Děti. cca. Nyní je možné využít přes 1000 míst v předškolních zařízeních po celé Praze 14.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Děti. cca. Nyní je možné využít přes 1000 míst v předškolních zařízeních po celé Praze 14."

Transkript

1 Co byste měli vědět? Setkání zástupkyně občanského sdružení Za budoucnost Hostavic (dále jen OSZBH) se zástupci městské části Prahy 14 proběhlo dne 4. dubna 2007 a byla projednána následující témata: 1/ NOVÁ BYTOVÁ VÝSTAVBA V OBCI * Vidlák * Vilapark Za Klánovickým lesem Nově Bytové jednotky Osoby cca Děti cca Motorová vozidla Osetá + Vilapark celkem V současné době chybí v Hostavicích jakékoli instituce typu: - školka, škola Dle vysvětlení zastupitelů MČ Praha 14: bude vybudováno školní zařízení v souvislosti s bytovou výstavbou Jahodnice (cca dalších 800 bytových jednotek-firma SKANSKA), neboť Hostavice jsou strukturálně členěny do jednotného územního systému Jahodnice- Hostavice. Nyní je možné využít přes 1000 míst v předškolních zařízeních po celé Praze 14. Námitka OSZBH: každá část MČ Praha 14 vlastní předškolní zařízení, pouze Hostavice jsou z tohoto systému vyjmuty. Dále je velice problematické spojení městské dopravy z Hostavic na Černý Most, kde je umístěno více MŠ, MŠ Jahodnice nabízí jen cca 25 míst. Tato kapacita při růstu obyvatel v Hostavicích i jiných částech MČ Praha 14 nebude již příští rok v žádném případě dostačující. Navíc by měla být školka umístěna, podle názoru většiny místních matek, v dochozí vzdálenosti, což splňuje jen školka Jahodnice. Zde jsou však komunikace přechod přes Českobrodskou ulici velmi nebezpečné.

2 OSZBH dále předneslo námitku ohledně prostor Hostavického zámečku, které by mohly být opět využívány jako školní a předškolní zařízení pro místní děti. V současnosti je tato budova využívána Vysokou školou Palestra. Připomínky směřovaly ke smlouvě (uzavřené dle pana starosty na 10 let, - smlouva je uzavřená na dobu neurčitou na 15 let!). Ohledně smlouvy uzavřené s VŠ Palestra a MČ Praha 14: nebylo ze strany zastupitelů MČ Prahy 14 upřesněno: - zda je možné ji zrevidovat,- vzhledem k nastalé situaci, - zda je možné, aby mohla být část prostor využívána obcí pro předškolní a školní zařízení - zda by bylo možné smlouvu doplnit o již výše zmiňované Smlouva by měla být ukončena (či prodloužena!!!) dle propočtů OSZBH cca v roce V tuto dobu bude již většina místních dětí ve věku 9 let a více. Zástupci MČ Prahy 14 přislíbili informovat zástupce OSZBH v tomto směru, což neučinili v průběhu následujících 8 měsíců. OSZBH také otázky směřovalo směrem: - je možné obcí zakoupit nějaký objekt v Hostavicích, který by se dal přestavět a pak využít jako předškolní a školní zařízení? - je možné obcí zakoupit nějaký pozemek k tomuto účelu? Zástupci MČ Prahy 14 byli informováni o námitce ze stran občanů obce, že v Hostavicích chybí také: lékárna - pobočka pošty - větší obchod s potravinami Reakce zástupců MČ Prahy 14: v nově vybudované bytové zástavbě Jahodnice by se měly objevit i budovy (budova) učené pro výše zmiňované účely. 2/ DALŠÍ PLÁNOVANÁ VÝSTAVBA V OBCI + ÚZEMNÍ PLÁN Zástupci MČ Praha 14: - staví se nové bytové jednotek (domy) na konci ulice Froncova (směr Kyje) u železniční trati. -!!! Přebudovaní zeleně uprostřed kruhového objezdu na malé parkoviště cca o 6 místech pro potřeby Fitcentra Hummer. - Proti tomuto vznesly zástupkyně OSZBH námitku, zatím je vše z důvodu dopravních nejasností odloženo.

3 3/DOPRAVNÍ SITUACE V OBCI v závislosti na dokončení plánované bytové výstavby v Hostavicích a s jejím následným zabydlením se obáváme vznikajících problémů se zvýšeným průjezdem aut v obci (zejména u kruhového objezdu, pod viadukty směrem k ulici Českobrodská a s následným výjezdem na ni) Návrh OSZBH: Možnost umístění dopravních semaforů, přechod pro chodce (i vzhledem k bytové výstavbě Jahodnice). Reakce zastupitelů MČ Praha 14: developer stavby Jahodnice má v podmínce stavby i řešení této křižovatky se zabudováním světelných semaforů a přechodů pro chodce. parkování automobilů studentů Palestry v ulici Pilská (většinou zaberou půlku vozovky a dvě auta nemají šanci projet vedle sebe) Návrh OSZBH: Omezený (určitý úsek) zákaz parkování v obou směrech v ulici Pilská zvážení umístění zpomalovacích retardérů vzhledem k nedodržování předepsané rychlosti projíždějících automobilů v ulici Pilská (po Lucinkovou ulici) návrh na umístění dopravního zrcadla při příjezdu ke kruhovému objezdu z ulice Českobrodská, za viadukty - za zastávkou se má dát přednost zprava přijíždějícím vozidlům, které jedou z ulice Novozámecká - opravdu špatná viditelnost! Návrh: Umístit dopravní zrcadlo u cesty do parku naproti kruhovému objezdu (zmiňované ulici). zvážení umístění protihlukové stěny (vlak) Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude v řešení Českými drahami, které protihlukovou stěnu postupně směrem od Dolních Počernic stavěj výstavba nového (na obou stranách), či přebudování stávajícího chodníku (ulice Pilská od vchodu do školy Palestra po Lucinkovou ulici) absolutně nevhodný nebezpečný pro jízdu s kočárkem (chodník je úzký - pro dvojkočárek absolutně neprůjezdné, dlaždice jsou rozlámané, na místech chybí úplně) Reakce zastupitelů MČ Praha 14: zatím vyřešeno, jedním novým chodníkem

4 4/ INFORMOVANOST V OBCI zajištění lepší informovanosti obyvatelů Hostavic neodpovídající vývěsní tabule na špatném místě a její charakter je ostudný píše se na rok 2007! (a ne rok 1960) Návrh OSZBH: přemístění odpovídající tabule se světelným zdrojem na lepší, viditelnější místo (např. vedle nové autobusové zastávky na rohu Novozámecké ulice, nebo u cesty do parku naproti kruhovému objezdu). charakter zveřejňovaných informací na vývěsní tabuli by měl mít zajímavější formu a měl by být doplněn o informace typu: - kulturní akce - vybudovaná, budující se a plánovaná výstavba v obci - telefony na důležitá místa (např. 156) i na MČ Prahy 14 - termín a místo umístění sběrného velkokontejneru atd. informace v Listech Prahy 14 vůbec nereagují na aktivity obce Hostavice. Prosíme o nápravu. 5/ MHD zcela nevyhovující a neodpovídající normám EU je autobusová zastávka MHD u kruhového objezdu (padající střecha, lavička v dezolátním stavu) Reakce zastupitelů MČ Praha 14: zastávka byla zatím pouze natřena zeleným nátěrem!? chybí automat na jízdenky MHD Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude řešeno ve spolupráci s ředitelstvím MHD, termín???

5 6/ OBECNÍ DĚTSKÉ HŘIŠTĚ vzhledem k bytové výstavbě v obci a předpokládanému nárůstu dětí (o cca 180), je zarážející, že zde chybí dětské hřiště. Pískoviště za Hummerem je zcela nevyhovující a neodpovídá ani zdaleka normám EU. Park je zcela neosvětlený, což zejména v zimních měsících nepřisopívá bezpečnosti občanů. Prosíme o nápravu. Návrh OSZBH: výstavba oploceného dětského hřiště (přestavba pískoviště) s vybavením (lavičky a další) v místním parku. Zástupkyně OSZBH navrhly, zda by bylo možné vystavět obecní dětské hřiště, či hřiště pro aktivity mládeže Právě na prostranstvích parku Hostavického zámečku (viz samostatná Aktuální kauza). Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude zváženo 7/ ÚKLID A ÚDRŽBA VEŘEJNÝCH MÍST v ulici Lucinková, Pilská jsou vozovky v zimním období sjízdné jen s největší opatrností údržba je nedostatečná Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude řešeno v celé obci chybí odpadkové koše a koše na psí exkrementy zde nejsou umístěny žádné Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude řešeno formou odpadkových košů s označením do těchto košů lze vyhazovat i psí exkrementy. Bylo vyřešeno zvláštní formou v ulici Pilská jsou nainstalovány koše na úseku cca 5O metrů. volně pobíhající psi po obci větší účast Městské policie Reakce zastupitelů MČ Praha 14: bude řešeno nevhodné je umístění kontejnerů na tříděný odpad (u kruhového objezdu) neboť přístup k nim je po celý rok značně stížen (bláto, louže) dohled nad úklidem bláta po nákladních automobilech z místních staveb (často velká prašnost ulice Novozámecká, či bláto rozvezené po celé obci - blátem a štěrkem se ucpávají kanalizační odpady a poté na vozovkách v obci vznikají louže velkých rozměrů!)

6 prořezávání stromů v obecním parku a v ulici Pilská (možnost zasažení větve, či části stromu na procházející občany, či projíždějící automobily) 8/ OKOLÍ HOSTAVICKÉHO POTOKA (MEZI LUCINKOVOU ULICÍ A VIDLÁKEM) A ROKYTKY nebezpečné! (panely, odkryté kanály), minimální starost o zeleň a opět vzhledem k narůstajícímu počtu obyvatel a dětí zejména, se okolí potoka jeví jako velmi nebezpečné. Bylo by potřeba zvážit jeho celkovou obnovu a úpravu. 9/ ZKVALITNĚNÍ VZHLEDU OKOLÍ OBCE zlepšení kvality bydlení nabízí i možnost výzdoby obce: v současnosti není žádná. Návrh OSZBH : zakoupení vzrostlého jehličnanu cca 2,5-3 metry s následným umístěním na zeleni kruhového objezdu (nebo na prostranství obecního parku za Hummerem). Dá se poté využívat při příležitostech jako jsou vánoční svátky, Velikonoce, či jiné kulturní události v obci. Dále navrhujeme také vánoční výzdobu na lampách veřejnéhoosvětlení nyní opět není žádná, nebo minimální. ochrana, údržba, označení místní historické zvoničky a jejího okolí (Pilská ulice, u školy Palestra) zatím je údržba v rukou místních obyvatel údržba místní veřejné zeleně je nedostatečná 10/ KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE V OBCI jako obyvatelé Hostavic zatím nejsme informováni o žádných aktivitách tohoto směru Reakce zastupitelů MČ Praha 14: Vánoce a Majáles ve spolupráci s MČ Dolní Počernice.

7 Návrh OSZBH: rádi bychom byli jako občanské sdružení nápomocni například při významných obecních oslavách - založení obce, MDD atd. Dále navrhujeme ve spolupráci s MČ Praha 14 pořádání akce pro děti:maškarní rej, či lampiónový průvod Hostavicemi. 11/ ZASTUPITEL PRO OBEC HOSTAVICE? Reakce zastupitelů MČ Praha 14: jsou proti. Je možnost zajistit si schůzku s kýmkoli na MČ Praha 14. Námitka OSZBH: Přímý zastupitel za obec by byl lépe srozuměn i s místními problémy Zastupitelé MČ Praha 14, s trvalým pobytem na území Hostavic: Jiří Šebek, SNK ED, 56 let, ženatý, 1 dítě Vojtěch Šebek, ODS, 22 let, svobodný Antonín Vacek, ODS, 21 let, svobodný Jaroslav Báňa,ODS, 22 let, svobodný 12/ SETKÁVÁNÍ OSZBH SE ZÁSTUPCI MČ PRAHA 14 A DALŠÍ KOMUNIKAČNÍ VÝVOJ Zástupci OSZBH se budou nadále snažit o co nejužší komunikaci se zastupiteli MČ Praha 14 v závislosti na projednávání jednotlivých bodů s jejich termínovým plněním. OSZBH bude požadovat po zástupcích MČ Praha 14 informace o jednáních zastupitelstva, která se budou týkat výše zmiňovaných témat či dalších aktivit plánovaných v obci Hostavice a bude prosazovat účast zástupce OSZBH na těchto jednáních. Zástupci MČ Praha 14 (pan ing. Miroslav Froněk, starosta MČ Praha 14 a pan Bohuslav Sobotka, zástupce starosty) byli požádáni o písemné vyjádření ke všem zmiňovaným tématům a jednotlivým bodů. Dosud - 20.listopadu se i přes urgence, zástupci MČ Praha 14 k jednotlivým bodům písemně nevyjádřili.

Vážený pane starosto a Vážení zastupitelé obce Lipí,

Vážený pane starosto a Vážení zastupitelé obce Lipí, Obec Lipí Lipí 28 Dubné 373 84 V Lipí dne 15.02.2015 Věc: REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTOR OBCE LIPÍ Vážený pane starosto a Vážení zastupitelé obce Lipí, dne 24.11.2014 jste se na schůzi zastupitelstva zmínili

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

Zápis z 1. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína

Zápis z 1. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína Zápis z 1. jednání Komise pro rozvoj Šenov u Nového Jičína Dne: 14.1.2015 od 16:00 Místo: Obecní úřad Účast: Ing. Frömel, p.horák, Mgr. Kovář, p., Ing. Pozvaní hosté: starosta JUDr. Třetina, stavební úsek

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ Celkem bylo odevzdáno I. Úroveň bydlení 59 dotazníků 1.Máte zájem zlepšit svou současnou bytovou situaci? Ano 26 45% Ne 32 55% Nehodnoceno 1 1a.

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

SEZNAM míst pro umístění odpadkových košů na m. č. Praha 14 aktualizace 2015 ČÍSLO ULICE UMÍSTĚNÍ

SEZNAM míst pro umístění odpadkových košů na m. č. Praha 14 aktualizace 2015 ČÍSLO ULICE UMÍSTĚNÍ SEZNAM míst pro umístění odpadkových košů na m. č. Praha 14 aktualizace 2015 ČÍSLO ULICE UMÍSTĚNÍ 1 Anderleho je na zábradlí hráze u schodů k Aloisovskému rybníku směr Pospíchalova ul. zábradlí 2 Babylonská

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová

Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová Pořadové číslo projektu: 6 Název projektu: Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová Popis projektu: Navrhovaná revitalizace zahrnuje vybudování bezpečného přechodu na křižovatce

Více

Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína

Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína Dne: 22.9.2016 od 18:00 Místo: restaurace McLimon Účast: JUDr. Třetina, p., p. Palkovič, Ing. Holub Program: 1. Zahájení 2. Informace starosty

Více

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Následně budou zpracovány výstupy s návrhem opatření Tištěná podoba letáku - 12 respondentů Cílová skupina projektu: - rodiče dětí, kteří

Více

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, 140 00 Praha 4 Krč Tento dokument není dopravní studií. Jedná se o zápis z návštěvy dopravních expertů (projektantů Bezpečných cest do školy), který obsahuje doporučení

Více

Jaké jsou Kuřimské priority?

Jaké jsou Kuřimské priority? Jaké jsou Kuřimské priority? Anketa Ankety se zúčastnilo celkem 119 respondentů, z nichž mělo trvalé bydliště v Kuřimi 97 (tj. 82%) a mimo Kuřim 22 (tj. 18%). Z celkového počtu dotázaných bylo 39 (tj.

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

Strategický plán rozvoje. města. Bohušovice nad Ohří

Strategický plán rozvoje. města. Bohušovice nad Ohří Strategický plán rozvoje města Bohušovice nad Ohří 2016 2020 znak města Vypracoval : MUDr. Jiří Kožíšek, místostarosta města červen srpen 2016-1- Obsah: 1. Charakteristika a poloha města 1.1. Charakteristika

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. 1. Výstražné dopravní značky 2. Značky upravující přednost 3. Zákazové dopravní značky 4. Příkazové dopravní značky C 1 Kruhový objezd C

Více

Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky

Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky A. Přechody pro chodce Pitkovice dopravní situace - FÁZE 1 Komentáře a vysvětlivky Označení: PR 01 Popis situace: Chybějící přechod na severní straně mostku přes potok v ulici V Pitkovičkách pro bezpečné

Více

Dopravní komise. Zápis č. 4 / 2015

Dopravní komise. Zápis č. 4 / 2015 Dopravní komise Zápis č. 4 / 2015 Termín : 18.11.2015, 17.00 Místo : zasedací místnost městského úřadu, Riegerova 897, Úvaly Rozdělovník : členové komise, členové rady města, tajemník městského úřadu Přítomní

Více

Zápis č. 1 /2017. Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p.

Zápis č. 1 /2017. Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p. KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 1 /2017 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p. Šafránek Omluveni:

Více

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci

Více

Zápis č. 11 /

Zápis č. 11 / KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 11 /2016 Přítomni: p. Bláha, p. Fürst, p. Havran, p. Jelínek, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek,

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích zpracovaný na základě výsledků veřejného fóra ze dne 8. dubna 2008 A. Doprava A.1. Město bude prostorem nejen pro auta A.1.1 Opravy komunikací a chodníků

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku Osadní výbor Hradiště V Písku dne 23.01.2018 Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne 23. 01. 2018 od 18:00 hodin v budově čp. 61, Družstevní ulice v Písku Přítomni Ing. Bártíková, Ing. Burešová,

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Návratnost dotazníků Odevzdaly 81% Děti 284x Odevzdali 78% Rodiče 276x Neodevzdaly 19% Neodevzdali 22% Je cesta bezpečná? Děti Ne 29% Ano 71% Proč ne?: nebezpečné přechody silný

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE 1 Do projektu byly zapojeny obyvatele bytových domů z ulic: Hankovo náměstí Janderova Pod Lipou Přemyslova Purkyňova Riegrova Škroupova

Více

Zápis č. 8 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6.září 2017

Zápis č. 8 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6.září 2017 Zápis č. 8 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6.září 2017 Místo konání: Klubovna KD v Mniší Členů komise: 9 Přítomno členů komise: 6 Zahájení jednání a organizační záležitosti 1. Zahájení: Schůzi

Více

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu:

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Obrázek 1 - přehled lokalit přestavby Ulice Budyšínská Ulice Zhořelecká Ulice Hrádecká ulice Na Výsluní, Hornická Točka autobusu v ulici

Více

Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch

Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch Město Valašské Klobouky Komise pro dopravu, cyklodopravu s cestovní ruch Schůze č. 5 19. duben 2016 Členové: Josef Bělaška přítomen (předseda) Daniel Psota omluven Jaroslav Ocelík přítomen Josef Polách

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod PRŮVODNÍ ZPRÁVA Lokalizace krizových míst město Český Brod 1 1. Křižovatka ulic Zborovská Krále Jiřího Jana Kouly Problém: Křižovatka U výkupu je příliš rozlehlá a nenutí svým stavebním uspořádáním řidiče

Více

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky 2015-2018 Úvod Městský obvod Pardubice VI leží na západní straně města Pardubic a tvoří ho katastrální území Svítkov, Staré Čívice, Popkovice, Lány

Více

Kvalita života v obci Lety

Kvalita života v obci Lety Kvalita života v obci Lety Prezentace výsledků dotazníkového šetření dne 21. 2. 2019 Tato prezentace obsahuje základní přehled zjištění z dotazování realizovaného v lednu 2019. Kompletní informace obsahuje

Více

Zapis z komise dopravy konane dne 23.11. 2011

Zapis z komise dopravy konane dne 23.11. 2011 Zapis z komise dopravy konane dne 23.11. 2011 Pritomni : viz. prezencni listina Navrh programu : 17 Zahajeni 21 Schvaleni programu Program byl schvalen jednohlasne. 37 Zprava o aktualnim stavu bodu projednavanych

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 )

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Stránka 1 z 6 Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) A. VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST, STRATEGICKÝ ROZVOJ B. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL, SOCIÁLNÍ

Více

PASPORT A PROJEKT DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V MĚSTYSU ZLONICE. červenec 2015

PASPORT A PROJEKT DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V MĚSTYSU ZLONICE. červenec 2015 PASPORT A PROJEKT DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V MĚSTYSU ZLONICE červenec 2015 Název: PASPORT A PROJEKT DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V MĚSTYSU ZLONICE Datum: ČERVENEC 2015 Objednatel: MĚSTYS ZLONICE Odpovědný projektant:

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

Rekonstrukce Budějovické ulice

Rekonstrukce Budějovické ulice Rekonstrukce Budějovické ulice silnice II/137 autor www.taborcz.eu Budějovická ulice je jedna z nejdůležitějších a nevytíženějších ulic motorovou dopravou v Táboře. Denně projede Budějovickou ulicí cca

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

VOLEBNÍ PROGRAM BLANSKO

VOLEBNÍ PROGRAM BLANSKO 1 ŘÍZENÍ MĚSTA Analýza fungování městského úřadu a restrukturalizace jeho organizační struktury vedoucí k zefektivnění jeho činnosti Vytvoření uživatelsky přijatelnějšího webu města Blanska pro občany

Více

Porovnejte, jak se nám podařilo splnit to, co jsme Vám slíbili.

Porovnejte, jak se nám podařilo splnit to, co jsme Vám slíbili. Porovnejte, jak se nám podařilo splnit to, co jsme Vám slíbili. Občan a doprava splněno na 100 % Občan a životní prostředí splněno na 86 % Občan a pocit bezpečí splněno na 83 % Občan a věci veřejné splněno

Více

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 6 /2016 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek, p. Vymětal Omluveni:

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

itinerář VeterÁn show huť 2015 www.veteranshowhut.cz Účastník akce Startovní číslo Počet bodů SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává

itinerář VeterÁn show huť 2015 www.veteranshowhut.cz Účastník akce Startovní číslo Počet bodů SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává itinerář účastníkovi akce VeterÁn show huť 2015 Obec Pěnčín Účastník akce Startovní číslo Počet bodů 1 Sponzoři a partneři akce supšs Farma Dolenec Jako od Babičky

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice

Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice IČO 24271730, sídlem U Hostavického potoka 735/31, 198 00 Praha 9, konané dne 27. 3. 2013 od 18 hod. v Hotelu

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Obsah Zastávky MHD (přednáška) Obecné zásady Autobusové zastávky Tramvajové zastávky Přestupní uzly (cvičení) Rozdělení

Více

STANDARDY VEŘEJNÝCH SLUŽEB ÚKLIDU OBECNÍCH PLOCH A PÉČE O ZELEŇ ZAJIŠŤOVANÝCH OBCÍ JENŠTEJN

STANDARDY VEŘEJNÝCH SLUŽEB ÚKLIDU OBECNÍCH PLOCH A PÉČE O ZELEŇ ZAJIŠŤOVANÝCH OBCÍ JENŠTEJN STANDARDY VEŘEJNÝCH SLUŽEB ÚKLIDU OBECNÍCH PLOCH A PÉČE O ZELEŇ ZAJIŠŤOVANÝCH OBCÍ JENŠTEJN Aktivity vykonávané zaměstnanci obce/externí firma: 1 Úklid sněhu Priorita: Jarní úklid obecních ploch listopad

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.ŠKEŘÍKOVÁ ING. ŠKEŘÍKOVÁ DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Kornatice 9/2016 konaného dne

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Kornatice 9/2016 konaného dne Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Kornatice 9/2016 konaného dne 21.9.2016 Přítomní zastupitelé: J. Šustr, A Šustrová, I. Lavičková, L. Bouchner, M. Neumaierová P.Skála a J. Sýkora 1) Zahájení

Více

Strategie rozvoje prostoru přednádraží v Říčanech analytická část

Strategie rozvoje prostoru přednádraží v Říčanech analytická část Strategie rozvoje prostoru přednádraží v Říčanech analytická část záznam z workshopu s majiteli pozemků a dalšími aktéry v řešeném území Strategie rozvoje prostoru přednádraží v Říčanech analytická část

Více

USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015

USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015 USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015 Přítomni: Předseda: Místopředseda: Členové: Tajemník: Omluven: Hosté: Ing. Zobal Josef Aleš Mareček

Více

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období ové záměry, program rozvoje obce pro období 2014-2020 NÁZEV OBCE: VOJTĚCHOV, místní část PLÁŇAVY 1. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA (místní komunikace včetně příslušenství, chodníky, autobusové a vlakové zastávky,

Více

Mapa projektu Na zelenou Výsledek dotazníkového šetření u těchto oslovených respondentů: děti ze základní a mateřské školy, jejich rodiče, občané obce Veliš, pedagogičtí pracovníci základní a mateřské

Více

Vypracovala: Barbora Bírová

Vypracovala: Barbora Bírová Vypracovala: Barbora Bírová barbora@anthropictures.cz +420 728 428 534 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz 2 Iniciační setkání pro

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce Olešná, které se konalo dne 5. září 2016 od 18,00 hod. v budově VCZ Olešná čp.94

Zápis z jednání zastupitelstva obce Olešná, které se konalo dne 5. září 2016 od 18,00 hod. v budově VCZ Olešná čp.94 Obecní úřad Olešná Olešná čp. 94, 393 01 Pelhřimov IČ: 00515761, bankovní spojení KB Pelhřimov 30521261/0100 telefon 565 323 772, mobil starosta 724 787 489 e-mail: ou.olesna@seznam.cz případně ou.olesna@quick.cz

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ. Leden 2017

VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ. Leden 2017 VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ Leden 2017 Program setkání 18:00 Zahájení a úvodní slovo 18:15 Představení výsledků názorového průzkumu 18:35 I. kolo diskuse Aktuální problémy obce 19:05 Přestávka 19:20

Více

Usnesení z 11. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 25. 5. 2015 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 11. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 25. 5. 2015 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 11. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 25. 5. 2015 na Úřadě MČ Praha-Zličín Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňování osobních

Více

dotazník č. délka života v obci

dotazník č. délka života v obci 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 muž žena dotazník č. délka života v obci ost s bydlením a kvalitou života v obci obyvatel obce ost s neost s ano ne věk vzdělání společné akce s dětmi práce zastupitelstva investiční

Více

Zápis č. 4/2014. Počet přítomných členů zastupitelstva obce: 8 členů Omluveni: Ing. Vladimír Kohout, Martin Kopecký, Ing.

Zápis č. 4/2014. Počet přítomných členů zastupitelstva obce: 8 členů Omluveni: Ing. Vladimír Kohout, Martin Kopecký, Ing. Zápis č. 4/2014 ze schůze zastupitelstva obce, která se konala dne 13. 8. 2014 od 17.30 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Citicích Program: 1. Zahájení 2. Ověření zápisu a ustanovení ověřovatelů

Více

Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice

Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice Ve dnech od 20. 12. 2016 do 10. 1. 2017 měli občané možnost zúčastnit se dotazníkového šetření Spokojenosti obyvatel obce Fryčovice prostřednictvím

Více

5. CYKLISTICKÁ DOPRAVA

5. CYKLISTICKÁ DOPRAVA 5. CYKLISTICKÁ DOPRAVA V prosinci 2001 byl usnesením Rady města Plzně č. 1211 schválen Generel cyklistických tras města Plzně jako koncepční dokument, jehož postupným naplňováním vznikne na území města

Více

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Vážení spoluobčané, v současné jsme zahájili zpracování Strategického plánu rozvoje naší obce, který určí budoucí vývoj obce, a to až do roku 2025.

Více

1. Projednání zákazu tranzitu nákladní dopravy nad 12t přes Město Říčany a okolí;

1. Projednání zákazu tranzitu nákladní dopravy nad 12t přes Město Říčany a okolí; Zápis č. 18-2 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Světice konaného dne 23.4.2018 v 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu, U Hřiště 151, 251 01 Světice Přítomni: 8 - dle prezenční listiny TB

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 V rámci projektu Bezpečné cesty do školy. Školní plán mobility Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 1) O škole Základní škola

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

Zápis č. 13/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v na Obecním úřadě v Modleticích

Zápis č. 13/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v na Obecním úřadě v Modleticích Obec Modletice Modletice 6 251 01 Říčany Zápis č. 13/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne 4.10. 2012 v 19.00 na Obecním úřadě v Modleticích Přítomni: Aron Jiří, Hanuš Libor,

Více

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o.

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o. [2006] Technické služby Vsetín, sro STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky 2 / 9 [ Sídliště ] Studie zpracovaná Technickými službami Vsetín pod názvem Standardy života na sídlištích pro

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: D-28082006-114939-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: D 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31309/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 15 Spisový znak:

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Z á p i s č. 7 / 2008

Z á p i s č. 7 / 2008 Obecní úřad Veliká Ves Z á p i s č. 7 / 2008 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 7. května 2008 na obecním úřadě ve Veliké Vsi v 18.30 hod. Členů zastupitelstva přítomno :

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava

Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava Parkování, nedostatek parkovacích míst pro rezidenty (modré zóny). Vozidla parkují po obou stranách v zatáčce ke škole a busy se z tohoto

Více

ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne

ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne 7. 9. 2016 Přítomni: PhDr. Bohumil Šíp, Mgr. Zdeněk Letocha, Jiří Tuška, Ing. arch. Tomáš Pejpek, Ing. Miroslav Tichý, Pavla Truhlíková,

Více

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice Okružní křižovatka silnic I/57 a III/50736 Brumov-Bylnice Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice 5. 2. 2019 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA Brumov-Bylnice Jedná se celkovou přestavbu stávající průsečné křižovatky na malou okružní

Více

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová Silnicei/ informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU Estakáda pøes tra a silnici MÚK Sosnová L51 Sosnová Silnice I/ Dopravní význam stavby Navrhovaná přeložka silnice I/ tvoří západní ochvat měst Nový

Více

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne Suchdolské náměstí Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne 9.6.2008 Účastníci: Prvního veřejného setkání se zúčastnilo asi 25 obyvatel z lokalit nejbližších i trochu vzdálenějších vzhledem

Více

Informace o uzavírce komunikace II/304

Informace o uzavírce komunikace II/304 Informace o uzavírce komunikace II/304 Oprava hlavní komunikace v naší obci proběhne od 31.3. do 29.9.2014. Začátek je jistý. Konečný termín může být dřívější, pokud se podaří najít pracovní postupy, které

Více

Schváleno Usnesením ZMČ č.: 56/2009 ze dne: 2.12.2009

Schváleno Usnesením ZMČ č.: 56/2009 ze dne: 2.12.2009 Schváleno Ussením ZMČ č.: 56/2009 ze d: 2.12.2009 Tento dokument byl vytvořen za pomoci Revolvingového fondu MŽP. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědná MČ Praha Libuš a lze jej v žádném případě

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Datum vyhotovení: 5.12.2009 Plzeňská Poštovka (A 33) úsek: Nad Hliníkem Zahradníčkova cca 300 m všechny stupně

Více

Dopravní značky 1. část

Dopravní značky 1. část Dopravní značky 1. část Rozdělení a význam svislých dopravních značek Výstražné značky (1) Výstražné značky jsou a) "Zatáčka vpravo" (č. A 1a) a "Zatáčka vlevo" (č. A 1b), které upozorňují na směrový oblouk,

Více

Zápis č. 1 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6. ledna 2016

Zápis č. 1 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6. ledna 2016 Zápis č. 1 z jednání Komise pro místní část Mniší ze dne 6. ledna 2016 Místo konání: Klubovna KD v Mniší Členů komise: 8 Přítomno členů komise: 7 Zahájení jednání a organizační záležitosti 1. Zahájení:

Více

Místní výbor Vinary Přerov XI

Místní výbor Vinary Přerov XI 751 24 Přerov XI Zápis z 25. jednání Místního výboru místní části Vinary/2017 ze dne 25. 1. 2017 Místo konání: Přítomni: Omluveni: Hosté: Vinary Ing.Tomáš Grapl předseda Ing. Tomáš Přikryl pí.šárka Vodáková

Více

Program rozvoje obce Hukvaldy na období 2007 2010

Program rozvoje obce Hukvaldy na období 2007 2010 1. Úvod Dokument Program rozvoje obce Hukvaldy je materiál zpracovaný radou obce. Dle zákona č. 128/2000 Sb., Díl 2 84 (2a) o obcích (obecní zřízení) program rozvoje obce schvaluje zastupitelstvo. Dokument

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

Příloha č. 2 Kritéria věcného hodnocení

Příloha č. 2 Kritéria věcného hodnocení Příloha č. 2 Kritéria věcného hodnocení INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PŘÍLOHA 1.výzvy MAS MOST Vysočiny IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA KRITÉRIA VĚCNÉHO HODNOCENÍ aktivita Bezpečná doprava Název kritéria

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Zahradní

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Zahradní 2015 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Zahradní Městský úřad Kyjov Odbor majetku Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov Sídliště Zahradní má rozlohu 17,5 ha, pozemky ploch veřejných

Více

ZÁPIS ZE SETKÁNÍ SE STAROSTOU A RADNÍMI MČ PRAHY 22 KONANÉ DNE V PITKOVICÍCH

ZÁPIS ZE SETKÁNÍ SE STAROSTOU A RADNÍMI MČ PRAHY 22 KONANÉ DNE V PITKOVICÍCH ZÁPIS ZE SETKÁNÍ SE STAROSTOU A RADNÍMI MČ PRAHY 22 KONANÉ DNE 23. 3. 2017 V PITKOVICÍCH A) Účastníci: ÚMČ Prahy 22: Martin Turnovský (starosta), Jiří Knotek (místostarosta), Petr Semeniuk (předseda komise

Více

Komise místní části č. 2 Droždín

Komise místní části č. 2 Droždín Komise místní části č. 2 Droždín Zápis z jednání KMČ č. 2 Droždín ze dne 1. 9. 2014 Přítomni za KMČ: Ing. Filipcová, p. Prášil, Bc. Dudešková, p. Pelikán, Ing. Hainc, p. Culek, p. Stejskal Hosté: p. Werner

Více

Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne I. Zahájení. II. Prezence. III. Program

Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne I. Zahájení. II. Prezence. III. Program Zápis z jednání Komise městské části č. 5 Olomouc Chomoutov ze dne 13. 4. 2015 I. Zahájení KMČ Chomoutov svolala pravidelnou schůzku dne 13. 4. 2015 v 17:00. II. Prezence Přítomni za KMČ: B. Omelková,

Více

Městský úřad Domažlice odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice

Městský úřad Domažlice odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice Městský úřad Domažlice odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-782/2016 Č.J.: MeDO-3044/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719 219

Více

Podklad pro zpracování Strategického plánu udržitelného rozvoje městské části Prahy 10 pro období

Podklad pro zpracování Strategického plánu udržitelného rozvoje městské části Prahy 10 pro období Co zlepšit na Desítce: Podklad pro zpracování Strategického plánu udržitelného rozvoje městské části Prahy 10 pro období 2020 2030 Závěrečná zpráva Zpracovalo: oddělení strategického rozvoje a participace,

Více

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU LOKALIZACE AKTUALIZAČNÍCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ KRÁTKODOBÉ OVĚŘOVACÍ KŘIŽOVATKOVÉ SČÍTÁNÍ V DOPOLEDNÍM A ODPOLEDNÍM OBDOBÍ SČÍTÁNÍ STATICKÉ DOPRAVY

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3410/2016 Č.J.: MeDO-22574/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více