Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115"

Transkript

1 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 30 CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: Komunikace a řešení problémů 3. ročník BUR_52_30_Komunikace a řešení problémů JaroslavBurda Hardware Kapitola 11: Komunikace se zákazníkem Jednání se zákazníkem, netiketa, ergonomie pracoviště. Datum:

2 Úvod Řešení problémů je více o komunikaci se zákazníkem než o tom, vědět jak opravit počítač. Naučte se používat dobré komunikační dovednosti tak sebejistě, jako by jste pracovali se šroubovákem.

3 Komunikace a řešení problémů Znalý technik, který používá dobré komunikační schopnosti je vždy velmi žádaný v poptávce na trhu. Čím vyšší máme technické znalosti, tím rychleji můžeme určit problém a najít řešení. Technik by měl navázat dobrý vztah se zákazníkem, protože uvolněný zákazník je schopen lépe vysvětlit podrobnosti o problému. Technik má přístup k několika komunikačním a diagnostickým nástrojům. Každý z těchto zdrojů může být použit na pomoc ke shromáždění informací o procesu řešení problémů.

4 Komunikace a profesionalita - Profesionalita technika a dobré komunikační dovednosti zvyšují důvěryhodnost ve vztahu se zákazníky. - Úspěšní technici ovládají vlastní reakce a emoce od jednoho telefonátu k druhému.

5 Určení problému Znalost - Oslovte zákazníka jeho jménem. Komunikace - Používejte krátká sdělení, vytvořte vztah mezi vámi a vaším zákazníkem. Pochopení - Zjistěte, jak zákazník rozumí počítačům, aby jste s ním mohl komunikovat na určité úrovni. Pozorně a aktivně poslouchejte zákazníka. Vnímejte ho pozorně a vždy jej nechte domluvit. Poté, co zákazník vysvětlí problém, objasněte si s ním, co zákazník říkal. V případě potřeby se zeptejte na doplňující otázky. Pro vyplnění pracovního příkazu použijte všechny potřebné

6 Podržení hovoru a přepojení zákazníka Uvedení zákazníka v pořadí: - Nechte zákazníka domluvit. - Vysvětlete, že podržíte hovor se zákazníkem a proč. - Požádejte o povolení to udělat. - Vysvětlete, jak dlouho bude hovor podržen a co přes daný čas budete dělat.

7 Podržení hovoru a přepojení zákazníka (pokračování) Přepojení zákazníka: - Nechte zákazníka domluvit. - Vysvětlete, že přepojíte jeho hovor a proč. - Řekněte jim číslo, na které je přepojíte. - Požádejte o povolení to udělat. - Poděkujte zákazníkovi a vysvětlete detaily přepojení. - Řekněte novému technikovi detaily o případu.

8 Typy problematických zákazníků Jak rozpoznat, o jaký druh zákazníka se jedná. Hrubý zákazník si během hovoru jen stěžuje, má negativní komentáře, může být urážlivý nebo nespolupracující a velmi snadno se naštve. Rozzlobený zákazník jedná velmi hlasitě, snaží se nepřetržitě skákat do řeči, obvykle může být frustrovaný a naštvaný, že musí volat někoho, kdo mu může pomoci odstranit problém.

9 Typy problematických zákazníků (pokračování) Jak rozpoznat, o jaký druh zákazníka se jedná. Upovídaný zákazník povídá o všem, jenom ne o problému s počítačem, kvůli kterému by měl volat. Znalý zákazník chce mluvit s technikem, který je na stejné úrovni vědomostí v oblasti počítačů a obvykle se snaží ovládat hovor. Nezkušený zákazník má potíže s popisem problému a nemusí být schopen správně postupovat podle pokynů.

10 Netiketa - Být příjemní a ochotní. - Začít s vhodným pozdravem. - Kontrolovat gramatiku a pravopis. - Pamatovat si správné jednání s lidmi. - Vždy dodržovat stejnou normu chování. - Uvědomovat si, že komunikace probíhá pouze přes internet. - Respektovat jiná časová pásma.

11 Netiketa (pokračování) - Být zdvořilý. - Sdílet odborné znalosti. - Respektovat soukromí druhých. - Promíjet chyby ostatních. - Správně psát velká a malá písmena, psát všechno velkými písmeny je považováno za křičení. - Nikdy neposílat řetězové dopisy prostřednictvím u. - Nikdy neodpovídat na Flamewars (příliš ohnivá diskuze).

12 Pracovní prostředí - Ujistěte se, že váš pracovní stůl je plně k dispozici. - Mějte telefon v takové poloze, ve které je snadno přístupný a dobře ovladatelný. - Upravte své křeslo do pohodlné výšky. - Nastavte si monitor do praktického úhlu. - Umístěte svou klávesnici a myš do vámi vyhovující polohy. - Pokuste se minimalizovat vnější rozptýlení, například hluk.

13 Způsoby relaxace - Praktikujte relaxační dýchání. Nádech-zadržet dech-výdechopakovat - Poslouchejte uklidňující hudbu - Masírujte si spánky - Udělejte si krátkou přestávku -jděte se projít, nebo vyběhněte schody - Dejte si malou svačinku, nejlépe proteinovou tyčinku - Naplánujte si víkend - Vyvarujte se stimulantů jako káva, energetické nápoje, či čokoláda. Obsahují kofein a zvyšují úroveň stresu.

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 32 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 14 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 23 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 31 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

NETIKETA Mgr. Krejˇc ı Jan Z akladn ı ˇskola Jaroslava Peˇsaty, Duchcov 21. z aˇr ı 2012 Mgr. Krejˇc ı Jan (ZSJP) NETIKETA 21. z aˇr ı 2012 1 / 5

NETIKETA Mgr. Krejˇc ı Jan Z akladn ı ˇskola Jaroslava Peˇsaty, Duchcov 21. z aˇr ı 2012 Mgr. Krejˇc ı Jan (ZSJP) NETIKETA 21. z aˇr ı 2012 1 / 5 NETIKETA Mgr. Krejčí Jan Základní škola Jaroslava Pešaty, Duchcov 21. září 2012 Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) NETIKETA 21. září 2012 1 / 5 Netiketa Anotace V souboru typu pdf uzpůsobenému k promítání jsou uvedeny

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: VI/2 Rozvoj finanční gramotnosti Název materiálu: ISO 9001 Kapitoly 4-6 Ročník: Ekonomické

Více

ORGANIZACE SKLADU PLÁNOVAČ SKLADU průvodce pro školitele

ORGANIZACE SKLADU PLÁNOVAČ SKLADU průvodce pro školitele POKYNY Účel: Účelem této porady je projít si příručku Playbook pro organizaci skladu a objevit vliv kvalitně vypracovaného plánovače skladu. Příprava: Před poradou si pročtěte diskuzi a zadání aktivity.

Více

50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU. Jaroslav Petrů

50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU. Jaroslav Petrů 50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU Jaroslav Petrů ŘÍZENÍ STRESU? "Soubor technik a programů určených k tomu, aby pomohli lidem lépe pracovat se stresem, analyzovat konkrétní stresory a přijmout pozitivní opatření

Více

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě.

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Vše, co je řečené, je dobré mít i v písemné podobě (nebo promítnuté

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 15 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pracovní listy upravil a navrhl Jindřich Racek a kol. Obrázky k jednotlivým pracovním listům nakreslila pro LUMOS Veronika Šiklová

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 23 Název materiálu: Přehledy Ročník: 2. ročník Identifikace materiálu: WOH_52_23_přehledy

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Netiketa a internetová komunikace

Netiketa a internetová komunikace Netiketa a internetová komunikace RNDr. Krejčí Jan, Ph.D. 29. 9. 2011 RNDr. Krejčí Jan, Ph.D. (UJEP) Netiketa a internetová komunikace 29. 9. 2011 1 / 6 Osnova 1 Netiketa RNDr. Krejčí Jan, Ph.D. (UJEP)

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 28 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 18 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli. Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě!

Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli. Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě! Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě! Sáček Coffeebrewer jak to funguje? Sáček Coffeebrewer je vlastně určitá varianta

Více

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty PŘÍRUČKA PRO SNADNĚJŠÍ POROZUMĚNÍ S CIZINCEM Tato příručka vznikla s cílem usnadnit komunikaci mezi Vámi a cizincem. Konkrétními ukázkami komunikace s cizincem se snažíme předejít zbytečným neporozuměním.

Více

Nespokojený zákazník... problém?... příležitost! Mgr. Miloš Krejčí

Nespokojený zákazník... problém?... příležitost! Mgr. Miloš Krejčí Nespokojený zákazník... problém?... příležitost! Mgr. Miloš Krejčí Verbální + neverbální komunikace Verbální řeč + naslouchání + kladení otázek + argumentace Při komunikaci se zákazníky musí být prodávající

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady: 1 tematický okruh sady: Textový editor ze šablony: 7 Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika: 18-20-M/01 Informační technologie

Více

Jak učit děti komunikaci s osobami se zdravotním postižením. Ing. Lenka Skoupá

Jak učit děti komunikaci s osobami se zdravotním postižením. Ing. Lenka Skoupá Jak učit děti komunikaci s osobami se zdravotním postižením Ing. Lenka Skoupá Osoby se zdravotním postižením Definice se liší podle resortu (sociální služby, zdravotní pojištění, zaměstnanost, pedagogika)

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: 62 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí,

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 25 Název materiálu: Ovládací prvky formuláře a makra Ročník: 2. ročník Identifikace materiálu:

Více

NETIQUETTE 1. Desatero netikety /podle Virginie Shea /

NETIQUETTE 1. Desatero netikety /podle Virginie Shea / NETIQUETTE 1 Netiquette složenina angl. net a franc. etiquette síťová nebo internetová etiketa možno používat český termín popis pravidel chování a komunikace na internetu, určité standardy různost služeb

Více

Nastartujte kariéru snadno a chytře!

Nastartujte kariéru snadno a chytře! Začněte už dnes Nastartujte kariéru snadno a chytře! Tento průvodce vám ve zkratce přiblíží problematiku práce obchodního zástupce, ale je vhodný i pro jiné profese. Jsou zde uvedeny základní postupy a

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 VI/2 Rozvoj finanční gramotnosti Název materiálu: ISO 9001 Kapitoly 7-8 Ročník: Identifikace

Více

PŘÍPRAVA NA ÚSTNÍ ZKOUŠKU

PŘÍPRAVA NA ÚSTNÍ ZKOUŠKU PŘÍPRAVA NA ÚSTNÍ ZKOUŠKU Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. Obsah: Jak začít? Jak pracovat s pracovními listy? Jak číst text?

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 1. lekce Doporučení => nejlepší zdroj nových zakázek Malé a střední firmy dennodenně hledají ať už nové nebo staré, osvědčené marketingové taktiky

Více

7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí

7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí 7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí 1. Dejte si jídlo Pokud máte opravdu velké problémy se spánkem, nebude v tomto ohledu třeba řešit, z čeho pocházejí přijaté kalorie před spaním. Důležitým faktorem

Více

Práce se sny. Pracovní sešit pro účastníky kurzu pořádaného Centrem Mandala. Lektorka: Zuzana Řezáčová Lukášková

Práce se sny. Pracovní sešit pro účastníky kurzu pořádaného Centrem Mandala. Lektorka: Zuzana Řezáčová Lukášková Práce se sny Pracovní sešit pro účastníky kurzu pořádaného Centrem Mandala Lektorka: Zuzana Řezáčová Lukášková Úvod Mnoho vědců, psychologů, šamanů, filosofů a terapeutů se již dlouhé roky, desetiletí

Více

PROJEKT O s o b n o s t n í a s o c i á l n í v ý c h o v a íloha školního vzd lávacího programu Oáza

PROJEKT O s o b n o s t n í a s o c i á l n í v ý c h o v a íloha školního vzd lávacího programu Oáza Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace PROJEKT k průřezovému tématu Osobnostní a sociální výchova ) Příloha školního vzdělávacího programu Oáza Autor projektu: Mgr.

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

KOMUNIKACE PEDAGOGA S RODIČI/RODINNÝMI PŘÍSLUŠNÍKY

KOMUNIKACE PEDAGOGA S RODIČI/RODINNÝMI PŘÍSLUŠNÍKY KOMUNIKACE PEDAGOGA S RODIČI/RODINNÝMI PŘÍSLUŠNÍKY Ing. Petra Palasová TŘI OKRUHY I. Proč je toto téma v pedagogické praxi důležité II. Sebeprezentace III. Techniky SYSTÉM PRÁCE - TEORIE - PRAXE - ÚKOLY

Více

Jak na média. praktická část 23. 4. 2015. Mgr. Ivo Čermák

Jak na média. praktická část 23. 4. 2015. Mgr. Ivo Čermák Jak na média praktická část 23. 4. 2015 Mgr. Ivo Čermák Jak vytvářet mediálně atraktivní tiskové zprávy Správná struktura tiskové zprávy Na jaká média cílit Jak správně komunikovat s médii Obsah setkání

Více

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje A. Obsah práce Takhle píšu esej! Manuál 1. Práce obsahuje následující části: Obálka Titulní list Obsah Úvod Vlastní text Závěr Zdroje Doslov Pořadí jednotlivých částí se musí dodržet tak, jak je to zde

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 21 Název materiálu: Možnosti komunikace a synchronizace Ročník: Identifikace materiálu:

Více

Na co se dnes podíváme?

Na co se dnes podíváme? Krizová komunikace Na co se dnes podíváme? Co to je ta krizová komunikace Jak se na ni připravit a jak jí předcházet? Co udělat, když doopravdy nastane? A jak se po ní zachovat? Příklady z historie a praxe

Více

4. Francouzský jazyk

4. Francouzský jazyk 4. Francouzský jazyk 62 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Vyučovací předmět: Francouzský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Vzdělávací obsah vyučovacího

Více

Doporučení pro nahrání zvuku

Doporučení pro nahrání zvuku Doporučení pro nahrání zvuku Autor textu: Ivan Fuksa Verze: Licence: 2.0 CZ CC BY Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 Základní doporučená nastavení... 3 Formát záznamu zvuku:... 4 Doporučení:... 4 Projekty VOV

Více

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti 1 Rozdělení vzdělávacího programu Vzhledem ke komplexnosti problematiky stresu na pracovišti považujeme za vhodné rozdělit

Více

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková. Ročník 1. Datum tvorby 9.12.2012 Anotace

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková. Ročník 1. Datum tvorby 9.12.2012 Anotace Číslo projektu Název školy Autor Tématická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0743 Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková Základy společenských věd Téma Ročník 1. Vědomí Datum tvorby 9.12.2012 Anotace

Více

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925 Školní vzdělávací program Úsměv pro každého

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925 Školní vzdělávací program Úsměv pro každého Název vzdělávací oblasti: Informační a komunikační technologie Charakteristika vzdělávací oblasti: Oblast zahrnuje základy práce s osobním počítačem a vybraným programovým vybavením. Žáci si osvojují obsluhu

Více

Příprava na přijímací pohovor

Příprava na přijímací pohovor JAZYKOVÁ LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351) Jazyková lekce 3 Obsah pracovních listů Úkoly a cvičení 2-5 Důležité fráze a

Více

Příprava na hodinu anglického jazyka pro 4.třídu

Příprava na hodinu anglického jazyka pro 4.třídu Příprava na hodinu anglického jazyka pro 4.třídu Téma hodiny: numbers, colours Výchovný cíl: upevňování správných návyků a dodržování stanovených pravidel při práci s počítačem Vzdělávací cíl: zopakování

Více

projekt č. CZ.2.17/2.1.00/37095

projekt č. CZ.2.17/2.1.00/37095 projekt č. CZ.2.17/2.1.00/37095 Vzdělání a tréninkové zaměstnání pro osoby s mentálním nebo kombinovaným postižením II Materiály pro účastníky projektu Klíčová aktivita 04 Skupinové vzdělávací a motivační

Více

Začínáme se sluchadlem. Rady pro ty, kteří používají sluchadla poprvé

Začínáme se sluchadlem. Rady pro ty, kteří používají sluchadla poprvé Začínáme se sluchadlem 9 Rady pro ty, kteří používají sluchadla poprvé Toto je devátá brožura Widexu ze série o sluchu a záležitostech, které se sluchu týkají. Cesta za lepším slyšením a za aktivnějším

Více

Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat

Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat Týmová spolupráce mě nestresuje práce s pacienty, ale práce s kolegy trpělivost Hra na týmovou spolupráci 4 týmy 1. 3b / -1b 2. 4b / -2b 3. 3b / 0b 4. 3b / -2b

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 1 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

JAK NAUČIT CRM MLUVIT A TELEFONOVAT

JAK NAUČIT CRM MLUVIT A TELEFONOVAT JAK NAUČIT CRM MLUVIT A TELEFONOVAT Obsah 5 tipů jak využít CRM při volání na maximum Propojte telefony s vaším CRM 2 Nechte si zobrazit důležité informace o zákazníkovi během hovoru 3 Poznámky nebo úkoly

Více

Tabulka přípravy učební jednotky (lekce)

Tabulka přípravy učební jednotky (lekce) Tabulka přípravy učební jednotky (lekce) Název učební jednotky (téma) Vzdělání a rodina ve světě Stručná anotace učební jednotky Žáci se v hodině zamýšlejí nad hodnotou vzdělání z různých úhlů pohledu.

Více

Desatera pro komunikaci

Desatera pro komunikaci aktivita Desatera pro komunikaci ANOTACE: Žáci se zamyslí nad možnými předsudky, které jsou spojeny s lidmi se zdravotním postižením, a porovnají je se svými vlastními. Pokusí se vcítit do role lidí s

Více

PaintManager pro Selemix Spectro Module. Školení

PaintManager pro Selemix Spectro Module. Školení PaintManager pro Selemix Spectro Module Školení Cíl Cílem této prezentace je představit hlavní vlastnosti nového Spectro Modulu pro PaintManager Selemix a projít důležité kroky potřebné pro vytvoření receptury

Více

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_14 Název materiálu: OBCHOD Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům image důvěryhodného podniku Očekávaný výstup: Žáci

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/2019

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/2019 průměrný percentil Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách y 6. A 6. B 6. C ZŠ GYM 54 64 53 47 61 51 55 55 55 OSP ČJ MA Graf znázorňuje průměrné celkové percentily všech tříd u vaší školy. Zároveň

Více

probíhat co možná nejblíže kontextu, kde bude daný produkt/služba použita. Rozhovor se uskutečňuje, produkt/službu.

probíhat co možná nejblíže kontextu, kde bude daný produkt/služba použita. Rozhovor se uskutečňuje, produkt/službu. Kontextové rozhovory Podrobte spotřebitele rozhovoru. Rozhovor by měl probíhat co možná nejblíže kontextu, kde bude daný produkt/služba použita. Rozhovor se uskutečňuje, produkt/službu. Během rozhovoru

Více

Co to znamená právě pro nás?

Co to znamená právě pro nás? NE zletilým nalévám! 2015 Kampaň NEZLETILÝM NE a tento leták jsou určeny všem, kteří se jako majitelé nebo pracovníci nejrůznějších podniků a firem podílejí na prodeji alkoholu. Jste jedním z nich? Pak

Více

Tematická oblast: Základy práce na PC (VY_32_INOVACE_10_1_AP) Anotace: Využití ve výuce: Autor: Ing. Jan Roubíček Vytvořeno: červenec až říjen 2013

Tematická oblast: Základy práce na PC (VY_32_INOVACE_10_1_AP) Anotace: Využití ve výuce: Autor: Ing. Jan Roubíček Vytvořeno: červenec až říjen 2013 Tematická oblast: (VY_32_INOVACE_10_1_AP) Autor: Ing. Jan Roubíček Vytvořeno: červenec až říjen 2013 Anotace: Digitální učební materiály slouží k seznámení s prostředím operačního systému Windows, včetně

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Obsah. Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9

Obsah. Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9 Ze zákulisí 1 Úvod 5 Přispěvatelé 7 Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9 Úvod 9 Tip 1 Nikdy nepřerušujte zákazníky, abyste

Více

d. Ruský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu

d. Ruský jazyk Charakteristika vyučovacího předmětu Charakteristika vyučovacího předmětu d. Ruský jazyk Vyučovací předmět Ruský jazyk je vyučován jako Další cizí jazyk. Jeho obsahem je naplňování očekávaných výstupů vzdělávacího oboru Další cizí jazyk a

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Asertivita. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková

Asertivita. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Asertivita MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 1 Název materiálu: Asertivita Ročník:

Více

Lean Startup. Workshop: Vyprávění příběhů Závěrečná prezentace pro Den D

Lean Startup. Workshop: Vyprávění příběhů Závěrečná prezentace pro Den D Lean Startup Workshop: Vyprávění příběhů Závěrečná prezentace pro Den D Týmová prezentace - obsah Týmová prezentace - 12 minut: 2 minuty video vaše cesta v podnikatelské inovační laboratoři 10 minut PowerPoint

Více

Kyberšikana z pohledu prevence a intervence Anna Ševčíková a Lenka Dědková

Kyberšikana z pohledu prevence a intervence Anna Ševčíková a Lenka Dědková Kyberšikana z pohledu prevence a intervence Anna Ševčíková a Lenka Dědková Kyberšikana z pohledu prevence a intervence 1 O čem budeme mluvit - diskutovat Aktéři prevence/intervence Co by mělo být předmětem

Více

Ženy v Evropě. SWOT - Analýza. Nové pracovní příležitosti pro ženy žijící ve venkovských oblastech. Centro Studi Villa Montesca

Ženy v Evropě. SWOT - Analýza. Nové pracovní příležitosti pro ženy žijící ve venkovských oblastech. Centro Studi Villa Montesca Ženy v Evropě Nové pracovní příležitosti pro ženy žijící ve venkovských oblastech SWOT - Analýza Centro Studi Villa Montesca Cittá di Castello, August 2016 SWOT analýza Před přečtením názvu tohoto dokumentu

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

V rámci projektu Kvalifikovaný pracovní tým v Auto-Poly spol. s r.o. Kurz 2 Jak jednat s klienty. Lektor: Kateřina Novotná

V rámci projektu Kvalifikovaný pracovní tým v Auto-Poly spol. s r.o. Kurz 2 Jak jednat s klienty. Lektor: Kateřina Novotná V rámci projektu Kvalifikovaný pracovní tým v Auto-Poly spol. s r.o. Kurz 2 Jak jednat s klienty Lektor: Kateřina Novotná Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti 1 Smyslem projektu Kvalifikovaný pracovní

Více

Generování výkresové dokumentace. Autodesk INVENTOR. Ing. Richard Strnka, 2012

Generování výkresové dokumentace. Autodesk INVENTOR. Ing. Richard Strnka, 2012 Generování výkresové dokumentace Autodesk INVENTOR Ing. Richard Strnka, 2012 Páka generování výkresové dokumentace v Inventoru Otevření nového souboru pro výkres Spusťte INVENTOR Nastavte projekt Páka

Více

Střípky výchovné moudrosti podle individuální psychologie

Střípky výchovné moudrosti podle individuální psychologie Střípky výchovné moudrosti podle individuální psychologie metodický workshop Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ, reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011

Více

Osnova. Jak na správnou prezentaci: koncept a použití prezentací. Seznámení s pracovním prostředím MS PowerPoint 2007

Osnova. Jak na správnou prezentaci: koncept a použití prezentací. Seznámení s pracovním prostředím MS PowerPoint 2007 PowerPoint lekce I. Osnova Jak na správnou prezentaci: koncept a použití prezentací Seznámení s pracovním prostředím MS PowerPoint 2007 Pokročilé efekty a práce s multimédii Jak na správnou prezentaci

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._35 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077 Tematická

Více

Technika psaní. 1) Příprava materiálů. 2) Příprava na výkon. 3) Jak psát a čeho se vyvarovat. 4) Jak postupovat při psaní. 1) Příprava materiálů

Technika psaní. 1) Příprava materiálů. 2) Příprava na výkon. 3) Jak psát a čeho se vyvarovat. 4) Jak postupovat při psaní. 1) Příprava materiálů 1) Příprava materiálů 2) Příprava na výkon 3) Jak psát a čeho se vyvarovat 4) Jak postupovat při psaní 1) Příprava materiálů (co s vagónem separátů) 1 1) Příprava materiálů před psaním Jaký zvolit postup

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 13 Název materiálu: Zadání práce se seznamy Ročník: 2. ročník Identifikace materiálu:

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748 Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Ing. Jarmila Űberallová

Více

Obrázek 1 Nabídka Office 2010

Obrázek 1 Nabídka Office 2010 Škola: Autor: DUM: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Masarykovo gymnázium Vsetín Mgr. Petr Koňařík MGV_VT_SS_1S2-D11_Z_OFF_UVOD.docx Informatika MS Office Úvod OFFICE - ÚVOD POPIS KANCELÁŘSKÉHO BALÍKU

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

HÁZENÍ PENĚZ DO KANÁLU

HÁZENÍ PENĚZ DO KANÁLU HÁZENÍ PENĚZ DO KANÁLU Cíl(e): Pochopit, že voda je omezený přírodní zdroj. Uvědomit si, že denně plýtváme značným množstvím vody. Naučit se vzít na sebe zodpovědnost a omezit plýtvání vodou jednoduchými

Více

Maximalizace příležitostí k získání a udržení zákazníků. Dynamics 365

Maximalizace příležitostí k získání a udržení zákazníků. Dynamics 365 Maximalizace příležitostí k získání a udržení zákazníků Dynamics 365 Soustředíme se na správné příležitosti? Jak můžeme lépe řídit svou obchodní pipeline? Má každý možnost přístupu ke stejné historii zákazníka?

Více

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček Obsah 1. Okamžitá opatření 2. Meditace a vizualizace 3. Anti-stresový program 4. Koláž života 5. Ostatní doporučení Velmi důležitou součástí léčby veškerých onemocnění je

Více

Technika psaní. 1) Příprava materiálů. 2) Příprava na výkon. 3) Jak psát a čeho se vyvarovat. 4) Jak postupovat při psaní

Technika psaní. 1) Příprava materiálů. 2) Příprava na výkon. 3) Jak psát a čeho se vyvarovat. 4) Jak postupovat při psaní 1) Příprava materiálů 2) Příprava na výkon 3) Jak psát a čeho se vyvarovat 4) Jak postupovat při psaní 1) Příprava materiálů (co s vagónem separátů) 1) Příprava materiálů před samotným psaním Jaký zvolit

Více

1. Zpřístupněte si asistenční linku pro etické záležitosti společnosti Lonza k vyjádření vašich názorů nebo oznámení obav

1. Zpřístupněte si asistenční linku pro etické záležitosti společnosti Lonza k vyjádření vašich názorů nebo oznámení obav Jak používat asistenční linku pro etické Strana 1 Asistenční linka pro etické je komplexní a důvěrný internetový a telefonický komunikační nástroj, který pomáhá vedoucím pracovníkům a zaměstnancům se společným

Více

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 06. 02. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_01_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 06. 02. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_01_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 06. 02. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_01_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 12 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

1. Základní obsluha PC, z čeho se PC skládá, správné držení myši, správné sezení u PC

1. Základní obsluha PC, z čeho se PC skládá, správné držení myši, správné sezení u PC Počítačový kurz Lektorky, autorky materiálů: J. Valentová, V. Iblová Obsah kurzu: 1. Základní obsluha PC, z čeho se PC skládá, správné držení myši, správné sezení u PC 2. Trénink pohybů ruky při ovládání

Více

Jak mluvit s roboty. Dokážeš naprogramovat robota tak, aby postavil kelímky ve správnou stavbu?

Jak mluvit s roboty. Dokážeš naprogramovat robota tak, aby postavil kelímky ve správnou stavbu? Jak mluvit s roboty Dokážeš naprogramovat robota tak, aby postavil kelímky ve správnou stavbu? Témata: Algoritmy, Debuggování (opravy chyb) Během této hodiny se žáci naučí, jak předávat pokyny robotovi

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŢINY Základní škola a Mateřská škola Cheznovice, okres Rokycany, příspěvková organizace Cheznovice 136, 338 06 Cheznovice 1. Identifikační údaje Školní družina při Základní

Více

Google Apps. kalendář 3. verze 2012

Google Apps. kalendář 3. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Úkoly... Vytvoření úkolu... Úprava seznamu úkolů... Označení splněného úkolu... Tisk seznamu úkolů... Změna termínu úkolů... Úvod V dnešní době chce

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

Příručka pro neziskové organizace zapojené do projektu Vy rozhodujete, my pomáháme.

Příručka pro neziskové organizace zapojené do projektu Vy rozhodujete, my pomáháme. Příručka pro neziskové organizace zapojené do projektu Vy rozhodujete, my pomáháme. V této příručce najdete informace, tipy a návody, které vám pomohou zvýšit povědomí o vašem projektu na internetu a sociálních

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 11 Název materiálu: Hardwarové sestavení PC Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora:

Více

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001

Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Jednání v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.4/4.1./B8.1 Předmět jednání: 4. jednání týmu Termín jednání: 11. 3. 214 Program: Program: 1. Schůzka koordinátorů v Ostravě 2. Schválení

Více

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pracovní listy upravil a navrhl Jindřich Racek a kol. Obrázky

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Osobní finance 2 Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět:

Více

Certifikovaný trénink. Praktik NLP pro. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Certifikovaný trénink. Praktik NLP pro. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Certifikovaný trénink Praktik NLP pro Syntéza psychologických poznatků zaměřená na praxi Strategie učení pro XXI. století Systémový model komunikace Způsob, jak získat přístup k neomezenému potenciálu

Více