PROJEKT: ZDRAVÉ VAŘENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROJEKT: ZDRAVÉ VAŘENÍ"

Transkript

1 PAŘÍŽÁK Zima 2015

2 PROJEKT: ZDRAVÉ VAŘENÍ Od 10. do 28. listopadu 2014 probíhal na škole, v rámci vzdělávací oblasti Výchova ke zdraví projekt Zdravé vaření. Žáci 1. a 2. stupně si v hodinách pracovního vyučování měli připravit libovolný pokrm v souladu se zásadami zdravé výživy ovocný nebo zeleninový pokrm, tvarohový dezert apod. Výsledky své činnosti prezentovali formou fotodokumentace, vytvořením kuchařky receptů nebo formou koláže. S pracemi žáků se můžete seznámit v prostorách školy.

3 SOUTĚŽ FG ROZPOČTI SI TO VIII. (8., 9. roč.) se účastní 2. ročníku interaktivní soutěže z oblasti finanční gramotnosti Rozpočti si to. Soutěž probíhá od 1. listopadu 2014 po dobu 3 měsíců on-line na portále Finanční gramotnost do škol. Ve 3 soutěžních kolech se účastníci naučí, jak sestavovat rodinný rozpočet, jaká je hodnota peněz, kolik co stojí, do čeho lze investovat a mnoho dalšího. Z naší třídy se do soutěže přihlásila dvě družstva. Kapitánka družstva Zlaťáků" - Růženka F. Kapitán družstva Stříbňáků" - Mario M. VÝSLEDKY 1. KOLA SOUTĚŽE FG: Počet získaných chechtáků: 19. místo - Zlaťáci - 15 chechtáků 31. místo - Stříbrňáci - 12 chechtáků Pořadí ve finančním žebříčku: 7. místo Zlaťáci 19. místo - Stříbrňáci Do soutěže FG "Rozpočti si to" se přihlásilo 121 týmů, podmínky 1. kola splnilo 88 soutěžících družstev. Obě družstva postoupila do 2. kola soutěže, které končí 7. ledna 2015

4 Projektový den SVĚTOVÉ VÁNOCE 27. listopadu 2014 proběhl projektový den z oblasti MULTIKULTURNÍ VÝCHOVY s názvem SVĚTOVÉ VÁNOCE a byl zaměřen na hudební a kulturní tradice jednotlivých zemí světa. V teoretické části se každá třída zaměřila na některou zemi a porovnávala vánoční tradice a zvyky dané země se zvyky a tradicemi v ČR. V části praktické využili žáci získaných poznatků ke zpracování jednotlivých výstupů. Svá díla prezentovali v učebnách a na chodbách.

5 Sportovní kroužek Představujeme Vám pohybový a sportovní kroužek, který je zaměřen na všestranný rozvoj pohybových schopností a dovedností dítěte. Jeho cílem je vytvářet u dětí základní pohybové návyky a rozvíjet kladný vztah k pohybu. Hodiny utváří různorodé sportovní či pohybové aktivity a hry.. Samotná setkání nemají charakter tréninku a jejich cílem není dosažení špičkové sportovní výkonnosti. Čas využíváme hlavně k všeobecně rozvíjejícím cvičením, která hravou a soutěživou formou zvyšují obratnost i fyzickou kondici dětí. Pomáhají rovněž ke zlepšení jejich zdravotního stavu a pozitivně ovlivňují vývoj jejich pohybového aparátu. Náš sportovní kroužek je zábavným a příjemným zpestřením. Cvičení probíhá každou středu h. Dne proběhl na naší škole Den otevřených dveří, který jsme zároveň využili k prezentaci prací našich žáků a příjemných setkání. Den byl zahájen Vánoční výstavou prací dětí. Žáci 1. stupně připravili vánoční vystoupení - básničky, koledy a scénky. Pro hosty připravili žáci v rámci kroužku Minipodnik školní jídelna pohoštění v rámci vánoční tradice. Prohlédnout jste si například mohli různé vánoční ozdoby, upečené a nazdobené perníčky, ale také třeba vyřezávané svícny či překrásné adventní věnce. Bylo se prostě nač dívat.

6 Činnost přípravné třídy Listopad V listopadu jsme s dětmi prožili sportovní dopoledne. Děti si vyzkoušely různé sportovní aktivity a soutěže. Navštívili jsme obchodní centrum, kde děti pozorovaly práci prodavačů, chování návštěvníků a poznávaly různé druhy a ceny zboží. Projekt V přírodě sledovali jsme změny přírody na podzim, poznávali přírodniny, učili se vztahu k přírodě a ke zvířátkům. V závěru měsíce jsme pozvali na besedu zástupce Policie ČR kde se děti dozvěděly důležité informace, jak se vyhnout nebezpečí, a jak se chovat v případě ohrožení, či nebezpečí. Děti viděly spoustu názorných pomůcek při práci Policie ČR. Na závěr besedy zodpovídaly otázky a řešily názorné situace. Prosinec Dne se naše třída zúčastnila velmi zajímavé besedy v SKS ARÉNĚ s mistrem světa v kickboxu, MMA Janem Homolkou. Pod jeho vedením se děti zapojily do sportovního tréninku. Prohlédly si celou budovu, dozvěděly se zajímavé sportovní informace a heslo, že prát se má jen sportovně se naše třída prezentovala na vánoční besídce ke Dni otevřených dveří. Děti přednášely básničky, zpívaly vánoční koledy jsme s hravým dopolednem zakončili rok 2014.

7 Školní družina v předvánočním období Dny se zkrátily a před námi byly nejkrásnější svátky v roce. V družině jsme se začali připravovat. Čertovské masky i omalovánky, Mikulášové a andělé ve všech podobách nás bavili každý den. Ti šikovnější vybarvili, vystříhali a naaranžovali papírové Betlémy. Také jsme vybrali a poslali nejzdařilejší koláže zvířátek do výtvarné soutěže Kladenská veverka. Vyráběli jsme i malé dárečky - peněženky na drobné peníze. Vyžadovalo to pečlivé obšívání a vlastnoruční výrobu kroucené šňůry na zavěšení. Kupodivu to zvládali i kluci. Z papíru jsme dělali i dárkové ozdobné krabičky v podobě srdíčka nebo pyramidy na malá vánoční překvapení. Z roliček papíru a dřevěných korálků omalováním a otapetováním vznikli hopíci na hraní. Veselá družinová Mikulášská zábava s tancováním a soutěžemi zkrátila čekání na návštěvu Čerta a Mikuláše doma. Zlatovlasý anděl přinesl do družiny dětem bonbóny, lízátka a perníčky. Všem dohromady pak nadělil fixy a sadu hudebních rytmických nástrojů. Některým dětem vydržel slib dobrého chování daný čertovi jen několik dní.škoda přeškoda. Děvčata z dramatického kroužku si v družině připravovala a nacvičovala své vystoupení, které s e mělo uskutečnit v rámci školní vánoční besídky. Nejvíc je bavilo taneční vystoupení kdy stále měnily choreografii. Zpívání koled se už s takovým nadšením nesetkávalo. Na poslední chvíli jsme zařadili do programu minidramatizaci pohádky O veliké řepě. Výkony některých hereček byly opravdu zábavné. Celé vystoupení trochu poznamenané trémou se nakonec povedlo a divákům se líbilo. Záběry z vystoupení, vysílané v Kladenském deníku, to potvrzují. Poslední den jsme si vyrobili lodičky ze skořápek a svíček.pak je pouštěli v umyvadle a snažili se uhodnout zda budeme v příštím roce pohromadě.s chutí jsme si při tom zazpívali vánoční koledy a písničky které známe a které jsme se společně naučili, rozkrojili jablíčko a vyprávěli jsme si,jak se moc těšíme na Štědrý den.bylo to moc hezké zakončení roku 2014.

8 Nikola Bartlová, VII. třída

9 Minipodnik Zahrada V prosinci jsme měli v rámci našeho zahradnického kroužku plné ruce práce. Nejprve jsme dokončili výrobu adventních věnců. Jeden z nich jsme slavnostně předali panu řediteli Azylového domu Kladno. Jirka Křivánek za nás všechny popřál panu řediteli i obyvatelům Azylového domu krásné vánoce. Potom jsme vyráběli vánoční svícny a drobné dekorace na vánoční stůl. Zhotovili jsme si i drobné dárky pro naše rodiče. Zapojili jsme se do aranžování školní vánoční výstavky, kde byly k prohlédnutí i ke koupi naše výrobky. V lednu jsme se dohodli, že si čekání na jaro zpříjemníme tvorbou zvířátek ze sena. Musíme si na internetu najít vhodné předlohy, šablony a postup výroby těchto zvířátek. Také zkontrolujeme v jakém stavu je naše nářadí, které budeme používat na zahradě. Pokud nám bude nějaké scházet, zjistíme si, kde ho koupíme a kolik stojí. Minipodnik školní jídelna projektový den Příprava občerstvení vánoční pečivo, obložené chlebíčky, jednohubky - Příprava svátečních obědů smažený kuřecí řízek, bramborový salát

10 Truhlářská dílna Šikula Naší truhlářskou dílnu navštěvuje 10 žáků. V prosinci jsme vyráběli vánoční svícny na čajovou svíčku ve tvaru hvězdy. Svícny jsme vyráběli i pro rodiče, jako dárek.

11 Vyrobené svícny jsme , kdy byl Den otevřených dveří a vánoční představení, věnovali příchozím jako dárek. Udělali jsme všem velkou radost.

12 Recepty pro mlsné jazýčky Nepečený dort se šlehačkou a pomeranči Jestli máte rádi piškoty, šlehačku, pomeranče, mandle... :-), pak si připravte tento dort! Přísady: 200 g loupaných mandlí 200 g moučkového cukru 250 g změklého másla 300 g piškotů 5 čerstvých žloutků 2 kelímky smetany ke šlehání dřeň z 1 vanilkového prutu nastrouhaná kůra z 1 citrónu na špičku nože skořice asi 1 dl pomerančového likéru balíček ztužovače šlehačky tenké proužky pomerančové kůry několik trpasličích pomerančů plátky loupaných mandlí Postup: Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou folií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem. Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme likérem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou. Ozdobíme pomerančovou kůrou, plátky trpasličích pomerančů nebo i celými trpasličími pomeranči. Dobrou chuť.

13 VTIPY Blondýna si kupuje nové auto a ptá se prodavače: Je to auto rychlé? Ano, jede až 240 km za hodinu. Nekecejte, tolik kilometrů hodina nemá. Sedí dvě blechy na patníku, jde okolo pes. Jedna blecha říká té druhé: Dělej, už nám to jede." Liduško, věděla bys, kdo to byl Kosmas? Návštěvník z kosmu? Bezdomovci na ulici leští kontejner jako diví. Udivený kolemjdoucí se ptá, co to dělají. Jeden z bezdomovců mu oznámí: Víte, máme domovní úklid Volá jedna blondýnka druhé a ptá se jí: Prosím tě, poraď mi, co mám dělat s horkou vodou? Zalila jsem si kafe a zbyla mi." Druhá ji odpoví:" Dej ji do mrazáku, teplá voda se hodí vždycky." Přijde zeť z hospody domů, ve dveřích stojí nasupená tchyně s koštětem. Zeťák se jí ptá: "Zametáte nebo odlétáte?" Škola je horší než kriminál. Sedíš tu a nevíš za co "Mami, víš kolik zubní pasty je v jedné tubě?" "Nevím." "Já jo, od gauče až k televizi."

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Zpráva o plnění ročního plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) za školní rok 2013/2014 1 Obsah: I. Identifikační údaje

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Leden 2013 Projekt Barvy podzimu Projekt seznámil žáky se zvyky a tradicemi podzimu. Při něm žáci vyrobili dekorace, které byly využity k výzdobě školních

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006 / 2007 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže.

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Obsah Pekařské výrobky... 1 Linecký tvarohový koláč s jablky a marmeládou... 1 Dvoubarevný

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY OKŘÍŠKY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006-2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY OKŘÍŠKY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006-2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY OKŘÍŠKY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006-2007 Část I. Charakteristika školy. 1. Základní charakteristika školy: Mateřská škola Okříšky adresa: J. A. Komenského 515, Okříšky 675

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola České Libchavy, okres Ústí nad Orlicí České Libchavy 147, 561 14 IČO: 750 151 45 telefon: 465 582116, e-mail: zsclib@seznam.cz www.skolaceskelibchavy.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA školní

Více

Školka blízká přírodě 2013/2014

Školka blízká přírodě 2013/2014 Školka blízká přírodě 2013/2014 Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076/6, 158 00 Praha 5 Charakteristika školy Jsme sídlištní mateřská škola. Máme pět tříd. Chodí k nám 120 dětí. Pracujeme

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo: prosinec 2010 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Trochu z Valašska v každé domácnosti

Trochu z Valašska v každé domácnosti www.trendmagazin.cz 29. 2. 2016 internet online Název článku: Trochu z Valašska v každé domácnosti Trochu z Valašska v každé domácnosti Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Jsou oslavou

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Projednáno v pedagogické radě školy dne 4. 10. 2012 Projednáno

Více

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011 Projekt Plody podzimu 1. třída Zajíčci šk. rok 2010/2011 Projekt: Plody podzimu Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku: Plody podzimu

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 Obsah: Slovo ředitele školy, Vánoční besídka, recyklovaní - povídky, Nový rok, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Leden

Více

NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016

NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016 NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016 BLAHOPŘEJEME v 1. čtvrtletí roku 2016 se dožijí životního jubilea tito naši občané: Turek Ladislav Horská Dagmar Václavová Drahomíra Cibulková Marta Čampula Jaroslav Kaslová

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 ZÁŘÍ téma: Naše škola a její okolí - vítáme se a seznamujeme se - řád ŠD a pravidla oddělení - zásady správného stolování

Více

Základní škol Tečovice, příspě organizace ú 2 a a Mateřská škola vková no n r o

Základní škol Tečovice, příspě organizace ú 2 a a Mateřská škola vková no n r o Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ěvková organiz ace V leto ním roce p ipadly na první ový týden jarní prázdniny. A hned po návratu do M ekala na v echny spousta práce s p ípravou masopustu.

Více

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144 Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144. Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ a

Více

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská 1.Příprava projektu Chci na své zahradě realizovat prvky přírodních zahrad a využívat je v enviromentálním vzdělávání dětí?

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. Jak se oblékáme Zuzana Musilová Cíl: vytvářet emočně podporující prostředí, vnímat rytmus a tempo, seznamovat se s novými pojmy, rozšiřovat slovní zásobu,zapojovat sluchovou kontrolu, uvědomovat si změny

Více

Informační čtvrtletník NZDM Modrý pomeranč Občanského sdružení Salinger, ročník 7., číslo 1. vyšlo 9. května 2011

Informační čtvrtletník NZDM Modrý pomeranč Občanského sdružení Salinger, ročník 7., číslo 1. vyšlo 9. května 2011 Informační čtvrtletník NZDM Modrý pomeranč Občanského sdružení Salinger, ročník 7., číslo 1. vyšlo 9. května 2011 Klubofon Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme Školní družina Školní družina důležitý výchovný partner rodiny a školy - plní vzdělávací cíle, rozvíjí specifické nadání dětí - pomáhá dětem překonávat jejich handicapy - má důležitou roli v prevenci negativních

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY 1 Školní družina při ZŠ Habrmanova 130 v Hradci Králové Ředitel: Mgr. Jiří Šimek Zástupce ředitele: Mgr. Jana Odstrčilová

Více

Modernizace vzdělávání v oblasti profesní přípravy vzdělávacího oboru Zahradnické práce

Modernizace vzdělávání v oblasti profesní přípravy vzdělávacího oboru Zahradnické práce Modernizace vzdělávání v oblasti profesní přípravy vzdělávacího oboru Zahradnické práce Obsah 1 Informace o projektu... 4 2 Cíl projektu... 5 3 Klíčové aktivity... 5 4 Personální obsazení... 5 5 Partneři

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Plody rostlin Časový rozsah lekce Dvě vyučovací hodiny Věková skupina (ročník) 4.ročník Vzdělávací

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-731/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70284083 Identifikátor 600126111 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Dům

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC155. Vím, co jím

VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC155. Vím, co jím VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC155 Vím, co jím Jméno autora: Kristýna Ficová Datum vytvoření: červen 2012 Ročník: 3., 4., 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Téma: Vím, co jím

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už

ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už ZIMA 2011/ IV ZPRÁVY Z DOMOVA jenomm tím, Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Obsah 1, Zpravodajství Úvod Zahájení školního roku Den bez aut Vodácký seznamovací kurz Anketa Co nás čeká v dalších měsících 2, Sport

Více

CZECH POINT i na našem ú

CZECH POINT i na našem ú CZECH POINT i na našem úřadě Obecní úřad Vnorovy matrika je od 1.1.2008 jedním z poskytovatelů služby Czech POINT. Poskytuje ověřené výpisy těchto centrálních registrů: - z katastru nemovitostí - z obchodního

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Přehled témat na jeden týden Lekce k tématu "Evoluce/stvoření" Náměty na závěrečnou slavnost Sešit "Hodinky zlatokopů" (na čtení bible s dětmi) s povolením

Více

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková Plán činnosti ve školní družině Školní rok 2014-2015 Vypracovala: Bc. Irena Staňková ZÁŘÍ: - rozhovory s dětmi o zážitcích z prázdnin - poslech pohádek a příběhů - povídání o přírodě, pozorování změn v

Více

8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici

8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici 8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici V úterý 6. 5. 2014 se předškoláci od paní knihovnice Míši Čápové dozvěděli, proč je jazyk důležitý. Dále následovaly pohádky a slovní soutěže. V každé

Více

Název: Robinson Jedlé a jedovaté

Název: Robinson Jedlé a jedovaté Název: Robinson Jedlé a jedovaté Téma: Uchovávání potravin, jedlé a jedovaté Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Výživa a zdraví Výukové materiály Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8 Obsah: Slovo ředitele školy, akce v měsíci září, dětská tvorba, soutěž ve sběru, vyhodnocení sběru Září 2008 TOCHOVICE

Více

Výroční zpráva o činnosti ZŠ Ústí za školní rok 2008/2009 Projednána a schválena 31.8. 2009 na pedagogické radě

Výroční zpráva o činnosti ZŠ Ústí za školní rok 2008/2009 Projednána a schválena 31.8. 2009 na pedagogické radě Výroční zpráva o činnosti ZŠ Ústí za školní rok 2008/2009 Projednána a schválena 31.8. 2009 na pedagogické radě Charakteristika školy: Zřizovatelem Základní školy Ústí je Obec Ústí,škola byla financována

Více

Masopustní veselí. A zase je tu karneval

Masopustní veselí. A zase je tu karneval 3 Ročník 2009 DDM Cena 10,- Kč Kraslice pořádal tradiční karneval dětský Zpravodaj města Kraslice 3/2009 Masopustní veselí Tradiční oslavu masopustu zahájili tučňáci z Barvičky na sobotním karnevalu.

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

Výlet na Pěnkavův dvůr

Výlet na Pěnkavův dvůr Vážení rodiče! Vánoce jsou za námi, všichni jsme je přežili snad bez újmy, maminky bez nadbytečných kil a tatínkové bez újmy z rodinných sešlostí a poletování po nákupech. Věříme, že jste si svátky užili

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019 Tento dokument je zpracován jako výhledový materiál, sloužící dalšímu rozvoji školy na dobu, po kterou jsem byla jmenována zřizovatelem do funkce ředitelky školy.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

NABÍDKA VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PRO DĚTI MŠ SPORTÍK I PRO VEŘEJNOST:

NABÍDKA VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PRO DĚTI MŠ SPORTÍK I PRO VEŘEJNOST: NABÍDKA VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PRO DĚTI MŠ SPORTÍK I PRO VEŘEJNOST: Den Čas Nabídka Pondělí 13:00-14:00 Předškolní příprava ( děti od 5 let) 15:00 15:45 Dětská jóga (děti 3 4let)

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, přísp íspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení článků, nad kterými jsme si pěkně lámali hlavu. Doufáme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 Obsah: 1. Základní údaje o sdružení 2. Členové sdružení 3. Materiální a technické vybavení 4. Spolupráce a sponzoři 5. Akce sdružení

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Co nás čeká v měsíci ÚNORU?

Co nás čeká v měsíci ÚNORU? Co nás čeká v měsíci ÚNORU? 2.2. zápis do 1. ročníku téma LES 2.2. projekt na téma LES 9.2. karneval ve škole 15.-19.2. jarní prázdniny 22.2. poslední lekce plavání 23.2. divadlo ve Vamberku pro 1. a 2.

Více

2015 ŘÍJEN PROSINEC. Zlín

2015 ŘÍJEN PROSINEC. Zlín 2015 ŘÍJEN PROSINEC Zlín 1 SLOVO ŘEDITELKY Milí přátelé a příznivci Alzheimercentra Zlín. Dovoluji si Vás pozdravit poprvé v roce 2016 a tímto Vám také popřát, aby celý rok byl pro Vás rokem příjemným,

Více

R O Č N Í R Á M C O V Ý P L Á N Š K O L N Í D R U Ž I N Y. školní rok 2012/2013. ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ, DĚČÍN III, BŘEZOVÁ 369/25, příspěvková organizace

R O Č N Í R Á M C O V Ý P L Á N Š K O L N Í D R U Ž I N Y. školní rok 2012/2013. ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ, DĚČÍN III, BŘEZOVÁ 369/25, příspěvková organizace R O Č N Í R Á M C O V Ý P L Á N Š K O L N Í D R U Ž I N Y školní rok 2012/2013 ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ, DĚČÍN III, BŘEZOVÁ 369/25, příspěvková organizace 1. Základní informace Základní organizační jednotkou je

Více

1. Prevence zubního kazu

1. Prevence zubního kazu NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ SZÚ 1. Prevence zubního kazu ZDRAVÝ ZOUBEK interaktivní preventivní program Program ZDRAVÝ ZOUBEK je určen pro děti MŠ a 1. - 4. třídu ZŠ (4 10 let). Zahrnuje interaktivní

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Vyhodnocení realizace projektu environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) Zahradu máme, život jí dáme březen 2008 prosinec

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Lyžařský výcvikový kurz

Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz žáků se uskutečnil v termínu 12. 18. února 2013 v Malé Morávce (Jeseníky; Chata Strojírny Prostějov). Akce se zúčastnilo 27 žáků sedmého, 7 žáků 8. ročníku

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno. zve na výtvarné vzdělávací programy

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno. zve na výtvarné vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné vzdělávací programy Témata a projekty: Origami a papírové šaty Seminář je

Více

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích. Charakteristika, umístění, vybavení ŠD

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích. Charakteristika, umístění, vybavení ŠD ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích ředitel školy: vedoucí vychovatelka: Mgr. Jaroslav Lohynský Dagmar Ciráková Charakteristika, umístění,

Více

VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE. Potřebné pomůcky: Papíry pro zkoumání proudění vzduchu a papíry na poznámky.

VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE. Potřebné pomůcky: Papíry pro zkoumání proudění vzduchu a papíry na poznámky. VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE Cíle(e): Poučit děti o energetické účinnosti ve škole se zaměřením na okna (protože právě ony silně ovlivňují způsob, jakým je budova vyhřívána a větrána). Žáci zkoumají proudění vzduchu

Více

Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí

Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí - návrh tzv. long listů jednotlivých mateřských center CMR BOBEŠ Rámcově bychom měli

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

ŠKOLNÍ DRUŢINA. Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015. Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek

ŠKOLNÍ DRUŢINA. Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015. Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek ŠKOLNÍ DRUŢINA Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015 září, říjen, listopad prosinec, leden, únor březen, duben květen, červen Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek CHARAKTERISTIKA

Více

2015 ŘÍJEN - PROSINEC. Písek

2015 ŘÍJEN - PROSINEC. Písek 2015 ŘÍJEN - PROSINEC Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, když píši tyto řádky posledního čísla čtvrtletníku v roce 2015, venku to místo zimy vypadá spíše na jaro. Děti se prohánějí na kolečkových bruslích

Více

Základní škola Praha - Běchovice

Základní škola Praha - Běchovice Základní škola Praha Běchovice Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 zs-bechovice@seznam.cz www.zsbechovice.cz Výroční zpráva Základní škola Praha - Běchovice za školní rok 2012/2013 V Praze

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa.

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa. BUBLINKOVAČ 5 Přivítání rituál. Místnost je zatemněna, hraje relaxační hudba, světelné efekty jsou zapnuty dle výběru učitele. Žáci se po příchodu zezují. Přičichnutí k vonné esenci ( čichová stimulace

Více

ZA POHÁDKOU POHÁDKA. MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová.

ZA POHÁDKOU POHÁDKA. MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová. ZA POHÁDKOU POHÁDKA MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová. Integrované bloky 1. Kamarádi, ti se mají 2. Za lesními skřítky 3. Než zazvoní zvoneček 4. Zima čaruje 5. Voňavé království

Více

Celoroční plán práce. Školní družina. ZŠ Bechyně, Školní 293

Celoroční plán práce. Školní družina. ZŠ Bechyně, Školní 293 Celoroční plán práce Školní družina ZŠ Bechyně, Školní 293 Školní rok 2014/ 2015 I. Úvod Školní družina navazuje na výchovně vzdělávací činnost ZŠ. Jsou výchovná zařízení, která rozvíjejí zájmy dětí a

Více

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí.

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. Tento certifikát má hodnotu jedné ivé a zdravé kozy. Díky pomoci eských dárc nakupuje lov k v tísni tato veselá zví ata pro rodiny v chudých zemích Afriky a Asie.

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009

Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009 Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009 Charakteristika školy: Zřizovatelem Základní školy Cheb, Kostelní náměstí 14,příspěvkové

Více

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky Mateřská škola Malhotice,příspěvková organizace, okres Přerov Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013 Za lískovým keřem u veverky Terky Veverku velmi často potkáváme a pozorujeme

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku Podještědský měsíčník Sdružení obcí Podještědí ekarolinka Ročník XVII. Číslo 5. Květen 2012 e Hasičská zbrojnice v Trávničku Z mikroregionu Již podle obrázku na titulní stránce je možno poznat, který měsíc

Více

Příměstský tábor o JARŇÁKÁCH. Cílová skupina. Cíl projektu

Příměstský tábor o JARŇÁKÁCH. Cílová skupina. Cíl projektu Příměstský tábor o JARŇÁKÁCH Tento projekt se bude konat v areálu Beachklubu Prankrác v době jarních prázdnin Prahy 1-4. To znamená v termínu 29.2. 4.3. 2016 a 7.3.-13.3.2016. Program se uskuteční v 5

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro školní a zájmové vzdělávání

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro školní a zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro školní a zájmové vzdělávání Š K O L N Í D R U Ž I N A Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Identifikační údaje Oficiální název ŠVP: Základní škola a Mateřská

Více

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 1. září jsme se netradičně sešli před školou a zahájili jsme nový školní rok 2014/2015. Představili se nám noví žáci první třídy, které pan starosta pasoval na PRVħÁČKY.

Více