Průvodce REGIONÁLNÍM DOPRAVNÍM SYSTÉMEM PID Lítačka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průvodce REGIONÁLNÍM DOPRAVNÍM SYSTÉMEM PID Lítačka"

Transkript

1 Průvodce REGIONÁLNÍM DOPRAVNÍM SYSTÉMEM PID Lítačka

2 OBSAH 1. Co přináší nový regionální dopravní systém 2. Nosiče (neboli identifikátory či karty) 3. Prokázání nároku na slevu 4. Nákup kupónu PID 5. Odbavení elektronického kupónu v prostředích hromadné dopravy PID 6. Co dělat, když něco nefunguje. 7. Slovník pojmů

3 1 CO PŘINÁŠÍ NOVÝ REGIONÁLNÍ DOPRAVNÍ SYSTÉM? Nový regionální dopravní systém PID Lítačka umožňuje cestujícím využívat veřejnou hromadnou dopravu na celém území Pražské integrované dopravy (PID) prostřednictvím elektronických časových kupónů, které jsou nahrány na nosiče (identifikátory, karty) cestujícího. Díky inovativní architektuře nového odbavovacího systému může cestující začít jezdit kdykoliv, a to i bez pořízení karty Lítačka a návštěvy kontaktních míst vše včetně registrace In Karty ČD i bezkontaktní bankovní karty a nákupu kupónu lze zařídit online na novém e-shopu Pro stávající držitele karet Lítačka a Opencard se nic nemění jejich karty i kupóny byly přeneseny do nového systému automaticky ke dni jeho spuštění. Týká se to i kupónů, které byly zakoupeny a čekají na nahrání ve validátoru. Jak můžete začít jezdit? Je to jednoduché. Nejprve si pořiďte Lítačku, nebo zaregistrujte do systému In Kartu ČD či bezkontaktní bankovní kartu. Následně si necháte na kontaktním místě PID potvrdit slevu, máte-li na ni nárok dle Tarifu PID (nově bude možné potvrdit slevu studentským průkazem ISIC i na e-shopu, ale o tom až dále), nakoupíte na kontaktním místě nebo e-shopu jízdné časové kupóny pro tarifní pásma, a začnete jezdit v Praze a Středočeském kraji. S jednotlivými kroky budete postupně seznámeni v tomto informačním materiálu. Kde najdete kontaktní místa? Pro operace spojené s nahráním kupónu Prodejní místa Dopravního podniku hlavního města Prahy -- síť 38 prodejních míst se nemění. Všechna místa včetně otevírací doby jsou uvedena na adrese Na těchto místech vám potvrdí slevu či datum narození, nahrají kupón, nebo převedou kupón z exspirované karty na novou. Pro ostatní operace Pokud potřebujete vyrobit novou Lítačku na počkání, registrovat jiný nosič (In Kartu ČD nebo bezkontaktní bankovní kartu), ztratíte kartu, či něco nefunguje tak, jak by mělo, jsme vytvořili speciální kontaktní místo Operátora ICT, a.s. (provozovatele odbavovacího systému) ve Škodově paláci na adrese Jungmannova 35/29, Praha 1, které je připraveno řešit všechny situace, které mohou nastat. Na tomto místě si můžete také rovnou nahrát i kupón. Na podzim se začnou postupně otevírat další kontaktní místa ve Středočeském kraji.

4 Jak založíte uživatelský účet na e-shopu? Navštivte stránky a klikněte na tlačítko Registrovat Stačí vyplnit platný , zvolit heslo a zaškrtnout potřebný souhlas. Obdržíte aktivační , po jeho potvrzení již můžete pokračovat přihlášením k uživatelskému účtu. Při prvním přístupu do webové aplikace budete požádáni o zadání pravdivých osobní údajů (jméno, příjmení, datum narození), jinak nebude možné potvrdit slevu, přiřadit k účtu Lítačku či reklamovat služby. Po založení účtu můžete začít spravovat vaše nosiče (registrovat, odebírat, blokovat) včetně nahrání fotografie, nechat potvrdit slevu pro čerpání zvýhodněného jízdného, nakupovat jízdní doklady (kupóny PID) a získávat průběžně údaje o jejich platnosti. Jaké jsou výhody použití e-shopu? Prostřednictvím e-shopu pohodlně pořídíte novou Lítačku nebo přiřadíte k uživatelskému účtu stávající Lítačku/Opencard, zaregistrujete In Kartu ČD nebo bezkontaktní bankovní kartu, takže nemusíte navštěvovat kontaktní místo za účelem pořízení nosiče. Při nákupu kupónu PID na e-shopu se vyhnete frontám na přepážkách. Po nákupu stačí počkat 60 minut a můžete začít jezdit, bez návštěvy validátoru ve stanicích metra, který vám kupón PID dříve nahrával u starého systému na Opencard/Lítačku. Vždy máte přístup k aktuálním informacím - můžete nastavit upozornění na exspiraci nosiče nebo kupónu, takže budete včas informováni em nebo SMS, pokud se blíží konec jejich platnosti. Pokud jste držitelem platného mezinárodního studentského průkazu ISIC, můžete si nechat potvrdit juniorské nebo studentské slevy online přímo v e-shopu. Podmínkou je vyplnění pravdivých údajů při registraci účtu (délka platnosti kupónu nesmí překročit platnost průkazu ISIC). V případě potřeby nebo vypršení platnosti nosiče můžete snadno převést kupón na jiný nosič. Můžete snadno podat reklamaci nebo podnět, pokud odbavení v dopravním prostředku neproběhlo tak, jak mělo. E-shop je pro celou rodinu můžete využívat propojení účtů, kdy jedna osoba spravuje podřízené a sdílené účty všem členům rodiny. Pamatujte na to, že každý cestující musí mít samostatný účet a není možné, aby pod jedním účtem jezdilo více osob. TIP: Pokud si nevíte s něčím rady, můžete se obrátit na naši infolinku (tel ), operátoři vám ochotně pomohou.

5 2 NOSIČE (NEBOLI IDENTIFIKÁTORY ČI KARTY) Oproti stávajícím odbavovacím systémům, které jsou zavedeny v jiných krajích České republiky, poskytuje nový odbavovací systém cestujícímu možnost volby, který nosič (identifikátor, kartu) bude využívat. Cestující v regionu ocení použití In Karty ČD, pro technologické nadšence je připraveno použití bezkontaktních bankovních karet. Začít jezdit nikdy nebylo tak jednoduché není potřeba žádat o kartu a čekat na její doručení, ani navštěvovat validátory ve stanicích metra kvůli aktivaci kupónu PID. Jaké nosiče můžete využívat? Jsou pro vás připraveny následující nosiče: Lítačka vydávaná provozovatelem odbavovacího systému (Operátor ICT, a.s.), kterou lze získat expresně ve Škodově paláci, nebo online prostřednictvím vyplněného formuláře na Karta je do systému vložena automaticky při výrobě a není třeba ji registrovat ani aktivovat. Bankovní karta (všech typů, musí však být aktivní bezkontaktní funkce) Mastercard a VISA; použití možné po registraci na e-shopu nebo kontaktním místě ve Škodově paláci. In Karta vydávaná společností České dráhy, a.s.; použití možné po registraci na e-shopu nebo kontaktním místě ve Škodově paláci. Jak začít používat Lítačku? Lítačku můžete po obdržení ve Škodově paláci (expresní výdej) nebo po doručení poštou použít ihned k nákupu kupónů na kontaktních místech a e-shopu (Lítačku přiřadíte k Vašemu účtu na e-shopu). Pozor - údaje natištěné na Lítačce se musí shodovat s údaji vloženými při založení účtu na e-shopu, jinak nebude možné Lítačku k vašemu uživatelskému účtu přiřadit. Dále nelze k uživatelskému účtu přiřadit Lítačku bez evidence osobních údajů (identifikátor typu II dle Tarifu). Co bude s Opencard? Všechny platné karty Opencard budou přeneseny do nového systému, a tak můžete bez obav dál jezdit. Bude však docházet k postupnému útlumu těchto karet. Od 1. září 2018 bude možné vyměnit zdarma jakoukoliv Opencard za novou Lítačku. Od 1. listopadu 2018 potom nebude možné na Opencard nahrát nový kupón PID, v tomto případě můžete požádat o novou Lítačku (k objednání online na stránkách www. pid.litacka.cz), nebo můžete začít jezdit na In Kartu ČD či bezkontaktní bankovní kartu. Všechny kupóny zakoupené před 1. listopadem 2018 ale na Opencard zůstanou a můžete je dojezdit až do konce jejich platnosti. Stejně jako Lítačku můžete i Opencard přiřadit k uživatelskému účtu na e-shopu.

6 Jak začít používat In Kartu ČD a bezkontaktní bankovní kartu? In Kartu ČD i bezkontaktní bankovní kartu je potřeba před prvním nákupem registrovat do systému. Pro použití bezkontaktní bankovní karty pro nákup nepřenosných kupónů je nutné přiřadit fotografii uživatele (viz dále). Pravidla pro použití In Karet ČD Do systému je možné registrovat pouze In Karty ČD vydávané od června 2015 (tzv. In Karty ČD II. generace), není možné registrovat přenosné či virtuální In Karty ČD. Pro použití In Karty ČD není nutné vkládat fotografii cestujícího je vždy natištěná na přímo na kartě. Odebrání karty je možné jen v případě, že k ní neexistuje kupón, je nevratné a kartu již nelze znovu registrovat. Registrace In Karty ČD na přepážce ve Škodově paláci Po přiložení karty k registračnímu terminálu vás pracovníci požádají o prokázání osobních údajů, které se ke kartě přiřadí jméno, příjmení a datum narození. Registrace In Karty ČD na e-shopu V záložce Identifikátory budete přesměrováni do speciálního zabezpečeného okna, kde vyberete správný druh identifikátoru In Kartu ČD - a zadáte číslo karty a údaje o konci platnosti. Následně je platnost karty ověřena a poté je přiřazena k vašemu účtu. Pravidla pro použití bankovních karet Použití bankovních karet Mastercard a VISA není omezeno na konkrétní banky, musí se však jednat o aktivní bezkontaktní kartu (včetně povoleného 3D secure a online transakcí). Můžete použít osobní, firemní i předplacené karty. Držitel karty je při registraci a použití karty povinen dodržovat všeobecné obchodní podmínky stanovené vydavatelem. V případě zamítnutí registrace bankovní karty do systému se obraťte na vydavatele vaší karty (banky). Pozdější blokace karty v odbavovacím systému neznamená blokaci u vydavatele (banky), pro blokování platebních funkcí karty (v případě ztráty, krádeže) je potřeba se obrátit také na banku. Není možné použít bankovní karty emulované v mobilním telefonu. Odebrání karty je možné jen v případě, že k ní neexistuje kupón, je nevratné a kartu již nelze znovu registrovat.

7 Registrace bankovní karty na přepážce ve Škodově paláci Po přiložení karty na registrační terminál vás pracovníci ve Škodově paláci vyfotí, nebo naskenují vámi donesenou pasovou fotografii a požádají vás o prokázání osobních údajů, které se ke kartě uloží jméno, příjmení a datum narození. Registrace bezkontaktní bankovní karty na e-shopu: V záložce Identifikátory budete po kliknutí na tlačítko Přidat identifikátor přesměrováni do speciálního zabezpečeného okna, kde vyberete správný druh identifikátoru bankovní kartu - a zadáte číslo karty a údaje o exspiraci (CVC kód se nezadává karta není registrací do systému použitelná pro internetové platby). Následně je platnost karty ověřena u vydavatele (banky) a je přiřazena k vašemu účtu. U identifikátoru je následně nutné změnit status karty na osobní, pokud ji chcete využít k nákupu nepřenosného kupónu (tato akce je nevratná). Na karty registrované jako anonymní (bez změny statusu na osobní) je možné zakoupit pouze přenosné kupóny (jedná se o obdobu anonymní Lítačky). Pro použití bankovní karty k nepřenosným kupónům je nutné do profilu uživatele nahrát i fotografii, která se bude po schválení nezávadnosti přenášet do odbavovacích zařízení (viz dále). Po přiložení karty k takovému zařízení se obsluze zobrazí kromě platných kupónů také fotografie a jméno uživatele. Jakou fotografii můžete nahrát? Pro nahrání fotografie, která bude součástí vašeho uživatelského profilu, platí stejná pravidla jako při žádosti o Lítačku: 1. Fotografie zachycuje celý obličej z čelního pohledu, otevřené oči. 2. Fotografie zobrazuje celý obličej od vrcholu hlavy až po ramena. 3. Fotografie je pořízena před jednobarevným světlým pozadím. 4. Na fotografii nejsou žádné stíny, které by bránily čitelnosti obličeje. 5. Fotografie nesmí být pořízena s nasazenými slunečními brýlemi či pokrývkou hlavy (není-li výjimka např. ze zdravotních či náboženských důvodů). 6. Fotografie musí být barevná, dobře čitelná, bez výrazných úprav. 7. Fotografie musí odpovídat aktuálnímu vzhledu uživatele. V případě, že nahrajete nevyhovující fotografii, budete vyzváni k nápravě (zaslání nové fotografie). Pokud do 7 dní od vyzvání nenahrajete vhodnou fotografii, bude karta zablokována. V případě nahrání nevhodné fotografie (s nepatřičným obsahem), bude karta blokována automaticky.

8 3 PROKÁZÁNÍ NÁROKU NA SLEVU Až polovina cestujících spadá do slevové kategorie, což znamená, že mohou čerpat zvýhodněné jízdné. Jakým způsobem se prokáže nárok na slevu? I když máte založen uživatelský účet na e-shopu (webu), pro čerpání zvýhodněného jízdného musíte nárok na slevu prokázat na kontaktním místě. Všechna kontaktní místa mohou vaši slevu potvrdit, je potřebné však přinést nosič (identifikátor), pomocí kterého si obsluha přepážky zobrazí váš profil a slevu potvrdí. Totožný postup platí i pro uživatele, kteří možnost založení webového účtu nevyužili a navštěvují pouze přepážky. Detaily o tom, jakou můžete čerpat při cestování slevu, a jaké doklady je potřebné předložit, jsou uvedeny v Tarifu PID. Jak použít k prokázání slevy studentský průkaz ISIC? Novinkou je možnost prokázání nároku na slevu pomocí mezinárodního studentského průkaz ISIC přímo v uživatelském účtu: Při registraci účtu (nebo dodatečně později) vyplňte číslo průkazu, který náš systém ověří v databázi držitelů průkazů ISIC provozovanou společností GTS ALIVE. Pokud se vyplněné údaje shodují s údaji ISIC, získáte potvrzení o studiu. Potvrzení věku závisí na tom, zda již máte přiřazenou Lítačku pokud nikoliv, je potřeba nechat datum narození nejprve potvrdit na kontaktním místě. Platí pro žáky a studenty středních škol, vyšších odborných škol, vysokých škol a pomaturitních studií v denní nebo prezenční formě studia, které jsou akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pozor, průkaz ISIC slouží pouze pro potvrzení studia, které se zaznamená k vašemu uživatelskému profilu, ale neslouží jako identifikátor! Elektronický kupón musí být zakoupen k Lítačce, In Kartě ČD, nebo bezkontaktní bankovní kartě. Při každém dalším nákupu kupónu dochází k opětovnému ověření nároku na slevu. ISIC mějte při cestování u sebe - slouží pro prokázání slevy na žádost přepravní kontroly.

9 4 NÁKUP KUPÓNU PID Místa pro nákup kupónů zůstávají beze změn. Cestující mohou nakupovat na kontaktních místech (přepážkách) i prostřednictvím e-shopu. K nákupu kupónu můžete využít síť kontaktních míst: 38 prodejních míst Dopravního podniku na území Prahy kompletní seznam je uveden na stránkách nově lze kupóny zakoupit ve Škodově paláci (přímo na přepážkách Operátora ICT); na území Středočeského kraje se zavedení prodeje elektronických jízdenek na kontaktních místech připravuje, první místa budou k dispozici v průběhu podzimu 2018 (předpoklad); časové jízdné PID je nadále možné zakoupit na prodejních místech ve Středočeském kraji v papírové podobě. A připraven je samozřejmě také nový e-shop: e-shop provozovatele odbavovacího systému Operátora ICT na stránkách e-shop Dopravního podniku hlavního města Prahy na stránkách Pro nákup kupónu je v e-shopu potřebné kliknout na tlačítko Nahrát jízdné u nosiče (identifikátoru), a následně vybrat počátek platnosti kupónu, období a pásma (pro snazší orientaci je k dispozici interaktivní mapa pásem). Ceny kupónů se odvíjí od tarifní kategorie a počtu pásem, které jsou zvoleny. Pro nákup je vždy nabídnut sortiment dle slevové kategorie cestujícího nebo typu nosiče. Tarifní kalkulačka je dostupná na stránkách Po zaplacení na e-shopu se již kupón nenahrává ve validátorech umístěných ve stanicích metra. Kupón je virtuálně svázán s nosičem (identifikátorem) v systému a odeslán do odbavovacích zařízení (viz další kapitola) a je platný za 60 minut od zakoupení. Je možné na e-shopu zaplatit převodem z účtu? Ano, tato možnost zůstala vedle platby bankovní kartou, zachována. V případě, že ji využijete, je však potřeba zvolit počátek platnosti až za 5 dní od dne nákupu. Pokud do té doby platba neproběhne nebo nebude úspěšně spárována, peníze vám budou vráceny zpět na účet. Je potřebné vyplnit správně variabilní symbol a zaslat přesnou částku na účet uvedený v objednávce. Jak zjistíte platnost kupónu? Platnost kupónu zakoupeného na kontaktních místech (přepážkách) je vyznačena na papírovém dokladu, který cestující obdrží při nákupu. Platnost kupónu zakoupeného na e-shopu je zobrazena v profilu cestujícího v záložce Kupóny, a dále zaslána s dokladem o nákupu na . Pro pozdější ověření platnosti kupónu již není možné použít validátory ve stanicích metra. Informaci o platnosti vám ochotně poskytnou po načtení nosiče zaměstnanci kontaktních míst, dále také řidiči příměstských autobusů a průvodčí ve vlacích. TIP: Nastavte si v e-shopu (záložka Moje upozornění ) zaslání upozornění na konec platnosti kupónu na nebo prostřednictvím SMS. Co dělat v případě, že nosiči vyprší platnost, ale kupón zůstává dál platný? Můžete si převést kupón na nový nosič (ten však musí být v předchozím kroku registrován do systému). Takovou operaci je možné provést na všech kontaktních místech, nebo také na e-shopu je však nutné počkat 60 minut, jinak není odbavení garantováno (z důvodu přenosu informace o změně nosiče do odbavovacích zařízení).

10 5 ODBAVENÍ ELEKTRONICKÉHO KUPÓNU V PROSTŘEDCÍCH HROMADNÉ DOPRAVY PID Odbavení probíhá tak, že cestující přikládá nosič (identifikátor) ke čtečce odbavovacího zařízení (v příměstských autobusech na vyznačené místo pokladen řidiče, ve vlacích k přenosné pokladně průvodčího, či ke kontrolnímu zařízení revizora). Protože odbavovací systém zpracovává nově zakoupené kupóny v pravidelných časových intervalech centrálně pro celý systém, může nastat situace, kdy bezprostředně po nákupu kupónu ještě není kupón do odbavovacího zařízení nahrán, a tedy není obsluze (průvodčí, řidič, revizor) po přiložení nosiče zobrazen, ačkoliv již byl zakoupen a je platný. Pro tyto případy je připraven následující postup: Obsluha zařízení (s výjimkou průvodčího ve vlaku) provede online dotaz, při kterém je v centrální databázi ověřeno, zda kupón k danému identifikátoru skutečně existuje. Je-li online dotaz neúspěšný, tak platí následující: Pokud cestující použije kupón do 60 minut od zakoupení na kontaktním místě (přepážce), v případě neúspěšného odbavení (kupón není obsluze zobrazen na displeji zařízení) dokládá společně s identifikátorem nárok na přepravu papírovým dokladem, který získal při nákupu kupónu. Na papírovém dokladu je vyznačen čas nákupu, časová a pásmová platnost kupónu a maskované číslo identifikátoru, ke kterému byl zakoupen. Obsluha všech odbavovacích zařízení bude pro tyto případy proškolena. Pokud cestující použije kupón do 60 minut od zakoupení na e-shopu, není mu po tuto dobu odbavení garantováno. Nárok na přepravu je povinen zpětně doložit v doplatkové pokladně (v případě kontroly revizorem, s přirážkou 50 Kč), případně si zakoupit jednotlivou jízdenku (ve vlaku u průvodčího či v pří městském autobusu). Pokud cestující použije kupón více než 60 minut od zakoupení, ale není přesto odbaven, zpětné doložení v doplatkové pokladně není zpoplatněno manipulační přirážkou (v případě kontroly revizorem), proto že se jedná o vadu na straně odbavovacího systému. 6 CO DĚLAT, KDYŽ NĚCO NEFUNGUJE? Nefungovalo-li něco, jak mělo, a nesvezli jste se, přestože máte platný kupón? Můžete podat reklamaci, a to buď osobně ve Škodově paláci na adrese Jungmannova 35/29, Praha 1 (vyplnění reklamačního formuláře, odevzdání reklamované karty Lítačka) nebo odesláním u info@litacka.cz s uvedením všech potřebných náležitostí (jméno, příjmení, přesný datum, čas a místo incidentu evidenční číslo vozidla, linka, spoj). Po posouzení reklamace (do 30 dní)

11 7 SLOVNÍK POJMŮ Pojem Význam Nosič/Identifikátor Bezkontaktní bankovní karta Technický prostředek cestujícího, který po načtení odbavovacím zařízení slouží k vyhledání kupónu a jeho zobrazení. Jedná se o karty Lítačka/Opencard, In Karta ČD a bezkontaktní bankovní karty. Později budou přidány další typy nosičů/identifikátorů. Bankovní karta Mastercard či VISA akceptovaná po registraci cestujícím jako nosič kupónu PID. In Karta ČD Karta vydávaná dopravcem České dráhy, a.s., akceptovaná po registraci cestujícím a uložení osobních údajů jako nosič kupónu PID. Lítačka Karta vydávaná provozovatelem systému Operátorem ICT, a.s., která slouží po vydání jako nosič kupónu PID. Kupón ISIC Regionální dopravní systém PID Lítačka Elektronický časový jízdní doklad s klouzavým počátkem platnosti a délkou platnosti dní. Podmínky nákupu a použití jsou uvedeny v Tarifu PID. Mezinárodní studentský průkaz vydaný v ČR pro studenty středních škol, vyšších odborných škol, vysokých škol a pomaturitních studií v denní nebo prezenční formě studia, který slouží pro prokázání nároku na slevu. Souhrnný pojem pro elektronický odbavovací systém Pražské integrované dopravy. Pražská integrovaná doprava (PID) Společný integrovaný dopravní systém pro území Prahy a Středočeského kraje.

12 pid.litacka.cz

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji Stáhněte si mobilní aplikaci PID LÍTAČKA a nakupujte jízdenky PID přímo z mobilu Vyhledejte si jednoduše spojení veřejnou hromadnou dopravou v PID Plaťte za jízdenky bankovní kartou nebo pomocí Masterpass

Více

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od 27. 8. 2018 1. Obecná ustanovení a vybrané pojmy Společnost Operátor ICT, a.s., Dělnická 213/12, 170 00 Praha

Více

Virtuální Plzeňská karta

Virtuální Plzeňská karta Virtuální Plzeňská karta eshop.virtualnikarta.cz 1) Přejděte na webovou stránku eshop.virtualnikarta.cz nebo si otevřete mobilní aplikaci Virtuální Plzeňská karta 2) Zaregistrujte se Zadejte svůj email,

Více

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Manuál ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Evidovaných v systému Plzeňská karta 1 Obsah 2 Seznam zkratek... 3 3 Úvod... 4 4 Důležité upozornění!!... 5 5 K čemu e-shop slouží... 6 5.1 Úvodní obrazovka e-shopu...

Více

kreditová jízdenka PRO FIRMY

kreditová jízdenka PRO FIRMY kreditová jízdenka PRO FIRMY Používáte pouze 1 Kreditovou jízdenku k jakékoliv cestě našimi žlutými autobusy a vlaky Kreditová jízdenka je přenosná = ve stejnou dobu může cestovat několik vašich zaměstnanců

Více

Systém využití EMV karet v osobní dopravě KIDSOK

Systém využití EMV karet v osobní dopravě KIDSOK Systém využití EMV karet v osobní dopravě KIDSOK Úvod Tento dokument specifikuje funkci systému pro využití EMV karet v dopravě koordinátora dopravy KIDSOK a to jak ve funkci platebního media, tak ve funkci

Více

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic.

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic. Integrace VDV s MHD Tento dokument slouží jako podklad pro integraci městských hromadných doprav (MHD) na území Kraje Vysočina do integrovaného dopravního systému Veřejná doprava Vysočiny (VDV). Obecné

Více

Proč si mám ODISku pořídit?

Proč si mám ODISku pořídit? Proč si mám ODISku pořídit? Mohu výhodněji cestovat. S ODISkou jsou vybrané druhy jízdného levnější. Aktuálně se to týká dlouhodobých časových jízdenek pro ostravské tarifní zóny č. 1, 2, 3 a 4 a jednotlivého

Více

Nový Tarif PID od 1.7.2011

Nový Tarif PID od 1.7.2011 Nový Tarif PID od 1.7.2011 Novinky v bezplatné přepravě Dítě od narození do 6 let* jezdí zdarma v Praze i mimo Prahu nemusí nijak prokazovat věk * do dne předcházejícímu dni 6. narozenin Dítě od 6 do 10

Více

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 K čemu slouží e-shop Plzeňské karty... 4 2.1 Úvodní obrazovka e-shopu... 4 3 Vytvoření uživatelského účtu... 5 4 Dobíjení časového předplatného a elektronické hotovosti...

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi!

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Od počátku května 2017 byla na Neveklovsku, Netvořicku a Týnecku zavedena první etapa dopravní integrace Benešovska do systému Pražské integrované dopravy. Běžný cestující

Více

Město Brno připravuje pro svoje občany. Dopravní podnik města Brna, a. s., připravuje pro svoje zákazníky

Město Brno připravuje pro svoje občany. Dopravní podnik města Brna, a. s., připravuje pro svoje zákazníky Město Brno připravuje pro svoje občany Dopravní podnik města Brna, a. s., připravuje pro svoje zákazníky Předplatní jízdenky v Brně Okolo 80 % všech uživatelů MHD v Brně používá nějaký druh předplatní

Více

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 22/2017 10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 042/22/2017

Více

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone Aplikace Uživatelská příručka Android, iphone Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. 2017 1 Aplikace HopOn přináší inovativní a univerzální přístup k nákupu jízdenek a funguje na Android a iphone mobilních

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 K čemu slouží e-shop Plzeňské karty... 4 2.1 Úvodní obrazovka e-shopu... 4 3 Vytvoření uživatelského účtu... 5 4 Dobíjení časového předplatného a elektronické hotovosti...

Více

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 K čemu slouží e-shop Plzeňské karty... 4 2.1 Úvodní obrazovka e-shopu... 4 3 Vytvoření uživatelského účtu... 6 4 Dobíjení časového předplatného a elektronické hotovosti...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY. Gastro Pass CARD

MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY. Gastro Pass CARD MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY Gastro Pass CARD Co je Gastro Pass CARD? Gastro Pass CARD je elektronickou verzí papírových stravenek. Funguje stejně jako standardní platební karta a slouží k úhradě jídla a

Více

Rychle. Pohodlně. Bezhotovostně.

Rychle. Pohodlně. Bezhotovostně. DOPRAVNÍ PODNIK MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ, a.s. Rychle. Pohodlně. Bezhotovostně. ...je služba Dopravního podniku města Hradce Králové, a.s. (DPmHK, a.s.) a je možné ji používat ve všech prostředcích hromadné

Více

Návod pro využívání BČK DÚK

Návod pro využívání BČK DÚK Návod pro využívání BČK DÚK BČK DÚK Je vzájemně uznávaným elektronickým platebním prostředkem u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu v rámci integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje DÚK

Více

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY Všeobecné a obchodní podmínky a reklamační řád upravující poskytování služby prodeje vstupenek na kulturní a jiné akce společnosti Divadla Kladno s.r.o. (Městské divadlo Kladno a Divadlo Lampion) VŠEOBECNÉ

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE 1 Podporované platformy Aplikace MC Mobile je podporovaná na zařízeních: iphone (iphone 3GS, iphone 4, iphone 4S, iphone 5) ipad (ipad, ipad 2, ipad 3rd generation) Android. Pozn.: minimální podporované

Více

Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s.

Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s. Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových karet určených pro odbavení ve vozidlech Dopravního podniku města Děčína, a. s. 1. Úvodní ustanovení Všeobecné podmínky pro vydávání a užívání čipových

Více

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI PROJEKT INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU V ÚSTECKÉM KRAJI Ing. Martin Ročňák zpracovatel Projektu zavedení zónově-relačního integrovaného tarifu v Ústeckém kraji Ústí nad Labem, 15. 11. 2010 1 Výchozí

Více

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ

e-shop Plzeňské karty NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 K čemu slouží e-shop Plzeňské karty... 4 2.1 Úvodní obrazovka e-shopu... 4 3 Vytvoření uživatelského účtu... 5 4 Dobíjení časového předplatného a elektronické hotovosti...

Více

Obchodní podmí nky pro e-shop jí zdní ch dokladů a dopln kovy ch slůz eb JHMD

Obchodní podmí nky pro e-shop jí zdní ch dokladů a dopln kovy ch slůz eb JHMD 1. Všeobecná část Obchodní podmí nky pro e-shop jí zdní ch dokladů a dopln kovy ch slůz eb JHMD 1.1. Platnost, působnost a vymezení pojmů 1.1.1. Tyto obchodní podmínky platí od 24. dubna roku 2015 do odvolání

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

Seznam: Časté výrazy:

Seznam: Časté výrazy: Seznam: 1. Vydání OBU (dobíjecí PRE-PAY) 2. Vrácení OBU (dobíjecí PRE-PAY) 3. Výměna OBU (nefunkční za funkční) 4. Vydání předregistrované OBU (ke sjednané smlouvě POST-PAY) 5. Doplacení mýtného 6. Výpis

Více

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel Schváleno dne 28. 11. 2018 Článek I, Základní ustanovení 1. Tarif dopravce se řídí platným výměrem Ministerstva financí ČR.

Více

PLATBY KARTOU NA INTERNETU

PLATBY KARTOU NA INTERNETU PLATBY KARTOU NA INTERNETU Chcete rychle, pohodlně a bezpečně nakupovat z pohodlí domova či kanceláře? Není nic jednoduššího, než nakupovat přes internet kartou. Karta šetří Váš čas i peníze S kartou můžete

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

Obchodní podmínky užívání mobilní aplikace PIDLítačka platné od

Obchodní podmínky užívání mobilní aplikace PIDLítačka platné od Obchodní podmínky užívání mobilní aplikace PIDLítačka platné od 1. 8. 2018 1 Obecná ustanovení 1.1 Společnost Operátor ICT a.s., zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod sp. zn.

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

cardsession 2014 Bankovní karty ve veřejné dopravě update podzim 2014 Martin Procházka

cardsession 2014 Bankovní karty ve veřejné dopravě update podzim 2014 Martin Procházka cardsession 2014 Bankovní karty ve veřejné dopravě update podzim 2014 Martin Procházka Pracovní skupina pro použití bankovních bezkontaktních karet ve veřejné dopravě Update 11/2014 obsah: proč ještě ne......

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více

Datum narození: Zákonný zástupce (u dětí do 15 let): Příjmení: Jméno: Datum narození: Adresa trvalého bydliště:

Datum narození: Zákonný zástupce (u dětí do 15 let): Příjmení: Jméno: Datum narození: Adresa trvalého bydliště: ŽÁDOST O VYDÁNÍ BEZKONTAKTNÍ ČIPOVÉ KARTY/ SMLOUVA O VYDÁNÍ A UŽÍVÁNÍ BEZKONTAKTNÍ ČIPOVÉ KARTY (dále jen BČK) Číslo žádosti/karty: V y p l ň u j t e h ů l k o v ý m p í s m e m. P o v i n n é ú d a j

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Seznam: Časté výrazy:

Seznam: Časté výrazy: Seznam: 1. Vydání OBU (dobíjecí PRE-PAY) 2. Vrácení OBU (dobíjecí PRE-PAY) 3. Výměna OBU (nefunkční za funkční) 4. Vydání předregistrované OBU (ke sjednané smlouvě POST-PAY) 5. Doplacení mýtného 6. Výpis

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Obsah 1 Předmluva Základní pojmy Cestování s platební kartou Použití platební karty ve vozidle

Obsah 1 Předmluva Základní pojmy Cestování s platební kartou Použití platební karty ve vozidle 1 Obsah 1 Předmluva... 4 2 Základní pojmy... 5 3 Cestování s platební kartou... 6 3.1 Použití platební karty ve vozidle... 6 3.2 Příklady jízd s elektronickou jízdenkou... 7 3.3 Světelná signalizace průběhu

Více

Reklamační systém pro zákazníky portálu www.adart.cz

Reklamační systém pro zákazníky portálu www.adart.cz ADART COMPUTERS s.r.o. Sokolovská 161, 180 00 Praha 8 OR Praha, Oddíl C, vložka 47307 www.aligator.cz Reklamační systém pro zákazníky portálu www.adart.cz Obsah Reklamační systém pro zákazníky portálu

Více

Tarif VYDIS - dopravní integrovaný systém. I. Úvodní ustanovení

Tarif VYDIS - dopravní integrovaný systém. I. Úvodní ustanovení Tarif VYDIS - dopravní integrovaný systém I. Úvodní ustanovení 1. Tarif VYDIS - dopravního integrovaného systému (dále jen Tarif VYDIS) stanovuje ceny jízdného a způsob uplatňování jízdného v přepravách

Více

26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy

26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 8/2019 26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 019/08/2019

Více

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Dodatek č. 3 k Tarifu PID vydanému k 1. 8. 2018 platný od 9. 12. 2018 na základě provozních potřeb 1/10 1. V čl. II., odst. 1., se mění nadpis bodu ad) a nově zní takto:

Více

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace VIKIPID a.s. Modul pro PrestaShop 1.6 Uživatelská dokumentace Stránka 1 z 13 Obsah VIKIPID a.s.... 3 Instalace modulů VIKIPID do PrestaShopu... 3 Nastavení

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

Smluvní obchodní podmínky pro nákup jízdních dokladů v předprodeji společnosti ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Smluvní obchodní podmínky pro nákup jízdních dokladů v předprodeji společnosti ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s. Smluvní obchodní podmínky pro nákup jízdních dokladů v předprodeji společnosti ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s. Článek 1: Úvodní ustanovení Tyto smluvní podmínky (dále jen smluvní podmínky ) obchodní

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. PPAS je obchodní společnost Plzeňský Prazdroj, a.s.,

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Akuna MANUÁL Změny platné od

Akuna MANUÁL Změny platné od Akuna MANUÁL Změny platné od 1.3.2018 Vážení nezávislí poradci, zákazníci a přátelé, mottem společnosti Akuna je Zlepšování je nikdy nekončící proces. Proto vám představujeme nové webové stránky na doméně

Více

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE Connect Portal Pro používání online služeb ŠKODA Connect je nejprve nutné provést registraci uživatele a vozidla na internetové stránce Connect Portal a aktivovat online

Více

manuál PRO uživatele karty Gastro Pass CARD

manuál PRO uživatele karty Gastro Pass CARD manuál PRO uživatele karty Gastro Pass CARD Co je Gastro Pass CARD? Gastro Pass CARD je elektronickou verzí papírových stravenek. Funguje stejně jako standardní platební karta a slouží k úhradě jídla a

Více

JAK NA EVENTREG BRÁNA K ZÁŽITKOVÝM AKCÍM PRO CELOU RODINU

JAK NA EVENTREG BRÁNA K ZÁŽITKOVÝM AKCÍM PRO CELOU RODINU JAK NA EVENTREG BRÁNA K ZÁŽITKOVÝM AKCÍM PRO CELOU RODINU Registrační systém EventReg přináší výhody: 1 profil k přihlášení všech závodů Přihlášení kamarádů, kolegů a dětí Slevy Přehlednost A DALŠÍ OBSAH

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+ Pořízení aplikace MS2014+ a zajištění jejího provozu a rozvoje Registrační číslo projektu: CZ.1.08/2.1.00/12.00147 Příručka uživatele Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. PPAS je obchodní společnost Plzeňský Prazdroj,

Více

Osobní stránky uživatele CIS

Osobní stránky uživatele CIS Osobní stránky uživatele CIS 2016 ALTRON Business Solutions, a.s. Uživatelský manuál 1 Verze manuálu: OSU- Uživatelská příručka -1.30.6 Tisk ze dne: 2. prosince 2016 Obsah Obsah...2 Změny ve verzi 1.30.6...3

Více

ZKOUŠKA. PK-Tarif. Tarif a tarifní zásady. Jméno: ID testu: Pro účely Tarifu PID se pásmo 0 a pásmo B: 1 b. a) ID otázky: 3677

ZKOUŠKA. PK-Tarif. Tarif a tarifní zásady. Jméno: ID testu: Pro účely Tarifu PID se pásmo 0 a pásmo B: 1 b. a) ID otázky: 3677 ZKOUŠKA Jméno: ID testu: PK-Tarif Os. č. Útvar: Tarif a tarifní zásady 1) Pro účely Tarifu PID se pásmo 0 a pásmo B: ID otázky: 3674 pro jednotlivé jízdné započítávají samostatně (tedy jako dvě pásm a

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE CO JE APLIKACE KALIBRACE-ONLINE? KALIBRACE-ONLINE = Kompletní online správa a přehled potřebných údajů k měřidlům a vybavení měřicí techniky. HLAVNÍ

Více

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014 Obsah Registrace uchazeče o vykonání jednotlivé zkoušky na portálu JZ... 1 Změna registračních údajů... 1 Přihlášení registrovaného uživatele... 2 Postup pro objednání jednotlivé zkoušky/zkoušek... 2 Záložky

Více

Vzory jízdních dokladů ČD. platných na autobusové lince AE

Vzory jízdních dokladů ČD. platných na autobusové lince AE Vzory jízdních dokladů ČD platných na autobusové lince AE Stav k 15. 6. 2014 POSTUP PŘI KONTROLE JÍZDNÍCH DOKLADŮ 3 1. JÍZDENKY VYSTAVENÉ NA STANDARDNÍCH TISKOPISECH 3 1.1 Jednosměrná jízdenka pro všechny

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. PK-Tarif

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. PK-Tarif ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ PK-Tarif Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Tarif a tarifní zásady 1) Pro účely Tarifu PID se pásmo 0 a pásmo B: 1 b. a) ID otázky: 3674 a) pro jednotlivé jízdné započítávají samostatně

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující. Jednotný regionální dopravní systém, založený na

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující. Jednotný regionální dopravní systém, založený na 7.12.2010 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována především jako návazná

Více

TARIF PRO MHD V PARDUBICÍCH

TARIF PRO MHD V PARDUBICÍCH TARIF PRO MHD V PARDUBICÍCH Obsah I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. DEFINICE POJMŮ III. ZLEVNĚNÁ A BEZPLATNÁ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH IV. DALŠÍ PODMÍNKY PŘEPRAVY CESTUJÍCÍCH V. DRUHY PARDUBICKÉ KARTY VI. VRÁCENÍ JÍZDNÉHO

Více

PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s.

PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s. PLATEBNÍ KARTY PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/14 Obsah: 1. Všeobecné informace...3 2. Placení prostřednictvím Karty na internetu...3 3. 3D Secure...4 3.1.

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů.

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. On-line nákup/rezervace vstupenek Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. Důležité upozornění!

Více

ČÁST DRUHÁ Obchodní podmínky vydavatele

ČÁST DRUHÁ Obchodní podmínky vydavatele OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PRO ÚHRADU JÍZDNÉHO Platí pro elektronické peněžní prostředky vydané společností Okresní autobusová doprava Kolín,s.r.o. (dále

Více

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Obsah 1 registrace a příhlášení... 3 2 co dělat po přihlášení uživatelské rozhraní... 4 3 Dobití kreditu... 5 4 Naplnění kontaktního adresáře...

Více

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS PŘIHLÁŠENÍ A ZÁKLADNÍ NABÍDKA 1. PŘEDSEDA - přihlášení do systému (Obr. 1 a 2) Úvodní stránka www.horosvaz.cz - horní šedá lišta - PŘEDSEDA (Obr. 1) Vyplňte přihlašovací

Více

Návod pro využívání ODISky

Návod pro využívání ODISky Návod pro využívání ODISky ODISka je jediným vzájemně uznávaným elektronickým platebním prostředkem u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu v rámci integrovaného dopravního systému Moravskoslezského

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

Obchodní podmínky pro Online předprodej jízdních tarifů ve Ski centru Říčky v Orlických horách

Obchodní podmínky pro Online předprodej jízdních tarifů ve Ski centru Říčky v Orlických horách Obchodní podmínky pro Online předprodej jízdních tarifů ve Ski centru Říčky v Orlických horách OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti SKI KLUB Ústí nad Orlicí, spol. s r.o., se sídlem Ski centrum 239,

Více

Otázky z problematiky TR 10 pro zaměstnance se zkouškou O-04a

Otázky z problematiky TR 10 pro zaměstnance se zkouškou O-04a Page 1 of 5 PROCESNÍ LISTY ČÍM SE ŘÍDÍME POKYNY A INFORMACE NOVINKY KONTAKTY Úvod / Pokyny a informace / Příprava na zkoušky / Testové otázky osobní přepravy TESTOVÉ OTÁZKY OSOBNÍ PŘEPRAVY Otázky z problematiky

Více

Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od

Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od Tarifní a přepravní podmínky Městské hromadné dopravy Orlová platné od 01.09.2018 A. Linky městské hromadné dopravy (MHD) číslo 878501-505 I. Ceny jízdného včetně DPH a) Jednotlivé jízdné ORLOVÁ XL ODISka

Více

Internetový portál Come Automaty

Internetový portál Come Automaty Manuál pro kartový účet Autor dokumentu: Roman Banar Verze dokumentu: 1.0 (20.1.2009) Status dokumentu: Dokončeno Obsah 1 Kartový účet...3 1.1 Přihlášení do kartového účtu...3 1.2 Historie operací...3

Více

Pokud při práci s aplikací narazíte na jakékoliv chyby nebo nesprávné údaje, napište nám prosím na adresu

Pokud při práci s aplikací narazíte na jakékoliv chyby nebo nesprávné údaje, napište nám prosím na adresu Obsah A. Online uzavření smlouvy... 2 A.1. Identifikační a kontaktní údaje účastníka... 2 A.2. Investiční dotazník... 3 A.3. Parametry spoření... 4 A.4. Doplňující údaje... 6 A.5. Dokončení návrhu... 7

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

Prezentace pro konferenci Smart city Brno

Prezentace pro konferenci Smart city Brno Prezentace pro konferenci Smart city Brno - Česká spořitelna, a.s. CHYTRÁ řešení v dopravě, Brno Vývoj odbavení cestujících Včera Dnes Zítra PAPÍROVÉ JÍZDENKY DOPRAVNÍ KARTY, SMS BANKOVNÍ KARTY, MOBILNÍ

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více

Pokud při práci s aplikací narazíte na jakékoliv chyby nebo nesprávné údaje, napište nám prosím na adresu

Pokud při práci s aplikací narazíte na jakékoliv chyby nebo nesprávné údaje, napište nám prosím na adresu Obsah A. Online uzavření smlouvy... 2 A.1. Identifikační a kontaktní údaje účastníka... 2 A.2. Investiční dotazník... 3 A.3. Parametry spoření... 4 A.4. Doplňující údaje... 6 A.5. Dokončení návrhu... 7

Více

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet Tento stručný návod vám ukáže: 1. jak postupovat při registraci do CitiManager a) Pouze pro stávající držitele karet, kteří používají online výpisy b) Pouze pro držitele karet, kteří používají papírové

Více

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?...

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... Jak pracovat na fóru Adresa fóra je www.iruv.cz/forum Registrace na fóru... 2 Jak vložit nový příspěvek... 3 Časté otázky k funkcím fóra... 5 Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... 5

Více

Sbírka tipů pro SERVIS 24

Sbírka tipů pro SERVIS 24 Sbírka tipů pro SERVIS 24 AKTIVACE LIMITY 3D SECURE SMS PIN Obsah Aktivace elektronického výpisu... 1 Změna limitů u platební karty... 2 Oblíbené položky... 3 Zrychlené převody... 4 Recyklace plateb...

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. IDS JMK Poseidon. Návod k použití. verze 4.1

INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. IDS JMK Poseidon. Návod k použití. verze 4.1 INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE IDS JMK Poseidon Návod k použití verze 4.1 Platí k 1. 9. 2018 OBSAH OBSAH... 2 INFORMACE K APLIKACI... 3 INSTALACE... 3 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 PO SPUŠTĚNÍ...

Více

CO JE VODAFONE EPOKLADNA?

CO JE VODAFONE EPOKLADNA? CO JE VODAFONE EPOKLADNA? Elektronický prodejní systém využívající různé platební metody. Řešení pro živnostníky, drobné obchodníky a prodejny. Vodafone epokladna : Hlavní strana VÝHODY V KOSTCE: Elektronicky

Více

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Obsah 1. Pravidla používání Rezervačního systému...2 1.1. Registrace do RS...2 1.1.1. Registrace klubových členů...2 1.1.2.

Více