Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Brno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Brno"

Transkript

1 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Brno

2 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona se vztahují na řízení a postupy podle stavebního zákona zahájené ode dne nabytí účinnosti novely.

3 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Východiska právní úpravy Příslušnost k vydání závazného stanoviska Účely vydávání závazného stanoviska Obstarání závazného stanoviska Žádost o vydání závazného stanoviska Obsah závazného stanoviska Kritéria posuzování záměru Platnost a závaznost Přezkum závazného stanoviska

4 Stavební zákon odst. 1 písm. e) - 7 odst. 1 písm. c) - 90 odst. 2 Východiska právní úpravy - 96b (pro rozhodnutí nebo jiné úkony podle části třetí, hlavy III, dílu 4 a 5, 126, 127 a 129) odst. 1 Správní řád - 149

5 Příslušnost k vydání závazného stanoviska Obecní úřad obce s rozšířenou působností úřad územního plánování vydává v přenesené působnosti závazné stanovisko podle 96b SZ, neníli příslušný krajský úřad Krajský úřad vydává v přenesené působnosti závazné stanovisko podle 96b SZ u záměrů nacházejících se ve správních obvodech několika obcí s rozšířenou působností

6 Účely vydávání závazného stanoviska Posuzování změn v území [ 2 odst. 1 písm. a) SZ] územní rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení (dále jen umístění stavby ) územní rozhodnutí o změně využití území územní rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území územní rozhodnutí o dělení nebo scelování pozemků územní rozhodnutí o ochranném pásmu

7 Účely vydávání závazného stanoviska veřejnoprávní smlouva o umístění stavby veřejnoprávní smlouva o změně využití území veřejnoprávní smlouva o změně vlivu užívání stavby na území územní souhlas o umístění staveb a jejich změn (stavebních záměrů uvedených v 103 a v 104 SZ při splnění podmínek podle 96 odst. 1 SZ) územní souhlas o umístění stavby změny všech staveb (při splnění podmínek podle 96 odst. 1 SZ)

8 Účely vydávání závazného stanoviska územní souhlas o umístění stavby [všech staveb umisťovaných v ohraničených prostorech podle 96 odst. 2 písm. e) SZ a za splnění podmínek podle 96 odst. 1 SZ] územní souhlas o změně využití území [změna druhu pozemku podle 96 odst. 2 písm. d) stavebního zákona, terénní úpravy podle 96 odst. 2 písm. f) SZ a odstavné a další plochy podle 96 odst. 2 písm. g) SZ] společný územní souhlas a souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru ( 104 odst. 1 a 2 SZ) Nevydává se pro stavební záměry podle 103 odst. 1 SZ v zastavěném území nebo v zastavitelné ploše.

9 Účely vydávání závazného stanoviska společné povolení ( 94j a násl. SZ a 94q a násl. SZ) souhlas se změnou v užívání stavby ( 126 odst. 3 a 127 odst. 2 SZ) povolení ke změně v užívání stavby ( 126 odst. 3 a 127 odst. 4 SZ) dodatečné povolení stavby ( 129 odst. 2 a 3 SZ) opakované stavební řízení ( 129 odst. 5 SZ) změna užívání dočasné stavby ( 129 odst. 6 SZ) dodatečné povolení terénních úprav ( 129 odst. 7 SZ) dokumentace EIA příloha č. 4, část H zák. 100/2001 Sb.

10 Obstarání závazného stanoviska Obstará stavební úřad - je-li příslušný správní orgán zároveň orgánem územního plánování a stavebním úřadem (samostatné závazné stanovisko nebo v rámci koordinovaného stanoviska) Obstará žadatel pokud stavebním úřadem bude obecní úřad obce s pověřeným obecním úřadem nebo obecní úřad základního stupně (specifika územně členěných statutárních měst) a pro speciální stavební úřad pro stavby podle 15 odst. 1 písm. b) až d) SZ a pro jiný stavební úřad podle 16 odst. 2 písm. d) SZ pro vydání společného povolení ( 94j SZ)

11 Žádost o vydání závazného stanoviska Obecné náležitosti podání podle 37 správního řádu Není speciální úprava požadavku na obsah žádosti a příloh, předpoklad jako u jiných závazných stanovisek předkládání dokumentace pro vydání územního rozhodnutí, společné dokumentace pro vydání společného povolení apod. V případě nedostatků podání - výzva k odstranění nedostatků podle 37 odst. 3 správního řádu Možnost konkurence s jinými závaznými stanovisky

12 Obsah závazného stanoviska Záměr je přípustný z hlediska souladu s politikou územního rozvoje a s územně plánovací dokumentací a z hlediska uplatňování cílů a úkolů územního plánování ( 96b odst. 3 SZ) Závazná část (předmět zmocňující ustanovení zákona) a odůvodnění (důvody, podklady a úvahy při hodnocení a při výkladu právních předpisů) ( 149 odst. 2 správního řádu) Stanovení podmínek závazného stanoviska 96 odst. 3 SZ a 149 odst. 2 správního řádu Negativní závazné stanovisko (požadavky na odůvodnění)

13 Kritéria posuzování záměru Soulad s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací (zda předmětnou problematiku řeší, jestli ano, tak jak konkrétně s odkazem na obsah textové a grafické části) Soulad s cíli a úkoly územního plánování podle jednotlivých ustanovení 18 a 19 SZ, která se na daný záměr vztahují Srovnání stanovených požadavků s posuzovaným záměrem Soulad s evidovanými územními studiemi a případné odůvodnění odchylek

14 Platnost a závaznost Závazné stanovisko platí 2 roky ode dne vydání (v odůvodněných případech 3 roky) - 96b odst. 5 SZ Platnost závazného stanoviska nelze prodloužit při změnách podmínek v území ( 96b odst. 6 SZ), nepozbývá platnosti, bylo-li vydáno rozhodnutí apod. Pro dané území lze vydat více závazných stanovisek pro různé záměry ( 96b odst. 4 SZ) Změna závazného stanoviska ex offo - 96b odst. 7 SZ následný rozpor s politikou územního rozvoje nebo územně plánovací dokumentací nelze po vydání rozhodnutí (souhlasu, uzavření veřejnoprávní smlouvy)

15 Přezkum závazného stanoviska Obecná úprava podle 149 odst. 5, 6 a 7 správního řádu Zvláštní právní úprava podle 4 odst. 9, 10 a 11 SZ (předmět aktuální ústavní stížnosti)

16 Novinky z judikatury Podle rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne , čj. 4 As 138/ k ÚP Pec pod Sněžkou I. Obec není oprávněna v územním plánu vyloučit aplikaci zjednodušených postupů v územním plánování a stavebním řádu (zjednodušené územní řízení dle 95, územní souhlas dle 96, realizaci staveb nevyžadujících povolení ani ohlášení dle 103, ohlášení stavby dle 104 a násl. stavebního zákona z roku 2006). II. Obec nemůže v územním plánu podmínit určité záměry souhlasem zastupitelstva. III. Územním plánem nelze plošně pro veškeré stavby na území obce stanovit podmínku zpracování projektové dokumentace autorizovaným architektem [ 18 písm. a) zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě]. IV. Není možné v územním plánu jakožto urbanistickou koncepci ( 43 odst. 1 stavebního zákona z roku 2006) stanovit podmínku pro realizování záměrů jejich přípustnost dle softwarové aplikace, která fakticky nahrazuje individuální posouzení záměru stavebním úřadem dle kritérií uvedených v 90 stavebního zákona z roku 2006.

17 Novinky z judikatury Podle rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne , čj. 1 As 294/ k ÚP Špindlerův mlýn Při pořizování změny územního plánu z důvodu zrušení jeho části správním soudem jsou pořizovatel i příslušná obec vázáni důvody takového zrušení. To neznamená, že by změnou územního plánu museli povolit, nad rámec závazného právního názoru soudu, i jiné využití dotčeného území, pokud by to bylo v rozporu s obecně vymezenými požadavky na urbanistickou koncepci územně plánovací dokumentace ( 43 stavebního zákona z roku 2006).

18 Novinky z judikatury Podle rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne , čj. 1 As 15/ k 1. aktualizaci ZÚR Jihočeského kraje I. Předmětem návrhu na zrušení opatření obecné povahy nebo jeho části ( 101a s. ř. s.), je-li tímto opatřením aktualizace (změna) územně plánovací dokumentace, může být pouze regulace využití území vyplývající z této aktualizace (změny) územně plánovací dokumentace, nikoliv původní, aktualizací (změnou) nedotčená regulace. II. Soud při přezkumu aktualizace (změny) územně plánovací dokumentace ( 42 odst. 3 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu), přezkoumá aktualizaci (změnu) územně plánovací dokumentace nebo její napadenou část se zřetelem na aktualizací (změnou) nedotčené části původní územně plánovací dokumentace.

19 Novinky z judikatury Podle rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne , čj. 2 As 106/ k ÚR v Brně - Slatině I. Zhoršení pohody bydlení nelze dovodit toliko ze vzdálenosti zamýšleného záměru (provozu) od dotčené nemovitosti. II. Při přemísťování stávajícího provozu narušujícího v daném místě pohodu bydlení, je třeba vliv přemístění tohoto provozu posuzovat i porovnáním předchozího a předpokládaného stavu. V případě modernizace provozu je nezbytné posoudit, zde jí dojde ke snížení zátěže mající vliv na pohodu bydlení či k její stagnaci. III. Poznatky o zamýšlené stavbě a jejím vlivu na pohodu bydlení lze získat i při jednání (nejenom ze správního spisu). Nařízení jednání je namístě v případě, kdy je třeba posouzení kritérií stojících na osobním vnímání a na znalosti prostředí ze strany účastníků řízení či zúčastněných osob. IV. Součástí pohody bydlení v rodinném domku je i možnost užívat obvyklým způsobem a s minimem narušení i přilehlou zahradu.

20 Novinky z judikatury Podle rozsudku Krajského soudu v Praze ze dne , čj. 50 A 8/ k ÚP Říčany Závazná regulace území musí plynout přímo z textové a grafické části územního plánu ( 13 odst. 1 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti). Napadá-li navrhovatel v řízení o návrhu na zrušení opatření obecné povahy nebo jeho části ( 101a a násl. s. ř. s.) pouze odůvodnění územního plánu bez návaznosti na jeho textovou či grafickou část, soud návrh v této části jako nepřípustný odmítne.

21 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Děkuji Vám za pozornost.

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Kouty

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Kouty Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Kouty 2. 3. 11. 2017 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Východiska právní úpravy Příslušnost

Více

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ Filip Dienstbier Program: A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Rozhodování o území územně plánovací informace územní rozhodnutí územní souhlas veřejnoprávní smlouva

Více

ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek. Mgr.

ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek. Mgr. ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek Mgr. Jana MACHAČKOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu

REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu Praha 22. 1. 2013 Mgr. Jana Machačková PRÁVNÍ ÚPRAVA zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění

Více

STAVEBNÍ PRÁVO II. Program: A. Právní úprava B. STAVEBNÍ ÚŘADY. Stavební úřady - pravomoc. Stavební úřady - druhy. ve věcech stavebního zákona

STAVEBNÍ PRÁVO II. Program: A. Právní úprava B. STAVEBNÍ ÚŘADY. Stavební úřady - pravomoc. Stavební úřady - druhy. ve věcech stavebního zákona Program: STAVEBNÍ PRÁVO II A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Zásady činnosti správních orgánů Filip Dienstbier, duben 2008 ve věcech stavebního zákona D. Rozhodování o území (územní rozhodnutí, územní

Více

Problematika územního rozhodování

Problematika územního rozhodování Problematika územního rozhodování vodoprávní úřady Medlov 15. a 16. 10. 2013 Mgr. Jana Machačková ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ diferenciace rozhodování v zastavěném a nezastavěném území využití zjednodušujících

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování ÚP dle staré právní úpravy pozbývají platnosti 188 SZ odst. 1 Územně plánovací dokumentaci sídelního

Více

Novela stavebního zákona MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Novela stavebního zákona MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Novela stavebního zákona MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Marcela Pavlová náměstkyně pro řízení sekce výstavby a veřejného investování Ing. Roman Vodný, Ph.D. Ředitel odboru územního plánování Novela

Více

Novela stavebního zákona

Novela stavebního zákona Hlavní změny na úseku územního plánování XIII. Setkání starostů a místostarostů JčK Zliv 25.1.2018 Ing. Viktor Tomšík Vydána pod č, 225/2017 Sb., účinná od 1.1.2018 Změny se dotknou i souvisejících vyhlášek

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Aktivní zóny záplavového území 62 odst. 2 zák. 254/2001 Sb., o vodách - v zastavěných územích

Více

(FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM)

(FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM) (FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM) Městský úřad Týn nad Vltavou Odbor regionálního rozvoje Úřad územního plánování náměstí Míru 2 375 01 TÝN NAD VLTAVOU ŽÁDOST O VYDÁNÍ ZÁVAZNÉHO STANOVISKA ORGÁNU

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. arch. Jana Kaválková a kolektiv oddělení územního plánování

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. arch. Jana Kaválková a kolektiv oddělení územního plánování Metodická koordinační porada úřadů územního plánování a krajského úřadu k novele stavebního zákona úsek územního plánování (bez územního rozhodování) s účinností od 1. 1. 2018 Krajský úřad Karlovarského

Více

Metodické sdělení MMR kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování

Metodické sdělení MMR kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování Metodické sdělení MMR kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování Porada pořizovatelů 4/2018 96 b z. č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy

Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy Ing. Ervín Severa 27. 2. 2009 Definice územního plánu územní plán je druh studie, která si klade za cíl racionalizaci prostorového a funkčního uspořádání

Více

Územní plánování stavebního zákona

Územní plánování stavebního zákona 18-102 stavebního zákona 14.10.2015 Proč je územní plánování důležité? Cílem územního plánování (UP) je: zachování podmínek - pro příznivé životní prostředí - pro hospodářský rozvoj - pro soudržnost společenství

Více

Územní rozhodování a rozhodování na úseku stavebního řádu a vyvlastnění

Územní rozhodování a rozhodování na úseku stavebního řádu a vyvlastnění Územní rozhodování a rozhodování na úseku stavebního řádu a vyvlastnění Soubor zkušebních otázek k ověření zvláštní odborné způsobilosti pro období od 1. října 2007 A. Územní rozhodování 1. Zastavěné území

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Mnichovice. è. 1/2011. ZMĚNA č. 3. územního plánu města Mnichovice

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Mnichovice. è. 1/2011. ZMĚNA č. 3. územního plánu města Mnichovice OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstva města Mnichovice è. 1/2011 ZMĚNA č. 3 územního plánu města Mnichovice MÃSTO MNICHOVICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA Masarykovo náměstí 83, 267 01 Mnichovice; okres Praha-východ,

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. KFC/ZVS Základy veřejné

Více

Novela stavebního zákona. Ing. Eva Fialová

Novela stavebního zákona. Ing. Eva Fialová Novela stavebního zákona Ing. Eva Fialová Zákon č. 225/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související

Více

územní plánování a stavební řád

územní plánování a stavební řád územní plánování a stavební řád Stavební zákon 183/2006 Sb. ZÁKON ze dne 14. března 2006 o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) územní plánování představuje obsáhlý soubor činností zabývající

Více

Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Filip Dienstbier

Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Filip Dienstbier Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ Filip Dienstbier Program: A. Stavební právo 1. pojem, předmět 2. právní úprava 3. přehled organizace veřejné správy B. Zásady činnosti správních orgánů ve stavebním právu

Více

D Územní plán Obsah územního plánu

D Územní plán Obsah územního plánu D.2.3.2 Územní plán Nový stavební zákon č. 183/2006 Sb., přináší zejména ve stanovaní obsahu územního plánu (dále jen ÚP) daleko více podrobností, než tomu bylo v předchozím zákoně č. 50/1976 Sb., o územním

Více

Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu

Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu - Většina pojmů 2 (projít a vracet se!), zejména též zastavěné území (k němu též 58), zastavitelná plocha a nezastavěné území, veřejná infrastruktura, stavba a

Více

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ 18, 19 Porada pořizovatelů 11/2017 Umísťování staveb v nezastavěném území 18 odst. (3) dle zák. č. 225/2017 Sb. Novela stavebního zákona Orgány územního plánování postupem podle tohoto zákona koordinují

Více

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Pořizovatel změny územního plánu Obecní úřad Stružinec, příslušný podle 6 odst. 2 a v souladu s 24 odst. 1 stavebního zákona prostřednictvím Vladimíra Mařana

Více

D.2.3.3 Regulační plán Obsah regulačního plánu

D.2.3.3 Regulační plán Obsah regulačního plánu D.2.3.3 Regulační plán Obsah i postup pořizování regulačního plánu dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. se výrazně od dosavadního obsahu i postupu pořizování dle stavebního zákona č. 50/1976 Sb. Regulační

Více

POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA

POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA OBEC JAKO ORGÁN ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Nový stavební zákon upravuje mimo jiné soustavu orgánů územního plánování. Působnost ve

Více

Územní plánování - aktuální informace

Územní plánování - aktuální informace Územní plánování - aktuální informace MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Novela soudního řádu správního - zákon č. 303/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 150/2002

Více

Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace. Liberec JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo

Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace. Liberec JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace Liberec 19.9.2013 JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo Nad příčinami rušení územně plánovací dokumentace nebo jejich

Více

Územní studie Regulační plán

Územní studie Regulační plán Zákon č. 225/2017 Sb.: novela stavebního zákona Územní studie Regulační plán Porada pořizovatelů 11/2017 Územní studie 30 (4) V zadání územní studie může pořizovatel stanovit, že ten, kdo hodlá změnu v

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC sestavený k projednání Zpracován v souladu s 47, odst. 1, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

Územní studie 25 SZ. 30 odst. 1 SZ

Územní studie 25 SZ. 30 odst. 1 SZ Územní studie Územní studie: patří mezi územně plánovací podklady, ověřuje možnosti a podmínky změn v území, slouží jako podklad k pořizování politiky územního rozvoje, slouží jako podklad k pořizování

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č.j. ÚÚP/1770/2008 Jihlava, 5.6.2008 Vyřizuje: Pavlína Škodová Telefon: 567 167 467 E-mail: pavlina.skodova@jihlava-city.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo města Polné v souladu s ustanovením 6 odst.

Více

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu STARÉ TĚCHANOVICE

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu STARÉ TĚCHANOVICE Odůvodnění změny č. 1 územního plánu STARÉ TĚCHANOVICE březen 2016 II. A Textová část Zadavatel územního plánu: Orgán územního plánování: Zpracovatel: Obec Staré Těchanovice Městský úřad ve Vítkově odbor

Více

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI Úvod ke kurzu + Úvod ke kurzu + Informace ke studiu + Odkazy na zákony Část první + Úvodní ustanovení Část druhá + Základní pojmy + Dotčené orgány a stavební úřad v řízeních podle

Více

D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování

D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování Vazby nástrojů územního plánování Nástroje územního plánování jsou vzájemně provázány horizontálně i vertikálně. Provázanost nástrojů územního plánování

Více

Novela stavebního zákona

Novela stavebního zákona Novela stavebního zákona MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Novela zákona 183/2006 Sb. a změny souvisejících předpisů Novela stavebního zákona OBSAH INFORMACE 1. Dosavadní průběh prací 2 Návrh změn na úseku

Více

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE MĚSTYS DŘEVOHOSTICE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE Zastupitelstvo městyse Dřevohostice, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Vybrané problémy zpracování územního plánu

Vybrané problémy zpracování územního plánu Vybrané problémy zpracování územního plánu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Odbor územního plánování Obsah návrhu územního plánu Územní plán ( výroková část ) Textová část Grafická

Více

Optická infrastruktura a stavební zákon

Optická infrastruktura a stavební zákon Optická infrastruktura a stavební zákon Stavební právo zákon č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů zákon č. 416/2009 Sb., o urychlení výstavby

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastup it els t v a města Buště h r ad è. 1/2011/OOP ZMĚNA č. 3 územního plánu města Buštěhrad MÃSTO BUäTÃHRAD ZASTUPITELSTVO MĚSTA Hřebečská 660, 267 01 Buštěhrad; okres Kladno,

Více

Novela stavebního zákona z pohledu Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR. doc. Ing. arch. Petr Durdík

Novela stavebního zákona z pohledu Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR. doc. Ing. arch. Petr Durdík Novela stavebního zákona z pohledu Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR doc. Ing. arch. Petr Durdík 21. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Plzeň, 12. 13. října 2017 Územní

Více

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA UNIČOVA Uničov, červenec 2016 Zpracoval : Ing. Renáta Urbášková ve spolupráci

Více

Vendula Zahumenská. Hlavní změny ve stavebním zákoně od roku 2018

Vendula Zahumenská. Hlavní změny ve stavebním zákoně od roku 2018 Vendula Zahumenská Hlavní změny ve stavebním zákoně od roku 2018 Hlavní změny ve stavebním zákoně od roku 2018 Od 1. 1. 2018 bude platit rozsáhlá novela stavebního zákona. Je spojena především se závažným

Více

Judikatura soudů. Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti

Judikatura soudů. Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti Judikatura soudů Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti Autor příspěvku: Ing. Petr Háp Vysoká nad Labem Žaloba na zaplacení cca

Více

Závazné stanovisko orgánu územního plánování OÚPSŘ

Závazné stanovisko orgánu územního plánování OÚPSŘ Závazné stanovisko orgánu územního plánování Dotazy k 96b dělení pozemků 2 Dotazy k 96b dělení pozemků Dotaz dávat závazné stanovisko? V žádosti o vydání rozhodnutí o dělení nebo scelování pozemků dle

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL Zastupitelstvo obce Benešov u Semil příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Změna č. 1 územního plánu Obytce

Změna č. 1 územního plánu Obytce Návrh územního plánu Obec Obytce, ORP Klatovy Statutární zástupce: JUDr. Zdeňka Vlčková, starostka obce Kontakt: www.obytce.cz Řešené katastrální území: Obytce Obec s rozšířenou působností: Klatovy Pořizovatel

Více

Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování tel:

Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování tel: Pracovní porada úřadů územního plánování a pořizovatelů územně plánovací dokumentace Judikatura Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování rezabkova@kraj-jihocesky.cz tel: 386 720 210 2 Ao 6/2011

Více

č. / 2014 ze dne 2014

č. / 2014 ze dne 2014 NÁVRH O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Zastupitelstva obce Svinaře č. / 2014 ze dne 2014 ÚZEMNÍ PLÁN SVINAŘE ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Vydalo: Zastupitelstvo obce Svinaře Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel:

Více

POŘÍZENÍ NOVÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU PSÁRY

POŘÍZENÍ NOVÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU PSÁRY POŘÍZENÍ NOVÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU PSÁRY Odbor územního plání, MěÚ Černošice vedoucí: Ing. Helena Ušiaková referent: Ing. arch. Kristýna Jirsová ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ vytváří předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný

Více

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan Změna č.1 Územní plán Stružinec POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan 1 VEDOUCÍ PROJEKTANT: ZODPOVĚDNÍ PROJEKTANT: w Září 2016 W V ZAZNAM 0 ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Oprávněná úřední osoba

Více

Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov

Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov 1 Na základě návrhu vlastníka pozemku (občana obce) schválilo zastupitelstvo obce na svém zasedání rozhodnutí o pořízení Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov.

Více

HRÁDEK u Sušice KRAJ PLZEŇSKÝ

HRÁDEK u Sušice KRAJ PLZEŇSKÝ OBEC HRÁDEK u Sušice KRAJ PLZEŇSKÝ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE HRÁDEK ZADÁNÍ ZMĚNY č. 2 NÁVRH (V ROZSAHU PŘÍLOHY č. 6 K VYHL. č. 500/2006 Sb., V PLATNÉM ZNĚNÍ) OBJEDNATEL : OBEC HRÁDEK, HRÁDEK 78. 342 01 SUŠICE POŘIZOVATEL

Více

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN ODŮVODNĚNÍ ETAPA: NÁVRH Pro společné jednání dle 50 zákona č.183/2006 Sb. POŘIZOVATEL: Obecní úřad Svojetín PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA KEBLOV NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim Datum:

Více

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Mgr. Tomáš Erbák Ateliér pro životní prostředí, o.s. 21.5.2012 Cíle semináře poskytnutí praktických informací o povaze

Více

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.4 ÚP Borovany

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.4 ÚP Borovany Návrh zadání ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU B O R O V A N Y Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 500/2006 Sb o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ;

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ; SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: 220 873 087; krajicek@t-plan.cz) Rozsudek Nejvyššího správního soudu (NSS) č. 1Ao 7/2011-526 ze dne 21.06. 2012 zrušení

Více

NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA

NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Koordinované stanovisko 4 odst. 7 SZ se již nepoužije u zadání územního plánu rozdílné lhůty a uplatňování požadavků DO nadále však postačí posílat jen jeden dopis na celý KÚ 47

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva obce Dolní Břežany. è. 4/2009 ze dne 21. záøí 2009 ZMĚNA Č. 1. územního plánu Dolních Břežan

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva obce Dolní Břežany. è. 4/2009 ze dne 21. záøí 2009 ZMĚNA Č. 1. územního plánu Dolních Břežan OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstva obce Dolní Břežany è. 4/2009 ze dne 21. záøí 2009 ZMĚNA Č. 1 územního plánu Dolních Břežan OBEC DOLNÕ BÿEéANY ZASTUPITELSTVO OBCE 5. května 78, 252 41 Dolní Břežany;

Více

Zadání Změna č. 3 Územního plánu obce Smržov - návrh

Zadání Změna č. 3 Územního plánu obce Smržov - návrh ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA Zadání Změna č. 3 Územního plánu obce Smržov - návrh Zadání je zpracováno v souladu s 55 odst. 2 a 47 odst. 1 a 6 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

změna č. 1 územního plánu Hodonín

změna č. 1 územního plánu Hodonín Spis: MUHO 707/2013 NÁVRH ZADÁNÍ změna č. 1 územního plánu Hodonín Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města (dále také úřad územního plánování ) na základě usnesení Zastupitelstva města Hodonín ze dne

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva obce Vyšehořovice. è. 1/2009 ze dne 3. èervence 2009 ZMĚNA Č. 1. územního plánu obce Vyšehořovice

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva obce Vyšehořovice. è. 1/2009 ze dne 3. èervence 2009 ZMĚNA Č. 1. územního plánu obce Vyšehořovice OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstva obce Vyšehořovice è. 1/2009 ze dne 3. èervence 2009 ZMĚNA Č. 1 územního plánu obce Vyšehořovice OBEC VYäEHOÿOVICE ZASTUPITELSTVO OBCE Vyšehořovice 23, 250 87 Mochov;

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 MIŘETICE NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Více

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVOJETÍN ODŮVODNĚNÍ POŘIZOVATEL: Obecní úřad Svojetín PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 Název územně plánovací dokumentace: Změna č.1 územního

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VRBOVEC. listopad Návrh Zadání změny č. 1 ÚP Vrbovec 1

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VRBOVEC. listopad Návrh Zadání změny č. 1 ÚP Vrbovec 1 NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VRBOVEC listopad 2016 Návrh Zadání změny č. 1 ÚP Vrbovec 1 Městský úřad ve Znojmě, odbor územního plánování a strategického rozvoje (dále jen úřad územního plánování),

Více

P O R A D A. odboru ÚPSŘ a úřadů územního plánování na téma. závazné stanovisko orgánu územního plánování

P O R A D A. odboru ÚPSŘ a úřadů územního plánování na téma. závazné stanovisko orgánu územního plánování P O R A D A odboru ÚPSŘ a úřadů územního plánování na téma závazné stanovisko orgánu územního plánování P R O G R A M PROGRAM porady KÚ Kraje Vysočina a ÚÚP dne 20. 4. 2018 k závazným stanoviskům 1. Zahájení

Více

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VODICE

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VODICE Příloha usnesení Zastupitelstva obce Vodice ze dne... č.... o schválení zadání Změny č. 1 Územního plánu Vodice NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VODICE Pořizovatel : Městský úřad Tábor, odbor rozvoje

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Buštěhrad. è. 1/2010 ze dne 3. února 2010 ZMĚNA Č. 2. územního plánu města Buštěhrad

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Buštěhrad. è. 1/2010 ze dne 3. února 2010 ZMĚNA Č. 2. územního plánu města Buštěhrad OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstva města Buštěhrad è. 1/2010 ze dne 3. února 2010 ZMĚNA Č. 2 územního plánu města Buštěhrad MÃSTO BUäTÃHRAD ZASTUPITELSTVO MĚSTA Hřebečská 660/11, 273 43 Buštěhrad, okres

Více

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE V K. Ú. HAJSKÁ

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE V K. Ú. HAJSKÁ NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE V K. Ú. HAJSKÁ Obsah Zadání územního plánu obsahuje hlavní cíle a požadavky na zpracování návrhu územního plánu, zejména a) požadavky na základní koncepci

Více

PŘEDMĚT: CS004 VODOHOSPODÁŘSKÁ LEGISLATIVA

PŘEDMĚT: CS004 VODOHOSPODÁŘSKÁ LEGISLATIVA EXCELENTNÍ MLADÍ VĚDCI NA VUT V BRNĚ REGISTRAČNÍ Č. PROJEKTU: CZ.1.07/2.3.00/30.0039 KA01 1.1. VÝUKA SPECIALIZOVANÝCH PŘEDMĚTŮ PŘEDMĚT: CS004 VODOHOSPODÁŘSKÁ LEGISLATIVA VYUČUJÍCÍ: Ing. DANIEL MARTON,

Více

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Porada pořizovatelů 11/2017 Změny ÚP a nabytí jejich účinnosti Změny ÚP po novele SZ Pořízení změny klasicky dle dosavadního postupu (ZO rozhodne o pořízení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01PXA31* Váš dopis zn.: ÚPSŘ75026/2016Mal Městský úřad Nový Jičín Ze dne: 04.11.2016 Odbor

Více

Územní plánování - aktuální informace

Územní plánování - aktuální informace Územní plánování - aktuální informace MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Rozhodnutí o pořízení ÚP SZ 6 odst. 5 písm. a) - Zastupitelstvo obce rozhoduje v samostatné

Více

Zadání Změny č. 1 územního plánu Borovník

Zadání Změny č. 1 územního plánu Borovník Zadání Změny č. 1 územního plánu Borovník Návrh Zadání Změny č. 1 územního plánu Borovník bylo schváleno usnesením č.. přijatým Zastupitelstvem obce Borovník na. zasedání dne Pořizovatel: Městský úřad

Více

NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN

NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 - NÁVRH VYDÁNÍ ZMĚNY - NÁVRH ZÁZNAMU O ÚČINNOSTI - Z M Ě N A ÚP Č.1 - O D Ů V O D N Ě N Í Dokumentace ke společnému jednání - 05 / 2010 Nemanice ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE únor 2016 Z A D Á N Í

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE únor 2016 Z A D Á N Í Z A D Á N Í Z M Ě N Y č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE MĚSTO JILEMNICE Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo usnesení, jméno zástupce stat. orgánu:.. Podpis, razítko POŘIZOVATEL Městský úřad Jilemnice,

Více

ZADÁNÍ. Peřimov. změny č. 1 územního plánu. ZADÁNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PEŘIMOV říjen 20122

ZADÁNÍ. Peřimov. změny č. 1 územního plánu. ZADÁNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PEŘIMOV říjen 20122 ZADÁNÍ změny č. 1 územního plánu Peřimov POŘIZOVATEL : Městský úřad Jilemnice, Odbor územního plánování a stavebního řádu Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo

Více

Obec Prosenice. Pořizovatel: Magistrát města Přerova, Odbor koncepce a strategického rozvoje Určený zastupitel: Ing. Otakar Dokoupil, CSc.

Obec Prosenice. Pořizovatel: Magistrát města Přerova, Odbor koncepce a strategického rozvoje Určený zastupitel: Ing. Otakar Dokoupil, CSc. Obec Prosenice Návrh zadání změny č. 1 Územního plánu Prosenice zpracované v souladu s ustanovením 47 odst. 1 zákona č. 183/20016 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů

Více

STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum ING. KAREL HOREJŠ

STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum ING. KAREL HOREJŠ STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum 16. listopadu 2016 ING. KAREL HOREJŠ i. Územní rozhodnutí ii. Společné územní a stavební řízení iii. Zjednodušené územní řízení iv. Územní souhlas v. Společný územní

Více

Návrh zadání Změny č.2 územního plánu Mšecké Žehrovice. Mšecké Žehrovice NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU

Návrh zadání Změny č.2 územního plánu Mšecké Žehrovice. Mšecké Žehrovice NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU Mšecké Žehrovice NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU pro projednání dle 47 stavebního zákona Pořizovatel: Obecní úřad Mšecké Žehrovice Mšecké Žehrovice 77 270 64 Mšecké Žehrovice Schvalující orgán:

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. Změna č.7 územního plánu Tábor

NÁVRH ZADÁNÍ. Změna č.7 územního plánu Tábor NÁVRH ZADÁNÍ Změna č.7 územního plánu Tábor Pořizovatel: Městský úřad Tábor, odbor rozvoje Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor dle ustanovení 6 odst. 1 písm. a) zák. č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním

Více

STAVEBNÍ PRÁVO III STAVEBNÍ ŘÁD. Filip Dienstbier

STAVEBNÍ PRÁVO III STAVEBNÍ ŘÁD. Filip Dienstbier STAVEBNÍ PRÁVO III STAVEBNÍ ŘÁD Filip Dienstbier Program: A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Povolování staveb D. Další rozhodování a postupy podle stavebního zákona E. Další otázky stavebního práva

Více

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ ING. ARCH. MIRIAM BLAŽKOVÁ DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE ÚZEMNÍ PLÁN VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ REGULAČNÍ PLÁN ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ rozhodnutí o umístění stavby nebo

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH Zpracováno v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, v souladu s vyhláškou č. 500/2006

Více

Stavební zákon - stručné shrnutí

Stavební zákon - stručné shrnutí Stavební zákon - stručné shrnutí Základní požadavky na výstavbu v právních předpisech: zákon č. 183/2006 Sb., stavební zákon (poslední novelizace č. 257/2013 Sb.) vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci

Více

Zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně ZPF MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně ZPF MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně ZPF MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Porada s krajskými úřady 12.-13. 5. 2016, Hodonín Ing. arch. Karel Wirth Novela zákona č. 334/1992 Sb. Zákonem č. 41/2015 Sb. ze dne

Více

Statutární město Přerov. Návrh Zadání. 10. změny Územního plánu města Přerova

Statutární město Přerov. Návrh Zadání. 10. změny Územního plánu města Přerova Statutární město Přerov Návrh Zadání 10. změny Územního plánu města Přerova zpracované v souladu s ustanovením 47 odst. 1 zákona č. 183/20016 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších

Více

Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu

Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu Poznámky k orientaci ve stavebním zákonu - Většina pojmů 2 (projít a vracet se!), zejména též stavba a změna stavby, terénní úprava a zařízení ; netýká se to ovšem všech pojmů [srov. stavbyvedoucí (až

Více

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013 NÁVRH ZADÁNí ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU " HODEJICE ÚNOR 2013 Na základě návrhu vlastníků pozemků schválilo zastupitelstvo obce na svém zasedání dne 6.8.2012 a dále dne 24.9.2012 rozhodnutí o pořízení Změny

Více

ÚVOD DO PROFESNÍ PRAXE Průběh řízení

ÚVOD DO PROFESNÍ PRAXE Průběh řízení Územní a stavební řízení Ing.arch.Petr Lédl, Ph.D říjen 2016 Územní řízení x stavební řízení Územní řízení Účastníci územního řízení - žadatel - obec - vlastníci pozemků - vlastníci sousedních pozemků

Více

Aktuální otázky územního plánování JUDr. Petr Svoboda, Ph.D. Právnická fakulta UK

Aktuální otázky územního plánování JUDr. Petr Svoboda, Ph.D. Právnická fakulta UK Aktuální otázky územního plánování 9.7.2018 JUDr. Petr Svoboda, Ph.D. Právnická fakulta UK Územní plánování reguluje umísťování staveb z hlediska harmonického využití území v souladu s veřejnými zájmy

Více

Problematika povolovacích procesů staveb vedení přenosové soustavy

Problematika povolovacích procesů staveb vedení přenosové soustavy Problematika povolovacích procesů staveb vedení přenosové soustavy Ing. Luděk Tácha ČEPS, a.s. Základní informace o ČEPS, a.s. Výhradní provozovatel přenosové soustavy ČR na základě licence na přenos dle

Více

Z A D Á N Í. Z M Ě N Y č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRUH

Z A D Á N Í. Z M Ě N Y č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRUH Z A D Á N Í Z M Ě N Y č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRUH OBEC KRUH Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo usnesení, jméno zástupce stat. orgánu:.. Podpis, razítko POŘIZOVATEL Městský úřad Jilemnice, Odbor

Více

TUŘICE. ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání. (k. ú. Tuřice)

TUŘICE. ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání. (k. ú. Tuřice) TUŘICE (k. ú. Tuřice) ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání Pořizovatel: Obec Tuřice Oprávněná osoba pořizovatele: Ing. Renata Perglerová Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Tuřice Určený člen

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 11. 2016 Bod programu: 19 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy

Více

Městský úřad Brušperk

Městský úřad Brušperk Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/866/2016/Po Dle přílohy č. 4 vyřizuje: Ing. Sandra Potyková prostřednictvím tel. : 558 666 443, kl. 142 Obec Fryčovice e-mail

Více