ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce"

Transkript

1 ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce

2 Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText 10.1 for Windows 8 User s Guide Addendum Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. Neautorizované kopírování, rozmnožování, prodej či jiná distribuce tohoto softwaru nebo dokumentace je porušením Federálního zákona o autorských právech. Není dovoleno reprodukovat, vydávat, ukládat do paměťových systémů nebo překládat do jiných jazyků žádnou část této publikace v jakékoli formě jakýmikoli prostředky bez výslovného písemného souhlasu firmy Algorithmic Implementations, Inc. (obch. název Ai Squared). Obchodní značky ZoomText a xfont jsou registrované obchodní značky Algorithmic Implementations, Inc. ZoomText Magnifier, ZoomText Magnifier/Reader a ZoomText ImageReader jsou obchodní značky Algorithmic Implementations, Inc. TruVoice je obchodní značka ScanSoft, Inc. NeoSpeech je obchodní značka NeoSpeech Inc. ViaVoice je registrovaná obchodní značka International Business Machines Corporation. Microsoft, Windows, Windows 8 a Microsoft Speech Synthesis Engine je obchodní značka Microsoft Corporation. První vydání: červenec 2013 Ai Squared, P. O. Box 669, Manchester Center, VT 05255

3 ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Tento dodatek k uživatelské příručce ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1 pro Windows 8. Pro základní informace k instalaci a používání ZoomTextu 10.1 budete stále potřebovat uživatelskou příručku k ZoomTextu 10 nebo nápovědu ZoomTextu Důležité! Před instalací ZoomTextu 10.1 projděte systémové požadavky uvedené v tomto dodatku. Pro používání ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 je vyžadován určitý hardware a software. Další informace o ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 Kromě tohoto dodatku můžete další informace o používání ZoomTextu pro Windows 8 včetně instruktážních videí nalézt na stránce

4 2 Novinky v ZoomTextu 10.1 ZoomText 10.1 obsahuje následující nové funkce a vylepšení, které zvyšují produktivitu a vylepšují podporu v operačním systému Windows 8 a také v dalších aplikacích: Podpora Windows 8 ZoomText 10.1 obsahuje neporovnatelnou podporu zvětšování a odečítání nového prostředí Windows 8. Ať už pracujete v nových aplikacích Windows 8 nebo v klasických aplikacích, ZoomText vám umožňuje pracovat s maximální rychlostí a produktivitou. ZoomText 10.1 také obsahuje patentovanou technologii zvětšování xfont, která zajišťuje nejostřejší zvětšování textu, jaké je dnes na trhu k dispozici. Podpora Microsoft Office 2013 ZoomText 10.1 podporuje základní aplikace Microsoft Office 2013, včetně Wordu, Excelu a Outlooku. Dokumenty můžete vytvářet, číst a pohybovat se v nich přesně a jednoduše. Podpora Internet Exploreru 10 Díky robustní podpoře Internet Exploreru 10 (IE10) v ZoomTextu 10.1 je brouzdání po webu hračka. Webové stránky můžete vyhledávat, procházet a číst pomocí silných nástrojů ZoomTextu pro čtení a Webového průzkumníka. Vylepšená podpora videa a her S novým zvětšovacím enginem a plnou podporou DirectX nyní se ZoomTextem můžete sledovat všechny druhy videa a hrát jakékoli hry.

5 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 3 Podpora zařízení s dotykovou obrazovkou ZoomText 10.1 je možné používat na zařízeních s dotykovou obrazovkou pro Windows 8, včetně tabletů, přenosných počítačů i stolních monitorů. ZoomText sleduje zvětšeným obrazem, když klepnete na displej nebo v aplikacích táhnete prsty. A ke klíčovým funkcím ZoomTextu můžete okamžitě přistupovat pomocí Dotykové ikony ZoomTextu a gest. Poznámka: Je vyžadováno zařízení s vícedotykovým ovládáním pro pět nebo více prstů. Další úrovně zvětšení Kvůli podpoře uživatelů požadujících vyšší úrovně zvětšení a také podpoře přicházejících displejů s velmi vysokým rozlišením byly úrovně zvětšení ZoomTextu rozšířeny a nyní zahrnují také velikosti 42x, 48x, 54x a 60x. Přidali jsme také více zlomkových úrovní zvětšení mezi velikostmi 1x a 5x. Vylepšené sledování a hlasová odezva Zdokonalená obsluha událostí ZoomTextu přináší přesnější a úplnější sledování a odezvu při pohybu v aplikacích po menu, dialozích a dalších ovládacích prvcích. Vyhlazené ukazatele myši ZoomText nyní ve všech úrovních zvětšení zobrazuje ukazatele myši s vyhlazenými okraji, na které se příjemněji dívá a lépe se s nimi pracuje. Efekty přechodu při zvýrazňování barev Nové efekty přechodu ZoomTextu přináší svěží vzhled při přepínání barevných šablon.

6 4 Co chybí v ZoomTextu 10.1 Následující funkce ZoomTextu 10 jsou dočasně nedostupné v ZoomTextu Tyto funkce budou doplněny v sérii bezplatných aktualizací tak rychle, jak to jen bude možné: Zmrazené okno Hledáček v překryvném okně a dělené obrazovce Podpora dvou monitorů Vyhledávání na ploše Vyhledávání textu Volba Oblast sledování Nástroj Kamera ZoomTextu Podpora USB kamerových lup

7 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 5 Systémové požadavky Pro používání ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 je požadován následující software a hardware: Windows 8 (poznámka: Windows 8.1 Preview není momentálně podporován) Procesor: 2 GHz jednojádrový nebo 1 GHz dvoujádrový Operační paměť (RAM): 2 GB o Doporučeno: 4 GB nebo více Grafický adaptér s podporou DirectX 9.1 nebo vyšší o o Doporučeno: DirectX 10 nebo novější Doporučeno: 256 MB vyhrazené video paměti Prostor na pevném disku: 100 MB pro americkou verzi, 350 MB pro mezinárodní verze Vícedotykový displej pro pět prstů vyžadováno pro dotykový režim ZoomTextu Zvuková karta (jen pro Zvětšovač/Odečítač) USB 2.0 (pro budoucí podporu kamer v ZoomTextu)

8 6 Začínáme Tato kapitola popisuje základní kroky pro instalaci, spuštění a odinstalaci ZoomTextu, které jsou specifické pro operační systém Windows 8. Pro úplné informace a možnosti souvisící s těmito činnostmi vizte kapitolu Začínáme v uživatelské příručce k ZoomTextu 10 nebo v nápovědě ZoomTextu Instalace ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 Jak nainstalovat ZoomText 1. Vypněte antivirové programy a zavřete všechny ostatní aplikace. 2. Vložte instalační CD ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 do mechaniky. Instalační program ZoomTextu se spustí automaticky. 3. V průběhu instalace se řiďte pokyny na obrazovce. Pokud se instalace ZoomTextu nespustí automaticky 1. Stiskněte klávesu Windows + R pro otevření dialogu Spustit. 2. Přejděte na jednotku CD-ROM. 3. Vyberte program Setup a klikněte na tlačítko Otevřít. 4. V dialogu Spustit klikněte na tlačítko OK.

9 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 7 Spuštění ZoomTextu 10.1 Proveďte jednu z následujících akcí: Na Úvodní obrazovce klikněte na dlaždici ZoomText Na ploše poklepejte na ikonu ZoomText Na Úvodní obrazovce napište ZoomText. Ve výsledcích hledání, které se zobrazí v levé horní části obrazovky, zvolte položku ZoomText Odinstalování ZoomTextu 10.1 Proveďte jednu z následujících akcí: Na Úvodní obrazovce klikněte pravým tlačítkem na ikonu ZoomText Ve volbách, které se zobrazí ve spodní části obrazovky, zvolte Odinstalovat. Na Úvodní obrazovce napište Odinstalovat ZoomText. Ve výsledcích hledání, které se zobrazí v levé horní části obrazovky, zvolte položku Odinstalovat ZoomText 10.1.

10 8 Podpora dotykových obrazovek ZoomText 10.1 je možné používat na zařízeních s dotykovou obrazovkou pro Windows 8, včetně tabletů, přenosných počítačů i stolních monitorů. ZoomText sleduje pohyb ve všech aplikacích, ve kterých používáte dotyková gesta. ZoomText do těchto gest nezasahuje a na události vyvolané gesty reaguje stejně, jako kdyby byly vyvolány klávesnicí nebo myší. Ke všem prvkům uživatelského rozhraní ZoomTextu (panely nástrojů, menu a dialogová okna) můžete také přistupovat pomocí stejných standardních gest, na jaká jste zvyklí z jiných aplikací. Chcete-li získat informace o ovládání Windows 8 a aplikací gesty na dotykové obrazovce, nahlédněte do nápovědy nebo uživatelské příručky Windows 8 nebo vyhledejte články o používání dotykových zařízení a gest ve Windows 8 na webových stránkách Microsoft Windows. Poznámka: Musíte mít zařízení pro Windows 8, které podporuje alespoň pět současných dotyků. Tato zařízení zobrazují logo Designed for Windows pro Windows 8.

11 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 9 Používání zvětšovacího programu s dotykovou obrazovkou Při používání zvětšovacího programu s dotykovou obrazovkou ve Windows 8 je třeba mít na paměti několik důležitých konceptů, způsobů chování a technik: Mnohé aplikace umožňují zvětšovat a rolovat dokumenty, které zobrazují. Zvětšovací program nad to přidává druhou vrstvu zvětšování a rolování. To může být matoucí, když aplikace i zvětšovač obrazovky zvětšují souběžně. Abyste předešli tomuto matoucímu chování, doporučujeme používat vždy jen jednu vrstvu zvětšování. Práce na samostatném dotykovém zařízení vyžaduje používání virtuální klávesnice na obrazovce. Při použití zvětšovače obrazovky nebude virtuální klávesnice vidět celá, takže budete muset rolovat zvětšeným obrazem, abyste se dostali ke všem klávesám. To vás při psaní zpomalí a sníží vaši produktivitu práce. Pokud tedy potřebujete více psát, doporučujeme připojit fyzickou klávesnici.

12 10 Dotyková ikona ZoomTextu ZoomText 10.1 pro Windows 8 obsahuje také speciální Dotykovou ikonu ZoomTextu, která vám zajišťuje okamžitý přístup ke klíčovým funkcím ZoomTextu pomocí dotykových gest. Tyto funkce zahrnují zvýšení a snížení úrovně zvětšení, rolování zvětšeného obrazu a používání nástrojů AppReader a ŘekniTo. A takto to funguje Ve výchozím nastavení po instalaci ZoomTextu 10.1 pro Windows 8 na zařízení s dotykovou obrazovkou se Dotyková ikona zobrazuje u jednoho z okrajů obrazovky. Tato plovoucí ikona zůstává viditelná na zvětšené i nezvětšené obrazovce i při rolování zvětšeného obrazu. Ikonu můžete přesouvat mezi několika pevnými body u okrajů obrazovky. Takže si ikonu můžete umístit přesně tam, kde ji chcete na obrazovce mít, a můžete ji přesunout, když překrývá položku, kterou potřebujete vidět. Poznámka: Pro používání Dotykové ikony ZoomTextu a přidružených gest je třeba zařízení s vícedotykovým ovládáním pro pět či více prstů.

13 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 11 Dotyková ikona ZoomTextu může pracovat ve dvou režimech: Dotykový režim Windows a Dotykový režim ZoomTextu. Dotykový režim Windows předává všechna dotyková gesta do Windows a aplikací, které jsou na obrazovce otevřené, jako kdyby ZoomText nebyl spuštěn. V tomto režimu potřebujete být, když chcete pomocí gest ovládat Windows nebo aplikace (včetně panelu nástrojů ZoomTextu). V Dotykovém režimu Windows vypadá ikona jako skupina dlaždic na Úvodní obrazovce Windows 8 s ukazováčkem pod dlaždicemi: Dotykový režim ZoomTextu předává všechna dotyková gesta ZoomTextu. V tomto režimu potřebujete být, když chcete přistupovat k funkcím ZoomTextu, které jsou gesty podporované (např. zvýšit nebo snížit zvětšení nebo rolovat zvětšeným obrazem). V Dotykovém režimu ZoomTextu vypadá ikona jako logo ZoomTextu s ukazováčkem pod logem: Ikona navíc pulsuje (rozsvěcuje se a zhasíná), abyste věděli, že je aktivní Dotykový režim ZoomTextu.

14 12 Úvodní obrazovka Windows 8 s Dotykovou ikonou ZoomTextu

15 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 13 Zapnutí a ovládání Dotykové ikony ZoomTextu V tomto oddíle se seznámíte s tím, jak zapnout a ovládat Dotykovou ikonu ZoomTextu. Tip! Pro zhlédnutí instruktážních videí o používání Dotykové ikony ZoomTextu navštivte Jak zapnout nebo vypnout Dotykovou ikonu V menu Nastavení zvolte Dotyková obrazovka Zapnout Dotykovou ikonu. Když je Dotyková ikona zapnutá, zobrazí se u jednoho z okrajů obrazovky. Když je vypnutá, je ikona skryta. Poznámka: Dotyková ikona je skryta také, když je ZoomText deaktivován. Jak upravit velikost Dotykové ikony V menu Nastavení zvolte Dotyková obrazovka Velikost Dotykové ikony {velikost}. Velikost Dotykové ikony se změní podle vybrané velikosti. Jak vybrat barevnou šablonu pro Dotykovou ikonu V menu Nastavení zvolte Dotyková obrazovka Barva Dotykové ikony {barva}. Dotyková ikona se změní podle vybrané barvy.

16 14 Jak na obrazovce přesunout Dotykovou ikonu Položte a držte jeden prst na ikoně a přetáhněte ji na jakékoli místo u okraje obrazovky. Když zvednete prst z ikony, ikona automaticky přiskočí k nejbližšímu pevnému bodu u okraje určenému pro Dotykovou ikonu. Jak se přepínat mezi Dotykovým režimem Windows a Dotykovým režimem ZoomTextu Poklepejte jedním prstem na Dotykovou ikonu. V Dotykovém režimu Windows ikona vypadá jako skupina dlaždic na Úvodní obrazovce Windows 8, v Dotykovém režimu ZoomTextu vypadá jako logo ZoomTextu. Tip! Mezi dotykovými režimy se můžete přepnout jen dočasně podržením jednoho prstu na Dotykové ikoně. Když prstem opustíte Dotykovou ikonu, obnoví se původní dotykový režim. To znamená, že když jste v Dotykovém režimu Windows, můžete se na okamžik přepnout do Dotykového režimu ZoomTextu pro zadání gesta ZoomTextu, a potom se automaticky vrátíte do Dotykového režimu Windows. Naopak, jsteli v Dotykovém režimu ZoomTextu, můžete se na okamžik přepnout do Dotykového režimu Windows pro zadání gesta ploše nebo nějaké aplikaci, a potom se automaticky vrátíte do Dotykového režimu ZoomTextu.

17 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 15 Přístup k funkcím ZoomTextu pomocí dotykových gest V tomto oddíle se dozvíte jak pomocí Dotykové ikony a gest přistupovat ke klíčovým funkcím ZoomTextu a jak je ovládat. Nezapomeňte, že při provádění těchto gest musí být Dotyková ikona v Dotykovém režimu ZoomTextu. Více informací o těchto funkcích ZoomTextu naleznete v uživatelské příručce ZoomTextu 10 nebo v nápovědě ZoomTextu Jak zobrazit uživatelské rozhraní ZoomTextu Poklepejte čtyřmi prsty. Jak zvýšit nebo snížit úroveň zvětšení Třemi prsty poklepejte a podržte je, a potom jimi jeďte vzhůru pro zvýšení nebo dolů pro snížení úrovně zvětšení. Jak rolovat zvětšený obraz Třemi prsty jeďte po obrazovce.

18 16 Jak upravit polohu a velikost Zoom okna 1. Na panelu Zvětšovač zvolte Okno Uprav. Tak aktivujete nástroj pro úpravu okna a na okrajích Zoom okna se objeví úchyty pro změnu jeho velikosti. 2. Pro změnu velikosti okna položte jeden prst na úchyt pro změnu velikosti a táhněte jím, dokud nedosáhnete požadované velikosti. 3. Pro přesunutí okna položte jeden prst dovnitř okna a táhněte jím. 4. Nástroj pro úpravu okna opusťte poklepáním třemi prsty. Jak používat Hledáček 1. Poklepejte třemi prsty. Zvětšení je dočasně vypnuto a je zobrazen Hledáček. 2. Pro posun Hledáčku položte jeden prst dovnitř Hledáčku a táhněte jím na požadované místo. 3. Poklepejte jedním prstem pro opuštění režimu Hledáčku a přesunutí zvětšeného obrazu na nové místo. 4. Poklepejte třemi prsty pro opuštění režimu Hledáčku a návrat zvětšeného obrazu na původní místo.

19 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 17 Jak používat nástroj ŘekniTo 1. Na panelu Odečítač zvolte ŘekniTo. ŘekniTo se aktivuje. 2. Pro přečtení jednoho slova na slovo klepněte. 3. Pro přečtení bloku slov táhněte diagonálně jedním prstem, abyste označili slova, která chcete přečíst. Až skončíte označování tažením, veškerý označený text bude přečten. 4. Nástroj ŘekniTo opusťte poklepáním třemi prsty.

20 18 Jak používat AppReader 1. Otevřete dokument, webovou stránku nebo zprávu elektronické pošty, kterou chcete přečíst. 2. Pomocí jednoho z následujících dvou postupů spusťte AppReader. o o Pro spuštění čtení od libovolného slova: Poklepejte jedním prstem na slovo, od kterého chcete začít číst. Pro spuštění čtení od pozice textového kurzoru (pokud je kurzor aktivní): Poklepejte dvěma prsty. AppReader začne číst. 3. Pro spouštění a zastavování čtení a pohyb po slovech, řádcích, větách a odstavcích použijte čtecí gesta AppReaderu uvedená v tabulce níže. 4. AppReader opusťte poklepáním třemi prsty. Když AppReader ukončíte, je kurzor automaticky umístěn na poslední slovo, které bylo v AppReaderu vysvíceno (pokud v aplikaci nějaký kurzor je).

21 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 19 Čtecí gesta AppReaderu Příkazy Zapnout/Vypnout čtení (Číst/Pozastavit) Číst od nového místa Přečíst další slovo Přečíst předchozí slovo Přečíst aktuální slovo Přečíst slovo výše Přečíst slovo níže Přečíst další větu Přečíst předchozí větu Gesta Klepnutí dvěma prsty Klepnutí jedním prstem Švihnutí jedním prstem vpravo Švihnutí jedním prstem vlevo Po poklepání jedním prstem je slovo přečteno. Po opakování gesta na stejném slově do dvou sekund se cyklicky provádí: přečtení/ hláskování/slovní hláskování. Cyklus se přeruší po uplynutí dvou sekund. Švihnutí jedním prstem dolů Švihnutí jedním prstem nahoru Švihnutí dvěma prsty vpravo Švihnutí dvěma prsty vlevo

22 20 Přečíst další odstavec Přečíst předchozí odstavec Konec dokumentu Začátek dokumentu Švihnutí dvěma prsty dolů Švihnutí dvěma prsty nahoru Švihnutí čtyřmi prsty dolů Švihnutí čtyřmi prsty nahoru

23 ZoomText 10.1 pro Windows 8 dodatek k uživatelské příručce 21 Efekty přechodu Efekty přechodu jsou navrženy tak, aby zajišťovaly hladký vizuální přechod při přepínání různých vizuálních funkcí ZoomTextu. ZoomText 10.1 obsahuje první z těchto efektů zajišťující hladký přechod při přepínání mezi šablonami barev. Jak zapnout a vypnout efekty přechodu 1. V menu Nastavení zvolte položku Uživatelské rozhraní Otevře se dialog Možnosti na kartě Uživatelské rozhraní. 2. Ujistěte se, že zaškrtávací políčko Povolit efekty přechodu je nastavené, jak požadujete. 3. Klikněte na tlačítko OK.

24 Phone: (802) Fax: (802) Mail: P.O. Box 669 Manchester Center, VT USA

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1. Pro základní informace k instalaci

Více

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1 pro Windows 8. Pro

Více

Dodatek k uživatelské příručce

Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2014, Algorithmic

Více

ZoomText 10.1. Stručný průvodce. verze

ZoomText 10.1. Stručný průvodce. verze ZoomText Stručný průvodce verze 10.1 Obsah Vítejte v aplikaci ZoomText 10.1... 2 Požadavky na systém... 3 Instalace programu... 4 Začínáme... 5 Aktivace programu... 6 Podpora dotykových obrazovek... 8

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

X-Sign Basic Uživatelská příručka

X-Sign Basic Uživatelská příručka X-Sign Basic Uživatelská příručka Copyright Copyright 2015, BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být reprodukována, přenášena, přepisována, ukládána do systému pro

Více

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž:

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: KAPITOLA 2 Začínáme V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: Jak ZoomText instalujete a aktivujete. Jak ZoomText spustíte a ukončíte. Jak ZoomText zapnete a vypnete. Jak

Více

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Funkce kamery VideoCAM GF112 1 Tlačítko pro fotografování 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Instalace kamery VideoCAM GF112 1. Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM

Více

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Autorská práva Copyright (c) 2002 BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu společnosti BenQ Corporation není dovoleno

Více

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Česky Tento symbol označuje, že tento výrobek je třeba zlikvidovat jako tříděný odpad. Pro uživatele v evropských zemích platí následující zásady: Tento výrobek

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

350 Series. Řešení problémů s instalací

350 Series. Řešení problémů s instalací 350 Series Řešení problémů s instalací Květen 2006 www.lexmark.com Lexmark a Lexmark se znakem diamantu jsou ochranné známky společnosti Lexmark International, Inc., registrované ve Spojených státech a

Více

Napájení. Uživatelská příručka

Napájení. Uživatelská příručka Napájení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth je ochranná

Více

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky.

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky. Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 17. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradně

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221 Multimédia Číslo dokumentu: 405774-221 Kv ten 2006 V této příručce je vysvětleno použití multimediálních hardwarových a softwarových funkcí počítače. Multimediální funkce se liší v závislosti na vybraném

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl Panenka Barbie Video Girl Návod na použití INFORMACE O BEZPEČNOSTI BATERIÍ Za výjimečných podmínek mohou z baterií unikat tekutiny, které mohou způsobit popáleninu chemikálií nebo zničit Váš produkt. Abyste

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB Upgrade na Windows 10 na tabletu ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB 16GB tablety mají běžně k dispozici pouze cca 10GB prostoru. Zbytek z celkové kapacity interního úložiště je vyhrazen

Více

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení >

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení > Vítejte Český Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení,

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone IP002 Sweex USB Internet Phone Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet. Pro dosažení bezchybné

Více

Informace o bezpečnosti

Informace o bezpečnosti Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 18. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradni

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této dohody.

Více

Dálkové ovládání HP Mobile Remote Control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání HP Mobile Remote Control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání HP Mobile Remote Control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Inspiron 20. Servisní příručka. 3000 Series. Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002

Inspiron 20. Servisní příručka. 3000 Series. Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002 Inspiron 20 3000 Series Servisní příručka Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Příručka pro instalaci programů Čeština Verze A Úvod Charakteristika P-touch Editor Ovladač tiskárny Usnadňuje vytváření široké škály vlastních štítků v různých návrzích

Více

ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací

ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací ZoomText 11 na USB Průvodce instalací Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc.

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o.

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. ii Anglický originál vydala společnost Freedom Scientific, Inc., 11800 31 st Court North, St. Petersburg, Florida 33716-1805,

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13

Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13 Obsah 1 2 Úvod...12 Součásti aplikace... 12 Použité konvence... 13 1. Instalace a nastavení...15 1.1 Než začnete instalovat... 16 1.2 Instalace... 16 Průběh... 17 1.3 Oprava instalace... 18 1.4 Odinstalování

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka 8200-1027-0611 B0 Upozornění Před zapojením nebo obsluhou této kamery si pozorně pročtěte tuto příručku a uchovejte ji pro pozdější použití.

Více

TomTom Bridge Referenční příručka

TomTom Bridge Referenční příručka TomTom Bridge Referenční příručka 15300 15400 Obsah Vítá vás zařízení TomTom Bridge 5 Co je nového 6 Novinky v této verzi... 7 Zařízení TomTom Bridge 9 Spuštění zařízení TomTom Bridge... 10 Používání gest...

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

CORVUS Accessible kit for Android. Rodina aplikací zpřístupňující mobilní telefony s operačním systémem Android i nevidomým a slabozrakým uživatelům

CORVUS Accessible kit for Android. Rodina aplikací zpřístupňující mobilní telefony s operačním systémem Android i nevidomým a slabozrakým uživatelům CORVUS Accessible kit for Android Rodina aplikací zpřístupňující mobilní telefony s operačním systémem Android i nevidomým a slabozrakým uživatelům CORVUS - jak začít Verze příručky CORVUS jak začít březen

Více

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Look. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Look A. Vložte

Více

Kombinovaná uživatelská příručka pro myš

Kombinovaná uživatelská příručka pro myš Kombinovaná uživatelská příručka pro myš Kombinovaná uživatelská příručka pro myš Druhé vydání (leden 2007) Copyright Lenovo 2005, 2007. Portions Copyright International Business Machines Corporation

Více

HTC Desire 610. Uživatelská příručka

HTC Desire 610. Uživatelská příručka HTC Desire 610 Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Rozbalení HTC Desire 610 9 Karta nano SIM 10 Paměťová karta 11 Nabíjení baterie 12 Zapínání a vypínání 13 Chcete nějaké rychlé pokyny k tomu, jak váš telefon

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

SBW-S1 PRO. External USB Blu-ray Writer With Sound Card. Quick Start Guide. Czech

SBW-S1 PRO. External USB Blu-ray Writer With Sound Card. Quick Start Guide. Czech SBW-S1 PRO External USB Blu-ray Writer With Sound Card Quick Start Guide Czech v 1.0 Published February 2016 Copyright 2016 ASUSTeK Computer INC. All Rights Reserved. Úvod Přehled ASUS SBW-S1 je první

Více

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka Øízení spotøeby Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Microsoft Corporation

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující:

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme Verze 1.0 12/09 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva jsou vyhrazena v rámci autorských práv platných v USA. Obsah této

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí

Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí Doporučené změny z výchozího nastavení pro pohodln ější práci s odečítači a digitálními lupami (kombinováno s informacemi

Více

Diva 852 ISDN T/A. Návod k rychlé instalaci. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Návod k rychlé instalaci. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Návod k rychlé instalaci www.eicon.com Obsah Obsah... 2 Úvod... 2 Kontrolky... 2 Zákaznický servis... 2 Instalace v systému Windows... 3 Instalace v poèítaèích Macintosh... 4 Instalace

Více

Rychlý referenční návod Rychlý referenční návod Vlastnosti vizuálního diagnostického systému InnerVue Monitor Rameno monitoru Klávesnice vypínače počítače Konektor ručního přístroje Mechanika pro vypalování

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky.

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky. Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Messenger. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Messenger

Více

SMART Ink. Operační systém Mac OS X. Uživatelská příručka

SMART Ink. Operační systém Mac OS X. Uživatelská příručka SMART Ink Operační systém Mac OS X Uživatelská příručka Reistrace produktu Jestliže si zareistrujete produkt SMART, budeme vás upozorňovat na nové funkce a uprade softwaru. Zareistrujte se online na adrese

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

Pokročilé uţivatelské školení

Pokročilé uţivatelské školení Pokročilé uţivatelské školení Cíl a obsah kurzu Cílem kurzu je seznámit se s pokročilými funkcemi aplikace Word Členění kurzu, obsah jednotlivých lekcí Kurz je členěn do pěti samostatných lekcí. Kaţdá

Více

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů Obsah Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů 2 3 6 10 12 14 16 Český Další informace naleznete v části

Více

Obsah. 11.1 USB připojení

Obsah. 11.1 USB připojení Obsah 1. Úvod 2. Příslušenství 3. Technická specifikace 4. Spouštění a vypínání 5. Pracovní plocha 6. Tlačítka 7. Nastavení systému 8. HDMI 9. Instalace, odinstalace a spouštění aplikací 10. Nastavení

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Tvorba prezentace v aplikaci PowerPoint 2010 PowerPoint je program, který umožňuje navrhnout, kvalitně graficky a esteticky ztvárnit a následně spustit a předvést prezentaci. Celý

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007.

Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007. Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007. A. Požadavky před instalací... 2 Minimální konfigurace... 2 B. Postup instalace... 3 C. Spuštění

Více

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Tento symbol označuje, že tento výrobek je třeba zlikvidovat jako tříděný odpad. Pro uživatele v evropských zemích platí následující zásady: Tento výrobek

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

Přídavný modul čtečky ClearReader +

Přídavný modul čtečky ClearReader + Přídavný modul čtečky ClearReader + Uživatelská příručka OPN: CR-MAG-FP Verze 2.1 2013 Optelec, Nizozemsko; (T) 2014 Spektra, ČR Všechna práva vyhrazena Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht Nizozemsko

Více

Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena.

Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. RADEON 9700 SERIES Uživatelská příručka P/N 137-40393-10 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. ATI, všechny výrobky ATI a názvy výrobků jsou obchodními známkami nebo registrovanými

Více

Word 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Word 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Word 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Přehled funkcí a vlastností nejnovější verze textového editoru Word Jak psát na počítači správně, úpravy a formátování textu a stránky Zpracování dalších objektů

Více

6300 Series All-In-One

6300 Series All-In-One 6300 Series All-In-One Uživatelská příručka Květen 2005 www.lexmark.com Lexmark a Lexmark se znakem diamantu jsou ochranné známky společnosti Lexmark International, Inc., registrované ve Spojených státech

Více

Instalační manual LiveQ IPTV UB110

Instalační manual LiveQ IPTV UB110 Instalační manual LiveQ IPTV UB110 Obsah V1.2 Kapitola 1 : Hardwarová Instalace LiveQ IPTV UB110...2 1.1 Obsah balení...2 1.2 Systémové požadavky...2 1.3 Hardwarová Instalace...2 Kapitola 2 : Rychlá Instalace

Více

HTC Desire 620. Uživatelská příručka

HTC Desire 620. Uživatelská příručka HTC Desire 620 Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Prvky, které si budete užívat Funkce telefonu HTC Desire 620 9 Rozbalení HTC Desire 620 11 Zadní kryt 12 Karta micro SIM 14 Paměťová karta 15 Baterie 16

Více

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford).

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford). LANGMaster International, s.r.o. Branická 107, 147 00 Praha 4 Česká republika Tel.: +420 244 460 807, +420 736 623 459 Fax: +420 244 463 411 e-mail: info@langmaster.cz http://www.langmaster.cz Na základě

Více

NET Client Program pro obsluhu duplikátorů po síti Uživatelský návod

NET Client Program pro obsluhu duplikátorů po síti Uživatelský návod www.terra.cz info@terra.cz NET Client Program pro obsluhu duplikátorů po síti Uživatelský návod NET Client Program pro obsluhu duplikátorů po síti Uživatelský návod Návod pro NET Client verze 5.3 Revize

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch

Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch Zkrácená příručka Děkujeme za zakoupení digitální kamery EVOLVE 1500 HD. Další informace a podrobný český návod k použití naleznete na www.evolve.cz nebo na CD. Vložení

Více

Česky. Úvod. Přehled funkcí

Česky. Úvod. Přehled funkcí Přehled funkcí Úvod 7 TFT LCD displej s rozlišením: 480(Š) x 234(V) Zobrazovací režim: 4:3 a 16:9 Podporované formáty: JPEG & Motion-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.) Promítání fotografií

Více

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Office 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Seznámení se společnými postupy při práci s dokumenty Office Popis základních a pokročilejších postupů při práci s Wordem, Excelem, PowerPointem a OneNote Možnosti

Více

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs Funkce Chytrý dotyk verze 1.4 A-61629_cs Používání funkce chytrého dotyku Obsah Přehled... 1 Spuštění funkce chytrého dotyku... 2 Používání funkce chytrého dotyku s výchozími čísly funkcí a předem definovanými

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu:

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu: Nejdříve čtěte Zde začněte Podle tohoto návodu: Nabijte a nastavte svůj přístroj. Nainstalujte software Palm Desktop a další aplikace. Synchronizujte svůj přístroj s Vaším počítačem. Důležité upozornění!

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

Microsoft Windows 7: Příručka Začínáme

Microsoft Windows 7: Příručka Začínáme Microsoft Windows 7: Příručka Začínáme Nastavení operačního systému Windows 7 Váš počítač Dell obsahuje předinstalovaný operační systém Microsoft Windows 7, pokud jste jej vybrali již během objednání.

Více

Pinnacle MediaCenter

Pinnacle MediaCenter Pinnacle MediaCenter Pinnacle MediaCenter Manuál: Dodatek CZ Březen 2006 Pinnacle Systems GmbH 2006 Všechna práva vyhrazena. Žádná část tohoto manuálu nesmí být použita bez písemného souhlasu společnosti

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100

Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100 Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100 Version 1.0.CS Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Více

Copyright 2007-2011 EIZO NANAO CORPORATION Všechna práva vyhrazena.

Copyright 2007-2011 EIZO NANAO CORPORATION Všechna práva vyhrazena. Instalační příručka Barevný monitor LCD [Umístění výstražného upozornění] Příklad stojanu s nastavitelnou výškou O instalační příručce a uživatelské příručce Instalační příručka (tato příručka) Quick Reference

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

Měření odporu spouště v1.0. návod k obsluze

Měření odporu spouště v1.0. návod k obsluze Měření odporu spouště v1.0 návod k obsluze OBSAH: 1. ÚVOD A HARDWAROVÉ POŽADAVKY...3 1.1 ÚČEL PROGRAMU...3 1.2 HARDWAROVÉ A SOFTWAROVÉ POŽADAVKY...3 1.3 INSTALACE PROGRAMU...3 1.4 ODINSTALOVÁNÍ PROGRAMU...3

Více