Pokyny pro autory textů odevzdávaných do časopisu Zprávy památkové péče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pokyny pro autory textů odevzdávaných do časopisu Zprávy památkové péče"

Transkript

1 Pokyny pro autory textů odevzdávaných do časopisu Zprávy památkové péče Cílem časopisu je publikovat nejzajímavější příspěvky ze všech oborů, které souvisejí s péčí o památky. Časopis je rozdělen na dvě části, hlavní a kulérovou. V hlavní části jsou publikovány články především se zaměřením: informace o aktuálních památkových akcích a kauzách informace o obnovách a restaurování studie a materiálie úvahy a výsledky bádání příspěvky k teorii památkové péči V části kulérové jsou pak publikovány kratší články typu: personálie: osobní zprávy, jubilea, nekrology... recenze, upozornění na literaturu informace o souvisejících akcích (konference, semináře, události, workshopy ) V hlavní části časopisu jsou publikovány texty, které mají v zásadě podobu vědeckého textu. Jsou tedy aktuální, původní, autorské, dosud nepublikované a mají všechny náležitosti standardně požadované od vědeckého textu. Obsahují tedy úplné odkazy na zdroje (dle citačního úzu časopisu), podklad pro cizojazyčné resumé (které shrnuje závěry textu), anotaci (která krátce uvozuje text), obrazovou přílohu v tiskové kvalitě s popiskami. V případě informování o úspěšně ukončených rekonstrukcích nebo restaurátorských zásazích jsou přijímány pouze texty, které mají metodický přesah nebo jsou následováníhodné. Texty by měly být psány věcně, v celých větách a odstavcích a srozumitelně. Každý rukopis zaslaný do redakce k publikování v hlavní části časopisu je recenzován minimálně 2 recenzenty doporučenými redakční radou ZPP. Příspěvek je zařazen k publikování teprve tehdy, až je recenzenty doporučen bez výhrad. Autoři jsou povinni zapracovat či jinak zohlednit připomínky recenzentů do textu. Upravená verze rukopisu bude podrobena dalšímu kolu recenzování. Recenzování končí vyjádřením recenzentů, že text je publikovatelný bez výhrad. V případě přijetí textu k publikování je text jazykově, graficky a editorsky zpracován. Před publikováním je již zalomený text poskytnut autorovi(ům) k autorské korektuře.

2 Publikování v ZPP je honorováno, a to následujícím způsobem: 250 Kč za normostranu (1800 úhozů) 250 Kč za původní fotografii 300 Kč souhrnně za všechny fotografie převzaté z archivů či publikací k jednomu článku Více příloh je možno umístit na web V případě většího rozsah obrazovách příloh, tabulek, grafů, soupisů, seznamů apod. je možno využít webové prezentace každého článku a připojit tyto informace tam. U článku v časopise pak je možné otisknout přímý odkaz k dalším rozšiřujícím údajům a přílohám k článku na webu. Autoři společně s publikováním veškerých součástí článku v časopisu Zprávy památkové péče dávají rovněž souhlas k jejich publikování na webové prezentaci časopisu. Každý článek má na webu uveden kompletní bibliografický údaj, resumé, fulltext článku ke stažení v PDF a případně další přílohy dle přání autorů. Formální součásti odevzdaného rukopisu: Stať 1. Stať 2. Poznámkový aparát 3. Seznam ilustrací s uvedením autora, případně archivu, který snímek poskytl a rokem pořízení 4. Podklad pro cizojazyčné resumé 5. Ilustrační materiál 6. Osobní údaje o autorech 7. Stručná anotace článku (max. 60 slov) 8. Klíčová slova (přibližně 5) Dodržujte platná pravidla spisovné češtiny, věnujte pozornost interpunkci a vazbám v souvětích. Jména a názvy uvádějte vždy správně a v celém textu shodně, zkratky pokud možno nepoužívejte, v případě nutnosti je při prvním použití vypište, u cizích místních jmen používejte zavedené české přepisy a při prvním použití uveďte v závorce název v původním jazyce. Rozsah U obsáhlejších článků maximálně 20 normostran (1 strana = 1800 znaků včetně mezer), u kratších příspěvků přibližně 5 stran, u recenzí apod. asi 2 5 stran, editorial 1 2 strany.

3 Text Text upravte do podoby strojopisu: písmo Courier New, velikost 12 bodů, řádkování 1,5, zarovnání jen k levému okraji, bez dělení slov tzv. nekonečný text. Nepoužívejte formátování. Soubor Používejte standardní formáty MS Office (obvykle doc, docx, rtf). Nezapomeňte uvést název souboru. Povolené úpravy textu: bez dělení slov, jeden typ písma, použití verzálek, horních a dolních indexů. Použití kurzívy a tučného písma omezte na nezbytnou míru! Citační úzus Zprávy památkové péče využívají citační normy ISO 690 a ISO Výběr z obecných zásad: U bibliografických záznamů je třeba přesně dodržovat interpunkci, mezery, kurzívu. K zápisu záznamu se používá latinská abeceda. V případě odlišné formy originálu se údaje transliterují. Jméno autora se uvádí v tzv. invertované formě, tj. příjmení velkými písmeny. Př.: PROCHÁZKA, Valentin. (Pokud není zřetelný rozdíl mezi příjmením a křestním jménem jako například v čínských, korejských a dalších jménech, zapisuje se podle pořadí na dokumentu, např. ZHIXIN JASON SUN). Tituly a akademické hodnosti se neuvádějí. V záznamu se uvádí 2 3 jména, pokud je autorů více, uvádí se první, nebo max. první tři a za poslední uvedené jméno zkratka "et al." nebo aj. Pokud autor není uveden, začíná záznam názvem práce. Název se zapisuje ve formě, v jaké je uveden v prameni. Pokud je názvů více, musí být zapsán ten, který je uveden na prvním místě, nebo je graficky nejvýraznější. Dlouhý název může být zkrácen uvedením " " na místě vypuštěné části. Podnázev se uvádí, pokud upřesňuje, nebo identifikuje název. Od názvu se odděluje " : ". Př.: Kutná Hora : historické souvislosti. Pořadí a druh vydání se zapisuje výrazy použitými v prameni (tj. v jazyce dokumentu). Číselné pořadí vydání se zapisuje arabskými číslicemi. Stejně se popisují i ročníky a čísla časopisů.

4 Nakladatelské údaje se zapisují v pořadí "místo : nakladatel, rok". Neuvádí se informace typu s.r.o., ltd., a synové. Neznámé místo vydání se zapisuje zkratkou "b.m.", neznámý nakladatel "b.n.". Datum vydání je údaj povinný. Pokud ho nelze z pramene určit, doporučuje se zapsat datum udělení autorských práv, datum tisku, nebo odhadnuté datum. Tento postup musí být ovšem vyznačen např. ca.1957, 1953 printing. Na závěr bibliografického odkazu je nutné uvést číselné kódy ISSN (International Standard Serial Number) a ISBN (International Standard Book Number). Pokud v případě starších tisků tyto zdroje nemají čísla ISSN a ISBN přidělena, je nutno explicitně uvést bez ISBN. Citace jednotlivých druhů dzrojů: 1. Kniha Autor. Název : podnázev. Další odpovědní pracovníci (např. překladatel). Vydání. Místo vydání : Nakladatel, Rok vydání. Rozsah. Edice. Poznámky. ISBN. VILÍMKOVÁ, Milada; PREISS, Pavel. Ve znamení břevna a růží : historický, kulturní a umělecký odkaz benediktinského opatství v Břevnově. Praha : Vyšehrad, ISBN Sborník Autor/editor. Název. Místo vydání : Vydavatel, Rok vydání. Rozsah. ISBN příp. ISSN. Příklad : Adolf Loos : dílo a rekonstrukce : mezinárodní sympozium u příležitosti 70. výročí úmrtí, Plzeň října [Praha] : Muzeum hlavního města Prahy, s. ISBN Příspěvek ve sborníku Autor příspěvku. Název : podnázev příspěvku. In Autor/editor sborníku. Název : podnázev sborníku. Vydání. Místo vydání : Nakladatel, Rok vydání, Lokace ve sborníku. Poznámky. ISBN příp. ISSN. Příklad příspěvku v periodickém sborníku: CEJPOVÁ, Miroslava. Příklady konstrukce hradních cisteren. In Svorník 7/2009. Technická infrastruktura budov a sídel. Vyd. 1. Praha : Lepton studio, 2009, s ISBN ; ISSN Pozn. Zvláštností periodického sborníku je to, že může mít jak ISBN jako kniha, tak ISSN jako časopis.

5 4. Článek z časopisu, novin apod. Autor. Název : podnázev článku. Název : podnázev časopisu. Vydání. Rok, svazek/ročník, číslo, lokace článku. Poznámky. ISSN. DRNCOVÁ, Ludmila. Obnova kostela Všech svatých v Horšově. Zprávy památkové péče. 2006, roč. 66, č. 4, s ISSN Elektronické zdroje V případě citování elektronických zdrojů je nutné uvést přesnou adresu URL (nestačí pouze např. nebo a datum citování. Datum citování se uvádí v hranatých závorkách a zkratkou cit., [cit. 3. ledna 1998]. Pokud to charakter zdroje vyžaduje, uvádí se datum citování včetně přesného času, např. [cit. 18. února 1997; 14:04:28 SEČ]. Pravidla úpravy rukopisů pro přijetí do Zpráv památkové péče. [cit. 9. srpna 2012]. Dostupůný z WWW: pamatkove pece/informace proautory/pravidla upravy rukopisu/ 6. Elektronická kniha Autor. Název : podnázev [Druh nosiče]. Vydání. Místo vydání : Vydavatel. Datum vydání. [Datum citování]. Dostupnost a elektronická adresa. ISBN. Duffin, Jacalyn. Medical Miracles. Doctors, Saints, and Healing in the Modern World [online]. New York : Oxford University Press, [cit. 11. října 2009]. Dostupný z WWW: Přesná URL adresa. ISBN Článek v elektronickém časopise, novinách Autor. Název : podnázev článku. Název : podnázev časopisu [Druh nosiče]. Vydání. Rok, svazek/ročník, číslo [Datum citování]. Dostupnost a elektronická adresa. ISSN časopisu. ŠIMRAL, Břetislav. Citační software. Ikaros [online]. 2004, roč. 8, č. 11 [cit. 1. listopadu 2005]. Dostupný z WWW: Přesná URL adresa. ISSN Kvalifikační práce Záznam se tvoří stejně jako u knih, jen s tím rozdílem, že do oblasti poznámky se zapisuje typ práce a titul, kde byla práce obhájena a kdy.

6 Příklad nepublikované práce: ĎURĎOVIČOVÁ, Martina. Židovská synagoga ve vztahu ke křesťanskému chrámu a modlitebně. Praha, s. Diplomová práce (Mgr.). Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta, Ústav židovských studií, Zákony Zákony uveřejněné ve sbírce se citují jako příspěvky ve sborníku s tím, že jako autor je uvedeno Česko nebo Československo v období nebo Česko (Československo) v období s působností pouze na Česko. Česko. Zákon č. 122 ze dne 7. dubna 2000 o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů. In Sbírka zákonů České republiky. 2000, částka 36, s ISSN Dokumenty orgánů státní správy Týká se usnesení, nařízení, nálezy Ústavního soudu, vyhlášky, pokyny, opatření, rozhodnutí apod. Česko. Vláda. Usnesení vlády České republiky ze dne 19. listopadu 2008 č o Státní kulturní politice na léta 2009 až In Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí. 2008, roč. 6, částka 6, s ISSN Restaurátorské zprávy MÍKOVÁ, Milada. Zdivo Karlova mostu. Praha, s. Restaurátorská zpráva. 135/08. Národní památkový ústav Územní odborné pracoviště Ústí nad Labem. 12. Archiválie Jméno archivu, Název sbírky, signatura nebo inventární číslo. Moravský zemský archiv, Cerroniho sbírka, sig. II/ Dopisy, spisy apod. podle čísla jednacího jednotlivých institucí (Není nutné psát datum, protože je součástí spisu.)

7 14. Projektová dokumentace a) jako archiválie b) jako spis, pod číslem spisu 15. Mapa Název : podnázev : měřítko 1:XXX. X. vyd. Místo : Instituce, rok. X s. Poznámka. Brno : komerční mapa : měřítko 1: Brno : BB Press s. r. o., Databáze Administrativní registr ekonomických subjektu (Ares) [databáze online]. Praha : Ministerstvo financí CR, 1999 [citováno ]. Dostupné z URL. Databáze ekonomických subjektu v České republice. 17. Výzkumná zpráva PŘÍJMENÍ, Jméno. Název práce. Místo : Vydavatel, rok. X s., X příl. Označení druhu zprávy. UBRÁ, Olga, LIDICKÝ, Bernard. Dynamický výpočtový model sekundárního okruhu JE VVER 440. Praha: ČVUT Fakulta strojní, s., 6 příl. Výzkumná zpráva. Popisky obrázků Obrázky očíslujte shodně v seznamu a v názvu jednotlivých snímků v elektronické podobě či na rubu jednotlivých obrázků. U všech popisek je kromě popisných údajů nutno uvést autor a rok pořízení! Nemovité objekty: Název lokality, příp. název obce (název katastrálního území, pokud se nekryje s názvem lokality) (okres), objekt, příp. čp., č. kat. Bližší popis objektu. (Druh obrázku, autor, rok pořízení).

8 Movité předměty, umělecká díla: Autor (je li znám), název nebo námět díla, datace, typ a technika díla, příp. rozměry, inventární číslo, umístění, příp. vlastnictví. (Druh obrázku, autor, rok pořízení). Jde li o ilustrace převzaté z archivu, musí to být v popisce uvedeno. Jiné movité předměty, etnografické apod. podle zaměření článku: Název lokality, příp. název obce (okres), objekt. Název nebo charakteristika předmětu, typ a technika zhotovení, datace, autor (je li znám). (Rozměry) Inventární číslo, nynější umístění, příp. vlastnictví. (Druh obrázku, autor, rok pořízení). Příklady: Žleby (okres Kutná Hora), zámek. Klasicistní chlebové pece v přízemí východního křídla. (Foto archiv SPÚSČ, 1998). Matyáš Mayer, Sv. Václav mezi anděly, 1629, olej na plátně, v. 240 cm, š. 125 cm. Farní úřad kostela sv. Mikuláše na Malé Straně v Praze. (Foto Ivan Muchka, 1992). Ilustrační materiál Při předání ilustrací v datové podobě je třeba použít na CD formát.tiff, při zaslání e mailem formát.jpg. Skenování s rozlišením 300 dpi/a4, u pérovek 600 dpi/a4. Bez úprav! Je třeba, aby každý obrázek měl velikost nejméně 500 kb. Označení souborů musí srozumitelně korespondovat se seznamem ilustrací (v popisce je nutné uvést "jméno" souboru/obrázku)! Při předání originálů musí být předlohy čisté a rovné, bez rámů a paspart, nepoškozené. Texty na rubové straně nesmějí prosvítat do obrázku nebo být do něj protlačené. Fotografie dodávejte kontrastní, ostré. Pokud by mohla vzniknout pochybnost o správné pozici obrazu, označte na rubové straně jeho dolní okraj. Výkresy vždy (!) doplňte grafickým měřítkem a půdorysy označením světových stran. Jestliže v půdorysu či v řezu stavebního objektu rozlišujete stáří jednotlivých konstrukcí šrafováním, používejte způsob zavedený v průzkumech SÚRPMO (černě zdivo románské, šikmo hustě křížkovaně gotické, kolmo křížkovaně renesanční, šikmou šrafurou barokní, tečkovaně 1. pol. 19. stol., bíle po roce 1850). Je možné šrafury vyznačit na druhé, pracovní kopii plánku např. tužkou, což umožní přípravu současně dodaného "slepého" plánku pro tisk s rozlišením pomocí rastrů vytvořených počítačem.

Informace pro autory Castellologica bohemica

Informace pro autory Castellologica bohemica Informace pro autory Castellologica bohemica Úvodní poznámka Castellologica bohemica je recenzované periodikum, vydávané ARÚ AV ČR Praha ve spolupráci se Společností přátel starožitností, zaměřené na široké

Více

Bibliografická citace norma ČSN ISO 690

Bibliografická citace norma ČSN ISO 690 Bibliografická citace norma ČSN ISO 690 norma uvádí prvky, které je třeba uvádět v bibliografických citacích publikovaných monografických a seriálových publikací, kapitol, článků atd. a patentových dokumentů

Více

Formální úprava bakalářských a diplomových prací. Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta

Formální úprava bakalářských a diplomových prací. Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta Formální úprava bakalářských a diplomových prací Odevzdání práce Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta Bakalářské a diplomové práce se odevzdávají na Studijním oddělení UK HTF a to ve

Více

Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta

Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta Odevzdání práce Bakalářské a diplomové práce se odevzdávají prostřednictvím webového rozhraní SIS na adrese

Více

Pravidla recenzního řízení časopisu Andragogika

Pravidla recenzního řízení časopisu Andragogika Pravidla recenzního řízení časopisu Andragogika Článek I. Autoři 1. Časopis Andragogika otiskuje pouze původní, dříve nepublikované, odborné a vědecké příspěvky autora, autorky či autorů (dále jen autor

Více

Několik praktických informací

Několik praktických informací 1. formát Několik praktických informací označuje konečnou velikost knihy, dovolím si uvést ty nejběžnější. Nic není nemožné, a tak si můžete zvolit jakýkoliv vlastní formát knihy, vše je otázkou financí

Více

Redakční standard autorského příspěvku

Redakční standard autorského příspěvku Redakční standard autorského příspěvku Redakce přijímá výhradně příspěvky v elektronické podobě, zpracované v textovém editoru MS Word. Základními parametry příspěvku je písmo Times New Roman, velikost

Více

O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU

O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU Masarykova univerzita Právnická fakulta Směrnice děkana č. 1/2006 O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU vydaná na základě 28 odst.

Více

Pravidla vypracování maturitní práce

Pravidla vypracování maturitní práce Střední zahradnická škola Rajhrad, příspěvková organizace, Masarykova 198, 664 61 Rajhrad Pravidla vypracování maturitní práce (dále jen Práce ) pro školní rok 2016-2017 Pro obor: Zahradnictví 41-44-L/51

Více

POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE

POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE na Fakultě životního prostředí UJEP v Ústí nad Labem. 1. Bakalářská a diplomová práce se odevzdává ve třech výtiscích v pevné vazbě. Práce musí být svázaná

Více

Pravidla vypracování maturitní práce

Pravidla vypracování maturitní práce Střední zahradnická škola Rajhrad, příspěvková organizace, Masarykova 198, 664 61 Rajhrad Pravidla vypracování maturitní práce (dále jen Práce ) Pro školní rok 2017-2018 Pro obor: Zahradnictví 41-44-L/51

Více

OBSAHOVÁ STRÁNKA DP, BP

OBSAHOVÁ STRÁNKA DP, BP OBSAHOVÁ STRÁNKA DP, BP Obsahová stránka BP i DP se řídí: 1. Směrnicí rektora č. 9/2007 Úprava, odevzdávání a zveřejňování vysokoškolských kvalifikačních prací na VUT v Brně 2. Směrnicí děkana č. 2/2007

Více

Institut průmyslově právní výchovy. P O K Y N Y pro vypracování odborné práce

Institut průmyslově právní výchovy. P O K Y N Y pro vypracování odborné práce Institut průmyslově právní výchovy P O K Y N Y pro vypracování odborné práce Zadávání odborných prací Každý posluchač si může zvolit jedno z vypsaných témat nebo navrhnout vlastní téma. U vypsaných témat

Více

Standard ročníkové práce

Standard ročníkové práce Standard ročníkové práce Formální úprava, pokyny k technickému zpracování odborné předměty Spedice, doprava vyučovací předměty a přeprava, Logistika, Firemní logistika, Dopravní zeměpis, Zbožíznalství,

Více

Pokyny pro formální zpracování maturitní práce

Pokyny pro formální zpracování maturitní práce Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka Praha 1, Na Příkopě 16 Pokyny pro formální zpracování maturitní práce V Praze dne: 15. 10. 2008 Ing. Jan Hildebrand ředitel školy

Více

Pokyny redakce ke zpracovávání a textové úpravě písemných příspěvků do sborníku ze semináře ŠLECHTIC PODNIKATELEM PODNIKATEL ŠLECHTICEM, Ostrava 2007

Pokyny redakce ke zpracovávání a textové úpravě písemných příspěvků do sborníku ze semináře ŠLECHTIC PODNIKATELEM PODNIKATEL ŠLECHTICEM, Ostrava 2007 Pokyny redakce ke zpracovávání a textové úpravě písemných příspěvků do sborníku ze semináře ŠLECHTIC PODNIKATELEM PODNIKATEL ŠLECHTICEM, Ostrava 2007 Rukopisy přijímáme v elektronické podobě, tj. text

Více

Modul MWA - Publikace a články

Modul MWA - Publikace a články Modul MWA - Publikace a články Stávající webová aplikace ČMI podporuje prostředníctvím Modulu RIV publikaci výstupů vykazovaných v Rejstříku informací o výsledkcích (dále jen RIV). Nový modul Publikace

Více

Projekt Pospolu. ROČNÍKOVÁ PRÁCE Z ODBORNÉ PRAXE Jak má práce vypadat a co vše má obsahovat

Projekt Pospolu. ROČNÍKOVÁ PRÁCE Z ODBORNÉ PRAXE Jak má práce vypadat a co vše má obsahovat Projekt Pospolu ROČNÍKOVÁ PRÁCE Z ODBORNÉ PRAXE Jak má práce vypadat a co vše má obsahovat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Václav Bechiňský. ROČNÍKOVÁ PRÁCE Z ODBORNÉ

Více

METODIKA PSANÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE

METODIKA PSANÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE METODIKA PSANÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE I. Obsah seminární práce strana 1: úvodní strana (VIZ PŘÍLOHA NA KONCI) strana 2: prohlášení (VIZ PŘÍLOHA NA KONCI) strana 3: poděkování vedoucímu (VIZ PŘÍLOHA NA KONCI)

Více

Příloha č. 1 k Vyhláška rektora č. 01/2011 o bakalářských pracích

Příloha č. 1 k Vyhláška rektora č. 01/2011 o bakalářských pracích Příloha č. 1 k Vyhláška rektora č. 01/2011 o bakalářských pracích Struktura písemné práce Z formálního hlediska by bakalářská práce měla splňovat požadavky kladené na psaní odborných publikací, tzn. přehlednost,

Více

Citace v odborném textu výukovém materiálu. Jitka Kominácká

Citace v odborném textu výukovém materiálu. Jitka Kominácká Citace v odborném textu výukovém materiálu Jitka Kominácká Úvod Uvádí se pouze přímé citace Neuvádí se nepřímé citace (pravidla českého pravopisu, učebnice matematiky, slovník cizích slov, ) - nepřímé

Více

Pravidla a metodické pokyny pro zpracování a odevzdání bakalářské/diplomové práce

Pravidla a metodické pokyny pro zpracování a odevzdání bakalářské/diplomové práce Pravidla a metodické pokyny pro zpracování a odevzdání bakalářské/diplomové práce Vedoucí základních součástí (kateder/ústavů) jsou povinni seznámit studenta se všemi okolnostmi pro vypracování a odevzdání

Více

S t a l e t á P r a h a P o k yn y p r o a u t o r y

S t a l e t á P r a h a P o k yn y p r o a u t o r y S t a l e t á P r a h a P o k yn y p r o a u t o r y Autor ručí za věcný obsah příspěvků a za to, že příspěvek ani žádná jeho část (včetně obrazových příloh) není v rozporu se zákonem č. 121/2000 Sb. (autorský

Více

Pokyn k vypracování absolventské práce

Pokyn k vypracování absolventské práce Pokyn k vypracování absolventské práce 1 Cíle absolventské práce Absolventská práce je vyvrcholením vyššího odborného studia. Student v ní prokazuje celkovou odbornou úroveň i připravenost pro vlastní

Více

POKYNY AUTORŮM PRO SBORNÍK FORUM URBES MEDII AEVI

POKYNY AUTORŮM PRO SBORNÍK FORUM URBES MEDII AEVI POKYNY AUTORŮM PRO SBORNÍK FORUM URBES MEDII AEVI Sborník konference FORUM URBES MEDII AEVI vychází od roku 2002 a od roku 2004 (FUMA III) příspěvky procházejí recenzním řízením. Za věcný obsah příspěvků

Více

Zlatý fond českého ekonomického

Zlatý fond českého ekonomického Zlatý fond českého ekonomického myšlení Bibliografické citace Seriály, články Seminář pořádaný ve spolupráci Katedry institucionální ekonomie VŠE Praha a CIKS VŠE Praha 1 Bibliografické citace Co je bibliografická

Více

MANUÁL PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Z DĚJEPISU PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018. Gymnázium Cheb, příspěvková organizace

MANUÁL PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Z DĚJEPISU PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018. Gymnázium Cheb, příspěvková organizace MANUÁL PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Z DĚJEPISU PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Gymnázium Cheb, příspěvková organizace 1. Obecné pokyny Práci je nutno minimálně 2x za pololetí zkonzultovat. Datum odevzdání

Více

Univerzita Karlova v Praze

Univerzita Karlova v Praze [Vzor: Pevná deska bakalářské práce není součástí elektronické verze] Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Rok Jméno a příjmení autora [Vzor :Titulní strana bakalářské

Více

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka Praha 1, Na Příkopě 16. Pokyny pro formální zpracování absolventské práce

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka Praha 1, Na Příkopě 16. Pokyny pro formální zpracování absolventské práce Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka Praha 1, Na Příkopě 16 Pokyny pro formální zpracování absolventské práce Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická

Více

Gymnázium a Střední odborná škola Moravské Budějovice. Pravidla pro tvorbu seminárních a maturitních prací

Gymnázium a Střední odborná škola Moravské Budějovice. Pravidla pro tvorbu seminárních a maturitních prací Gymnázium a Střední odborná škola Moravské Budějovice Pravidla pro tvorbu seminárních a maturitních prací Obsah 1. Rychlý přehled... 3 1.1. Vzhled stránky:... 3 1.2. Formát nadpisů:... 3 1.3. Formát odstavcového

Více

Univerzita Karlova v Praze

Univerzita Karlova v Praze [Vzor: Pevná deska diplomové práce není součástí elektronické verze] [Verze 3/2013 platná od 18.3.2013 dostupná z http://www.mff.cuni.cz/studium/bcmgr/prace] Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální

Více

VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ

VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ operační program Rozvoj lidských zdrojů, priorita 3.3. Rozvoj celoživotního vzdělávání, opatření 3.3.3. Rozvoj dalšího profesního vzdělávání ZÁVĚREČNÁ ODBORNÁ

Více

Sem napíšeš název práce

Sem napíšeš název práce Na následujících stránkách máš vzor grafického uspořádání absolventské práce. Stačí, aby sis doplnil podle svého odpovídající názvy, jména Kurzívou psaný text je vysvětlující. Na 2. stránku napíšeš RESUMÉ,

Více

4. BIBLIOGRAFICKÁ CITACE, ODKAZ NA CITACI A SEZNAM LITERATURY

4. BIBLIOGRAFICKÁ CITACE, ODKAZ NA CITACI A SEZNAM LITERATURY 4. BIBLIOGRAFICKÁ CITACE, ODKAZ NA CITACI A SEZNAM LITERATURY V písemných pracích se bohatě využívá odborné literatury. Při tom však nesmíme zapomínat, že existují autorská práva a že tudíž jsme povinni

Více

Univerzita Karlova v Praze. Matematicko-fyzikální fakulta ZÁVĚREČNÁ PRÁCE. [Znak MFF UK dle Symboly a kresby spojené s MFF]

Univerzita Karlova v Praze. Matematicko-fyzikální fakulta ZÁVĚREČNÁ PRÁCE. [Znak MFF UK dle Symboly a kresby spojené s MFF] [Vzor: Titulní strana závěrečné práce] Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Kurz Vyučování všeobecně vzdělávacího předmětu matematika [Znak MFF UK dle Symboly a kresby

Více

Citace v odborném textu. Jitka Kominácká

Citace v odborném textu. Jitka Kominácká Citace v odborném textu Jitka Kominácká Úvod Uvádí se pouze přímé citace Neuvádí se nepřímé citace (pravidla českého pravopisu, učebnice matematiky, slovník cizích slov, ) - nepřímé citace jsou ty, do

Více

Pokyny pro vypracování maturitní práce pro školní rok 2017/2018

Pokyny pro vypracování maturitní práce pro školní rok 2017/2018 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Pokyny pro vypracování maturitní práce pro školní rok 2017/2018 Při vypracování práce se řiďte následujícími

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace. Střední odborná škola MATURITNÍ PRÁCE

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace. Střední odborná škola MATURITNÍ PRÁCE Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Střední odborná škola MATURITNÍ PRÁCE název práce Obor: Třída: Školní rok: jméno a příjmení autora

Více

Manuál pro autory/editory sborníků vydávaných ve Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně

Manuál pro autory/editory sborníků vydávaných ve Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně Manuál pro autory/editory sborníků vydávaných ve Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně Následující manuál vznikl jako podpora pro autory/editory sborníků, kteří chtějí vydat sborníky ve Vydavatelství

Více

STRUKTURA MATURITNÍ PRÁCE

STRUKTURA MATURITNÍ PRÁCE STRUKTURA MATURITNÍ PRÁCE Přední strana obalu (fólie) Přední strana desek absolventské práce Titulní strana Abstrakt, resumé 5 až 7 vět, které charakterizují AP, metody, cíle, strukturu ap., není v ich

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram Gen. R. Tesaříka 114, 261 01 Příbram I, IČ: 00508268, e-mail: iss@pbm.czn.cz, www:iss.pb.cz POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE

Více

METODIKA JEDNOTNÉHO CITOVÁNÍ A TVORBY BIBLIOGRAFICKÝCH ODKAZŮ PRO NEJČASTĚJI CITOVANÉ DOKUMENTY NA VŠTE DLE ČSN ISO 690:2010

METODIKA JEDNOTNÉHO CITOVÁNÍ A TVORBY BIBLIOGRAFICKÝCH ODKAZŮ PRO NEJČASTĚJI CITOVANÉ DOKUMENTY NA VŠTE DLE ČSN ISO 690:2010 METODIKA JEDNOTNÉHO CITOVÁNÍ A TVORBY BIBLIOGRAFICKÝCH ODKAZŮ PRO NEJČASTĚJI CITOVANÉ DOKUMENTY NA VŠTE DLE ČSN ISO 690:2010 Citační záznam slouží k jednoznačné identifikaci zdroje, tedy např. knihy, časopisu

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní/Hudební fakulta Katedra/Ateliér Studijní obor. Název práce

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní/Hudební fakulta Katedra/Ateliér Studijní obor. Název práce JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní/Hudební fakulta Katedra/Ateliér Studijní obor Název práce Diplomová práce [druh práce - Bakalářská práce, Diplomová práce, Disertační práce] Autor práce:

Více

POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE

POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí n. L. a) Zadávané téma BP nebo DP musí mít přímou vazbu na studovaný obor. b) Zadání BP

Více

Celá práce musí být tisknutelná to znamená: všechny obrázky, formuláře, tabulky atd. (které nelze do práce vložit) budou naskenované.

Celá práce musí být tisknutelná to znamená: všechny obrázky, formuláře, tabulky atd. (které nelze do práce vložit) budou naskenované. Pokyny pro vypracování maturitní práce pro školní rok 2014/2015 Při vypracování práce se řiďte následujícími pokyny. Charakteristika jednotlivých částí práce 1. Titulní strana (nečísluje se stránka ani

Více

Směrnice pro psaní ročníkových prací (projektů) na GIO Semily

Směrnice pro psaní ročníkových prací (projektů) na GIO Semily Směrnice pro psaní ročníkových prací (projektů) na GIO Semily I. Forma zpracování ročníkové práce (RP) 1. RP musí být napsána počítačem po jedné straně bílého kancelářského papíru formátu A4, - velikost

Více

Pokyny autorům pro formální úpravu příspěvků do časopisu EGRSE verze A4, jeden sloupec LANDSCAPE!!!

Pokyny autorům pro formální úpravu příspěvků do časopisu EGRSE verze A4, jeden sloupec LANDSCAPE!!! Pokyny autorům pro formální úpravu příspěvků do časopisu EGRSE verze A4, jeden sloupec LANDSCAPE!!! Celý článek je potřebné předat do redakce v klasické i digitální podobě (CD, DVD apod.). Papírová podoba

Více

Pokyn k vypracování absolventské práce

Pokyn k vypracování absolventské práce Pokyn k vypracování absolventské práce 1 Cíle absolventské práce Absolventská práce je vyvrcholením vyššího odborného studia. Student v ní prokazuje celkovou odbornou úroveň i připravenost pro vlastní

Více

VÝZVA PŘISPĚVATELŮM. k podání autorských příspěvků do časopisu Obrana a strategie pro rok 2007

VÝZVA PŘISPĚVATELŮM. k podání autorských příspěvků do časopisu Obrana a strategie pro rok 2007 VÝZVA PŘISPĚVATELŮM k podání autorských příspěvků do časopisu Obrana a strategie pro rok 2007 Vydáno dne 15. března 2007. Informace o časopisu: Recenzovaný časopis Obrana a strategie uvítá nabídky odborných

Více

PSANÍ ODBORNÉHO TEXTU (např. SOČ, seminární práce)

PSANÍ ODBORNÉHO TEXTU (např. SOČ, seminární práce) PSANÍ ODBORNÉHO TEXTU (např. SOČ, seminární práce) Každý text nás reprezentuje, u odborných textů to platí obzvlášť Vše je posuzováno ze tří hledisek (nic z toho se nesmí zanedbat): obsah podloženost tvrzení,

Více

Metodická pomůcka ke zpracování maturitních prací

Metodická pomůcka ke zpracování maturitních prací Metodická pomůcka ke zpracování maturitních prací Rozsah maturitní práce je 10 20 stran hlavního textu, počítáno tedy od úvodu po závěr; nepočítají se tedy přílohy ani úvodní stránky. V poslední fázi zpracování

Více

Formální úprava závěrečných prací - SOU

Formální úprava závěrečných prací - SOU Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé střední odborné učiliště s.r.o. Formální úprava závěrečných prací - SOU www.gbc-pcssou.cz skola@gbc-pcssou.cz tel.: 606 709 781 736 726 330 Trhanovské nám.

Více

Úvod do studia a života na vysoké škole - modul Práce s literaturou. Informace pro nové studenty Přírodovědecké fakulty JU

Úvod do studia a života na vysoké škole - modul Práce s literaturou. Informace pro nové studenty Přírodovědecké fakulty JU Úvod do studia a života na vysoké škole - modul Práce s literaturou Informace pro nové studenty Přírodovědecké fakulty JU Materiál pro úvodní kurz FBI 003 na Přírodovědecké fakultě JU Komentovaný text

Více

Požadavky na diplomové práce v oboru Religionistika

Požadavky na diplomové práce v oboru Religionistika Požadavky na diplomové práce v oboru Religionistika Diplomovou prací má student prokázat, že zvládl základy vědecké práce, tedy že zvládl metodologii oboru, je schopen samostatně pojednat o zvoleném tématu,

Více

INFORMACE A POKYNY PRO AUTORY

INFORMACE A POKYNY PRO AUTORY Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o. Jana Čeryová, šéfredaktorka redakce.ceryova@alescenek.cz 130 00 Praha 3 Vinohrady, Řipská 23 www.alescenek.cz INFORMACE A POKYNY PRO AUTORY Zásady pro

Více

Metodický manuál pro vypracování seminární práce

Metodický manuál pro vypracování seminární práce Metodický manuál pro vypracování seminární práce Liberec 2008 Obsah: 1. Význam a cíl seminární práce 2. Formální úprava seminární práce 2.1. Titulní stránka 2.2. Řazení listů seminární práce 2.3. Vlastní

Více

Metody zpracování informací 1. Citační norma

Metody zpracování informací 1. Citační norma Citační norma Monografie: CEJPEK, Jiří. Informace, komunikace a myšlení. Praha: Karolinum, 1998. Článek: STIEG, M.F. The information needs of historians. College and Ressearch Libraries. 1981, 42 (6),

Více

(VZOR ÚVODNÍ STRÁNKY MATURITNÍ PRÁCE) MATURITNÍ PRÁCE. Téma. Technika služeb a průvodcovství. Školní rok: 2014/2015

(VZOR ÚVODNÍ STRÁNKY MATURITNÍ PRÁCE) MATURITNÍ PRÁCE. Téma. Technika služeb a průvodcovství. Školní rok: 2014/2015 45 45 3 5 50 (VZOR ÚVODNÍ STRÁNKY MATURITNÍ PRÁCE) MATURITNÍ PRÁCE Téma 25 Studijní obor: Předmět: Třída: Cestovní ruch 65-42-M/02 Technika služeb a průvodcovství 4. CR Školní rok: 2014/2015 Jméno: Příjmení:

Více

BIBLIOGRAFICKÉ CITACE. Inovační kurz pro knihovníky, Havířov 14. dubna 2010

BIBLIOGRAFICKÉ CITACE. Inovační kurz pro knihovníky, Havířov 14. dubna 2010 BIBLIOGRAFICKÉ CITACE Inovační kurz pro knihovníky, Havířov 14. dubna 2010 BIBLIOGRAFICKÉ CITACE Norma ISO 690:1987 a ISO 690-2:1997 krátká forma bibliografického záznamu k čemu slouží? identifikace dokumentu

Více

POKYNY AUTORŮM PRO FORMÁLNÍ ÚPRAVU PŘÍSPĚVKŮ DO ČASOPISU EGRSE VERZE A4, JEDEN SLOUPEC LANDSCAPE!!!

POKYNY AUTORŮM PRO FORMÁLNÍ ÚPRAVU PŘÍSPĚVKŮ DO ČASOPISU EGRSE VERZE A4, JEDEN SLOUPEC LANDSCAPE!!! 1 POKYNY AUTORŮM PRO FORMÁLNÍ ÚPRAVU PŘÍSPĚVKŮ DO ČASOPISU EGRSE VERZE A4, JEDEN SLOUPEC LANDSCAPE!!! Celý článek je potřebné předat do redakce v digitální podobě (CD, DVD nebo mailem), a to ve formátu

Více

Základní informace k absolventským pracím 1 na KJJ

Základní informace k absolventským pracím 1 na KJJ Základní informace k absolventským pracím 1 na KJJ Autoři odevzdají AP ve stanoveném počtu výtisků a na předepsaném elektronickém nosiči ve stanovené lhůtě před obhajobou. Vedoucím oddělení či pověřená

Více

Požadavky na zpracování maturitní práce

Požadavky na zpracování maturitní práce Požadavky na zpracování maturitní práce Formální úprava maturitní práce 1. Struktura maturitní práce Maturitní práce má následující členění: 1. Titulní list (viz Příloha) 2. Prohlášení (viz Příloha), poté

Více

ČSN ISO 690 ČSN ISO 690-2

ČSN ISO 690 ČSN ISO 690-2 Od prosince roku 1996 platí pro bibliografické citace norma ČSN ISO 690 Bibliografické citace. Obsah, forma, struktura. V lednu 2000 byla vydána norma pro citování elektronických dokumentů ČSN ISO 690-2

Více

Pravidla pro formální úpravu textu seminárních prací

Pravidla pro formální úpravu textu seminárních prací Pravidla pro formální úpravu textu seminárních prací Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Mladá Boleslav, B. Němcové 482 - s využitím ČSN 01 6910 Jednotná struktura práce: TITULNÍ

Více

YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 <NÁZEV PŘÍSPĚVKU, 14 b., VELKÁ PÍSMENA, TUČNÉ, CENTROVÁNO>

YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 <NÁZEV PŘÍSPĚVKU, 14 b., VELKÁ PÍSMENA, TUČNÉ, CENTROVÁNO> YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 Jméno(a) autora(ů) s tituly Pracoviště

Více

Pokyny pro vypracování maturitních prací 2014

Pokyny pro vypracování maturitních prací 2014 Pokyny pro vypracování maturitních prací 2014 Věcné a formální uspořádání maturitní práce 1. Věcná stránka práce Maturitní práce by měla mít následující strukturu: Titulní strana (viz následující strana)

Více

Univerzita Karlova v Praze

Univerzita Karlova v Praze Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2011 Jonáš Bujok Univerzita Karlova v Praze Matematicko-fyzikální fakulta BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Jonáš Bujok Nástroj pro převod PDF na

Více

Akademická příručka. Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006. Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006. OBSAH

Akademická příručka. Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006. Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006. OBSAH D.Meško, D. Katuščák, J. Findra a kolektiv: Akademická příručka Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006. D.Meško, D. Katuščák, J. Findra a kolektiv: Akademická příručka Martin, Slovensko: Vyd. Osveta 2006.

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ABSOLVENTSKÁ PRÁCE název práce

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ABSOLVENTSKÁ PRÁCE název práce Střední prů myslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Pardubice, Karla IV. 13 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ABSOLVENTSKÁ PRÁCE název práce prosinec 2006 jméno a příjmení autora FORMÁLNÍ STRÁNKA ZPRACOVÁNÍ

Více

Pokyny pro vypracování bakalářské práce

Pokyny pro vypracování bakalářské práce Pokyny pro vypracování bakalářské práce Bakalářská práce musí být vytištěna na papíře formátu A4 s horním, dolním a levým okrajem 2,5 cm a pravým okrajem 2,0 cm. Práce by měla být napsána písmem Times

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍCH, ROČNÍKOVÝCH, SEMINÁRNÍCH PRACÍ A REFERÁTŮ

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍCH, ROČNÍKOVÝCH, SEMINÁRNÍCH PRACÍ A REFERÁTŮ METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ MATURITNÍCH, ROČNÍKOVÝCH, SEMINÁRNÍCH PRACÍ A REFERÁTŮ Platnost: Od 1. září 2016 1 Forma vypracování 1.1 Stránka Levý okraj 2,5 cm, pravý okraj 2,5 cm, nahoře 2,5 cm, dole

Více

FORMÁLNÍ POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE

FORMÁLNÍ POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE FORMÁLNÍ POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Vypracováním seminární práce žák prokazuje schopnost sestavit odborný text delšího rozsahu, pracovat s odbornou literaturou i dalšími informačními zdroji

Více

Formální požadavky na zpracování bakalářské práce

Formální požadavky na zpracování bakalářské práce - 1 - Formální požadavky na zpracování bakalářské práce Minimální rozsah 40 stran Řádkování Řádkování 1,5 Písmo Velikost 12, Times New Roman Okraje Horní okraj stránky 25 mm, dolní okraj stránky 25 mm,

Více

Poznámka 1: pozor na PROCENTA

Poznámka 1: pozor na PROCENTA Poznámka 1: pozor na PROCENTA Pozor při interpretaci relativních hodnot z tabulek. Př. (ilustrační): Porovnejte % zastoupení mužů v jednotlivých 3 kategoriích dle míry pociťování bolestivosti. v kategorii

Více

Název práce [velikost písma 20b]

Název práce [velikost písma 20b] [Vše kromě názvu práce v češtině; název práce v jazyce práce] JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ [velikost písma 16b] Divadelní/Hudební fakulta Katedra/Ateliér Studijní obor [velikost písma 14b]

Více

Tvorba odborné publikace

Tvorba odborné publikace Tvorba odborné publikace Iveta Fürstová Iveta.furstova@techlib.cz Přehled Východiska Plánování Tvorba Výsledky Východiska: 1. Proč kniha vzniká? cíl a poslání knihy volba tématu proč toto téma - nutnost,

Více

Způsob zpracování a pokyny k obsahu a rozsahu maturitní práce

Způsob zpracování a pokyny k obsahu a rozsahu maturitní práce Způsob zpracování a pokyny k obsahu a rozsahu maturitní práce 1 Způsob zpracování práce Práce bude odevzdána ve stanoveném termínu, a to ve dvou formách: a) Dva výtisky ve svázané podobě dle uvážení studenta

Více

Směrnice rektora č. 15/2013

Směrnice rektora č. 15/2013 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 15/2013 k přidělování ISBN a ISSN na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, červen 2013 Směrnice rektora č. 15/2013 k přidělování ISBN a ISSN na Slezské

Více

pravidla pro grafickou úpravu textů při práci s textovými editory:

pravidla pro grafickou úpravu textů při práci s textovými editory: Zásady pro vypracování seminární a maturitní práce Úprava písemností zpracovaných textovými editory norma ČSN 01 6910 pravidla pro grafickou úpravu textů při práci s textovými editory: určuje způsob psaní

Více

GYM ÁZIUM A OBCHOD Í AKADEMIE MARIÁ SKÉ LÁZ Ě přesný název.semi ÁŘ 2007/2008 ázev seminární práce 25.4. 2008 Jméno a příjmení termín dokončení a odevzdání seminární práce třída Poděkování Zmínění toho,

Více

Č. 4 / 2 0 1 2. Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP. Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012

Č. 4 / 2 0 1 2. Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP. Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012 S M Ě R N I C E D Ě K A N A P ř F U J E P Č. 4 / 2 0 1 2 Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012 Směrnice projednána Vědeckou radou PřF UJEP

Více

Metody zpracování informací 1

Metody zpracování informací 1 Citační norma ISO 690 : 1987. Documentation. Bibliographic references. Content, form and structure ČSN ISO 690 : 1996. Bibliografické citace : Obsah, forma a struktura Monografie: CEJPEK, Jiří. Informace,

Více

Pokyny k vypracování

Pokyny k vypracování Střední odborná škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Lískovecká 2089, 738 01 Frýdek-Místek Pokyny k vypracování dlouhodobé práce - praktické maturitní práce Základní pravidla psaní odborné práce

Více

S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / 2 0 1 2 EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O F U D U J E P Platná od: 1. 12. 2012 Zpracoval:

Více

Členění a odevzdávání bakalářské práce na Ústavu pozemního stavitelství, VUT v Brně, Fakultě stavební

Členění a odevzdávání bakalářské práce na Ústavu pozemního stavitelství, VUT v Brně, Fakultě stavební Členění a odevzdávání bakalářské práce na Ústavu pozemního stavitelství, VUT v Brně, Fakultě stavební Bakalářská práce se odevzdává v tištěné formě (jeden výtisk) a elektronické formě. Listinná a elektronická

Více

Výnos děkana č. 8/2010

Výnos děkana č. 8/2010 Filozofická fakulta UHK Rokitanského 62, 500 03 Hradec Králové Sídlo fakulty: Nám. Svobody 331, Hradec Králové www.uhk.cz/ff Mgr. Petr Grulich, Ph.D. tel. 493 331 201 děkan e-mail: petr.grulich@uhk.cz

Více

Pokyny pro zpracování bakalářských prací

Pokyny pro zpracování bakalářských prací Grafická a multimediální laboratoř Vysoká škola ekonomická v Praze 2014 Pokyny pro zpracování bakalářských prací Obsah Struktura bakalářské práce... 2 Vstupní část práce... 2 Hlavní textová část práce...

Více

Metodická pomůcka ke zpracování ročníkových prací

Metodická pomůcka ke zpracování ročníkových prací Metodická pomůcka ke zpracování ročníkových prací Význam ročníkové práce Ročníková práce je zadávána se záměrem, aby žák prokázal své vědomosti a dovednosti získané studiem, schopnost využít je k samostatnému

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PŘÍBRAM. Metodické pokyny pro zpracování absolventských prací

OBCHODNÍ AKADEMIE A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PŘÍBRAM. Metodické pokyny pro zpracování absolventských prací OBCHODNÍ AKADEMIE A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PŘÍBRAM Metodické pokyny pro zpracování absolventských prací Příbram 2015 Vzor textu na deskách absolventské práce Obchodní akademie a Vyšší odborná škola, Příbram

Více

Položky diplomové práce

Položky diplomové práce Kompletace práce Položky diplomové práce Povinné položky ročníkové práce jsou uvedeny tučně: Přední strana desek Titulní strana (započítává se do číslování stran) Prohlášení o samostatném zpracování práce

Více

Střední zdravotnická škola Beroun. Manuál k vypracování maturitní práce

Střední zdravotnická škola Beroun. Manuál k vypracování maturitní práce Střední zdravotnická škola Beroun Manuál k vypracování maturitní práce Základní kritéria Název maturitní práce musí vystihovat obsah práce. V maturitní práci se věnujte jen zvolenému tématu. Maturitní

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Jak citovat. Zpracovala: Mgr. Ilona Trtíková ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT. - Prosinec 2009 -

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Jak citovat. Zpracovala: Mgr. Ilona Trtíková ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT. - Prosinec 2009 - ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Jak citovat Zpracovala: Mgr. Ilona Trtíková ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT - Prosinec 2009 - Bibliografické citace by měly být součástí každé odborné publikace, tedy i textu

Více

Úprava desek práce ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Zde možno vložit znak ČVUT BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Jméno, Příjmení

Úprava desek práce ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Zde možno vložit znak ČVUT BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Jméno, Příjmení Úprava desek práce ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Zde možno vložit znak ČVUT BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno, Příjmení ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra konstrukcí

Více

Obrázky, tabulky. Závěrečné práce a SZZ

Obrázky, tabulky. Závěrečné práce a SZZ Obrázky, tabulky Závěrečné práce a SZZ Obrázky (ilustrace) Pod pojmem ilustrace jsou chápána všechna vyobrazení, tj. obrázky, fotografie, grafy, schémata, náčrtky apod. Popis ilustrace - ČSN ISO 5966 (01

Více

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav PRAVIDLA PRO PSANÍ MATURITNÍ PRÁCE

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav PRAVIDLA PRO PSANÍ MATURITNÍ PRÁCE Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav Maturitní práce PRAVIDLA PRO PSANÍ MATURITNÍ PRÁCE Předmět: Např. Český jazyk a literatura Datum a rok odevzdání: xx. x. 2016 Jméno a příjmení: Jan NOVÁK Ročník:

Více

Informační vzdělávání PdF

Informační vzdělávání PdF Informační vzdělávání PdF Knihovní katalogy Studijní text k lekci 23. 11. 2012 Knihovna Pedagogické fakulty MU a Centrum informačního vzdělávání FF MU Brno, listopad 2012 1 ELEKTRONICKÉ KNIHOVNÍ KATALOGY

Více

OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA

OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA Číslování a názvy hlavních kapitol práce jsou stanoveny osnovou (viz níže) a jejich dodržení v práci je závazné:

Více

Pokyn ke zpracování maturitní práce s obhajobou školní rok 2012/2013

Pokyn ke zpracování maturitní práce s obhajobou školní rok 2012/2013 Pokyn ke zpracování maturitní práce s obhajobou školní rok 2012/2013 Základní informace pro vypracování maturitní práce Maturitní prací žák prokazuje, že je schopen zpracovat, dokumentovat a prezentovat

Více

INFORMACE. Veřejná služba

INFORMACE. Veřejná služba INFORMACE časopis Správní právo ve spolupráci se studentským spolkem ELSA vyhlašuje studentskou literární soutěž na témata: Veřejná služba anebo Zákonodárci nebo zákonotvůrci? (ke klíčovým prvkům zákonodárného

Více

Citační odkazy, uvádění literárních zdrojů. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Citační odkazy, uvádění literárních zdrojů. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Citační odkazy, uvádění literárních zdrojů Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Bibliografické citace souhrn údajů o citované publikaci nebo její části, umožňuje její identifikaci Literatura bývá

Více