CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.spreje.cz CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá"

Transkript

1 CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá

2 CONTACT kyanoakrylátové lepidlo Superrychlé, hospodárné, trvanlivé a s mnohostranným využitím. Contact kyanoakrylátová lepidla jsou jednosložková, bez rozpouštědel a tuhnoucí za studena. Polymerizují účinkem vzdušné vlhkosti a pod tlakem, kdy se vytvrzují. V sekundách spojují téměř všechny materiály spolu navzájem a mezi sebou jako: kov umělá hmota sklo keramika dřevo kůže přírodní a syntetický kaučuk Teplotní odolnost : -20 C až +80 C (krátkodobě -30 C až +100 C) Contact VA 8312 PS nízká viskozita velmi rychle se vytvrzuje vhodné pro lepení gumových materiálů, jak plné pryže nebo mechové pryže zvlášť je vhodný pro lepení APTK, EPDM - elastomery ve spojení s Contact primerem, také pro lepení polyethylenu(pe) a poplypropylenu(pp) je ideální lepidlo pro spojení s Contact plnidlem, k rychlému lepení a vyplňování drážek, trhlin, děr a nerovností Objednací číslo: g g Contact VA 100 PS střední viskozita univerzální typ vhodný pro lepení kovů, umělých hmot,gumy,keramiky,kůže, navzájem a mezi sebou Objednací číslo: g g

3 Contact Gel pasta ( vysoce thixotropní ) pomalu se vytrzuje pro větší plochy a tolerance lepení je možné i na kolmých plochách po sesazení dílů je možná korektura lepených dílů Teplotní odolnost : -20 C až +80 C (krátkodobě -30 C až +100 C) Objednací číslo: CA Plnič - 30g Použití: Plnidlo na rychlé lepení a vyplňování drážek, trhlin, děr a nerovností ve spojení s lepidlem VA CA Plnič se nanáší po vrstvách lepidlo - plnidlo - lepidlo. Po vytvrdnutí je možné další opracování broušení a lakování. Objednací číslo: g Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

4 CA Primer pro polyolefiny Mnoho umělých hmot nelze lepit bez předešlého ošetření. Díky předpřípravě této umělé hmoty s Primerem nastává dosažená změna povrchové struktury. To umožňuje, že nastává spojení u jinak těžko lepitelných umělých hmot polyethylen (PE) polypropylen (PP) také moderní termoplastické elastomery (TPE), Teflon (PTFE) a podobné umělé hmoty, rovněž i silikon, lze předúpravou s CA primerem CA Aktivátor Použití: CA primer se nanese štětcem na obě plochy, nechá se krátce odvětrat (účinek začne asi 2 minuty po nanesení a působí cca. 24 hodin) nanese se lepidlo a díly se spojí dohromady. Tímto vyplývají následující výhody: větší výběr u použitelných umělých hmot vyšší pevnost u jinak těžko slepitelných umělých hmot úspora nákladů, odpadá jiná mechanická předůprava Objednací číslo: CA Aktivátor urychluje vytvrzování Contact vteřinových lepidel. Při použití na savý podklad (dřevo, pěnová hmota atd.) a na všechny chemicky ošetřené povrchy(např. galvanicky pozinkovaný kov atd) je účinnost aktivátoru cca 1 minuta. U nesavých podkladů působí aktivátor až 12 hodin. Vhodné použití: vysoce viskózní Contact typy velké silné vrstvy sací a pórovitý povrch nepříznivé okolní podmínky (nízká teplota, příliš malá vlhkost vzduchu < 30%) Objednací číslo: ml ml Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

5 Contact VA 8406 VA je určen k lepení různých druhů umělých hmot a elastomerů. Můžeme použít na lepení umělých hmot a elastické polymery jako pěnová guma a také vysoce porézní elastomery. Tento speciální typ se hodí přednostně k spojování dílů z EPDM, při nichž je žádoucí rychlé fixování. Na rozdíl od standartních typů není rychlost vytvrzení příliš závislá na povrchu, ale na vlhkosti vzduchu. Zpracování a příprava dílů k lepení je stejná jako u ostatních typů Contact kyanoakrylátových lepidel. Technická data: Základ: ethylester Charakteristika: bezbarvá, čirá tekutina Viskozita při 20 C mpa s Specifická váha: 1,05 Teplotní odolnost: -50 C až +80 C Index lomu: 1,49 n D20 (podobné sklu) Bod vzplanutí: 87 C Specifický vnitřní odpor: < / cm Elektrická pevnost průrazu: 13 kv / mm Nevodivá konstanta 1 Mhz: 5 Počáteční přilnavost: na hliníku na oceli na pozink. plochách na test. gumě na tvrzeném PVC, ABS 2-10 sekund 5-20 sekund sekund < 5 sekund 2-10 sekund Skladování Contact VA 8406 vydrží při konstantní pokojové teplotě ( +18 C až +25 C ) a v suchu nejméně 6 měsíců, přičemž se při teplotách kolem +5 C dá prodloužit skladovatelnost až na 9 měsíců. To platí pro uzavřené originální balení a zboží nesmí být vystaveno slunečnímu záření. Objednací číslo: VA g VA g Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

6 Contact VA 1401 Contact VA 1401 je určen k lepení různých druhů materiálů. Můžeme použít na savé a porézní povrchy jako tkaniny, papír, kůže, korek, dřevo, lepenku a karton, ale i na pěnovou gumu a velmi porézní elastomery se stejným účinkem jako na čistých kovových plochách. Na rozdíl od standartních typů není rychlost vytvrzení příliš závislá na povrchu, ale na vlhkosti vzduchu. Zpracování a příprava dílů k lepení je stejná jako u ostatních typů Contact kyanoakrylátových lepidel. Technická data: Základ: ethylester Charakteristika: bezbarvá, čirá tekutina Viskozita při 20 C: mpa s Specifická váha: 1,06 Teplotní odolnost: -50 C až +80 C Index lomu: 1,49 n D20 ( podobné sklu ) Bod vzplanutí: 87 C Specifický vnitřní odpor: < / cm Elektrická pevnost průrazu: 13 kv/mm Nevodivá konstanta 1 Mhz: 5 Počáteční přilnavost: na hliníku 2-10 sekund na oceli 5-20 sekund na pozink.plochách sekund na test.gumě < 5 sekund na tvrzeném PVC, ABS 2-10 sekund Skladování Contact VA 1401 vydrží při konstantní pokojové teplotě ( +18 C až +25 C ) a v suchu nejméně 6 měsíců, přičemž se při teplotách kolem +5 C dá prodloužit skladovatelnost až na 9 měsíců. To platí pro uzavřené originální balení a zboží nesmí být vystaveno slunečnímu záření. Objednací číslo: VA g VA g Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

7 Contact kyanoakrylátová lepidla VA 30 černé/250 černé Contact typy VA 30 černé a VA 250 černé, po vytvrzení nabízejí zbytkovou pružnost s vysokou pevností ve střihu a rázovou pevností. Možnosti lepení: různé gumové materiály (např. pevné i mechové pryže) plasty, další flexibilní materiály vzájemně i mezi sebou. Technická data: Contact v kapalném stavu VA 30 černé VA 250 černé Typ esteru Ethyl ester Barva erná Viskozita dle Brookfield při +25ºC 300 mpa.s mpa.s Hustota při +20ºC 1,06 g/cm 3 Přemostění spáry max. do 0,20 mm 0,20 mm Bod vzplanutí dle Abel-Pensky DIN v ºC 85ºC 87ºC Počáteční přilnavost Hliník 49 sekund sekund na materiálu: Nora test gumy 7 sekund sekund Tvrzené PVC 6 sekund sekund Contact ve vytvrzeném stavu Ocel-opískovaná Hliník-opískovaný Pevnost v tahu dle Tvrzené PVC DIN N/mm 2 ABS PC NBR >8 (prasknutí mat.) >8 (prasknutí mat.) Teplotní odolnost Od -50ºC do +135ºC Přechodná teplota skla ASTM E ºC Objednací číslo balení: PS 12g PS 30g PS 60g Skladování: Typy VA30 a VA250 skladovat při konstantní pokojové teplotě (cca +20ºC) a v suchu (50% rel. vzdušné vlhkosti) minimálně 9 měsíců, při teplotě +5ºC lze skladovatelnost prodloužit na 12 měsíců. Podmínkou je skladování v originálním uzavřeném balení, které není vystaveno přímému slunečnímu záření.

8 CONTACT KYANOAKRYLÁTOVÁ LEPIDLA VA VA 1408 Dva druhy vyvinutých Kyanoakrylátových lepidel, které užitečně doplňují Program vteřinových lepidel a jejichž nejnápadnějšími znaky jsou: málo zvětralé téměř bez zápachu Oproti standartním typům mají následující výhody: čistý a opticky lepší spoj vysoká pevnost téměř bez zápachu při použití a tudíž příjemnější uživatelům při sériové výrobě méně náchylné vůči vlhku Technická data: Produkt Vlastnosti VA 1403 VA 1408 VA 1460 Báze Alkoxyethyl Alkoxyethyl Alkoxyethyl Barva bezbarvý bezbarvý bezbarvý Viskozita při +20 C (mpa*s) Brookfield Specifická váha g/cm 3 1,10 1,06 1,02 Teplotní odolnost -50 C do +80 C Měknutí vrstvy +150 C Index lomu nd 20 1,49 (jako sklo) spec. Vnitřní izolační odpor, DIN 53482* (Ohm mm) > Dielektrická konstanta při 1 MHz DIN 53483* 3 Elektr. průrazná pevnost DIN 53481* (KV/mm) 25 * vzor dle normy DIN-Normy, přiměřené lepenému spoji Pro další podrobné informace ohledně zpracování, fyz. vlastností, ochrany při práci a skladování, stejně tak i o dodávaném množství si vyžádejte zaslání prospektů WEICON Contact lepidel, případně na níže uvedeném telefonním čísle. Objednací čísla: VA 1403 PS 30g VA 1408 PS 30g VA 1460 PS 30g Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

9 Objednací číslo: Rychlolepící set VA300/CA aktivátor Rychlolepící sada Praktická rychlolepící sada pro profesionální a rychlé lepení a spojování všech druhů dřeva jako např. MDF (středně tvrdé vláknité desky) HDF (vysoce tvrdé vláknité desky) balsového dřeva dřevotřísky tvrdého (masivního) dřeva překližky atd. Také vhodné pro porézní a absorbční kovové, gumové a umělohmotné povrchy. Jednoduchá manipulace: lepený povrch nejprve očistit a odmastit aplikovat lepidlo na jednu plochu lepeného předmětu na druhou plochu důkladně nanést Aktivátor sprej obě části lehce přitlačit cca 10 sekund, případné zbytky, které uniknou z lepené spáry, může nanesením Aktivátoru spreje vytvrdit konečné vytvrzení během sekund dle druhu materiálu a velikosti lepené plochy. Další pokyny pro zpracování a bezpečnost jsou uvedeny na návodech jednotlivých komponentů. Podrobné technické informace jsou obsaženy v brožuře Contact lepidla. Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

10 CONTACT Kyanoakrylátové lepící látky jsou bez ředidel, za studena tvrdnoucí jednosložková lepidla, která jsou chráněna speciálním stabilizátorem před předčasnou polymerizací. Avšak při kontaktu s anionickým spouštěčem polymerizují kyanoakryláty velmi rychle. WEICON Contact se hodí k rychlému spojení téměř všech materiálů (vedle sebe nebo nad sebou), jako jsou: kovové látky porcelán a keramika tvrdý papír kůže dřevo přírodní a syntetický kaučuk plastické hmoty. Contact je superrychlé lepidlo spojuje v sekundách lepené díly se mohou ihned dále opracovat, často již po několika minutách je dosaženo hodnoty, která se blíží konečnému vytvrdnutí, lepidlo tvrdne pod lehkým tlakem, bez pomocného zařízení, bez vyšší teploty, bez aktivátoru. Contact je trvanlivý Lepidla jsou pevná na střih, odolná teplotě asi do +80 C, proti většině chemikáliím. Často se ukáže vytvrdnuté spojení pevnější než lepený materiál. Pro rozličná použití je široká škála typů. Ty se rozlišují fyzicky, např. rozličnou viskozitou. V chemické oblasti mají typy na bázi methyl-, ethyl, a isoproppylesteru zcela speciální vlastnosti, které usnadňují správnou volbu pro určitou látku Ethyl ester - VA typy např. Contact Gel: mají větší molekuly bodové zakotvení leží trochu dále od sebe a elastičnost lepených mezer je větší Toto lepidlo se používá u plastických hmot a gumy. Methyl ester - VM typy: má menší molekuly podle toho také četná bodová zakotvení a tím vysokou pevnost. Používají se hlavně při lepení kovů. Alkoxy ethyl VA 1460: větší molekuly je vhodné pro lepení rozličných materiálů je málo vykvétající spoje jsou více poddajné Pevnost lepu a rychlost lepení je ve srovnání s předchozími lepidly menší. Přednosti jsou mnohostranné: velmi vysoká pevnost opticky čisté spoje šetří čas i náklady je možné další okamžité zpracování nedochází k napětím materiálů, jako např. při sváření odpadá dodatečné zpevňování jiným prostředkem pro jednoduché a rychlé konstrukce v normálních případech nejsou potřebné zvýšené teploty nebo aktivátory

11 Typy VA 20 Toto řídce tekoucí a rychle plynoucí lepidlo na bázi ethyl esteru je vhodné pro lepení obyčejných gumových materiálů s plastickými hmotami a plastických hmot s kovy. VA 8312 Nízkoviskozní, rychle tvrdnoucí kyanoakrylátové lepidlo na bázi kyanoakrylátové ethyl esterové kyseliny je vhodné pro lepení vybraných materiálů, jako plné nebo mechové pryže, zvláště je vhodné pro lepení APTK, EPDM elastomery. VA 100 Má větší viskozitu a trochu delší čas tvrdnutí. Toto lepidlo je vhodné pro lepení kovů s plastickými hmotami a gumou. VA 300 Rychle tekoucí kyanoakrylátové lepidlo na bázi ethyl esteru je pro lepení savých a porézních látek, např. dřeva, korku, kůže, keramiky. VA 1500 Vysokoviskozní kyanoakrylátové lepidlo na bázi ethylesteru lepí látky s relativně velkou tolerancí, savé materiály a kolmé plochy. VA 2500 HT vysoká viskozita pomalejší čas tvrdnutí odolné vysokým teplotám do +135 C vysoká rázová houževnatost pro slepování různých gumových materiálů a plastických hmot i pro spojení kovu s plastickými hmotami VA 250 černý vysoká viskozita pomalejší tvrdnutí černé, gumou plněné lepidlo, ideální pro slepení gumových materiálů, (např. celopryžových nebo mechových pryží) a plastických hmot, jako spojení kov/plastická hmota odolné vysokým teplotám do +135 C vysoká odolnost proti loupání a vysoká rázová houževnatost Contact Gel thixotropní (pasta) pomalé tvrdnutí pro větší plochy a tolerance lepení je možné i na kolmé ploše po sesazení dílů je možná korektura lepených dílů ideální lepidlo pro hobby a stavbu modelů VA 1460 nízká viskozita vhodné pro lepení rozličných materiálů je málo vykvétající pevnost lepu a rychlost lepení je ve srovnání s předchozími lepidly menší VM 20 nízká viskozita na bázi methylesteru používá se tam, kde je třeba rychlejší průběh lepení lepí kovy všech druhů, hlavně na dopravních pásech pro lepení komplikovaných přesně pasujících dílů. VM 120 větší viskozita nepatrně delší rychlost tvrdnutí pro všechny druhy kovu VM 2000 vysokoviskozní lepidlo pomalé vytvrzování pro kov-kov, také na svislém povrchu spojí mezery do max. 0,2 mm také vhodný pro drsný a pórovitý povrch Contact plnivo k rychlému slepování a vyplňování drážek, trhlin, děr a nerovností ve spojení s lepidlem WEICON VA 8312 nanáší se po vrstvách: lepidlo - plnivo - lepidlo po vytvrdnutí je možné další opracování broušením a přelakováním

12 Pevnost ve střihu (DIN 52283) 100% 80% 60% 40% 20% 0% Phenoplast Contact Primer pro polyolefiny Aminoplast Zesílené sklo Polyesterová pryskyřice S CA Primerem Polyethylen Mnoho umělých hmot nelze lepit bez předešlého ošetření. Díky předpřípravě této umělé hmoty s Primerem nastává dosažená změna povrchové struktury. To umožňuje, že nastává spojení u jinak těžko lepitelné umělé hmoty např. Polyethylen (PE) a Polypropylen (PP) ze skupiny polyolefinů. Také moderní termoplastické elastomery (TPE), Teflon (PTFE) a podobné umělé hmoty, rovněž i silikon, lze předúpravou s CA primerem zalepit. Tímto vyplývají následující výhody: větší výběr u použitelných umělých hmot vyšší pevnost u jinak těžko slepitelných umělých hmot úspora nákladů, odpadá jiná mechanická předúprava CA primer se nanese štětcem na obě plochy, nechá se krátce odvětrat (účinek začne asi 2 minuty po nanesení a působí cca.24 hodin), nanese se lepidlo a díly se spojí dohromady. S CA Primerem Polypropylen Zkušební vzorek DIN 53281: 100 x 25 x 1,5 mm Předúprava: očistit s čističem S Lepidlo: Contact VA 8406 Lepení: normální klima DIN ºC a 50% relativní vlhkost vzduchu Překrytí: 12 mm Zkušební rychlost: 10 mm/min. S CA Primerem PTFE S CA Primerem Polyacetal Polyamid Polycarbonat Tvrdé-PVC Polystyrol Polymethacrylat ABS CONTACT AKTIVÁTOR Aktivátor urychluje vytvrzování Contact vteřinových lepidel. Při použití na savý podklad (dřevo, pěnová hmota atd.) a všechny chemicky ošetřené povrchy (galvanicky pozinkovaný kov atd)., je účinnost aktivátoru cca 1 minuta. U nesavých podkladů působí aktivátor až 12 hodin. Celluloseacetat Vhodné použití: vysoce viskózní Contact typy velké silné vrstvy sací a pórovitý povrch nepříznivé okolní podmínky (nízká teplota, příliš malá vlhkost vzduchu < 30%)

13 TECHNICKÁ DATA Vlastnosti Produkt VA 20 VA 8312 VA 8406 VA 100 Contact v kapalném stavu VA 1401 VA 300 VA 1500 Typ esteru Ethyl Alkoxy Metyl Jakost Bezbarvá, průzračná kapalina, VA 2500 HT neprůhledná, VA 250 černá Vlastnosti Zvlášť vhodné pro gumu a umělou hmotu Pastóz. Zvlášť vhodné Zvlášť vhodné pro kovové pro gumu a Málo vykvétající sloučeniny umělou hmotu Viskozita při +20ºC (m.pas) < Brookfield Přemostění mezer v mm max.** 0,10 0,10 0,10 0,15 0,15 0,15 0,20 0,20 0,20 0,20 0,10 0,15 0,20 0,10 0,15 0,20 Spec. hmotnost při +20ºC (g/cm 3 ) 1,04 1,05 1,05 1,06 1,06 1,07 1,08 1,08 1,06 1,06 1,06 1,02 1,10 1,10 1,10 1,12 Teplota vzplanutí podle Abel-Pensky 87 DIN v ºC Hliník 1) Nora 2) Test gumy < < Počátek* tvrdnutí v sekundách na: Konečná pevnost v hod. Průměrná pevnost ve střihu v N/mm 2 podle DIN GEL Tvrdé-PVC 3) VA 20 VA 8312 VA VA 2500 HT Contact ve vytvrzeném stavu VA 100 VA 1401 Opískovaná ocel Opískovaný hliník Tvrdé PVC ABS PC NBR > 8 ( Lepení přesahující pevnost podkladu) Teplotní odolnost Všechny typy od -50ºC do cca. +80ºC (krátkodobě do +100ºC) VA 2500 HT a VA 250 Black od -50ºC do +135ºC Teplota měknutí v ºC Index lomu nd 20 1,49 (podobné sklu) pro typy VA 2500 HT a VA 250 Black nepoužitelné Lineární koeficient teplotní roztažnosti 80x10-6 ISO (K -1 ) Specifický průběžný odpor, DIN 53482* >10 15 (Ω mm) Permitivita εr při 1MHZ DIN 53483* 5,4 Elektric. probíjecí odolnost, DIN 53481* (KV/mm) Tepelná vodivost ISO (W/m.K) 0,1 Ředitelnost Dimethylformamid, Dimethylsulfoxid, Acetonitril, Alkalické Možnost rozpuštění při delším ponoření do octového esteru, acetonu a methylenchloridu. * Zjištěno při normálním klimatu DIN ºC a 50% relativní vlhkosti. 1) Hliník, Typ AL Cu Mg 2, neupravený ** Tyto údaje jsou závislé na způsobu a vlastnostech materiálu. 2) Nora test gumy, broušená *** Na základě DIN Normy, naměřeno na lepeném spoji. 3) Tvrdé PVC Trovidur EN, neupravený VA 300 VA 1500 GEL VA 250 Black VA 2500 HT VA 1408 VA 250 Black VA 1460 VA 1408 VA 1403 VA 1460 VM 20 VA 1403 VM 20 VM 120 VM 120 VM 2000 VM 2000

14 Typy a jejich využití VA 20 VA 8312 VA 8406 VA 100 VA 1401 VA 300 VA 1500 GEL VA 2500 HT VA 250 Black Kov Plastická hmota* Guma EPDM- Elastomery Dřevo Balsa-Dřevo Sklo/Keramika Kůže Vhodné (+) Přednostně vhodné (++) V rámci představených typových doporučení je možné také slepení různých kombinací materiálů, např. kov/guma a kov/plastiková hmota. viz. Tabulka (Pevnost ve střihu DIN 52283) Lepení a tvrdnutí Před lepením je třeba plochy očistit WEICON čističem S. Kyanoakrylátová lepidla by měla být nanášena lahví s kapátkem nebo speciálním dózovacím přístrojem. Pro velkoplošné lepení není toto lepení vhodné, protože rychlým tvrdnutím vzniká vnitřní pnutí, které může vést k zlomení materiálu. Při takovém lepení se v praxi osvědčilo bodové lepení jako při bodovém svařování. Vydatnost kyanoakrylátového lepidla je velmi vysoká. Jedna střední kapka stačí pro 3-5cm 2. Síla nánosu nemá přesáhnout 0,2 mm, při silnějším nánosu není zaručen průběh lepení. Čím silnější je nános, tím nestálejší je polymerizace. Kyanoakryláty plně tvrdnou na stykových plochách skrz absorbování vlhkosti jen při tenké vrstvě. Lepení příznivě ovlivňuje, když se díly před lepením uskladní při relativní vlhkosti vzduchu od 40do 70%, ale pod 30% by vlhkost vzduchu klesnout neměla. Nad 90% může být pevnost o 10-15% menší. Zásaditě reagující plochy (ph-faktor > 7) - urychlují polymerizaci kyanoakrylátu, kysele reagující plochy (ph-faktor < 7) zpomalují polymerizaci a v extrémním případě jí mohou i zabránit. Skladování VA 1408 VA 1460 VA 1403 VM 20 VM 120 VM 2000 Contact-kyanoakrylátové lepidlo se skladuje v místě kde je chlad, sucho a tma. Skladovatelnost je alespoň 9 měsíců jestliže teplota v místnosti má (18-25 C). Při uložení okolo +5 C vydrží 12 měsíců. Při podchlazení do -20 C může látka ztuhnout. Před použitím zahřát na pokojovou teplotu. Chránit před teplem, vlhkostí a slunečním světlem. Z těchto důvodů skladovat balení pokud možno v chladu, suchu a temnu. Všechny pokyny a rady vyplynuly z našich zkušeností a zkušebních prací. Přesto jsou nezávazné, protože nemůžeme zodpovídat za nedodržení pracovních postupů, podmínek, místa a kvality použitých látek. To platí i pro eventuální právní ochranu třetí osoby, která nemůže být přítomna při používání a výrobě výrobků. Fyziologické vlastnosti, ochrana při práci Kyanoakrylátová lepidla jsou v podstatě neškodná. Kyanoakrylátová kyselina butyesteru se používá např. v lékařství k lepení tkání a vnitřních orgánů. Páry Contactu mohou způsobit podráždění sliznice a očí. Při denním používání by se mělo dostatečně větrat. Veškeré informace a data v tomto prospektu neposkytují záruku o vlastnostech a nevzniká z nich žádný právní nárok. Vychází z výsledků laboratorních výzkumů a zkušeností z praxe. Jsou nezávazné a při nedodržování správných pracovních postupů neneseme žádnou zodpovědnost za vzniklé následky. Doporučujeme proto předem vyzkoušet vlastními pokusy. Za nesprávné použití než je uvedeno v návodu nese uživatel vlastní zodpovědnost.

15 CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá

Contact Kyanoakrylátová lepidla. New. super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá. Pen-System

Contact Kyanoakrylátová lepidla. New. super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá. Pen-System New Pen-System R Contact Kyanoakrylátová lepidla super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá 1 Contact WEICON Contact kyanoakrylátová lepidla jsou za studena vytvrzující jednokomponentní lepidla bez

Více

Epoxidové-lepidla. Rychlé Spolehlivé Úsporné. www.spreje.cz

Epoxidové-lepidla. Rychlé Spolehlivé Úsporné. www.spreje.cz Epoxidové-lepidla Rychlé Spolehlivé Úsporné www.spreje.cz Epoxidové minutové lepidlo Epoxidové minutové lepidlo je rychle tvrdnoucí 2 složkové lepidlo s extrémně silnou lepicí silou, takže se používá hlavně

Více

A09-1 - Lepidla obecně

A09-1 - Lepidla obecně A09-1 - Lepidla obecně EASY-MIX 5000 N 50ml obj. číslo: 9450506 Specifická vastnost tekutá, boba zpracovatelnosti při 10ml a +20 C. (v minutách) 20 barva téměř bezbarvá, čirá. Systém míchání a dávkování

Více

Elastická lepidla a těsnicí materiály

Elastická lepidla a těsnicí materiály Elastická lepidla a těsnicí materiály Katalog WEICON 161 Lepidla a těsnicí hmoty Technické spreje Elastická lepidla a těsnicí materiály Elastická lepidla a těsnicí materiály se dnes používají v mnoha oblastech

Více

I n d u s t r y. Tabulka příprav povrchů. pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy

I n d u s t r y. Tabulka příprav povrchů. pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy I n d u s t r y Tabulka příprav povrchů pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy Aktivatory a primery - přípravky zlepšující adhezi k podkladu - průvodce k výběru podklad suchý, bez

Více

3M Průmyslová divize. 3M Scotch-Weld Strukturální lepidla a lepidla vytvrzovaná UV zářením. Lepení. na správné vlnové délce

3M Průmyslová divize. 3M Scotch-Weld Strukturální lepidla a lepidla vytvrzovaná UV zářením. Lepení. na správné vlnové délce 3M Průmyslová divize 3M Strukturální lepidla a lepidla vytvrzovaná UV zářením Lepení na správné vlnové délce Julius Weirauch 3M Technický servis: specialista na průmyslová lepidla 3M Odborníci na lepení

Více

www.tecnadeadhesives.com ANAEROBNÍ TĚSNĚNÍ ZAJIŠŤOVAČE ZÁVITŮ LEPIDLA NA ZÁVITY POVRCHOVÁ TĚSNĚNÍ KYANOAKRYLÁTY LEPIDLA UV IMPREGNAČNÍ PRYSKYŘICE

www.tecnadeadhesives.com ANAEROBNÍ TĚSNĚNÍ ZAJIŠŤOVAČE ZÁVITŮ LEPIDLA NA ZÁVITY POVRCHOVÁ TĚSNĚNÍ KYANOAKRYLÁTY LEPIDLA UV IMPREGNAČNÍ PRYSKYŘICE ANAEROBNÍ TĚSNĚNÍ ZAJIŠŤOVAČE ZÁVITŮ LEPIDLA NA ZÁVITY POVRCHOVÁ TĚSNĚNÍ KYANOAKRYLÁTY LEPIDLA UV IMPREGNAČNÍ PRYSKYŘICE URYCHLOVAČE A ČISTIČE www.tecnadeadhesives.com ČESKÁ VERZE SPOLEČNOST TECNADE JE

Více

Charakteristické vlastnosti.

Charakteristické vlastnosti. Weldyx Professional je vysoce účinné lepidlo, vyvinuté pro strukturální lepení kovů 1, spojovacích materiálů a umělých hmot 2. Díky své nekompromisní kvalitě je schváleno pro speciální požadavky řady průmyslových

Více

DuPont Voltatex 3200 PUR-Zalévací pryskyřice

DuPont Voltatex 3200 PUR-Zalévací pryskyřice DuPont Voltatex 3200 PUR-Zalévací pryskyřice Datový list Komponenty PUR-Zalévací pryskyřice : Voltatex 3200 Tužidlo : Voltatex 5132 Báze Polyester obsahující hydroxylové skupiny Báze tvrdidla Aromatický

Více

3M Scotch-Weld TM Akrylové lepidlo s mírným zápachem DP810 EPX TM

3M Scotch-Weld TM Akrylové lepidlo s mírným zápachem DP810 EPX TM 3M Scotch-Weld TM DP810 EPX TM List dat produktu Aktualizován : v lednu 1999 Nahrazuje : vydání ze srpna 1998 Popis produktu Akrylové lepidlo s mírným zápachem Scotch-Weld DP- 810 od společnosti 3M je

Více

KIWOPRINT L 4002. Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem

KIWOPRINT L 4002. Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem Strana: 1/5 KIWOPRINT L 4002 Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem Kiwoprint L 4002 je vysoce jakostní samolepící lepidlo nanášené tiskem pro výrobu samolepícího zboží z papíru, kartonu,

Více

CA FILLER TECHNICAL INFO PROFESSIONAL ADHESIVE & SEALANT SYSTEM. Popis CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE.

CA FILLER TECHNICAL INFO PROFESSIONAL ADHESIVE & SEALANT SYSTEM. Popis CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE. CA FILLER CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE. CA FILLER se používá na vyplňování a lepení mezer, trhlin a spár většiny materiálů jako kov, dřevo, sklo, keramika,

Více

Metakrylátové lepidlo Power 25 ml Č. výr. 92624

Metakrylátové lepidlo Power 25 ml Č. výr. 92624 Charakteristika: Strukturální lepení v dnešních výrobních a zpracovatelských procesech kladou vysoké požadavky na pevnost, rychlost a bezpečnost spojovacích mechanismů. Modifikovaný metyl-metakrylátester

Více

Silikonová lepidla a těsnicí hmoty

Silikonová lepidla a těsnicí hmoty Silikonová lepidla a těsnicí hmoty Lepidla se dodávají v široké škále chemických složeních, z nichž každé má své specifické vlastnosti a použití. V této souvislosti jsou silikony často označovány spíše

Více

KIWOPRINT D 158. Disperzní lepidlo na akrylovém základu

KIWOPRINT D 158. Disperzní lepidlo na akrylovém základu Strana: 1/5 KIWOPRINT D 158 Disperzní lepidlo na akrylovém základu Kiwoprint D 158 je vysoce jakostní samolepící lepidlo pro výrobu samolepícího zboží z papíru, kartonu, neměkčeného PVC, gumy, technických

Více

Návod k lepení kluzného obložení ZEDEX-100

Návod k lepení kluzného obložení ZEDEX-100 Návod k lepení kluzného obložení ZEDEX-1 Upevnění kluzného vedení z materiálu ZEDEX 1K Upevnění kluzného vedení z materiálu ZEDEX 1K by mělo být provedeno, podle možnosti, lepením. Materiály silnější než

Více

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky ISO 9001 - silikonové dvousložkové kaučuky Charakteristika jsou silikonové dvousložkové kaučuky takzvaného kondenzačního typu. Po smíchání pasty s kata-lyzátorem dochází k vulkanizaci v celé hmotě během

Více

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA 37 38 MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ PUROCOL Vysoce kvalitní polyuretanové lepidlo s velmi vysokou lepicí silou. Po vytvrzení je transparentní a vysoce vodovzdorné D4 (ČSN EN 204). Nezanechává skvrny a lze použít

Více

Scotch- W eld akrylová lepidla DP8405NS zelené DP8410NS zelené

Scotch- W eld akrylová lepidla DP8405NS zelené DP8410NS zelené Scotch- W eld akrylová lepidla Technický list únor 2014 Popis produktu 3M Scotch-Weld DP8405NS a DP8410NS jsou vysoce výkonná dvousložková akrylová lepidla, která nabízejí vynikající pevnost ve střihu,

Více

TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E L 285 T U Ž I D L A 285, 286, 287. Návod k použití, technické listy

TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E L 285 T U Ž I D L A 285, 286, 287. Návod k použití, technické listy TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E T U Ž I D L A 285, 286, 287 Návod k použití, technické listy Charakteristika Schválení: Německý federální úřad pro letectví Použití: výroba kluzáků,

Více

LCC 150. Technický list Prosinec 2012

LCC 150. Technický list Prosinec 2012 Technický list Prosinec 2012 LCC 150 LCC 150 je vyrobeno jako patentní metylmetakrylátové lepidlo. Jedná se o novou řadu lepidel zajišťující přilnavost pro celou řadu materiálů, bez nutnosti použití primeru.

Více

LEPENÉ SPOJE. 1, Podstata lepícího procesu

LEPENÉ SPOJE. 1, Podstata lepícího procesu LEPENÉ SPOJE Nárůst požadavků na technickou úroveň konstrukcí se projevuje v poslední době intenzivně i v oblasti spojování materiálů, kde lepení je často jedinou spojovací metodou, která nenarušuje vlastnosti

Více

LEPIDLA POUŽÍVANÁ V MUZEJNÍ PRAXI A PRO KONZERVOVÁNÍ A RESTAUROVÁNÍ

LEPIDLA POUŽÍVANÁ V MUZEJNÍ PRAXI A PRO KONZERVOVÁNÍ A RESTAUROVÁNÍ LEPIDLA POUŽÍVANÁ V MUZEJNÍ PRAXI A PRO KONZERVOVÁNÍ A RESTAUROVÁNÍ Lepení se jako účinná technika spojování materiálů, pouţívá jiţ více neţ 6000 let. Zpočátku se pouţívaly pouze přírodní látky, zejména

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

LEPIDLA A TMELY CEYS RENOVUJÍ VYPLŇUJÍ RESTAURUJÍ TMELÍ LEPÍ OPRAVUJÍ

LEPIDLA A TMELY CEYS RENOVUJÍ VYPLŇUJÍ RESTAURUJÍ TMELÍ LEPÍ OPRAVUJÍ katalog vyrobku 2012 final 30.1.2012 17:34 Stránka 3 Historie lepidel a tmelů Ceys se začala psát ve Španělsku již v roce 1962. V současné době se lepidla a tmely Ceys prodávají ve více než 40 zemích Evropy,

Více

A07-3 - Polyuret. tmely Weicon

A07-3 - Polyuret. tmely Weicon A07-3 - Polyuret. tmely Weicon AQUA - FLEX ČERNÝ 310ml -NO- VINKA- obj. číslo: 9453970 Lepicí a těsnící látka, flexibilní, pevná, odolná Speciální lepicí a těsnící látka pro široké spektrum aplikací, zejména

Více

TECHNICKÁ CHEMIE PRO PRŮMYSL A OPRAVÁRENSTVÍ

TECHNICKÁ CHEMIE PRO PRŮMYSL A OPRAVÁRENSTVÍ TECHNICKÁ CHEMIE PRO PRŮMYSL A OPRAVÁRENSTVÍ praxí ověřené výrobky pro řešení zákaznických požadavků produktové poradenství a technická podpora možnost praktického odzkoušení vzorků možnost uzavření plánu

Více

Řešení pro průmyslové trhy. Lepení Pružné lepení Těsnění Odhlučnění Zařízení

Řešení pro průmyslové trhy. Lepení Pružné lepení Těsnění Odhlučnění Zařízení Řešení pro průmyslové trhy Lepení Pružné lepení Těsnění Odhlučnění Zařízení Skupina Henkel Skutečně integrovaná, skutečně mezinárodní Přehled možných aplikací Henkel je specializovaná firma s celosvětovou

Více

Lepidla a techniky lepení součástek

Lepidla a techniky lepení součástek Lepidla a techniky lepení součástek Kromě obrovského počtu neplněných lepidel existuje dnes celá řada lepidel plněných různými druhy částic. Plněná lepidla hrají důležitou roli v průmyslu, protože mnoha

Více

Podstata plastů [1] Polymery

Podstata plastů [1] Polymery PLASTY Podstata plastů [1] Materiály, jejichž podstatnou část tvoří organické makromolekulami látky (polymery). Kromě látek polymerní povahy obsahují plasty ještě přísady (aditiva) jejichž účelem je specifická

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Plasty Plasty, známé také pod názvem plastické hmoty nebo pod ne zcela přesným (obecnějším) názvem umělé hmoty,

Více

Čelní skla Přímé zasklívání

Čelní skla Přímé zasklívání Čelní skla Ve shodě s nejvyššími bezpečnostními standardy Pro celkovou konstrukci karosérie automobilu je čelní sklo velmi důležitým komponentem. Čelní skla slouží ke zlepšení konstrukční tuhosti automobilu

Více

Vulmsidozol CO2. Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného

Vulmsidozol CO2. Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmsidozol CO2 NÁTERY NA BETON ODOLNÉ PROTI USAZENÍ CO2 Popis výrobku: Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného

Více

ASOFLEX-R2M. R2M-Wand TECHNICKÝ LIST. Výr. č.: 203210. Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny

ASOFLEX-R2M. R2M-Wand TECHNICKÝ LIST. Výr. č.: 203210. Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny ASOFLEX-R2M R2M-Wand Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny Výr. č.: 203210 Vlastnosti: ASOFLEX-R2M-Wand je dvousložková pigmentovaná polyuretanová pryskyřice bez obsahu rozpouštědel. ASOFLEX-R2M-Wand

Více

Technický list Sikadur -31 CF Rapid Popis výrobku Použití Construction Vlastnosti / výhody Testy Zkušební zprávy

Technický list Sikadur -31 CF Rapid Popis výrobku Použití    Construction Vlastnosti / výhody     Testy Zkušební zprávy Technický list Vydání 05/2013 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000043 2komponentní tixotropní epoxidové lepidlo Popis výrobku je tixotropní 2komponentní konstrukční lepidlo a opravná malta na bázi epoxidové

Více

Produkty pro opravu vozidel

Produkty pro opravu vozidel Produkty pro opravu vozidel 1 Produkty pro opravu vozidel Obsah Přímé zasklívání 3 Anaerobní lepidla 4 Vteřinová lepidla 5 Ošetření povrchu (Nástřiky spodku vozidel/ čističe) 6 Těsniva 7 Přímé zasklívání

Více

POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNA

POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNA KAPITOLA 6.9 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI, VÝROBU, VÝSTROJ, SCHVALOVÁNÍ TYPU, ZKOUŠENÍ A ZNAČENÍ NESNÍMATELNÝCH CISTEREN (CISTERNOVÝCH VOZIDEL), SNÍMATELNÝCH CISTEREN, CISTERNOVÝCH KONTEJNERŮ A VÝMĚNNÝCH CISTERNOVÝCH

Více

Technický list výrobku. Vyhotoveno: 2. 9. 2010 Aktualizace: 20. 5. 2014 TL č. 0312

Technický list výrobku. Vyhotoveno: 2. 9. 2010 Aktualizace: 20. 5. 2014 TL č. 0312 Technický list výrobku Vyhotoveno: 2. 9. 2010 Aktualizace: 20. 5. 2014 TL č. 0312 SANITÁRNÍ SILIKON Sanitární silikon je trvale elastický silikonový barevně stálý tmel. Vytvrzuje se vulkanizací pomocí

Více

Sikadur -Combiflex systém

Sikadur -Combiflex systém Technický list Sikadur -Combiflex / strana 1/7 Těsnící materiály Sikadur -Combiflex systém Druh Sikadur - Combiflex je těsnící systém pro spáry s velkým pohybem a pro trhliny. Systém je vhodný pro styk

Více

Jednokomponentní polyuretanové lepidlo a těsnící hmota. vytvrzujicí vzdušnou vlhkostí. Vhodná pro venkovní i vnitřní použití.

Jednokomponentní polyuretanové lepidlo a těsnící hmota. vytvrzujicí vzdušnou vlhkostí. Vhodná pro venkovní i vnitřní použití. Technický list Vydání 03/11/2010 Identifikační č.: 02 05 01 01 005 0 000001 Sikaflex -11 + Sikaflex -11 + Jednokomponentní polyuretanové lepidlo a těsnící hmota Construction Popis výrobku Sikaflex -11

Více

Libraprint LIP. Sítotisková barva

Libraprint LIP. Sítotisková barva Strana: 1/5 Libraprint LIP Sítotisková barva Rozsah použití Barva Librapritt LIP je velmi univerzální ředidlová sítotisková barva, dodávaná v přímých i v rastrových odstínech a určená pro každodenní práce

Více

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice Popis výrobku je tixotropní 2-komponentní konstrukční lepidlo a opravná malta na bázi epoxidové

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím výrobku se seznamte s bezpečnostními pokyny, uvedenými v bezpečnostním listu, nebo na konci tohoto dokumentu.

NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím výrobku se seznamte s bezpečnostními pokyny, uvedenými v bezpečnostním listu, nebo na konci tohoto dokumentu. Strana 1 ze 6 Tenkovrstvé lepidlo Tytan Professional tenkovrstvé lepidlo je určeno pro stavbu obvodových a příčkových zdí z broušených cihel a pórobetonu s rozměrovou odchylkou do 3 mm na běžný metr. Tenkovrstvé

Více

Akrylové lepidlo DP8405NS zelené

Akrylové lepidlo DP8405NS zelené Scotch-Weld Akrylové lepidlo DP8405NS zelené Předběžný technický list červen 2013 Popis produktu Akrylová lepidla 3M Scotch-Weld jsou vysoce výkonná dvousložková lepidla s vynikající pevností ve smyku,

Více

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. akční nabídka závitníků viz.str. 8. hits&news 2/2013. www.reca.cz

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. akční nabídka závitníků viz.str. 8. hits&news 2/2013. www.reca.cz RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. akční nabídka závitníků viz.str. 8 hits&news 2/2013 www.reca.cz RECA F/s-Mop - nejvyšší výkon u ocelových materiálů - univerzální na ocel, litinu a nerez - vhodné na broušení hran

Více

Povrchová úprava - vrchní JMP - Povrchová úprava - spodní LTF - Typ nosné vložky, plošná hmotnost GV 60 g/m 2. Tloušťka 4.0±0.2 mm

Povrchová úprava - vrchní JMP - Povrchová úprava - spodní LTF - Typ nosné vložky, plošná hmotnost GV 60 g/m 2. Tloušťka 4.0±0.2 mm BITARD PROFI 40 Ve spodních stavbách proti vlhkosti a vodě. Pás se navrhuje proti zemní vlhkosti zpravidla v jedné vrstvě. Na plochých střechách se pás používá pro podkladní vrstvy a mezivrstvy. U vícevrstvých

Více

KYANAKRYLÁTOVÁ LEPIDLA C Y B E R B O N D

KYANAKRYLÁTOVÁ LEPIDLA C Y B E R B O N D KYANAKRYLÁTOVÁ LEPIDLA C Y B E R B O N D základní nabídka Cyberbond CS,s.r.o., Cyberbond Group Tyršova 194, 41117 Libochovice, Czech Republic Telefon + 420-416591802 Telefax +420-416591802 www.cyberbond.cz

Více

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE:

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH je tkanina z uhlíkových vláken s vysokou

Více

B C D E F G H T OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ

B C D E F G H T OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ 014/ OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ SBR /E; SBR V/E SBR 65 E; SBR 65 E/V SBR 65 ST; SBR 65 ST/V SBR DESKY 65; SBR DESKY 70 NBR 65 E; NBR 65 E/V NBR 65 Z; NBR 65 Z/V NBR DESKY 65; NBR DESKY

Více

Tmely a lepidla Tmely balení objem barva

Tmely a lepidla Tmely balení objem barva Tmely balení objem barva ACRYL Výrobek Simson Acryl je jednosložkový disperzní tmel, který je možno přetírat barvou. Je to elasticko-plastický tmel. Použití: v interiérech, jako například styky mezi sádrokartonem

Více

Scotch-Weld Akrylové lepidlo DP810 s nízkou úrovní zápachu

Scotch-Weld Akrylové lepidlo DP810 s nízkou úrovní zápachu Scotch-Weld Akrylové lepidlo DP810 s nízkou úrovní zápachu Datový list výrobku Popis Vlastnosti Akrylové lepidlo Scotch-Weld DP-810 s nízkou úrovní zápachu společnosti 3M je dvousložkové (směšovací poměr

Více

Renovace s dlouhodobou jistotou. pro trvanlivá spojení NOVINKA. Ochranný nátěr na kovy (1-složkový)

Renovace s dlouhodobou jistotou. pro trvanlivá spojení NOVINKA. Ochranný nátěr na kovy (1-složkový) Lepení s JISTOTOU všímejte si označení výrobce...nebot kvalita se vyplácí! Renovace s dlouhodobou jistotou CZ Enkolit Lepidlo na plech za studena pro trvanlivá spojení MetallProtect Ochranný nátěr na kovy

Více

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení:

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení: Konstrukční lepidla Pro náročné požadavky Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Sortiment konstrukčních lepidel společnosti Henkel zahrnuje širokou nabídku řešení pro různé požadavky a podmínky, které

Více

2011/12. Ceny a objednací kódy naleznete v ceníku

2011/12. Ceny a objednací kódy naleznete v ceníku 011/1 Ceny a objednací kódy naleznete v ceníku OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ SBR / E; SBR V / E; SBR 65 E; SBR 65 E / V SBR 65 ST; SBR 65 ST / V; SBR DESKY 65; SBR DESKY 70 BR 60 Z SBR

Více

Informationen zu Promat 1000 C

Informationen zu Promat 1000 C Informationen zu Promat 1000 C 38 1 0 0 0 C Úspora energie snížením tepelného toku Kalciumsilikát, minerální vlákna a mikroporézní izolační desky firmy Promat zajistí výbornou tepelnou izolaci a úsporu

Více

COBRAPEX TRUBKA S KYSLÍKOVOU BARIÉROU

COBRAPEX TRUBKA S KYSLÍKOVOU BARIÉROU COBRAPEX TRUBKA S KYSLÍKOVOU BARIÉROU COBRAPEX TRUBKA S KYSLÍK. BARIÉROU 2.1. COBRATEX TRUBKA COBRAPEX trubka s EVOH (ethylen vinyl alkohol) kyslíkovou bariérou z vysokohustotního polyethylenu síťovaného

Více

Lepení plastů a elastomerů

Lepení plastů a elastomerů Lepení plastů a elastomerů 3 Proč používat lepidla Loctite nebo Teroson namísto jiných spojovacích metod Tato příručka nabízí základní vodítko pro výběr vhodného lepidla Loctite nebo Teroson výrobků Henkel

Více

Zpracování. Vytvrzování. Čištění pracovních nástrojů. Ochranná opatření

Zpracování. Vytvrzování. Čištění pracovních nástrojů. Ochranná opatření DuPont Voltatex 4200 1K-Impregnační pryskyřice Datový list Báze Nenasycená polyesterimidová pryskyřice Charakteristika S naší produktovou řadou Voltatex 4200 Vám dodáváme nízkoemisní, jednosložkové impregnační

Více

3M Elektronika. Přehled výrobků. Řešení. elektroniky. pro výrobu

3M Elektronika. Přehled výrobků. Řešení. elektroniky. pro výrobu 3M Elektronika Přehled výrobků Řešení pro výrobu elektroniky Společnost 3M působící ve více než šedesáti zemích, nabízí přes 60 000 výrobků, na jejichž vývoji se podílí mnoho techniků z celého světa. Obchodní

Více

TEPELNÌ VODIVÉ FÓLIE KERAFOL - ISO 9001

TEPELNÌ VODIVÉ FÓLIE KERAFOL - ISO 9001 novinka! novinka! KERAOL - ISO 9001 ólie KERATHERM s vysokou tepelnou í KER - 70 / _0 16 1.2 ~ 1.4 0.25 ~ 0.27 cca 2.2 85-40 ~ +200 hnìdá x x levné aplikace KER - 86 / _0 7 1.8 ~ 2.1 0.125 ~ 1.0 cca 2.3

Více

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady:

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady: PCI-Emulsion Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru Výrobní list č.: 100 Rozsah použití vnitřní a vnější použití. Na stěny a stropy. Jako záměsová tekutina k vytvoření adhezní hmoty

Více

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel POPIS PRODUKTU Možnosti použití: Vlastnosti: Stupeň lesku: Barevný odstín: jako samonivelační,

Více

OBSAH. Lepidla a těsnicí hmoty 4-8. Aplikační nástroje 16. Odhlučňovací prostředky 17-18. Rychlá pomoc 19. Opravy plastických hmot 9

OBSAH. Lepidla a těsnicí hmoty 4-8. Aplikační nástroje 16. Odhlučňovací prostředky 17-18. Rychlá pomoc 19. Opravy plastických hmot 9 Opravy karoserií CZ OBSAH Lepidla a těsnicí hmoty 4-8 Vteřinové lepidlo 401... 5 Vteřinové lepidlo 406... 5 Gelové vteřinové lepidlo 454... 5 Primer 770... 5 Souprava pro lepení polyolefinů 406/770...

Více

DuPont Voltatex 4250 1-K Impregnační pryskyřice

DuPont Voltatex 4250 1-K Impregnační pryskyřice DuPont Voltatex 4250 1-K Impregnační pryskyřice Datový list Báze Nenasycená polyesterimidová pryskyřice Charakteristika S naší produktovou řadou Voltatex 4200 Vám dodáváme nízkoemisní, jednosložkové impregnační

Více

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2 PCI-Rigamuls S 30 Pojivo z reaktivní pryskyřice pro zhotovení chemicky odolných spárovacích a pokládacích malt pro obklady dlaždicemi Výrobní list č.: 143 Vlastnosti produktu Odolný proti chemikáliím,

Více

Silikony světové třídy pro celosvětová řešení

Silikony světové třídy pro celosvětová řešení Silikonová lepidla a tmely Zalévací a pouzdřicí hmoty Materiály pro přenos tepla Ochranné laky Vazelíny & Primery Silikony světové třídy pro celosvětová řešení 1-složková lepidla a tmely ACC Silicones

Více

TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ

TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ PRŮVODNÍ JEVY působení smykových sil v tavenině ochlazování hmoty a zvyšování viskozity taveniny pokles tlaku od ústí vtoku k čelu taveniny nehomogenní teplotní a napěťové pole

Více

Anti-Seize. Montážní pasty. Katalog WEICON 267

Anti-Seize. Montážní pasty. Katalog WEICON 267 Katalog WEICON 267 Nejrůznější vlivy, např. tření nebo vlhkost, vedou k poškozování korozi, zadření a opotřebení strojů a zařízení. Zejména při ztížených podmínkách, např. vysoké provozní teploty zatížení

Více

www.kores-praha.cz KORES LEPICÍ TYČINKA - Lepí všechny druhy papíru - Čistá a jemná aplikace - Vyrobena v ČR Vypratelná, netoxická

www.kores-praha.cz KORES LEPICÍ TYČINKA - Lepí všechny druhy papíru - Čistá a jemná aplikace - Vyrobena v ČR Vypratelná, netoxická 60% obsahu z obnovitelných zdrojů www.kores-praha.cz Vypratelná, netoxická VYPRATELNÉ NETOXICKÉ Neobsahuje kyseliny a rozpouštědla BEZ ROZPOUŠTĚDEL Šetrná vůči životnímu prostředí Vzduchotěsné víčko VZDUCHOTĚSNÉ

Více

Tekutá polyuretanová impregnační krytina IMPERMAX

Tekutá polyuretanová impregnační krytina IMPERMAX Tekutá polyuretanová impregnační krytina IMPERMAX Popis Jednosložková tekutá impregnační směs, která po polymerizaci vytvoří elastomerní polyuretanovou krytinu aplikovanou za studena. Tato krytina po zatvrdnutí

Více

Anaerobní lepidla Kyanakrylátová lepidla Technické spreje Vysokoteplotní silikonové OXIM tmely Epoxidová lepidla a tmely. www.gfix.

Anaerobní lepidla Kyanakrylátová lepidla Technické spreje Vysokoteplotní silikonové OXIM tmely Epoxidová lepidla a tmely. www.gfix. Anaerobní lepidla Kyanakrylátová lepidla Technické spreje Vysokoteplotní silikonové OXIM tmely Epoxidová lepidla a tmely Anaerobní lepidla Zajištění šroubových spojů Nízká pevnost Maximální velikost závitu

Více

Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí

Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí Technický list Vydání 02/05 Identifikační č.: Verze č. 04 Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí Construction Popis výrobku Vysoce pevnostní systém pro dodatečné zesilování betonových konstrukcí. Systém

Více

www.dmeeu.com Pomocná zařízení

www.dmeeu.com Pomocná zařízení www.dmeeu.com Pomocná zařízení www.dmeeu.com www.dmeeu.com Obsah Auxiliaries Casting Resins & Chemical Products Nástroje Sada vzorků pro srovnávání konečných úprav forem...2 Přístroje pro mikronavařování...

Více

Opravy karoserií. Ref. No. CZ 035-05/07

Opravy karoserií. Ref. No. CZ 035-05/07 Opravy karoserií Henkel ÇR spol. s r.o. Adhesives Industry Loctite CZ-170 04 PRAHA 7, U Pr honu Tel. (00420) 220 1 401, 402, 4, 411 Fax: 220 1 400 loctite@henkel.cz www.loctite.cz designates a trademark

Více

Vlastnosti, poškozování, konzervační postupy

Vlastnosti, poškozování, konzervační postupy UMĚLÉ HMOTY Vlastnosti, poškozování, konzervační postupy Polosyntetické (polymerizovány z přírodních surovin) a syntetické (zcela uměle) Historie Vznik plastických hmot-polovina 19.století, rychlé rozšíření.

Více

POLYMERY PRINCIPY, STRUKTURA, VLASTNOSTI. Doc. ing. Jaromír LEDERER, CSc.

POLYMERY PRINCIPY, STRUKTURA, VLASTNOSTI. Doc. ing. Jaromír LEDERER, CSc. POLYMERY PRINCIPY, STRUKTURA, VLASTNOSTI Doc. ing. Jaromír LEDERER, CSc. O čem budeme mluvit Úvod do chemie a technologie polymerů Makromolekulární řetězce Struktura, fázový stav a základní vlastnosti

Více

B C D E F G H T OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ

B C D E F G H T OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ 015/6 OBSAH KOMPAKTNÍ (NEPORÉZNÍ) PLOCHÁ TÌSNÍCÍ PRYŽ SBR /E; SBR V/E SBR 65 E; SBR 65 E/V SBR 65 ST; SBR 65 ST/V SBR DESKY 65; SBR DESKY 70 NBR 65 E; NBR 65 E/V NBR 65 Z; NBR 65 Z/V NBR DESKY 65; NBR

Více

PŘEDMLUVA 3 1 ÚVOD 23 2 MATERIÁLY 25

PŘEDMLUVA 3 1 ÚVOD 23 2 MATERIÁLY 25 OBSAH PŘEDMLUVA 3 1 ÚVOD 23 2 MATERIÁLY 25 2.1 Základní pojmy 25 2.1.1 Definice 26 2.2 Rozdělení makromoiekulárních látek 28 2.3 Základy výroby polymerů 29 2.3.1 Postupy syntézy makromoiekulárních látek

Více

Hmoždinky, pryskyřice, lepidla

Hmoždinky, pryskyřice, lepidla Hmoždinky, pryskyřice, lepidla SKR ŠROUBOVACÍ KOTVA Šestihranná hlava, pozinkováné bílé kód Ø x délka otvor klíč tloušťka spojení kusů/ SKR7560 7,5 x 60 6 13 10 100 SKR7580 7,5 x 80 6 13 30 50 SKR75100

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 3. ROZDĚLENÍ PLASTŮ TERMOPLASTY, REAKTOPLASTY; MECHANICKÉ CHOVÁNÍ PLASTŮ; KAUČUKY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Název klíčové aktivity: V/2 - Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T E R I Á L Y _ P W P Název školy: Číslo a název projektu:

Více

KATALOG LEPIDEL ZAJIŠŤOVÁNÍ ZÁVITŮ A 1042 THREAD LOCK ZAJIŠŤOVÁNÍ ZÁVITŮ HH 131 THREAD LOCK TĚSNĚNÍ ZÁVITŮ A 1044 PIPE SEALANT

KATALOG LEPIDEL ZAJIŠŤOVÁNÍ ZÁVITŮ A 1042 THREAD LOCK ZAJIŠŤOVÁNÍ ZÁVITŮ HH 131 THREAD LOCK TĚSNĚNÍ ZÁVITŮ A 1044 PIPE SEALANT KATALOG LEPIDEL ZAJIŠŤOVÁNÍ ZÁVITŮ A 1042 THREAD LOCK Rychlé vytvrzuje - manipulační pevnost 5 10 min. Zabraňuje mezikrystalické korozi v závitu Demontovatelný běžným nářadím Barva: modrá Možno použít

Více

Lepené spoje. Přilnutí lepidla ke spojovaným součástem je způsobeno: Dřevo, plasty, keramika, sklo, kovy a různé kombinace těchto materiálů.

Lepené spoje. Přilnutí lepidla ke spojovaným součástem je způsobeno: Dřevo, plasty, keramika, sklo, kovy a různé kombinace těchto materiálů. Lepené spoje Lepené spoje patří mezi spoje nerozebíratelné. Lepení je postup spojování stejných nebo různých materiálů pomocí lepidla. Lepeny jsou dnes vnější plochy letadel, mostů, střešních a okenních

Více

Přípravky na zjišťování povrchových trhlin 9536 Vyvolávací sprej - bílý 39 9534 Násakový sprej - červený 39 9528 Sprej na hledání netěsností 39

Přípravky na zjišťování povrchových trhlin 9536 Vyvolávací sprej - bílý 39 9534 Násakový sprej - červený 39 9528 Sprej na hledání netěsností 39 Obsah: Strana Tavidla 100 Prášek SH2 pro mosazné pájky 39 102 Pasta SH2 pro mosazné pájky 39 110 Pasta SH1 pro stříbrné pájky 39 111 Pasta SH1 pro stříbrné fólie 39 112 Tekutina SH1 pro stříbrné pájky

Více

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5 Strana 1 ze 5 TECHNICKÝ LIST A44 Zasklívání oken VLASTNOSTI: Neutrální vytvrzovací systém: Alkoxy Vytvrzování při pokojové teplotě Jedno-komponentní tmel Nízko-modulový Aplikační teplota od -20 C do +

Více

Materiálové provedení PVC-U Polyvinylchlorid je znám hlavně díky své zkratce PVC a je to jeden z nejdůležitějších, masově vyráběných polymerů. Světový odbyt PVC převyšují jen materiály PE a PP. PVC byl

Více

Základní formy využití polymerů. Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna

Základní formy využití polymerů. Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna Základní formy využití polymerů Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna ADITIVY DO POLYMERŮ POLMER + ADITIVUM = PLAST. PŘÍDAVNÉ LÁTKY DO HDPE/PP ZBYTKY KATALYTICKÉHO SYSTÉMU (SiO2, chromocen,

Více

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Technický list Vydání 04/03/2009 Identifikační číslo: 02 08 01 02 049 0 000001 Sikafloor -159Sikafloor -159 Sikafloor -159 2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Construction

Více

Materiály pro konzervování předmětů ze skla, porcelánu a smaltu (emailu)

Materiály pro konzervování předmětů ze skla, porcelánu a smaltu (emailu) Materiály pro konzervování předmětů ze skla, porcelánu a smaltu (emailu) Materiály pro konzervování předmětů ze skla Sklo je vlastně tuhý roztok směsi solí alkalických kovů a kovů alkalických zemin s kyselinou

Více

Materiálové listy Datum vydání: 15.2.2010. Polyuretanové deskové a blokové mateiály

Materiálové listy Datum vydání: 15.2.2010. Polyuretanové deskové a blokové mateiály Polyuretanové deskové a blokové mateiály Obsah 1 NECURON 100 2 NECURON 160 3 NECURON 250 4 NECURON 301 5 NECURON 480 6 NECURON 540 7 NECURON 620 8 NECURON 651 9 NECURON 770 10 NECURON 840 11 NECURON 1001

Více

Sprejové lepidlo s vysokou pevností Spray 90

Sprejové lepidlo s vysokou pevností Spray 90 Scotch-Grip Sprejové lepidlo s vysokou pevností Spray 90 Technické údaje 1993 Aktualizováno: srpen 1995 Nahrazuje vyd. z listopadu Popis výrobku Výrobek Spray 90 je sprejové lepidlo, určené pro širokou

Více

Scotch-Weld TM Zalévací směs a lepidlo DP270 EPX TM, čiré a černé

Scotch-Weld TM Zalévací směs a lepidlo DP270 EPX TM, čiré a černé Scotch-Weld TM DP270 EPX TM, čiré a černé List dat produktu Aktualizován : v březnu 1996 Nahrazuje : vydání z listopadu 1993 Popis produktu Produkt se dodává ve větších nádobách jako zalévací směs a lepidlo

Více

LEPENÍ. Osnova učiva: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ

LEPENÍ. Osnova učiva: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ LEPENÍ Osnova učiva: Úvod Lepený spoj Rozdělení lepidel Druhy lepidel Tmely Příprava lepených

Více

Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI. Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka

Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI. Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka Přehled omítek a stěrek Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka Popis tenkovrstvá sádrová stěrka s hlazeným

Více

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá PCI-Schwimmbadfuge Epoxidová spárovací hmota pro keramické obklady v trvale mokrém a vlhkém prostředí Výrobní list č.: 164 Údaje o zpracování/technická data Materiálně technologická data Materiálová báze

Více

TECHNOLOGIE LEPENÍ V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU

TECHNOLOGIE LEPENÍ V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU TECHNOLOGIE LEPENÍ V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU Základy technologie lepení V současnosti se technologie lepení stala jednou ze základních technologií spojování kovů, plastů i kombinovaných systémů materiálů

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

MONTÁŽNÍ PĚNA PU PĚNY PU PĚNY

MONTÁŽNÍ PĚNA PU PĚNY PU PĚNY 7 8 MONTÁŽNÍ PĚNA MONTÁŽNÍ PĚNA Vysoce kvalitní jednosložková polyuretanová montážní pěna připravená k okamžitému použití s trubičkovým aplikátorem. Díky použití vysoce kvalitních surovin a moderních technologií

Více