Dron Spyrit Max FPV, RtF. Obj. č Rozsah dodávky. Vložení baterií do dálkového ovladače. Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dron Spyrit Max FPV, RtF. Obj. č Rozsah dodávky. Vložení baterií do dálkového ovladače. Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou"

Transkript

1 Dron Spyrit Max FPV, RtF Rozsah dodávky 1. Dálkový ovladač (vysílač) 2. Kvadrakoptéra SPYRIT MAX FPV 3. Držák pro smartphone 4. Wi-Fi kamera 5. Šroubovák + šrouby 6. Nabíječka / Balancer 7. Akumulátor 8. 4x ochrana vrtule 9. 4x vrtule 10. 4x podvozek (podpěry pro přistání) 11. Návod k obsluze Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou Obj. č Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup dálkově ovládané kvadrakoptéry. Tento návod k obsluze je nedílnou součástí tohoto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Vložení baterií do dálkového ovladače Ponechejte si tento návod, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst. Otevřete bateriovou přihrádku a vložte do ní 4 alkalické baterie se jmenovitým napětím 1,5 V DC (AA). Při vkládání baterií do přihrádky dbejte na jejich vložení do správné polohy a polarity.

2 Nabíjení dronu Nabíjení akumulátoru dronu provádějte vždy na bezpečném místě. Instalujte proto dron a nabíječku vždy na nehořlavý povrch. Jako první připojte nabíječku do elektrické zásuvky. Poté připojte kulatý konektor na konci nabíječky do balancéru a bílý konektor akumulátoru do balancéru (obrázek 2). Na obrázku 1 je správně sestavený nabíjecí obvod. Nabíjení akumulátoru na jeho plnou kapacitu trvá přibližně 3 hodiny. Plně nabitý akumulátor je následně systémem nabíječky automaticky odpojen od nabíjecího obvodu. Na plně nabitý akumulátor má dron energii pro 6 7 minut letu. Po ukončení nabíjecího procesu vždy odpojte akumulátor od nabíječky a stejně tak i nabíječku odpojte od elektrické sítě. Sledujte akumulátor po celou dobu nabíjecího procesu. V případě přehřátí akumulátoru hrozí jeho vznícení! Montáž podvozku Tyto přistávací podpěry doporučujeme instalovat v případě, že na dronu hodláte používat kameru. 1. Do spodní části dronu instalujte celkem 4 přistávací podpěry. 2. Šroubky pro připevnění podvozku dotáhněte dostatečně pevně. K uchycení každé podpěry slouží celkem 2 šroubky. Po spuštění nabíjecího procesu se rozsvítí zelená LED kontrolka. Poté, co dojde k plnému nabití akumulátoru pak tato kontrolka zhasne. Pakliže nebudete dron delší dobu používat, doporučujeme vyjmout z něj akumulátor a stejně tak i vyjmout baterie z dálkového ovladače. Instalace ochrany pro vrtule Vložení akumulátoru do dronu 1. Vložte akumulátor do příslušné přihrádky v dronu. 2. Propojte konektor vedoucí z akumulátoru s kabelem dronu. Dbejte přitom na správné a dostatečně pevné propojení obou konektorů. 3. Konektory s kabely uložte do přihrádky a uzavřete přihrádku krytem. 4. Zapněte dron. Přesuňte proto přepínač ON/OFF do polohy ON. 1. Vyjměte ochranné části z pouzdra motoru. 2. Na pouzdře pak uvolněte oba šrouby. 3. Do otvoru v pouzdře vložte ochranný kryt vrtule. 4. Ochranu vrtule připevněte pomocí obou šroubků.

3 Režim vysílače 2 (Channel Mode 2) Režim vysílače 4 (Channel Mode 4) LED indikace na ovladači: 01: Zobrazení pozice při letu směrem vpravo nebo vlevo. 02: Pozice při letu vpřed / vzad. 03: Zobrazení při otáčení okolo své osy směrem vpravo nebo vlevo. 04: Zobrazení úrovně výkonu / spotřeby paliva. 05: Úroveň plynové páčky během letu. 06: Pohyb páčky směrem dopředu. 07: Pohyb páčky směrem vpravo. 08: Pohyb páčky směrem dozadu. 09: Pohyb páčky směrem vlevo. 10: Pohyb páčky při otáčení okolo osy směrem vpravo. 11: Pohyb páčky při otáčení okolo osy směrem vlevo. 12: Zobrazení režimu H nebo Expert (rychlé ovládání), po stisku tlačítka B. 13: Zobrazení režimu L nebo Beginner (pomalé ovládání), po stisku tlačítka B. 14: Indikace stavu baterií v dálkovém ovladači : Zobrazení režimu vysílače (Mode 2 nebo Mode 4). 17: Zobrazení úrovně signálu. 18: Indikace správné funkce dálkového ovladače a aktivace funkcí. C: Tlačítko pro funkci Flip. LED indikace na ovladači: 01: Zobrazení pozice při otáčení okolo své osy vpravo nebo vlevo. 02: Zobrazení pozice při letu vpřed / vzad. 03: Zobrazení při letu směrem vpravo nebo vlevo. 04: Zobrazení úrovně výkonu / spotřeby paliva. 05: Úroveň plynové páčky během letu. 06: Pohyb páčky směrem dopředu. 07: Pohyb páčky směrem vpravo. 08: Pohyb páčky směrem dozadu. 09: Pohyb páčky směrem vlevo. 10: Pohyb páčky při otáčení okolo osy směrem vpravo. 11: Pohyb páčky při otáčení okolo osy směrem vlevo. 12: Zobrazení režimu H nebo Expert (rychlé ovládání), po stisku tlačítka B. 13: Zobrazení režimu L nebo Beginner (pomalé ovládání), po stisku tlačítka B. 14: Indikace stavu baterií v dálkovém ovladači : Zobrazení režimu vysílače (Mode 2 nebo Mode 4). 17: Zobrazení úrovně signálu. 18: Indikace správné funkce dálkového ovladače a aktivace funkcí. C: Tlačítko pro funkci Flip. Přepínání mezi režimy vysílače: Channel Mode 2 a Channel Mode 4 Pro zapnutí dálkového ovladače přesuňte hlavní vypínač A směrem vpravo. Tento proces proveďte opakovaně, dokud ovladač a jeho systém nepřejde do požadovaného režimu. Sledujte přitom aktivaci LED kontrolek v příslušné části ovladače (15 = Channel Mode 2, 16 = Channel Mode 4). Letové techniky 3D Looping vpřed a vzad / Otočka vpravo a vlevo Flip Poté, co se dostatečně seznámíte s ovládáním dronu při běžném letu, můžete provádět různou leteckou akrobacii. Vystoupejte s dronem alespoň do výšky 3 m nad zem. Stiskněte a i nadále držte stisknuté tlačítko C. Použijte páčku pro let dopředu / vzad nebo pro otáčení vpravo a vlevo. Dron přitom provede obrat o 360 (Looping nebo Flip). Po dokončení letecké figury pak uvolněte tlačítko C. Veškeré akrobatické techniky provádějte vždy s plně nabitým akumulátorem!

4 Ovládání dronu / Channel Mode 2 Pohybujte levou páčkou směrem vpravo nebo vlevo. Dron se přitom bude otáčet okolo své osy vpravo nebo vlevo. Stoupání / Klesání Náklon vpravo nebo vlevo Levou páčku na ovladači použijte pro let do výšky (stoupání) nebo pro let dolů při přistání (klesání). Pohybujte přitom s páčkou směrem nahoru nebo dolů. Pro náklon dronu směrem vpravo nebo vlevo pohybujte levou páčkou vpravo nebo vlevo. Přizpůsobení trimrů dálkového ovladače a uvedení dronu do stabilizované polohy Let dopředu / dozadu 1. Kalibrace při letu vpřed / vzad. 2. Kalibrace při náklonu. 3. Kalibrace při otáčení okolo osy. Pravou páčku na dálkovém ovladači použijte pro let dronu směrem dopředu nebo dozadu. Páčkou přitom pohybujte směrem nahoru a dolů. 1. Upravujte polohu trimru (vedle pravé páčky), dokud nedosáhnete stabilní polohy dronu (stav při, kterém dron nepoletí směrem dopředu). 2. Upravte i polohu spodního trimru (pod pravou páčkou), dokud dron nedosáhne stabilní letové polohy bez náklonu vpravo nebo vlevo. 3. Upravujte polohu levého trimru (pod levou páčkou), dokud dron nedosáhne stabilní letové polohy dronu bez otáčení okolo jeho osy. Ovládání dronu / Channel Mode 4 Otáčení okolo své osy vpravo / vlevo 1. Pohybujte levou páčkou směrem nahoru. Dron přitom bude stoupat. Při pohybu páčky směrem dolů bude dron klesat na přistání. 2. Pro let dronu směrem dopředu nebo dozadu pohybujte pravou páčkou směrem nahoru nebo dolů.

5 Ochrana před přepětím 2. Pakliže s dronem havarujete, okamžitě uvolněte plynovou páčku. Elektronický obvod dronu pak automaticky přejde do režimu ochrany před přepětím a motory vypne. 3. Pohybujte pravou páčkou vpravo nebo vlevo. Dron se přitom bude otáčet okolo své osy vpravo nebo vlevo (ve směru nebo proti směru hodinových ručiček). 4. Pohybujte levou páčkou vpravo nebo vlevo. Dron přitom provede náklon směrem vpravo nebo vlevo. Přizpůsobení trimrů dálkového ovladače a uvedení dronu do stabilizované polohy Použití setrvačníku (funkce gyroskopu) 3. Umístěte dron na vodorovnou plochu a spusťte proces spárování. Následně přesuňte obě páčky do polohy vpravo dolů (viz obrázek) a přidržte je v této poloze po dobu 2 3 sekund. Obě LED kontrolky přitom začnou rychle blikat. Ve chvíli, kdy obě kontrolky přestanou blikat a trvale se rozsvítí znamená to, že systém přešel do režimu setrvačníku. Funkce Headless Pro použití této funkce postupujte podle následujících pokynů: 1. Přesuňte plynovou páčku plynu do polohy minimálního výkonu a současně přitom dálkový ovladač zapněte. Přesuňte proto posuvný přepínač do polohy ON. 1. Kalibrace při letu vpřed / vzad. 2. Kalibrace při náklonu. 3. Kalibrace při otáčení okolo osy. 1. Upravujte polohu trimru (vedle pravé páčky), dokud nedosáhnete stabilní polohy dronu (stav při, kterém dron nepoletí směrem dopředu). 2. Upravte i polohu spodního trimru (pod pravou páčkou), dokud dron nedosáhne stabilní letové polohy bez náklonu vpravo nebo vlevo. 3. Upravujte polohu levého trimru (pod levou páčkou), dokud dron nedosáhne stabilní letové polohy dronu bez otáčení okolo jeho osy. Spárování dálkového ovladače a dronu Při každém zapnutí dronu musíte provést jeho spárování s dálkovým ovladačem (vysílačem). 1. Umístěte dron na stabilní a vodorovný povrch. 2. Vložte akumulátor do dronu a připojte jej pomocí příslušného konektoru k pohonnému systému. 3. Přesuňte posuvný přepínač do polohy ON a poté zapněte dálkový ovladač. Na ovladači bude problikávat provozní LED kontrolka a zároveň přitom zazní 2x krátký tón. 4. Páčku plynu umístěte do koncové polohy pro maximální výkon. V té chvíli zazní krátký tón. Přesuňte nyní páčku do polohy pro minimální výkon. Přitom znovu zazní krátký tón a LED kontrolka na ovladači zůstane trvale svítit. Tím došlo k úspěšnému spárování dálkového ovladače s dronem. Použijte příslušnou páčku pro vzlétnutí dronu. 2. Po připojení akumulátoru do dronu přesuňte hlavní vypínač do polohy ON. Instalujte dron do polohy znázorněné na obrázku a postavte se za dron. 3. Přemístěte páčku plynu do polohy maximálního výkonu. Systém přitom vygeneruje krátký tón. Následně páčku přemístěte do polohy pro minimální výkon. Uslyšíte přitom znovu krátký tón. Dron je tím dále připraven k dalšímu provozu. Význam LED indikátorů 1. LED indikace nízké kapacity akumulátoru. V případě, že budou ve spodní části dronu blikat 4 LED kontrolky, znamená to, že aktuální kapacita akumulátoru je již na nízké úrovni. Proveďte bezpečné přistání a nabijte akumulátor v dronu.

6 4. Aktivace funkce Headless: Po každém zapnutí a spárování dronu s dálkovým ovladačem se dron a jeho systém nachází v továrním nastavení (normální režim). LED kontrolky na dronu budou trvale rozsvícené. Stiskněte a po dobu 2. sekund přidržte stisknuté tlačítko B. Systém následně vydá sérii krátkých tónů, kterými indikuje, že došlo k aktivaci funkce Headless. Stejným způsobem tuto funkci i deaktivujete. V režimu Headless problikávají na dronu 4 LED kontrolky každé 4. sekundy. 5. Princip funkce Headless spočívá v tom, že se obsluha dronu nikdy nemusí zajímat o aktuální polohu svého dronu a zejména jeho přední části. Dron bude vždy létat směrem pohybu páčky na dálkovém ovladači, bez ohledu na to, kde je přední část dronu. 6. Pokud v tomto režimu dron narazí do určitého objektu nebo havaruje, bude nezbytné režim Headless znovu aktivovat. Přemístěte obě páčky na ovladači do polohy vlevo dolů, dokud LED na dronu po dobu 3. sekund déle neprobliknou. Tato LED indikace znamená, že došlo k opětovné aktivaci funkce Headless. Aplikace Drone FPV pro Android K provozu této aplikace na smartphone je nezbytné použití operačního systému Android verze 4.1 a novější. Naskenujte QR kód do svého smartphone popřípadě vyhledejte tuto aplikaci v Google Play. Stáhněte aplikaci do smartphone a spusťte instalační proces. Pro stažení bude předtím nezbytné se podrobně seznámit s podmínkami použití (EULA) a tyto odsouhlasit. Po úspěšném nainstalování aplikace se na pracovní ploše smartphone zobrazí ikona Drone FPV. Otevřete aplikaci a v menu Help vyberte jazyk pro hlavní systémovou nabídku. Montáž kamery Připevnění kamery na dron Důležití informace k provozu režimu Haedless Pro zajištění bezpečného provozu dronu v režimu Headless musíte vždy dbát jeho orientace a stejně tak polohy dálkového ovladače během procesu spárování. Při zapnutí ovladače a dronu, který leží na vodorovném povrchu, dochází k nastavení orientace dronu a jeho přední části pro let směrem vpřed v režimu Headless. Během procesu spárování byste měli stát za modelem a jeho zadní částí (viz další obrázek). Za letu se proto vždy musíte držte této orientace dronu tak, aby mohla funkce režimu Headless správně fungovat a využili jste všech jejích výhod. Režim Headless aktivujte pouze při zachování uvedených podmínek. Pokud však neprovedete spárování dronu a ovladače v určité poloze, dojde ke zcela rozdílnému a nežádoucímu pohybu dronu. V takovém případě hrozí riziko poškození dronu nebo jeho ztráta. 1. Připevněte kameru do spodní části dronu. Využijte proto příslušný úchyt s pružným zámkovým systémem. 2. Kameru připojte ke zdroji napájení. Poloha dronu a dálkového ovladače při spárování a použití funkce Headless Demontáž kamery 1. Před samotnou demontáží dron nejprve vypněte. Přesuňte proto posuvný přepínač na dronu do polohy OFF. Teprve poté odpojte napájecí kabel z dronu. 2. Stiskněte zámek úchytu a vytáhněte pak kameru směrem k přední části dronu.

7 Výměna vrtule Instalace držáku smartphone Držák smartphone nasaďte na anténu dálkového ovladače. Pro otevření držáku a vložení smartphone stiskněte držák na konci jeho čelistí stejně jako běžný kolíček. Do držáku opatrně vložte smartphone. Držák smartphone z dálkového ovladače odstraníte jednoduše jeho vytažením z antény směrem nahoru. 1. Jako první uvolněte a vyjměte čep v horní části vrtule. Otáčejte jím proti směru hodinových ručiček. 2. Uvolněte poté šroub na fixační podložce, která se nachází po čepem. Použití Wi-Fi kamery Aplikaci Drone FPV instalujte do smartphone s operačním systémem Android (verze 4.1 a novější) nebo ios (verze 5.0 a novější). Přejděte proto buď do obchodu Google Play nebo na App Store. 3. Vyjměte podložku z vrtulové hřídele. 4. Na závěr z hřídele vyjměte i poškozenou vrtuli. Spárování smartphone a kamery Zapněte dron a postupujte podle pokynů průvodce pro spárování. Vyčkejte, než se rozsvítí zelený indikátor FPV v kameře. Během dalších 20. sekund bude pomalu blikat červený indikátor, dokud nedojde k úspěšnému vytvoření bezdrátového spojení mezi smartphone a kamerou. V nabídce nastavení vašeho smartphone zapněte Wi-Fi a vyberte bezdrátovou síť FPV WIFI xxxx. Připojte se do této sítě a přejděte na pracovní plochu smartphone. Spusťte aplikaci DRONE FPV a klikněte na ikonu START. Na displej smartphone bude následně přenášen obraz kamery v režimu real-time. 5. Nasaďte na hřídelku novou vrtuli. Dbejte přitom nasazení vrtule do správné polohy. Všimněte si proto dobře příruby na vrtuli a její polohy před odstraněním staré (poškozené) vrtule. 6. Na hřídelku a vrtuli poté nasaďte podložku. Režim fotoaparátu / videokamery Po úspěšném spárování systému kamery se smartphone budete mít na výběr použití funkce fotoaparátu Photo nebo pořízení videozáznamu Video. Video záznam je vždy pořizován v reálném čase. Pořízené záznamy a snímky se ukládají do paměti smartphone a adresáře My files / Drone / Drone_v (video) nebo Drone_p (photo). 7. Podložku poté znovu řádně dotáhněte. 8. Na závěr pak nasaďte na hřídelku a vrtuli koncový čep. Obdobný postup použijte i při výměně poškozené vrtule u ostatních rotorů dronu.

8 Symbol / Příkazy 1. Back Návrat do hlavního menu. 2. Wi-Fi Konfigurace bezdrátového připojení. 3. Playback Přístup k pořízeným záznamům / Přehrávání. 4. Video Režim video kamery. 5. Photo Režim fotoaparátu. 6. Průběh záznamu. můžete použít šetrný čisticí prostředek na bázi mýdla, kterým hadřík jen mírně navlhčete. Dron nevystavujte různým zdrojům vysokých teplot (například radiátory nebo krby). Stejně tak dron nesmíte vystavovat přílišné vlhkosti nebo působení vody a jiných kapalin. Nabíjejte pouze baterie určené k nabíjení (akumulátory). Pakliže budete v dálkovém ovladači používat akumulátory, provádějte jejich nabíjení vždy mimo dálkový ovladač. Pro napájení dálkového ovladače nikdy nepoužívejte zároveň nové a staré baterie nebo baterie různých typů a parametrů. Během nabíjecího procesu akumulátoru, vždy zajistěte neustálou přítomnost někoho z dospělých. Při vkládání baterií do dálkového ovladače dbejte vždy na jejich vložení do správné polohy a se správnou polaritou. Všimněte si proto příslušných symbolů polarity na bateriích a stejně tak i symbolů v bateriové přihrádce. Všechny vybité baterie vyměňte vždy současně za nové. K napájení tohoto dronu slouží speciální lithiový Předcházejte úplnému vybití akumulátoru. Při tomto procesu hrozí, že může dojít k hlubokému vybití akumulátoru (tzv. deep discharge ), což mnohdy vede k poškození jeho vnitřní struktury a jeho nevratnému poškození. K nabíjení akumulátoru použijte pouze dodávanou nabíječku, která je vybavena funkcí balancéru. Důležitá bezpečnostní opatření 10 základních pravidel pro bezpečný provoz dronu 1. Nikdy nenavádějte dron proti lidem. 2. Dron nikdy nenavádějte do výšky nad 150 m*. 3. Dron mějte neustále pod kontrolou. Nikdy se nesmí stát, že byste při jeho provozu ztratili dron ze svého dohledu. 4. Nikdy dron neprovozujte v obydlených oblastech (města) a jiných místech s vysokou hustotou obyvatel. 5. V žádném případě dron neprovozujte v blízkosti letiště! 6. Dron nikdy neprovozujte v uzavřených prostorách (například výrobní haly a jiné objekty). 7. Nikdy neprovozujte dron za šera nebo za naprosté tmy. 8. S dronem v žádném případě nenarušujte soukromí ostatních osob! 9. Pořízené video záznamy nesmí být nikdy zveřejněny bez souhlasu osob, které jsou součástí záznamu a nikdy ani takové záznamy nesmí být použitý pro komerční účely. 10. V případě pochybností ohledně možnosti provozu dronu se vždy informujte u místních úřadů. * Maximální letová výška dronu se však může v některých zemích nepatrně lišit. Informace o maximální letové výšce pro dron získáte dotazem u příslušné instituce, která provádí dohled a správu leteckého provozu ve vaší zemi. Nedodržením některých z výše uvedených zásad se můžete vystavit postihu za přestupek popřípadě i nebezpečí trestního stíhání! Za provozu dronu se nikdy se nedotýkejte jeho vrtulí. Dron nikdy nenavádějte na lidi nebo zvířata! Na provoz dronu by měli vždy dohlížet rodiče nebo někdo z dospělých! Dbejte na to, aby nikdy nemohlo dojít ke kontaktu vlasů, končetin, částí oděvu s rotujícími částmi vrtule. Z bezpečnostních a licenčních důvodů (CE) nikdy neprovádějte žádné modifikace tohoto výroku. V opačném případě dochází ke ztrátě záruky. Při uvedení do provozu jako první zapněte vždy dron a teprve poté dálkový ovladač (vysílač). V případě, že dron nebudete delší dobu používat, vyjměte vždy baterie z dálkového ovladače. Pakliže přestává dálkový ovladač správně a spolehlivě fungovat, proveďte okamžitou výměnu starých a vybitích baterií za nové. Dron za letu udržujte vždy v takové vzdálenosti, abyste jej měli neustále ve svém dohledu. Dodávaná nabíječka je určena speciálně pro nabíjení akumulátoru pro tento dron. Nikdy proto s touto nabíječkou nenabíjejte jiné druhy akumulátorů. Tento návod k obsluze dobře uschovejte pro možnost jeho dalšího budoucího použití. V případě, že nehodláte dron delší dobu používat, vyjměte vždy baterie z dálkového ovladače. Povrch dronu můžete čistit pouze pomocí čistého a suchého hadříku. K čištění nikdy nepoužívejte žádné chemikálie, rozpouštědla ani prostředky pro drhnutí. Pouze v případě silnějšího znečištění Manipulace s bateriemi a akumulátory Recyklace Nenechávejte baterie (akumulátory) volně ležet. Hrozí nebezpečí, že by je mohly spolknout děti nebo domácí zvířata! V případě spolknutí baterií vyhledejte okamžitě lékaře! Baterie (akumulátory) nepatří do rukou malých dětí! Vyteklé nebo jinak poškozené baterie mohou způsobit poleptání pokožky. V takovémto případě použijte vhodné ochranné rukavice! Dejte pozor nato, že baterie nesmějí být zkratovány, odhazovány do ohně nebo nabíjeny! V takovýchto případech hrozí nebezpečí exploze! Nabíjet můžete pouze akumulátory. Vybité baterie (již nepoužitelné akumulátory) jsou zvláštním odpadem a nepatří do domovního odpadu a musí být s nimi zacházeno tak, aby nedocházelo k poškození životního prostředí! K těmto účelům (k jejich likvidaci) slouží speciální sběrné nádoby v prodejnách s elektrospotřebiči nebo ve sběrných surovinách! Šetřete životní prostředí! Elektronické a elektrické produkty nesmějí být vhazovány do domovních odpadů. Likviduje odpad na konci doby životnosti výrobku přiměřeně podle platných zákonných ustanovení. Šetřete životní prostředí! Přispějte k jeho ochraně! Technické údaje Šířka 600 mm Výška 170 mm Průměr vrtule 230 mm Hmotnost 580 g Překlad tohoto návodu zajistila společnost Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv druhy kopií tohoto návodu, jako např. fotokopie, jsou předmětem souhlasu společnosti Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. Návod k použití odpovídá technickému stavu při tisku! Změny vyhrazeny! Copyright Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. REI/12/2017

Dron Spyrit FPV T5, RtF. Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou. Obj. č Rozsah dodávky. Důležitá bezpečnostní opatření

Dron Spyrit FPV T5, RtF. Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou. Obj. č Rozsah dodávky. Důležitá bezpečnostní opatření Rozsah dodávky Dron Spyrit FPV T5, RtF Pohled z kabiny pilota, s Wi-Fi kamerou Obj. č. 154 25 98 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup dálkově ovládaného dronu. Tento návod k obsluze

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení Rozsah dodávky RC vrtulník Space Phoenix RtF Obj. č.: 23 89 34 Helikoptéra Dálkové ovládání Nástroj pro výměnu zadního rotoru Náhradní zadní list rotoru Nálepky Napájení dálkového ovládání: Napájení Jmenovité

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

Quadrocopter AM X51. Obj. č.: Obsluha dálkového ovládání. Popis a ovládací prvky dálkového ovládání

Quadrocopter AM X51. Obj. č.: Obsluha dálkového ovládání. Popis a ovládací prvky dálkového ovládání Popis a ovládací prvky dálkového ovládání Quadrocopter AM X51 Obj. č.: 127 07 04 1. Levá ovládací páka 2. Pravá ovládací páka 3. Trimr A 4. Trimr B 5. Trimr C 6. Trimr D 7. Anténa 8. Vypínač ON/OFF 9.

Více

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt.

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt. Pěnič mléka MS 3502 Uvedení do provozu Před prvním použitím pěnič mléka vyčistěte způsobem, který je popsán v kapitole Mytí a údržba. Vložte baterie (baterie nejsou součástí dodávky). 1. Prostor pro baterie

Více

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci,

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci, Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1 Obj. č.: 84 14 21 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátového cyklocomputeru 4 v 1. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu Rozsah dodávky RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone Požadavky na baterie pro Smart Link Obj. č.: 23 00 70 Jmenovitá hodnota DC 4,5 V, 0,225 W Potřebujete 3 1,5V AG13 / LR44 (jsou

Více

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky Vlastnosti IR Model vrtulníku Revell X-Razor Obj. č.: 23 57 99 Vrtulník: Pevný aerodynamický hliníkový trup Přídavná vrtule pro let do stran Spínač/Vypínač ON/OFF a nabíjecí port na vrtulníku Nový systém

Více

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje:

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: HDMI smart TV a mini PC Joy-it Android 4.0, 2x 1,4 GHz Obj. č.: 87 46

Více

RC model vrtulníku Spy Cam II, RtF 2,4 GHz. Obj. č. 23 99 62. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Helikoptéra.

RC model vrtulníku Spy Cam II, RtF 2,4 GHz. Obj. č. 23 99 62. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Helikoptéra. Popis a ovládací prvky Helikoptéra RC model vrtulníku Spy Cam II, RtF 2,4 GHz Obj. č. 23 99 62 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup RC modelu vrtulníku Silverlit. Tento návod k obsluze

Více

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE Verze 08/01 Obj. č.: 85 35 99 Tato sada osvětlení jízdního kola (pomocí baterií) obsahuje přední světlomet s výkonnou a jasnou xenonovou žárovkou a zadní svítilnu se 6 výkonnými

Více

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank Manuál - obsah Obsah... 2 Obsah balení... 2 Zprovoznění tanku... 3 Popis tanku... 3 Ovládací rozhraní... 4 Popis funkcí... 6 Resetování tanku... 7 Instalace baterií... 8 Ovládání tanku... 9 Pohybové ovládání...

Více

Fitness náramek Qairos AS-01. Obj. č.:

Fitness náramek Qairos AS-01. Obj. č.: Účel použití Fitness náramek s Bluetooth dokáže zaznamenat Váš čas tréningu, kalorie, vzdálenost, tempo, rychlost, počet kroků a spánek, v němž se monitoruje celkový čas spánku, lehký spánek, hluboký spánek,

Více

Popis a ovládací prvky

Popis a ovládací prvky Rozsah dodávky RC vrtulník Silver Fortress RtF Obj. č.: 20 50 17 Bezpečnostní pokyny Důrazně doporučujeme, abyste se před použitím vrtulníku podívali na přiložené DVD. Vážený zákazníku, děkujeme Vám za

Více

Univerzální dálkové ovládání UR 89. Obj. č.: 35 10 13

Univerzální dálkové ovládání UR 89. Obj. č.: 35 10 13 Přizpůsobení přístroje Abyste mohli dálkový ovladač používat, musíte ho nejdříve přizpůsobit, resp. nastavit na vaše zařízení, které chcete ovládat. Máte k tomu dvě možnosti: přímé zadání kódu, nebo vyhledání

Více

Programovatelná termostatická hlavice HS-20 Style. Obj. č.: 61 59 50. Uvedení do provozu. Rozsah dodávky. Vložení/výměna baterií

Programovatelná termostatická hlavice HS-20 Style. Obj. č.: 61 59 50. Uvedení do provozu. Rozsah dodávky. Vložení/výměna baterií Uvedení do provozu 1. Vložit baterie 2. Nastavit čas 3. Nainstalovat hotovo! Programovatelná termostatická hlavice HS-20 Style Rozsah dodávky Programovatelný modul bez baterií (1) Nástavec na ventil (2)

Více

Bezdrátový teploměr FT0076. Obj. č

Bezdrátový teploměr FT0076. Obj. č Bezdrátový teploměr FT0076 Obj. č. 138 03 35 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup sady bezdrátového teploměru. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k

Více

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut T615 Model ponorky obj. č. 105 73 49 3-kanálový vysílač Pohon pomocí 3 motorů Používejte pouze v uzavřených nádržích. Délka: 140 mm Šířka: 35 mm Výška: 48 mm Hmotnost: 85 g Hloubka ponoru: 0,5 m Rychlost:

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Dron SKY VAMPIRE s HD kamerou Specifikace produktu: Rozměry: 630 x 630 x 160 mm Akumulátor Li-pol 1200 mah 7.4V Doba letu: cca 6-8 minut Čas nabíjení: cca 90 min Dosah vysílače 2.4

Více

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29 Mobilní klimatizace CL 3542 Základní upozornění Přečtěte si pečlivě návod k obsluze předtím, než uvedete zařízení do provozu a držte se pokynů v návodu včetně varování a popisu zabaleného uvnitř dodávky.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 16 35 1. Úvod + účel použití detektoru Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho speciálního detektoru vlhkosti. Tento přístroj slouží ke zjišťování vlhkosti

Více

Kvadrokoptéra Mercury Drone VR FPV RTF. Obj. č.: Popis výrobku

Kvadrokoptéra Mercury Drone VR FPV RTF. Obj. č.: Popis výrobku Popis výrobku Dron Kvadrokoptéra Mercury Drone VR FPV RTF Obj. č.: 149 09 61 1. Čelní světlo 2. Vrtule 3. Chránič vrtule 4. Zdířka pro připojení kamery 5. Kamera 6. Zap. / Vyp. (ON/OFF) 7. Zámek schránky

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Syma X5HC (2MP kamera, 2.4GHz, barometrický výškoměr) 1 Hlavní funkce Použití čtyř os s rotory umožnuje modelu flexibilnější pohyb, rychlost a relativně silnější odolnost vůči poryvům

Více

RC model auta Modelsport X-Crawlee PRO 4WD. Obj. č.: Bezpečnostní pokyny. Rozsah dodávky

RC model auta Modelsport X-Crawlee PRO 4WD. Obj. č.: Bezpečnostní pokyny. Rozsah dodávky RC model auta Modelsport X-Crawlee PRO 4WD Obj. č.: 132 60 28 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup RC modelu CARSON Modelsport X-Crawlee PRO 4WD. Tento návod k obsluze je součástí výrobku.

Více

Zavlažovací počítač. GARDENA EasyControl Obj. č Uvedení do provozu. Popis funkce. Popis a ovládací prvky.

Zavlažovací počítač. GARDENA EasyControl Obj. č Uvedení do provozu. Popis funkce. Popis a ovládací prvky. Zavlažovací počítač GARDENA EasyControl 1881-20 Obj. č. 119 40 99 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup zavlažovacího počítače. Tento návod k obsluze je nedílnou součástí tohoto výrobku.

Více

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky

Bezdrátový zvonek Mistral 300. Obj. č.: 61 13 13. Účel použití. Popis a ovládací prvky Bezdrátový zvonek Mistral 300 Obj. č.: 61 13 13 Účel použití Popisovaný výrobek je určen výhradně k soukromému použití jako bezdrátový zvonek, nebo signální jednotka. Přístroj může být poškozen z celé

Více

RC model traktoru Porsche Diesel Super. Obj. č.: 23 92 92. Rozsah dodávky. Vložení baterií do modelu. Slovníček: Sender=vysílač, Batterien=baterie

RC model traktoru Porsche Diesel Super. Obj. č.: 23 92 92. Rozsah dodávky. Vložení baterií do modelu. Slovníček: Sender=vysílač, Batterien=baterie Rozsah dodávky RC model traktoru Porsche Diesel Super Obj. č.: 23 92 92 Slovníček: Sender=vysílač, Batterien=baterie Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup RC modelu Carson Porsche Diesel

Více

SolarFam SX12V150Ah. Návod & specifikace

SolarFam SX12V150Ah. Návod & specifikace SolarFam SX12V150Ah Návod & specifikace Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do

Více

RC model vrtulníku PRION, RtF. Obj. č.: 23 59 75. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí vrtulníku a dálkového ovládání.

RC model vrtulníku PRION, RtF. Obj. č.: 23 59 75. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí vrtulníku a dálkového ovládání. Vlastnosti RC model vrtulníku PRION, RtF Vrtulník: Nový koaxiální systém rotorů s elektronickým gyroskopickým systémem, které poskytují vynikající letové vlastnosti. Pevný aerodynamický plastový trup Zabudovaný

Více

Stavebnice robota Escape Robot. Obj. č.:

Stavebnice robota Escape Robot. Obj. č.: Nástroje, které budete potřebovat: Pájedlo Pájka 4 ks baterie Kleště Štípačky Šroubovák Stavebnice robota Escape Robot Seznam elektronických součástí Vysvětlivky: Value = hodnota, Qty = počet kusů, Color

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYSOCE VÝKONÁ 4-KANÁLOVÁ KVADROKOPTÉRA S KAMEROU

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYSOCE VÝKONÁ 4-KANÁLOVÁ KVADROKOPTÉRA S KAMEROU VĚK: 14+ UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYSOCE VÝKONÁ 4-KANÁLOVÁ KVADROKOPTÉRA S KAMEROU Před použitím pečlivě čtěte tyto pokyny k používání a ponechte si je pro budoucí použití 1. POPIS OVLADAČE 2. NASTAVENÍ OVLADAČE

Více

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Znak vykřičníku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na důležité bezpečnostní a údržbové (servisní) pokyny, a je bezpodmínečně nutné je dodržovat. Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610

Více

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Smartphone Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei Smart Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje

Více

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Actioncam Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei AC Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje ios

Více

Digitální fotorámeček s meteostanicí 20,3 cm (8 ) BRESSER DPF-820W. Obj. č.: Vážení zákazníci,

Digitální fotorámeček s meteostanicí 20,3 cm (8 ) BRESSER DPF-820W. Obj. č.: Vážení zákazníci, Digitální fotorámeček s meteostanicí 20,3 cm (8 ) BRESSER DPF-820W Obj. č.: 67 22 21 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup digitálního fotorámečku s meteostanicí DPF-820W. Tento návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 Zazvoní-li na Vás například třikrát Váš soused, pak toto zvonění s tímto naslouchátkem nikdy nepřeslechnete. Kromě toho můžete s tímto naslouchátkem, které je vyrobeno

Více

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 Obj. č.: 64 02 79 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném provedení se zobrazením času a data na dobře

Více

Kamera Tvac 80010A. Obj. č

Kamera Tvac 80010A. Obj. č Kamera Tvac 80010A Obj. č. 75 44 22 Účel použití Kamera disponuje funkcí časové spouště Timer a umožňuje zároveň i spínání na základě zaznamenaného pohybu Motion. Je vhodná pro použití ve vnitřních i venkovních

Více

Vakuometr testo 552. Obj. č

Vakuometr testo 552. Obj. č Vakuometr testo 552 Účel použití Tento výrobek slouží jako vakuový měřicí přístroj. Vykazuje přitom velmi vysokou citlivost, díky které dokáže naměřit i extrémně nízké hodnoty absolutního tlaku. Jeho výstupem

Více

Vložení pohonného akupacku do modelu

Vložení pohonného akupacku do modelu Rozsah dodávky použití RC model traktoru FENDT 930 VARIO TMS Vysílač Model Obj. č.: 25 14 05 Pohonný akupack s nabíječkou 8 baterií Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup RC modelu traktoru

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách. TireMoni. Obj. č. 130 75 68 TM-240. Obj. č. 130 75 65 TM-260. Rozsah dodávky

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách. TireMoni. Obj. č. 130 75 68 TM-240. Obj. č. 130 75 65 TM-260. Rozsah dodávky Rozsah dodávky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách Senzory typu: TM-260/280 Baterie CR1632 Imbusové klíče Ochrana proti krádeži Zajišťovací šrouby Adaptér (3-cestný ventil) TireMoni Obj. č. 130 75

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

Quadrocopter AM X51. Obj. č.:

Quadrocopter AM X51. Obj. č.: Quadrocopter AM X51 Obj. č.: 127 07 03 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup modelu quadrocopter AMEWI AM X51. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

Uživatelská příručka. (quick start CZ)

Uživatelská příručka. (quick start CZ) Uživatelská příručka (quick start CZ) X-Hubsan App Stáhněte si aplikaci X-Hubsan zdarma naskenováním QR kódu napravo nebo jeho vyhledáním v App Store (ios) a Google Play (Android). X-Hubsan Baterie Adaptér

Více

Potřebujete. Bezpečnost. Před montáží si přečtěte následující bezpečnostní pokyny:

Potřebujete. Bezpečnost. Před montáží si přečtěte následující bezpečnostní pokyny: Rozsah dodávky Bezdrátový zvonek Libra+ D912 S Zvonek Držák zvonku Modul tlačítka / dodatečného vysílače Baterie typu CR2032 pro modul tlačítka Drát k modulu tlačítka (pro případ drátového připojení) 2

Více

Box IP Gateway. Obj. č.: Instalace

Box IP Gateway. Obj. č.: Instalace Box IP Gateway Instalace Připojení Pomocí internetového kabelu připojte HOME Easy Box ke svému routeru. Připojte k HOME Easy Box napájecí adaptér. Napájecí adaptér zapojte do elektrické zásuvky. Aby bylo

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Dron DM 005 Hlavní funkce Použití čtyř os s rotory umožnuje modelu flexibilnější pohyb, rychlost a relativně silnější odolnost vůči poryvům větru. Umožnuje létání ve venkovním prostředí

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PARAMETRY VELIKOST VRTULNÍKU: mm MOTOR

NÁVOD K POUŽITÍ PARAMETRY VELIKOST VRTULNÍKU: mm MOTOR OD 14 LET NOVĚ MODERNIZOVANÁ VERZE REŽIM SKUTEČNÉHO SMĚRU JEDNODUŠŠÍ OVLÁDÁNÍ, SNAZŠÍ LET! KVADROKOPTÉRA NÁVOD K POUŽITÍ PARAMETRY VELIKOST VRTULNÍKU: 305 305 60 mm MOTOR 4 8520 HMOTNOST VRTULNÍKU: ~110

Více

Skener negativů, diapozitivů a fotografií Combo Album Scan. Obj. č Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Skener negativů, diapozitivů a fotografií Combo Album Scan. Obj. č Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Skener negativů, diapozitivů a fotografií Combo Album Scan Rozsah dodávky Combo album skener Čisticí kartáč Držák negativů Držák diapozitivů Síťový adaptér USB kabel Lithiový akumulátor Popis a ovládací

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 67 79

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 67 79 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Obj. č.: 95 67 79 Kapesní kalkulačka, která Vám poslouží k doplnění Vašeho osobního počítače nebo notebooku (a to zvláště) o pohodlnou číslicovou klávesnici, připojíte-li tuto

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 05 73

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 05 73 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 05 73 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze přístroje. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

RC model sklápěče Unimog Mercedes Benz U300. Obj. č.: 23 81 70. Bezpečnostní pokyny. Rozsah dodávky

RC model sklápěče Unimog Mercedes Benz U300. Obj. č.: 23 81 70. Bezpečnostní pokyny. Rozsah dodávky Bezpečnostní pokyny RC model sklápěče Unimog Mercedes Benz U300 Obj. č.: 23 81 70 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup RC modelu sklápěče Unimog Mercedes Benz U300. Tento návod k obsluze

Více

FM vysílač FMT 300 BT. Obj. č. 37 43 38

FM vysílač FMT 300 BT. Obj. č. 37 43 38 FM vysílač FMT 300 BT Obj. č. 37 43 38 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup FM vysílače Technaxx. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Časové relé in-case ITM 17. Obj. č Časovací programy. Vlastnosti. Vážený zákazníku,

Časové relé in-case ITM 17. Obj. č Časovací programy. Vlastnosti. Vážený zákazníku, Časovací programy Časové relé in-case ITM 17 Obj. č. 50 32 15 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nastavitelného, časovacího relé. Tento návod k obsluze je nedílnou součástí tohoto výrobku.

Více

2 displej. 4 tlačítko. 5 navigační tlačítko pro pohyb nahoru. 6 navigační tlačítko pro pohyb vlevo. 8 navigační tlačítko pro pohyb dolů

2 displej. 4 tlačítko. 5 navigační tlačítko pro pohyb nahoru. 6 navigační tlačítko pro pohyb vlevo. 8 navigační tlačítko pro pohyb dolů Popis systému a ovládací prvky Domácí bezdrátový video telefon s dokovací stanicí (Indoor monitor) 1 LED kontrolka nabíjení Bezdrátový domovní videotelefon VD36W 2 displej 3 Intercom / hovorové tlačítko

Více

Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T)

Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T) Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T) Děkujeme, že jste si pořídili právě náš výrobek a věříme, že budete spokojeni. Návod obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu. Ponechejte si tento návod,

Více

JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 ZAČÍNÁME Popis a ovládací prvky 1. Vypínač/spoušť 2. Kontrolka LED 3. Reproduktor 4. USB port 5. Objektiv 6. Slot pro mikrokartu SD 7. Mikrofon 8. Displej LCD 9. Připojení

Více

Solární systém do jezírka Palermo LED. Obj. č.: 57 75 64. Účel použití. Sestavení a uvedení do provozu

Solární systém do jezírka Palermo LED. Obj. č.: 57 75 64. Účel použití. Sestavení a uvedení do provozu Solární systém do jezírka Palermo LED Obj. č.: 57 75 64 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup solárního systému do jezírka Palermo LED. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

IR hodinky s kamerou Návod k použití

IR hodinky s kamerou Návod k použití IR hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m.

Více

IR špionážní hodinky Návod k použití

IR špionážní hodinky Návod k použití IR špionážní hodinky Návod k použití www.spyshop.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m. Nedoporučujeme

Více

NÁVOD K OBSLUZE www.kamerov.cz

NÁVOD K OBSLUZE www.kamerov.cz Akční Kamera Git1 NÁVOD K OBSLUZE TM Parametry kamery Procesor: Novatek 96655 Cmos: SONY CMOS IMX322 Objektiv: Vysoce kvalitní všechny skleněné prvky Úhel pohledu: 160, 120 Rozlišení fotek: 12MP (4032*3024)

Více

1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu.

1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu. 1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu. 1.1 Důležité upozornění (1) Tento výrobek není hračka, jedná se o elektronické

Více

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení meteorologické stanice a jejího příslušenství do provozu a k jejich obsluze. Jestliže tento výrobek předáte nebo prodáte jiným

Více

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace Rozsah dodávky Centrála 2-zónového poplašného systému 2 x šroub 2 x EOL rezistor 10 kω Návod k obsluze Sada bezdrátového alarmu MA Instalace V průběhu instalace se ubezpečte, že centrála poplašného systému

Více

Git1 NÁVOD K OBSLUZE. Akční Kamera. www.gitupkamery.cz. Git1

Git1 NÁVOD K OBSLUZE. Akční Kamera. www.gitupkamery.cz. Git1 Akční Kamera Git1 NÁVOD K OBSLUZE Git1 TM Parametry Procesor: Cmos: Objektiv: Úhel pohledu: Rozlišení fotek: Novatek 96655 SONY CMOS IMX322 Vysoce kvalitní všechny skleněné prvky 160, 120 12MP (4032*3024)

Více

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem.

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Vážený zákazníku, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho kolečka a přejeme Vám, abyste měli z jeho používání užitek a radost.

Více

Uživatelská příručka T55C

Uživatelská příručka T55C Uživatelská příručka T55C Obsah Úvod... 3 Technické specifikace... 3 Upozornění... 3 Upozornění k bateriím... 3 Seznámení s produktem... 4 Aplikace... 5 Před vzletem... 7 Ovládání helikoptéry... 8 Řešení

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE. 05 Ochrann á mřížka Základní deska přijímače. UŽIVATELSKÝ MANUÁL NO. K300C/wifi (Dálkové ovládání)

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE. 05 Ochrann á mřížka Základní deska přijímače. UŽIVATELSKÝ MANUÁL NO. K300C/wifi (Dálkové ovládání) 05 Ochrann á mřížka 06 Kryt baterie 4 12 Základní deska přijímače 1 4 13 Baterie 1 07 Motor 2 14 Kryt baterie 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL NO. K300C/wifi (Dálkové ovládání) Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka RC Autobus s otevíracími dveřmi Název: 6 kanálový autobus Rozměry výrobku: 34 x 8 x 9 cm Rozměry Balení: 43.5 x 30 x 13 cm Materiál :ABS plast, guma, elektronika Barva: Modrá Frekvence

Více

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů Obj. č.: 12 07 42 Obsah Strana 1. Úvod... 3 2. Účel použití kalibračního přístroje (popis jeho základních funkcí)...

Více

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům Účel použití Tato bezpečnostní kamera umožňuje nahrávání obrazu a zvuku. Slouží ke kontrole a zabezpečení míst, na která není dobře vidět, resp. kritických míst (např. kamerový systém v obchodech nebo

Více

Steady Butler Mobile

Steady Butler Mobile Rollei Steady Butler Mobile Uživatelský manuál Rollei Steady Butler Mobile Bezpečnostní opatření Zařízení nerozebírejte a nepokoušejte se jej sami opravit. Nevystavujte zařízení dešti, kapající nebo stříkající

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/05 Obj. č.: 97 60 13 Tato krabička, která je vybavena dvěma USB-porty (vstupem a výstupem), Vám umožní zkopírování dat bez použití osobního počítače (notebooku) mezi 2 zařízeními,

Více

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku Baterie je zcela vyčerpána 7) m/s 2 Při měření akcelerace displej zobrazuje akcelerační jednotku: m / s2 8) mm/s Při měření rychlosti se na displeji zobrazí jednotka rychlosti: mm / s2 Při měření přemístění

Více

SP-1101W Skrátený inštalačný manuál

SP-1101W Skrátený inštalačný manuál SP-1101W Skrátený inštalačný manuál 06-2014 / v1.2 1 I. Informace o výrobku... 3 I-1. Obsah balení... 3 I-2. Přední panel... 3 I-3. Stav LED indikátoru... 4 I-4. Tlačítko stavu přepínače... 4 I-5. Typový

Více

Dalekohled s digitální kamerou

Dalekohled s digitální kamerou Verze z 07/09 Dalekohled s digitální kamerou Návod k použití Obj. č. 67 15 90 (2.0 Megapixelů) Obj. č. 67 15 91 (1.3 Megapixelů) Předepsané použití Výrobek může být používán jako klasický dalekohled např.

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Uživatelský manuál Akční kamera

Uživatelský manuál Akční kamera Uživatelský manuál Akční kamera Obsah Poznámky Seznam dílů Popis Instalace Jak používat vodotěsné pouzdro Instalace baterie a zapnutí/vypnutí Nabíjení baterie a připojení k počítači Připevnění k držáku

Více

Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou

Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dokonalé maskování skryté kamery nová a neokoukaná Velmi kvalitní HD obraz a kvalitní zvuk Kompatibilita s modely

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 04 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 04 19 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 04 19 Tento infračervený teploměr Dotory je určen k rychlému (během jedné sekundy), nekomplikovanému, bezpečnému a přesnému měření tělesné teploty pro celou rodinu s rozlišením

Více

NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo:

NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: 64 60 79 Tato meteorologická stanice Vám zprostředkuje důležité informace, které se týkají počasí: Zobrazení pokojové a venkovní teploty včetně naměřených minimálních a

Více

Od 14 let 4-OSÉ LETADLO NÁVOD K OBSLUZE

Od 14 let 4-OSÉ LETADLO NÁVOD K OBSLUZE Od 14 let 4-OSÉ LETADLO NÁVOD K OBSLUZE AKROBATICKÝ PŘEMET Šestiosý gyroskop LED kontrolky Bezhlavý režim Zatlačení zpět Fotoaparát Kamera Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Abyste ho používali

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Rollei Compact Timer Remote Controll

Rollei Compact Timer Remote Controll Rollei Compact Timer Remote Controll Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis prvků ovladače: 1. Konektor 6. SET (NASTAVENÍ) 2. Kabel 7. Podsvícení / zámek 3. Dvoubarevný LED indikátor 8. Kurzorové

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Syma X54HC / X54HW Hlavní funkce Dron je vybaven 6 - osým gyroskopem, který umožňuje zachovat maximální stabilitu během letu, což Vám účinně usnadní se s dronem naučit létat a zároveň

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka X5HW 2.4 G Uživatelská příručka Hlavní funkce Použití čtyř os s rotory umožnuje modelu flexibilnější pohyb, rychlost a relativně silnější odolnost vůči poryvům větru. Umožnuje létání ve venkovním prostředí

Více

ÚVODEM BEZPEČNOST OBSAH. Instalace baterií

ÚVODEM BEZPEČNOST OBSAH. Instalace baterií MANUÁL Věk 14+ -2- pečlivě Děkujeme, přečtěte že tento jste manuál si zakoupili a uschovejte tento produkt. ho pro Pro případ správné dalšího a bezpečné nahlédnutí. použití si prosím, ÚVODEM 12..Tento

Více

Základní sada pro dálkové ovládání. topného systému Honeywell evohome THR992GRT. Obj. č

Základní sada pro dálkové ovládání. topného systému Honeywell evohome THR992GRT. Obj. č Hlavní řídící jednotka evohome Nástěnná jednotka Základní sada pro dálkové ovládání topného systému Honeywell evohome THR992GRT Stojan pro řídící jednotku Termostatická hlavice (HR92) Termostatická hlavice

Více

Ovládání a) Meteostanice. 2 WATER AL tlačítko pro zapnutí nebo vypnutí alarmu úrovně zalití rostlin. 5 Tlačítko pro funkci alarmu.

Ovládání a) Meteostanice. 2 WATER AL tlačítko pro zapnutí nebo vypnutí alarmu úrovně zalití rostlin. 5 Tlačítko pro funkci alarmu. Rozsah dodávky Zobrazovací meteostanice Senzor do půdy Meteostanice se senzorem pro měření vlhkosti půdy 1x knoflíková baterie (typ CR2450) pro použití v senzoru do půdy Návod k obsluze Ovládání a) Meteostanice

Více

Měřič koncentrace CO 2 CP ppm. Obj. č

Měřič koncentrace CO 2 CP ppm. Obj. č Měřič koncentrace CO 2 CP11 0 5000 ppm Účel použití Tento výrobek slouží jako přenosný teploměr, vlhkoměr a zároveň přístroj pro měření koncentrace CO 2. Před jeho použitím si však podrobně přečtěte celý

Více