LOW RATIO SUSPENSION

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LOW RATIO SUSPENSION"

Transkript

1

2 LOW RATIO SUSPENSION LRS je název inovovaného systému zadního tlumení horských kol. V porovnání s existujícími obvykle používanými systémy zadního tlumení, LRS nabízí jezdci několik úžasných výhod. Ačkoliv základní myšlenka tlumení LRS je neuvěřitelně jednoduchá a každého příslušníka očekávané cílové skupiny zákazníků, osobně osloví.

3 Jaké jsou obecné požadavky na dobré celoodpružené kolo? Citlivé tlumení Automatické vypínání vidlice Žádná reakce úderu pedálu v hnacím ústrojí při silném tahu řetězu u různých převodů Snadné nastavení tlumení (tuhost pružiny, vysoká citlivost pružení) podle hmotnosti jezdce a preferovaných jízdních vlastností Malá údržba v krátkodobé a střednědobé perspektivě Přijatelná hmotnost rámu včetně tlumiče Dobrá tuhost rámu ve svislém a bočním směru

4 Omezená volba Pokud byste byli brilantním šéfem kuchyně a veškerými potřebnými ingrediencemi pro další jídlo by byla voda, sůl a nudle, výsledkem budou uvařené nudle. U celoodpružených rámů je situace taková, že pod značkou kola vidí okamžitě zákazník také výrobce rámu. Ale situace je taková, že dodavatelé kol koupí stávající zadní tlumič a okolo tohoto tlumiče vytvoří rám. Jsou omezeni sortimentem existujících zadních tlumičů se standardní délkou od 165 do 190mm (a zdvihem od 31,25 do 50 mm). Možnosti a výsledky jsou tak jako tak omezeny.

5 Jeden příklad

6 a další

7 Omezený výběr Existuje pár vhodných návrhů základního rámu a zabudování tlumiče do rámu, ale všechny tyto možnosti již využívají jiné světoznámé značky. Tento fakt je příčinou, že sortimentu není možné zpestřit. Po funkční stránce, ta nejlepší z řešení pracují přiměřeným způsobem, ale všechny mají své obvyklé, slabé stránky. Konstruktér kol bude schopen vykročit z tohoto začarovaného kruhu tehdy, pokud se bude řídit touto myšlenkou: vytvořit jedinečný návrh rámu včetně specifického zadního tlumiče.

8 Slabá místa současných systémů Všeobecně lze říci, že každému tlumícímu systému bude vyhovovat práce v následujícím prostředí: - nízký poměr pružení - dlouhý regulační zdvih Současné existující tlumiče se vyznačují vysokým převodovým poměrem mezi zdvihem zadního tlumiče a zadního kola, který u současných pružících systémů horských kol se pohybuje v rozsahu od 1:2,4 do 1:4 a vyžaduje vysokou tuhost pružiny. Aby mohly být tyto vysoké tlaky sníženy účinnou regulací zpětného tlumení, tlumení musí regulovat silný tok oleje uvnitř tlumiče na velmi malém zdvihu pružící jednotky. Vysoká rychlost průtoku oleje při průchodu regulačními ventily znesnadňuje vlastní nastavení charakteristiky zpětného tlumení. Z tohoto důvodu je hlavním cílem zajistit nízký převodový poměr mezi zdvihem zadního tlumiče a zadního kola, aby se průběh tlumení tak stal nejen hladkým, ale také bezproblémovým. Příklad: při závodech formule F1 mají kola závodních vozů převodový poměr mezi kolem a tlumičem takový, aby byla získána co možná nejcitlivější regulace pružení kola.

9 Pohlédněme na zadní tlumiče, které používají vzduchové pružení: V důsledku velkého převodového poměru, vzduchové tlumiče vyžadují vysoký tlak vzduchu ve vzduchové komoře (je nutná vysokotlaká pumpa). Trvalý únik vzduchu během jízdy činí z regulace správného nastavení poměru tlumení a dohuštění vzduchu nemilovanou denní činnost. U některých technicky dokonalých tlumičů, jakými je např. RockShox SID je nevýhodné nastavení negativního pružení druhým vzduchovým ventilem. Malý objem komory negativního pružení má zvláště vypracováno správné nastavení negativního tlaku. Vysoká progresivita vzduchového pružení s plochým nástupem křivky snižuje použitelný zdvih a nabízí nebezpečí kodrcavého pocitu během šlapání. Krátký servisní interval působí potíže a stojí peníze všechny zúčastněné strany: zákazníka, prodejce i distributora.

10 Obvyklý vzduchový tlumič

11 PFFFF!

12 Myslete svobodně Vejce obvykle přichází jako první. Nebo si myslíte, že tu byla dříve slepice? MERIDA odhodila stranou obvyklé hranice v myšlení konstruktérů kol a zahájila vývoj nové konstrukce zadního tlumení horských kol s otevřenou myslí a úplně od začátku. První krok: Jak může být pracovní prostředí zadního tlumiče významně optimalizováno? Jak může vypadat zadní tlumič, který si žádá minimální nastavení a údržbu a současně nabízí maximální jízdní komfort? Výsledkem je nápad: systém LRS.

13 1. Příjemné zařízení Snížení poměru tlumení ze současné průměrné hodnoty 1 : 3 (zdvih tlumiče 31,25 mm způsobí zdvih zadního kola 93,75 mm) na 1 : 1 je dosaženo vytvořením specifického tlumiče s dlouhým zdvihem. Poměr 1 : 1 znamená: identický zdvih zadního kola i zadního tlumiče. Tato úprava poměru snižuje síly působící nejen na tlumič, ale také na rám o 65%!

14 2. Nejlepší ze dvou světů: Ocelová pružina Vzduchové pružení

15

16 O Vzduchová komora Olejová komora Pístní tyč, ocelová, průchozí Negativní pružení (samo nastavovací) Automatické přizpůsobení objemu Nastavitelné zpětné tlumení

17 Výhody tlumiče LRS: Zajištění proti úniku vzduchu: vzduch má zcela uzavřenou komoru, která nevyžaduje utěsnění před únikem vzduchu do okolí. Nízký tlak vzduchu: podle hmotnosti jezdce se tlak pohybuje od 4 do 8 atm (snadné dohuštění obyčejnou hustilkou). Široký rozsah regulace nastavení zpětného tlumení. Vysoká citlivost bez jakéhokoliv statického tření díky integrovanému negativnímu pružení, perfektní lineární činnost, (4krát vedeno utěsněním a písty), fantastická kvalita povrchu (vyleštěný a pochromovaný ocelový píst). Dlouhodobé používání bez potřeby vedlejší údržby. Přídavná ocelová pružina pro další snížení tlaku vzduchu na 1,5 až 3 atm! Perfektní pohotovostní výkon použitím doplňkové hybridní pružiny.

18 Nejlepší zadní tlumič bude jen polovinou celku v případě, že postrádá vhodný rám. Systém LRS je zaměřen na: - cross country - maratón - sportovní turistiku - i vyznavače pevných zadních staveb

19 Klíčové požadavky na vývoj rámu pro tlumič LRS: Konvenční kosočtvercová geometrie rámu. Možnost umístění 2 lahví uvnitř trojúhelníku rámu. Mobilní rám (pohodlné přenášení kola v obtížných úsecích terénu). Vysoká odolnost vůči bočnímu a torznímu namáhání. Nízká celková hmotnost (standardní verze rámu včetně zadního tlumiče váží méně než 2800 gramů). Dlouhá životnost, hladká činnost kloubového spojení a čepů (8 kusů průmyslových kuličkových ložisek). Použitelný zdvih zadního kola mm, nastavitelný ve 2 pozicích.

20 Výsledek: MERIDA XC-Mission

21 Kde je nejvhodnější místo v rámu pro umístění dlouhého tlumiče LRS? Bylo třeba zvolit asymetrické umístění zadního tlumiče, neboť dlouhý tlumič LRS nelze umístit do středu rámu bez toho, aniž by vznikl rozpor v důležitých požadavcích na konstrukci rámu. Zadní tlumič LRS je umístěn na levé straně zadní stavby, neboť: na pravé straně je umístěn celý převod přehazovačka, přesmykač a řetěz. byl optimalizován váhový poměr u axiální délky kola. bude obnovena optická harmonie vzhledu kola.

22 Něco, o čem nikdo nehovoří: úhel tlumení:

23 Systémy s vícenásobným kloubovým spojením:

24 Umíme to udělat lépe: beze změny úhlu v celém zdvihu systému LRS!

25 Výhoda kyvného spojení: jediný tlumicí systém s konstantním úhlem

26 Náš konstantní úhel na jednotce tlumiče odstraňuje všechny nevýhody současných systémů: V porovnání se všemi dostupnými existujícími systémy tlumení LRS nabízí: zmenšení velikost SAG (poklesu) (pouze o 15% z celkového zdvihu). kratší vzestupný postup křivky pružení na konci zdvihu, právě použitím vzduchového pružení. Výsledek: větší využití zdvihu. Bez nutnosti vypínání!! mnohem více zjednodušené nastavení správné tuhosti pružiny vzhledem k hmotnosti jezdce (snadným nastavení správného tlaku vzduchu).

27 Je zdvih kola mm dostatečný? Ano, protože jezdci z cílové skupiny vyznavačů horských kol nic nenávidí více, než pocit úbytku sil při šlapání během aktivní jízdy. Pohlédněte na úspěšné produkty prodávajících konkurentů : - softtaily (tzv. bezkloubové zadní pružení -TREK / Fisher, Cannondale Scalpel), - kola s tzv. elastickým kloubem (taut multi-linkage bikes - Gary Fisher Sugar, Trek Fuel, Rocky Mountain Element, Speciliazed EPIC) skutečný trend míří ke kolům zaměřeným na maratón (nicméně freeridová kola jakoby v předváděcích místnostech prodejců stále vedla).

28 Vypadá jako dvojče:

29 Stejný vzhled, různý příběh a nejsou dvojčata: Specialized EPIC EPIC také využívá systém tlumení s nízkým převodovým poměrem, i když tento fakt Specialized na stránkách časopisů odmítl. U modelu EPIC je převodový poměr asi 1 : 1, 25. Specialized fixuje tlumič Brain (Mozek) horním očkem přímo k hlavnímu rámu. Kloubové spojení se otáčí okolo pevného očka tlumiče bez možnosti pohybu paralelogramu. Z tohoto důvodu EPIC nemá konstantní úhel. Možnost vypnutí a zapnutí ventilu Mozku odebírá celému systému citlivost na rychle po sobě jdoucí nárazy a vibrace Po první intenzívní kampani a představení modelu EPIC jsou komentáře redaktorů stále méně a méně nadšené.

30 Co mohu udělat v případě potíží s mým LRS tlumičem? Především - nebezpečí potíží s tlumičem LRS lze hned od začátku výrazně omezit: Zadní tlumič LRS je částí kola, které bylo výhradně navrženo na základě objednávky firmy MERIDA a Centurion. Tlumič je výhradně vyráběn v Německu firmou German A. Ke každému kolu s tlumičem LRS bude dodáván také podrobný návod k obsluze. Výměna zadních tlumičů a specifických náhradních dílů bude prováděna firmou MUK.

31 Jaké jsou klíčové výhody pro každého prodejce kol s tlumičem LRS? Rozumná cena a cenné technické údaje, jedinečný design rámu a téměř žádná možnost srovnání s dalšími koly vybavenými tlumičem LRS zaručí stabilní koncové ceny a zabrání případným budoucím cenovým tlakům. Módní výrobky a kompletní sada prodejních novinek pomůže zjednodušit prodej hodnotných výrobků na stagnujícím trhu. Přizpůsobení jízdních vlastností hmotnosti jezdce se vždy uskuteční jednoduchým nastavením tlaku vzduchu. Přídavná vinutá pružina, díky níž se získá dobře fungující hybridní řešení, bude zajímavým zpestřením trhu s příslušenstvím. Bez ohledu na hmotnost jezdce tu bude jeden typ pružiny, která bude schopna pokrýt potřeby jezdců různých váhových kategorií. Minimalizované opotřebení a dlouhodobé použití bez nutnosti údržby pomůže vyhnout se stížnostem a bude zárukou spojenosti zákazníků.

32 Jaký je hlavní přínos pro jezdce nebo zákazníka užívajícího tlumič LRS? Výsledkem požadovaného nízkého tlaku vzduchu u systému pružení s nízkým převodovým poměrem zde nebude ve většině případů potřeba používat drahé vysokotlaké hustilky. Vzduch může být dohuštěn na požadovaný tlak díky adaptéru standardní hustilkou. Potřebné změny během jízdy lze provést také mini hustilkou. Vzhledem k vzduchotěsnosti konstrukce vzduchové komory může být tlumič používán dlouhodobě bez neočekávané ztráty tuhosti pružení během jízdy. Z tohoto důvodu není třeba tlak vzduchu regulovat a dohušťování je omezeno na minimum. Vzhledem k tomu, že chromovaná pístní tyč má velmi hladký povrch, vzduchová komora má anodizovaný povrch a trvalé mazání všech pohyblivých částí tlumiče je zajištěno uvnitř olejové lázně, zadní tlumič LRS nabízí delší životnost než ostatní, dosud existující, zadní tlumiče. Díky použití průmyslových ložisek, ve všech čepech a kloubech, zadní stavba si uchovává hladký chod a dokonce přežije evropskou zimu plnou vody, bláta a soli bez toho, aniž něco ztratila na své funkčnosti.

33 LRS: Využijte svoji šanci!! LRS nabízí šanci, rozhýbat stagnující prodej celoodpružených horských kol. Jízda na kole s tlumením LRS je zdrojem příjemného pocitu a po jízdě zanechává potenciální nebezpečí návyku. Neobávejte se: neexistují vedlejší účinky, které by upoutaly pozornost lékařů. Děkujeme Vám za pozornost.

34

GENIUS 700/900 2013. Nude 2

GENIUS 700/900 2013. Nude 2 V roce 2013 SCOTT připravil novinku pro segment Trailovo/ maratónských kol. Model Genius je ve dvou variantách dle průměru kol: 27.5 a 29 palců Po dvou letech výzkumu a testování se podařilo vyvinout jeden

Více

SUPERFLY 100 HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // CROSS-COUNTRY SUPERFLY 100 SL PRO // SUPERFLY 100 SL ELITE // SUPERFLY 100 SL. 16 www.bretton.

SUPERFLY 100 HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // CROSS-COUNTRY SUPERFLY 100 SL PRO // SUPERFLY 100 SL ELITE // SUPERFLY 100 SL. 16 www.bretton. SUPERFLY 100 SL PRO // SUPERFLY 100 SL ELITE // SUPERFLY 100 SL SUPERFLY 100 HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // CROSS-COUNTRY HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // CROSS-COUNTRY PROČ SUPERFLY 100? Nekompromisní

Více

PRECIZNÍ NÁŘADÍ.» ruko pneumatické nářadí

PRECIZNÍ NÁŘADÍ.» ruko pneumatické nářadí PRECIZNÍ NÁŘADÍ» ruko pneumatické nářadí Pneumatické nářadí RUKO Výhody stlačeného vzduchu Síly a rychlosti válců jsou plynule nastavitelné. Vysoké dosažitelné pracovní rychlosti. Pneumatické nástroje

Více

nářadí AIR CENTER kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor

nářadí AIR CENTER kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor AIR CENTER Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody RÁZOVÉ UTAHOVÁKY Rázový utahovák 3/8 pro použití v montážních linkách či opravných dílnách

Více

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla Sachs planetové - Z M S menší hluk - vyšší komfort Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla ÚLOHA: Hnací soustava motorového vozidla je nerovnomìrným rotaèním pohybem motoru

Více

TECHNICKÉ ÚDAJE - PODVOZEK 88

TECHNICKÉ ÚDAJE - PODVOZEK 88 TECHNICKÉ ÚDAJE - PODVOZEK 88 Rám Vidlice Zdvih pružiny Osazení vidlice Pružná vzpěra Brzda Brzdové kotouče - průměr Hranice opotřebení brzdových kotoučů Tlak vzduchu v pneumatikách pro jízdu v terénu

Více

Tradiční zdroj tepla. Kotle na tuhá paliva

Tradiční zdroj tepla. Kotle na tuhá paliva Tradiční zdroj tepla Kotle na tuhá paliva Plynové kotle Elektrokotle tuhá paliva Kondenzační kotle Tradiční kotle na tuhá paliva jsou spolehlivým zdrojem tepla. Oblíbená řada kotlů DOR se stala ikonou

Více

TEKUTINOVÉ POHONY. Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí)

TEKUTINOVÉ POHONY. Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí) TEKUTINOVÉ POHONY TEKUTINOVÉ POHONY Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí) Přednosti: dobrá realizace přímočarých pohybů dobrá regulace síly, která je vyvozena motorem (píst,

Více

ÚVOD PNEUMATICKÉ VÁLCE. Jednočinné pneumatické válce

ÚVOD PNEUMATICKÉ VÁLCE. Jednočinné pneumatické válce PNEUMATICKÉ KOMPONENTY VÁLCE A PŘÍSLUŠENSTVÍ UČEBNÍ TEXTY PRO VÝUKU MECHATRONIKY 1 OBSAH: Úvod... 3 Pneumatické válce... 3 Jednočinné pneumatické válce... 3 Dvojčinné pneumatické válce... 4 Speciální pneumatické

Více

ÚVOD KATEGORIE WSD WSD

ÚVOD KATEGORIE WSD WSD ÚVOD KATEGORIE WSD WSD Kola Woman Specific Design (WSD) jsou vyvíjena a testována přímo pro ženy, za použití špičkových technologií, tak jak je tomu u pánských modelů. Komponenty WSD kol jsou upraveny

Více

Hydraulická kladiva www.dehaco.nl www.dehaco.cz

Hydraulická kladiva www.dehaco.nl www.dehaco.cz Hydraulická kladiva www.dehaco.nl www.dehaco.cz 2 Hydraulic breakershydraulic breakers Hydraulische AbbruchhämmerHydraulisch Abbruchhämmer DEHACO dodavatel zařízení pro demolice DEHACO bylo založeno v

Více

PÍSTOVÁ ČERPADLA. Jan Kurčík 3DT

PÍSTOVÁ ČERPADLA. Jan Kurčík 3DT PÍSTOVÁ ČERPADLA Jan Kurčík 3DT CHARAKTERISTIKA PÍSTOVÝCH ČERPADEL Pístová čerpadla jsou vhodná pro čerpání menších objemů kapalin, při vyšších tlacích. Hlavním znakem pístových čerpadel je převod rotačního

Více

Diskové žací stroje GMD řady 100 a 100 GII

Diskové žací stroje GMD řady 100 a 100 GII GMD CMD Diskové žací stroje GMD řady 100 a 100 GII To nejlepší pro sklizeň píce! Diskové žací stroje GMD řady 100 a 100 GII Vysoká pracovní rychlost. Žací ústrojí, které se neucpává a není zapotřebí brousit

Více

Pásový dozer D61EX / PX 12

Pásový dozer D61EX / PX 12 Pásový dozer D61EX / PX 12 Fotografie mohou obsahovat nadstandardní výbavu. Nové dozery střední třídy s revolučními joysticky. Manévrovací schopnost se značně zlepšila použitím jedné páky pro ovládání

Více

VÝKON NA SETRVAČNÍKU 231 kw 310 HP @ 1900 ot/min. PROVOZNÍ HMOTNOST 37 800 kg. Fotografie může obsahovat nadstandardní výbavu PÁSOVÝ DOZER

VÝKON NA SETRVAČNÍKU 231 kw 310 HP @ 1900 ot/min. PROVOZNÍ HMOTNOST 37 800 kg. Fotografie může obsahovat nadstandardní výbavu PÁSOVÝ DOZER VÝKON NA SETRVAČNÍKU 231 kw 310 HP @ 1900 ot/min. PROVOZNÍ HMOTNOST 37 800 kg Fotografie může obsahovat nadstandardní výbavu PÁSOVÝ DOZER D 155 AX-5 Pásový dozer Úplně nový stroj Komatsu D155 AX 5 navazuje

Více

STROJOVÝ SPODEK AUTOMOBILU

STROJOVÝ SPODEK AUTOMOBILU OBSH 1 ÚVODEM............................................ 7 1.1 Stručná historie vývoje automobilů......................... 7 1.2 Identifikace silničních vozidel............................. 9 1.2.1 Individuální

Více

AKČNÍ KATALOG TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906

AKČNÍ KATALOG TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906 AKČNÍ KATALOG 2014 TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY Tradice z Nizozemí od roku 1906 Rotační travní sekačky s pojezdem U multifunkčních sekaček někdy bývá problém,

Více

KYB K-FLEX PRUŢINY ZAVĚŠENÍ

KYB K-FLEX PRUŢINY ZAVĚŠENÍ KYB K-FLEX PRUŢINY ZAVĚŠENÍ Víte, ţe? Pružiny pérování drží celou hmotnost vozidla nad vozovkou a pohlcují veškeré nerovnosti povrchu vozovky. Tlumič pérování ve vozidle tlumí kmitavý pohyb pružin. Dohromady

Více

SVĚTOVÉ REKORDY. Sportovní veletrh Sportlife 9.-12. 11. 2006

SVĚTOVÉ REKORDY. Sportovní veletrh Sportlife 9.-12. 11. 2006 PŘIJĎTE SE PODÍVAT NA SVĚTOVÉ REKORDY Sportovní veletrh Sportlife 9.-12. 11. 2006 Brněnské výstaviště, pavilon G2, stánek 1 SCOTT SPARK 9,9kg - NEJLEHČÍ FULL NA SVĚTĚ Hardtail Scale je často brán jako

Více

HONDA CB500F, modelový rok 2013

HONDA CB500F, modelový rok 2013 HONDA CB500F, modelový rok 2013 Datum vydání: 12. listopadu 2012 Nový model: Dvouválcový motocykl střední váhy ve stylu naked, jeden z trojice zcela nových modelů. Zábavný, agilní, lehký, s nízkou spotřebou,

Více

Vision 50 2012 Dojíždění s radostí

Vision 50 2012 Dojíždění s radostí Vision 50 2012 Dojíždění s radostí Datum vydání tiskových informací: 8. listopad 2011 Změny v provedení modelu: Zcela nový model; skútr s obsahem 50 cm3 a s vyspělými bezpečnostními funkcemi; k dispozici

Více

Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody

Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody objem 58 až 200 litrů stacionární i závěsné provedení ochrana proti korozi minimální tepelné ztráty Komfortní zásobování

Více

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody

Více

ÚVOD KATEGORIE WSD WSD

ÚVOD KATEGORIE WSD WSD ÚVOD KATEGORIE WSD WSD Kola Woman Specific Design (WSD) jsou vyvíjena a testována přímo pro ženy, za použití špičkových technologií, tak jak je tomu u pánských modelů. Komponenty WSD kol jsou upraveny

Více

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační

Více

WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA

WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA PODPULTOVÁ MYČKA WD-4S Velmi kvalitní švédský design čistý a funkční design v nerezové oceli a tvrzeném skle. Perfektní výsledky za všech okolností speciálně navržená mycí ramena

Více

AKČNÍ KATALOG 2012 TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY

AKČNÍ KATALOG 2012 TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY AKČNÍ KATALOG 2012 TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY Tradice z Nizozemí od roku 1906 Rotační travní sekačky s pojezdem U multifunkčních sekaček někdy bývá problém, že zvládají

Více

Agri Plus 40.7 VS Agri Plus 40.7 PS Agri Plus 38.9 VS Agri Plus 38.9 PS. Špičková technologie

Agri Plus 40.7 VS Agri Plus 40.7 PS Agri Plus 38.9 VS Agri Plus 38.9 PS. Špičková technologie AGRI PLUS >> Agri PLUS Agri Plus 40.7 VS Agri Plus 40.7 PS Agri Plus 38.9 VS Agri Plus 38.9 PS Špičková technologie Dieci AGRI jsou extrémně pohodlné, rychlé, lehce ovladatelné stroje. s mimořádným výkonem

Více

NÁVRH KONSTRUKCE ODPRUŽENÉ VIDLICE JÍZDNÍHO KOLA SVOČ FST 2009

NÁVRH KONSTRUKCE ODPRUŽENÉ VIDLICE JÍZDNÍHO KOLA SVOČ FST 2009 NÁVRH KONSTRUKCE ODPRUŽENÉ VIDLICE JÍZDNÍHO KOLA SVOČ FST 2009 Vít Prošek, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzitní 8, 306 14 Plzeň Česká republika ABSTRAKT Práce se zabývá návrhem odpružené vidlice

Více

SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE

SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE SILOVÁ SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ UPÍNACÍ VÁLCE SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE POWER CHUCKS http://www.zjp.cz, e-mail: zjp@zjp.cz, tel.+40 583 41 057, fax +40 583 450 364 95 SILOVÁ SKLÍČIDLA

Více

Systém bateriových přístrojů 36V LITHIUM-ION

Systém bateriových přístrojů 36V LITHIUM-ION Systém bateriových přístrojů Oregon OKAMŽITÝ START Žádné tahání el. kabelů Žádné zahřívání Žádné mixování oleje a benzínu NULOVÉ EMISE Přátelské k životnímu prostředí Žádné benzínové výpary KOMFORT A POHODLÍ

Více

LAMELOVÁ ČERPADLA V3/12

LAMELOVÁ ČERPADLA V3/12 Q-HYDRAULIKA LAMELOVÁ ČERPADLA V3/12 velikost 12 do 10 MPa 13 dm 3 /min WK 102/21012 2004 Lamelová čerpadla typu PV slouží jako zdroj tlakového oleje v hydraulických systémech. VÝHODY snadné spuštění díky

Více

Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO. www.kuhn.com. be strong, be KUHN

Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO. www.kuhn.com. be strong, be KUHN Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 TB 151 181 211 TBE 180 210 230 TBES 230 250 PRO 180 210 KOMPLETNÍ SORTIMENT PRO MULČOVÁNÍ U OKRAJŮ SILNIC A POLÍ Již několik

Více

29er SPORT HARDTAIL HORSKÁ KOLA // 29 HARDTAIL // SPORT X-CALIBER // COBIA // MAMBA // MARLIN // WAHOO. 24 www.bretton.cz

29er SPORT HARDTAIL HORSKÁ KOLA // 29 HARDTAIL // SPORT X-CALIBER // COBIA // MAMBA // MARLIN // WAHOO. 24 www.bretton.cz X-CALIBER // COBIA // MAMBA // MARLIN // WAHOO 29er SPORT HARDTAIL HORSKÁ KOLA // 29 HARDTAIL // SPORT HORSKÁ KOLA // 29 HARDTAIL // SPORT PROČ 29er SPORT HARDTAIL? Důvodů, proč zvolit 29 kolo, je mnoho.

Více

Rotorové shrnovače Dvourotorové

Rotorové shrnovače Dvourotorové GA Rotorové shrnovače Dvourotorové TO NEJLEPŠÍ PRO SKLIZEŇ PÍCE! GA DVOUROTOROVÁ TECHNOLOGIE Shrnovače KUHN se středovým ukládáním hmoty Výhody tohoto řešení Výborná kvalita práce Zdvojnásobuje výkonnost

Více

Vzduchový odpínač typu NAL pro vnitřní montáž Vzduchový odpínač typu NALF pro vnitřní montáž

Vzduchový odpínač typu NAL pro vnitřní montáž Vzduchový odpínač typu NALF pro vnitřní montáž Vzduchový odpínač typu NAL pro vnitřní montáž Vzduchový odpínač typu NALF pro vnitřní montáž 12, 17,5, 25 a 36 kv, 400A, 630A a 1250A pro vnitřní montáž Obsah NAL/NALF 12-17,5-25 1. Všeobecně... 3 2. Standardní

Více

ROZLUČTE SE SE ZIMOU! Připravte svůj vůz na jaro s našimi speciálními nabídkami

ROZLUČTE SE SE ZIMOU! Připravte svůj vůz na jaro s našimi speciálními nabídkami ROZLUČTE SE SE ZIMOU! Připravte svůj vůz na jaro s našimi speciálními nabídkami JARNÍ SERVISNÍ PROHLÍDKY KLIMATIZACE Objednejte se v období od 14. 3. do 31. 5. 2016 do našeho autorizovaného servisu a využijte

Více

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů TISKOVÁ ZPRÁVA www.masseyferguson.com Kontakt pro tisk: Paul Lay Manažer, marketingové komunikace a styk s veřejností Tel: +44 (0)2476 851209 Email: Paul.Lay@agcocorp.com Stahování obrázků z http://assets.agcocorp.com

Více

NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA A VIBRACÍ SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY

NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA A VIBRACÍ SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI A VIBRACÍ NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY www.hitachi-powertools.cz www.hitachi-koki.co.jp ŘADA E - Generátor pro profesionální použití,

Více

HONDA CB500X, modelový rok 2016

HONDA CB500X, modelový rok 2016 HONDA CB500X, modelový rok 2016 Datum vydání: Inovovaný model: Cestovní enduro CB500X o výkonu 35 kw, jež je určeno pro držitele řidičského oprávnění kategorie A2, získalo velkou porci stylu, vylepšenou

Více

SPOLEHLIVÉ NAKLADAČE NOVÁ GENERACE NAKLADAČŮ TECHNIKA PRO PROFESIONÁLY

SPOLEHLIVÉ NAKLADAČE NOVÁ GENERACE NAKLADAČŮ TECHNIKA PRO PROFESIONÁLY SPOLEHLIVÉ NAKLADAČE NOVÁ GENERACE NAKLADAČŮ TECHNIKA PRO PROFESIONÁLY Hlavní výhody nakladačů Hydrac Přesné paralelogramové vedení DOKONALÝ VÝHLED nyní vylepšený výhled na připojené nářadí, a to díky

Více

Pro začínající i náročné uživatele DVĚ PUMPY V SADĚ

Pro začínající i náročné uživatele DVĚ PUMPY V SADĚ Pro začínající i náročné uživatele DVĚ PUMPY V SADĚ Vážený zákazníku, inzulínová pumpa Accu-Chek Spirit se zdokonaluje společně s Vašimi zkušenostmi. Je určena pro začátečníky i zkušené uživatele. Umožní

Více

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru www.almig.cz PÍSTOVÉ KOMPRESORY Objem od 150 4.470 l/min Pístové do 400 baru IDEÁLNÍ ŘEŠENÍ TOPAS 1.5/50 S TOPAS 4 F T Typové označení např. RUBIN -O 7.5 500 F S D ID Model O = Bezmazný Hnací výkon [kw]

Více

Kotel na dřevní štěpku

Kotel na dřevní štěpku Kotel na dřevní štěpku 20 - Kvalita je náš úspěch... Firma HERZ Armaturen Ges.m.b.H., založena v roce 1896 disponuje víc jak 110 letou historií působení na trhu. HERZ Armaturen Ges.m.b.H. má v Rakousku

Více

Strojní zařízení, které je poprvé uvedeno do oběhu na evropský trh před. od 29.12.2009, musí odpovídat směrnici pro strojní zařízení 2006/42/ES.

Strojní zařízení, které je poprvé uvedeno do oběhu na evropský trh před. od 29.12.2009, musí odpovídat směrnici pro strojní zařízení 2006/42/ES. 1. Obecný výklad pojmů Kdy? Strojní zařízení, které je poprvé uvedeno do oběhu na evropský trh před 29.12.2009, musí odpovídat směrnici pro strojní zařízení 98/37/ES. (Není poskytnuta žádná výjimka, pokud

Více

FITNESS PLÁN SEAT SERVIS TECHNOLOGY TO ENJOY

FITNESS PLÁN SEAT SERVIS TECHNOLOGY TO ENJOY SEAT SERVIS TECHNOLOGY TO ENJOY POUKAZY Z FITNESS PLÁNU MOHOU UPLATNIT ZÁKAZNÍCI ZA NÁSLEDUJÍCÍCH PODMÍNEK: Zákazníkem je fyzická osoba nepodnikající. Případně dle posouzení a rozhodnutí participujího

Více

LAMELOVÁ ČERPADLA V3/63

LAMELOVÁ ČERPADLA V3/63 Q-HYDRAULIKA LAMELOVÁ ČERPADLA V3/63 velikost 63 do 10 MPa 63 dm 3 /min WK 102/21063 2004 Lamelová čerpadla typu PV slouží jako zdroj tlakového oleje v hydraulických systémech. VÝHODY snadné spuštění díky

Více

ČELNÍ NAKLADAČ MALÉ STROJE ZVLÁDNOU VELKOU PRÁCI!

ČELNÍ NAKLADAČ MALÉ STROJE ZVLÁDNOU VELKOU PRÁCI! ČELNÍ NAKLADAČ MALÉ STROJE ZVLÁDNOU VELKOU PRÁCI! PŘIDANÁ HODNOTA PRO MALÉ TRAKTORY Omezené prostory, malé plochy a úzké uličky. To je přesně to pravé pro kompaktní traktory. Protože důležitá je manévrovatelnost

Více

Střední kolové nakladače Provedení pro manipulaci s kovovým šrotem

Střední kolové nakladače Provedení pro manipulaci s kovovým šrotem Střední kolové nakladače Provedení pro manipulaci s kovovým šrotem 950K 962K 966K 972K 980K Typ motoru Cat C7.1 ACERT Cat C7.1 ACERT Cat C9.3 ACERT Cat C9.3 ACERT Cat C13 ACERT Čistý výkon ISO 9249 157

Více

FITNESS PLÁN FITNESS PLÁN. Porsche Česká Republika s. r. o. Radlická 740/113d 158 00 Praha 5 PS80512115 Změny vyhrazeny. SEAT SERVIS. seat.

FITNESS PLÁN FITNESS PLÁN. Porsche Česká Republika s. r. o. Radlická 740/113d 158 00 Praha 5 PS80512115 Změny vyhrazeny. SEAT SERVIS. seat. SEAT SERVIS Porsche Česká Republika s. r. o. Radlická 740/113d 158 00 Praha 5 PS80512115 Změny vyhrazeny. seat.cz POUKAZY Z U MOHOU UPLATNIT ZÁKAZNÍCI ZA NÁSLEDUJÍCÍCH PODMÍNEK: Zákazníkem je fyzická osoba

Více

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SP A, SP. Ponorná čerpadla, motory a příslušenství. 50 Hz

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SP A, SP. Ponorná čerpadla, motory a příslušenství. 50 Hz TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS Ponorná čerpadla, motory a příslušenství 5 Hz Obsah Ponorná čerpadla Obecné údaje strana Provozní rozsah 3 Použití 4 Typový klíč 4 Čerpaná média 4 Podmínky charakteristik 4 Provozní

Více

100C 140C 160C 180C. Výkon až do nejmenších detailů Řada nakladačů Quicke pro váš kompaktní traktor

100C 140C 160C 180C. Výkon až do nejmenších detailů Řada nakladačů Quicke pro váš kompaktní traktor C 4C 6C 8C Výkon až do nejmenších detailů Řada nakladačů Quicke pro váš kompaktní traktor CZ Konstrukční přednosti pro profesionální použití. Pouze od Quicke. Nejlepší konstrukce a vlastnosti nakladačů

Více

double all mountain fully 55 000 60 000 Kč DO ALP I NA ŠUMAVU

double all mountain fully 55 000 60 000 Kč DO ALP I NA ŠUMAVU double all mountain fully 55 000 60 000 Kč DO ALP I NA ŠUMAVU 70 > VELO 5/2010 Nový Nobby Nic Nekompromisní odpov na všechny výzvy. Zažité označení skupiny all mountain pro univerzální terénní kola v doslovném

Více

Řízení. Školení H-STEP 3 Školení H-STEP 2 Školení H-STEP 1

Řízení. Školení H-STEP 3 Školení H-STEP 2 Školení H-STEP 1 Řízení Školení H-STEP 3 Školení H-STEP 2 Školení H-STEP 1 Řízení H-STEP 1 Rejstřík Předmět Strana Řízení, obecně 3 Hydraulický posilovač řízení 5 Olejové čerpadlo, řídicí ventil tlaku a průtoku 7 Hydraulický

Více

PV 411 Ruční pumpa s více funkcemi

PV 411 Ruční pumpa s více funkcemi D PV 411 Ruční pumpa s více funkcemi.čtyři pumpy v jedné" Tlak až 60 bar pneumaticky a až 700 bar hydraulicky Generace podtlaku až do 95 % vakua Generace podtlaku při plnění hydraulických soustav Vynikající

Více

STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL

STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL Thessaloniky, 16.11. 1992 STOMATOLOGICKÝ STOLEK RIGEL 1. Technický popis (obr. 1) Na stomatologickém stolku se nachází všechny důležité nástroje, které používá

Více

Dotované kotle EKODESIGN

Dotované kotle EKODESIGN K O M B I N O V A N É K O T L E Dotované kotle EKODESIGN ATMOS KOMBI DŘEVO PELETY PŘEDNOSTI KOTLŮ ATMOS n možná kombinace jednotlivých druhů paliv střídání paliva dřevo + pelety, dřevo + topný olej, uhlí

Více

Nakladače Avant 2015. Technika Avant. Avant - multifunkce

Nakladače Avant 2015. Technika Avant. Avant - multifunkce Technika Avant Avant - multifunkce Multifunkce velký hydraulický výkon na přídavné hydraulice = možnost využití různých nářadí ať již aktivních nebo pasivních. Vysoký hydraulický výkon umožňuje bez problémové

Více

AXIÁLNÍ PÍSTOVÁ ČERPADLA OBECNÉ INFORMACE

AXIÁLNÍ PÍSTOVÁ ČERPADLA OBECNÉ INFORMACE AXIÁLNÍ PÍSTOVÁ ČERPADLA OBECNÉ INFORMACE POPIS Princip pístových čerpadel je samozřejmě založen na posuvném pohybu pístu ve válci, jejich zdvih je poháněn rotující hřídelí s externím pohonem. Dalším významným

Více

HD 728 B Cage. Přenosný vysokotlaký čistič bez ohřevu s benzínovým motorem pro často se měnící místa použití. Kompaktní rám Cage.

HD 728 B Cage. Přenosný vysokotlaký čistič bez ohřevu s benzínovým motorem pro často se měnící místa použití. Kompaktní rám Cage. Přenosný vysokotlaký čistič bez ohřevu s benzínovým motorem pro často se měnící místa použití. 1 Kompaktní rám Cage 3 Nejvyšší mobilita Vybaven spolehlivými motory Honda, popř. Yanmar pro použití bez externího

Více

katalog zahradní techniky Snapper / Murray 2016 MADE BY BRIGGS & STRATTON

katalog zahradní techniky Snapper / Murray 2016 MADE BY BRIGGS & STRATTON katalog zahradní techniky Snapper / Murray 2016 MADE BY BRIGGS & STRATTON Motory Briggs & Stratton špičkové motory nejlepší kvality. Vynikají spolehlivostí, životností, užitným komfortem, nízkou spotřebou

Více

Spolehlivý dříč v jakémkoli terénu.

Spolehlivý dříč v jakémkoli terénu. Spolehlivý dříč v jakémkoli terénu. Pokud Vaše práce vyžaduje dopravu těžkých nákladů v kombinaci s nepředvídatelným jízdním povrchem, pak model Grizzly 450 IRS představuje spolehlivého a ideálního pracovního

Více

dobrodružství Tam venku je celý velký svět. A Vy jej s motocyklem Honda Crosstourer můžete stylově a komfortně objevovat. Vzali jsme nejlepší prvky

dobrodružství Tam venku je celý velký svět. A Vy jej s motocyklem Honda Crosstourer můžete stylově a komfortně objevovat. Vzali jsme nejlepší prvky Automat na dobrodružství Tam venku je celý velký svět. A Vy jej s motocyklem Honda Crosstourer můžete stylově a komfortně objevovat. Vzali jsme nejlepší prvky silničního motocyklu, jako jsou výkon, ovladatelnost,

Více

Manuál - Průtokový spínač RV/RW

Manuál - Průtokový spínač RV/RW Manuál - Průtokový spínač RV/RW Dok. č.: 133, cz_man_rv/rw, 5/2015, rev. 1 Úvod Přes jednoduchou obsluhu a spolehlivou funkčnost přístroje je třeba, aby každá osoba, která bude montovat, nastavovat a používat

Více

Členění legendy. Hasáky

Členění legendy. Hasáky Hasáky RIDGID jsou světoznámé pro svou nepřekonatelnou pevnost a praktičnost. Originální hasák pro velké zatížení, který je níže vyobrazený, si za více než 80 let získal důvěru profesionálů, protože hned

Více

Nakladače Avant 2015. Technika Avant. Avant - multifunkce

Nakladače Avant 2015. Technika Avant. Avant - multifunkce Technika Avant Avant - multifunkce Multifunkce velký hydraulický výkon na přídavné hydraulice = možnost využití různých nářadí ať již aktivních nebo pasivních. Vysoký hydraulický výkon umožňuje bez problémové

Více

STIHL MS 261 Větší výkon. Větší komfort. ANDREAS STIHL AG & Co. KG PI_MS261_MS261C_01_2010_10_01

STIHL MS 261 Větší výkon. Větší komfort. ANDREAS STIHL AG & Co. KG PI_MS261_MS261C_01_2010_10_01 Větší výkon. Větší komfort. < 1 > Cílové skupiny uživatelů a oblasti použití Cílové skupiny uživatelů profesionální uživatelé lesní hospodářství zemědělství stavebnictví a zahradnictví Oblasti použití

Více

RUMBLEFISH HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // SINGLETRACK TRAIL RUMBLEFISH PRO // RUMBLEFISH ELITE // RUMBLEFISH. 22 www.bretton.

RUMBLEFISH HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // SINGLETRACK TRAIL RUMBLEFISH PRO // RUMBLEFISH ELITE // RUMBLEFISH. 22 www.bretton. RUMBLEFISH PRO // RUMBLEFISH ELITE // RUMBLEFISH RUMBLEFISH HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // SINGLETRACK TRAIL HORSKÁ KOLA // 29 CELOODPRUŽENÉ // SINGLETRACK TRAIL PROČ RUMBLEFISH? 29 celoodpružené kolo

Více

MAX nikdy nemá dost. TMAX / ABS www.yamaha-motor.cz

MAX nikdy nemá dost. TMAX / ABS www.yamaha-motor.cz MAX nikdy nemá dost Díváte se na dokonalý maxiskútr pro cestování na dlouhé vzdálenosti. Se svou přepracovanou přední kapotáží a novými světlomety LED a také novou obrácenou vidlicí je kultovní model TMAX

Více

Návod na obsluhu a údržbu. vibrační brusky typ HW 220. Obj. č. D 322 707. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.

Návod na obsluhu a údržbu. vibrační brusky typ HW 220. Obj. č. D 322 707. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint. Návod na obsluhu a údržbu vibrační brusky typ HW 220 Obj. č. D 322 707 Březen 2003 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve

Více

Ponorné tlakové čerpadlo P 5400/40. Návod k montáži a obsluze

Ponorné tlakové čerpadlo P 5400/40. Návod k montáži a obsluze Ponorné tlakové čerpadlo P 5400/40 Návod k montáži a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme za důvěru k našemu výrobku. Byl vyvinut a vyroben na základě nejnovějších poznatků v oboru. Než začnete zařízení

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktuální pro exempláře zakoupené po: 1. ledna 2014. OBSAH: 4. Kompletace 5. Přehled dílů

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktuální pro exempláře zakoupené po: 1. ledna 2014. OBSAH: 4. Kompletace 5. Přehled dílů Sada pro přesné malování se stříkací pistolí Model: A 532028 výkr. 1 NÁVOD K POUŽITÍ Přečíst návod 1. Určení sady 2. Technická data 3. Použití Aktuální pro exempláře zakoupené po: 1. ledna 2014 OBSAH:

Více

LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN. Shrnování v nových dimenzích.

LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN. Shrnování v nových dimenzích. LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN Shrnování v nových dimenzích. Vše se otáčí. 2 Obsah LINER 2600...18 6,20 m 6,80 m LINER 2700... 20 6,80 m 7,40 m LINER 2800... 22 7,40 m 8,20 m LINER 2900...

Více

SCHMIDT HydroPneumaticPress

SCHMIDT HydroPneumaticPress Maximální rozsah síly od 1 kn do 220 kn Produktová rodina SCHMIDT HydroPneumaticPress představuje modulární systém, který v rozsahu lisovací síly 1 220 kn optimálně splňuje požadavky v oblasti tváření,

Více

PCX. 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6

PCX. 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6 PCX 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6 Představení Vývojový koncept Skútry s malým zdvihovým objemem jsou v Evropě stále populárnější. Rostoucí ceny paliv a zvyšující se ohledy na životní prostředí stále

Více

Prvotřídní nabídka pro prvotřídní sekání

Prvotřídní nabídka pro prvotřídní sekání Prvotřídní nabídka pro prvotřídní sekání Všechny naše sekačky na trávu jsou maximálně efektivní a ergonomické. Ať už si vyberete model bez pojezdu nebo s pojezdem, můžete očekávat sekačku, která bude robustní,

Více

Estetika a funkčnost pro kuchyň kuchyňské armatury od firmy BLANCO.

Estetika a funkčnost pro kuchyň kuchyňské armatury od firmy BLANCO. Estetika a funkčnost pro kuchyň kuchyňské armatury od firmy BLANCO. BLANCOVITIS SILGRANIT BLANCOORIONS BLANCONAVA BLANCOARUM BLANCOWEGA SILGRANIT BLANCOWEGA BLANCOVITISS 35 Funkčnost až do detailu Zaručený

Více

pístové dávkovací čerpadlo FEDOS E / DX Dávkovací čerpadlo FEDOS E / DX

pístové dávkovací čerpadlo FEDOS E / DX Dávkovací čerpadlo FEDOS E / DX Všeobecně Pístová dávkovací čerpadla série FEDOS E / DX v sobě kombinují dlouhodobě osvědčené vlastnosti čerpadel řady FEDOS s nejnovějšími požadavky v oblasti dávkovací techniky. Výhody pístových dávkovacích

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

DUAL RATE CONTROL VALVE (DRCV)

DUAL RATE CONTROL VALVE (DRCV) TECHNOLOGIE CELOODPRUŽENÝCH KOL ❶ ❷ DUAL RATE CONTROL VALVE (DRCV) Vzduchový tlumič s dvoustupňovým systémem vyvinutý ve spolupráci s firmou FOX. První stupeň je stále aktivní a druhý se plynule využije

Více

Hlavní cíle firmy JC-Metal s.r.o. 1. Zaručený standard kvality. Pečlivou a svědomitou prací na všech úrovních dodržujeme trvale vysokou kvalitu.

Hlavní cíle firmy JC-Metal s.r.o. 1. Zaručený standard kvality. Pečlivou a svědomitou prací na všech úrovních dodržujeme trvale vysokou kvalitu. RYCHLOUPÍNKY RY-UP Editoriál Vážené dámy a pánové, Vážení zákazníci, Jsem hrdý, že Vám můžeme opět představit náš nový katalog. Inovace, které tentokrát obsahuje, však neuvidíte na první pohled. Skrývají

Více

20C/25C/3036E Kompaktní traktory

20C/25C/3036E Kompaktní traktory 20C/25C/3036E Kompaktní traktory Když si kupujete John Deere, kupujete si kvalitu, servis a podporu. Ačkoliv naše stroje vzbuzují obdiv, mnoho zákazníků považuje za náš nejlepší produkt naší celosvětovou

Více

Nejen rychlý, ale i perfektní střih

Nejen rychlý, ale i perfektní střih 12 Sekačky s čelním žacím ústrojím Nejen rychlý, ale i perfektní střih Profesionální rotační žací stroje John Deere nabízejí vynikající kombinaci rychlosti a kvality střihu. Díky vysokokapacitním žacím

Více

SNĚHOVÉ FRÉZY 32 990, 24 990, VÝHODY

SNĚHOVÉ FRÉZY 32 990, 24 990, VÝHODY ŘADA 500 Luxusní sněhové frézy Cub Cadet od společnosti MTD mají již ve standardní výbavě páčkový posilovač řízení POWER STEERING, který výrazně napomáhá řízení, obracení a manévrování, tlačítkový elektrostartér

Více

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu NOVINKA Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu K VA L I TA A S P O L E H L I V O S T Výroba a montáž generátorů na dřevoplyn Souprava generátoru DOKOGEN r. 1938 Kompresory ATMOS r. 1945 T R A D I

Více

Chicago Pneumatic Stavební nářadí

Chicago Pneumatic Stavební nářadí Chicago Pneumatic Stavební nářadí Vrtačky, rotační kladiva, hloubící vrtačky Stvořeny pro výdrž Vrtačky, rotační kladiva Nejdůležitější vlastnosti Kompaktní a lehké vrtačky řady CP jsou nářadí, která jsou

Více

Zařízení pro stříkání nátěrových hmot o maximálním výkonu a minimálních nákladech

Zařízení pro stříkání nátěrových hmot o maximálním výkonu a minimálních nákladech Zařízení pro stříkání nátěrových hmot o maximálním výkonu a minimálních nákladech PHOENIX PHOENIX vysoce výkonné, víceúčelové zařízení pro nanášení nátěrových hmot na dřevo, kovy a pro jiné povrchové úpravy

Více

úprava vzduchu AIR CENTER kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor

úprava vzduchu AIR CENTER kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor AIR CENTER Máme dostatek vzduchu pro každého. autorizovaný distributor kompresory nářadí úprava vzduchu rozvody ÚPRAVNÉ JEDNOTKY PUMA Úpravné jednotky PUMA určeno pro použití v řemeslných dílnách a menších

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registračníčíslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Duel přes čáru. DOUBLE ALL MOUNTAIN, 50 000 Kč

Duel přes čáru. DOUBLE ALL MOUNTAIN, 50 000 Kč X Duel přes čáru Rok 1993 namaloval čáru, hranici mezi Českem a Slovenskem, nikdy však nerozdělil touhu bikerů z obou zemí po dobrých kolech. Značky CTM a Rock Machine sídlí vlastně jen na opačné straně

Více

HD 10/25-4 SX Plus. Pro větší bezpečnost. Osvědčená kvalita Kärcher

HD 10/25-4 SX Plus. Pro větší bezpečnost. Osvědčená kvalita Kärcher Vysokotlaký čisticí stroj bez ohřevu třídy Super s vynikajícím výkonem a novým vybavením ve vertikální konstrukci. Rozšířený akční rádius díky vestavěnému hadicovému bubnu s 20m VT hadicí. 1 Osvědčená

Více

Teplo pro váš domov od roku 1888

Teplo pro váš domov od roku 1888 PRODUKTOVÝ KATALOG Teplo pro váš domov od roku 1888 katalog produktů společnosti viadrus KATALOG PRODUKTŮ PROFIL, MEZNÍKY SPOLEČNOSTI Profil společnosti VIADRUS je tradičním ryze českým výrobcem produktů

Více

HD 5/15 *EU. Mobilita. Uložení příslušenství

HD 5/15 *EU. Mobilita. Uložení příslušenství Dobře ovladatelný, mobilní, všestranný: vysokotlaký čistič HD 5/15 C Plus bez ohřevu k vertikálnímu i horizontálnímu provozu. S úschovou příslušenství, mosaznou válcovou hlavou a automatickou redukcí tlaku.

Více

Naše odpověď na Vaše různorodé požadavky 1350 CX 1370 CX 1770 CX

Naše odpověď na Vaše různorodé požadavky 1350 CX 1370 CX 1770 CX Naše odpověď na Vaše různorodé požadavky 1350 CX 1370 CX 1770 CX Malé a všestranné v denním nasazení Naše odpověď na Vaše různorodé požadavky S nakladači řady 13/17 Vám firma Weidemann nabízí skutečně

Více

Systémy GVP pro mazání dopravníkových řetězů

Systémy GVP pro mazání dopravníkových řetězů 1-4101-CS Systémy GVP pro mazání dopravníkových řetězů Systém GVP je určen pro mazání kladek dopravníkových řetězů. Proces domazávání je plně automatický a plastické mazivo je během něho pod tlakem vstřikováno

Více

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Pro vlastní bezpečnost si před zprovozněním vysokozdvižného vozíku přečtěte tento návod k obsluze! Je velmi důležité, abyste

Více

Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D

Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D Nová dimenze pro perfektní design: Quadro 4D Nejnovější trend designu nábytku charakterizují přímé linie s ostrými siluetami. Akcent je kladen

Více

Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek

Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek C 30 PREMIUM, C 40 PREMIUM, C 40 premium LCD 2 OBSAH OBECNÉ POKYNY...4 1 INSTALACE...5 1.1 Umístění centrální jednotky... 5 2 ÚDRŽBA... 5 2.1

Více

Soustřeďte se na design

Soustřeďte se na design Soustřeďte se na design Předstěnové instalační systémy 2010 Předstěnové instalační systémy Čistota prostoru, elegance, harmonie, smysl pro detail, dokonalost. Už ve chvíli, kdy se koupelna vyčlenila z

Více

Buďte nároční. XJ6 / ABS www.yamaha-motor.cz

Buďte nároční. XJ6 / ABS www.yamaha-motor.cz Buďte nároční Tento motocykl udává směr ve střední třídě. Díky nové kapotáži a vylepšeným funkcím pro rok 2013 je model XJ6 jedním z našich nejoblíbenějších motocyklů, protože kombinuje vynikající všestranný

Více