POVÍDÁNÍ O VAŘENÍ V AZYLOVÉM DOMĚ BŘECLAV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POVÍDÁNÍ O VAŘENÍ V AZYLOVÉM DOMĚ BŘECLAV"

Transkript

1 POVÍDÁNÍ O VAŘENÍ V AZYLOVÉM DOMĚ BŘECLAV

2 Původně jsem měla v plánu uvést recepty, které uživatelé vaří v našem azylovém domě, ale během rozhovorů mi občas řekli i recept získaný od někoho, kdo není uživatelem azylového domu. Jde však o jednoduchý a levný recept, proto jsem ho uvedla. Různě jsem se motala uživatelům v kuchyni pod nohama a povídala si s nimi o všem kolem vaření a o tom, co rádi jedli jako děti, nebo naopak co rádi vařili svým dětem oni sami. Dále jsme si povídali také o tom, jak se vaří s malou výplatou nebo z dávek hmotné nouze. Mnoho receptů, které jsem získala, jsou notoricky známé, a níže jsem uvedla tedy ty, které mě zaujaly. Zřejmě nepůjde o kuchařku jako takovou, ale spíše o motivaci nejlépe z řad některých našich uživatelů, kteří upřednostňují rohlík s čímkoliv a ukážeme, že vaření není až taková pruda a dá se na něm dobře ušetřit. S uživateli jsem si během vaření často povídala, občas něco vyfotila, občas si něco zapsala. Takže hovory Há z kuchyně azylového domu začínají. :-) Vařím asi od 12ti let, proto jsem si po základní škole vybral obor kuchaře. Ve škole mě to bavilo, praxi jsem pak získával v různých podnicích, během zimní sezóny hlavně na horách. Já jsem taky ráda vařila, ale sama pro sebe nevařím, nebaví mě to. A to já udělal kuře na paprice, když se mi chce, mám k tomu kynuté knedlíky, když se mi nechce, jako dnes, tak jen z rohlíků, myslím, že je to Karlovarský, to je hned. Pracovnice: Co máte rádi za polévky? Já měla vždycky nejradši z jarní zeleniny, když se nakonec přidá čerstvý hrášek, ten se nemusí moc vařit, teda úplně mám na ni chuť, jen o tom mluvím. A to já rozmixuju jen jeden druh zeleniny a udělám krémovou, na to opečené kostky z rohlíků hmmm. Já rybí. Pracovnice: Děláte k vánocům rybí polévku? Tu ne každý má rád. Na základ orestuji zeleninu s kořením, tu pak zaleju vývarem z rybích hlav, oberu maso, pomelu, přidám koření hlavně bylinky a udělám knedlíčky. Já měla manžela ze Slovenska, ten mě naučil ke Štědrovečernímu stolu kapustnicu s pikantní klobásou a se smetanou. Důležité je, aby se brambory vařily zvlášť, protože se jinak v té kyselé vodě nedovaří. A hlavně tam patří kousek prorostlého špeku. Pracovnice: Co jako děti, měli jste oblíbená jídla? No u nás byl pořád králík na smetaně, vlastně ani nevím, jestli to bylo oblíbené jídlo, hehe.. Já jedl vždy všechno. My měli prase, dělávali jsme zabíjačku, takže klasika tlačenka, ovary, no měla jsem ale nejraději vařené ucho. A já nudle s mákem. Pracovnice: A co máte rádi dnes? No já ty nudle s mákem. Já včera dělal květákové placičky s bramborami a buchty Honzovky klasicky s povidly, všem to chutnalo.

3 KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY nastrouhaný syrový květák, trochu polohrubé mouky, krapet mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, z bílků sníh. Já nedávno smažil bramboráky z cukety a taky z chleba. CHLEBOVÉ BRAMBORÁKY Tvrdý chleba namočíme do vody a vymačkáme, potom přidáme suroviny jako na klasický bramborák. A znáte Skotské vejce? To jsem se kdysi naučil v práci. SKOTSKÉ VEJCE Vejce povaříme 5 minut, pak ho opatrně oloupem, protože není úplně natvrdo, obalíme v mletém mase se sýrem, pak v trojbale a smažíme na hluboké pánvi. Podává se napůl překrojené. Já rád z levných jídel dělám čočku na kyselo nebo fazole a k tomu uděláme béleše a nají se spoustu lidí. BÉLEŠE Na 1 kg mouky dávám 1 vejce, hrnek mléka (popřípadě doleju vodou), špetka soli + kvásek. Vykynuté těsto vyválím, pomocí hrnku vykrajuju a smažím na pánvi. Z kila mouky mám ks. Když mám peníze, tak si dovolím něco lepšího a zapeču si třeba kotlety se šlehačkou. Ale peníze často nemám, tak mi klidně stačí špenát s chlebem, ráda si ho uvařím z kopřiv. Od rodičů umím Grenadýrský pochod, prý je to původně rómské jídlo, ale někde jsem četl, že to pochází z maďarské kuchyně. GRENADÝRSKÝ POCHOD Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. V jiném hrnci uvaříme těstoviny. Než se vše uvaří, orestujeme na oleji nadrobno posekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, vmícháme do ní lžíci mleté papriky, zamícháme a hned odstavíme, aby paprika nezhořkla. Uvařené brambory trochu rozmačkáme, přimícháme orestovanou cibuli s paprikou, promícháme a přidáme těstoviny a opět promícháme.

4 Grenadýrský pochod jsem vyzkoušela osobně a přiznám se, že ačkoli to je recept působící zvláštně, moc jsem si ho oblíbila. A tak mi uživatelé povídali o receptech a vaření, pravda, často jsme vařili jen ústně, ale to nám nebránilo dát dohromady pár receptů :) KŘENOVÁ OMÁČKA S JABLKEM Máslová jíška, orestovat nastrouhaný křen s jablkem, povařit, k tomu kus uzeného, které povařím a mám i uzenou polévku. ZAPEČENÉ LEČO Na pánvi si připravím základ leča bez vejce, na plech dám uvařené těstoviny, na to lečo, navrch vejce, zapeču. PLESŇÁKY Uvařené brambory (klidně včerejší) rozmačkám, přidám hladkou mouku, trochu soli, vypracuji těsto a dělám placičky, které smažím buď na sucho nebo na oleji. Můžou být na sladko i na slano. KRUPICOVÉ BOSÁKY 0,5 l vody s trochou oleje a soli přivedu k varu a přisypu hrnek hrubé krupice. Míchám, dokud se neudělá těsto, které se nelepí k hrnci. Pak dělám lžící noky, které osmahnu na pánvi. Posypu mletou paprikou. Může se do nebo navrch přidat osmažené uzené pokrájené na kousíčky. K těmto nokům patří kyselé zelí. SÝROVOSALÁMOVÉ KARBANÁTKY Nastrouhám tvrdý sýr a salám, přidám vejce, trošku mouky, dělám karbanátky, obalím ve strouhance a osmažím. SMAŽENÉ ROHLÍKY Staré rohlíky nakrájím na čtvrtky, obalím ve vejci a potom ve strouhance, osmažím. BRAMBORÁK JAKO PIZZA Brambory nastrouhám na hrubším struhadle a vymačkám z nich přebytečnou vodu. Osolím a dám smažit hrubší vrstvu. Pak převrátím na druhou stranu, pokladu salámem, rajčaty, paprikou, cibulí na kolečka a čímkoli, co je po ruce a zaliju rozmíchaným vejcem, přikryji poklicí a nechám smažit. Nakonec zasypu strouhaným sýrem. SEDLÁCKÁ BÍDA Na oleji zesklovatím nasekanou cibuli, přidám kyselé zelí, krátce osmahnu, podleji vodou, sůl, kmín a dusím. Uvařím si brambory a zvlášť větší těstoviny. Na pánvi orestujeme nakrájené uzené maso a vše promícháme. Ozdobím další osmaženou cibulkou.

5 RIZOLETY Klasické palačinky naplním čímkoli dle chuti (salám, sýr, česnek, špenát nebo třeba mleté maso), zaroluji, překrojím napůl, ruličky obalím v trojbale a osmažím. ČOČKA TROCHU JINAK Velkou cibuli zesklovatím na oleji, přidám nasekaný česnek, pórek, na drobno nakrájenou anglickou slaninu a vše osmahnu. Potom zaleju trochou kečupu, přidám uvařenou čočku, osolím a chvíli provařím. HOŘČICOVÁ OMÁČKA Na oleji si osmahnem cibulku, zasypem moukou, osmažíme, zalejeme vodou nebo vývarem, přidáme sůl, pepř, hořčici, příp. smetanu, povaříme. MASO V ALOBALU Plátky vepřového masa naklepu, osolím, opepřím, okořením vegetou. Na každý plátek přidám kousek jablka, pokapu kečupem a troškou oleje. Zabalené je dám na plech a peču asi ¾ h. V rámci společného vaření na AD také často pečeme. Oblíbené jsou štrůdly, jednoduché buchty s ovocem, uživatelé mají své oblíbené recepty. Některé z nich: JOGURTOVÉ KOBLÍŽKY 200 g polohr. mouky smícháme s bílým jogurtem, 2 vejci a s práškem do pečiva. Těsto lžící vkládáme do rozpáleného oleje, osmažíme po obou stranách a poté obalíme v moučkovém cukru. PUDINKOVÁ BUCHTA Smíchám 15 dkg cukru moučka, 4 žloutky 25 dkg hl. mouky, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva a sníh z bílků. Na těsto rozetřu 2 pudinky uvařené v litru mléka. Pokud si chci moc vyskakovat, vychladlou buchtu potřu zakysanou smetanou a posypu skořicovým cukrem. FALEŠNÉ KOBLIHY Obyčejné rohlíky podélně rozpůlíme a částečně vydlabeme. Vždy jednu půlku naplníme tvarohem (smíchaným se žloutkem a cukrem). Přiklopíme, namočíme do rozšlehaného vajíčka a na oleji ze všech stran krátce osmažíme do zlatova. Hotový rohlík obalíme v moučkovém cukru.

6 JEDNODUCHÝ ŠTRŮDL Pomazánkové máslo a hl. mouka (může být i polohrubá) v poměru 1:1. Může a nemusí se přidat vejce. TVAROHOVÝ ZÁVIN Zaděláme těsto z 0,5 kg hl. mouky, ½ kostky droždí, 1 vejce, vanilkový cukr, 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl mléka, až vykyne, vyválíme a naplníme 2x tvaroh, vanilkový cukr, 1 vejce, rozinky. ŠÁTEČKY Z 1 Hery, 1 tvarohu a 250g hl. mouky vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Pak vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plníme čímkoli dle chuti. Pár fotek z naší kuchyně:)

7

8

9 Tak tohle je ukázka vaření uživaelů z azylového domu. Ačkoli by to mohlo vypadat, že neustále je u nás kuchyň v obležení, není tomu tak vždy a záleží spíše na složení lidí; vždy se jich najde pár, kteří jsou u plotny raději než druzí. Někde jsem četla, že kuchyň je srdcem domova, tam se vytváří to pravé teplo. A něco na tom bude, protože když vaříme pro všechny, třeba v rámci společných aktivit a každý se nějak zapojí, je cítit hned taková jiná atmosféra. Nejcitelnější je to o vánocích, kdy i náš azylový dům dostane punc domova, ve kterém to voní jídlem a pohodou.

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Recepty, aneb jak vaříme na táboře Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

Bramborové recepty z VYSOČINY

Bramborové recepty z VYSOČINY Bramborové recepty z VYSOČINY 1 1. Prokládaný bramborák 1 kg strouhaných syrových brambor, 70 dkg hrubé mouky, 1 hlavička česneku, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka dle chuti, 1 plátek krkovičky nebo libového

Více

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál Linecké 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál krém: 1x 1 ks tvaroh měkký ve folii 100g másla 1 ks vanilkový cukr 30g cukr moučka dle chuti je potřeba, aby krém byl hustší a

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Jídelní lístek srpen 2018

Jídelní lístek srpen 2018 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po Út St 1. 8. Čt 2. 8. Pá 3. 8. Listový zavin s jablky Dia závin Kakao Pomazánka tvarohová s mrkví Polévka kuřecí vývar se strouháním (1,3,7,9) Debrecínka,

Více

Zavářky a vložky do polévek. Ing. Slávka Formánková

Zavářky a vložky do polévek. Ing. Slávka Formánková do polévek Ing. Slávka Formánková Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Zavářky a vložky

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od do Domov pro seniory Břeclav Dietní pokrmy jsou připravovány dle příslušných dietních receptur

JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od do Domov pro seniory Břeclav Dietní pokrmy jsou připravovány dle příslušných dietních receptur JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od 1. 1. do 7. 1. 2018 1. 1. 2. 1. 3. 1. 4. 1. 5. 1. 6. 1. 7. 1. Čaj, chléb, rama, loupáčky 9 loupáčky dia džem 9 džem dia máslo, l. uzená s kroupami Uzené maso, křenová omáčka,

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Jídelníček od 3.10 do

Jídelníček od 3.10 do Jídelníček od 3.10 do 9.10 2016 3.10 4.10 5.10 6.10 7.10 8.10 9.10 N,D9 Polévka zelná s klobásou / polévka zeleninová Kuřecí rizoto, okurka D2,9/2 Kuřecí rizoto, rajčatový salát Drůbeží polévka s kapáním

Více

Týdenní menu

Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ČERVENEC 2014 Týdenní menu 1.7. 4.7.2014 Úterý: 1.7. Polévka: 0,2l Hovězí vývar se zeleninou a rýží Menu č.1: 100g Smažený vepřový řízek, bramborová kaše,

Více

Pohanková minikuchařka

Pohanková minikuchařka Pohanková minikuchařka Polévky z pohanky Pohanková polévka se zeleninou 100 g pohanky lámanky, 250 g kořenové zeleniny, slanina, 2 cibule, zeleninový vývar, sůl, pepř Na slanině osmahneme cibuli, přidáme

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

Jídelníček na týden od : 1. srpna do : 7. srpna 2016

Jídelníček na týden od : 1. srpna do : 7. srpna 2016 Jídelníček na týden od : 1. srpna do : 7. srpna 2016 Polévka vločková 1.8. N,D9 Vepřový plátek přírodní, rýže D2,9/2 Vepřový plátek přírodní, rýže Drůbeží polévka s kapáním 2.8. N,D9 Plněné papriky, rajská

Více

Kapr Kapr s jogurtem ½ Kapra hladká mouka paprika koření na ryby ½ kg bílého jogurtu Mandle Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky, zalijeme

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Úterý Jarní polévka Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík

Úterý Jarní polévka Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík 27.5. Hovězí guláš, houskový knedlík Úterý Jarní polévka 28.5. Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík Středa Bramborová 29.5. Pikantní kuřecí směs, opečené brambory Čtvrtek

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Pondělí 2.1.2017 Úterý 3.1.2017 2 Středa 4.1.2017 2 Čtvrtek 5.1.2017 2 Pátek 6.1.2017 2 Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Med, máslo, chléb, rohlík, kakao / čaj (A: 01,03,07,12) Kmínová s kapáním (A:

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ!

ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ! RECEPTY Z ČIHOVICKÉ KAPSY ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ! 30 JEDNODUCHÝCH JÍDEL PRO 1 OSOBU 1 2 Milí přátelé s vařečkou, Držíte v rukou netradiční knihu receptů, kuchařku, která vznikla

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K Zařízení: VLRZ, Magnitogorská 2, 0 00 Praha 0 VK Vyškov - středisko Moravská Třebová 2..20 0:2:25 Snídaně J Í D E L N Í L Í S T E K na dny 20..20 -.2.20 Pondělí 20..20 2ks koblih, 2ks rohlík, 20g máslo,

Více

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo,

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo, 1. 9. Sýr ementálového typu lévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový 1. Kuřecí plátek na kmíně, opečené brambory D. Rybí salát v jogurt Chléb, bílé pečivo, máslo 20g Chléb Bílá

Více

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do BŘEZEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 3. do 1. 3. 2019 PÁTEK 1. 3. 2019 polévka: brokolicová s houskou (1a, 3, 7, 9) oběd č. 1: kuřecí maso na kmínu, kuskus, zelenina (1a) oběd č. 2: chotěbořský gáblík, bramborový

Více

Jídelníček na týden od : 1. září do : 5. září 2014

Jídelníček na týden od : 1. září do : 5. září 2014 Jídelníček na týden od : 1. září do : 5. září 2014 Pondělí Cereálie s mlékem Polévka jáhlová mléko Kuřecí nudličky na slanině 1.9. máslo,chléb,pečivo ovoce N,D9 Bratislavská vepřová plec,těstoviny pečivo

Více

OBĚD: VEČEŘE: Polévka: 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou. Hlavní chod: Hlavní chod:

OBĚD: VEČEŘE: Polévka: 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou. Hlavní chod: Hlavní chod: PONDĚLÍ I. 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou 1. Hovězí vařené maso, dušené zelené fazolky 7. Dušené telecí kostky se smetanovou omáčkou Doporučená příloha: dušená rýže Doporučená příloha:

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II.

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II. Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 3. 2. 3. 3. 3. 4. 3. Vepřová šunka lévka z drůbežích drobů (9) Vepřová haše, brambory 1. Šišky s mákem Kopot Chléb, máslo 2. Kuřecí plátek přírodní,

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53 od 02..25 do..25 Středa 2.9.25 Čtvrtek 3.9.25 Pátek 4.9.25 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva krupicová s vejcem obsahuje alergeny:,,,, sekaná pečeně, brambor, červená řepa, džus chléb, tuňáková pomazánka,

Více

Moje studentská kuchařka

Moje studentská kuchařka Moje studentská kuchařka Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Helena Rytířová Moje studentská kuchařka e-kniha Copyright Fragment, 2015 Všechna práva vyhrazena.

Více

Pondělí 26.10.2015. Úterý 27.10.2015. 26.10.2015 do 30.11.2015

Pondělí 26.10.2015. Úterý 27.10.2015. 26.10.2015 do 30.11.2015 Pondělí 26..25 2 Úterý 27..25 2 Plátkový sýr, chléb, rohlík, bílá káva, čaj (obsahuje al. :, 07) Králík na zelenině, br. knedlík, nápoj; polévka: hovězí s masovou rýží (obsahuje al. :,, ) Kuskus s tuňákem,

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 30.1.2017 Úterý 31.1.2017 Středa 1.2.2017 Čtvrtek 2.2.2017 Pátek 3.2.2017 zeleninová se sýrovým kapáním obsahuje alergeny: 01,03,07,09,13 Kuře na paprice, obilná příloha Asijská směs s jidášovým

Více

Týdenní menu

Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC DUBEN 2014 Týdenní menu 1.4. 4.4.2014 Pondělí 31.3. Polévka: 0,2l Fazolová Menu č.1: 100g Bělehradský vepřový řízek Menu č.2: 100g Svíčková na smetaně,

Více

Úterý Brokolicová Kuřecí plátek v pikantním těstíčku, opečené brambory, ďábelka

Úterý Brokolicová Kuřecí plátek v pikantním těstíčku, opečené brambory, ďábelka Pondělí Hovězí vývar s drobením 15.10. Smažený květák, vařený brambor, tatarka Úterý Zelná s klobásou 16.10. Domácí sekaná, bramborová kaše, okurka Středa Uzená s rýží 17.10. Vepřové výpečky, zelí, bramborový

Více

Kniha receptur. Příloha č. 6 OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů. Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary. Polévky.

Kniha receptur. Příloha č. 6 OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů. Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary. Polévky. Kniha receptur OBSAH Seznam zkratek a definice pojmů Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary Polévky Hlavní jídla 1. cenová hladina - nadstandard (minutka) 2. cenová hladina - 2. a 3. jídlo s

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

www.hotelvyhlidka.com

www.hotelvyhlidka.com DENNÍ MENU 28.2. - 4.3.2011 Pondělí Fazolová polévka 1. Zapékané těstoviny s uzeným masem, okurek 2. Dukátové buchtičky s krémem 3. Kapustové karbanátky, brambor, salát Úterý Hovězí vývar s těstovinami

Více

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1102015 DO 1102015 Čt 110 Pá 210 Snídaně Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Varianta 1Polévka fazolová (Obsahuje: 1,, 6, 7,, 10, 1), Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1,, 7,

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Jídelní lístek. Prosinec Název jídla

Jídelní lístek. Prosinec Název jídla Jídelní lístek Prosinec 2018 Datum Pondělí 3.12. - snídaně 1 Sýr tavený 2ks 7, raženky 3ks 1, chléb 1, čaj se sirupem, mléko 7, máslo 7 - snídaně 2 Mazánek s čokoládou 2ks 1, 3, 6, 7, nugeta 5, 8, kakao

Více

Jídelní lístek ŠJ období:

Jídelní lístek ŠJ období: Jídelní lístek ŠJ období: 1. 11. - 4. 11. 2016 31.10.2016 Polévka: Hráškový krém Oběd č. 1: Žebrácká vepřová panenka, vařený brambor Ovoce, bylinkový čaj, voda Polévka: Zeleninový vývar s kapáním 1,3,7,9

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře PRVNÍ MÁJ D2,9/2

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře PRVNÍ MÁJ D2,9/2 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po 1. 5. Út 2. 5. N,D9 PRVNÍ MÁJ D2,9/2 D4 Pomazánka ze str.sýra Polévka brokolicová Dršťková polévka N,D9 Vepřové maso na slanině, těstoviny pečivo,

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

MŠ a ZŠ do Pátek

MŠ a ZŠ do Pátek Pátek 1.4.2016 Přesnídáv. chléb s pomazánkovým máslem, paprika - zelenina příloha, čaj Polévka polévka vločková s brambory a zeleninou Oběd 1 kuřecí řízek smažený, brambory m.m., salát zeleninový s jablky,03,07,09

Více

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Suroviny na 1 porci: Maso kuřecí - prsa 150 g Polenta 80 g Podmáslí 0,5% 180 g Česnek 10 g Rozmarýn 3 g Sůl 2 g (Pepř 2 g) Špenát čerstvý 200 g Cibule jarní

Více

Září týden 1.9. až 6.9.

Září týden 1.9. až 6.9. týden 1.9. až 6.9. úterý 1.9.2009 Svačina: Chléb, sýrová pomazánka, mléko Hovězí s krupicí a vejci Bramborový guláš, chléb Zapečená brokolice s masem, brambory středa 2.9.2009 Svačina: Chléb, šunková pomazánka,

Více

J í d e l n í l í s t e k

J í d e l n í l í s t e k Týden: 45. od: 2.11. do: 6.11. Po Polévka: Kuřecí vývar s pohankovými vločkami Rohlík Hlavní jídlo: Kuřecí perkelt Špecle (bramborové těstoviny) Út Smetanový krém Bobík Polévka: Z míchaných luštěnin Hlavní

Více

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete Ol J Í D E L N Í L Í S T E K od 1. - 3.10.2014 Ol Fazolová Znojemský guláš, knedlík Vepřové balenky se sýrem, bramborová kaše, rajčatový salát Krupicová kaše s čokoládou, kompot Zahradnická Mexické vepřové

Více

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer Pátek, 27. 3. 2015 Ukázka jídelníčku Mrkvový krém s krupicovými noky, Celer Pečené rybí filé s nivou, bramborové pyré s hráškem, rajčatový salát s cibulí, BUDOVA B Alergeny: Ryby, Mléko a výrobky z něj

Více

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Út 1. 8. St 2. 8. Čt 3. 8. Pá 4. 8. So 5. 8. Ne 6. 8. Cereálie s mlékem Polévka kmínová s vejci (1,3,9) Polévka bramborová, pečivo Chléb, pečivo,

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II.

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II. Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 2. 2. 2. 3. 2. 4. 2. Paštika v pozlátku lévka gulášová/gulášová dietní (1,3,7,9) Krůtí přírodní plátek, rýže Chléb, máslo 1. Buchtičky s krémem Kompot

Více

w w w. r a m a - w e b. c z

w w w. r a m a - w e b. c z www.rama-web.cz Vážené a milé hospodyňky, za nákup dvou výrobků Rama Vám věnujeme malý dárek - sešitovou kuchařku Ramy. Recepty, které v ní najdete, jsou vyzkoušené a vybrané tak, aby příprava jídla byla

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pátek P Horačka 1,9 1.6.2018 1 Zeleninový talíř s kuřecím masem a dresinkem 350 g 3,7,10 3 Špagety s vepřovým masem 63 g 1,3 4 Bavorské vdolečky, ovoce 250 g 1,3,7 5 Smažený vepřový řízek, brambory, okurka

Více

JÍDELNÍČEK Vývařovna Rudolf Volf Blansko

JÍDELNÍČEK Vývařovna Rudolf Volf Blansko od 28.11.2016 do 4.12.2016 Den Polévka 1.jídlo 2.jídlo Dieta č 2 VÁHY PŘÍLOH 28.11 1a,7 1a,1b,7 1a,7 Koprová 29.11 Houbová s mlékem Provensálský vepřový plátek, Pečené kuřecí stehno, jasmínová 1a,7 Zeleninový

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pondělí P Italská 1,7 1.7.2019 1 Zeleninový talíř se smaženým květákem 350 g 1,3,7,10 3 Vepřová plec šumavská, knedlíky 63 g 1,3,7,9,10 4 Sýrové lívance, dušená zelenina 220 g 1,3,7 5 Plovdivské maso,

Více

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015 od 01..2015 do 31..2015 Čtvrtek 1..2015 chléb kmínový, pomazánka cizrnová, zel. obloha, ovoce, kakao (obsahuje al. : 01,,, ) polévka bramboračka s houbami, kuřecí přírodní řízek, rýže hrášková, čaj ovocný,

Více

JÍDELNÍČEK L E D E N

JÍDELNÍČEK L E D E N 22.1. Svačina 23.1. Svačina L E D E N 2 0 1 8 Slunečnicový a kmínový chléb, plátkový sýr, máslo, paprika (1a,1b,7) Rolka s jablky, kakao, ovoce (1a,7) Jemná rybí s opraženou houskou (1a,4,9) Hrachová kaše

Více

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup Krabí kremrole 500 g lístkového těsta, 500 g tyčinek Surimi, 1 vejce, sůl, sezamové semínko Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Úterý P 1.1.2019 1 2 3 Svátek 4 5 6 Středa P Hovězí s kapáním 1,3,7,9 2.1.2019 1 Zeleninový talíř se smaženou brokolicí 350 g 1,3,7,10 2 Těstovinový talíř s krabími tyčinkami 400 g 1,3,4,7,10 3 Kuřecí

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pondělí P 1.1.2018 1 2 3 Svátek 4 5 6 Úterý P Hovězí s kapáním 1,3,7,9 2.1.2018 1 Zeleninový talíř se smaženou brokolicí 350 g 1,3,7,10 2 Těstovinový talíř s krabími tyčinkami 400 g 1,3,4,7,10 3 Kuřecí

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře PONDĚLÍ 1. 1. Polévka zeleninový vývar s nočky Čočka, uzené maso, okurka / DIETA, šunka, rajče Sýrový talíř, máslo, ÚTERÝ 2. 1. Polévka drůbeží Pražská hovězí plec s rýží, kompot STŘEDA 3. 1. Polévka masový

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

Jídelní lístek na listopad 2017

Jídelní lístek na listopad 2017 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po Út St 1. 11. Kakao Skořicové šneky linecké koláčky Polévka jarní s bylinkovými nočky Debrecinský špaček(klobása, mleté),brambory (1,3,7,9) Obložená

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK B - 2, 9/2 Pol. kmínová, Vídeňský guláš, knedlík. Pol. hovězí s rýží, Vepřové po uhersku, těstoviny

JÍDELNÍ LÍSTEK B - 2, 9/2 Pol. kmínová, Vídeňský guláš, knedlík. Pol. hovězí s rýží, Vepřové po uhersku, těstoviny 1. 10. 6. 10. 2019 1. 10. Pol. zabíjačková, Jitrnicový prejt, brambory, zelí Pol. kmínová, Vídeňský guláš, knedlík 2. 10. Pol. hovězí s rýží, Vepřové po uhersku, těstoviny Pol. hovězí s rýží, Kuřecí s

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

knedlíky. Dobrou chuť!

knedlíky. Dobrou chuť! Milí čtenáři. Po roce se opět setkáváme u kalendáře s recepty z Vědomické kavárničky. Na rozdíl od toho minulého (na rok 2011 ) v něm nejsou recepty na buchty, koláče ani jiné sladkosti, u kterých si každé

Více

III. Ol ČTVRTEK Polévka: Bramborová I. Vepřová krkovička na žampionech, vařené brambory, okurkový salát PÁTEK

III. Ol ČTVRTEK Polévka: Bramborová I. Vepřová krkovička na žampionech, vařené brambory, okurkový salát PÁTEK J Í D E L N Í L Í S T E K od 1. - 5.9.2014 Hovězí vývar se zeleninou a těstovinami Přírodní vepřová kotleta, vařené brambory, míchaný zeleninový salát Ol Žampionová Srbské rizoto syp.sýrem, steril.okurek

Více

Doplněk: 1,7. Ovoce, čaj, voda. Dobrou chuť! Změny v jídelním lístku jsou vyhrazeny. Vyhotovila Š. Čechová. Hlavní kuchařka R.

Doplněk: 1,7. Ovoce, čaj, voda. Dobrou chuť! Změny v jídelním lístku jsou vyhrazeny. Vyhotovila Š. Čechová. Hlavní kuchařka R. Jídelní lístek ŠJ období: 1.3. - 2.3. 2018 Polévka: Boloňská fazolová 1,9 Oběd č. 1: Kuřecí kostky v sýrové omáčce, těstoviny 1,3,7 1.3.2018 čtvrtek Oběd č. 2: Srbské rizoto s vepřovým masem, strouhaný

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pondělí P Zeleninová 1,3,7,9 1.10.2018 1 Zeleninový talíř se smaženou brokolicí 350 g 1,3,7,10 3 Kuřecí směs, rýže 63 g 1,9 4 Palačinky s marmeládou 370 g 1,3,7 5 Uzené maso, křenová omáčka, knedlíky 75

Více

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pondělí P Italská 1,7 2.7.2018 1 Zeleninový talíř se smaženým květákem 350 g 1,3,7,10 2 Těstovinový talíř s kuřecím masem 400 g 1,3,7,10 3 Vepřová plec šumavská, knedlíky 63 g 1,3,7,9,10 4 Sýrové lívance,

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.10.2017 do 31.10.2017 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu 1.9. 5.9. 2014 Pondělí: 1.9. Polévka: 0,2l Zeleninová jarní Menu č.1: 100g Vepřový guláš, HK Menu č.2: 100g Kuřecí prsa na kari,

Více

Jídelní lístek Jídelna Vesmír 1.5. - 31.5. 2012

Jídelní lístek Jídelna Vesmír 1.5. - 31.5. 2012 Jídelní lístek Jídelna Vesmír 1.5. - 31.5. 2012 ÚTERÝ 1.5. STÁTNÍ SVÁTEK- NEVAŘÍ SE Středa 2.5. Bramborová normální strava : 1 Svíčková omáčka, sekaná pečeně, těstoviny 2 Kuřecí řízek, bram kaše, okurek

Více

J Í D E L N Í Č E K Od pondělí do pátku

J Í D E L N Í Č E K Od pondělí do pátku Od pondělí 2. 1. do pátku 6.1. 2017 Alergeny: Polévka: Zeleninová 1,9 Strakův pekáč / kys.zelí, vepř kýta, rýže, smetana/ 7 Polévka: Skelná 1,3,9 Špagety po italsku, hlávkový salát 1 Pečené kuře, vařené

Více

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek Čtvrtek 1.11.2018 Polévka zeleninová,09 Oběd 1 mexický guláš, sýr, dušená rýže, nápoj Pátek 2.11.2018 Polévka vývar s bulgurem,09 Oběd 1 hovězí maso na česneku, bramborový knedlík, špenát, nápoj Pondělí

Více