NÁVOD PRO POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU SKLOKERAMICKÉ DESKY KH 14

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD PRO POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU SKLOKERAMICKÉ DESKY KH 14"

Transkript

1 NÁVOD PRO POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU SKLOKERAMICKÉ DESKY KH 14 NO 25/09

2 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš spotebi. Prosíme, ped použitím spotebie si pozorn pette návod k použití, který Vám pomže správn používat spotebi. Prosíme, uschovejte si ho pro budoucí potebu a pro osoby, které nejsou obeznámeny s tímto spotebiem. Výrobce není odpovdný za jakoukoli chybu pepisu nebo tisku obsaženou v této píruce a vyhrazuje si právo provést na výrobcích jakékoli zmny, které považuje za nezbytné nebo užitené, a které provádí v zájmu uživatele, bez zmny jejich základních provozních nebo bezpenostních vlastností. Zapamatujte si bezpenostní pokyny a všechny další dležité informace oznaené jako UPOZORNNÍ Tento spotebi je uren pouze pro použití v domácnosti. Po vestavní do pracovní kuchyské desky k píprav pokrm v nádobách urených pro použití na sklokeramických deskách. Záruka Na spotebi poskytujeme 24-msíní záruku. Upozornní: Zapojení tohoto spotebie musí provést kvalifikovaný pracovník Prosíme, abyste pi kontaktování našeho servisního stediska mli pipravené následující údaje: typ výrobku / model. výrobní íslo datum zakoupení spotebie Ochrana životního prostedí Likvidace odpadu Roztite odpad podle rzných materiál (kartón, polystyrén, atd.) a zlikvidujte jej podle místních pedpis ( zákon. 125/97 Sb. o odpadech 18 a 19 a vyhláška.338/9 Sb. 16). Spotebi i jeho ásti pedejte po jejich skonení životnosti do sbrných surovin ( 16 a 17, vyhláška. 338/97 Sb.). Tento spotebi je v souladu s tmito pedpisy: - Bezpenostní požadavky podle Naízení 73/23/EEC týkající se Nízkých naptí. - Požadavky podle Naízení 89/336/EEC týkající se Elektromagnetické kompatibility - Naízení 89/109/EEC týkající se Materiál, které mohou picházet do styku s potravinami.

3 Upozornní: Vlastní ást nábytku, do které bude spotebi vestavn, okolní nábytek a veškeré materiály použité pi vestavní musí bhem provozu spotebie odolávat minimálnímu zvýšení teploty o 85 C oproti teplot prostedí. Tato informace je urena pouze pro orientaci, skutené hodnoty teplotní odolnosti budou záviset na vlastnostech povrchové úpravy pracovní desky. Zodpovdnost za instalaci spotebie v rozporu s uvedenými pokyny ponese jeho majitel. Tento spotebi smí být umístn v obyejném prostedí dle SN Spotebi je uren k píprav a ohívání pokrm, proto ho nikdy nepoužívejte k jiným úelm, než k jakým je uren (nap. vytápní místnosti) a v jakémkoliv jiném prostedí bez výslovného souhlasu firmy Karma eský Brod a.s.. Jiné použití by mlo za následek zrušení záruk a záruních nárok. Váš nový spotebi je chránn zárukou ped elektrickými nebo mechanickými vadami s uritými vyjímkami uvedenými v záruních podmínkách firmy Karma. Tato skutenost neovlivuje Vaše zákonná práva. Vysoká kvalita a vysplá technologie našich spotebi zaruuje jejich bezchybný provoz. Dojde-li k závad, pokuste se ji odstranit zkontrolováním, jestli jste postupovali podle pokyn uvedených v tomto návodu. V pípad, že byste požadovali jakoukoliv poprodejní službu nebo radu, obra te se laskav na naše servisní stedisko: viz. Seznam servisních firem, nebo pímo na servisní oddlení firmy Karma eský Brod a.s. na telefonním ísle Ped uvedením spotebie do provozu se pesvdte, že byly odstranny veškeré ochranné obaly nebo povlaky. Z ekologických dvod roztite obalové materiály podle druh a likvidujte je v souladu s místními platnými pedpisy. Všechny další informace o likvidaci odpadních hmot mžete získat u místního orgánu ochrany životního prostedí. Pi prvním použití se mže ze spotebie uvolovat uritý pach, což však bhem krátké doby pomine. Tento spotebi byl zkonstruován a distribuován v souladu se základními požadavky píslušných SN. Jelikož firma Karma eský Brod a.s. zastává strategii neustálého zlepšování svých výrobk, vyhrazuje si právo provádt bez pedchozího upozornní zmny a úpravy, které považuje za potebné. Bezpenostní pokyny Tento spotebi vyhovuje všem platným evropským bezpenostním normám. Spolenost Karma eský Brod a.s. však zdrazuje, že tato skutenost není v rozporu s tím, že povrch spotebie se bhem používání zaheje a pechodn zstane horký i po vypnutí. Spotebi mohou obsluhovat pouze dosplé osoby. Není pípustné ponechat dti bez dozoru u spotebie, který je v provozu a po dobu chladnutí spotebie. Pokud musí být mladší osoby pítomni v kuchyni, zajistte aby byli po celou dobu pod dohledem. Velkou pozornost a opatrnost vnujte používání a ištní spotebie. Ujistte se, že držadla pánví a hrnc jsou vždy správn orientovaná tak, aby nedošlo k náhodnému nechtnému nebezpeí úrazu pevrhnutím nebo pádem nádobí apod. Nezanechávejte bez dozoru zahívaný olej nebo tuky, nebo hrozí nebezpeí požáru.

4 Pozor na páru, která uniká bhem vaení. Používejte nádobí s plochými dny a správné velikosti obr.4 pro píslušnou varnou zónu, nikdy nepoužívejte menší. Nepoužívejte nádobí s hrubým dnem, zamezíte poškrábání varné desky. Zabrate styku elektrických zaízení nebo kabel s horkou plochou varné desky. Bhem provozu je zakázáno ištní a omývání spotebie Nepoužívejte spotebi pro vytápní místnosti nebo sušení odv apod. Je zakázáno užívat spotebi k jiným než k tomu ureným úelm. Je zakázáno bhem provozu dotýkat se jiných ástí spotebie než ovládacích prvk k tomu urených. Je zakázáno zasahovat do konstrukce spotebie Dodržte bezpenou vzdálenost od zaizovacích pedmt Neinstalujte spotebi v blízkosti záclon nebo alounných ástí nábytku.

5 POPIS MODELU TECHNICKÁ DATA Konfigurace topných tles Ø140 Ø180 Ø210 Ø180/120 Ø210/120 Ø140 ovál 250 Model Naptí Frekvence Výkon (W) KH V 50-60Hz POPIS OVLÁDACÍHO PANELU íslice varné zóny Plus Mínus Aktivace levé dvojité zóny zdroj íslice zámek ZAP./VYP. asovae Aktivace pravé zóny

6 POUŽITÍ TABULKA 1. zóny Výkon a rozmry varných zón Prmr mm Topné prvky Výkon W Hodnota pi regulaci dotykovým ovládáním Hi-light Hi-light /120 nebo 210/120 Dvojitá Hi-light 1200 (2200 pokud je ø 120/210) Hi-light / /175/120 Oválná Hi-light Trojitá Oválná Hi-light Možnosti vaení K rozpouštní másla,okolády a.j. K ohevu malých množství tekutiny a vyhívání nádobí. K ohevu jídel, rozmrazování hluboce zmrazených jídel, k vaení ovoce a luštnin. K ohevu jídel, rozmrazování hluboce zmrazených jídel, k vaení ovoce a luštnin. K vaení masa, ryb, luštnin s omákou. K peení masa, ryb, k smažení ízk a vajíek. K smažení v oleji a ohevu velkých množství vody.

7 POUŽITÍ Zapnutí Zmáknte tlaítko 0/1 a držte je 2 vteiny stlaené, zazní signál. Všechny íslice zobrazí 0. Zvýšení / snížení / vynulování stupn vaení Zmáknte tlaítko + ke zvýšení stupn vaení na maximální stupe 9. Zmáknte souasn tlaítka - a + k nastavení na stupe 0 Když je píslušné tlaítko drženo stlaené, stupe vaení se bude automaticky zvyšovat/snižovat po 0,5 vtein. Krátký zvukový signál zazní po každé zmn stupn vaení. Volba / zrušení funkce dvojité zóny Zmáknte tlaítko dvojité zóny, na vrcholu dotykového ovladae na symbolu záie se rozsvítí LED dvojité zóny. Zmáknte tlaítko dvojité zóny znovu, na vrcholu dotykového ovladae zhasne LED dvojité zóny. Nastavení funkce ohevu Zmáknte tlaítko + v pozici stupn vaení 9, rozsvítí se desetinná teka íslice píslušného záie. Ohev nemže být nastaven v pozici 0 Pokud je stupe vaení zmnn bhem ohevu, as ohevu se upraví pro nový stupe vaení. Po vypršení asu ohevu pepne ovlada na trvalé vaení, zazní krátký zvukový signál a desetinná teka íslice píslušného záie zmizí. Stupe výkonu as ohevu v minutách ,8 4 6,5 5 8,5 6 2,5 7 3,5 8 4, Zrušení vaení (pedasn) Zmáknte tlaítko -, desetinná teka íslice píslušného záie zmizí a stupe vaení je snížen. Zapnutí zámku (blokování klávesnice) Zmáknte tlaítko zámek na 2 vteiny, LED zámek se rozsvítí. Tlaítko zámek mže být použito v zapnutém stavu se záiem zapnutým nebo vypnutým. Varování: deska nemže být zapnuta v zablokovaném stavu. Vypnutí zámku (uvolnní klávesnice) Zmáknte tlaítko zámek na 2 vteiny, LED zámek se ztratí. Všeobecné tlaítko VYP. vždy funguje. Pepisuje stav zámek. Indikace zbytkového tepla Ve vypnutém stavu je zbytkové teplo indikováno statickým H v píslušné íslici. V zapnutém stavu, pokud je pedem zvolen stupe vaení 0, dochází k pepínání mezi 0 a H v píslušné íslici. Výdrž symbolu H závisí na stupni vaení a dob vaení.

8 Bezpenostní vypnutí Pokud je topné tleso zapnuto a stupe výkonu není po uritý as zmnn, píslušné topné tleso bude vypnuto. Doba vypnutí záleží na stupni vaení. Nastavení výkonu as limitovaného provozu v minutách ,5 Obr. 3

9 POUŽITÍ Vypnutí systému Zmáknte tlaítko 0/1 a držte je 2 vteiny stlaené, zazní signál a zobrazení zmizí nebo se zobrazí trvalé H. Vypnutí je vždy možné, bez ohledu na pedvolené nastavení. Speciální vlastnosti Pi zmáknutí dvou tlaítek je vždy zaruena funkce tlaítka 0/1. Pokud všechny stupn vaení jsou v pozici 0, ovládání automaticky vypne po 5 vteinách. Pokud je tlaítko zmáknuto déle než 30 vtein, ovládání automaticky vypne a každých 30 vtein zazní alarm, tak dlouho, dokud je tlaítko zmáknuto. Zámek zstává funkní. Funkce asovae Aktivace asovae Zmáknte tlaítko asovae + -> zazní zvuk signálu, na displeji asovae se objeví 00, nebo Zmáknte tlaítko asovae - -> zazní zvuk signálu, na displeji asovae se objeví 99. Zrušení asovae Zmáknte tlaítka asovae + a - souasn -> zazní zvuk signálu, displej asovae zhasne. VAROVÁNÍ: Pro správné použití se, prosím, podívejte na obr. 3 a pamatujte na: Zapnte elektinu pouze pokud jste umístili hrnec na varnou zónu Používejte hrnce a pánve s rovným pevným dnem Používejte hrnce se stejným prmrem jako varná zóna Vysušte dno hrnce ped položením na varnou zónu Neškrábejte hrncem po skle, abyste je nepoškodili Zamezte pístupu dtí k horkým deskám bhem použití varných zón. Ujistte se, že držadla hrnc jsou umístna správným zpsobem smrem k interiéru. Dejte pozor, aby peháté tuky a oleje nevzplanuly. Varné zóny zstávají po použití teplé; nepokládejte na n pedmty, nedotýkejte se jich, aby nedošlo k popáleninám, dokud nezhasne výstražné svtlo. Odpojte, prosím, zaízení, pokud praskne sklo. Nepoužívejte hrnce z plastické hmoty nebo hliníkové plechy. Nepoužívejte desku jako pomocnou plochu Nastavení asu asovae Zmáknte tlaítko asovae + -> as se prodlouží. Zmáknte tlaítko asovae - -> as se zkrátí. Pokud tlaítko zstane zmáknuto déle než 2 vteiny, nastavení se zrychlí. Alarm asovae s funkcí vypnutí Aktivujte asova a nastavte as asovae, Pak zvolte stupe vaení pro asovanou pozici vaení, Po uplynutí nastaveného asu zazní alarm po dobu 60 vtein, displej bude blikat a asovaná pozice vaení se vypne. Zrušení alarmu asovae Zmáknte jakékoli tlaítko a alarm a displej asovae se vypnou. Zmna stupn vaení piazeného k asovai Stupe vaení piazený k asovai mže být zmnn.

10 IŠTNÍ Odpojte zaízení od elektrické sít ped jakoukoli istící operací. Pokud chcete udržet povrch istý a lesklý, doporuujeme Vám použít silikonový ochranný prostedek. Použití tchto prostedk pomáhá chránit povrch desky ped usazováním neistot. Je velmi dležité istit povrch brzy po každém použití, když je sklo ješt vlažné. Nepoužívejte kovové drátnky, práškové brusné prostedky nebo žíraviny. V závislosti na stupni zneištní doporuujeme: Lehké skvrny: postaí použít vlhkou istou utrku. Pipeené nebo usazené neistoty mohou být odstranny speciální škrabkou s epelí (Obr. 4); mjte na pamti, že epel mže zpsobit zranní. Stopy po tekutinách petékajících z hrnce mohou být odstranny pomocí octa nebo citrónové š ávy. Dávejte pozor na to, aby se na desku nedostal cukr nebo potravina s obsahem cukru. V takovém pípad vai vypnte a vyistte povrch horkou vodou a škrabkou s epelí. Po uritém ase se v dsledku špatného istní a nesprávného používání hrnc mohou objevit kovové odlesky a škrábance (Obr. 5). Škrábance jsou obtížn odstranitelné, ale nemají vliv na správnou funkci varné desky. OBR. 4 OBR. 5

11 INSTALACE TECHNICKÉ POKYNY PRO MONTÁŽNÍHO TECHNIKA Níže uvedené instalaní a údržbové práce a úpravy mohou být provádny pouze kvalifikovaným technikem. Špatná instalace mže zpsobit škody na osobách, zvíatech nebo vcech, za které výrobce nemže být odpovdný. Bhem života jednotky mohou být automatické bezpenostní nebo regulaní prvky zaízení modifikovány pouze výrobcem nebo jím výslovn povenou osobou. ZAPOJENÍ Po montáži všech obsažených komponent se pesvdte o integrit celého zaízení. V pípad pochybností zaízení nepoužívejte a kontaktujte kvalifikované osoby. Uchovávejte, prosím, všechny souásti obalu (kartón, polystyren, hebíky,...) mimo dosah dtí. Podle rozmr uvedených v Obr. 6 vyežte otvor v pracovní desce. INSTALACE DODRŽTE UVEDENÉ ROZMRY (v mm) * Mezi 30 mm a 50 mm Obr. 6

12 INSTALACE UPEVNNÍ S varnou deskou je dodáván speciální kryt pro zabránní proniknutí jakékoli vody pod desku. Pi upevnní krytu se, prosím, ite následujícími pokyny: 1. Obra te desku, z krytu sejmte separaní fólii. Kryt správn umístte (Obr. 9) pod varnou desku. Ujistte se, že kryt je umístn tak, že vnjší strana krytu lícuje s vnjší obvodovou hranou varné desky. Konce krytu musí být slícovány bez pesah. 2. Rovnomrn pilepte kryt k varné desce, pitlate jej prsty. (Obr. 9) 3. Umístte varnou desku do otvoru v pracovní desce. 4. Pipevnte háky pomocí šroub v poloze vztažené k tlesu. (viz. Obr. 8-11) Abychom zabránili náhodnému dotyku se dnem varné desky pehívajícím se pi práci, je nezbytné umístit devnou vložku, upevnnou šrouby, v minimální vzdálenosti 70 mm odshora (viz Obr. 12) VAROVÁNÍ: Mjte na pamti, že lepidlo, které spojuje laminát s nábytkem, musí odolávat teplot ne nižší než 150 C, abychom zabránili rozlepení uložení. Montážní technik musí mít na pamti, že zaízení produkuje teplo. Zadní stna, pilehlé a okolní plochy musí tedy být schopné odolávat pehátí 100 C. OBR. 11 tsnící tmel sklokeramika pracovní deska varná deska konzola šroub OBR. 8 OBR. 9 OBR. 10 OBR. 11 OBR. 12

13 INSTALACE ELEKTRICKÉ PIPOJENÍ Elektrické pipojení musí být provedeno v souladu s požadavky pedpis pro elektroinstalaní práce. Ped provedením pipojení, prosím, ovte, že Výkon elektrického systému a v zásuvkách je dostatený pro maximální píkon zaízení (viz identifikaní štítek na spodní ásti tlesa). Zásuvky a celý elektrický systém mají úinné uzemnní v souladu s pedpisy. Odmítáme veškerou odpovdnost za dsledky neprovení této skutenosti. Pokud zaízení není vybaveno pipojovacím kabelem, pipojte je k systému kabelem s vyhovujícím prezem vodi (viz tabulka, paragraf 5), piemž vodi zem ponechejte delší než živý, podle schématu na Obr. 13 a 14. Pokud je pipojení k systému zdroje provedeno pomocí zásuvky: Pokud to není provedeno, namontujte na pívodní kabel normalizovanou zástrku vyhovující pro zatížení uvedené na identifikaním štítku. Pipojte vodie podle schématu na Obr. 13, piemž se ujistte, že souhlasí níže uvedené oznaení: Písmeno L (živý) = vodi hndé barvy Písmeno N (neutrál) = vodi modré barvy Symbol... (zem) = vodi zeleno-žluté barvy Naše varné desky také mohou být pipojeny k tífázovému zdroji pi splnní píslušných pravidel. Pipojte vodie podle schématu na Obr. 14, piemž se ujistte, že souhlasí níže uvedené oznaení: Písmeno L 1 (živý) = vodi hndé barvy Písmeno L 2 (živý) = vodi erné barvy Písmeno L 3 (živý) = vodi erné barvy Písmeno N (neutrál) = vodi modré barvy Symbol... (zem) = vodi zeleno-žluté barvy Pívodní kabel musí být umístn tak, aby nebyl vystaven teplot pes 100 C. Nepoužívejte, prosím, v pipojení žádnou redukci nebo úpravu, která by mohla zpsobit špatný kontakt s následným nebezpeným pehátím. Po provedení zástavby musí být zásuvka pístupná. Pokud je pipojení provedeno pímo k systému zdroje: Mezi zaízení a systém vložte omnipolární spína, vyhovující pro píkon zaízení, který má vzdálenost kontakt alespo 3 mm. Mjte na pamti, že vodi zem nesmí být perušen spínaem Jako alternativní ešení mže být elektrické pipojení chránno také rozdílovým spínaem o vysoké citlivosti. Doporuujeme pipojit zemnící kabel k vhodnému systému uzemnní. VAROVÁNÍ: Všechny naše produkty jsou projektovány a vyrobeny v souladu s Evropskými normami EN a EN a píslušnými amendmenty. Zaízení bylo vyrobeno v souladu s Evropskými naízeními: - CEE 89/ / /68 ohledn elektromagnetické kompatibility. - CEE 73/ /68 ohledn elektrické bezpenosti. JEDNOFÁZOVÝ ZDROJ TÍFÁZOVÝ ZDROJ OBR. 13 OBR. 14 Obr. 13 Obr. 14

14 ÚPRAVY Ped zahájením jakékoli úpravy je nezbytné odpojit elektinu. ÚPRAVA TYPU PIPOJENÍ Zaízení jsou standardn vybavena pro jednofázové pipojení. Po ádném provedení potebných zmn mohou být napájena tífázovým systémem. Pro provedení tchto zmn, prosím, postupujte podle následujících instrukcí: a) Uchopte skíku zatlaením na strany a stisknte úchyty, jak je naznaeno na obrázku vyraženém na skíce (viz. Obr. 15). b) Odpojte vodie pipojené ke svorkám pipevnným k tlesu (viz. Obr. 13) c) Vložte pívodní kabel s odpovídajícím prezem vodi do skíky (viz. Obr. 14). d) Pipojte fázové vodie a zemnící vodi do píslušných svorek (viz. Obr. 14) e) Pipevnte pívodní kabel píslušnou objímkou. f) Zavete opt skíku a dotlate do úchyt. OBR. 15 OBR. 16

15 ÚDRŽBA Ped zahájením jakékoli innosti je nezbytné odpojit zaízení od zdroje napájení. NÁHRADA KOMPONENT Pro provedení výmny komponent umístných uvnit zaízení je nutno demontovat zaízení z nábytku, pevrátit je, povolit šrouby a sejmout dno. Po provedení tchto inností je možné provádt práce na deskách, komutátorech a svorkách. Pro údržbu kabelu je nezbytné pevrátit plotnu. V pípad náhrady pívodního kabelu musí montážní technik ponechat zemnící vodi delší než živé, a musí dodržovat upozornní uvedená v paragrafu ELEKTRICKÉ PIPOJENÍ. Pi optovném sestavování zaízení postupujte opaným zpsobem. TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY ELEKTRICKÝCH KOMPONENT Pro usnadnní práce montážního technika uvádíme tabulku s charakteristikami komponent. VÝKON A POPIS ELEKTRICKÝCH KOMPONENT Popis W topný prvek Hilight Ø 140 mm 1200 topný prvek Hilight Ø 180 mm 1800 topný prvek Hilight - dvojitá varná zóna (soustedná) Ø 180/120 mm 1700 topný prvek Hilight - dvojitá varná zóna (soustedná) Ø 210/120 mm 2200 topný prvek Hilight Ø 210 mm 2300 topný prvek Hilight - dvojitá varná zóna (oválná) Ø 140/250 mm 1800 TYPY A PREZY VODI NAPÁJENÍ Typ kabelu Pryžový H05 RR-F Jednofázový zdroj V~ Tífázový zdroj V 3N ~ Tífázový zdroj V 2N ~ 3 X 2.5 mm2 (*) 5 X 1.5 mm2 (*) 4 X 1.5 mm2 (*) (*) je nutno pamatovat na korekní faktor

16 TECHNICKÁ POMOC A NÁHRADNÍ DÍLY Toto zaízení, díve než opustilo výrobní závod, bylo peliv vyzkoušeno a seízeno odborným a specializovaným personálem, aby byly zarueny jeho nejlepší charakteristiky. Jakékoli opravy nebo seízení, které by mohly být následn požadovány, mají být provádny výhradn kvalifikovanými pracovníky s nejvtší péí a pozorností. Z tohoto dvodu vždy kontaktujte Vašeho prodejce nebo nejbližší centrum zákaznických služeb kdykoli budou potebné opravy nebo seízení, piemž specifikujte typ závady a model zaízení, které vlastníte. Mjte také, prosím, na pamti, že originální náhradní díly jsou dostupné pouze v centrech zákaznických služeb a autorizovaných prodejnách. Výše uvedené údaje jsou vytištny na identifikaním štítku ve spodní ásti zaízení a na štítku na obalu. Výše uvedené informace poskytnou pracovníkm technické asistence možnost získat správné náhradní díly a vykonat správný zásah. Doporuujeme vyplnit níže uvedenou tabulku. ZNAKA:... MODEL:... SÉRIE:... ZÁRUNÍ PODMÍNKY Vážený zákazníku, k Vašemu novému spotebii je piložen záruní list, jehož vyplnnou vratnou ást vyplte a zašlete prosím zpt co možno nejdíve. Tato záruka je jakýmsi doplkem Vašich zákonných práv a žádným zpsobem nebudevaše práva omezovat. Dále uvádíme záruní podmínky, které platí pro Váš spotebi Karma: Veškeré práce v souvislosti se zárukou musejí být provádny spoleností Karma eský Brod a.s. nebo autorizovaným servisem Karma. Jakékoliv záruní nároky uplatované v rámci této záruky musejí být podloženy originální fakturou nebo kupní stvrzenkou ze dne zakoupení. Záruní doba zaíná dnem zakoupení a výrobce poskytne souásti a práci potebné pro opravu spotebie, pokud by jeho selhání bylo zpsobeno mechanickou nebo elektrickou závadou. Tato služba bude poskytnuta zdarma v dob záruky. TATO ZÁRUKA SE NEVZTAHUJE NA NÁSLEDUJÍCÍ PÍPADY:

17 Jakékoliv poškození zpsobené dopravou, chybným použitím nebo nedbalostí. Kosmetických a nízkoživotných souástí jako zásuvek, pojistek, žárovek, kryt svítidel, kosmetických úprav hran, kabel, filtr a pipevovacích element, knoflík, pryže a tsnní, keramických nebo sklenných povrch, promáklin, škrábanc, lakovaných povrch. Periodická údržba, oprava nebo výmna souástí z dvodu pirozeného opotebení. Zmna barvy materiál, koroze. Nesprávná instalace, úpravy nebo opravy provedené neoprávnnými osobami. Použití souástí nepocházejících od firmy Karma Poškození zpsobená cizími pedmty nebo látkami. Použití spotebie pro jiné úely. Provozování spotebie s nesprávným naptím Živelní pohromy a jiné píiny mimo sféry vlivu spolenosti Karma eský Brod a.s. VŠECHNY ZÁRUKY JSOU NEPENOSNÉ Další informace ochotn podáme a jakékoliv jiné dotazy odpovíme na uvedených telefonních íslech : KARMA eský Brod a.s, Zborovská 693, eský Brod obchodní oddlení servis náhradní díly tel.: tel.: tel.: fax:

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI SKLOKERAMICKÁ DESKA KH 19X, KH 21X, KH 77X, KH 15X, KH 73 X NO 27/06 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš spotebi. Prosíme, ped použitím

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI VARNÉ PLYNOVÉ DESKY SAMOSTATNÉ KH 95 XL, KH 70 X, 64 GX Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Toto je nový, peliv zkonstruovaný výrobek, vyrobený z materiál

Více

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití Sklo-keramická vestavná varná deska Návod k použití 1. Popis a rozmry výrobku (výbava dle modelu) 1-4 Sklokeramické plotny 5 Dotykový ovládací panel 2 Duální plotna 1. stupe 6 Sklokeramický povrch 3 Duální

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

Vaše uživatelský manuál SAMSUNG C61RCCN/XEH http://cs.yourpdfguides.com/dref/3380056

Vaše uživatelský manuál SAMSUNG C61RCCN/XEH http://cs.yourpdfguides.com/dref/3380056 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro SAMSUNG C61RCCN/XEH. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products 2 702 Meteorologické idlo QAC910 Bezdrátové idlo pro snímání venkovní teploty a atmosférického tlaku Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžn dostupnými lánky 2x 1.5

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI VESTAVNÉ ELEKTRICKÉ TROUBY KT 670 DX, KT 668 DX NO 37/06 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral náš spotřebič. Prosíme, před použitím spotřebiče

Více

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva 2 719 Synco living Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva KRF961-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání a stmívání elektrického osvtlení do 300 W Rádiová komunikace protokolem KNX RF

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení Návod k obsluze Samostatné ovládací zaízení UC 42 Samostatné ovládací zaízení pro montážní lištu UC 45 Dležité informace pro elektrické zapojení Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 3 Bezpenostní pokyny...

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA

PLYNOVÝ GRIL MADEIRA PLYNOVÝ GRIL MADEIRA GP01001 Pracovní tlak Spoteba Výkon Rozmr grilovací desky Topné medium 30mbar 270 g/h 3,5kW 49 x 38 cm Propan-butan Ped použitím si pozorn pette návod k použití!!! POZOR: Vždy používejte

Více

Návod k použití Mikrovlnné trouby KMV 20 X

Návod k použití Mikrovlnné trouby KMV 20 X Návod k použití Mikrovlnné trouby KMV 20 X NO 32/08 Ped používáním Vaší mikrovlnné trouby si pette tyto pokyny a pi používání trouby je dodržujte. Pi dodržování tchto pokyn Vám bude trouba kvalitn sloužit

Více

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Technický list Vydání02/06 Identifikaní.: Verze. 01 Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Construction Popis výrobku S m je možné pokládat lepidlo SikaBond - T52 FC souasn ze tí

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 85 34 09 www.conrad.sk Obj..: 853 409 Je doopravdy velice nepíjemné usednout do automobilu v chladných dnech do sedadla studeného jako led. Vyhívaný

Více

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup 2 718 Synco living Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup KRF960-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání elektrických zátží do 10 A Rádiová komunikace protokolem KNX RF (868 MHz,

Více

BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS. Návod na montáž a údržbu

BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS. Návod na montáž a údržbu BAZÉNOVÉ SAMONASÁVACÍ ERPADLO NAUTILUS Návod na montáž a údržbu 2 / 20 Tento návod obsahuje základní bezpenostní instrukce pro instalaci a uvedení erpadla Nautilus do provozu. Proto je nezbytné, aby se

Více

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o.

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 11 ARM WRESTLER Nevýherní hrací pístroj PÁKA Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 11 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho

Více

Návod k obsluze a údržb

Návod k obsluze a údržb Návod k obsluze a údržb VAROVÁNÍ Tyto jednotky jsou ureny POUZE pro použití v prmyslových systémech vedení stlaeného vzduchu. NEJSOU URENY pro jiné pracovní látky, než je okolní vzduch. Pívodní vzduch

Více

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé

Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé Následující úkony jsou vyhrazeny pouze autorizovanému servisu kotl FERROLI. Firma V.I.Trade s.r.o. neruí za poškození majetku nebo zdraví osob vzniklé v dsledku neoprávnné manipulace s kotlem. Tyto záruní

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972

UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 UŽIVATELSKÝ NÁVOD PÍSKOVACÍ KABINA 220L 26972 Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vlí stvrzuje, že tento manuál ádn prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi riziky

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení.

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. Technické parametry Napájecí naptí: 230V ~ +- 10% / 50Hz Jmenovitý

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži Návod k obsluze a montáži Trojfázové relé pro monitorování napájení sít, ada CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typm této výrobkové ady a nebere v úvahu

Více

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Wingo POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Obsah 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Pedbžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3 2.3.1 Upevnní zadní konzoly 3

Více

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou Návod k instalaci a obsluze CZ Chladnika s mraznikou Jsme potšeni tím, že jste se rozhodl vybrat si náš výrobek. Dkujeme za provedený nákup. Pi píprav chladniky k provozu i pi jejím vlastním provozu dbejte

Více

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství Technický popis Kamera Pijíma -napájecí naptí 9V DC 12V DC -napájecí proud 300 ma 200 ma -penosová frevence 2.4-2.4835GHz 2.4-2.4835GHz -typ modulace FM FM -poet kanál 2 2 -min.intenzita osvtlení 0 Lux(vzdálenost

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

Bazénový robot - isti MASTER

Bazénový robot - isti MASTER Bazénový robot - isti MASTER 0 Dležité upozornní 1. Pro zamezení možnosti velkého poškození istie, nikdy ho nezapínejte do zásuvky el. naptí, pokud je mimo bazén. 2. Kabel el. naptí musí být zapojen do

Více

Příručka pro uživatele

Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele CZ www.besafe.eu Complies with revised standard: ECE R44/04 Tested and Approved ECE R44/04 universal 15-36 kg E4 04443713 ! D!kujeme Vám, že jste si vybrali BeSafe izi Up X2 Je d#ležité,

Více

Butanová pájecí souprava POOL Piezo

Butanová pájecí souprava POOL Piezo MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Butanová pájecí souprava POOL Butanová pájecí souprava POOL Piezo Typ KP01001 Typ KP01001P Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301)

Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Prmyslový vai MEGA ZEUS (Vulcano 301) Prmyslový vai TRINO Typ VP02001 Typ VP02006 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem

Více

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE K ZAÍZENÍ KEEPER 3 M 1 1 POUŽITÍ Zaízení KEEPER 3 M je ureno k limitnímu mení výšky hladiny v nádržích s ropnými produkty a k indikaci pítomnosti pohonných hmot a vody v prostorách,

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU. Chladnička na víno (domácí vinotéka) 21 - lahvová MODEL: KVI-21B NO 16/08

NÁVOD PRO OBSLUHU. Chladnička na víno (domácí vinotéka) 21 - lahvová MODEL: KVI-21B NO 16/08 NÁVOD PRO OBSLUHU Chladnička na víno (domácí vinotéka) 21 - lahvová MODEL: KVI-21B NO 16/08 Prosím, přečtěte si pečlivě tento návod a dodržujte všechna bezpečnostní pravidla a provozní pokyny. Obsah: 1.

Více

CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256

CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256 CHLADNIČKA S MRAZÁKEM BF256, BFE256 Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informaním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem útu / faktue: Model...

Více

KOMPAKTNÍ PARNÍ HRNEC STEAMCHEF1SS

KOMPAKTNÍ PARNÍ HRNEC STEAMCHEF1SS KOMPAKTNÍ PARNÍ HRNEC STEAMCHEF1SS Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informaním štítku a datum prodeje, který najdete na Vašem útu / faktue: Model. Výrobní

Více

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze a údržb Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR) Propan-butanový horkovzdušný agregát (TEPLOGENERÁTOR)

Více

Návod k obsluze náezového stroje F xx1 M. Návod k obsluze. Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí:

Návod k obsluze náezového stroje F xx1 M. Návod k obsluze. Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí: Návod k obsluze náezových stroj F 251M - F 301M Servis záruní, pozáruní, preventivní a poradenskou innost provádí: servisní stedisko spolenosti S&K Kontakt, Tuanka 115, 627 00 Brno tel.: 545 424 360, servis@skkontakt.cz

Více

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci

Ochrany ady RE_ 61_. Manuál pro instalaci Ochrany ady RE_ 61_ Manuál pro instalaci Vydáno: 25.11.2003 Verze: B/05.10.2004 Manuál pro instalaci Obsah: 1. Úvod... 4 1.1. Informace o tomto manuálu...4 2. Bezpenostní informace... 5 3. Vybalení...

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te.

3. Vložte kryty (C), které naleznete v sá ku s dokumentací. 1. Pro uvoln ní ty šroub použijte klí tak, aby se voln otá ely, a poté je odstra te. Bezpenostní pokyny Praka je tžká pi jejím zvedání bute opatrní. Upozornní: Zmrzlé hadice mohou prasknout. Neinstalujte praku venku anebo v místech, kde je nebezpeí zamrznutí. Praka mže být poškozena. Nezvedejte

Více

DSB - Návod k obsluze Model CW

DSB - Návod k obsluze Model CW DSB - Návod k obsluze Model CW - 4500 Popis souásti: 1. Vodítko mení listu papíru: pro urení jakou velikost drátového hebenu si vybrat. 2,. Micí vodítko pro drátový heben: mí velikost drátového hebenu

Více

Píruka uživatele. Od roku 1954 na vaší stran... pro lepší život! www.orieme.cz

Píruka uživatele. Od roku 1954 na vaší stran... pro lepší život! www.orieme.cz Píruka uživatele Dkujeme že jste si zakoupili práv náš produkt. Po více jak 50 let buduje Orieme vztahy založené na dve. Snažíme se, aby nám naši klienti mohli dvovat a vit našim znalostem v tchto oborech:

Více

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Návod k obsluze zařízení Vážený uživateli, děkujeme za výběr našeho výrobku. Jsme si jisti, že tato sklokeramická varná deska bude zcela

Více

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz

http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz http://www.easy-grip.eu/ http://www.michelin.fr/ http://www.spytar.cz Vážený uživateli našich snhových etz EASY GRIP. Prosíme pette si laskav tohoto prvodce ped prvním použitím a uložte tento návod bezpen

Více

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23 Návod k obsluze a montáži Teplotní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace

Více

34OFD Rev. A / 1SCC390116M0201. Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze

34OFD Rev. A / 1SCC390116M0201. Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze 4OFD Rev. A / SCC906M00 Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze Úvod Monitor stavu pojistek, oznaený OFD, signalizuje pepálení pojistky zapojené ve

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC 1077 Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane věrným a spolehlivým

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZCV5600 http://cs.yourpdfguides.com/dref/665754

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZCV5600 http://cs.yourpdfguides.com/dref/665754 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

.Obsah. 1 UPOZORNNÍ 1.1 Úvod 1.2 Obecná upozornní 1.3 Doprava, manipulace se zaízením, vybalování zaízení 1.4 Bezpenostní opatení

.Obsah. 1 UPOZORNNÍ 1.1 Úvod 1.2 Obecná upozornní 1.3 Doprava, manipulace se zaízením, vybalování zaízení 1.4 Bezpenostní opatení .Obsah 1 UPOZORNNÍ 1.1 Úvod 1.2 Obecná upozornní 1.3 Doprava, manipulace se zaízením, vybalování zaízení 1.4 Bezpenostní opatení 2 INSTALACE 2.1 Informace pro technika provádjícího instalaci 2.2 Umístní

Více

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 OBSAH 1. TECHNICKÉ ÚDAJE 2 2. PROHLÁŠENÍ O SHOD 3 3. ZÁKLADNÍ INFORMACE 4 3.1 Urení 4 3.2 Nevhodné použití 4 3.3 Záruka 4 3.4 Mení kalibraních závaží

Více

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY MANUÁL PRO INSTALACI ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTONÉ BRÁNY OBECNÉ BEZPENOSTNÍ ZÁSADY STILE - UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pokud je zaízení správn instalováno a používáno, spluje pedepsané bezpenostní požadavky.

Více

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe X-BAR Elektromechanická závora Návod k inštalácii a obsluhe 1. Kontrola p_ed montáží Než p_ikro_íte k instalaci, zkontrolujte vhodnost zvoleného modelu závory a podmínky pro montáž Ujist_te se, že všechny

Více

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 1 Avery Berkel Limited 2007. Všechna práva vyhrazena Chyby v textu vyhrazeny. Je zakázáno kopírovat a jinak dále reprodukovat vše v tomto manuálu uvedené bez souhlasu

Více

Propan-butanové topidlo BRI

Propan-butanové topidlo BRI MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanové topidlo BRI Typ TB01005 Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili se spotebiem ped jeho pipojením k LPG lahvi na plyn.

Více

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM Vypracoval: ing. Vít Kocourek OBSAH: 1. Pedpoklady

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UŽIVATELSKÝ NÁVOD Pojízdný stojan motor skládací 26922 NOSNOST 680 kg UPOZORNNÍ PED POUŽITÍM STOJANU SI POZORN PETTE A NÁSLEDUJTE VŠECHNY UPOZORNNÍ A INSTRUKCE. NEPEKRAUJTE POVOLENOU NOSNOST. POUŽÍVEJTE

Více

1.Obsah dodávky. 2. Technický popis výrobku

1.Obsah dodávky. 2. Technický popis výrobku 1.Obsah dodávky kamerová jednotka Videotelefon 1x hlavní kamerová jednotka 1x monitor 1x montážní krabika 1x sluchátko 2x šroub M3x20 2x upevovací šrouby 1x montážní rámeek 1x pipojovací 4-pinový konektor

Více

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Upozornní! Tento výrobek je souástí adresného digitálního videovrátného. Nemže být tedy zapojen do analogového systému!

Více

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu

OdstranČní pķepravních pojistek. Pķipojení vody podle modelu Bezpeþnostní pokyny Rozsah dodávky podle modelu Praÿka má velkou hmotnost pozor pŀi zvedání. Pozor: Zamrzlé hadice se mohou roztrhnout nebo prasknout. NeumisŌujte praÿku v oblastech ohrožených mrazem a/nebo

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC1076 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

F 2.4 ELEKTROINSTALACE

F 2.4 ELEKTROINSTALACE NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 F 2.4 ELEKTROINSTALACE Vypracoval: ing. Vít Kocourek List: 1 / List:7 A.

Více

CT 1800/E CT 1810 CT 3010

CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 3010 CT 1810 CZ Návod k použití Pokyny k použití Blahopřejeme Vám, zvolili jste speciální Ceran varnou desku! Před použitím doporučujeme, abyste si pozorně přečetli následující

Více

EN GUIDE TO INSTALLATION FR GUIDE D'UTILISATION PT

EN GUIDE TO INSTALLATION FR GUIDE D'UTILISATION PT EN GUIDE TO INSTALLATION DK FR GUIDE D'UTILISATION FI PT CZ Ž OBSAH CZ VATELE 1 / PRO UŽIVATELE Bezpenostní Bezpenostní údaje 84 4 edí Ochrana životního prostedí 85 4 ístroje Popis pístroje 86 TALACE 2

Více

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 S K - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U: obj..: 57 16 50 www.conrad.sk SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 Úelové použitie Toto solární osvtlení domovního ísla v atraktivním provedení upoutá

Více

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA

ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA ELEKTROMAGNETICKÉ VENTILY ADY PGA POKYNY K INSTALACI A OBSLUZE ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro R a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 íany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI ZC540GM http://cs.yourpdfguides.com/dref/647904 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky CM-IWS.1 CM-IWS.2 Návod k obsluze a montáži Izolaní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace o všech typech této výrobkové ady a nemže si také

Více

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III Výrobce: BRANO a.s., SBU CV Na Raanech 100, 514 01 Jilemnice tel.: +420 481 561 111 e-mail: info@brano.eu 29.05.2007 Vážený zákazníku,

Více

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008

Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP) Typ VP02008 MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3) Typ VP02006 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3T) Typ VP02007 Víceúelový vaidlový hoák TRINO (Powerfire 3TP)

Více

OBSAH. Výrobce zařízení

OBSAH. Výrobce zařízení V e s t a v n é s p o t ř e b i č e S k l o k e r a m i c k á d v o u p l o t ý n k a P D V 3 2 / 1 I n s t a l a c e - p o u ž i t í - ú d r ž b a Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za Vaši volbu. Tento

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 86 www.conrad.sk Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk Kompaktní rozmry, kvalitn provedená a masivní skí z MDF

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk Obj..: 23 25 60 Vhodné pre deti od 3 rokov! Vážení zákazníci! Koup dálkov ízeného modelu bylo velmi dobré rozhodnutí. Jsme

Více

Regulátor topných okruh

Regulátor topných okruh 2 705 Regulátor topných okruh RRV912 Bezdrátov ízený regulátor až dvou topných okruh Rádiová komunikace, protokol KNX standard (868 MHz, obousmrn) Možnost pipojení jednoho 3- nebo dvou 2-bodových pohon

Více

Vaše uživatelský manuál GAGGENAU CE491202 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3550859

Vaše uživatelský manuál GAGGENAU CE491202 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3550859 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití HM 2 Ruční mixér CZ Návod k použití Ovládání Madlo vysunutí vysunutí Tělo Šlehací nástavce Hnětací nástavce Rychlost Regulace rychlosti TURBO zapnutí/ vypnutí Všeobecné Tento spotřebič je určený pouze

Více

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 1 POPIS str. 2 2 SEZNÁMENÍ str. 4 3 ROZBALENÍ A MONTÁŽ str. 4 4 POUŽITÍ MIKROSKOPU str. 4 5 ÚDRŽBA MIKROSKOPU str. 5 6 TECHNICKÉ ÚDAJE str. 6 7 RECYKLACE

Více

Uživatelská píruka pro Windows

Uživatelská píruka pro Windows Uživatelská píruka pro Windows SANTIS ADSL 100 ADSL USB Modem Za žádných okolností neotevírejte kryt pístroje! Používejte pouze kabely dodané s tímto zaízením a neprovádjte na tchto kabelech žádné zmny.

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI VARNÉ PLYNOVÉ DESKY SAMOSTATNÉ KH 95 XL, KH 70 X, 64 GX NO 18/08 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Toto je nový, pečlivě zkonstruovaný výrobek,

Více

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701

Vaše uživatelský manuál SONY AC-VQ900AM http://cs.yourpdfguides.com/dref/3997701 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se BLAUPUNKT BT

Více

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA NÁVOD K OBSLUZE Výhradní dovozce pro R (kontakt): Bohumil Veselý - VES Tšínská 204 Albrechtice, 735 43 I: 44750498 DI: CZ-6812261016

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BL150

NÁVOD K POUŽITÍ BL150 NÁVOD K POUŽITÍ BL150 OBECNÉ ÚDAJE PRO KONEČNÉHO UŽIVATELE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Likvidace odpadu Roztřiďte odpad podle různých materiálů ( kartón, polystyrén, atd. ) a zlikvidujte je podle místních

Více

Montážní a servisní pokyny

Montážní a servisní pokyny Montážní a servisní pokyny Magnetostrikční snímač hladiny model FLM CZ Magnetostrikční snímač hladiny model FLM 015756 / Rev. 01 22.04.2015 2 Obsah: 1) Základní popis.. 4 2) Bezpenostní pedpisy.. 5 3)

Více

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD ZJIŠOVÁNÍ A ODSTRAOVÁNÍ ZÁVAD ZÁVADA PÍINA OPRAVA Vysava se nespouští Výpadek elektrického napájení Vadný kabel, spína nebo motor Zkontrolujte zásuvku Obrate se na centrum technické pomoci Z mížky výstupu

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD TMB PS 031 SPOJOVACÍ - TAŽNÉ ZAÍZENÍ. pro automobily 1 VW Golf IV. Hatchback (4x2) (1997 2004) VW Golf IV. Variant (4x2) (1999 2005) VW Bora. Sedan (4x2) (1998-2005) ŠKODA Octavia I. Hatchback/Combi (4x2) (1996 - ) AUDI A3 (4x2) (1996 4/03) SEAT Toledo (1999-2004)

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více