Zápis ze 4. schůze SK RVŠ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze 4. schůze SK RVŠ"

Transkript

1 Zápis ze 4. schůze SK RVŠ 12. dubna 2012, Praha UK Přítomni: Delegáti a delegátky: /22/ Barbora Adolfová (AMU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Šimon Heller (JU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Kristine Karakhanyan (VŠPJ), Eva Kašpárková (JAMU), Daniel Kunz (OU), Ondřej Lébl (UHK), Johana Lomová (VŠUP), Michal Melichárek (AAVŠ), Kateřina Polínková (VŠB TUO), Petr Rataj (SLU), Michal Rudecký (UTB), Daniel Suchánek (ŠAVŠ), Markéta Šestáková (VŠTE), Ondřej Šín (VŠFS), Marie Štěrbová (VFU), Petr Štursa (VŠCHT), Zdeněk Vodnra (VŠE), Helena Zrůstová (MU) Náhradnice s právem hlasovacím: /4/ Eva Koudelková (UP), Barbora Kunzová (ČVUT), Helena Morozová (ZČU), Kamila Veselá (VŠH) Náhradníci a náhradnice s právem poradním: Štěpán Esterle (VŠPJ), Ekaterina Chernysheva (AAVŠ), Vít Kulíšek (SLU), Martin Ovsík (UTB), Jana Pospíšilová (VŠE), Jiří Tomek (VŠTE) Omluveni: Delegáti a delegátky: Petr Baierl (ZČU), Vít Hanuš (ČVUT), Michaela Huňková (VŠH), Stanislav Kučera (ČZU), Ondřej Matúšek (TUL), Ivana Rösslerová (UP), Ján Salanci (MENDELU) Náhradníci a náhradnice: Marek Bukovan (VŠB TUO), Pavla Černá (UJEP), Lukáš Kaplan (ČZU), Josef Kaštil (UPOL), Pavel Lojda (JAMU), Martin Petrus (UHK), Jan Šeděnka (OU), Samuel Zajíček (UK) Hosté: Slaven Elčić (externí člen LK SK RVŠ), Josef Fontana (AS UK), Markéta Havelková (externí členka KSEZ SK RVŠ), Martina Králiková (MU), Miroslav Makajev (externí člen LK SK RVŠ), František Vinopal (AS FPR ZČU), Donika Zůbková (MU)

2 1. Zahájení Předseda SK RVŠ Miroslav Jašurek přivítal přítomné a stručně představil program schůze. SK RVŠ jej schválila tichým souhlasem v předloženém znění jako usnesení č. 12/04/1. 2. Informace o činnosti předsednictva Předseda SK RVŠ krátce představil činnost předsednictva SK RVŠ za uplynulý měsíc. Jednání o věcném záměru zákona o vysokých školách (dále VZZ VŠ), věcném záměru zákona o finanční pomoci studentům (dále VZZ FPS), financování vysokých škol i zahraničním akcím se věnují samostatné body schůze. Dne 13. března se uskutečnil informační seminář týmu Bologna Experts, kde se diskutovaly plánované akce SK RVŠ by do roku 2014 měla zorganizovat dva semináře zaměřené na Boloňský proces ze studentské perspektivy. Dne 21. března oznámil svou rezignaci ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš, ve funkci skončil dne 31. března V současné době nejsou k dispozici bližší informace o jeho nástupci či nástupkyni. Dne 22. března proběhlo 3. zasedání Předsednictva Rady vysokých škol. Diskutovalo se zejména o financování vysokých škol, konkrétně o plánovaném vázání veřejných prostředků v roce Podle usnesení Vlády ČR by mělo MŠMT v tomto roce ušetřit 2,5 miliardy Kč, z informací prezentovaných náměstkem ministra školství Ivanem Wilhelmem vyplynulo, že vysoké školy by se na těchto úsporách měly podílet až do výše 600 milionů Kč což představuje výraznou korekci původně avizované částky 300 milionů Kč. Předsednictvo RVŠ se vyslovilo proti jakémukoliv vázání prostředků ve vysokém školství. Dne 22. března proběhla také veřejná diskuse o školném na Velvyslanectví Spolkové republiky Německo. Panelu se zúčastnili: Brigitte Göbbels-Dreyling (Hochschulrektorenkonferenz), Miroslav Jašurek (SK RVŠ), Volker Meyer-Guckel (Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft), Stanislav Štech (UK), Tomáš Zima (1. LF UK) a Jiří Zlatuška (RVŠ). Dne 12. dubna P SK RVŠ na své schůzi projednalo a schválilo plány činností komisí. P SK RVŠ také schválilo Markétu Havelkovou jako externí členku Komise pro sociální a ekonomické záležitosti a Miroslava Makajeva jako externího člena Legislativní komise SK RVŠ. Vzhledem ke skutečnosti, že se Sekci soukromých vysokých škol dosud nepodařilo zvolit předsedu či předsedkyni, pověřilo P SK RVŠ jejím prozatímním řízením Ondřeje Šína. Michal Rudecký upozornil na absenci zápisu z poslední schůze. Chybějící dokumenty budou urychleně zveřejněny.

3 3. Informace o činnosti komisí a pracovních skupin Předseda Komise pro sociální a ekonomické záležitosti Dominik Dvořák informoval, že se komise zabývá aktuálními podklady pro financování vysokých škol, analýzou studujících se specifickými potřebami a analýzou zastoupení etnických a národnostních menšin na českých vysokých školách. KSEZ také dokončuje přípravu dotazníků zaměřených na ubytovací a stravovací služby poskytované studujícím. O činnosti Komise pro vysokoškolskou samosprávu informovala Helena Zrůstová. Komise se zabývala přípravou dotazníku pro studentské senátory a senátorky na fakultní i univerzitní úrovni, v dohledné době by se s dotazníky měla obrátit na jednotlivé senáty. Dotazník se bude zaměřovat na zastoupení studujících v akademických senátech, jeho návrh je možné připomínkovat na intranetu. Data získaná z dotazníkového šetření by měla vytvořit podklad pro informační materiál o akademické samosprávě. KVS také jednala o možnosti organizace konference studentských senátorů. Předseda Legislativní komise Marek Hodulík informoval, že se LK zabývala aktuálním vývojem v přípravě věcných záměrů zákona o VŠ a FPS, situací na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni a deklarovaným záměrem na zavedení zápisného na veřejných VŠ. Ondřej Šín, pověřený řízením Sekce soukromých vysokých škol, informoval, že v tuto chvíli je SSVŠ usnášeníschopná a její schůze se uskuteční bezprostředně po ukončení schůze pléna. V následné diskusi vznesl Marek Hodulík připomínku ke způsobu komunikace Komise pro vysokoškolskou samosprávu a akademických senátů, konkrétně ke způsobu šíření dotazníku. Uvedl, že nepovažuje za vhodné, aby se na akademické senáty jednotlivých vysokých škol obraceli jiní členové SK RVŠ bez aktivní účasti nebo alespoň vědomí delegáta a náhradníka dané vysoké školy v SK RVŠ. Bylo dohodnuto, že způsob komunikace komise znovu projedná a s připomínkou se vypořádá. 4. Zpráva o zahraničních cestách Místopředseda pro zahraniční záležitosti Ondřej Lébl informoval, že se ve dnech března společně s Kristine Karakhanyan zúčastnil 23. Evropské studentské konvence v dánské Kodani. Konvence se zaměřovala na uplatnitelnost absolventů, v současné době se zpracovávají její výstupy. Ve dnech 30. března 1. dubna se uskutečnilo setkání zástupců studentských reprezentací zemí V4(+) v maďarském Miskolci, jednalo se především o podpoře studujících, grantových a stipendijních systémech a také probíhajících reformách vysokého školství. SK RVŠ zde zastupovali Kristine Karakhanyan, Ondřej Lébl a Michal Melichárek.

4 5. Informace o dění v akademických obcích Členové akademické obce Slezské univerzity v Opavě oslovili vybrané ministry Vlády ČR s výzvou, aby nepodpořili při projednávání věcné záměry zákona o vysokých školách a o finanční pomoci studentům. Obdržené reakce vyzněly negativně. Akademický senát Janáčkovy akademie múzických umění v Brně se obrátil na předsedu Vlády ČR Petra Nečase s výzvou, aby nepodpořil věcné záměry zákona o vysokých školách a o finanční pomoci studentům. Obdržená reakce vyzněla negativně. Členové akademické obce Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně jednali ve věci připravovaných věcných záměrů s poslanci za Zlínský kraj. Vysoká škola ekonomická v Praze se zabývá obtížemi při vytváření rozpisu v souvislosti s personálními změnami na MŠMT a stavem jednání o vázání rozpočtových prostředků určených na vysoké školství v roce Zaměřuje se především na odhady dalšího vývoje. Akademický senát Ostravské univerzity v Ostravě vyjádřil podporu Akreditační komisi ČR a jejímu postupu ve věci Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. Zabývá se také plánovaným sloučením OU a VŠB TUO. Akademický senát Západočeské univerzity v Plzni se zabýval zejména situací na Fakultě právnické, škola nyní vyčkává na rozhodnutí MŠMT ve věci přijímání studujících do prvního ročníku magisterského studijního programu Právo s právní věda. AS ZČU přijal usnesení, ve kterém vyzývá vedení Fakulty právnické, aby nepřijímalo nové studenty do tohoto programu, dokud pro něj Západočeská univerzita v Plzni nezíská akreditaci, při které bude rozhodnutí MŠMT v souladu se stanoviskem Akreditační komise (viz také zápis z jednání AS ZČU dne 28. března: 6. Aktuální stav přípravy reformy vysokých škol Ve dnech 12. a 28. března proběhlo jednání o úpravách věcného záměru zákona o finanční pomoci studentům. SK RVŠ v návrhu identifikovala hlavní okruhy problematických bodů (okruh příjemců, role institutu studentských půjček, sociální citlivost, podpora práce/praxe při studiu jako součást FPS, vztah ke školnému a VZZ VŠ), v některých s autory VZZ FPS dospěla ke shodě na jejich úpravě. Vzhledem k míře provázanosti připravovaných změn v systému finanční podpory při studiu se zavedením školného byla další jednání přerušena do doby, kdy bude dojednána úprava zpoplatnění studia a souvisejcích opatření ve VZZ VŠ. Pracovní skupina pro přípravu věcného záměru zákona o vysokých školách (dále pracovní skupina ) se dohodla se zástupci MŠMT na jednání o principech reformy, které mělo proběhnout dne 15. března. Toto jednání bylo ze strany MŠMT na poslední chvíli z technických důvodů zrušeno (později bylo upřesněno, že MŠMT nebylo s to do daného termínu připravit podkladový materiál k jednání). Následně obdrželi členové pracovní skupiny upravený návrh VZZ VŠ, který obsahuje institut zápisného a zahrnuje některé další změny spíše technického charakteru.

5 Zároveň byla pracovní skupina pozvána na setkání dne 20. března, kde mělo proběhnout představení (tedy nikoliv projednání) návrhu změn VZZ VŠ. Tyto změny měly podle vyjádření MŠMT uvést materiál do souladu s připomínkami Legislativní rady vlády (dále LRV), která zasedala dne 23. března. Porovnání se zněním připomínek LRV, které má Rada vysokých škol k dispozici, však ukázalo, že ministerstvem navržené změny s nimi zcela nekorespondují. Po vzájemné dohodě reprezentací většina členů pracovní skupiny účast na setkání dne 20. března nepotvrdila s vysvětlením, že případné změny ve VZZ VŠ by měly být řádně projednány, a to až poté, co budou diskusi podrobeny samotné principy reformy vysokých škol. Na setkání byli za SK RVŠ přítomni Dominik Dvořák a Samuel Zajíček. Dne 29. března proběhlo první jednání o principech reformy vysokých škol. Projednávalo se odděleně kontraktové financování, řízení a samospráva vysokých škol a funkční místa docentů a profesorů. Dne 4. dubna pak proběhlo druhé jednání o principech, které se soustředilo zejména na zajišťování kvality ve vysokém školství. Zpoplatnění studia nebylo ústředním tématem diskuse. Zástupci MŠMT v zásadě trvali na stávající podobě návrhu, zástupci reprezentací opakovaně vyjádřili potřebu kvalitnějšího analytického a argumentačního podložení předložených návrhů. V některých oblastech (například postavení rady vysoké školy) byla teoreticky nalezena přijatelná řešení, ta však nebyla akceptována zástupci MŠMT jako kompromisní dohoda obou stran. Předseda SK RVŠ vyjádřil přesvědčení, že tato jednání věcně nenaplnila záměr diskutovat o hlavních principech reformy vysokých škol. Předseda SK RVŠ dále informoval o aktuálním vývoji připravovaných změn ve vysokém školství. Dne 10. dubna avizoval předseda Vlády ČR Petr Nečas na tiskové konferenci záměr vlády revidovat své programové prohlášení a nahradit v něm původní institut odloženého školného institutem zápisného. Podle dostupných informací by zápisné mělo činit zhruba Kč za semestr studia, veřejné vysoké školy by jej měly začít vybírat od akademického roku 2012/13. Tento záměr lze realizovat prostřednictvím přijetí novely stávajícího zákona o vysokých školách ve velmi krátkém časovém horizontu. Předseda koaliční strany Věci veřejné Radek John uvedl, že cílem zápisného je eliminovat negativní dopady rozpočtového vázání prostředků zejména na platy vyučujících v regionálním školství. Náměstek ministra školství Ivan Wilhelm prezentoval zápisné jako poplatek za administrativní úkony spojené s realizací studia. Z informací dostupných z médií není zcela zřejmé, zda je záměrem vlády, aby zápisné od října tohoto roku platili pouze nově přijatí studující, nebo i všichni stávající interpretace zástupců jednotlivých politických subjektů si v tomto ohledu protiřečí. Helena Zrůstová položila dotaz na osud připravované nové vysokoškolské legislativy v případě zavedení zápisného novelou stávajícího zákona, předseda SK RVŠ vyjádřil přesvědčení, že v takovém případě by k přijetí zcela nových zákonů upravujících vysoké školství v tomto volebním období nemuselo nutně dojít. Heda Čepelová v této souvislosti poukázala na možnost, že novela zákona o vysokých školách zahrne i některá další opatření dosud navrhovaná ve VZZ VŠ. Miroslav Makajev zpochybnil věcnou podstatu rozdílu mezi institutem školného a zápisného. Michal Melichárek upozornil, že je třeba věnovat pozornost také finanční pomoci při studiu, jejíž podoba je v současném návrhu odvozena od původně zamýšlené podoby školného.

6 Marek Hodulík vyjádřil přesvědčení, že by ze strany SK RVŠ bylo výhodnější počkat s vyjádřením na konkrétní návrh či formulaci v programovém prohlášení, které Vláda ČR předloží. Petr Štursa podpořil tuto tezi s tím, že v současné situaci může SK RVŠ reagovat pouze na informace z médií. Ondřej Lébl vyslovil názor, že operativní vyjádření SK RVŠ k současné situaci je potřebné i vzhledem ke stavu financování vysokého školství. Josef Fontana a Michal Melichárek poukázali na skutečnost, že záměr zavést zápisné namísto školného premiér veřejně deklaroval při oficiální příležitosti, lze jej proto chápat závazně. Heda Čepelová podotkla, že je možné usnesení koncipovat jako reakci na veřejné prohlášení předsedy Vlády ČR. Předseda SK RVŠ následně představil návrh usnesení. Po krátké diskusi a dílčí úpravě některých formulací vyvolal hlasování o návrhu v následujícím znění: SK RVŠ odmítá jakékoliv snahy o zpoplatnění studia na veřejných vysokých školách. V situaci, kdy klesají veřejné výdaje na vysoké školství a výhledově se objem těchto prostředků má nadále snižovat, takové opatření povede, podobně jako v mnoha evropských zemích, pouze k dalšímu navyšování plateb ze strany studujících a nebude mít žádné pozitivní dopady na kvalitu vysokoškolského vzdělávání a kulturu akademického prostředí. Kvalitní vysoké školství není možné zajistit bez odpovídající úrovně veřejného financování. Návrh na zavedení zápisného na veřejných vysokých školách nadto již v akademickém roce 2012/2013, tedy za pouhých šest měsíců, který oznámil předseda Vlády ČR v pondělí 10. dubna 2012, je ve vztahu k dalšímu rozvoji vysokého školství zcela nekoncepční. SK RVŠ jej považuje za zoufalou snahu o zpoplatnění vysokoškolského studia, jejímž jediným cílem je nahrazovat chybějící a stále klesající veřejné prostředky. Z toho důvodu je pro ni tento návrh nepřijatelný. 20/2/1 Návrh byl schválen jako usnesení č. 12/04/2. 7. Financování vysokých škol Dne 5. dubna se uskutečnilo jednání Reprezentativní komise pro rozpis rozpočtu veřejných vysokých škol (dále Reprezentativní komise ), předmětem jejíhož jednání byl mechanismus stanovení limitů počtu přijímaných do studijních programů veřejných vysokých škol v akademickém roce 2012/13. MŠMT předložilo reprezentacím příslušnou část Zásad a pravidel financování veřejných vysokých škol, která oproti loňskému roku představuje v některých ohledech významné změny jde zejména o dramatické zvýraznění role ukazatele nezaměstnanosti absolventů ve výpočtu limitů přijímaných, dále o relevanci upraveného ukazatele VKM především u bakalářských studijních programů a o rigidně plošný způsob snižování počtu přijímaných.

7 Návrh MŠMT znamená výrazné meziroční rozkolísání stanovených limitů a nepřispívá předvídatelnosti prostředí, které je nezbytné pro strategické plánování vysokých škol a jejich efektivní diverzifikaci. SK RVŠ k návrhu v tomto smyslu vznesla připomínky, MŠMT se zavázalo je vypořádat a během několika týdnů předložit upravený materiál, který bude předmětem následného jednání Reprezentativní komise. 8. Různé Kateřina Polínková upozornila na nedostatky ve fungování ové konference. Byla přislíbena náprava v co nejkratším možném časovém horizontu, tajemnice SK RVŠ doporučila zatím intenzivněji využívat intranetu. 9. Zakončení Předseda SK RVŠ poděkoval přítomným za účast a zakončil schůzi pléna. Následovaly schůze pracovních skupin. Zapsala: Za správnost: Heda Čepelová, tajemnice Miroslav Jašurek, předseda Michal Melichárek, místopředseda pro organizaci a řízení

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ 19. ledna 2012, Praha UK Přítomni: /31/ Delegáti a delegátky: /30/ Barbora Adolfová (AMU), Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Přítomni: 25 Delegáti a delegátky: /20/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis z 15. schůze SK RVŠ

Zápis z 15. schůze SK RVŠ Zápis z 15. schůze SK RVŠ 16. května 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ Zápis ze 18. schůze SK RVŠ 13. října 2013, Telč (MU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: /14/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Přítomni: /22/ Delegáti a delegátky: /18/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Přítomni: /21/ Delegáti a delegátky: /17/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Přítomni: /19/ Delegáti a delegátky: /13/ Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK),

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Přítomni: /18/ Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2018-2020) 10. ledna 2018, Praha (Univerzita Karlova) Přítomni: 34 (25 s hlasovacím právem) Delegáti a delegátky: 23 Christopher James Downs /AAVŠ/, Martina

Více

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK)

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /17/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Vlasta Hledíková (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek

Více

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK)

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /14/ Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Jan Kozubík (MU), Sabina

Více

Zápis z 24. schůze SK RVŠ

Zápis z 24. schůze SK RVŠ Zápis z 24. schůze SK RVŠ 22. dubna 2014, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 20 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková /OU/,

Více

Zápis z 16. schůze SK RVŠ

Zápis z 16. schůze SK RVŠ Zápis z 16. schůze SK RVŠ 13. června 2013, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL),

Více

Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR

Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR Vlastimil Růžička září 2017 Údaje o výdajích veřejných vysokých škol (VVŠ) převzaty z výročních zpráv o hospodaření (dále také VZH ) (snímky č. 5-8) Do

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. Financování VVŠ prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. 1 Financování VVŠ z veřejných zdrojů v České republice Financování vzdělávací činnosti vysoké školy Neinvestiční výdaje příspěvek A,K,C, D, I, U, Neinvestiční

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 11. září 2014, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 14 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Miroslav

Více

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 19 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková

Více

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost Č. j.: VSPJ/06524/2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 7/2018 ze dne 21. listopadu 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK)

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 6. listopadu 2014, Praha (UK) Přítomni: 18 Delegáti a delegátky: 15 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Martin Hrnčíř /LA/,

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Náklady a mzdy na českých veřejných vysokých školách

Náklady a mzdy na českých veřejných vysokých školách Náklady a mzdy na českých veřejných vysokých školách Vlastimil Růžička, Technologické centrum AVČR Duben 2018 Obsah: Počty studentů a akademických pracovníků... 1 Náklady na VVŠ... 4 Průměrné mzdy akademických

Více

Zápis z 1. zasedání AS FPR ZČU

Zápis z 1. zasedání AS FPR ZČU AKADEMICKÝ SENÁT Zápis z 1. zasedání AS FPR ZČU 12. května 2011 zasedací místnost děkanátu FPR ZČU Přítomno: 17 členů Omluven: 1 člen AS FPR ZČU byl po celou dobu svého jednání usnášeníschopný. Program

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 Datum jednání: 16. 12. 2014 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny, 30 členů akademického senátu

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Statistiky počtů studentů se specifickými potřebami na vysokých školách a souvisejících ekonomických dat za léta 2005, 2010 a

Statistiky počtů studentů se specifickými potřebami na vysokých školách a souvisejících ekonomických dat za léta 2005, 2010 a Statistiky počtů studentů se specifickými potřebami na vysokých školách a souvisejících ekonomických dat za léta 2005, 2010 a 2012 2015 Veškerá data byla čerpána z veřejně dostupných zdrojů Obsah VVZPO

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP:

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP: Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: 1. 1. 2014 31. 12. 2016 2. rok funkčního období: 2015 Obsah zprávy: 1. Struktura a orgány

Více

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 8. září 2016, Praha (UK) Přítomni: 20 Delegáti a delegátky: 19 Naděžda Glincová /SLU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Nina Jacques /AMU/,

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis ze zasedání AS ČZU v Praze dne

Zápis ze zasedání AS ČZU v Praze dne Zápis ze zasedání AS ČZU v Praze dne 20.12.2011 Přítomni: dle prezenční listiny, prof. Ing. Jiří Balík, CSc., Ing. Josef Vojáček, prof. Ing. Karel Voříšek, CSc., prof. Ing. Jaroslav Homolka, CSc. Program:

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 Obsah Komise pro sociální a ekonomické záležitosti...2 Komise pro vysokoškolskou samosprávu...3 Komise pro doktorské studium...4 Legislativní komise...5 Pracovní skupina

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) výjezdní zasedání, 6. - 8. března 2015, Lednice (MENDELU) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 18 Dominik Bečka /VŠE/, Jakub Čermák /VŠPJ/, Aneta Hašková

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

1. zasedání ze dne

1. zasedání ze dne 1. zasedání ze dne 8. 1. 2014 Usnesení 01-00 AS ČVUT FD souhlasil s tím, aby legislativní komise byla pro 1. zasedání i komisí volební. Usnesení 01-01 AS ČVUT FD schválil zápis ze 22. zasedání AS ČVUT

Více

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ)

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) (SK RVŠ) POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Úvodní informace - veřejné a státní VŠ - 27 veřejných a státních vysokých škol, - 330 000 studentů - soukromé VŠ - 44 soukromých VŠ -

Více

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 18. - 19. října 2014, České Budějovice (JU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: 14 (15) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Delegáti a delegátky: 14 Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 4. prosinec 2014, Praha (UK) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Lukáš Miklas

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Financování vysokého školství shrnutí doporučení TA04 pro období 2016-2020

Financování vysokého školství shrnutí doporučení TA04 pro období 2016-2020 Financování vysokého školství shrnutí doporučení TA04 pro období 2016-2020 Libor Svoboda Tým TA04 konference KREDO, Praha, 24. 9. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Tým TA04? Za dobu řešení se zapojilo cca

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 24.4.2017 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 8 (+ 2 hosté) Komora akademických pracovníků: K. Cilečková, L. Krhutová, Š. Dořičáková, H. Lukšová, V.

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 Zpracovali: Šárka Exnerová Ing. Pavel Rousek Obsah 1 Členové... 3 1.1 Komora akademických pracovníků... 3 1.2 Studentská komora... 4 1.3 Předsednictvo...

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 7. 6. 2018 Přítomni: 1. Karel Pačiska 8. Josef Březka (místopředseda) 2. Petr Vaněk 9. Josef Hnik

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Z Á P I S z řádného zasedání AS FP VUT v Brně konaného dne 08. března 2011

Z Á P I S z řádného zasedání AS FP VUT v Brně konaného dne 08. března 2011 Z Á P I S z řádného zasedání AS FP VUT v Brně konaného dne 08. března 2011 PŘÍTOMNI: Ing. Vladimír BARTOŠEK, Ing. Radek DOSKOČIL, Ph.D., Ing. Helena HANUŠOVÁ, CSc., Ing. Tomáš HERALECKÝ, Ph.D., Ing. Jiří

Více

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Středa 5. 10. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-21:30. Přítomni: - Členové AS FIT: Matěj Bartík, Rudolf B. Blažek (příchod

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne 4. 12. 2012 Počet přítomných senátorů: 12 Omluveni: Dr. Čulík, Ľuboš Mikolášik, Dr. Pochyla Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit Přehled aktivit POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Přehled aktivit SK RVŠ - KAS - workshopy - legislativní činnost - tvorba pozičních dokumentů a jejich prosazování - boj za práva

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: od 4. 12. 2013 do 3. 12. 2016 1. rok funkčního období: prosinec 2013 říjen 2014 Ustavující

Více

Studijní úspěšnost na českých vysokých školách v roce 2018

Studijní úspěšnost na českých vysokých školách v roce 2018 Studijní úspěšnost na českých vysokých školách v roce 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) v souladu se svými strategickými dokumenty i mezinárodními doporučeními dlouhodobě monitoruje

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Akademický senát AMU

Akademický senát AMU Akademický senát AMU 25.3.2015 ZDROJE ROZPOČTU AMU NA ROK 2015 DLE POSKYTOVATELE (v mil. Kč) Ostatní účelové prostředky Dar RWE Studio FAMU 0,3 mil DZS mobility 2,8 mil Cesnet projekt HAMU - 0,2 mil CŽV

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Zápis z 14. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 14. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 14. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 17. března 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Češková, Krčál, Dubský, Pošvicová,

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK)

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze 2011 C6 VUT MENDELU 2 Podpora spolupráce mezi podniky a brněnskými vysokými školami Ing. Pavla Štěpánková 0 332 332 2011 C7 VUT MENDELU 2 Podpora transparentního systému zajišťování a hodnocení kvality

Více

Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne

Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne 23. 3. 2016 Přítomní senátoři: Bc. Jana Boučková; PaedDr. Dana Egerová, Ph.D.; doc. RNDr. Mikuláš Gangur, Ph.D.; Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.; Kateřina

Více

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Pořadové číslo zápisu: 3 Datum zasedání: 17. listopadu 1999 Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Přítomni: Botlík, Brunda, Buzrla, Čemerková, Godulová, Jahodová, Malátek, Malátková, Partskhaladze,

Více

Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU

Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU AKADEMICKÝ SENÁT Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU 8. listopadu 2010, 16.30 hod. Přítomno: 10 členů Omluveno: 6 členů Neomluveni: 2 členové Po celou dobu jednání byl senát usnášeníschopný.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách

Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen Ministerstvo ) vyhlašuje,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. Č. j.: KaRek/0126/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. listopadu 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 33 senátorů

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP:

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP: Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: 1. 1. 2014 31. 12. 2016 3. rok funkčního období: 2016 Obsah Zprávy o činnosti AS FSE

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více