MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 57. schůze rady města

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 57. schůze rady města"

Transkript

1 MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. l, Hodonín Bod číslo: projednání: konané dne: W 57. schůze rady města Obsah zprávy: Návrh zakladatelské listiny společnosti Lázně Hodonín, s. r. o. Důvod projednávání: založení společnosti Finanční dopad ±: l , - Kč vklad z rozpočtu odboru EaF Standardní postup (ano/ne): ANO VYPRACOVAL: PŘEDKLÁDÁ: Ing. Marián Maňák odbor EaF Mgr. Ladislav Ambrozek místostarosta PŘEDNÁŠEJÍCÍ: Ing. Marián Maňák vedoucí odboru odbor EaF NÁVRH USNESENÍ: Rada města doporučuje zastupitelstvu města založit společnost s ručením omezeným Lázně Hodonín, s. r. o. podle podmínek stanovených zakladatelskou listinou v předloženém znění - viz příloha č. l.

2 Důvodová zpráva: Na základě Vámi dopomčených náležitostí (sídlo společnosti, osoba jednatele, počet členů dozorci výše vkíadu) a podkladů od ředitele příspěvkové organizace Lázně Hodonín^ by1 notarkou JlUDr. 'vtadimírou Zachovalou zpracován návrh zakladatelské listiny, který Vám předkládám v příloze.

3 <tu^. /f ZAKLADATELSKÁ LISTINA společnosti s ručením omezeným Lázně Hodonín, s. r. o. Základní ustanovení Město Hodonín, se sídlem Masarykovo nám. 53/1, Hodonín, IČ , jako zakladatel a jediný společník zakládá společnost s ručením omezeným podle podmínek stanovených touto zakladatelskou listinou. Společník 1) Město Hodonín, IČ , se sídlem Hodonín, Masarykovo nám. 53/1, PSČ lil. Obchodní firma a sídlo společnosti 1) Firma společnosti je: Lázně Hodonín, s. r. o. - 2) Sídlo společnosti je: Hodonín, Měšťanská 3559/140, PSČ IV. Předmět podnikání Předmětem podnikání společnosti je: 1) Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona- 2) Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin 3) Masérské, rekondiční a regenerační služby 4) Kosmetické služby - 5) Hostinská činnost 6) Provozování solárií 7) Lázeňská léčebně rehabilitační péče- 8) Lůžková lázeňská péče při využití místního léčivého zdroje - 9) Správa a využití přírodních léčivých zdrojův. Základní kapitál, vklad společníka a podíl 1) Základní kapitál společnosti činí ,00 Kč (slovy: jedenmilion korun českých) a je tvořen peněžitým vkladem zakladatele Města Hodonín, který byl splacen před zápisem společnosti do obchodního rejstříku.- 2) Ve společnosti existuje jediný druh podílu, a to podíl základní se kterým nejsou spojena žádná zvláštní práva ani povinnosti. Každý společník může vlastnit pouze jeden podíl.

4 3) Společník Město Hodonín má vklad do základního kapitálu ve výši ,00 Kč (slovy: jedenmilion korun českých), čemuž odpovídá základní podíl ve výši 100%. 4) Podíl představuje účast společníka na společnosti a z této účasti plynoucí práva a povinnosti. Jeho výše se určuje podle poměru vkladu společníka na tento podíl připadající k výši základního kapitálu společnosti.- 5) Podíl je dělitelný, při jeho dělení nesmí nově vzniklému podílu odpovídat nižší vklad do základního kapitálu než 1, 00 Kč (slovy: jedna koruna česká). Rozhodne-li valná hromada v souladu se zákonem o rozdělení podílu v souvislosti s převodem nebo přechodem jeho části, určí velikost částí podílu a jim odpovídající výši vkladu do základního kapitálu rozhodnutí valné hromady. Toto rozhodnutí je společně s právní skutečností, s níž zákon spojuje převod nebo přechod části podílu, v souladu s příslušnými ustanoveními zákona rozhodnutím, jímž dochází ke změně zakladatelského dokumentu. VI. Práva a povinnosti společníka 1) Práva a povinnosti společníka stanoví obecně závazné právní předpisy. - Společnost má tyto orgány: - 1) valnou hromadu, 2) jednatele, - 3) dozorčí radu. Vil. Orgány společnosti Vlil. Postavení a rozhodování jediného společníka vykonávajícího působnost valné hromady 1) Má-li společnost jediného společníka, vykonává působnost valné hromady. Rozhodnutí přijaté v působnosti valné hromady doručí společník buď k rukám jednatele, nebo na adresu sídla společnosti anebo na ovou adresu. Jednatel je povinen předkládat návrhy rozhodnutí jedinému společníkovi s dostatečným časovým předstihem. Jediný společník může určit lhůtu, v níž mu má být návrh konkrétního rozhodnutí předložen. 2) Jediný společník vykonávající působnost valné hromady je nejvyšším orgánem společnosti. Působnost valné hromady vykonává Město Hodonín jako jediný společník v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích dle 102, odst. 2 písm. c) prostřednictvím rady města (dále jen Rady). 3) Při jednáních o věcech spadajících do působnosti valné hromady společnosti se postupuje podle jednacího řádu Rady. 4) Rozhodnutí ve věcech spadajících do působnosti valné hromady jsou přijímána usneseními Rady. Realizaci těchto rozhodnutí zabezpečuje starosta města na základě pověření způsobem stanoveným zákona o obchodních korporacích. 5) Rozhodnutí společníka při výkonu působnosti valné hromady musí mít písemnou formu a musí být podepsáno společníkem. Forma notářského zápisu se vyžaduje v případech stanovených zákonem.

5 IX. Působnost zastupitelstva města 1) Do výlučné působnosti Zastupitelstva města Hodonína náleží v souladu se zákonem č. 28/2000 Sb. 84, odst. 2, pfsm. e): a) schvalování zakladatelské listiny/společenské smlouvy a jejích změn, b) rozhodování o založení nebo zrušení společnosti, c) rozhodování o účasti ve společnosti. X. Působnost Rady města Hodonína 1) Do působnosti Rady města Hodonína (dále jen Rada) náleží v souladu s 102 odst. 2 písm. c) zákona o obcích a 190 zákona é. 90/2012 Sb. zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákona o obchodních korporacích): a) schvalování záměrů podnikatelské činnosti, b) schvalování řádné, mimořádné a konsolidované a v případech stanovených zákonem i mezitímní účetní závěrky, rozhodování o rozdělení zisku nebo jiných vlastních zdrojů a úhradyztrát, c) rozhodování o změnách výěe základního kapitálu nebo o připuštěni nepeněžitého vkladu či o možnosti započtení peněžité pohledávky vůči společnosti proti pohledávce na splnění vkladové povinnosti, - d) volba, odvolání a odměňování jednatele, - e) volba, odvolání a odměňování členů dozorčí rady, f) rozhodování o věcech souvisejících s provozním řízením společnosti, které nejsou touto zakladatelskou listinou svěřeny do působnosti jednatele a rozhodování o ostatních úkonech příslušejících valné hromadě, která nejsou ve výlučné působnosti zastupitelstva l, g) schvalování plánu hospodaření společnosti na roční období a jeho případné úpravy v průběhu roku,- h) schvalování smlouvy o výkonu funkce jednatele. Xt. Svoláváni 1) Jednání ve věcech spadajících do působnosti valné hromady jsou zařazována do programu Rady na návrh jednatele společnosti nejméně dvakrát ročně. Při svoláváni zasedání Rady postupuje starosta v souladu sjednacím řádem tohoto orgánu. - 2) Jednatel společnosti je povinen požádat starostu města o svolání zasedání Rady v případech, kdy je povinnost jednatele svolat valnou hromadu stanovena zákonem o obchodních korporacích a v případech, kdy je třeba přijmout jiné rozhodnutí, které spadá do působnosti valné hromady. 3) Vyžadují-li to zájmy společnosti, může o svolání zasedání Rady k otázkám týkajícím se společnosti požádat také dozorčí rada. XII. Jednatel společnosti

6 1) Statutárním orgánem společnosti je jeden jednatel, kterému přísluší obchodní vedení společnosti.- 2) Jednatel zastupuje společnost samostatně. Podepisování za společnost se děje tak, že k vytištěné nebo vypsané obchodní firmě společnosti připojí jednatel svůj podpis.- 3) Jednatel zastupuje společnost způsobem upraveným zakladatelskou listinou a obecně závaznými právními předpisy. 4) Jednatel společnosti rozhoduje ve všech záležitostech společnosti, které nejsou obecně závaznými' předpisy, touto zakladatelskou listinou nebo rozhodnutím jediného společníka svěřeny k rozhodování jedinému společníkovi nebo dozorčí radě. 5) Jednateli přísluší zejména: a) požadovat svolání Rady z důvodů stanovených touto zakladatelskou listinou nebo zákonem, b) předkládat Radě návrhy rozhodnutí ve věcech, které spadají podle této zakladatelské listiny do její působnosti, c) vykonávat usnesení zastupitelstva a rady města přijaté podle této zakladatelské listiny, - d) zajišťovat řádné vedení předepsané evidence, účetních knih a ostatních dokladů společnosti, e) udělovat plné moci, - f) vydávat pracovní a organizační řád.- 6) Právní jednání související s nabýváním, zcizováním nebo zatěžováním nemovitosti a právní jednání související s přijetím úvěrů nebo půjček převyšujících hodnotu , - Kč je jednatel oprávněn provést jen po předchozím souhlasu valné hromady.- 7) Pro jednatele platí pravidla o střetu zájmů a zákaz konkurence v souladu s ustanoveními občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích se zákonnými důsledky z toho vyplývajícími. - 8) Jednatel je povinen vykonávat svoji funkci s péčí řádného hospodaře a zachovávat mlčenlivost o důvěrných'informacích a skutečnostech souvisejících se společností. - 9) Jednatel je povinen účastnit se jednání zastupitelstva města pokud je Předmě_tem_Jednanl rozhodovaní o věcech společnosti a k těmto věcem předkládat svá vysvětlení, ^případně může předkládat pozměňovací návrhy nebo protinavrhy Jednatel je povinen účastnit se jednání Rady, je-li předmětem jednání rozhodování týkající se společnosti. 10) Vztah jednatele společnosti ke společnosti se řídí ustanoveními občanskéhozákoníku a zákona o obchodních korporacích. Při sjednání smlouvy o výkonu funkce s jednatelem je společnost vázána rozhodnutím Rady. Obecně Jednateli přísluší za výkon funkce odměna, příp. podíl na zisku, pokud tak rozhodne jediný společník. XIII. Dozorčí rada 1) Dozorčí rada je kontrolním orgánem společnosti. Dozorčí rada dohlíží na podnikatelské činnosti společnosti. - 2) Při své činnosti se dozorčí rada řídí obecně závaznými předpisy touto zakladatelskou listinou a rozhodnutími jediného společníka v působnosti valné hromady společnosti.- 3) Dozorčí radě přísluší zejména:

7 a) kontrolovat dodržování obecně závazných předpisů, této zakladatelské listiny a rozhodnutí jediného společníka společnosti, b) prozkoumávat řádnou, mimořádnou a konsolidovanou, popřípadě i mezitímní účetní závěrku, návrh na rozdělení zisku nebo úhradu ztráty, určení výše a způsobu výplaty podílu na zisku a odměn, podávat zprávu o svých zjištěních jedinému společníkovi,- c) požádat o svolání Rady, vyžaduje-li to zájem společnosti,- d) kdykoli nahlížet do účetnictví, evidence, obchodních knih, účetních knih a ostatních dokladů společnosti a kontrolovat tam obsažené údaje e) přezkoumávat výkon působnosti jednatele,- f) předkládat Radě nejméně jedenkrát ročně zprávu o své činnosti, 4) Dozorčí rada společnosti je sedmičlenná. Členem dozorčí rady může být pouze fyzická osoba splňující obecné podmínky bezúhonnosti. Členem dozorčí rady nemůže být jednatel společnosti 'nebo jiná osoba oprávněná podle zápisu v obchodním rejstříku jednat za společnost. - 5) Členy dozorčí rady volí jediný společník na dobu čtyř let. Opakovaná volba člena dozorčí rady je možná. Člen dozorčí rady může být v průběhu trvání funkčního období odvolán na základě rozhodnutí Rady v působnosti valné hromady. Výkon funkce odvolaného člena dozorčí rady končí dnem, který určí Rada. Člen dozorčí rady může z funkce odstoupit písemným odstoupením doručeným společnosti. Výkon funkce člena dozorčí rady, který odstoupil ze své funkce, končí dnem, kdy písemné odstoupení je prokazatelně doručeno společnosti. Jednatel je povinen oznámit odstoupení člena dozorčí rady Radě na jejím nejbližším zasedání.- 6) Pro člena dozorčí rady platí obdobně jako pro jednatele pravidla o střetu zájmů a zákaz konkurence v souladu s ustanoveními občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích zákonnými důsledky z toho vyplývajícími. 7) Dozorčí rada volí ze svého středu předsedu a místopředsedu. 8) Dozorčí rada zasedá nejméně dvakrát ročně. Způsob svoláváni, jednání a usnášeni stanoví jednací řád, který vypracuje dozorčí rada a schválí Rada. Členství v dozorčí radě a účast člena na jednání dozorčí rady je nezastupitelné. 9) Členové dozorčí rady jsou povinni vykonávat svoji funkci s péčí řádného hospodáře a zachovávat mlčenlivost o důvěrných informacích a skutečnostech souvisejících se společností.- 10) Vztah člena dozorčí rady ke společnosti se řídí ustanoveními zákona o obchodních korporacích a ustanoveními občanského zákoníku o smlouvě příkazní. Členovi dozorčí rady přísluší za výkon této funkce odměna. Měsíční odměnu dozorčí radě stanovuje Rada. XIV. Jednání a podepisování zaměstnanci společnosti 1) Zaměstnanci společnosti mohou vůči třetím osobám jednat a podepisovat pouze v rozsahu platných vnitřních organizačních norem (organizačního případně podpisového řádu), případně podle individuálního písemného zmocnění uděleného jednatelem společnosti. - XV. Evidence a účetnictví společnosti

8 1) Společnost vede evidenci a účetnictví způsobem předepsaným obecně závaznými právními předpisy. Za vedení účetnictví odpovídá jednatel, který v případech stanovených zákonem nebo na základě rozhodnutí Rady v působnosti valné hromady zabezpečuje ověření řádné účetní závěrky a mimořádné účetní závěrky auditorem. Jednatel předkládá Radě společně s řádnou účetní závěrkou návrh na rozdělení zisku či úhradu ztrát a výroční zprávu o hospodaření a podnikatelské činnosti a o stavu majetku. 2) Soustavu informací vytváří společnost v rozsahu předepsaném obecně závaznými předpisy a poskytuje údaje o své činnosti příslušným státním orgánům podle těchto předpisů. XVI. Řádná účetní závěrka 1) Účetním obdobím společnosti je kalendářní rok. Po skončení účetního období je jednatel povinen zabezpečit bez zbytečného odkladu sestavení řádné účetní závěrky a to způsobem stanoveným obecně závaznými právními předpisy tak, aby poskytovala úplný, věrný a pravdivý přehled o majetkové a finanční situaci společnosti, o výši docíleného zisku nebo vzniklých ztrát. Obdobně se sestavuje i mimořádná účetní závěrka. XVII. Rozdělování zisku a úhrada ztrát společnosti 1) Rozdělení zisku společnosti, po zaplacení daní a poplatků, odvodů a jiných plateb, k nimž je společnost povinna, rozhoduje Rada v působnosti valné hromady v tomto pořadí: a) doplnění sociálního fondu společnosti, b) naplnění jiných fondů společnosti, pokud jsou zřízeny, - c) výplata podílu na zisku, d) výplata odměn orgánům společnosti, e) jiné účely f) zůstatek zisku převést do nerozděleného zisku minulých let. 2) Rada v působnosti valné hromady může rozhodnout že zisk nebo jeho část zůstane nerozdělena nebo že bude použit k navýšení základního kapitálu společnosti. 3) Ztráty kryje společnost podle rozhodnutí Rady použitím nerozděleného zisku minulých let společnosti nebo snížením základního kapitálu společnosti. XVIII. Fondy společnosti 1) Společnost zřizuje sociální fond. Základním zdrojem fondu je příděl z čistého zisku společnosti po zdanění. Pravidla užití fondu stanoví interní předpis společnosti schválený dozorčí radou. 2) Na návrh jednatele může Rada v působnosti valné hromady rozhodnout o zřízení jiného fondu, přitom stanoví jeho účel, způsob doplňování a pravidla jeho užití.

9 XIX. Zrušení, zánik a likvidace společnosti 1) Jediný společník může rozhodnout o zrušení společnosti její přeměně na jinou^společn st nebo družstvo, či o sloučení, splynutí nebo rozdělení společnosti. Společnost se dále zruší rozhodnutím "jediného společníka o zrušení společnosti s likvidací, rozhodnutím soudu o zrušení společnosti, prohlášením konkurzu na majetek společnosti nebo zamítnutím návrhu na prohlášení konkurzu pro nedostatek majetku. 2) Způsob provedení likvidace se řídí obecně závaznými předpisy Likvjdační zůstatek po vypořádání veškerých závazků společnosti připadá jedinému společníkovi. 3) Společnost zaniká ke dni vymažu z obchodního rejstříku. XX. Oznamování 1) Skutečnosti stanovené obecně závaznými předpisy touto zakladatelskolj. NStino_u_l,1eb^ rozhodnutím jediného společníka, se zveřejňují oznámením na internetových stránkách společnosti www. laznehodonin. cz. 2) Písemnosti určené jedinému společníkovi se doručují na adresu společníka uvedenou v či. II. této'zakladatelské listiny nebo fyzickým předáním proti podpisu jediného společníka.- XXI. Právní poměry společnosti a řešení sporů 1) Vznik, právní poměry a zánik společnosti, jakož i všechny právní vztahy vyplyvajici^ze zakladatelské listiny a jiných skutečností ohledně společnosti, se řídí českým právním řádem a českými právními předpisy. 2) Ve všech soudních sporech týkajících se vnitřních poměrů společnosti je příslušný k projednání obecný, místně příslušný soud jediného společníka společností. - XXII. Účinnost 1) Tato zakladatelská listina nabývá platnosti a účinnosti okamžikem jejího schválení zastupitelstvem města Hodonína. XXIII. Ustanovení při zakládání společnosti 1) Vkladová povinnost zakladatele:- Zakladatel Město Hodonín, se sídlem Masarykovo nám. 53/1, Hodonín, IČ J a'"vkíadovou povinnost a zavazuje se ji splnit peněžitým vkladem ^ ve výši T. Oo6. 0o6,ÓO~Kč (slovy: jedenmilion korun českých), a to do 60 (slovy: šedesáti) dnů ode dne schvalení"teto zakladatelské listiny zastupitelstvem města Hodonína na účet u banky, který za tímto účelem zřídí na firmu zakládáno společnosti správce vkladu. 2) Správce vkladů:

10 Správcem vkladů je určen Ing. Milan Sýkora, nar , bytem Lužice Velkomoravská 193/270, PSČ Správce vkladu je povinen zakladateli sdělit do 30 (slovy: třiceti) dnů od dne schválení této zakladatelské listiny zastupitelstvem města Hodonína účet u banky, na který je zakladatel povinen splnit svou vkladovou povinnost. 3) Určení jednatele a členů dozorčí rady společnosti: a) Zakladatel určuje jednatelem společnosti Ing. Milana Sýkoru, nar , bytem Lužice, Velkomoravská 193/270, PSČ b) Zakladatel určuje členy dozorčí rady společnosti: Ing. Milan Chromý, nar , bytem Štěpnice 2, Hodonín Ing. Ivo Knápek PhD., nar , bytem Partyzánská 34, Hodonín- Libor Malovaný, nar , bytem Jižní 9, Hodonín Ing. Marián Maňák, nar , bytem Vrchlického 1136, Dubňany Mgr. Jiří Mráka, nar , bytem Slunečná 24, Hodonín Libor Střecha, nar , bytem Na Pískách 4, Hodonín - Ing. Antonín Tesařík, nar , bytem Slunečná 14, Hodonín- 4) Účinnost tohoto článku je vázána na splnění poslední z následujících rozvazovacích podmínek: a) vznik společnosti, b) úplné splnění vkladové povinnosti zakladatele či jeho právního nástupce. Splněním poslední z uvedených rozvazovacích podmínek tento článek zaniká. - -

MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 47. schůze rady města

MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 47. schůze rady města MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. l, 695 35 Hodonín Bod číslo: projednání: konané dne: ^ 47. schůze rady města 14. 2.2017 Obsah zprávy: Záměr změny právní formy příspěvkové organizace TEZA Hodonín Důvod projednávání:

Více

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o.

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. I. Jediným společníkem obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. je statutární město Přerov, IČ: 003 01 825,

Více

Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu)

Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu) Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu) ----------------------------------- I. - Doba trvání společnosti ---------------------------------------------

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014)

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) Městské služby Písek s.r.o. upravená dle ustanovení 132 a násl. zák. č. 90/2012 Sb. o obchodních korporacích (dále jen ZOK ) Společník: I.část Město Písek,

Více

Zakladatelská listina. o založení společnosti s ručením omezeným. Lesy města Písku s.r.o.

Zakladatelská listina. o založení společnosti s ručením omezeným. Lesy města Písku s.r.o. Zakladatelská listina o založení společnosti s ručením omezeným Lesy města Písku s.r.o. upravená dle ustanovení 146 a následujících zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o

Více

Základní ustanovení - oddíl prvý

Základní ustanovení - oddíl prvý Základní ustanovení - oddíl prvý.. Stanovy Načeradské služby s.r.o. I. Založení společnosti Společnost byla založena Obcí Načeradec jako jediným zakladatelem. O založení společnosti rozhodlo v souladu

Více

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151 Za první : Společnost s ručením omezeným byla založena dne 5.4. 2007 na dobu neurčitou. ------------------------------- Za druhé : Obchodní firma : -------------------------------- Obchodní firma společnosti

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným

ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným Příloha č. 1 Městská realitní agentura, s.r.o. U Lesa 865/3a, Havířov-Město, PSČ 736 01 ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným 1 Článek I Základní ustanovení 1. Společnost s ručením

Více

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S,

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, NZ 28/2014 N 31/2014 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, sepsaný dne 27.3.2014, slovy: dvacátého sedmého března roku dvoutisícího čtrnáctého, JUDr. Miroslavou Papežovou, notářkou se sídlem v Českém Brodě, Husovo

Více

Zakládací listina nadačního fondu

Zakládací listina nadačního fondu Zakládací listina nadačního fondu I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu zní: Nadační fond Žernosecká Sovička 1.2 Sídlem nadačního fondu je: Žernosecká 1597/3, 182 00 Praha 8 - Kobylisy

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Představenstvo akciové společnosti GPD a.s., se sídlem v Děčíně V, Předmostí 1860/6, PSČ 405 02, IČO: 25031881 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad

Více

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. MAS Zlatá cesta, o. p. s. (dále jen společnost ) vznikla dne 3. srpna 2006 zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským

Více

Stejnopis Notářský zápis

Stejnopis Notářský zápis strana první Stejnopis Notářský zápis N 467/2016 NZ 411/2016 sepsaný dne 14.12.2016 (čtrnáctého prosince roku dva tisíce šestnáct) mnou, JUDr. Františkem Boučkem, notářem se sídlem v Praze, v notářské

Více

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným N 1504/2014 NZ 1384/2014 Strana první STEJNOPIS Notářský zápis sepsaný JUDr. Miroslavem Michálkem, notářem se sídlem v Třebíči, dne 7.10.2014 (slovy: sedmého října dva tisíce čtrnáct) v kanceláři notáře

Více

(1) Společník společnosti je:

(1) Společník společnosti je: Strana jedna NZ 332/2017 STEJNOPIS N 351/2017 ---------------------------------N o t á ř s k ý z á p i s------------------------------ sepsaný JUDr. Petrem Hochmanem, notářem se sídlem v Praze, dne 2.

Více

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y Schváleno řádnou valnou hromadou společnosti dne 1 I. Obecná ustanovení 1 Firma a sídlo společnosti

Více

STEJNOP/S. zápis. Notářský. zakladatelské listiny o založení společnosti s ručením omezeným

STEJNOP/S. zápis. Notářský. zakladatelské listiny o založení společnosti s ručením omezeným Nz 72/2014 N 74/2014 STEJNOP/S Notářský zápis sepsaný v notářské kanceláři ve Vsetíně, ul. Smetanova čp. 1137, PSČ 755 01, dne pátého února roku dvou tisícího čtrnáctého (5.2.2014), JUDr. Danou Menclerovou,

Více

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Obchodný zákonník do 31.12.2013 upravoval tzv. německý model hlavní akcionáři jsou zastoupení v dozorčí radě a ne v představenstvu dozorčí rada řídí představenstvo, které je

Více

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP Projekt BEC2 jako nástroj lokálního rozvoje č. CZ.03.3.60/0.0/0.0/15_024/0002768 je spolufinancován z Evropské unie.

Více

STANOVY SPOLKU UNIE ENOLOGŮ ČR, z.s. Článek 1 Název spolku. Článek 2 Sídlo spolku. Článek 3 Cíle Spolku a jeho činnost:

STANOVY SPOLKU UNIE ENOLOGŮ ČR, z.s. Článek 1 Název spolku. Článek 2 Sídlo spolku. Článek 3 Cíle Spolku a jeho činnost: STANOVY SPOLKU UNIE ENOLOGŮ ČR, z.s. 1.1. Název spolku je UNIE ENOLOGŮ ČR, z.s. (dále v textu jen Spolek) Článek 1 Název spolku 1.2. Spolek je založen podle z.č. 89/2012 Sb. občanského zákoníku. 1.3. Spolek

Více

STEJNOPIS N o t á ř s k ý z á p i s

STEJNOPIS N o t á ř s k ý z á p i s STEJNOPIS N o t á ř s k ý z á p i s N 377/2016 Nz 337/2016 sepsaný dne 06.04.2016 (slovy: šestého dubna roku dva tisíce šestnáct) jménem JUDr. Jany Borské, notářky se sídlem v Praze, jejím zástupcem ustanoveným

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A o založení společnosti s ručením omezeným, uzavřená dle 105 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Uvedeného dne, měsíce a roku níže podepsaní

Více

N o t á ř s k ý z á p i s

N o t á ř s k ý z á p i s strana první: ----------------------------------------------------------------------------------- N 119/2016 NZ 116/2016 S t e j n o p i s N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný jménem Mgr. Zuzany Geroldové,

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NORDIC MOBILE s.r.o. aktuální znění ke dni

ZAKLADATELSKÁ LISTINA SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NORDIC MOBILE s.r.o. aktuální znění ke dni ZAKLADATELSKÁ LISTINA SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NORDIC MOBILE s.r.o. aktuální znění ke dni 24.4.2015 Článek 1 Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti zní: NORDIC MOBILE s.r.o.

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Úvodní ustanovení II. Předmět smlouvy

Úvodní ustanovení II. Předmět smlouvy NÁVRH SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE ČLENA PŘEDSTAVENSTVA AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI uzavřená ve smyslu ustanovení 59 zák. č. 90/2012 Sb. a 2430 zák. č. 89/2012 Sb. ve znění pozdějších právních předpisů (dále jen ZOK

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s.

STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek I. Založení Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. (dále jen společnost) byla založena na základě

Více

Stanovy akciové společnosti VLT Brno, a.s.

Stanovy akciové společnosti VLT Brno, a.s. Stanovy akciové společnosti VLT Brno, a.s. 1. Firma a sídlo společnosti : 1.1. Obchodní firma společnosti zní: VLT Brno, a.s. (dále jen společnost ) 1. 1.2. Obec, v níž je umístěno sídlo, je: Brno 2. Internetová

Více

Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným

Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným I. Úvodní ustanovení Společníci:------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. pan xxxxxx

Více

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Stanovy akciové společností SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Článek 1 Založení akciové společnosti Akciová společnost SPORTZONE, a.s. (dále jen společnost

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE. Obchodní firma, sídlo společnosti

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE. Obchodní firma, sídlo společnosti STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE I. Základní ustanovení 1 Obchodní firma, sídlo společnosti 1. Obchodní firma (dále jen firma ) společnosti zní: CHEMPEX - HTE, a.s. (dále jen společnost ). 2. Sídlo

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

Účastník činí přede mnou, notářkou, dnešního dne toto právní jednání - vyhotovuje tento : ---- PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY SPOLEČNOSTI

Účastník činí přede mnou, notářkou, dnešního dne toto právní jednání - vyhotovuje tento : ---- PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY SPOLEČNOSTI STEJNOPIS Strana první ------------------------------------------------------------------------------- NZ 254/2014 N 279/2014 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S sepsaný dne dvacátého čtvrtého listopadu roku dva

Více

STATUT Nadačního fondu Evraz

STATUT Nadačního fondu Evraz STATUT Nadačního fondu Evraz PR1:\111809\02\2#9T02!.DOC\79211.0003 A. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu je: Nadační fond Evraz (dále jen nadační fond

Více

VZOR. Smlouva o zřízení nadace (nadační listina) Zřizovatelé:

VZOR. Smlouva o zřízení nadace (nadační listina) Zřizovatelé: VZOR Smlouva o zřízení nadace (nadační listina) Zřizovatelé: 1. Název (právnické osoby):... Sídlo... IČ:... zapsaná do obchodního rejstříku vedeného soudem v..., odd..., vložka... jednající panem:... a

Více

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. -----------------------------------------------

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. ----------------------------------------------- Společenská smlouva obchodní společnosti BEDENIKA s.r.o. v úplném znění ke dni 23. 6. 2010 se mění takto: --------------------------------------------------------------------------------- Dosavadní znění

Více

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost )

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) ------------------------------------------------------------- I. ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:...

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... VZOR Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... Čl. 1 Úvodní ustanovení 1.... (název vč. zkratky právní formy)...(dále jen společnost ) vznikla dne... zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností

Více

Dům kultury města Ostravy, a.s.

Dům kultury města Ostravy, a.s. Dům kultury města Ostravy, a.s. Stanovy společnosti Úplné znění k 25. 6. 2014 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek l Založení akciové společnosti Obchodní společnost Dům kultury města Ostravy, a.s. (dále jen

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i Vysočina Vyklantice, a.s.

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i Vysočina Vyklantice, a.s. S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i Vysočina Vyklantice, a.s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Založení akciové společnosti Tyto stanovy upravují právní poměry obchodní společnosti Vysočina

Více

STEJNOPIS. Totožnost přítomných byla notářce prokázána

STEJNOPIS. Totožnost přítomných byla notářce prokázána Strana první. STEJNOPIS N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný dne 23.10.2015: dvacátého třetího října roku dva tisíce patnáct, Mgr. Ivanou Schovánkovou, notářkou v Berouně, v notářské kanceláři v Berouně -

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SINGULÁRNÍ SPOLEČNOST VEVERSKÁ BITÝŠKA Z.S. I. Název spolku (1) Spolek má název Singulární Společnost Veverská Bitýška z.s. (dále jen Společnost ). (1) Společnost byla založena

Více

Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti -----------------------------------------------------------------

Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti ----------------------------------------------------------------- Návrh znění stanov společnosti JIRASGAMES, a.s. Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti ----------------------------------------------------------------- 1. Obchodní firma společnosti zní: JIRASGAMES,

Více

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i E4U a.s.

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i E4U a.s. S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i E4U a.s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Založení akciové společnosti Tyto stanovy upravují právní poměry obchodní společnosti E4U, a.s. (dále jen

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti jsou právnické osoby založené za účelem podnikání. Zakladateli mohou být právnické i fyzické osoby. Známe tyto formy: Obchodní

Více

Článek III. Obchodní název, sídlo

Článek III. Obchodní název, sídlo Příloha I Společenská smlouva o založení společnosti s ručením omezeným dle zákona č. 513/91 Sb. pro společné provozování podnikatelské činnosti pod obchodním jménem Níže uvedeného dne, měsíce a roku se

Více

Zakládací listina ústavu

Zakládací listina ústavu Zakládací listina ústavu Čl. I Zakladatel Jméno fyzické osoby: Mgr. Martin Šťastný Trvalé bydliště: Nad Plovárnou 3737/9 r. č.: 660530/1923 (dále jen zakladatel ) Čl. II Název a sídlo ústavu 1. Název ústavu

Více

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s.

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. ************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. I. Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti

Více

Jizerky pro Vás o.p.s.

Jizerky pro Vás o.p.s. Jizerky pro Vás o.p.s. Název společnosti: Jizerky pro Vás, obecně prospěšná společnost Sídlo společnosti: Kořenov 480, PSČ 468 49 Oblast působení: oblast Jizerských hor a Krkonoš Orgány společnosti jsou:

Více

------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------

------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------ ---------------------------------------------- akciové společnosti ---------------------------------------------

Více

STATUT NADAČNÍHO FONDU I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Zřízení nadačního fondu. Článek 2 Název a sídlo Fondu. Článek 3 Trvání Fondu

STATUT NADAČNÍHO FONDU I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Zřízení nadačního fondu. Článek 2 Název a sídlo Fondu. Článek 3 Trvání Fondu STATUT NADAČNÍHO FONDU I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Zřízení nadačního fondu 1. Nadační fond (dále jen Fond ) vznikl na základě zakladatelské listiny ze dne 25.10.2016. Článek 2 Název a sídlo Fondu 1.

Více

Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným. I. Obchodní firma. II. Sídlo společnosti. III. Předmět podnikání

Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným. I. Obchodní firma. II. Sídlo společnosti. III. Předmět podnikání Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným I. Obchodní firma Obchodní firma zní: EKO servis Zábřeh s.r.o. II. Sídlo společnosti Sídlem společnosti je: Zábřeh, Dvorská 1491/19, PSČ 789 01. III.

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ice - industrial services a.s. (dále jen společnost ) v úplném znění ke dni 28. Srpna 2014. 1. Všeobecná ustanovení

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ice - industrial services a.s. (dále jen společnost ) v úplném znění ke dni 28. Srpna 2014. 1. Všeobecná ustanovení STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ice - industrial services a.s. (dále jen společnost ) v úplném znění ke dni 28. Srpna 2014 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Obchodní firma společnosti zní: ice industrial services

Více

Strana první. NZ 338/2016 N OTÁŘSKÝ ZÁPIS

Strana první. NZ 338/2016 N OTÁŘSKÝ ZÁPIS Strana první. NZ 338/2016 S TEJNOPIS N OTÁŘSKÝ ZÁPIS sepsaný dne 8.3.2016 (slovy: osmého března roku dva tisíce šestnáct) mnou, JUDr. Jarmilou Valigurovou, notářem se sídlem v Ostravě, v mé notářské kanceláři

Více

II. Název společnosti Název společnosti je: Místní akční skupina Svazku obcí Blatenska, o.p.s.

II. Název společnosti Název společnosti je: Místní akční skupina Svazku obcí Blatenska, o.p.s. Úplné znění zakladatelské listiny Místní akční skupiny Svazku obcí Blatenska, o.p.s., se sídlem Blatná, J.P. Koubka 4, PSČ 388 01, IČ 26081822 ve znění platném ke dni 8. 6. 2011 založené na základě zákona

Více

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s.

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. (úplné znění) 1. Obchodní firma, sídlo společnosti a identifikační číslo 1. Obchodní firma společnosti zní PROPERTY.BPH a.s. (dále jen společnost ), pod touto

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Lesy města Písku s.r.o. V Písku dne: 27.2.20155 23.1.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.2.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti Lesy města Písku s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

STATUT. VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV, o.p.s. s t a t u t :

STATUT. VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV, o.p.s. s t a t u t : STATUT VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV, o.p.s. IČ 260 04 674, se sídlem Turnov, Jana Palacha 804, PSČ 511 01, zapsané v rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským soudem v Hradci Králové oddíl

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení 1 STATUT obecně prospěšné společnosti Čl. I. Obecná ustanovení 1) Obecně prospěšná společnost Dobrodiní o.p.s. se sídlem 734 01 Karviná Ráj, U Lesa 713 byla založena Zakládací smlouvou ze dne 14.10.2003.

Více

Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV. Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: Část III.

Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV. Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: Část III. Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: 1. Název a sídlo nadačního fondu Název: Nadační fond HOSPITAL BROUMOV Sídlo: třída Masarykova

Více

II. Název společnosti Název společnosti je: Místní akční skupina Svazku obcí Blatenska, o.p.s.

II. Název společnosti Název společnosti je: Místní akční skupina Svazku obcí Blatenska, o.p.s. Statut obecně prospěšné společnosti Místní akční skupiny Svazku obcí Blatenska, o.p.s., se sídlem Blatná, Na Tržišti 727, PSČ 388 01, IČ 26081822 ve znění platném ke dni 8.6.2011 založené na základě zákona

Více

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í ORGANIZAČNÍ ŘÁD s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 P r a h a 2 0 0 3 1 1 OBSAH 1 OBSAH... 2 2 ÚVOD...3 2.1 VZNIK

Více

Návrh. Stanov. společnosti JP, akciová společnost

Návrh. Stanov. společnosti JP, akciová společnost Návrh Stanov společnosti JP, akciová společnost Článek 1 Založení společnosti, zápis do obchodního rejstříku a vznik společnosti Akciová společnost (dále jen společnost ) je právnickou osobou, která byla

Více

S T A N O V Y akciové společnosti ZEPO Bohuslavice, a.s.

S T A N O V Y akciové společnosti ZEPO Bohuslavice, a.s. S T A N O V Y akciové společnosti ZEPO Bohuslavice, a.s. Příloha č. 1 Článek I. Založení akciové společnosti Akciová společnost ZEPO Bohuslavice, a.s. (dále jen společnost) byla založena zakladatelskou

Více

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA ALL CATERING s. r. o. Společenská smlouva

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA ALL CATERING s. r. o. Společenská smlouva Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným I. Úvodní ustanovení Společníci: Tajtlová Nikola, Stegmann Petr, Berjak Filip, Holek Jakub, Vobořilová Adriana, Souhradová Eliška, Česnohlídek Michael,

Více

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE se sídlem v Říčanech u Brna, náměstí Osvobození 340, PSČ 664 82 DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění ČÁST

Více

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY akciové společnosti na společnost s ručením omezeným Strana 1 PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM vyhotovený ve smyslu ustanovení

Více

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Vendelínek, o.p.s.

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Vendelínek, o.p.s. Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Vendelínek, o.p.s. (dále jen "Společnost") 1. ZAKLADATELÉ, NÁZEV A SÍDLO SPOLEČNOSTI 1.1 Zakladatelem Společnosti je: společnost Josefínka s.r.o., IČ: 246

Více

STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Článek 2. Sídlo Společnosti.

STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Článek 2. Sídlo Společnosti. STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Obchodní firma Společnosti zní: TOOL SERVICE, a. s. Článek 2. Sídlo Společnosti. Sídlo Společnosti je umístěno v obci:

Více

Stanovy akciové společnosti. MAM Group a.s.

Stanovy akciové společnosti. MAM Group a.s. Stanovy akciové společnosti MAM Group a.s. 1. FIRMA A SÍDLO SPOLEČNOSTI 1.1. Obchodní firma společnosti zní: MAM Group a.s. (dále jen společnost ). 1.2. Obec, v níž je umístěno sídlo společnosti, je: Praha.

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1

Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1 Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1 Správní rada Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě vydává toto úplné znění statutu: Část I. Úvodní ustanovení 1.

Více

STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s.

STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s. STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s. Úplné znění schválené valnou hromadou konanou dne 2.12.2016 Č l á n e k I. Úvodní ustanovení Akciová společnost AGROPROVODOV a.s. v důsledku realizace změny

Více

O ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM

O ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM SPOLEČENSKÁ SMLOUVA SPOLEČNOSTI, SE SÍDLEM V., IČ:.., ZAPSANÉ V OBCHODNÍM REJSTŘÍKU SOUDU V, V ODDÍLU A VE VLOŽCE.SE MĚNÍ TAK, ŽE SE ZCELA NAHRAZUJE TÍMTO NOVÝM ÚPLNÝM ZNĚNÍM: SPOLEČENSKÁ SMLOUVA O ZALOŽENÍ

Více

Společnost s ručením omezeným. Mgr. Mikuláš Vargic

Společnost s ručením omezeným. Mgr. Mikuláš Vargic Společnost s ručením omezeným Mgr. Mikuláš Vargic Společnost s ručením omezeným Zákon o obchodních korporacích spolu s novým občanským zákoníkem přinesly zásadní změny v zakládání a fungování obchodních

Více

Aktuální znění k (strana 1 z počtu 7 stran celkem)

Aktuální znění k (strana 1 z počtu 7 stran celkem) Jáchymov Property Management, a.s. Praha, Hvožďanská 2053/3, PSČ 148 00, IČO: 45359229 registrace v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 17790 Stanovy obchodní společnosti Jáchymov

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti Triangl, a.s. se sídlem: Praha 9 - Letňany, Beranových 65, PSČ 199 02, IČ: 281 61 050, která je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více

Důvodová zpráva: Za PaVZ. Jiří Kučera

Důvodová zpráva: Za PaVZ. Jiří Kučera Důvodová zpráva: Předmětem bodu jednání je schválení/rozhodnutí o změně zakladatelské listiny spol. Technické služby Jablonec nad Nisou, s.r.o., IČ: 25475509, sídlem Souběžná 2349/7, 466 01 Jablonec nad

Více

STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015)

STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015) STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015) Nadační fond CANI PREAMBULE Nadační fond CANI si klade za cíl vybudovat, provozovat a podporovat výcvik canisterapeutických psů, terapii za pomoci canisterapie,

Více

Smlouva o výkonu funkce člena představenstva

Smlouva o výkonu funkce člena představenstva Smlouva o výkonu funkce člena představenstva I. Účastníci Společnost VÍTKOVICE IT SOLUTIONS a.s. sídlem Ostrava Moravská Ostrava, Cihelní 1575/14, PSČ 702 00 IČ: 286 06 582 zastoupena Ing. Janem Světlíkem,

Více

Statut obecně prospěšné společnosti GYPRI, o. p. s.

Statut obecně prospěšné společnosti GYPRI, o. p. s. Statut obecně prospěšné společnosti GYPRI, o. p. s. čl. I Úvodní ustanovení 1. Obecně prospěšná společnost GYPRI, o. p. s. byla založena zakládací smlouvou ze dne 4.6.1998 a vznikla dne 30.9.1998 zápisem

Více

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s.

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. STANOVY akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. I. Obchodní firma a sídlo 1. Obchodní firma společnosti je: Břevnov DELTA, a.s. 2. Sídlo společnosti je umístěno v obci Praha. II. Předmět podnikání Předmětem

Více

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno S t a n o v y Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno I. Obecná ustanovení 1. Zakládá se občanské sdružení občanů, kteří mají zájem se aktivně podílet na vytváření a naplňování výchovné a vzdělávací koncepce

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

1. Josef Skládanka, nar , bytem Bílovice nad Svitavou, Severní 137/

1. Josef Skládanka, nar , bytem Bílovice nad Svitavou, Severní 137/ Strana první N 670/210 NZ 613/2010 N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný dne dvacátéhotřetího září roku dvatisícedeset (23.9.2010) mnou, JUDr. Hanou Kožiakovou, notářkou se sídlem v Opavě, v mé kanceláři v

Více

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo )

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo ) Stanovy družstva TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo identifikační číslo 004 83 389, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl Dr, vložka 73 1. FIRMA A SÍDLO

Více

PROJEKT PŘEMĚNY. Obchodní firma: Thalia, a.s. Thalia s.r.o. IČ: 630 79 542 630 79 542 Praha 6 Bubeneč, Podbabská 1112/13, PSČ 16000

PROJEKT PŘEMĚNY. Obchodní firma: Thalia, a.s. Thalia s.r.o. IČ: 630 79 542 630 79 542 Praha 6 Bubeneč, Podbabská 1112/13, PSČ 16000 PROJEKT PŘEMĚNY Projekt změny právní formy dle zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, v platném znění, obchodní společnosti Thalia, a.s., IČ: 630 79 542, se sídlem Praha

Více

Stanovy společnosti RMV trans, a.s.

Stanovy společnosti RMV trans, a.s. Stanovy společnosti RMV trans, a.s. 1. Základní ustanovení ------------------------------------------------------------------------- 1.1. Firma společnosti zní: RMV trans, a.s. --------------------------------------------------

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s.

Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s. Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s. Článek I Obchodní korporace 1) Právní formou obchodní korporace je akciová společnost (dále jen společnost ). 2) Společnost je založena na dobu neurčitou. 3) Společnost

Více

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ).

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ). Příloha č. 1 Návrh stanov akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. 1. Firma a sídlo společnosti 1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále

Více

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s.

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s. Důvodová zpráva A) Popis současné situace V současné době zajišťuje městskou autobusovou dopravu (dále MAD) na území SMJN a správního obvodu ORP Dopravní sdružení obcí Jablonecka (dále DSOJ), které tuto

Více

STANOVY. přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění:

STANOVY. přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění: STANOVY přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění: článek I. Základní ustanovení (1) Obchodní firma zní: CZ STAVEBNÍ HOLDING, a.s.

Více