České dráhy, a.s. leden březen 2018 Zadání testových otázek k pravidelnému přezkoušení zvláštní odborné způsobilosti dopravce ČD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "České dráhy, a.s. leden březen 2018 Zadání testových otázek k pravidelnému přezkoušení zvláštní odborné způsobilosti dopravce ČD"

Transkript

1 Jaký bude postup doprovodu vlaku v čase odjezdu po výpravě vlaku výpravčím? Souprava vlaku má centrální ovládání dveří strojvedoucími, ale jen zadní motorový vůz je obsazen vlakovou četou: Jakým způsobem oznámí strojvedoucí zadní jednotky strojvedoucímu předního HV ř. 714 připravenost k odjezdu? Strojvedoucí vlaku s přepravou cestujících bez centrálního ovládání dveří strojvedoucím obdržel návěst "Souhlas k odjezdu". Dveře, ze kterých vlaková četa dává návěst zůstávají stále otevřené. Strojvedoucí se s vlakem rozjet: Strojvedoucí v čase pravidelného odjezdu po provedené výpravě vlaku dá vlakové četě návěst "Výzva strojvedoucího" přes zpětné zrcátko. Vlaková četa nereaguje. Strojvedoucí dále postupuje takto:" Vlak vedený HV ř. 810 zastavil pro výstup a nástup cestujících ve 22:42 hod. ve stanici s výlukou dopravní služby výpravčího. V čase pravidelného odjezdu postupuje strojvedoucí takto: Za jízdy elektrického hnacího vozidla dojde ke ztrátě napětí v troleji a lokomotiva nesignalizuje závadu sběrače. Jak bude strojvedoucí dále postupovat? Při jízdě elektrického hnacího vozidla strojvedoucí zjistí rozkmitání troleje a ztrátu napětí v troleji. Další postup strojvedoucího bude: Jak bude strojvedoucí postupovat při jízdě elektrického hnacího vozidla úsekem s napěťovou výlukou označeným dle obrázku? Strojvedoucí vede vlak kategorie Ex s dopravní hmotností 601t. Po ztrátě napětí v troleji s vlakem zastaví, zkontroluje stav trakčního vedení a ohlásí zastavení výpravčímu. Kdy strojvedoucí uvede vlak do pohybu?

2 Strojvedoucí vjíždí do stanice. V úrovni vjezdového návěstidla uvidí přenosné návěstidlo s návěstí "Stáhněte sběrač" (oranžová deska). Na písemném rozkaze není v této stanici žádná výluka trakčního vedení uvedena. Jak bude strojvedoucí postupovat? Vlak zastavil u oddílového návěstidla AB s návěstí "Stůj". Smí vlak pokračovat v další jízdě? Vlak se blíží k oddílovému návěstidlu AB s návěstí "Stůj". Oddílové návěstidlo je opatřeno štítem Op. Jakým způsobem bude vlak pokračovat v další jízdě? Vlak se blíží k oddílovému návěstidlu AB, které je zhaslé a současně na návěstním opakovači svítí zelené světlo. Jakým způsobem bude strojvedoucí postupovat?

3 Vlak zastavil před oddílovým návěstidlem AB s návěstí "Stůj". V následujícím prostorovém oddílu je výhybka odbočující ze širé tratě. Za jakých podmínek a jakým způsobem může vlak pokračovat v jízdě? Vlak zastavil u oddílového návěstidla AB se štítem Op, které je zhaslé a na návěstním opakovači nesvítí žádné světlo. Jak bude strojvedoucí postupovat? Platí pro PMD krycí návěstidlo? Jaká je rychlost PMD pro uváznutý vlak na trati, když není známa jeho kilometrická poloha? Jak musí být PMD označen? Musí být strojvedoucí PMD informován o vjezdu na obsazenou kolej? Kdo je při objíždění soupravy vlaku zaměstnancem řídícím posun? Jakým způsobem jede strojvedoucí při posunu? O jaký posun se jedná při objíždění soupravy vlaku? Objížděná souprava, zajištěná odvětraným brzd. potrubím, může být spolehlivě zajištěna proti ujetí nejdéle: Hnací vozidlo ř. 814 odstupuje v ŽST Baníkov od vlaku 9800 do depa. Kdo je zaměstnancem řídícím posun? V hranicích depa stojí lokomotiva jedoucí na vlak. Kdo je zaměstnancem řídícím posun? Po příjezdu vlaku do stanice Dukla odstupuje hnací vozidlo do depa. S kým strojvedoucí sjednává posun? Strojvedoucí zastavil v cílové ŽST Borišov a je nutno provést posun s posunovou četou. Ze kterého dokumentu strojvedoucí zjistí, kdo je povinnen sjednat posun s výpravčím?

4 V nácestné stanici Križná je nutno odstavit z vlaku druhý vůz za lokomotivou. Doprovod vlaku nemá v této stanici znalost místních poměrů pro posun. Lze toto odstavení provést? Strojvedoucí při spatření této návěsti: Po projetí odjezdového návěstidla v poloze "Stůj" z důvodu náhlé změny návěstního znaku je strojvedoucí povinen: Při srážce vlaku se zvěří nedošlo ke zranění osob ve vlaku, ale došlo k poškození a neschopnosti vozidla. Strojvedoucí je povinen: Provádí se zkouška funkce dvojité zpětné záklopky v rámci provedení ZBHV před uvedením odstaveného HV (se dvěma stanovišti) do pohybu? Vykonává se zkouška funkce dvojité zpětné záklopky na stanovišti řídícího vozu v soupravě vlaku? Strojvedoucí měl klíče od odstaveného HV nepřetržitě u sebe. Kdy se ZBHV nemusí vykonat? Kdy se u HV provádí ověření přilehnutí brzdových špalíků ke kolům? Vykonává se pravidelně zkouška těsnosti na soupravách vlaků osobní dopravy? Jak často se provádí ÚZB u ucelených jednotek? Je součástí ÚZB zkouška správné funkce vyššího stupně brždění? Jaká zkouška brzdy se provádí při rozpojení vlaku na více než dvou místech?

5 Jaká je nová stanovená rychlost vlaku pro vlak Os 6281 v úseku Pardubice hl.n. - Moravany? Jaká je nová stanovená rychlost vlaku pro vlak Os 5025 v úseku Pardubice hl.n. - Moravany? Jakou nejvyšší rychlostí smí vlak R 884 jet v úrovni hl. návěstidla s návěstí "Výstraha"?

6 Jaká je nová stanovená rychlost vlaku pro vlak Os 6514 v úseku Žatec západ - Postoloprty? Kdy provádí strojvedoucí funkční zkoušku zařízení TRS (vozidlové radiostanice)? Strojvedoucímu se nepodařilo provést zkoušku spojení kódovaným hlášením "D" u rádiovníku s návěstí "Přepněte kanálovou skupinu - 65". Jaký bude jeho další postup? Volací čísla pro adresné zkrácene volby v systému GSM-R strojvedoucí nalezne: Jaké údaje (FN a FC) nastaví strojvedoucí HV na radiostanici v systému GSM- R při posunu z depa na vlak? Jaký bude postup strojvedoucího, který nezná po ukončení jízdy vlaku další nasazení HV a radiostanici má zaregistrovanou v systému GSM-R? Jaké volací číslo použije strojvedoucí pro volání hnacího vozidla Českých drah, a.s v systému GSM-R? Jaký bude postup strojvedoucího po příjezdu vlaku 692 do konečné stanice, kde bude lokomotiva od vlaku v režimu GSM-R posunovat do depa? V jakých případech bude nastaven na radiostanici v systému GSM-R funkční kód 05? Souhlas k posunu rádiovým zařízením pro vlak Os 6543 stojící na třetí koleji ve stanici Jeníkov zní: Souhlas k posunu staničním rozhlasem pro 1. zálohu stojící na páté koleji ve stanici Lány zní: Jak zní závazné slovní znění pro výpravu vlaku rádiovým zařízením, který stojí na třetí koleji ve stanici Eden? Jak zní závazné slovní znění pro výpravu vlaku 6509 danou ústně (osobně), který stojí na první koleji ve stanici Háje?

7 Za jízdy vlaku Os 2020 dojde u HV s elektronickým rychloměrem k poruše rychloměru za zastávkou Chodov. Kam až smí vlak pokračovat v jízdě? Za jízdy vlaku R 732 za ŽST Bazaly dojde k poruše radiostanice a strojvedoucí se nemůže spojit s výpravčím (dispečerem) jiným způsobem. Jak bude strojvedoucí postupovat? Za ŽST Bazaly dojde k poruše vlakového zabezpečovače a na stanoviště strojvedoucího nemůže přijít jiná osoba. Jak bude strojvedoucí pokračovat další v jízdě? HV má poruchu VZ. Na stanoviště strojvedoucího přichází člen obsluhy vlaku (p. Novák). Jak provede strojvedoucí zápis do Knihy předávky HV? V průběhu jízdy prostorovým oddílem kódované tratě dojde k náhlé změně světla na návěstním opakovači, a to ze žlutého na červené. Nejedná se o krátkodobé prokmitnutí červeného světla a na další návěstidlo není vidět. Strojvedoucí bude dále postupovat takto: Jakým průkazem se musí osoba požadující jízdu na stanovišti strojvedoucího hnacího vozidla strojvedoucímu prokázat? Kolik osob smí být přítomno na stanovišti strojvedoucího z něhož je hnací vozidlo řízeno?

8 Strojvedoucí odstaví lokomotivu vybavenou jednou ruční brzdou ve stanici na manipulační koleji, jejíž spád je 5. Jak bude vozidlo zajištěno proti ujetí? Strojvedoucí odstaví lokomotivu vybavenou dvěma ručními brzdami ve stanici na manipulační koleji, jejíž spád je 5. Jak bude vozidlo zajištěno proti ujetí? Strojvedoucí odstaví lokomotivu vybavenou dvěma ručními brzdami v obvodu DKV. Jak provede zajištění vozidla proti ujetí? Dojde-li za jízdy vlaku Os 2020 u HV s mechanickým rychloměrem k poruše rychloměru za zastávkou Chodov. Kam smí vlak pokračovat v jízdě? Na jakém vozidle se provede ověření ovládání průběžné brzdy vlaku, pokud došlo k přidání obsazeného HV na konec vlaku a propojení hlavního potrubí? Jak provede strojvedoucí zkoušku spojení v systému GSM-R? Vlak zastavil ve stanici Praha-Libeň. V jaký čas může odjet? Vlak zastavil v Odb Brno-Židenice z. V jaký čas může odjet?

9 V TJŘ vlaku s přepravou cestujících je před časovým údajem příjezdu do Hradčovic uvedena značka "+". Co tato značka pro strojvedoucího znamená? V TJŘ je ve sloupci 2 symbol "výpravky". Symbol "výpravky" pro strojvedoucího znamená? Ve sloupci 2 TJŘ za názvem stanice Opatov je uvedena značka "3>". Jakou nejvyšší dovolenou rychlostí může strojvedoucí jet v červeně vyznačeném úseku? Při převzetí písemného rozkazu zjistí strojvedoucí neúplnost některého údaje. Jak může provést výpravčí opravu písemného rozkazu? Výpravčí doručí na hnací vozidlo písemný rozkaz. Jak bude postupovat strojvedoucí? Souprava vlaku je složena z přípřeže, vlakové a postrkové lokomotivy. Na HV je doručen písemný rozkaz o jízdě odklonem. Kdo zpraví ostatní strojvedoucí o jízdě vlaku odklonem?

10 Při kontrole chodu soupravy za jízdy průvan vynesl písemný rozkaz z okna kabiny a strojvedoucí si nepamatuje obsah písemného rozkazu pro další úsek. Jaký bude jeho další postup? Je ruční přivolávací návěst (RPN) rozkazem k odjezdu vlaku? Vlak stojí před návěstidlem S1 a je čas odjezdu. Ve stanici je povolena výprava vlaku návěstí hlavního návěstidla. Může strojvedoucí uvést vlak do pohybu? Sunutý vlak je připraven k odjezdu ze stanice Bálkov. Jaká musí být splněna podmínka, aby mohl strojvedoucí vedoucího hnacího vozidla dát v čase odjezdu návěst "Výzva k pohotovosti" nebo "Výzva strojvedoucího"?

11 Sunutý vlak je připraven k odjezdu ze stanice Bálkov a na odjezdové návěstidlo doprovod vlaku nevidí. Jaká musí být splněna podmínka, aby mohl strojvedoucí vedoucího hnacího vozidla dát v čase odjezdu návěst "Výzva k pohotovosti" nebo "Výzva strojvedoucího"? Jaké návěsti pomocí telekomunikačního zařízení předává strojvedoucímu vedoucího hnacího vozidla zaměstnanec v čele sunutého vlaku? Strojvedoucí za jízdy zpozoruje světelný výstražný terč s návěstí "Pracovní místo, pískejte". Kam až bude dávat návěst "Pozor"? Jak zajistíte soupravu vlaku proti ujetí na širé trati při neschopnosti hnacího vozidla (porucha kompresoru)? Při odstavení osobních vozů a zajištění proti ujetí započítáváme brzdící váhu podle kterého údaje na voze? Jaký bude další postup, pokud nemůžeme na voze přečíst údaj o hodnotě brzdící váhy ruční brzdy?

12 Jaký bude správný postup doprovodu vlaku před odjezdem vlaku ze zastávky v obvodu stanice. HV je řady 810, obsluha vlaku je u dveří vedle strojvedoucího a návěsti si budou uvedení zaměstnanci předávat ústně: Oddílová návěstidla AH mají označovací pás barvy: Strojvedoucí zastavil u oddílového návěstidla AH doplněného návěstí "Očekávejte otevřený přejezd". Po zastavení vlaku a uplynutí doby 10 minut nelze navázat kontakt ani s jedním výpravčím. Jaký bude další postup strojvedoucího? Jaký bude postup strojvedoucího po zastavení u oddílového návěstidla AH s návěstí "Stůj"? Jaký bude postup strojvedoucího po zastavení u zhaslého oddílového návěstidla AH?

13 V ŽST Mrákoty nelze z důvodu poruchy obsluhovat odjezdové návěstidlo L2. Výpravčí pouze zpraví strojvedoucího telekomunikačním zařízením takto: "Návěstidlo L2 se neobsluhuje. Vlak 9998 v Mrákotech z druhé koleje do Chvojkovic odjezd." Uvede strojvedoucí vlak do pohybu? Vlak s přepravou cestujících vjíždí do stanice Liptákov na návěst "Výstraha" vjezdového návěstidla. Na odjezdovém návěstidle platném pro jednu kolej je návěst "Přivolávací návěst". Jak bude strojvedoucí postupovat?

14 Vlak s přepravou cestujících zastavil ve stanici Chvojkovice. Cestové návěstidlo Sc 1 je v poruše. Strojvedoucí obdrží od výpravčího všeobecný písemný rozkaz tohoto znění: "Návěstidlo Sc1 se neobsluhuje. Vlak 1391 odjezd." Bude se jím strojvedoucí řídit? Strojvedoucí zjistí poruchu vozidlové radiostanice v systému GSM-R. Jak bude dále postupovat? Při posunu bez posunové čety (kromě posunu speciálního HV) se výhybky přestavují podle pokynů? Jak musí být při vzdálení se z kabiny strojvedoucího při střídání na ose zajištěna souprava vlaku proti ujetí? Vzdálením se z kabiny strojvedoucího se rozumí stav, kdy: Kdy smí strojvedoucí zavést pasivní odstavení HV? Jaká musí být splněna podmínka na HV při zavedení pasivního odstavení HV? Jízda vlaku kolem odjezdového návěstidla je dovolována návěstí "Ruční přivolávací návěst" a vlak byl vypraven jíným způsobem než návěstí hlavního návěstidla. Jakým způsobem jízdy strojvedoucí pojede?

15 Jakou rychlostí pojede vlak dle obrázku (max. rychlost ř. 844 je 120 km/h) v úseku A od návěsti "Traťová rychlost"? Vlak Os stojí na zastávce na širé trati, která má přístup na nástupiště pomocí úrovňového přejezdu, který je v činnosti. Po 1. TK proti správnému směru ho předjíždí Ex 51. Jaký bude postup strojvedoucího Ex 51 při průjezdu zastávkou až k přejezdu? Vlak s přepravou cestujících stojí ve stanici označené v TJŘ symbolem "výpravky" v prostoru pro výstup a nástup cestujících. Cestové návěstidlo platné jen pro jednu kolej, na které tento vlak stojí, návěstí "Přivolávací návěst". Je pro strojvedoucího návěst "Přivolávací návěst" rozkazem k odjezdu?

16 Vlak s přepravou cestujících stojí ve stanici, která nemá ve sloupci 2 TJŘ žádnou značku. Cestové návěstidlo platné jen pro kolej, na které tento vlak stojí, návěstí návěst "Přivolávací návěst". Je tato návěst pro strojvedoucího rozkazem k odjezdu? Vlak odjíždí ze stanice kolem cestového návěstidla s návěstí "Přivolávací návěst". Na následujícím hlavním návěstidle je návěst dovolující jízdu. Pojede strojvedoucí podle rozhledových poměrů? Vlak vjíždí do stanice kolem vjezdového návěstidla s návěstí "Přivolávací návěst". Na následujícím hlavním návěstidle je návěst dovolující jízdu. Jakou maximální rychlostí může jet strojvedoucí v úseku od námezníku k následujícímu hlavnímu návěstidlu (červeně označeno)? PMD při návratu z trati musí zastavit nejdále:

17 Nepředpokládaný návrat vlaku (PMD) z trati je bez souhlasu výpravčího: Jaká je stanovená rychlost vlaku pro vlak R 1543 v úseku Č. Budějovice Velešín město? Brzdící váha vlaku je 100 tun při jeho hmotnosti 200 tun. Korekční součinitel kappa je roven 1. Jaké je skutečné brzdící procento vlaku? Strojvedoucí vede vlak na trati s automatickým blokem dle svého TJŘ nejvyšší stanovenou rychlostí 160 km/h a vzhledem ke skutečným brzdícím procentům rozkládá svoji zábrzdnou dráhu na dvě zábrzdné vzdálenosti. Na návěstním opakovači se po minutí oddílového návěstidla AB rozsvítí žluté světlo. Na jakou novou rychlost musí strojvedoucí snížit rychlost vlaku u následujícího oddílového návěstidla AB? Na oddílovém návěstidle AH doplněného štítem Op svítí návěst "Stůj" a strojvedoucí se nemůže dorozumět s výpravčím. Jak bude strojvedoucí postupovat? Úsek Bálkov - Crkov je dvoukolejná trať. Lze uvedený úsek pojíždět proti správnému směru?

18 Úsek Bálkov - Crkov je dvoukolejná trať. Lze uvedený úsek pojíždět proti správnému směru? Strojvedoucí na trati s pravostranným provozem projíždí stanicí Ďolíček. Vlaková cesta je postavena na 2. TK ve směru Střelnice. Jaký bude další postup strojvedoucího, pokud není zpraven žádným písemným rozkazem? Strojvedoucí zjistil za jízdy na trati požár ve vlaku. Jak bude dále postupovat? Strojvedoucí není zpraven žádným písemným rozkazem o zhoršených povětrnostních poměrech a za jízdy vlaku zjistí, že dochází k pohybu větví stromů a silnému nárazovému větru. Jaký bude jeho další postup? Do jaké polohy se přestaví přestavovače brzdy na vlacích osobní dopravy? Musí být strojvedoucí zpraven o platnosti vjezdového návěstidla umístěného u nesprávné koleje při jízdě po nesprávné koleji? Předpis určuje povinnosti pro doprovod vlaku. Kterých zaměstnanců se tyto povinnosti týkají? Na širé trati je umístěná výhybka, která není kryta krycím návěstidlem. Jakou rychlostí může být pojížděna při jízdě podle rozhledových poměrů?

19 Čím se řídí strojvedoucí vlaku jedoucího po objízdné trase? Jaký pokyn dává návěst přejezdníku? V modrém úseku mezi přejezdníkem a přejezdem vlak mimořádně zastaví. Jak pojede strojvedoucí k přejezdu? Na trati jsou umístěny horní a dolní rychlostníky N. Který rychlostník platí pro vlak dle obrázku?

20 Strojvedoucí vlaku byl zpraven písemným rozkazem se zněním: "Automatické hradlo je poroucháno. Do Suché pojedete v mezistaničním oddílu. Oddílové návěstidlo automatického hradla v km 37,071 pro vaši jízdu neplatí." Jaký bude další postup strojvedoucího? Výchozí vlak je sestaven z následující soupravy. Strojvedoucímu vedoucího hnacího vozidla byla doručena vlaková dokumentace, kde je uveden tento text: "Ve vlaku jsou zařazena dvounápravová vozidla lehké stavby". Jaký bude postup strojvedoucího při další jízdě? Jakým způsobem se musí zajistit prázdná odstavená souprava na dopravní koleji na spádu 1? Jakým způsobem se musí zajistit jeden odstavený vůz na dopravní koleji na spádu 1? Jakým způsobem zajistíte odstavenou soupravu na dopravní koleji na spádu 18. Souprava má celkovou hmotnost 400 tun, brzdící váha jedné ruční brzdy je 19 tun a předepsaná brzdící procenta pro spád 18 je 5%:

21 Strojvedoucí obdržel od výpravčího tuto informaci: "Výpravčí Kotlíkov, pro lok. od vlaku ze čtvrté koleje vyjedeme na slatinské zhlaví za Se11 a najedeme na první koleji na vlak Posun dovolen od 10:30 do 10:45 hod. Funkční kód RDST 04.". Strojvedoucí kvůli mlze nevidí na návěst nejbližšího hlavního návěstidla. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucí bude po zastavení vlaku odstupovat do depa a obdržel od posunovače tuto informaci: "Lokomotiva od vlaku 9890 na druhé koleji je odvěšená". Strojvedoucí s výpravčím nekomunikoval. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucí bude po zastavení vlaku odstupovat do depa. Po výstupu cestujících se změní návěst nejbližšího hlavního návěstidla z návěsti "Stůj" na návěst "Posun dovolen". Komunikace mezi výpravčím a strojvedoucím neproběhla. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucí obdržel od výpravčího tuto informaci: "Výpravčí Baníkov, pro motor od vlaku ze čtvrté koleje vyjedeme na slatinské zhlaví za Se22 a najedeme na první koleji na vlak Posun dovolen od 10:30 do 10:45 hod. Funkční kód RDST 04.". Jaký bude další postup strojvedoucího?

22 Jak je zpraven zaměstnanec řídící posun o poruše PZZ při posunu přes přejezdy s poruchou PZZ? O posunu bez posunové čety rozhoduje: Kolik vozidel smí být sunuto při posunu bez posunové čety? PMD se uskutečňuje z důvodu zjištění volnosti a průjezdnosti tratě. Smí tento PMD přepravovat cestující? PMD jedoucí pro uvázlý vlak, jehož kilometrická poloha je uvedena v písemném rozkaze může jet v úseku posledních 1000 m před místem uváznutí rychlostí nejvíce: Jak bude zpraven strojvedoucí PMD, pokud mají pro odjezd PMD ze stanice platit návěsti odjezdových (cestových) návěstidel? PMD se blíží ke krycímu návěstidlu s návěstí "Stůj". Platí krycí návěstidlo pro PMD? PMD se blíží k oddílovému návěstidlu s návěstí "Stůj". Platí oddílové návěstidlo pro PMD? Jak bude strojvedoucí jednat při jízdě PMD k oddílovému návěstidlu s návěstí "Stůj", které je doplněno návěstí "Očekávejte otevřený přejezd"? Strojvedoucí: Strojvedoucí obdrží od výpravčího písemný rozkaz: "Z ŽST Benákov do ŽST Holov jedete odklonem přes Kosmonosy.". Strojvedoucímu není dodán nový TJŘ pro tuto trasu. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucí jede v úseku Krakovec - Krašov podle tabulky 5a SJŘ. Je vlak ve všech stanicích na trase zastavující nebo projíždějící? Strojvedoucí obdrží od výpravčího písemný rozkaz: "Z ŽST Benákov do ŽST Holov jedete odklonem přes Kosmonosy. Z ŽST Benákov do ŽST Holov použijte TJŘ vlaku 10124". Jaký bude postup strojvedoucího při další jízdě? Strojvedoucí byl zpraven písemným rozkazem o mimořádné jízdě se staženými sběrači: "Ve Velimi při vjezdu projeďte beznapěťový úsek se staženými sběrači.". Jak bude strojvedoucí postupovat při jízdě kolem přenosných návěstidel pro elektrický provoz?

23 Jakou značkou se vyznačují pravidelné vjezdy na obsazenou kolej v tabelárním jízdním řádu příslušného vlaku? Jakým způsobem musí být strojvedoucí zpraven o mimořádném vjezdu na obsazenou kolej? Vlak byl po odjezdu od nástupiště zastaven návěstí "Stůj, zastavte všemi prostředky". Za jakých podmínek může vlak pokračovat v další jízdě? Strojvedoucí u výchozího vlaku nevidí návěst nejbližšího hlavního návěstidla. V TJŘ ve sloupci 2 není uvedena žádná značka. Jaký bude další postup strojvedoucího v čase odjezdu? Strojvedoucí u výchozího vlaku nevidí návěst nejbližšího hlavního návěstidla a na návěstním opakovači svítí zelené světlo. V TJŘ ve sloupci 2 není uvedena žádná značka. Jaký bude další postup strojvedoucího v čase odjezdu?

24 Strojvedoucí vjel do stanice kolem vjezdového návěstidla s návěstí "Volno" a zastavil s vlakem ve stanici tak, že nevidí návěst nejbližšího hlavního návěstidla. V TJŘ ve sloupci 2 není uvedena žádná značka. Jaký bude další postup strojvedoucího v čase odjezdu? Vlak Os 5555 stojí mimo prostor pro výstup a nástup cestujících a je připraven k odjezdu ze stanice Pavlíkov. Může strojvedoucí po změně návěstního znaku odjezdového návěstidla s vlakem ze stanice odjet? Vlak Sp 1998 je po mimořádném zastavení připraven k odjezdu ze stanice Božkov. Strojvedoucí neodjistil centrálně ovládané dveře. Může strojvedoucí ze stanice odjet, pokud odjezdové návěstidlo je v poloze dovolující jízdu?

25 Vlak Sp 1998 je po mimořádném zastavení připraven k odjezdu ze stanice Božkov. Jedná se o vlak bez centrálního ovládaní dveří strojvedoucím. Vlak musí být ze stanice vypraven: Vlak Sv 9999 je připraven k odjezdu ze stanice Pavlíkov. Vlak musí být ze stanice vypraven: Jak zní text písemného rozkazu, kterým výpravčí uskuteční výpravu vlaku 2598? Je-li strojvedoucímu přidělen pilot, musí být i on zpraven o obsahu písemného rozkazu? Strojvedoucí potřebuje ohlásit mimořádnou událost, která vznikla na širé trati. Základní ani náhradní rádiové spojení nelze pro poruchu použít. Strojvedoucí je nucen použít nouzové spojení pomocí mobilního telefonu. Ze kterého dokumentu zjistí telefonní číslo na ohlašovací pracoviště?

26 Jakou návěst na odjezdovém návěstidle musí očekávat strojvedoucí projíždějícího vlaku ve stanici Lhota. Odjezdové návěstidlo S1 není předvěstí dalšího hlavního návěstidla: Jakou návěst na odjezdovém návěstidle musí očekávat strojvedoucí projíždějícího vlaku ve stanici Lhota. Odjezdové návěstidlo S3 není předvěstí dalšího hlavního návěstidla: Jakou návěst na odjezdovém návěstidle musí očekávat strojvedoucí zastavujícího vlaku ve stanici Lhota? Vlak vjíždí na obsazenou kolej. Odkud musí strojvedoucí dodržet podmínky jízdy podle rozhledových poměrů?

27 Kde se používá Rozkaz Z? Jak je prováděn návrat vlaku z trati, který zcela opustil obvod stanice? Jakou rychlostí může jet strojvedoucí v obvodu stanice s výlukou dopravní služby výpravčího, svítí-li na hlavních návěstidlech tato návěst? Vlak Os 9898 stojí v ŽST Pavlíkov. Za jakých podmínek uvede strojvedoucí vlak do pohybu nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ: Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Za jakých podmínek uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ:

28 Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ? Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB. Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Strojvedoucí již má splněny všechny podmínky pro odjezd vlaku. Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB. Musí jet strojvedoucí podle rozhledových poměrů? Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ? Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB. Vlak Os 9999 stojí v ŽST Pavlíkov. Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ. Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB.

29 Vlak Ex 99 stojí v ŽST Božkov. Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ. Vlak odjíždí na trať vybavenou oddílovými návěstidly AB: Jakou maximální rychlostí a jakým způsobem pojede strojvedoucí v situaci dle obrázku: Jakou maximální rychlostí a jakým způsobem pojede strojvedoucí v situaci dle obrázku:

30 Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Strojvedoucí obdržel písemný rozkaz: "Návěstidlo S1 se neobsluhuje po rozkazu k odjezdu smíte odjet.". Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ. Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB: Vlak Os 8898 stojí v ŽST Krašov. Strojvedoucí obdržel písemný rozkaz: "Návěstidlo S1 se neobsluhuje. Vlak 8898 z první koleje do Týřova odjezd.". Za jakých podmínek a jakou maximální rychlostí uvede strojvedoucí vlak do pohybu, nastal-li již čas odjezdu vlaku dle TJŘ. Vlak odjíždí na trať nevybavenou oddílovými návěstidly AB: Vlak s přepravou cestujících mimořádně zastaví ve stanici. Po zastavení vyrozumí výpravčí strojvedoucího o příčině zastavení. Jaký bude další postup strojvedoucího? Závazné slovní znění pro návěst "Stůj, zastavte všemi prostředky" danou radiostanicí pro konkrétní vlak je:

31 Závazné slovní znění pro návěst "Stůj, zastavte všemi prostředky" danou radiostanicí pro konkrétní traťový úsek je: Jak dá strojvedoucí pomocí radiostanice pokyn jinému vlaku k najetí na vozidlo? Jak dá signalista strojvedoucímu při posunu bez posunové čety návěst "Posun dovolen" pomocí radiostanice? Zkoušku spojení v TRS provádí strojvedoucí hnacího vozidla kódovaným hlášením: Co je simplexní kanál? Po nástupu na HV se strojvedoucímu nepodařilo provést zaregistrování čísla vlaku s funkčním kódem a systém GSM-R není v poruše. Jaký bude jeho další postup? Samostatný mot. vůz přijel jako vlak Os 5309 do obratové ŽST v systému GSM- R a dále se bez provedení posunu vrací zpět pod číslem vlaku Os Od koho obdrží strojvedoucí pokyn ke změně čísla vlaku a funkčního kódu? Jaké volací číslo zadá strojvedoucí při volání v systému GSM-R pokud volá vedoucí hnací vozidlo vlaku 1900? Jaké volací číslo zadá strojvedoucí při volání v systému GSM-R pokud volá vedoucí hnací vozidlo PMD ? Vlak přijel do ŽST v systému GSM-R. Strojvedoucí po zastavení v ŽST bude posunovat v simplexním kanále. Jak bude postupovat? Strojvedoucí vedoucího hnacího vozidla, z něhož je ovládáno brzdění při PMD, zadá na radiostanici v systému GSM-R: Jakými čísly vlaku a funkčními kódy se strojvedoucí soupravy vlaku dle obrázku zaregistrují v systému GSM-R? Strojvedoucí vlaku je zpraven písemným rozkazem: "Nepředvěstěná pomalá jízda: Orlík 2. staniční kolej km 89,6-89,9 = 30 km/h.". Jakou návěst vztahující se k této pomalé jízdě strojvedoucí očekává? Pokud byl vlak zastaven dálkově radiovým zařízením TRS, jaký symbol rutinního příkazu svítí na displeji radiostanice? Volací číslo vozidlové radiové stanice v TRS vedoucího hnacího vozidla vlaku 951 je: Na jaký výkon nesmí být přistaveno HDV s poruchou rychloměrné soupravy? Jaké základní veličiny registruje registrační rychloměr? Jaké údaje musí vždy strojvedoucí zadat do elektronického rychloměru?

32 Vlak projíždí stanicí Chválkov. Tato stanice má ve sloupci 2 TJŘ symbol "N". Jakou nejvyšší dovolenou rychlostí může strojvedoucí jet? Jak bude postupovat strojvedoucí, dojde-li ve stanici obsazené výpravčím k poruše rychloměru? Jak bude postupovat strojvedoucí, zjistil-li při nástupu na vozidlo v domovském DKV vozidla, že na rychloměru svítí červeně signalizace "Porucha" a závadu se posléze nepodaří odstranit? První násled vlaku 187 zadá strojvedoucí do elektronického rychloměru takto: Na vlakovém vozidle s přípřeží nastaví strojvedoucí vlaku 2568 do rychloměru číslo vlaku takto: Jako strojvedoucí posunujete na druhé posunové záloze. V rychloměru na pozici číslo vlaku bude zadán údaj v jakém formátu? V jakém případě neprověřuje vlakový zabezpečovač periodicky bdělost strojvedoucího před návěstí hl. návěstidla v poloze "Volno"? Jak dále postupuje strojvedoucí, který sejmul plombu na šňůrce u uzavíracího kohoutu v odbočce brzdového potrubí? Je třeba dopravit hnací vozidlo s vadnou mobilní částí VZ z jednoho depa do jiného. Je možné ho vystavit z depa na vlak, pokud bude celou cestu jako řízené v mnohočlenném řízení?

33 Soupravový vlak zastavil na širé trati. Jak bude strojvedoucí postupovat v další jízdě v případě, že zjistil poruchu VZ? Vlak zastavil ve stanici pro poruchu VZ. Jak bude strojvedoucí postupovat před další jízdou v případě, že na stanoviště přichází další zaměstnanec? Jakou nejvyšší rychlostí může jet vlak v případě, že není na HV přenášen kód VZ, tlačítko bdělosti periodicky prověřuje bdělost strojvedoucího a strojvedoucí o této závadě ví? Jaká návěst může být na nejbližším oddílovém návěstidle? Jaká návěst může být na vjezdovém návěstidle? Jaká návěst může být na nejbližším vjezdovém návěstidle? Strojvedoucí zjistí za jízdy vlaku poruchu traťové části VZ. Jaký bude jeho další postup v následující stanici? Součásti pro bezpečnostní brzdu (elektromagnetický ventil nebo jeho kryt, tlakový spínač a uzavírací kohout) jsou označeny barvou: Strojvedoucí přebírá v DKV odstavené HV. Před výjezdem z místa odstavení provede na mobilní části VZ:

34 Z jaké kabiny řídí strojvedoucí hnací vozidlo při sunutí jednoho vozidla bez posunové čety? Kdy strojvedoucí zavede pasivní odstavení HV? Jaké úkony musí strojvedoucí provést při vzdálení se z kabiny strojvedoucího do 30 minut? Při poruše pískovacího zařízení s neúmyslným pískováním strojvedoucí předpokládá ovlivnění činnosti kolejových obvodů. Jaký bude jeho další postup? Po souhlasu k posunu na točnu nebo přesuvnu se při najíždění nesmí překročit rychlost jízdy: Jak zní závazné slovní znění při diagnostické zprávě IHL (indikace horkého ložiska) stupně STOP? Jak bude strojvedoucí postupovat při obdržení informace "Vlak 9308, indikováno horké ložisko stupně STOP, okamžitě zastavte!": Při jízdě přes diagnostiku závad jedoucích vozidel (ASDEK) strojvedoucí musel vzhledem k vzniklé situaci použít průběžnou brzdu. Jak bude následně postupovat při obdržení informace od výpravčího např.: "Vlak číslo, indikována horká obruč stupně K, zastavte ve stanici"? Jaký údaj zapíše strojvedoucí v Knize předávky HV do rubriky 8 "Informace o průběhu směny" při ukončení směny na HV, v případě, že se na HV nevyskytla žádná závada? Kolikrát ve směně provádí strojvedoucí kontrolu pískování? Během předchozí jízdy měl strojvedoucí pochybnosti o správném účinkování brzdy vlaku. Jaký bude postup strojvedoucího po zastavení v nácestné stanici: Po přivěšení nově nastoupivšího HV k soupravě vozů vozmistr předá strojvedoucímu vedoucího HV vlaku platnou Zprávu o brzdění a sdělí mu, že bude vykonána JZB. Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak Lv je veden samostatným HV řady 754. Smí strojvedoucí pro brzdění za běžných provozních podmínek použít přímočinnou brzdu? Vlak je sestaven z třívozové jednotky, která je vybavena průběžnou, přímočinnou a dynamickou brzdou. Při brzdění vlaku za běžných provozních podmínek strojvedoucí použije brzdu: Je použití vysokotlakého plnicího švihu při zkoušce brzdy dovoleno? Strojvedoucí přivěšuje lokomotivu k soupravě vlaku, jejíž první vůz je vybaven napájecím potrubím. Spojí spolu s ostatními předepsanými vedeními také napájecí potrubí? Strojvedoucí přivěšuje lokomotivu k soupravě vlaku. Spojí spolu s ostatními předepsanými vedeními také spojku centrálního napájení vozidel? Na vlaku osobní dopravy byly odstraňovány závady v těsnosti hlavního potrubí. Před ověřováním brzdného účinku vlaku strojvedoucí vykoná:

35 Jaký úkon provede strojvedoucí vlaku sestaveného z osobních vozů klasické stavby (např. řady A, B apod.) na pokyn "Zabrzděte" daný od vozmistra kontrolujícího účinek brzdy vozidel: Na vlaku Ex je vykonávána ÚZB v režimu R+Mg. Po zabrzdění na zkoušku brzdy a provedené kontrole stavu zabrzděno obdrží strojvedoucí od vozmistra kontrolujícího účinek brzdy vozidel opětovně pokyn "Zabrzděte" pro vykonání kontroly správné funkce Mg-brzdy. Jaký úkon na základě tohoto pokynu strojvedoucí provede? Strojvedoucí v určené stanici provádí sám zkoušku brzdy vlastního vlaku. Zajištění soupravy vlaku proti ujetí provede vždy zabrzděním: Před odjezdem z místa odstavení motorové jednotky vystavované z DKV na vlakový výkon vykonává strojvedoucí ZBHV. Ověření účinku brzdy se provede tak, že se, kromě ostatních předepsaných úkonů, zkontroluje: Vlak odjíždí po přepřahu HV a po provedení zkoušky brzdy ze stanice. Strojvedoucí vedoucího vozidla vlaku na nejbližším vhodném místě provede: Strojvedoucí vedoucího HV vlaku zjistí, že je dynamická brzda v poruše. Strojvedoucí je před vystavením vlakové dokumentace povinen: Ve vlaku bez přepravy cestujících je zařazeno HV s nečitelným nápisem o jeho brzdící váze. Jaké jsou možnosti použití tohoto HV ve vlaku? Vlak R 299 stojící v ŽST Kolejov má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak R 299 stojící v ŽST Kolejov má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího?

36 Vlak EC 99 stojící v ŽST Zarážedlice má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak EC 99 stojící v ŽST Zarážedlice má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak EC 99 stojící v ŽST Zarážedlice má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak Lv stojící v ŽST Zarážedlice má v "Tabulce s technickými údaji" na stanovišti lokomotivy uvedenu hodnotu skutečného brzdícího procenta 50. V Tabulce 5 SJŘ jsou pro úsek Zarážedlice Kolejov uvedeny údaje dle následující tabulky. Strojvedoucí smí v uvedeném úseku jet rychlostí nejvýše:

37 Vlak Os stojící v ŽST Kolejov má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucímu vedoucího HV vlaku byla ve výchozí stanici doručena Zpráva o brzdění. Strojvedoucí ji: Za jízdy vlaku se na stanovišti vedoucího vozidla vlaku bez zjevné příčiny rozsvítí kontrolka průtokoměru. Jaký bude další postup strojvedoucího? Strojvedoucí vedoucího HV reguluje rychlost vlaku pomocí dynamické brzdy tohoto vozidla. Jak, resp. kdy snižuje nebo zvyšuje brzdící účinek: !{253} Jakými údaji na skříni HV je vyznačena započitatelná elektrodynamická brzda? Na vedoucím HV vlaku sestaveného z lokomotivy a soupravy 5 vozů má strojvedoucí zapnuté ARR a vlak se blíží k vjezdovému návěstidlu v poloze "Stůj": Jaký bude další postup strojvedoucího? Lokomotivní vlak je složen ze samostatného HV, strojvedoucí má zapnuté ARR a vlak se blíží k vjezdovému návěstidlu v poloze "Stůj". Jaký bude postup strojvedoucího za jízdy vlaku? Na vlaku Os vedeném elektrickou třívozovou jednotkou má strojvedoucí zapnuté ARR a vlak se blíží k vjezdovému návěstidlu v poloze "Stůj". Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak R 299 se blíží k samostatné předvěsti vjezdového návěstidla ŽST Zarážedlice s návěstí "Výstraha", v TJŘ má uvedeny hodnoty dle obrázku. Jak bude strojvedoucí postupovat? Vlak sestavený z lokomotivy a soupravy 5 vozů vjíždí do ŽST Kolejov s pobytem pro nástup a výstup cestujících. Jakým způsobem zastaví strojvedoucí vlak?

38 Vlak sestavený z dvouvozové motorové jednotky vjíždí do ŽST Kolejov s pobytem pro nástup a výstup cestujících. Jakým způsobem zastaví strojvedoucí vlak? Vlak sestavený ze samotného motorového vozu (např. řady 843) vjíždí do ŽST Kolejov s pobytem pro nástup a výstup cestujících. Jakým způsobem zastaví strojvedoucí vlak? Vlak sestavený z lokomotivy a soupravy 5 vozů s kotoučovou brzdou zastavuje v zastávce Pražcov pro nástup a výstup cestujících. Jakým způsobem zastaví strojvedoucí vlak? Vlak sestavený z lokomotivy a soupravy 5 vozů s brzdou stupňovitě odbrzďovatelnou s litinovými špalíky zastavuje v zastávce Pražcov pro nástup a výstup cestujících. Jakým způsobem zastaví strojvedoucí vlak? Při jízdě vlaku nastanou zhoršené adhezní podmínky a vlak má zastavit na zastávce. Jak bude postupovat strojvedoucí, aby toto zastavení zajistil? Za jízdy vlaku Ex 189 se stanovenou rychlostí 140 km/h v úseku Zarážedlice Kolejov hustě sněží a dochází k víření sněhu. Vlak má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude postup strojvedoucího za uvedených podmínek? Za jízdy vlaku Os 8189 se stanovenou rychlostí 100 km/h v úseku Kolejov Zarážedlice hustě sněží a dochází k víření sněhu. Vlak má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Jaký bude postup strojvedoucího za uvedených podmínek?

39 Za jízdy vlaku R 699 se stanovenou rychlostí 100 km/h (bez přenosu návěstí na HV) v úseku Kolejov Zarážedlice hustě sněží a dochází k víření sněhu. Vlak má ve Zprávě o brzdění a TJŘ uvedeny hodnoty dle obrázku. Samostatná předvěst vjezdového návěstidla signalizuje návěst "Výstraha". Jaký bude postup strojvedoucího za uvedených podmínek? Strojvedoucí vedoucího HV s neupotřebitelnou dynamickou brzdou zjistil nesprávný účinek brzdy vlaku. Při zavedení dostupných prostředků pro zastavení vlaku strojvedoucí ovládá přímočinnou (přídavnou) brzdu HV tak, že ji: Strojvedoucí vedoucího HV s neupotřebitelnou dynamickou brzdou zjistil nesprávný účinek brzdy vlaku. Smí při použití dostupných prostředků pro zastavení vlaku strojvedoucí dát návěst "Stůj, zastavte všemi prostředky"? Strojvedoucí vedoucího HV s upotřebitelnou dynamickou brzdou závislou na tlaku v hlavním potrubí zjistil nesprávný účinek brzdy vlaku. Při zavedení dostupných prostředků pro zastavení vlaku strojvedoucí ovládá přímočinnou (přídavnou) brzdu HV tak, že ji: Strojvedoucí vedoucího HV s upotřebitelnou dynamickou brzdou závislou na tlaku v hlavním potrubí zjistil nesprávný účinek brzdy vlaku. Při zavedení dostupných prostředků pro zastavení vlaku strojvedoucí ovládá průběžnou brzdu vlaku tak, že ji: Jak pojede strojvedoucí k přejezdu, když je mu nařízena jízda se zvýšenou opatrností? Po zjištění závady na brzdiči DAKO-BSE vede strojvedoucí vlak v režimu nouzového ovládání brzdiče DAKO-BSE pomocí brzdiče přímočinné (přídavné) brzdy. Ve sloupci 8 TJŘ tohoto vlaku je pro pojížděný úsek uveden údaj 100/111. Strojvedoucí v tomto úseku nesmí překročit rychlost: U vlaku sestaveného z lokomotivy a 5 osobních vozů došlo k selhání průběžné brzdy. Strojvedoucí po zastavení vlaku na trati rozhodl, že s vlakem dojede do nejbližší stanice. Při této jízdě nesmí překročit rychlost: U vlaku sestaveného z vedoucího motorového vozu, 2 přípojných vozů a postrkového motorového vozu došlo na vedoucím HV k poruše ovladatelnosti průběžné brzdy. Strojvedoucí po zastavení vlaku na trati rozhodl, že ovládání průběžné brzdy vlaku pro jízdu do nejbližší stanice převezme postrkové HV. Při této jízdě nesmí být překročena rychlost:

40 Musí mít u této soupravy vlaku strojvedoucí telefonní (mobilní) kontakt na obsluhu vlaku? Z důvodu mimořádnosti rozhodne dispečer osobní dopravy o jízdě vlaku R 1499 v úseku Zálezlice - Bítov bez obsluhy vlaku. Dá strojvedoucí souhlas s takovou jízdou, pokud níže uvedená souprava je vybavena centrálním ovládáním dveří strojvedoucím? Z důvodu mimořádnosti rozhodne dispečer osobní dopravy o jízdě vlaku R 1599 v úseku Vranov - Bítov bez obsluhy vlaku. Může být vlak takto provozován, pokud níže uvedená souprava není vybavena centrálním ovládáním dveří strojvedoucím? Jak se strojvedoucí dozví o připravenosti k odjezdu soupravového vlaku s obsluhou vlaku? Strojvedoucí obdrží v čase 17:20 hod od obsluhy vlaku návěst "Souhlas k odjezdu". Jaký bude další postup strojvedoucího? Vlak odjížděl od nástupiště ŽST Krašov, po rozjezdu mimořádně zastavil z důvodu odpadnutí ventilu VZ a část soupravy zůstala u nástupiště. V TJŘ ŽST Krašov není ve sloupci 2 symbol "Výpravky". Jak bude strojvedoucí postupovat po odstranění závady VZ? Vlak s přepravou cestujících bez obsluhy vlaku Os zastavil na zastávce Unětice. Jak bude strojvedoucí postupovat v čase odjezdu vlaku, je-li hnací vozidlo vybaveno akustickou signalizací uzavření dveří?

41 Vlak s přepravou cestujících bez obsluhy vlaku Os zastavil na zastávce Běloky. Jak bude strojvedoucí postupovat v čase odjezdu vlaku, není-li hnací vozidlo vybaveno akustickou signalizací uzavření dveří? Vlak zastavil na zastávce v obvodu stanice pro nástup a výstup cestujících a pokračuje v jízdě stejným směrem. Jaký bude postup strojvedoucího před rozjezdem vlaku? Vlak zastavil na zastávce v obvodu stanice pro nástup a výstup cestujících a pokračuje v jízdě stejným směrem. Jaký bude postup strojvedoucího před rozjezdem vlaku? Vlak zastavil na zastávce v obvodu stanice pro nástup a výstup cestujících a pokračuje v jízdě stejným směrem. Jaký bude postup strojvedoucího před rozjezdem vlaku? Vlak zastavil na zastávce v obvodu stanice pro výstup a nástup cestujících a poté pokračuje v jízdě opačným směrem. Jaký bude postup strojvedoucího před rozjezdem vlaku?

42 Strojvedoucí stojí s vlakem R 1292 na staniční koleji č. 1 připravený k odjezdu. V čase pravidelného odjezdu vidí na opakovací samostatné předvěsti OpřS1 návěst "Opakování návěsti Výstraha". Může strojvedoucí uvést vlak do pohybu? Strojvedoucí stojí s vlakem R 1294 na staniční koleji č. 1 připravený k odjezdu. V čase pravidelného odjezdu vidí na opakovací samostatné předvěsti OpřS1 návěst "Opakování návěsti Volno". Může strojvedoucí uvést vlak do pohybu? Strojvedoucí pravidelně projíždějícího vlaku s přepravou cestujících vjíždí do stanice Kaprun. U staniční koleje je umístěno nepřenosné návěstidlo s návěstí "Místo zastavení". Kde musí strojvedoucí zastavit?

43 Strojvedoucí Lv vlaku vjíždí do stanice Kaprun na návěst "Výstraha". U staniční koleje je umístěno nepřenosné návěstidlo s návěstí "Místo zastavení". Kde musí strojvedoucí zastavit? Vlak projíždí stanicí Děvín. Tato stanice má ve sloupci 2 TJŘ symbol "P". Jakou nejvyšší dovolenou rychlostí může strojvedoucí jet? Jak bude postupovat strojvedoucí v červeně označeném úseku? Jak postupuje strojvedoucí u návěsti "Úsekový dělič"?

44 Jak bude strojvedoucí jednat při jízdě PMD k oddílovému návěstidlu s pochybnou návěstí, které je doplněno návěstí "Očekávejte otevřený přejezd"? Jakou návěst a komu dá strojvedoucí postrkové jednotky po obdržení návěsti "Pohotovi k odjezdu" od člena obsluhy vlaku 2 a uzavření dveří? Jakým způsobem pojede strojvedoucí v úseku od návěsti "Vypněte trakční odběr"? Jak se provede kontrola sběrače a trolejového vedení po ztrátě napětí u vlaku řízeného z řídícího vozu? Jak strojvedoucí postupuje při zjištění závady na sběrači? Jak bude označeno HV při zavedení pasivního odstavení? Na trati je umístěna návěst "Začátek dočasné pomalé jízdy". Za jaké podmínky se jí strojvedoucí řídí?

Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Mosty u Jablunkova (ČR) - Čadca (SR)

Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Mosty u Jablunkova (ČR) - Čadca (SR) Příloha 3 Príloha 3 Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Mosty u Jablunkova (ČR) - Čadca (SR) Vzory písomných rozkazov SŽDC a ŽSR používaných na

Více

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. květen / červen 2014. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. květen / červen 2014. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 ŠKOLA STROJVEDOUCÍ květen / červen 2014 Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 Zastavení v ŢST Zastavení v ŢST. Vlak musí zastavit pokud moţno tak,aby - uvolnil zadní námezník alespoň

Více

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. duben/květen 2013. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. duben/květen 2013. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 ŠKOLA STROJVEDOUCÍ duben/květen 2013 Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 Výprava vlaku Kaţdý dopravce musí svým předpisem stanovit postup pro doprovod vlaku před uvedením vlaku do pohybu,

Více

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. září / říjen Marek Poustka

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. září / říjen Marek Poustka ŠKOLA STROJVEDOUCÍ září / říjen 2014 Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 Výnos č.1 k předpisu SŢDC D1 Výnos číslo 1 Uvedené změny v návěstění musí být v kolejišti provedeny k 13.12.2014

Více

České dráhy, a.s. Generální ředitelství Odbor kolejových vozidel. Opatření ředitele O12 č. 1/2018

České dráhy, a.s. Generální ředitelství Odbor kolejových vozidel. Opatření ředitele O12 č. 1/2018 České dráhy, a.s. Generální ředitelství Odbor kolejových vozidel Opatření ředitele O12 č. 1/2018 Praktická aplikace předpisových ustanovení v praxi Změna č.: 0 Účinnost od: 1. 7. 2018 č. j.: 0235/18-O18

Více

Provozní řád vlečky. 3. Místo styku drah v souladu s platným úředním povolením pro provozování vlečky:

Provozní řád vlečky. 3. Místo styku drah v souladu s platným úředním povolením pro provozování vlečky: Provozní řád vlečky DKV Česká Třebová, PP Pardubice 1. Název dráhy - vlečky (dále jen vlečky) Číslo vlečky: 4465 Název vlečky: DKV Česká Třebová, PP Pardubice UP/2016/5059, Čj.: DUCR-12102/16/Pt Provozovatel

Více

Varovná přenosná a nepřenosná návěstidla pro pracovní místa ustanovení předpisů SŽDC

Varovná přenosná a nepřenosná návěstidla pro pracovní místa ustanovení předpisů SŽDC . Varovná přenosná a nepřenosná návěstidla pro pracovní místa ustanovení předpisů Společná část D1/328. Dávat pokyny návěstmi nebo umísťovat přenosná návěstidla je dovoleno jen zaměstnanci, který je pro

Více

Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy č. 1/2008

Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy č. 1/2008 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy č. 1/2008 Věc: Použití písku pro trakční účely

Více

Ověřovací provoz nových technologií organizování a provozování drážní dopravy - č. 4/2006 Zpracovatel: Zusková 9722 32392 zuskova@gr.cd.

Ověřovací provoz nových technologií organizování a provozování drážní dopravy - č. 4/2006 Zpracovatel: Zusková 9722 32392 zuskova@gr.cd. Č.j.: Věc: České dráhy a.s. Generální ředitelství Nábřeží Ludvíka Svobody 1222, Praha 1, 110 15 IČ: 70994226 Zápis v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou oddíl B, vložka 8039

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město. Dopravní a návěstní předpis

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město. Dopravní a návěstní předpis Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město SŽDC D1 Změna č. 1 Dopravní a návěstní předpis Schváleno generálním ředitelem SŽDC dne: 17. června 2013

Více

OBSAH OBSAH Záznam o změnách... 3 SEZNAM POUŽITÝCH ZNAČEK A ZKRATEK ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Úvodní ustanovení...

OBSAH OBSAH Záznam o změnách... 3 SEZNAM POUŽITÝCH ZNAČEK A ZKRATEK ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Úvodní ustanovení... OBSAH OBSAH... 2 Záznam o změnách... 3 SEZNAM POUŽITÝCH ZNAČEK A ZKRATEK... 5 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 6 1.1 Úvodní ustanovení... 6 2. VLAKOVÉ ZABEZPEČOVACÍ ZAŘÍZENÍ... 7 2.1 Úvodní ustanovení... 7 2.2

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1. Dopravní a návěstní předpis. Účinnost od: 1.

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1. Dopravní a návěstní předpis. Účinnost od: 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC D1 Změna č. 3 Dopravní a návěstní předpis Schváleno generálním ředitelem SŽDC dne: 8. dubna 2015 č.j.: S 7161/2015-O12

Více

Komunikace v rádiovém systému GSM-R při posunu (provozní ověření ode dne vyhlášení)

Komunikace v rádiovém systému GSM-R při posunu (provozní ověření ode dne vyhlášení) Komunikace v rádiovém systému GSM-R při posunu (provozní ověření ode dne vyhlášení) Posun v režimu "bod-bod" (mandatorní funkce systému GSM-R popsaná v DU k předpisu SŽDC Z11, čl. 2.4.1.1) Pro zajištění

Více

5. Organizování a provozování drážní dopravy

5. Organizování a provozování drážní dopravy 5. Organizování a provozování drážní dopravy Pro organizování a provozování dráţní dopravy se pouţívají tzv. NÁVĚSTI. Návěsti jsou dopravní pokyny nebo zprávy vyjádřené opticky nebo akusticky podle návěstních

Více

PŘEDPIS PRO ORGANIZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY NA TRATÍCH LIBEREC - TANVALD - ŽELEZNÝ BROD TANVALD - HARRACHOV SMRŽOVKA - JOSEFŮV DŮL

PŘEDPIS PRO ORGANIZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY NA TRATÍCH LIBEREC - TANVALD - ŽELEZNÝ BROD TANVALD - HARRACHOV SMRŽOVKA - JOSEFŮV DŮL ČD D40 - Účinnost od 1.4.1999 ČESKÉ DRÁHY ČD D40 PŘEDPIS PRO ORGANIZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY NA TRATÍCH LIBEREC - TANVALD - ŽELEZNÝ BROD TANVALD - HARRACHOV SMRŽOVKA - JOSEFŮV DŮL Schváleno rozhodnutím generálního

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád České dráhy, a. s. UZLOVÁ ŽELEZNIČNÍ STANICE PLZEŇ Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň hl. n.: 03 / 2006 Tento rozkaz založte do přílohy č. 58 SŘ a u příslušných článků

Více

Návěstní soustava. Základní návěsti

Návěstní soustava. Základní návěsti Příloha k vyhlášce č. 35/1998 Sb. Návěstní soustava Návěstidlo je technické zařízení, pomůcka nebo předmět, kterým se dává návěst vlakové osádce a ostatním zaměstnancům při vlakové dopravě nebo posunu.

Více

Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR)

Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR) Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR) Popis a význam návěstí SŽDC v ŽST Lanžhot a na části pohraniční tratě Lanžhot Kúty provozované SŽDC 1. Umístění

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 533a

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 533a Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 533a pro trať Karlovy Vary Cheb Platí od 11. prosince 2005 Schváleno ředitelem odboru řízení provozu a organizování

Více

PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY ČESKÉ DRÁHY, a. s. ČD D1 PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Změna č. 4 Schváleno rozhodnutím generálního ředitele Českých drah dne 20. prosince 2007 č.j. 63229/2007-O11

Více

a) RYCHLOST 40 KM/H. b) VOLNO.

a) RYCHLOST 40 KM/H. b) VOLNO. D1 B B B Bílá čtvercová deska s černým orámováním, na desce je černý šikmý pruh směřující z levého dolního rohu do pravého horního rohu vyjadřuje návěst: a) SKUPINOVÉ NÁVĚSTIDLO. b) STANOVIŠTĚ ODDÍLOVÉHO

Více

Název testu: V-08 D1 (varianta A)

Název testu: V-08 D1 (varianta A) Název testu: V-08 D1 (varianta A) 1. V-08 D1 60 Správný název návěsti je: [předpis SŽDC (ČD) D1 čl. 510, 511, 512] a. Jízda přímým směrem zleva doprava b. Jízda přímým směrem zprava doleva c. Jízda vedlejším

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k Obsluhovacímu řádu pro odbočku Chotěbuz č. 1/2006

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k Obsluhovacímu řádu pro odbočku Chotěbuz č. 1/2006 České dráhy, a.s. V Českém Těšíně dne 26.6. 2006 Uzlová železniční stanice Český Těšín Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k Obsluhovacímu řádu pro odbočku Chotěbuz č. 1/2006 Z důvodů zavedení

Více

Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004

Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004 Železniční stanice Mladá Boleslav hl.n. Č.j.: 452/04 V Mladé Boleslavi dne:16.2.2004 Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004 Platnost od: 16.2.2004 (po

Více

České dráhy, a.s. Generální ředitelství O 11/14 Regionální centrum řízení provozu a provozování drážní dopravy Ústí nad Labem PROVOZNÍ ŘÁD

České dráhy, a.s. Generální ředitelství O 11/14 Regionální centrum řízení provozu a provozování drážní dopravy Ústí nad Labem PROVOZNÍ ŘÁD České dráhy, a.s. Generální ředitelství O 11/14 Regionální centrum řízení provozu a provozování drážní dopravy Ústí nad Labem Příloha č.21 Staničního řádu UŽST Příloha č.2 Provozního řádu DKV PROVOZNÍ

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 Železniční vozidla železniční vozidla Co je to vlak? CO JE TO VLAK? Vlak je sestavená a svěšená skupina vozidel* označená stanovenými návěstmi

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 311/312 nákladní pro tratě Krnov Hanušovice Olomouc hl.n. Zábřeh na Moravě Bludov Kouty nad Desnou) (Šumperk Sobotín) Hanušovice

Více

K obr.3 : Souhlas k posunu Souhlas k posunu Zabrzděte mírně E. Výhybka je uvolněna Stlačit G. Stůj, zastavte všemi prostředky Zabrzděte úplně I.

K obr.3 : Souhlas k posunu Souhlas k posunu Zabrzděte mírně E. Výhybka je uvolněna Stlačit G. Stůj, zastavte všemi prostředky Zabrzděte úplně I. K obr.1 : N1 = Př1L N2 = 2-2150 N3 = PřKL N4 = 1L N5 = 2L N6 = OPřKL N7 = KL N8 = Se1 N9 = Se2 N10 = S2 N11 = Se101 N12 = S1 N13 = S3 N14 = S5 N15 = VL5 N16 = VL3 N17 = VL1 N18 = Lc2 N19 = MSe1 N20 = MVk1

Více

Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost oddělení Výcvik a vzdělávání Tramvaje SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 9 - PRŮVODČÍ

Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost oddělení Výcvik a vzdělávání Tramvaje SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 9 - PRŮVODČÍ Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost 120030 oddělení Výcvik a vzdělávání Tramvaje SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 9 - PRŮVODČÍ 2/5 1. Vlakvedoucím, který je nadřízen ostatním pracovníkům

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 316a pro trať Vizovice Otrokovice Platí od 11. prosince 2005 Schváleno ředitelem odboru řízení provozu a organizování

Více

Provoz jednotek 680 Pendolino

Provoz jednotek 680 Pendolino Provoz jednotek 680 Pendolino Zápis do Knihy předávky Z důvodu nemožnosti zápisu údajů do záznamového zařízení Memocard nařizuji doplnit zápis v Knize předávky v kolonce domovské DKV o SAPové číslo strojvedoucího

Více

A nakonec popis jednotlivých přejezdníků:

A nakonec popis jednotlivých přejezdníků: Přejezdníky Nejprve je nutné si definovat co přejezdník vůbec je. Přejezdník je dle předpisu ČD D1 železniční světelné stožárové návěstidlo s návěstí zvláštního určení. Vyjadřuje návěst Otevřený přejezd

Více

Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR. Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR. MU Hodonín (ČR) Holíč nad Moravou (SR)

Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR. Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR. MU Hodonín (ČR) Holíč nad Moravou (SR) MU Hodonín (ČR) Holíč nad Moravou (SR) MD Holíč nad Moravou (SR) Hodonín (ČR) Příloha 4 Príloha 4 Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR čj. S 20964/2015-O12

Více

Předpis SŽDC D1. Zadání otázky a odpovědi

Předpis SŽDC D1. Zadání otázky a odpovědi 1 Název předpisu SŽDC D1 je: Dopravní a návěstní předpis. Předpis pro organizování a provozování drážní. Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní. 2 V předpise SŽDC D1 jsou textem

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 520/522a nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 520/522a nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 520/522a nákladní pro tratě Rudná u Prahy Odb Jeneček (Hostivice) (Praha) Praha-Smíchov Rudná u Prahy Beroun-Závodí (Beroun) Rakovník

Více

0 - A 0 - A 0 - A B B B

0 - A 0 - A 0 - A B B B 0 - A 0 - A 0 - A 300 m před místem zastavení musí provozní operátor vzdálenost odhadovat v: a) vozech b) metrech c) nápravách Anulační stav je a) stav PZS v době od obsazení přejezdu železničním kolejovým

Více

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003 SŽDC OŘ Hradec Králové Jízdní řád 2012/2013 V Hradci Králové dne 22.11.2012 Č.j.: 15786/2012-OŘ HKR Zpracovatel: Zdeněk Kříž, hlavní zpracovatel tel.: 972 341 653 e-mail: KrizZ@szdc.cz ROZKAZ O VÝLUCE

Více

PŘ DKV Česká Třebová PJ Česká Třebová Provozní část

PŘ DKV Česká Třebová PJ Česká Třebová Provozní část B: PROVOZNÍ ČÁST B.1. JÍZDA HNACÍCH VOZIDEL V OBVODU PJ ČESKÁ TŘEBOVÁ B.1.1. Všeobecně: Organizace drážní dopravy v se provádí v souladu s předpisy SŽDC D1 a ČD D2, V15/I ČDOp16,SŽDC Bp1,ČD V1,V2. Směrnicí

Více

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě. Hanušovice Ústí nad Orlicí Štíty Dolní Lipka Miedzylesie Lichkov

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě. Hanušovice Ústí nad Orlicí Štíty Dolní Lipka Miedzylesie Lichkov Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 512 pro tratě Hanušovice Ústí nad Orlicí Štíty Dolní Lipka Miedzylesie Lichkov Platí od 11. prosince 2005 Schváleno

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 309 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 309 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 309 nákladní pro tratě (Petrovice u Karviné) (Horní Lideč) Přerov Česká Třebová (Nedakonice) Prosenice Výh Dluhonice (Zábřeh na Moravě

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 501 nákladní pro tratě Svitavy Česká Třebová Česká Třebová Praha-Libeň (Praha) (Miedzylesie Ústí nad Orlicí) (Kutná Hora hl.n. Kolín)

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 702a

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 702a Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 702a pro trať Tábor Bechyně Platí od 9. prosince 2007 Schváleno ředitelem odboru řízení provozu a organizování drážní

Více

Prováděcí nařízení pro tratě D3:

Prováděcí nařízení pro tratě D3: Prováděcí nařízení pro tratě D3: 549 Odb. Zálabská Kostelec n./l. 549a Odb. Zálabská Vršiny Přípojové provozní řády: Vlečka: ČSPLO s.p. přístav Holešky Nákladiště: Kocourkov u Labe nz Obsluhovací řád:

Více

Změna PŘ DKV Praha. České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel PRAHA. Pokyn vedoucího oddělení zkoušek a kultury cestování č. 13/2013. Změna č.

Změna PŘ DKV Praha. České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel PRAHA. Pokyn vedoucího oddělení zkoušek a kultury cestování č. 13/2013. Změna č. PRAHA Pokyn vedoucího oddělení zkoušek a kultury cestování č. 13/2013 Změna PŘ DKV Změna č.: - Účinnost od: 1. 7. 2013 Platí do: odvolání Č.j.: - Zpracoval: Schválil: FUNKCE JMÉNO a PŘÍJMENÍ DATUM PODPIS

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 osobní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 osobní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 501 osobní pro tratě Svitavy Česká Třebová Česká Třebová Praha-Libeň (Praha) (Kutná Hora hl.n. Kolín) Platí od 9. prosince 2012 Schváleno

Více

AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security

AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security České Budějovice 2017 Spolupráce ATP a ATO Ing. Libor Šimek

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612)

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com ČVUT v

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ PRO ŽELEZNIČNÍ HRANIČNÍ PŘECHODY MEZI ČR A SR

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ PRO ŽELEZNIČNÍ HRANIČNÍ PŘECHODY MEZI ČR A SR ČESKÉ DRÁHY ČD PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ PRO ŽELEZNIČNÍ HRANIČNÍ PŘECHODY MEZI ČR A SR Schváleno rozhodnutím ředitele odboru řízení provozu a organizování drážní dopravy dne 29.2.2008 č.j.1115/2008-o11 I ng.miroslav

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612)

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com ČVUT v

Více

PŘÍLOHA 9 OBSLUHA BRZDOVÝCH ZAŘÍZENÍ NA HNACÍCH VOZIDLECH

PŘÍLOHA 9 OBSLUHA BRZDOVÝCH ZAŘÍZENÍ NA HNACÍCH VOZIDLECH PŘÍLOHA 9 OBSLUHA BRZDOVÝCH ZAŘÍZENÍ NA HNACÍCH VOZIDLECH 1 Ovládání průběžné brzdy vlaku brzdičem DAKO-BS2 (Příloha č. 13, obr. 1, 2, 3 a, 3 b) 1.1 Při ovládání průběžné brzdy vlaku brzdičem DAKO-BS2

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 311/312 nákladní pro tratě Krnov Hanušovice Olomouc hl.n. Zábřeh na Moravě Bludov Kouty nad Desnou) (Šumperk Sobotín) Hanušovice

Více

Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku

Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 PRAHA 1 Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku Vojenská vlečka č. 28 Týniště nad Orlicí Správa železniční dopravní cesty, státní

Více

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb.

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb. 173/1995 b. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, kterou se vydává dopravní řád drah, ve znění vyhlášky č. 242/199 b., vyhlášky č. 174/2000 b., vyhlášky č. 133/2003 b., vyhlášky č. 57/2013 b. a vyhlášky č. 7/2015

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 8 - ŘIDIČ DVOUNÁPRAVOVÉ TRAMVAJE

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 8 - ŘIDIČ DVOUNÁPRAVOVÉ TRAMVAJE Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost 120030 oddělení Výcvik a vzdělávání Tramvaje SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK ZKOUŠKA D 8 - ŘIDIČ DVOUNÁPRAVOVÉ TRAMVAJE 2/6 1. Motorový vůz musí být obsazen:

Více

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům Správa železniční dopravní cesty, státní organizace TABULKA 1 k sešitovým jízdním řádům Vysvětlení zkratek a značek Jen pro služební potřebu 2 T a b u l k a 1 Vysvětlení zkratek a značek 1) Zkratky a značky

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 313 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 313 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 313 nákladní pro tratě Prostějov hl.n. Chornice Kostelec na Hané Olomouc hl.n. Senice na Hané Červenka Litovel předměstí Mladeč Platí

Více

VÝŇATEK Z PŘEDPISU SŽDC D1

VÝŇATEK Z PŘEDPISU SŽDC D1 VÝŇATEK Z PŘEDPISU SŽDC D1 SEZNAM POUŽITÝCH ZNAČEK A ZKRATEK AB = automatický blok AH = automatické hradlo CDP = Centrální dispečerské pracoviště DI = Drážní inspekce DOZ = dálkové ovládání zabezpečovacích

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - D8 Řidič dvounápravové tramvaje

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - D8 Řidič dvounápravové tramvaje ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ Přezkoušení - D8 Řidič dvounápravové tramvaje Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Řidič dvounápravové tramvaje 1) Motorový vůz musí být obsazen: 1 b. b) a) řidičem ID otázky: 3480 b)

Více

ŽD D1. Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy na Železnici Desná. Účinnost od 1.7.2012

ŽD D1. Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy na Železnici Desná. Účinnost od 1.7.2012 Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy na Železnici Desná Účinnost od 1.7.2012 Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: Schválil / dne: Ing. Pavel Čechák

Více

Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel

Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel Příloha 1 k SŽDC D1 - Účinnost od 1. července 2013 Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel pracovní zařazení výpravčí výhybkář člen posunové čety staniční dozorce strážník oddílu závorář člen obsluhy

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 314/507/517 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 314/507/517 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 314/507/517 nákladní pro tratě Lanškroun Rudoltice v Čechách (Česká Třebová) Chornice Skalice nad Svitavou Chornice Třebovice v Čechách

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a/317/318 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a/317/318 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 316a/317/318 nákladní pro tratě Vizovice Otrokovice Vlárský průsmyk Staré Město u Uherského Hradiště Luhačovice Újezdec u Luhačovic

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 501 nákladní pro tratě Svitavy Česká Třebová Česká Třebová Praha-Libeň (Praha) (Kutná Hora hl.n. Kolín) Platí od 15. prosince 2013

Více

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 319/321. pro tratě

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 319/321. pro tratě Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 319/321 pro tratě Hodonín Zaječí Mutěnice Kyjov Čejč Ždánice Hodonín Holíč nad Moravou Hustopeče u Brna Šakvice Vranovice

Více

Rozvrh kurzu. Příloha č týden = března den v týdnu. počet hodin. téma vyučuje poznámka. celkem hodin

Rozvrh kurzu. Příloha č týden = března den v týdnu. počet hodin. téma vyučuje poznámka. celkem hodin 1. =. - 6. března 015 Rozvrh kurzu Příloha č. celkem..015 Po 6 hod..015 Út hod Ověřovací test ze znalostí OZ D-0: SZDC D1, SZDC (CD) Z1, SŽDC (ČD) Z, 1 SŽDC (CD) Z11, SŽDC (CSD) T100, Bp1 Obecná legislativa:

Více

SŽDC (ČD) D1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město

SŽDC (ČD) D1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město SŽDC (ČD) D1 PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Schváleno rozhodnutím

Více

Provozní řád vlečky DKV Brno Provozní pracoviště Jemnice

Provozní řád vlečky DKV Brno Provozní pracoviště Jemnice Jemnice 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád vlečky DKV Brno Provozní pracoviště Jemnice Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1834/2013-012 Platí od: 01.10.2013 Jemnice 2 Seznam použitých zkratek :

Více

SPOLUPRÁCE ATP A ATO

SPOLUPRÁCE ATP A ATO SPOLUPRÁCE ATP A ATO Ing. Libor Šimek AŽD Praha s.r.o. 1. AKTUÁLNÍ STAV BEZPEČ NOSTI 1.1 Drážní inspekce: Výroční zprávy Ve výročních zprávách Drážní inspekce od roku 2009 lze sledovat statistiky pro mimořádné

Více

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro trať. Plzeň hl. n. Cheb (Františkovy Lázně)

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro trať. Plzeň hl. n. Cheb (Františkovy Lázně) Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 720 pro trať Plzeň hl. n. Cheb (Františkovy Lázně) Platí od 11. prosince 2005 Schváleno ředitelem odboru řízení provozu

Více

Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD. Staniční řád ŽST Písek č.1 / 2006

Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD. Staniční řád ŽST Písek č.1 / 2006 České dráhy, a.s. UŽST S t r a k o n i c e Strakonice dne: 31.8.2006 Č.j. 158 S / 2006 Účinnost od 15.9.2006 do vydání změny SŘ, nejpozději do 14.9.2007. Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD Staniční řád ŽST

Více

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 301 pro tratě Čadca Bohumín Petrovice u Karviné Dětmarovice Odb Koukolná Odb Závada Český Těšín Výh Polanka nad Odrou

Více

Příloha č.2. Provozní řád DKV Plzeň PP Protivín. Provozní řád radiostanic - 1 -

Příloha č.2. Provozní řád DKV Plzeň PP Protivín. Provozní řád radiostanic - 1 - Provozní řád DKV Plzeň PP Protivín, příloha č. 2- účinnost od 30.9.2013 Provozní řád DKV Plzeň PP Protivín Příloha č.2 Provozní řád radiostanic - 1 - Provozní řád DKV Plzeň PP Protivín, příloha č. 2- účinnost

Více

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II ČESKÉ DRÁHY, a. s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II Praha hlavní nádraží JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Ing. Miroslav Kupec v.r. Vrchní přednosta DKV - 1 - OBSAH: A. Všeobecná část B. Provozní část

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 307/310 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 307/310 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 307/310 nákladní pro tratě Hlučín Opava východ Chuchelná Kravaře ve Slezsku Odb Moravice Svobodné Heřmanice Opava východ Hradec nad

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 315/326 osobní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 315/326 osobní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 315/326 osobní pro tratě Nezamyslice Blažovice (Brno) Holubice Brno (Brno) Odb Brno-Židenice Svitavy Platí od 14. prosince 2014 Schváleno

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, Praha 1. Dopravní a návěstní předpis. Účinnost od: 1.

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, Praha 1. Dopravní a návěstní předpis. Účinnost od: 1. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC D1 Změna č. 3 Dopravní a návěstní předpis Schváleno generálním ředitelem SŽDC dne: č.j.: S 7161/2015-O12 Účinnost

Více

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Názvy návěstí jsou uvedeny velkými písmeny Článek 1 1 Předpis SŽDC (ČD) D1 je předpis: pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy. pro

Více

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě

G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. pro tratě Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 509 pro tratě Jaroměř Trutnov hl.n. Teplice nad Metují Trutnov střed Trutnov-Poříčí Královec Královec Lubawka Královec

Více

Přípojový provozní řád. OPŘ Brno č.j. N1/101-29/04

Přípojový provozní řád. OPŘ Brno č.j. N1/101-29/04 Příloha ke smlouvě o styku vzájemně zaústěných drah a provozování drážní dopravy č.j. N 3/215-67/2003 ze dne 1.6.2003 České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Brno č.j. N1/101-29/04 pro dráhu-vlečku

Více

Příloha 4 Príloha 4. Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR. Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR. čj. S 51805/2014-O12

Příloha 4 Príloha 4. Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR. Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR. čj. S 51805/2014-O12 Příloha 4 Príloha 4 Výňatky z provozních předpisů SŽDC a ŽSR Výňatky z prevádzkových predpisov SŽDC a ŽSR čj. S 51805/2014-O12 Příloha 4 Príloha 4 čj. S 51805/2014-O12 Příloha 4-1 Príloha 4-1 Výňatky z

Více

Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy

Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy Pokyn provozovatele dráhy Úroveň přístupu A PPD 03/2018 Pokyn provozovatele dráhy pro zajištění plynulé a bezpečné drážní dopravy Provozování dráhy, organizování a řízení drážní dopravy v mezistaničních

Více

VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz

VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz VŠEOBECNÝ ROZKAZ pro vlak číslo... V... dne... 20......... * 415 758 1/5

Více

Děčín hl.n. Staniční zabezpečovací zařízení : Jednotné obslužné pracoviště Kód : 22 / 1 ESA 11. Dopravní stanoviště : St.Sp St.V St.

Děčín hl.n. Staniční zabezpečovací zařízení : Jednotné obslužné pracoviště Kód : 22 / 1 ESA 11. Dopravní stanoviště : St.Sp St.V St. Děčín hl.n. Trať : 27, 44 Km 4,238 = 1,1 Ev. č. : 697 Trať : 27, 3 (9) Km 38,34 =, Trať : 27, 3 (91a,92a) Km 39,41 =, (proti směru) Trať : 27, 4 Km 39,227 = 1,127 Vlakotvorná stanice : 33 Staniční zabezpečovací

Více

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Schváleno rozhodnutím generálního ředitele Českých drah dne 15. dubna 1997 č.j. 55216/97-O11 Účinnost od 28. 12. 1997

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro odbočku hlásku. Z á l u č í. 1.změna Účinnost od

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro odbočku hlásku. Z á l u č í. 1.změna Účinnost od ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro odbočku hlásku Z á l u č í 1.změna Účinnost od 1.3.2003 Ing. Jiří Pecháček v.r. přednosta stanice Jiří Merta v.r. dopravní kontrolor

Více

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY DÍL PRVNÍ PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ NÁVĚSTÍ PŘI ORGANIZOVÁNÍ A PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Schváleno rozhodnutím generálního ředitele Českých drah dne 15. dubna 1997 č.j. 55216/97-O11 Účinnost od 28. 12. 1997

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE Teplice nad Metují Účinnost od 01.10.2006... Dopravní kontrolor Schválil: č.j. ZDD 015/06-NA dne... Vrchní přednosta UŽST Počet stran:

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 304/313 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 304/313 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 304/313 nákladní pro tratě Valašské Meziříčí Kojetín Zborovice Kroměříž Kojetín Tovačov (Vlárský průsmyk) Bylnice Horní Lideč Velké

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 305/308 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 305/308 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 305/308 nákladní pro tratě Petrovice u Karviné Nezamyslice Bohumín Přerov (Louky nad Olší) Nedakonice Chalupki Bohumín-Vrbice Chalupki

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 719 osobní pro trať

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 719 osobní pro trať Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 719 osobní pro trať Plzeň hl.n. Žatec západ Odb Velichov (Žatec) Platí od 14. prosince 2014 Schváleno ředitelem odboru jízdního řádu

Více

DOPRAVNÍ PŘEDPIS. Soubor pravidel pro provoz na modulišti H0

DOPRAVNÍ PŘEDPIS. Soubor pravidel pro provoz na modulišti H0 DOPRAVNÍ PŘEDPIS Soubor pravidel pro provoz na modulišti H0 Pomůcka vychází z předpisů ČSD D1, D2 a D3 zjednodušených pro provoz na modulovém kolejišti v epoše IIIc-IVb (1965-1985). Většina textu převzata

Více

SŽDC D1 Změna č. 2. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město. Dopravní a návěstní předpis

SŽDC D1 Změna č. 2. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město. Dopravní a návěstní předpis Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 - Nové Město SŽDC D1 Změna č. 2 Dopravní a návěstní předpis Schváleno generálním ředitelem SŽD dne: 27. srpna 2014 č.j.:

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 532 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 532 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 532 nákladní pro tratě Kralupy nad Vltavou Neratovice (Všetaty) Čelákovice Neratovice Čelákovice Mochov Platí od 9. prosince 2012

Více

Hodnoticí standard. Výpravčí (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Výpravčí (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Výpravčí (kód: 37-052-N) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Výpravčí Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 5 Odborná způsobilost Název Orientace

Více

Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) - Kúty (SR)

Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) - Kúty (SR) Příloha 3 Príloha 3 Vzory písemných rozkazů SŽDC a ŽSR používaných na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) - Kúty (SR) Vzory písomných rozkazov SŽDC a ŽSR používaných na pohraničnej

Více

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. únor/březen Marek Poustka

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. únor/březen Marek Poustka ŠKOLA STROJVEDOUCÍ únor/březen 2013 Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 NOVÉ PŘEDPISY SŢDC Prezentace představuje pouze nejdůleţitější změny předpisových ustanovení Dne 1.7.2013 vstupuje

Více

Předpis SŽDC D3. Zadání otázky a odpovědi. 1 Vlak první je vlak, který: 16 x x ix ix x x ix x

Předpis SŽDC D3. Zadání otázky a odpovědi. 1 Vlak první je vlak, který: 16 x x ix ix x x ix x 1 Vlak první je vlak, který: 16 x x ix ix x x ix x má při křižování nebo předjíždění (dostižení) přijet podle GVD nebo podle písemného rozkazu do dopravny D3, ve které jsou současné vjezdy zakázány, dříve

Více

P ř ípojový provozní ř ád. OPŘ Brno č.j. N 1/ /03

P ř ípojový provozní ř ád. OPŘ Brno č.j. N 1/ /03 (Příloha ke smlouvě o styku vzájemně zaústěných drah a provozování drážní dopravy č. N 3/215 78/2003) ČESKÉ DRÁHY a.s. P ř ípojový provozní ř ád OPŘ Brno č.j. N 1/101 123/03 pro dráhu vlečku Šroubárna

Více

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Týká se ustanovení článku, příloh

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Týká se ustanovení článku, příloh 3. změna účinnost od 1. 8. 2006 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Číslo změny Č.j. Účinnost od Týká se ustanovení článku, příloh Opravil Dne Podpis 1 1.10.2004 2 1.12.2004 3 1.8.2006 1,4,28,32,54,55, 73 22,54,55,116,

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 323 nákladní

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 323 nákladní Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 323 nákladní (Brno hl.n.) (Brno-Maloměřice) pro tratě Střelice Hrušovany nad Jevišovkou Moravské Bránice Oslavany Hrušovany nad Jevišovkou

Více