Aktuality z dopravy týkající se tachografů. Jiří Novotný, Ing. Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuality z dopravy týkající se tachografů. Jiří Novotný, Ing. Centrum dopravního výzkumu, v. v. i."

Transkript

1 Aktuality z dopravy týkající se tachografů Jiří Novotný, Ing. Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

2 Obsah přednášky prováděcí nařízení Komise (EU) 2017/548 pokyn EK č. 8 výměny tachografu a návrh pokynu komise neoprávněné manipulace s digitálním tachografem výsledky kontrol výsledky kulatého stolu

3 Prováděcí nařízení Komise (EU) 2017/548 kterým se stanoví jednotný formulář pro písemné prohlášení k odstranění nebo porušení plomby tachografu Podle ustanovení čl. 22 odst. 5 nařízení (EU) č. 165/2014 v případech, kdy je plomba odstraněna či porušena pro účely opravy vozidla či změny, musí být ve vozidle uloženo písemné prohlášení s uvedením dne a času, kdy byla plomba porušena, a s uvedením důvodů pro odstranění plomby.

4 Tento formulář musí obsahovat celkem 11 následujících údajů: registrační značku vozidla identifikační číslo vozidla jméno řidiče licenci Společenství podnikatele v silniční dopravě dopravce (podle toho zda se jedná o podnikatele v silniční dopravě nákladní nebo osobní) nebo označení dopravce, který provozuje dopravu pro vlastní potřebu název dílny identifikační číslo dílny jméno pracovníka, který odstranil plombu označení odstraněné plomby den a čas odstranění plomby důvody pro její odstranění poznámky

5 Pracovník dílny, který odstranil nebo porušil plombu tachografu z důvodu opravy vozidla či změny, jak je uvedeno v čl. 22 odst. 5 nařízení (EU) č. 165/2014, vyplní, podepíše a opatří razítkem písemné prohlášení obsahující informace stanovené v příloze tohoto nařízení. Originál písemného prohlášení musí být ve vozidle a orazítkovaná kopie musí zůstat v dílně, ve které byla plomba odstraněna či porušena. Na závěr formuláře musí být uvedeno místo a datum jeho vystavení a podpisy pracovníka dílny a řidiče. Současně byla stanovena lhůta její náhrady novou plombou nejpozději do sedmi dnů po odstranění plomby. Schválená dílna provede před nahrazením plomby ověření tachografu.

6 Pokyn č. 8 Výjimečné situace, kdy je přípustné řízení bez karty řidiče. Článek 29 nařízení (EU) č. 165/2014 stanoví správný postup, jestliže je karta řidiče poškozena, nefunguje správně nebo je ztracena či odcizena. 17. a Konference ČKS

7 krádež karty oznámí příslušným orgánům státu, ve kterém došlo ke krádeži; ztrátu karty oznámí příslušným orgánům státu, který kartu vydal; poškozenou nebo nefunkční kartu vrátí příslušným orgánům kde má obvyklé bydliště; řidič požádá během sedmi kalendářních dnů o její náhradu příslušné orgány členského státu, ve kterém má své obvyklé bydliště (Tyto orgány vydají náhradní kartu do osmi pracovních dnů ode dne obdržení podrobné žádosti); Řidič smí pokračovat v řízení bez karty řidiče nejdéle po dobu patnácti kalendářních dnů nebo déle, jeli to nezbytné vzhledem k návratu vozidla na místo jeho obvyklého odstavení, pokud může během této doby prokázat nemožnost kartu předložit nebo používat. K tomuto prokázání by mohla posloužit policejní zpráva o odcizené nebo ztracené kartě, formální prohlášení příslušným orgánům či potvrzení o podání žádosti o náhradu karty. 17. a Konference ČKS

8 Výměny tachografu a návrh pokynu komise Tento pokyn obsahuje doporučení týkající se verze tachografu, která by podle názoru Komise měla být namontována ve vozidle, pokud má být původní tachograf poškozený například v důsledku poruchy nebo dobrovolného upgradu vyměněn.

9 Jsou možné tři případy: - digitální tachograf je nahrazen jako celek; - nahrazuje se pouze jedna jeho součástí digitálního tachografu. - tachograf, který má být nahrazen, je analogový. Záznamové zařízení /digitální tachograf zahrnuje kabely, snímač pohybu a celek ve vozidle.

10 V pokynu jsou definovány tři verze digitálních tachografů, to znamená tachografů prvé generace. - verzi 1 digitálního tachografu, který má být namontován ve vozidlech registrovaných po 1. květnu 2006 v souladu s článkem 27 nařízení (ES) č. 561/2006; - verzi 2 digitálního tachografu, který splňuje požadavky článku 2 nařízení (EU) č. 1266/2009 s výjimkou bodů 3.1, 3.8, 3.9, 3.11, 3.20, 8.2, 9.2, 12.3, 12.4 a 13 přílohy;

11 verzi 3 digitálního tachografu, který splňuje požadavky článku 2 nařízení (EU) č.1266/2009 včetně bodů 3.1, 3.8, 3.9, 3.11, 3.20, 8.2, 9.2, 12.3, 12.4 a 13 přílohy Výměna celého digitálního tachografu, jak jednotky vozidla, tak snímače pohybu ve vozidlech registrovaných od Případ, kdy je nutné vyměnit vozidlovou jednotku i snímač pohybu se použije digitální tachograf verze 3 který je vybaven všemi funkcemi požadovanými v dokumentu 1266/2009, pokud je tato verze technicky kompatibilní s vozidlem. Není-li po technické stránce kompatibilní, může být instalována stejná generace.

12 Výměna buď jednotky vozidla nebo snímače pohybu ve vozidlech registrovaných od Obecné pravidlo: nová součást může patřit ke stejné verzi nebo k pozdější verzi tachografu, než je původní, pokud je nová komponenta technicky kompatibilní s tou, kterou není nutné vyměnit. Lze rozlišit následující případy: a) U vozidel, která byla poprvé registrována v EU v období od 1. května 2006 do 30. září 2011: nová součást by měla patřit do 1 verze digitální tachografu nebo pozdější verze. Pokud by nový komponent byl součástí verze 3 místo 1 nebo 2, nemělo by být požadováno připojení tachografu k nezávislému zdroji informací.

13 b) u vozidel, která byla poprvé registrována v EU mezi 1. říjnem 2011 a 30. zářím 2012: náhrada by měla být 2. nebo novější verze. Pokud by nová součást byla součástí verze 3 namísto 2, nemělo by se vyžadovat připojení tachografu k nezávislému zdroji dat. c) u vozidel, která byla registrovaná poprvé v EU mezi 1. říjnem 2012 a 15. červnem 2019: náhrada by měla patřit ke 3 verzi, včetně připojení tachografu k nezávislému zdroji informací.

14 Náhrada analogového tachografu Náhradou analogového tachografu může být buď jiný analogový tachograf nebo digitální tachograf. Pokud by nový tachograf patřil k verzi 3 namísto 1 nebo 2, nemělo by být požadováno připojení tachografu k nezávislému zdroji informací.

15 Neoprávněná manipulace s digitálním tachografem je trestným činem Trestní zákoník vymezuje trestný čin jako protiprávní čin, který trestní zákon označuje za trestný a který vykazuje znaky uvedené v takovém zákoně. K trestní odpovědnosti za trestný čin je třeba úmyslného zavinění, nestanoví-li trestní zákon výslovně, že postačí zavinění z nedbalosti.

16 Manipulace s digitálním tachografem je převážně prováděna formou: - zmagnetování snímače pohybu, - vložením externího přerušovače elektrického napájení nebo - použitím přídavného zařízení, které potlačuje signál snímače pohybu, a které aktivuje řidič.

17 Tachograf obsahuje podstatné počítačové komponenty, jako jsou procesor, paměť atd. (hardware) a je vybaven příslušným programovaným vybavením (software), které řídí jeho činnost a umožňuje ukládání celé řady údajů o činnosti řidiče a provozu vozidla, ale i plnit další funkce jako na příklad upozornit řidiče na blížící se uplynutí maximální doby řízení vozidla a z toho vyplývající bezpečnostní přestávku. Z tohoto pohledu lze digitální tachograf chápat jako počítačový systém, který má na mysli ustanovení 230 trestního zákoníku.

18 Manipulaci s digitálním tachografem pak bude možné kvalifikovat podle 230 odst. 2 písm. d), odst. 3 písm. a) nebo b) trestního zákoníku, event. podle 230 odst. 2 písm. d), odst. 3 písm. a), b) trestního zákoníku. Za tyto trestné činy je možné uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. Je to jedna z možností, jak zastavit nárůst podvodů s digitálními tachografy.

19 Například na konferenci vystoupil člen mezinárodní organizace TISPOL. Ve svém vystoupení uvedl nejčastěji zjišťované způsoby manipulace s digitálními tachografy a státy ve kterých jsou tato vozidla registrována. Těmito státy jsou nejčastěji Polsko, Rumunsko, Turecko a Bulharsko. Žebříček způsobů manipulace, včetně států ve kterých jsou tato vozidla registrována, je následují: - použití magnetu je stále nejrozšířenější způsob manipulace a provádí ho nejvíce řidiči z Polska, Rumunska a Bulharska, - externí použití druhého senzoru (provádí nejčastěji řidiči z Turecka a Polska), - manipulace se snímačem KITAS (provádí nejčastěji řidiči z Rumunska, Polska a Turecka), - použití druhého senzoru v celku ve vozidle (provádí nejčastěji řidiči z Polska).

20

21

22 VÝSLEDKY KONTROL 2016

23 SILNIČNÍ KONTROLY Závadovost 17,8%

24 Podíl digitálních tachografů na celkovém počtu zkontrolovaných vozidel Podíl DT 68,0 %

25 POČET ZJIŠTĚNÝCH MANIPULACÍ

26 Struktura zjištěných porušení nařízení (EU) 561/2006

27 KONTROLY V PROVOZOVNÁCH 41,3%

28 Počet zjištěných manipulací

29 Struktura zjištěných porušení nařízení (EU) 561/2006

30 Celková výše pokut

31 Různé KULATÝ STŮL Digitální tachografy a podvody Dvoudenní setkání odborníků z Rakouska a České republiky Zasedací místnosti CDV v. v. i., Líšeňská 33a, BRNO ve dnech

32 Kontrola 15. května 2017 Hatě

33 17. a Konference ČKS

34 17. a Konference ČKS

35 Výsledek kontroly 17. a Konference ČKS

36

37 Děkuji vám za pozornost. Jiří Novotný, Ing. telefon: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Líšeňská 33a, Brno

Přehled předpisů Vztah nařízení a AETR Vybraná ustanovení nařízení (EU) 165/2014 Různé. 22. a Konference ČKS

Přehled předpisů Vztah nařízení a AETR Vybraná ustanovení nařízení (EU) 165/2014 Různé. 22. a Konference ČKS Přehled předpisů Vztah nařízení a AETR Vybraná ustanovení nařízení (EU) 165/2014 Různé Nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 o záznamovém zařízení v silniční dopravě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)

Více

ČKS-48.konference Lísek u Bystřice nad Pernštejnem, 15.4. a 16.4.2014

ČKS-48.konference Lísek u Bystřice nad Pernštejnem, 15.4. a 16.4.2014 ČKS-48.konference Lísek u Bystřice nad Pernštejnem, 15.4. a 16.4.2014 Jiří Novotný NAŘÍZENÍ Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 165/2014 NAŘÍZENÍ Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 165/2014 o tachografech

Více

On-board váhy Palubní vážící zařízení. Jiří Novotný Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

On-board váhy Palubní vážící zařízení. Jiří Novotný Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. On-board váhy Palubní vážící zařízení Jiří Novotný Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Název akce, místo, datum Trochu legislativy SMĚRNICE RADY 96/53/ES ze dne 25. července 1996 (2015/719/EU) Kterou

Více

ČKS-45.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz

ČKS-45.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz ÚLOHA SERVISNÍCH STŘEDISEK VE VZTAHU K TACHOGRAFŮM Tři oblasti vyplývající: z postavení autorizovaného metrologického střediska

Více

(Ne)daleká budoucnost technologie tachografů. 53.konference ČKS

(Ne)daleká budoucnost technologie tachografů. 53.konference ČKS (Ne)daleká budoucnost technologie tachografů 53.konference ČKS Vývoj legislativy EU Nařízení EHS č. 3821/1985 příloha I analogový tachograf Nařízení ES č. 2135/1998 příloha IB digitální tachograf Nařízení

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornaeqkdcdq)

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornaeqkdcdq) Platné znění vyhlášky č. 522/2006 Sb., o státním odborném dozoru a kontrolách v silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn 1 nadpis vypuštěn Tato vyhláška zapracovává

Více

Inteligentní tachografy. Konference Top Hotel Praha Povídat si s Vámi bude Jan Hlavatý

Inteligentní tachografy. Konference Top Hotel Praha Povídat si s Vámi bude Jan Hlavatý Inteligentní tachografy Konference Top Hotel Praha 18. 10. 2018 Povídat si s Vámi bude Jan Hlavatý 3821/85 ve znění: 3314/90 automatický záznam rychlosti, výpadky napájení TCO a snímače, (zamezení manipulacím

Více

SMĚRNICE. (Text s významem pro EHP) PŘIJALA TUTO SMĚRNICI: Příloha III směrnice 2006/22/ES se nahrazuje zněním přílohy této směrnice.

SMĚRNICE. (Text s významem pro EHP) PŘIJALA TUTO SMĚRNICI: Příloha III směrnice 2006/22/ES se nahrazuje zněním přílohy této směrnice. 31.1.2009 Úřední věstník Evropské unie L 29/45 SMĚRNICE SMĚRNICE KOMISE 2009/5/ES ze dne 30. ledna 2009, kterou se mění příloha III směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/22/ES o minimálních podmínkách

Více

ČKS-43.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.:

ČKS-43.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.: Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz Zaměření příspěvku: nařízení (ES) č. 1266/2009 návrh nového nařízení aktualizace metodiky Nařízení (ES) č. 1266/2009 změny platné

Více

ČKS-46.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz

ČKS-46.konference. Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV. Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV Tel.: 548 423 756 e-mail: jiri.novotny@cdv.cz Výsledky SOD zaměřené na dodržování doby řízení, bezpečnostní přestávky a doby odpočinků Výsledky EU Výsledky ČR Další postup Výsledky

Více

České kalibrační sdružení 2017 pplk. Ing. Aleš Maxa ŘSDP PP ČR

České kalibrační sdružení 2017 pplk. Ing. Aleš Maxa ŘSDP PP ČR České kalibrační sdružení 2017 pplk. Ing. Aleš Maxa ŘSDP PP ČR . Obsah Zvláštnosti ohledání místa dopravní nehody vzhledem k užitkovým vozidlům a vozidlům pro hromadnou přepravu osob. 2 Ohledání místa

Více

A8-0206/142

A8-0206/142 27.6.2018 A8-0206/142 142 Čl. 2 odst. 2 pododstavec 1 Členské státy nesmí uplatňovat čl. 3 odst. 1 prvního pododstavce písm. b) a c) směrnice 96/71/ES na řidiče v odvětví silniční, kteří jsou zaměstnáni

Více

44. Konference ČKS Brno sekce tachografy. 3. až 4. dubna 2012

44. Konference ČKS Brno sekce tachografy. 3. až 4. dubna 2012 44. Konference ČKS Brno sekce tachografy 3. až 4. dubna 2012 Ing. Karel Jelínek Tel.: +420 603 876 554, e-mail: jelinek@tachografy.com Květen 2012 13.6. 15.6. 2012 závěrečné informace VI. KONTROLY, INSPEKCE

Více

Právní předpisy pro pracovní režimy řidičů

Právní předpisy pro pracovní režimy řidičů Právní předpisy pro pracovní režimy řidičů MEZINÁRODNÍ DOPRAVA VNITROSTÁTNÍ Na území EU Mimo území EU DOPRAVA a ve Švýcarsku Ve smluvním státě AETR Ve státě mimo AETR ČR Nařízení Rady EHS Dohoda AETR Vnitrostátní

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů ŘIDIČOVA KNIHOVNA Pracovní režimy řidičů Pracovní režimy řidičů silničních motorových vozidel po vstupu ČR do Evropské unie a změnách k 1. 5. 2006, 1. 1. 2007 11. 4. 2007 a 1. 1. 2008 Vstupem ČR do Evropské

Více

Obsah Předpisy a zkratky použité v publikaci Předpisy pro práci osádek: Dohoda AETR, nařízení (ES) 561/2006 a nařízení (EU) 165/

Obsah Předpisy a zkratky použité v publikaci Předpisy pro práci osádek: Dohoda AETR, nařízení (ES) 561/2006 a nařízení (EU) 165/ Obsah Předpisy a zkratky použité v publikaci... 7 1. Předpisy pro práci osádek: Dohoda AETR, nařízení (ES) 561/2006 a nařízení (EU) 165/2014... 8 Předpisy Evropské unie pro práci osádek a tachografy...

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

VR 117 Dodávka licencí softwaru pro dopravní modelování pro Dopravní VaV centrum

VR 117 Dodávka licencí softwaru pro dopravní modelování pro Dopravní VaV centrum VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Sídlo: Líšeňská 2657/33a, 636 00 Brno - Líšeň vyhlašuje podlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadanou ve zjednodušeném

Více

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn 7 Místní příslušnost Místní příslušnost okresní správy

Více

ZÁKLADNÍ POVINNOSTI DOPRAVCE PŘI PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU

ZÁKLADNÍ POVINNOSTI DOPRAVCE PŘI PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU ZÁKLADNÍ I DOPRAVCE PŘI PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU Tato informace je určena dopravcům s cílem je informovat o povinnostech uložených předpisy ES a ČR, které se týkají stahování dat, jejich archivace

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Otázky platné od 1.1.2014. Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Otázky platné od 1.1.2014. Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.11.2011 KOM(2011) 710 v konečném znění 2011/0327 (COD) C7-0400/11 Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY kterou se mění směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/126/ES,

Více

Výbor pro dopravu a cestovní ruch PRACOVNÍ DOKUMENT

Výbor pro dopravu a cestovní ruch PRACOVNÍ DOKUMENT EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro dopravu a cestovní ruch 7. 1. 2010 PRACOVNÍ DOKUMENT o analýze sankcí stanovených v právních předpisech členských států v případě vážného porušení předpisů v sociální

Více

1. Uveďte alespoň 3 z možných 4 forem obchodních společností, které upravuje obchodní zákoník.

1. Uveďte alespoň 3 z možných 4 forem obchodních společností, které upravuje obchodní zákoník. Případová studie část A nákladní doprava vnitrostátní 1. Uveďte alespoň 3 z možných 4 forem obchodních společností, které upravuje obchodní zákoník. 2. Jaká je zákonná lhůta pro provedení technické prohlídky

Více

Nařízení NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 165/2014

Nařízení NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 165/2014 Nařízení NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 165/2014 ze dne 4. února 2014 o tachografech v silniční dopravě, o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 o záznamovém zařízení v silniční dopravě

Více

Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech

Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech Ing. Martin Tichý Předpisová základna: nejprve národní

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu ŘIDIČOVA KNIHOVNA Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady, které jsou povinné pro českého dopravce (musí mít řidič motorového vozidla při řízení u sebe) při provádění

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Změny řízené dokumentace AMS související s nařízením komise (ES) č. 1266/2009

Změny řízené dokumentace AMS související s nařízením komise (ES) č. 1266/2009 Změny řízené dokumentace AMS související s nařízením komise (ES) č. 1266/2009 Pavel Souček, společnost KAR-mobil s.r.o., Ostrava 1. ÚVOD Od 1.10.2011 vstoupilo v platnost Nařízení komise (ES) č. 1266/2009,

Více

ROLE AMS V MANIPULACI S TACHOGRAFY. Milan Špás Centr um služeb pr o silniční dopr avu Praha

ROLE AMS V MANIPULACI S TACHOGRAFY. Milan Špás Centr um služeb pr o silniční dopr avu Praha ROLE AMS V MANIPULACI S TACHOGRAFY Milan Špás Centr um služeb pr o silniční dopr avu Praha KONTROLA V MINULOSTI Převzetí dokladů Převzetí záznamů Vyhodnocení dodržování dob řízení Závěr kontroly 2 KONTROLA

Více

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady. o evropské občanské iniciativě. {SWD(2017) 294 final}

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady. o evropské občanské iniciativě. {SWD(2017) 294 final} EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.9.2017 COM(2017) 482 final ANNEXES 1 to 7 PŘÍLOHY návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o evropské občanské iniciativě {SWD(2017) 294 final} CS CS PŘÍLOHY PŘÍLOHA

Více

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů (část,, odst., písm. a pod.) Navrhovaný předpis

Více

JIŘÍ NOVOTNÝ CDV. tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz

JIŘÍ NOVOTNÝ CDV. tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz JIŘÍ NOVOTNÝ CDV tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz Vyhláška č. 39/2010 Sb., kterou se mění vyhláška č. 522/2006 Sb., o státním odborném dozoru a kontrolách v silniční dopravě Nařízení Komise (EU)

Více

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce DÍL 2. POŽADAVKY NA KVALIFIKACI DODAVATELŮ

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce DÍL 2. POŽADAVKY NA KVALIFIKACI DODAVATELŮ Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce DÍL 2. POŽADAVKY NA KVALIFIKACI DODAVATELŮ ZVÝŠENÍ KVALITY NÁVAZNÉ PÉČE - LŮŽKA VZ005 dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen

Více

JIŘÍ NOVOTNÝ CDV. tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz

JIŘÍ NOVOTNÝ CDV. tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz JIŘÍ NOVOTNÝ CDV tel. 548 423 756 e-mail: novotny@cdv.cz Výsledky silničních kontrol Rozšíření digitálních tachografů Zastoupení analogových tachografů při kontrole vozidel registrovaných v ČR 70 % EU

Více

Základy práva, 27. dubna 2015

Základy práva, 27. dubna 2015 Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 27. dubna 2015 Obsah Prameny Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce Podpůrně občanský zákoník Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/419. Pozměňovací návrh

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/419. Pozměňovací návrh 22.3.2019 A8-0206/419 419 Čl. 2 odst. 4 písm. a bod i i) totožnost podnikatele v silniční dopravě; i) totožnost podnikatele v silniční dopravě v podobě jeho unijního daňového identifikačního čísla nebo

Více

VR 85: Dodávka kaskádového impaktoru pro Dopravní VaV centrum

VR 85: Dodávka kaskádového impaktoru pro Dopravní VaV centrum VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Sídlo: Líšeňská 2657/33a, 636 00 Brno - Líšeň vyhlašuje podlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadanou ve zjednodušeném

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/844. Pozměňovací návrh

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/844. Pozměňovací návrh 22.3.2019 A8-0206/844 844 Čl. 2 odst. 4 písm. a návětí a) povinnost podnikatele v silniční dopravě usazeného v jiném členském státě zaslat příslušným vnitrostátním orgánům nejpozději v okamžiku zahájení

Více

49. konference ČKS-sekce tachografy Skalský Dvůr, 11.-12.11.2014 SE5000 UPDATE ING. KAREL JELÍNEK. manager jakosti AMS HALE spol. s r.o.

49. konference ČKS-sekce tachografy Skalský Dvůr, 11.-12.11.2014 SE5000 UPDATE ING. KAREL JELÍNEK. manager jakosti AMS HALE spol. s r.o. 49. konference ČKS-sekce tachografy Skalský Dvůr, 11.-12.11.2014 SE5000 UPDATE ING. KAREL JELÍNEK manager jakosti AMS HALE spol. s r.o. STONERIDGE TACHOGRAFY - VÝVOJ 1 generace od 1.5.2006 Software 1.08

Více

522/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. listopadu 2006

522/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. listopadu 2006 Systém ASPI - stav k 3.6.2010 do částky 60/2010 Sb. a 22/2010 Sb.m.s. Obsah a text 522/2006 Sb. - poslední stav textu 522/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. listopadu 2006 o státním odborném dozoru a kontrolách

Více

Oblastní inspektorát práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu se sídlem v Českých Budějovicích

Oblastní inspektorát práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu se sídlem v Českých Budějovicích Oblastní inspektorát práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu se sídlem v Českých Budějovicích Ing. Jan Buďa (odbor bezpečnosti práce) Regionální kancelář Jihlava Kontroly zaměstnavatelů v dopravě Na rok 2009

Více

č. 5/2018 ze dne O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky

č. 5/2018 ze dne O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Vnitřní předpis NOS PČR č. 5/2018 ze dne 10. 5. 2018 O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Článek 1 Základní ustanovení (1) Tento předpis upravuje poskytování

Více

Novinky v dopravě Profesní školení

Novinky v dopravě Profesní školení Novinky v dopravě 2017 Profesní školení Předpisy v sociální oblasti v dopravě Pokyn č. 1 - výjimka z limitů pro minimální dobu odpočinku a maximální dobu řízení za účelem nalezení vhodného místa zastávky

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Číslo zakázky: Forma zadání: Nákup aktivních prvků VZ/2013/1/010/7 veřejná zakázka malého rozsahu dle směrnice SM/24/03/13 Krajského úřadu Zlínského kraje 1. Identifikační

Více

54. odborná konference ČKS Lísek u Bystřice,

54. odborná konference ČKS Lísek u Bystřice, 54. odborná konference ČKS Lísek u Bystřice, 17. 18. 5. 2017 Patrik Mück +420 735 000 089 tachografy@martinmuck.cz www.martinmuck.cz AMS Martin Mück Pod Šancemi 444/1 Praha 9 Vysočany 190 00 ŠKOLENÍ jsme

Více

Vítejte na přednášce zástupce výrobce tachografů Stoneridge

Vítejte na přednášce zástupce výrobce tachografů Stoneridge Vítejte na přednášce zástupce výrobce tachografů Stoneridge Obsah přednášky: - vzrůstající počet AMS - charakteristika AMS - pokles či vzrůst počtu ověření v závislost na počtu AMS a kvalitě - převaha

Více

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů Název veřejné zakázky: Dodávka zdravotnického spotřebního materiálu - Rukavice. Dle zákona č. 134/2016

Více

42. konference ČKS Brno dubna 2011

42. konference ČKS Brno dubna 2011 42. konference ČKS Brno 12.-13. dubna 2011 Etalony (programátory) VDO Nutnost vybavení AMS etalony od výrobce tachografů Nová generace SDS CTC II (v prodeji od ½ roku 2009) Ukončení podpory (včetně oprav)

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Pořízení softwaru pro podporu řízení lidských zdrojů a technická podpora po dobu realizace projektu Dodávka

Více

Dražice - Dopravní automobil

Dražice - Dopravní automobil Zadávací dokumentace ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka malého rozsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle obecných zásad stanovených v 6 zákona č. 134/2016

Více

Ministerstvo dopravy ČR - Potvrzení pro řidiče

Ministerstvo dopravy ČR - Potvrzení pro řidiče Potvrzení pro řidiče V rámci Evropské unie neexistovalo jednotné potvrzení pro řidiče, které by bylo uznáváno na celém území EU. Některé státy vyžadovaly tzv. žlutá kolečka, jiné státy vyžadovaly potvrzení

Více

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce Díl 2. Podmínky a požadavky na kvalifikaci dodavatelů Název veřejné zakázky: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace - Rouškování

Více

Modernizace a obnova přístrojového vybavení části komplexního onkologického centra FN Brno

Modernizace a obnova přístrojového vybavení části komplexního onkologického centra FN Brno Kvalifikační dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 27 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

Více

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Níže podepsaný/podepsaná [jméno osoby podepisující tento formulář], jednající: (pouze u fyzických osob) svým jménem Číslo OP / cestovního pasu: (dále jen osoba

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Kvalifikační dokumentace KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE na veřejnou zakázku Propagace a prezentace důchodové reformy zadávanou v otevřeném nadlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Silniční kontroly v ČR a v zahraničí. Milan Špás Tachografy, sociální legislativa Centrum služeb pro silniční dopravu s.p.o. Praha

Silniční kontroly v ČR a v zahraničí. Milan Špás Tachografy, sociální legislativa Centrum služeb pro silniční dopravu s.p.o. Praha Silniční kontroly v ČR a v zahraničí Milan Špás Tachografy, sociální legislativa Centrum služeb pro silniční dopravu s.p.o. Praha Centrum služeb pro silniční dopravu Státní příspěvková organizace Zřízena

Více

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud 35a Ztráta dobré pověsti (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud a) se nepovažuje za bezúhonného podle živnostenského zákona, nebo

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 2

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č.134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Dodávka mixážních pultů

Více

41. konference ČKS Brno 19.-20. říjen 2010

41. konference ČKS Brno 19.-20. říjen 2010 41. konference ČKS Brno 19.-20. říjen 2010 Požadavky VDO na stávající a nově vznikající střediska AMS (servis a ověření digitálních tachografů ) Oddělit termín servis (opravy, výměny) a ověření Na základě

Více

tímto vyzývá k podání nabídky pro veřejnou zakázku Dodávka NB 2016

tímto vyzývá k podání nabídky pro veřejnou zakázku Dodávka NB 2016 KARLOVARSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD ODBOR PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ A INFORMATIKY KK tímto vyzývá k podání nabídky pro veřejnou zakázku Dodávka NB 2016 Tato zakázka je zakázkou malého rozsahu ve smyslu ust. 12 odst.

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Příloha č.1 Výzvy k podání nabídek Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky zadané v souladu s Příručkou pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Nesrovnalosti a jejich řešení

Nesrovnalosti a jejich řešení Vzdělávací seminář Audit při realizaci projektu I. Název projektu: Metodická podpora a vzdělávání realizátorů projektů standardizace procesů v oblasti projektového řízení na MV ČR a v jím řízených organizacích

Více

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky zadávanou mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) a dle

Více

Bikesharing v Ostravě. Statutární město Ostrava. Prokešovo nám. 8, Ostrava. Ing. Ivana Růžičková.

Bikesharing v Ostravě. Statutární město Ostrava. Prokešovo nám. 8, Ostrava. Ing. Ivana Růžičková. pro nadlimitní veřejnou zakázku zadávanou otevřeným řízením dle ust. 56 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon ), pod názvem: Bikesharing v Ostravě Název

Více

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na stavební zakázku

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na stavební zakázku VYSOKÁ ŠKOLA LOGISTIKY o.p.s., IČ 258 75 167, Palackého 1381/25, 750 02 Přerov,dále jako zadavatel tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na stavební zakázku

Více

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání Správní právo dálkové studium XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání - pramen právní úpravy je zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) ŽZ upravuje (předmět právní

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle ustanovení 8, 12 odstavec (2), 14, 21 odstavec (1) písmeno f) a souvisejících zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE pro otevřené řízení podle zákona č.134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Všesportovní a volnočasový areál Hraběnka II. a III.

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) Zakázka je zadávána v souladu s 21 odst. 1 písm. f)

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh Zastupitelstva HMP. na vydání. zákona

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh Zastupitelstva HMP. na vydání. zákona PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 972 Návrh Zastupitelstva HMP na vydání zákona kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů

Více

Tyršova 1832/9, 70200 Ostrava Moravská Ostrava IČ: 27857255 DIČ:

Tyršova 1832/9, 70200 Ostrava Moravská Ostrava IČ: 27857255 DIČ: Výzva k podání cenových nabídek Pro výběrové řízení v rámci veřejné zakázky malého rozsahu na dodávku a instalaci. Výzva k podání cenových nabídek (dále jen Výzva ) byla zpracována mimo režim zákona č.137/2006

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Nejedná se o zadávací řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění. Název zakázky: Číslo zakázky: Forma zadání: Název projektu: Registrační číslo projektu:

Více

V Ý Z V A. k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu, na služby. Zajištění odběratele bioodpadu rostlinného původu - Město Broumov"

V Ý Z V A. k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu, na služby. Zajištění odběratele bioodpadu rostlinného původu - Město Broumov V Ý Z V A k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu, na služby Zajištění odběratele bioodpadu rostlinného původu - Město Broumov" Podmínky a požadavky pro zpracování nabídky Zadavatel: Město

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

44. konference ČKS Brno 3. až 4. dubna 2012. Honza Hlavatý Tel.: 739 312 838, e-mail: jan.hlavaty@mechanikadc.cz

44. konference ČKS Brno 3. až 4. dubna 2012. Honza Hlavatý Tel.: 739 312 838, e-mail: jan.hlavaty@mechanikadc.cz 44. konference ČKS Brno 3. až 4. dubna 2012 Honza Hlavatý Tel.: 739 312 838, e-mail: jan.hlavaty@mechanikadc.cz National VDO dealer in Czech Republic Nová rodina zařízení DLKPro k dispozici od konce dubna

Více

P Ř Í K A Z N A M Í S T Ě. t a k t o : A. Podnikající fyzická osoba Roman Barcal, IČO , Labské nábřeží 308/37,

P Ř Í K A Z N A M Í S T Ě. t a k t o : A. Podnikající fyzická osoba Roman Barcal, IČO , Labské nábřeží 308/37, NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Sekce dohledu nad finančním trhem Odbor kontroly odborné péče Klášterní 3301/11 401 22 Ústí nad Labem V Ústí nad Labem dne 30. 7. 2015 Č. j.: 2015/084044/CNB/580 Příkaz č.

Více

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření 87a (6) Dopravně psychologické vyšetření se vyhotovuje písemnou formou a je podkladem

Více

229/2005 Sb. ZÁKON ze dne 18. května 2005, ČÁST PRVNÍ

229/2005 Sb. ZÁKON ze dne 18. května 2005, ČÁST PRVNÍ 229/2005 Sb. ZÁKON ze dne 18. května 2005, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách

Více

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci...

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci... Obsah 1. Obecná ustanovení...2 1.1. Účel registrace...2 1.2. Vyznačení činnosti v průkazu zápasu...2 1.3. Počet funkcí vykonávaných jednotlivcem...2 1.4. Registrace evidence...2 2. Registrační činnost...2

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Kalendář MOaP pro rok 2018

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Kalendář MOaP pro rok 2018 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU s názvem Kalendář MOaP pro rok 2018 zadávaná jako zakázka malého rozsahu v souladu s ust. 31 a 6 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek,

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map provozovaného MgA. Annou Štysovou, podnikající na základě živnostenského oprávnění, místem podnikání Střelecká 801, 500 02 Hradec Králové, IČ: 88831400

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná podle ustanovení 6, 12 odstavec (3) a 18 odstavec (5) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále jen Zákon) Pravidelná revize,

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ Stav od 20.2.2016 Jedná se pouze o informativní přehled bez záruky! WWW.YESPOJISTENI.CZ příslušného zákona Skutková podstata protiprávního jednání

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 2

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č.134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Snížení

Více

Ekonomika Změna a zánik živnosti. Ing. Ježková Eva

Ekonomika Změna a zánik živnosti. Ing. Ježková Eva Ekonomika Změna a zánik živnosti Ing. Ježková Eva Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/864. Pozměňovací návrh

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0206/864. Pozměňovací návrh 22.3.2019 A8-0206/864 864 Článek 2 d (nový) Článek 2d Inteligentní prosazování 1. Aniž je dotčena směrnice 2014/67/EU, členské státy v zájmu důslednějšího prosazování povinností uvedených v článku 2 této

Více

P Ř Í K A Z N A M Í S T Ě

P Ř Í K A Z N A M Í S T Ě NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Sekce dohledu nad finančním trhem Odbor kontroly odborné péče Husova 10 305 67 Plzeň V Plzni dne 3. prosince 2014 Č. j.: 2014/066817/CNB/580 Příkaz č. 16/2014 Počet stran:

Více

Servisní informace 2007/0079/1

Servisní informace 2007/0079/1 Servisní informace 2007/0079/1 01 ZDOKONALENÍ VÝROBKU BUS, DAILY S2000 76.40.20 TACHOGRAF Věc Přeměna analogového KTCO a elektronického tachografu MTCO na tachograf digitální DTCO u vozidel s levostranným

Více

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Pravomoci Celní správy ČR při kontrolách na pozemních komunikacích Praha 2017 CELNÍ ÚŘADY KONTROLNÍ SLOŽKY CELNÍ SPRÁVY ČR, VYKONÁVAJÍCÍ KONTROLNÍ ČINNOST

Více

(1)Zdokonalování odborné způsobilosti řidičů zahrnuje vstupní školení a následná pravidelná školení.

(1)Zdokonalování odborné způsobilosti řidičů zahrnuje vstupní školení a následná pravidelná školení. ČÁST PÁTÁ ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ Hlava první Zdokonalování odborné způsobilosti řidičů pro účely profesní způsobilosti řidičů 46 (1)Zdokonalování odborné způsobilosti řidičů zahrnuje

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: ŘEŠENÍ DATOVÉHO SKLADU A APLIKACÍ BUSINESS INTELLIGENCE PRO POTŘEBY ČTÚ

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: ŘEŠENÍ DATOVÉHO SKLADU A APLIKACÍ BUSINESS INTELLIGENCE PRO POTŘEBY ČTÚ Kvalifikační dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby dle přílohy č.1 vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Číslo Servisní Informace: Počet stran: 10. Zpracoval: Jan Hlavatý

Číslo Servisní Informace: Počet stran: 10. Zpracoval: Jan Hlavatý Servisní Informace Datum vydání : 4.2.2010 Určeno pro : Registrovaná AMS, servis tachografů Číslo Servisní Informace: 2-2010 Zpracoval: Jan Hlavatý jan.hlavaty@mechanikadc.cz Počet stran: 10 Pouze pro

Více

1/7. Supervize projektu Plzeňský vědecko technologický park II

1/7. Supervize projektu Plzeňský vědecko technologický park II Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Supervize

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE podlimitní veřejné zakázky na dodávky zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Dodávka vozidel v

Více