šálcích -ti Cesta kolem světav

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "šálcích -ti Cesta kolem světav"

Transkript

1 Poznejte ten rozdíl: Sonnentor, to je čerstvost, dobrá kvalita, šetrné ruční zpracování a zdravé produkty z kontrolovaného ekologického zemědělství. Sonnentor nabízí rozsáhlý sortiment čajů, bylin a koření a také velký výběr nejlepších přírodních produktů. Veškeré popisy a doporučení bylin, směsí bylin a jejich výtažků vycházejí pouze ze základů starých tradic a postupů lidového léčitelství a nelze je brát v úvahu jako závazné informace pro léčbu jakýchkoliv nemocí. Veškeré naše produkty jsou vyráběny v souladu se zákonem o potravinách, tudíž nesmí být považovány za léčiva. d.signwerk.com 05455/ Cesta kolem světav 80 šálcích -ti Sluneční brána s. r. o. Havlíčkův mlýn 944, Čejkovice Život plný přírody

2 Harmonie je kouzelné slovo. To je základem naší práce s přírodou. A naše tajemství, to je ukryto v každém produktu Sonnentor. My ze Sluneční brány pevně věříme tomu, že v přírodě jsou skryty ty nejlepší recepty na krásný a dlouhý život. Proto zacházíme pouze s prostředky, které jsou přátelské k přírodě a životnímu prostředí. Věříme též, že kontrolované ekologické zemědělství je jedinou alternativou ke stále naléhavějším problémům v zemědělství, ať je to problém monokultur, neúměrné chemizace, genových manipulací nebo nadprodukce. Koloběh, co se zas a znova vrací a neustále se obnovující život spolu se vzájemnou úctou a schopností se akceptovat, to jsou naše základní principy.

3 Bylinné čaje Léčivé rituály. Odedávna je v oblasti Velké Moravy a Českého masívu opatrován bylinný poklad. Možná proto, že se zde ještě přesně ví, která bylina utiší určitou bolístku, možná ale také proto, že v téhle oblasti se obzvláště dobře daří aromatickým druhům bylin. A přesně z těchto vybraných bylin sbíráme, často už v časných ranních hodinách, celé květy a lístky. A to proto, aby v bylinkách zůstaly obsaženy všechny éterické oleje a aby žádná ze zvláštních účinných látek neunikla. Z tohoto důvodu jsou všechny Sonnentor-byliny šetrně sušeny a i v dnešní uspěchané době pečlivě ručně baleny do sáčků. Tento vysoký nárok na kvalitu výrobků platí přirozeně také pro naše praktické porcované čaje. Bylinky jsou ihned po usušení pořezány na drobnou frakci, aby byly dobře balitelné na strojích a i při této jemnosti nám dávaly výborný bylinný čaj.

4 Příprava bylinných čajů Sonnentor 100 C 5-10 Min. Malé čajové rady: Sonnentor bylinné čaje poznáme podle celých, jen hrubě řezaných květů a listů, ve kterých je ukryto cenné aroma. Pro přípravu jednoho šálku lahodného čaje doporučujeme nadrolit tři špetky bylinného čaje a zalít vroucí vodou. Také pro nejvhodnější přípravu čajů z květů doporučujeme tohle množství, přičemž jedné vrchovaté čajové lžíci odpovídá 200 ml vody. Letní typ: Pro skvělé zahnání žízně při horkých letních dnech je nejlepší ledově vychlazený bylinný čaj. Smíchejte vaši oblíbenou ovocnou šťávu v poměru 1:1 s hotovým vychlazeným bylinným čajem. Svět bylin má pro každého z nás připravenou nějakou chuť. Sonnentor vás doprovází vaším dnem nejrůznějšími bylinnými variacemi plnými požitků. Zde je několik námětů: Povzbuzující, posilující bylinné čaje: např. Dobré ráno, Energie, Povzbuzující čaj Vyvažující a uklidňující bylinné čaje: např. Jemné chuti, Harmonie, Dobrý večer Osvěžující a oživující bylinné čaje: např. Sluneční záře, Dobrá nálada, Osvěžení, Milostný čaj

5 Ovocné čaje Esence léta. Nic není tak barevné a svůdné jako sama příroda. Na stromech nás lákají sladké třešně, na keřích září tmavé plody a na jabloních čekají nádherná jablka na brzkou sklizeň. Sonnentor udělal ze všech dobře uvážených pokusů příjemný výběr a vykouzlil tak přes 40 ovocných čajových specialit. Každá z nich je prostá umělých barviv a umělých aromatických látek a plná přírodní chuti bio ovoce a jeho vitamínů. A právě to se stává tím pravým požitkem. K dovršení dokonalosti jsou použita ušlechtilá koření, jako jsou skořice, hřebíček a vanilka. Dávali jsme pozor také na podíl ovocných kyselin, neboť někteří vášniví konzumenti čajů osvěžující kyselkavou substanci špatně snáší. Právě jim doporučujeme, aby dali přednost směsím bez obsahu ibišku, jako jsou např. Ovocný čaj dobré nálady, Ovocný čaj s ananasem nebo Síla rakytníku.

6 Příprava ovocných Sonnentor čajů 100 C 10 Min. Malé čajové rady: Vyplatí se investovat do přípravy Sonnentor ovocných čajů trochu více času, abyste tak mohli plně užívat cenná aromata a účinné látky sladkých ovocných čajů. A proto doporučujeme použít jednu čajovou lžičku ovocného čaje na šálek (cca 200 ml), dát do studené vody, přivést k varu, krátce povařit a nechat 10 minut luhovat. Po uvaření ostatně můžete zbylé kousky bio ovoce sníst namísto kompotu. Co jsme my ze Sonnentoru pro vás sklidili: Jemné, ovocné kreace bez obsahu kyselin: např. Ovocný čaj dobré nálady, Jablíčka kousky, Milostný ovocný čaj, Hildegardin ovocný čaj Výrazné ovocné čaje krásné červené barvy a intenzivní chuti: např. Tajemství tropů, Ovocný sen, Ovocný čaj malinový, Divoká višeň, Lesní plody Působivé ovocné čaje pro chladné roční období: např. Zimní noc, Adventní ovocný čaj Letní typ: Studené ovocné čaje jsou velmi osvěžující, pokud jsou smíchané s ovocnými šťávami a ledově vychlazené. Vykouzlete si váš vlastní ledový čaj!

7 Čaje s kořením Harmonie vůní. Kdo by neměl rád ten blažený pocit, když šálek voňavého čaje s kořením zahřeje na těle i na duši. Nechat odeznít starosti všedního dne a nahradit je příjemným hřejivým pocitem pohodlí při šálku čaje, který vás zaplaví od hlavy až k patě. Na rozdíl od ayurvédských čajů s kořením neobsahují kořeněné čaje Sonnentor černý čaj. Jsou míchány výhradně ze semenných koření (kmín, anýz, fenykl), z plodů (muškátový ořech, vanilka), z kůry (skořice) a z oddenků (galgán nebo zázvor). Sonnentor nabízí čaje se zázvorem. Aromatický kořen ostré chuti je základem indické a čínské lidové medicíny. Také v Evropě je zázvor již po 2000 let vysoce ceněn nejen pro jeho hřejivé účinky, ale i pro jeho schopnosti dodat tělu energii a stimulovat imunitní systém. Zázvorový čaj pomáhá při cestovních a jiných nevolnostech a při nachlazení.

8 Příprava Sonnentor čajů s kořením 100 C 5-10 Min. Malé čajové rady: Pro přípravu 1 šálku (cca 200 ml) aromatického čaje použít 1 vrchovatou čajovou lžičku čajové směsi, zalít vroucí vodou a nechat 5-10 minut luhovat. Pokud chcete mít čaj obzvláště aromatický, můžete dát kořeněnou směs do hmoždíře, mírně ji rozetřít a následně dát do studené vody a krátce povařit. Hildegarda z Bingenu věděla již ve 12. století o kouzlu této domácí čajové směsi s kořením. A tak jsme my ze Sonnentor moudré a vyvážené čajové speciality této svaté ženy zase nechali ožít a rozšířili o spoustu nových kombinací. Všechny jsou harmonické a utvořené dle potřeb a přání našeho těla. Výběr z chutných čajů s kořením ze sortimentu Sonnentor: Prohřívající a vzpružující čajové směsi: např. Zelený čaj štěstí, Mužský čaj, Klášterní síla, Prohřívající čaj nebo Rooibos kouzelný nápoj Posilující směsi: např. Zázvor energie, Zázvor slunce, Anděl strážný, Klášterní tajemství, Ženský čaj Uklidňující a uvolňující kořeněné čaje: Čaj sv. Hild. Soustředění, Harmonie, Hildegardino nadechnutí

9 Černé čaje Královský obřad. Nejangličtější tradice ze všech anglických tradic je stará teprve 300 let. Tenkrát poprvé přivezla koloniální velmoc Velká Británie černý čaj ze vzdálené Číny do Evropy. Ihned se stal elegantní nápoj miláčkem lepší společnosti. A zůstal snad dodnes, obzvláště ve své dokonalé podobě jako Čaj o páté. Královna, stejně jako všichni ostatní citliví konzumenti čaje ocení, když jsou voňavé čajové lístky ručně sklízeny. Po zavadnutí jsou lístky vkládány do rolovacího stroje, kde se válí a svinují tak, aby došlo k narušení buněčných membrán a mohla začít fermentace. Přitom se také změní barva listů. Poté jsou nyní již hnědé a černé čajové lístky sušeny a dle velikosti a kvality roztříděny. Samo sebou se rozumí, že Sonnentor používá jenom prvotřídní velkolisté druhy černých čajů z Indie.

10 Příprava Sonnentor černých čajů 100 C 2-5 Min. Malé čajové rady: Příprava vybraných černých čajů je takovým malým uměním. Nejlépe když začnete vymytím konvice horkou vodou. Potom přelijte čajové lístky, doporučujeme jednu čajovou lžičku na šálek, čerstvou vroucí vodou. Během prvních dvou minut uvolní čajové lístky kofein, který má vzpružující účinky. Pokud necháte čaj luhovat až 5 minut, budou tak uvolněny bylinné třísloviny. Čaj bude výraznější a bude mít tmavší barvu. Vášniví konzumenti černých čajů budou sice ohrnovat nos, ale doušek mléka nebo citronu je oblíbenou kombinací. Sonnentor Vás hýčká tradičními druhy černých čajů: Anglický čaj Assam: tmavý, aromatický, s lehkým sladovým aroma. Výrazný vzpružující čaj, vhodný též jako výborný ranní čaj. Černý čaj Darjeeling: jemnější aromatický černý čaj (z oblasti Himalájí) s krásnou světlejší barvou. Vzpruha po obědové přestávce. Earl Grey: černý čaj s velkou tradicí a drahocenným bio bergamotovým olejem (citrusový plod), který je do černého čaje vmíchaný. Jemné čajové potěšení s čerstvým ovocným osvěžujícím tónem. A také něco z Afriky... Naše čajová kreace Tikur je etiopská variace z černého čaje, oregána, kardamonu a skořice. S tímhle neobyčejným osvěžujícím čajovým požitkem s kořením bychom nechtěli hýčkat jenom naše zákazníky, ale vyjádřit tím i naši úctu k projektu Menschen für Menschen Karlheinz Böhmovi.

11 Zelené čaje Zelené požehnání z dálného východu. Říká se, že v něm bydlí tajné kouzlo. V něžném jemném zeleném čaji, který má v Číně již tisíciletou tradici. Budhističtí mnichové jej používají již odedávna kvůli jeho vzpružujícím účinkům a obsahu látek podporujících soustředění. A my evropané si jej ceníme nejen proto, že denní šálek čaje výborně chutná, ale také pro jeho detoxikační účinky, pro jeho schopnost odbourávat tuky a snižovat hladinu cholesterolu. Kromě toho stojí v popředí zájmů výzkum potenciálních vlastností zelených čajů jako lovců volných radikálů a jejich zdraví podporující účinky vůbec. Avšak než se budeme moci seznámit se všemi jeho výjimečnými vlastnostmi, měli bychom se potěšit jeho jedinečným aroma. Neboť přestože černé i zelené čaje pochází ze stejné rostliny Camellia sinensis, chutnají zcela odlišně. Není divu, vždyť zelený čaj není fermentovaný. Listy jsou po sklizni ponechány krátce zavadnout a v zápětí jsou opraženy ve velkých pánvích a opatrně usušeny. Citlivé lístky proto potřebují také zvláštní způsob přípravy čaje.

12 Příprava zelených čajů C 2-3 Min. Malé čajové rady: Aby v šálku zeleného čaje zůstaly obsaženy všechny jeho účinné látky, měli byste drahocenné lístky přelít horkou vodou jen o teplotě 70 až 80 a nechat je 2-3 minuty luhovat. Nedoporučujeme první nálev (jak se často píše) vylévat. Mnoho skvělých účinných látek se z čajových lístků uvolňuje velmi rychle. Pokud si chcete dopřát ještě jeden šálek, můžete dokonce právě použité lístky ještě jednou zalít a nechat trochu kratší dobu luhovat. Zelený čaj obsahuje vzpružující kofein, třísloviny, éterické oleje, stopové prvky (mangan, fluor, draslík atd.), katechin, vitamíny a bioflavonoidy. Při správné přípravě nebudou účinné látky znehodnoceny. Zelená mnohotvárnost vzdáleného východu, Sonnentorem zušlechtěná a předaná do vašeho šálku: Zelený čaj čínský Gunpowder: výrazná varianta zeleného čaje, jejíž jméno je odvozeno od vzhledu jednoho druhu střelného prachu. Zelený čaj Sencha: nejoblíbenější zelený čaj, jemné aroma, lehce trpké tóny. Pro tenhle druh čaje jsou listy lisovány, ne váleny. Ovocné a kořeněné variace zeleného čaje: Zelený čaj štěstí, Zelený čaj jasmín, Zelený čaj pomeranč, Zelený čaj vanilka, Zelený čaj citronová tráva

13 Bílý čaj Nejčistší pokušení. Je považován za raritu, jako koruna čajového stvoření a jeho drahocenné listy mají podle mýtů a legend mít síly, které prodlužují život a některé dokonce mají dopomoci k nesmrtelnosti. Není tedy divu, že již v 11. století před Kristem, byla družina čínského císaře vyslána do nejodlehlejších horských oblastí, aby tak získala několik hrstí magických lístků. Také dnes je bílý čaj považován za nejexkluzivnější druh na světě, jako luxusní čajový elixír, který je nositelem jmen plných tajemství jako jsou vodní duch, bílá pivoňka nebo stříbrná jehla. Celých ručně trhaných, ještě neotevřených listových pupenů je třeba pro 1 kg této zvláštní varianty zeleného čaje. Po šetrném zpracování se zadní strany lístků třpytí bílo-stříbřitě a vydávají jedinečné líbezné aroma. Bílý čaj působí povzbudivě a napomáhá koncentraci. Přirozeně, jak také jinak, nejelegantnější ze všech druhů čajů, předčí v seznamu zdraví napomáhajících vlastností i svého zeleného bratra.

14 Příprava bílých čajů: C O bílém čaji se již delší dobu vypráví jako o čaji nesčetných, zdraví napomáhajících vlastností. 2-3 Min. Malé čajové rady: Bílý čaj se připravuje stejně jako zelený čaj. Je tedy obzvláště nutné nepoužít vroucí vodu, nýbrž vodu o teplotě 70 až 80 (vodu převařit a teprve asi po 5 minutách zalít). Horkou vodou by se zničily účinné látky a krásné aroma. Na šálek (cca 200 ml) použijte 1 čajovou lžičku čaje a než si jej doušek po doušku vychutnáte, nechte jej 2-3 minuty luhovat. Aby bílý čaj nebyl hořký, můžete lístky vícekrát zalít. Každý další šálek vám přinese jiný chuťový zážitek. Vysoký obsah polyphenolenu (vysoce účinný antioxidant) mění volné radikály v neškodné a posiluje imunitní systém. Bílý čaj uklidňuje žaludek, pomáhá při hubnutí a předchází projevům stárnutí. Pai Mu Tan: nejjemnější bílý čaj pro vnitřní krásu! Bílý čaj ochrana a síla: Směs bylin posilujících imunitní systém (černý bez květ, verbena a slunečnice) s jemně bylinným aroma.

15 Rooibos (červený keř) Nádech dobrodružství. Nejchutnější odpověď na všechny asijské čajové speciality přichází ze vzdálené Jižní Afriky, kde se daří 1,5 metru vysokým keřům. Ty jsou surovinou pro výrazný čaj Rooibos. Tento čaj v posledních letech triumfálně vstoupil do čajových šálků světa a nadchl tím mladé i starší milovníky čaje. Jeho aroma je podobné černému čaji, ale neobsahuje kofein a je bohatý na minerály, vitamíny, stopové prvky a přírodní antioxidanty. Jeho účinné látky uklidňují, napomáhají uvolnění a vyvolávají pocit blaženosti. Čaj podporuje imunitní systém a pomáhá při alergiích, střevních problémech a při nedostatku železa. A nebylo by toho už dost? Ochutnejte také tenhle čaj plný temperamentu s jeho typickou červeno-hnědou barvou a to každý den a každé roční období.

16 Příprava čaje Rooibos: 100 C 5-10 Min. Malé čajové rady: Předem: Rooibos neobsahuje žádné třísloviny a tak je jeho aroma delším luhováním intenzivnější, ale čaj tím nehořkne. Nejlépe, když na šálek (cca 200 ml) použijeme jednu čajovou lžičku Rooibosu, spaříme jej horkou vodou a necháme 5-10 minut luhovat. Nejlépe ostatně chutná smíšený s ovocnými šťávami nebo zjemněný trochou mléka. Protože Rooibos neobsahuje kofein, je velmi dobrý také pro děti. Pro jeho uklidňující a uvolňující účinky je obzvláště vhodný jako večerní čaj. Osvěžující ovocné směsi Rooibosu: např. Rooibos citronová tráva, Rooibos pomeranč Variace Rooibosu s kořením: např. Rooibos vanilka, Rooibos kouzelný nápoj Vyzkoušejte jednou čokoládu trochu jinak: Rooibos čokoládové políbení Letní typ: Vychlazený Rooibos bude chutnat zase jinak, když jej smícháte např. s jablečnou, hroznovou, ananasovou šťávou, s kokosovým mlékem a nebo zjemníte kolečkem pomeranče, citronu, kousky jahod nebo višní. Zimní typ: Rooibos je výborný do punčů a svařeného vína. Obzvláště překvapivě chutná s čepičkou šlehačky posypanou skořicí.

Zavařujeme s fantazií

Zavařujeme s fantazií Zavařujeme s fantazií Receptář č. 38 Rezeptsammlung Nr. 97 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenosti

Více

Prvotřídní výběrový čaj s bergamotem pro milovníky černého čaje, který se skládá z vyšší třídy čajů s přídavkem Ceylon Vintage Silver Tips.

Prvotřídní výběrový čaj s bergamotem pro milovníky černého čaje, který se skládá z vyšší třídy čajů s přídavkem Ceylon Vintage Silver Tips. KÁVA La Boheme Mexico Santa Teresa Delikátní krémové espresso z mexické oblasti Chiapas. V šálku vás překvapí silná kakaová chuť s oříškovým aroma a příjemná karamelová dochuť. Plné, hutné a vyvážené espresso.

Více

Katalog čajů a doplňků stravy

Katalog čajů a doplňků stravy Katalog čajů a doplňků stravy Lékárenské Lékárenské bylinné Lékárenské Ověřená kvalita českého výrobce. Bylinné směsi Certifikovaní dodavatelé surovin. Bez chemických přísad a aromat. Originální receptury

Více

síla zelených rostlin Neuveritelná ˇˇ

síla zelených rostlin Neuveritelná ˇˇ Ale ať jsou zelenina a saláty či dokonce hořké plané rostliny jakkoli zdravé, nejsou příliš oblíbené. Moc nechutnají. Jen málokdo dnes zkonzumuje denní doporučené množství. Saláty, zeleninu a ovoce bychom

Více

Vítejte v kavárně Malý mnich, milí hosté!

Vítejte v kavárně Malý mnich, milí hosté! léto 2014 Vítejte v kavárně Malý mnich, milí hosté! Právě sedíte v domě, jehož hlavní část byla postavena v druhé pol. 19. století. Objekt se nalézá v památkově chráněné zóně a čelní zdobená fasáda je

Více

Přirozeně fermentované limonády jedinečné chuti se 100 letou tradicí. Připravují se z nejjemnějších bylinných ingrediencí.

Přirozeně fermentované limonády jedinečné chuti se 100 letou tradicí. Připravují se z nejjemnějších bylinných ingrediencí. nealkoholické nápoje Aquila neperlivá 0,33 l Mattoni minerální voda jemně perlivá 0,33 l Römerquelle neperlivá/perlivá 0,75 l 69 Kč Jablečný mošt 0,2 /0,3 l 29/39 Kč Aloe vera 0,2/0,3 l 29/39 Kč Kinley

Více

Příznivci klasické přípravy sypaného čaje si mohou v restauračním a hotelovém provozu vybrat z 24 druhů čajů, které reprezentují nabídku společnos.

Příznivci klasické přípravy sypaného čaje si mohou v restauračním a hotelovém provozu vybrat z 24 druhů čajů, které reprezentují nabídku společnos. Gastro Oxalis patří bezesporu mezi špičku na trhu v oblas sypaných čajů a výběrové kávy. Jeho pozice je podpořena počtem prodejen, které provozuje samostatně nebo ve spolupráci s franchisanty. Počet takto

Více

Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA

Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA Čaje značky HEWA jsou rodinnou tradicí na Srí Lance již od roku 1838. Čtvrtá generace rodiny Hewakandamby pěstuje tyto čaje v monsunovém klimatu vysokých hor, kde jsou

Více

Jeanne en Provence. Výrobky neobsahují parabeny, žádné živočišné tuky a nejsou testovány na zvířatech!

Jeanne en Provence. Výrobky neobsahují parabeny, žádné živočišné tuky a nejsou testovány na zvířatech! Jeanne en Provence Jeanne en Provence je renomovaná francouzská firma, která Vám nabízí přírodní produkty vysoké kvality přímo ze srdce Provence. Mistři ze starobylého města parfémů Grasse pro Vás připravili

Více

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ.

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. SKOŘICOVNÍK SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. TYTO STROMY SE PĚSTUJÍ NA PLANTÁŽÍCH V TROPECH A SUBTROPECH (V ČÍNĚ, THAJSKU, INDONÉSII, CEJLONU, MADAGASKARU, BRAZÍLII, NA JÁVĚ, SUMATŘE). EXISTUJE SKOŘICOVNÍK

Více

SPECIFIKACE ČAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY

SPECIFIKACE ČAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY SPECIFIKACE ČAJŮ PRO ZÁKAZNÍKY Představuji Vám další mojí srdeční záležitost a tím je výroba a prodej čajů. Aby toho nebylo, tak jsem se mimo koření pustil i do čajového řemesla. Zpracování čaje je velmi

Více

Co bychom mohli vědět. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Co bychom mohli vědět. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Co bychom mohli vědět o vaření PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Magdalena Dobromila Rettigovápovýšila vdobě obrozenecké vaření nad rámec kulinářského díla jako výraz osobnosti a národní hrdosti. Učila, aby

Více

Léčivé rostliny v ekozemědělství

Léčivé rostliny v ekozemědělství Průkopníkem ekologického pěstování, výkupu, zpracování a prodeje léčivých rostlin v kvalitě BIO v České republice je ing. Tomáš Mitáček, spoluzakladatel a dlouholetý ředitel firmy Sluneční brána Čejkovice.

Více

AKCE VITAKLUB (-15%)

AKCE VITAKLUB (-15%) A - Multivitamíny CentralVita Classic - 100 tbl., multivitaminy Komplexní složení od A do Z! Receptura složená ze 30 vitaminů a minerálů odpovídá místním výživovým poměrům. Jediná tableta denně zaručí

Více

Luxusní péče za skvělou cenu. Zbavte se stresu a všech starostí v uvolňující lázni Body SPA!

Luxusní péče za skvělou cenu. Zbavte se stresu a všech starostí v uvolňující lázni Body SPA! Luxusní péče za skvělou cenu BIO DIVOKÁ RŮŽE PRO UVOLNĚNÍ A REGENERACI Zbavte se stresu a všech starostí v uvolňující lázni Body SPA! Přípravky tělové péče Body SPA Vám otevřou dveře do pohádkové říše

Více

BRUSINKA. americká hopsinka. Klikva neboli cranberry

BRUSINKA. americká hopsinka. Klikva neboli cranberry 1 BRUSINKA americká hopsinka 2 3 BRUSINKY POCHÁZEJÍ ZE SEVERNÍ AMERIKY A OBLÍBILI SI JE JIŽ PŮVODNÍ INDIÁNI. ROSTOU NA NÍZKÉM PLAZIVÉM KEŘÍKU, KTERÝ DORŮSTÁ VÝŠKY 10 AŽ 20 CM. PROTOŽE JSOU UVNITŘ DUTÉ,

Více

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT O PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE Chutný, zdravý nápoj pro energii, soustředění a úpravu hmotnosti Obsahuje uhlohydráty s pomalým uvolňováním, díky tomu má nízký glykemický index a udržuje

Více

Káva a kávové speciality

Káva a kávové speciality Káva a kávové speciality Výjimečná královská káva Dallmayr. Pro výrobu této kávy jsou používány výhradně nejjemnější druhy káv z horských oblastí, nejlepších provincií světa. Espresso malé, velké 26,-

Více

Káva a kávové speciality

Káva a kávové speciality Káva a kávové speciality Espresso 39,- Dvojité espresso 72,- Espresso Macchiato 45,- Silné espresso servírované v malém šálku s čepičkou mléčné pěny. Turecká káva 39,- Cappuccino 48,- Silné espresso s

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin S matkou přírodou bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin Gaius Plinius Secundus Ríká se: Proti všemu vyrostla v přírodě nějaká bylinka! Paracelsus Hildegard von Bingen Hermann-Josef Weidinger M

Více

SNÍDANĚ V ESSENSII. váš výběr čerstvě vymačkaných džusů nebo chlazených džusů káva nebo čaj. vyberte si snídani dle své chuti z nabídky našeho bufetu

SNÍDANĚ V ESSENSII. váš výběr čerstvě vymačkaných džusů nebo chlazených džusů káva nebo čaj. vyberte si snídani dle své chuti z nabídky našeho bufetu SNÍDANĚ V ESSENSII podávána od 6:30 do 10:30 KONTINENTÁLNÍ BUFFET 515 káva nebo čaj čerstvě pečené muffiny a pečivo výběr cereálií, ovocný nebo přírodní jogurt výběr čerstvého ovoce ESSENSIA BUFFET 715

Více

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme!

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme! Tajemství hustého domácího džemu Nebojte se, příprava domácích džemů není žádná alchymie! Ta Tajemství hustého džemu plného ovoce je jednoduché a my Vám je prozradíme! Ten pravý chutný domácí džem by měl

Více

97-6501 JONES Variace ovocná - papír 4x10x2g AL Ceylonský čaj s aroma citronu, višně, jahody,meruňky Cena: 111,- Kč/ks

97-6501 JONES Variace ovocná - papír 4x10x2g AL Ceylonský čaj s aroma citronu, višně, jahody,meruňky Cena: 111,- Kč/ks 97-6501 JONES Variace ovocná - papír 4x10x2g AL Ceylonský čaj s aroma citronu, višně, jahody,meruňky Cena: 111,- Kč/ks 97-7660 Sypaný cejlonský čaj 100g černý, s kousky brusinek, chrpy, modré malvy, jahody,

Více

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne:

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne: Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_04 Název materiálu: Ovoce I Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Ovoce I. Očekávaný

Více

Čokoládová fontána Classic model CF18L SST 47 cm

Čokoládová fontána Classic model CF18L SST 47 cm NÁVOD K OVLÁDÁNÍ A ÚDRŽBĚ Čokoládová fontána Classic model CF18L SST 47 cm Jak lze fontánu využít? narozeniny dětí lahůdka pro milou společnost, místo koláčů a dortů dezert po společném jídle dezert na

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Jídelní lístek a Nápojový lístek

Jídelní lístek a Nápojový lístek Polévky 0,3l Drůbeží vývar se zeleninou, masem a nudlemi (1,9) 35,-Kč 0,3l Česneková polévka z uzených žeber s vejcem a tvarůžkem, chlebové krutonky (1,3) 48,-Kč Teplý předkrm 100g Gratinovaný Hermelín

Více

bezlepkový chléb kmínový

bezlepkový chléb kmínový bezlepkový chléb kmínový Dr. Pekař inovy_96x99.indd 2 30.8.2015 22:05:20 popis: Čistě kváskový čerstvý chléb s výbornou strukturou a chutí. Výroba je založena pouze na přírodní fermentaci (kvašení). Mléčné

Více

Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking. Katalog produktů

Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking. Katalog produktů Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking Katalog produktů 2015 Více než 20 let zkušeností s redukcí hmotnosti CO NABÍZÍME? Našim partnerům nabízíme buď obchodování

Více

Nabídka čajových dárků Vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.:

Nabídka čajových dárků Vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.: Nabídka čajových dárků Vánoce 2017 AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, 190 00 Praha 9, Tel.: 257 323 403 L 001 Čajový dort dárkové balení porcovaných čajů: zelený čaj s listy máty peprné, okvětní lístky

Více

čaje, punč, dobroty-arei 5012 Vánoční punč s čepicí ovocná čajová směs 70 g 50 ks 85 Kč

čaje, punč, dobroty-arei 5012 Vánoční punč s čepicí ovocná čajová směs 70 g 50 ks 85 Kč 5012 Vánoční punč s čepicí ovocná čajová směs 70 g 50 ks 85 Kč V 265 Věnec z perníku v dárkovém balení průměr 22 cm a dva čaje perníkový s medem 20 ks: 399 Kč Objednávky přijímáme do půlky října 5463 Vánoční

Více

CARD. obchod@senzudrinks.cz

CARD. obchod@senzudrinks.cz BLA CARD obchod@senzudrinks.cz Produkty Green Limetto Spojení zeleného čaje s čerstvě vymačkanou šťávou z limet přináší přírodní zdroj energie. Dvě třetiny čajové směsi tvoří Darjeeling ze zahrady Puttabong,

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

TRÁVICÍ TRAKT Šśávy, èaje, koktejly

TRÁVICÍ TRAKT Šśávy, èaje, koktejly TRÁVICÍ TRAKT Šśávy, èaje, koktejly 15 1. Šťávy a směsi šťáv P ro ozdravování orgánů trávicí soustavy je výhodné používat různé šťávy. Kromě blahodárného vlivu na trávicí trakt působí léčivě i na další

Více

Restaurační moučníky. Některé typy moučníků se podávají jako hlavní chod např. ovocné knedlíky, lívance, kaše...

Restaurační moučníky. Některé typy moučníků se podávají jako hlavní chod např. ovocné knedlíky, lívance, kaše... Restaurační moučníky Moučníky a cukrářské zákusky, zpestřují stravu stávají se její součástí. Teplé moučníky např. bavorské vdolečky Studené moučníky např. ovocný dort Kavárenské moučníky charakter cukrářských

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0233 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_121 Název školy: Hotelová škola Bohemia s.r.o.

Více

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA Fair trade je způsob obchodu, který zaručuje pracovníkům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu za jejich práci. Pěstitelé a řemeslníci v rámci fair trade dostávají takovou výkupní

Více

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti.

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti. Název školy Odborné učiliště a Praktická škola, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_32_inovace_ZB59 Číslo materiálu 59 Autor Mgr.

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY

Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY KÁVA: zrnková, mletá, instantní, kávové kapsle kompatibilní s Nespresso ČAJ: sypaný, sáčkový

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA

VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA FINEST BELGIAN CHOCOLATE ČÍM SE MŮŽE MALÁ ZEMĚ PROSLAVIT? Je to snaha po dokonalosti? Je to láska k velkolepému umění, tradice řemesel nebo vášeň pro lahodnou kuchyni? V

Více

KÁVA A ČAJ KÁVA, ČAJE, LEDOVÉ A INSTANTNÍ NÁPOJE, CUKR, MED, CITRONKY, MLÉKO KÁVA A ČAJ

KÁVA A ČAJ KÁVA, ČAJE, LEDOVÉ A INSTANTNÍ NÁPOJE, CUKR, MED, CITRONKY, MLÉKO KÁVA A ČAJ Káva i čaj jsou nápoje pro chvíle pohody, ale i pro doplnění energie a pro zahřátí. Abyste mohli svým zákazníkům nabídnout vhodný nápoj, najdete v této kategorii širokou nabídku kávy, čajů a doplňkového

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu,

Více

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE ...... NETRADIČNÍ VÁNOCE... od BOHEMIAN FOODIE KAPR NA MANDARINKÁCH se salátem z pečených batátů 15 minut příprava / 40 min pečení / 4 porce Ingrdience pro přípravu kapra na mandarinkách 1 kg filetů nebo

Více

Správná příprava čaje

Správná příprava čaje Správná příprava čaje Bylinný čaj převzal své označení čaj od čajovníku čínského (Camellia sinensis), když se dostal v 16. století do Evropy. Ze sociální a náboženské kultury čaje toho však do Okcidentu,

Více

www.facebook.com/fifops

www.facebook.com/fifops Ekonomické a obchodní školství v Opavě existuje již od roku 1851, kdy byla zřízena Německá gremiální obchodní škola, která existovala jako samostatný ústav 43 let. Roku 1894 byla přejmenována na Slezskou

Více

AREI reklamní předměty s.r.o.

AREI reklamní předměty s.r.o. MAGIC ČAJ Pyramidovésáčky čaje 15x2 g v baleníve tvaru stromku Různé příchutě 50 kusů Cena: 56 Kč/kus ČAJ 5527 Svařák, 5458 griotka, 5456 punch, 5540 štědrý večer černý čaj Ovocný čaj, 70 g 50 kusů Cena:

Více

SINTOCHA STŘÍBRNÁ JAHŮDKA (velmi jemný čaj nejvyšší kvality, je ručně smotán hedvábnou přízí do tvaru jahody) Podává se i na dva nálevy

SINTOCHA STŘÍBRNÁ JAHŮDKA (velmi jemný čaj nejvyšší kvality, je ručně smotán hedvábnou přízí do tvaru jahody) Podává se i na dva nálevy ČAJE ZELENÉ 4dcl ROYAL SILVERY LEAF (velmi kvalitní třída čínského zeleného čaje, bohaté, květově nasládlé chuti) ZELENÝ NEPÁL ILAM (vysokohorský čaj pěstovaný na úpatí Mt. Everestu) ZELENÁ MLHA Green

Více

Soustředíme se na tradiční výrobu, podle starých receptur. Víme však, že si rádi pochutnáte i na sladkostech z moderní cukrařiny.

Soustředíme se na tradiční výrobu, podle starých receptur. Víme však, že si rádi pochutnáte i na sladkostech z moderní cukrařiny. vzniká v roce 1990. V této době se ještě nedá hovořit o cukrárně takové jakou je dnes. Z počátku celé podnikání záviselo na výrobě a rozvozu vaniček a následné malé výrobně na zahrádce rodinného domu.

Více

Káva a kávové speciality

Káva a kávové speciality Káva a kávové speciality Lungo, Espresso, Ristretto 45,- Dvojité espresso 78,- Espresso Macchiato 49,- Silné espresso servírované v malém šálku s čepičkou mléčné pěny. Turecká káva 45,- Cappuccino 54,-

Více

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 FM GROUP CZECH 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 Okouzleni vůněmi S neskrývanou radostí jsme přijali zprávu, že naše kolekce Spa Senses byla oceněna v polské soutěži o obal roku (Art of Packaging 2010)

Více

PILOTNÍ KURZY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VYBRANÝCH OBLASTECH SEKTORU SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLY POTRAVINÁŘSKÉ VE SMIŘICÍCH FLAMBOVÁNÍ MOUČNÍKŮ

PILOTNÍ KURZY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VYBRANÝCH OBLASTECH SEKTORU SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLY POTRAVINÁŘSKÉ VE SMIŘICÍCH FLAMBOVÁNÍ MOUČNÍKŮ FLAMBOVÁNÍ MOUČNÍKŮ CO JE TO FLAMBOVÁNÍ Flambování pochází z francouzského slova flamber neboli hořet. Flambování patří mezi méně tradiční, ale zato velmi efektivní způsob úpravy pokrmů pomocí hořícího

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

Chtěla bych vyjádřit své díky všem, kteří se spolupodíleli na sepsání této knihy receptů, zejména manželovi, maminkám dětí z mateřské školy, paní

Chtěla bych vyjádřit své díky všem, kteří se spolupodíleli na sepsání této knihy receptů, zejména manželovi, maminkám dětí z mateřské školy, paní Chtěla bych vyjádřit své díky všem, kteří se spolupodíleli na sepsání této knihy receptů, zejména manželovi, maminkám dětí z mateřské školy, paní učitelkám i ostatním, kteří mi podali pomocnou ruku. Eva

Více

smyslů Harmonie sonnentor. cz spojení a chutí

smyslů Harmonie sonnentor. cz spojení a chutí www. sonnentor. cz Naše produkty najdete ve specializovaných odděleních Sonnentor, bioprodejnách a prodejnách zdravé výživy. Tyto specializované prodejny jsou projevem našeho stálého spojení s tradicí

Více

Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej?

Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej? Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej? Víte, že každá společnost nebo dokonce každé společenství má svůj účel? Účel je důvod, proč daná organizace existuje, proč slučuje lidi,

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Prezentace pro výklad látky a opakování učiva

Prezentace pro výklad látky a opakování učiva Název školy Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Odborné učiliště a Praktická škola, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_32_inovace_ZB41 Číslo materiálu

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Pravý cejonský čaj v gastro sáčcích, v kartonových obalech kolekce FOUR SEASONS

Pravý cejonský čaj v gastro sáčcích, v kartonových obalech kolekce FOUR SEASONS Ovocný čaj sypaný, v kartonových obalech 4450 Indian Summer ovocný, s kousky jablka, švestky, ostružiny, skořice, ibišku, pomerančové kůry, růže a přírodním aroma aloe vera a pomeranče 118,11 Kã 4451 Caribbean

Více

BIOLOGIE PROJEKT OVOCNÝ STROM AKTIVITA:

BIOLOGIE PROJEKT OVOCNÝ STROM AKTIVITA: BIOLOGIE PROJEKT OVOCNÝ STROM AKTIVITA: JAK SE JMENUJI? POZOROVÁNÍ A POPIS PŘÍRODNIN: Najdi min. 3 indicie, které k sobě patří = charakterizují ovocnou rostlinu: (např. narašená větvička barva dřeva, struktura

Více

Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ. Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další

Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ. Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další Gastro 21 Objednávky na telefonu: 725 857 682 Hot Drink HOT DRINK / ICE DRINK / MILK

Více

KRMIVA AGROBS. Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz

KRMIVA AGROBS. Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz KRMIVA AGROBS Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz KŮŇ A POTRAVA Kůň je stepní zvíře Trávy a byliny s nízkým obsahem bílkovin Bohatá biodiversita Velmi dobrá kvalita bez plísní Čistá potrava díky stálému

Více

Tak trochu jiná káva. Vylepšete si ji kořením! Středa, 15 Duben 2015 11:19 - Aktualizováno Pátek, 17 Duben 2015 10:14

Tak trochu jiná káva. Vylepšete si ji kořením! Středa, 15 Duben 2015 11:19 - Aktualizováno Pátek, 17 Duben 2015 10:14 Pití kávy je rituálem, bez kterého si spousta lidí nedokáže svůj den představit. Je symbolem ranního probouzení, udržování energie během dne a relaxace ve volném čase. Konzumace kávy, objevování nových

Více

Česnek medvědí (Allium ursinum L.)

Česnek medvědí (Allium ursinum L.) Česnek medvědí (Allium ursinum L.) je druh jednoděložné rostliny z čeledi česnekovité. Lidově se této rostlině říká lenek. Botanická charakteristika: Vytrvalá, 20 40cm vysoká bylina s podzemní cibulí.

Více

GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI. Elixír mládí, zdraví a krásy

GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI. Elixír mládí, zdraví a krásy GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI Elixír mládí, zdraví a krásy GOJI [goudží] Nejprospěšnější rostlina na světě Elixír zdraví a dlouhověkosti, ovoce nesmrtelnosti, nejzdravější ovoce na světě, červené

Více

Dilmah Dárkové balení čajů Gift of Tea 2014

Dilmah Dárkové balení čajů Gift of Tea 2014 Dilmah Dárkové balení čajů 2014 Společnost Espresso s.r.o. si Vás dovoluje oslovit s mimořádnou nabídkou kolekce dárkových balení čajů DILMAH,, která jsou vhodná pro každou příležitost, mohou se stát ideálním

Více

ROSTLINNÉ BARVY NA VLASY BARVY V HARMONII S PŘÍRODOU

ROSTLINNÉ BARVY NA VLASY BARVY V HARMONII S PŘÍRODOU ROSTLINNÉ BARVY NA VLASY BARVY V HARMONII S PŘÍRODOU Zdravé, lesklé vlasy a živě zářící barva jsou snem každé ženy. Naše barvy obdaří vlasy nádherným leskem a zábal stimuluje a vyživí také vlasovou pokožku.

Více

Kvalita a jedinečnost produktů Desert Essence

Kvalita a jedinečnost produktů Desert Essence Bambucké máslo, také známé jako shea butter, se získává z velkých hnědých ořechů afrického stromu shea tree. Obsahuje mimo jiné účinné pěstící a zkrášlující složky v podobě vitamínu A, E a F, stejně jako

Více

...od roku 1867 součást evropských dějin.

...od roku 1867 součást evropských dějin. Kusmi Tea Paris...od roku 1867 součást evropských dějin. Již více než 140 let nabízí Kusmi Tea čajové směsi té nejvyšší kvality, v souladu s tradicí vyráběné výhradně z ručně sklízených celých čajových

Více

náš pěstitel Karol Lesný Nabídkový list

náš pěstitel Karol Lesný Nabídkový list náš pěstitel Karol Lesný Nabídkový list náš pěstitel kávy Don José Maria Castro přezdívaný Chema KÁVA Single Origin Nicaragua 100% Arabica odrůdy Caturra Ristretto 45,- 45,- Dvojité espresso 55,- lungo

Více

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Mgr. Alena Marková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Mgr. Alena Marková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Klíčová slova Střední odborná škola Luhačovice

Více

SOBOTA - NEDĚLE 09:30-15:00 HOD. BELGICKÉ VAFLE domácí vafle s čerstvou šlehačkou, podávané s malinovým, borůvkovým nebo javorovým syrupem

SOBOTA - NEDĚLE 09:30-15:00 HOD. BELGICKÉ VAFLE domácí vafle s čerstvou šlehačkou, podávané s malinovým, borůvkovým nebo javorovým syrupem SOBOTA - NEDĚLE 09:30-15:00 HOD BRUNCH MENU PALAČINKY A VAFLE BELGICKÉ VAFLE domácí vafle s čerstvou šlehačkou, podávané s malinovým, borůvkovým nebo javorovým syrupem FRANCOUZSKÝ TOAST tousty obalené

Více

Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková. ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF)

Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková. ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF) Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF) Elektronické publikace: ISBN 978-80-88174-00-4 (ve formátu mobi) ISBN 978-80-88174-02-8 (ve formátu

Více

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz Tužebník nať řezaný Tato léčivá bylina je výborným protirevmatickým prostředkem, napomáhá látkové výměně, zvyšuje vylučování solí a kyseliny močové z organizmu. Je vhodným antipyretikem,tj. snižuje teplotu

Více

Vážení zákazníci, Můj tým i já se těšíme na společnou spolupráci s Vámi. Přeji úspěšný den. Adam Rada Ředitel firmy

Vážení zákazníci, Můj tým i já se těšíme na společnou spolupráci s Vámi. Přeji úspěšný den. Adam Rada Ředitel firmy Katalog 2013 Vážení zákazníci, Když jsme začali působit jako firma, věděli jsme že máme velkou konkurenci. V České republice je mnoho firem, které se zabývají výrobou baget. I přes to jsme věděli, že děláme

Více

Steaky, kotlety a žebírka

Steaky, kotlety a žebírka Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek,

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Kolekce pro péči o tělo

Kolekce pro péči o tělo Kolekce pro péči o tělo Co je kolekce Triumph of Orchids? Triumph of Orchids je kolekce vysoce kvalitních produktů zaměřených na péči o obličej a tělo, které mimo jiné obsahují vzácnou složku výtažek z

Více

Nově pěstované rostliny a jejich využití

Nově pěstované rostliny a jejich využití 1. Schisandra Plody věčného mládí Posiluje srdce, podporuje trávení Uvolňuje kašel, posiluje zrak Odstraňuje únavu a stimuluje výkonnost Schisandra Léčivá rostlina čínské přírodní medicíny Z usušených

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l Product Catalogue Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l Extra panenský olivový olej Benoit s lehkou ovocnou chutí a jemným dotykem vůně květin je lisovaný za studena výlučně mechanickým

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr Bylinky 1, Úvod Bylinky provází člověka při jeho kulinářských pokusech od nepaměti. Nejenže zlepšují chuť jídla, ale lze je konzumovat i samotné a navíc mívají blahodárný vliv na organismus. Z některých

Více

Produkty Original Ice Tea

Produkty Original Ice Tea Produkty Original Ice Tea Green Limetto Spojení zeleného čaje s čerstvě vymačkanou šťávou z limet přináší přírodní zdroj energie. Dvě třetiny čajové směsi tvoří Darjeeling ze zahrady Puttabong, která je

Více

kapitola 1 Živá zvířata Všechna zvířata kapitoly 1 musí být zcela získána

kapitola 1 Živá zvířata Všechna zvířata kapitoly 1 musí být zcela získána L 344/34 PŘÍLOHA II SEZNAM OPRACOVÁNÍ NEBO ZPRACOVÁNÍ, KTERÁ MUSÍ BÝT PROVEDENA NA NEPŮVODNÍCH MATERIÁLECH, ABY ZPRACOVANÝ PRODUKT MOHL ZÍSKAT STATUS PŮVODU kapitola 1 Živá zvířata Všechna zvířata kapitoly

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu Autor INOVACE_32_Sur. 3/xx/17 Ing. Eva Hrušková Obor; předmět,

Více

PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno

PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno 5. 1. 2017 BEZLEPKOVÝ CHLÉB LIŠKA KMÍNOVÝ SE LNĚNÝM A SLUNEČNICOVÝM SEMÍNKEM Svou lehce kmínovou chutí připomíná klasický chléb tzv. Šumavu, navíc se slunečnicovými a lněnými

Více

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

Káva, kakao, čaj. Tchibo Privat Kaffee African Blue instantní bal.: 6 x 100 g, číslo: 5736. mletá bal.: 12 x 250 g, číslo: 5280

Káva, kakao, čaj. Tchibo Privat Kaffee African Blue instantní bal.: 6 x 100 g, číslo: 5736. mletá bal.: 12 x 250 g, číslo: 5280 Tchibo Espresso Milano Style, bal.: 12 x 250 g, číslo: 5856 zrno, bal.: 6 x 500 g, číslo: 5A856 Tchibo Espresso Sicilia Style, bal.: 12 x 250 g, číslo: 5D856 zrno, bal.: 6 x 500 g, číslo: 5C856 African

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

Melissa officinalis Meduňka lékařská. Thymus vulgaris Tymián obecný. Rosmarinus officinalis Rozmarýn lékařský. Satureia montana Saturejka horská

Melissa officinalis Meduňka lékařská. Thymus vulgaris Tymián obecný. Rosmarinus officinalis Rozmarýn lékařský. Satureia montana Saturejka horská Melissa officinalis Meduňka lékařská včelník, medlinka. Forma použití: Pravidelné pití meduňkového čaje pomáhá při nervozitě, bolestech hlavy způsobených stresem. Koupel s meduňkou má uklidňující účinky

Více

Význam, funkce a kritéria rozdělení plodů

Význam, funkce a kritéria rozdělení plodů PLODY Význam, funkce a kritéria rozdělení plodů Plod - rozmnožovací orgán krytosemenných rostlin - je přeměněný semeník rostliny, který uzavírá a chrání jedno nebo více semen. - je kryt oplodím (perikarp),

Více

Sortiment drobného pečiva - cukroví. Čajové pečivo

Sortiment drobného pečiva - cukroví. Čajové pečivo Do sortimentu drobného pečiva můžeme řadit: Čajové pečivo Pařížské pečivo Výrobky ze sněhové hmoty Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot Nepečené hmoty a jiné NOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO DOSPĚLÉ KUCHAŘ,

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

DESIGN ROKU 2015 Výrobník sody LIMO BAR EDGE. Bublinky pro. lepší den. Sirupy LIMO BAR. Příslušenství LIMO BAR. Výrobníky sody LIMO BAR

DESIGN ROKU 2015 Výrobník sody LIMO BAR EDGE. Bublinky pro. lepší den. Sirupy LIMO BAR. Příslušenství LIMO BAR. Výrobníky sody LIMO BAR DESIGN ROKU 2015 Výrobník sody LIMO BAR EDGE Bublinky pro lepší den Výrobníky sody LIMO BAR Sirupy LIMO BAR Příslušenství LIMO BAR ČESKÉ BUBLINKY PRO LEPŠÍ DEN Na začátku příběhu byla parta kamarádů, která

Více

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr.

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2015 Vinařská obec Šatov, viniční trať Na vinici Veltlínské zelené z jižní části znojemské

Více