Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK"

Transkript

1 Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Přítomni: /22/ Delegáti a delegátky: /18/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Johana Lomová (VŠUP), Michal Melichárek (AAVŠ), Martin Petrus (UHK), Kateřina Polínková (VŠB TUO), Petr Rataj (SLU), Michal Rudecký (UTB), David Řezáč (UO), Nikoleta Sýkorová (VŠKV), Markéta Šestáková (VŠTE), Ondřej Šín (VŠFS), Marie Štěrbová (VFU), Zdeněk Vondra (VŠE), Helena Zrůstová (MU) Náhradníci a náhradnice s právem hlasovacím: /4/ Petr Dvořák (VUT), Eva Koudelková (UPCE), Apolena Rychlíková (AMU), Kamila Veselá (VŠH) Náhradníci a náhradnice s hlasem poradním: Miroslav Makajev (UK), Helena Morozová (ZČU), Martin Ovsík (UTB), Daniel Thibaud (UO), Jiří Tomek (VŠTE) Omluveni: Delegáti a delegátky: Petr Pacher (PA), Daniel Suchánek (ŠAVŠ) Náhradníci a náhradnice: Hana Bendžíková (MU), Marek Bukovan (VŠB TUO), Pavla Černá (UJEP), Eliška Jandová (ŠAVŠ) Hosté: Slaven Elčić (externí člen LK SK RVŠ), Markéta Havelková (externí členka KSEZ SK RVŠ), Samuel Zajíček (AS UK)

2 Zahájení Předseda SK RVŠ přivítal přítomné a stručně představil návrh programu schůze. K návrhu nikdo nevznesl připomínky ani doplnění, program byl schválen tichým souhlasem jako usnesení č. 13/11/ Informace o činností předsednictva Předseda SK RVŠ informoval, že se dne 17. ledna uskutečnilo 9. zasedání Předsednictva RVŠ, jehož se zúčastnil i náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy Tomáš Hruda. Jednání se týkalo zejména současného stavu přípravy novely zákona o vysokých školách (viz bod 5 schůze) a také nově nastalé legislativní situace v návaznosti na přijetí zákona č. 501/2012, kdy by veřejné vysoké školy měly své hospodaření převést do tzv. režimu státní pokladny. Veřejné vysoké školy si podle této právní úpravy mají zřídit účty u České národní banky, prostřednictvím kterých jim budou distribuovány veřejné prostředky. Mělo by být umožněno zachování a využívání stávajících účtů škol, tedy převod prostředků, není ale zřejmé, za jakých podmínek. Česká konference rektorů i Rada vysokých škol vyjádřily výrazné obavy z možných dopadů a nejistotu ohledně dalšího fungování vysokých škol v těchto podmínkách, včetně rizika destabilizace vysokoškolského prostředí. Rada vysokých škol se domnívá, že toto opatření, jehož hlavní motivací je zřejmě potřeba posílení státního dohledu, je v rozporu s deklarovanými záměry Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) posílit autonomii vysokých škol. Předseda RVŠ Jakub Fischer bude nadále jednat s ministrem financí o možnosti vynětí veřejných vysokých škol z okruhu institucí, kterých se režim státní pokladny týká. Usnesení Předsednictva Rady vysokých škol je veřejně k dispozici zde: Dalším projednávaným tématem byla situace v programu ERASMUS z iniciativy Evropské komise se jedná o novém přístupu k zahraničním mobilitám, kdy by se stávající programy soustředily do jednoho. Součástí změn v pojetí mobilitních programů má být i zavedení půjček, zejména na podporu studia celého cyklu navazujícího magisterského studia v zahraničí. Proti navrhovaným změnám se již ostře vymezila Evropská studentská unie. V tuto chvíli se jedná o postoji členských zemí Evropské unie, výsledkem může být kompromisní návrh. Kateřina Polínková vznesla dotaz na výhledy financování mobilitních programů. Předseda SK RVŠ uvedl, že pravděpodobnost úplného zastavení podpory těchto aktivit je téměř nulová, podstatné změny se ale mohou týkat zdrojů a způsobů jejich financování. Předseda SK RVŠ dále informoval o plánovaném semináři v rámci projektu Bologna Experts , který má komora uspořádat společně se slovenskou reprezentací vysokoškolských studujících, Študentskou radou vysokých škôl. Seminář by se měl týkat vládních politik a změn v českém a slovenském vysokém školství. Uskuteční se na přelomu dubna a května 2013 v Brně, za každou stranu by se jej mělo zúčastnit zhruba 15 osob.

3 Místopředseda pro zahraniční záležitosti Michal Melichárek připomněl, že SK RVŠ je také členskou organizací mezinárodní federace doktorských studujících (EURODOC). Spolupráce na této úrovni zahrnuje především komunikaci prostřednictvím ových konferencí a několikrát ročně přímou účast na jednání. V tuto chvíli se však koordinací spolupráce na úrovni EURODOC nikdo aktivně nevěnuje. Vyzval proto přítomné doktorandy a doktorandky, aby se na něj v případě zájmu o spolupráci na úrovni EURODOC obrátili. 2. Informace o činnosti komisí, sekce a pracovních skupin Předseda SK RVŠ konstatoval, že z důvodu nepřítomnosti předsedů komisí před jednáním nezasedala Komise pro sociální a ekonomické záležitosti ani Legislativní komise. Členové a členky Sekce soukromých vysokých škol nebyli přítomni v počtu, který by sekci umožňoval usnášeníschopnost. Předseda Komise pro vědeckou a tvůrčí činnost Petr Baierl uvedl, že se komise věnovala přípravě plánu činnosti, zabývala se dále také změnami v programu ERASMUS a spoluprací s Akreditační komisí. Předseda Komise pro vysokoškolskou samosprávu Štěpán Esterle informoval, že komise pracuje na vytvoření sborníku ze Studentské konference akademických senátorek a senátorů 2012, zahájila také diskusi o změnách Statutu Ceny Jana Opletala, respektive o možné změně koncepce celé ceny. Na příštím jednání by již mělo být jasné stanovisko komise k této věci. KVS také připravila plán činnosti na nadcházející rok. Místopředseda pro zahraniční záležitosti Michal Melichárek uvedl, že pracovní skupina pro zahraniční záležitosti se bude zabývat dalším rozvojem zahraniční spolupráce SK RVŠ, zejména možností přímého zapojení do projektů Evropské studentské unie, spoluprací se studentskými organizacemi zemí V4(+) a se slovenskou ŠRVŠ. Slaven Elčić, který je pověřen vedením pracovní skupiny pro PR, informoval, že skupině byl předložen návrh loga studentské právní poradny. Informoval také o akronymu PODPORA - právní odborná poradna. 3. Informace z akademických obcí Přítomní se vzájemně stručně informovali o současném dění na svých vysokých školách. Delegátky za OU a VŠB TUO informovaly o postupu při vyjednávání sloučení obou vysokých škol. Delegáti za UHK a VUT informovali o záměru otevřít mateřskou školu při jejich univerzitách.

4 4. Volba místopředsedy pro organizaci a řízení Předseda SK RVŠ připomněl, že na předchozí schůzi do třetího kola volby postoupili kandidáti Martin Petrus a Markéta Šestáková. Vyzval přítomné, aby navrhli členy volební komise pro třetí kolo volby. Navrženi byli: Štěpán Esterle, Marek Hodulík, Nikoleta Sýkorová a Ondřej Šín. SK RVŠ jednomyslně schválila volební komisi v navrženém složení jako usnesení č. 13/11/02. Předsedou volební komise se stal Štěpán Esterle. Oba kandidáti následně představili sebe i své aktivity formou prezentací. Proběhla krátká diskuse, po které bylo zahájeno třetí kolo volby. Předseda volební komise vysvětlil pravidla volby a dohlédl na řádnou distribuci volebních lístků. Bylo vydáno 22 hlasovacích lístků, odevzdáno 22 hlasovacích lístků, z toho 20 platných. Pro Martina Petruse se vyjádřilo 12 hlasů, pro Markétu Šestákovou 8 hlasů. Místopředsedou pro organizaci a řízení byl zvolen Martin Petrus. 5. Příprava novely zákona o vysokých školách Předseda SK RVŠ informoval o dosavadním postupu v jednání o novele zákona o vysokých školách. Od 13. prosince 2012 se zástupci vysokých škol, nominovaní za tímto účelem do pracovní skupiny, setkávali se zástupci MŠMT dvakrát týdně. Výsledkem těchto jednání by měl být upravený katalog reformních témat, který MŠMT plánuje zveřejnit do 25. ledna. O tomto upraveném katalogu bude poté opětovně jednat s pracovní skupinou, tato jednání by měla uzavřít diskuse, na kterou budou přizváni i další členové předsednictev RVŠ i ČKR. MŠMT posléze připraví paragrafové znění novely, které projde vnitřním i vnějším připomínkovým řízením. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala deklaroval záměr předložit návrh novely Vládě ČR do konce března Předseda Legislativní komise Marek Hodulík uvedl, že k průběhu jednání a předloženým dílčím materiálům se ve dnech 7., 8. a 11. ledna opakovaně sešla Legislativní komise RVŠ. Její další jednání proběhne 18. února, mělo by shrnovat dosavadní diskuse k novele jako celku a formulovat návrhy stanovisek pro Sněm RVŠ, který se uskuteční 21. února. Předseda SK RVŠ informoval o změnách v připravovaném obsahu novely, jak zatím vyplynuly z dosavadních jednání. Upozornil, že z původního plánu uzavírat jednotlivé tematické okruhy přímo na jednáních MŠMT upustilo, mimo jiné i proto, že okruhy témat jsou vzájemně propojené. Vzhledem k rychlosti projednávání nepředcházela některým závěrům dostatečně podrobná diskuse. Výstupy z jednání se neopírají o písemně stvrzený konsenzus, klíčové proto bude až paragrafové znění návrhu novely.

5 V oblasti profilace studijních programů, která v zásadě nahrazuje diskusi o diverzifikaci vysokých škol jako institucí, bylo dosaženo shody na tom, že by se neměla vztahovat na doktorský cyklus studia. Tři typy profilovaných studijních programů profesní, akademický a výzkumný tedy mají školy realizovat jen v bakalářském a magisterském cyklu. Za tímto účelem MŠMT vydá jako podzákonný předpis standardy, které budou podrobněji definovat náležitosti jednotlivých profilů. Na profily studijních programů bude MŠMT navazovat jejich financování i podmínky akreditace. Zajišťování kvality ve vysokém školství bude nově pracovat s institucionálními akreditacemi, které mají v zásadě stvrzovat schopnost instituce fungovat jakožto vysoká škola. MŠMT pracuje s termínem ověřit funkčnost vnitřního systému zajišťování kvality, podrobnější vymezení zřejmě nebude součástí přímo novely zákona o vysokých školách, MŠMT jej upraví podzákonnými předpisy standardy. Dalším prvkem bude akreditace oblastí vzdělávání, která bude vysoké škole umožňovat vytváření, realizaci a rušení vlastních studijních programů v dané oblasti. MŠMT zatím pracuje s návrhem 39 oblastí vzdělávání, který vznikl v projektu Q-Ram. Podmínky pro udělení akreditace oblasti vzdělávání, respektive náležitosti, které bude muset vysoká škola splňovat, aby takovou akreditaci získala, stanoví MŠMT standardy. MŠMT rovněž hodlá vyhodnocovat to, do jaké míry odpovídá činnost školy (vnitřní systém zajišťování kvality a výstupy vzdělávací činnosti) ambicím školy, v případě, že činnost školy nebude ve výborném souladu s ambicemi, bude škola nucena akreditovat jednotlivé studijní programy obdobně, jako je tomu dosud. Nově také bude zřízena Národní akreditační agentura (NAA), která bude samostatným správním úřadem a ve správním řízení bude udělovat či odnímat akreditace a současně také provádět vnější hodnocení vysokých škol. Předsedu NAA bude jmenovat vláda, do procesu nominací i některých činností NAA však má vstupovat i vysokoškolská reprezentace. Současný systém ustavování docentů a profesorů bude zachován, vznikne ale institut, který umožní zapojení do akademické a vědecké činnosti na úrovni profesorské pozice osobám mimo akademické prostředí. Pro účely akreditací se má rovněž nově posuzovat výkon všech osob na příslušném pracovišti, ne pouze počet osob s titulem docenta a profesora či jejich výkony. Na úrovni řízení dojde k posílení role správních rad, které budou nově spolurozhodovat společně s akademickým senátem o návrhu rozpočtu, kontraktu a návrhu podkladů k akreditačnímu řízení. Správní rada bude moci v případě rozporu s postojem AS vrátit senátu návrh k novému projednání; toto veto správní rady bude AS moci přehlasovat 3/5 většinou všech členů. MŠMT také přislíbilo stanovit předpoklady pro výkon člena správní rady veřejné vysoké školy. Předseda SK RVŠ uvedl, že současná podoba návrhu je prezentována jako kompromis mezi postojem vysokých škol a Svazu průmyslu a dopravy. Novou a zásadní kompetencí rektora bude pravomoc dojednávat s MŠMT kontrakt, který posléze předkládá AS ke schválení. Kontrakt bude novým nástrojem financování vysokých škol, jehož prostřednictvím se bude rozdělovat 90 % prostředků určených na činnost vysokých škol. Každá vysoká škola bude povinna si vyjednat kontrakt na tři roky, ten bude obsahovat cíle a závazky, kterých chce vysoká škola za tuto dobu dosáhnout (včetně počtu studujících/absolventů v daných studijních programech či oblastech).

6 Předseda SK RVŠ upozornil na možnost, že tímto opatřením bude ministerstvu de facto umožněno centrálně plánovat počty absoventů v jednotlivých studijních programech, což je prvek, který se v českém vysokém školství objevil naposledy před rokem Pokud se rektor vysoké školy nedohodne s MŠMT na podobě kontraktu, bude jeho nesjednání mít dopady na činnost vysoké školy v podobě redukce finančních prostředků na 90 %, jejich využití bude stanoveno jednostranným rozhodnutím MŠMT. Novela zákona o vysokých školách upraví kontraktové financování spíše na obecné úrovni, podrobnější podmínky a náležitosti stanoví ministerstvo v podzákonném předpisu. David Řezáč upozornil na skutečnost, že princip stanovování počtů absolventů na Univerzitě obrany funguje, protože se jedná o státní a rezortně příslušnou školu. Vzhledem k postihům, které implikuje neplnění stanovených počtů, to považuje za výrazné omezení autonomie vysoké školy. Petr Dvořák vznesl dotaz týkající se způsobu posuzování nových institucí konkrétně fakult v případě, že u nich přirozeně nebude možné hodnotit výkon několik let zpětně. Předseda SK RVŠ uvedl, že se domnívá, že se vznikem nových útvarů na úrovni vysokých škol či fakult MŠMT výhledově nepočítá. Kvalifikované stanovisko k tomuto trendu však podle něj bude možné zaujmout až v návaznosti na podobu paragrafového znění novely, kde bude proces akreditace a hodnocení popsán. V diskusi dále vystoupili také Miroslav Makajev, Apolena Rychlíková a Samuel Zajíček. David Řezáč se dotázal, na kterých částech návrhu nyní panuje shoda mezi reprezentacemi a MŠMT. Předseda SK RVŠ konstatoval, že obecné stanovisko k návrhu novely zatím ČKR ani RVŠ nezaujaly, klíčový bude zřejmě návrh paragrafového znění novely. 6. Poplatky na vysokých školách aktuální informace Předseda SK RVŠ informoval, že P SK RVŠ schválilo usnesení k nezákonným poplatkům na vysokých školách v tom smyslu, v jakém se na předchozí schůzi vyjádřilo plénum SK RVŠ. Usnesení spolu s projednaným podkladovým materiálem analýzou zpracovanou Helenou Zrůstovou bylo zasláno náměstkovi Hrudovi. Podle posledních informací se MŠMT tímto podnětem zabývá a mělo by v dohledné době zveřejnit své stanovisko. 7. Různé Tajemnice SK RVŠ Heda Čepelová požádala přítomné o případné návrhy na lokalitu konání 13. výjezdní schůze SK RVŠ, která proběhne ve dnech března.

7 Zakončení Předseda SK RVŠ poděkoval členům a členkám za účast a ukončil schůzi. 12. schůze SK RVŠ se uskuteční 21. února na půdě Univerzity Karlovy v Praze, v bezprostřední návaznosti na jednání Sněmu RVŠ. Zapsala: Za správnost: Heda Čepelová, tajemnice Miroslav Jašurek, předseda Martin Petrus, místopředseda pro organizaci a řízení

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ 19. ledna 2012, Praha UK Přítomni: /31/ Delegáti a delegátky: /30/ Barbora Adolfová (AMU), Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik

Více

Zápis z 15. schůze SK RVŠ

Zápis z 15. schůze SK RVŠ Zápis z 15. schůze SK RVŠ 16. května 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Přítomni: 25 Delegáti a delegátky: /20/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ Zápis ze 18. schůze SK RVŠ 13. října 2013, Telč (MU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: /14/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Přítomni: /21/ Delegáti a delegátky: /17/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Přítomni: /18/ Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 16. schůze SK RVŠ

Zápis z 16. schůze SK RVŠ Zápis z 16. schůze SK RVŠ 13. června 2013, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL),

Více

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Přítomni: /19/ Delegáti a delegátky: /13/ Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK),

Více

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK)

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /17/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Vlasta Hledíková (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek

Více

Zápis z 24. schůze SK RVŠ

Zápis z 24. schůze SK RVŠ Zápis z 24. schůze SK RVŠ 22. dubna 2014, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 20 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková /OU/,

Více

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK)

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /14/ Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Jan Kozubík (MU), Sabina

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ Zápis ze 4. schůze SK RVŠ 12. dubna 2012, Praha UK Přítomni: Delegáti a delegátky: /22/ Barbora Adolfová (AMU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Šimon Heller (JU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav

Více

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2018-2020) 10. ledna 2018, Praha (Univerzita Karlova) Přítomni: 34 (25 s hlasovacím právem) Delegáti a delegátky: 23 Christopher James Downs /AAVŠ/, Martina

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 11. září 2014, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 14 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Miroslav

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 19 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková

Více

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 6. listopadu 2014, Praha (UK) Přítomni: 18 Delegáti a delegátky: 15 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Martin Hrnčíř /LA/,

Více

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ)

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) (SK RVŠ) POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Úvodní informace - veřejné a státní VŠ - 27 veřejných a státních vysokých škol, - 330 000 studentů - soukromé VŠ - 44 soukromých VŠ -

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 Obsah Komise pro sociální a ekonomické záležitosti...2 Komise pro vysokoškolskou samosprávu...3 Komise pro doktorské studium...4 Legislativní komise...5 Pracovní skupina

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Věcný záměr zákona o vysokých školách - stav po vypořádání připomínek

Věcný záměr zákona o vysokých školách - stav po vypořádání připomínek Věcný záměr zákona o vysokých školách - stav po vypořádání připomínek JUDr. Marek Hodulík Sněm RVŠ 26.1.2012 PROBLEMATICKÉ OKRUHY Postavení vysokých škol a jejich regulace Předpisy vysoké školy Orgány

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech března 2017

Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech března 2017 Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech 22. 23. března 2017 Přítomni: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK)

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. č. j.: KaRek/0074/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. října 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 Zpracovali: Šárka Exnerová Ing. Pavel Rousek Obsah 1 Členové... 3 1.1 Komora akademických pracovníků... 3 1.2 Studentská komora... 4 1.3 Předsednictvo...

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 18. - 19. října 2014, České Budějovice (JU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: 14 (15) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost Č. j.: VSPJ/06524/2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 7/2018 ze dne 21. listopadu 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Delegáti a delegátky: 14 Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 4. prosinec 2014, Praha (UK) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Lukáš Miklas

Více

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod)

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 5. 2010 (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Prezenční listina: Omluveni: 11 senátorů PhDr. Petr Balek, Vojtěch Bok, Daniela Cibulková,

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 24.4.2017 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 8 (+ 2 hosté) Komora akademických pracovníků: K. Cilečková, L. Krhutová, Š. Dořičáková, H. Lukšová, V.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) výjezdní zasedání, 6. - 8. března 2015, Lednice (MENDELU) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 18 Dominik Bečka /VŠE/, Jakub Čermák /VŠPJ/, Aneta Hašková

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK)

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis ze 7. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 5. 2. 2019 od 10:00 hod. v budově B Krajského úřadu Ústeckého kraje, Dlouhá 2760/15, 400 01

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit Přehled aktivit POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Přehled aktivit SK RVŠ - KAS - workshopy - legislativní činnost - tvorba pozičních dokumentů a jejich prosazování - boj za práva

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. Financování VVŠ prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. 1 Financování VVŠ z veřejných zdrojů v České republice Financování vzdělávací činnosti vysoké školy Neinvestiční výdaje příspěvek A,K,C, D, I, U, Neinvestiční

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program Stránka 1 Předmět Zasedání 9/2015 2018 Datum 13. února 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, Šubrtová Fakulta

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 5. 2014 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., doc. Ing. Martin

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin UPA199822 Akademický senát Fakulty elektrotechniky a informatiky Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin Přítomni

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Program: 1. Zahájení a uvítání přítomných. Doc. Machula přivítal

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 6/2015 2018 Datum 16. května 2016 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, očeň Fakulta

Více

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne 10.12.2009 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marcela Žáková, Mgr. Lenka Špirudová, PhD. Nepřítomni:

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne 5. 4. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 14 členů Bělka, Formánková, Gába, Janečka, Ješina, Kratochvíl, Kudláček, Maříková, Ořechovská, Salaj, Smékal,

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více