VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi"

Transkript

1 VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém s kakaem a rumem, kompotované koktejlové višně (vypeckované), rozpuštěná čokoláda na vytření košíčků a obalení višní, papírové košíčky. Den předem slijeme z višní šťávu a naložíme je do rumu. Těsto zpracujeme obvyklým způsobem, rozválíme je na sílu asi 3 mm, vykrájíme kolečka a vložíme je do suchých formiček na košíčky. Pečeme při 170 C 8-10 minut. Upečené zchladlé košíčky vyjmeme z formiček a vnitřek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Z višní slijeme rum a necháme je okapat. Po ztuhnutí čokolády do košíčků nastříkáme ozdobnou trubičkou krém a vtlačíme do něj višně, které nejdříve namočíme do husté rozpuštěné čokolády. Hotové cukroví vkládáme do papírových košíčků.

2 Kávové rohlíčky s bílou polevou Rozpočet: 350 g strouhaných vlašských ořechů, 300 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g strouhaného kokosu, 50 g strouhaných piškotů, 3 větší vejce. Nastavovaný máslový krém s kávou, bílá cukrářská poleva a rozpuštěná čokoláda. Na válu vypracujeme těsto, rozválíme je na sílu asi 5 mm a vykrájíme rohlíčky. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při C 8-10 minut. Na upečené zchladlé rohlíčky nastříkáme ozdobnou trubičkou kávový krém a dáme do chladničky ztuhnout. Potom máčíme rohlíčky v rozpuštěné bílé polevě a po ztuhnutí je ozdobíme proužky rozpuštěné čokolády.

3 Pomerančové košíčky s pařížským krémem Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, pomerančová kůra a šťáva, vanilkový cukr Pařížský krém, rozpuštěná čokoláda na vytření a polití košíčků, pomerančový džem a kousky kandované pomerančové kůry na ozdobení, papírové košíčky. Těsto zpracujeme obvyklým způsobem, rozválíme na sílu asi 3 mm, vykrájíme kolečka a vložíme je do suchých formiček na košíčky. Pečeme při 170 C 8-10 minut. Upečené zchladlé košíčky vyjmeme z formiček a vnitřek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Po ztuhnutí pak na dno košíčků vložíme kousek pomerančového džemu a ozdobnou trubičkou nastříkáme krém. Uložíme do chladničky, necháme krém ztuhnout, přelijeme jej čokoládou polevou a ozdobíme drobnými kousky pomerančové kůry. Nakonec cukroví uložíme do papírových košíčků.

4 Čokoládové košíčky s krémem Rozpočet na těsto: 400 g hladké mouky, 4 žloutky, špetka soli, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 70 g strouhaných vlašských ořechů, lžička kakaa. Dále: rozpuštěná čokoláda, rybízová marmeláda, nastavovaný máslový krém, sekané pistácie a papírové košíčky. Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, rozválíme na slabší plát a vykrájíme z něj ozoubkovaná kolečka, která vložíme do moukou vysypaných formiček na košíčky. Pečeme při C asi 8 minut. Upečené zchladlé košíčky vytřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a na dno košíčků položíme kousek rybízové marmelády. Potom do košíčků nastříkáme krém a uložíme je do chladna. Jakmile krém ztuhne, máčíme košíčky v rozpuštěné čokoládě, sypeme je sekanými pistáciemi a vkládáme do papírových košíčků.

5 Mramorový koláč salko Rozpočet: 6 žloutků, 100 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salko), 60 g rozpuštěného másla, 300 g polohrubé mouky, celý balíček prášku do pečiva, sníh ze 6 bílků, špetka soli, lžíce kakaa. Kakaová poleva: bílek, moučkový cukr, kakao, 2 lžíce Salka a bílá cukrářská poleva na ozdobení. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ze Salka dáme 2 lžíce stranou a zbytek zašleháme do žloutkového krému, dále po částech přidáváme rozpuštěné zchladlé máslo a nakonec mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Umícháme řidší těsto, asi třetinu oddělíme a zapracujeme kakao. Světlé těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, nahoru rozlijeme kakaové těsto a projedeme špejlí. Pečeme při C asi 25 minut. Korpus necháme zchladnout, pak jej potřeme kakaovou polevou a nakonec můžeme ještě ozdobit mřížkou z bílé polevy. Necháme zaschnout a nakrájíme řezy.

6 Ořechovo čokoládové řezy bílkové Rozpočet: 10 bílků, špetka soli, 300 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 70 g rozpuštěného másla, 200 g polohrubé mouky, půl lžičky prášku do pečiva, citrónová kůra. Rybízová marmeláda na potření. Krém: 250 ml mléka, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky - vařená kaše, 250 g másla, 125 g moučkového cukru, 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g strouhané čokolády a 100 ml rumu. Poleva: 100 g čokolády na vaření, 100 g hořké čokolády, 50 g 100% tuku (Omega) a půlky vlašských ořechů na ozdobení. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a po troškách zašleháme krupicový a vanilkový cukr. Přimícháme strouhané ořechy s citrónovou kůrou, dále mouku s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné zchladlé máslo. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě C po dobu asi 30 minut. Upečený korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme z něj papír, necháme zchladnout, překlopíme zpět a potřeme rybízovou marmeládou. Z připraveného máslového krému oddělíme asi dvě třetiny a přimícháme strouhané ořechy, čokoládu a rum. Hmotu rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí ořechového krému celý povrch potřeme ještě čistým máslovým krémem a necháme opět v chladničce ztuhnout. Potom nakrájíme čtverce (popř. obdélníky nebo kosočtverce), horní část namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme půlkou ořechu.

7 Karamelové řezy Rozpočet: 170 g rozpuštěného másla, 200 g strouhaných piškotů nebo úlomků cukroví, 100 g strouhaného kokosu, 200 g sekaných vlašských ořechů a mandlí, 100 g nožem nahrubo nakrouhané hořké čokolády, jedna a půl plechovky Salka uvařeného na karamel (vařit jen 1,5 hodiny den předem), 1 bílek, 150 g mandlových kostiček na posypání a rozpuštěná čokoláda na ozdobení. Mělký plech vyložíme papírem na pečení a stejnoměrně na něj rozlijeme rozpuštěné máslo. Celou plochu rovnoměrně posypeme strouhanými piškoty. Dále nasypeme kokos, ořechy promíchané s mandlemi a čokoládu. Karamelové Salko rozšleháme s bílkem a touto směsí zalijeme sypké suroviny na plechu. Povrch ještě posypeme mandlovými kostičkami. Pečeme při 150 C asi minut. Upečený korpus přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku, necháme dobře vychladnout (po vychladnutí můžeme ještě nechat ztuhnout v ledničce) a nakrájíme. Nakonec řezy postříkáme rozpuštěnou čokoládou. Drahé, ale velmi chutné řezy!

8 Bílkový ovocný chlebíček Rozpočet na dvě formy: 8 bílků, 200 g krupicového cukru, špetka soli, 170 g polohrubé mouky, 80 g rozpuštěného másla, 100 g krájených lískových oříšků, 100 g vypeckovaných nakrájených datlí, 100 g zlatých rozinek, 100 g nakrájené hořké čokolády, máslo na vymazání a mouka na vysypání forem, moučkový cukr na posypání chlebíčků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a po částech do něj zašleháme krupicový cukr. Dále přimícháme mouku, krájené oříšky, ovoce a čokoládu a nakonec rozpuštěné zchladlé máslo. Všechno dobře, ale opatrně promícháme. Dvě chlebíčkové formy vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou), bílkové těsto do nich rozdělíme a uhladíme povrch. Pečeme při C asi 45 minut dočervena. Upečené chlebíčky vyklopíme na kuchyňskou mřížku a po vychladnutí je posypeme moučkovým cukrem.

9 Dortík ořechový Rozpočet: 6 vajec, 120 g krupicového cukru, 100 g polohrubé mouky, 70 g strouhaných vlašských ořechů - piškot na plech. Nastavovaný máslový krém s rumem a strouhanými ořechy, rybízová marmeláda, rum, 100 g marcipánu, půlky vlašských ořechů na ozdobu. Z piškotu jsou vykrojeny tři kruhové placky, které jsou pokapané rumem a potřené marmeládou a krémem. Vršek je zakrytý kolečkem z marcipánu. Dortík je po obvodu potřený krémem a potažený strouhanými ořechy.

10 Borůvkový koláč Rozpočet: 500 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, vanilkový cukr, citrónová kůra, sůl, kvásek z 20 g droždí, 250 ml mléka, 120 g rozpuštěného másla, 2 žloutky nebo 1 vejce, čerstvé nebo mražené borůvky, máslová drobenka (70 g hrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 70 g másla) a moučkový cukr s vanilkovým na posypání. Na válu vypracujeme tužší těsto a necháme je vykynout. Potom z něj vyválíme placku, přeneseme ji na vymaštěný plech a hustě posypeme čerstvými nebo mraženými borůvkami. Nahoru nasypeme máslovou drobenku, necháme koláč ještě chvíli kynout a potom vložíme plech do vyhřáté trouby. Pečeme při C asi minut. Upečený zchladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme.

11 Ovocné koláče Rozpočet: 150 g másla, 3 žloutky, vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, citrónová kůra, rovná lžička soli, 500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 250 ml mléka, meruňková marmeláda, trocha vody, 2 jablka, 2 hrušky, švestky, nektarinky, ryngle, půl lžičky mleté skořice, máslová drobenka a moučkový cukr s vanilkou na posypání. V míse umícháme změklé máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, žloutky, solí a citrónovou kůrou. Přidáme kvásek z droždí, mouku a vlažné mléko a vypracujeme nepříliš tuhé těsto, které necháme vykynout. Hrušky a jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vymačkáme přebytečnou šťávu a promícháme. Nektarinky, ryngle a švestky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky (8-10 podle velikosti ovoce). Asi 2 lžíce meruňkové marmelády smícháme s trochou vody a nahřejeme. Vykynuté těsto rozdělíme do dvou vymazaných koláčových forem, posypeme je směsí strouhaných jablek s hruškami, lehce poprášíme mletou skořicí a nahoru rozložíme dílky ovoce. Koláče potřeme horkou marmeládou, posypeme drobenkou a dáme péci. Pečeme při C asi minut dočervena. Upečené zchladlé koláče můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

12 Věnec s kandovaným ovocem Rozpočet: 500 g polohrubé mouky, 250 ml smetany, kvásek z 30 g droždí, 2 vejce, 100 g medu, lžička soli, vanilkový cukr, citrónová kůra, 50 g rozpuštěného másla, 100 g nakrájeného kandovaného ovoce, 100 g sekaných ořechů a moučkový cukr na posypání. Na vál prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme sůl a citrónovou kůru. V hrnku rozšleháme smetanu, vejce, tekutý med, vanilkový cukr a rozpuštěné zchladlé máslo a vlijeme do sypké směsi na válu. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí do těsta vpracujeme kandované ovoce a ořechy, těsto urovnáme do vymazané formy na věnec, necháme ještě chvíli kynout a potom pečeme asi hodinu při 150 C dočervena. Upečený věnec vyklopíme na kuchyňskou mřížku, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

13 Švestkový koláč s mandlemi Rozpočet na těsto: 250 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, sůl, půl balíčku vanilkového cukru, citrónová kůra, kvásek z 20 g droždí, 1 žloutek, 60 g rozpuštěného másla, 125 ml mléka. Nádivka: 200 g sušených švestek, 100 g sušených jablek, 50 g strouhaných piškotů, 50 ml rumu, dvě lžíce krupicového cukru, špetka skořice Rozšlehané vejce na potření koláče, 50 g mandlových třísek a moučkový cukr na posypání. Příprava nádivky: Sušené švestky a sušená jablka umeleme na masovém strojku, přidáme cukr, piškotové drobečky, skořici a rum a dobře promícháme. Z uvedených surovin vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je vykynout. Koláčovou formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, znovu propracujeme a vyválíme kulatou placku. Z okraje placky pak vykrájíme těsně vedle sebe trojúhelníky tak, aby byl středový kruh velký, jako koláčová forma. Na celou kruhovou plochu pak rozetřeme připravenou nádivku, přes ni přetáhneme přečnívající cípy těsta, potřeme je rozšlehaným vejcem a celý koláč posypeme mandlovými třískami. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme při C asi 40 minut dočervena. Upečený zchladlý koláč pocukrujeme.

14 Tvarohový koláč s malinami a rybízem Rozpočet na těsto: 400 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, citrónová kůra, kvásek z 20 g droždí, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 200 ml mléka. Tvarohová nádivka, čerstvý nebo mražený rybíz a maliny, máslová drobenka a máslo na vymazání plechu. Příprava nádivky: 3 žloutky ušleháme se 150 g moučkového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru do pěny, přidáme tvaroh, 3 lžíce rumu, podle potřeby mléko a lžičku citrónové kůry a umícháme řidší nádivku. Z uvedených surovin vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je vykynout. Velký plech vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, znovu propracujeme, rozválíme, přeneseme na plech a roztáhneme po celé ploše. Na těsto rozetřeme tvarohovou nádivku a hustě ji poklademe ovocem. Nakonec koláč posypeme máslovou drobenkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 C. Pečeme asi 50 minut. Zchladlý koláč nakrájíme a poprášíme moučkovým cukrem.

15 Švestkové koláče s mandlovou drobenkou Rozpočet: 250 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, sůl, půl balíčku vanilkového cukru, citrónová kůra, kvásek z 20 g droždí, 1 žloutek, 60 g rozpuštěného másla, 125 ml mléka, čerstvé švestky, máslová drobenka (70 g polohrubé mouky, 70 g krupicového cukru, 70 g másla) se 70 g mandlových kostiček a lžičkou citrónové kůry, máslo na vymazání forem a potření těsta, moučkový cukr na posypání koláčů. Švestky vypeckujeme a nakrájíme napříč na plátky. Připravíme si máslovou drobenku, do které přidáme citrónovou kůru a mandlové kostičky. Z uvedených surovin vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je vykynout. Dvě koláčové formy vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, znovu propracujeme, vyválíme dvě kulaté placky a přeneseme je do forem. Okraje povytáhneme, po celé ploše rozložíme plátky švestek a posypeme je drobenkou. Těsto potřeme po obvodu rozpuštěným máslem a necháme koláče ještě chvíli kynout. Pečeme při C asi 40 minut dočervena. Upečené zchladlé koláče pocukrujeme.

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže.

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Obsah Pekařské výrobky... 1 Linecký tvarohový koláč s jablky a marmeládou... 1 Dvoubarevný

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí SLANÝ DORT Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí 1. pomazánka: 1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce flory, 1 plechovka

Více

Vaříme s babičkami. Str. 1

Vaříme s babičkami. Str. 1 Str. 1 2 kg brambor 1 kg kysaného zelí 1 kg uzené maso 1 kg polohrubé mouky 1 sádlo 2 vajíčka cukr sůl Brambory oloupeme a nastrouháme. Přimícháme mouku, vajíčka a sůl. Těsto nesmí být tuhé. Do vařící

Více

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 ITALSKÉ 1. Crostini s treskou 0,5 kg tresky uvaříme v osoleném mléce a vodě 1 l mléka 1 smetana Sůl, pepř, citrón, olivový olej 2. Crostini s tuňákem 0,5 kg tuňáka ve vlastní

Více

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

KUŘÁTKA Z LISTOVÉHO TĚSTA S MARCIPÁNOVÝMI OZDOBAMI 1 balíček listového těsta, 1 2 vejce na potření, mouka na vál, barevný marcipán

KUŘÁTKA Z LISTOVÉHO TĚSTA S MARCIPÁNOVÝMI OZDOBAMI 1 balíček listového těsta, 1 2 vejce na potření, mouka na vál, barevný marcipán VELIKONOCE Velikonoce jinak svátky jara jsou po dlouhé zimě toužebně očekávanými svátky. Když zde vynecháme jejich významný náboženský charakter a jejich klasické zvyklosti, jsou pro nás zejména významnou

Více

Dýňová polévka. sezam, chia)

Dýňová polévka. sezam, chia) Dýňová polévka sezam, chia) 1,5 máslové dýně olivový olej 1 střední cibule 3 stroužky česneku 1,5l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1/4 lžičky muškátového oříšku 15 ml citrónové šťávy 200g smetany (stačí

Více

KOBLIHY, VDOLKY, LIVANCE

KOBLIHY, VDOLKY, LIVANCE KOBLIHY, VDOLKY, LIVANCE LÍVANCE S BORŮVKOVOU OMÁČKOU (dávka na 18 kusů) Potřebujeme: na těsto: 1/2 kostky droždí (20 g ), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka, 20 g cukru, 1 vejce špetku soli, sádlo nebo

Více

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Hovězí guláš Rizoto Bramborák Palačinky Halušky Zapečené filé Rajská omáčka Suroviny: 30 dkg hrubé mouky,

Více

Jogurtový ovocný koláč

Jogurtový ovocný koláč Jogurtový ovocný koláč Těsto: Suroviny odměřujeme kelímkem od jogurtu. 1 kelímek kukuřičné polohrubé mouky a 1/2 kelímku pšeničné polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 1 kelímek bílého

Více

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA Polévka Krémová polévka z vojkovického chřestu Máslový chřest v křupavé strouhance s novým bramborem Holandská omáčka Hlavní chod / Main course Kuřecí prsa plněná bílým

Více

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané)

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané) Celerová pomazánka celer 1 pomazánkové zakysaná smetana ananas pórek 15 g Celer ustrouháme najemno a přidáme k vyšlehanému máslu. Zjemníme zakysanou smetanou a promícháme s nakrájeným ananasem a pórkem.

Více

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky 4 krůtí, kuřecí nebo vepřové řízky, pepř hořčice sekaná pažitka nebo petrželka olej Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz CUKROVÍ - složení platnost od 01.01.2015 Bílé hvězdičky Hvězdičky z lineckého těsta slepené jahodovou marmeládou, polévané

Více

KOLÁČE - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz

KOLÁČE - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz KOLÁČE - složení platnost od 01.01.2015 Domácí koláč celozrnný - tvaroh, povidla, džem Koláč z kynutého celozrnného těsta

Více

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující POTŘEBNÉ PŘÍSADY Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem

Více

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ Micro plus nádoba Mikrovlnná trouba (dále jen MT) (osvětové okénko) Mikrovlny nemají ionizující účinek (jako rentgenové záření) proto nedochází k rozbíjení chemických vazeb a ani změně nutričních hodnot.

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví 9 Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný pocit odříkání. Pokročilí již znají heslo všeho s mírou

Více

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem Předkrm Frittata s jarními cibulkami a koprem Receptura na 1 fritátu Gril: Performer Deluxe GBS, Spirit, Genesis Příslušenství: Pánev GBS Metoda grilování: nepřímá, středně silný žár (175-230 C) Doba přípravy:

Více

Katalog výrobků. 2. s máslovým krémem

Katalog výrobků. 2. s máslovým krémem Katalog výrobků Cukrářské výrobky jsou rozděleny do 5 skupin a to: 1. s lehkým máslovým krémem - náplň vzniká vyšleháním základního krému s čerstvým máslem, přičemž obsah másla činí nejméně 30% v sušině

Více

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy Obsah Charakteristika Technologický postup Výrobní postup s použitím melanžéru Výrobní postup bez použití melanžeru Výrobní postup s použitím mixeru Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce Bagetové soudky 2 dlouhé bagety 2 vejce Náplň 250 g salámu nebo mletého masa 250 g hub, ale stačí i žampiony 1 menší cibule olej nebo máslo pepř drcený kmín Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Tradiční recepty Moravského krasu

Tradiční recepty Moravského krasu Tradiční recepty Moravského krasu Spolufinancované ES Európsky poľnohospodársky fond pre rozvoj vidieka: Európa investujúca do vidieckych oblastí Bramborový závin Doba přípravy cca 80 minut 600 g vařených

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

Recepty pro týden 12.9.-18.9.

Recepty pro týden 12.9.-18.9. Těstoviny po italsku 2 rajčata 250 g cherry rajčat 2 papriky paprika 200 g celozrnných těstovin dle chuti cibule, česnek, bazalka, sůl, pepř, koření na špagety, tymián - nejlépe čerstvý olivový olej (do

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník

Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500g Be Be sušenek (4 balení červených sušenek), 125 g másla, 250 g moučkového cukru (klidně můžete toho cukru ubrat), 3 žloutky,

Více

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka Bulharská pomazánka 300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST34 Číslo materiálu 34

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE OBSAH KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA S KUSKUSEM STR. 3 SLADKOKYSELÁ ZELENINA SE SOJOVOU OMÁČKOU A ZÁZVOREM STR. 3 SALÁT Z HRÁŠKU A AVOKÁDA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTEM STR. 4 ARTYČOKOVÁ

Více

Předmluva. Trouba má prázdniny!

Předmluva. Trouba má prázdniny! Trouba má prázdniny! Máte chuť na řezy, dortík nebo lahodný dort, ale nechce se vám zapínat troubu? Žádný strach. Na recepty z této knihy budete potřebovat jen jeden přístroj: funkční ledničku. Ideální

Více

OBSAH: MOUČNÍKY A SLADKÁ JÍDLA... s. 10. ZAVAŘUJEME... s. 17. TRADIČNÍ JIHOČESKÁ KUCHYNĚ... s. 18-2 -

OBSAH: MOUČNÍKY A SLADKÁ JÍDLA... s. 10. ZAVAŘUJEME... s. 17. TRADIČNÍ JIHOČESKÁ KUCHYNĚ... s. 18-2 - Emílie Bačová Marie Částková Ludmila Jelečková Marie Jenerálová Milena Jenerálová Jakub Kalenda Jana Kalendová Jana Krotká Marie Krotká, č. 5 Marie Krotká, č. 12 Vladimíra Havlíčková Vítězslav Krotký Zdeněk

Více

Recepty pro týden 19.9.-25.9.

Recepty pro týden 19.9.-25.9. Penne s pestrou zeleninou 6 rajčat 150 ml zeleninového vývaru 3 cukety 1 lžíce posekaného tymiánu 200 g lilku 500 g těstovin penne 3 stroužky česneku 2 snítky bazalky 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

Pečeme. moučníky po celý rok LEA FILIPOVÁ

Pečeme. moučníky po celý rok LEA FILIPOVÁ Pečeme moučníky po celý rok LEA FILIPOVÁ GRADA PUBLISHING 2007 LEA FILIPOVÁ Pečeme moučníky po celý rok Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220

Více

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne Kuchařka Aneb recepty ze svačinového dne Toasty Toustový chleba (Penam, Zlín) Máslo (Yog s.r.o., Bojkovice) Kečup (KAND s.r.o., Dobruška) Šunku (Pražská šunka) Sýr (MADETA a.s., České Budějovice) Poskládáme

Více

Hovězí roštěnky Obsah:

Hovězí roštěnky Obsah: Hovězí roštěnky Obsah: 1. Roštěná po Lyonsku... 2 2. Roštěnky na pivě... 2 3. Roštěnky na kmíně... 2 4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou... 2 5. Roštěnky alla Hošek... 2 6. Roštěná s omeletou a párkem...

Více

Emílie Ba ová Marie ástková Martina echová Marie Dreslerová Ludmila Jele

Emílie Ba ová Marie ástková Martina echová Marie Dreslerová Ludmila Jele Emílie Bačová Marie Částková Martina Čechová Marie Dreslerová Ludmila Jelečková Marie Jenerálová, st. Marie Jenerálová ml Milena Jenerálová Jana Kalendová Jana Krotká Marie Krotká, č. 5 Marie Krotká, č.

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY

Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY Danuše Machovská CUKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY 142 receptů Danuše Machovská 1999 ISBN 80-7021-326-4 OBSAH Cukety..............................................

Více

CHARAKTERISTIKA HLAVNÍ SUROVINY PRO VÝROBU PERNÍKOVÝCH TĚST

CHARAKTERISTIKA HLAVNÍ SUROVINY PRO VÝROBU PERNÍKOVÝCH TĚST CHARAKTERISTIKA Perníky tradiční trvanlivé pečivo s delší dobou trvanlivosti v důsledku speciální technologie výroby a obsahu invertního cukru v receptuře. Výroba perníku sahá do doby starého Egypta, Řecka

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Hana Hejlová

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Hana Hejlová Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Čajové pečivo v moderním pojetí Příručka pro výuku Zpracovala: Hana Hejlová 1. Anotace Střední odborná škola

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Skupina 1 chléb Pšeničná mouka, žitná mouka, voda, kmín, sůl

Skupina 1 chléb Pšeničná mouka, žitná mouka, voda, kmín, sůl Obj. číslo 000 00 007 0000 000 000 00 003 Výrobek Bítešský chléb pšen. žitný - krájený, balený - solený Bítešský chléb pšen. žitný - krájený, balený Chléb finský pšen. žitný - krájený, balený - krájený,

Více

EOB8851AAX CS PARNÍ TROUBA RECEPTY

EOB8851AAX CS PARNÍ TROUBA RECEPTY EOB8851AAX CS PARNÍ TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé

Více

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková Druhy pečiva Ing. Slávka Formánková Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Druhy pečiva

Více

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Pardubického kraje MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů CHRUDIM OBSAH ÚVOD 5 POLÉVKY 7 Zeleninová s pohankou

Více

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST Kuřecí stehenní řízek s majoránkou a máslem, zadělávaná kapusta a bramborový toč se slaninou z udírny Cena 1 porce: 26,00 Kč Hmotnost 1 porce (hrubá hmotnost za všechny suroviny) 654 g 211030 Kuřecí stehenní

Více

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy Obsah Charakteristika Rozdělení náplní Trvanlivé náplně Testy Charakteristika Náplně jsou velmi široký sortiment cukrářských polotovarů sloužících k plnění i zdobení cukrářských výrobků. Mají různou barvu,

Více

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Výrobky neobsahují suroviny z GMO (geneticky modifikovaných organismů), suroviny nebyly ošetřeny ionizujícím

Více

platná od 1. 11. 2011 Poř. Číslo: Název výrobku: Hmotnost: Foto: Popis:

platná od 1. 11. 2011 Poř. Číslo: Název výrobku: Hmotnost: Foto: Popis: 1 / 5 Nabídka zákusků z naší výrobny Poř. Číslo: Název výrobku: Hmotnost: Foto: Popis: 1. Afričan 70 g 2. Běloušek 70 g Pařížský krém na piškotové tyčce Celosmetanová pochoutka v bílé 3. Máša řez 80 g

Více

Slané preclíky... 57 Sýrové žemli ky... 58 Bagety... 59 Rohlí ky ala Croissant... 60 Pa ížské briošky... 61 Slané preclíky... 62 Dalamánky...

Slané preclíky... 57 Sýrové žemli ky... 58 Bagety... 59 Rohlí ky ala Croissant... 60 Pa ížské briošky... 61 Slané preclíky... 62 Dalamánky... RECEPTY NA PE IVO OBSAH Rohlíky se salámem... 4 Rohlíky... 6 Rohlíky... 7 Rohlíky a housky... 8 Rohlíky a housky... 9 Tmavé housky... 10 Domácí housti ky... 11 Pln né rohlí ky z kynutého t sta... 12 Kynuté

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Halloweenská kuchařka

Halloweenská kuchařka Halloweenská kuchařka z receptů dětí k příležitosti,,halloweenského karnevalu a,,dýňového odpoledne 10.11.2011 Nejatraktivnější a nejpestřejší zeleninou zahrad jsou bezesporu dýně. Stejně různorodé jako

Více

Vážená paní, vážený pane!

Vážená paní, vážený pane! Vážená paní, vážený pane! Na následujících stránkách Vám přináším ukázku z receptů ke snižování nadváhy konkrétně několik variant večeří. Tyto recepty jsou sestaveny z takových surovin a v takovém poměru,

Více

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková.

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Pondělí Snídaně: NB chléb. Máslo. Med. Káva. Cukr 100 g NB chléb 10 g máslo 20 g med 10 g bylinkový smetanový sýr

Více

4.měsíc Masozeleninová kaše s kukuřicí Ingredience: 30 g kuřecího nebo krůtího masa bez kůže,1 malá mrkev,3 růžičky brokolice,1 lžíce mražené cukrové kukuřice,1 malá brambora,instantní rýžová moučka,slunečnicový

Více

Trochu z Valašska v každé domácnosti

Trochu z Valašska v každé domácnosti www.trendmagazin.cz 29. 2. 2016 internet online Název článku: Trochu z Valašska v každé domácnosti Trochu z Valašska v každé domácnosti Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Jsou oslavou

Více

RECEPTÁŘ. Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou.

RECEPTÁŘ. Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou. RECEPTÁŘ Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou. Doba přípravy: 15 minut Doba vaření: 20 minut 4 x 125 g (5 oz) lososových filetů 4 čajová lžička sezamového

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu INOVACE_32_OvCu. 2/02/02/04 Autor Bc. Iveta Martinů Obor; předmět,

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

Jídelní lístek pro měsíc listopad

Jídelní lístek pro měsíc listopad Jídelní lístek pro měsíc listopad 1. týden 2. 11. 2015 3. 11. 2015 4. 11. 2015 5. 11. 2015 6. 11. 2015 přesnídávka Kmínový chléb, sýrová pomazánka s kapií, ovoce, čaj lesní plody se smetanou oběd polévka

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dieta šetřící Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dietu podáváme: Při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku v klidovém období při chronických chorobách jater po infarktu myokardu

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

Skupina 1 Chléb Pšeničná mouka, žitná mouka, voda, kmín, sůl. Obj. číslo. Trvanl. (den) Složení surovin. (g)

Skupina 1 Chléb Pšeničná mouka, žitná mouka, voda, kmín, sůl. Obj. číslo. Trvanl. (den) Složení surovin. (g) Složení výrobků pro odběratele Jeřábkovy pekárny s.r.o. Růžová 4, 9 0 Velká Bíteš IČO: 878, DIČ: CZ878 tel.: 9, fax: 0, e-mail: info@jepe.cz www.jerabkovapekarna.cz Obj. číslo 000 00 007 0000 000 000 00

Více

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY

Více

Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik!

Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik! p o l é v k a / p ř í p a d n ě e c i p e c a t e g o r y : Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik! Na jakou hvězdnou soustavu se můžete těšit ve VIP Prostřenu? Již v úterý od 20:00

Více

Recepty. CombiSteam Deluxe Parní trouba

Recepty. CombiSteam Deluxe Parní trouba CS Recepty CombiSteam Deluxe Parní trouba 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY VAROVÁNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro

Více

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Výrobky neobsahují suroviny z GMO (geneticky modifikovaných organismů), suroviny nebyly ošetřeny ionizujícím

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Rychlé večeře pro všední den do 60 minut

Rychlé večeře pro všední den do 60 minut Rychlé večeře pro všední den do 60 minut Hovězí, vepřové a jehněčí maso Pikantní jehněčí kebab s granátovým jablkem, bylinkami a chilli omáčkou příprava 10 minut / vaření 5 minut / 4 porce Přísady na omáčku

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 31. Mgr. Bc.

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 31. Mgr. Bc. Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST31 Číslo materiálu 31

Více

Schwarzvaldský řez... 29 Střecha... 30 Moravské koláče... 31 Pohádkové koláčky a taštičky... 32 Jablečný koláč... 33 Mandlový dort...

Schwarzvaldský řez... 29 Střecha... 30 Moravské koláče... 31 Pohádkové koláčky a taštičky... 32 Jablečný koláč... 33 Mandlový dort... Obsah Piškotový dort ALA DOMA... 6 Rychlý jablečný koláč... 7 Pudingový jablečný koláč... 8 Vitacitová buchta... 9 Kremrole s jablečným sněhem... 10 Rohlíčky s jablečnou náplní... 11 Hraběnčiny řezy...

Více

.+&510/67*457,3)/68&$8%9:1(1)-.47;6826FA6'(

Více

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Jméno autora Mgr. Irena Batelková Název příkladu

Více

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Nová kvalita života Naše poslání Výrobky s trvalou kontrolou Díky našim nejlepším znalostem, zkušenostem a také vášni pro to, co děláme, chceme vytvářet výrobky v

Více

18. prosince 2014 22. ročník číslo 6/2014 cena 10 Kč

18. prosince 2014 22. ročník číslo 6/2014 cena 10 Kč 18. prosince 2014 22. ročník číslo 6/2014 cena 10 Kč ZASEDÁNÍ OZ Zasedání zastupitelstva obce Holovousy se koná v pondělí 2. února 2015 od 18:00 hodin v knihovně obecního úřadu s tímto programem: 1) zpráva

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

Sladké mlsání. ýsku. Monika Lazarová. Monika. Lazarová

Sladké mlsání. ýsku. Monika Lazarová. Monika. Lazarová Monika Lazarová Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401 fax: +420 234 264 400 e-mail: obchod@grada.cz www.grada.cz Sladké mlsání znotmámina ýsku M oučníky se staly neodmyslitelnou

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška, kterou se provádí 18 písm.,, h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích

Více

kuchyňský robot RM5000 recepty

kuchyňský robot RM5000 recepty kuchyňský robot RM5000 recepty příslušenství k vašemu robotu Concept Momento hnětací metla na kynutá a tuhá těsta mixér se skleněnou tepluvzdornou nádobou o objemu 1,5 l s dokonale těsnícím víkem A-metla

Více

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů Kniha receptur OBSAH Úvod Seznam zkratek a definice pojmů Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary Polévky Hlavní jídla 1. cenová hladina 1. jídlo výběr (minutka) 2. cenová hladina 2. a 3. jídlo

Více

Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva, pepř, sůl

Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva, pepř, sůl KAPR Tatarák z kapra ( ala Kašpy) Suroviny: 100g filetu z kapra, 1 cibule Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva,

Více

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky Jedlé dárky Svátky, malé oslavy nebo jen obyčejná návštěva u přátel. To vše jsou příležitosti, kam se velké dary příliš nehodí, originalita je vítána a osobní charakter dárku je milou přidanou hodnotou.

Více

[OBJEVTE CHUŤ UPMADE]

[OBJEVTE CHUŤ UPMADE] [OBJEVTE CHUŤ UPMADE] nabídka našich dortů www.upmade.cz [Jahodový dort] Světlý piškotový korpus Náplň: smetanová s tvarohem a jahodami ø 15 cm / 235 Kč ø 23 cm / 429 Kč ø 28 cm / 644 Kč ø 32 cm / 858

Více

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Vaříme zdravě, chutně, hospodárně PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Při sestavování jídelníčků se důraz klade především na jednotlivé složky potravy. Z toho následně pramení představa, že co je zdravé, je složité,

Více

MOUDRÁ KUNRATICKÁ KUCHAŘKA

MOUDRÁ KUNRATICKÁ KUCHAŘKA MOUDRÁ KUNRATICKÁ KUCHAŘKA ŽÁCI 7.A ZŠ KUNRATICE 2015/2016 Ž Á C I 7. A Z Š K U N R A T I C E 2 0 1 5 / 2 0 1 6 Úvodní slovo ředitele školy Je skvělé, že žáci 7. tříd pod vedením paní učitelky Aleny Fáčkové

Více