník fakulty reagoval na dotazy, přislíbil doplnit informaci o kreditech studentů přijíždějících v rámci Erasmus na jiné fakulty OU, ale jejichž výuka se koná na FF OU. Dále přislíbil předložit návrh rozpočtu FF OU pro rok 2013 do pondělí A kad emi ck ý s enát v zal n a v ědomí Principy rozdělování rozpočtu na FF OU pro rok Informace o fungování menzy, provedených změnách na základě návrhů AS FF OU z roku Další fungování klubu StudentOFF. J. Kořená představila činnost klubu StudentOFF v roce 2012, jeho program, novinky a plány dalšího fungování v roce 2013 (viz Diskuze: - Požadavek na ohlašování akcí v StudentOFF na začátku každého měsíce. (J. Kozelský) - Diskuze na téma využívání a estetizace klubu StudentOFF, udržování pořádku v klubu. - Za účelem lepší možnosti udržení pořádku v klubu navržena jako podmínka vstupu do prostor klubu povinnost předložit průkaz ISIC obsluze ve Voliéře. - Tajemník FF OU slíbil vedení SUS schůzku ve věci estetizace klubu (vymalování, nový nábytek), současně ale také vyzval vedení SUS k vlastní aktivitě a získávání finanční podpory i na jiných fakultách OU. Tajemník fakulty dále informoval o fungování menzy. Konstatoval částečnou stabilizaci hospodaření menzy i zlepšení nabídky jídla, ale stav nehodnotil jako ideální. Diskuze: - Dotaz V. Mičulky na možnost prodloužení otevírací doby menzy do 14:30. Tento návrh byl již vznesen V. Mičulkou na jednání AS FF OU dne a tehdy jej vedoucí menz, Z. Mžiková, přijala s tím, že výdejní doba bude prodloužena pouze v době výukových týdnů. - Návrh propagace menzy (vývěsní tabule s aktuálním jídelníčkem umístěná u vchodu). (J. David) - Formy propagace, rozšíření nabídky občerstvení.

4 AS FF OU Návrh zákazu kouření ve Voliéře a rozšíření nabídky občerstvení. Senátorka E. Cieślarová představila a zdůvodnila svůj návrh. - Diskuze: T. Čapandová, E. Cieślarová, J. Muryc, J. David, J. Kozelský, V. Mičulka V diskuzi byla zvažována otázka, zda zákaz kouření nebude mít vliv na pokles návštěvnosti Voliéry. A kad emi ck ý senát dop o ru čil vedení fakulty zavedení zákazu kouření ve Voliéře. Pro 14 hlasů, zdrželo se 0, proti 1. Během projednávání bodu 9 odešla z jednání Michaela Špakovská. Dalšímu jednání bylo přítomno 14 senátorů. 9. Projednání návrhu změn Volebního a jednacího řádu AS FF OU. Předseda senátu seznámil přítomné senátorky a senátory s návrhy možných úprav Volebního a jednacího řádu AS FF OU, které poslouží jako podklad k další diskuzi o jeho případné změně. Tyto změny budou dlouhodobějším procesem vzhledem k celouniverzitní akci směřující ke sladění všech vnitřních norem a předpisů s platnými zákony a také mezi sebou navzájem. Již v první polovině března 2013 se uskuteční pracovní setkání s právničkou OU. Zástupcem FF OU ve věci konzultace případných změn vnitřních předpisů fakulty, konkrétně Volebního a jednacího řádu AS FF OU, byl děkanem FF OU určen J. David. Diskuze: J. David, J. Muryc, J. Vala 10. Různé a diskuze. V. Mičulka informoval senát o výjezdním zasedání SUS, studentských komor senátu OU a VŠB- TUO. V. Mičulka, T. Čapandová a J. Kořená informovali o postupu plánované fúze OU a VŠB-TUO. Připomněli především vznik nových webových stránek věnovaných procesu sbližování obou univerzit (viz Termín příštího zasedání AS FF OU. Příští jednání AS FF OU bylo naplánováno na čtvrtek ve 14:15 v banketní místnosti FF OU.

5 AS FF OU Přílohy: 1. Program jednání AS FF OU. 2. Statut FF OU. 3. Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok Principy rozdělování rozpočtu na FF OU pro rok Zapsala: , Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU Zápis ověřili: , Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU , PhDr. Jiří Jung, Ph.D., člen Komory akademických pracovníků AS FF OU , Bc. Tereza Čapandová, členka Studentské komory AS FF OU Rozesláno studentům a vyučujícím FF OU: , elektronickou poštou V Ostravě

6 AS FF OU Příloha č. 1 Pozvánka na jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konané dne Datum, čas, místo: , 14:10 hodin, banketní místnost FF OU Návrh programu schůze: 1. Projednání návrhu programu schůze AS FF OU a ověřovatelů zápisu. (Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) 2. Projednání změn Statutu FF OU. (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) 3. Projednání materiálu Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) 4. Principy rozpočtu FF OU pro rok (PaedDr. Jaroslav Kozelský) 5. Informace o fungování menzy, provedených změnách na základě návrhů AS FF OU z roku Další fungování klubu StudentOFF. (PaedDr. Jaroslav Kozelský; Jaroslava Kořená, prezidentka SUS; Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) 6. Návrh zákazu kouření ve Voliéře a rozšíření nabídky občerstvení. (Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D.) 7. Projednání návrhu změn Volebního a jednacího řádu AS FF OU. (Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) 8. Různé a diskuze. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU Rozesláno: , elektronickou poštou Mgr. Eva Cieslarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU

7 AS FF OU Příloha č. 2 STATUT FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ PRVNÍ ČÁST ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK l Název, sídlo a typ vysoké školy 1. Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě je součástí Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen OU ). 2. Lze používat názvů Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, Filozofická fakulta OU, zkratky FF OU, resp. FF. Pro styk se zahraničím také názvů podle přílohy č. l tohoto Statutu. 3. Sídlem fakulty je Ostrava. 4. Podle 22 zákona je fakulta součástí OU. OU je veřejná vysoká škola univerzitního typu. 5. Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen FF OU ) používá logo uvedené v příloze č. 2 tohoto Statutu. ČLÁNEK 2 Právní předchůdce, zřízení FF OU 1. Filozofická fakulta OU je součástí OU, která byla zřízena zákonem České národní rady č. 314/1991 Sb. ze dne 9. července 1991 s platností od 28. září ČLÁNEK 3 Poslání FF OU 1. Fakulta je vrcholnou vzdělávací a vědeckou institucí. 2. Uskutečňuje bakalářské, magisterské a doktorské studijní programy a v souvislosti s tím vědeckou a výzkumnou činnost. Uskutečňuje rovněž programy celoživotního vzdělávání. ČLÁNEK 4 Právní postavení FF OU 1. Práva fakulty jsou obsažena v 24 odst. l a 2 zákona. 2. Filozofická fakulta používá kulaté razítko se státním znakem České republiky a s textem Ostravská univerzita v Ostravě Filozofická fakulta. 3. Statut FF OU je vnitřním předpisem FF OU, vymezujícím systém řízení a organizaci veškeré činnosti vyplývající z poslání FF OU ve smyslu 33 zákona. ČLÁNEK 5 Akademická práva a svobody

8 AS FF OU Na FF OU platí akademická práva a svobody v souladu s 4 zákona. 2. Za akademickou půdu ve smyslu zákona se považují veškeré budovy, stavby, prostory, místnosti a pozemky, na nichž se uskutečňuje činnost FF OU. DRUHÁ ČÁST Orgány FF OU ČLÁNEK 6 Orgány FF OU 1. Samosprávnými akademickými orgány FF OU jsou: a) akademický senát, b) děkan, c) vědecká rada, d) disciplinární komise. 2. Dalším orgánem FF OU je tajemník. 3. Akademickou obec FF OU tvoří akademičtí pracovníci působící na této fakultě a na ní zapsaní studenti. ČLÁNEK 7 Akademický senát FF OU 1. Akademický senát FF OU (dále jen AS FF OU) je samosprávným zastupitelským akademickým orgánem. 2. Jeho pravomoci jsou dány 27 zákona. 3. Způsob voleb a jednání AS FF OU určuje Volební a jednací řád AS FF OU. ČLÁNEK 8 Děkan 1. V čele FF OU je děkan. Jeho postavení je vymezeno 28 zákona. 2. Děkana zastupují v jím určeném rozsahu proděkani. Proděkany jmenuje a odvolává děkan po vyjádření AS FF OU. 3. Funkční období děkana je čtyřleté. Funkci děkana může tatáž osoba na téže fakultě vykonávat nejvýše dvě po sobě bezprostředně jdoucí funkční období.

9 AS FF OU ČLÁNEK 9 Vědecká rada FF OU 1. Vědecká rada FF OU (dále jen VR FF OU) je tvořena významnými představiteli oborů, v nichž FF OU uskutečňuje vzdělávací, vědeckou a uměleckou činnost. Nejméně jedna třetina členů jsou jiné osoby než členové akademické obce VŠ, jejíž je FF OU součástí. 2. Členy VR FF OU jmenuje a odvolává děkan po schválení AS FF OU. 3. Členství ve VR FF OU je čestné a nezastupitelné. Funkční období je čtyřleté a shoduje se s funkčním obdobím děkana. 4. Předsedou VR FF OU je děkan. 5. Kompetence VR FF OU jsou vymezeny 30 zákona. 6. Způsob svolávání, jednání a rozhodování VR FF OU určuje Jednací řád VR FF OU. ČLÁNEK 10 Disciplinární komise FF OU 1. Členy disciplinární komise a jejího předsedu z řad členů akademické obce fakulty jmenuje, příp. odvolává děkan po schválení AS FF OU. Polovinu členů disciplinární komise tvoří studenti. 2. Funkční období členů disciplinární komise FF OU je nejvýše dvouleté. 3. Disciplinární řízení upravuje Disciplinární řád FF OU. ČLÁNEK 11 Tajemník FF OU 1. Tajemník řídí hospodaření a vnitřní správu fakulty v rozsahu stanoveném opatřením děkana. 2. Tajemníka jmenuje a odvolává děkan. ČLÁNEK 12 Poradní orgány FF OU 1. Poradními orgány FF OU jsou kolegium děkana a kolegium vedoucích kateder a vědeckovýzkumných center. 2. Stálým poradním orgánem děkana je kolegium děkana. Jeho členy jsou: děkan, proděkani, tajemník. Jednání kolegia děkana se může zúčastnit předseda AS FF OU a případně další členové jmenovaní děkanem ze členů akademické obce. 3. Kolegium vedoucích kateder a vědecko-výzkumných center je poradním orgánem děkana, který toto kolegium svolává a řídí jeho jednání. Jeho členy jsou vedoucí kateder a vědeckovýzkumných center, vedoucí složek (oddělení) kateder a případně další vedoucí pracovníci určeni děkanem.

10 AS FF OU TŘETÍ ČÁST ORGANIZAČNÍ STRUKTURA FF OU ČLÁNEK 13 Členění FF OU 1. FF OU se člení na fakultní pracoviště, jimiž jsou: a) katedry, b) vědecko-výzkumná centra, c) děkanát. 2. Organizační strukturu a vztahy mezi jednotlivými součástmi upravuje fakultní řídící norma Organizační řád FF OU. 3. O zřízení, sloučení, splynutí, rozdělení nebo zrušení pracovišť rozhoduje AS FF OU na návrh děkana. ČLÁNEK 14 Katedry 1. Katedra je základním fakultním pracovištěm pro pedagogickou a vědeckou činnost. Katedra zabezpečuje rozvoj studijních oborů a vymezuje požadavky k veškerým kvalifikačním výstupům studia. 2. V čele katedry stojí vedoucí, který ji řídí a odpovídá za její činnost děkanovi. 3. Katedra se může členit na složky (oddělení). O jejich zřízení či zrušení rozhoduje AS FF OU na návrh děkana. 4. V čele složky stojí vedoucí, který ji řídí a odpovídá za její činnost příslušnému vedoucímu katedry. ČLÁNEK 15 Vědecko-výzkumná centra 1. Vědecko-výzkumná centra jsou odbornými vědeckými fakultními pracovišti, působícími v rámci fakulty. 2. O zřízení, resp. zrušení vědecko-výzkumných center rozhoduje AS FF OU na návrh děkana. 3. Právní postavení vědecko-výzkumných center, jejich činnost, řízení a organizaci upravuje Statut jednotlivých center, který vydává děkan FF OU. ČLÁNEK 16 Děkanát 1. Děkanát je výkonným orgánem. Jeho organizaci, řízení a činnost upravuje fakultní řídící norma Organizační řád FF OU. ČTVRTÁ ČÁST ČINNOST FF OU

11 AS FF OU FF OU uskutečňuje a rozvíjí činnost: a) studijní, b) vzdělávací, c) tvůrčí vědeckou, d) hospodářskou. ČLÁNEK 17 Druhy činnosti FF OU ČLÁNEK 18 Studijní činnost 1. Vysokoškolské vzdělání se získává na FF OU studiem v rámci akreditovaných studijních programů podle jejich studijních plánů stanovenými formami studia. 2. Přijímání studentů na FF OU se řídí: a) zákonem, b) Statutem OU, c) Statutem FF OU, d) Řádem přijímacího řízení na OU (Příloha č. 2 Statutu OU). 3. Podmínky pro přijetí do bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů podle 49 odst. 5 zákona každoročně stanovuje děkan a schvaluje AS FF OU. 4. Studium v bakalářských a magisterských studijních programech na FF OU upravuje Studijní a zkušební řád OU. 5. Studium v doktorských studijních programech na FF OU upravuje Studijní a zkušební řád OU a Řád studia v doktorském studijním programu na FF OU. 6. Podmínky studia cizích státních příslušníků na FF OU určuje Řád pro studium cizinců na OU (Příloha č. 3 Statutu OU). 7. Studentům FF OU mohou být přiznána stipendia za podmínek, které stanoví Stipendijní řád OU. 8. FF OU uskutečňuje rovněž celoživotní vzdělávání, které upravuje Řád celoživotního vzdělávání na OU. 9. Absolventi magisterských studijních programů, kteří získali akademický titul magistr, mohou vykonat v téže oblasti studia státní rigorózní zkoušku, jejíž součástí je obhajoba rigorózní práce. Podmínky státní rigorózní zkoušky na FF OU určuje Řád udělovaná akademického titulu doktor filosofie na FF OU. 10. Seznam akreditovaných studijních programů a jejich oborů, včetně práva udělovat akademický titul PhDr. je aktuálně zveřejňován na úřední desce OU. ČLÁNEK 19 Vzdělávací činnost 1. Vzdělávací činnost je základním právem a povinností akademického pracovníka. Je založena na výsledcích tvůrčí a vědecké činnosti akademických pracovníků a na výsledcích vědy a umění ve světě. Uskutečňuje se v rámci akademické svobody. 2. FF OU může zajišťovat pedagogickou činnost i pro jiné fakulty OU. 3. Vzdělávací činnost FF OU je podrobována pravidelnému hodnocení a řídí se vnitřním předpisem Hodnocení činnosti OU (Příloha č. 5 Statutu OU). ČLÁNEK 20

12 AS FF OU Tvůrčí vědecká činnost 1. Tvůrčí vědecká činnost spolu s činností vzdělávací naplňuje hlavní poslání FF OU a je základním právem a povinností akademického a vědeckého pracovníka FF OU. 2. Prioritní směry vědecké činnosti jsou stanoveny v Dlouhodobém záměru FF OU pro příslušné období. 3. Vědecká činnost je soustředěna na jednotlivých katedrách a vědecko-výzkumných centrech FF OU. 4. Vědecká činnost FF OU je koordinována oddělením pro vědu a výzkum. Za koordinaci odpovídá příslušný proděkan. 5. Nositeli všech odpovědností a pravomocí v konkrétních otázkách řešení vědecko-výzkumných úkolů jsou jejich odpovědní řešitelé. 6. FF OU může uzavírat smlouvy s jinými právními subjekty domácími i zahraničními o vzájemné spolupráci ve vědecké činnosti a v zájmu využití jejich výsledků. 7. Vědecká činnost podléhá pravidelnému hodnocení a řídí se vnitřním předpisem Hodnocení činnosti OU (Příloha č. 5 Statutu OU). ČLÁNEK 21 Tvůrčí volno 1. Akademickému pracovníkovi fakulty může děkan na jeho žádost poskytnout tvůrčí volno v délce šesti měsíců, maximálně jedenkrát za sedm let, nebrání-li tomu závažné okolnosti týkající se plnění vzdělávacích úkolů FF OU. 2. Akademický pracovník žádá o poskytnutí tvůrčího volna písemně děkana fakulty; žádost obsahuje stručnou charakteristiku předpokládané tvůrčí činnosti akademického pracovníka během tvůrčího volna. 3. Pokud tomu nebrání závažné okolnosti týkající se plnění vzdělávacích úkolů fakulty, děkan fakulty žádosti vyhoví. 4. Akademický pracovník fakulty předloží po ukončení tvůrčího volna písemné zhodnocení své tvůrčí činnosti během tvůrčího volna, které se zakládá do jeho osobních materiálů. 5. Po dobu tvůrčího volna náleží akademickému pracovníkovi mzda, jejíž výše se řídí vnitřním mzdovým předpisem OU. ČLÁNEK 22 Doplňková činnost 1. Doplňková činnost je realizována podle aktuálních potřeb v souladu s předpisy dotýkajícími se této oblasti. ČLÁNEK 23 Ostatní činnost 1. FF OU vyvíjí také další činnosti: a) vydavatelskou a nakladatelskou v rámci OU, b) propagační, c) kulturní. 2. Vydavatelská a nakladatelská činnost zahrnuje zejména vydávání spisů, sborníků prací, skript, učebních textů a příležitostných tisků.

13 AS FF OU PÁTÁ ČÁST HOSPODAŘENÍ FF OU ČLÁNEK 24 Rozpočet 1. FF OU sestavuje svůj interní rozpočet jako vyrovnaný a hospodaří podle něj v souladu s 18 zákona a obecně závaznými právními předpisy. 2. Příjmy rozpočtu FF OU jsou zejména: a) dotace ze státního rozpočtu po přerozdělení na OU, b) poplatky spojené se studiem (čl. 26 tohoto Statutu), c) jiné příjmy ze státního rozpočtu, státních fondů a rozpočtu obcí, d) výnosy z doplňkové činnosti, e) příjmy z darů a dědictví, f) jiné příjmy. 3. Finanční prostředky pro FF OU jsou přiděleny poté, kdy jsou schváleny AS OU. 4. Rozdělení finančních prostředků FF OU připravuje tajemník FF OU. Návrh rozdělení finančních prostředků FF OU předkládá děkan ke schválení AS FF OU, který kontroluje jejich využívání. 5. FF OU každoročně vypracovává výroční zprávu o hospodaření FF OU v termínu a formě stanovené kvestorem nebo rektorem OU. Výroční zprávu na návrh děkana schvaluje AS FF OU. ČLÁNEK 25 Majetek FF OU 1. FF OU využívá k činnostem, ke kterým byla zřízena, majetku OU. ČLÁNEK 26 Ustanovení o poplatcích spojených se studiem 1. Poplatky spojené se studiem stanoví rektor, a to na základě 58 zákona a Statutu OU (Příloha č. 4 k Statutu OU, Poplatky spojené se studiem na OU). 2. Celoživotní vzdělávání občanů poskytuje FF OU zpravidla za úhradu, kterou poskytují právnické osoby vysílající účastníky ke studiu, nebo účastníci studia sami. 3. Za úkony spojené s přijetím přihlášky k státní rigorózní zkoušce a s jejím konáním může vysoká škola stanovit poplatek. Výši poplatku stanovuje rektor. ŠESTÁ ČÁST HODNOCENÍ ČINNOSTI ČLÁNEK 27 Vymezení obsahu, podmínek a četnosti hodnocení 1. Pravidelné hodnocení činnosti FF OU je standardní metodou zajišťování její kvality. Zahrnuje: a) oblast vzdělávací činnosti, b) oblast vědeckovýzkumné činnosti, c) oblast ekonomiky, organizace a řízení.

14 AS FF OU Hodnocení FF OU zahrnuje následující typy: a) operativní hodnocení (jednou ročně), b) pravidelná evaluace (po semestrech), c) hodnocení Vnitřní akreditační komisí, d) hodnocení Akreditační komisí MŠMT. e) výroční zprávy (jednou ročně, ve formě a termínu stanoveném MŠMT). 4. Na hodnotící činnost se vztahuje vnitřní předpis Hodnocení činnosti OU, který je součástí Statutu OU (Příloha č. 5 Statutu OU). SEDMÁ ČÁST PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ FF OU ČLÁNEK 28 Studenti 1. Na FF OU jsou do bakalářských studijních programů přijímáni uchazeči, kteří mají dosaženo úplné střední nebo úplné střední odborné vzdělání. Do magisterských studijních programů, které navazují na bakalářské studijní programy, je podmínkou pro přijetí rovněž řádné ukončení studia v bakalářském studijním programu. Podmínkou přijetí ke studiu v doktorském studijním programu je řádné ukončení studia v magisterském studijním programu. Další podmínky pro přijetí jsou ověřovány zpravidla přijímací zkouškou. Způsob ověřování způsobilosti uchazeče stanoví Řád přijímacího řízení na OU a Podmínky pro přijetí podle čl. 18 odst. 3 Statutu FF OU. 2. Uchazeč se stává studentem podle 61 zákona dnem zápisu do studia. 3. Práva a povinnosti studentů stanoví 62 a 63 zákona, Studijní a zkušební řád OU, řídicí normy OU a řídicí normy FF OU. 4. Disciplinární řád FF OU stanoví postup při projednávání disciplinárního přestupku a sankce za disciplinární přestupek. 5. Studentům může být přiznáno stipendium z prostředků OU nebo FF OU, splní-li podmínky stanovené Stipendijním řádem OU. 6. Osoba přestává být studentem dnem přerušení studia podle 54 zákona. Osoba, které bylo studium přerušeno, se stává studentem dnem opětovného zápisu do studia. 7. Studium se ukončuje podle ustanovení 55 odst. l a 56 odst. l zákona, dnem stanoveným v ustanovení 56 odst. 2 a ve Studijním a zkušebním řádu OU. ČLÁNEK 29 Zaměstnanci FF OU 1. Na FF OU působí akademičtí pracovníci a ostatní zaměstnanci, kteří zabezpečují provoz FF OU a jejích pracovišť. 2. Na výuce a vědecké činnosti se podílejí také další odborníci na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. 3. Místa akademických pracovníků na FF OU se obsazují ve smyslu 77 zákona na základě výběrového řízení. 4. Na FF OU mohou po určitou dobu působit hostující lektoři, docenti a profesoři nebo jiní významní odborníci. Jejich postavení stanoví Statut hostujícího profesora OU. 5. Obsazování míst akademických pracovníků a některých neakademických zaměstnanců FF OU řeší Řád výběrového řízení OU, který je vnitřním předpisem OU.

15 AS FF OU OSMÁ ČÁST AKADEMICKÉ INSIGNIE, OBŘADY A ČESTNÁ OCENĚNÍ ČLÁNEK 30 Akademické insignie 1. Vnějším výrazem pravomoci a odpovědnosti akademických funkcionářů FF OU a akademických tradic jsou akademické insignie fakulty. Insigniemi FF OU jsou akademické žezlo a řetězy. Dokumentace insignií je uložena na děkanátu fakulty. 2. Vysokoškolské taláry jsou při slavnostních příležitostech oprávněni používat: a) akademičtí funkcionáři FF OU, b) členové VR FF OU, c) další akademičtí pracovníci podle rozhodnutí děkana, d) významní hosté podle rozhodnutí děkana. 3. Způsob užívání talárů a insignií FF OU stanoví děkan. ČLÁNEK 31 Akademické obřady a čestná ocenění 1. Akademickými obřady jsou: a) imatrikulace, b) promoce, c) slavnostní zasedání vědecké rady. 2. Imatrikulace studentů vysokoškolského studia provádí FF OU za účasti akademických funkcionářů fakulty. Znění imatrikulačního slibu je přílohou č. 3 tohoto Statutu. 3. Promoce absolventů bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů FF OU se konají za účasti rektora nebo prorektora, děkana, proděkanů a promotora. Promoční formule, magisterský a doktorský slib jsou uvedeny v příloze č. 3 tohoto Statutu. 4. Slavnostní předání osvědčení absolventům programů celoživotního vzdělávání může probíhat za účasti akademických funkcionářů. 5. Doktorské promoce honoris causa upravují zvláštní předpisy schválené rektorem. 6. FF OU uděluje svým pracovníkům, studentům a jiným osobám nebo organizacím, kteří se zasloužili o rozvoj FF OU, rozvoj vědy a vzdělanosti, čestná uznání. 7. Významným představitelům oboru, kteří ukončili pracovní poměr odchodem do starobního důchodu a zamýšlí pokračovat ve vědecké práci, může být udělen status emeritního profesora podle Statutu emeritního profesora. 8. Kritéria pro čestná ocenění stanovuje děkan. DEVÁTÁ ČÁST SPOLEČNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ ČLÁNEK 32 Vnitřní předpisy FF OU 1. Vnitřními předpisy FF OU jsou: a) Statut FF OU, b) Volební a jednací řád AS FF OU, c) Jednací řád VR FF OU, d) Disciplinární řád FF OU, e) Řád studia v doktorském studijním programu na FF OU,

16 AS FF OU f) Řád udělování akademického titulu doktor filozofie na FF OU, g) Statut emeritního profesora. ČLÁNEK 33 Přílohy Statutu FF OU 2. Součástí tohoto Statutu jsou následující přílohy: a) Příloha č. 1 Cizojazyčné názvy FF OU b) Příloha č. 2 Logo FF OU c) Příloha č. 3 Akademické obřady ČLÁNEK 34 Účinnost a platnost Statutu 1. K se ruší Statut Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě ze dne 17. května 1999, včetně jeho příloh. 2. Návrh tohoto Statutu, včetně jeho příloh, byl schválen Akademickým senátem Filozofické fakulty Ostravské univerzity dne 28. února Tento Statut, včetně jeho příloh, byl schválen Akademickým senátem Ostravské univerzity dne Tento Statut, včetně jeho příloh, nabývá platnosti a účinnosti dne prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D., děkan

17 AS FF OU Příloha Statutu FF OU č. 1 Cizojazyčné názvy Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Anglicky: Faculty of Arts of the University of Ostrava Německy: Philosophische Fakultät der Universität Ostrava Francouzsky: Faculté des Lettres d'université d'ostrava Španělsky: Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Ostrava Rusky: Filosofskij fakultět Ostravskogo Universitěta Latinsky: Facultas Philosophica Universitatis Ostraviensis

18 AS FF OU Příloha Statutu FF OU č. 2 Logo Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

19 AS FF OU Příloha Statutu FF OU č. 3 Akademické obřady Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Imatrikulace 1. Imatrikulace je tradičním akademickým obřadem, v jehož rámci je slavnostně stvrzeno přijetí nových studentů do akademické obce fakulty a OU. Součástí imatrikulace je slavnostní slib, který nastupující studenti složí prostřednictvím vybraných zástupců jednotlivých oborů. Obřadu se účastní děkan, proděkani a pedel, všichni v talárech a s insigniemi. Přítomni jsou rovněž zástupci Vědecké rady, případně další členové akademické obce FF OU v talárech. Studenti jsou ve společenském oděvu. 2. Při slavnostní imatrikulaci skládají prostřednictvím vybraných zástupců noví studenti FF OU následující slib: Slavnostně slibuji, že budu svědomitě plnit povinnosti vyplývající z mého studia na Filozofické fakultě Ostravské univerzity v Ostravě, dále že vynaložím veškeré úsilí k dosažení co nejhlubšího poznání a k zvládnutí všeho, čeho je třeba k odborné práci v oboru, k jehož studiu jsem byl přijat, a konečně že svým jednáním nepoškodím dobré jméno své Alma mater. Článek 2 Promoce absolventů 1. Promoce absolventů je tradiční akademický obřad, při kterém se absolventům bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů předávají vysokoškolské diplomy s přiznaným akademickým titulem Bc., Mgr., nebo po vykonání státní rigorózní zkoušky s přiznaným akademickým titulem PhDr. nebo po absolvování doktorského studijního programu s přiznaným akademickým titulem Ph.D.. 2. Promocí absolventů bakalářských studijních programů se zúčastní děkan, proděkani a pedel, všichni v talárech s insigniemi. Přítomni jsou rovněž zástupci vědecké rady FF OU, případně další členové akademické obce OU v talárech. U promocí absolventů magisterských a doktorských studijních programů je přítomen navíc rektor nebo prorektor s pedelem, všichni v taláru s insigniemi. Absolventi jsou ve společenském oděvu. 3. Promující absolventi doktorských studijních programů ( Ph.D. ) a absolventi magisterských studijních programů, kteří vykonali státní rigorózní zkoušku ( PhDr., ), mají talár. 4. Podmínkou pro udělení příslušné akademické hodnosti je sponze předepsaného znění, jejíž podstatou je slib, složený absolventem do rukou promotora. Jazykem sponze je u absolventů doktorského studijního programu latina, u absolventů magisterského nebo bakalářského studia čeština a latina (slib).

20 AS FF OU Článek 3 Promoční slib 1. Latinský text promočního slibu absolventů bakalářských a magisterských studijních programů, včetně těch, kteří vykonali státní rigorózní zkoušku, zní: Scholares carissimi, spondebitis igitur: primum vos huius Universitatis, in qua doctoris/magistri/baccalaurei philosophie gradum ascenderitis, piam perpetuo memoriam habituros, eiusque res ac rationes, quoad poteritis, adiuturos, dein honorem eum, qui in vos conferendus est, integrum incolumemque servaturos, postremo studia humanitatis impigro labore culturos et provecturos non sordidi lucri causa, nec ad vanam captandam gloriam, sed ut veritas propagetur et lux eius, qua salus humani generis continetur, clarius effulgeat. Haec vos ex animi vestri sententia spodebitis ac pollicebimini? Scholares (singulatim): Spondeo ac polliceor. Český překlad: Milí studenti, slíbíte tedy: především, že tuto univerzitu, na níž dosáhnete hodnosti doktora/magistra/bakaláře filosofie, zachováte v úctě a trvalé paměti a vždy budete podle svých sil podporovat její činnost a zájmy; dále, že hodnost, která vám bude udělena, uchováte bez poskvrny a bez úhony; konečně, že budete s neúnavnou pílí pěstovat a rozvíjet studium věcí lidských (humanitní studia), ne pro špinavý zisk, ani pro marnou slávu, ale proto, aby byla šířena pravda a aby její světlo, na němž spočívá blaho lidského rodu, zářilo stále jasněji. Zavážete se k tomu a slíbíte to na své dobré svědomí? Absolventi (jednotlivě): Zavazuji se a slibuji. Článek 4 Promoční formule (sponze) 1. Latinský text promoční formule (sponze) absolventů doktorských studijních programů zní: Doctorandi clarissimi, examinibus, quae ad eorum, qui doctoris nomen et honores consequi student, doctrinam explorandam lege constituta sunt, cum laude superatis, nos adiistis desiderantes, ut eo honore in hoc solemni consessu ornaremini. Prius autem fides est danda, vos tales semper futuros, quales vos esse iubebit dignitas, quam obtinueritis, et nos vos fore speramus. Spondebitis igitur:

21 AS FF OU Primum vos huius Universitatis, in qua doctoris gradum ascenderitis, piam perpetuo memoriam habituros eiusque res ac rationes, quoad poteritis, adiuturos; Dein honorem eum, qui in vos conferendus est, integrum incolumemque servaturos; Postremo studia humanitatis impigro labore culturos et provecturos non sordidi lucri causa, nec ad vanam captandam gloriam, sed ut veritas propagetur et lux eius, qua salus humani generis continetur, clarius effulgeat. Haec vos ex animorum vestrorum sententia spondebitis ac pollicebimini? Doctrandi (singulatim): Spondeo ac polliceor. Itaque iam nihil impedit, quominus honores, quos obtinere cupitis, vobis impertiantur. Ergo ego promotor rite constitutus vos ex decreto ordinis sui doctores creo, creatos renuntio omniaque doctoris iura ac privilegia in vos confero. In cuius rei fidem diplomata Universitatis Ostraviensis vobis in manus trado. Český překlad: Vážení doktorandi, úspěšně jste vykonali zkoušky, jež jsou zákonem předepsány k prověření znalostí těch, kdož chtějí dosáhnout čestného titulu doktora. Předstupujete nyní před nás s žádostí, abychom vám na tomto slavnostním shromáždění udělili hodnost, o niž se ucházíte. Dříve však musíte složit slib, že budete vždy jednat tak, jak od vás žádá důstojnost, jíž se vám dostane, a jak to i my od vás s nadějí očekáváme. Slíbíte tedy: především, že tuto univerzitu, na níž dosáhnete doktorské hodnosti, zachováte v úctě a trvalé paměti a vždy budete podle svých sil podporovat její činnost a zájmy; dále, že hodnost, která vám bude udělena, uchováte bez poskvrny a bez úhony; konečně, že budete s neúnavnou pílí pěstovat a rozvíjet studium věcí lidských (humanitní studia), ne pro špinavý zisk, ani pro marnou slávu, ale proto, aby byla šířena pravda a aby její světlo, na němž spočívá blaho lidského rodu, zářilo stále jasněji. Zavážete se k tomu a slíbíte to na své dobré svědomí? Doktorandi (jednotlivě): Zavazuji se a slibuji. Nic tedy již nebrání, aby vám byla udělena hodnost, jíž toužíte dosáhnout. Pročež já, řádně ustanovený promotor, vás z moci svého úřadu jmenuji, vaše jmenování veřejně vyhlašuji a uděluji vám všechna práva a výsady spojené s doktorským titulem. Na důkaz toho vám do rukou předávám diplomy Ostravské univerzity v Ostravě. Článek 5 Osvědčení o absolvování programů celoživotního vzdělávání 1. Slavnostní předání osvědčení absolventům programů celoživotního vzdělávání, pokud je děkanem stanoveno, probíhá za účasti děkana, proděkanů a pedela, všichni v talárech a

22 AS FF OU s insigniemi. Přítomni mohou být rovněž další členové akademické obce FF OU v talárech. Absolventi jsou ve společenském oděvu.

23 AS FF OU Příloha č. 3 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok 2013/2014 Č. j. Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě vyhlašuje podle 49 odst. 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, pravidla pro přijímání ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok 2013/2014: 1. Seznam nabízených studijních programů a jejich oborů: STUD PROG Studijní program KKOV Studijní obor Standardní doba studia P 6101 Filozofie 6101V004 Filozofie 3 roky P 7105 Historické vědy 7105V030 Hospodářské a sociální dějiny 3 roky P 7105 Historické vědy 7105V010 České a československé dějiny 3 roky P 7105 Historické vědy 7105V035 Kulturní dějiny 3 roky P 7105 Historische 7105V030 Wirtschafts- und 3 roky Wissenschaften Sozialgeschichte P 7310 Filologie 7310V126 Polský jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V105 Německý jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V008 Anglický jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V032 Český jazyk 3 roky P 8106 Teorie a dějiny 8106V004 Teorie a dějiny české literatury 3 roky literatury P 8106 Teorie a dějiny literatury 8106V009 Literární věda teorie a dějiny národních literatur 3 roky 2. Všechny výše nabízené studijní obory je možno studovat jak v prezenční, tak v kombinované formě studia. Uchazeč si musí formu studia zvolit již při podání přihlášky a formu studia nelze v průběhu přijímacího řízení ani v průběhu studia měnit. 3. Lhůta pro podání přihlášek ke studiu: do 31. srpna Přihlášku je možné podat pouze elektronickou formou (e-přihláška). 5. Poplatek za úkony spojené s přijímacím řízením u doktorských studijních programů není stanoven. 6. Při podání e-přihlášky se postupuje následovně: a) odkaz E-přihláška ke studiu na OU je k dispozici na hlavní stránce Ostravské univerzity b) uchazeč zadá své osobní údaje a zvolí si studijní obor, včetně formy studia (prezenční, nebo kombinované), na kterou se chce přihlásit; c) uchazeč po podání elektronické přihlášky vytiskne její zkrácenou verzi a spolu s níže uvedenými doklady zašle do 31. srpna 2013 na adresu: studijní oddělení Filozofická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě Reální Ostrava

24 AS FF OU d) požadované doklady: životopis, včetně sdělení o úrovni znalostí cizích jazyků podle SERRJ, ověřená kopie dokladu o ukončeném vysokoškolském magisterském vzdělání, projekt zamýšlené disertační práce, přehled případných aktivit (publikační činnost, účast na konferencích, zahraniční stáže), případné doporučení vysokoškolského pedagoga nebo vědeckého pracovníka, případně získaná jazyková osvědčení, resp. certifikáty. 7. Přijímací zkoušky u jednotlivých oborů budou realizovány formou odborného pohovoru. U pohovoru může být prověřena též znalost cizího jazyka. 8. Hodnocení přijímacích zkoušek je založeno na bodovém principu. Maximální ohodnocení, které může uchazeč získat, je 100 bodů. 9. Termín přijímacích zkoušek: 16. až 20. září Všichni uchazeči obdrží písemnou pozvánku k přijímací zkoušce, ve které bude uveden přesný termín konání. 10. Nejvyšší počet uchazečů přijímaných ke studiu bude 5 7 studentů na každý studijní obor. Schváleno Akademickým senátem FF OU dne V Ostravě dne prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D. děkan

25 AS FF OU Příloha č. 4 Principy rozdělování rozpočtu na FF OU pro rok 2013 V roce 2013 pokračuje fakulta v rozdělování rozpočtu podle principu projednaných v předchozích létech a reaguje na změny přidělování příspěvku a dotací pro veřejné vysoké školy na rok 2013 a principy rozpočtu OU na rok Rozdělení financí podle ukazatele A - financování studentů a řešení důsledků nefinancovaných studentů V průběhu roku 2011 byla po projednání s děkany fakult stanovena závazná čísla financovaných studentů v jednotlivých kategoriích nově přijatých studentů pro jednotlivé fakulty a to v souladu s metodikou MŠMT pro rok Děkani rovněž souhlasili s tím, že studenti nad rámec těchto limitů nebudou fakultě financování. Tento odpočet se provede standardním způsobem, tj. snížením počtu studentů s průměrným váhovým koeficientem náročnosti dané fakulty. Pro výpočet podílu jednotlivých fakult na finančním příjmu jednotlivých studijních oborů se budou využívat kreditostudenti. Za kreditostudenty - ukazatel A rozdělit finance na katedry podle % podílu na studentokreditech za rok Rozdělování financí za ukazatel K (kvalita + výkon) OU v maximální míře provede podle algoritmu MŠMT. FF si upravila váhové poměry jednotlivých položek. Rozdělování financí za ukazatel K (zaměstnanost absolventů, příspěvky na vědu z jiných zdrojů, kvalifikační zajištění pracoviště, mezinárodní spolupráce výjezdy studentů FF a příjezdy zahraničních studentů na pracoviště FF, výjezdy akademických pracovníků FF a příjezdy zahraničních na FF) váhové poměry upravuje tabulka. Kvalita a výkonové ukazatele fakulty Započítané body RIV 30% Dle rozdělení na katedry v letech Účelové neinvestiční prostředky na výzkum získané zaměstnanci pro FF (GAČR, AVČR, SGS, aj.) 10% Finance za roky Vážený počet profesorů a docentů 4% Přepočtený počet k Zaměstnanost absolventů (absolventi) podle výkazu Předpokládáme 100% zaměstnanost 20% studijního oddělní (tabulka k ) všech absolventů Výjezdy evidované k na Vyslání akademických pracovníků FF OU do zahraničí 7% oddělení zahraničních vztahů FF OU (Erasmus aj.) (přepočtené na dny) Přijatí zahraniční akademičtí pracovníci na FF OU (Erasmus aj.) Vyslaní studenti FF OU v rámci mobilitních programů (Erasmus aj.) Přijatí zahraniční studenti na FF OU v rámci mobilitních programů (Erasmus aj.) 11% 7% 11% 3. Ukazatel F fond vzdělávací politiky Financování univerzity třetího věku. Přiděleno pracovišti zajišťujícímu U3V. Pobyty evidované k na oddělení zahraničních vztahů FF OU (přepočtené na dny) Podklad - výkaz oddělení zahraničních vztahů FF OU k (přepočet na dny) Podklad - výkaz oddělení zahraničních vztahů FF OU k (přepočet na dny) 4. Rozdělování institucionálních financí na rozvoj výzkumné organizace podle výsledků RIV Institucionální finance na rozvoj výzkumné organizace (IP) jsou na OU rozděleny na základě objemu publikačních bodů RIV uvedených ve sběru dat. Na fakultě jsou rozděleny dle níže uvedené tabulky po

26 AS FF OU odečtení částky na zajištění ediční činnosti, včetně vydávání časopisů, odměn děkana za publikační body, podané projekty, podpora vědeckých pracovišť FF, FPP kateder Započítané body RIV 80% Podle pracovišť FF OU Účelové neinvestiční prostředky na výzkum získané 20% Finance za roky zaměstnanci pro FF (GAČR, AVČR, SGS, aj.) 5. Příspěvek na chod OU Po schválení rozpočtu Akademickým senátem OU budou fakultě odečteny prostředky pro centrální orgány fakulty P1 - (rektorát, CIT, UK) a P2 opravy a údržba objektů FF, nájemné, elektrická energie, teplo a teplá voda, vodné a stočné, odvoz odpadků, revize elektro a výtahu, interní služby Příspěvek do celouniverzitního FRIMu (podpora investičních akcí OU) dle rozpisu. 6. Zajištění provozu FF děkanátem P1- mzdové prostředky - děkanátu (mzdy děkanátu, vrátní, šatnáři, domovníci a 34% pojištění), příplatky za vedení (děkana, proděkanů, tajemníka) a fond odměn děkana, pedagogické a odborné praxe, OON hrazené děkanátem). P2 služby - úklidová služba, - pojištění Kooperativa, - DPH na vstupu po odečtení koeficientu (služby, opravy apod.), - stravenky zaměstnanců FF, - poštovné, - telefony (jen děkanát a spojovatelky), - materiál děkanátu (studijní oddělení, indexy, diplomy aj), - nájmy (kopírky studovna a budovy, studijní program, Gaudeamus aj.), - opravy, estetizace učeben, - programy, software (PC učebna, studovny, děkanát), - zahraniční a domácí cestovné (celofakultní zájmy), - ediční činnost (podpora bodovaných publikací), - náklady na reprezentaci děkana, senát FF. P2 - služby - nezahrnují: - prostředky na nákup knih a časopisů a výpůjční služby zajišťované UK, - IGS a exkluzivní věda, - exkurze, - telefony kateder. Tyto činnosti budou hrazeny z provozních prostředků kateder. 7. Hospodářský výsledek Nevyčerpaný příspěvek pracovišť FF 2012 ze zdroje 1100 převést do FPP podle pracovišť. Hospodářský výsledek FF vytvořený příjmy po zdanění převést do FRIMu. V Ostravě Zpracoval: PaedDr. Jaroslav Kozelský, tajemník fakulty

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text

SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text SPONZE ABSOLVENTŮ BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Latinský text Scholares clarissimi, examinibus, quae ad eorum, qui baccalarii nomen et honores consequi student, doctrinam explorandam lege constituta sunt, cum laude

Více

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Statut Schváleno akademickým senátem Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě dne 16.3.2015 Ostrava 2015 Část první Úvodní ustanovení

Více

Část I. Všeobecná ustanovení 4

Část I. Všeobecná ustanovení 4 Obsah Část I. Všeobecná ustanovení 4 Článek 1 Fakulta 4 Článek 2 Práva fakulty 4 Článek 3 Struktura fakulty 4 Článek 4 Akademická práva a svobody 4 Článek 5 Vnitřní normy 5 Část II. Činnost fakulty 5 Článek

Více

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Fakulta strojní je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Fakulta informatiky a statistiky Vysoké školy

Více

Statut. Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií. Mendelovy univerzity v Brně

Statut. Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií. Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Č. j. 23796/2013-391 ze dne 21. října 2013 Část I. Základní ustanovení Článek 1 Statut Statut Fakulty regionálního

Více

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS FSS OU: 20. 6. 2017 Schváleno AS OU: 18. 9. 2017 Platnost: 18. 9. 2017 Účinnost: 18. 9. 2017 1 PREAMBULE Cílem Fakulty sociálních studií

Více

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ Název Vnitřní předpis Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Statut Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Jméno Funkce Datum Podpis

Více

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne 20.03.2018 Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/12 Statut Hornicko-geologické

Více

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2008 STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

Vnitřní předpisy Filozofické fakulty Ostravské univerzity STATUT FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Vnitřní předpisy Filozofické fakulty Ostravské univerzity STATUT FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY STATUT FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS FF OU: 29. června 2017 Schváleno AS OU: 18. září 2017 Platnost: 18. září 2017 Účinnost: 19. září 2017 Číslo jednací: OU-83968/25-2017 ČÁST PRVNÍ

Více

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Akademický senát Fakulty filozofické Univerzity Pardubice se v souladu s ustanovením 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. odst. 2 písm. a)

Více

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Postavení fakulty (1) Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) byla zřízena rozhodnutím

Více

Zápis zasedání AS ETF UK ze 3. 12. 2013

Zápis zasedání AS ETF UK ze 3. 12. 2013 Zápis zasedání AS ETF UK ze 3. 12. 2013 přítomni: Jan Kranát, Tomáš Živný, Pavel Filipi, Peter Morée, Ondřej Fischer Tereza Hroníková, Adéla Plischková, Michael Pfann hosté: Jiří Kučera (AS UK), zástupci

Více

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25.

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25. STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25. DUBNA 2017 ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně

Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Vnitřní předpisy Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního

Více

S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP. Část I Úvodní ustanovení

S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP. Část I Úvodní ustanovení S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP Část I Úvodní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo fakulty 1. Úplný název fakulty zní Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (dále

Více

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Část první Úvodní ustanovení 1 Základní údaje (1) Statut Provozně ekonomické fakulty

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 29. 03. 2012 Datum, místo: Přítomni: 29. 03. 2012, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:00 15:15

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Základní ustanovení 1) Academia Rerum Civilium - Vysoká škola politických a společenských

Více

Statut Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Statut Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního prostředí České zemědělské

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS O AKADEMICKÝCH INSIGNIÍCH A AKADEMICKÝCH OBŘADECH ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

VNITŘNÍ PŘEDPIS O AKADEMICKÝCH INSIGNIÍCH A AKADEMICKÝCH OBŘADECH ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 16. května 2017

Více

Statut Fakulty humanitních studií (3.změna ; III. úplné znění ze dne )

Statut Fakulty humanitních studií (3.změna ; III. úplné znění ze dne ) Statut Fakulty humanitních studií (3.změna 2.6.2006; III. úplné znění ze dne 2.6. 2006) Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998

Více

Článek 2 Zaměření a činnost fakulty

Článek 2 Zaměření a činnost fakulty e) španělský jazyk: Universidad de Bohemia del Sur de České Budějovice, Facultad de Filosofía y Letras, f) název v latině: Universitas Bohemiae Meridionalis Budovicensis, Facultas Philosophica. (5) Znaky

Více

STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU

STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU Vnitřní předpis Lékařské fakulty OU 2017 STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU Schváleno AS LF OU: 23. 10. 2017 Schváleno AS OU: 20. 11. 2017 Platnost: Dnem schválení AS OU Účinnost: Dnem schválení AS OU Akademický

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ ze dne 24. 9. 2014 Č Á S T

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Část I Úvodní ustanovení Čl. 1 Vymezení statutu fakulty Statut Fakulty sociálně ekonomické UJEP určuje v souladu

Více

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ Náplň statutu Článek 1 Tento statut je vnitřním předpisem Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické

Více

STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a)

Více

Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ (1) Fakulta podnikohospodářská Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) je součástí Vysoké školy

Více

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

Vnitřní předpisy Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích c) německý jazyk: Südböhmische Universität in České Budějovice, Ökonomische Fakultät, d) francouzský jazyk: L Université de Bohême du Sud à České Budějovice, Faculté d'économie. (5) Znaky a symboly fakulty

Více

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ. PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ. PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Pedagogická fakulta (dále jen fakulta) je součástí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Více

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 19. 4. 2016 ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Přírodovědecké fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

STATUT ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

STATUT ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 24. dubna 2013 změny a doplnění Statutu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní. prof. Ing. Petr Konvalinka,

Více

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Akademický senát Fakulty sociálních věd se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona

Více

Statut. Právnické fakulty. Univerzity Palackého v Olomouci

Statut. Právnické fakulty. Univerzity Palackého v Olomouci Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci OBSAH STATUT PRÁVNICKÉ FAKULTY... 4 UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI... 4 ČÁST I Úvodní ustanovení... 4 1 Úvodní ustanovení... 4 ČÁST II Akademická

Více

Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého

Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého OBSAH ČÁST I - ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 2 1 Úvodní ustanovení... 2 ČÁST II - AKADEMICKÁ OBEC FAKULTY A JEJÍ ORGÁNY... 2 2 AKADEMICKÁ OBEC PF UP... 2 3 ORGÁNY PF

Více

Statut Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze

Statut Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze Vnitřní předpis Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 28. března 2018. doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D.

Více

PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení

PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Přírodovědecká fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK Č. j.: UKKTF/39731/2017 V Praze dne 5. prosince 2017 OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK V souladu s čl. 13 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy upravuji podrobnosti

Více

UNIVERZITA KARLOVA STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ. Část I. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Základní ustanovení

UNIVERZITA KARLOVA STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ. Část I. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Základní ustanovení UNIVERZITA KARLOVA STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2014 1 Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské České

Více

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů schválil podle ustanovení 27,

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

STATUTU Fakulty elektrotechniky a informatiky ve znění dodatku č. II

STATUTU Fakulty elektrotechniky a informatiky ve znění dodatku č. II Akademický senát Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011 Část první - Základní ustanovení Čl. 1 Název, sídlo a symboly fakulty 1. Statut Slezské univerzity

Více

Statut fakulty ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Č. j.: MENDELU 8263/ Provozně ekonomická fakulta MENDELU

Statut fakulty ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Č. j.: MENDELU 8263/ Provozně ekonomická fakulta MENDELU Č. j.: MENDELU 8263/2017-191 Provozně ekonomická fakulta MENDELU Statut fakulty Akademický senát Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně se podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Statut fakulty stavební

Statut fakulty stavební Účinnost dokumentu od: 7.2.2012 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem STATUT FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 7. 2. 2012 Správce

Více

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Vnitřní předpis Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 25. dubna 2018. doc. Ing. Jan Janoušek,

Více

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Příloha č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 14. června 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí

Více

Statut Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Statut Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Statut Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (schválený akademickým senátem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze dne 12. 2. 2009) Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy

Více

Statut. Fakulty chemické technologie. Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut. Fakulty chemické technologie. Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení Statut FCHT Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 pís.b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UJEP

STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UJEP STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UJEP Část I Základní ustanovení Cl. 1 Název a sídlo fakulty 1. Fakulta životního prostředí (Faculty of Environment), (dále jen fakulta nebo FŽP ) je součástí Univerzity

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne.. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí a dalších součástí

Více

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T S T A T U T Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni ze dne 24. 2. 2016 Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona

Více

Úplné znění STATUTU. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne

Úplné znění STATUTU. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne Úplné znění STATUTU FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 25. 11. 2015 Plzeň 2015 STATUT Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty právnické Západočeské

Více

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze STATUT Institutu vzdělávání a poradenství České zemědělské univerzity v Praze Praha 2005 1 Část I.: Úvodní ustanovení 1 Statut Institutu vzdělávání a poradenství ČZU v Praze (dále jen IVP) vychází ze Statutu

Více

STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Článek 1 Základní ustanovení

STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Článek 1 Základní ustanovení STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) V souladu se zákonem č.111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Náplň statutu

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Náplň statutu STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Náplň statutu Tento Statut Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Více

STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Akademický senát Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm.

Více

FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI STATUT FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Plzeň 2007 STATUT Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni schválil podle

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Postavení fakulty

NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Postavení fakulty NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Postavení fakulty (1) Národohospodářská fakulta (dále jen fakulta ) je součástí Vysoké školy

Více

Statut Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Statut Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Vnitřní předpis Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky

STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení 1) V souladu se zákonem č.111/1998 Sb., o vysokých školách a jeho změnách a doplnění dalších zákonů

Více

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne xx.xx.xxxx Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. předseda Akademického senátu JU

Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. předseda Akademického senátu JU Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1, písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Univerzity Karlovy v Praze Statut Přírodovědecké fakulty

Univerzity Karlovy v Praze Statut Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze Statut Přírodovědecké fakulty Akademický senát Přírodovědecké fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Terciární vzdělávání

Terciární vzdělávání Terciární vzdělávání Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní předpisy VŠ Univerzitní x neuniverzitní VŠ UVV -

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE OSTRAVA STATUT VYSOKÉ ŠKOLY úplné znění I. Úvodní ustanovení 01., je soukromou vysokou školou univerzitního typu ve smyslu ustanovení 39 a násl. zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ MASARYKOVY UNIVERZITY. Část první Základní ustanovení. Čl. 1 Úvodní ustanovení

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ MASARYKOVY UNIVERZITY. Část první Základní ustanovení. Čl. 1 Úvodní ustanovení S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ MASARYKOVY UNIVERZITY Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity je součástí Masarykovy univerzity,

Více

Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-SD-5/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA- SMĚRNICE DĚKANA Směrnice děkana FZV UP pro konání slavnostních aktů imatrikulace a promoce na Fakultě zdravotnických věd Univerzity

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 21. 3. 2012. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. předseda Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Akademický

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity

Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity Schváleno AS PřF: 9. října 2017 Schváleno AS OU: 16. října 2017 Platnost: 16. října 2017 Účinnost: 16. října 2017 Část první Obecná ustanovení Článek

Více

Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 11. 9. 2017 Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

Neinvestiční prostředky

Neinvestiční prostředky ROZPOČET FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY NA ROK 2017 Obecné principy 1) Rozpočet Fakulty elektrotechniky a informatiky je sestavován na základě rozpočtu Univerzity Pardubice a v souladu s principy

Více

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/98 Sb., o vysokých

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 1. 10. 2015 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 1. 10. 2015 Datum, místo: 1. 10. 2015, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava,

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

Statut Fakulty stavební

Statut Fakulty stavební Účinnost dokumentu od: 30.8.2017 Statut Fakulty stavební Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem Statut Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

STATUT PRÁVNICKÉ FAKULTY. Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1

STATUT PRÁVNICKÉ FAKULTY. Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Univerzita Karlova v Praze STATUT PRÁVNICKÉ FAKULTY Akademický senát Právnické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. Verze: Platnost: pátá dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval/i: RNDr. Josef Tesařík ředitel doc. RNDr. Eva Grublová, CSc.

Více

STATUT. Článek 1 Úvodní ustanovení

STATUT. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUT FAKULTY FINANCÍ A ÚČETNICTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Fakulta financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen FFÚ VŠE ) tvoří podle Statutu Vysoké

Více

Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne

Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 13.12.2017 Statut Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. předseda Akademického

Více

S T A T U T. FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017

S T A T U T. FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017 S T A T U T FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017 Plzeň 2017 STATUT Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty zdravotnických

Více

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Název: STATUT Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant:

Více

S T A T U T. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne.

S T A T U T. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne. S T A T U T FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne. Plzeň 2017 PREAMBULE Akademický senát Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni dne schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více