ZÁPIS Z 11. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z 11. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK"

Transkript

1 ZÁPIS Z 11. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK konaného dne 11. března 2011 Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Na shromáždění bylo přítomno 56, 92% všech vlastníků jednotek. Shromáždění bylo usnášení schopné. Definice pojmů Tento text pracuje v zájmu stručnosti a přehlednosti s následujícími pojmy: Společenství Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 - Letňany Shromáždění 11. schůze shromáždění Společenství pro dům č.p. 684, Praha - Letňany Výbor Společenství výbor Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany Kontrolní komise kontrolní komise výbor Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany 1. ZAHÁJENÍ Shromáždění bylo zahájeno místopředsedkyní výboru paní Mgr. Olgou Trulleyovou v 19:45. Představila vlastníkům členy výboru a členy kontrolní komise. Předsedkyně výboru Ing. Lenka Piherová konstatovala, že je přítomno 56,92% všech vlastníků jednotek a shromáždění je usnášení schopné. Po té opět předala slovo paní Mgr. Olze Trulleyové, která během následujících 135 minut prezentovala jednotlivé body programu schůze viz příloha SCHVÁLENÍ PROGRAMU SCHŮZE Prvním projednávaným bodem bylo schválení programu schůze. USNESENÍ: Schválení programu schůze Schválení programu schůze Volba členů výboru hlasování Volba náhradníků členů výboru hlasování Roční závěrka 2009 hlasování Zpráva o činnosti výboru Zpráva o činnosti kontrolní komise Hospodaření za rok 2010 Zvýšení limitu čerpání prostředků z fondu oprav bez nutnosti schválení shromážděním strana 1 (celkem 10)

2 Plán oprav a údržby na rok 2011 hlasování Kavárna Nara Diskuse Pro: 100% Proti: 0 Zdrželi se: 0 Schváleno: ANO 3. VOLBA ČLENŮ DO VÝBORU Na výzvu místopředsedkyně výboru paní Mgr. Olgy Trulleyové, kdo by se chtěl stát členem výboru, se přihlásili pan Ing. Jan Chytil a pan Martin Brabenec, DiS. Před přistoupením k hlasování předsedkyně výboru Ing. Lenka Piherová upozornila shromáždění vlastníků na skutečnost, že podle stanov společenství vlastníků jednotek, Čl. VII, odst. 15 je nutné ke zvolení členů výboru nebo pověřeného vlastníka zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech členů společenství. VOLBY: Volba kandidáta na člena výboru Společenství pana Ing. Jana Chytila. Pro: 52,83% Proti: 0 Zdrželi se: 4,09% Schváleno: ANO Volba kandidáta na člena výboru Společenství pana Martina Brabence, DiS. Pro: 52, 80% Proti: 0 Zdrželi se: 4,12% Schváleno: ANO 4. VOLBY NÁHRADNÍKŮ DO STATUTÁRNÍCH ORGÁNŮ Na výzvu místopředsedkyně paní Mgr. Olgy Trulleyové, kdo by měl zájem stát se náhradníkem do výboru či do kontrolní komise, se nikdo nepřihlásil. 5. HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2009 Paní Mgr. Olga Trulleyová seznámila shromáždění vlastníků se základními fakty týkajících se hospodaření za rok Vlastníci v podkladech na shromáždění obdrželi roční závěrku ve formě rozvahy výkazů a zisků, viz příloha 1. strana 2 (celkem 10)

3 V účetní závěrce na rok 2009 se vyskytly chyby v některých položkách, na které upozornila kontrolní komise. Tyto chyby byly předsedkyní výboru Ing. Lenkou Piherovou posléze opraveny. Před přistoupením k hlasování o roční uzávěrce za rok 2009 byly prezentovány návrhy usnesení, které podal pan Michal Synek. Pan Michal Synek vznesl protest proti započítání položek časopisu SVJ aktuálně a příručky Praktický rádce pro SVJ do nákladu na společenství domu. Pan Michal Synek argumentoval, že vlastníci nebyli informováni o těchto nákladech a tím došlo k porušení stanov společenství vlastníku. Podle jeho názoru se jedná o soukromé vzdělávání členů výboru viz příloha 2. Paní Mgr. Olga Trulleyová vyjádřila stanovisko výboru, že náklady spojené s pořízením předplatného časopisu SVJ aktuálně a příručky Praktický rádce pro SVJ souvisí se správou, provozem a opravami společných prostor domu. Paní Ing. Lenka Piherová podotkla, že všechny výše diskutované položky předá svému nástupci společně s ostatními dokumenty. Pan Michal Synek vznesl dotaz, zda lze zapůjčit časopis SVJ aktuálně a příručku Praktický rádce pro SVJ. Paní Ing. Lenka Piherová odpověděla, že vlastníci mohou do těchto příruček nahlédnout. K tomuto bodu Michal Synek připravil usnesení: Shromáždění společenství neschvaluje jako provozní náklady společenství za rok 2009 předplatné časopisu SVJ aktuálně a příručku Praktický rádce pro SVJ. Na toto usnesení podal výbor protinávrh usnesení ve znění: USNESENÍ: Shromáždění vlastníků schvaluje jako provozní náklady společenství za rok 2009 předplatné časopisu SVJ aktuálně a příručku Praktický rádce pro SVJ. Pro: 87,04% Proti: 3,17% (236, 237) Zdrželi se: 9,8% (233, 411, 243) Schváleno: ANO Dále bylo diskutováno o analýze provozu výměníkové stanice, která byla prezentována na předchozím shromáždění vlastníků jednotek. Pan Michal Synek vyjádřil názor, že analýza byla předražená a že se jedná o plýtvání finančních prostředků společenství viz příloha 2. Paní Mgr. Olga Trulleyová odpověděla, že podobné typy analýz se pohybují cenové relaci kolem Kč. Podotkla, že má s podobnými analýzami vlastní zkušenost a že cena se pohybovala v této relaci. Pan Michal Synek se zeptal, podle jakých kriterií výbor našel vyhotovitele diskutované analýzy. Paní Mgr. Olga Trulleyová odpověděla, že výbor oslovil vyhotovitele analýzy na základě kladné reference a doporučení Ing. Aleše Pražáka. strana 3 (celkem 10)

4 K tomuto bodu pan Michal Synek přednesl vlastní usnesení: Shromáždění společenství schvaluje cenu za Analýzu zásobováním teplem jako provozní náklad společenství za rok 2009 pouze ve výši Kč včetně DPH. Na toto usnesení podal výbor protinávrh: USNESENÍ: Shromáždění schvaluje cenu za Analýzu zásobování teplem jako provozní náklad společenství za rok 2009 v celé fakturované částce Kč. Pro: 73,13% Proti: 3,17% Zdrželi se: 23,70% Schváleno: ANO Po schválení výše uvedených usnesení bylo přistoupeno k hlasování o roční závěrce za rok USNESENÍ: Společenství vlastníků schvaluje roční závěrku za rok Pro: 96,83% Proti: 3,17% Zdrželi se: 0 Schváleno: ANO USNESENÍ: Ztráta hospodaření za rok 2009 ve výši 3.963,89 Kč vzniklá z bankovních poplatků bude uhrazena z položky provozních nákladů SVJ. Pro: 96,83% Proti: 0 Zdrželi se: 3,17% Schváleno: ANO 6. ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ZA ROK 2010 Paní Mgr. Olga Trulleyová seznámila shromáždění vlastníků se Zprávou o činnosti výboru za rok 2010 viz příloha 3. Zpráva o činnosti výboru za rok 2010 byla součástí podkladů ke shromáždění, které vlastníci obdrželi při příchodu. U toho bodu bylo diskutováno hlavně o problematice spadlých omítek stropů na chodbách 4. a 5. patra ve vchodě 4 a opravy garážových vrat. Pan Michal Synek se zeptal, co výbor podniká v problematice spadlých omítek. Paní Mgr. Olga Trulleyová odpověděla, že výbor řeší opravu se Skanska Facilities Managment s.r.o. Dále se výbor zabývá u této problematiky celkovou kontrolou stropů ve společných prostorách domu a podle výsledku kontroly bude řešit vhodný způsob opravy. strana 4 (celkem 10)

5 Dále pan Michal Synek se zeptal, jaké opravy byly prováděny na garážových vratech. Odpovědi se ujal další člen výboru pan Jiří Kafka. Opravy se týkaly nezavírání garážových vrat, jejich vzpříčení, prasklé pružiny. Pan Michal Synek se zeptal, jestli lze uplatnit záruku na provedené práce. Paní Ing. Lenka Piherová odpověděla, že při opravách prasklých garážových pružin, se jednalo vždy o závadu jiné pružiny (celkem jsou na vratech 4 pružiny). 7. HOSPODAŘENÍ SVJ ZA ROK 2010 Paní Mgr. Olga Trulleyová informovala vlastníky o hospodaření SVJ za rok 2010, viz příloha 3. Paní Mgr. Olga Trulleyová upozornila vlastníky, že v přiložených podkladech není informace o hospodaření SVJ za rok 2010 kompletní z důvodu, že faktury za teplo a za vodu pro ohřev TUV posílá SFM s.r.o. začátkem března. Paní Mgr. Olga Trulleyová informovala vlastníky, že za rok 2010 byla položka za úklid navýšena o částku 6.707,00 Kč. Byl proveden strojový úklid podlah ve společných částech domu. Paní Mgr. Olga Trulleyová seznámila vlastníky s provozními náklady SVJ včetně výše odměn, která bude vyplacena jednotlivým členům výboru v celkové výši Kč viz příloha 3. Dále byli vlastníci informováni o stavu zůstatku dlouhodobé zálohy respektive fondu oprav a jejím čerpáním během roku 2010 viz příloha 3. Shromáždění bylo seznámeno se stálými platbami SVJ za rok 2010 a jejich frekvencí, se službami, které výbor objednal podle potřeby viz příloha 3. Paní Mgr. Olga Trulleyová informovala společenství vlastníků o pohledávkách SVJ, které vznikly nedoplaceným vyúčtováním za rok 2009 a nezaplacenými zálohami k v celkové částce ,00 Kč viz příloha 3. Společenství vlastníků bylo informováno, že zálohy na rok 2011 zůstávají předepsané ve stejné výši jako v roce Paní Mgr. Olga Trulleyová upozornila vlastníky, že splatnost záloh na služby je k poslednímu dni příslušného kalendářního měsíce. 8. ZPRÁVA KONTROLNÍ KOMISE Zprávu o činnosti kontrolní komise prezentoval pan Michal Dušek, viz příloha 4. strana 5 (celkem 10)

6 9. ZVÝŠENÍ LIMITU ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z FONDU OPRAV V KOMPETENCI VÝBORU (BEZ NUTNOSTI SCHVÁLENÍ SHROMÁŽDĚNÍM) Paní Mgr. Olga Trulleyová udala některé důvody, proč výbor navrhuje zvýšení limitu čerpání z fondu oprav z Kč na Kč v kompetenci výboru bez nutnosti schválení shromážděním množící se havárie topení je nutné uvažovat o revizi všech ventilů v době odstávky tepla a provést opravu, kontrola stropních omítek ve společných prostorách domu, oprava výtahu ve vchodě 684/2 a výměny součástky (tachodynamo) u výtahu ve vchodě 684/4 viz příloha 1. Proto výbor navrhuje usnesení: Čl.VII, odst. 3, se u písm. k) a l) nahrazují slova 20 tisíc Kč za slova 50 tisíc Kč. Pan Ing. Jan Chytil podal protinávrh. USNESENÍ Stanovy Čl. VII, odst. 3, se u písm. l) nahrazují slova 20 tisíc Kč za 50 tisíc Kč. Pro: 81,96% Proti: 3,36% Zdrželi se: 14,68% Schváleno: ANO 10. PLÁN OPRAV NA ROK 2011 Paní Mgr. Olga Trulleyová informovala shromáždění vlastníků o plánu oprav na rok 2011 viz příloha 1. Také seznámila vlastníky, že byla objednána oprava výtahu ve výši ,00 Kč bez DPH. Pan Michal Synek se zeptal, jestli bylo uděláno výběrové řízení. Paní Mgr. Olga Trulleyová odpověděla, že ne. Oprava byla zadána firmě KONE, která výtah vyrobila a zajišťuje jeho servis, aby byla zachována, co nejdelší životnost výtahu. USNESENÍ Shromáždění vlastníku jednotek souhlasí s provedením opravy výtahu č dle přiložené cenové nabídky ze dne v ceně ,00 Kč bez DPH. Pro: 96,83% Proti: 0 Zdrželi se: 3,17% Schváleno: ANO strana 6 (celkem 10)

7 11. KAVÁRNA NARA Paní Fáberová a další vlastníci si stěžovali na šíření hluku a pachů, které se šíří v důsledku provozu předzahrádky kavárny NARA. Dále si stěžovala na stále se zhoršující situaci. K těmto stížnostem se přidali i další vlastníci jednotek. Paní Fáberová také vyjádřila názor, že výbor nebyl zplnomocněn uzavřít smlouvu o pronájmu k pozemku parcelní číslo 600/124, k.ú. Letňany mezi Společenstvím (jako pronajímatelem) a Nara.Co s.r.o. (jako nájemcem), a proto je smlouva neplatná. Paní Fáberová přivila usnesení, které předložila shromáždění vlastníků ke schválení. USNESENÍ Shromáždění společenství zmocňuje a ukládá Výboru, aby se ve lhůtě 10 dnů ode dne konání 11. Shromáždění písemně vypověděl nájemní smlouvu, jejímž předmětem je pozemek parcelní číslo 600/124, k.ú. Letňany, uzavřenou mezi Společenstvím (jako Pronajímatelem) a Nara.Co s.r.o. (jako Nájemce) dne Pro: 58,81% Proti: 4,71% Zdrželi se: 36,48% Schváleno: Ano USNESENÍ Shromáždění společenství ukládá Výboru, aby ve lhůtě 10 dnů ode dne konání 11. Shromáždění písemně upozornil stávajícího provozovatele kavárny Nara, že pozemek parcelní číslo 600/124, k.ú. Letňany užíval bez právního důvodu a vyzval jej, aby se dalšího užívání předmětného pozemku zdržel. Pro: 66,39% Proti: 2,35% Zdrželi se: 31,26% Schváleno: ANO 12. OSTATNÍ Paní Mgr. Olga Trulleyová požádala vlastníky jednotek o kontrolu hadiček u záchodu, které bývají častým zdrojem havárií zachování pořádku u popelnic tiché zavírání dveří neparkování vozidel na žlutých čarách a v křižovatce Dále byla podána informace, že záruka na střechu končí v červenci 2011 a bude potřeba zadat vypracování znaleckého posudku a podle jeho výsledku naplánovat opravy. strana 7 (celkem 10)

8 13. NÁVRHY USNESENÍ OD PANA MICHALA SYNKA Ad 3 příloha 2) Pan Michal Synek vyjádřil názor, že místnost s výměníkem je v podílovém spoluvlastnictví všech vlastníků domu a výbor by měl uzavřít se SFM dohodu o narovnání zisků z předchozích let. Paní Mgr. Olga Trulleyová upozornila na fakt potřeby výměníku. Pan Michal Synek navrhl usnesení ve znění: : Shromáždění Společenství ukládá výboru uzavřít se Skanska Facilities Management s.r.o. dohodu o narovnání za užívání místnosti předávací stanice za roky 2004 až 2010 za cenu v místě a čase obvyklou a včetně smlouvy o úplatném užívání místnosti předávací stanice do budoucna, to vše za cenu užívání nebytového prostoru v místě a čase obvyklou. K tomuto usnesení podal protinávrh Ing. Jan Chytil ve znění: Shromáždění Společenství ukládá výboru prověřit možnost uzavřít se Skanska Facilities Management s.r.o. dohodu o narovnání za užívání místnosti předávací stanice za roky 2004 až 2010 za cenu v místě a čase obvyklou a včetně smlouvy o úplatném užívání místnosti předávací stanice do budoucna, to vše za cenu užívání nebytového prostoru v místě a čase obvyklou. Pan Michal Synek podal protinávrh: USNESENÍ: Shromáždění Společenství ukládá výboru jednat se Skanska Facilities Management s.r.o. o dohodě o narovnání za užívání místnosti předávací stanice za roky 2004 až 2010 za cenu v místě a čase obvyklou a včetně smlouvy o úplatném užívání místnosti předávací stanice do budoucna, to vše za cenu užívání nebytového prostoru v místě a čase obvyklou. Pro: 28,53% Proti: 37,42% Zdrželi se: 34, 05% Schváleno: NE Protože nebylo usnesení přijato, bylo přistoupeno k hlasování o usnesení navrženém panem Ing. Janem Chytilem. USNESENÍ Shromáždění Společenství ukládá výboru prověřit možnost uzavřít se Skanska Facilities Management s.r.o. dohodu o narovnání za užívání místnosti předávací stanice za roky 2004 až 2010 za cenu v místě a čase obvyklou a včetně smlouvy o úplatném užívání místnosti předávací stanice do budoucna, to vše za cenu užívání nebytového prostoru v místě a čase obvyklou. Pro: 65,2% Proti: 8,58% Zdrželi se: 26,17% Schváleno: ANO Ad 4 příloha 2) Pan Michal Synek vznesl žádost o internetové nahlížení do bankovního účtu společenství. strana 8 (celkem 10)

9 Paní Ing. Lenka Piherová odpověděla, že se jedná o osobní údaje, na které se vztahuje zákon o jejich ochraně. Zákon je nadřazen stanovám Společenství vlastníků. Pan Michal Synek podal návrh usnesení: Do článku čl. XIV odst. 1 písm. f) stanov společenství se na konec věty doplňuje čárka a text včetně obdržení jejich kopie a práva nahlížet do bankovního účtu společenství prostřednictvím internetu. K tomuto návrhu podal výbor protinávrh: USNESENÍ Článek stanov čl. XIV odst. 1 písm. f) stanov společenství zůstane beze změn. Pro: 78,32% Proti: 3,17% Zdrželi se: 18,51% Schváleno: ANO Ad 5 příloha 2) Další usnesení, které navrhl pan Michal Synek: Shromáždění společenství ukládá výboru, aby na internetových stránkách společenství zveřejnil smlouvu o pojištění domu s uvedením výše pojistného, které společenství platí. K tomuto návrhu podal výbor protinávrh. USNESENÍ Shromáždění společenství ukládá výboru, aby na internetových stránkách společenství zveřejnil smlouvu o pojištění domu. Pro: 72,28% Proti: 2,82% Zdrželi se: 24,90% Schváleno: ANO Ad 6 příloha 2) Začal se projednávat další bod návrhu usnesení od pana Michal Synka týkající se odečtu měřidel mimo běžnou pracovní dobu. Paní Mgr. Olga Trulleyová odpověděla, že s termínem odečtu dne mezi hodinou nelze nic udělat, protože se jedná i o výměnu vodoměru na studenou vodu. Lze se domluvit na termínu odečtu vodoměru za určitý poplatek. Ad 7 8 příloha 2) Některé body z návrhů pana Michala Synka nebyly projednány, protože vypršela doba pronájmu jednací místnosti. Předsedkyně výboru paní Ing. Lenka Piherová ukončila shromáždění ve 22:00. Zapsala: Bc. Martina Šináglová 14. PŘÍLOHY [1]. Podklady k 11. shromáždění vlastníků jednotek Společenství pro dům č.p. 684, Praha Letňany. strana 9 (celkem 10)

10 [2]. Návrhy usnesení pro 11. schůzi shromáždění SVJ od pana Michala Synka. [3] Zpráva o činnosti výboru 1-12/2010; 1-2/2011. [4] Zpráva o činnosti kontrolní komise za rok 2010 a stanovisko k účetní závěrce 2009 a zprávě o činnosti výboru SVJ Kostomlatská/Terezínská 684 v roce [5] Roční závěrka za r ve formě rozvahy, výkazu zisků a ztrát a přílohy k účetní závěrce [6] Prezence vlastníků strana 10 (celkem 10)

11 Podklady pro 11. shromáždění vlastníků jednotek Program (19,30 21,15 hodin) Zahájení Schválení programu schůze Volba členů výboru Hospodaření za rok 2009, Roční závěrka 2009 Zpráva o činnosti výboru Zpráva o činnosti kontrolní komise Hospodaření za rok 2010 Zvýšení limitu čerpání prostředků z fondu oprav bez nutnosti schválení shromážděním Plán oprav a údržby na rok 2011 Diskuse Zahájení Předsedající 11. schůze SVJ Ing. Lenka Piherová Zapisovatel Složení výboru Ing. Lenka Piherová předseda Mgr. Olga Trulleyová místopředseda Jiří Kafka člen Bc. Martina Šináglová člen Složení kontrolní komise R. Pešek Bc. Radek Lajbl Michal Dušek Schválení programu schůze hlasování Schválení programu schůze Volba členů výboru hlasování Volba náhradníků členů výboru - hlasování Roční závěrka hlasování Zpráva o činnosti výboru Zpráva o činnosti kontrolní komise Hospodaření za rok 2010 Zvýšení limitu čerpání prostředků z fondu oprav bez nutnosti schválení shromážděním Plán oprav a údržby na rok hlasování Volby členů výboru hlasování Volby náhradníků do statutárních orgánů - hlasování strana 1 (celkem 5)

12 Podklady pro 11. shromáždění vlastníků jednotek Hospodaření za rok 2009 Předepsané zálohy v roce 2009 Dlouhodobá záloha (FO) Provozní náklady Zálohy podléhající vyúčtování Náklady Výsledek hospodaření za rok 2009 Poplatky bance Úroky z běžného účtu Ztráta ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,95 Kč ,00 Kč 6 285,11 Kč ,89 Kč Služba Náklady Zálohy Vyúčtování Pojistné ,97 Kč ,00 Kč 4 232,03 Kč Odvoz odpadu ,00 Kč ,00 Kč 960,00 Kč Úklid ,04 Kč ,00 Kč 3 488,96 Kč Provoz výtahu ,39 Kč ,00 Kč - 216,39 Kč El. energie spol. prostor ,01 Kč ,00 Kč ,01 Kč Servis ,98 Kč ,00 Kč ,98 Kč Vodné a stočné ,20 Kč ,00 Kč ,20 Kč Teplo ,30 Kč ,00 Kč ,30 Kč Ohřev vody ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Správní poplatek ,76 Kč ,00 Kč ,76 Kč Poplatek za vyúčt. energie 8 599,30 Kč - Kč ,30 Kč Celkem ,95 Kč ,00 Kč ,95 Kč Bankovní poplatky ve výši 3.964,89 Kč činí ztrátu v rámci hospodaření SVJ za rok Výbor doporučuje tuto ztrátu uhradit z položky nákladů SVJ. Roční závěrka za hlasování Usnesení Společenství vlastníků schvaluje roční závěrku za r Usnesení Ztráta hospodaření za rok 2009 ve výši 3.964,89 Kč vzniklá z bankovních poplatků bude uhrazena z položky provozních nákladů SVJ. Zpráva o činnosti výboru za rok 2010 Výbor v roce 2010 průběžně sledoval vývoj pohledávek vůči neplatícím vlastníkům vede soudní spor s jedním vlastníkem ve věci neplacení záloh zrušil účet u České Spořitelny. a.s. řešil havárie ÚT ve skříních na kalorimetry řeší spadlé omítky na chodbách řešil poruchy garážových vrat řešil havárie výtahů ve vchodě strana 2 (celkem 5)

13 Podklady pro 11. shromáždění vlastníků jednotek řeší archivaci dokumentů spojených s činností SVJ průběžně kontroluje došlé faktury a uskutečněné platby nechal nainstalovat světlo s pohybovým čidlem do vstupu do vchodu 684/4 z garáží nechal seřídit pohybová čidla v garáži řešil tekoucí vody z bytových jednotek řešil tekoucí vody z bytových jednotek aktualizoval údaje u rejstříkového soudu vypracoval vyúčtování nákladů za rok 2009 účastnil se reklamace poruchy střešního pláště řešil odpad u popelnic Hospodaření SVJ za rok 2010 Předepsané zálohy v roce 2010 Dlouhodobá záloha (FO) Provozní náklady Zálohy podléhající vyúčtování Náklady ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,02 Kč Služba Náklady Zálohy Pojistné ,00 Kč ,00 Kč 3 778,00 Kč Odvoz odpadu ,00 Kč ,00 Kč 960,00 Kč Úklid ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Provoz výtahu ,02 Kč ,00 Kč 1070,98 Kč El. energie spol. prostor ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Servis ,00 Kč ,00 Kč 875,00 Kč Vodné a stočné ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Teplo - Kč ,00 Kč ,00 Kč Ohřev vody - Kč ,00 Kč ,00 Kč Správní poplatek ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Poplatek za vyúčt. energie - Kč - Kč - Kč Celkem ,02 Kč ,00 Kč ,98 Kč Konečné náklady na provoz výtahu nejsou zatím k dispozici. Konečná faktura za teplo je SFM a.s. zasílána začátkem března. Fakturovaná částka je poté rozdělena na položky Teplo a Voda pro ohřev TUV. Náklady na vodné a stočné budou v rámci vyúčtování rozděleny na vodné/stočné studená voda a ohřev vody a to podle spotřeby teplé vody a studené. Odměny výboru Odměny za rok 2010 budou vyplaceny v následující výši: Ing. Lenka Piherová Kč Mgr. Olga Trulleyová Kč Jiří Kafka Kč Bc. Martina Šináglová Kč, tj. celkem Kč Dlouhodobá záloha (FO) Zůstatek k Tvorba za rok 2010 Čerpání za rok 2010 Zůstatek k ,88 Kč ,00 Kč ,78 Kč ,10 Kč strana 3 (celkem 5)

14 Podklady pro 11. shromáždění vlastníků jednotek Provozní náklady Tvorba za rok 2010 Čerpání za rok 2010 Zůstatek k Podrobný přehled všech provozních nákladů odměny odvody požární směrnice předplatné časopisu SVJ aktuálně pronájem studovny ( 10. shromáždění vlastníků) účetní závěrka za rok 2009 příručka Praktický rádce pro SVJ poplatek zpracování odměn poštovné, kopírování Soudní poplatky haléřové vyrovnání celkem ,00 Kč ,06 Kč -515,06 Kč ,00 Kč 3 600,00 Kč 420,00 Kč 4 403,00 Kč 1 200,00 Kč 3 600,00 Kč 4 060,00 Kč 1 260,00 Kč 9 028,60 Kč 5 520,00 Kč -0,54 Kč ,06 Kč Stálé platby SVJ za rok 2010 Služba Frekvence Cena (Kč) úklid měsíčně 9.506,00 odvoz odpadu pololetně ,00 poplatek za správu měsíčně ,00 provoz výtahu - telefon měsíčně 1.188,00 - servis výtahu čtvrtletně 9.199,10 el. energie ročně (červen) zálohy jsou splatné čtvrtletně dle odběru vodné stočné čtvrtletně dle odběru teplo ročně(březen, duben) zálohy jsou splatné měsíčně dle odběru pojištění pololetně ,00 Dle potřeby jsou výborem objednány tyto služby a) kontrola osvětlení v objektu b) revize vzduchotechniky c) seřízení dveří d) úklid nadměrného odpadu u popelnic e) opravy dle potřeby Zpráva o činnosti kontrolní komise Vystoupení předsedy kontrolní komise Zálohy na služby Zálohy na služby zůstanou pro rok 2011 ve stejné výši jako v roce strana 4 (celkem 5)

15 Podklady pro 11. shromáždění vlastníků jednotek Zvýšení limitu čerpání prostředků z fondu oprav v kompetenci výboru (bez nutnosti schválení shromážděním) Na ustavující schůzi shromáždění Společenství pro dům č.p. 684, Praha Letňany, konané dne , bylo přijato usnesení na snížení limitu čerpání prostředků z fondu oprav oproti vzorovým stanovám z 50 tisíc Kč na 20 tisíc a to bez sebemenší zkušenosti se zajišťováním chodu domu. Kumulují se opravy ve společných částech domu (výtah, kapající potrubí TUV, garážová vrata). Výbor proto navrhuje zvýšení limitu čerpání prostředků z fondu oprav, kdy není nutné schválení čerpání shromážděním, na 50 tisíc Kč. Původní znění: Čl. VII, odst. 3, písm. k) a l) (3) Do výlučné působnosti shromáždění náleží rozhodování o k) nabývání nemovitých věcí, bytů nebo nebytových prostor k účelům, které jsou předmětem činnosti společenství podle zákona o vlastnictví bytů, o majetkových dispozicích s těmito věcmi (převody, darování, zatěžování právy jiných osob, ručení těmito věcmi apod.); totéž platí pro jiná práva a jiné majetkové hodnoty, dále pro movité věci, je-li jejich pořizovací cena vyšší než částka určená usnesením shromáždění, jinak částka vyšší než 20 tisíc Kč v jednotlivém případě, l) čerpání prostředků z fondu oprav nad 20 tisíc Kč, v případě havárie nebo neodkladné opravy postačí schválení následné, Usnesení: Čl. VII, odst. 3, se u písm. k) a l) nahrazují slova 20 tisíc Kč za slova 50 tisíc Kč. Plán oprav a údržby na rok 2010 oprava netěsností na přívodním a zpětném potrubí u bytů (ve skříňkách na kalorimetry) oprava výtahu ve vchodě 684/2 oprava výtahu ve vchodě 684/4 malování v přízemí seřízení oken ve společných prostorách domu Ostatní hadičky u záchodů zdroj havárií úklid u popelnic bouchání dveřmi strana 5 (celkem 5)

16 Návrhy usnesení pro 11. schůzi shromáždění SVJ Vážení, sděluji Vám níže uvedené námitky a návrhy mimo jiné k účetním pokladům za rok 2009, které se mají projednávat na 11. schůzi shromáždění Společenství. Žádám Vás, aby níže uvedená usnesení byla zařazena k příslušným bodům schůze shromáždění. 1.Neoprávněně účtované předplatné časopisu SVJ aktuálně a příručky Praktický rádce pro SVJ Tyto výdaje SVJ nesouvisí s provozem domu a jsou na účet společenství účtovány neoprávněně. Jak podle stanov společenství, tak podle zákona o vlastnictví bytů může výbor nakupovat věci pouze k účelu spojenému se správou, provozem a opravami společných částí domu. Nákup časopisů a příruček souvisí se vzděláním člena/ů výboru, a nikoliv s provozem společných částí domu. Výkon funkce člena výboru jako statutárního orgánu se řídí přiměřeně mandátní smlouvou analogicky podle 66 odst. 2 obchodního zákoníku. To je všeobecně známá věc. Místo slova mzda v přehledu nákladů má být tedy správně slovo odměna. Členové výboru nejsou zaměstnanci společenství, nejsou ke společenství v pracovně právním poměru podle zákoníku práce, nemají pracovní smlouvu ani některou z dohod. Zvyšování nebo prohlubování vzdělání je soukromou individuální záležitostí člena výboru. Literaturu k tématice společenství vlastníků jednotek si musí kupovat ze svého. Člen výboru například za ½ roku ve funkci nemusí vůbec být. Výbor společenství porušuje čl. III odst. 1 stanov, kde je uveden úplný výčet činností, kterou se rozumí správa domu, a zákon o vlastnictví bytů a vynakládá nehospodárně a neoprávněně bez předchozího souhlasu finanční prostředky vlastníků. Žádám proto, aby tyto položky byly z účetní závěrky vyřazeny. Usnesení: Shromáždění společenství neschvaluje jako provozní náklady společenství za rok 2009 předplatné časopisu SVJ aktuálně a příručku Praktický rádce pro SVJ. 2. Předražená cena za Analýzu Technickou zprávu zásobování teplem ve výši 9.700,-Kč Cena za tuto technickou zprávu, nehledě na to, že vychází z nesprávných výchozích údajů, je značně předražená. Technická zpráva obsahuje 6 stránek, z toho je jedna stránka tabulka a jedna stránka schéma. Nechť výbor doloží, že provedl výběrové řízení na zpracovatele technické zprávy. Technická zpráva ani není znaleckým posudkem, je jenom jakýmsi vyjádřením. Při srovnání technické zprávy se znaleckými posudky, pak u občanských soudů je běžná cena za 6stránkový znalecký posudek mezi 2000 až 5000 Kč podle náročnosti. Například cena za znalecký posudek o ceně nemovitosti o 22 stranách se v právní praxi pohybuje okolo ,-Kč. Podle 16 vyhlášky č. 37/1967 Sb., kterou se provádí zákon o znalcích a tlumočnících, činí odměna za znalecký posudek podle jeho náročnosti a podle míry odborných znalostí za jednu hodinu práce Kč. Vzhledem k tomu, že se nejedná v tomto konkrétním případě o znalecký posudek, použijeme-li sazbu 100 Kč za jednu hodinu práce, musel by pan Ing. Čekal pracovat na posudku 97 hodin, tj. celé 4 dny, nebo mu výbor poskytl za technickou zprávu luxusní finanční odměnu za pár hodin práce. Výbor společenství vynakládá finanční prostředky vlastníků nehospodárně, nebrání dostatečně finanční zájmy vlastníků. Z důvodu objednání předraženého posudku vznikla vlastníkům majetková škoda. Nechť polovinu ceny předražené technické zprávy zaplatí ze svého ten člen výboru, který posudek objednal, protože za škodu vzniklou vlastníkům objektivně odpovídá. Usnesení: Shromáždění společenství schvaluje cenu za Analýzu zásobování teplem jako provozní náklad společenství za rok 2009 pouze ve výši 5000,-Kč včetně DPH. 3. Ušlé finanční prostředky za obsazení místnosti výměníku tepla Podle názoru výboru je výměník tepla ve vlastnictví Skanska Facilities Mangement, která místnost výměníku tepla v garáži využívá. S uvedenou společností však není uzavřena žádná smlouva o nájmu

17 místnosti předávací stanice, která je společnou částí domu a tedy v podílovém spoluvlastnictví všech vlastníků domu. Uvedená společnost tuto místnost zabrala pro sebe bez právního důvodu. Nemá se společenstvím uzavřenou nájemní smlouvu, neuzavřel se společenstvím smlouvu o věcném břemenu s jejím vkladem do katastru nemovitostí. Skutečnost, že v místnosti se nachází výměníková stanice, není důvodem pro výlučné užívání. Nikdo jiný z vlastníků místnost nemůže užívat, vlastníkům tak vzniká majetková újma. V místnosti mohla být například kočárkárna, nebo kolárna. Za takové omezení vlastníků SFM nic neplatí. Podle cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu nemůže být cena nájmu místnosti zahrnuta do ceny tepelné energie. Výbor by měl uzavřít dohodu o narovnání za roky 2004 až 2010 za cenu užívání místnosti výměníkové stanice v místě a čase obvyklou. Podle 76 odst. 10 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, v platném znění, mají vlastníci za uvedené omezení vlastnických práv k nemovitosti právo na náhradu ze strany dodavatele tepelné energie. Usnesení: Shromáždění Společenství ukládá výboru uzavřít se Skanska Facilities Management s.r.o. dohodu o narovnání za užívání místnosti předávací stanice za roky 2004 až 2010 za cenu v místě a čase obvyklou a včetně smlouvy o úplatném užívání místnosti předávací stanice do budoucna, to vše za cenu užívání nebytového prostoru v místě a čase obvyklou. Usnesení: Dokud nebude uzavřena dohoda o narovnání a smlouva o užívání místnosti předávací stanice do budoucna, nebude členům výboru vyplacena polovina odměny za rok Transparentnost hospodaření společenství Změna čl. XIV odst. 1 písm. f) stanov společenství Usnesení: Do článku čl. XIV odst. 1 písm. f) stanov společenství se na konec věty doplňuje čárka a text včetně obdržení jejich kopie a práva nahlížet do bankovního účtu společenství prostřednictvím internetu. 5. Usnesení: Shromáždění společenství ukládá výboru, aby na internetových stránkách společenství zveřejnil smlouvu o pojištění domu s uvedením výše pojistného, které společenství platí. 6.Odečty mimo běžnou pracovní dobu Proto, aby si vlastníci nemuseli brát dovolenou kvůli odečítání měřičů, za které platí odměnu, by měl výbor zajistit, aby odečítání probíhalo mimo běžnou pracovní dobu. Usnesení: Shromáždění společenství ukládá výboru, aby zajistila odečítání měřičů tepla a vody mimo běžnou pracovní dobu, tedy brzy ráno nebo pozdě odpoledne. 7. Usnesení: Shromáždění společenství ukládá výboru, aby oznamoval nejméně 10 dní předem konání schůze výboru na domovních nástěnkách a aby publikoval všechny zápisy ze schůzí výboru na internetových stránkách společenství. 8. Usnesení: Shromáždění společenství ukládá výboru, aby na oznámeních vyvěšovaných na nástěnkách poznamenával datum vyvěšení a datum svěšení oznámení. V Praze dne Michal Synek

18 Zpráva o činnosti výboru 1-12/ / Výbor: Správce: Lenka Piherová předseda Olga Trulleyová místopředseda Jiří Kafka Martina Šináglová SBD Praha Dne podal Lukáš Rovenský demisi na členství ve výboru. Tato rezignace byla ostatními členy výboru přijata. 1. Činnost výboru SVJ Výbor průběžně sleduje vývoj pohledávek vůči neplatícím vlastníkům vede soudní spor s jedním vlastníkem ve věci neplacení záloh zrušil účet u České Spořitelny. a.s. řešil havárie ÚT ve skříních na kalorimetry řešil spadlé omítky na chodbách řešil poruchy garážových vrat řešil havárie výtahů ve vchodě Ve vchodě 684/4 je opotřebené tachodynamo (to určuje motoru kde má výtah zastavit, jakou rychlostí má jet). Je to neopravitelný díl, ale výtah je zatím funkční. Ve vchodě 684/2 má výtah časté poruchy při jejich zavírání, z důvodu opotřebení kulisy pohonu dveří. Protože je možné, že kvůli dané závadě výtah bude nepojízdný, navrhli technici ze servisní firmy Kone nabídku na výměnu opotřebeného dílu - kulisy pohonu dveří. Výbor jednomyslně odsouhlasil provedení dané výměny, neboť se jedná o havarijní stav. revize: V roce 2010 proběhly tyto revize: hasicí přístroje (povinná 1x ročně): 2 hasicí přístroje vyměněny 1 nový dodán vzduchotechnika výměna 4 ks nefunkčních ventilátorů řeší archivaci dokumentů spojených s činností SVJ průběžně kontroluje došlé faktury a uskutečněné platby nechal instalovat do vstupu do vchodu 684/4 z garáží světlo s pohybovým čidlem nechal seřídit pohybová čidla v garáži Z důvodu bezpečnosti nechal výbor seřídit pohybová čidla v garáži a zároveň nechal nainstalovat nová proti vchodovým dveřím z jednotlivých domů. řešil tekoucí vody z bytových jednotek Ze dvou bytových jednotek tekla voda a ohrožovala majetek ostatních vlastníků. V jednom případě šlo o prasklou přívodní hadičku k záchodu. Vlastník nebyl doma a proto zástupce výboru vypnul odpovídající stoupačku a s vlastníky okolních bytů likvidoval nateklou vodu ve společných prostorách. V druhém případě se snažil kontaktovat vlastníka bytu, ze kterého tekla voda po stoupačce do nižšího patra. Nájemce bytu při vystěhovávání bytu zjistil strana 1(celkem 4)

19 Zpráva o činnosti výboru 1-12/ / kapající kohoutek u vývodu pro pračku. Řešil to postavením kýble pod kapající kohoutek. aktualizoval údaje u rejstříkového soudu vypracoval vyúčtování nákladů za rok 2009 Na základě podkladů od SBD Praha výbor vypracoval vyúčtování nákladů za rok 2009 včetně příloh o čerpání dlouhodobé zálohy a provozních nákladů. účastnil se reklamace poruchy střešního pláště Porucha stavební konstrukce způsobila zatékání do jedné bytové jednotky. Firma SFM v rámci záruky na střešní plášť danou závadu opravila. Výbor nechá udělat odborný posudek kvality střešní krytiny a způsobu izolace střechy. Na základě posudku bude dál jednat se SFM o úpravě střešní krytiny. Záruční doba střešního pláště vyprší v červenci tohoto roku. řešil odpad u popelnic Náš servisní technik (pan Maxa) z SBD byl kontaktován odborem životního prostředí pro Prahu 9, s tím že se u našich popelnic nachází nadměrný odpad, který nepatří do popelnic. Pokud se toto bude opakovat můžeme dostat i pokutu. Jedná se o porušování 29, zákona č. 131/2000 Sb., o hl. m. Praze a podle obecně závazné vyhlášky č. 8/2008 Sb. (vyhláška o čistotě). strana 2 (celkem 4)

20 2. Hospodaření SVJ za rok 2010: Předepsané zálohy v roce 2010 Dlouhodobá záloha (FO) Provozní náklady Zálohy podléhající vyúčtování Náklady Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Zpráva o činnosti výboru 1-12/ / ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,02 Kč Služba Náklady Zálohy Pojistné ,00 Kč ,00 Kč 3 778,00 Kč Odvoz odpadu ,00 Kč ,00 Kč 960,00 Kč Úklid ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Provoz výtahu ,02 Kč ,00 Kč 1 070,98 Kč El. energie spol. prostor ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Servis ,00 Kč ,00 Kč 875,00 Kč Vodné a stočné ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Teplo - Kč ,00 Kč ,00 Kč Ohřev vody - Kč ,00 Kč ,00 Kč Správní poplatek ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Poplatek za vyúčt. energie - Kč - Kč - Kč Celkem ,02 Kč ,00 Kč ,98 Kč Konečná faktura za teplo je SFM a.s. zasílána začátkem března. Fakturovaná částka je pak rozdělena na část Teplo a Voda pro ohřev TUV. Náklady na vodné a stočné budou v rámci vyúčtování rozděleny na vodné/stočné studená voda a ohřev vody a to podle spotřeby teplé vody a studené Odměny výboru Odměny za rok 2010 budou vyplaceny v následující výši: Ing. Lenka Piherová Kč Mgr. Olga Trulleyová Kč Jiří Kafka Kč Bc. Martina Šináglová Kč tj. celkem Kč 2.3. Dlouhodobá záloha (fond oprav) Zůstatek k Tvorba za rok 2010 Čerpání za rok 2010 Zůstatek k Provozní náklady Tvorba za rok 2010 Čerpání za rok 2010 Zůstatek k Podrobný přehled všech provozních nákladů odměny odvody požární směrnice předplatné časopisu SVJ aktuálně ,88 Kč ,00 Kč ,78 Kč ,10 Kč ,00 Kč ,06 Kč -515,06 Kč ,00 Kč 3 600,00 Kč 420,00 Kč 4 403,00 Kč strana 3(celkem 4)

21 Zpráva o činnosti výboru 1-12/ / pronájem studovny ( 10. shromáždění vlastníků) účetní závěrka za rok 2008 příručka Praktický rádce pro SVJ poplatek -mzdy poštovné, kopírování Soudní poplatky haléřové vyrovnání celkem 1 200,00 Kč 3 600,00 Kč 4 060,00 Kč 1 260,00 Kč 9 028,60 Kč 5 520,00 Kč -0,54 Kč ,06 Kč 2.5. Stálé platby SVJ za rok 2010 Služba Frekvence Cena (Kč) úklid měsíčně 9.506,00 odvoz odpadu pololetně ,00 poplatek za správu měsíčně ,00 provoz výtahu telefon měsíčně 1.188,00 - servis výtahu čtvrtletně 9.199,10 el. energie ročně (červen) zálohy jsou splatné čtvrtletně dle odběru vodné stočné čtvrtletně dle odběru teplo ročně(březen, duben) zálohy jsou splatné měsíčně dle odběru pojištění pololetně ,00 Dle potřeby jsou výborem objednány tyto služby a) kontrola osvětlení v objektu b) revize vzduchotechniky c) seřízení dveří d) úklid nadměrného odpadu u popelnic e) opravy dle potřeby 3. Plán oprav a údržby v roce 2011 V roce 2011 plánuje výbor provedení následujících oprav oprava netěsností na přívodním a zpětném potrubí u bytů (ve skříňkách na kalorimetry) oprava výtahu ve vchodě 684/2 oprava výtahu ve vchodě 684/4 strana 4 (celkem 4)

22 SVJ Kostomlatská/Terezínská 684, Praha 9 Letňany Kontrolní komise ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE A STANOVISKO K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 2009 A ZPRÁVĚ O ČINNOSTI VÝBORU SVJ KOSTOMLATSKÁ/TEREZÍNSKÁ 684 V ROCE 2010 Obsah 1. Stanovisko Kontrolní komise k účetní závěrce za rok Stanovisko Kontrolní komise ke zprávě o činnosti Výboru SVJ Kostomlatská/Terezínská 684 v roce Zpráva o činnosti Kontrolní komise v roce Ostatní doporučení Kontrolní komise 5. Změna ve složení Kontrolní komise 1. Stanovisko Kontrolní komise k účetní závěrce za rok 2009 Kontrolní komisi byla dne předložena účetní závěrka za rok 2009 k vyjádření. Členové komise souhlasí s opravenou verzí účetní závěrky za rok Doporučení: Kontrolní komise doporučuje Výboru, aby svolání dalších jednání Shromáždění SVJ přizpůsobil dostupnosti účetní závěrky za předchozí rok konkrétně tak, aby účetní závěrka za rok 2011 byla předložena na jednání Shromáždění v r (spolu s účetní závěrkou za rok 2010). Zároveň z důvodu chyb v původní účetní závěrce roku 2009 doporučuje Výboru uplatnění slevy na poplatku za vypracování účetní závěrky u správcovské firmy SBD. 2. Stanovisko kontrolní komise ke zprávě o činnosti Výboru SVJ Kontrolní komisi byla dne předložena zpráva o činnosti Výboru SVJ Kostomlatská/Terezínská 684 v roce 2010 k vyjádření. Kontrolní komise v předložené zprávě o činnosti Výboru SVJ především v části týkající se průběhu hospodaření v roce nalezla několik nesrovnalostí tyto nesrovnalosti byly se zástupci Výboru projednány, ne však dosud bezezbytku objasněny. V souladu s článkem X, odst. (3), písm. d) Stanov KK očekává nápravu ze strany Výboru do

23 Doporučení: Kontrolní komise doporučuje Výboru, aby v příštích letech byly podklady k projednávání na příslušném Shromáždění SVJ Kontrolní komisi předkládány s větším předstihem tak, aby případné nejasnosti mohly být včas a předem projednány a náprava sjednána do konání Shromáždění SVJ. 3. Zpráva o činnosti Kontrolní komise v roce 2010 a) účast na jednáních Výboru prostřednictvím zástupce Kontrolní komise b) průběžné komunikace s Výborem/konzultace aktuálně řešených záležitostí c) řešení podnětů ze strany jednotlivých členů SVJ směrem ke Kontrolní komisi ve smyslu čl. X, odstavce 1) Stanov SVJ v průběhu roku 2010 byl členům kontrolní komise doručen jediný podnět ze strany členů SVJ ( ), který měl charakter žádosti o sdělení informací týkající se vyjednávání Výboru s provozovateli kavárny Nara, resp. provozování zahrádky. Tyto informace byly vzápětí poskytnuty zástupci Výboru formou u ( ) s příslibem vyvěšení smlouvy mezi SVJ a provozovatelem kavárny Nara o provozování předzahrádky na webové stránky SVJ. 4. Ostatní doporučení Kontrolní komise Kontrolní komise v průběhu své činnosti zjistila značné stáří vybraných obchodních smluv a jejích podmínek a z nich vyplývající neaktuálnost. Z tohoto důvodu doporučuje Výboru provést v roce 2011 kompletní revizi a vyhlásit výběrová řízení u všech dodavatelských smluv s cílem dosažení lepších podmínek a úspor. 5. Změna ve složení Kontrolní komise Dne rezignoval dosavadní předseda Aleš Pražák na své členství v Kontrolní komisi a zároveň na funkci jejího předsedy. V souladu s článkem VI, odst. (8) Stanov skončilo členství Aleše Pražáka v KK dne Na základě ustanovení článku VI, odst. (9) Stanov se automaticky členem Kontrolní komise stal Radek Pešek ( zvolen náhradníkem do KK v rámci 10. Shromáždění SVJ Kostomlatská/Terezínská 684). V Praze dne Kontrolní komise SVJ Kostomlatská/Terezínská 684 Michal Dušek Radek Lajbl Radek Pešek

24 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k (v celých tis. Kč) Společenství pro dům č.p.684 Praha 9 - Letňany Název účetní jednotky IČO Kostomlatská, Terezínská Praha 9 - Letňany Číslo účtu Název ukazatele Číslo řádku A. NÁKLADY III. Osobní náklady celkem Činnosti hlavní hospodářská celkem Mzdové náklady Zákonné sociální pojištění V. Ostatní náklady celkem Jiné ostatní náklady Účtová třída 5 celkem ( řádek 1 až 33 ) B. VÝNOSY IV. Ostatní výnosy celkem Úroky Jiné ostatní výnosy Účtová třída 6 celkem ( řádek 1 až 29 ) C. VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ PŘED ZDANĚNÍM D. VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ PO ZDANĚNÍ Kontrolní číslo Odesláno dne: Vedoucí účetní jednotky: Ing. Lenka Piherová Mgr. Olga Trulleyová Jiří Kafka Bc. Martina Šináglová Razítko Odpovídá za údaje : Lenka Matějková Telefon:

25 ROZVAHA (BILANCE) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů k (v celých tis. Kč) Společenství pro dům č.p.684, Praha 9 - Letňany IČO Kostomlatská, Terezínská Praha - Letňany Název účetní jednotky A K T I V A Číslo řádku Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období a b 1 2 B Krátkodobý majetek ř Odběratelé (311) Poskytnuté provozní zálohy (314-ř.50) II.Pohledávky Ostatní pohledávky (315) Pohledávky celkem součet ř. 52 až minus Krátkodobý Bankovní účty (221) Součet ř. 72 až ÚHRN AKTIV ř Kontrolní číslo ř. 1 až P A S I V A Číslo řádku Stav k prvnímu dni Stav k poslednímu dni účetního období účetního období c d 3 4 A. Vlastní zdroje ř Výsledek Účet výsledku hospodaření (+/-963) 89 X 4 hospodaření Výsledek hospodaření ve schvalovacím řízení (+/-931) 90 7 X Součet ř. 89 až B. Cizí zdroje ř Dlouhodobé Přijaté dlouhodobé zálohy (955) Součet ř. 94 až Dodavatelé (321) Krátkodobé Přijaté zálohy (324) závazky Jiné závazky (379) Dohadné účty pasivní (389) Součet ř.103 až ÚHRN PASIV ř Kontrolní číslo (řádek 84 až 131) Odesláno dne: Vedoucí účetní jednotky: Ing. Lenka Piherová Razítko Mgr. Olga Trulleyová Jiří Kafka Bc. Martina Šináglová Odpovídá za údaje : Lenka Matějková Telefon:

26 Příloha účetní závěrky pro rok 2009 Název: Společenství pro dům č.p.684, Praha Letňany Sídlo: Praha 9, Letňany, Kostomlatská, Terezínská 684, PSČ Právní forma: společenství vlastníků jednotek IČO: Poslání: správa, provoz a opravy společných částí domu Rozvahový den: Okamžik sestavení účetní závěrky: Statutární orgán výbor vlastníků společenství vlastníků jednotek: Předseda výboru - Ing. Lenka Piherová Místopředseda výboru - Mgr. Olga Trulleyová Člen výboru - Jiří Kafka Člen výboru - Bc. Martina Šináglová Obecné údaje Společenství vlastníků jednotek (dále jen SVJ) bylo zapsáno do rejstříku společenství vlastníků jednotek u Městského soudu v Praze, oddíl S, vložka 5187 dne 19.listopadu Na základě uzavřené smlouvy o správě vykonává kompletní správu Stavební bytové družstvo Praha, Střížkovská 1/29a, Praha 8, IČ SVJ nezaměstnává zaměstnance v hlavním pracovním poměru, vyplácí odměny statutárnímu orgánu, úhrady za úklidové práce formou dohod o pracovní činnosti, případně za drobné údržbové práce formou dohody o provedení práce. Vyplacené odměny statutárnímu orgánu v roce 2009 činí Kč. SVJ nemělo ve sledovaném období uzavřené smluvní vztahy s obchodními partnery, kteří jsou rodinnými příslušníky statutárního orgánu. SVJ má samostatné bankovní účty. Zůstatek bankovních účtů k činí ,60 Kč.

27 SVJ vede účetnictví v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů, Vyhláškou č. 504/2002 Sb. a Českými účetními standardy pro účetní jednotky, které účtují podle vyhlášky č. 504/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Správcem SBD Praha je pro vedení účetnictví SVJ používán program firmy MIKROS, a.s., Brno pro vedení podvojného účetnictví i pro sledování a vyúčtování předpisu a úhrad poplatků na správu domu a pozemku a záloh na služby. SVJ účtuje na účtech zúčtovacích vztahů, ostatní osobní náklady účtuje prostřednictvím účtů účtové třídy 5 se současným zúčtováním do výnosů a na účty účtovacích vztahů. SVJ nemá dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, zásoby, majetkové cenné papíry, ani půjčky. SVJ může pořizovat majetek určený výhradně ke správě společných částí domu. SVJ nepřijalo ani neposkytlo ve sledovaném období dary. Všechny pohledávky a závazky jsou obsaženy v rozvaze, SVJ nepoužívá podrozvahové účty. Krátkodobé pohledávky: Nejvyšší částku krátkodobých pohledávek tvoří náklady na služby, které jsou rozúčtovány každoročně s jednotlivými vlastníky bytových, případně nebytových jednotek. Zůstatek krátkodobých pohledávek k činí ,82kč. Dlouhodobé pohledávky: SVJ nemá dlouhodobé pohledávky. Krátkodobé závazky: Nejvyšší částku krátkodobých závazků tvoří zálohy na služby, které jsou zúčtovávány každoročně s jednotlivými vlastníky bytových, případně nebytových jednotek. Zůstatek krátkodobých závazků činí ,09kč. Dlouhodobé závazky: Zůstatek dlouhodobých závazků tvoří přijaté dlouhodobé zálohy na opravy a udržování, které nejsou předmětem každoročního vyúčtování s jednotlivými vlastníky bytových, případně nebytových jednotek. Zůstatek přijaté dlouhodobé zálohy k činí ,73Kč. Výsledek hospodaření za rok 2009: Výsledek hospodaření za hlavní činnost k činí ,89Kč. Návrh způsobu vypořádání výsledků za hlavní činnost: Uhradit ztrátu 3.963,89 Kč z rezervního fondu. Podpisový záznam statutárního orgánu SVJ:

ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK konaného dne 16.6. 2011 Společenství pro dům čp. 684, Praha - Letňany Na shromáždění bylo přítomno 69,2% všech vlastníků jednotek. Shromáždění bylo usnášení schopné.

Více

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků jednotek pro dům Jablonecká 698-711, Praha 9 - Prosek konaného dne 3. 10. 2012 ve velkém sále Hotelu DUO, Teplická 492, 190 00 Praha 9 1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

Více

Zápis z 10. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany konané dne 18.ledna 2010

Zápis z 10. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany konané dne 18.ledna 2010 Zápis z 10. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany konané dne 18.ledna 2010 1. Definice pojmů Tento text pracuje v zájmu stručnosti a přehlednosti s následujícími pojmy:

Více

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 konaného ve Středisku ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr, Kubátova 1/32, Praha 10 dne 4.5.2016

Více

Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Zpráva o činnosti výboru 1-12/2009 http://kostomlatska684.czweb.org/

Společenství pro dům čp. 684, Praha Letňany Zpráva o činnosti výboru 1-12/2009 http://kostomlatska684.czweb.org/ Výbor: Správce: Lenka Piherová předseda Olga Trulleyová místopředseda Jiří Kafka Lukáš Rovenský Barbara Kovalová / Martina Šináglová SBD Praha Na schůzi výboru konané dne 20. května 2009 rezignovala paní

Více

Na to bylo hlasováno zdvižením ruky takto: pro.. proti 0. Usnesení bylo přijato.

Na to bylo hlasováno zdvižením ruky takto: pro.. proti 0. Usnesení bylo přijato. Zápis o pokračování 1. schůze shromáždění Společenství pro dům Dřínovská č.p. 4742, Chomutov sídlem Chomutov, Dřínovská č.p. 4742, PSČ 430 01 konaná dne 8. 6. 2010 Po skončení první části schůze za přítomnosti

Více

V zájmu stručnosti, přesnosti a snad i čitelnosti jsou v zápise jsou použity následující pojmy:

V zájmu stručnosti, přesnosti a snad i čitelnosti jsou v zápise jsou použity následující pojmy: Zápis o průběhu čtvrtého shromáždění členů Společenství pro dům č.p. 684, Praha-Letňany (dále jen "SVJ"), IČ: 27189678 zapsané v rejstříku SVJ u MS v Praze, oddíl S, vložka 5187, konané 7.listopadu 2005

Více

Zápis z členské schůze Bytového družstva SEZEMÍNSKÁ 2030

Zápis z členské schůze Bytového družstva SEZEMÍNSKÁ 2030 Bytové družstvo SEZEMÍNSKÁ 2030 se sídlem Sezemínská 2030/5, 155 00 Praha 5 Zápis z členské schůze Bytového družstva SEZEMÍNSKÁ 2030 konané dne 17.6. 2015 od 18:30 hodin v kinosále ZŠ Bronzová č.p. 2027,

Více

za rok 2009 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

za rok 2009 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Společenství vlastníků jednotek domu 9. května 483 a 484 se sídlem: Rajhrad, 9. května 484, 664 61, IČ: 283 35 864, zapsaném v rejstříku společenství vlastníků jednotek vedeného Krajským soudem v Brně,

Více

Obsah : 11. Všeobecná ustanovení 5 12. Měsíční předpis příspěvku vlastníka 6 13. Stanovení podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru 6

Obsah : 11. Všeobecná ustanovení 5 12. Měsíční předpis příspěvku vlastníka 6 13. Stanovení podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru 6 Stavební bytové družstvo Vítkovice Daliborova 54,709 71,Ostrava - Mariánské Hory IČO 00 05 08 06, zapsáno u KS v Ostravě, OR oddíl Dr XXII, vložka 8 DIČ CZ00050806 Vnitrodružstevní směrnice č.2/2014 Všeobecné

Více

Zápis ze 6. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany

Zápis ze 6. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany Zápis ze 6. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 684, Praha 9 Letňany konané dne 15.ledna, roku 2007, 19:00 21:00 1. Definice pojmů Tento text pracuje v zájmu stručnosti a přehlednosti

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009 ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009 I. Program: 1. Schválení programu... 1 2. Zpráva o činnosti výboru a kontrolní komise... 2 3. Vyúčtování

Více

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví způsob rozúčtování cen služeb a energií mezi správcem

Více

Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin

Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin Shromáždění bere na vědomí: Zprávu o činnosti výboru přednesenou předsedou Zprávu o činnosti kontrolní

Více

Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek

Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek Výbor společenství svolává shromáždění vlastníků jednotek domu Nad lesním divadlem 1114/16, Praha 4, IČ: 24135071 a současně Vás tímto jako vlastníka (spoluvlastníky)

Více

Společenství vlastníků jednotek BRONZOVÁ 2024-6

Společenství vlastníků jednotek BRONZOVÁ 2024-6 Členská schůze Bytové družstvo BRONZOVÁ 2024-6 a Shromáždění Společenství vlastníků jednotek BRONZOVÁ 2024-6 Datum a místo konání: 16. 6.2015, Kinosál ZŠ Bronzová 1. Přivítání a předložení programu Část

Více

Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav

Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je

Více

26. listopadu 2015 (čtvrtek)

26. listopadu 2015 (čtvrtek) Společenství Plickova 571-572, Praha 4 Plickova 572/1, 149 00 Praha 4 Háje Identifikační číslo: 276 42 402 P O Z VÁ N K A na 10. výroční shromáždění Společenství Plickova 571-572, Praha 4 které se koná

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450,

Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450, Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450, ul. Místecká 450, Praha 18 Letňany ze dne 25. června 2013, konaného od 18:15 hodin, v suterénu domu čp. 450 (sušárna) Program: 1. prezence a

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014 Jednání zastupitelstva se konalo v zasedací síni obecního úřadu od 18:00 hodin, ukončeno bylo v 19:30 hodin. Přítomni:

Více

Zápis o průběhu 9. schůze shromáždění Společenství vlastníků domu Štichova čp. 651-654, Praha 4, se sídlem Praha 4 Háje, Štichova 654, 149 00 Praha 4

Zápis o průběhu 9. schůze shromáždění Společenství vlastníků domu Štichova čp. 651-654, Praha 4, se sídlem Praha 4 Háje, Štichova 654, 149 00 Praha 4 Zápis o průběhu 9. schůze shromáždění Společenství vlastníků domu Štichova čp. 651-654, Praha 4, se sídlem Praha 4 Háje, Štichova 654, 149 00 Praha 4 konaného dne 23. 06. 2011 ve společenské místnosti

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962 Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství Píškova 1959-1962 IČ: 24289086, Píškova 1961/42, 155 00 Praha 5 Datum konání: 10. 12. 2014 Místo konání: Fakultní základní škola Brdičkova 1878 Přítomni: prezenční

Více

Program (19,00 20,45 hodin)

Program (19,00 20,45 hodin) Program (19,00 20,45 hodin) Zahájení Schválení programu schůze Zpráva o činnosti výboru a hospodaření SVJ Zpráva o činnosti kontrolní komise Volby do statutárních orgánů s účinností od 17.9.2007 Roční

Více

DOHODA O ZRUŠENÍ PODÍLOVÉHO SPOLUVLASTNICTVÍ A VYPOŘÁDÁNÍ SPOLUVLASTNÍKŮ

DOHODA O ZRUŠENÍ PODÍLOVÉHO SPOLUVLASTNICTVÍ A VYPOŘÁDÁNÍ SPOLUVLASTNÍKŮ Příloha č. 10 k bodu č. 49 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Feřtekova 538-548

Stanovy společenství vlastníků jednotek Feřtekova 538-548 Stanovy společenství vlastníků jednotek Feřtekova 538-548 Název společenství vlastníků jednotek: Společenství Feřtekova 538-548 Sídlo společenství vlastníků jednotek: Feřtekova č.p. 540, Praha 8, PSČ 181

Více

Z Á P I S z jednání se statutárními zástupci SVJ, u nichž SBD vykonává správu

Z Á P I S z jednání se statutárními zástupci SVJ, u nichž SBD vykonává správu Z Á P I S z jednání se statutárními zástupci SVJ, u nichž SBD vykonává správu Jednání proběhlo dne 12.5.2016 od 16.30 hod v restauraci Kulturního domu DRUŽBA v Klatovech dle programu uvedeného na pozvánce.

Více

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70. Z á p i s

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70. Z á p i s Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70 Z á p i s ze shromáždění delegátů SBD Hlubina konaného dne 28. května 2012 od 16.00 hod. v kulturním domě AKORD v Ostravě-Zábřehu Počet přítomných

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Přítomni: viz. příloha 1 - prezenční listiny a plné moci Předseda shromáždění: p. Milan Slavíček Začátek shromáždění:

Více

Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I- Podkovářská č.p. 933

Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I- Podkovářská č.p. 933 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 STANOVY Společenství vlastníků jednotek NOVÁ

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

Stanovy Společenství vlastníků Klášterní dvůr 931-934, Rajhrad

Stanovy Společenství vlastníků Klášterní dvůr 931-934, Rajhrad S T A N O V Y Stanovy Společenství vlastníků Klášterní dvůr 931-934, Rajhrad ( 1200 a násl. z. č. 89/2012 Sb.) ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků Klášterní

Více

PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ

PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ 1. předání vyúčtování záloh na služby za rok 2013 2. hospodaření v roce 2013, hlasování 3. informace o činnosti výboru a kontrolní komise 4. odměna výboru, odměna kontrolní

Více

Zápis a usnesení z 20. členské schůze konané dne 18. června 2015 od 18:00 hodin v salonku hotelu DUKLA ve Vyškově

Zápis a usnesení z 20. členské schůze konané dne 18. června 2015 od 18:00 hodin v salonku hotelu DUKLA ve Vyškově Bytové družstvo Letní Pole Vyškov, Dědice, Osvobození 617/4, PSČ 682 01 IČ: 27708403 Registrace: KS Brno, Dr., vložka 4366 ze dne 15.11.2006 Bankovní spojení: 1889659399/0800 Zápis a usnesení z 20. členské

Více

Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek

Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek Pozvánka na shromáždění vlastníků jednotek Výbor společenství svolává shromáždění vlastníků jednotek domu Nad lesním divadlem 1114/16, Praha 4, IČ: 24135071 a současně Vás tímto jako vlastníka (spoluvlastníky)

Více

Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem

Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem Obec Strážkovice, Strážkovice 95, 374 01 Trhové Sviny, IČ: 00245461 Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem I. Úvodní ustanovení 1. Vzájemný vztah

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice PREAMBULE 1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona

Více

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin.

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou.

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Přítomni: viz listina přítomných. Přítomno: 8 zastupitelů města

Více

POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4

POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4 POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4 V souladu s ustanovením čl. VI, odst. 3 a 4 stanov svolává výbor společenství schůzi shromáždění na středu 1.12.2010

Více

PÁR SLOV NA ÚVOD. vlastní údaje o odečtu vodoměrů a poměrových měřičů (to pouze v případě, že jste si je zaznamenali v době odečtů pracovníky VUSTE)

PÁR SLOV NA ÚVOD. vlastní údaje o odečtu vodoměrů a poměrových měřičů (to pouze v případě, že jste si je zaznamenali v době odečtů pracovníky VUSTE) Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, 130 00 Praha 3, IČ: 27081478, zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále

Více

Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889

Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889 Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889 Čl. I Základní ustanovení ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ (1) Společenství vlastníků jednotek Pujmanové 877-889 (dále jen společenství ) v domě č.p. 877,

Více

Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ

Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA VYTÁPĚNÍ, SPOLEČNOU PŘÍPRAVU TEPLÉ VODY A NA POSKYTOVÁNÍ PITNÉ VODY V DOMECH VE VLASTNICTVÍ, I. ÚČEL: Zajištění jednotného postupu při rozúčtování nákladů

Více

Zápis z IV. zasedání Zastupitelstva obce Psáry, konaného 14. 9. 2011 v 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu, Pražská 137, 252 44 Psáry

Zápis z IV. zasedání Zastupitelstva obce Psáry, konaného 14. 9. 2011 v 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu, Pražská 137, 252 44 Psáry Zápis z IV. zasedání Zastupitelstva obce Psáry, konaného 14. 9. 2011 v 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu, Pražská 137, 252 44 Psáry Přítomni dle prezenční listiny: Milan Vácha, Vlasta Málková,

Více

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky konané dne 10.6.2015 od 18.00 hod. v kinosálu budovy SOŠ, SOU, OU a U, Neklanova 1806, Roudnice nad Labem. 1. PREZENCE Schůzi bytového družstva

Více

ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008

ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008 ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008 Místo konání: salónek restaurace U Švejka, Dvořákova ul., Plzeň Datum: 29.10.2008 Přítomni: viz. Prezenční

Více

Zápis ze 17. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 11.6.2009

Zápis ze 17. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 11.6.2009 Zápis ze 17. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 11.6.2009 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter, p. Ing. Kraus, pí. Vyletová, p. Krisman, p. Štaif, PhDr. Koubová, pí. Boudová,

Více

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé,

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé, Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933 Vážení majitelé, 2010-2011 dovolte nám informovat Vás o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek Nová Harfa

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále

Více

Program (19,30 21,15 hodin)

Program (19,30 21,15 hodin) Program (19,30 21,15 hodin) Zahájení Schválení programu schůze hlasování Volba náhradníků výboru hlasování Roční závěrka 2008 - hlasování Zpráva o činnosti výboru Zpráva o činnosti kontrolní komise Hospodaření

Více

Zpráva o činnosti představenstva za období od 23.06.2014 do 31.10.2015

Zpráva o činnosti představenstva za období od 23.06.2014 do 31.10.2015 Zpráva o činnosti představenstva za období od 23.06.2014 do 31.10.2015 Vážení členové Bytového družstva, vážení hosté, Dovolte mi, abych Vás v krátkosti seznámil s činností Představenstva BD za období

Více

strana první NZ 56/2013 N 63/2013

strana první NZ 56/2013 N 63/2013 strana první NZ 56/2013 N 63/2013 Třetí stejnopis N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný dne osmnáctého června roku dvou tisícího třináctého (18.6.2013) JUDr. Olgou Zavoralovou, notářkou v Chrudimi, se sídlem

Více

S T A N O V Y SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ

S T A N O V Y SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ Společenství vlastníků jednotek pro dům S T A N O V Y SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Obchodní jméno (název) : Společenství vlastníků domu Oblá 43,45,47,49 Sídlo Ulice : Oblá 472/43

Více

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 14 členů zastupitelstva,

Více

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 120/2013-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 120/2013-N Bod 1. , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 120/2013-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se

Více

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013 Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, 130 00 Praha 3, IČ: 27081478, zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Společenství pro dům - Nad Opatovem 2026, 2027, 2028, 2029, 2030 se sídlem: Nad Opatovem 2026/1, 149 00 Praha 4 Stanovy přijaty na shromáždění vlastníků 22. září

Více

Zápis z 34. jednání Finančního výboru ZM

Zápis z 34. jednání Finančního výboru ZM Zastupitelstva města, které se konalo 1/18 ZM Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: viz. presenční listina Zasedání řídil: JUDr. Karel Bubeník Zasedání zahájeno v 16.00 hodin, ukončeno v 17.25 hodin.

Více

STANOVY Společenství vlastníků jednotek domu Kolínská čp. 1961-1962, Nymburk

STANOVY Společenství vlastníků jednotek domu Kolínská čp. 1961-1962, Nymburk STANOVY Společenství vlastníků jednotek domu Kolínská čp. 1961-1962, Nymburk Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo 1) Název společenství: Společenství vlastníků jednotek domu Kolínská čp. 1961-1962,

Více

Zápis z členské schůze družstva

Zápis z členské schůze družstva Zápis z členské schůze družstva Datum: 11. 1. 2011 Doba konání: od 18.15 hod do 19.35 hod. Místo: Dům Seniorů LUKÁŠ, Zasedací místnost., Trávníčkova 1746, Praha 13 Program jednání: 1. Zahájení, Volba orgánů

Více

2. Určení ověřovatelů zápisu a jmenování zapisovatele Ověřovatelé zápisu: Ing. Lenka Šípková, Jaroslav Bartizal Zapisovatel: Radka Šímová

2. Určení ověřovatelů zápisu a jmenování zapisovatele Ověřovatelé zápisu: Ing. Lenka Šípková, Jaroslav Bartizal Zapisovatel: Radka Šímová Zápis č. 6 z veřejného zasedání zastupitelstva města Velešín konaného dne 18. 4. 2011 Přítomen: Jaroslav Bartizal, Mgr. Danuše Grillová, Bořivoj Havlíček, Ing. Vladimír Jantač, Mgr. Josef Klíma, Zuzana

Více

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70 Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70 Z á p i s ze shromáždění delegátů SBD Hlubina konaného dne 9. června 2015 od 16:00 hod. v kulturním domě města Ostravy, ul. 28. října 124 Počet

Více

Obchodní podmínky pro odvádění odpadních vod společnosti LUTES s.r.o. v obci Lužice

Obchodní podmínky pro odvádění odpadních vod společnosti LUTES s.r.o. v obci Lužice Obchodní podmínky pro odvádění odpadních vod společnosti LUTES s.r.o. v obci Lužice I. Úvodní ustanovení 1. Vzájemný vztah mezi dodavatelem a odběratelem o odvádění odpadních vod kanalizací pro veřejnou

Více

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala.

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala. Z Á P I S č. 1/2013 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Tetčice, které se konalo v úterý dne 19. 2. 2013 v 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Přítomni: paní Ing. Soňa Štossová, Ph.D.,

Více

Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00

Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00 Zápis z Valné hromady DSO RTB konané dne 24. 11. 2015 v Rožďalovicích od 16.00 Přítomni: viz prezenční listina příloha č.1 1. Zahájení Dnešní VH DSO RTB se účastnilo členů 15 z 24 členů což je nadpoloviční

Více

Stanovy Společenství vlastníků bytových jednotek domu 856/4 Ciolkovského (zákon č. 89/2012 Sb., 1200)

Stanovy Společenství vlastníků bytových jednotek domu 856/4 Ciolkovského (zákon č. 89/2012 Sb., 1200) Stanovy Společenství vlastníků bytových jednotek domu 856/4 Ciolkovského (zákon č. 89/2012 Sb., 1200) Název společenství vlastníků: Společenství vlastníků bytových jednotek domu 856/4 Ciolkovského Sídlo:

Více

PROSÍME MAJITELE BYTOVÝCH JEDNOTEK O PÍSEMNÉ PŘIPOMÍNKY DO 10.10.2014 Připomínky prosím vhodit do schránky SVJ,nebo zaslat na:info@nastezce6.

PROSÍME MAJITELE BYTOVÝCH JEDNOTEK O PÍSEMNÉ PŘIPOMÍNKY DO 10.10.2014 Připomínky prosím vhodit do schránky SVJ,nebo zaslat na:info@nastezce6. PROSÍME MAJITELE BYTOVÝCH JEDNOTEK O PÍSEMNÉ PŘIPOMÍNKY DO 10.10.2014 Připomínky prosím vhodit do schránky SVJ,nebo zaslat na:info@nastezce6.cz STANOVY Společenství vlastníků Na Stezce 489,Praha 10 Část

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a Počet listů dokumentu: 15 Počet příloh: 10 Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a Přítomni 5. září 2011

Více

Revoluční 97, 289 01 Dymokury, IČ 00239089, obec@dymokury.cz, ID schránky q2fbehi, tel: 325 635 112, www.dymokury.cz

Revoluční 97, 289 01 Dymokury, IČ 00239089, obec@dymokury.cz, ID schránky q2fbehi, tel: 325 635 112, www.dymokury.cz Obec Dymokury Revoluční 97, 289 01 Dymokury, IČ 00239089, obec@dymokury.cz, ID schránky q2fbehi, tel: 325 635 112, www.dymokury.cz Zápis č. 6/2014 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 7. července 2014

Více

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1630-1631, Lysá nad Labem. Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1630-1631, Lysá nad Labem. Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo STANOVY Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1630-1631, Lysá nad Labem Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo 1) Název společenství: Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1630-1631, Lysá

Více

Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 2. října 2015.

Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 2. října 2015. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 č.ú. 0640022339/0800 Zápis ze 14. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9

Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9 Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9 Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Společenství vlastníků jednotek pro domy čp. 2676, 2677, 2678, 2679, zapsaných v katastru nemovitostí na listu

Více

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.45 hod. Přítomni: Ing. Bednář, V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková,

Více

2. Zajistit doplnění chybějících obkladů - realizace - splněno (pí. Nátrová)

2. Zajistit doplnění chybějících obkladů - realizace - splněno (pí. Nátrová) ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU 16.11.2009 konané formou elektronické konference ve dnech 16.11.2009 až 22.11.2009 PROGRAM: 1. Účast a schválení zápisu z minulé schůze Zúčastnili se všichni členové výboru Nebyly

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE DNE 5. ČERVNA 2013 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18,30 HODIN

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE DNE 5. ČERVNA 2013 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18,30 HODIN MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE DNE 5. ČERVNA 2013 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18,30 HODIN Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno13 členů zastupitelstva, omluveni:

Více

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 9. jednání

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 9. jednání Zápis z 9. jednání Rady města Heřmanův Městec konané dne 25. 5. 2016 v 17:00hod. kancelář starosty Města Heřmanův Městec, Městský úřad Heřmanův Městec, Havlíčkova 801 Přítomni: Omluveni: Zapsal: Přizváni:

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Místo konání : salónek místního pohostinství Přítomní zastupitelé: paní Andrlíková, Šlajerová, pánové Macourek, Sedlák

Více

OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3.

OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3. OBEC Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice Zápis a usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Libějovice č. 3/2012 ze dne 9. 3. 2012 Přítomni: Jan Chrt, Zuzana Svatá, Jan Kieweg, Jaroslav Kučera, ing.

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČI. I Název a sídlo společenství Název společenství vlastníku jednotek (dále jen "společenství"): Společenství vlastníku jednotek v budově čp. 777-779, Brechtova

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové

Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové Článek 1 Název a sídlo Společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové, se sídlem Hradec

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 29. 04. 2015 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 29. 04. 2015 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Obec Malešovice Zastupitelstvo obce Malešovice Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 29. 04. 2015 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Bod č. 1: Zahájení, schválení jednání Zahájení

Více

Oznámení o ustavujícím zasedání zastupitelstva obce Hroznatín

Oznámení o ustavujícím zasedání zastupitelstva obce Hroznatín Oznámení o ustavujícím zasedání zastupitelstva obce Hroznatín Obec Hroznatín Obecní úřad Hroznatín I N F O R M A C E o konání ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva obce Hroznatín Obecní úřad

Více

Výsledek: Shromáždění schvaluje vyřezání starých dřevin (thují) před objektem a následnou úpravu plochy nízkým porostem.

Výsledek: Shromáždění schvaluje vyřezání starých dřevin (thují) před objektem a následnou úpravu plochy nízkým porostem. Zápis z jednání na schůzi shromáždění Společenství vlastníků jednotek Jablonecká 420 409, 713, 714 (dále jen SVJ ) se sídlem Praha 9, Jablonecká 412, a členů družstva, která se konala dne 3. prosince 2009

Více

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ č. 2 029-1115 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví tvorbu a způsob rozúčtování nájemného a cen služeb mezi družstvem a nájemcem, popřípadě

Více

O B E C K A N I N A. Návrh programu veřejného zasedání:

O B E C K A N I N A. Návrh programu veřejného zasedání: O B E C K A N I N A U s n e s e n í z e s c h ů z e o b e c n í h o z a s t u p i t e l s t v a o b c e K a n i n a k o n a n é h o d n e 8. 1 1. 2 0 1 3 Návrh programu veřejného zasedání: 1. Zahájení,

Více

Zápis č. 5 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 19. 02. 2015 v 17.oo hodin

Zápis č. 5 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 19. 02. 2015 v 17.oo hodin 1 Zápis č. 5 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 19. 02. 2015 v 17.oo hodin Přítomni: Brunnerová Alena, Mgr. Dobeš Jan, Mgr. Krafková Eva, Král Petr, Ing. Moučka Petr, Pudil Zdeněk, Rozporka Luboš,

Více

Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo

Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo STANOVY Společenství vlastníků jednotek domu Josefa Mánesa čp. 1883-1887, Nymburk Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo 1) Název společenství: Společenství vlastníků jednotek domu Josefa Mánesa

Více

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU ZÁPIS

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU ZÁPIS 1 OBEC TEPLICE NAD BEČVOU Zastupitelstvo Obce Teplice nad Bečvou ZÁPIS z 23. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Teplice nad Bečvou, které se konalo dne 2.9.2014 v 17.00 hod. ve společenské místnosti

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů Dražebník, navrhovatel a vlastník předmětu dražby: Město Louny, IČ: 00265209, Mírové

Více

STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7

STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7 STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7-1 - ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla

Více

Zápis a usnesení č. 3/2014 z veřejného zasedání ZO v Šebetově konaného dne 30. června 2014 v zasedací místnosti OÚ od 18:00 hod.

Zápis a usnesení č. 3/2014 z veřejného zasedání ZO v Šebetově konaného dne 30. června 2014 v zasedací místnosti OÚ od 18:00 hod. Bod č. 1 Starosta Zdeněk Číţek zahájil zasedání č. 3/2014 Zastupitelstva obce Šebetov (dále jen ZO ) v 18:00 hodin a všechny přivítal. Technický bod Starosta konstatoval, ţe informace o konání zasedání

Více

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 547/2014-D

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 547/2014-D , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 547/2014-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby

Více

Finanční plán SVJ pro rok 2010

Finanční plán SVJ pro rok 2010 Finanční plán SVJ pro rok 2010 části: 1- rozúčtovací klíč 2 - finanční plán SVJ 3 - položky č. 1 17 dle rozpisu Vážení vlastníci, správcovská společnost Prague Property Management, a.s. a výbor SVJ Vám

Více

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.50 hod. Přítomni: V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková, Ing. J.

Více

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ:

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ: Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části Zápis č. 13/08/ ZMČ ze dne 14.05. 2008 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: - MUDr. Dvořák, PhDr. Doušová, p. Malina Neomluveni: 0 Hosté:

Více

S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTE K O B J E K T U N A D V L T A V S K Ý M Ú D O L Í M, P R A H A 6 K a m ý c k á 2 4 3 / 4 1 6 0 0 0 P r a h a 6

S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTE K O B J E K T U N A D V L T A V S K Ý M Ú D O L Í M, P R A H A 6 K a m ý c k á 2 4 3 / 4 1 6 0 0 0 P r a h a 6 S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTE K O B J E K T U N A D V L T A V S K Ý M Ú D O L Í M, P R A H A 6 K a m ý c k á 2 4 3 / 4 1 6 0 0 0 P r a h a 6 Zápis ze 4. schůze shromáždění vlastníků jednotek objektu

Více

ZÁPIS ZE 14. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE

ZÁPIS ZE 14. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE ZÁPIS ZE 14. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE 20.11.2014 1. MÍSTO SCHŮZE SPOLEČENSTVÍ Schůze Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany se sídlem Zlonická

Více

SPOLEČENSTVÍ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331 DIČ: CZ26759331

SPOLEČENSTVÍ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331 DIČ: CZ26759331 ZÁPIS Z VÝROČNÍ SCHŮZE SVJ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 16. KVĚTNA 2011 ad 1. Výroční schůze - shromáždění Společenství Petržílkova 2486-2491 byla prohlášena za zahájenou v 19.00 hod. Zjištění usnášeníschopnosti

Více