Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka"

Transkript

1 Uživtelská příručk

2 Symboly, upozornění způsob zobrzení položek v této příručce Bezpečnostní symboly V tomto dokumentu n projektoru jsou použity grfické symboly, které ukzují, jk používt projektor bezpečně. Seznmte se respektujte tyto výstržné symboly, by se zbránilo zrnění osob nebo poškození mjetku. Vrování Výstrh Tento symbol oznčuje pokyny, jejichž nedodržením by mohlo dojít ke zrnění nebo dokonce smrti z důvodů nesprávné mnipulce. Tento symbol oznčuje pokyny, jejichž nedodržením by mohlo dojít ke zrnění nebo poškození mjetku z důvodů nesprávné mnipulce. Oznčení obecných informcí Upozornění s g [Název] Název nbídky Oznčuje postup, jehož následkem může vzniknout škod nebo pornění v přípdě, že uživtel nebude dosttečně optrný. Oznčuje doplňkové informce, které by mohly být v souvislosti s dným témtem užitečné. Oznčuje stránku obshující podrobné informce týkjící se dného témtu. Oznčuje, že popis podtržených slov před tímto symbolem se nchází v glosáři. Viz kpitol "Glosář" v části "Příloh". s "Glosář" s.252 Oznčuje název tlčítk n dálkovém ovldči nebo n ovládcím pnelu. Příkld: Tlčítko [Esc] Oznčuje položky nbídky Konfigurce. Příkld: Vyberte položku Js v nbídce Obrz. Obrz - Js

3 Bezpečnostní vrování upozornění 3 Před použitím projektoru si přečtěte níže uvedený text. s Bezpečnostní pokyny Vrování upozornění týkjící se instlce K zvěšení projektoru n strop je zpotřebí použít volitelný stropní úchyt. s "Volitelné příslušenství" s.221 Vrování Projektor neinstlujte nepoužívejte n místech, kde by mohl být vystven vodě nebo dešti či vysoké vlhkosti, npříkld venku, v koupelně, u sprchy td. Mohlo by dojít k požáru nebo k úrzu elektrickým proudem. Při upevňování projektoru n strop je nutno použít speciální způsob instlce (stropní úchyt). Pokud není instlce proveden správně, projektor by mohl spdnout. To může mít z následek zrnění nebo nehodu. Obrťte se n prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Když n upevňovcí body montážní konzoly použijete lepidl proti uvolnění šroubů nebo pokud použijete n projektor mziv, oleje pod., může skříň projektoru prsknout způsobit pád projektoru ze stropního úchytu. Hrozí nehod pornění kohokoli, kdo právě bude pod stropním úchytem. Při instlci nebo úprvě nstvení montážní konzoly nepoužívejte lepidl proti uvolnění šroubů nebo mziv, oleje pod. Nezkrývejte větrcí vstupní otvor ni větrcí otvory projektoru. Při zkrytí některého z těchto otvorů se může zvýšit vnitřní teplot vzniknout požár. Před objektiv nepokládejte žádné hořlvé předměty. Pokud nstvíte plán n utomtické zpínání projektoru, jkékoliv odložené hořlvé předměty před objektivem mohou způsobit vznik požáru. Nesvzuje dohromdy npájecí kbel s dlšími připojovcími kbely. Mohlo by dojít k požáru. Používejte pouze určené npájecí npětí. Mohlo by dojít k požáru nebo k úrzu elektrickým proudem. Vrování Při mnipulci s npájecím kbelem si počínejte optrně. Mohlo by dojít k požáru nebo k úrzu elektrickým proudem. Při mnipulci s npájecím kbelem respektujte níže uvedené. - Do jedné elektrické zásuvky nepřipojujte více spotřebičů. - Nepřipojujte npájecí kbel do zásuvky, která je zprášená nebo znečištěná. - Npájecí kbel zsouvejte vždy ž n dorz. - Npájecí kbel nepřipojujte neodpojujte vlhkým rukm. - Při odpojování nethejte z npájecí kbel, le z koncovku. Vždy thejte z koncovku, ne z kbel. Nepoužívejte poškozený npájecí kbel. Mohlo by dojít k požáru nebo k úrzu elektrickým proudem. Při mnipulci s npájecím kbelem respektujte níže uvedené. - Npájecí kbel neuprvujte. - N npájecí kbel nepokládejte těžké předměty. - Npájecí kbel neohýbejte, nekruťte nethejte z něj velkou silou. - Npájecí kbel neumisťujte do blízkosti zdrojů tepl. Výstrh Projektor neumisťujte n nestbilní povrch, npříkld vrtký stolek nebo nkloněnou plochu. Při promítání ve svislé orientci instlujte projektor tk, by nespdl. V opčném přípdě hrozí pornění.

4 Bezpečnostní vrování upozornění 4 Upozornění Neinstlujte projektor n místě, kde působí vibrce nebo nárzy. Neinstlujte projektor do blízkosti vedení VN nebo zdrojů mgnetického pole. V opčném přípdě hrozí nesprávná funkce projektoru. Projektor nepoužívejte ni neskldujte n místě, kde působí extrémy teplot. Zbrňte tké působení prudkých změn teploty. Projektor skldujte používejte pouze n místech vyhovujících následující definici rozmezí skldovcích/provozních teplot: - Rozsh provozní teploty 0 ž +45 C (ndmořská výšk 0 ž m, bez kondenzce) 0 ž +40 C (ndmořská výšk ž m, bez kondenzce) 0 ž +35 C (ndmořská výšk ž m, bez kondenzce) - Rozsh skldovcích teplot: -10 ž +60 C (bez kondenzce) Upozornění Při promítání skloněným projektorem jej nenklánějte více než do povoleného úhlu. V opčném přípdě hrozí nesprávná funkce nebo nehod. Úhel nklonění Svisle: lze ninstlovt v libovolném úhlu v celém rozshu 360 stupňů Při používání v ndmořské výšce nd m nstvte položku Vysoká ndm. výšk n možnost Zpnuto. s Nbídk Rozšířené - Provoz - Vysoká ndm. výšk s Vodorovně: lze nklonit v rozshu (cc ±1,3 stupně) vysunutí zsunutí zdní podpěry. Podpěry lze nsdit nebo odejmout. Pozor - v přípdě vysunutí více než n 10 mm se podpěr oddělí. Po dokončení instlce nezpomeňte nstvit položku Orientce. Pokud toto nstvení není provedeno, projektor se neochlzuje správně může dojít k poruše lmp. s "Nstvení směru" s.27 Používání projektoru v nesprávném úhlu nebo chybné nstvení v nbídce Konfigurce má z následek poruchy zkrcuje životnost optických dílů.

5 Bezpečnostní vrování upozornění 5 Upozornění Zkontrolujte, zd je mezi stěnou větrcím otvorem resp. větrcím vstupním otvorem mezer, jk je uvedeno n následujícím obrázku. Větrcí otvor Větrcí vstupní otvor Při instlci více projektorů musí být mezi projektory mezer lespoň 50 cm. Zkontrolujte tké, zd horko z větrcí otvory nejde přímo do větrcí vstupní otvor. Poznámky k instlci n výšku Pro instlci n výšku je vyždován speciální montážní konzol. Kontktujte odborník připrvte montážní konzolu. Upozornění Instlci nplánujte tk, by montážní konzol nespdl. Pomocí běžně dostupných šroubů M6 (o délce do 12 mm) připevněte čtyři montážní body n projektoru k montážní konzole (není třeb demontovt nožky projektoru). Neumisťujte projektor přímo nd jiný projektor. Doporučujeme nstvovt zostření, lupu posun objektivu minimálně 20 minut po zpočetí promítání, protože obrz není hned po zpnutí projektoru stbilní. Při uprvování výšky obrzu svislým posunem objektivu uprvujte posouváním obrzu zdol nhoru. Při uprvování shor dolů se po provedení úprv může poloh obrzu ještě mírně posunout směrem dolů.

6 Bezpečnostní vrování upozornění 6 Upozornění Projektor vždy instlujte tk, by větrcí vstupní otvor mířil dolů. Pokud by větrcí vstupní otvor mířil dolů, projektor se nebude dobře chldit hrozí poruch. Úhel nklonění Používání projektoru v úhlech, které nejsou ukázány n obrázcích, ho může poškodit nebo způsobit nehodu. Zkontrolujte, zd projektor instlujete větrcí vstupní otvor dolů s dodržením mezery mezi projektorem podlhou td. dle následujícího obrázku. Zjistěte mezeru 400 x 200 mm pro zákldu, by nebyl blokován větrcí vstupní otvor. Vrování upozornění týkjící se použití Vrování Nezkrývejte větrcí vstupní otvor ni větrcí otvory projektoru. Při zkrytí některého z těchto otvorů se může zvýšit vnitřní teplot vzniknout požár. Při promítání se nedívejte přímo do objektivu. Během promítání neblokujte světlo z projektoru krytkou objektivu (snímtelnou) nebo knihou td. Pokud je světlo z projektoru blokováno, pk ploch, n kterou dopdá, se zhřeje n tkovou teplotu, která by mohl způsobit roztvení, spálení nebo vznik požáru. Vlivem održeného světl se může rovněž rozžhvit objektiv způsobit závdu projektoru. Chcete-li promítání ukončit, použijte funkci Vypnout A/V nebo vypněte projektor. Jko světelný zdroj projektoru je použit vysokotlká rtuťová lmp. Je-li lmp vystven otřesům nárzům, nebo pokud je používán ndměrně dlouho, může prsknout nebo se nemusí zpnout. Pokud lmp prskne, může dojít k úniku plynů k rozptýlení drobných střepů, které mohou způsobit zrnění. Dodržujte následující pokyny. - Nedemontujte ni nepoškozujte lmpu nevystvujte ji žádným nárzům. - Během používání nepřibližujte tvář blízko projektoru. - Obzvláštní optrnost je nutná v přípdě, že je projektor upevněn n strop, neboť z něj po odstrnění krytu lmpy mohou vypdnout mlé kousky skl. Když projektor čistíte nebo když lmpu chcete vyměnit smi, dávejte pozor, by kousky skl nevnikly do očí nebo úst. Po dokončení instlce nezpomeňte nstvit položku Orientce. Pokud toto nstvení není provedeno, projektor se neochlzuje správně může dojít k poruše lmp. s "Nstvení směru" s.27 Nepoužívejte lmpy, které již byly v provozu 2000 hodin nebo déle v normální instlci. Mohlo by to způsobit závdu projektoru nebo poruchu lmp. Pokud lmp prskne, ihned prostor vyvětrejte; dojde-li k vdechnutí drobných střepů nebo k jejich vniknutí do očí nebo úst, vyhledejte lékře. Kromě toho se seznmte s místními vyhláškmi věnovnými správné likvidci. Lmpu nevhzujte do odpdkového koše.

7 Bezpečnostní vrování upozornění 7 Výstrh Neumísťujte do blízkosti větrcích otvorů předměty, které by se mohly zdeformovt nebo jink poškodit teplem, nepřibližujte se tváří nebo rukm k větrcí otvory, když probíhá promítání. Upozornění Opkovně nevypínejte ihned nezpínejte npájení. Čsté zpínání vypínání npájení může zkrátit životnost lmpy. Objektiv odpojujte pouze v přípdě, že je to nutné. Pokud do projektoru vnikne prch nebo špín, kvlit promítání se sníží může dojít k poruše zřízení. Nedotýkejte se objektivu rukou nebo prsty. Pokud znecháte n povrchu objektivu otisky prstů nebo mstnotu, kvlit promítání se sníží. Projektor skldujte s ninstlovným objektivem. Pokud je projektor skldován bez objektivu, může se do projektoru dostt prch špín způsobit poruchy nebo snížení kvlity promítání. Před uložením vyjměte bterie z dálkového ovldče. Pokud bterie ponecháte v dálkovém ovldči dlouhodobě, může z nich vytéct elektrolyt. Poznámky k přeprvě Uvnitř projektoru je mnoho skleněných přesných součástí. Chcete-li zbránit jejich poškození v důsledku nárzu při přeprvě, mnipulujte s projektorem následujícím způsobem. Výstrh Nenoste projektor bez pomoci dlší osoby. K vyblení mnipulci s projektorem jsou zpotřebí dv lidé. Upozornění Přemístění n krátkou vzdálenost - Vypněte npájení projektoru odpojte všechny kbely. - N objektiv nsďte kryt. Při přeprvě Po prostudování informcí v části Přemístění n krátkou vzdálenost si připrvte následující projektor zblte. - Sejměte objektiv (pokud je ninstlován volitelný objektiv). - Pokud projektor nemá objektiv, nsďte krytku, která byl n úchytu pro objektiv v době zkoupení projektoru. - Pokud má projektor vestvěný objektiv, ninstlujte objektiv. Při zkoupení nsďte ochrnnou podložku, která je nszen okolo objektivu. - Přemístěte objektiv do zákldní polohy. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 - Bezpečně projektor oblte tlumicím mteriálem, by byl chráněn před otřesy, uložte ho do silné lepenkové krbice. Nezpomeňte přeprvní společnost upozornit, že obsh je křehký.

8 Obsh 8 Symboly, upozornění způsob zobrzení položek v této příručce... 2 Úvod Názvy součástí funkce Čelní horní strn...13 Zdní část...14 Rozhrní...15 Podstvec...16 Ovládcí pnel...16 Dálkový ovldč...18 Výměn bterií v dálkovém ovldči...21 Provozní dosh dálkového ovldče...23 Připojení kbelu k dálkovému ovldči...23 Příprv projektoru Instlce projektoru Odpojení připojení objektivu projektoru Upevnění...25 Klibrce objektivu...26 Sundání...27 Nstvení při instlci...27 Nstvení směru...27 Změn směru obrzu (projekční režim)...28 Promítání v instlci n výšku...29 Nstvení projekční plochy Úprvy polohy obrzu n projekční ploše...30 Zobrzení zkušebního vzoru...31 Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)...32 Úprv velikosti obrzu...35 Úprv zostření...36 Oprv zkreslení (deformce obrzu)...36 Registrce nčítání hodnot nstvení objektivu...37 Úprv výšky promítného obrzu (pro normální instlci)...39 Úprv vodorovného náklonu (pro normální instlci)...39 Nstvení ID...39 Nstvte ID projektoru Kontrol ID projektoru...40 Nstvení ID dálkového ovldče Nstvení čsu...41 Dlší nstvení...43 Nstvení související se zákldními opercemi...43 Nstvení související se zobrzením...44 Připojení zřízení Připojení počítče...45 Připojení obrzových zdrojů...47 Připojení externího zřízení Připojení kbelu sítě LAN...49 Připojení vysílče HDBseT Trnsmitter Instlce jednotky bezdrátové sítě LAN Používání dptéru Quick Wireless Connection USB Key...52 Nszení krytu kbelu...52 Upevnění...53 Zákldní použití Zpnutí projektoru Hlvní obrzovk Vypnutí projektoru Promítání snímků Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje) Přepojení n cílový obrz pomocí dálkového ovldče...59 Nstvení hlsitosti...59 Úprv promítného obrzu Korekce zkreslení promítného obrzu...61

9 Obsh 9 Lichoběž. - V/S...62 Quick Corner Zkřivený povrch Rohová stěn...75 Bodová korekce Výběr kvlity projekce (výběr Režim brev)...87 Nstvení Autom. clon...88 Změn poměru strn promítného obrzu...89 Metody změn...89 Úprv obrzu...92 Úprv nstvení Odstín, Sytost Světlost...92 Úprv nstvení Gm...93 Interpolce rámců...96 Úprvy rozlišení obrzu (Vylepšení obrzu) K vylepšení (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U).. 98 Režimy předvolby obr...99 Potlčení šumu...99 Potlčení šumu MPEG...99 Super-resolution Vylepšení detilů Promítání 3D obrzu Užitečné funkce Funkce vícenásobná projekce Příprv Spojování okrjů Uprvte okrje obrzu (spojování okrjů) Oprvy jsu (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7200W/EB- G7000W/EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100) Doldění brevného vyvážení Vedle sebe Zobrzení zvětšeného obrzu Funkce promítání Promítání dvou obrzů zároveň (funkce Split Screen) Vstupní zdroje pro promítání pomocí funkce Split screen Postupy Omezení při promítání pomocí funkce split screen Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V) Zmrzení obrzu (Zmrzit) Zvětšení části obrzu (E-Zoom) Uložení uživtelského log Funkce pměti Ukládání do pměti / nčítání z pměti / mzání pměti / resetování pměti Funkce plánování Uložení plánu Nstvení plánu Kontrol plánu Úprvy plánu Funkce zbezpečení Správ uživtelů (Zbezpečení heslem) Typy Zbezpečení heslem Nstvení funkce Zbezpečení heslem Zdání hesl Omezení provozu Provozní zámek Zámek Objektivu Zámek tlčítek dálkového ovldče Zámek proti zcizení Instlce drátěné pojistky Nbídk Konfigurce Použití nbídky Konfigurce Seznm funkcí Tbulk nbídky konfigurce Nbídk Síť Nbídk Obrz Nbídk Signál Nbídk Nstvení

10 Obsh 10 Nbídk Rozšířené Nbídk Síť Poznámky k ovládání nbídky Síť Operce měkkých kláves Nbídk Zákldní Nbídk Bezdrátová síť LAN Nbídk Kbelová LAN Nbídk Oznámení Nbídk Dlší Nbídk Reset Nbídk Informce (pouze zobrzení) Nbídk Reset Dávkový přenos nstvení Nstvení pomocí pměti USB Uložení nstvení n USB pměť Přenesení uložených nstvení n dlší projektory Proveďte nstvení propojením počítče projektoru kbelem USB Uložení nstvení do počítče Přenesení uložených nstvení n dlší projektory Pokud nstvení selže Odstrňování problémů Použití nápovědy Popis indikátorů Signály stvového indikátoru Vysvětlení obshu displeje Řešení problémů Problémy týkjící se obrzu Žádný obrz Pohyblivý obrz se nezobrzuje Projekce se utomticky zství Zobrzí se Není podporováno Zobrzí se Žádný signál Obrz je částečně nebo celý neostrý nebo deformovný Obrz je rušený nebo zkreslený Obrz je ořezán (velký) nebo mlý nebo není vhodný poměr jeho strn nebo obrz byl otočen Nesprávné brvy obrzu Obrz je tmvý Problémy při zhájení projekce Projektor se nezpne Jiné problémy Není slyšet žádný zvuk nebo je úroveň hlsitosti příliš nízká Dálkový ovldč nefunguje N externím monitoru se nic nezobrzuje Chci změnit jzyk nbídek zpráv Nepřišel e-mil, ni když se n projektoru vyskytl problém Zobrzí se zpráv Bterie pro udržování čsu je téměř vybitá Informce o Event ID Údržb Čištění Čištění povrchu projektoru Čištění objektivu Čištění vzduchového filtru Čištění vzduchového filtru Výměn spotřebního mteriálu Výměn lmpy Intervl výměny lmpy Postup při výměně lmpy Resetování provozní hodin lmpy Výměn vzduchového filtru Intervl výměny vzduchového filtru Postup při výměně vzduchového filtru Údržb obrzu Zrovnání pnelu Jednot brev

11 Obsh 11 Příloh Monitorování ovládání O plikci EsyMP Monitor O pluginu Messge Brodcsting Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control) Zobrzení obrzovky Epson Web Control Obrzovk Bsic Control Obrzovk OSD Control Pd Obrzovk Lens Control Obrzovk Sttus Informtion Použití funkce Milová zpráv pro hlášení problémů Čtení oznámení o chybách Správ pomocí SNMP Příkzy ESC/VP Seznm příkzů Schém zpojení kbelů O plikci PJLink O plikci Crestron RoomView Ovládání projektoru z počítče Volitelné příslušenství spotřební mteriál Volitelné příslušenství Spotřební mteriál Formát plátn projekční vzdálenost Projekční vzdálenost (pro EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB- G7200W/EB-G7000W) ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL ELPLR Projekční vzdálenost (pro EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100) ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL ELPLR Vzdálenost instlce polrizátoru (ELPPL01) EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U EB-G7200W/EB-G7000W EB-G7805/EB-G7800/EB-G Podporovné zobrzovcí zřízení Podporovná rozlišení Počítčové signály (nlogový RGB) Komponentní video Kompozitní video Vstupní signál z portu DVI-D, HDMI HDBseT * Technické údje Obecné technické údje projektoru Vzhled Glosář Obecné poznámky Informce o oznčování Autorská práv ochrnné známky Seznm bezpečnostních symbolů dle IEC A Rejstřík

12 Úvod Tto kpitol popisuje názvy jednotlivých součástí.

13 Názvy součástí funkce 13 Obrázky uvedené v této příručce jsou určeny pro EB-G7900U (s nszeným lupovým objektivem ELPLM08). Čelní horní strn Název Funkce A Větrcí otvor Větrcí otvor, který se používá pro vnitřní chlzení projektoru. Vrování Nedívejte se do ventilátorů. Pokud lmp prskne, může dojít k úniku plynů k rozptýlení drobných střepů, které mohou způsobit zrnění. Dojde-li k vdechnutí drobných střepů nebo k jejich vniknutí do očí nebo úst, vyhledejte lékře. Výstrh Při promítání nepřibližujte obličej nebo ruce k větrcímu otvoru neumisťujte zde předměty, které by se mohly působením tepl unikjícího z otvoru zdeformovt nebo poškodit. Horký vzduch vystupující ze větrcího otvoru může způsobit popálení, deformce předmětů nebo nehody. B Vzdálený přijímč Přijímá signály z dálkového ovldče. C Promítcí objektiv Pomocí něj se promítá obrz. Výstrh Při posouvání objektivu nepokládejte ruce v blízkosti objektivu. Mohlo by dojít k zchycení prstů mezi objektiv projektor ke zrnění. D Stvové indikátory Stv projektoru je oznčován brvou indikátorů tím, zd blikjí nebo svítí. s "Popis indikátorů" s.170 E Reproduktor Výstup zvuku.

14 Názvy součástí funkce 14 F G H Název Větrcí vstupní otvor (vzduchový filtr) Indikátor bezdrátové sítě LAN Ovládcí knoflík krytu vzduchového filtru Funkce Nsává vzduch interně chldí projektor. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 Signlizuje stv přístupu k volitelné jednotce bezdrátové sítě LAN. s "Volitelné příslušenství" s.221 Pomocí tohoto knoflíku otevřete kryt vzduchového filtru. s "Výměn vzduchového filtru" s.201 I Kbelový kryt Kryt připojovcí části zdního kbelu rozhrní. s "Nszení krytu kbelu" s.52 J Náhrdní kryt objektivu Sejměte, když snímáte nebo nszujete objektiv. s "Odpojení připojení objektivu projektoru" s.25 Výstrh Při přemísťování projektoru nepřidržujte náhrdní kryt objektivu. Náhrdní kryt objektivu se může uvolnit projektor může spdnout způsobit zrnění. K Kryt lmpy Kryt otevřete při výměně lmpy projektoru. s "Výměn lmpy" s.198 Zdní část Název Funkce A Konektor npájení Slouží k připojení npájecího kbelu k projektoru. B Ovládcí pnel s "Ovládcí pnel" s.16 C Bezpečnostní slot Bezpečnostní slot je komptibilní se systémem Microsver Security System společnosti Kensington. s "Zámek proti zcizení" s.134 D Rozhrní s "Rozhrní" s.15

15 Názvy součástí funkce 15 Rozhrní Název Funkce A Port BNC Slouží pro příjem nlogových signálů RGB z počítče signálů komponentního vide z dlších zdrojů vide. B Port Computer Slouží pro příjem nlogových signálů RGB z počítče signálů komponentního vide z dlších zdrojů vide. C Port Audio3 Vstup pro zvuk ze zřízení připojeného k portu HDMI nebo portu DVI-D. D Port Audio1 Vstup zvuku ze zřízení připojeného k portu Computer. E Port Monitor Out Vysílá do externího monitoru nlogový signál z počítče připojeného k portu Computer nebo portu BNC. N výstupu nemohou být signály pocházející z jiných portů ni komponentní video signály. F Port Audio Out Výstup zvuku z ktuálně promítného obrzu do externího reproduktoru. G Port Audio2 Vstup zvuku ze zřízení připojeného k portu BNC. H Držák kbelu Tímto držákem provlečte běžně dostupnou sponu pro zjištění kbelů. Název Funkce I Port RS-232C Při ovládání projektoru z počítče připojte projektor k počítči pomocí kbelu RS-232C. Tento port slouží pouze k ovládání neměl by být běžně používán. s "Příkzy ESC/VP21" s.214 J Port Remote Slouží k připojení volitelné sdy kbelů dálkového ovldče pro příjem signálů z dálkového ovldče. Když je kbel dálkového ovldče připojen k portu Remote, je přijímč dálkového ovldče n projektoru vypnutý. s "Volitelné příslušenství" s.221 K Port Service Tento port slouží prcovníkům údržby ke kontrole projektoru. Normálně by neměl být používán. L HDMI port Přivádí videosignály z videozřízení počítčů komptibilních s HDMI. M DVI-D port Vstup signálů DIV-D z počítče. N Port HDBseT Slouží k připojení kbelu místní sítě LAN k volitelnému vysílči HDBseT Trnsmitter. s "Připojení vysílče HDBseT Trnsmitter" s.50 s "Volitelné příslušenství" s.221 O Port LAN Slouží k připojení kbelu LAN do sítě.

16 Názvy součástí funkce 16 Podstvec C Název Bod instlce bezpečnostního kbelu Funkce Protáhněte zde běžně dostupnou drátěnou pojistku upevněte ji n místo. s "Instlce drátěné pojistky" s.134 D Otvory pro šroubky upevňující kryt kbelu Otvory pro šroubky upevňující kryt kbelu n místě. s "Nszení krytu kbelu" s.52 E F Upevňovcí body montážní konzoly (pro ELPMB47/ELPMB48, čtyři body) Upevňovcí body montážní konzoly (pro ELPMB22, čtyři body) Chcete-li projektor zvěsit pod strop, použijte volitelnou montážní konzolu. s "Instlce projektoru" s.25 s "Volitelné příslušenství" s.221 Ovládcí pnel A Název Přední nstvitelná podpěr Funkce Při ustvování n povrch, npř. desku stolu, vysuňte podpěru uprvte polohu obrzu. s "Úprv výšky promítného obrzu (pro normální instlci)" s.39 B Zdní podpěry Ustvujete-li projektor n plochu, jko je npříkld stůl, otáčením podpěru vysuňte nebo zsuňte, dokud nedosáhnete potřebného vodorovného sklonu. s "Úprv vodorovného náklonu (pro normální instlci)" s.39 Název Funkce A Tlčítko [ ] Slouží k zpnutí projektoru. B Tlčítko [Source Serch] Přepíná n dlší vstupní zdroj, který vysílá obrz. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58

17 Názvy součástí funkce 17 Název Funkce C Tlčítko [Menu] Zobrzuje zvírá nbídku Konfigurce. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 D Tlčítko [ ] Pokud se zobrzí nbídk Konfigurce nebo obrzovk nápovědy, potvrzuje ukládá ktuální výběr provádí přesun n dlší úroveň. Při stisknutí během promítání nlogového signálu RGB z portu Computer nebo portu BNC, lze utomticky optimlizovt Seřízení souběhu, položky Synchronizce Pozice. E Tlčítk [ ]/[ ] Zobrzí obrzovku Provozní zámek, n které lze provést nstvení zmknutí tlčítek ovládcího pnelu. s "Omezení provozu" s.132 Pokud je toto tlčítko stisknuto při otevřené nbídce Konfigurce nebo obrzovce nápovědy, provádí výběr položek nbídky nstvení hodnot. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 s "Použití nápovědy" s.168 F Tlčítk [ ]/[ ] Zobrzí zkušební vzor. s "Zobrzení zkušebního vzoru" s.31 Pokud je toto tlčítko stisknuto při otevřené nbídce Konfigurce nebo obrzovce nápovědy, provádí výběr položek nbídky nstvení hodnot. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 s "Použití nápovědy" s.168 G Tlčítko [A/V Mute] Slouží k zpnutí nebo vypnutí vide zvuku. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 H Tlčítko [Lens] Opkovným stisknutím tlčítk se zobrzí obrzovky nstvení pro posun objektivu, zoom, ostření oprvu zkreslení v tomto pořdí. Po stisknutí n déle než tři sekundy se objektiv vrátí do zákldní polohy. Název Funkce I Tlčítk [ ]/[ ] Zobrzí nbídku Informce z nbídky Konfigurce. s "Nbídk Informce (pouze zobrzení)" s.158 Pokud je toto tlčítko stisknuto při otevřené nbídce Konfigurce nebo obrzovce nápovědy, provádí výběr položek nbídky nstvení hodnot. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 s "Použití nápovědy" s.168 J Tlčítk [ ]/[ ] Provádí úprvy projekční plochy pomocí nstvení Geometrická korekce z nbídky Konfigurce. s Nstvení - Geometrická korekce s.143 Pokud je toto tlčítko stisknuto při otevřené nbídce Konfigurce nebo obrzovce nápovědy, provádí výběr položek nbídky nstvení hodnot. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 s "Použití nápovědy" s.168 K Tlčítko [Esc] Zství ktuální funkci. Stisknete-li toto tlčítko, když je zobrzen nbídk Konfigurce, přesunete se n předchozí úroveň nbídky. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 L Tlčítko [t] Slouží k vypnutí projektoru.

18 Názvy součástí funkce 18 Dálkový ovldč Název A Tlčítko [ ] Slouží k zpnutí projektoru. Funkce B Tlčítko [t] Slouží k vypnutí projektoru. C Tlčítk pro přepínání vstupu Přepíná obrz z jednotlivých vstupních portů. s "Přepojení n cílový obrz pomocí dálkového ovldče" s.59 Tlčítko [SDI] není pro tento projektor k dispozici. D Tlčítko [Aspect] Opkovným stiskem tlčítk se mění režim poměru strn. s "Změn poměru strn promítného obrzu " s.89 E Tlčítko [Auto] Při stisknutí během promítání nlogového signálu RGB z portu Computer nebo portu BNC, lze utomticky optimlizovt Seřízení souběhu, položky Synchronizce Pozice. F Tlčítko [Freeze] Slouží k pozstvení zrušení pozstvení obrzu. s "Zmrzení obrzu (Zmrzit)" s.120 G Tlčítko [Test Pttern] Zobrzí zkušební vzor. s "Zobrzení zkušebního vzoru" s.31 H Tlčítko [Lens Shift] Stisknutím uprvíte posun objektivu. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 Po stisknutí n déle než tři sekundy se objektiv vrátí do zákldní polohy. I Tlčítko [Zoom] Stisknutím uprvíte lupu. s "Úprv velikosti obrzu" s.35 J Tlčítko [Menu] Zobrzuje zvírá nbídku Konfigurce. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137

19 Názvy součástí funkce 19 Název K Tlčítk [ ][ ][ ] [ ] Funkce Stisknutím uprvíte ostření, deformci, zoom posun objektivu. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 s "Úprv velikosti obrzu" s.35 s "Úprv zostření" s.36 Je-li otevřen nbídk Konfigurce nebo obrzovk nápovědy, stisknutím těchto tlčítek zvolíte položky nbídky nstvíte hodnoty. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Při používání volitelného přijímče bezdrátové myši slouží tto tlčítk k pohybu ukztelem. s "Volitelné příslušenství" s.221 L Tlčítko [ ] Pokud se zobrzí nbídk Konfigurce nebo obrzovk nápovědy, potvrzuje ukládá ktuální výběr provádí přesun n dlší úroveň. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Při použití volitelné funkce bezdrátové myši plní funkci levého tlčítk myši. s "Volitelné příslušenství" s.221 M Tlčítko [A/V Mute] Slouží k zpnutí nebo vypnutí vide zvuku. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 N O Tlčítk [Pge] [[][]] Tlčítk [Volume] [][b] Při promítání obrzu z počítče připojeného k síti přejde n předchozí nebo dlší obrázek. Pokud používáte volitelný přijímč bezdrátové myši, můžete měnit stránky souboru PowerPoint během promítání stiskem tlčítek stránkování nhoru/dolů. [] Slouží ke zmenšování hlsitosti. [b] Slouží ke zvětšování hlsitosti. s "Nstvení hlsitosti" s.59 P Tlčítko [ ] Zobrzí nbídku Informce z nbídky Konfigurce. s "Nbídk Informce (pouze zobrzení)" s.158 Q Název Tlčítko [User1] Tlčítko [User2] Tlčítko [User3] Funkce Zvolte libovolnou čsto používnou položku z položek v nbídce Konfigurce přiřďte ji některému z těchto tlčítek. Stisknutím tlčítk se zobrzí obrzovk výběru/ úprvy přiřzené položky nbídky, která vám umožní provést sndné nstvení/úprvu. s "Nbídk Nstvení" s.143 R Číselná tlčítk Zdejte heslo. s "Nstvení funkce Zbezpečení heslem" s.130 Toto tlčítko slouží k zdávání čísel v nstvení Síť v nbídce Konfigurce. S Tlčítko [ID] Chcete-li zvolit ID projektoru, který chcete ovládt pomocí dálkového ovldče, přidržte toto tlčítko stiskněte číselná tlčítk. s "Nstvení ID" s.39 T Spínč [ID] Tento spínč můžete používt k zpnutí (On) vypnutí (Off) nstvení ID pro dálkový ovldč. s "Nstvení ID" s.39 U Port pro připojení dálkového ovldče Slouží k připojení volitelné sdy kbelu dálkového ovldče k vysílání signálů z dálkového ovldče. s "Volitelné příslušenství" s.221 Když je kbel dálkového ovldče připojen k tomuto portu, je vysílč signálu dálkového ovldče vypnutý. V Tlčítko [ ] Zobrzí zvře hlvní obrzovku. s "Hlvní obrzovk" s.56 W Tlčítko [Num] Při zdávání hesel čísel přidržte toto tlčítko stiskněte číselná tlčítk. s "Nstvení funkce Zbezpečení heslem" s.130 X Tlčítko [Geometry] Odstrňuje zkreslení promítného obrzu. s "Korekce zkreslení promítného obrzu" s.61 Y Tlčítko [Memory] Provádí operci nstvení funkce pměti. s "Funkce pměti" s.124

20 Názvy součástí funkce 20 Název Funkce Zvětší nebo zmenší obrz, niž by se zvětšil projekční ploch. s "Zvětšení části obrzu (E-Zoom)" s.121 Název Funkce Vysílá signály dálkového ovldče. Z Tlčítk [E-Zoom] [z][x] i Vysílč signálu dálkového ovldče Tlčítko [Defult] Aktivováno, když je v průvodci konfigurční nbídkou zobrzeno [Defult]: Reset. Budou obnoveny výchozí hodnoty provedených nstvení. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 b Tlčítko [Esc] Zství ktuální funkci. Stisknete-li toto tlčítko, když je otevřen nbídk Konfigurce, přejde n předchozí úroveň. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Při použití volitelného přijímče signálu bezdrátové myši plní funkci prvého tlčítk myši. s "Volitelné příslušenství" s.221 c Tlčítko [Focus] Opkovným stisknutím tohoto tlčítk se zobrzí obrzovky úprv ostření oprv zkreslení v tomto pořdí. s "Úprv zostření" s.36 d Tlčítko [Split] Při kždém stisknutí tlčítk se obrz přepne n součsnou projekci dvou obrzů rozdělováním projekční plochy, nebo projekci jednoho obrzu, jk je běžné. s "Promítání dvou obrzů zároveň (funkce Split Screen) " s.116 e Tlčítko [Color Mode] Opkovným stisknutím tlčítk se mění Režim brev. s "Výběr kvlity projekce (výběr Režim brev)" s.87 f Tlčítko [Serch] Přepíná n dlší vstupní zdroj, který vysílá obrz. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58 g Tlčítko [ ] Rozsvítí tlčítk n dálkovém ovldči po dobu přibližně 15 sekund. To je užitečné při používání dálkového ovldče ve tmě. h Indikátor Při vysílání signálů dálkového ovldče indikátory problikávjí.

21 Názvy součástí funkce 21 Níže uvedené operce lze provést pouhým stisknutím jednoho z tlčítek n dálkovém ovldči. Provoz Svisle obrátí promítný obrz. (Přepínejte volbu Projekce mezi možnostmi Čelní Čelní/strop) s "Změn směru obrzu (projekční režim)" s.28 Výběr nstvení zbezpečení heslem. s "Správ uživtelů (Zbezpečení heslem)" s.130 Zmčení nebo odemčení funkcí některých tlčítek n dálkovém ovldči. s "Zámek tlčítek dálkového ovldče" s.133 Inicilizce nstvení pro položku Vzdálený přijímč v nbídce Konfigurce. (Povolí všechny volby Snímč dálkového ovldče pro tento projektor.) Nstvení Stiskněte podržte tlčítko [A/V Mute] déle než pět sekund. Přidržte déle než pět sekund stisknuté tlčítko [Freeze]. Zobrzí se obrzovk Zbezpečení heslem, lze vybírt různá nstvení. Stiskněte podržte tlčítko [ pět sekund. ] déle, než Přidržte déle než 15 sekund stisknuté tlčítko [Menu]. Provoz Zobrzí čsto používné položky nbídky Konfigurce. Nstvení Stiskněte tlčítko [User1], [User2] nebo [User3]. V nbídce Uživtelské tlčítko lze nstvit položku nbídky, kterou chcete přiřdit určitému tlčítku. s Nbídk Nstvení - Uživtelské tlčítko s.143 Lze přiřdit následující položky. Příkon (pouze podporovné modely), Vícenásobná projekce, Rozlišení, Zprcování obrzu, Zobrzení n ploše, Zobrzit kód QR, Vylepšení obrzu, Interpolce rámců Pokud stisknete tlčítko, kterému byl přiřzen funkce Zobrzení n ploše, nezobrzují se nbídky ni zprávy. Po stisku téhož tlčítk se zčnou znovu zobrzovt. Pokud je ktivován položk Zobrzení n ploše, nelze používt nbídku Konfigurce (vyjm přepínání režimu brev zdroje vstupu). Výměn bterií v dálkovém ovldči Pokud dálkový ovldč reguje pomleji nebo pokud nereguje vůbec, je to prvděpodobně tím, že jsou bterie slbé nebo zcel vybité. V tkovém přípdě vyměňte bterie z nové. Mějte připrvené dvě lklické nebo mngnové bterie velikosti AA. Nelze použít jiné bterie, než lklické nebo mngnové velikosti AA. Upozornění Před mnipulcí s bteriemi si nejprve přečtěte následující příručku. s Bezpečnostní pokyny

22 Názvy součástí funkce 22 Sejměte kryt bterií. Ztlčte n pojistku krytu bterií kryt zvedněte. c Nsďte kryt bterií. Ztlčte n kryt bterií (musí zklpnout). b Vyjměte stré bterie vložte nové. Výstrh Při vkládání bterií zkontrolujte orientci znček (+) ( ) uvnitř držáku n bterie. Pokud nejsou bterie správně používány, mohou explodovt nebo vytéci způsobit tk vznik požáru, zrnění nebo poškození zřízení.

23 Názvy součástí funkce 23 Provozní dosh dálkového ovldče Připojení kbelu k dálkovému ovldči Když používáte více projektorů tohoto typu n jednom místě nebo pokud se okolo přijímče dálkového ovldče ncházejí překážky, můžete pro zjištění ovládání použít volitelnou sdu kbelů dálkového ovládání. s "Volitelné příslušenství" s.221 Když je kbel dálkového ovldče připojen k portu Remote, je přijímč dálkového ovldče n projektoru vypnutý. Tímto kbelem můžete rovněž připojit volitelný vysílč HDBseT trnsmitter dálkový ovldč pro ovládání projektoru. s "Připojení vysílče HDBseT Trnsmitter" s.50 Chcete-li omezit příjem provozních signálů z dálkového ovldče, nstvte možnost Vzdálený přijímč. s Nstvení - Vzdálený přijímč s.143

24 Příprv projektoru Tto kpitol vysvětluje instlci projektoru připojení zdrojů projekce.

25 Instlce projektoru 25 Odpojení připojení objektivu projektoru Upevnění Upozornění Při připojování objektivu nejdříve odpojte zástrčku npájecího kbelu z elektrické zásuvky. Neupevňujte objektiv, pokud zsouvcí část objektivu směřuje nhoru. Do projektoru by mohl proniknout prch nebo špín. Nedotýkejte se objektivu rukou nebo prsty. Pokud znecháte n povrchu objektivu otisky prstů nebo mstnotu, kvlit promítání se sníží. b Uchopte páčku zámku otočte proti směru hodin. Tento projektor podporuje objektivy s následujícími čísly modelů. ELPLM08, ELPLX01, ELPLU03, ELPLU04, ELPLW05, ELPLW06, ELPLM09, ELPLM10, ELPLM11, ELPLL08, ELPLS04, ELPLU02, ELPLR04, ELPLW04, ELPLM06, ELPLM07, ELPLL07 Při používání následujících objektivů nstvte položku Typ objektivu v nbídce Konfigurce podle používného objektivu, by byl proveden správně korekce zkreslení. ELPLS04, ELPLU02, ELPLR04, ELPLW04, ELPLM06, ELPLM07, ELPLL07 s Rozšířené - Provoz - Upřesnit - Typ objektivu s.145 V závislosti n všem objektivu může být obrz při normální instlci nkloněný. Uprvte náklon obrzu pomocí zdních podpěr. s "Úprv vodorovného náklonu (pro normální instlci)" s.39 Při používání následujících objektivů nsďte dodnou krytku konektoru objektivu n ochrnu portu. ELPLS04, ELPLU02, ELPLR04, ELPLW04, ELPLM06, ELPLM07, ELPLL07 Vytáhněte náhrdní kryt objektivu přímo ven. c Vložte objektiv rovně do zsouvcí části pro objektiv s bílým kroužkem n objektivu nhoře.

26 Instlce projektoru 26 Klibrce objektivu Po výměně objektivu proveďte jeho klibrci, by mohl projektor správně nčíst polohu objektivu rozsh úprv. Když nsdíte jiný objektiv, při zpnutí projektoru se zobrzí zpráv. Vyberte volbu Ano proveďte klibrci objektivu. Dokončení klibrce objektivu trvá přibližně 100 sekund. Po dokončení se objektiv přesune do polohy před klibrcí (ELPLX01 se vrátí do stndrdní polohy). d Pevně přidržujte objektiv, uchopte páčku zámku otočením po směru hodin objektiv zmkněte. Zkontrolujte, že objektiv nelze uvolnit. Upozornění Pokud se zobrzí zpráv "Klibrce objektivu se nezdřil.", přestňte projektor používt, odpojte zástrčku npájecího kbelu z elektrické zásuvky kontktujte místního prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson - seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů e Upevněte krytku otvoru objektivu. Klibrci objektivu lze rovněž provést v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Provoz - Klibrce objektivu s.145 Pokud nsdíte stejný objektiv, jko předtím, proveďte klibrci objektivu v nbídce Konfigurce. Neprovedete-li klibrci objektivu, následující funkce nemusí fungovt správně. Posun objektivu, Pměť (Poloh objektivu)

27 Instlce projektoru 27 Sundání Upozornění Při výměně objektivu nejdříve odpojte zástrčku npájecího kbelu z elektrické zásuvky. Pokud byl použit funkce posunu objektivu, před výměnou přemístěte objektiv do výchozí polohy. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 b Vytáhněte náhrdní kryt objektivu přímo ven. Pevně přidržujte objektiv, uchopte páčku zámku otočením proti směru hodin objektiv odemkněte. Objektiv po jeho uvolnění vytáhněte. Nstvení při instlci Nstvení směru Po dokončení instlce nstvte položku Orientce v konfigurční nbídce podle úhlu svislé instlce. Upozornění Položk Orientce musí být nstven správně. Pokud toto nstvení není provedeno, projektor se neochlzuje správně může dojít k poruše lmp. b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Orientce v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost Orientce. Pro instlci n výšku nstvte možnost Režim n výšku n Zpnuto. s Rozšířené - Orientce - Režim n výšku s.145 Pro normální instlci nstvte možnost Režim n výšku n Vypnuto. Když je možnost Režim n výšku nstven n Zpnuto, nelze nstvit možnost Orientce. Pokud se změní nstvení Režim n výšku, mohou se změnit nstvení Příkon Úroveň jsu. d Pomocí tlčítek [ ][ ] nstvte úhel instlce projektoru. Kždým stisknutím některého z tlčítek se úhel náklonu změní o 15 stupňů. Nstvte co nejblíže úhlu ktuálního nstvení.

28 Instlce projektoru 28 Změn směru obrzu (projekční režim) Směr obrzu lze změnit pomocí režimu Projekce v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Projekce s.145 Když je jko stndrd nstveno Čelní, směry obrzu pro jednotlivé projekční režimy jsou následující. Čelní (výchozí) Čelní/strop Zdní Zdní/strop e -90 Po dokončení nstvení pomocí tlčítk [ Nstvit potom stiskněte tlčítko [ ]. ] vyberte možnost

29 Instlce projektoru 29 Stisknutím podržením tlčítk [A/V Mute] n dálkovém ovldči n dobu pěti sekund můžete změnit nstvení následujícím způsobem. ČelníWČelní/strop ZdníWZdní/strop Když měníte polohu instlce projektoru, nezpomeňte zkontrolovt nstvení Orientce. s Rozšířené - Orientce s.145 Když je projektor ninstlován n stropě, nstvte položku Tlčítko změny směru n Zpnuto tk, by tlčítk [ ], [ ], [ ] [ ] n ovládcím pnelu fungovl ve správném směru. s Rozšířené - Provoz - Tlčítko změny směru s.145 Promítání v instlci n výšku Ninstlujte projektor svisle promítejte n svislou promítcí plochu. Chcete-li otočit zobrzení nbídky, nstvte možnost Otočení OSD v nbídce Konfigurce. b c d e Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Zobrzení v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost Otočení OSD. Vyberte možnost 90 stupňů doprv potom stiskněte tlčítko [ ]. Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Při promítání n výšku je js přibližně 80 % (90 % u modelu EB- G7400U/EB-G7000W/EB-G7100) v porovnání s normálním promítáním. Při dlouhodobém používání projektoru v instlci n výšku se životnost lmpy zkrcuje v porovnání s normální instlcí. s "Obecné technické údje projektoru" s.246 Když celkový čs promítání v instlci n výšku přesáhne přibližně hodin, promítání se utomticky ukončí. Nbídk Příkon je blokován. s Nstvení - Příkon s.143 Při instlci n výšku si přečtěte následující poznámky. s "Poznámky k instlci n výšku" s.5 Při promítání n výšku nstvte možnost Režim n výšku n Zpnuto. s "Nstvení směru" s.27 Nstvení projekční plochy Nstvte Typ obrzovky podle poměru strn používné projekční plochy. Ploch zobrzeného obrzu se shoduje s tvrem projekční plochy.

30 Instlce projektoru 30 Při zkoupení projektoru pltí následující nstvení Typ obrzovky: Projektor WUXGA/WXGA: 16:10 Projektor XGA: 4:3 b c d e Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Zobrzení v nbídce Rozšířené. Vyberte Typ obrzovky v části Projekční ploch. Vyberte poměr strn projekční plochy. Tvr zkušebního vzoru pozdí se mění v závislosti n nstvení. Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Když změníte Typ obrzovky, rovněž uprvte poměr strn promítného obrzu. s "Změn poměru strn promítného obrzu " s.89 Tto funkce nepodporuje Messge Brodcsting (zásuvný modul EsyMP Monitor). Úprvy polohy obrzu n projekční ploše Polohu obrzu je možné uprvit, pokud existují mezery mezi okrjem obrzu krjem projekční plochy z důvodu nstvení Typ obrzovky. Příkld: když je Typ obrzovky nstven n 4:3 pro projektor WUXGA/ WXGA Můžete posunout obrz vlevo nebo vprvo. b c d Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Zobrzení v nbídce Rozšířené. Vyberte Pozice obrzovky v části Projekční ploch. Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] uprvte polohu obrzu. Aktuální polohu obrzu můžete zkontrolovt pomocí testu vzoru n pozdí.

31 Instlce projektoru 31 e Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Stndrdní Křížové šrfo vání W Brevné pruhy S Brevné pruhy V Nstvení Pozice obrzovky nelze uprvit v následujících situcích. Pokud používáte projektor WUXGA/WXGA nstvíte Typ obrzovky n 16:10 Pokud používáte projektor XGA nstvíte Typ obrzovky n 4:3 Zobrzení zkušebního vzoru Pokud chcete odldit promítný obrz nechcete připojovt video zřízení, můžete si zobrzit zkušební vzor. Tvr zkušebního vzoru odpovídá nstvení Typ obrzovky. Nejdříve nstvte Typ obrzovky. s "Nstvení projekční plochy" s.29 b Během promítání stiskněte tlčítko [Test Pttern] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [ ] n ovládcím pnelu. Stisknutím tlčítek [ ][ ] n dálkovém ovldči nebo tlčítk [ ] n ovládcím pnelu změňte zkušební vzor. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu Stupně šedi Šedé pruhy V Šedé pruhy H Šchovnice 1 Šchovnice 2 Bílá Černá Poměr strn rá mečku 16:10 Poměr strn rá mečku 16:9 Poměr strn rá mečku 4:3 Kromě opercí s objektivem můžete během zobrzení testovcího vzoru provést následující úprvy obrzu. Název hlvní nbídky Dílčí nbídk / položky Obrz Režim brev s s.87 Vyvážení bílé Upřesnit - Gm*1 s s.93 - RGBCMY s s.92 Reset Nstvení Geometrická korekce s s.61 Rozšířené Vícenásobná projekce*2 s s.103 *1 Kromě vlstního nstvení gm *2 Kromě možností Měřítko, Jednot brev Úroveň černé

32 Instlce projektoru 32 Chcete-li nstvit položky menu, které nelze během zobrzení testovcího vzoru nstvit, nebo doldit promítný obrz, je třeb promítnout obrz z připojeného zřízení. Během úprv obrzu můžete stisknutím tlčítek [[] []] [Pge] n dálkovém ovldči změnit zkušební vzor. Zkušební vzor lze rovněž vybrt v nbídce Konfigurce. s Nstvení - Zkušební vzor s.143 Rozsh, ve kterém se obrz může pohybovt, je uveden n obrázku níže. Poloh promítného obrzu se nemůže posunout n vodorovné i svislé mximální hodnoty zároveň. EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB-G7200W/EB- G7000W c Stiskem tlčítk [Esc] ukončíte zobrzení testovcího vzoru. Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu) V přípdě potřeby můžete uprvit pozici promítného obrzu posunutím objektivu, npříkld když nemůžete projektor umístit přímo před promítcí plochu. A Střed objektivu B Promítný obrz, když se objektiv přesune do výchozí polohy C Mximální rozsh pohybu: V x 67 % D Když je horizontální nstvení n mximální hodnotě: V x 19 %

33 Instlce projektoru 33 EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100 Při používání velmi krátkého zvětšovcího objektivu ELPLX01 EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB-G7200W/EB- G7000W A Střed objektivu B Promítný obrz, když se objektiv přesune do výchozí polohy C Mximální rozsh pohybu: V x 57 % D Když je horizontální nstvení n mximální hodnotě: V x 16 % A Střed objektivu B Promítný obrz, když se objektiv přesune do výchozí polohy C Mximální rozsh pohybu: V x 17 % * Když je horizontální nstvení n mximální hodnotě: Obrz nelze posunout nhoru.

34 Instlce projektoru 34 EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100 A B Střed objektivu Promítný obrz, když se objektiv přesune do výchozí polohy C Mximální rozsh pohybu: V x 7 % * Když je horizontální nstvení n mximální hodnotě: Obrz nelze posunout nhoru. Při uprvování výšky obrzu svislým posunem objektivu uprvujte posouváním obrzu zdol nhoru. Při uprvování shor dolů se po provedení úprv může poloh obrzu ještě mírně posunout směrem dolů. Doporučujeme nstvovt zostření, lupu posun objektivu minimálně 20 minut po zpočetí promítání, protože obrz není hned po zpnutí projektoru stbilní. Obrz bude nejčistší, když se objektiv přesune do výchozí polohy. Pokud stiskněte podržíte tlčítko [Lens Shift] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu lespoň tři sekundy, objektiv se přesune do výchozí polohy. Pokud nstvíte možnost Výstup A/V n Vždy, můžete přesunout objektiv do výchozí polohy, i když se projektor nchází v pohotovostním režimu. s Rozšířené - Nstvení A/V - Výstup A/V s.145 ELPLR04 nepodporuje posun objektivu. Stiskněte tlčítko [Lens Shift] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu. Opkovně stiskněte tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu, dokud se nezobrzí obrzovk posunu objektivu. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu

35 Instlce projektoru 35 b Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] uprvte polohu obrzu. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu Stiskněte tlčítko [Zoom] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu. Opkovně stiskněte tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu, dokud se nezobrzí obrzovk nstvení zoomu. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu b Uprvte stisknutím tlčítek [ ][ ]. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu Zobrzená obrzovk se může lišit v závislosti n používném objektivu. c Stiskem tlčítk [Esc] zvřete obrzovku nstvení. Úprv velikosti obrzu Tto možnost není k dispozici u modelů ELPLX01 ELPLR04. Zobrzená obrzovk se může lišit v závislosti n používném objektivu. c Stiskem tlčítk [Esc] zvřete obrzovku nstvení.

36 Instlce projektoru 36 Úprv zostření Stiskněte tlčítko [Focus] nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu. Opkovně stiskněte tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu, dokud se nezobrzí obrzovk nstvení ostření. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu c Při používání následujících objektivů se zobrzí výzv k úprvě zkreslení (deformce obrzu). Po úprvách zostření uprvte zkreslení. ELPLX01, ELPLU03, ELPLU04, ELPLW05, ELPLU02 s "Oprv zkreslení (deformce obrzu)" s.36 Stiskem tlčítk [Esc] zvřete obrzovku nstvení. Oprv zkreslení (deformce obrzu) b Uprvte stisknutím tlčítek [ ][ ]. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu Při používání krátkých zvětšovcího objektivů při ostření n střed promítcí plochy se může okolní obrz zdeformovt nebo rozostřit. Při oprvě deformce postupujte podle následujících kroků. Stiskněte tlčítko [Focus] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu. Opkovně stiskněte tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu, dokud se nezobrzí obrzovk nstvení ostření. b Stisknutím tlčítek [ ][ ] zostřete obrz okolo středu objektivu. Zobrzená obrzovk se může lišit v závislosti n používném objektivu.

37 Instlce projektoru 37 c d Znovu stiskněte tlčítko [Focus] n dálkovém ovldči nebo tlčítko [Lens] n ovládcím pnelu. Stisknutím tlčítk [ ][ ] uprvte zostření okolní plochy. Registrce nčítání hodnot nstvení objektivu Můžete zregistrovt polohu objektivu, jehož posun, zoom, zostření zkreslení byly uprveny v pměti, podle potřeby tto nstvení nčíst. Můžete zregistrovt ž 10 hodnot. Tuto funkci nelze použít, pokud jsou nszeny následující objektivy. ELPLS04, ELPLU02, ELPLR04, ELPLW04, ELPLM06, ELPLM07, ELPLL07 Pokud jste neprovedli klibrci objektivu, při uložení do pměti se zobrzí zpráv. Vyberte volbu Ano proveďte klibrci objektivu. Poloh objektivu po nčtení z pměti se nemusí zcel shodovt s polohou objektivu, která byl uložen do pměti. Pokud je velký rozdíl mezi polohou objektivu po nčtení z pměti polohou objektivu při uložení do pměti, proveďte klibrci objektivu. s Rozšířené - Provoz - Klibrce objektivu s.145 Při používání modelu ELPLU02 se zobrzí výzv k ruční oprvě deformce. Otáčejte ovldč zkreslení proti směru hodin potom uprvte zostření. Po úprvě zostření ručně otáčejte ovldčem zkreslení oprvte deformci obrzu. Během promítání stiskněte tlčítko [Memory]. Objektiv lze rovněž ovládt z nbídky Konfigurce. s Nstvení - Pměť s.143 b Vyberte možnost Lens Position potom stiskněte tlčítko [ ].

38 Instlce projektoru 38 c Zvolte funkci, kterou chcete provést, stiskněte tlčítko [ ]. Funkce Popis Nčíst z pměti Uložit do pměti Vymzt pměť Nčte uloženou pměť. Když vyberete název pměti stisknete tlčítko [ ], objektiv se utomticky nství podle nstvení vybrné pměti. Zregistruje ktuální nstvení do pměti. Když vyberete název pměti stisknete tlčítko [ ], nstvení budou uložen. Vymže používnou pměť. Když vyberete název pměti stisknete tlčítko [ ], zobrzí se zpráv. Vyberte možnost Ano stisknutím tlčítk [ ] vymžete vybrnou pměť.

39 Instlce projektoru 39 Funkce Přejmenovt pměť Reset pměti Popis Slouží ke změně názvu pměti. Zvolte název pměti, který chcete změnit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí softwrové klávesnice zdejte název pměti. s "Operce měkkých kláves" s.151 Po dokončení přesuňte kurzor nd tlčítko Finish potom stiskněte tlčítko [ ]. Obnoví název nstvení uložené pměti. Čím větší je úhel náklonu, tím obtížněji se zostřuje. Umístěte projektor tk, by bylo třeb použít pouze mlý úhel náklonu. Úprv vodorovného náklonu (pro normální instlci) Vodorovný náklon projektoru se nstvuje vysunutím či zsunutím zdní podpěry. Pokud má znčk nlevo od názvu pměti modrou brvu, znmená to, že v pměti je nstvení už uloženo. Při výběru používné pměti se zobrzí zpráv s žádostí o potvrzení přepsání pměti. Pokud vyberete možnost Ano, předchozí nstvení se odstrní ktuální nstvení se uloží. Úprv výšky promítného obrzu (pro normální instlci) Proveďte úprvy vysunutím nebo zsunutím přední podpěry. Polohu obrzu můžete uprvit nkloněním projektoru ž o 10 stupňů. A B Vysuňte zdní podpěru. Zsuňte zdní podpěru. Upozornění Zdní podpěru lze nsdit nebo odejmout. Pozor - v přípdě vysunutí více než 10 mm se podpěr oddělí. A B Vysuňte přední podpěru. Zsuňte přední podpěru. Nstvení ID Pokud je pro projektor dálkový ovldč nstvená identifikce ID, můžete ovldč používt k ovládání pouze projektoru s odpovídjícím ID. To je

40 Instlce projektoru 40 velmi užitečné při ovládání několik projektorů. Můžete zregistrovt ž 30 ID. Pomocí dálkového ovldče můžete ovládt pouze ty projektory, které se ncházejí v jeho doshu. s "Provozní dosh dálkového ovldče" s.23 Když je možnost Typ dálk. ovldče nstven n Jednoduchý v nbídce konfigurce, nelze nstvit ID dálkového ovldče. s Rozšířené - Provoz - Upřesnit - Typ dálk. ovldče s.145 Pokud je ID projektoru nstveno n Vypnuto nebo je ID dálkového ovldče nstveno n 0, ID budou ignorovány. Používáte-li funkci Epson Web Control, můžete ovládt konkrétní projektor z mobilního zřízení. s "Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control)" s.208 Nstvte ID projektoru b c d Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Vícenásobná projekce v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost ID projektoru poté stiskněte tlčítko [ ]. Stisknutím tlčítek [ ][ ] vyberte číslo ID. e f Vyberte možnost Nstvit potom stiskněte tlčítko [ ]. Stisknutím tlčítk [Menu] ukončete nbídku Konfigurce. Kontrol ID projektoru Během promítání stiskněte podržte tlčítko [ID] stiskněte tlčítko [ ]. Dálkové ovládání Po stisknutí těchto tlčítek se n projekční ploše zobrzí ktuální ID projektoru. Zmizí přibližně z tři sekundy. Nstvení ID dálkového ovldče Nstvte spínč [ID] dálkového ovldče n On.

41 Instlce projektoru 41 Nstvení čsu Je možné nstvit čs projektoru. Nstvený čs slouží pro funkci plánu. s "Funkce plánování" s.126 b Podržte tlčítko [ID] stiskněte příslušné číslo odpovídjící ID projektoru, který chcete ovládt. s "Kontrol ID projektoru" s.40 Zdejte dvoumístné číslo (npříkld: 01, když ID je 1). Dálkové ovládání Jkmile je nstvení dokončeno, je počet projektorů ovldtelných dálkovým ovldčem omezen. Nstvení ID se uloží do dálkového ovldče. I v přípdě, že z dálkového ovldče vyjmete bterie vyměníte je, bude uložené ID uchováno. Pokud všk bterie ponecháte mimo ovldč delší dobu, ID se resetuje n výchozí hodnotu (ID0). b c d Při prvním spuštění projektoru se zobrzí zpráv "Chcete nstvit čs?". V přípdě výběru možnosti Ano se zobrzí obrzovk od kroku 4. Když je možnost Ochrn Plánu nstven n Zpnuto v části Zbezpečení heslem, nelze měnit nstvení související s dtem čsem. Změny můžete provést po nstvení možnosti Ochrn Plánu n Vypnuto. s "Správ uživtelů (Zbezpečení heslem)" s.130 Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Provoz v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost Dtum čs poté stiskněte tlčítko [ ]. Proveďte nstvení dt čsu. Zdejte dtum čs pomocí softwrové klávesnice. s "Operce měkkých kláves" s.151

42 Instlce projektoru 42 Dtum čs Podnbídk Dtum Čs Čsový rozdíl (UTC) Funkce Slouží k nstvení dnešního dt. Slouží k nstvení ktuálního čsu. Slouží k nstvení čsového rozdílu od UTC. e Při změně nstvení nezpomeňte vybrt položku Nstvit potom stiskněte tlčítko [ ]. Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Nstvit Slouží k provedení nstvení provedených v části Dtum čs. Nstvení letního čsu Podnbídk Funkce Letní čs Slouží k nstvení, zd se má nebo nemá (Zpnuto/Vypnuto) ktivovt letní čs. Nstvení DST (min.) úprv čsového rozdílu mezi prvým/zimním letním čsem. Počáteční DST Slouží k nstvení dt čsu, kdy má zčít letní čs. Koncový DST Slouží k nstvení dt čsu, kdy má skončit letní čs. Nstvit Slouží k provedení nstvení provedených v části Nstvení letního čsu. Internetový čs Podnbídk Funkce Internetový čs Nstvte n možnost Zpnuto, chcete-li ktulizovt čs utomticky prostřednictvím čsového serveru n internetu. Server internetového čsu Slouží k zdání dresy IP čsového serveru n internetu. Nstvit Slouží k provedení nstvení provedených v části Internetový čs.

43 Instlce projektoru 43 Dlší nstvení Nstvení související se zákldními opercemi Účel Zhájení/ukončení projekce zpnutím/vypnutím hlvního npájení nebo připojením nebo odpojením zástrčky npájení projektoru. Dektivce funkce utomtického vypnutí. Dektivce pípnutí při zpínání/ vypínání projektoru. Ovládání projektoru komunikčním příkzem, i když je vypnuto npájení projektoru. Ovládání projektoru komunikčním příkzem při provádění Vypnout A/V. Metody nstvení Nstvte položku Npájení zpnuto n Zpnuto. (Výchozí hodnot: Vypnuto) s Rozšířené - Provoz - Npájení zpnuto s.145 Npájení projektoru lze vypnout přímo jističem, protože podporuje funkci přímého vypnutí. Nstvte Klidový režim n Vypnuto. (Výchozí hodnot: Zpnuto) s Rozšířené - Provoz - Klidový režim s.145 Nstvte možnost Čsovč vypnutí A/V n Vypnuto. s Rozšířené - Provoz - Nst. vypnutí A/V - Čsovč vypnutí A/V s.145 Nstvte Pípnutí n Vypnuto. (Výchozí hodnot: Zpnuto) s Rozšířené - Provoz - Upřesnit - Pípnutí s.145 Nstvte položku Pohotovostní režim n hodnotu Komunikce zp. (Výchozí hodnot: Komunikce vyp.) s Rozšířené - Pohotovostní režim s.145 Nstvte Zrušit vypnutí A/V n Vypnout A/V. s Rozšířené - Provoz - Nst. vypnutí A/V - Zrušit vypnutí A/V s.145 Výchozí hodnot je Libovolné. Používáte-li projektor, když je zpnutá funkce Vypnout A/V, funkce Vypnout A/V bude vypnut. Účel Vypnutí npájení jedním stisknutím tlčítk [t]. Metody nstvení Nstvte Potvrz. pohotov. n Vypnuto. (Výchozí hodnot: Zpnuto) s Rozšířené - Zobrzení - Potvrz. pohotov. s.145

44 Instlce projektoru 44 Nstvení související se zobrzením Účel Změn umístění nbídky. Slouží ke změně směru nbídky. Blokování zobrzení nbídek, zpráv nebo vrování n promítcí ploše. Dektivce zobrzení zprávy n promítcí ploše při změně zdroje. Zkrácení zpoždění zobrzení obrzu. Metody nstvení Změňte nstvení Umístění nbídky. s Rozšířené - Zobrzení - Umístění nbídky s.145 Změňte nstvení Otočení OSD. s Rozšířené - Zobrzení - Otočení OSD s.145 Pomocí položky Uživtelské tlčítko nstvte možnost Zobrzení n ploše n Uživtelské tlčítko 1, Uživtelské tlčítko 2 nebo Uživtelské tlčítko 3. s Nstvení - Uživtelské tlčítko s.143 Pokud stisknete tlčítko, kterému byl přiřzen funkce Zobrzení n ploše, nezobrzují se nbídky ni zprávy. Po stisku téhož tlčítk se zčnou znovu zobrzovt. Pokud je ktivován položk Zobrzení n ploše, nelze používt nbídku Konfigurce (vyjm přepínání režimu brev zdroje vstupu). Nstvte Zpráv n Vypnuto. (Výchozí hodnot: Zpnuto) s Rozšířené - Zobrzení - Zpráv s.145 Můžete potvrdit vrování zobrzením indikátoru. s "Popis indikátorů" s.170 Zobrzí se dilogová okn související s opercemi chováním, s oznámením o výměně lmpy, o ukončení Messge Brodcsting s ID projektoru. Nstvte možnost Zprcování obrzu n Rychle 1 nebo Rychle 2. s Signál - Upřesnit - Zprcování obrzu s.142 Účel Registrce uložení nstvení promítného obrzu. Změn obrzovky zobrzené n pozdí. Metody nstvení Nstvte Pměť. s "Funkce pměti" s.124 Můžete uložit následující nstvení. Pměť: Některá nstvení v nbídce Konfigurce Lens Position: Úprvy hodnot posunu objektivu, zoomu, zostření zkreslení Geometrická korekce: Úprvy hodnoty geometrické korekce Změňte z Zobrzení. Můžete vybrt modrou, černou logo. Pokud není zregistrováno žádné logo, zobrzí se logo EPSON. Pozdí obrzu: nstvte zobrzení n ploše bez vstupního signálu obrzu. (Výchozí hodnot: Modrá) s Rozšířené - Zobrzení - Pozdí obrzu s.145 Úvodní obrzovk: nstvte, zd se má zobrzit uživtelské logo či nikoli (Zpnuto/Vypnuto) po zpnutí projektoru. (Výchozí hodnot: Zpnuto) s Rozšířené - Zobrzení - Úvodní obrzovk s.145

45 Připojení zřízení 45 Název portu, umístění orientce konektorů se liší pouze připojovného zdroje. Připojení počítče Chcete-li promítt obrz z počítče, připojte počítč jedním z následujících způsobů. A B C D Použití dodného počítčového kbelu Připojte výstupní obrzový port počítče k portu Computer n projektoru. Zvuk lze reprodukovt prostřednictvím reproduktoru projektoru připojením zvukového výstupu počítče k portu Audio1 projektoru pomocí běžně prodávného zvukového kbelu. Použití běžně prodávného kbelu 5BNC Připojte výstupní obrzový port počítče k portu BNC n projektoru. Zvuk lze reprodukovt prostřednictvím reproduktoru projektoru připojením zvukového výstupu počítče k portu Audio2 projektoru pomocí běžně prodávného zvukového kbelu. Použití běžně prodávného kbelu HDMI Připojte port HDMI počítče k portu HDMI projektoru. Spolu s promítným obrzem lze přenášet zvuk počítče. Použití běžně prodávného kbelu DVI-D Připojte port DVI-D počítče k portu DVI-D projektoru. Zvuk lze reprodukovt prostřednictvím reproduktoru projektoru připojením zvukového výstupu počítče k portu projektoru Audio3 pomocí běžně prodávného zvukového kbelu.

46 Připojení zřízení 46 Změňte nstvení výstupu zvuku v části Nstvení zvuku. s Rozšířené - Nstvení A/V - Nstvení zvuku s.145 Pokud zvuk není odesílán prostřednictvím kbelu HDMI, pro odesílání zvuku připojte k portu Audio3 běžně prodávný zvukový kbel. Nstvte položku Audiovýstup HDMI n Audio 3. s Rozšířené - Nstvení A/V - Nstvení zvuku - Audiovýstup HDMI s.145

47 Připojení zřízení 47 Připojení obrzových zdrojů Chcete-li promítt video, připojte projektor jedním z následujících způsobů. A B C Použití volitelného kbelu komponentního vide (konvertor D-sub/komponentní) s "Volitelné příslušenství" s.221 Připojte komponentní výstup n zdroji obrzu k portu Computer projektoru. Zvuk lze reprodukovt prostřednictvím reproduktoru projektoru připojením zvukového výstupu videozřízení k portu Audio1 projektoru pomocí běžně prodávného zvukového kbelu. Použití běžně dostupného komponentního videokbelu (RCA) dptéru BNC/RCA Připojte port komponentního výstupu videozřízení k portu BNC projektoru (R/Cr/Pr, G/Y, B/Cb/Pb). Zvuk lze reprodukovt prostřednictvím reproduktoru projektoru připojením zvukového výstupu videozřízení k portu Audio2 projektoru pomocí běžně prodávného zvukového kbelu. Použití běžně prodávného kbelu HDMI Připojte port HDMI n zdroji obrzu k portu HDMI projektoru. Spolu s promítným obrzem lze přenášet zvuk ze zdroje obrzu.

48 Připojení zřízení 48 Upozornění Pokud je vstupní zdroj při připojení k projektoru zpnutý, může dojít k poruše. Pokud se liší orientce nebo tvr zástrčky, nepokoušejte se ji zsunout silou. Mohly by dojít k poškození nebo poruše zřízení. Změňte nstvení výstupu zvuku v části Nstvení zvuku. s Rozšířené - Nstvení A/V - Nstvení zvuku s.145 Pokud zvuk není odesílán prostřednictvím kbelu HDMI, pro odesílání zvuku připojte k portu Audio3 běžně prodávný zvukový kbel. Nstvte položku Audiovýstup HDMI n Audio 3. s Rozšířené - Nstvení A/V - Nstvení zvuku - Audiovýstup HDMI s.145 Pokud má zdroj, který chcete připojit, zásuvku neobvyklého tvru, použijte pro připojení k projektoru kbel dodný s tímto zřízením nebo volitelný kbel. Připojení externího zřízení Obrz zvuk lze reprodukovt připojením externího monitoru nebo reproduktoru. A B Výstup obrzu n externí monitor Připojte externí monitor k portu Monitor Out n projektoru pomocí kbelu dodného spolu s externím monitorem. Výstup zvuku n externí reproduktor Připojte externí reproduktor k portu Audio Out n projektoru pomocí běžně prodávného zvukového kbelu.

49 Připojení zřízení 49 Nezpomeňte provést následující nstvení, by byl k dispozici výstup obrzu i zvuku, i když se projektor nchází v pohotovostním režimu. Nstvte položku Výstup A/V n Vždy. s Rozšířené - Nstvení A/V - Výstup A/V s.145 N externím monitoru lze zobrzit pouze nlogové signály RGB z portu Computer nebo BNC. To, jké signály se mjí zobrzit, ovládá nstvení Výstup monitoru. s Rozšířené - Nstvení A/V - Výstup monitoru s.145 Při zsunutí konektoru zvukového kbelu do portu Audio Out se přeruší reprodukce zvuku z vestvěných reproduktorů projektoru provede se přepnutí n externí výstup. Připojení kbelu sítě LAN Připojte port LAN n síťovém rozbočovči nebo jiném zřízení k portu LAN projektoru pomocí běžně prodávného síťového kbelu 100BASE-TX nebo 10BASE-T. Pokud připojíte počítč k projektoru po síti, bude možné promítt obrázky kontrolovt stv projektoru. Chcete-li zbránit nesprávné funkci, použijte stíněný kbel LAN ktegorie 5 nebo vyšší.

50 Připojení zřízení 50 Připojení vysílče HDBseT Trnsmitter Připojte volitelný vysílč HDBseT Trnsmitter pomocí běžně dostupného kbelu místní sítě LAN 100BASE-TX. s "Volitelné příslušenství" s.221 Před použitím si pozorně přečtěte uživtelskou příručku dodnou se zřízením HDBseT Trnsmitter. Jko síťový kbel použijte STP kbel (přímý) ktegorie 5e nebo vyšší s doporučením HDBseT Allince. Nicméně provoz není zručen pro všechn vstupní/ výstupní zřízení prostředí. Při připojování nebo odpojování kbelu LAN vypněte npájení projektoru zřízení HDBseT Trnsmitter. Při provádění ethernetové nebo sériové komunikce nebo při používání drátového dálkového ovldče prostřednictvím portu HDBseT nstvte v nbídce Konfigurce položku Ovládání komunikce n Zpnuto. s Rozšířené - HDBseT - Ovládání komunikce s.145 Pozor - když je položk Ovládání komunikce nstven n Zpnuto, port LAN projektoru, port RS-232C port Remote jsou nefunkční. Při použití vysílče nebo přepínče Extron XTP připojte port HDBseT n projektoru. Nstvte Extron XTP n Zpnuto (Pohotovostní režim Ovládání komunikce se utomticky nství n Zpnuto). s Rozšířené - HDBseT - Extron XTP s.145

51 Připojení zřízení 51 Instlce jednotky bezdrátové sítě LAN Otevřete kryt vzduchového filtru. Posuňte ovládcí knoflík krytu vzduchového filtru otevřete kryt vzduchového filtru. d Upevněte dorz šroubem. b Demontujte dorz pro jednotku bezdrátové sítě LAN. e Zvřete kryt vzduchového filtru. c Ninstlujte jednotku bezdrátové sítě LAN.

52 Připojení zřízení 52 Používání dptéru Quick Wireless Connection USB Key Připojte volitelný dptér Quick Wireless Connection USB Key k instlční části jednotky bezdrátové místní sítě LAN. Při připojování počítče k projektoru pomocí bezdrátové místní sítě LAN zkontrolujte následující body. Jednotk bezdrátové místní sítě LAN (ELPAP10) je připojen k projektoru. Projektor je nstven pro připojení k síti prostřednictvím bezdrátové místní sítě LAN. s "Nbídk Bezdrátová síť LAN" s.153 Zpněte projektor stiskněte tlčítko [LAN] n dálkovém ovldči. Zobrzí se následující obrzovk. d e Po zobrzení zprávy "Aktulizce informcí o síti byl dokončen. Vyjměte Quick Wireless Connection USB Key." vyjměte dptér Quick Wireless Connection USB Key. Po vyjmutí dptéru Quick Wireless Connection USB Key znovu připojte jednotku bezdrátové místní sítě LAN. Připojte dptér Quick Wireless Connection USB Key k počítči. Od tohoto bodu postupujte podle uživtelské příručky dodné s dptérem Quick Wireless Connection USB Key. b c Zkontrolujte, zd jsou zobrzeny údje SSID dres IP potom vyjměte jednotku bezdrátové místní sítě LAN. s "Instlce jednotky bezdrátové sítě LAN" s.51 Připojte dptér Quick Wireless Connection USB Key k instlční části jednotky bezdrátové místní sítě LAN. Nszení krytu kbelu Nszením krytu kbelu můžete skrýt připojené kbely tk, by instlce projektoru vypdl uspořádně čistě. (N obrázcích je projektor ninstlovný n stropě.)

53 Připojení zřízení 53 Vrování Nesvzuje dohromdy npájecí kbel s dlšími připojovcími kbely. Mohlo by dojít k požáru. Upevnění Protáhněte běžně dostupnou sponu n kbely držákem stáhněte kbely k sobě. c Utáhněte dv šroubky n krytu kbelu. (Tyto šroubky lze utáhnout prsty.) b Zsuňte zápdky krytu kbelu do dvou otvorů n zdní strně projektoru.

54 Zákldní použití V této kpitole se vysvětlují postupy při promítání nstvování obrzu.

55 Zpnutí projektoru 55 Před zpnutím projektoru připojte k projektoru váš počítč nebo videovybvení. s "Připojení zřízení" s.45 b Připojte npájecí kbel projektoru do elektrické zásuvky. Indikátor npájení projektoru zčne svítit modře (pohotovostní stv). Znmená to, že projektor je npájen, le není dosud zpnutý. Stisknutím tlčítk [ ] n ovládcím pnelu nebo n dálkovém ovldči zpněte projektor. Projektor vydá potvrzovcí pípnutí během zhřívání bliká indikátor stvu modře. Po zhřátí projektoru indikátor stvu přestne blikt svítí modře. Pokud se obrz nepromítá, zkuste následující postup. Zpněte připojený počítč nebo videovybvení. Používáte-li notebook, změňte výstup obrzu počítče. Vložte médium, npříkld DVD, spusťte přehrávání. Stisknutím tlčítk [Serch] n ovládcím pnelu nebo n dálkovém ovldči detekujte vstupní zdroj. N dálkovém ovldči stiskněte tlčítko vstupního zdroje, který chcete promítt. Pokud se zobrzí hlvní obrzovk, vyberte vstupní zdroj, který chcete promítt. Vrování Při promítání se nedívejte do objektivu projektoru. Mohlo by dojít k poškození zrku. Buďte zvláště optrní v přítomnosti dětí. Během promítání neblokujte světlo z projektoru krytkou objektivu knihou td. Pokud je světlo z projektoru delší dobu blokováno, ploch, n kterou dopdá, se zhřeje n tkovou teplotu, která by mohl způsobit roztvení, spálení nebo vznik požáru. Vlivem održeného světl se může rovněž rozžhvit objektiv způsobit závdu projektoru. Chcete-li promítání ukončit, použijte funkci Vypnout A/V nebo vypněte projektor. Jko světelný zdroj projektoru je použit vysokotlká rtuťová lmp. Je-li lmp vystven otřesům, nárzům nebo pokud je používán ndměrně dlouho, může hlsitě vybuchnout nebo se nemusí zpnout. Pokud lmp prskne, může dojít k úniku plynů k rozptýlení drobných střepů, které mohou způsobit zrnění. Dodržujte následující pokyny. - Lmpu nerozebírejte, neničte ni ji nevystvujte nárzům. - Během provozu nepřibližujte tvář blízko projektoru. - Pokud musíte vyčisti nebo vyměnit lmpy vlstními silmi, postupujte zvláště optrně. Zbrňte zrnění mlými kousky skl nebo vniknutí do očí nebo do úst. (Při otevření krytu lmpy mohou vypdnout drobné skleněné střepy.) Pokud lmp vybuchne, ihned prostor vyvětrejte; dojde-li k vdechnutí drobných střepů nebo k jejich vniknutí do očí nebo úst, vyhledejte lékře. Lmpu nevhzujte do odpdkového koše. Když je možnost Npájení zpnuto nstven n Zpnuto v nbídce Rozšířené, po připojení npájecího kbelu se projektor utomticky zpne. Je-li připojen npájecí kbel, nezpomeňte, že se projektor utomticky zpne i v přípdech, jko je npříkld obnovení dodávky proudu po výpdku npájení. s Rozšířené - Provoz - Npájení zpnuto s.145 Pokud je n vstupu signál obrzu ze zdroje vybrného v Automtické zpnutí, projektor se utomticky zpne. s Rozšířené - Provoz - Automtické zpnutí s.145

56 Zpnutí projektoru 56 Hlvní obrzovk N hlvní obrzovce lze sndno vybírt vstupní zdroje nebo čsto používné funkce. Hlvní nbídk se zobrzí v následujících situcích. Když stisknete tlčítko [ ] n dálkovém ovldči Když je možnost Auto. zobr. hl. str. při zpnutí projektoru nstven Zpnuto s Rozšířené - Hlvní obrzovk - Auto. zobr. hl. str. s.145 Když při zpnutí projektoru není k dispozici žádný signál z vybrného vstupního zdroje Když je zobrzen hlvní obrzovk, pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] n ovládcím pnelu nebo n dálkovém ovldči vyberte položku potom stiskněte tlčítko [ ]. Chcete-li hlvní obrzovku skrýt, znovu stiskněte tlčítko [ ovldči. ] n dálkovém A B Vyberte vstupní zdroj, který chcete promítt. Zobrzí kód QR promítá dt z chytrého telefonu nebo tbletu. C Zobrzí obrzovku Nápověd. s "Použití nápovědy" s.168 D Zobrzí nbídku Konfigurce. E Provede funkci přiřzenou položce Vlstní funkce 1 nebo Vlstní funkce 2 v nbídce Rozšířené. s Rozšířené - Hlvní obrzovk - Vlstní funkce 1, Vlstní funkce 2 s.145 F Můžete uprvit rozlišení obrzu. s "Úprvy rozlišení obrzu (Vylepšení obrzu)" s.97 G Nstvte režim brvy. s "Výběr kvlity projekce (výběr Režim brev)" s.87 Hlvní obrzovk zmizí po 10 minutách nečinnosti.

57 Vypnutí projektoru 57 Pro zjištění dlouhé životnosti vypněte projektor, když jej nepoužíváte. Provozní životnost lmpy se liší podle nstvení nbídky Konfigurce, podle podmínek prostředí podle podmínek používání. V průběhu promítání se js promítného obrzu snižuje. Npájení projektoru lze vypnout přímo jističem, protože podporuje funkci přímého vypnutí. Stiskněte tlčítko [t] n ovládcím pnelu nebo n dálkovém ovldči. Zobrzí se obrzovk pro potvrzení vypnutí. b c Stiskněte tlčítko [t] znovu. (Chcete-li zrušit, stiskněte libovolné jiné tlčítko.) Ozve se dvojí pípnutí, promítný obrz zmizí stvový indikátor zhsne. Odpojte npájecí kbel.

58 Promítání snímků 58 Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje) Stiskem tlčítk [Serch] se promítá obrz z portu, n který přichází obrzový signál. Použití dálkového ovldče Použití ovládcího pnelu Můžete nstvit projektor tk, by utomticky detekovl signál obrzu z jiného vstupního zdroje promítl obrz, když není k dispozici signál obrzu z ktuálního vstupního zdroje. s Rozšířené - Provoz - Auto. hledání zdroje s.145 Pokud není n vstupu žádný obrzový signál, zobrzuje se následující obrzovk. Jsou-li připojeny dv nebo více obrzových zdrojů, opkovně stiskněte tlčítko [Serch], dokud se nezhájí promítání hledného obrzu. Pokud je videozřízení připojeno, před zhájením této operce spusťte přehrávání.

59 Promítání snímků 59 Přepojení n cílový obrz pomocí dálkového ovldče Stiskněte tlčítko vstupního zdroje, který chcete promítt. Níže jsou zobrzeny vstupní porty pro tlčítk. Dálkové ovládání Stiskněte tlčítko [ ]. Dálkové ovládání Vyberte vstupní zdroj, který chcete promítt, potom stiskněte tlčítko [ ]. Vstupní port D Slouží k přepnutí n obrz z počítče připojeného k síti. Nstvení hlsitosti Hlsitost lze nstvit jedním z následujících způsobů.

60 Promítání snímků 60 Hlsitost lze nstvit stiskem tlčítek [Volume] n dálkovém ovldči. [] Slouží ke zmenšování hlsitosti. [b] Slouží ke zvětšování hlsitosti. Dálkové ovládání Úprv hlsitosti pomocí nbídky Konfigurce. s Nstvení - Hlsitost s.143 Výstrh Nespouštějte při nstvení vysoké hlsitosti. Náhlá ndměrná hlsitost může způsobit ztrátu sluchu. Před vypnutím vždy snižte hlsitost, byste mohli po zpnutí postupně zvyšovt hlsitost.

61 Úprv promítného obrzu 61 Korekce zkreslení promítného obrzu Korekci lichoběžníkového zkreslení promítného obrzu lze provést jedním z následujících způsobů. Lichoběž. - V/S Slouží ke korekci zkreslení nezávisle ve svislém vodorovném směru. s "Lichoběž. - V/S" s.62 Zkřivený povrch Slouží ke korekci zkreslení, ke kterému dochází při promítání n zkřivený povrch, k úprvě míry vysunutí zsunutí. s "Zkřivený povrch" s.64 Quick Corner Slouží k nezávislé korekci čtyř rohů. s "Quick Corner" s.63 Rohová stěn Umožňuje uprvit zkreslení, ke kterému dochází při promítání n povrch s prvými úhly, npříkld n hrntý sloup nebo roh místnosti, uprvit míru vysunutí zsunutí. s "Rohová stěn" s.75 Bodová korekce Oprvuje jemné zkreslení, které se vyskytuje částečně, nebo uprvuje polohu obrzu v překrývjících se oblstech při promítání více projektory. s "Bodová korekce" s.85

62 Úprv promítného obrzu 62 Stisknutím tlčítk [Geometry] n dálkovém ovldči nebo tlčítk [ ] n ovládcím pnelu můžete provést vybrnou metodu úprvy přímo. Pokud chcete změnit polohu promítání td., pokud chcete dočsně zrušit korekci, nstvte Geometrická korekce n Vypnuto. Nstvení zůstne uloženo, i pokud zvolíte Vypnuto. s Nstvení - Geometrická korekce s.143 Nstvení geometrické korekce lze uložit pomocí funkce Pměť v části Geometrická korekce později jej kdykoli nčíst. s "Funkce pměti" s.124 b c Vyberte položku Geometrická korekce v části Nstvení. Vyberte položku Lichoběž. - V/S potom stiskněte tlčítko [ ]. Lichoběž. - V/S Tto funkce umožňuje ruční korekci zkreslení ve vodorovném svislém směru zvlášť. Rozshy korekce jsou následující. Typ objektivu Svisle Vodorovně ELPLM08* -45 ž ž 30 ELPLX01-16 ž ž 16 ELPLU03-28 ž ž 28 ELPLU04/ELPLU02-35 ž ž 30 ELPLR04-34 ž ž 30 ELPLW05-40 ž ž 30 ELPLW06/ELPLW04-45 ž ž 30 ELPLM09/ELPLS04-45 ž ž 30 ELPLM10/ELPLM06-45 ž ž 30 ELPLM11/ELPLM07-45 ž ž 30 ELPLL08/ELPLL07-45 ž ž 30 * Objektiv dodávný s modely s objektivem. Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. d Pokud se zobrzí zpráv "Pokud toto nstvení změníte, obrz může být zkreslený.", stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte korekční metodu potom proveďte korekce pomocí tlčítek [ ][ ].

63 Úprv promítného obrzu 63 Oprvte lichoběžníkové zkreslení pomocí funkcí Lichoběžník - S Lichoběžník - V. Lichoběžník - S Nelze kombinovt s jinými způsoby korekce. Quick Corner Lichoběžník - V Pokud je poměr strn obrzu nesprávný, uprvte vyvážení obrzu pomocí funkcí V-vyvážení H-vyvážení. V-vyvážení Tto funkce umožňuje ruční korekci kždého ze čtyř rohů promítného obrzu zvlášť. b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte položku Geometrická korekce v části Nstvení. Vyberte možnost Quick Corner poté stiskněte tlčítko [ ]. H-vyvážení e Použijete-li korekci lichoběžníkového zkreslení, může dojít ke zmenšení promítného obrzu. Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu]. d Pokud se zobrzí zpráv "Pokud toto nstvení změníte, obrz může být zkreslený.", stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] vyberte roh, který chcete uprvit, potom stiskněte tlčítko [ ].

64 Úprv promítného obrzu 64 e Stisknutím podržením tlčítk [Esc] lespoň 2 sekundy se zobrzí obrzovk pro potvrzení resetování n výchozí hodnoty. Výběrem možnosti Ano se resetuje výsledek korekcí Quick Corner. Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] oprvte polohu rohu. Pokud stisknete tlčítko [ ], otevře se obrzovk, která je zobrzená v kroku 5, n které je možné zvolit oblst ke korekci. Pokud se během úprv zobrzí zpráv "Již nelze posunout.", nelze tvr dále uprvovt ve směru oznčeném šedým trojúhelníkem. f g Zkřivený povrch Opkujte kroky 4 5 podle potřeby nstvte zbývjící rohy. Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu]. Umožňuje ručně oprvit zkreslení, ke kterému dochází při promítání n zkřivený povrch, uprvit míru vysunutí zsunutí. Nsměrujte projektor přímo n promítcí plochu s objektivem ve výchozí poloze. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 Promítejte n obloukový povrch o stejném poloměru. Po provedení rozsáhlého nstvení nemusí být zostření jednotné ni po provedení úprv. Pokud je ktivován funkce 4K vylepšení, zobrzí se zpráv. Výběrem možnosti Ano dektivujte funkci 4K vylepšení. (Pouze EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) s Obrz - Vylepšení obrzu - 4K vylepšení s.140

65 Úprv promítného obrzu 65 Rozsh korekce V následujících tbulkách jsou uvedeny rozshy korekce. Objektiv pro projektory se zbudovným objektivem je ELPLM08. EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB-G7200W/EB- G7000W Vodorovně zkřivený povrch (konkávní) R L A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Pohled shor Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW

66 Úprv promítného obrzu 66 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Vodorovně zkřivený povrch (konvexní) R L Pohled shor A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM

67 Úprv promítného obrzu 67 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Svisle zkřivený povrch (konkávní) R L Pohled ze strny A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL

68 Úprv promítného obrzu 68 Svisle zkřivený povrch (konvexní) R Pohled ze strny L A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS

69 Úprv promítného obrzu 69 EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100 Vodorovně zkřivený povrch (konkávní) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře L A Projekční ploch R B L R Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Pohled shor Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS

70 Úprv promítného obrzu 70 Vodorovně zkřivený povrch (konvexní) L R Pohled shor A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Svisle zkřivený povrch (konkávní) R L A B L R Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Projekční vzdálenost Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Pohled ze strny Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce.

71 Úprv promítného obrzu 71 (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Svisle zkřivený povrch (konvexní) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře L A B Projekční ploch Střed kruhu tvořeného zkřiveným povrchem L Projekční vzdálenost R R Poloměr kruhu tvořeného zkřiveným povrchem Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Pohled ze strny Minimální hodnoty R/L n výše uvedeném obrázku jsou uvedeny v následující tbulce. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS

72 Úprv promítného obrzu 72 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pokud se zobrzí zpráv "Pokud toto nstvení změníte, obrz může být zkreslený.", stiskněte tlčítko [ ]. d Vyberte možnost Zkřivený povrch poté stiskněte tlčítko [ ]. Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Korekční metod b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte položku Geometrická korekce v části Nstvení. Vyberte možnost Zkřivený povrch poté stiskněte tlčítko [ ]. e Vyberte možnost Oprvit tvr poté stiskněte tlčítko [ ].

73 Úprv promítného obrzu 73 f Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] vyberte oblst, kterou chcete uprvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. g Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] uprvte tvr. Pokud trojúhelník ve směru, který nstvujete, zšedne, jk je vyobrzeno níže, nelze tvr v tomto směru už dále uprvovt. Když vybíráte roh, můžete uprvit dvě přilehlé strny. Stisknutím podržením tlčítk [Esc] lespoň 2 sekundy se zobrzí obrzovk pro potvrzení resetování n výchozí hodnoty. Výběrem možnosti Ano se resetuje výsledek korekcí Zkřivený povrch. h i Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Opkujte kroky 6 ž 8 podle potřeby nstvte zbývjící části. Pokud se obrz rozthuje nebo smršťuje, přejděte n dlší krok nstvte lineritu.

74 Úprv promítného obrzu 74 j Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n obrzovku v kroku 5. Vyberte možnost Horizont. linerit nebo Vertikální linerit potom stiskněte tlčítko [ ]. l Uprvte lineritu. Proveďte korekci tk, by byly mezi čármi stejné vzdálenosti. Při stisknutí tlčítk [ ] Když je vybrán možnost Horizont. linerit Když je vybrán možnost Vertikální linerit Výběrem možnosti Horizont. linerit uprvíte vodorovné rozthování nebo smršťování výběrem možnosti Vertikální linerit uprvíte svislé rozthování smršťování. k Vyberte stndrdní čáru pro nstvení potom stiskněte tlčítko [ ]. Stiskněte tlčítk [ ][ ] při výběru Horizont. linerit, tlčítk Při stisknutí tlčítk [ ] Když je vybrán možnost Horizont. linerit Když je vybrán možnost Vertikální linerit [ ][ ] při výběru Vertikální linerit potom stiskněte tlčítko [ ]. Vybrná stndrdní čár bliká ornžově bíle. m Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu].

75 Úprv promítného obrzu 75 Oprvené výsledky lze jemně vyldit. Pomocí funkce Quick Corner uprvte náklon obrzu potom použijte funkci Bodová korekce pro jemné vyldění. Vyberte možnost Quick Corner nebo Bodová korekce n ploše od kroku 4. s "Quick Corner" s.63 s "Bodová korekce" s.85 Rohová stěn Umožňuje ručně uprvit zkreslení, ke kterému dochází při promítání n povrch s prvými úhly, npříkld n hrntý sloup nebo roh místnosti, uprvit míru vysunutí zsunutí. Nsměrujte projektor přímo n promítcí plochu s objektivem ve výchozí poloze. s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 Promítejte n povrch s prvým úhlem. Po provedení rozsáhlého nstvení nemusí být zostření jednotné ni po provedení úprv. Pokud je ktivován funkce 4K vylepšení, zobrzí se zpráv. Výběrem možnosti Ano dektivujte funkci 4K vylepšení. (Pouze EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) s Obrz - Vylepšení obrzu - 4K vylepšení s.140 Tto možnost není k dispozici u modelu ELPLX01. Rozsh korekce Rozsh korekce je následující. Objektiv pro projektory se zbudovným objektivem je ELPLM08.

76 Úprv promítného obrzu 76 EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB-G7200W/EB- G7000W Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Korekce konkávních vodorovných rohů (korekce bilterální symetrie s použitím rohu jko středové osy) A Projekční ploch Pohled ze strny Pohled ze strny α Úhel možného pohybu projektoru ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM Pohled shor ELPLL08/ELPLL α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Korekce konvexních vodorovných rohů (korekce bilterální symetrie s použitím rohů jko středové osy) A α Projekční ploch Úhel možného pohybu projektoru Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW Pohled shor α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.)

77 Úprv promítného obrzu 77 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Korekce konkávních svislých rohů (korekce horizontální symetrie s použitím rohů jko středové osy) A Projekční ploch Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 0 * ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. Pohled ze strny α Úhel možného pohybu projektoru α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 33 * ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM

78 Úprv promítného obrzu 78 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. Korekce konvexních svislých rohů (korekce horizontální symetrie s použitím rohů jko středové osy) Pohled ze strny A α Projekční ploch Úhel možného pohybu projektoru Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 9 * ELPLU04/ELPLU02 14 * ELPLR ELPLW05 16 * ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.)

79 Úprv promítného obrzu 79 EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100 Korekce konkávních vodorovných rohů (korekce bilterální symetrie s použitím rohů jko středové osy) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled shor A α Projekční ploch Úhel možného pohybu projektoru α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL Korekce konvexních vodorovných rohů (korekce bilterální symetrie s použitím rohů jko středové osy) A α Projekční ploch Úhel možného pohybu projektoru Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS Pohled shor α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.)

80 Úprv promítného obrzu 80 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Korekce konkávních svislých rohů (korekce horizontální symetrie s použitím rohů jko středové osy) A Projekční ploch Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 0 * ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. Pohled ze strny α Úhel možného pohybu projektoru α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.) Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Pohled ze strny Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 33 * ELPLU04/ELPLU ELPLR ELPLW ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS

81 Úprv promítného obrzu 81 Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Typ objektivu Svislý posun objektivu: Výchozí umístění Svislý posun objektivu: Nhoře Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. Korekce konvexních svislých rohů (korekce horizontální symetrie s použitím rohů jko středové osy) Pohled ze strny A α Projekční ploch Úhel možného pohybu projektoru Pohled ze strny Pohled ze strny ELPLM ELPLX ELPLU03 6 * ELPLU04/ELPLU02 12 * ELPLR ELPLW05 14 * ELPLW06/ELPLW ELPLM09/ELPLS ELPLM10/ELPLM ELPLM11/ELPLM ELPLL08/ELPLL *Nelze oprvit přesně. Přemístěte objektiv do zákldní polohy. α n obrázku výše je mximální úhel, ve kterém se projektor může pohybovt. Podrobné hodnoty viz tbulk níže. (Přibližná hodnot při promítání s mximálním zoomem. ELPLR04 nepodporuje posun objektivu.)

82 Úprv promítného obrzu 82 Korekční metod b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte položku Geometrická korekce v části Nstvení. Vyberte možnost Rohová stěn poté stiskněte tlčítko [ ]. e Vyberte možnost Typ rohu poté stiskněte tlčítko [ ]. d Pokud se zobrzí zpráv "Pokud toto nstvení změníte, obrz může být zkreslený.", stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Rohová stěn poté stiskněte tlčítko [ ].

83 Úprv promítného obrzu 83 f Podle promítcí plochy vyberte možnost Vodorovný roh nebo Svislý roh potom stiskněte tlčítko [ ]. Když jsou plochy zrovnány vodorovně: Vyberte možnost Vodorovný roh. h Uprvte pozici projektoru posun objektivu tk, by se os ve středu promítcí plochy shodovl s rohem (průsečík obou ploch). s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 Opkovným stisknutím tlčítk [ skrýt obrz mřížku. ] můžete zobrzit nebo Když jsou plochy zrovnány svisle: Vyberte možnost Svislý roh. g Od tohoto míst jsou kroky popsány n příkldu možnosti Vodorovný roh. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n obrzovku v kroku 5. Vyberte možnost Oprvit tvr poté stiskněte tlčítko [ ].

84 Úprv promítného obrzu 84 i Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] vyberte oblst, kterou chcete uprvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Když je vybrán možnost Svislý roh: Uprvte levou prvou část podle bodu nejblíže svislé osy protínjící střed promítcí plochy. Stisknutím podržením tlčítk [Esc] lespoň 2 sekundy se zobrzí obrzovk pro potvrzení resetování n výchozí hodnoty. Výběrem možnosti Ano se resetuje výsledek korekcí Rohová stěn. Tipy pro nstvení Když je vybrán možnost Vodorovný roh: Uprvte horní plochu podle nejnižšího bodu (oznčeno šipkou U). Uprvte dolní plochu podle nejvyššího bodu (oznčeno šipkou V). j k l Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] uprvte tvr. Pokud se během úprv zobrzí zpráv "Již nelze posunout.", nelze tvr dále uprvovt ve směru oznčeném šedým trojúhelníkem. Opkujte kroky 9 10 podle potřeby nstvte zbývjící části. Pokud se obrz rozthuje nebo smršťuje, přejděte n dlší krok nstvte lineritu. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n obrzovku v kroku 4. Vyberte položku Linerit potom stiskněte tlčítko [ ]. A B

85 Úprv promítného obrzu 85 m Pomocí tlčítek [ ][ ] uprvte lineritu. Proveďte korekci tk, by byly mezi čármi stejné vzdálenosti. Při stisknutí tlčítk [ ] Když je vybrán možnost Vodorovný roh Když je vybrán možnost Svislý roh Oprvené výsledky lze jemně vyldit. Pomocí funkce Quick Corner uprvte náklon obrzu potom použijte funkci Bodová korekce pro jemné vyldění. Vyberte možnost Quick Corner nebo Bodová korekce n ploše od kroku 4. s "Quick Corner" s.63 s "Bodová korekce" s.85 Bodová korekce Rozděluje promítný obrz podle mřížky uprvuje zkreslení pohybem bodu průsečíku ze strny n strnu nhoru dolů. Při stisknutí tlčítk [ ] Když je vybrán možnost Vodorovný roh Když je vybrán možnost Svislý roh Máte možnost korekce po 0,5 pixelu n kždou strnu v následujícím rozmezí. EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U: Mx. o 32 pixelů ve vodorovném svislém směru EB-G7200W/EB-G7000W/EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100: Mx. o 20 pixelů ve vodorovném svislém směru Pokud je ktivován funkce 4K vylepšení, zobrzí se zpráv. Výběrem možnosti Ano dektivujte funkci 4K vylepšení. (Pouze EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) s Obrz - Vylepšení obrzu - 4K vylepšení s.140 n Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu]. b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte položku Geometrická korekce v části Nstvení. Vyberte možnost Bodová korekce poté stiskněte tlčítko [ ].

86 Úprv promítného obrzu 86 Bodová korekce Vyberte počet bodů (3x3, 5x5, 9x9, 17x17) poté proveďte nstvení Bodová korekce. Pokud se zobrzí zpráv "Pokud toto nstvení změníte, obrz může být zkreslený.", stiskněte tlčítko [ ]. Brv vzoru Reset Slouží k výběru brvy mřížky pro provádění korekcí. Obnoví výchozí hodnoty všech oprv Bodová korekce. d Vyberte možnost Bodová korekce poté stiskněte tlčítko [ ]. f Vyberte počet řádků mřížky (3x3, 5x5, 9x9 nebo 17x17) potom stiskněte tlčítko [ ]. e Vyberte možnost Bodová korekce poté stiskněte tlčítko [ ].

87 Úprv promítného obrzu 87 g Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] přejděte n bod, který chcete oprvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Oprvené výsledky lze jemně vyldit. Vyberte Quick Corner n obrzovce od kroku 4 uprvte náklon obrzu. s "Quick Corner" s.63 Výběr kvlity projekce (výběr Režim brev) Výběrem nstvení brev pro promítný typ obrzu docílíte optimální kvlity obrzu. Js obrzu se liší v závislosti n vybrném režimu. Režim Aplikce Dynmický Jedná se o nejjsnější režim. Tento režim je ideální pro použití v jsných místnostech. h Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] oprvte zkreslení. Prezentce Kino Obrz je živý více kontrstní. Tento režim je ideální pro zobrzení prezentcí nebo sledování televizního vysílání v jsných místnostech. Dává obrzu přirozený tón. Ideální pro sledování filmů v tmvé místnosti. srgb Vytváří obrz, který vyhovuje brevnému stndrdu srgbg brvy jsou reprodukovány věrně. Ideální k projekci sttických obrázků, npříkld fotogrfií. Chcete-li pokrčovt prvou dlšího bodu, stisknutím tlčítk [Esc] se vrťte n předchozí obrzovku poté opkujte kroky 7 8. DICOM SIM snímky jsou zobrzeny s jsnými stíny. Tento režim je ideální pro promítání rentgenových či jiných lékřských snímků - Projektor všk není lékřské zřízení nelze jej používt pro stnovování dignóz. Opkovným stisknutím tlčítk [ skrýt obrz mřížku. ] můžete zobrzit nebo Vícenásobná projekce Minimlizuje rozdíl tónu brev mezi jednotlivými promítnými obrzy. Tento režim je ideální pro promítání z více projektorů. i Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu].

88 Úprv promítného obrzu 88 Kždým stisknutím tlčítk [Color Mode] se změní Režim brev zobrzený název Režim brev. Dálkové ovládání Nstvení Autom. clon Automtickým nstvením svítivosti podle jsu promítného obrzu umožňuje doshovt hlubokého bohtého obrzu. Volbu Autom. clon lze nstvit, pouze pokud je Režim brev nstven n Dynmický nebo Kino. Pokud nstvíte Spojování okrjů n Zpnuto, funkce Autom. clon bude vypnut. Režim brev lze nstvit v nbídce Konfigurce. s Obrz - Režim brev s.140 b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte položku Autom. clon z nbídky Obrz potom stiskněte tlčítko [ ].

89 Úprv promítného obrzu 89 c d Vyberte položku Vysoká potom stiskněte tlčítko [ ]. Pokud vám vdí hluk při provozu funkce Autom. clon, nstvte ji n Normální. Nstvení je uloženo pro kždý režim brev. Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Metody změn Kždým stiskem tlčítk [Aspect] n dálkovém ovldči se n obrzovce objeví název poměru strn poměr strn se změní. Dálkové ovládání Změn poměru strn promítného obrzu Poměr strng promítného obrzu lze změnit tk, by odpovídl typu, poměru výšky šířky rozlišení vstupního signálu. Dostupné režimy poměru strn závisí n ktuálním nstvení Typ obrzovky. Před změnou poměru strn nstvte Typ obrzovky. s "Nstvení projekční plochy" s.29 Režim poměru strn Popis Automticky Obrz je promítán v odpovídjícím poměru strn n zákldě informcí ze vstupního signálu. Normální Promítá při zchování poměru strn vstupního obrzu. 4:3 Promítá s poměrem strn 4:3. 16:9 Promítá s poměrem strn 16:9. Plný Promítá n plnou velikost projekční plochy. H-Zoom Promítá zvětšením vstupního obrzu n plnou šířku projekční plochy při zchování poměru strn. Oblsti překrývjící okrje projekční plochy nejsou promítány. V-Zoom Ntivní Promítá zvětšením vstupního obrzu n plnou výšku projekční plochy při zchování poměru strn. Oblsti překrývjící okrje projekční plochy nejsou promítány. Promítá n střed projekční plochy v rozlišení vstupního obrzu. Oblsti překrývjící okrje projekční plochy nejsou promítány.

90 Úprv promítného obrzu 90 Poměr strn lze rovněž nstvit v nbídce Konfigurce. s Signál - Poměr strn s.142 Pokud části obrzu z počítče chybí, nstvte v nbídce Konfigurce položku Rozlišení n Širokoúhlý nebo Normální v závislosti n rozlišení počítče. s Signál - Rozlišení s.142 H-Zoom V-Zoom Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 V následujících tbulkách jsou uvedeny změny režimu poměru strn. Následující brvy n promítných obrzech v tbulkách oznčují nezobrzené plochy. : Ploch, n které se nezobrzuje obrz v závislosti n nstvení typu promítcí plochy. : Ploch, n které se nezobrzuje obrz v závislosti n nstvení režimu poměru strn. Ntivní* * Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Nstvení typu promítcí plochy: 16:9 EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U/EB-G7200W/EB-G7000W Nstvení typu promítcí plochy: 16:10 Automticky nebo Normální Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 Automticky nebo Normální Plný Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 16:9 H-Zoom Plný V-Zoom

91 Úprv promítného obrzu 91 Ntivní* Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 * Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Nstvení typu promítcí plochy: 4:3 Automticky nebo Normální Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100 Nstvení typu promítcí plochy: 4:3 Automticky nebo Normální 4:3 16:9 Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 4:3 H-Zoom 16:9 V-Zoom H-Zoom Ntivní* V-Zoom * Pouze obrz z počítče obrz z portu HDMI/HDBseT. Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Nstvení typu promítcí plochy: 16:9 Ntivní* * Pouze obrz z počítče obrz z portu HDMI/HDBseT. Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Automticky nebo Normální Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3

92 Úprv promítného obrzu 92 Plný Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 V-Zoom Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 H-Zoom Ntivní* V-Zoom * Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Ntivní* * Obrz se může lišit v závislosti n rozlišení vstupního signálu. Nstvení typu promítcí plochy: 16:10 Automticky nebo Normální 16:9 Poměr strn vstupního signálu 16:10 16:9 4:3 Úprv obrzu Úprv nstvení Odstín, Sytost Světlost Můžete uprvit Odstín (odstín), Sytost (živost) Světlost šesti os R (červená), G (zelená), B (modrá), C (zurová), M (filová) Y (žlutá) podle osobních preferencí. b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Upřesnit v část Obrz potom stiskněte tlčítko [ ]. Plný H-Zoom

93 Úprv promítného obrzu 93 e Pomocí tlčítek [ ][ ] zvolte položku pomocí tlčítek [ ][ ] provádějte úprvy. c d Lze tké provést nstvení Vícenásobná projekce v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Vícenásobná projekce - RGBCMY s.145 Vyberte možnost RGBCMY potom stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte brvu, kterou chcete uprvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. f Opkovným stisknutím tlčítk [ ] se obrz nstvení mění. Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu]. Úprv nstvení Gm Můžete uprvovt rozdíly v jsu polotónů, ke kterému dochází v závislosti n připojeném zřízení. Tuto možnost lze nstvit jedním z následujících tří způsobů. Výběr úprv hodnoty korekce Úprv při zobrzeném obrze Úprv pomocí grfu úprv gm Uprvte promítáním nehybného obrzu. Gm nelze uprvit správně při promítání filmů. Výběr úprv hodnoty korekce b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Upřesnit v část Obrz potom stiskněte tlčítko [ ].

94 Úprv promítného obrzu 94 Když je vybrán menší hodnot, celkový js obrzu se sníží, obrz tk bude ostřejší. Pokud zvolíte DICOM SIM v Režim brev nbídky Obrz, hodnotu nstvení zvolte podle velikosti projekce. Je-li velikost projekce 120 plců nebo méně, zvolte nižší hodnotu. Je-li velikost projekce 120 plců nebo více, zvolte vyšší hodnotu. Zdrvotnické obrázky se nemusí zobrzovt správně v závislosti n prostředí instlce vlstnostech obrzu. Úprv při zobrzeném obrze c d Vyberte možnost Gm potom stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte hodnotu korekce potom pomocí tlčítk [ ] potvrďte dný výběr. Vyberte bod n obrzu, n kterém chcete uprvit js, uprvte pouze vybrný tón. b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Upřesnit v část Obrz potom stiskněte tlčítko [ ]. Když je vybrán větší hodnot, tmvé oblsti obrzu se rozjsní, le sytost brev ve světlejších oblstech může být nižší.

95 Úprv promítného obrzu 95 f Přesuňte kurzor n promítném obrzu n část, kde chcete změnit js, potom stiskněte tlčítko [ ]. Stisknete-li tlčítko [ tónu cíle úprv. ], obrz bliká můžete zkontrolovt oblst c d Vyberte možnost Gm potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Přizpůsobený potom potvrďte stisknutím tlčítk [ ]. g Pomocí tlčítek [ ][ ] proveďte úprvy potom potvrďte pomocí tlčítk [ ]. e Vyberte možnost Uprvit v obrze potom potvrďte stisknutím tlčítk [ ]. h Když se zobrzí dotz Chcete pokrčovt v úprvách nstvení?, vyberte možnost Ano nebo Ne. Chcete-li uprvit jiné umístění, vyberte možnost Ano zopkujte postup od kroku 6.

96 Úprv promítného obrzu 96 Úprv pomocí grfu úprv gm Vyberte bod tónu v grfu proveďte úprvy. b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Upřesnit v část Obrz potom stiskněte tlčítko [ ]. f Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte tón, který chcete změnit, potom pomocí tlčítek [ ][ ] provádějte úprvy. Po dokončení změn potvrďte pomocí tlčítk [ ]. Jestliže vyberete tón, kterých chcete změnit, pomocí tlčítek [ ][ ], obrz bliká můžete zkontrolovt oblst tónu cíle úprv. g Když se zobrzí dotz Chcete pokrčovt v úprvách nstvení?, vyberte možnost Ano nebo Ne. Chcete-li uprvit jiný tón, vyberte možnost Ano zopkujte postup od kroku 6. c d e Vyberte možnost Gm potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Přizpůsobený potom potvrďte stisknutím tlčítk [ ]. Vyberte možnost Uprvit v grfu potom potvrďte stisknutím tlčítk [ ]. Interpolce rámců Aktuální předchozí snímek se používjí pro vytvoření mezilehlých snímků tk, že se interpolují, by vytvořily plynule se pohybující obrz. Je tk možné vyřešit problémy s neobrtně se pohybujícím obrzem, jko npř. přeskkování snímků při promítání rychle se pohybujícího obrzu.

97 Úprv promítného obrzu 97 c Vyberte úroveň interpolce z možností Nízká, Normální nebo Vysoká. Pokud po nstvení dochází k šumu, nstvte možnost Vypnuto. b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Interpolce rámců v části Obrz potom stiskněte tlčítko [ ]. d Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu]. Úprvy rozlišení obrzu (Vylepšení obrzu) Funkce Vylepšení obrzu umožňuje uprvit rozlišení obrzu pro zvýšení důrzu n vnímání mteriálu textury. Během projekce stiskněte tlčítko [Menu].

98 Úprv promítného obrzu 98 b Vyberte možnost Vylepšení obrzu v části Obrz potom stiskněte tlčítko [ ]. b Vyberte jednu z následujících možností potom stiskněte tlčítko [ ]. Vypnuto: Dektivuje 4K vylepšení. Pokud je n vstupu signál, který překrčuje rozlišení pnelu tohoto projektoru, je obrz zobrzen podle rozlišení pnelu tohoto projektoru. Full HD: Pokud je n vstupu signál s rozlišením 1080i/1080p/ WUXGA nebo vyšším, je ktivován funkce 4K vylepšení. WUXGA+: Pokud je n vstupu signál s rozlišením, které přeshuje WUXGA, je ktivován funkce 4K vylepšení. Aby bylo možné promítt film o vysokém rozlišení, můžete promítt obrz o vysokém rozlišením s použitím tohoto nstvení s Režimy předvolby obr. Zobrzí se následující obrzovk. 4K vylepšení (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/ EB-G7400U) Funkce 4K vylepšení promítá obrz ve dvojnásobném rozlišení úhlopříčným posunem 1 pixelu po krocích 0,5 pixelu. Signál obrzu s vysokým rozlišením je promítán v jemných detilech. Vyberte možnost 4K vylepšení v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ]. Chcete-li promítt z více projektorů, výběrem možnosti Vypnuto sjednotíte jednotlivé obrzy. Možnost Vypnuto je ideální pro promítání prezentčních mteriálů z počítčů td. Při nstvení Full HD nebo WUXGA+ bude zrušen stv oprvený následující funkcí. Spojování okrjů, Měřítko, Zkřivený povrch, Bodová korekce, Rohová stěn Když je možnost 4K vylepšení nstven n Vypnuto, nstvení se vrátí do předchozího stvu. Pokud je možnost 4K vylepšení ktivován okolní teplot se zvýší, lmp se utomticky zeslbí. c Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku.

99 Úprv promítného obrzu 99 Režimy předvolby obr. Předem vyberte optimální nstvení podle promítného obrzu z pěti předem připrvených předvoleb. Následující nstvení jsou uložen do předvoleb. Potlčení šumu, Potlčení šumu MPEG, Super-resolution, Vylepšení detilů b Vyberte možnost Režimy předvolby obr. v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte jednu z následujících možností potom stiskněte tlčítko [ ]. Předvolb 1 ž Předvolb 5: N obrzu budou použit předem vytvořená nstvení. Vypnuto: Touto volbou vypnete předvolby. Potlčení šumu Můžete vyhldit hrubý obrz, když jsou n vstupu progresivní signály nebo progresivní prokládné signály. V následujících přípdech je tto možnost dektivován. Když je položk Zprcování obrzu nstven n Rychle 2. Když je ktivován možnost 4K vylepšení Když je n vstupu signál s rozlišením, které přeshuje WUXGA b Vyberte možnost Potlčení šumu v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí tlčítek [ ][ ] uprvte hodnotu. c Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. c Po výběru možnosti Předvolb 1 ž Předvolb 5 můžete jemně vyldit jednotlivá nstvení. Po úprvě budou nstvení přepsán. Nstvení po úprvě budou přepsán individuálně, když je možnost 4K vylepšení ktivován dektivován. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Potlčení šumu MPEG Můžete snížit šum bodů bloků n obrysech při promítání filmů MPEG. V následujících přípdech je tto možnost dektivován. Když je ktivován možnost 4K vylepšení Když je n vstupu signál s rozlišením, které přeshuje WUXGA Vyberte možnost Potlčení šumu MPEG v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ].

100 Úprv promítného obrzu 100 b Vyberte úroveň omezení šumu z možností Nízká, Normální nebo Vysoká potom stiskněte tlčítko [ ]. Pokud je vybrán možnost Vypnuto, položk Potlčení šumu MPEG je dektivován. b Pomocí tlčítek [ ][ ] zvolte položku pomocí tlčítek [ ][ ] provádějte úprvy. Úprvy jemných čr: Pokud u tohoto prmetru nstvíte pozitivní hodnotu, detily jko jsou vlsy nebo vzorky látky se zvýrzní. Rozostřený detil: Pokud u tohoto prmetru nstvíte pozitivní hodnotu, obrys, pozdí osttní hlvní části zobrzených objektů se zvýrzní. c Super-resolution Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Chcete-li mít ostrý obrz, můžete snížit úroveň rozmzání, které vzniká n okrji při zvýšení rozlišení signálu promítnutí obrzu. Vyberte možnost Super-resolution v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ]. c Vylepšení detilů Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Můžete vylepšit kontrst v detilních oblstech pro vytvoření obrzu s větším důrzem n vnímání mteriálu textury. Vyberte možnost Vylepšení detilů v části Vylepšení obrzu potom stiskněte tlčítko [ ].

101 Úprv promítného obrzu 101 b Pomocí tlčítek [ ][ ] zvolte položku pomocí tlčítek [ ][ ] provádějte úprvy. Síl: Čím vyšší hodnot, tím vyšší kontrst. Rozsh: Čím vyšší hodnot, tím širší rozsh vylepšení detilů. V závislosti n obrzu může být n hrnicích mezi brvmi ptrné určité zvýrznění. Pokud vám nevyhovuje, nstvte menší hodnotu. c Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Promítání 3D obrzu Použitím dvou projektorů můžete promítt psivní 3D obrz. K promítání sledování 3D obrzu je zpotřebí následující vybvení. Polrizátor Psivní 3D brýle Konzol pro ptrovou montáž Stříbrné plátno pro psivní 3D Tento projektor uspořádává směr polrizční projekce pro R (červená), G (zelená) B (modrá). Není nutné přepínt signály obrzu G (zelená) levého prvého ok.

102 Užitečné funkce V této části jsou popsány funkce Vícenásobná projekce, Split Screen, Pměť, Plán Zbezpečení.

103 Funkce vícenásobná projekce 103 Při promítání n širokoúhlou promítcí plochu z více projektorů lze uprvit rozdíly v jsu brevném tónu jednotlivých promítných obrzů, vytvořit tk souvislý obrz. Nstvte položku 4K vylepšení n Vypnuto. (Pouze EB-G7905U/ EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) Doporučujeme nstvovt zostření, lupu posun objektivu minimálně 20 minut po zpočetí promítání, protože obrz není hned po zpnutí projektoru stbilní. Pokud jsou hodnoty Geometrická korekce vysoké, bude nstvení polohy překrývjících se obrzů obtížné. Pokud chcete odldit promítný obrz nechcete připojovt video zřízení, můžete si zobrzit Zkušební vzor. s "Zobrzení zkušebního vzoru" s.31 Pokud promítáte obrz, který přesně vychází n plné rozlišení, niž by bylo nutné zmenšení nebo zvětšení, lze provést precizní nstvení. c d (3) Korigujte obrz v rozích s "Quick Corner" s.63 (4) Korigujte mírný posun vzniklý při vzájemném přizpůsobování promítných obrzů s "Bodová korekce" s.85 Nstvte položku Režim brev n Vícenásobná projekce pomocí tlčítk [Color Mode]. Když je nstven jiný režim brev (vyjm srgb), může být hrnice mezi více obrzy zřetelná i po korekci s použitím funkce Spojování okrjů. Uprvuje brevný tón celého obrzu. s "Jednot brev" s.204 Příprv Spojování okrjů Podle následujících pokynů uprvte promítný obrz v rámci vícenásobné projekce. b Nstvte ID pro projektor dálkový ovldč. s "Nstvte ID projektoru" s.40 Uprvte polohu promítného obrzu počínje úprvmi, které vyždují větší korekce. (1) Poloh projektoru (úhel) s "Nstvení při instlci" s.27 (2) Posun objektivu / Lup s "Nstvení pozice promítného obrzu (posun objektivu)" s.32 s "Úprv velikosti obrzu" s.35 Podle následujících pokynů proveďte tkové úprvy, by překrývjící se části obrzů byly méně zřetelné. (1) Dolděním překrývjících se ploch vytvořte souvislý obrz. s "Uprvte okrje obrzu (spojování okrjů)" s.104

104 Funkce vícenásobná projekce 104 (2) Uprvte rozdíl jsů lmp jednotlivých projektorů. s "Oprvy jsu (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB- G7200W/EB-G7000W/EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100)" s.106 (3) Uprvte brevné vyvážení promítných obrzů. s "Doldění brevného vyvážení" s.107 c Vyberte možnost Spojování okrjů poté stiskněte tlčítko [ ]. Zobrzí se následující obrzovk. Uprvte okrje obrzu (spojování okrjů) Dolděním překrývjících se ploch vytvořte souvislý obrz. Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 b Vyberte možnost Vícenásobná projekce v nbídce Rozšířené. Podnbídk Spojování okrjů Funkce Nstvením n možnost Zpnuto ktivujete funkci Spojování okrjů. Když nepromítáte z více projektorů, nstvte možnost Vypnuto. Horní okrj/dolní okrj/levý okrj/prvý okrj Spojování: Nstvením n Zpnuto ktivujete funkci Spojování okrjů ve směru, ve kterém nstvujete, rozsh spojení bude stínovný. Prolnout poč. polohu: Zobrzí počáteční polohu jko červenou čáru uprví n úrovni jednoho pixelu. Rozsh spojení: Slouží k úprvě rozshu, který se má stínovt. Úprvy jsou možné ž n úroveň jednotlivých pixelů. Mximální rozsh je 45 % rozlišení. Křivk spojení Můžete vybrt tři způsoby stínování.

105 Funkce vícenásobná projekce 105 Podnbídk Zobrzení vodítk Funkce Nstvením n Zpnuto se v rozshu pro Spojování okrjů zobrzí vodítko. g Nstvte možnosti Horní okrj, Dolní okrj, Levý okrj nebo Prvý okrj podle toho, jké části obrzu se překrývjí. Následuje postup nstvení obrzovky (1) - jde o příkld. Vzorové vodítko Nstvením n možnost Zpnuto se zobrzí vodítko pro určení odpovídjící pozice rozshu pro Spojování okrjů. Brv vodítk Vyberte kombinci nváděcích brev ze tří možných. d e f Zpněte funkci Spojování okrjů. (1) Vyberte možnost Spojování okrjů poté stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stiskněte tlčítko [Esc]. Nstvte položku Zobrzení vodítk n Zpnuto. (1) Vyberte možnost Zobrzení vodítk poté stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stiskněte tlčítko [Esc]. Pokud vodítko není dobře viditelné, můžete změnit jeho brvu v nstvení Brv vodítk. Nstvte položku Vzorové vodítko n Zpnuto. (1) Vyberte možnost Vzorové vodítko poté stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stiskněte tlčítko [Esc]. Ve výše uvedeném příkldu musíte nstvit Levý okrj, protože jste si všimli překrývjících se oblstí v levé části obrzu (1). (1) Vyberte možnost Levý okrj poté stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte možnost Spojování potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. (4) Stiskněte tlčítko [Esc]. (5) V části Prolnout poč. polohu zrovnejte počáteční polohu prolnutí s okrjem (2) obrzu. (6) Stiskněte tlčítko [Esc]. (7) V položce Rozsh spojení uprvte rozsh (3), který se má stínovt. Hodnot, při níž je překrývjící se rozsh vodítko ve stejné poloze, je nejlepší. (8) Stiskněte tlčítko [Esc].

106 Funkce vícenásobná projekce 106 h Nstvte možnost Křivk spojení. (1) Vyberte možnost Křivk spojení potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Úroveň jsu v nbídce Vícenásobná projekce poté stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte intenzitu stínování od 1 do 3 potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stiskněte tlčítko [Esc]. i Po dokončení nstvení nstvte položky Zobrzení vodítk Vzorové vodítko n Vypnuto. Oprvy jsu (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB- G7200W/EB-G7000W/EB-G7805/EB-G7800/EB-G7100) Můžete uprvit Úroveň jsu tk, by byl js lmp všech projektorů stejný. Uprvte tk, by všechny projektory měly stejný js, jko nejtmvší lmp. Nstvte Příkon n Vypnuto. s Nstvení - Příkon s.143 I když nstvíte Úroveň jsu, js jednotlivých lmp se nemusí přesně shodovt. b Vyberte úroveň jsu. Úroveň jsu se liší v závislosti n používném modelu metodě promítání.

107 Funkce vícenásobná projekce 107 Když je možnost Režim n výšku nstven n Zpnuto, je js uprven ve třech úrovních. Když je položk Režim n výšku nstven n Vypnuto, js je uprven ve třech nebo pěti úrovních v závislosti n používném modelu. Lze promítt vstupní obrz nebo bílou plochu, k přepnutí slouží tlčítk [ ][ ]. c Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Doldění brevného vyvážení Uprvte js promítného obrzu brevné vyvážení již předběžně provedené při Spojování okrjů. Js brv nemusí být jednotné ni po provedení úprv. Shod brev Možnost doldění brevného vyvážení jsu od černé po bílou pro všechny brevné tóny. Vyberte možnost Shod brev v nbídce Vícenásobná projekce poté stiskněte tlčítko [ ].

108 Funkce vícenásobná projekce 108 Zobrzí se následující obrzovk. Polovin překrývjící se oblsti se zobrzí černě, tkže sndno zkontrolujete okrj obrzu. d e f Nstvení RGBCMY Vyberte položku Js potom uprvte js tlčítky [ ][ ]. Vrťte se n krok 2 uprvte jednotlivé úrovně. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Je možné uprvit nstvení Odstín, Sytost Světlost pro jednotlivé brevné komponenty: R (červená), G (zelená), B (modrá), C (zurová), M (purpurová) Y (žlutá). Po úprvě s použitím Shod brev uprvte, pokud vám vdí rozdíly brev. s "Úprv nstvení Odstín, Sytost Světlost" s.92 Úroveň nstvení: K dispozici je osm úrovní od bílé, přes šedou ž po černou. Uprvte jednotlivé úrovně individuálně. Červená, Zelená, Modrá: Úprv tónů jednotlivých brev. Js: Uprvuje js obrzu. Opkovným stisknutím tlčítk [ obrz obrz nstvení. ] přepínáte promítný b c Vyberte možnost Úroveň nstvení potom nstvte úroveň nstvení tlčítky [ ][ ]. Vyberte Červená, Zelená nebo Modrá, poté pomocí tlčítek [ ] [ ] uprvte brevný tón.

109 Funkce vícenásobná projekce 109 Úroveň černé Když je zobrzen černý obrz, vystupují pouze míst, kde se obrzy překrývjí. Funkce úrovně černé umožňuje sjednotit js tón míst, kde se obrzy nepřekrývjí, s místy, kde se obrzy překrývjí, by byly rozdíly méně zřetelné. Vyberte možnost Úroveň černé v nbídce Vícenásobná projekce poté stiskněte tlčítko [ ]. Úroveň černé nelze uprvit, když je zobrzen zkušební vzor. Pokud je hodnot nstvení Geometrická korekce velká, prvděpodobně nebude možné provést správné nstvení. Js tón se mohou lišit n místech, kde se obrzy překrývjí, tké n dlších místech, i po provedení nstvení úrovně černé. Změníte-li nstvení Horní okrj/dolní okrj/prvý okrj/levý okrj, obnoví se výchozí hodnot funkce Úroveň černé. s "Uprvte okrje obrzu (spojování okrjů)" s.104 b Vyberte volbu Úprv brev poté stiskněte tlčítko [ ].

110 Funkce vícenásobná projekce 110 c Zobrzí se oblsti, které se mjí shodovt s nstvením Horní okrj/ Dolní okrj/prvý okrj/levý okrj. Vyberte oblst, kterou chcete nstvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Brv vybrné oblsti se změní n ornžovou. Když se překrývá více obrzovek, uprvte podle oblsti s největším překrytím (nejjsnější oblst). N obrázku níže nejdříve zrovnejte (2) s (1) potom uprvte tk, by bylo (3) zrovnáno s (2). e f g Opkujte kroky 3 4 podle potřeby nstvte zbývjící části. Pokud se i poté tón některých míst liší, využijte k úprvě funkci Korekce oblsti. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n obrzovku v kroku 2. Vyberte možnost Korekce oblsti poté stiskněte tlčítko [ ]. d Uprvte tón černé js. h Vyberte možnost Spustit úprvy potom stiskněte tlčítko [ ].

111 Funkce vícenásobná projekce 111 j Stiskněte tlčítko [ ] pro potvrzení volby. Zobrzí se body, ve kterých chcete nstvit rozsh úprvy nstvení. Můžete změnit počet zobrzených bodů n jedné strně v části Body n obrzovce od kroku 8. Zobrzí se okrjové čáry, které oznčují oblsti, ve kterých se obrzy překrývjí. k Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] uprvte polohu okrjových čr potom stiskněte tlčítko [ ]. i Zobrzí se okrjové čáry, které se mjí shodovt s nstvením Horní okrj/dolní okrj/prvý okrj/levý okrj. Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] vyberte okrjovou čáru oblsti, kterou chcete uprvit. l Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] přejděte n bod, který chcete posunout, potom stiskněte tlčítko [ ]. Brv vybrného bodu se změní n ornžovou. Brv vybrné čáry se změní n ornžovou. m Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] přesuňte bod.

112 Funkce vícenásobná projekce 112 n Chcete-li přesunout dlší bod, stisknutím tlčítk [Esc] se vrťte n krok 12 poté opkujte kroky Chcete-li uprvit jinou okrjovou čáru, stiskněte tlčítko [Esc], dokud se nezobrzí obrzovk pro výběr okrjové čáry z kroku 9. Chcete-li Vedle sebe obnovit výchozí hodnoty funkce Úroveň černé, stisknutím tlčítk [Esc] se vrťte n obrzovku z kroku 7, vyberte možnost [Reset] potom stiskněte tlčítko [ ]. Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu]. Umožňuje promítt stejný obrz z více projektorů pro vytvoření jednoho velkého obrzu. Můžete promítt ž z devíti projektorů. b c d e f g Nstvte ID pro kždý projektor, který chcete použít pro uspořádání vedle sebe, potom uprvte polohy promítných obrzů. s "Příprv" s.103 Uprvte překrývjící se části obrzů pomocí funkce spojování okrjů. s "Spojování okrjů" s.103 Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Vícenásobná projekce v části Rozšířené potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Dlždice potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte možnost Rozložení potom stiskněte tlčítko [ ]. (1) Nstvte počet projektorů v části Řádek Sloupec. (2) Vyberte možnost Nstvit potom stiskněte tlčítko [ ]. Zopkujte kroky 2 ž 6 pro kždý projektor, který chcete uspořádt vedle sebe.

113 Funkce vícenásobná projekce 113 h Vyberte možnost Nstvení umístění potom stiskněte tlčítko [ ]. (1) Nstvte umístění promítných obrzů v části Pořdí řádků Pořdí sloupců. Pořdí řádků: Umístěte promítcí plochy shor dolů v pořdí 1, 2, 3. Pořdí sloupců: Umístěte promítcí plochy zlev doprv v pořdí A, B, C. l Jemně vylďte překrývjící se části obrzů. s "Korekce zkreslení promítného obrzu" s.61 s "Uprvte okrje obrzu (spojování okrjů)" s.104 Zobrzení zvětšeného obrzu Část obrzu bude oříznut zobrzen. To umožňuje vytvořit jeden velký obrz zkombinováním obrzů promítných z více projektorů. (2) Vyberte možnost Nstvit potom stiskněte tlčítko [ ]. i j k Zopkujte krok 8 pro kždý projektor. Připojte vstup signálu pro zobrzení obrzu. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58 Nstvte položku Měřítko n Automticky. (1) Vyberte možnost Vícenásobná projekce v nbídce Rozšířené. (2) Vyberte položku Měřítko potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Vyberte možnost Automticky v části Měřítko potom stiskněte tlčítko [ ]. Měřítko rozsh oříznutí jsou utomticky nstveny podle šířky spojení. b c Promítejte obrz poté stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Vícenásobná projekce v nbídce Rozšířené. Tutéž operci lze provést volbou Měřítko pod Signál. Vyberte položku Měřítko potom stiskněte tlčítko [ ].

114 Funkce vícenásobná projekce 114 d e Zpněte Měřítko. (1) Vyberte položku Měřítko potom stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte možnost Ručně potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Nstvte položku Režim měřítk. (1) Vyberte položku Režim měřítk potom stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte možnost Zvětšené zobrz. nebo Plné zobrzení potom stiskněte tlčítko [ ]. Zvětšené zobrz.: slouží k úprvě podle ktuálně zobrzeného obrzu. Zvětšit Přesunout Plné zobrzení: slouží k úprvě podle velikosti pnelu projektoru (mximální ploch, n které lze obrz zobrzit). Zvětšit Přesunout (3) Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku.

115 Funkce vícenásobná projekce 115 f g Uprvte měřítko. Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte metodu úprvy potom uprvte pomocí tlčítek [ ][ ]. - +: slouží ke zvětšení nebo zmenšení obrzu vodorovně svisle zároveň. Změnit měř. svisle: slouží ke zvětšení nebo zmenšení obrzu svisle. Změnit měř. vodorov.: slouží ke zvětšení nebo zmenšení obrzu vodorovně. Uprvte rozsh obrzu, který chcete oříznout. (1) Vyberte volbu Nstvení oříznutí potom stiskněte tlčítko [ ]. Pokud vyberete volbu Rozsh oříznutí, zobrzí se rozsh souřdnice obrzu, který bude projektor promítt. (2) Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] posouvejte obrz. Uprvte souřdnice velikost jednotlivých obrzů při sledování projekční plochy. (3) Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu].

116 Funkce promítání 116 Promítání dvou obrzů zároveň (funkce Split Screen) Je možné součsně promítt obrzy ze dvou zdrojů n prvou levou strnu plochy. Vstupní zdroje pro promítání pomocí funkce Split screen Kombince vstupních zdrojů, které lze promítt pomocí funkce Split screen, jsou zobrzeny níže. Levý ob rz HDMI HDMI - HDB set HDBseT - DVI-D - Prvý obrz DVI-D Počítč BNC LAN Počítč BNC LAN Signály, které přeshují WUXGA, nejsou podporovány. Pokud je ktivován funkce 4K vylepšení, zobrzí se zpráv. Výběrem možnosti Ano dektivujte funkci 4K vylepšení. (Pouze EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) s Obrz - Vylepšení obrzu - 4K vylepšení s.140

117 Funkce promítání 117 Postupy Promítání pomocí funkce split screen Během promítání stiskněte tlčítko [Split] n dálkovém ovldči. Právě zvolený vstupní zdroj je promítný n levou část plochy. Dálkové ovládání c d Vyberte možnost Zdroj potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte vstupní zdroje pro strny Vlevo Vprvo. Stejné operce je možné provádět z nbídky Konfigurce. s Nstvení - Split Screen s.143 b Stiskněte tlčítko [Menu]. Zobrzí se okno Nstv. Split Screen. Stejné operce je možné provádět podle následujícího postupu. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58 s "Přepojení n cílový obrz pomocí dálkového ovldče" s.59 e Vyberte možnost Provést potom stiskněte tlčítko [ ]. Chcete-li změnit zdroj v průběhu promítání pomocí funkce Split screen, zčněte krokem 2. Prohození levé prvé poloviny projekční plochy Pomocí následujícího postupu můžete nvzájem změnit promítný obrz levé prvé poloviny projekční plochy.

118 Funkce promítání 118 b Stiskněte tlčítko [Menu] během projekce pomocí funkce Split screen. Vyberte možnost Přepnout obrzovky potom stiskněte tlčítko [ ]. Promítné obrzy n levé prvé strně se vzájemně změní. Po nstvení velikosti se promítné obrzy zobrzí způsobem ukázným níže. Stejná Větší vlevo Větší vprvo Prohození velikostí levé prvé poloviny projekční plochy b c Stiskněte tlčítko [Menu] během projekce pomocí funkce Split screen. Vyberte možnost Velikost obrzu potom stiskněte tlčítko [ ]. Zvolte velikost obrzu, kterou chcete zobrzit stiskněte tlčítko [ ]. Obrzy n levé prvé polovině nelze zvětšit zároveň. Když jeden obrz zvětšíte, ten druhý se zmenší. V závislosti n přijímných videosignálech nemusí obrzy n levé prvé polovině vypdt stejně velké, to ni když nstvíte možnost Stejná. Změn zvuku Stiskněte tlčítko [Menu] během projekce pomocí funkce Split screen.

119 Funkce promítání 119 b c Vyberte možnost Zdroj zvuku potom stiskněte tlčítko [ ]. Zvolte zvuk, který chcete n výstupu, stiskněte tlčítko [ ]. Když vyberete možnost Automticky, bude n výstupu zvuk pro zvětšený obrz. Pokud mjí obrzy stejnou velikost (Stejná), bude n výstupu zvuk pro levý obrz. Nápovědu je možné zobrzit, pouze pokud není přijímán obrzový signál, nebo je zobrzeno upozornění n chybu či výstrh. Nezobrzí se uživtelské logo. Omezení týkjící se obrzu Výchozí hodnoty nbídky Obrz se budou vzthovt n obrz n prvé polovině projekční plochy. Nstvení pro obrz promítný n levou plochu pltí pro Režim brev, Teplot brev Úprv brev. Hodnoty nstvení pro obrz promítný n levou plochu pltí rovněž pro položku Super-resolution v nbídce Signál. Nstvení Autom. clon Interpolce rámců nejsou k dispozici. Ukončení promítání pomocí funkce split screen Stisknutím tlčítk [Esc] ukončíte funkci split screen. Funkci Split screen můžete tké dektivovt následujícími způsoby. Stiskněte tlčítko [Split] n dálkovém ovldči. Vyberte možnost Ukončit Split Screen n obrzovce Nstv. Split Screen. s s.117 Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V) Tuto funkci můžete použít, když chcete změřit pozornost diváků n to, co říkáte, nebo když nechcete zobrzovt detily, npříkld když během prezentce procházíte soubory z počítče. Omezení při promítání pomocí funkce split screen Omezení funkcí Při promítání pomocí funkce Split screen nelze provádět následující funkce. Nstvení konfigurční nbídky Elektronická lup Změn režimu poměru strn Používání tlčítek [User1], [User2] nebo [User3] n dálkovém ovldči

120 Funkce promítání 120 Opkovným stisknutím tlčítk [A/V Mute] se zpíná vypíná funkce Vypnout A/V. Dálkové ovládání Pokud je ktivováno vypnutí A/V, elektrická závěrk se zvře promítání je zblokováno. Chcete-li setmít nebo rozetmít při zpnutí nebo vypnutí vide, nstvte poždovný počet sekund v části Pohsnout Rozsvítit. s Rozšířené - Provoz - Nst. vypnutí A/V - Pohsnout, Rozsvítit s.145 Když je ktivován funkce vypnutí A/V během přibližně 2 hodin neprovedete žádnou operci, projektor se utomticky vypne. Pokud nechcete vypnout npájení, nstvte položku Čsovč vypnutí A/V n Vypnuto. s Rozšířené - Provoz - Nst. vypnutí A/V - Čsovč vypnutí A/V s.145 Když je položk Zrušit vypnutí A/V nstven v konfigurční nbídce n Vypnout A/V, lze následující operce přesto provést bez uvolnění vypnutí A/V. - Změn zdroje pomocí tlčítek pro přepínání vstupu n dálkovém ovldči. - Ovládání projektoru z počítče pomocí komunikčních příkzů. s Rozšířené - Provoz - Nst. vypnutí A/V - Zrušit vypnutí A/V s.145 Vypnutí A/V lze zrušit pouze stisknutím tlčítk [A/V Mute] nebo odesláním příkzu A/V mute Off. Při promítání pohyblivého obrzu pokrčuje přehrávání obrzu zvuku i v přípdě, že je ktivní funkce Vypnout A/V. Není možné obnovit promítání od míst, kde byl ktivován funkce Vypnout A/V. Během Vypnout A/V lmp stále svítí, tkže se nčítjí hodiny lmpy. Zmrzení obrzu (Zmrzit) Když je ktivován funkce Zmrzit u pohyblivého obrzu, obrz je ndále promítán, tkže jej můžete posouvt po jednotlivých okénkách jko fotogrfie. Aktivujete-li funkci Zmrzit předem, můžete rovněž provádět

121 Funkce promítání 121 operce, jko npř. změnu souborů z počítče, niž by n plátno byl promítán obrz. Opkovným stisknutím tlčítk [Freeze] se zpíná vypíná funkce Zmrzit. Dálkové ovládání Aktivujte funkci E-Zoom. Stisknutím tlčítk [z] se zobrzí křížek ( ). Dálkové ovládání Zvuk se nepozství. Při promítání pohyblivých obrzů pltí, že když je obrz pozstvený, stále se přehrává. Není možné obnovit promítání od míst, kde byl pozstven obrz. Stisknete-li tlčítko [Freeze], když je otevřen nbídk Konfigurce nebo obrzovk nápovědy, otevřená obrzovk s nbídkou nebo obrzovk nápovědy se zvře. Freeze Zmrzit funguje i při použití funkce E-Zoom. Zvětšení části obrzu (E-Zoom) Tto funkce je vhodná ke zvětšení určité části obrzu, jko npř. grfu detilů v tbulce. b c Posuňte křížek ( Dálkové ovládání Proveďte zvětšení. Dálkové ovládání ) do oblsti obrzu, která se má zvětšit. Tlčítko [z]: Při kždém stisknutí rozšiřuje oblst. Stisknutím podržením tlčítk se zvětšení provede rychleji. Tlčítko [x]: Zmenšuje snímky, které byly zvětšeny. Tlčítko [Esc]: Ruší funkci el. lup.

122 Funkce promítání 122 Při promítání zvětšeného obrzu lze stiskem tlčítek [ ], [ ], [ ] nebo [ ] snímkem procházet. Funkce E-Zoom není k dispozici, když je zpnutá položk Měřítko. s Signál - Měřítko s.142 Pokud je ktivován funkce 4K vylepšení, zobrzí se zpráv. Výběrem možnosti Ano dektivujte funkci 4K vylepšení. (Pouze EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB-G7400U) s Obrz - Vylepšení obrzu - 4K vylepšení s.140 Uložení uživtelského log Aktuálně promítný obrz můžete uložit jko uživtelské logo. Jkmile b je uživtelské logo uloženo, výchozí nstvení výrobce již nelze obnovit. Promítněte obrz, který chcete uložit jko uživtelské logo, potom stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Uživtelské logo v nbídce Rozšířené. Pokud je položk Ochrn uživ. log v části Zbezpečení heslem nstven n Zpnuto, zobrzí se zpráv nstvení log nelze měnit. Chcete-li provést změny, nstvte položku Ochrn uživ. log n Vypnuto. s "Správ uživtelů (Zbezpečení heslem)" s.130 Je-li položk Uživtelské logo vybrán, když se používjí funkce Geometrická korekce, E-Zoom nebo Poměr strn, bude ktuálně prováděná funkce dočsně zrušen. c d e f g Jkmile se zobrzí zpráv "Vybrt tento obrz jko uživtelské logo?", vyberte možnost Ano. Stisknutím tlčítk [ ] lze velikost obrzu změnit podle signálu, to z účelem přizpůsobení ktuálnímu rozlišení obrzového signálu. Posunutím výřezu vyberte část obrzu, kterou chcete použít jko uživtelské logo. Stejné operce lze provádět pomocí ovládcího pnelu projektoru. Dálkové ovládání Můžete uložit velikost 400x300 bodů. Stisknete-li tlčítko [ ] zobrzí se hlášení "Vybrt tento obrz?", vyberte možnost Ano. N obrzovce nstvení měřítk vyberte fktor zvětšení. Jkmile se zobrzí zpráv "Uložit tento obrz jko uživtelské logo?", vyberte možnost Ano. Obrz bude uložen. Jkmile se obrz uloží, objeví se zpráv "Dokončeno."

123 Funkce promítání 123 Po uložení uživtelského log se smže předchozí uživtelské logo.

124 Funkce pměti 124 Nstvení ktuálně zobrzeného obrzu hodnoty geometrické korekce jsou uloženy do pměti lze je podle potřeby kdykoli nčíst. Ukládání do pměti / nčítání z pměti / mzání pměti / resetování pměti Během promítání stiskněte tlčítko [Memory]. Dálkové ovládání b Objektiv lze rovněž ovládt z nbídky Konfigurce. s Nstvení - Pměť s.143 Vyberte typ pměti potom stiskněte tlčítko [ ]. Pměť: Nstvení následujících položek nbídky jsou uložen do pměti. Můžete zregistrovt ž 10 hodnot. Hlvní nbídk Obrz Signál Rozšířené Podnbídk Všechny položky nstvení Měřítko Úroveň jsu Spojování okrjů Úroveň černé Shod brev c Lens Position: "Registrce nčítání hodnot nstvení objektivu" s.37 Geometrická korekce: Hodnot úprv geometrické korekce je uložen. Můžete zregistrovt ž 3 hodnot. Zvolte funkci, kterou chcete provést, stiskněte tlčítko [ ].

125 Funkce pměti 125 Funkce Přejmenovt pměť Reset pměti Popis Slouží ke změně názvu pměti. Zvolte název pměti, který chcete změnit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Pomocí softwrové klávesnice zdejte název pměti. s "Operce měkkých kláves" s.151 Po dokončení přesuňte kurzor nd tlčítko Finish potom stiskněte tlčítko [ ]. Obnoví název nstvení uložené pměti. Chceteli resetovt všechny pměti uložené v částech Pměť, Lens Position Geometrická korekce, použijte funkci Reset pmětí. s Reset - Reset pmětí s.157 Funkce Nčíst z pměti Uložit do pměti Vymzt pměť Popis Nčte uloženou pměť. Když vyberete pměť stisknete tlčítko [ ], budou nstvení ktuálního obrzu nhrzen nstveními z pměti. Zregistruje ktuální nstvení do pměti. Když vyberete název pměti stisknete tlčítko [ ], nstvení budou uložen. Vymže používnou pměť. Když vyberete název pměti stisknete tlčítko [ ], zobrzí se zpráv. Vyberte možnost Ano stisknutím tlčítk [ ] vymžete vybrnou pměť. Pokud má znčk nlevo od názvu pměti modrou brvu, znmená to, že v pměti je nstvení už uloženo. Při výběru používné pměti se zobrzí zpráv s žádostí o potvrzení přepsání pměti. Pokud vyberete možnost Ano, předchozí nstvení se odstrní ktuální nstvení se uloží.

126 Funkce plánování 126 Můžete nplánovt vypnutí zpnutí projektoru přepnutí vstupního zdroje jko události v klendáři. Zregistrovné události se provádí utomticky v zdný čs v zdný den nebo prvidelně kždý týden. Můžete zregistrovt ž 30 událostí. Uložení plánu Nstvení plánu b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 Vyberte možnost Nstvení plánu v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost Přidt nový v části Plán. d e f Nstvte plán. Název podnbídky Nstvení události Nstvení dtumu / čsu Funkce Slouží k výběru kce, kterou má při spuštění události projektor provést. Vyberte možnost Nezměněno pro položky, které nechcete měnit, když dojde k události. Je možné nstvit následující funkce položek. Npájení Zdroj Příkon Vypnout A/V Hlsitost Slouží k nstvení dt, dne v týdnu čsu spuštění události. Zdejte dtum čs pomocí softwrové klávesnice. s "Operce měkkých kláves" s.151 Vyberte položku Uložit potom stiskněte tlčítko [ ]. Chcete-li zregistrovt dlší plány, zopkujte kroky 3 ž 5. Vyberte možnost Nstvení dokončeno potom výběrem možnosti Ano dokončete ukládání.

127 Funkce plánování 127 Kontrol plánu b Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Nstvení plánu v nbídce Rozšířené. Indikátor se rozsvítí, když je uložen událost. (Světle modrá): Jedn událost (Ornžová): Opkovná událost (Zelená): Sledování komunikce Zpnuto/Vypnuto (Šedá): Blokovná událost

128 Funkce plánování 128 c Pomocí tlčítek [ ][ ] zvýrzněte dtum, které chcete zkontrolovt. Zobrzí se podrobnosti událostí registrovných n vybrný den. d Oznčte událost, kterou chcete uprvit, potom stiskněte tlčítko [Esc]. (Modrá): Povolená událost (Šedá): Blokovná událost : Opkovná událost Úprvy plánu Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. s "Použití nbídky Konfigurce" s.137 b c Vyberte možnost Nstvení plánu v nbídce Rozšířené. Pomocí tlčítek [ ][ ] oznčte dtum obshující plán, který chcete uprvit. e Uprvte událost. Název podnbídky Zpnuto/Vypnuto Funkce Slouží k ktivci nebo dektivci vybrného plánu.

129 Funkce plánování 129 Název podnbídky Úprvy Vymzt Přidt nový Funkce Slouží k úprvám obshu vybrného plánu. Vyberte položku Uložit potom stisknutím tlčítk [ ] dokončete úprvy. Odstrní vybrný plán. Uloží nový plán. Vyberte položku Uložit potom stisknutím tlčítk [ ] dokončete ukládání. f Vyberte možnost Nstvení dokončeno potom výběrem možnosti Ano dokončete úprvy. Chcete-li odstrnit všechny zregistrovné plány, vyberte možnost Resetovt plán poté možnost Ano. Vyberte možnost Nstvení dokončeno potom výběrem možnosti Ano odstrňte plány.

130 Funkce zbezpečení 130 Projektor má následující rozšířené možnosti zbezpečení. Zbezpečení heslem Umožňuje omezit uživtele projektoru. Provozní zámek/tlčítko Provozní zámek Můžete zbránit, by mohli uživtele měnit nstvení projektoru bez svolení. s "Omezení provozu" s.132 Zámek Proti Zcizení Projektor je vybven následujícím bezpečnostním zřízením proti zcizení. s "Zámek proti zcizení" s.134 Správ uživtelů (Zbezpečení heslem) Je-li ktivováno Zbezpečení heslem, uživtelé, kteří neznjí heslo, nemohou projektor používt k promítání, i když je projektor zpnutý. Dále tké nelze změnit uživtelské logo, které se zobrzí po zpnutí projektoru. Tto funkce slouží jko ochrn proti zcizení, protože zcizený projektor nelze používt. V době zkoupení není funkce Zbezpečení heslem ktivní. Typy Zbezpečení heslem V závislosti n způsobu používání projektoru lze nstvit následující čtyři typy zbezpečení heslem. Ochrn npájení Pokud je funkce Ochrn npájení nstven n hodnotu Zpnuto, musíte po připojení zpnutí projektoru zdt přednstvené heslo (totéž se týká funkce Npájení zpnuto). V přípdě zdání nesprávného hesl se promítání nezhájí. Ochrn uživ. log I v přípdě, že se někdo pokusí změnit uživtelské logo nstvené vlstníkem projektoru, nebude to možné provést. Když nstvíte možnost Ochrn uživ. log n Zpnuto, jsou následující změny nstvení Uživtelské logo zkázány. Zchycení uživtelského log Nstvení Pozdí obrzu nebo Úvodní obrzovk ze Zobrzení s Rozšířené - Zobrzení s.145 Síťová ochrn Je-li funkce Síťová ochrn nstven n možnost Zpnuto, nelze provádět změny nstvení položky Síť. s "Nbídk Síť" s.150 Ochrn Plánu Když je položk Ochrn Plánu nstven n Zpnuto, nelze měnit nstvení systémového čsu nebo plánů projektoru. Nstvení funkce Zbezpečení heslem Následující postup slouží k nstvení funkce Zbezpečení heslem. Během promítání stiskněte podržte tlčítko [Freeze] po dobu si pěti sekund. Zobrzí se nbídk nstvení Zbezpečení heslem. Dálkové ovládání

131 Funkce zbezpečení 131 b Pokud je funkce Zbezpečení heslem již ktivován, musíte zdt heslo. Pokud zdáte heslo správně, zobrzí se nbídk nstvení Zbezpečení heslem. s "Zdání hesl" s.131 Vyberte typ zbezpečení heslem, který chcete nstvit, stiskněte tlčítko [ ]. Dálkové ovládání (4) Znovu zdejte heslo. Zobrzí se zpráv "Nové heslo bylo uloženo." Jestliže heslo zdáte nesprávně, zobrzí se výzv k opkovnému zdání hesl. c d Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n obrzovku v kroku 2. Nstvte heslo. (1) Vyberte možnost Heslo potom stiskněte tlčítko [ ]. (2) Při zobrzení zprávy "Změnit heslo?" vyberte možnost Ano stiskněte tlčítko [ ]. Výchozí heslo je nstveno n "0000". Doporučujeme ho všk změnit n vše vlstní heslo. Pokud vyberete položku Ne, znovu se objeví obrzovk z kroku 2. (3) Stiskněte podržte tlčítko [Num] zároveň zdejte číselnými tlčítky čtyři číslice. Zdné číslo se zobrzí jko "* * * *". Po zdání čtvrté číslice se zobrzí obrzovk potvrzení. Zdání hesl Po zobrzení obrzovky pro zdání hesl zdejte heslo pomocí dálkového ovldče. Přidržte tlčítko [Num] součsně zdejte heslo pomocí tlčítek n číselné klávesnici. Je-li zdáno správné heslo, funkce zbezpečení heslem se dočsně dektivuje.

132 Funkce zbezpečení 132 Upozornění Pokud heslo zdáte nesprávně třikrát po sobě, objeví se přibližně n pět minut zpráv "Funkce projektoru budou uzmčeny." poté se projektor přepne do pohotovostního režimu. V tkovém přípdě odpojte zástrčku ze zásuvky znovu ji zpojte. Poté projektor znovu zpněte. Projektor znovu zobrzí obrzovku pro zdání hesl, n které můžete zdt správné heslo. Pokud heslo zpomenete, poznmenejte si číslo Request Code: xxxxx, které se zobrzí n obrzovce, obrťte se n nejbližší dresu v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Jestliže budete uvedenou operci opkovt zdáte nesprávné heslo třicetkrát po sobě, zobrzí se následující zpráv. Potom zdání hesl projektoru již nebude možné. "Funkce projektoru budou uzmčeny. Kontktujte společnost Epson podle informcí v dokumentci." s Projektor Epson seznm kontktů Provozní zámek Chcete-li zmknout tlčítk n ovládcím pnelu, proveďte některý z následujících postupů. I když je ovládcí pnel zmčený, stále můžete používt dálkové ovládání jko obvykle. Úplné zmknutí Budou zmčen všechn tlčítk n ovládcím pnelu. Nelze provádět žádné operce z ovládcího pnelu, včetně zpnutí vypnutí npájení. Provozní zámek Budou uzmčen všechn tlčítk n ovládcím pnelu, kromě tlčítk [t]. Stiskem tlčítk [ ] n ovládcím pnelu během promítání se zobrzí obrzovk Provozní zámek. Omezení provozu V projektoru jsou dostupné následující dvě funkce omezující provoz. Provozní zámek Tto funkce je vhodná při kcích nebo prezentcích, když potřebujete dektivovt všechn tlčítk během promítání, nebo ve školách, když potřebujete omezit používání tlčítek. Zámek Objektivu Tto funkce dektivuje všechn tlčítk n dálkovém ovládči, která souvisí s ovládáním objektivu, čímž se zbrání nevhodnému nstvování objektivu, poté co byl správně nstven. Zámek tlčítek n dálkovém ovldči Tto funkce dektivuje tlčítk kromě hlvních tlčítek potřebných pro zákldní používání dálkovým ovldčem z účelem zbránění chyb při používání. b c Nstvení n obrzovce Provozní zámek lze rovněž provést v konfigurční nbídce. s Nstvení - Nstvení zámku - Provozní zámek s.143 Vyberte buď možnost Úplné zmknutí, nebo možnost Provozní zámek podle toho, co se hodí pro váš účel. Po zobrzení potvrzení klepněte n tlčítko Ano. Tlčítk ovládcího pnelu budou uzmčen podle zvoleného nstvení.

133 Funkce zbezpečení 133 Chcete-li odemknout tlčítk ovládcího pnelu, použijte některý z následujících postupů. Pomocí dálkového ovldče nstvte položku Provozní zámek v konfigurční nbídce n Vypnuto. s Nstvení - Nstvení zámku - Provozní zámek s.143 Stiskněte podržte tlčítko [ ] n ovládcím pnelu po dobu přibližně sedmi sekund. Zobrzí se zpráv o odemčení. Zámek Objektivu Tto funkce zmyká n dálkovém ovldči následující tlčítk související s ovládáním objektivu. Nstvte Zámek Objektivu n Zpnuto v nbídce Konfigurce. s Nstvení - Nstvení zámku - Zámek Objektivu s.143 Zámek tlčítek dálkového ovldče Tto funkce zmyká n dálkovém ovldči následující tlčítk.

134 Funkce zbezpečení 134 I při ktivovném zámku tlčítek dálkového ovldče je možné provádět následující kce. Resetování výchozího nstvení položky Vzdálený přijímč Uvolnění zámku tlčítek dálkového ovldče Zámek proti zcizení Projektor je vybven následujícími typy bezpečnostních zřízení proti zcizení. Bezpečnostní slot Bezpečnostní slot je komptibilní se systémem Microsver Security System společnosti Kensington. Podrobnější informce o bezpečnostním systému Microsver viz odkz níže. s Bod instlce bezpečnostního kbelu Běžně dostupnou drátěnou pojistku proti zcizení lze protáhnout bodem instlce zbezpečit projektor ke stolu nebo sloupku. Při kždém stisknutí tlčítk [ ] přibližně 5 sekund se zámek tlčítek dálkového ovldče zpne nebo vypne. Dálkové ovládání Instlce drátěné pojistky Protáhněte drátěnou pojistku proti zcizení bodem instlce. Informce o uzmčení nleznete v dokumentci dodné s drátěnou pojistkou.

135 Funkce zbezpečení 135 Upozornění Neveďte dráty n ochrnu proti pádu bodem pro instlci bezpečnostního kbelu.

136 Nbídk Konfigurce Tto kpitol popisuje použití nbídky Konfigurce jejích funkcí.

137 Použití nbídky Konfigurce 137 V této části se vysvětluje použití nbídky Konfigurce. Přestože jsou následující postupy vysvětlovány s použitím dálkového ovldče, stejné operce lze provést prostřednictvím ovládcího pnelu. Dostupná tlčítk jejich funkce jsou popisován v příručce v nbídce. Otevřete obrzovku nbídky Konfigurce. c Vyberte položku podnbídky. d Změňte nstvení. b Vyberte položku hlvní nbídky. Když je n vodítku zobrzeno [Defult]: Reset, stisknutím tlčítk [Defult] n dálkovém ovldči budou obnoveny výchozí hodnoty uprvovných nstvení. e Nstvení dokončíte stiskem tlčítk [Menu].

138 Seznm funkcí 138 Tbulk nbídky konfigurce Položky, které lze nstvit, závisí n používném modelu, obrzovém signálu promítném zdroji. Název hlvní nbíd ky Nbídk Obrz s s.140 Nbídk Signál s s.142 Název podnbídky Režim brev Js Kontrst Sytost brev Odstín Ostrost Vyvážení bílé Interpolce rámců Vylepšení obrzu Upřesnit Autom. clon Rozlišení Položky nebo hodnoty nstvení Dynmický, Prezentce, Kino, srgb, DICOM SIM, Vícenásobná projekce Stndrd, Thin Line Enhncement, Vylepšení silných čr Teplot brev, Korekce G-M, Přizpůsobený Vypnuto, Nízká, Normální Vysoká 4K vylepšení, Režimy předvolby obr., Potlčení šumu, Potlčení šumu MPEG, Super-resolution, Vylepšení detilů Gm, RGBCMY, Odstrnění prokldu Vypnuto, Normální Vysoká Automticky, Širokoúhlý, Normální Ručně Poměr strn Automticky, Normální, 4:3, 16:9, Plný, H-Zoom, V-Zoom, Ntivní Seřízení souběhu - Název hlvní nbíd ky Nbídk Nstvení s s.143 Název podnbídky Položky nebo hodnoty nstvení Synchronizce 0-31 Pozice Autom. nstvení Zpnuto Vypnuto Přeskenování Automticky, Vypnuto, 4% 8% Vyprázdnění Nhoře, Dole, Vlevo Vprvo Upřesnit Rozsh vide, Vstupní signál, Zprcování obrzu Měřítko Měřítko, Režim měřítk, Změnit měř. svisle, Změnit měř. vodorov., Nstvení oříznutí, Rozsh oříznutí Geometrická korekce Vypnuto, Lichoběž. - V/S, Quick Corner, Zkřivený povrch, Rohová stěn, Bodová korekce, Pměť Split Screen - Hlsitost 0-20 Nstvení zámku Provozní zámek, Zámek Objektivu Příkon Vypnuto, Zpnuto Vzdálený přijímč Vepředu/vzdu, Čelní, Zdní Vypnuto Uživtelské tlčítko Uživtelské tlčítko 1, Uživtelské tlčítko 2 Uživtelské tlčítko 3 Zkušební vzor Stndrdní, Křížové šrfování, Brevné pruhy S, Brevné pruhy V, Stupně šedi, Šedé pruhy V, Šedé pruhy H, Šchovnice 1, Šchovnice 2, Bílá, Černá, Poměr strn rámečku Pměť Pměť, Lens Position, Geometrická korekce

139 Seznm funkcí 139 Název hlvní nbíd ky Nbídk Rozšířené s s.145 Název podnbídky Hlvní obrzovk Zobrzení Položky nebo hodnoty nstvení Auto. zobr. hl. str., Vlstní funkce 1, Vlstní funkce 2 Umístění nbídky, Umístění zprávy, Zpráv, Pozdí obrzu, Úvodní obrzovk, Potvrz. pohotov., Vyčistit Vzd. Filtr, Projekční ploch, Zrovnání pnelu, Jednot brev, Otočení OSD Uživtelské logo - Projekce Čelní, Čelní/strop, Zdní Zdní/strop Orientce Orientce, Režim n výšku Provoz Npájení zpnuto, Klidový režim, Čs úsp. režimu, Vysoká ndm. výšk, Auto. hledání zdroje, Automtické zpnutí, Nst. vypnutí A/V, Upřesnit, Dtum čs, Klibrce objektivu Nstvení A/V Pohotovostní režim HDBseT Vícenásobná projekce Nstvení plánu - Jzyk 27 jzyků Výstup A/V, Výstup monitoru Nstvení zvuku Komunikce zp. Komunikce vyp. Ovládání komunikce, Extron XTP ID projektoru, Dlždice, Geometrická korekce, Spojování okrjů, Měřítko, Režim brev, Úroveň jsu, Shod brev, Jednot brev, RBGCMY, Úroveň černé Název hlvní nbíd ky Nbídk Informce s s.158 Nbídk Reset s s.159 Nbídk Síť Název podnbídky Info o projektoru Položky nebo hodnoty nstvení Zdroj, Vstupní signál, Rozlišení, Obnov. kmitočet, Informce o synch., Stv, Sériové číslo, Typ objektivu, Event ID, Úroveň sig. HDBseT Info o lmpě Provoz lmpy (hod) Verze Min, Video2 Info o stvu Info o stvu, Source, Signl Informtion, Network Wired, Network Wireless, Mintennce, Version Reset hodin lmpy - Reset pmětí - Resetovt vše - Název hlvní nbídky Název podnbídky Položky nebo hodnoty nstvení Nbídk Zákldnís Název projektoru - s.152 Heslo k PJ linku - Heslo Remote - Příst. heslo n web - Heslo projektoru Zpnuto Vypnuto Zobrzit info o LAN. Text kód QR, Text Nbídk Bezdrát. LAN Režim připojení Rychlý, Pokročilý s s.153 Hledt přístupový bod - SSID -

140 Seznm funkcí 140 Název hlvní nbídky Název podnbídky Položky nebo hodnoty nstvení Nbídk Kbelová LAN s s.155 Nbídk Oznámení s s.157 Zbezpečení Otevřít, WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK Heslo - Knál 1ch, 6ch 11ch Nstvení IP DHCP, IP Address, Subnet Msk, Gtewy Address SSID displej Zobrzení dr. IP Nstvení IP Zobrzení dr. IP Zpnuto Vypnuto Zpnuto, Vypnuto DHCP, IP Address, Subnet Msk, Gtewy Address Zpnuto, Vypnuto Milová zpráv Zpnuto, Vypnuto SMTP server - Č. portu - Od - Nstvení dresy 1, Nstvení dresy 2, Nstvení dresy 3 SNMP Trp IP Address 1, Trp IP Address 2 Community Nme - E-milová dres, Chybí signál, Systémová chyb, Chyb lmpy, Chyb vys. teplot, Chyb vzduch. filtru, Vyměňte lmpu, Výsth vys. teplot, Vrování vzd. filtru, Jiné vrování Vyčistit Vzd. Filtr Zpnuto, Vypnuto - Název hlvní nbídky Název podnbídky Položky nebo hodnoty nstvení Nbídk Dlší s s.157 Brán s prioritou Kbelová LAN Bezdrátová síť LAN Nbídk Obrz AMX Device Discovery Crestron RoomView Control4 SDDP Messge Brodcsting Zpnuto Vypnuto Zpnuto Vypnuto Zpnuto Vypnuto Zpnuto Vypnuto Položky, které lze nstvit, závisí n obrzovém signálu ktuálně promítném zdroji. Podrobná nstvení se ukládjí pro kždý režim brev. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58

141 Seznm funkcí 141 Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce Můžete uprvit rozlišení obrzu. s "Úprvy rozlišení obrzu (Vylepšení obrzu)" s.97 4K vylepšení*8: Můžete promítt při dvojnásobném rozlišení. Režimy předvolby obr.: Můžete předem vybrt optimální nstvení podle promítného obrzu z pěti předem připrvených předvoleb. Potlčení šumu*2, 3, 7: Můžete vyhldit hrubost n obrzu progresivního vide. Potlčení šumu MPEG*2, 3: Můžete snížit šum bodů bloků n obrysech při promítání filmů MPEG. Super-resolution: Chcete-li mít ostrý obrz, můžete snížit úroveň rozmzání, které vzniká n okrji při zvýšení rozlišení signálu promítnutí obrzu. Vylepšení detilů: Můžete vylepšit kontrst v detilech obrzu. Můžete dělt úprvy vybráním z následujících položek. Gm: Můžete uprvit brevnost zvolením jedné z hodnot gm korekce nebo odkzem n promítný obrz nebo gm grf. RGBCMY: Můžete uprvit odstín, sytost js jednotlivých brev R (červená), G (zelená), B (modrá), C (zurová), M (purpurová), Y (žlutá). Odstrnění prokldu*7, 10: Můžete převádět prokládné signály n progresivní. (Převod IP) Možnost Vypnuto je ideální pro obrzy s velkým množstvím pohybu. Možnost Video je ideální pro běžná vide. Možnost Film/utom. je vhodná pro filmy, počítčovou grfiku nimci. Režim brev Js Kontrst Sytost brev Odstín Ostrost Vyvážení bílé Interpolce rám ců *1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Můžete nstvit kvlitu obrzu, která vyhovuje dnému prostředí. s "Výběr kvlity projekce (výběr Režim brev)" s.87 Můžete uprvit js obrzu. Můžete uprvit rozdíl mezi světlými tmvými částmi obrzu. Můžete nstvit sytost brev obrzu. Můžete uprvit tón obrzu. Stndrdní: Můžete uprvit ostrost obrzu. Vylepšení tenkých čr: Pokud u tohoto prmetru nstvíte pozitivní hodnotu, detily jko jsou vlsy nebo vzorky látky se zvýrzní. Vylepšení silných čr Pokud u tohoto prmetru nstvíte pozitivní hodnotu, obrys, pozdí osttní hlvní části zobrzených objektů se zvýrzní. Můžete nstvit celkový odstín obrzu. Teplot brev: Můžete nstvit celkový odstín obrzu. Když je položk Režim brev nstven n možnost srgb nebo DICOM SIM, je možné nstvení v 11 krocích od 3200K, 5000K ž po 10000K. Když je položk Režim brev nstven n jinou volbu než srgb DICOM SIM, je možné nstvení v rozshu 0 ž 10. Je-li vybrán vysoká hodnot, obrz se zbrví do modr. Pokud je vybrán nízká hodnot, obrz se zbrví do červen. Korekce G-M: Při nstvení záporné hodnoty se brevný tón zbrví do červen. Při nstvení kldné hodnoty se brevný tón zbrví do zelen. Přizpůsobený: Můžete uprvit posun zesílení jednotlivých brev R (červená), G (zelená) B (modrá). Rychle se pohybující obrázky můžete plynule přehrávt vložením mezilehlých snímků mezi původní snímky. Vylepšení obr zu Upřesnit Autom. clo n *4, 9 Nstvením n Normální nebo Vysoká se provádí úprv clony k dosžení optimálního světl promítných obrzů. Výběrem Vysoká urychlíte přizpůsobování clony rychlosti záběru.

142 Seznm funkcí 142 Podnbídk Reset Funkce Umožňuje obnovit výchozí nstvení všech nstvení funkcí nbídky Obrz. Chcete-li vrátit všechny položky nbídky n výchozí hodnoty, viz odkz níže. s "Nbídk Reset" s.159 *1 Nelze nstvit, když se používá funkce E-Zoom. *2 Nelze nstvit, když vstupní signál přeshuje WUXGA. *3 Nelze nstvit, když je ktivován funkce 4K vylepšení. *4 Nelze nstvit, když je funkce Spojování okrjů nstven n Zpnuto. *5 Nelze nstvit, když je ktivován funkce Měřítko. *6 Nelze nstvit, když je funkce Zprcování obrzu nstven n Rychle 1. *7 Nelze nstvit, když je funkce Zprcování obrzu nstven n Rychle 2. *8 Lze nstvit pouze pro modely EB-G7905U/EB-G7900U/EB-G7500U/EB- G7400U. *9 Lze nstvit, pouze pokud je funkce Režim brev nstven n Dynmický nebo Kino. *10 Lze nstvit pouze pro vstupní signál 480i, 576i nebo 1080i. Nbídk Signál Položky, které lze nstvit, závisí n obrzovém signálu ktuálně promítném zdroji. Podrobná nstvení se ukládjí pro kždý obrzový signál. Podnbídk Rozlišení Poměr strn Seřízení soubě hu Funkce (K dispozici pouze v přípdě, že je přijímán počítčový signál RGB.) Chcete-li utomticky zjistit rozlišení vstupního signálu, použijte nstvení Automticky. Pokud se obrz nepromítá správně, když je nstven prmetr Automticky, npříkld chybí některé části obrzu, použijte nstvení Širokoúhlý pro širokoúhlé projekční plochy nebo nstvení Normální v přípdě projekční plochy s poměrem strn 4:3 nebo 5:4 v závislosti n připojeném počítči. Ručně umožňuje nstvit vlstní rozlišení. To je vhodné, pokud je počítč připojen trvle. U promítného obrzu můžete nstvit Poměr strng. s "Změn poměru strn promítného obrzu " s.89 (K dispozici pouze v přípdě, že je přijímán počítčový signál RGB.) Můžete uprvit obrz z počítče, pokud se n něm objeví svislé pruhy.

143 Seznm funkcí 143 Podnbídk Synchronizce Pozice Autom. nstve ní Přeskenování Vyprázdnění Upřesnit Funkce (K dispozici pouze v přípdě, že je přijímán počítčový signál RGB.) Můžete uprvit obrz počítče, pokud se v něm objeví blikání, neostrost nebo rušení. Pokud část obrzu chybí, můžete uprvit pozici zobrzení nhoru, dolů, vlevo vprvo tk, by byl zobrzen celý obrz. (K dispozici pouze v přípdě, že je přijímán počítčový signál RGB.) Chcete-li utomticky optimálně uprvit nstvení Seřízení souběhu, Synchronizce Pozice při změně vstupního signálu, nstvte Zpnuto. Mění výstupní poměr strn obrzu (rozsh promítného obrzu). Rozsh oříznutí lze nstvit n hodnoty 4% nebo 8%. V přípdě nstvení Automticky bude utomticky přizpůsobeno vstupnímu signálu. Můžete skrýt obrz v nstvené oblsti. Uprvte oblst pomocí tlčítek [ ][ ]. K úprvám můžete použít kombinci Nhoře, Dole, Vlevo Vprvo. Můžete zvolit následující položky pro nstvení. Rozsh vide: Vyberte rozsh vide pro vstupní signál z portu HDMI, DVI-D nebo HDBseT. Pokud vám vdí nesprávně nstvené úrovně černé nebo nedosttečné zvýrznění obrzu, použijte nstvení Rozšířená. Vstupní signál: Vyberte vstupní signál z portu Computer nebo BNC. Pokud vyberete nstvení Automticky, vstupní signál se utomticky nství podle připojeného zřízení. Jestliže se při nstvení Automticky brvy nezobrzují správně, vyberte signál v souldu s připojeným zřízením. Zprcování obrzu: Změní nstvení pro zprcování obrzu. Jemný: Když je možnost Interpolce rámců nstven n Zpnuto, je funkce Interpolce rámců zpnutá. Rychle 1: Obrz je zobrzen rychleji bez ztráty kvlity. Rychle 2: Obrz je zobrzen rychleji, než při nstvení Rychle 1. Podnbídk Měřítko Reset Nbídk Nstvení Funkce Při promítání jednoho obrzu z více projektorů slouží k úprvě rozshu obrzu promítného jednotlivými projektory. s "Zobrzení zvětšeného obrzu" s.113 Umožňuje obnovit výchozí nstvení všech hodnot nstvení nbídky Signál, kromě možnosti Vstupní signál. Chcete-li vrátit všechny položky nbídky n výchozí hodnoty, viz odkz níže. s "Nbídk Reset" s.159

144 Seznm funkcí 144 Podnbídk Funkce Slouží k oprvě zkreslení. s "Korekce zkreslení promítného obrzu" s.61 Vypnuto: Dočsné zrušení geometrické korekce. Lichoběž. - V/S: Chcete-li provést korekci svislého vodorovného lichoběžníkového zkreslení, uprvte nstvení Lichoběžník - S, V-vyvážení, Lichoběžník - V H-vyvážení. Quick Corner: Vyberte proveďte korekci čtyř rohů promítného obrzu. Zkřivený povrch: Oprvuje zkreslení, ke kterému dochází při promítání n zkřivený povrch. Rohová stěn: Oprvuje zkreslení, ke kterému dochází při promítání n povrch s prvými úhly. Bodová korekce: Rozděluje promítný obrz do mřížky uprvuje zkreslení pohybem vybrného bodu průsečíku ze strny n strnu nhoru dolů. Pměť: Můžete uložit hodnotu úprv geometrické korekce později podle potřeby ji nčíst. s "Funkce pměti" s.124 Podnbídk Funkce Provozní zámek: Umožňuje omezit používání ovládcího pnelu projektoru. s "Provozní zámek" s.132 Zámek Objektivu: Když je tto možnost nstven n Zpnuto, nelze používt tlčítk [Lens Shift], [Zoom] [Focus] n dálkovém ovldči. s "Zámek Objektivu" s.133 Při nstvení Zpnuto se sníží spotřeb elektrické energie během promítání omezí se hluk otáčení ventilátoru. Geometrická ko rekce Split Screen Hlsitost Pomocí této funkce můžete rozdělit projekční plochu n dvě poloviny. s "Promítání dvou obrzů zároveň (funkce Split Screen) " s.116 Umožňuje nstvit hlsitost. Hodnoty nstvení se ukládjí pro kždý zdroj. Nstvení zá mku Příkon*1 *2 Vzdálený přijí mč Uživtelské tl čítko Zkušební vzor Pměť Můžete omezit příjem operčního signálu z dálkového ovládání. Při nstvení n Vypnuto nelze provádět žádné operce pomocí dálkového ovldče. Chcete-li provádět operce pomocí dálkového ovldče, přidržte nejméně n 15 sekund stisknuté tlčítko [Menu] n dálkovém ovldči nstvení se vrátí n výchozí hodnotu. V nbídce Konfigurce vyberte položky, které chcete přiřdit tlčítkům [User1], [User2] [User3] n dálkovém ovldči. Lze přiřdit následující položky. Příkon*1, Vícenásobná projekce, Rozlišení, Zprcování obrzu, Zobrzení n ploše, Zobrzit kód QR, Vylepšení obrzu, Interpolce rámců Při nstvování projektoru můžete zobrzit zkušební vzor uprvit projekci bez nutnosti připojení jiného zřízení. s "Zobrzení zkušebního vzoru" s.31 Umožňuje používt provádět nstvení funkce pměti. s "Funkce pměti" s.124

145 Seznm funkcí 145 Podnbídk Reset Funkce Umožňuje obnovit výchozí nstvení všech hodnot nstvení nbídky Nstvení kromě možností Uživtelské tlčítko Pměť. Chcete-li vrátit všechny položky nbídky n výchozí hodnoty, viz odkz níže. s "Nbídk Reset" s.159 *1 Není k dispozici pro model EB-G7400U. *2 Nelze nstvit, když je položk Režim n výšku nstven n Zpnuto. Podnbídk Hlvní obrzov k Funkce Auto. zobr. hl. str.: Když je tto možnost nstven n Zpnuto, při zpnutí projektoru se zobrzí hlvní obrzovk. Hlvní obrzovk se nezobrzí, když vybrný zdroj má při zpnutí projektoru signál obrzu. Vlstní funkce 1, Vlstní funkce 2: Z následujících pěti vyberte funkce, které mjí být přiřzeny hlvní obrzovce. Příkon*1, Síťová nstvení, Informce, Interpolce rámců, Split Screen Nbídk Rozšířené

146 Seznm funkcí 146 Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce Otočení OSD: Otočí směr nbídky o 90 stupňů. Zobrzení Umožňuje měnit nstvení vzthující se k zobrzení dt projektoru. Umístění nbídky: Umožňuje vybrt míst pro zobrzení nbídky n promítném obrze. Umístění zprávy: Umožňuje vybrt míst pro zobrzení zprávy n promítném obrze. Zpráv: Když je tto položk nstven n Vypnuto, následující položky nebudou zobrzeny. Názvy položek, pokud se změní Zdroj, Režim brev nebo Poměr strn, zprávy, pokud není n vstupu žádný signál, vrování, jko je npříkld Výsth vys. teplot. Pozdí obrzu*2: Můžete nstvit pozdí projekční plochy, když není k dispozici žádný obrzový signál, n hodnotu Černá, Modrá nebo Logo. Úvodní obrzovk*2: Chcete-li při zhájení projekce zobrzit Uživtelské logo, použijte nstvení Zpnuto. Potvrz. pohotov.: (Není k dispozici, když je položk Typ dálk. ovldče nstven n Jednoduchý.) Při nstvení n Vypnuto lze projektor vypnout již prvním stisknutím tlčítk [t]. Vyčistit Vzd. Filtr: Můžete nstvit, zd chcete nebo nechcete ktivovt (Zpnuto/Vypnuto) funkci Vyčistit Vzd. Filtr. Pokud je tto možnost nstven n Zpnuto je zjištěno ucpání vzduchového filtru, n projekční ploše se objeví upozornění. Projekční ploch: (Toto nstvení není k dispozici při promítání obrzu z počítče prostřednictvím sítě.) Nstvte poměr strn pozici promítného obrzu podle typu používné projekční plochy. s "Nstvení projekční plochy" s.29 Zrovnání pnelu: Slouží k provádění korekcí nesprávného nstvení brev (červené modré) n obrzu. s "Zrovnání pnelu" s.203 Jednot brev: Uprvuje vyvážení brevného tónu celé projekční plochy. s "Jednot brev" s.204 Uživtelské lo go *2 Projekce Orientce Můžete změnit uživtelské logo, které se zobrzí jko pozdí, když je ktivní funkce Pozdí obrzu, Vypnout A/V td. s "Uložení uživtelského log" s.122 Vyberte jednu z následujících projekčních metod v závislosti n způsobu instlce projektoru. Čelní, Čelní/strop, Zdní Zdní/strop Stisknutím podržením tlčítk [A/V Mute] n dobu pěti sekund můžete změnit nstvení následujícím způsobem. ČelníWČelní/strop ZdníWZdní/strop Tento prmetr nstvte n zákldě umístění projektoru.*3 s "Nstvení při instlci" s.27 Pro instlci n výšku nstvte možnost Režim n výšku n Zpnuto.

147 Seznm funkcí 147 Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce A/V neprovedete žádnou operci, projektor se utomticky vypne. Provoz Npájení zpnuto: Chcete-li, by se projektor ihned po připojení k elektrické síti zpnul, použijte nstvení Zpnuto. Je-li připojen npájecí kbel, nezpomeňte, že se projektor utomticky zpne i v přípdech, jko je npříkld obnovení dodávky proudu po výpdku npájení. Klidový režim: Když je funkce nstven n Zpnuto, utomticky se zství promítání, pokud n vstup nebude odesílán žádný vstupní signál není prováděn žádná operce. Čs úsp. režimu: Když je možnost Klidový režim nstven n hodnotu Zpnuto, můžete nstvit čs před utomtickým vypnutím projektoru v rozshu od jedné do 30 minut. Vysoká ndm. výšk: Pokud projektor používáte v ndmořské výšce vyšší než m, nstvte hodnotu Zpnuto. Auto. hledání zdroje: Nstvením Zpnuto bude utomticky detekován promítán signál obrzu z jiného zdroje, když není k dispozici signál obrzu z ktuálního vstupního zdroje. Automtické zpnutí: Při nstvení n Počítč nebo BNC se projektor zpne při přivedení signálu z portu Computer nebo BNC, i když je projektor v pohotovostním režimu. Nst. vypnutí A/V: Proveďte nstvení související s vypnutím A/V. Rozsvítit: Zdejte počet sekund rozetmívání při zobrzení obrzu. Pohsnout: Zdejte počet sekund setmívání při skrývání obrzu. Čsovč vypnutí A/V: Když je tto možnost nstven n Zpnuto během přibližně 2 hodin od ktivce vypnutí Zrušit vypnutí A/V: Při nstvení Vypnout A/V lze zrušit vypnutí A/V pouze stisknutím tlčítk [A/V Mute] (nebo odesláním příkzu A/V mute Off). Při nstvení Libovolné je vypnutí A/V zrušeno provedením jkékoli operce s projektorem. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 Upřesnit: Nstvit lze následující položky. Ukončení synch. BNC: Nstvte ukončení signálu z portu BNC. Tto možnost je většinou nstven n Vypnuto. Nstvte ji n Zpnuto v přípdě, když je nutné provádět nlogové ukončení (75Ω), npříkld pro přepínče. Typ dálk. ovldče: Podle typu dálkového ovldče můžete vybrt možnost Normální nebo Jednoduchý. Nstvte tuto položku n Normální, pokud používáte dálkový ovldč dodávný s tímto projektorem. Pokud vyberete Jednoduchý, můžete k ovládání tohoto projektoru používt dálkový ovldč dodný k jinému projektoru Epson. Tto funkce je užitečná, pokud chcete k ovládání projektoru používt dálkový ovldč, který již dobře znáte. Pokud všk vyberete možnost Jednoduchý, nebudete moci používt dálkový ovldč dodávný k tomuto projektoru. Ujistěte se, že vybrné nstvení je správné, protože pokud projektor umístíte n strop nebo n jiné, těžko dosžitelné místo, změnit toto nstvení zpět n Normální může být

148 Seznm funkcí 148 Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce Výstup A/V: Chcete-li, by projektor vysíll zvuk obrz externím zřízením, i když je v pohotovostní režimu, nstvte tuto hodnotu n Vždy. Výstup monitoru: Vyberte výstup zdroje obrzu do externího monitoru, když se projektor nchází v pohotovostním režimu. Při nstvení Automticky jsou n výstupu signály RGB z portu Computer nebo BNC podle toho který zdroj byl vybrán při vypnutí projektoru. Nstvení zvuku: slouží k provádění následující nstvení souvisejících se zvukem. Audiovýstup: Vyberte zvuk pro výstup při promítání obrzu z portu Computer, BNC nebo DVI-D. Při nstvení Automticky je zvuk vysílán z portu zvuku, který odpovídá jednotlivému vstupnímu portu obrzu. s "Připojení zřízení" s.45 Audiovýstup HDMI: Slouží k výběru zdroje zvuku při promítání obrzu z portu HDMI. Vyberete-li možnost HDMI, zvuk pro obrz bude reprodukován tk, jk je. Vyberete-li možnost Audio 3, zvuk bude reprodukován z portu Audio3. obtížné. Nvíc nebudete moci používt funkce, kterými není použitý dálkový ovldč či projektor vybven. Pípnutí: Pokud je tto položk nstven n možnost Zpnuto, při zpnutí nebo vypnutí projektoru po dokončení ochlzování zzní potvrzující signál. Indikátory: Když je vybrán možnost Vypnuto, indikátory projektoru jsou vypnuty, kromě neobvyklého přípdu nebo vrování. Okmžité vypnutí: Když je vybrán možnost Povoleno, projektor přibližně 3 sekundy po vypnutí přejde do pohotovostního režimu. Pokud okmžitě po vypnutí projektoru zpnete npájení, může dojít ke ztrátě povelové komunikce. Aby byl povelová komunikce stbilnější, nstvte možnost Zkázáno. Při nstvení n Zkázáno přejde projektor přibližně z 75 sekund po vypnutí npájení do pohotovostního režimu. Tlčítko změny směru: Nstvte tuto možnost n Zpnuto, když je projektor ninstlován n stropě. Vyr. pm. HDMI DDC: Pokud se obrz ze zřízení, které je připojeno prodlužovcím kbelem HDMI, nezobrzuje správně, nstvením této položky n Zpnuto se může obrz zlepšit. Vyr. pm. DVI-D DDC: Pokud se obrz ze zřízení, které je připojeno prodlužovcím kbelem DVI, nezobrzuje správně, nstvením této položky n Zpnuto se může obrz zlepšit. Typ objektivu: Při používání následujících objektivů vyberte číslo modelu objektivu. ELPLS04, ELPLU02, ELPLR04, ELPLW04, ELPLM06, ELPLM07, ELPLL07 Dtum čs: Slouží k provádění nstvení čsu projektoru. s "Nstvení čsu" s.41 Klibrce objektivu: Nčte informce objektivu ninstlovné v projektoru. Nstvení A/V Pohotovostní režim Nstvíte-li Komunikce zp., můžete provádět následující operce, i když je projektor v pohotovostním režimu. Monitorování ovládání projektoru prostřednictvím sítě Vysílání zvuku obrzu do externího zřízení. (Pouze když je položk Výstup A/V nstven n Vždy.) Je ktivován komunikce z portu HDBseT. (Pouze když je položk Ovládání komunikce nstven n Zpnuto.) Pokud sledujete nebo ovládáte projektor po bezdrátové síti LAN, nstvte možnost Režim připojení n Pokročilý. s Síť - Bezdrát. LAN - Režim připojení s.153

149 Seznm funkcí 149 Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce Proveďte nstvení při promítání z více projektorů. s "Funkce vícenásobná projekce" s.103 ID projektoru: nstvte ID od 1 do 30. Vypnuto znmená, že není nstveno žádné ID. s "Nstvení ID" s.39 Dlždice: Nstvte počet dělených promítcích ploch polohy jednotlivých promítných obrzů. s "Vedle sebe" s.112 Geometrická korekce: Odstrňuje zkreslení promítného obrzu. s "Korekce zkreslení promítného obrzu" s.61 Spojování okrjů: Oprvuje hrnici mezi více obrzy, by se vytvořil souvislý obrz. s "Spojování okrjů" s.103 Měřítko: Při promítání jednoho obrzu z více projektorů slouží k úprvě rozshu obrzu promítného jednotlivými projektory. s "Zobrzení zvětšeného obrzu" s.113 Režim brev: Nstvte n Vícenásobná projekce. Úroveň jsu*1: Když se liší js jednotlivých lmp, nstvte úroveň jsu lmpy. Tuto položku lze nstvit pouze, když je položk Příkon nstven n Vypnuto v nbídce Nstvení. s "Oprvy jsu (pouze modely EB-G7905U/EB-G7900U/ EB-G7500U/EB-G7200W/EB-G7000W/EB-G7805/EB-G7800/ EB-G7100)" s.106 Shod brev: Korekce rozdílů mezi odstínem jsem obrzů jednotlivých projektorů. s "Shod brev" s.107 Jednot brev: Uprvuje vyvážení brevného tónu celé projekční plochy. s "Jednot brev" s.204 RGBCMY: Je možné uprvit nstvení Odstín, Sytost Světlost jednotlivé brevné komponenty R (červená), G HDBseT Ovládání komunikce: (Tuto položku nelze nstvit, když je možnost Extron XTP nstven n Zpnuto.) Když je vybrán možnost Zpnuto, bude povolen Ethernetová komunikce, sériová komunikce kbelové dálkové ovládání přes vysílč HDBseT Trnsmitter připojený k portu HDBseT. Extron XTP: Vyberte možnost Zpnuto, když připojujete vysílč nebo přijímč Extron XTP k portu HDBseT. Více podrobností o systému XTP uvádí web Extron. Když je možnost Ovládání komunikce nebo Extron XTP nstven n Zpnuto, položk Pohotovostní režim je utomticky nstven n Komunikce zp. Když je možnost Ovládání komunikce nebo Extron XTP nstven n Zpnuto, port LAN, port RS-232 port Remote projektoru jsou dektivovány. Když možnost Extron XTP nstvíte n Zpnuto, může se i v pohotovostním režimu točit ventilátor, to je v pořádku. Vícenásobná projekce

150 Seznm funkcí 150 Podnbídk Nstvení plánu Jzyk Reset Funkce (zelená), B (modrá), C (zurová), M (purpurová) Y (žlutá). s "Nstvení RGBCMY" s.108 Úroveň černé: Slouží k úprvám rozdílů jsu tónu v místech, kde se obrzy překrývjí, v místech, kde se obrzy nepřekrývjí. s "Úroveň černé" s.109 Reset: Umožňuje obnovit výchozí nstvení všech nstvení funkcí nbídky Vícenásobná projekce. Je možné nstvit plán projektoru tk, by projektor prováděl určité operce v předem nplánovný čs. s "Funkce plánování" s.126 Můžete nstvit jzyk zpráv nbídek. Umožňuje obnovit výchozí nstvení všech nstvení funkcí nbídky Rozšířené. Nicméně následující položky se neobnoví. Typ obrzovky, Pozice obrzovky, Projekce, Orientce, Režim n výšku, Vysoká ndm. výšk, Auto. hledání zdroje, Zrušit vypnutí A/V, Typ dálk. ovldče, Tlčítko změny směru, Typ objektivu, Výstup A/V, Výstup monitoru, Pohotovostní režim, Ovládání komunikce, Extron XTP, ID projektoru, Režim brev, Shod brev, Jzyk Chcete-li vrátit všechny položky nbídky n výchozí hodnoty, viz odkz níže. s "Nbídk Reset" s.159 *1 Není k dispozici pro model EB-G7400U. Nbídk Síť Pokud je položk Síťová ochrn nstven n hodnotu Zpnuto v nbídce Zbezpečení heslem, zobrzí se zpráv síťové nstvení nelze změnit. Nstvte položku Síťová ochrn n Vypnuto potom nkonfigurujte síť. s "Nstvení funkce Zbezpečení heslem" s.130 Podnbídk Bezdrátové n pájení Funkce Chcete-li propojit projektor s počítčem přes bezdrátovou síť LAN, nstvte tuto volbu n Bezdrátová LAN zp. Nechcete-li připojovt prostřednictvím bezdrátové sítě LAN, nstvte tuto položku n Vypnuto, by se zbránilo neoprávněnému přístupu osttních. *2 Pokud je položk Ochrn uživ. log nstven n hodnotu Zpnuto v nbídce Zbezpečení heslem, nstvení týkjící se uživtelského log nelze změnit. Chcete-li provést změny, nstvte položku Ochrn uživ. log n Vypnuto. s "Správ uživtelů (Zbezpečení heslem)" s.130 *3 Nelze nstvit, když je položk Režim n výšku nstven n Zpnuto.

151 Seznm funkcí 151 Podnbídk Síť. info. - bezdr. LAN Síť. info. - pevná LAN Zobrzit kód QR N konfigurci sí tě Funkce Zobrzuje následující informce o stvu nstvení sítě. Režim připojení Sys. bezdrát. LAN Úroveň ntény Název projektoru SSID DHCP Adres IP Msk podsítě Adres brány Adres MAC Regionální kód Zobrzuje následující informce o stvu nstvení sítě. Název projektoru DHCP Adres IP Msk podsítě Adres brány Adres MAC Zobrzí kód QR. Pro nstvení položek s prmetry sítě jsou k dispozici následující nbídky. Zákldní, Bezdrátová síť LAN, Kbelová LAN, Oznámení, Dlší, Reset Ano: Uloží nstvení ukončí nbídku Síť. Ne: Neuloží nstvení ukončí nbídku Síť. Zrušit: Pokrčuje v zobrzování nbídky Síť. Operce měkkých kláves Nbídk Síť obshuje položky, které během nstvení vyždují zdání lfnumerických znků. V tkovém přípdě se zobrzí následující klávesnice. Pomocí tlčítek [ ][ ][ ][ ] přesuňte kurzor n poždovnou klávesu potom stisknutím tlčítk [ ] zdejte vybrný znk. Zdejte hodnoty podržením tlčítk [Num] n dálkovém ovldči stisknutím číselných tlčítek. Po dokončení zdávání stiskněte tlčítko Finish n klávesnici, kterým zdání potvrdíte. Stisknutím tlčítk Cncel n klávesnici zdání zrušíte. Poznámky k ovládání nbídky Síť Výběr z hlvní nbídky, výběr podnbídek změn vybrných položek jsou stejné jko u opercí v nbídce Konfigurce. Po dokončení přejděte do nbídky Dokončeno vyberte jednu z voleb Ano, Ne nebo Zrušit. Pokud vyberete Ano nebo Ne, vrátíte se do nbídky Konfigurce.

152 Seznm funkcí 152 Při kždém stisku klávesy CAPS stisknutí tlčítk [ ] dojde k přepnutí změně mezi velkými mlými písmeny. Při kždém výběru klávesy SYM1/2 stisknutí tlčítk [ ] dojde k přepnutí změně kláves se symboly pro oddíl ohrničený rámečkem. Nbídk Zákldní Lze zdávt následující typy znků. Číslice Písmen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ bcdefghijklmnopqrstuvwxyz Symboly! " # $ % & ' ( ) * +, -. / : ; < = [ \ ] ^ _ ` { } ~ Podnbídk Název projekto ru Heslo k PJ linku Heslo Remote Funkce Název tohoto projektoru se zobrzuje při používání dodné plikce EsyMP Multi PC Projection. Při úprvách můžete zdt ž 16 jednobjtových lfnumerických znků. (" * +, / : ; < = >? [ \ ] ` mezery nelze použít.) Zdejte heslo, které budete používt při přístupu k projektoru pomocí komptibilního softwru PJLink. Můžete zdt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků. (Nelze použít mezery symboly jiné, s "O plikci PJLink" s.216 Nstvte heslo pro používání funkce Remote v plikci Epson Web Control. Můžete zdt ž 8 jednobjtových lfnumerických znků. (* : mezery nelze použít.) Výchozí uživtelské jméno je EPSONREMOTE výchozí heslo je guest. s "Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control)" s.208

153 Seznm funkcí 153 Podnbídk Příst. heslo n web Heslo projektoru Zobrzit info o LAN. Nbídk Bezdrátová síť LAN Funkce Zdejte heslo pro ověření, které budete používt při úprvě nstvení ovládání projektoru přes Web Control v plikci Epson Web Control. Můžete zdt ž osm jednobjtových lfnumerických znků (* : mezery nelze použít). Výchozí uživtelské jméno je EPSONWEB výchozí heslo je dmin. s "Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control)" s.208 Pokud je tto položk nstven n Zpnuto, musíte zdt heslo, když se pokoušíte připojit projektor k počítči v síti. Lze tk zbránit přerušení prezentcí z důvodu připojení jiného počítče. Obvyklé nstvení je Zpnuto. s EsyMP Multi PC Projection - Návod n použití Nstvte formát zobrzení pro informce o síti projektoru. Pokud zobrzíte kód QR, můžete se připojit k síti pouhým nčtením kódu QR v plikci Epson iprojection. Výchozí nstvení je Text kód QR. Chcete-li projektor připojit k počítči pomocí bezdrátové sítě LAN, ninstlujte jednotku bezdrátové sítě LAN (ELPAP10). s "Instlce jednotky bezdrátové sítě LAN" s.51 Podnbídk Režim připojení Hledt přístupo vý bod SSID Zbezpečení Funkce Chcete-li propojit projektor s počítčem přes bezdrátovou síť LAN, je třeb nstvit režim připojení. Rychlý: Umožňuje připojit se přímo k chytrému telefonu, tbletu nebo počítči prostřednictvím bezdrátové sítě LAN. Pokročilý: Umožňuje připojit se chytrému telefonu, tbletu nebo počítči prostřednictvím přístupového bodu bezdrátové sítě LAN. Připojení je nvázáno v režimu Infrstruktur. Když je položk Režim připojení nstven n možnost Pokročilý, můžete vyhledávt okolní přístupové body nstvovt SSID, ke kterým se z těchto přístupových bodů má nvzovt připojení. V závislosti n nstvení přístupových bodů se některé nemusí n tomto seznmu zobrzit. s "Obrzovk Hledt přístupový bod" s.155 Zdejte oznčení SSID. Je-li pro systém bezdrátové sítě LAN, v níž je projektor připojen, nstveno oznčení SSID, zdejte jej. Můžete zdt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků. Vyberte typ zbezpečení podle nstvení bezdrátové sítě LAN. Při nstvování zbezpečení postupujte podle pokynů správce sítě.

154 Seznm funkcí 154 Podnbídk Heslo Knál Nstvení IP SSID displej Funkce Když je položk Zbezpečení nstven n WPA2-PSK nebo WPA/WPA2-PSK, zdejte přístupové heslo používné pro připojení k síti. Můžete zdt minimálně 8 mximálně 63 jednobjtových lfnumerických znků. V nbídce Konfigurce nelze zdt více než 32 znků. Pokud zdáte více než 32 znků, k zdání textu použijte webový prohlížeč. s "Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control)" s.208 Když je položk Režim připojení nstven n Rychlý, je nstveno výchozí heslo. Můžete vybrt knály používné pro připojení v režimu Rychlý. Pokud dochází k interferenci s jinými signály, použijte jiný knál. (Lze nstvit pouze v přípdě, že je Režim připojení nstven n Pokročilý.) Nkonfigurujte síť. DHCP: Nstvením n Zpnuto nkonfigurujte síť pomocí DHCPgPokud je tto položk nstven n Zpnuto, nelze nstvit dlší dresy. Adres IP: Lze zdt nstvení Adres IPg projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující IP dresy , 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Msk podsítě: Lze zdt nstvení Msk podsítěg projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující msky podsítě , Adres brány: Sem můžete zdt dresu IP pro bránu projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující Adres brányg , 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Nstvíte-li tuto položku n Vypnuto, oznčení SSID nebude zobrzeno n obrzovce Pohotovostní režim LAN. Podnbídk Zobrzení dr. IP Funkce Pokud nechcete, by se n pohotovostní obrzovce LAN zobrzovl dres IP, nstvte tuto položku n možnost Vypnuto. Typ zbezpečení Je-li ninstlován volitelná jednotk bezdrátové sítě LAN používá se v režimu připojení Pokročilý, důrzně se doporučuje nstvit úroveň zbezpečení. WPA je stndrd šifrování, který vylepšuje zbezpečení bezdrátových sítí Tento projektor podporuje metody šifrování TKIP AES. WPA rovněž obshuje funkce ověření uživtele. Ověření WPA nbízí dv způsoby: pomocí ověřovcího serveru nebo ověření mezi počítčem přístupovým bodem bez použití serveru. Projektor podporuje druhou uvedenou metodu bez serveru. Nstvení podrobností proveďte podle pokynů správce sítě.

155 Seznm funkcí 155 Obrzovk Hledt přístupový bod V seznmu se zobrzují nlezené přístupové body. Nbídk Kbelová LAN Podnbídk Funkce Podnbídk Funkce Umožňuje měnit nstvení vzthující se k následujícím dresám. DHCP: Nstvením n Zpnuto nkonfigurujte síť pomocí DHCPgPokud je tto položk nstven n Zpnuto, nelze nstvit dlší dresy. Adres IP: Lze zdt nstvení Adres IPg projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující IP dresy , 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Msk podsítě: Lze zdt nstvení Msk podsítěg projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující msky podsítě , Adres brány: Sem můžete zdt dresu IP pro bránu projektoru. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující Adres brányg , 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Obnovit Znovu vyhledá přístupový bod. Oznčuje již nstvený přístupový bod. Oznčuje přístupový bod, u kterého je nstveno zbezpečení. Pokud zvolíte přístupový bod bez nstveného zbezpečení, otevře se nbídk Bezdrátová síť LAN. Pokud zvolíte přístupový bod s nstveným zbezpečením, otevře se nbídk Zbezpečení. Zvolte typ zbezpečení podle nstvení zbezpečení pro přístupový bod. Nstvení IP

156 Seznm funkcí 156 Podnbídk Zobrzení dr. IP Nbídk Oznámení Funkce Pokud nechcete, by se n pohotovostní obrzovce LAN zobrzovl dres IP, nstvte tuto položku n možnost Vypnuto. Pokud je nstven tento prmetr, budete e-milem získávt zprávy v přípdě, že se vyskytne problém nebo výstrh. s "Čtení oznámení o chybách" s.213 Podnbídk Funkce Milová zpráv Nstvíte-li možnost Zpnuto, bude n předem nstvené e- milové dresy odeslán zpráv s oznámením, pokud nstne s projektorem problém nebo je vydáno vrování. Podnbídk SMTP server Funkce Můžete zdt Adres IPg pro server SMTP pro projektor. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující IP dresy. 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Č. portu Můžete zdt číslo portu pro server SMTP. Výchozí hodnot je 25. Můžete zdt čísl od 1 do Od Nstvení dre sy 1/Nstvení dresy 2/Nst vení dresy 3 SNMP Adres IP depeše 1/Adres IP de peše 2 Zdejte e-milovou dresu odesiltele. Nstvte e-milové dresy příjemců e-milu s oznámením obsh oznámení. Můžete zregistrovt ž tři dresy. U e- milových dres můžete zdt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků. ( " ( ), : ; < > [ \ ] mezery nelze použít.) Použijete-li nstvení Zpnuto, bude se projektor sledovt pomocí SNMPg. Pokud chcete sledovt projektor, musíte do počítče ninstlovt progrm pro správu SNMP. Protokol SNMP musí být sprvován správcem sítě. Výchozí hodnot je Vypnuto. Můžete zregistrovt ž dvě dresy IP pro cíle oznámení depeše SNMP. Do kždého pole dresy lze zdt číslo od 0 do 255. Nelze všk používt následující IP dresy. 127.x.x.x, ž (x předstvuje číslo od 0 do 255) Název komunity Nstvte název komunity SNMP. Můžete zdt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků. (Nelze použít mezery symboly jiné,

157 Seznm funkcí 157 Nbídk Dlší Podnbídk Control4 SDDP Messge Brod csting Funkce Nstvte n Zpnuto, chcete-li ktivovt získávání údjů o zřízení protokolem Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP)g. Můžete ktivovt dektivovt funkci Messge Brodcsting. Funkci Messge Brodcsting její provozní příručku můžete stáhnout n této webové stránce. Nbídk Reset Resetuje veškerá síťová nstvení. Podnbídk Funkce Brán s prioritou Pro prioritní bránu vyberte Pevná nebo Bezdrátová. AMX Device Dis covery Pokud chcete, by byl projektor detekován funkcí AMX Device Discoveryg, zvolte nstvení Zpnuto. Nstvte položku n Vypnuto v přípdě, že nejste připojeni k prostředí ovládnému pomocí AMX nebo AMX Device Discovery. Crestron Room View Nstvte n Zpnuto pouze v přípdě, že se pro monitorování nebo ovládání monitoru po síti používá plikce Crestron RoomView. V opčném přípdě použijte nstvení Vypnuto. s "O plikci Crestron RoomView " s.216 Změny provedené v nstveních projektoru se projeví po restrtování. Je-li použito nstvení Zpnuto, nejsou k dispozici následující funkce. Epson Web Control Messge Brodcsting (plugin EsyMP Monitor) Podnbídk Resetovt síťová nstvení. Funkce Chcete-li resetovt veškerá síťová nstvení, vyberte položku Ano.

158 Seznm funkcí 158 Nbídk Informce (pouze zobrzení) Umožňuje zkontrolovt stv promítného obrzového signálu stv projektoru. Položky, které je možno zobrzit, se mění podle toho, z jkého zdroje se ktuálně promítá. Info o projek toru Podnbídk Zdroj Vstupní signál Rozlišení Obnov. kmito čet Informce o synch. Funkce Můžete zobrzit název zdroje připojeného zřízení, jehož signál se právě promítá. Můžete zobrzit obsh položky Vstupní signál nstvené v nbídce Signál podle zdroje. Můžete zobrzit rozlišení. Můžete zobrzit Obnov. kmitočetg. Můžete zobrzit informce o obrzovém signálu. Tyto informce mohou být vyždovány v přípdě oprvy. Info o lmpě Verze Info o stvu Podnbídk Stv Sériové číslo Typ objektivu Event ID Úroveň sig. HDBseT Provoz lmpy (hod) Min Video2 Funkce Informce o chybách, k nimž u projektoru došlo. Tyto informce mohou být vyždovány v přípdě oprvy. Zobrzí sériové číslo projektoru. Zobrzí číslo modelu všeho objektivu. Pokud nstnou problémy projektor je k počítči připojen přes síť, zobrzí se informce o problému s využitím ID události. Informce o výkldu ID události viz následující stránk. s "Informce o Event ID" s.193 Lze zobrzit informce o obrzovém signálu z portu HDBseT. Můžete zobrzit kumultivní provozní dobu lmpy*. Jestliže nstl čs výměny lmpy, znky se zobrzí žlutě. Zobrzuje informce o verzi firmwru projektoru. Zobrzení stvu projektoru. s "Signály stvového indikátoru" s.176 * Během prvních 10 hodin je jko kumultivní provozní dob zobrzeno 0H. 10 hodin více se zobrzuje jko "10H", "11H" td.

159 Seznm funkcí 159 Nbídk Reset Podnbídk Reset hodin lm py Reset pmětí Resetovt vše Funkce Mže kumultivní provozní dobu lmpy v hodinách. Provozní hodiny lmpy vynulujte při výměně lmpy. Resetuje všechny názvy nstvení uložená v části Pměť, Lens Position Geometrická korekce. s "Funkce pměti" s.124 Umožňuje obnovit výchozí nstvení položek v nbídce Konfigurce. Následující položky nelze resetovt n výchozí hodnoty: Vstupní signál, Pměť, Uživtelské logo, všechny položky nbídky Síť, Provoz lmpy (hod), Jzyk, Dtum čs, Zrovnání pnelu, Jednot brev Shod brev.

160 Dávkový přenos nstvení 160 Po nstvení obshu nbídky Konfigurce pro jeden projektor lze toto nstvení použít k dávkovému nstvení více projektorů (dávkový přenos nstvení). Dávkové nstvení je možné pouze u projektorů se stejným číslem modelu. Použijte některý z následujících postupů. Nstvení pomocí pměti USB. Proveďte nstvení propojením počítče projektoru kbelem USB. Nstvení pomocí EsyMP Network Updter. Tento návod vysvětluje postup využívjící pměť USB i kbel USB. Nstvení pomocí pměti USB Tto sekce vysvětluje, jk provést dávkové nstvení pomocí USB pměti. Použijte USB pměť s formátem FAT. Dávkové nstvení nelze využít s USB pmětí chráněnou funkcemi zbezpečení. Použijte USB pměť nechráněnou funkcemi zbezpečení. Funkci dávkového nstvení nelze použít s čtečkmi USB pmětí ni USB pevnými disky. Následující obsh není přenesen funkcí dávkového přenosu nstvení. - Nstvení nbídky Síť (kromě nbídky Oznámení Dlší) - Provoz lmpy (hod) Stv v nbídce Informce Dávkové nstvení proveďte jko první, poté nstvte promítný obrz. Hodnoty nstvení promítného obrzu, npříkld Geometrická korekce, se funkcí dávkového přenosu přenesou. Pokud provedete dávkový přenos nstvení po nstvení promítného obrzu, mohou se nstvení změnit. Použitím funkce dávkového přenosu přenese n osttní projektory i registrovné logo uživtele. Jko Uživtelské logo neregistrujte žádné důvěrné informce. Uložení nstvení n USB pměť. b Odpojte od projektoru npájecí kbel zkontrolujte, zd všechny indikátory n projektoru zhsly. Připojte USB pměť k portu jednotky bezdrátové LAN. s "Instlce jednotky bezdrátové sítě LAN" s.51 Výstrh Z provedení dávkového přenosu nese odpovědnost uživtel. Pokud funkce dávkového přenosu selže npříkld z důvodu výpdku npájení, chyby komunikce td., zákzník nese nákldy n oprvu.

161 Dávkový přenos nstvení 161 c Připojte USB pměť přímo k projektoru. Pokud USB pměť k projektoru připojíte přes USB rozbočovč, nemusí se nstvení správně uložit. Připojte prázdnou USB pměť. Pokud USB pměť obshuje jiná dt než soubor dávkového nstvení, nemusí se nstvení správně uložit. Pokud jste n USB pměť uložili soubor nstvení z jiného projektoru, nejprve jej odstrňte nebo přejmenujte. Funkce dávkového nstvení nepřepíše existující soubor. Název souboru dávkového nstvení je PJCONFDATA.bin. Pokud je třeb tento název souboru změnit, vložte text z PJCONFDATA. Pokud název souboru uprvíte jink, projektor nemusí soubor správně rozpoznt. Název souboru smí obshovt pouze jednobjtové znky. Podržte tlčítko [Esc] n dálkovém ovldči připojte k projektoru npájecí kbel. Až se indikátory projektoru rozsvítí, jk je zde uvedeno, uvolněte tlčítko [Esc]. Power Sttus Lmp Temp Modrá - Svítí Modrá - Svítí Ornžová - Svítí Ornžová - Svítí Poté, co se všechny indikátory rozblikjí, probíhá zápis souboru dávkového nstvení. Výstrh Po dobu zápisu souboru neodpojujte od projektoru npájecí kbel. Pokud npájecí kbel odpojíte, nemusí se projektor příště správně zpnout. Po dobu zápisu souboru neodpojujte od projektoru USB pměť. Pokud USB pměť odpojíte, nemusí se projektor příště správně zpnout

162 Dávkový přenos nstvení 162 Po normálním dokončení zápisu projektor přejde do pohotovostního režimu. Přenesení uložených nstvení n dlší projektory b Odpojte od projektoru npájecí kbel zkontrolujte, zd všechny indikátory n projektoru zhsly. Připojte USB pměť s uloženým dávkovým nstvením k portu jednotky bezdrátové LAN projektoru. Power Modrá - Svítí Až projektor přejde do pohotovostního režimu, vyjměte USB pměť. Pokud USB pměť obshuje soubory nstvení pro 1 ž 3 typy projektorů, použije se soubor pro projektor se stejným číslem modelu. Pokud existuje více souborů pro projektor se stejným číslem modelu, nemusí se nstvení správně upltnit. Pokud USB pměť obshuje soubory nstvení pro 4 více typů projektorů, nemusí se nstvení správně upltnit. N USB pměť neukládejte žádná dt kromě souborů dávkového nstvení. Pokud USB pměť obshuje jiná dt než soubor dávkového nstvení, nemusí se nstvení správně upltnit.

163 Dávkový přenos nstvení 163 c Podržte tlčítko [Menu] n dálkovém ovldči nebo ovládcím pnelu připojte k projektoru npájecí kbel. Výstrh Po dobu zápisu nstvení do projektoru neodpojujte od projektoru npájecí kbel. Pokud npájecí kbel odpojíte, nemusí se projektor příště správně zpnout. Po dobu zápisu nstvení do projektoru neodpojujte od projektoru USB pměť. Pokud USB pměť odpojíte, nemusí se projektor příště správně zpnout Až se indikátory projektoru rozsvítí, jk je zde uvedeno, uvolněte tlčítko [Menu]. d Po normálním dokončení zápisu projektor přejde do pohotovostního režimu. Power Sttus Lmp Temp Modrá - Svítí Modrá - Svítí Ornžová - Svítí Ornžová - Svítí Indikátory svítí přibližně 75 sekund. Poté, co se všechny indikátory rozblikjí, probíhá zápis nstvení do projektoru. Power Modrá - Svítí Až projektor přejde do pohotovostního režimu, vyjměte USB pměť.

164 Dávkový přenos nstvení 164 Proveďte nstvení propojením počítče projektoru kbelem USB Až se indikátory projektoru rozsvítí, jk je zde uvedeno, uvolněte tlčítko [Esc]. Funkce dávkového nstvení je podporován následujícími operčními systémy. Operční systém Windows Vist nebo novější Mc OS X nebo novější Uložení nstvení do počítče b Odpojte od projektoru npájecí kbel zkontrolujte, zd všechny indikátory n projektoru zhsly. Připojte port USB počítče k portu Service n projektoru. d Power Sttus Lmp Temp Modrá - Svítí Modrá - Svítí Ornžová - Svítí Ornžová - Svítí Projektor se k počítči připojí jko vyměnitelný disk. Otevřete vyměnitelný disk uložte soubor dávkového nstvení (PJCONFDATA.bin) do počítče. Potřebujete-li změnit název dávkového souboru, přidejte text z PJCONFDATA. Změníte-li název souboru, projektor nemusí soubor správně rozpoznt. c Podržte tlčítko [Esc] n dálkovém ovldči připojte k projektoru npájecí kbel. e N počítči "bezpečně odeberte zřízení", poté odpojte USB kbel. V operčním systému OS X využijte funkci "Odebrt EPSON_PJ". Projektor přejde do pohotovostního režimu.

165 Dávkový přenos nstvení 165 Přenesení uložených nstvení n dlší projektory b Odpojte od projektoru npájecí kbel zkontrolujte, zd všechny indikátory n projektoru zhsly. Připojte port USB počítče k portu Service n projektoru. c Podržte tlčítko [Menu] n dálkovém ovldči nebo ovládcím pnelu připojte k projektoru npájecí kbel. Až se indikátory projektoru rozsvítí, jk je zde uvedeno, uvolněte tlčítko [Menu]. Power Sttus Lmp Temp Modrá - Svítí Modrá - Svítí Ornžová - Svítí Ornžová - Svítí d e Projektor se k počítči připojí jko vyměnitelný disk. Zkopírujte soubor dávkového nstvení (PJCONFDATA.bin), který jste uložili v počítči, do složky nejvyšší úrovně vyměnitelné jednotky. Nekopírujte n USB pměť jkékoli jiné soubory složky kromě souboru dávkového nstvení. N počítči "bezpečně odeberte zřízení", poté odpojte USB kbel.

166 Dávkový přenos nstvení 166 V operčním systému OS X využijte funkci "Odebrt EPSON_PJ". Pokud nstvení selže Indikátory vás informují o přípdné chybě. Zkontrolujte stv indikátory. Když zčnou blikt všechny indikátory, nstvení se zpisují. Výstrh Po dobu zápisu nstvení do projektoru neodpojujte od projektoru npájecí kbel. Pokud npájecí kbel odpojíte, nemusí se projektor příště správně zpnout. Stv indikátory Řešení Soubor dávkového nstvení je možná porušen nebo je nesprávně připojen pměť USB. Odpojte pměť USB, odpojte poté znovu připojte npájecí kbel projektoru, celý postup zopkujte. Po normálním dokončení zápisu projektor přejde do pohotovostního režimu. Lmp: Ornžová - bliká rychle Temp: Ornžová - bliká rychle Zápis nstvení možná selhl mohl nstt chyb ve firmwru projektoru. Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Npájení: Modrá - bliká rychle Sttus: Modrá - bliká rychle Lmp: Ornžová - bliká rychle Temp: Ornžová - bliká rychle

167 Odstrňování problémů Tto kpitol popisuje určování problémů jejich řešení.

168 Použití nápovědy 168 Dojde-li k problému s projektorem, můžete n pomoc zobrzit obrzovku nápovědy. Můžete rovněž zodpovězením otázek uvést projektor do správného stvu. Stiskněte tlčítko [ ]. Zobrzí se hlvní obrzovk. Dálkové ovládání b Vyberte možnost Nápověd potom stiskněte tlčítko [ ]. Zobrzí se obrzovk nápovědy.

169 Použití nápovědy 169 c Vyberte položku nbídky. Dálkové ovládání Pokud funkce Nápověd nevede k vyřešení problému, konzultujte následující odkz. s "Popis indikátorů" s.170 d Potvrďte volbu. Dálkové ovládání Dotzy řešení se zobrzují, jk je znázorněno n následující obrzovce. Stisknutím tlčítk [Menu] ukončete nápovědu.

170 Popis indikátorů 170 Projektor je vybven následujícími pěti indikátory, které oznčují provozní stv projektoru. A Indikátor npájení Ukzuje stv projektoru. B Indikátor Sttus Ukzuje stv projektoru. C Indikátor Lmp Oznčuje stv projekčních lmp. D Indikátor Temp Oznčuje stv vnitřní teploty. Pokud je vše v pořádku, nesvítí. E Indikátor Filter Oznčuje stv vzduchového filtru. Pokud je vše v pořádku, nesvítí. Z běžného provozu jsou využívány následující stvy indikátorů. Indikátor Stv projektoru Popis Power Sttus Lmp Temp Filter Pohotovostní stv Je zpnuté npájení projektoru. V tomto stvu lze zhájit promítání stisknutím tlčítk [ ] n dálkovém Modrá - Svítí Vypnuto Vypnuto Vypnuto Vypnuto Stv sledování sítě ovldči nebo n ovládcím pnelu. Po odpojení npájecího kbelu někdy ještě krátce svítí indikátor npájení, nejedná se o závdu. Projektor je sledován ovládán prostřednictvím sítě (když je Pohotovostní režim nstven n Komunikce zp.). Pokud je v tomto stvu odpojen znovu připojen npájecí kbel, indikátor npájení modře bliká. Stv zhřívání Toto je stv projektoru bezprostředně po zpnutí. Zhřívání tvá přibližně 30 sekund od zpnutí lmpy. Tlčítko [t] není k dispozici během zhřívání. Modrá - Svítí Modrá - bliká Stv se mění Vypnuto Vypnuto

171 Popis indikátorů 171 Indikátor Stv projektoru Popis Power Sttus Lmp Temp Filter Promítání Projektor promítá. Modrá - Svítí Modrá - Svítí Stv se mění Vypnuto Vypnuto Stv chlzení Toto je stv projektoru bezprostředně po vypnutí. V tomto stvu jsou všechn tlčítk dektivován. Modrá - Svítí Modrá - bliká Vypnuto Vypnuto Vypnuto Příprv sledování sítě Příprv monitorování ovládání projektoru prostřednictvím sítě. Během příprvy sledování sítě jsou funkce všech tlčítek blokovány. Modrá - bliká Vypnuto Vypnuto Vypnuto Vypnuto Vypnout A/V ktivováno Funkce Vypnout A/V je ktivní. Modrá - Svítí Modrá - Svítí Modrá - bliká Vypnuto Vypnuto

172 Popis indikátorů 172 Když v projektoru dojde k chybě, je stv chyby signlizován brvou indikátoru kombincí blikání nebo svícení. V následujících tbulkách njdete popis indikátorů řešení problémů. Indikátor Příčin Řešení nebo stv Power Sttus Lmp Temp Filter Vnitřní chyb Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Modrá - bliká Ornžová - bliká Vypnuto Vypnuto Ornžová - Svítí Vypnuto Ornžová - bliká Ornžová - Svítí Vypnuto Vypnuto Vypnuto Vypnuto Vypnuto Chyb ventilátoru Chyb n senzoru Chyb vys. teplot (Přehřívání) Chyb lmpy Selhání lmpy Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Lmp se utomticky vypne projekce zství. Počkejte si pět minut. Zhrub po pěti minutách se projektor přepne do pohotovostního režimu; zkontrolujte následující dv body. Zkontrolujte čistotu vzduchový filtr větrcí otvory, tké ověřte, že projektor není umístěn těsně u zdi. Pokud je vzduchový filtr znesen, odpojte npájecí kbel od zásuvky poté filtr vyčistěte nebo vyměňte. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Pokud chyb pokrčuje po zkontrolování všech výše uvedených bodů, přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Při používání v ndmořské výšce nd m nstvte položku Vysoká ndm. výšk n Zpnuto. s Nbídk Rozšířené - Provoz - Vysoká ndm. výšk s.145 Zkontrolujte následující dv body. Vyjměte lmpy zkontrolujte, zd nejsou prsklé. s "Výměn lmpy" s.198 Vyčistěte vzduchový filtr. s "Čištění vzduchového filtru" s.195

173 Popis indikátorů 173 Indikátor Příčin Řešení nebo stv Power Sttus Lmp Temp Filter Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Modrá - bliká Vypnuto Vypnuto Ornžová - Svítí Ornžová - bliká Ornžová - Svítí Ornžová - bliká Ornžová - Svítí Vypnuto Vypnuto Chyb toku filtrem Chyb Auto Iris Chyb npáj. (Blst) Chyb posunu objektivu Pokud není lmp prsklá: Vrťte lmpu zpět zpněte npájení. Pokud chyb přetrvává: Vyměňte lmpu z novou poté zpněte npájení. Pokud chyb přetrvává: Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Pokud je lmp prsklá: Obrťte se n prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. (Projekce nebude možná, dokud lmpu nevyměníte.) s Projektor Epson seznm kontktů Pokud projektor používáte v ndmořské výšce nd 1500 m, nstvte položku Vysoká ndm. výšk n Zpnuto. s Nbídk Rozšířené - Provoz - Vysoká ndm. výšk s.145 Zkontrolujte následující dv body. Zkontrolujte čistotu vzduchový filtr větrcí otvory, tké ověřte, že projektor není umístěn těsně u zdi. Pokud je vzduchový filtr znesen, odpojte npájecí kbel od zásuvky poté filtr vyčistěte nebo vyměňte. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Po kontrole připojte npájecí kbel zpět do zásuvky. Pokud chyb pokrčuje po zkontrolování všech výše uvedených bodů, přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů

174 Popis indikátorů 174 Indikátor Příčin Řešení nebo stv Power Sttus Lmp Temp Filter Modrá - bliká Modrá - bliká Stv se mění Modrá - bliká Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Výsth vys. teplot Ornžová - bliká Ornžová - bliká Stv se mění Ornžová - bliká Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Ornžová - Svítí Vyměňte lmpu Vrování umístění instlce (nepodporovné umístění, úhel instlce) Nízký průtok (Nejedná se o chybu. Nicméně pokud se teplot opět ndměrně zvýší, projekce se utomticky vypne. Zkontrolujte následující dv body. Zkontrolujte čistotu vzduchový filtr větrcí otvory, tké ověřte, že projektor není umístěn těsně u zdi. Pokud je vzduchový filtr znesen, odpojte npájecí kbel od zásuvky poté filtr vyčistěte nebo vyměňte. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Nhrďte strou lmpu novou. s "Výměn lmpy" s.198 Budete-li lmpu používt po uplynutí intervlu pro výměnu, zvyšuje se prvděpodobnost výbuchu lmpy. Co nejdříve lmpu vyměňte. Zobrzí se zpráv promítání bude přibližně po pěti minutách utomticky ukončeno. Zkontrolujte úhel instlce projektoru. Zkontrolujte doporučený provozní dosh. s "Vrování upozornění týkjící se instlce" s.3 Zkontrolujte, zd je správně nstven položk Orientce v nbídce Konfigurce. s "Nstvení směru" s.27 (Nejedná se o chybu. Promítání se le utomticky zství, pokud proudění vzduchu ještě více poklesne. "Vzduchový filtr je ucpán. Vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr." Zkontrolujte následující body. Zkontrolujte čistotu vzduchový filtr větrcí otvory, tké ověřte, že projektor není umístěn těsně u zdi. Pokud je vzduchový filtr znesen, odpojte npájecí kbel od zásuvky poté filtr vyčistěte nebo vyměňte. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Pokud chyb pokrčuje po zkontrolování všech výše uvedených bodů, přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů

175 Popis indikátorů 175 Indikátor Příčin Řešení nebo stv Power Sttus Lmp Temp Filter Stv se mění Stv se mění Stv se mění Stv se mění Ornžová - bliká Vyčistit Vzd. Filtr Zobrzí se zpráv "Čs n vyčištění vz. Filtru. Vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr." Vypněte npájení, odpojte npájecí kbel od elektrické zásuvky vyčistěte vzduchový filtr. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 Indikátory zprávy týkjící se zprávy Vyčistit Vzd. Filtr se zobrzují, pouze pokud je možnost Vyčistit Vzd. Filtr nstven n Zpnuto v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Zobrzení - Vyčistit Vzd. Filtr s.145 Pokud projektor nefunguje správně, i když indikátory ukzují normální stv, použijte následující odkz. s "Řešení problémů" s.183 Pokud jsou indikátory ve stvu, který není uveden v této tbulce, přestňte projektor používt, odpojte zástrčku ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů

176 Signály stvového indikátoru 176 Můžete zobrzit stv provozu projektoru n promítném obrzu. Můžete se seznámit s podrobným stvem projektoru pomocí tlčítek. c Pomocí tlčítek [ ][ ] nebo tlčítek[ ][ ] vyberte ktegorii. Během promítání stiskněte tlčítko [ ]. Dálkové ovládání Ovládcí pnel b Vyberte možnost Info o stvu potom stiskněte tlčítko [ ]. Kždá zobrzovná ktegorie obshuje následující informce. Sttus Informtion : Provozní stv projektoru Source : Informce o vstupním signálu Signl Informtion : Informce o vstupním digitálním signálu Network Wired : Nstvení kbelové sítě LAN Network Wireless : Nstvení bezdrátové sítě LAN Mintennce : Provozní dob projektoru lmp Version : Verze firmwru projektoru Objektiv lze rovněž ovládt z nbídky Konfigurce. s Informce - Info o stvu s.158

177 Signály stvového indikátoru 177 Vysvětlení obshu displeje Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis Sttus Informtion System Zobrzení stvu projektoru. Více o obshu odstrňování chyb vrování njdete v dlším textu. s "Popis indikátorů" s.170 OK Wrm-Up Stndby Cool Down Temp Error Fn Error Sensor Error Lmp Error Lmp Filure Power Error Internl Error Auto Iris Error Airflow Error Temp Wrning Internl Wrning Airflow Decline Lmp Wrning Power Wrning Direction Wrning Lmp Replcement Clen Filter Stv projektoru je normální. Projektor se zhřívá. Projektor je v pohotovostním režimu. Projektor je v režimu chlzení. Došlo k chybě vysoké teploty. Došlo k chybě ventilátoru. Došlo k chybě senzoru. Došlo k chybě lmpy. Došlo k selhání lmpy. Došlo k chybě npájení (blst). Došlo k interní chybě. Došlo k chybě utom. clony. Došlo k chybě průtoku vzduchu filtrem. Došlo k vrování vysoké teploty. Došlo k vrování ohledně interního systému. Došlo k chybě nízkého průtoku vzduchu Došlo k vrování lmpy. Proveďte tytéž kroky k náprvě jko při chybě lmpy. Došlo k vrování npájení (blst). Úhel použití je mimo rozsh. Nstvte správný úhel použití. Zobrzilo se doporučení k výměně lmpy. Objevilo se upozornění vzduchového filtru.

178 Signály stvového indikátoru 178 Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis Source HDMI Lze zobrzit název zdroje připojeného zřízení, jehož signál se právě promítá. HDBseT DVI-D Computer BNC LAN On-Screen Disply On Zobrzení nstvení funkce Zobrzení n ploše. Při nstvení n Off se v promítném obrzu Off neobjevují nbídky ni zprávy. A/V Mute On Zobrzuje provozní stv vypnutí A/V. Off Air Temp - Zobrzuje teplotu okolí při používání. Temp Level - Lmp Sttus On Zobrzuje provozní stv lmpy. Off Source Source HDMI Lze zobrzit název zdroje připojeného zřízení, jehož signál se právě promítá. HDBseT DVI-D Computer BNC LAN Resolution - Zobrzuje rozlišení ktuálního vstupního signálu. No Signl: N vstupu nejsou žádné signály. Not Supported: Projektor nepodporuje ktuální vstupní signál. Video Signl - Zobrzuje ktuální vstupní video signál. Color Spce RGB Zobrzuje brevný prostor ktuálního vstupního signálu.

179 Signály stvového indikátoru 179 Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis YCbCr YPbPr H-Frequency - Zobrzuje vodorovný kmitočet ktuálního vstupního signálu. V-Frequency - Zobrzuje svislý kmitočet ktuálního vstupního signálu. Sync Polrity H:Posi / V:Posi Zobrzuje polritu SYNC H:Posi / V:Neg H:Neg / V:Posi H:Neg / V:Neg Sync Mode Composite Sync Zobrzuje typ SYNC Seprete Sync Sync On Green Detected Mode - Zobrzuje rozlišení diskriminntu ktuálního vstupního signálu. Video Level Auto (Norml) Zobrzuje úroveň vide projektoru. Auto (Expnded) Norml Expnded Položky, které lze nstvit, závisí n používném modelu, obrzovém signálu promítném zdroji.

180 Signály stvového indikátoru 180 Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis Signl Informtion 5V Detection Detected Zobrzuje výsledek detekce signálů 5 V. Not Detect TMDS Clock - Zobrzuje kmitočet TMDS ktuálního vstupního signálu. TMDS H-Frequency - Zobrzuje vodorovný kmitočet ktuálního vstupního signálu. TMDS V-Frequency - Zobrzuje svislý kmitočet ktuálního vstupního signálu. DetChg 5CFHMP123 - Zobrzuje fktory změn signálu. Stble Time - Zobrzuje provozní dobu od zjištění zdroje vstupního signálu. HDCP Sttus Non-HDCP Zobrzuje stv HDCP. Pssed Filed HDCP Ver - Zobrzí verzi HDCP. AVI Info VIC - Zobrzuje informce VIC (AVI) ktuálního vstupního signálu. AVI InfoChecksum OK Zobrzuje výsledný kontrolní součet pro AVI. NG Signl Mode HDMI Zobrzuje režim signálu. DVI Pixel Encoding RGB Zobrzuje informce brevného prostoru (AVI) ktuálního vstupního signálu. YUV4:4:4 YUV4:2:2 YUV4:2:0 HDBseT Level - Lze zobrzit informce o obrzovém signálu z portu HDBseT. Položky, které jsou zobrzeny pod Signl Informtion, závisí n používném modelu, obrzovém signálu promítném zdroji.

181 Signály stvového indikátoru 181 Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis Network Wired Projector Nme - Zobrzuje název projektoru použitý k jeho identifikování po připojení do sítě. Connection Mode HDBseT Zobrzuje cestu připojení sítě LAN. LAN DHCP On Zobrzuje nstvení HDCP. Off IP Disply On Zobrzuje nstvení zobrzení dresy IP. Off IP Address - Zobrzuje dresu IP. MAC Address - Zobrzuje dresu MAC. Network Wireless Projector Nme - Zobrzuje název projektoru použitý k jeho identifikování po připojení do sítě. Connection Mode Quick Zobrzuje režim připojení, pokud chcete propojit projektor s počítčem přes bezdrátovou síť Advnced LAN. SSID Disply On Zobrzuje nstvení zobrzení SSID. Off IP Disply On Zobrzuje nstvení zobrzení dresy IP. Off SSID - Zobrzuje SSID. IP Address - Zobrzuje dresu IP. DHCP On Zobrzuje nstvení HDCP. Off MAC Address - Zobrzuje dresu MAC. Security No Zobrzuje nstvení zbezpečení. WPA2-PSK WPA/WPA2-PSK Antenn Level LEVEL 0-5 Zobrzuje stv příjmu signálu Wi-Fi.

182 Signály stvového indikátoru 182 Ktegorie Položk Zobrzení stvu Popis Mintennce Opertion Time - Zobrzuje celkovou dobu projektoru. Lmp Op.Time - Ukzuje celkovou provozní dobu lmpy. (Normální) Lmp Op.Time PR - Ukzuje celkovou provozní dobu lmpy. (Režim n výšku) Version Sér. číslo - Zobrzí sériové číslo projektoru. Min - Zobrzuje informce o verzi firmwru projektoru. Video2 - Sub - Sub2 - HDBseT -

183 Řešení problémů 183 Pokud se vyskytne kterýkoli z následujících problémů indikátory nenbídnou žádné řešení, viz stránky pro jednotlivé problémy. Problémy týkjící se obrzu Žádný obrz Projekce se nespustí, projekční ploch je zcel černá nebo projekční ploch je zcel modrá. Pohyblivý obrz se nezobrzuje Vide přehrávná v počítči jsou černá nebo se nepromítá žádný obrz nebo se video nepřehrává v počítči. Projekce se utomticky zství Zobrzí se zpráv "Není podporováno" Zobrzí se zpráv "Žádný signál." Obrz je částečně nebo celý neostrý nebo deformovný Obrz je rušený nebo zkreslený Obrz je ořezán (velký) nebo mlý nebo není vhodný poměr jeho strn nebo obrz byl otočen Je zobrzen jen část obrzu, poměr výšky šířky obrzu není správný, nebo obrz může být zobrzen otočený horní částí dole nebo levou částí vprvo. Nesprávné brvy obrzu Celý obrz má filový nebo zelený tón, obrz je černobílý nebo jsou brvy nevýrzné. Obrz je tmvý ss.184 ss.184 ss.185 ss.185 ss.185 ss.186 ss.186 ss.187 ss.188 ss.188 N externím monitoru se nic nezobrzuje Chci změnit jzyk nbídek zpráv Nepřišel e-mil, ni když se n projektoru vyskytl problém Zobrzí se zpráv Bterie pro udržování čsu je téměř vybitá. ss.191 ss.192 ss.192 ss.192 Problémy při zhájení projekce Projektor se nezpne ss.189 Jiné problémy Není slyšet žádný zvuk nebo je úroveň hlsitosti příliš nízká Dálkový ovldč nefunguje ss.190 ss.190

184 Řešení problémů 184 Problémy týkjící se obrzu Žádný obrz Kontrol Řešení Stisknuli jste tlčítko [ ] n dálkovém ovldči nebo n ovládcím Stisknutím tlčítk [ ] zpněte npájení. pnelu? Jsou indikátory zhsnuté? Není ktivní režim Vypnout A/V? Jsou správně nstveny položky nbídky Konfigurce? Je promítný obrz zcel černý? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Zobrzuje se Windows Medi Center n celé obrzovce? (Pouze během síťového připojení) Zobrzuje se plikce pomocí funkce Windows DirectX? (Pouze během síťového připojení) Npájecí kbel není správně připojen nebo zdroj npájení nefunguje. Zpojte správně npájecí kbel projektoru. Zkontrolujte, zd elektrická zásuvk nebo zdroj npájení funguje správně. Stisknutím tlčítk [A/V Mute] ukončete funkci Vypnout A/V. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 Resetujte všechn nstvení. s Reset - Resetovt vše s.159 Některé obrzy, jko npříkld spořiče obrzovky, mohou být celé černé. Pokud se Windows Medi Center zobrzuje n celé obrzovce, nelze promítt pomocí síťového připojení. Zmenšete velikost obrzu. Aplikce, které používjí funkci Windows DirectX, nemusí správně zobrzovt obrz. Pohyblivý obrz se nezobrzuje Kontrol Je signál obrzu počítče zobrzen n displeji LCD n monitoru? (Pltí pouze při promítání obrzu z přenosného či stolního počítče s vestvěným displejem LCD) Jsou obshy pohyblivého obrzu, jež se snžíte promítt, chráněné před nelegálním kopírováním? Řešení Změňte obrzový signál z počítče pouze n externí výstup. Zkontrolujte dokumentci k počítči nebo se obrťte n výrobce počítče. Projektor nemusí být schopen promítt pohyblivé obrzy chráněné před nelegálním kopírováním, jež se přehrávjí n počítči. Více informcí nleznete v uživtelské příručce dodávné s přehrávčem.

185 Řešení problémů 185 Projekce se utomticky zství Kontrol Řešení Je položk Klidový režim nstven n možnost Zpnuto? Stisknutím tlčítk [ ] zpněte npájení. Pokud nechcete používt Klidový režim, změňte nstvení n Vypnuto. s Rozšířené - Provoz - Klidový režim s.145 Zobrzí se "Není podporováno." Kontrol Odpovídá rozlišení signálu obnovovcí kmitočet režimu? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Řešení Podrobnosti o změně rozlišení frekvence obrzového signálu vysílného počítčem njdete v dokumentci k počítči. s "Podporovné zobrzovcí zřízení" s.244 Zobrzí se "Žádný signál." Kontrol Jsou kbely správně připojeny? Je nstven správný port? Je zpnuté npájení počítče nebo zdroje vide? Je obrzový signál vysílán do projektoru? (Pltí pouze při promítání obrzu z přenosného či stolního počítče s vestvěným displejem LCD) Řešení Ověřte správnost připojení všech kbelů zjišťujících projekci. Přesvědčte se, zd nejsou odpojené žádné kbely, zd nejsou v kbelech nedosttečné kontkty. Změňte zobrzení stisknutím tlčítk [Serch]. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58 Zpněte npájení zřízení. Pokud je obrzový signál odesílán jen do displeje počítče nebo doplňkového monitoru, nstvte výstup pro externí cíl tké monitor počítče. U některých počítčů, je-li obrzový signál odesílán externě, se obrzový signál n displeji či doplňkovém monitoru neobjeví. Pokud zřízení propojíte v době, kdy je npájení projektoru nebo počítče již zpnuté, tlčítko Fn (funkční tlčítko), které přepíná videosignál počítče n externí výstup, nemusí fungovt. Vypněte npájení počítče projektoru potom ho znovu zpněte. sdokumentce počítče

186 Řešení problémů 186 Obrz je částečně nebo celý neostrý nebo deformovný Kontrol Je správně nstveno zostření? Je projektor umístěn ve správné vzdálenosti? Nevytvořil se n objektivu kondenzce? Řešení Ujistěte se, zd od zhájení promítání uplynulo lespoň 20 minut, stisknutím tlčítk [Focus] n dálkovém ovldči uprvte zostření. s "Úprv zostření" s.36 Promítá mimo doporučenou vzdálenost pro promítání? Umístěte projektor do doporučeného rozshu vzdáleností. s "Formát plátn projekční vzdálenost" s.223 Pokud byl objektiv přemístěn ze studeného do teplého prostředí nebo pokud v místě instlce dochází k náhlým změnám teploty, n objektivu se může vytvořit kondenzce, která způsobí rozostření obrzu. Než projektor zpnete, ponechte jej v místnosti přibližně jednu hodinu vypnutý. Pokud se n objektivu vytvoří kondenzce, vypněte npájení projektoru počkejte, dokud kondenzce nezmizí. Obrz je rušený nebo zkreslený Kontrol Jsou kbely správně připojeny? Používáte prodlužovcí kbel? Je nstveno správné rozlišení? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Jsou položky Synchronizceg Seřízení souběhug správně nstvené? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Je možnost Rozlišení nstven n jinou volbu než Automticky? (Pouze při promítání pomocí funkce Split screen) Řešení Ověřte správnost připojení všech kbelů zjišťujících projekci. s "Připojení zřízení" s.45 Pokud používáte prodlužovcí kbel, signál může být ovlivněn elektrickým rušením. Pomocí kbelů dodných s projektorem zkontrolujte, zd problém nezpůsobují používné kbely. Nstvte počítč tk, by vysíll signál podporovný tímto projektorem. s "Podporovné zobrzovcí zřízení" s.244 sdokumentce počítče Stisknutím tlčítk [Auto] n dálkovém ovldči nebo tlčítk [ ] n ovládcím pnelu proveďte utomtické nstvení. Pokud i po použití utomtického nstvení není nstvení obrzu uspokojivé, lze tké provést nstvení pomocí nbídky Konfigurce. s Signál - Seřízení souběhu, Synchronizce s.142 Pokud Rozlišení v nbídce Konfigurce rozlišení promítného obrzu nebudou stejné, obrz může být zhroucený. Pokud je obrz zhroucený, nstvte Rozlišení n Automticky. s Signál - Rozlišení s.142

187 Řešení problémů 187 Obrz je ořezán (velký) nebo mlý nebo není vhodný poměr jeho strn nebo obrz byl otočen Kontrol Je správně nstven položk Projekční ploch? Je správně nstven poměr strn? Promítá se z počítče širokoúhlý obrz? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Je obrz stále zvětšený funkcí E-Zoom? Je zpnutá položk Měřítko? Je rozsh zobrzení omezen funkcí Vyprázdnění? Je správně nstven poloh obrzu? Je počítč nstven pro použití dvou zobrzovcích zřízení? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Je nstveno správné rozlišení? (Pouze při promítání obrzu z počítče) Je směr obrzu správný? Řešení Proveďte vhodné nstvení Projekční ploch pro používnou projekční plochu. s "Nstvení projekční plochy" s.29 Stisknutím tlčítk [Aspect] nstvte poměr strn vhodný pro vstupní zdroj. s "Změn poměru strn promítného obrzu " s.89 Změňte nstvení v souldu se signálem pro připojené zřízení. s Signál - Rozlišení s.142 Stisknutím tlčítk [Esc] n dálkovém ovldči zrušte funkci E-Zoom. s "Zvětšení části obrzu (E-Zoom)" s.121 V konfigurční nbídce nstvte položku Měřítko n možnost Vypnuto. s Signál - Měřítko s.142 Proveďte odpovídjící nstvení funkce Vyprázdnění v nbídce Konfigurce. s Signál - Vyprázdnění s.142 (Pouze při promítání vstupního nlogového signálu RGB z portu Computer) Stiskem tlčítk [Auto] n dálkovém ovldči nebo tlčítk [ ] n ovládcím pnelu uprvte polohu. Polohu lze rovněž nstvit v nbídce Konfigurce. s Signál - Pozice s.142 Pokud byl v dilogovém okně Vlstnosti zobrzení ovládcích pnelů ktivován režim pro použití dvou zobrzovcích zřízení, n monitoru počítče se bude zobrzovt pouze polovin obrzu. Pokud chcete zobrzit n obrzovce počítče celý obrz, vypněte nstvení dvou zobrzovcích zřízení. s Dokumentce ovldče grfické krty počítče Nstvte počítč tk, by vysíll signál podporovný tímto projektorem. s "Podporovné zobrzovcí zřízení" s.244 sdokumentce počítče Proveďte správná nstvení v části Projekce v nbídce Konfigurce. s "Nstvení při instlci" s.27

188 Řešení problémů 188 Nesprávné brvy obrzu Kontrol Shoduje se nstvení vstupního signálu se signálem připojeného zřízení? Je js správně nstven? Jsou kbely správně připojeny? Je možnost Kontrstg nstven správně? Je správně nstven úprv brev? Je správně nstven sytost brev odstín? Řešení Změňte nstvení v souldu se signálem pro připojené zřízení. s Signál - Upřesnit - Vstupní signál s.142 Uprvte nstvení Js v nbídce Konfigurce. s Obrz - Js s.140 Ověřte správnost připojení všech kbelů zjišťujících projekci. Přesvědčte se, zd nejsou odpojené žádné kbely, zd nejsou v kbelech nedosttečné kontkty. s "Připojení zřízení" s.45 Uprvte nstvení Kontrst v nbídce Konfigurce. s Obrz - Kontrst s.140 Uprvte nstvení Gm nebo RGBCMY v nbídce Konfigurce. s Obrz - Upřesnit s.140 s "Úprv obrzu" s.92 Nstvte Sytost brev Odstín v nbídce Konfigurce. s Obrz - Sytost brev, Odstín s.140 Obrz je tmvý Kontrol Je js obrzu správně nstven? Je možnost Kontrstg nstven správně? Je čs vyměnit lmpu? Je použit pouze jeden projektor? Řešení Zkontrolujte nstvení položek Js Příkon v nbídce Konfigurce. s Obrz - Js s.140 s Nstvení - Příkon s.143 Uprvte nstvení Kontrst v nbídce Konfigurce. s Obrz - Kontrst s.140 Když se lmp blíží ke konci své životnosti, obrz je tmvší kvlit brev nižší. Jkmile k tomu dojde, lmpu vyměňte. s "Výměn lmpy" s.198 Zkontrolujte, zd je následující položk nstven pro tmu. s Rozšířené - Vícenásobná projekce - Úroveň jsu s.145

189 Řešení problémů 189 Problémy při zhájení projekce Projektor se nezpne Kontrol Řešení Stisknuli jste tlčítko [ pnelu? ] n dálkovém ovldči nebo n ovládcím Stisknutím tlčítk [ ] zpněte npájení. Jsou indikátory zhsnuté? Rozsvítí se nebo zhsnou indikátory, když se dotknete npájecího kbelu? Npájecí kbel není správně připojen nebo zdroj npájení nefunguje. Odpojte pk znovu připojte npájecí kbel. Zkontrolujte, zd elektrická zásuvk nebo zdroj npájení funguje správně. Npájecí kbel má prvděpodobně nedosttečný kontkt nebo může být vdný. Odpojte znovu připojte npájecí kbel. Pokud problém nelze odstrnit, přestňte projektor používt, odpojte npájecí kbel ze zásuvky kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Je Provozní zámek nstven n Úplné zmknutí? Stiskněte tlčítko [ ] n dálkovém ovládání. Pokud nechcete používt Provozní zámek, změňte nstvení n Vypnuto. s "Provozní zámek" s.132 Je vybráno správné nstvení pro vzdálený přijímč? Byl npájecí kbel připojen zpět nebo jistič zpnut okmžitě po přímém vypnutí? Je spínč [ID] n dálkovém ovldči nstven do polohy On? Jsou kryt lmpy lmpy správně ninstlovány? Zkontrolujte Vzdálený přijímč v nbídce Konfigurce. s Nstvení - Vzdálený přijímč s.143 Pokud je činnost vlevo prováděn při nstvení možnosti Npájení zpnuto n Zpnuto, npájení se nemusí znovu spustit. Stisknutím tlčítk [ ] zpněte npájení. Když je spínč nstven do polohy On, můžete dálkový ovldč používt pouze pro projektory, které mjí odpovídjící ID. Nstvte spínč [ID] do polohy Off. s "Nstvení ID dálkového ovldče" s.40 Pokud jsou kryt lmpy nebo lmp ninstlovány nesprávně, projektor nelze zpnout. Zkontrolujte, jk jsou ninstlovány. s "Postup při výměně lmpy" s.198

190 Řešení problémů 190 Jiné problémy Není slyšet žádný zvuk nebo je úroveň hlsitosti příliš nízká Kontrol Zkontrolujte správnost zpojení udio-/videokbelu k projektoru zdroji zvuku. Není nstven příliš nízká hlsitost projektoru? Není hlsitost počítče nebo zdroje obrzu nstven n minimum? Není ktivní režim Vypnout A/V? Má zvukový kbel specifikci "No resistnce" (Bez odporu)? Je připojeno kbelem HDMI? Je vybrán správný vstup zvuku? Odpojte kbel od portu Audio pk jej znovu připojte. Nstvte hlsitost tk, by byl zvuk slyšet. s Nstvení - Hlsitost s.143 s "Nstvení hlsitosti" s.59 Nstvte hlsitost tk, by byl zvuk slyšet. Řešení Stisknutím tlčítk [A/V Mute] ukončete funkci Vypnout A/V. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 Při používání běžně dostupného zvukového kbelu zkontrolujte, zd je oznčen specifikcí "No resistnce" (Bez odporu). Pokud není n výstupu žádný zvuk při připojení prostřednictvím kbelu HDMI, nstvte připojené zřízení k výstupu PCM. Zkontrolujte nstvení Nstvení zvuku v konfigurční nbídce. s Rozšířené - Nstvení A/V - Nstvení zvuku s.145 Dálkový ovldč nefunguje Kontrol Je vysílč signálu dálkového ovldče při použití nsměrován n snímč signálu dálkového ovldče n projektoru? Není dálkový ovldč příliš dleko od projektoru? Nesvítí n snímč signálu dálkového ovldče přímé sluneční světlo nebo silné světlo zářivky? Je vybráno správné nstvení pro Vzdálený přijímč? Řešení Nsměrujte dálkové ovládání n snímč signálu dálkového ovldče. s "Provozní dosh dálkového ovldče" s.23 Zkontrolujte provozní dosh. s "Provozní dosh dálkového ovldče" s.23 Umístěte projektor tk, by snímč signálu dálkového ovldče nebyl vystven silnému zdroji světl. Zkontrolujte Vzdálený přijímč v nbídce Konfigurce. s Nstvení - Vzdálený přijímč s.143

191 Řešení problémů 191 Kontrol Nejsou bterie vybité? Jsou bterie správně vloženy? Shodují se ID dálkového ovldče ID projektoru? Souhlsí nstvení Typ dálk. ovldče s dálkovým ovldčem, který používáte? Je k portu Remote projektoru připojen kbel volitelného dálkového ovldče? Je položk Ovládání komunikce nebo Extron XTP nstven n Zpnuto? Je nstven zámek tlčítek dálkového ovldče? Řešení Zkontrolujte, zd jsou bterie vložené správně nebo podle potřeby použijte nové. s "Výměn bterií v dálkovém ovldči" s.21 Zkontrolujte, zd se shodují ID projektoru, který chcete obsluhovt, ID dálkového ovldče. Chcete-li ovládt všechny projektory pomocí dálkového ovldče bez ohledu n nstvení ID, nstvte spínč [ID] dálkového ovldče do polohy Off. s "Nstvení ID" s.39 Zkontrolujte nbídku Typ dálk. ovldče v konfigurční nbídce. s Rozšířené - Provoz - Upřesnit - Typ dálk. ovldče s.145 Když je připojen kbel dálkového ovldče, je přijímč dálkového ovládání projektoru dektivován. Pokud sdu kbelů dálkového ovldče nepoužíváte, odpojte ji od portu Remote. Port Remote je dektivován. Používáte-li sdu kbelů dálkového ovldče, nstvte položku Ovládání komunikce nebo Extron XTP n Vypnuto. s Rozšířené - HDBseT s.145 Když je nstven zámek tlčítek dálkového ovldče, tlčítk, která nejsou potřebná pro zákldní dálkové ovládání, jsou dektivován. Zámek tlčítek dálkového ovldče zrušíte podržením tlčítk [ ]. s "Zámek tlčítek dálkového ovldče" s.133 N externím monitoru se nic nezobrzuje Kontrol Je obrz přiváděn z jiného portu, než port Computer nebo BNC? Promítáte pomocí funkce Split screen? Nchází se projektor v pohotovostním režimu? Řešení N externím monitoru lze zobrzit pouze signály RGB z portu Computer nebo BNC. N externím monitoru lze zobrzit pouze signály RGB promítné n levé polovině z portu Computer nebo BNC. s "Promítání dvou obrzů zároveň (funkce Split Screen) " s.116 Zkontrolujte, zd jsou správně nstveny položky Pohotovostní režim, Výstup A/V Výstup monitoru v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Pohotovostní režim, Nstvení A/V s.145

192 Řešení problémů 192 Chci změnit jzyk nbídek zpráv Změňte nstvení Jzyk. Kontrol Uprvte nstvení jzyk v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Jzyk s.145 Řešení Nepřišel e-mil, ni když se n projektoru vyskytl problém Kontrol Je možnost Pohotovostní režim nstven n hodnotu Komunikce zp.? Došlo ke kritickému bnormálnímu stvu projektor se náhle zstvil? Funguje npájení projektoru? Je provedeno správné nstvení funkce Milová zpráv v nbídce Konfigurce? Řešení Chcete-li použít funkci Milová zpráv, když je projektor v pohotovostním režimu, nstvte položku Komunikce zp. v nbídce Pohotovostní režim v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Pohotovostní režim s.145 Když se projektor náhle zství, nelze odesílt e-mil. Pokud bnormální stv přetrvává, kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Zkontrolujte, zd elektrická zásuvk nebo zdroj npájení funguje správně. E-mil s informcí o problémech se odesílá podle nstvení Oznámení v nbídce Konfigurce. Zkontrolujte, zd je vybráno správné nstvení. s "Nbídk Oznámení" s.156 Zobrzí se zpráv "Bterie pro udržování čsu je téměř vybitá." Kontrol Vnitřní zdroj energie, který udržuje nstvení čsu, dochází. Řešení Obrťte se n prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů

193 Informce o Event ID 193 Zkontrolujte čísl proveďte příslušná protioptření. Pokud problém nelze vyřešit, obrťte se n správce sítě, místního prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů Event ID Příčin Řešení Spuštění síťového softwru se nezdřilo. Restrtujte projektor Síťová komunikce je nestbilní Nelze přehrávt přenesené snímky. Restrtujte síťový softwre. Zkontrolujte stv síťové komunikce po chvíli čekání zopkujte připojení Komunikce byl přerušen z počítče Síťový softwre byl neočekávně ukončen. Zkontrolujte stv síťové komunikce. Restrtujte projektor. 04FE 0479 V projektoru došlo k systémové chybě. Restrtujte projektor. 04FF 0891 Nelze njít přístupový bod se stejným identifikátorem SSID. Nstvte počítč, přístupový bod projektor n stejné SSID Typ utentifikce WPA/WPA2 se neshoduje. Zkontrolujte, zd je správně nstveno zbezpečení bezdrátové sítě LAN Typ šifrování TKIP/AES se neshoduje. s Síť - Bezdrátová síť LAN s Došlo k přerušení komunikce, protože je projektor připojen Obrťte se n správce sítě, který vám poskytne podrobnější informce. k neutorizovnému přístupovému bodu Chyb komunikce s DHCP. Zkontroluje, zd správně prcuje server DHCP. Pokud nepoužíváte DHCP, vypněte nstvení DHCP. s Síť - Bezdrátová síť LAN s.153, Kbelová LAN s Dlší chyby komunikce Pokud problém nelze odstrnit restrtováním projektoru nebo síťového softwru, kontktujte prodejce nebo použijte nejbližší dresu uvedenou v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů

194 Údržb Tto kpitol nbízí informce o údržbě dlouhodobě zjišťující mximální výkon projektoru.

195 Čištění 195 Pokud je projektor znečištěný nebo se snižuje kvlit obrzu projekce, projektor je nutno očistit. Výstrh Při čištění odpojte npájecí kbel z elektrické zásuvky. V jiném přípdě může dojít k úrzu elektrickým proudem. Čištění povrchu projektoru K čištění skříně projektoru používejte měkkou látku. Při čištění n skříň příliš netlčte. Pokud je projektor silně znečištěný, nvlhčete látku ve vodě obshující mlé množství negresivního čisticího prostředku před otřením skříně projektoru látku řádně vyždímejte. Upozornění K čištění povrchu projektoru nepoužívejte těkvé látky, jko npříkld líh nebo ředidlo. Může dojít ke změně kvlity nebo vyblednutí povrchu. Čištění objektivu K čištění objektivu používejte běžně dostupnou speciální tkninu n čištění optiky. Vrování K odstrňování prchu vláken z objektivu nepoužívejte spreje, které obshují hořlvý plyn. Projektor by mohl vzplnout vlivem vysoké vnitřní teploty lmpy. Upozornění Objektiv nečistěte hrubým mteriálem nevystvujte objektiv nárzům; mohl by se poškodit. Čištění vzduchového filtru Když se zobrzí následující zpráv indikátor filtru bliká zeleně, vyčistěte vzduchový filtr větrcí vstupní otvor. Zobrzí se zpráv "Čs n vyčištění vz. Filtru. Vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr." "Projektor se přehřívá. Zkontrolujte, zd nejsou zblokovány větrcí otvory, vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr." "Vzduchový filtr je ucpán. Vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr." Upozornění Pokud se vzduchový filtr znese prchem, může se zvýšit vnitřní teplot projektoru, což může způsobit problémy s provozem zkrátit životnost optického systému. Po zobrzení této zprávy ihned vyčistěte vzduchový filtr. Neoplchujte vzduchový filtr ve vodě. Nepoužívejte sponáty ni rozpouštědl. Pokud pro čištění používáte krtáč, používejte krtáč s dlouhými měkkými štětinmi otírejte povrch pouze lehce. Pokud jej budete otírt silně, prch se vetře do vzduchového filtru nebude možné jej odstrnit. Čištění vzduchového filtru Vzduchový filtr lze vyměnit, i když je projektor zvěšen n stropě. Po vypnutí npájení projektoru zzní potvrzující signál; potom můžete odpojit npájecí kbel.

196 Čištění 196 b Otevřete kryt vzduchového filtru. Posuňte ovládcí knoflík krytu vzduchového filtru otevřete kryt vzduchového filtru. d Otočte čelní strnu (tu s výstupky) vzduchového filtru dolů, poklepejte n něj čtyřikrát nebo pětkrát vytřepte prch ven. Otočte ho vyklepejte druhou strnu stejným způsobem. c Odstrňte vzduchový filtr. Uchopte výstupek ve středu vzduchového filtru vytáhněte jej přímo ven. Upozornění Pokud byste s filtrem klepli příliš silně, může dojít k jeho deformci nemožnosti jeho použití v důsledku tvrového poškození trhlin. e Zepředu pomocí vysvče odstrňte prch zbývjící ve filtru.

197 Čištění 197 f Vyměňte vzduchový filtr. Ztlčte n něj, dokud nezklpne. g Zvřete kryt vzduchového filtru. Pokud se tto zpráv zobrzuje čsto i po čištění, je třeb vyměnit vzduchový filtr. Ninstlujte nový vzduchový filtr. s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Tyto součásti čistěte minimálně jednou z tři měsíce. Pokud projektor používáte v prostředí se zvýšenou pršností, čištění provádějte čstěji. Indikátory zprávy týkjící se zprávy Vyčistit Vzd. Filtr se zobrzují pouze, pokud je možnost Vyčistit Vzd. Filtr nstven n Zpnuto v nbídce Konfigurce. s Rozšířené - Zobrzení - Vyčistit Vzd. Filtr s.145

198 Výměn spotřebního mteriálu 198 V této části je popsán postup výměny lmpy vzduchového filtru. Výměn lmpy Intervl výměny lmpy Lmpu vyměňte v následujících přípdech: Zobrzí se následující zpráv. "Je třeb vyměnit lmpu. Kontktujte prodejce všeho projektoru Epson nebo zkupte n Upozornění Budete-li lmpu používt po uplynutí intervlu pro výměnu, zvyšuje se prvděpodobnost výbuchu lmpy. Jkmile se zobrzí výzv k výměně lmpy, vyměňte lmpu co nejdříve z novou, i když lmp ještě funguje. Opkovně nevypínejte ihned nezpínejte npájení. Čsté zpínání vypínání npájení může zkrátit životnost lmpy. V závislosti n vlstnostech lmpy n způsobu použití může lmp ztmvnout nebo přestt fungovt ještě před zobrzením výzvy k výměně lmpy. Doporučujeme, byste měli náhrdní lmpu vždy připrvenou. Doporučujeme originální náhrdní lmpy EPSON. Neoriginální lmpy mohou zhoršit kvlitu bezpečnost projekce. N poškození nebo závdu způsobenou použitím neoriginálních lmp se nemusí vzthovt záruk společnosti Epson. Zpráv se zobrzuje 30 sekund. Indikátor npájení bliká modře indikátor lmpy bliká ornžově. Vždy při výměně lmpy vám doporučujeme tké vyčistit vzduchový filtr. s "Čištění vzduchového filtru" s.195 Vzduchový filtr vyměňte, pokud je nezvykle zbrven nebo pokud se upozornění zobrzí i po vyčištění filtru. s "Výměn vzduchového filtru" s.201 Postup při výměně lmpy Lmpu lze vyměnit, i když je projektor zvěšen pod stropem. Promítný obrz tmvne nebo se postupně zhoršuje.

199 Výměn spotřebního mteriálu 199 Vrování Když vyměňujete lmpu, protože přestl svítit, je možné, že prskl. Pokud vyměňujete lmpu projektoru upevněného pod stropem, vždy předpokládejte, že lmp prskl, stůjte vedle krytu lmpy, nikoliv pod ním. Optrně sejměte kryt lmpy. Při odstrňování krytu lmpy si počínejte optrně, neboť skleněné části mohou spdnout způsobit zrnění. Pokud se skleněné střepy dostnou do všich očí nebo úst, neprodleně vyhledejte pomoc místního lékře. Lmpu nikdy nedemontujte ni nepředělávejte. Pokud se do projektoru ninstluje použije uprvená nebo demontovná lmp, mohl by způsobit požár, úrz elektrickým proudem nebo nehodu. Výstrh Před odstrněním krytu počkejte, ž lmp dosttečně vychldne. Pokud je lmp stále horká, může dojít k popálení nebo jinému pornění. Lmp dosttečně vychldne přibližně hodinu po vypnutí npájení. c Uvolněte dv šroubky upevňující lmpu. Po vypnutí npájení projektoru zzní potvrzující signál; potom můžete odpojit npájecí kbel. b Před odstrněním krytu z horní části projektoru počkejte, ž lmp dosttečně vychldne. Šroubovákem dodným s novou lmpou nebo vlstním křížovým šroubovákem uvolněte šroubek upevňující kryt lmpy, potom sejměte kryt lmpy. Kryt lmpy je chráněn před pádem popruhem; díky tomu lze vyměnit lmpu, i když je projektor ninstlován n stropě, niž by kryt lmpy spdl. d Vyjměte strou lmpu ztžením z rukojeť. Pokud je lmp prsklá, vyměňte ji z novou nebo požádejte nejbližšího prodejce o rdu. s Projektor Epson seznm kontktů

200 Výměn spotřebního mteriálu 200 e Ninstlujte novou lmpu. Zsuňte novou lmpu po vodící liště správným směrem tk, by dosedl n místo pevně ztlčte. g Nsďte kryt lmpy. f Utáhněte dv šroubky upevňující lmpu.

201 Výměn spotřebního mteriálu 201 Upozornění Zkontrolujte, zd je správně ninstlován lmp kryt lmpy. Po odstrnění krytu lmp se lmpy utomticky vypnou; jedná se o bezpečnostní optření. Pokud není správně ninstlován lmp nebo kryt lmpy, lmp se nerozsvítí. Ninstlujte kryt lmpy tk, by přesně seděl nebyl zdeformovný. Tento produkt obshuje lmpu, která obshuje rtuť (Hg). Pokyny ke správné likvidci recyklci získáte od místních úřdů. Použité vzduchové filtry likvidujte v souldu s místními předpisy. b Po vypnutí npájení projektoru zzní potvrzující signál; potom můžete odpojit npájecí kbel. Otevřete kryt vzduchového filtru. Posuňte ovládcí knoflík krytu vzduchového filtru otevřete kryt vzduchového filtru. Resetování provozní hodin lmpy Projektor zznmenává dobu, po kterou je lmp v provozu. Jkmile nstne dob, kdy je třeb lmpu vyměnit, zobrzí se zpráv indikátor. Po výměně lmpy nezpomeňte resetovt Provoz lmpy (hod) v Konfigurce nbídce. s "Nbídk Reset" s.159 Počitdlo Provoz lmpy (hod) nulujte pouze po výměně lmpy. V opčném přípdě nebude provozní dob signlizován správně. Výměn vzduchového filtru c Odstrňte vzduchový filtr. Uchopte výstupek ve středu vzduchového filtru vytáhněte jej přímo ven. Intervl výměny vzduchového filtru Pokud se zpráv se zobrzuje opkovně, i když byl vzduchový filtr vyčištěn, je nutno filtr vyměnit. Postup při výměně vzduchového filtru Vzduchový filtr lze vyměnit, i když je projektor zvěšen n stropě.

202 Výměn spotřebního mteriálu 202 Použité vzduchové filtry likvidujte v souldu s místními předpisy. Mteriál rámu: polypropylen Mteriál filtru: polypropylen d Ninstlujte nový vzduchový filtr. Ztlčte n něj, dokud nezklpne. e Zvřete kryt vzduchového filtru.

203 Údržb obrzu 203 Zrovnání pnelu Slouží k úprvě brevného posunu obrzových bodů n pnelu LCD. Pixely lze uprvovt vodorovně svisle po 0,25 pixelu v rozshu ±1 pixelu. Po provedení zrovnání LCD se kvlit obrzu může snížit. Obrzové body z okrjem promítcí plochy se nezobrzují. b c d Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Zobrzení v nbídce Rozšířené. Vyberte položku Zrovnání pnelu potom stiskněte tlčítko [ ]. Aktivujte položku Zrovnání pnelu. e f (1) Vyberte položku Zrovnání pnelu potom stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte položku Zpnuto potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Vyberte brvu, kterou chcete uprvit. (1) Vyberte položku Vybrt brvu potom stiskněte tlčítko [ ]. (2) Vyberte možnost R (červená) nebo B (modrá) potom stiskněte tlčítko [ ]. (3) Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Vyberte brvu mřížky zobrzenou při provádění nstvení funkce Brv vzoru. (1) Vyberte možnost Brv vzoru poté stiskněte tlčítko [ ].

204 Údržb obrzu 204 g h i (2) Vyberte kombinci R (červená), G (zelená) B (modrá) pro brvu mřížky. R/G/B: Zobrzí kombinci všech tří brev; červené, zelené modré. Aktuální brv mřížky je bílá. R/G: Tto možnost je k dispozici, když je vybrán možnost R v části Vybrt brvu. Zobrzí kombinci dvou brev; červené zelené. Aktuální brv mřížky je žlutá. G/B: Tto možnost je k dispozici, když je vybrán možnost B v části Vybrt brvu. Zobrzí kombinci dvou brev; zelené modré. Aktuální brv mřížky je zurová. (3) Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Vyberte možnost Spustit úprvy potom stiskněte tlčítko [ ]. Když se zobrzí tto zpráv, znovu stiskněte tlčítko [ ]. Úprvy budou zhájeny. Všechny čtyři rohy budou uprveny v pořdí o horního levého. Během úprv se obrz může zdeformovt. Po dokončení úprv bude obrz obnoven. Pomocí tlčítek [ ], [ ], [ ] [ ] proveďte úprvy potom stisknutím tlčítk [ ] přejděte n dlší bod úprv. Po uprvení všech čtyř rohů vyberte možnost Odej stiskněte tlčítko [ ]. Pokud máte pocit, že je třeb po korekci všech čtyř rohů provést dlší úprvy, vyberte možnost Vybrt průsečík uprvit potom pokrčujte v provádění úprv. Jednot brev Uprvuje brevný tón celého obrzu. Brevný tón nemusí být jednotný ni po použití funkce jednoty brev. b c Během projekce stiskněte tlčítko [Menu]. Vyberte možnost Zobrzení v nbídce Rozšířené. Vyberte možnost Jednot brev poté stiskněte tlčítko [ ]. Zobrzí se následující obrzovk.

205 Údržb obrzu 205 h i j Stisknutím tlčítk [Esc] se vrátíte n předchozí obrzovku. Vyberte možnost Spustit úprvy potom stiskněte tlčítko [ ]. Vyberte oblst, kterou chcete nstvit, potom stiskněte tlčítko [ ]. Nejdříve uprvte vnější oblsti potom uprvte celý obrz. Jednot brev: Slouží k zpnutí/vypnutí jednoty brev. Úroveň nstvení: K dispozici je osm úrovní od bílé, přes šedou ž po černou. Můžete nstvit jednotlivé úrovně individuálně. Spustit úprvy: Spustí provádění úprv jednoty brev. Reset: Obnoví výchozí hodnoty všech úprv nstvení Jednot brev. Během úprv funkce Jednot brev se obrz může zdeformovt. Po dokončení úprv bude obrz obnoven. k Pomocí tlčítek [ ][ ] vyberte brvu, kterou chcete uprvit, potom uprvte pomocí tlčítek [ ][ ]. Stisknutím tlčítk [ ] zeslbíte brevný tón. Stisknutím tlčítk [ ] zesílíte brevný tón. d e f Vyberte možnost Jednot brev poté stiskněte tlčítko [ ]. Nstvte n Zpnuto potom stiskněte tlčítko [Esc]. Vyberte možnost Úroveň nstvení poté stiskněte tlčítko [ ]. g Pomocí tlčítek [ ][ ] nstvte úroveň úprv. l Vrťte se n krok 6 uprvte jednotlivé úrovně.

206 Údržb obrzu 206 m Po dokončení nstvení stiskněte tlčítko [Menu].

207 Příloh

208 Monitorování ovládání 208 O plikci EsyMP Monitor Aplikce EsyMP Monitor umožňuje provádění opercí, jko je npříkld kontrol stvu několik projektorů Epson připojených do sítě n monitoru počítče ovládání projektorů z počítče. Softwre EsyMP Monitor můžete stáhnout z následující webové stránky. O pluginu Messge Brodcsting Messge Brodcsting je softwrový plugin pro plikci EsyMP Monitor. Plugin Messge Brodcsting lze používt k odesílání zpráv (souboru JPEG), které se mjí promítt n všech projektorech Epson nebo n vybrných projektorech připojených k síti. Dt je možné odeslt ručně nebo utomticky pomocí nstvení čsovče plikce EsyMP Monitor. Plugin Messge Brodcsting si můžete stáhnout z následující webové stránky. Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control) Funkce projektoru lze nstvit projektor ovládt prostřednictvím webového prohlížeče v počítči nebo mobilním přístrojem připojeným k projektoru v síti. Tto funkce umožňuje vzdálené nstvování ovládání. Rovněž lze ovládt konkrétní projektor ve skupině více projektorů. Jko webový prohlížeč použijte Internet Explorer 9,0 nebo vyšší verzi. Použijte Sfri pro OS X. Pokud nstvíte Pohotovostní režim n Komunikce zp., můžete webový prohlížeč použít k nstvení ovládání, i když je projektor v pohotovostním režimu (je vypnuto npájení). s Rozšířené - Pohotovostní režim s.145 Zobrzení obrzovky Epson Web Control Následující postup slouží k otevření obrzovky Epson Web Control. Zkontrolujte, zd jsou zřízení projektor připrven pro připojení k síti. Pokud b c je váš webový prohlížeč nstven k připojení přes proxy server, nelze zobrzit obrzovku Epson Web Control. Chcete-li použít funkci Ovládání pomocí webového rozhrní, musíte provést tková nstvení, by se pro připojení nepoužívl proxy server. Připojte vše zřízení ke stejné síti jko je připojený projektor. Způsob připojení se liší v závislosti n zřízení. Podrobné pokyny nleznete v návodu dodném se zřízením. Při použití tbletu zkontrolujte nstvení Wi-Fi. Spusťte webový prohlížeč ve všem zřízení. Připojte se zdáním dresy připojeného projektoru do pole pro dresu URL webového prohlížeče. Zobrzí se Home obrzovk.

209 Monitorování ovládání 209 A B C D E F Bsic Control s "Obrzovk Bsic Control" s.209 OSD Control Pd s "Obrzovk OSD Control Pd" s.210 Test Pttern s "Obrzovk ovládání zkušebního vzoru" s.212 Advnced Budete přesměrováni n obrzovku Advnced. Sttus Informtion s "Obrzovk Sttus Informtion" s.212 Lens Control s "Obrzovk Lens Control" s.210 Obrzovk Bsic Control Při používání funkcí n Home obrzovce budete vyzváni k zdání uživtelského jmén hesl. K dispozici jsou následující dv typy uživtelských jmen hesel. Remote: Uživtelské jméno je EPSONREMOTE výchozí heslo je guest. Web Control: Uživtelské jméno je EPSONWEB výchozí heslo je dmin. Uživtelské jméno nelze změnit. Můžete změnit heslo v nbídce Síť z nbídky Konfigurce. s Síť - Zákldní - Heslo Remote, Příst. heslo n web s.139 Musíte zdt uživtelské jméno pro Příst. heslo n web, i když je heslo dektivováno. Můžete provádět zákldní operce s projektorem. A Slouží k přechodu n hlvní obrzovku. B Slouží k zpnutí projektoru. C Slouží k přepnutí n cílový obrz.

210 Monitorování ovládání 210 D Slouží k zpnutí nebo vypnutí vide zvuku. E Umožňuje nstvit hlsitost. F Automticky detekuje vstupní signál. G Slouží k vypnutí projektoru. Obrzovk OSD Control Pd Můžete ovládt nbídku Konfigurce projektoru. Níže jsou uvedeny položky v nbídce Konfigurce, které nelze nstvit v plikci Epson Web Control. Nbídk Nstvení - Uživtelské tlčítko Nbídk Rozšířené - Zobrzení - Umístění zprávy Nbídk Rozšířené - Uživtelské logo Nbídk Rozšířené - Provoz - Upřesnit - Ukončení synch. BNC Nbídk Rozšířené Provoz - Klibrce objektivu Nbídk Rozšířené - Jzyk Nbídk Reset Nstvení položek kždé nbídky jsou stejná, jko v nbídce Konfigurce projektoru. s "Nbídk Konfigurce" s.136 Obrzovk Lens Control Můžete ovládt objektiv projektoru. A Slouží k přechodu n hlvní obrzovku. B Zobrzuje zvírá nbídku Konfigurce. C Můžete ovládt nbídku Konfigurce prstem nebo myší. Rychlý pohybem vyberte položku klepnutím potvrďte výběr. D Aktivováno, když se zobrzí Defult: Reset v průvodci nbídkou Konfigurce. Budou obnoveny výchozí hodnoty provedených nstvení. E Slouží k návrtu n předchozí úroveň v nbídce Konfigurce. F Zobrzí pokyny pro používání Control Pd.

211 Monitorování ovládání 211 Obrzovk ovládání ostření/zkreslení A Pohybem posuvníku uprvte zoom. B Pomocí tlčítek uprvte zoom. A Slouží k přechodu n hlvní obrzovku. B Pohybem posuvníku uprvte zostření. C Pomocí tlčítek uprvte zostření. D Pohybem posuvníku uprvte deformci obrzu.* E Stisknutím tlčítek uprvte deformci obrzu.* F Zobrzí obrzovku ovládání ostření/zkreslení. G Zobrzí obrzovku ovládání zoomu. H Zobrzí obrzovku ovládání posuvu objektivu. I Zobrzí obrzovku ovládání zkušebního vzoru. J Zobrzí obrzovku ovládání pměti. * Tto možnost není k dispozici u modelu ELPLU02. Obrzovk ovládání posuvu objektivu Obrzovk ovládání zoomu Tto možnost není k dispozici u modelů ELPLX01 ELPLR04. A Zobrzí polohu obrzu jko modrý čtverec. Posouváním polohy obrzu se v cíli zobrzuje červený čtverec. B Zobrzí polohu svislého obrzu. Můžete přímo určit polohu klepnutím zdáním čísl. C Posouvá polohu obrzu nhoru, dolů, vlevo nebo vprvo.

212 Monitorování ovládání 212 D Přemístí objektiv do výchozí polohy, když stisknete tlčítko [OK] n obrzovce potvrzení. E Zobrzí polohu vodorovného obrzu. Můžete přímo určit polohu klepnutím zdáním čísl. Obrzovk ovládání zkušebního vzoru A Nčte z pměti. B Uloží do pměti. C Zobrzí seznm pmětí. D Vymže pměť. E Slouží ke změně názvu pměti. A Zobrzí zkušební vzor. B Zvře zkušební vzor. Obrzovk ovládání pměti Obrzovk Sttus Informtion Můžete sledovt stv projektoru. Podrobnosti o zobrzení viz následující. s "Signály stvového indikátoru" s.176 Podrobnosti o funkcích pměti viz následující. s "Funkce pměti" s.124

213 Monitorování ovládání 213 Lze zznment mximálně ž tři umístění (dresy) pro oznámení zprávy s oznámením budou odeslány do všech tří umístění součsně. Pokud se u projektoru objeví kritický problém náhle přestne fungovt, nemusí být schopen odeslt zprávu, která oznmuje obsluze, že nstl problém. Nstvíte-li položku Pohotovostní režim n Komunikce zp., můžete ovládt projektor, i když je v pohotovostním režimu (když je vypnuto npájení). s Rozšířené - Pohotovostní režim s.145 A Slouží k přechodu n hlvní obrzovku. B Zobrzení názvu položky C Zobrzí stv jednotlivých položek. D Slouží k výběru některé z následujících ktegorií. Sttus Informtion, Source, Signl Informtion, Network Wired, Network Wireless, Mintennce, Version Čtení oznámení o chybách Je-li funkce Milová zpráv nstven n Zpnuto, je při výskytu problému nebo signlizci výstrhy projektorem odeslán následující e-mil. Odesiltel: E-milová dres nstvená v části Od Předmět: EPSON Projector Řádek 1: Název projektoru, u kterého došlo k výskytu problému Použití funkce Milová zpráv pro hlášení problémů Pokud nstvíte funkci Milová zpráv, budou n přednstvenou e- milovou dresu odesílány zprávy s oznámením, pokud nstne s projektorem problém nebo je vydáno vrování. To umožňuje oznámit obsluze problémy s projektory, i když jsou v loklitách, které jsou od nich vzdálené. s Síť - Oznámení - Milová zpráv s.157 Řádek 2: Adres IP projektoru, u kterého se vyskytl problém. Řádek 3 dlší: Podrobný popis problému Podrobnosti o problému jsou uváděny řádek z řádkem. Níže jsou uvedeny hlvní součásti zprávy. Clen Air Filter Internl error Fn relted error Sensor error Lmp cover is open. Lmp timer filure

214 Monitorování ovládání 214 Lmp out Internl temperture error High-speed cooling in progress Lmp replcement notifiction Low Air Flow Low Air Flow Error No-signl Do projektoru nepřichází žádný signál. Zkontrolujte stv připojení nebo si ověřte, že je zpnuto npájení zdroje signálu. Auto Iris Error Power Err. (Bllst) Incorrect projection mode Projection ngle mismtch Lens shift error Informce o řešení problémů výstrhách njdete pod následujícím odkzem. s "Popis indikátorů" s.170 Správ pomocí SNMP Nstvením položky SNMP v nbídce Konfigurce n Zpnuto budou do určeného počítče odesílány zprávy s oznámením, pokud se vyskytne problém nebo se vyskytne vrování. To umožňuje oznámit obsluze problémy s projektory, i když jsou v loklitách, které jsou od nich vzdálené. s Síť - Oznámení - SNMP s.157 Správu SNMP by měl provádět správce sítě nebo někdo, kdo je se sítí seznámený. Chcete-li ke sledování projektoru použít funkci SNMP, potřebujete do počítče ninstlovt progrm správce SNMP. Agent SNMP pro tento projektor je v souldu s verzí 1 (SNMPv1). Funkce správy pomocí protokolu SNMP nelze používt u bezdrátové sítě LAN v režimu připojení Rychlý. Lze uložit ž dvě IP dresy cílového míst. Příkzy ESC/VP21 Projektor lze ovládt z externího zřízení pomocí ESC/VP21. Seznm příkzů Pokud je do projektoru odeslán příkz k zpnutí, projektor se zpne přepne do režimu zhřívání. Při zpnutí npájení projektoru se zobrzí dvojtečk ":" (3Ah). Když projektor provede příkz, vrátí ":" přijme dlší příkz. Jestliže při zprcování příkzu dojde k chybě, zobrzí se chybová zpráv dvojtečk ":". Níže jsou uvedeny hlvní součásti. Zpnutí vypnutí npájení Položk Zpnuto Vypnuto Příkz PWR ON PWR OFF Volb signálu Počítč Automticky SOURCE 1F RGB SOURCE 11 Komponent SOURCE 14 BNC Automticky SOURCE BF

215 Monitorování ovládání 215 Vypnout A/V Z pnuto/vypnuto Položk RGB Komponent Příkz SOURCE B1 SOURCE B4 HDMI SOURCE 30 LAN SOURCE 53 DVI-D SOURCE A0 HDBseT SOURCE 80 Zpnuto Vypnuto N konec kždého příkzu přidejte kód (CR) (0Dh) odešlete. MUTE ON MUTE OFF Název vstupního portu projektoru: RS-232C <Projektor> <Počítč> Dlší podrobnosti vám poskytne místní prodejce nebo nejbližší středisko podpory, jehož dresu nleznete v dokumentu Projektor Epson seznm kontktů. s Projektor Epson seznm kontktů <Projektor> (sériový PC kbel) <Počítč> Schém zpojení kbelů Sériové připojení Tvr konektoru: 9kolíkový miniturní konektor D-Sub (zástrčk) Název signá lu GND TD RD Funkce Země signálového vodiče Odesílání dt Příjem dt Komunikční protokol Výchozí nstvení přenosové rychlosti: 9600 b/s Délk dt: 8 bitů Prit: Žádná Stop bit: 1 bit Řízení toku: Žádné

216 Monitorování ovládání 216 O plikci PJLink PJLink Clss1 byl vytvořen socicí JBMIA (Jpn Business Mchine nd Informtion System Industries Assocition) jko stndrdní protokol pro řízení síťových projektorů v rámci snhy o stndrdizci protokolů pro řízení projektorů. Projektor je v souldu se stndrdem PJLink Clss1 vytvořeným socicí JBMIA. Před použitím softwru PJLink je nutné provést nstvení sítě. Podrobnější informce o nstvení sítě nleznete níže. s "Nbídk Síť" s.150 Tento projektor je komptibilní se všemi příkzy, kromě následujících příkzů definovných stndrdem PJLink Clss1, shod byl potvrzen ověřením přizpůsobivosti podle stndrdu PJLink. URL: Nekomptibilní příkzy Nstvení ztlume ní Funkce Aktivce ztlumení obrzu AVMT 11 Aktivce ztlumení zvuku AVMT 21 Příkz PJLink Názvy vstupů definovných stndrdem PJLink odpovídjící zdroje projektoru Zdroj Počítč INPT 11 BNC INPT 13 DVI-D INPT 31 HDMI INPT 32 LAN INPT 52 Příkz PJLink Zdroj HDBseT INPT 56 Název výrobce pro "Poždvek n název výrobce" EPSON Příkz PJLink Název modelu zobrzeného pro "Poždvek n název produktu" EPSON G7905U EPSON G7900U EPSON G7500U EPSON G7400U EPSON G7200W EPSON G7000W EPSON G7805 EPSON G7800 EPSON G7100 O plikci Crestron RoomView Crestron RoomView je integrovný řídicí systém poskytovný společností Crestron. Lze jej používt k monitorování ovládání několik zřízení připojených do sítě. Projektor podporuje řídicí protokol, proto jej lze použít v systému zloženém n Crestron RoomView. Podrobnější informce o Crestron RoomView získáte n webových stránkách společnosti Crestron. (Podporovány jsou pouze obrzovky v nglické jzykové verzi.) Dále nleznete přehled plikce Crestron RoomView.

217 Monitorování ovládání 217 Dálkové ovládání pomocí webového prohlížeče Projektor lze ovládt prostřednictvím počítče podobně jko pomocí dálkového ovldče. Monitorování ovládání pomocí plikčního softwru Ke sledování zřízení v systému, komunikci se střediskem nápovědy odesílání nouzových zpráv lze použít plikci Crestron RoomView Express nebo Crestron RoomView Server Edition od společnosti Crestron. Dlší podrobnosti viz následující webové stránky. b Spusťte webový prohlížeč n počítči. Zdejte IP dresu projektoru do pole dresy webového prohlížeče n klávesnici stiskněte klávesu Enter. Zobrzí se okno ovládání. Použití okn ovládání V této příručce se popisuje provádění opercí v počítči pomocí webového prohlížeče. Zdávt lze pouze jednobjtové lfnumerické znky symboly. Při použití Crestron RoomView nelze využít následující funkce. s "Změn nstvení pomocí webového prohlížeče (Epson Web Control)" s.208 Messge Brodcsting (zásuvný modul EsyMP Monitor) Nstvíte-li položku Pohotovostní režim n Komunikce zp., můžete ovládt projektor, i když je v pohotovostním režimu (když je vypnuto npájení). s Rozšířené - Pohotovostní režim s.145 Ovládání projektoru z počítče Otevření okn ovládání Před provedením libovolných opercí zkontrolujte následující body. Zkontrolujte, zd je projektor počítč připojen k síti. Nstvte Crestron RoomView v nbídce Síť n Zpnuto. s Síť - Dlší - Crestron RoomView s.157 A Klepnutím n tlčítk je možno provádět následující operce. Tlčítko Funkce Power Zpne vypne npájení projektoru. Vol-/Vol+ Slouží k nstvení hlsitosti.

218 Monitorování ovládání 218 A/V Mute Tlčítko Funkce Slouží k zpnutí nebo vypnutí vide zvuku. s "Dočsné vypnutí obrzu zvuku (Vypnout A/V)" s.119 B Přepnutí n obrz z vybrného vstupního zdroje. Chcete-li promítt vstupní zdroje, které se nezobrzují v seznmu Source List, klepnutím n () nebo (b) procházejte seznmem nhoru nebo dolů. Aktuální vstupní zdroj obrzového signálu se zobrzuje modře. V přípdě potřeby lze změnit název zdroje. C Klepnutím n tlčítk je možno provádět následující operce. Chcete-li zobrzit tlčítk, která se nezobrzují v seznmu Source List, klepnutím n (c) nebo (d) procházejte dolev nebo doprv. Freeze Contrst Brightness Color Shrpness Zoom Tlčítko Funkce Slouží k pozstvení zrušení pozstvení obrzu. s "Zmrzení obrzu (Zmrzit)" s.120 Uprvuje rozdíl mezi světlými tmvými částmi obrzu. Uprvuje js obrzu. Uprvuje sytost brev obrzu. Uprvuje ostrost obrzu. Kliknutím n tlčítko [z] zvětšíte obrz bez ovlivnění velikosti projekční plochy. Kliknutím n tlčítko [x] zmenšíte obrz, který byl zvětšen pomocí tlčítk [z]. Kliknutím n tlčítk [ ] [ ] [ ] [ ] můžete zvětšeným obrzem procházet. s "Zvětšení části obrzu (E-Zoom)" s.121 D Tlčítk [ ] [ ] [ ] [ ] mjí stejnou funkci jko tlčítk [ ], [ ], [ ] [ ] n dálkovém ovldči. Klepnutím n osttní tlčítk je možno provádět následující operce. Tlčítko Funkce OK Má stejnou funkci jko tlčítko [ ] n dálkovém ovldči. s "Dálkový ovldč" s.18 Menu Zobrzuje zvírá nbídku Konfigurce. Auto Serch Esc Klepnutím během promítání nlogového signálu RGB z portu Computer lze utomticky optimlizovt Seřízení souběhu, položky Synchronizce Pozice. Přepíná n dlší vstupní zdroj, který vysílá obrz. s "Automtická detekce vstupních signálů změn promítného obrzu (Hledání zdroje)" s.58 Má stejnou funkci jko tlčítko [Esc] n dálkovém ovldči. s "Dálkový ovldč" s.18 E Klepnutím n krty je možno provádět následující operce. Krt Contct IT Help Info Tools Funkce Zobrzuje okno Středisko nápovědy. Slouží k odesílání zpráv správci příjmu zpráv pomocí plikce Crestron RoomView Express. Zobrzuje informce o ktuálně připojeném projektoru. Mění nstvení ktuálně připojeného projektoru. Viz dlší část.

219 Monitorování ovládání 219 Použití okn nástrojů Při klepnutí n krtu Tools v okně ovládání se otevře následující okno. Toto okno lze použít k úprvě nstvení ktuálně připojeného projektoru. Položk Assigned To DHCP IP Address Subnet Msk Defult Gtewy Send Funkce Zdejte jméno uživtele projektoru. (Jméno může obshovt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků symbolů.) Chcete-li použít HDCP, zškrtněte pole Enbled. Je-li povoleno DHCP, nelze zdt dresu IP. Zdejte dresu IP, která se přiřdí ktuálně připojenému projektoru. Zdejte msku podsítě ktuálně připojeného projektoru. Zdejte dresu brány ktuálně připojeného projektoru. Klepnutím n toto tlčítko se potvrzují změny provedené v okně Projector. A Crestron Control Provádí nstvení centrálních ovldčů Crestron. B Projector Nstvit lze následující položky. Položk Projector Nme Loction Funkce Zdejte název, kterým se ktuálně připojený projektor odliší od osttních projektorů připojených do sítě. (Název může obshovt ž 15 jednobjtových lfnumerických znků.) Zdejte název míst instlce projektoru, který je ktuálně připojen do sítě. (Jméno může obshovt ž 32 jednobjtových lfnumerických znků symbolů.) C Admin Pssword Má-li se při otevírání okn Tools poždovt zdání hesl, vyberte zškrtávcí pole Enbled. Nstvit lze následující položky. Položk New Pssword Confirm Send Funkce Při změně hesl k otevření okn Tools zdejte nové heslo. (Název může obshovt ž 26 jednobjtových lfnumerických znků.) Zdejte stejné heslo, jko jste použili v poli New Pssword. Pokud zdná hesl nejsou stejná, zobrzí se chyb. Klepnutím n toto tlčítko se potvrzují změny provedené v okně Admin Pssword. D User Pssword Má-li se při otevírání okn ovládání v počítči poždovt zdání hesl, vyberte zškrtávcí pole Enbled. Nstvit lze následující položky.

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce Bezpečnostní symboly V tomto dokumentu n projektoru jsou použity grfické symboly, které ukzují, jk používt projektor bezpečně.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 6 Seznámení s projektorem 7 Připojení ke zdroji vide S-Video... 26 Připojení ke zdroji kompozitního vide... 26 Připojení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 6 Seznámení s projektorem 7 Funkce projektoru... 8 Rychlé sndné nstvení... 8 Softwre Esy Wireless Projection... 8 Flexibilní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 6 Seznámení s projektorem 7 Funkce projektoru... 8 Rychlé sndné nstvení... 8 Softwre Esy Wireless Projection... 8 Flexibilní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce Bezpečnostní symboly V tomto dokumentu n projektoru jsou použity grfické symboly, které ukzují, jk používt projektor bezpečně.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce Bezpečnostní symboly V tomto dokumentu n projektoru jsou použity grfické symboly, které ukzují, jk používt projektor bezpečně.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 7 Seznámení s projektorem 8 Funkce projektoru... 9 Rychlé sndné nstvení... 9 Softwre Esy Wireless Projection... 10

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 7 Seznámení s projektorem 8 Funkce projektoru... 9 Rychlé sndné nstvení... 9 Softwre Esy Wireless Projection... 9 Flexibilní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživtelská příručk Obsh 2 Symboly, Upozornění Způsob Zobrzení Položek v této Příručce 8 Seznámení s projektorem 9 Funkce projektoru... 10 Lserový zdroj světl s dlouhou životností... 10 Jedinečné interktivní

Více

Instalační návod. Jednotka příslušenství pro venkovní jednotky s integrovanými hydraulickými součástmi EK2CB07CAV3.

Instalační návod. Jednotka příslušenství pro venkovní jednotky s integrovanými hydraulickými součástmi EK2CB07CAV3. Jednotk příslušenství pro venkovní jednotky s integrovnými češtin Obsh Obsh O této dokumentci. O tomto dokumentu... Informce o krbici. Jednotk příslušenství..... Vyjmutí veškerého příslušenství z jednotky

Více

Instalační návod. Jednotka příslušenství nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EK2CB07CAV3. Instalační návod. čeština

Instalační návod. Jednotka příslušenství nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EK2CB07CAV3. Instalační návod. čeština Instlční návod Jednotk příslušenství nízkoteplotního monobloku Dikin Altherm EKCB07CAV Instlční návod Jednotk příslušenství nízkoteplotního monobloku Dikin Altherm češtin Obsh Obsh O této dokumentci. O

Více

Epson iprojection - Návod na použití (Windows/Mac)

Epson iprojection - Návod na použití (Windows/Mac) Epson iprojection - Návod n použití (Windows/Mc) Obsh 2 Úvod k Epson iprojection 5 Funkce plikce Epson iprojection... 6 Připojení k různým zřízením... 6 Čtyřpnelové zobrzení... 6 Přepínání účstníků prezentcí

Více

Art.Nr.: V14 J09. Ovládací jednotka s tlačítkovým displayem - Software HSP6

Art.Nr.: V14 J09. Ovládací jednotka s tlačítkovým displayem - Software HSP6 Art.Nr.: 0541708001400 V14 J09 Ovládcí jednotk s tlčítkovým displyem - Softwre HSP6 CZ Ovládcí jednotk s tlčítkovým displyem Softwre HSP6 1.1 Ovládcí jednotk Všechn nstvení se provádějí pomocí čtyř tlčítek

Více

EasyMP Multi PC Projection - Návod na použití

EasyMP Multi PC Projection - Návod na použití EsyMP Multi PC Projection - Návod n použití Obsh 2 O plikci EsyMP Multi PC Projection Typy schůzek nbízených plikcí EsyMP Multi PC Projection... 5 Schůzky s využitím několik obrzů...5 Konání vzdálených

Více

Epson Projector Management - Návod na použití

Epson Projector Management - Návod na použití Epson Projector Mngement - Návod n použití Obsh 2 Úvod k Epson Projector Mngement 4 Vlstnosti plikce Epson Projector Mngement... 5 První nstvení softwru 6 Instlce softwru... 7 Poždvky n systém... 7 Instlce

Více

G9SB. Tenká bezpečnostní reléová jednotka. Bezpečnostní reléová jednotka. Informace pro objednání. Struktura číselného značení modelů

G9SB. Tenká bezpečnostní reléová jednotka. Bezpečnostní reléová jednotka. Informace pro objednání. Struktura číselného značení modelů Bezpečnostní reléová jednotk Tenká bezpečnostní reléová jednotk Modely o šířce 17,5 mm k dispozici se 2 nebo 3 bezpečnostními kontkty. Modely o šířce 22,5 mm se 3 bezpečnostními kontkty pomocným kontktem

Více

automaticky vyhledávat signál. Tento proces může trvat 3-5 minut. Když je přijímán signál, všechna tlačítka budou dočasně

automaticky vyhledávat signál. Tento proces může trvat 3-5 minut. Když je přijímán signál, všechna tlačítka budou dočasně Návod k rádiem řízenému budíku CZ Nstvení Symbol příjmu rdiového signálu zčne blikt budík zčne utomticky vyhledávt signál. Tento proces může trvt 3-5 minut. Když je přijímán signál, všechn tlčítk budou

Více

Instalační návod. Záložní ohřívač nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1. Instalační návod. čeština

Instalační návod. Záložní ohřívač nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1. Instalační návod. čeština Záložní ohřívč nízkoteplotního monoloku Dikin Altherm EKMBUHCAV EKMBUHCA9W Záložní ohřívč nízkoteplotního monoloku Dikin Altherm češtin Osh Osh O této dokumentci. O tomto dokumentu... Informce o skříni.

Více

OPTICKO-AKUSTICKÁ VENKOVNÍ SIRÉNA SP-4006

OPTICKO-AKUSTICKÁ VENKOVNÍ SIRÉNA SP-4006 OPTICKO-AKUSTICKÁ VENKOVNÍ SIRÉNA SP-4006 sp4006_cz_04/10 SP-4006 opticko-kustická sirén je nvržen pro zbezpečovcí systémy. Je dostupná ve třech verzích: SP-4006 R, SP-4006 O SP-4006 BL, lišící se brvou

Více

UC485S. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. Převodník UC485S RS232 RS485 RS422 K1. přepínače +8-12V GND GND TXD RXD DIR

UC485S. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. Převodník UC485S RS232 RS485 RS422 K1. přepínače +8-12V GND GND TXD RXD DIR PŘEVODNÍK LINKY RS232 n RS485 neo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM 15 kv ESD Protected IEC-1000-4-2 Převodník přepínče RS232 RS485 RS422 K1 ' K2 +8-12V GND GND TXD RXD DIR PAPOUCH 1 + gnd Ppouch s.r.o. POPIS

Více

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru.

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru. reflecta Návod k obsluze CUBUS 400-3 Zpětný projektor Při používání přístroje dodržujte základní bezpečnostní předpisy. K bezpečnostním předpisům patří mimo jiné i tyto: 1. Před použitím si přečtěte všechny

Více

KLIMATIZACE (DĚLENÝ TYP)

KLIMATIZACE (DĚLENÝ TYP) OWNER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE KLIMATIZACE (DĚLENÝ TYP) K běžnému použití ČESKY CS Vnitřní jednotk RAS-07PKVP-E RAS-10PKVP-E RAS-13PKVP-E RAS-16PKVP-E RAS-18PKVP-E RAS-07PKVP-ND RAS-10PKVP-ND RAS-13PKVP-ND

Více

Referenční uživatelská příručka

Referenční uživatelská příručka Referenční uživtelská příručk CTXM15N2V1B FTXM20N2V1B FTXM25N2V1B FTXM35N2V1B FTXM42N2V1B FTXM50N2V1B FTXM60N2V1B FTXM71N2V1B češtin Obsh Obsh 1 Všeobecná bezpečnostní optření 2 1.1 O této dokumentci...

Více

Referenční uživatelská příručka

Referenční uživatelská příručka Referenční uživtelská příručk ATXM20N2V1B ATXM25N2V1B ATXM35N2V1B ATXM50N2V1B češtin Obsh Obsh 1 Všeobecná bezpečnostní optření 2 1.1 O této dokumentci... 2 1.1.1 Význm vrování symbolů... 2 1.2 Pro uživtele...

Více

FTXP20M5V1B FTXP25M5V1B FTXP35M5V1B. čeština

FTXP20M5V1B FTXP25M5V1B FTXP35M5V1B. čeština FTXP20M5V1B FTXP25M5V1B FTXP35M5V1B češtin 1 O této dokumentci 1 O této dokumentci 2 1.1 O tomto dokumentu... 2 2 O systému 2 2.1 Vnitřní jednotk... 2 2.1.1 Displej vnitřní jednotky... 3 2.2 O uživtelském

Více

Návod k obsluze. Pokojová klimatizační jednotka Daikin CTXM15N2V1B FTXM20N2V1B FTXM25N2V1B FTXM35N2V1B FTXM42N2V1B FTXM50N2V1B FTXM60N2V1B FTXM71N2V1B

Návod k obsluze. Pokojová klimatizační jednotka Daikin CTXM15N2V1B FTXM20N2V1B FTXM25N2V1B FTXM35N2V1B FTXM42N2V1B FTXM50N2V1B FTXM60N2V1B FTXM71N2V1B CTXM15N2V1B FTXM20N2V1B FTXM25N2V1B FTXM35N2V1B FTXM42N2V1B FTXM50N2V1B FTXM60N2V1B FTXM71N2V1B češtin Obsh Obsh 1 O této dokumentci 2 1.1 O tomto dokumentu... 2 2 O systému 2 2.1 Vnitřní jednotk... 2

Více

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx Uživatelská příručka Vyobrazení v této příručce jsou pouze ilustrační. Schémata a obrázky vztahující se k vašemu zařízení najdete v cizojazyčné příručce

Více

Easy Interactive Tools Ver Návod na použití

Easy Interactive Tools Ver Návod na použití Esy Interctive Tools Ver.4.2 - Návod n použití Esy Interctive Tools Ver.4.2 - Návod n použití Přehled Esy Interctive Tools 3 Funkce Esy Interctive Tools je plikce, která umožňuje vytváření kreseb n promítných

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Symboly, upozornění a způsob zobrazení položek v této příručce 2 f Bezpečnostní symboly Aby bylo možné používat tento projektor bezpečně a správně, jsou v této dokumentaci a na projektoru

Více

Návod k obsluze. Nástěnný kondenzační kotel D2CND028A1AA D2CND028A4AA D2CND035A1AA D2CND035A4AA D2TND028A4AA D2TND035A4AA

Návod k obsluze. Nástěnný kondenzační kotel D2CND028A1AA D2CND028A4AA D2CND035A1AA D2CND035A4AA D2TND028A4AA D2TND035A4AA D2CND028A1AA D2CND028A4AA D2CND035A1AA D2CND035A4AA D2TND028A4AA D2TND035A4AA češtin Obsh Obsh 1 Úvod 2 1.1 O jednotce... 2 1.2 O této dokumentci... 2 2 1.2.1 Význm vrování symbolů... 2 2 Bezpečnostní

Více

Domácí projektor. Vstupy / Výstupy. Sluchátka. Earphone. USB 2.0 Konektor pro připojení USB kabelu typu 2.0

Domácí projektor. Vstupy / Výstupy. Sluchátka. Earphone. USB 2.0 Konektor pro připojení USB kabelu typu 2.0 Domácí projektor Vstupy / Výstupy Earphone Sluchátka USB 2.0 Konektor pro připojení USB kabelu typu 2.0 USB 3.0 Konektor pro připojení USB kabelu typu 3.0 SPDIF LAN Power HDMI 1, 2 Sony/Philips Digital

Více

Návod k obsluze. Dělená jednotka řady R32 ATXP20L2V1B ATXP25L2V1B ATXP35L2V1B. Návod k obsluze Dělená jednotka řady R32. čeština

Návod k obsluze. Dělená jednotka řady R32 ATXP20L2V1B ATXP25L2V1B ATXP35L2V1B. Návod k obsluze Dělená jednotka řady R32. čeština ATXP20L2V1B ATXP25L2V1B ATXP35L2V1B češtin Obsh Obsh 1 O této dokumentci 2 1.1 O tomto dokumentu... 2 2 O systému 2 2.1 Vnitřní jednotk... 2 2.2 O uživtelském rozhrní... 3 2.2.1 Součásti: Uživtelské rozhrní...

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ TYP

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ TYP NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ TYP ASYG0LLCA OBSAH ASYGLLCA Bezpečnostní informce... Vnitřní jednotk její části... Dálkový ovldč jeho funkce... Péče údrž... Odstrnìní závd... BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE Před použitím

Více

Lenovo IdeaPad Z710. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostní upozornění a důležité rady v dodaných příručkách.

Lenovo IdeaPad Z710. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostní upozornění a důležité rady v dodaných příručkách. Lenovo IdePd Z710 Uživtelská příručk Před používáním počítče si přečtěte bezpečnostní upozornění důležité rdy v dodných příručkách. Poznámky Před používáním tohoto produktu si nejdříve přečtěte Příručku

Více

Projektor dokumentů Uživatelská příručka

Projektor dokumentů Uživatelská příručka Projektor dokumentů Uživtelská příručk Důležité bezpečnostní pokyny Přečtěte si tuto Uživtelská příručk dodržujte veškeré bezpečnostní pokyny pro tento projektor dokumentů. Uchovávejte tuto příručku po

Více

Referenční uživatelská příručka

Referenční uživatelská příručka Referenční uživtelská příručk ATXP20L2V1B ATXP25L2V1B ATXP35L2V1B češtin Obsh Obsh 1 Všeobecná bezpečnostní optření 2 1.1 O této dokumentci... 2 1.1.1 Význm vrování symbolů... 2 1.2 Pro uživtele... 2 2

Více

Návod k obsluze. Dělená jednotka řady R32 FTXP20L2V1B FTXP25L2V1B FTXP35L2V1B FTXP50L2V1B FTXP60L2V1B FTXP71L2V1B

Návod k obsluze. Dělená jednotka řady R32 FTXP20L2V1B FTXP25L2V1B FTXP35L2V1B FTXP50L2V1B FTXP60L2V1B FTXP71L2V1B FTXP20L2V1B FTXP25L2V1B FTXP35L2V1B FTXP50L2V1B FTXP60L2V1B FTXP71L2V1B češtin Obsh Obsh Určeno pro: Koncoví uživtelé 1 O této dokumentci 2 1.1 O tomto dokumentu... 2 2 O systému 2 2.1 Vnitřní jednotk...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Symboly, upozornění a způsob zobrazení položek v této příručce 2 f Bezpečnostní symboly Aby bylo možné používat tento produkt bezpečně a správně, jsou v této uživatelské příručce

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Instalační návod. Jednotka příslušenství nízkoteplotního monobloku ROTEX HPSU RK2CB07CAV3. Instalační návod. čeština

Instalační návod. Jednotka příslušenství nízkoteplotního monobloku ROTEX HPSU RK2CB07CAV3. Instalační návod. čeština Jednotk příslušenství nízkoteplotního monobloku ROTEX HPSU češtin Obsh záložního ohřívče: Obsh Pokyny k instlci Formát: Ppírový výtisk (ve skříni záložního ohřívče) O této dokumentci. O tomto dokumentu...

Více

Pro zabalení zařízení se používají plastové sáčky. Tyto sáčky uchovávejte mimo dosah dětí, zabráníte tím nebezpečí udušení.

Pro zabalení zařízení se používají plastové sáčky. Tyto sáčky uchovávejte mimo dosah dětí, zabráníte tím nebezpečí udušení. Stručný návod k osluze Zčínáme DCP-8070D Dříve než zčnete zřízení používt si přečtěte tento Stručný návod k osluze, kde nleznete pokyny pro správné nstvení instlci. Více informcí o použití všech funkcí,

Více

montáží směr otáčení při bei Y = 0 V při poloze přepínače 1 resp.0 elektronicky reverzovatelný...

montáží směr otáčení při bei Y = 0 V při poloze přepínače 1 resp.0 elektronicky reverzovatelný... echnický list SF2A-MF Klpkový pohon se zpětným pružinovým chodem, schopný komunikce pro přestvování VZ klpek ve vzduchotechnických klimtizčních zřízeních udov velikost klpky do cc m 2 krouticí moment 2

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

1 2 c 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2 1 16 17 1 2 c c 18 19 20 21 2 22 23 24 25 26 27 28 d c 29 c 1. ROZKLÁDÁNÍ KONSTRUKCE Odepněte pojistku (). Rozložte konstrukci zvednutím mdl směrem vzhůru, dokud

Více

Příručka k instalaci a návod k obsluze

Příručka k instalaci a návod k obsluze Příručk k instlci návod k osluze - + BRC1H519W BRC1H519K BRC1H519S češtin Osh Osh 1 Všeoecná ezpečnostní optření 2 1.1 Pro uživtele... 2 1.2 Pro instlčního technik... 3 2 O tomto dokumentu 3 Pro uživtele

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Symboly, upozornění a způsob zobrazení položek v této příručce 2 f Bezpečnostní symboly Aby bylo možné používat tento produkt bezpečně a správně, jsou v této uživatelské příručce

Více

Příručka k portálu. Katalog sociálních služeb v Ústeckém kraji. socialnisluzby.kr-ustecky.cz

Příručka k portálu. Katalog sociálních služeb v Ústeckém kraji. socialnisluzby.kr-ustecky.cz Příručk k portálu Ktlog sociálních služeb v Ústeckém krji socilnisluzby.kr-ustecky.cz Uživtelská příručk k portálu socilnisluzby.kr-ustecky.cz 0 BrusTech s.r.o. Všechn práv vyhrzen. Žádná část této publikce

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty DS-X13AV Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Úvodní informace...

Více

Montazni navod. Mythos 6'x8' - TwinWall Glazing 248x185x209cm / 96¾"x72¾"x82¼" Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile: 00420-739-661-428

Montazni navod. Mythos 6'x8' - TwinWall Glazing 248x185x209cm / 96¾x72¾x82¼ Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile: 00420-739-661-428 Montzni nvod Mythos 6'x8' - TwinWll Glzing 2488509cm / 96¾"x72¾"x82¼" Czech_71190 Pomoc zákzníkûm link podpory Moile: 00420-739-661-428 www.plrmpplictions.com CZ DŮLEŽITÉ Předtím, než zčnete sestvovt tento

Více

Referenční uživatelská příručka

Referenční uživatelská příručka Referenční uživtelská příručk Dikin Cloud Service češtin Obsh Obsh 1 O tomto dokumentu 2 2 Podmínky používání služby Dikin Cloud Service 2 3 Popis systému 2 3.1 Informce o službě Dikin Cloud Service...

Více

Uživatelský manuál. 10,1 palcový HD stropní monitor

Uživatelský manuál. 10,1 palcový HD stropní monitor Uživatelský manuál 10,1 palcový HD stropní monitor Uživatelský manuál Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do max. vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému

Více

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci

PENTAX O-FC1. Obrazovka s menu. Spuštění záznamu na dálku. Z menu vyberte funkci PENTAX O-FC1 Obrazovka s menu Z menu vyberte funkci Uživatelská příručka V této příručce je vysvětleno jak používat funkce dálkového ovládání s fotoaparáty, které jsou kompatibilní s touto paměťovou kartou.

Více

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Návod k použití. Základní průvodce. 2. Další nastavení fotografování. 3. Použití blesku. 5. Možnosti přehrávání

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Návod k použití. Základní průvodce. 2. Další nastavení fotografování. 3. Použití blesku. 5. Možnosti přehrávání http://www.olympus.com/ OLYMPUS EUROPA HOLDING GMBH Sídlo: Consumer Product Division Wendenstrsse 14 18, 20097 Hmburk, Německo Tel.: +49 40 23 77 3-0/Fx: +49 40 23 07 61 Dodávky zboží: Bredowstrsse 20,

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Instalační návod. Záložní ohřívač pro venkovní jednotky s integrovanými hydraulickými součástmi EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1.

Instalační návod. Záložní ohřívač pro venkovní jednotky s integrovanými hydraulickými součástmi EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1. Záložní ohřívč pro venkovní jednotky s integrovnými hydrulickými EKMBUHCAV EKMBUHCA9W Záložní ohřívč pro venkovní jednotky s integrovnými hydrulickými češtin Osh Osh O této dokumentci. O tomto dokumentu...

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Systém domácího video vrátného DPM-471-1 -

Systém domácího video vrátného DPM-471-1 - Systém domácího video vrátného DPM-471-1 - 1. Popis částí přední pohled zadní pohled 1. TFT-LCD panel (dotykový) 2. rámeček 3. montážní otvory 4. přípojný konektor 5. repro 6. LED signalizace při použití

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Symboly, upozornění a způsob zobrazení položek v této příručce 2 Upozornění q s g Postup [ (Název) ] "(Název nabídky)" Označuje postup, jehož následkem může vzniknout škoda nebo

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Smartphone Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei Smart Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

Montazni navod. 6'x8' - TwinWall Glazing. Approx. Dim. 248x185x209cm / 97¾"x72¾"x82¼" 13.01_Czech_74085

Montazni navod. 6'x8' - TwinWall Glazing. Approx. Dim. 248x185x209cm / 97¾x72¾x82¼ 13.01_Czech_74085 Montzni nvod 6'x8' - TwinWll Glzing Approx. Dim. 2488509cm / 97¾"x72¾"x82¼" 13.01_Czech_74085 CZ DŮLEŽITÉ Předtím, než zčnete sestvovt tento skleník, si pečlivě přečtěte tyto pokyny. Uchovávejte tyto pokyny

Více

Dálkový Ovladač Magic

Dálkový Ovladač Magic NÁVOD K OBSLUZE Dálkový Ovladač Magic Před uvedením dálkového ovladače do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu. AN-MR500 www.lg.com 2 PŘÍSLUŠENSTVÍ Dálkový ovladač

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

Příručka k instalaci a návod k obsluze

Příručka k instalaci a návod k obsluze Příručk k instlci návod k osluze Dálkový ovldč s vedením - + BRCH5W BRCH5K BRCH5S Příručk k instlci návod k osluze Dálkový ovldč s vedením češtin Osh Osh. Pro uživtele Všeoecná ezpečnostní optření. Pro

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní funkce 5.

Více

Referenční uživatelská příručka

Referenční uživatelská příručka Referenční uživtelská příručk Dikin Cloud Service češtin Obsh Obsh 1 O tomto dokumentu 2 2 Podmínky používání služby Dikin Cloud Service 2 3 Popis systému 2 3.1 Informce o službě Dikin Cloud Service...

Více

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

1. Prestigio car DVR 2. Montážní přísavka 3. Nabíječ 5VDC 4. Kabel USB 5. Průvodce rychlým startem 6. Kabel AV. Menu.

1. Prestigio car DVR 2. Montážní přísavka 3. Nabíječ 5VDC 4. Kabel USB 5. Průvodce rychlým startem 6. Kabel AV. Menu. 1. Obsah balení 1. Prestigio car DVR 2. Montážní přísavka 3. Nabíječ 5VDC 4. Kabel USB 5. Průvodce rychlým startem 6. Kabel AV 2. Popis výrobku 1 Slot pro kartu SD/MMC 10 UP (nahoru) 2 Mikrofon 11 REC/Snap

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

NÁVOD K OBSLUZE www.kamerov.cz

NÁVOD K OBSLUZE www.kamerov.cz Akční Kamera Git1 NÁVOD K OBSLUZE TM Parametry kamery Procesor: Novatek 96655 Cmos: SONY CMOS IMX322 Objektiv: Vysoce kvalitní všechny skleněné prvky Úhel pohledu: 160, 120 Rozlišení fotek: 12MP (4032*3024)

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky

Více

Ergotron LX LCD/Notebook Rameno

Ergotron LX LCD/Notebook Rameno Ergotron LX LCD/Notebook Rmeno US 1-800-888-8458 Europe +31 (0)33-45 45 600 NÁVOD K MONTÁŽI Ergotron LX 330 mm (13") rozpětí výšky Náklon displeje +5/-75 dopředu/dozdu Otáčení displeje 180 vprvo/vlevo

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

ST-PS0283 KOUPELNOVÁ VÁHA. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-PS0283 KOUPELNOVÁ VÁHA. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-PS0283 KOUPELNOVÁ VÁHA Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isturn.cz CZ Koupelnová váh s nlyzátorem tělesného tuku Vážený zákzníku! Blhopřejeme vám k nákupu zřízení s obchodním názvem

Více

Uživatelská příručka 100

Uživatelská příručka 100 Uživtelská příručk 00 Vítejte Děkujeme Vám z zkoupení přístroje Mio. Doporučujeme Vám pečlivě prostudovt tuto příručku ještě před prvním použitím přístroje Mio. Uschovejte příručku n bezpečné dostupné

Více

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4.

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4. Funkce Funkce Vlastnosti Držením tlačítko tablet zapnete nebo vypnete. 1. Tlačítko Power (zapnutí/vypnutí) Stisknutím tlačítka vypnete nebo zapnete displej. 2. Tlačítko nastavení hlasitosti Stisknutím

Více

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Actioncam Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei AC Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje ios

Více

Uživatelská příručka k síťovému projektoru

Uživatelská příručka k síťovému projektoru Uživatelská příručka k síťovému projektoru Obsah Příprava...3 Připojení projektoru k vašemu počítači...3 Kabelové připojení... 3 Dálkové ovládání projektoru pomocí webového prohlížeče...5 Podporované rozlišení...7

Více

Duo Cinema. Návod k obsluze

Duo Cinema. Návod k obsluze Duo Cinema Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: Během přehrávání nemanipulujte s přístrojem. Pokud chcete přístroj přenášet, vyjměte z něj disk,

Více

Nokē Padlock chytrý visací zámek

Nokē Padlock chytrý visací zámek Nokē Pdlock chytrý viscí zámek Obsh Nokē Pdlock Obecné použití 3 Nokē Pdlock Zčínáme 4 Nokē Pdlock Zprovoznění krok z krokem 4 Nokē Pdlock 4 způsoby odemknutí 8 Nokē Pdlock Bterie. 9 Nokē Pdlock Funkce

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Montazni navod. 6'x10' - TwinWall Glazing. Approx. Dim. 310x185x209cm / 122"x72¾"x82¼" 13.01_Czech_74084

Montazni navod. 6'x10' - TwinWall Glazing. Approx. Dim. 310x185x209cm / 122x72¾x82¼ 13.01_Czech_74084 Montzni nvod 6'0' - TwinWll Glzing Approx. Dim. 3108509cm / 122"x72¾"x82¼" 13.01_Czech_74084 CZ DŮLEŽITÉ Předtím, než zčnete sestvovt tento skleník, si pečlivě přečtěte tyto pokyny. Uchovávejte tyto pokyny

Více

Mikrokabel USB Paměťová karta SD Stručný návod k obsluze DVD-ROM

Mikrokabel USB Paměťová karta SD Stručný návod k obsluze DVD-ROM Stručný návod k osluze DSmoile 820W Zčněte zde DSmoile 820W DSmoile 920DW Děkujeme vám, že jste si vyrli společnost Brother. Vše podpor je pro nás důležitá ceníme si nšeho ochodního vzthu. Předtím než

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze MVX1 s metalickým propojením MVX1 s optickým propojením Dodávka extenderu MVX1 obsahuje: 1x MVX1 / PC 1x MVX1 / Monitor 2x napájecí zdroj 12V/1A 1x DVI kabel

Více

VN-8700PC VN-8600PC VN-8500PC

VN-8700PC VN-8600PC VN-8500PC DIGITÁLNÍ DIKTAFON VN-8700PC VN-8600PC VN-8500PC CS POKYNY Děkujeme vám, že jste si zkoupili digitální diktfon Olympus. Informce o správném bezpečném používání tohoto produktu nleznete v těchto pokynech

Více

Montazni navod. Mythos 6 x12 - TwinWall Glazing 366x185x209cm / 144"x72¾"x82¼" Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile:

Montazni navod. Mythos 6 x12 - TwinWall Glazing 366x185x209cm / 144x72¾x82¼ Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile: Montzni nvod Mythos 6 x12 - TwinWll Glzing 366x18509cm / 144"x72¾"x82¼" Czech_72812 Pomoc zákzníkûm link podpory Moile: 00420-739-661-428 www.plrmpplictions.com CZ DŮLEŽITÉ Předtím, než zčnete sestvovt

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Obsah Obsah 2 Bezpečnostní instrukce 3 Pohled na monitor 4

Více

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500 Co můžete dělat s náhlavní soupravou: přijmout hovor ukončit hovor odmítnout hovor vytočit poslední volané číslo přenos hovoru mezi náhlavní soupravou a telefonem hlasové vytáčení Specifikace Doba hovoru

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Symboly, upozornění a způsob zobrazení položek v této příručce 2 f Bezpečnostní symboly Aby bylo možné používat tento projektor bezpečně a správně, jsou v této dokumentaci a na projektoru

Více