Kreativní psaní a jeho specifika

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kreativní psaní a jeho specifika"

Transkript

1 Kreativní psaní a jeho specifika MUP, PhDr. Martin Groman, Ph.D.

2 Dnešní téma Proč nefunguje arogance, zveličování, křik a vůbec všechny laciné triky

3 Mluvili jsme o tom už minule V kreativním psaní nefungují základní triky Arogance Zveličování Šok za každou cenu Sebestřednost Publikum už je zná Funguje naopak jednoduchost a střídmost. /Jednoduchost je nejvyšší sofistikovanost - řekl da Vinci a Jobs mu to šlohnul a vydělal balík.

4 A jedna věc se v marketingu nevyplácí hned několikanásobně Opisování Smyslem kreativního, úspěšného textu v marketingové komunikaci je odlišit se. Nikoli splynout s davem. Kdo není vidět, neprodává. Proto je třeba hledat nové nápady, nepoužitá spojení, něco, co tu ještě nebylo. Ovšem nové cesty vyžadují odvážné poutníky. Ne každý na to má. Kdejaká firma řekne, že chce mít web, který bude co do obsahu nebo grafiky tak super, že přiláká miliony lidí. Ale nemají na to odvahu.

5 Na počátku byl možná nápad

6 Ale brzy nezbylo víc než nic

7 Nakonec to vyčpí docela Více než okna ( Více než autoškola (Autoškola Brno) Více než podkroví (podkroví) Více než bio (bio ovoce) Více než čerstvé ovoce (to už je docela o strach) Více než last minute (super zájezdy) Více než bezdrátová nabíječka (bezdrátová nabíječka) Více než klenoty (Aurum) Více než software (nějaký software) Více než rolety (firma na rolety) Více než létání (letecká škola) Více než přehrávač hudby (přehrávač hudby) Více než energie (teplárna) Více než domácí telefon (domácí telefon) Více než boty (obuv)

8 Až zůstane čiré prázdno

9 Míň je víc Ve finále tak máte slogan, jaký měli všichni ostatní Ale hlavně, jaký měli ti nejhorší na trhu Ti bez nápadu Ti bez úspěchu

10 A co dál nefunguje?

11 Vykrást cizí nápad

12 Blábolit Travel Map Silver je originální produkt, který opravdu děla barevným celý svět. TMS je velkou nástěnnou mapou světa, která je pokryta stříbrnou zrcadlovou vrstvou. Tato vrstva se jednoduše odstraňuje pomocí mince a otvírá barevný svět cestování. Pro větší zábavu lze na Travel Map Silver malovat fixem a následně odstraňovat všechno, co bylo předtím namalováno. Velké země na Travel Map Silver jsou rozdělené do států a regionů, protože New York není přece celé Spojené Státy Americké. Unikátní a originální design produktu dělá z Travel Map Silver opravdu výborný dárek pro kohokoliv. Motto produktu: Travel Map Silver je barevný svět v jednom tubusu, který lze darovat komukoliv. Daruj emoce raději než obálky!

13 Přehánět

14 Slintat

15 Být za hranou

16 Kdo vidí kost?

17 Strukturovanější přístup

18 Facebook to unese?

19 Ani svět na tom není ale líp

20 4 věci, které mnozí dělají, ale lepší se jim obloukem vyhnout

21 Sexismus Funguje na překvapivě malou skupinu. Ani ti, kteří se mu zasmějí, produkt ale nekoupí. Navíc hrozí etický konflikt. Kodex Rady pro reklamu stanovuje, že prezentace lidského těla musí být uskutečňována s plným zvážením jejího dopadu na všechny typy čtenářů a diváků. V roce 2011 tak například Rada pro reklamu přikázala stáhnout reklamu na přípravek na hubení hmyzu, který zobrazoval nahou dvojici při sexu. Jeden z partnerů měl hmyzí křídla a slogan zněl: Nenechte se popíchat.

22 Zákazníkovi na míru Každý se zaklíná zákazníkem. Ale ve skutečnosti na něj většina kašle. Zaměření na zákazníka má být ale základ podnikání. Takže z toho nedělejme ctnost. Rozhodně to není nic, co by neměla konkurence. Pokud sloganem Zaměřujeme se na zákazníka chcete říci, že poskytujete více služeb než konkurence, buďte konkrétní. V čem jste více zaměření na zákazníka? Dodáváte zboží do 24 hodin? Máte otevřeno non-stop? Odpovídáte na dotazy do hodiny? Zdarma rozvážíte zboží mimo Prahu? Na zavolání zákazníka přijedete ještě ten stejný den? A nešijte na míru, pokud nejste krejčovství. To už taky měli všichni.

23 Unikátní exkluzivní nový rozměr světa, do kterého s námi vstoupíte Tahání trička zákazníky nepřivede. Neslibujte hory doly, unikátní zážitky, exkluzivní zboží, nový rozměr... Nic to neříká. Konkurence je ostrá a dobrá, každý říká, že je unikátní. Takže raději rovnou řekněte, v čem přesně jste lepší než konkurence a co nabízíte navíc než firma o ulici vedle. Ocenění už také nejsou, co bývala. Dneska má cenu kdekdo a většina z nich je dost absurdních. Málokdo si vybere restauraci podle nálepky na dveřích (zvlášť pokud na ní ani není Pohlreich). Ale na osobní doporučení dáme rádi.

24 Chvástání Nadměrné chvástání o tom, jak je jeho firma skvělá, by podnikatel v reklamě a marketingu neměl používat. Zanikne to totiž v záplavě chlubení konkurentů a zákazníci už na to jsou imunní. Prohlášení typu Jsme nejlepší v oboru či Lepší firmu neseženete s sebou navíc nesou několik problémů. Předně, kdo a jak definuje obor, ve kterém se považujete za nejlepší? A za druhé, kdo posléze určil, že jste v daném oboru nejlepší? Vy sami? Pokud máte výsledky a úspěchy, popište je a buďte konkrétní. Zákazník nepotřebuje, abyste byli nejlepší, ale abyste nejlépe splnili jeho potřeby.

25 Co naopak může fungovat a pomůže vám najít kretivní cestu

26 Mít jen jeden cíl Každý chce prodávat pomocí textu, který je stručný a úderný, ale málokdo takový napíše nebo schválí. Musíte nejdřív mít jasný, specifický a jednoduchý produkt nebo cíl. Říká se tomu: klíčový důvod. Je mnoho cest, jak přilákat zákazníka, knížky, brožury, webináře, newslettery, ale všechny musí sdělit ten hlavní důvod, proč bych se měl o váš produkt zajímat. Jinak si nic konkrétního neodnesu. Ať už pak budete s produktem dělat cokoli, psát o něm cokoli, pořádat kolem něj jakoukoli akci, budete mít jasno, proč to děláte a věci budou dávat smysl. Nejdražší je střelba naslepo.

27 V jedno publikum věřiti nebudeš Publikum nikdy není ucelené. Takže, abyste zasáhli, chce to více než jednu ránu a jednu brokovnici. Publikum musí být jasně vymezené, musíme ho znát a musíme vědět, jaká jsou jeho úskalí. Pak můžeme mluvit hodně konkrétně a ne amorfně.

28 Nekomunikujte, mluvte Většinu chyb v komunikaci způsobují y, telefony, smsky... Většinou to pak musíme urovnat z oka do oka. Když mluvíme, většinou nám to jde normálně. Jakmile začneme ale psát, věty jsou delší, šložitější, šroubovanější... Začněte třeba tím, že si svůj text řeknete nahlas. Blbě se čte? Tak jinak. Nebo si to nahrajte a po obědě pusťte a poslechněte? Nefunguje text ani na vás? Tak proč by měl na kohokoli jiného?

29 Zbavte se žargonu Jestli to neumíte vysvětlit tak, aby to pochopilo šestileté děcko, asi tomu sami ne dost dobře rozumíte. Albert Einstein Nepočítejte s tím, že čtenáři patří taky do vaší party kluků a holek, co spolu mluví. Jakmile začnete lítat v marketingovém ptydepe, budou se vaše texty hemžit slovy jako "zpeněžit", "synergie", "klíčové kompetence" a další, které by měly být zakázány navždy. Nebojte se velkých a silných slov, pokud něco znamenají a pomůžou vašemu textu. O co je lepší napsat Tohle bude láska jako hrom než Náš vysavač vás osloví.

30 Seřežte přídavná jména Je to jenom otázka matematiky: Přídavná jména a příslovce většinou jsou jenom vata. Zabírají místo a často jen zabírají místo. Jak říká Stephen King: Napiš, co máš na mysli a mysli jen na to, co píšeš. Příslovce používej jen tam, kde se opravdu hodí a kde jsou jedinečná. Jenom tam, a nikde jinde. Ostatně na to, že váš produkt, služba nebo nápad jsou skvělé, úžasné, báječné, super a prostě nej... na to má přijít zákazník sám.

31 Zkracujte, i když to bolí Být stručný a úderný, znamená pochopit ze všeho nejdřív, co je esence, základ produktu, o kterém píšete. Pak můžete být teprve struční. Méně je zkrátka více. Málokdo dnes má čas na čtení dlouhých textů, hlavně v marketingu. Proto nelitujte krásné věty, které jste si vymysleli, nelitujte povedené odstavce... Jestli nemají žádnou přidanou hodnotu, obejdete se bez nich.

32 Kreativní psaní a jeho specifika Děkuji za pozornost , Martin.Groman@mup.cz

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí,

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí, Kamila Krátká z 8.A píše poezii a v letošním roce získala za přednes básně Klec a klíč na regionální recitační soutěži Dětská scéna 2013 ocenění za autorský přínos. Ukázky z její tvorby zveřejňujeme v

Více

DETOX ŠATNÍKU. aneb Najděte svůj. styl

DETOX ŠATNÍKU. aneb Najděte svůj. styl DETOX ŠATNÍKU aneb Najděte svůj styl Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována ani šířena v papírové,

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Kluci a holky fotografují

Kluci a holky fotografují 1 Napoleon III. a císařovna Evženie se nechali vyfotografovat při výstupu na Mont Blank v r. 1860 bratry Bissonovými. Ti nesli dvě obrovské kamery, k tomu stejně velké desky, chemikálie, lampy na rozehřívání

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol

Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol 1. Co jsou Shopletáky.cz... 2 2. Jak webová služba Shopletáky.cz funguje... 3 3. Registrační údaje...... 5 4. Podmínky použití webu Shopletáky.cz... 6

Více

Služba elektronické pošty 12IPG 2013/2014

Služba elektronické pošty 12IPG 2013/2014 Služba elektronické pošty 12IPG 2013/2014 Služba elektronické pošty SMTP pošta (Simple mail transfer protokol) Určena protokolem SMTP a RFC 822 Později rozšířena o protokoly pro komunikaci se serverem

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

Na člověka zaměřené riziko. Julie Allen, Max Neill, Neil Woodhead, Stephen Reid, Lori Erwin and Helen Sanderson

Na člověka zaměřené riziko. Julie Allen, Max Neill, Neil Woodhead, Stephen Reid, Lori Erwin and Helen Sanderson Na člověka zaměřené riziko Julie Allen, Max Neill, Neil Woodhead, Stephen Reid, Lori Erwin and Helen Sanderson Na člověka zaměřené riziko Riziko je součástí každodenního života člověka. Každá příležitost

Více

16 MARKETINGOVÝCH TRENDŮ PRO ROK 2016 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje 27. dubna 2016

16 MARKETINGOVÝCH TRENDŮ PRO ROK 2016 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje 27. dubna 2016 16 MARKETINGOVÝCH TRENDŮ PRO ROK 2016 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje 27. dubna 2016 Odlišnost se stává výzvou ve světě smyslového přetížení Jedině důvěryhodná značka má schopnost

Více

Opsaná diplomová práce

Opsaná diplomová práce Opsaná diplomová práce Opsaná diplomová práce 9.5.2011 21:30, pořad: Reportéři ČT Marek WOLLNER, moderátor Slyšeli jste témata, která jsme připravili na dnešní večer. Jsou tu Reportéři ČT s novými kauzami

Více

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka.

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Předmluva Svatebních fotografů je v dnešní době na trhu opravdu hodně. Ale kdo se má vyznat v tom,

Více

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS PROJEKT THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS -POKYNY PRO SENIORY The Knowledge Volunteers www.mondodigitale.org THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS Číslo grantové smlouvy: 2011-3279/001-001 Tento projekt byl realizován za finanční

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat.

Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat. Pouliční Šok Ještě než si začneme hrát s nadpisy pro vaše produkty a prodejní texty, ukážeme si na příkladu, jaké pocity by takový sexy nadpis měl vyvolat. Představte si, že je pondělí ráno. Jste ještě

Více

Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu. Tomáš Jindříšek

Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu. Tomáš Jindříšek Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu Tomáš Jindříšek Komunikace, jak zaujmout veřejnost? Žijeme a pracujeme v bublinách Lidé chtějí jednoduché věci??? Kouzlo jednoho tlačítka

Více

A) většinou ano B) většinou ne

A) většinou ano B) většinou ne Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - (ZŠ) Uživatel: DFK Datum: 16. 2. 2018 1. hodíš do školy rád(a)?vyber jednu odpověď. ) Do školy chodím hodně rád(a). ) Do školy chodím

Více

Gabriel Laub Hovory s ptákem

Gabriel Laub Hovory s ptákem Gabriel Laub Hovory s ptákem Pokud tomu tedy dobře rozumím, řeč u vás hraje podobnou roli jako u psů moč označujete jí hranice svého revíru (pták) Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Komunikace se zákazníkem

Komunikace se zákazníkem EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunikace se zákazníkem PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Efektivní způsoby komunikace se zákazníkem (email, telefon, osobní

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Život ženy Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Děkujeme Yvettě Vrublové za odbornou konzultaci a cennou pomoc při přípravě této brožury. Společnost pro podporu lidí s mentálním

Více

NETIQUETTE 1. Desatero netikety /podle Virginie Shea /

NETIQUETTE 1. Desatero netikety /podle Virginie Shea / NETIQUETTE 1 Netiquette složenina angl. net a franc. etiquette síťová nebo internetová etiketa možno používat český termín popis pravidel chování a komunikace na internetu, určité standardy různost služeb

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min)

4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min) M 4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min) Poznámka: hodina je upravena podle pracovních listů Les a voda, Sdružení TEREZA, 2004. Žák prozkoumá lesní studánky z různých úhlů pohledu (bude si je představovat,

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

Poučení o právech. Vaše práva:

Poučení o právech. Vaše práva: Poučení o právech Tento prospekt vám poskytne důležité informace o Vašich právech v případě zadržení na policejní stanici. Právy se rozumí důležité svobody a podpora, na kterou má podle práva nárok každý.

Více

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod.

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod. Plán jak otěhotnět 2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326 149 00 Praha, Czech Republic www.fit-porod.cz www.porod-na-videu.cz www.mujvztah.cz www.mamdepku.cz

Více

Úloha marketingu v řízení organizace

Úloha marketingu v řízení organizace Úloha marketingu v řízení organizace Nákupní rozhodování, segmentace, zákazník Spotřebitelské chování Je proces, kdy jednotlivci nebo skupiny vybírají, nakupují, používají a zbavují se zboží, služeb nebo

Více

Architektura počítačů Agenda

Architektura počítačů Agenda Architektura počítačů Agenda http://d3s.mff.cuni.cz/teaching/computer_architecture/ Lubomír Bulej bulej@d3s.mff.cuni.cz CHARLES UNIVERSITY IN PRAGUE faculty of mathematics and physics Architektura počítačů,

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

Mgr. Jaromíra Bednářová. www. skolazvesela.cz

Mgr. Jaromíra Bednářová. www. skolazvesela.cz www. skolazvesela.cz Respektujte prosím, že šíření částí ebooku nebo celku je zakázáno a chráněno autorským zákonem. Pokud se Vám ebook líbí a chcete jej sdílet s dalšími rodiči: SUPER! Ovšem sdílejte

Více

Poznámky k semináři: Jak vychovat Báječné děti

Poznámky k semináři: Jak vychovat Báječné děti 1 Poznámky k semináři: Jak vychovat Báječné děti Po vzoru přednášek manželů Kalenských (kazatel CB a VŠ učitel a zdravotní sestra, oba se 4 dětmi a praxí 30 let práce s dětmi) zpracovala: Bc. Marie Jiroušková

Více

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní.

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní. Jsem dokonalý takový, jaký jsem. Odkládáme-li lásku k sobě samým na dobu, kdy budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme dokonalí právě tady a právě nyní. Nejsem ani příliš mnoho, ani příliš málo. Nikomu

Více

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží 60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží Jak., který Příklad: Jak napsat článek, který vám přivede návštěvnost Jak. v x jednoduchých krocích Příklad: Jak založit blog ve třech jednoduchých

Více

Úspěch není klíčem ke spokojenosti, spokojenost je klíčem k úspěchu. Pokud máte rádi, co děláte, budete úspěšní (Albert Schweitzer).

Úspěch není klíčem ke spokojenosti, spokojenost je klíčem k úspěchu. Pokud máte rádi, co děláte, budete úspěšní (Albert Schweitzer). Pravidla úspěchu Co je úspěch? Úspěch je uspokojivé dosažení cíle (Noah Webster). Úspěch je postupná realizace hodnotného ideálu (Earl Nightingale). Úspěch je maximální využití všech vašich schopností

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

TECHNICKÉ PREZENTACE

TECHNICKÉ PREZENTACE VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ TECHNICKÉ PREZENTACE Prezentace Ing. Pavel Smutný, Ph.D. Ostrava 2013 Ing. Pavel Smutný, Ph.D. Vysoká škola báňská Technická univerzita

Více

LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI. Zpracovala: Mgr. Jolana Fořtová, duben 2011 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI. Zpracovala: Mgr. Jolana Fořtová, duben 2011 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant pro zpřístupňování prostředí osobám se zrakovým postižením pořádaného o. s. Okamžik, modul Lektorské dovednosti.

Více

Co ANO při čtení dětem

Co ANO při čtení dětem Co ANO při čtení dětem Dobré rady pro rodiče, prarodiče, učitele a všechny, kteří mají chuť číst dětem. Dětem začněte číst co nejdříve. Čím dříve je motivujete, tím je to snazší a lepší. Využívejte dětské

Více

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček Obsah 1. Okamžitá opatření 2. Meditace a vizualizace 3. Anti-stresový program 4. Koláž života 5. Ostatní doporučení Velmi důležitou součástí léčby veškerých onemocnění je

Více

Z á k l a d n í š k o l a D o l o p l a z y, o k r e s O l o m o u c příspěvková organizace

Z á k l a d n í š k o l a D o l o p l a z y, o k r e s O l o m o u c příspěvková organizace Příklad dobré praxe 1 Název lekce: Plnění kompetencí za dané období Téma: Hodnocení stanovených kompetencí Cíl: Žák zhodnotí stanovené kompetence, pojmenuje a posoudí výsledky své práce. Metoda: Čtyři

Více

Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou. Tereza Dufková Klára Trefná 2015

Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou. Tereza Dufková Klára Trefná 2015 Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou Tereza Dufková Klára Trefná 2015 Linka důvěry DKC pro děti i dospělé nepřetržitě dostupná odborná pomoc v krizových či závažných situacích

Více

Jak poznáme, že dítě chodí za školu

Jak poznáme, že dítě chodí za školu Jak poznáme, že dítě chodí za školu Zpravidla je těžké rozpoznat, kdy je dítě záškoláctvím ohroženo, a začít preventivně působit. Nicméně když se na dítě zaměříme, věnujeme mu patřičnou pozornost a pravidelně

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název

půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název půjčky na zastavarny index. C a řízení traktoru a kombajnu 4 4188x 14. 2011 10:49 Uživatel: sorbonos Věk: 38Město:Ocelové

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Začněte Mám k vám plnou důvěru Tím nejjistějším na výměně vedení jsou očekávání. Výměny vedení jak se zdá mají téměř magickou přitažlivost a všem přáním

Více

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6 Část II Strategie Předtím, než budete moci implementovat váš SEO plán, musíte vymyslet funkční strategii. V této části se naučíte nejenom zapojit svůj firemní tým, ale také poznáte rozličné disciplíny,

Více

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+ Substantivum, nebo adjektivum? Rozdělte výrazy do tabulky. Přečtěte je nahlas a pečlivě vyslovujte koncovky -ný nebo -ní. Pak použijte tyto výrazy ve větách. 139/9 zastřelený znásilněný přepadení zatčení

Více

Komunikační a prezentační dovednosti

Komunikační a prezentační dovednosti Komunikační a prezentační dovednosti Pracovní sešit DESATERO ÚSPĚŠNÉ KOMUNIKACE Motto: Communicare est multum dare. - Komunikovat je mnoho dávat. Jaro Křivohlavý 1. POPISUJTE, NEHODNOŤTE! 2. OVĚŘUJTE,

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Spouštíme Digisemestr - vzdělávání studentů v oblasti digitálního marketingu

Spouštíme Digisemestr - vzdělávání studentů v oblasti digitálního marketingu Spouštíme Digisemestr - vzdělávání studentů v oblasti digitálního marketingu O masivním rozvoji oboru digitálního, u nás častěji označovaného jako internetového, marketingu už dnes asi není sporu. Předpokládá

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Rukověť začínajícího prodejce Věra Bělohlávková (elektronická (tištěná SBN Grada 978-80-247-6543-3 Publishing, verze verze) formátu a.s. 2011 PDF)

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

OBSAH PŘEDMLUVA 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58

OBSAH PŘEDMLUVA 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58 OBSAH 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58 FOTOGRAFOVÁNÍ LIDÍ 90 DESET NEJLEPŠÍCH TECHNIK VE PHOTOSHOPU 120 REJSTŘÍK 142

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané

půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané též porovnávače. Na české scéně fungují slevové servery

Více

Návod pro moderátora. Hra Virtulife obsahuje:

Návod pro moderátora. Hra Virtulife obsahuje: Návod pro moderátora Hra Virtulife obsahuje: Hrací plátno 8 laminovaných karet rodin 8 laminovaných karet s rychlou nápovědou 4 fólie pro zasunutí karet rodin, stažených z webu (v jedné fólii je již vzor

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky Modul č. 9 Ing. Miroslav Škvára O financích O financích Svět financí určitě není vůbec jednoduchý. Ale pokud budete dodržovat určitá pravidla a zvyknete si je používat, budete úspěšní. Každý z vás má určité

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda.

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. 157/3 Víte, že... 20 až 50 litrů je minimální množství vody, kterou člověk denně potřebuje pro své základní životní potřeby?... 575

Více

Prostorová orientace. Dítě pojmenovává, co je na obrázku nahoře, co dole, co je vpravo, vlevo; co je vpravo nahoře, vlevo dole

Prostorová orientace. Dítě pojmenovává, co je na obrázku nahoře, co dole, co je vpravo, vlevo; co je vpravo nahoře, vlevo dole Barbora vedl pastelky setmělým parkem. Obě viděly, že Barborovi tma vůbec nevadí a že všichni dobře dojdou k cíli. I Božence se zdála cesta s Barborou jednoduchá. Připomněla jí, jak s Máňou kreslily obrázky

Více

Krizová komunikace a jak se s ní vypořádat? Pravidelné květnové neformální setkání 3. 5. 2012, 18:00 hodin, společnost NET4GAS

Krizová komunikace a jak se s ní vypořádat? Pravidelné květnové neformální setkání 3. 5. 2012, 18:00 hodin, společnost NET4GAS Krizová komunikace a jak se s ní vypořádat? Pravidelné květnové neformální setkání 3. 5. 2012, 18:00 hodin, společnost NET4GAS Co nás dnes čeká? Agenda (co už běží a co máme pro Vás připravené) Informace

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU

Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU Úvod Dění kolem voleb děkana DIFA JAMU v roce 2008 poukázaly na některé nedostatky ve vnitřní i vnější komunikaci DIFA JAMU. Uvádíme k připomenutí, aby se také

Více

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ ÚLOH DEMOTESTU V KATEGORII BENJAMIN. soutěže BOBŘÍK INFORMATIKY 2009. U každé otázky najdete znění správné odpovědi a zdůvodnění.

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ ÚLOH DEMOTESTU V KATEGORII BENJAMIN. soutěže BOBŘÍK INFORMATIKY 2009. U každé otázky najdete znění správné odpovědi a zdůvodnění. Stránka č. 1 z 12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ ÚLOH DEMOTESTU V KATEGORII BENJAMIN soutěže BOBŘÍK INFORMATIKY 2009 U každé otázky najdete znění správné odpovědi a zdůvodnění. Zašifrovaný směr - verze lehčí Bobři používají

Více

Růžový prstík se zlatým prstenem rejdí po průklepovém papíře s bleděmodrým písmem velikosti 6. Už jsem takové formuláře vyplňovala, ráda bych si ale

Růžový prstík se zlatým prstenem rejdí po průklepovém papíře s bleděmodrým písmem velikosti 6. Už jsem takové formuláře vyplňovala, ráda bych si ale Mistr švindlu Buclaté růžovoučké hladce oholené tvářičky, perfektní světlý oblek, růžová kravata a firemní desky v podpaží. Křepkým krokem vstoupil do našeho domu a profesionální úsměv mu z tváře nezmizel,

Více

Marketingová opatření

Marketingová opatření IDS - Marketing Marketingová opatření Ing. Filip Drápal, ROPID Fakulta dopravní ČVUT v Praze Prosinec 2009 Marketing integrovaných dopravních systémů Hlavní úloha marketingu v IDS Jak je důležité míti

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO 2011-2012 Vojtěch Krištof Vojtěch, 14 let 1. Charakteristika Vojtovi byla diagnostikována dyslexie, dysortografie, dysgrafie a porucha vizuomotorické koordinace.

Více

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami)

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami) 3 Martina Zapletalová Cause Upřímnost je nemoc z vyčítání (tentokráte i s předmluvami) 4 Obsaženo Obsaženo...4 Za dveřma někdo pije čaj...6 Gejši mávají přes ulici...8 Hlupáček-undefined... 10 Rezervace

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU MAŠKARNÍ REJ Jihočeský folklórní soubor Kovářovan ve spolupráci základní školy Kovářov s dětským folklórním souborem Kovářovánek již tradičně uspořádal MAŠKARNÍ REJ. S tombolou letošního jedenáctého reje

Více

21 dní. k intuitivnímu marketingu. příručka pro podnikatele od Miloše Tomana, autora Vizuální cesty a Intuitivního marketingu

21 dní. k intuitivnímu marketingu. příručka pro podnikatele od Miloše Tomana, autora Vizuální cesty a Intuitivního marketingu 21 dní k intuitivnímu marketingu příručka pro podnikatele od Miloše Tomana, autora Vizuální cesty a Intuitivního marketingu Vydavatelství Management Press označilo v anotaci prvního vydání Intuitivního

Více

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ, TIM FEARON Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013)

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) Moc se mi líbilo, jak jsi mluvil o sedmi aktivitách duše. O sycení se, o kněžství Já věřím, že je pro mě velmi důležité, abych

Více

Desatera pro komunikaci

Desatera pro komunikaci aktivita Desatera pro komunikaci ANOTACE: Žáci se zamyslí nad možnými předsudky, které jsou spojeny s lidmi se zdravotním postižením, a porovnají je se svými vlastními. Pokusí se vcítit do role lidí s

Více

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení Číslo projektu: CZ.2.17/2.1.00/37012 Název projektu: Na svobodu připraven! Období realizace: 1.1.2015 31.10.2015 Řešení bylo vyvinuto v rámci realizace

Více

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety Navaříme jim samé dobroty!!! No, super bylo hlavně to bloudění!!! Děcka z Juventusu za chvíli přijedou, tak to tu musím nějak připravit Tento víkend je v Drahotuších, to je kousek od nás! Tak na tomhle

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

1. Dříve než začneme... 11 1.1 Trocha historie nikoho nezabije... 11 1.2 Co budete potřebovat... 11 1.3 Microsoft versus zbytek světa...

1. Dříve než začneme... 11 1.1 Trocha historie nikoho nezabije... 11 1.2 Co budete potřebovat... 11 1.3 Microsoft versus zbytek světa... Obsah Digitální fotografie tisk, úprava a prohlížení v ACDSee Úvod... 9 Co naleznete uvnitř této knihy... 9 Co nenaleznete v této knize... 9 Komu je kniha určena... 9 Příklady používané v knize... 10 Používané

Více

Úloha marketingu v řízení podniku

Úloha marketingu v řízení podniku Úloha marketingu v řízení podniku Nová (digitální) ekonomika jako východiska pro pochopení MŘP Co je marketing? Marketing není jenom barevný leták, ale komplexní, navazující, žijící proces, zahrnující

Více

Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha

Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha Obsah Má cesta k ajurvédě Mé první setkání s Govindžím a ajurvédou Co jsem skutečně poznala Závěr: aneb, co

Více

Tři příčky žebříku. Intuice

Tři příčky žebříku. Intuice Tři příčky žebříku Intuice Intuice je nejvyšší příčkou žebříku, žebříku vědomí. Lze jej rozdělit na tři části: první a nejnižší je instinkt; druhou, tedy prostřední, je intelekt; a třetí, tou nejvyšší,

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více