REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: , (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E)"

Transkript

1 cile.jedemetaky.cz REVITALPARK Adresa, Český Těšín (CZ) GPS: , (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E) Zámecký vrch, ul. Zamkowa, Cieszyn (PL) GPS: , (49 45'3.679"N 18 37'35.291"E) PŘÍSTUPNOST CÍLE Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování V blízkosti Masarykových sadů se nacházejí 3 parkoviště: 1) Parkoviště u školy parkoviště se nachází naproti Základní umělecké školy a Obchodní akademie, vzdálenost od parku je cca 50 m. Kapacita 16 míst (z toho 3x stání na hodiny). 2) Parkoviště u Dělnického domu parkoviště se nachází v bezprostřední blízkosti vstupu do parku. Kapacita 12 míst. 3) Parkoviště podél obvodu parku parkoviště se nachází po celém obvodu parku. Kapacita 63 míst (z toho 5x stání na hodiny). V blízkosti Zámeckého vrchu se nacházejí 2 parkoviště: 1) Parkoviště před areálem Zámeckého vrchu (na ul. Zamkowa) parkoviště se nachází poblíž mostu Družby přes řeku Olši, před obchody. Od vstupu do parku je parkoviště vzdáleno cca 30 m. Kapacita 20 míst. Parkoviště je placené, nehlídané. 2) Parkoviště na ulici Bednarska parkoviště se nachází na severní straně Zámeckého vrchu, cca m od schodiště a výtahu na Zámecký vrch. Kapacita cca 150 míst. Parkoviště je bezplatné, nehlídané. Vyhrazená parkovací místa : celkem 5 vyhrazených parkovacích míst (3 u Dělnického domu a 2 podél obvodu). Místa jsou vyznačena svislou i vodorovnou dopravní značkou se symbolem vozíčkáře. Splňují minimální rozměry pro manipulaci osoby na vozíku. Příčný sklon je maximálně 5,24 %. Autem je možné zastavit pro nástup/výstup u každého vstupu do parku park je lemován parkovacími místy a silnicí v obytné zóně. Parkoviště na ul. Zamkova: 1 místo, rozměry 2 x 4 m (nesplňuje minimální parametry pro manipulaci osoby na vozíku), příčný sklon 8,75 %, podélný 26,8 %, označeno svislým i vodorovným značením. Parkoviště na ul. Bednarska: 3 místa, každé místo má jiný rozměr (5,1x2,9 m, 3,1x5 m a 2,9x5 m, nesplňují minimální parametry pro manipulaci osoby na vozíku), rovný povrch, bez sklonu, označeno svislým i vodorovným značením.

2 Možnost zastavení u vstupu do parku z ul. Zamkowa pro nástup a výstup: u vstupu do areálu Zámeckého vrchu je dopravní značka zákaz zastavení i zákaz vjezdu. Auta tady ale vjíždějí, neboť v Zámku Cieszyn je umístěn taky hotel. Po dohodě s informačním centrem je možné vjet až do areálu Zámeckého vrchu. Z ul. Bednarska je možný dojezd až k výtahu, kterým se návštěvník dostane na Zámecký vrch. Povrch parkoviště : zámková dlažba šedé barvy, barevně odlišný povrch od chodníku s červenou dlažbou a asfaltové silnice. Spáry mezi dlažbou jsou do 15 mm. Povrch je pevný, rovný, bez defektů a překážek, nekluzký. Parkoviště na ul. Zamkowa: tzv. kočičí hlavy, nerovnosti (výškové rozdíly způsobené položením dlažebních kostek), není barevně odlišen od silnice. Parkoviště na ul. Bednarska: asfalt, v dobrém stavu, bez výtluků a nerovností. Osvětlení parkoviště Všechna parkoviště jsou osvětlena pouličním osvětlením. Přístupový chodník Přístupový chodník vede buď po silnici nebo po chodníku. Při nájezdu na chodník od parkoviště u školy a u Dělnického domu je třeba překonat obrubník vysoký 7 a 9 cm a dále pak silnici po vyznačeném přechodu pro chodce. Šířka chodníku je 2,4 m, v místě přechodu přes silnici je zúžen sloupky na 1,2 m. Bez sklonů. Přirozená vodící linie - stěna domu s překážkami v podobě vyčnívajícího schodu, okapů a reklamních poutačů. Povrch chodníku: asfalt, zámková dlažba, rovný povrch, bez defektů. Zámecký vrch - ul. Zamkowa Přístupový chodník od ul Zamkowa vede po chodníku a přes silnici po vyznačeném přechodu pro chodce, šířka 1,5 m a více, velké sklony (podélný 8,75-17,5 %, příčný 3,5-8,75 %) - pro osoby na vozíku nevhodný. Povrch: kočičí hlavy, nerovný povrch, překážky v podobě dopravních značek, reklamních poutačů aj. Zámecký vrch - ul. Bednarska Cesta z parkoviště k výtahu/schodišti na Zámecký vrch vede buď po vydlážděném chodníku a silnici nebo lze projít podél veřejných toalet po drobným štěrkem vysypané pěšině (kratší úsek). Chodník je dostatečně široký (cca 1,5-3,5 m), povrch rovný, udržovaný. Výškový rozdíl mezi parkovištěm a zámeckým vrchem lze překonat pomocí schodiště a/nebo výtahu. Manipulační plocha (chodník) před výtahem je široká 150x150 cm. Pokud použijete pro cestu z parkoviště kratší úsek podél toalet, počítejte při nájezdu na chodník před vstupem do výtahu s nesníženým obrubníkem vysokým 12 cm. Pro bezbariérový nájezd na chodník je nutné se vrátit o pár metrů zpátky po silnici. Velikost kabiny výtahu je 110x140 cm. Ve výtahu je optická i akustická signalizace podlaží. Výtah má taktilní ovládače. Výtah vás vyveze přímo do areálu Zámeckého vrchu.povrch: na úseku od parkoviště k výtahu drobný štěrk a/nebo asfalt, v areálu zámeckého vrchu drobné žulové kostky, povrch rovný, bez defektů Přístupové chodníky jsou osvětleny pouličním osvětlením.

3 Vnější prostory Vstup Recepce/ pokladna Trasa venkovního prostoru Park má celkem 12 vstupů, které jsou zvýrazněny červenou zámkovou dlažbou. Dalších 6 vstupů je tvořeno zpevněnou hlínou a drobným štěrkem, z nichž 2 jsou vyvýšené o 15 cm. U některých vstupů jsou sloupky s průchozí plochou širokou 1,3 m. Zámecký vrch Při vstupu z ul. Zamkowa se nacházejí schody o výšce cm, dá se jim vyhnout po ploše určené pro vjezd vozidel. Vstup je široký cca 5 metrů. Přístupová cesta se rozděluje na dvě části levá slouží především pro pěší a nacházejí se zde 2 sloupky, které zmenšují průchozí oblast na 1,35 metrů. Pravá strana přístupové cesty není nijak ohraničena sloupky. Podélný sklon je 5-17%. Vstup z ul. Bednarska: z výtahu vstoupíte přímo do areálu parku. Vstup není nijak zvlášť vymezen. Není. Vstup do parků je bezplatný. Trasa se skládá ze dvou typů komunikačních cest: s povrchem ze zámkové dlažby (spáry do 15 mm) - tento typ cest převažuje, nebo se zpevněnou hlínou s drobným štěrkem, který se za deštivého počasí rozbahní. Povrch je rovný a bez výtluků. Šířka trasy je 1,8 m a více. Bez výškových rozdílů a bez sklonů, pouze u vstupu v jihozápadní části parku na štěrkové cestě je příčný sklon do 7 %, dá se ale obejít. K orientaci nevidomých po trase lze považovat přírodní vodící linii trávník, popř. oplocení dětského hřiště. Na trase se však vyskytují lavičky (v průchozím prostoru podél hranice trasy i ve výklencích) a vylepovací plochy uprostřed komunikačních tras. Celá plocha parku je osvětlena parkovými lampami. Po celé trase Masarykových sadů jsou rozmístěny lavičky v maximální vzdálenosti 12 m od sebe. Sedací plocha laviček je ve výšce cm, jsou opatřeny opěrkou na záda a na ruce. Lavičky jsou umístěny ve výklencích i v průchozím prostoru podél hranice tras. Vedle lavičky je prostor na invalidní vozík/kočárek (1 m).

4 Zámecký vrch Povrch tras - žulové kostky a dřevěný most se spáry do 1,5 cm. Spáry jsou vyplněné pískem a hlínou. Šířka trasy je 2,4 m a více. Povrch je rovný, udržovaný. Na trase je třeba překonávat podélné sklony 2-8/21 %, příčné sklony 2-17 % a schodiště k některým objektům v parku. Pro orientaci nevidomých slouží litinová bariéra, zábradlí, zděný plot (na vyhlídkové terase) vysoký 87 cm a trávník. Areál parku je osvětlen parkovými lampami a pouličním osvětlením. Na trase Zámeckého vrchu jsou rozmístěny lavičky s opěrkou na záda, bez opěrek na ruce, se sedací plochou ve výšce 45 cm. Na vyhlídkové terase se nacházejí lavičky bez opěrek na ruce i záda, se sedací plochou ve výšce 42 cm. V areálu se nenachází WC se vstupem z venkovního prostoru. Značení Hygienické zařízení Navigační prvky: V areálu obou parků se nacházejí orientační plány Revitalpark Na plánku jsou vyznačeny komunikační trasy parku, poloha orientačních tabulí - včetně vyznačení místa, kde se nacházíme - číslo a poloha zajímavých míst/pamětihodností parku či v jeho bezprostřední blízkosti (opatřeno fotkami a názvem v jazycích CZ, PL, EN). Písmo je v barvě bílé na tmavě šedém podkladu, avšak velké pouze 0,5 cm v minimální výšce 0,9 m od země a horizontální vzdálenosti 0,9 m. Orientační tabule je vysoká maximálně 2 m. Informační prvky: Informační tabule se nacházejí u každého zajímavého místa/pamětihodnosti parku. Tabule nebrání průchodnosti nevidomých osob. Provedení je vertikální s horizontálním nahnutím o cca 30 pro pohodlný pohled stojícího návštěvníka. Na plánku je vyznačené pořadové číslo památky, jeho název, stručná charakteristika v českém, polském a anglickém jazyce, fotka a zakreslení v malém orientačním plánku. Písmo je v barvě bílé na tmavě šedém podkladu, avšak velké pouze 0,5 cm v minimální výšce 1 m od země, maximální výšce 1,35 m a horizontální vzdálenosti 0,7 m. Na trase Masarykových sadů se vyskytují informační tabule pro oznámení i plakátovací plochy a 2x provozní řád dětského hřiště. V areálu nejsou žádné alternativní informační prvky. K dispozici není WC s přímým vstupem z venkovní části. Toalety se nachází pouze v Zámku a kavárně na Zámeckém vrchu.

5 Služby Personál Informace Stravování Ostatní služby Parky nejsou obsluhovány personálem. Informace je možné získat v informačních centrech na Zámeckém vrchu nebo na Hlavní třídě v Českém Těšíně (cca 150 m od Masarykovych sadů). Informační materiály o parku ani webové stránky parků nejsou k dispozici. : přímo v areálu parku se nenachází žádné stravovací zařízení. Zámecký vrch: V areálu Zámeckého vrchu se nachází čajovna a kavárna. Na cestě mezi parky je kavárna Avion/Noiva. Vstup se psy (asistenčními/ vodícími) Lékařská péče: nejbližší nemocnice v polském Cieszynie (cca 1,5 km) nebo v Českém Těšíně (1,7 km). Možnost zapůjčení kompenzačních pomůcek: Na informacích Zámeckého vrchu si lze za poplatek zapůjčit audioprůvodce. Možnost sjednání asistenční služby: není. Na informacích Zámeckého vrchu jsou však ochotni pomoci. Obchod se suvenýry: Zámecký vrch, v informačním centru Přehled atraktivit v okolí: Na orientačním plánku Revitalpark 2010 je vyznačeno Nábřeží Avion, Zámecký vrch (PL), Podzámčí (PL). Na informacích na Zámeckém vrchu je možné získat bezplatné letáčky o atraktivitách v okolí. Speciální zařízení/vybavení: Uprostřed areálu Masarykových sadů se nachází oplocené dětské hřiště. Informační karta je výstupem projektu Těšínské Slezsko pro všechny (CZ.3.22/3.3.05/ ), realizovaného Regionální radou rozvoje a spolupráce se sídlem v Třinci. Projekt probíhal ve spolupráci s polským partnerem Powiatem Czieszyńskim v období 9/2014-6/2015.

Vysvětlivky k použitým symbolům

Vysvětlivky k použitým symbolům Vysvětlivky k použitým symbolům Následující symboly i doprovodný text jsou majetkem Pražské organizace vozíčkářů, o.s., Benediktínská 688/6, 110 00 Praha 1, www.pov.cz Kategorie přístupnosti objektů Objekt

Více

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská má hlavní budovu v Břehové ulici, Praha 1.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská má hlavní budovu v Břehové ulici, Praha 1. Objekt částečně přístupný* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) budova BŘEHOVÁ Břehová 7, 115 19 Praha 1 Tel.: 224 358 310 (tel. ústředna FJFI) Web: http://www.fjfi.cvut.cz/desktopdefault.aspx

Více

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu.

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu. Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ ČVUT) STUDENTSKÝ DŮM (ČERVENÁ) MENZA Bílá 2571/6, 166 36 Praha 6 - Dejvice Tel.: 234 606 111 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/studentsky-dum GPS:

Více

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK )

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) Tomáš Kaněra geodetické práce Na Křečku 339, 109 00 Praha 10 IČ: 74283031 DIČ: CZ7904290229 tel.: 777 663 462 tomas.kanera@seznam.cz SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) číslo bodu Y X Z popis 1 726588,94 1046300,20

Více

Objekt přístupný* VSTUPY

Objekt přístupný* VSTUPY Objekt přístupný* UNIVERZITNÍ KNIHKUPECTVÍ ODBORNÉ LITERATURY - ČVUT Budova Národní technické knihovny (NTK) Technická 6/2710, 160 80 Praha 6 - Dejvice Tel.: neuveden Web knihkupectví: http://intranet.cvut.cz/cs/struktura/ctn

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Masarykovo náměstí 128 756 61, Rožnov pod Radhoštěm Jakožto vlastník a správce komunikace vydává tento P R O V O Z N Í Ř Á D upravující v souladu se zák.č. 13/1997 o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA 398/2009 Sb. 2 VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

Vyhláška č. 146/2008 Sb. o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb

Vyhláška č. 146/2008 Sb. o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb Vyhláška č. 146/2008 Sb. o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb Vyhláška č.146/2008 Sb. stanoví rozsah a obsah projektové dokumentace pro letecké stavby, pro stavby drah a na dráze,

Více

ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PROSTŘEDÍ PRO VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB ZRAKOVĚ POSTIŽENÝCH NA KOMUNIKACÍCH A PLOCHÁCH.

ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PROSTŘEDÍ PRO VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB ZRAKOVĚ POSTIŽENÝCH NA KOMUNIKACÍCH A PLOCHÁCH. ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PROSTŘEDÍ PRO VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB ZRAKOVĚ POSTIŽENÝCH NA KOMUNIKACÍCH A PLOCHÁCH. Petr Lněnička, Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR Metroprojekt

Více

Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb.

Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb. Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb. Vyhláška Úvodní ustanovení Předmět úpravy 1 2 3 Požadavky na stavby pozemních komunikacía veřejného

Více

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224N 18 40'4.858E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování cile.jedemetaky.cz STARS TŘINEC Adresa Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) PŘÍSTUPNOST CÍLE Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování Přístupový chodník Parkoviště

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 13. DIVADLO HORNÍ POČERNICE VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání lokalizace: na parkovišti u vstupu počet: 1 přístup od VPS ke vstupu do objektu: bezbariérový

Více

Stavební úpravy Palackého náměstí Počátky

Stavební úpravy Palackého náměstí Počátky H. PROJEKT, architektonická a projekční kancelář Strana 1 (celkem 8) B.1. - SO 101 KOMUNIKACE A ZPEVNĚNÉ PLOCHY B.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Objekty pozemních komunikací Stavební úpravy Palackého náměstí Počátky

Více

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 Obsah dokumentace F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 a) F 1.1 ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 b) členění na jednotlivé objekty... 3 c) detailní popis jednotlivých objektů... 4 F. DOKUMENTACE STAVBY

Více

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB Ing. Renata Zdařilová, Ph.D. Metodika k vyhlášce č. 398/2009 Sb., o obecných a technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb ISBN 978-80-87438-17-6 ÚVODNÍ

Více

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001,

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001, 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích Změna: 153/2003

Více

Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice

Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice Objekty : SO 03 - Hrubé terénní úpravy SO 04 - Zpevněné plochy SO 08 - Sadové úpravy SO 09 - Oplocení Stavba : Transformace pobytových sociálních služeb Zašová, V. etapa - Chráněné bydlení, Vsetín - Rokytnice

Více

Přednáška 9 NEMOTORISTICKÉ KOMUNIKACE

Přednáška 9 NEMOTORISTICKÉ KOMUNIKACE Přednáška 9 NEMOTORISTICKÉ KOMUNIKACE Jsou to komunikace s vyloučeným nebo omezeným přístupem motorové dopravy, určené především pro cyklistický nebo pěší provoz. Jejich parametry jsou upraveny v ČSN 736110

Více

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů OBSAH část A textová část A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů část B výkresová část B 01. Situace - stávající stav +

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Účinnost od 01.01.2016 Aktuální verze 294 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2015, kterou se provádějí

Více

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

C. Souhrnná technická zpráva Obsah

C. Souhrnná technická zpráva Obsah C. Souhrnná technická zpráva Obsah 1. Popis stavby... 3 a) Zdůvodnění výběru stavebního pozemku... 3 b) Zhodnocení staveniště... 3 c) Zásady urbanistického, architektonického a výtvarného řešení... 3 d)

Více

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, p.o. ML číslo: 03 Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Metodický okruh: 03. ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Téma: 03.01 až 03.4. Aktivity:

Více

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb 398/2009 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

Obchodní galerie Písek

Obchodní galerie Písek Obchodní galerie Písek prosinec 2015 Projektant: Zenkl CB, spol. s r.o. Jírovcova 2, 370 01, České Budějovice Zpracoval: Číslo zakázky: 15 075 Z1 Ing. Pavel Dvořák Vedoucí projektant: Ing. Ondřej Zenkl

Více

KATEGORIE PK, ZEMNÍ TĚLESO A PŘÍČNÉŘEZY. Michal Radimský

KATEGORIE PK, ZEMNÍ TĚLESO A PŘÍČNÉŘEZY. Michal Radimský KATEGORIE PK, ZEMNÍ TĚLESO A PŘÍČNÉŘEZY Michal Radimský ZÁKLADNÍ NORMY A PŘEDPISY ČSN 73 6100 Názvosloví pozemních komunikací ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic ČSN 73 6102 Projektování křižovatek

Více

Bezbariérová řešení staveb

Bezbariérová řešení staveb Navrhování bezbariérového prostředí dle vyhlášky 398/2009 Sb. Bezbariérová řešení staveb doc. Ing.arch. Irena Šestáková, ČVUT Praha, FA, Ústav nauky o budovách Základní pojmy Základní pojmy Základní pojmy

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ČENKOV DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ČENKOV OBSAH Architektonické a stavebně technické řešení Půdorysy

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání Přístup ke vstupu obtížný povrch přístup od VPS ke vstupu objektu: (bezbariérový, obrubník bez nájezdu, zúžení

Více

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Hotel disponuje (uveďte počet)...3... bezbariérovými pokoji. Prosíme zatrhnout vyhovující, popřípadě doplnit vysvětlením v poznámkách. Vámi

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb

Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Poznámka: text kurzívou v závorce charakterizuje předmět paragrafového znění Úvodní ustanovení

Více

SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Položka MJ Počet MJ Cena bez DPH/MJ Cena celkem OPLOCENÍ, ZÁBRADLÍ Oprava oplocení svařováním včetně spojovacího materiálu hod 30 Oprava oplocení včetně

Více

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Hotel disponuje (uveďte počet) 2 jednolůžkové bezbariérové pokoje. Prosíme zatrhnout vyhovující, popřípadě doplnit vysvětlením v poznámkách.

Více

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE ATELIER ADDO, s.r.o. Štefánikova 167, 760 01 Zlín tel./fax: 576 011 450-1 mobil: 603 180 513 e-mail: addo@atlas.cz SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D.

Více

Classified - Unclassified

Classified - Unclassified Pro: Městská část Praha 9 Tomáš Holeček, holecekt@p9.mepnet.cz, radní pro životní prostředí a dopravu Mgr. Tomáš Portlík, portlikt@praha9.cz, zástupce starosty Ing. Marek Doležal, dolezalm@p9.mepnet.cz,

Více

Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13

Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13 OBSAH Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13 Vyhláška č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové

Více

Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis

Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis Zúčastnění: Tomáš Macura, Petra Bernfeldová, Ilona Rozehnalová, Ilona Vybíralová, Milena Vitoulová, Martin Strakoš,

Více

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt Identifikační údaje Název akce: Regenerace lesoparku Masarykovy sady, Doksy SO 02 Posílení rekreačních funkcí Investor: Městské lesy Doksy Valdštejnská 183 472 01 Doksy Projektant sadových úprav: Zahradní

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě.

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě. Autorka publikace doc. Ing. arch. Irena Šestáková je pedagogem na Českém vysokém učení technickém v Praze na Fakultě architektury. Autor publikace Ing. arch. Pavel Lupač je studentem doktorského studia

Více

Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín

Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín Spisová značka: MMZL-SÚ-056371/2015/Př Číslo jednací dokumentu: MMZL 065030/2015 Zlín, dne 25.5.2015 Oprávněná úřední osoba: Ing. Přívarová

Více

Nové chodníky v Dobromilicích

Nové chodníky v Dobromilicích Akce : Nové chodníky v Dobromilicích Objekt : SO 01 SO 01 CHODNÍKY, PARKOVACÍ STÁNÍ, VJEZDY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor : Obec Místo : Projektant : Vlčil Jaromír 330 Prostějov leden 2014 1. Identifikační

Více

Webové aplikace Ústí nad Labem

Webové aplikace Ústí nad Labem Webové aplikace Ústí nad Labem - Bezbariérové a přístupové trasy Cykloportál Publikace Bezbariérové a přístupové trasy Použité vizuální prvky - - mapový podklad - ortofotomapy fotodokumentace objekty,

Více

MMPr/099398/2014/SKO Bc. Kateřina Skoková 581 268 450 katerina.skokova@prerov.eu OZNÁMENÍ

MMPr/099398/2014/SKO Bc. Kateřina Skoková 581 268 450 katerina.skokova@prerov.eu OZNÁMENÍ Magistrát města Přerova Odbor stavebního úřadu a životního prostředí ODDĚLENÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Bratrská 34, 750 11 Přerov 2 Spis zn.: 2014/077606/STAV/SU/SKO Přerov, dne 19.8.2014 Č.j.: Oprávněná úřední osoba:

Více

MINISTERSTVO DOPRAVY ČR ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ ZPOMALOVACÍ PRAHY TECHNICKÉ PODMÍNKY. Schváleno MD - OPK č.j... s účinností od

MINISTERSTVO DOPRAVY ČR ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ ZPOMALOVACÍ PRAHY TECHNICKÉ PODMÍNKY. Schváleno MD - OPK č.j... s účinností od TP 85 MINISTERSTVO DOPRAVY ČR ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ ZPOMALOVACÍ PRAHY TECHNICKÉ PODMÍNKY Schváleno MD - OPK č.j.... s účinností od Nabytím účinnosti se ruší a nahrazují v celém rozsahu TP 85 Zpomalovací

Více

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice Průtah obcí včetně dopravních opatření II/42 2, Pod ivín 1. Celková situace Lednice je významná jihomoravská vinařská obec, leží přibližně 6 km severozápadně od bývalého okresního města Břeclav. Sledovaný

Více

Rekonstrukce II/189 Draženov, kruhový objezd Klenčí

Rekonstrukce II/189 Draženov, kruhový objezd Klenčí Rekonstrukce II/189 Draženov, kruhový objezd Klenčí Dokumentace pro provádění stavby 02. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Objednatel: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, p.o. Škroupova 18 306 13 Plzeň 03/2014

Více

ŽELEZNIČNÍ PŘECHOD (PŘEJEZD)

ŽELEZNIČNÍ PŘECHOD (PŘEJEZD) ŽELEZNIČNÍ PŘECHOD (PŘEJEZD) Kód prvku Součást trasy GPS souřadnice '. '' N '. '' E Měření provedl D.. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Ve vyhlášce č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb jsou zahrnuty podmínky a požadavky na srozumitelně vyjádřené a kontrolovatelné řešení staveb s ohledem na přístupnost

Více

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007 Obsah 1 Rozpočet na rok 2006... 2 1.1 Rozvoj... 2 1.2 Údržba... 2 2 Smrt Jana Bouchala... 2 3 Zadávací karty... 2 4 GIS (geografický informační systém)... 2 5 Rozšíření přepravy kol v metru... 2 6 Rohanský

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Místo stavby: ÚPRAVA ČÁSTI ULICE F. PROCHÁZKY MEZI NOVOU BUDOVOU MUZEA A SUCHARDOVÝM DOMEM - úpravy u zadního vstupu do Suchardova domu s cílem zpřístupnit objekt pro tělesně postižené občany

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Rozsah platnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Rozsah platnosti 369 VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Ministerstvo pro místní

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 122 Rozeslána dne 9. listopadu 2015 Cena Kč 210,- O B S A H: 294. Vyhláška, komunikacích Strana 3730 Sbírka zákonů č. 294 / 2015 Částka 122 294 VYHLÁŠKA

Více

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA BEZPEČNOU CESTU DĚTÍ DO ŠKOLY DOPRAVNÍ Objednatel : Základní škola v Děčíně II Zakázka č. 174/2015 Kamenická

Více

369_2001_sb.txt. o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace

369_2001_sb.txt. o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace 369/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Změna: 492/2006

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Rozsah platnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Rozsah platnosti 369/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Ministerstvo

Více

Inovacentrum ČVUT, centrum pro transfer technologií a spolupráci s průmyslem ČVUT, se nachází ve 3. NP Studentského domu (Červená menza).

Inovacentrum ČVUT, centrum pro transfer technologií a spolupráci s průmyslem ČVUT, se nachází ve 3. NP Studentského domu (Červená menza). Objekt částečně přístupný* INOVACENTRUM ČVUT (IC) (Studentský dům Červená menza, 3. NP) Bílá 2571/6, 160 00 Praha 6 Dejvice (POZOR: vchod z ulice Kolejní) Tel.: 222 368 651, 777 456 918 (recepce) Web:

Více

ČESKÝ SVAZ KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ OBECNÁ PRAVIDLA 2011

ČESKÝ SVAZ KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ OBECNÁ PRAVIDLA 2011 ČESKÝ SVAZ KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ OBECNÁ PRAVIDLA 2011 ČÁST A ZÁVODNÍ PRAVIDLA Článek 1 Trať závodu 1. Závody se jezdí na dvou kategoriích drah a to dráha symetrická dráha (CIC/CEC pravidla = track ) nebo

Více

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat?

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Právní ukotvení cyklistických stezek vychází ze zákona č. 13/1997, Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění a ze zákona č. 361/2000

Více

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006 Obsah textu: 1. Identifikační údaje...2 2. Přehled výchozích podkladů...2 3. Širší vztahy...2 4. Současný stav...2 5. Návrh úprav...3 5.1 Varianta č. 1...3 5.2 Varianta č. 2...4 5.3 Varianta č. 3...4 5.4

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky Příloha č. A Vypracoval: Daniel Kadavý Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích Stránka 1 Obsah 1.Identifikační údaje...

Více

LOUNY. srpen 2008. LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11

LOUNY. srpen 2008. LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11 Chodník od náměstí K. Biebla, směr Kaufland po křižovatku 5. května LOUNY srpen 2008 LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11 Současný stav Předmětem projektu je rekonstrukce komunikací pro pěší,

Více

Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů

Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů Objekt přístupný 1. Přístupný je celý objekt, nebo jeho větší část, alespoň s jedním bezbariérovým vstupem. Návštěva je možná bez předchozí domluvy.

Více

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE REGIONÁLNÍ AGENTURA PRO ROZVOJ STŘEDNÍ MORAVY O B E C D O L A N Y KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE SO 102 MÍSTNÍ KOMUNIKACE OSTATNÍ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVEB ZPRACOVATEL: STAVEBNÍK:

Více

F2.1 - Technická zpráva

F2.1 - Technická zpráva F2.1 - Technická zpráva Revitalizace středu města Havlíčkův Brod SO 01 - Zpevněné plochy Havlíčkovo náměstí Dokumentace pro stavební povolení Identifikační údaje: Stavba Název stavby: Stavební objekt:

Více

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ A. ÚVODNÍ ÚDAJE Název akce: Investor: Objednatel dokumentace: Generální projektant: Stupeň proj. dokumentace: Místo stavby: Příslušný stavební úřad: REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ Obec Křenovice Školní 535 683

Více

Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost

Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost Stanoviska Rady města Kopřivnice k připomínkám vzneseným ze strany veřeji ke studii na veřejná prostranství IPRM 2, pro dokončení projektových prací firmou MCO Olomouc. Dne 15.12.2010 proběhlo v jídelně

Více

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE DOSTAVBA NÁMĚSTÍ V HRANICÍCH U AŠE NÁMĚSTÍ AUTORSKÁ ZPRÁVA ANALÝZA Předmětný prostor se nachází v centrální části obce Hranice, jedná se o dořešení prostoru Masarykova náměstí, které je z části již zrekonstruované.

Více

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií.

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií. Objekt přístupný* ArchiCafé Nová budova ČVUT v Dejvicích (NB) Thákurova 9, 166 34 Praha 6 - Dejvice Tel.: 725 896 859 Web: https://www.suz.cvut.cz/menzy/archicafe GPS: 50 6'18.144"N, 14 23'22.714"E ArchiCafé

Více

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ Komunikace a trasy ve volném terénu (extavilán) Komunikace a trasy uvnitř zástavby měst a obcí (intravilán) Vývoj jednání o problematice značení tras

Více

Fotografický pasport cyklistické trasy A23. Příloha A.2

Fotografický pasport cyklistické trasy A23. Příloha A.2 Fotografický pasport cyklistické trasy A23 Příloha A.2 Fotografický pasport úseku Napojení na A2 - vjezd na ul. Křesomilova včetně Cyklotrasa se nejprve odpojuje na nábřeží od cyklotrasy A2 a pokračuje

Více

ODBORNÁ ANALÝZA NÁMĚSTÍ MÍRU V TIŠNOVĚ. analýza života na veřejném prostranství a zajištění komunikace s veřejností

ODBORNÁ ANALÝZA NÁMĚSTÍ MÍRU V TIŠNOVĚ. analýza života na veřejném prostranství a zajištění komunikace s veřejností ODBORNÁ ANALÝZA NÁMĚSTÍ MÍRU V TIŠNOVĚ analýza života na veřejném prostranství a zajištění komunikace s veřejností Nadace Partnerství pomáhá lidem, aby chránili a zlepšovali svoje životní prostředí. Poskytuje

Více

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468"N, 14 25'8.537"E

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468N, 14 25'8.537E Objekt nepřístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) VÝDEJNA Karlovo náměstí Karlovo náměstí 13, 121 35 Praha 3 - Nové Město Tel.: 224 357 339 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/vydejna-karlovonamesti GPS:

Více

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom.

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom. Páteřní cyklotrasa přeložka stávající cyklotrasy - začátek řešené oblasti na komunikaci vedoucí po okraji Stromovky, návaznost na stávající vedení cyklotrasy (vedoucí z centra ČB) místní asfaltová, šířky

Více

A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556

A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556 A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556 e-mail: a-vital@seznam.cz, http: www.a-vital.cz C. STAVEBNÍ ČÁST SO 101 Cyklostezka Technická

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

SO 101 Rekonstrukce silnice

SO 101 Rekonstrukce silnice Most 72/ Medový Újezd (SO 0 Rekonstrukce silnice) OBSAH: SO 0 Rekonstrukce silnice IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2. Stavba... 2.2 Objednatel... 2.3 Zhotovitel dokumentace... 2 2 ÚVOD... 3 3 ŘEŠENÍ DOPRAVY PO

Více

OBSAH: 1. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY...2

OBSAH: 1. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY...2 OBSAH: 1. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY...2 1.A CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ...2 1.B OBVOD STAVENIŠTĚ...2 1.C ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ...2 1.D NÁVRH POSTUPU A PROVÁDĚNÍ STAVBY...2 1.E SOUVISEJÍCÍ OBJEKTY...3 1.F

Více

Jízda ve zvláštních případech

Jízda ve zvláštních případech Návrhy na doplnění novely zákona č. 361/2001 Sb. v oblasti cyklistické dopravy (na základě výsledků jednání dne 17. a 20. 3.2015 zpracoval odbor legislativy MD) 1. Jízdní pruh pro cyklisty: Jízda ve zvláštních

Více

P L Á N. zimní údržby místních komunikací města Jablonce nad Nisou 2 0 0 5-2 0 0 6

P L Á N. zimní údržby místních komunikací města Jablonce nad Nisou 2 0 0 5-2 0 0 6 P L Á N zimní údržby místních komunikací města Jablonce nad Nisou 2 0 0 5-2 0 0 6 Plán zimní údržby místních komunikací byl schválen Radou Města dne 20.10.2005 1 OBSAH: 1. Úvod 2. Osoby odpovědné za zimní

Více

Provedení nevýrobních objektů v závislosti na konstrukčním řešení a požární odolnosti stavebních konstrukcí.

Provedení nevýrobních objektů v závislosti na konstrukčním řešení a požární odolnosti stavebních konstrukcí. Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.201 NEVÝROBNÍ

Více

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ TECHNICKÁ POMOC PRŮVODNÍ ZPRÁVA V Přerově 04/2013 Vypracoval: Ing. Jan Široký 1 Obsah průvodní zprávy: Úvod 1. Způsoby vedení komunikace pro cyklisty

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Projektant : Zodpovědný projektant : Zhotovitel : Vypracoval : Hlavní projektant : Rudolf Jónás Ing. Petr KRÁL MěÚ : Tachov Kraj : Plzeňský Datum : 11/2015 Stavebník : Přimda, náměstí

Více

Městský úřad Vizovice

Městský úřad Vizovice Městský úřad Vizovice Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Odbor dopravy a silničního hospodářství Rozdělovník datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 15. ledna 2016 JUDr. Terezia Zlámalová

Více

K ceníku poskytovaných služeb

K ceníku poskytovaných služeb K ceníku poskytovaných služeb SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ Osazení nového sloupku pro instalaci DZ v zeleni ( případně rozebíratelné dlažbě) přepravu na pracoviště výkop pro patku doprava betonu včetně ceny

Více

2.DOKLADY 3.HG POSUDEK

2.DOKLADY 3.HG POSUDEK DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY:.STAVEBNÍ OBJEKTY A PROVOZNÍ SOUBORY: SO 0 KOMUNIKACE Č. SO 02 KOMUNIKACE Č.2 SO 03 PARKOVIŠTĚ SO 302 PŘELOŽKA KANALIZACE SO 303 PŘÍPOJKA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE SO 304 DEŠŤOVÁ

Více

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Bílá kniha dopravy Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Nutná spoluúčast Kraje Vysočina Pouze v působnosti města Problémy dopravy s nutnou spoluúčastí Kraje Vysočina 1. Most na silnici II/360 na

Více

DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE

DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE Dokumentace pro stavební povolení C. STAVEBNÍ ČÁST Investor: Městys Drásov Drásov 61, 664 24 IČ 00281727 Datum: DUBEN 2013 Vypracoval: S-atelier, Ing.

Více

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Dokumentace pro zadání stavby

Více

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí Obecní zastupitelstvo obce Janovice nad Úhlavou na základě ustanovení 36, odst.1, písm.f) a v souladu s ustanovením

Více

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení.

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení. 1. Investiční akce Rekonstrukce ul. Moravní nábřeží křižovatka Akce zahrnuje instalaci světelného signalizačního zařízení na křižovatce Velehradská třída Moravní nábřeží, doplnění indukčních smyček pro

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva A.1. Průvodní zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby: Úprava odvodnění ul. Krhovické Hodonice b) Stavebník: Obec Hodonice, Obecní 287, 671 25 Hodonice IČ: 00292788

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v rámci podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích.

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. PEXESOVÁ LIGA Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. Děti se formou obrázkové hry PE-XE-SO seznámí s některými

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

Zákazníci u nás vždy na prvním místě

Zákazníci u nás vždy na prvním místě Zákazníci u nás vždy na prvním místě My ve společnosti ALTECH se snažíme maximálně pochopit potřeby imobilních osob a jako jeden z největších světových výrobců kompenzačních pomůcek jsme zde s nabídkou

Více

DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ PŘECHOD PRO PĚŠÍ NA SILNICI II/110 ULICE TÁBORSKÁ V BENEŠOVĚ OBSAH : 1. Textová část - Technická zpráva 2. Výkresová část DIO - I.etapa DIO - II.etapa Benešov 09/2011 Zpracovatel

Více