TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE RD U CIHELNY 394, SVOBODNÉ DVORY K PROJEKTU TZB VYPRACOVAL: BALEK LADISLAV AKCE:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE RD U CIHELNY 394, SVOBODNÉ DVORY K PROJEKTU TZB VYPRACOVAL: BALEK LADISLAV AKCE:"

Transkript

1 AKCE: REKONSTRUKCE RD U CIHELNY 394, SVOBODNÉ DVORY INVESTOR: VFS LUKÁŠ A JANA VAŘEČKOVI ŠMILOVSKÉHO 1685/10, HRADEC KRÁLOVÉ ČÍSLO ZAKÁZKY: M10/2015 TECHNICKÁ ZPRÁVA K PROJEKTU TZB VYPRACOVAL: BALEK LADISLAV

2 Úvod : Tato realizační projektová dokumentace řeší úpravy TZB v rodinném domě, U Cihelny, Svobodné Dvory. Použité normy: Pro oddíl ústřední vytápění: ČSN , ČSN EN , ČSN EN , ČSN Pro oddíl plynovodu: ČNS EN 1775, TPG-G Pro oddíl kanalizace: Pro oddíl vodovodu: ČSN , ČSN , ČSN Výchozí podklady: Projektová dokumentace dodaná projektantem stavební části. Provozní podmínky: počet osob: 4 Provozní režim: Trvalý 1. ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ Stavební program: Výpočtový program RAUCAD TECHCON Klimatické podmínky: Výpočtová teplota: -12 C Průměrná roční venkovní teplota4 C Součinitel ochrany budovy proti větru: 1 Tepelné ztráty : 4,503 kw- příloha projektové dokumentace Zdroj topné vody: Jako zdroj topné vody je navržen plynový kondenzační kotel ENBRA CD 24/Z20 o max. výkonu 24 kw, který bude zajišťovat vytápění novostavby rodinného domu a ohřev TV. Na přívodním potrubí DN 25 je přechodka ocel-měď,následuje kulový kohout KK 3/4 a vypouštěcí ventil VK 1/2. Na vratném potrubí je přechodka ocel-měď,následuje filtr 3/4 a kulový kohout KK 3/4 a vypouštěcí ventil VK 1/2. Součástí kotle je oběhové čerpadlo a expanzní nádoba o velikosti 7, l, což je vzhledem k množství v systému dostačující. V nejnižším bodě rozvodů je nutno osadit vypouštěcí ventil pro kompletní vypuštění otopné soustavy. Ohřev TV Ohřev TV je zajištěn pomocí zásobníku o objemu 20 l, který je integrován v plynovém kondenzačním kotli ENBRA CD 24/Z20 Rozvodné potrubí Rozvodné potrubí k rozvaděči podlahového vytápění a k otopným tělesům je z plastového potrubí systém REHAU, vedeného v podlahách a drážkách ve zdivu.

3 Podlahové vytápění Pro podlahové vytápění byl zvolen teplovodní systém se vstupní teplotou 40 o C z kotle do rozdělovače. Podlahové potrubí je z plastového potrubí systém REHAU, uložené do systémové desky Vario. Pro 1. NP je v technické místnosti č.m umístěn rozdělovač 1.NP- HVK- D11- rozdělovač pro napojení 5 topných okruhů (skříňka rozdělovače v I. NP UP750 - montáž pod omítku). Dimenze, poloha, dilatace a nastavení jednotlivých topných okruhů je patrno z projektové dokumentace (viz výkres TZB1). Otopná tělesa Pro vytápění pomocí otopných těles je zvolen teplovodní spád 55 o C/45 o C. Pro vytápění jsou použity otopná tělesa deskového typu RADIK VENTIL KOMPAKT. V koupelnách budou namontovány trubková otopná tělesa KORADO KRC, které budou opatřeny elektrickým topným tělesem. Výrobky jsou z firmy Korado Česká Třebová. Otopné tělesa jsou osazeny termostatickou hlavicí typu K od firmy Heimeier. Těleso typu ventil kompakt bude napojena na otopnou soustavu přes radiátorové šroubení typu Vekolux od firmy Heimeier, tělesa typu KORADO KRC přes termostatický ventil V-EXAKT a přes šroubení Regulux od firmy Heimeier. Umístění a velikost těles jsou patrné z projektové dokumentace. Zkoušky zařízení Před uvedením do provozu musí být provedeny veškeré zkoušky v souladu s ČSN (Zkouška těsnosti, dilatační a topná zkouška). Bezpečnost práce a PO Při montáži budou dodržovány platné předpisy o bezpečnosti práce, zejména vyhláška č. 324/1990 sb. Při sváření budou dodrženy předpisy TPG a ČSN a předpisy o požární ochraně. OSTATNÍ Montáž může provést pouze odborná firma s oprávněním od výrobců navržených zdrojů a zařízení. Jakoukoliv změnu v projektové dokumentaci je nutno konzultovat s projektantem. Pokud tak nebude učiněno, projektant nenese odpovědnost za případnou nefunkčnost systému. 2. PLYNOVOD Domovní plynovod je napojen na HUP, který je instalován ve stávajícím pilíři u na hranici pozemku. V pilíři je osazen hlavní uzávěr plynu HUP kk G 1, za ním bude osazen, regulátor Francel B6, plynoměr a kulový uzávěr kk G1. Plynoměr je navržen typu G4 BK s roztečí 250 mm. V pilíři je osazen instalační rám. Dvířka jsou situována tak, aby k plynoměru byl přístup z veřejných prostor- viz výkres.

4 ROZVOD POTRUBÍ : Plastové potrubí PE d 32 SDR 11 jde od plynoměru do hloubky 0,8 m pod terén a vede k rodinnému domu a dělí se na dvě větve. Na první větvi je přechodka plast-ocel. Jeden metr od obvodového zdiva musí mít potrubí kolmý směr k obvodovému zdivu. Potrubí ocel DN 25 bralen stoupne nad terén, projde zdivem do rodinného domu, kde je napojen plynový kotel ENBRA CD 24/Z20 o výkonu 24 kw s max. spotřebou 2,35 m 3 /hod. Před plynovým kotlem bude osazen kulový kohout kk G 1/2. Druhá větev PE d 32 SDR 11 obchází dům a vede do prostoru kuchyně, kde je větvi je přechodka plast-ocel. Jeden metr od obvodového zdiva musí mít potrubí kolmý směr k obvodovému zdivu. Potrubí ocel DN 25 bralen stoupne nad terén, projde zdivem do rodinného domu, kde je napojen plynový sporák. Před plynovým sporákem bude osazen kulový kohout kk G 1/2. Výkop pro plastové potrubí bude proveden dle projektové dokumentace, tj. podsyp a obsyp bude ze sypkého materiálu o velikosti zrn 10 mm a ve výši 30 cm nad potrubním bude osazena výstražná fólie. ODTAH SPALIN: Plynový kotel ENBRA CD 24/Z20 je v provedení tzv. TURBO, neboli dle TPG , plynový spotřebič typu C. Odtah spalin a přívod spalovacího vzduchu od plynového kotle bude proveden souosým odkouřením D 60/100 nad střešní rovinu do volného prostoru. Délka a vyústění odtahu spalin bude provedeno v souladu s pokyny výrobce. Plynové spotřebiče v kuchyni jsou spotřebiče typu A, a proto musí být umístěny v místnosti přímo větratelné, což kuchyně splňuje. Kuchyň je zároveň trvale propojená s vedlejší místností. Kuchyň zároveň splňuje podmínku na nejmenší objem místnosti OCHRANA POTRUBÍ : Plynové potrubí je při prostupu chráněno ocelovou chráničkou. Ochranná trubka musí přesahovat místo průchodu z obou stran nejméně 10 mm. Po provedené zkoušce těsnosti bude potrubí natřeno žlutou barvou. SPOTŘEBA ZP : Celková předpokládaná spotřeba zemního plynu pro projekt je 3,35 m 3 /hod. OSTATNÍ PRAVIDLA : Pro montáž potrubí bude použito materiálu dle ČSN EN 1775 a TPG G Nejdelší vzdálenost mezi uzávěrem a vlastním spotřebičem nesmí překročit 1,5 m. Spotřebiče musí být instalovány tak, aby byl zajištěn volný přístup k ovládacím a uzavíracím armaturám. Elektrická instalace je 230 V a 50 Hz. Budou respektovány ČSN a ČSN Instalace a umístění plynových spotřebičů musí z hlediska bezpečnosti odpovídat návodu (manuálu) od výrobce.

5 Při montáži musí být dodržovány všechny závazné ustanovení ČSN a Vyhláška BOZP a PO v platném znění bezpečnost práce na stavbách, dále pak veškeré pokyny výrobce použitých materiálů. Zvláštní zřetel bude brán na povinnou požární ostrahu objektu po svařování. Před uvedením OPZ do provozu je nutné provést zkoušku pevnosti a těsnosti a vydat revizní zprávu OPZ dle vyhlášky č. 85/1978 Sb. a TPG-G Po dokončení montáže spotřebiče s výkonem vyšším než 7kW provede revizní technik výchozí kontrolu spalinových cest a vystaví revizní zprávu. (ČSN ) Po převzetí revizní zprávy a protokolu o zkoušku pevnosti a těsnosti požádá objednatel příslušný plynárenský podnik o instalaci plynoměru Obsluha zařízení musí být odborně zaškolena a přezkoušena při uvedení zařízení do provozu, které zajistí servisní technik 3. KANALIZACE Splašková kanalizace Rozvody jsou plastové. Nové připojovací a svodné potrubí bude nové potrubí z trub PP HT, v zemi PVC KG, o dimenzích , vedené v drážkách ve zdi, v podlaze nebo pod stropem. Sklon připojovacího potrubí min. 3%. Na svodném potrubí je nutno v 1. NP osadit čistící kusy ve výšce 1,0 m nad podlahou. Potrubí bude ukončeno ventilační hlavicí. Kanalizace je ukončena v revizní šachtě WAVIN D315 PP TYPE2 s litinovým poklopem. Zbývající vývody je nutno zaslepit Veškeré dimenze a poloha rozvodů je patrna z výkresové části projektové dokumentace Dešťová kanalizace Rozvody jsou plastové z trub PVC KG, o dimenzích , vedené v zemi. Dešťové svody je nutno opatřit lapačem střešních splavenin. Dešťová kanalizace je svedena do plastové jímky o objemu min. 3 m 3. Zařizovací předměty - Výběr nových zařizovacích předmětů a baterií provede investor - Umyvadlové a dřezové baterie jsou navrženy pákové stojánkové. - Vanové a výlevková baterie jsou navrženy pákové nástěnné.

6 - Připojení umyvadel a dřezu bude provedeno přes rohové kohouty. - Klozety jsou závěsné s montážními prvky do zděné předstěnové instalace, napojení přes nástěnku 4. VODOVOD Vodoměrná sestava Vodoměrná sestava se nachází v šachtě před budovou. Ohřev TV Ohřev TV je zajištěn pomocí zásobníku o objemu 20 l, který je integrován v plynovém kondenzačním kotlki ENBRA CD 24/Z20 Rozvodné potrubí Potrubí SV a TV navrženo z RAUTITANU FLEX- systém REHAUUmístění výtokových armatur je patrno z projektové dokumentace, typy jednotlivých výtokových armatur si určí investor. Upevnění vodovodního potrubí Nové vnitřní vodovodní potrubí bude vedeno v podlaze nebo ve zdivu. Izolace potrubí rozvodu SV a TUV je nutno v celé délce rozvodu izolovat tepelnou izolací, z důvodů orosování potrubí, resp.velkých tepelných ztrát teplé užitkové vody. Montáž izolace a zakrytí rozvodů v drážkách se provádí až po úspěšné tlakové zkoušce -systém se pomalu naplní a odvzdušní provedení předběžné zkoušky -provedení hlavní tlakové zkoušky -vystavení zkušebního protokolu Zatížitelnost potrubí - 70 C, 10 bar, životnost >50 let Maximální zatížení potrubí - 95 C při tlaku 3bar krátkodobé teploty > 95 C nejsou dovoleny Při montáži je třeba dodržovat montážní postup výrobce potrubí. Závěr Montáž potrubí smí provádět pouze odborná firma s pracovníky vyškolenými pro svařování plastového potrubí. Při montáži musí být dodržovány všechny platné ČSN a Vyhláška č. 324/90 Sb. bezpečnost práce na stavbách, dále pak veškeré pokyny výrobce použitých materiálů.

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

OBSAH. 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla

OBSAH. 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla OBSAH 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla T E C H N I C K Á Z P R Á V A Projekt řeší vytápění rodinného domu manželů Vytlačilových, Roztoky

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.4.1 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE 1.VŠEOBECNĚ Prováděcí projekt řeší vytápění přístavby v objektu Varšavská 19, Praha 2. Jako podklady pro projekt ÚT byly použity: o Stavební výkresy objektu o ČSN 06 0210 Výpočet tepelných ztrát budov

Více

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod ZTI vodovod, kanalizace, plynovod OBSAH: 1. ÚVOD 2. KANALIZACE 3. VODOVOD 4. DOMOVNÍ PLYNOVOD 5. ZÁVĚR 1. ÚVOD Projekt řeší domovní vodovod, domovní splaškovou a dešťovou kanalizaci a domovní plynovod

Více

Technická zpráva ZTI. D Zdravotně technické instalace

Technická zpráva ZTI. D Zdravotně technické instalace Mateřská škola Děčín XXXII, Májová 372, příspěvková organizace Májová 372, 407 11 Děčín XXXII Tel: 412 547 778, 412 548 903 e-mail: reditelka@msboletice.cz, www.msboletice.cz IČO: 49888544 D.1.4.1 Zdravotně

Více

Technická zpráva Technické zařízení budov

Technická zpráva Technické zařízení budov Novostavba Administrativní budovy Praha Michle Technická zpráva Technické zařízení budov Datum:05/2017 Vypracoval: Bc. Pavel Matoušek 1 Identifikační údaje a zadání Název stavby: Admnistrativní budova

Více

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku.

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. 1 Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. Podkladem pro zpracování PD byly stavební výkresy a konzultace se zodpovědným projektantem a zástupci investora.

Více

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší

Více

Jiří Brožek ČKAIT 1102450 tel.: +420 732 503 156 TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA DOMOVNÍ PLYNOVOD A) Identifikační údaje stavby B) Úvod Název stavby : Stavba domovního plynovodu byt č. 5, ul. Obránců míru

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE STAVEBNÍ ÚPRAVY HÁJENKY POLNÁ POLNÁ NA ŠUMAVĚ čp. 268 NÁZEV OBJEKTU ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ INVESTOR VLS s.p., DIVIZE HORNÍ PLANÁ, JIRÁSKOVA 150, HORNÍ PLANÁ REGION JIHOČESKÝ STUPEŇ PROVÁDĚCÍ

Více

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV F 1. 4.F.1 T ECHNICKÁ ZPRÁVA R OZVODY PB 1 Stavba: Plynofikace objektu OÚ Vrátkov č.p. 17 Místo: parc.č. 65, k. ú. Vrátkov Stupeň

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.4.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. prohlídka dotčených prostor.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. prohlídka dotčených prostor. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. ÚVOD Projektová dokumentace zdravotně technických instalací řeší modernizaci tří sociálních zařízení v MŠ Bohatice. Jedná se o instalaci nových zařizovacích předmětů a výtokových baterií

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 D.1.4.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U

Více

Technické zařízení budov

Technické zařízení budov České vysoké učení technické v Praze Fakulta Stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Bakalářská práce Technická zpráva Technické zařízení budov Vypracovala: Vedoucí práce: Magdalena Bártová doc.ing.

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební D 1.4.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÁST D DLE PŘÍLOHY č.5 K VYHLÁŠCE 499/2006 Sb. O DOKUMENTACI STAVEB Vypracoval: Datum: 8.1. 2017 Bc.Václav Hostačný 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Technická zpráva obsah 1. Identifikační údaje investora a stavby... - 2-1. Výchozí podklady...- 3-2. Podklady pro zpracování dokumentace...- 3-2.1 Normy...- 3-3. Ústřední vytápění...- 3-3.1 Tepelná bilance

Více

Rev. E. Rev. D. Rev. C. Rev. B. Rev. A. Index: Datum: Změny: Vypracoval: Investor: 3187/2012. Revize: F.1.4.5-01

Rev. E. Rev. D. Rev. C. Rev. B. Rev. A. Index: Datum: Změny: Vypracoval: Investor: 3187/2012. Revize: F.1.4.5-01 ±0,000= 285,60 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Rev. E Rev. D Rev. C Rev. B Rev. A Index: Datum: Změny: Vypracoval: Hlavní inženýr projektu: Zodp. projektant: Vypracoval: Ing. Olga VĚCHETOVÁ

Více

HALA PRO ÚPRAVU PLOCHÉHO SKLA

HALA PRO ÚPRAVU PLOCHÉHO SKLA Akce: Adresa: HALA PRO ÚPRAVU PLOCHÉHO SKLA parc.č. 505, 506, 213/1, 213/4, 213/5, 213/6, v k.ú. LÁZNĚ TOUŠEŇ D1.4.a Ústřední vytápění Část: Příloha: D1.4.a - 01 Technická zpráva Datum: 11/2014 Přílohy:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu Štefan Bolvári Podlesí 401, Svatava, 357 03 Akce: Dům jedním tahem Rodinný dům RD-24 Zefyros stavba na parc. 186/1, k.ú. Načešice Otakar Kůrka, Srní 110, 341 92 Kašperské Hory Jana Macháčková, Libočany

Více

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE Investor: MIROSLAV NOVOTNÝ, DLOUHÁ 710/40, HORNÍ SLAVKOV Akce: NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Místo realizace: Č. HOLASE 406/11, 228/13, MILEVSKO Datum: LISTOPAD 2015 Stupeň: PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Vypracoval:

Více

OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY:

OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. VODOVOD... 3 3.1 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA... 3 3.2 VNITŘNÍ VODOVOD... 4 3.3 BILANCE SPOTŘEBY VODY... 4 3.4 TEPELNÉ IZOLACE A NÁTĚRY...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty Nemocnice Hustopeče D1.01.05-001 Technická zpráva Úprava 1.NP budovy D na ambulance DSP+DPS Vytápění Výchozí podklady a stavební program. TECHNICKÁ ZPRÁVA Podkladem pro vypracování PD vytápění byly stavební

Více

cb-energo Technická zpráva Energeticko-technická poradenská a projekční kancelář parc.č. 765/4; k.ú. Velichov Investor:

cb-energo Technická zpráva Energeticko-technická poradenská a projekční kancelář parc.č. 765/4; k.ú. Velichov Investor: Senovážné nám. 2, 370 01 České Budějovice Tel.: 386 106 185, 606 455 511 Energeticko-technická poradenská a projekční kancelář e-mail: skarda@cb-energo.cz cb-energo Stavba: Investor: Stupeň PD: Rodinný

Více

Technická zpráva zdravotní technika

Technická zpráva zdravotní technika F 1.4.1 zdravotní technika 1. Identifikace stavby, stavebník, projektant Název stavby: Místo stavby: ZŠ Batří Venclíků 1140, Praha 9 Černý Most I. Kraj: Praha Stavebník: Městská část Praha 14 Bratří Venclíků

Více

Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena

Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena 22: Slaboproud 1 Anténa - pouze trubkování MP Anténa pro příjem pozemního a satelitního vysílání ks. MP kabeláž kpl MP trubkování kpl 1 MP Oživení systému, předávací

Více

F.1.4. ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB

F.1.4. ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB Investor: AURUM DEVELOPMENT s.r.o. U LIBEŇSKÉHO PIVOVARU 2015/10, PRAHA 8 Akce: REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Místo realizace: NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Datum: ČERVEN 2011

Více

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace 1. Základní identifikační údaje akce Název stavby: Rodinný dům Neratov Objekt: Rodinný dům Místo stavby: Neratov, p.č. 11/1 v k.ú. Neratov Účel stavby:

Více

UT Ústřední vytápění

UT Ústřední vytápění UT Ústřední vytápění Františka 2.01 D.1.4A TZ UT - 1 z 6 OBSAH: Úvod:... 3 Situace:... 3 Tepelná bilance a výpočty:... 3 CELKOVÁ ENERGETICKÁ NÁROČNOST STAVBY :... 3 Zdroj tepla:... 4 Odvod spalin... 4

Více

T01 Technická zpráva. Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant

T01 Technická zpráva. Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant Obec Dolní Bečva, Dolní Bečva 340, 756 55 Dolní Bečva Dolní Bečva 578, 756 55 Dolní Bečva Projekt pro stavební povolení Ing. Ludvík

Více

Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena Cena

Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena Cena Poř. Typ Popis MJ výměra Jedn. cena 022: Slaboproud 17 444,00 001 Anténa - pouze trubkování MP Anténa pro příjem pozemního a satelitního vysílání ks. 0 0,00 0,00 MP kabeláž kpl 0 0,00 0,00 MP trubkování

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DOKUMENTACE

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DOKUMENTACE IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Akce KLIMENTSKÁ Rekonstrukce 2.NP Místo Klimentská 1246/1, Praha 1, 110 00 Investor HOMEGLOBE, a.s. Generální projektant Building s.r.o. Peckova 13, Praha 8, 186 00 Projektant části

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO. Datum: 07/2015 PROJEKCE TZB A ENERGETIKY TECHNOLOGICKÁ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO. Datum: 07/2015 PROJEKCE TZB A ENERGETIKY TECHNOLOGICKÁ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO TECHNOLOGICKÁ ČÁST Vypracoval : Ing. Lenka Nováková Datum: 07/2015 1/5 1. ÚVOD Tato projektová dokumentace řeší opravu stávajících plynových

Více

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.CZ VYPRACOVAL: JAROSLAV HANZLÍK ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. PAVEL ČURDA MUDr. Martina KOCÁNOVÁ Jírovcova 2060/83,

Více

F.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

F.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB F.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB F.1.4.a.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA F.1.4.a.2 VÝKRESY ÚSTŘEDNÍHO VYTÁPĚNÍ ÚT 1 1. P.P. - ústřední vytápění ÚT 2 1. N.P. - ústřední vytápění ÚT 3 2.N.P. - ústřední vytápění ÚT 4 3.N.P.

Více

ZDRAVOTNĚ-TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZDRAVOTNĚ-TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA APK plan & design, s.r.o. Riegrova 44a, 612 00 Brno tel.: 541 245 286, fax: 541 247 312 email: zak.apk@arch.cz Projektant části PD: Ing. Jiří Dudek TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 17.listopadu 13, 680 01 Boskovice

Více

ZADÁNÍ. Přesun hmot procentní pro izolace tepelné v objektech v do 6 m %

ZADÁNÍ. Přesun hmot procentní pro izolace tepelné v objektech v do 6 m % Cena PSV Práce a dodávky PSV 1 713 713410811 2 713 713463411 713 Izolace tepelné Odstranění izolace tepelné potrubí pásy nebo rohožemi bez úpravy staženými drátem tl do 50 mm m 180,000 Montáž izolace tepelné

Více

ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE

ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE Ing. Leoš POHANKA projektové a inženýrské služby tel., fax.: 566 667 342, gsm: 602 663 045 Dolní 35, 592 14 Nové Veselí projekce@pohanka.net, www.pohanka.net Modernizace ke zkvalitnění výuky v ZŠ a MŠ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Projektová dokumentace řeší vnitřní rozvody kanalizace a vody prováděné v rámci plánovaných stavebních úprav budovy D na ambulance. Stávající objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1 ZADÁNÍ PROJEKTU...2 1.1 Domovní vodovod...2 1.2 Splašková kanalizace...2 1.3 Dešťová kanalizace...2 1.4 Výpočtové výchozí parametry...2 2 PODKLADY...2 2.1 Výkresová dokumentace...2 2.2 Průzkum...2

Více

Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák

Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák Riegrova 44, 612 00 Brno Sdružení tel. 541 245 286, 605 323 416 email: zak.apk@arch.cz projektant části PD: Ing. Jiří Dudek Sychotín 63, 67972 Kunštát PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

INZ 5 TDI. 2009-2010 Jan Kušnír

INZ 5 TDI. 2009-2010 Jan Kušnír INZ 5 TDI 2009-2010 Jan Kušnír TDI Ústřední vytápění Charakteristika systému: Systém: Materiál rozvodu: Spoje na potrubí: tlakový uzavřený, dvoutrubkový, teplovodní (do 110 C) měď, popř. plast (PP-R, PEX,

Více

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice SEZNAM PŘÍLOH: 00 TECHNICKÁ ZPRÁVA 01 PŮDORYS PLYNOINSTALACE 02 AXONOMETRIE PLYNOINSTALACE Autorizoval / hlavní projektant: 01 2016 1 : x A4 Email: slavik.josef@gmail.com PLYNOINSTALACE SEZNAM PŘÍLOH:

Více

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Gaňo Stojanov Odlehlá 62, 190 00 Praha 9, tel./ fax: 222 521 524 projekty ZTI voda kanalizace plyn NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Místo stavby: Praha 5 - Smíchov Investor: Aurum development s.r.o.,

Více

D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací

D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor : Martina Hubáčková Stavba : RODINNÝ DŮM D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací Stránka 1 OBSAH : 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE STAVBY...2 IDENTIFIKACE

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE Kostelec u Heřmanova Městce, přestavba bývalého vojenského areálu investiční záměr Strana 1 (celkem 5) STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM

Více

Stupeň PD: D2.4a Ústřední vytápění, stlačený vzduch + přeložky plynu a vody. Datum: prosinec 2015. Číslo výtisku. plynu a vody

Stupeň PD: D2.4a Ústřední vytápění, stlačený vzduch + přeložky plynu a vody. Datum: prosinec 2015. Číslo výtisku. plynu a vody Energeticko-technická Profese: Stavební úpravy výrobních hal a snížení energetické náročnosti objektů společnosti na pozemcích D2.4a Ústřední vytápění, stlačený vzduch + přeložky Datum: prosinec 2015 Číslo

Více

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE :

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1.1. Úvod: Projekt řeší připojení novostavby Domu pro seniory na plynovodní řad za účelem jeho vytápění a ohřevu TV. Projektová dokumentace byla zpracována na základě předložené

Více

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Místo stavby : Opava, Olbrichova 15 Katastrální území : Opava - Předměstí Investor : Zemský archiv v Opavě Zodpovědný projektant : ing. arch.

Více

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ JIŘÍ ČERNÝ projektová činnost ve výstavbě IČO: 168 12 964 Antonínská 15/II, 380 01 Dačice, tel. 731 55 66 08 REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ na par.č.st. 43/1 k.ú. Peč, okr.jindřichův Hradec

Více

EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH

EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH Druh dokumentace: DVZ Investor: Město Velké Pavlovice, Náměstí 9. května č. 40, Velké Pavlovice, PSČ 691 06 Akce: EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH Místo:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Zdravotechniky

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Zdravotechniky Štefan Bolvári Podlesí 401, Svatava, 357 03 Akce: Dům jedním tahem Rodinný dům RD-25 Ares stavba na parc. 647/23, k.ú. Sluštice Bc. Milan Bláha, Chvatěrubská 355/14, 181 00 Praha 8 RNDr. Veronika Bláhová,

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU NA PARCELE Č. 4544/123 V KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ HUSTOPEČE U BRNA

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU NA PARCELE Č. 4544/123 V KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ HUSTOPEČE U BRNA INVESTOR: Vladimíra Tučková, Nová Ves 109, 691 23, Pohořelice NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU NA PARCELE Č. 4544/123 V KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ HUSTOPEČE U BRNA VYTAPĚNÍ Obsah projektu : Technická zpráva Výkresová

Více

Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou

Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou DOKUMENTACE POVOLENÍ PRO STAVEBNÍ Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ Místo : Libice nad Cidlinou Investor : Obec Libice nad Cidlinou Část : F1.4e TZB - ZDRAVOTNÍ TECHNIKA Obsah : Technická zpráva Zak.

Více

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: SLAVKOV U BRNA - č.2 F.3 ZAKÁZKA: 181-2010 SEZNAM PŘÍLOH DOKUMENTACE - F.3 TECHNICKÁ ZPRÁVA - 01 PODÉLNÝ PROFIL - 02 VODOMĚRNÁ ŠACHTA 03 ULOŽENÍ POTRUBÍ 04 ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SPLAŠKOVÉ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY

TECHNICKÁ ZPRÁVA SPLAŠKOVÉ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY,SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI A ZMĚNA UŽÍVÁNÍ NAVYUŽÍVANÝCH SPORTOVNÍCH KABIN NA ORDINACI PRAKTICKÉHO LÉKAŘE st. parc.č. 445, k.ú. Řevničov TECHNICKÁ ZPRÁVA SPLAŠKOVÉ KANALIZAČNÍ

Více

ZDRAVOTNĚTECHNICKÁ ČÁST (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1

ZDRAVOTNĚTECHNICKÁ ČÁST (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@guick.cz ZDRAVOTNĚTECHNICKÁ ČÁST (stavební řízení) Akce:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň : Volfova 8 612 00 Brno tel.: +420 530 505 835 e-mail:info@ateliertzb.cz Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150 Investor : manželé Kazdovi Objekt : D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace

Více

Akce: Bytový dům Krále Jiřího 1341/4, Karlovy Vary

Akce: Bytový dům Krále Jiřího 1341/4, Karlovy Vary Dokumentace pro provedení stavby Zařízení vytápění 1. Technická zpráva Obsah: 1. Identifikační údaje stavby 2. Podklady 3. Úvod a základní informace 4. Technický popis 5. Požadavky na jednotlivé profese

Více

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW.

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW. VYTÁPĚNÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podkladem pro zpracování projektové

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ REKONSTRUKCE DOMOVNÍHO OVODU TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ OVOD - OPZ Obsah: 1. ÚVOD... 2 2. INSTALOVANÉ SPOTŘEBIČE... 2 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ... 3 3.1 Nové rozvody plynu... 3 3.2 Niky pro umístění

Více

Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek

Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek Stavba : Část : Investor : Příloha : Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek 103 - Výkaz výměr

Více

SPOLKOVÝ DŮM. K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE. STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice

SPOLKOVÝ DŮM. K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE. STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE SPOLKOVÝ DŮM K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice ZPRACOVATEL DOKUMENTACE: Ing. arch. Jolana Fritschová,

Více

A Úvod A.1 Výchozí podklady pro zpracování projektu A.2 Seznam hlavních použitých norem B Technické řešení vodovod B.1 Přípojky areálového vodovodu

A Úvod A.1 Výchozí podklady pro zpracování projektu A.2 Seznam hlavních použitých norem B Technické řešení vodovod B.1 Přípojky areálového vodovodu A Úvod Projektová dokumentace část D.1.4.1 Zdravotně technické instalace je vypracována pro akci Výzkumné centrum Josefa Ressela, SO 02. Jedná se o dvoupodlažní nepodsklepený objekt s šikmou střechou.

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01

TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01 ING. JIŘÍ SÍTAŘ ING. JIŘÍ SÍTAŘ TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLKA V ŽELEŠICÍCH ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ A NUCENÉ VĚTRÁNÍ (VZT) Projektová dokumentace řeší ústřední vytápění objektu Mateřské

Více

736/9Výrobně administrativní objekt, Průmyslové podlahy Plaček, a.s.

736/9Výrobně administrativní objekt, Průmyslové podlahy Plaček, a.s. PROJEKCE TZB, Folta Miroslav Podlesí 461, 757 01 Valašské Meziříčí tel.: +420 571 631 016, 604 790 004 e-mail: tzb.folta@seznam.cz Řešení havarijního stavu soc. zařízení a školní kuchyně MŠ MŠSpolečenský

Více

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6 České vysoké učení technické v Praze - Stavba: Předmět: Diplomová práce - 124DPM Vypracoval: Fakulta stavební Zikova 1903/4 Praha 6 166 36 Autosalon Rychnov nad Kněžnou Štemberkova 1658 Rychnov nad Kněžnou

Více

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY ÚVOD Předmětem projektové dokumentace pro stavební povolení Zřízení nebytové jednotky v 2.NP v objektu kulturního domu v Dobrovízi, Dobrovíz č.p. 170 je návrh vnitřní kanalizace, vnitřního vodovodu a vnitřního

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA Úvod Identifikační údaje stavby: název stavby: účel stavby: Stavební úpravy BD byty č.2, 3 2.np a byt č. 8-5.np stavební úpravy a udržovací práce místo stavby: obec: Praha

Více

ZMĚNA NEBYTOVÝCH PROSTOR NA 2 BYTY ROZVOD PLYNU

ZMĚNA NEBYTOVÝCH PROSTOR NA 2 BYTY ROZVOD PLYNU ZMĚNA NEBYTOVÝCH PROSTOR NA 2 BYTY LEDEČSKÁ UL. Č.P. 2962-2964, HAVLÍČKŮV BROD ROZVOD PLYNU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ARCH. ATELIÉR H3, s.r.o Nad žabincem 1357 580 01 HAVLÍČKŮV BROD ČKA 02 922

Více

0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC. projekt. Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING

0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC. projekt. Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING 0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC projekt Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING Název akce : Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING F.1.4.f - Plynová zařízení Místo

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝMĚNA TEPLOVODNÍHO KOTLE K2 VČETNĚ HOŘÁKU ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ-KOTELNA

TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝMĚNA TEPLOVODNÍHO KOTLE K2 VČETNĚ HOŘÁKU ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ-KOTELNA TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: VÝMĚNA TEPLOVODNÍHO KOTLE K2 VČETNĚ HOŘÁKU Místo: Kongresová 2/1666, 140 21 Praha 4 Část: ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ-KOTELNA Investor: Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, 140

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DPS Datum : 07/2017 Číslo zakázky D

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DPS Datum : 07/2017 Číslo zakázky D ENERGOPLAN s.r.o. Blahoslavova 93/17 360 09 Karlovy Vary Tel: +420-353 232 701 E-mail: energoplan@energoplan.cz www.energoplan.cz TECHNICKÁ ZPRÁVA Zpracovatel : Podpis : ENERGOPLAN s.r.o. Blahoslavova

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Technická zpráva obsah 1. Identifikační údaje investora a stavby... - 2-1. Výchozí podklady...- 3-2. Podklady pro zpracování dokumentace...- 3-2.1 Normy...- 3-3. Vodovodní přípojka a vnitřní vodovod...-

Více

ZTI - Vodovod, kanalizace, plynovod

ZTI - Vodovod, kanalizace, plynovod ZTI - Vodovod, kanalizace, plynovod Františka 2.01 D.1.4E TZ - ZTI - 1 z 8 OBSAH: ÚVOD... 3 KANALIZACE... 3 VODOVOD... 4 Plynovod... 5 ZÁVĚR... 8 Františka 2.01 D.1.4E TZ - ZTI - 2 z 8 ÚVOD Tato část projektové

Více

Technická zpráva Strana 2 Ing. Jan Špingl D.4a - VYTÁPĚNÍ tel.: 608 721920

Technická zpráva Strana 2 Ing. Jan Špingl D.4a - VYTÁPĚNÍ tel.: 608 721920 Dům ul. Sedláčkova 13, 15, Plzeň Provedení stavby Technická zpráva Strana 2 Ing. Jan Špingl D.4a - VYTÁPĚNÍ tel.: 608 721920 Úvod: V projektu je řešeno vytápění kancelářských prostorů v podkroví budovy

Více

F.1.4.e - TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA KANALIZACE A VODOVODU MATEŘSKÉ ŠKOLY OSICKÁ Č.P. 454, 198 00 PRAHA 9 - KYJE

F.1.4.e - TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA KANALIZACE A VODOVODU MATEŘSKÉ ŠKOLY OSICKÁ Č.P. 454, 198 00 PRAHA 9 - KYJE F.1.4.e - TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA KANALIZACE A VODOVODU MATEŘSKÉ ŠKOLY OSICKÁ Č.P. 454, 198 00 PRAHA 9 - KYJE PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Investor : Městská část Praha 14 Bratří Venclíků 1073 19821

Více

D1: SO Zdravotně technické instalace a plynová zařízení TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1: SO Zdravotně technické instalace a plynová zařízení TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO 2) Inženýrské

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO Identifikační údaje stavby: název stavby: Stavební úpravy BD 2.np a 5.np místo stavby: obec: Praha 7-Holešovice místo: Tusarova 1235/32

Více

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str.

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str. CENÍK PRACÍ uvedené ceny jsou bez DPH KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str.8 Tupolevova 470, 199 00 Praha 9 Tel.: 775 209 704, e-mail: tomasrout@seznam.cz

Více

SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH

SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH MODERNIZACE KE ZKVALITNĚNÍ VÝUKY V ZŠ A MŠ VE VELKÉ LOSENICI - STAVEBNÍ ÚPRAVY A NÁSTAVBA SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 A. Úvodní údaje 1. Označení stavby a pozemku Název stavby:

Více

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6 CENÍK PRACÍ uvedené ceny jsou bez DPH KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6 WWW.VODA-TOPENI-PLYN.EU, INFO@VODA-TOPENI-PLYN.EU LEŽATÁ KANALIZACE Ø 70-200 240,00Kč/bm Ø 250-300

Více

Zodpovědný proj.: Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, Karlovy Vary MÚ: Karlovy Vary

Zodpovědný proj.: Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, Karlovy Vary MÚ: Karlovy Vary Akce: Objekt: Název: Vypracoval: Zodpovědný proj.: Ing. Michal Hablovič Ing. Jana Handšuhová Smutná Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, 360 66 Karlovy Vary Kraj : Karlovarský MÚ: Karlovy

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY VNITŘNÍ ROZVODY VODOVODU A KANALIZACE...

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY VNITŘNÍ ROZVODY VODOVODU A KANALIZACE... OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ÚVOD... 3 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 4. HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY... 3 4.1. POTŘEBA VODY... 3 4.2. Výpočet ohřevu teplé... 3 4.3. Výpočet MAXIMÁLNÍHO SOUDOBÉHO PRŮTOKU...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ D.1.4.d.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ Akce: PASÁŽ A NOVOSTAVBA KOMUNIKAČNÍHO JÁDRA DOMU Č. 49, JAROMĚŘ Objekt: Část: Vypracoval: Archívní číslo: Jaroměř Kavárna Vytápění Ing. Jiří Hájek P13P138 Datum:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586 TECHNICKÁ ZPRÁVA K AKCI : 1 ZŠ v Sokolově ul. Pionýrů 1614 pavilon stravování a školní družiny stavební úpravy a změna užívání v části stavby školní družina a) identifikační údaje : Objednatel : Město

Více

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody Předložená dokumentace zdravotně technických instalací ve stupni pro provedení stavby, řeší rekonstrukci a přístavbu výrobny vína a biomoštu na p.č.465, 593 v k.ú. Rakvice. 1. KANALIZACE 1.1. Splašková

Více

REKONSTRUKCE VNITŘNÍCH PROSTOR KINA VYSOČINA, 1.ETAPA

REKONSTRUKCE VNITŘNÍCH PROSTOR KINA VYSOČINA, 1.ETAPA Strana 1 REKONSTRUKCE VNITŘNÍCH PROSTOR KINA VYSOČINA, 1.ETAPA SO 01 REKONSTRUKCE VNITŘNÍCH PROSTOR D.1.4.1 - ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE 1 ÚVOD Projekt řeší odvod odpadních splaškových vod, rozvod studené

Více

Pořad. Položka Zkrácený popis Měr. Množ. Jednotk. Cena Hmotn. Hmotn. číslo jedn.

Pořad. Položka Zkrácený popis Měr. Množ. Jednotk. Cena Hmotn. Hmotn. číslo jedn. Pořad. Položka Zkrácený popis Měr. Množ. Jednotk. Cena Hmotn. Hmotn. číslo jedn. cena celkem jednotk. celkem Výměna kotlů a spalinových cest, úprava rozvodů a regulace plynové kotelny ZŠ a MŠ Chraštice

Více

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Gaňo Stojanov Odlehlá 62, 190 00 Praha 9, tel./ fax: 222 521 524 projekty ZTI voda kanalizace plyn NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV F.2.3. PŘÍPOJKA VODOVODU Místo stavby: Praha 5 - Smíchov Investor:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU HEGAs, s.r.o. 739 61 Třinec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Stavba : Stavební úpravy objektu Domova pro seniory ve Staré Bělé Část stavby : D.1.4.3 - Vytápění Místo stavby :

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh.

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí

Více

PROFESTA S.R.O. Radošovice 86,

PROFESTA S.R.O. Radošovice 86, PROFESTA S.R.O. Radošovice 86, Strakonice PROJEKT ZDRAVOTNÍ INSTALACE Technická zpráva Identifikační údaje zakázky Číslo zakázky Investor: MĚSTO RYCHNOV U JABLONCE NAD PRO-019-13-P6 NISOU, Husova 490,

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY D 1.4.2. Plynová odběrná zařízení Akce: Novostavba rodinného domu Stavebník: Miroslava Hikaníková Mírová 474/31, 289 24 Milovice Místo stavby: p.č. 1987/41, Brandýs nad

Více

Seznam pł loh. 1. TechnickÆ zpræva 2. Situace

Seznam pł loh. 1. TechnickÆ zpræva 2. Situace Seznam pł loh 1. TechnickÆ zpræva 2. Situace 3. KP - podøln łez 4. VP - podøln łez 5. PP - podøln łez, łezy plynovodu 6. 1.NP - kanalizace 7. 2.NP - kanalizace 8. ezy kanalizace 9. 1.NP - vodovod, plynovod

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

VÝPIS MATERIÁLU - KANALIZACE

VÝPIS MATERIÁLU - KANALIZACE VÝPIS MATERIÁLU - KANALIZACE Výpis je pouze orientační, dodavatel je povinen si vypracovat vlastní. VNITŘNÍ A VNĚJŠÍ ROZVODY SPOLKOVÉHO DOMU TVAROVKY Raupiano ks, bm DN50 DN50 11,1 DN75 DN75 5,2 50/87

Více