JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH"

Transkript

1 JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH

2 OBCHODUJTE BEZ HRANIC Jako náš klient máte přístup na největší burzy světa. Můžete tak investovat do široké škály investičních nástrojů a derivátů. Díky tomu máte nekonečně mnoho možností, jak nastavit svou obchodní strategii. A nezáleží na tom, jestli jste investor začátečník nebo zkušený spekulant. Vaše portfolio s námi není ničím limitováno a Vy se můžete plně soustředit na pohodlné a efektivní obchodování. NA JAKÉ TRHY ZÍSKÁTE PŘÍSTUP? Akciové burzy NYSE, AMEX NASDAQ XETRA (Stuttgart, Frankfurt, Vídeň, ) EURONEXT (Paříž, Amsterdam, ) Komoditní burzy CME CBOT NYMEX NYSE LIFFE ICE NYBOT EURONEXT Liffe JAKÉ NÁSTROJE MŮŽETE VYUŽÍVAT? Akciové burzy akcie dluhopisy ETF warranty strukturované produkty / certifikáty Komoditní burzy futures a komoditní spready opce Další nástroje měnové konverze a jištění short sell (spekulace na pokles) margin (maržové obchodování) MĚNOVÉ KONVERZE A JIŠTĚNÍ Obchodujte na největších světových trzích bez měnového rizika. S námi máte možnost zajistit kurzové riziko svého portfolia a zároveň provádět měnové konverze za nejlepších podmínek na českém trhu. Jaké výhody získáte? napojení na 14 největších FX bank světa bez zbytečných zprostředkovatelů bez vysokých spreadů maximální likvidita 22 světových měn (USD, EUR, CZK, AUD, CAD, CHF, GBP, HKD, JPY, RUB...) PŘÍKLAD NÁKUPU 100 KS AKCIÍ APPLE S MĚNOVÝM ZAJIŠTĚNÍM 1. Nakupujete 100 ks akcií Apple za cenu 106 USD. 2. Zajišťujete měnu při kurzu 26 USD / CZK. 3. Za 60 dní prodáváte celou pozici na ceně 111 USD při kurzu 24,5 USD / CZK. Jak jste dopadl s jištěním? Pozici prodáváte s hrubým ziskem 500 USD. Po odečtení poplatků za obchody (tj. 2x 5 USD) a úroku za měnové jištění pozice 0,41 % (tj. 43,46 USD) činí Váš čistý zisk 446,54 USD (4,21 %). A bez jištění? Obchod bez měnového zajištění = celková ztráta. Měna oslabila o 5,77 % a tento pohyb Vás stál 611 USD. A to je více, než byl hrubý zisk z obchodu. Spekulace na akciích Apple by tak pro Vás znamenala čistou ztrátu 121 USD (- 1,14 %). * Příklad je vypočítán dle podmínek ceníku služby MAX platného k

3 S PLATFORMOU TWS V dnešní době informačního i technologického pokroku je obchodní platforma pro zkušeného investora nutností. My nabízíme svým klientům takové řešení, které je mobilní, efektivní a intuitivní, a které umožňuje investorovi přístup na světové trhy kdykoliv a odkudkoliv, a to za minimálních transakčních nákladů. Seznamujeme Vás s platformou TWS. TWS WEBTRADER TWS MOBILE Výhody platformy špičková zahraniční platforma kompletně v češtině přístup na světové akciové i komoditní trhy akcie, certifikáty, futures i opce vše na jednom účtu webová i mobilní verze možnost vlastního nastavení profesionální nástroje 65 druhů obchodních pokynů uživatelsky příjemné prostředí možnost online real-time dat bezkonkurenční servis a nízké poplatky Customer Care technická a administrativní podpora pomoc se smluvní dokumentací asistence s peněžními vklady či výběry možnost bezplatného zaškolení v platformě k dispozici v pracovní dny od 9:00 do 17:30 Mobilní a přesto profesionální obchodování kdykoliv a odkudkoliv kompletně v angličtině jediná všestranná a komplexní mobilní platforma na českém trhu dostupná pro systémy ios a Android Vyzkoušejte si TWS Mobile ještě dnes Návody a instruktážní videa k platformám TWS naleznete na našem YouTube kanálu. help@colosseum.cz telefon:

4 NA INDIVIDUÁLNÍM ÚČTU U KOHO JE VEDEN KLIENTSKÝ ÚČET? Obchodování probíhá skrze našeho partnerského obchodníka Interactive Brokers (IBG), který je na trhu již od roku Jedná se o veřejně obchodovanou společnost s tržní kapitalizací 16 miliard USD. Společnost IBG je tak větší nežli například Erste Group (majitel České spořitelny). Ratingová agentura S&P udělila IBG pro rok 2015 rating BBB+/Stable/A-2 (na stejné úrovni jako Erste Group či Deutsche Bank). IBG je aktivní na více než 100 burzách po celém světě a denně zákazníci realizují více než 1 milion transakcí. O špičkový servis se stará téměř zaměstnanců v 11 zemích od New Yorku, přes Londýn až po Hong Kong. VYBRANÁ OCENĚNÍ CO JE TO INDIVIDUÁLNÍ ÚČET? Představuje způsob vedení klientského majetku, který je veden na vlastním účtu, a je tak fyzicky zcela oddělen od majetku obchodníka a ostatních klientů. Nejen evidenčně. Naopak sběrné účty (tzv. Omnibus účty), které jsou nejrozšířenějším typem vedení klientského majetku u evropských obchodníků, představují vedení všeho majetku na jedné hromadě. Váš majetek tak je oddělen pouze evidencí daného obchodníka. BEZPEČNOST ÚČTU I přesto, že IBG obchoduje na vlastní účet, tzn. podniká v odvětví tzv. proprietary trading, řídí se striktně vyhraněnými pravidly, které jsou daleko za rámec např. striktní evropské bankovní regulace. Vlastní majetek společnosti činí více než 5 mld. USD a klientské účty se vedou striktně oddělené od prostředků IBG. IBG je ze zákona povinná odvádět finance do amerického garančního fondu obchodníků SIPC, který spravuje dohledový orgán FINRA. Díky tomu je každý klientský účet ze zákona pojištěn proti případnému úpadku obchodníka na 100 % hodnoty majetku do výše USD Vítěz Nejlepší Cross-Asset Trading řešení 2015 Vítěz Nejlepší inovátor 2015 Vítěz Nejlepší FX retailová platforma Hodnocení jako nejlepší Online Broker po čtvrté v řadě Pro srovnání: na sběrných účtech evropských obchodníků je pojištění pouze na 90 % majetku do výše EUR. PŘÍSTUP K ÚČTU Telefonické heslo pro komunikaci veškeré informace k Vašemu účtu kontrolujete svým heslem, které slouží pro Vaši verifikaci. Security / Bingo Card pro vyšší ochranu obchodování skrze platformu TWS je možné všem klientům zdarma zřídit tzv. Digital Security Card. Tato karta generuje hesla pro přihlášení k Vašemu účtu, ale i pro potvrzování veškerých transakcí.

5 S ČESKÝM OBCHODNÍKEM Patříme mezi nejvýznamnější české nebankovní obchodníky s cennými papíry. Již od svého vzniku v roce 1997 jsme na českém trhu lídrem v oblasti investování do cenných papírů a finančních i komoditních derivátů. Kromě investičního poradenství a správy aktiv patří do našich služeb i zprostředkování burzovních obchodů po celém světě a to do akcií, certifikátů, dluhopisů, derivátů, komodit a měn. OCENĚNÍ V roce 2015 ohodnotila britská společnost Global Banking and Finance společnost Colosseum, a.s. jako Best Asset Management Company Czech Republic 2015 a Best Futures Broker Czech Republic NABÍDKA SLUŽEB MAX Ve službě MAX zadáváte pokyny výhradně prostřednictvím platformy TWS, a to bez investičního poradenství osobního makléře. K dispozici je Vám přes pracovní týden naše oddělení Customer Care a získáváte také analytický servis nutný k úspěšnému výsledku. Mezi další činnosti společnosti patří aktivní členství v AKAT ČR, spolupráce s vysokými školami i neziskovým sektorem. Asistent Se službou Asistent je Vám kdykoliv k dispozici Váš vlastní osobní makléř. A nejen on. Za každým konkrétním doporučením a za celou investiční strategií stojí několikačlenný investiční výbor, který se snaží o co nejefektivnější poradenství v oblasti řízení rizika a o co možná nejdetailnější analytický rozbor Vašeho portfolia. PROČ S NÁMI SPOLUPRACOVAT? podléháme autoritě České národní banky, veškerá smluvní dokumentace je v češtině, v případě reklamací nic neřešíte v cizím jazyce se zahraničním subjektem, všechny Vaše prostředky a cenné papíry jsou uloženy v českých bankách nebo u partnerských obchodníků a bank v rámci USA (dohled SEC a FINRA). Správa portfolia Na základě individuálních požadavků si zvolíte jednu nebo více strategií a oddělení Asset management poté automaticky obchoduje dle dané strategie. Vy samozřejmě máte neustálý přehled o realizovaných obchodech a stavu účtu. Obchodování také můžete konzultovat se svým osobním finančním konzultantem. 5 JEDNODUCHÝCH KROKŮ K ZALOŽENÍ ÚČTU? 1. Uzavření smluvní dokumentace se společností Colosseum, a.s., 2. schválení a založení účtu u IBG, 3. složení peněžních prostředků na CZK, EUR či USD účet vedený u ČSOB, 4. zaktivnění účtu u IBG, 5. účet je připraven k obchodování.

6 ANALYTICKÁ PODPORA ANALÝZY Našim klientům dáváme jedinečné pohledy na trh, detailní rozbor specifických témat, či neotřelé a originální investiční myšlenky. Jakým tématům se věnujeme? světová ekonomika centrální banky a měny komoditní trhy akciové trhy INVESTIČNÍ VÝHLED Každé pondělí vydáváme přehled toho nejdůležitějšího z minulého týdne a výhled těch nejdůležitějších událostí pro následujících 5 obchodních dní. Co týdenní Investiční výhled obsahuje? Jak si vedl trh v minulém týdnu? korporátní události makrodata Jak to vidíme my? MAKROVÝHLED Každý měsíc pro klienty připravujeme detailní pohled na blížící se politické či korporátní události a rozbor aktuální geopolitické situace. Co měsíční Makrovýhled obsahuje? popis ekonomického vývoje v USA, EU, Číně, Japonsku a ve zbytku světa měsíční investiční výhled makrokalendář TRADING IDEAS Investiční výbor a jeho členové poskytují našim klientům širokou škálu investičních doporučení, tzv. Trading Ideas. Díky nim si můžete jednoduše zkombinovat jednotlivé obchodní přístupy a nástroje do jedinečného portfolia, které odpovídá Vašim požadavkům na riziko i výnos. Trading Ideas Vám jsou distribuovány na Váš . Klientům služby Asistent jsou k dispozici ihned a navíc s osobním makléřem při ruce. Klientům služby MAX jsou pak zasílány s denním zpožděním. INVESTIČNÍ VÝBOR Vedení investičního výboru Předseda Investičního výboru Štěpán Pírko Vedoucí oddělení Asset Management pirko@colosseum.cz Členové investičního výboru Martin Loos Asset manager loos@colosseum.cz Aleš Jandejsek Senior makléř jandejsek@colosseum.cz Místopředseda Investičního výboru František Bostl Hlavní ekonom bostl@colosseum.cz Václav Kučera Head of Derivatives Sales kucera@colosseum.cz Pavel Sládek Senior makléř sladek@colosseum.cz Tomáš Očenášek Head of Equity Sales ocenasek@colosseum.cz Miroslav Kovanda Makléř kovanda@colosseum.cz

7 TRADING IDEAS Visionary Buy & Hold Straddle Blue Chip Commodity Spread Intraday Jedná se o doporučení na dlouhodobý horizont, kterému předchází detailní analýza konkrétního segmentu trhu, firmy či komodity. Ta se snaží předvídat nové ekonomické trendy a odhalovat neobjevené tržní příležitosti. Tento druh doporučení je určen především pro dlouhodobé investory, kteří mají rádi dividendové akcie, sektorová či dluhopisová ETF nebo bonusové certifikáty. Naše investiční strategie European Straddle, která funguje na unikátní investiční myšlence, generuje několikrát do měsíce jedinečné obchodní příležitosti. Některá z těchto doporučení distribuujeme i našim klientům. Akciový trh je denně plný zpráv a cenových pohybů. Investiční výbor společně s analytickým týmem a makléři tyto zprávy a pohyby vyhodnocuje a přeměňuje tyto informace v doporučení pro nákup Blue Chips akcií. Pro klienty spekulativnější povahy generujeme pravidelné množství doporučení na různé komodity (zlato, ropa ), měny (EUR, AUD ) i akciové indexy (S&P500, DAX ), které lze nakoupit skrze futures. Tato investiční doporučení využívají pravidelně se opakující sezónní pohyby v rozdílech cen (tzv. spready) souvisejících aktiv nebo v rozdílech cen jednotlivých expiračních měsíců v rámci jednoho aktiva. Doporučení jsou určena exklusivně pro klienty Asistent. Jedná se o long/short spekulace na akciové indexy jako je DAX, EURO STOXX 50 a S&P500. Nepřetržitě sledujeme vývoj na trzích a můžeme proto svým klientům nabídnout konzultace a doporučení ke spekulativním intradenním obchodům. SESTAVTE SI SAMI SVÉ PORTFOLIO NA MÍRU Visionary 5 % Intraday 15 % DIVIDENDOVÉ AKCIE ETF Buy & Hold 10 % Spread 10 % Spekulace na pokles Dlouhé pozice CERTIFIKÁTY BONUSOVÉ FUTURES Spekulace na růst Střednědobé obchody Straddle 10 % Commodity 20 % Blue Chip 30 % BLUE CHIPS AKCIE Díky množství a různorodosti investičních doporučení si můžete sami sestavit rizikovost svého portfolia, frekvenci a styl svého obchodování.

8 UPOZORNĚNÍ: MATERIÁL JE URČEN POUZE PRO INFORMAČNÍ A PROPAGAČNÍ ÚČELY, ÚPLNÁ INFORMACE O PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY JE UVEDENA V PŘÍSLUŠNÉ SMLUVNÍ DOKUMENTACI A PROSPEKTU SLUŽBY, PŘÍPADNĚ SE INFORMUJTE U SPOLEČNOSTI COLOSSEUM, A.S.. MATERIÁL BYL VYPRACOVÁN ODDĚLENÍM ASSET MANAGEMENT SPOLEČNOSTI COLOSSEUM, A.S. PRO POTENCIÁLNÍ KLIENTY SLUŽBY AUTOMATICKÉ INVESTIČNÍ STRATEGIE. MIMO INFORMACE, JEJICHŽ ZDROJEM JE PŘÍMO COLOSSEUM, A.S., JSOU INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTU ZÍSKÁNY ZE ZDROJŮ, KTERÉ JSOU POVAŽOVÁNY ZA SPOLEHLIVÉ, ALE SPOLEČNOST COLOSSEUM, A.S. NEPOSKYTUJE ŽÁDNOU ZÁRUKU, VÝSLOVNOU NEBO NEPŘÍMOU, ŽE TYTO ÚDAJE NEBO JAKÉKOLI NÁZORY ZALOŽENÉ NA TĚCHTO ZDROJÍCH A UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTU JSOU PŘESNÉ A ÚPLNÉ. JINÉ FINANČNÍ INSTITUCE NEBO OSOBY MOHOU MÍT JINÉ NÁZORY NEBO MOHOU Z FAKTŮ NEBO ÚVAH ANALYZOVANÝCH V TOMTO DOKUMENTU ZAUJÍMAT JINÉ ZÁVĚRY. ZÁKAZNÍK, KTERÝ CHCE VYUŽÍVAT SLUŽBU AUTOMATICKÉ INVESTIČNÍ STRATEGIE, MUSÍ SPLNIT ZÁKONNÉ POŽADAVKY NA MINIMÁLNÍ ZNALOSTI A ZKUŠENOSTI V OBLASTI KAPITÁLOVÉHO TRHU. SPOLEČNOST COLOSSEUM, A.S. JE LICENCOVANÝM OBCHODNÍKEM S CENNÝMI PAPÍRY REGULOVANÝM ČESKOU NÁRODNÍ BANKOU. VÝNOS ANI NÁVRATNOST INVESTICE NEJSOU ZARUČENY. VÝKONNOST INVESTICE V MINULOSTI NEZARUČUJE PŘÍZNIVÉ VÝSLEDKY DO BUDOUCNA. OČEKÁVANÁ VÝKONNOST ROVNĚŽ NENÍ SPOLEHLIVÝM UKAZATELEM BUDOUCÍ VÝKONNOSTI. HODNOTA, CENA ČI PŘÍJEM Z AKTIV SE MŮŽE MĚNIT ANEBO BÝT TAKÉ OVLIVNĚNA POHYBEM SMĚNNÝCH KURZŮ. SPOLEČNOST COLOSSEUM, A.S. NEODPOVÍDÁ ZA TO, ŽE K OKAMŽIKU POSUZOVÁNÍ INFORMACÍ OBSAŽENÝCH V TOMTO DOKUMENTU ZÁKAZNÍKEM BUDOU TYTO STÁLE AKTUÁLNÍ. TENTO TYP INFORMACÍ MÁ SVÁ PŘIROZENÁ OMEZENÍ, KTERÁ JE TŘEBA PEČLIVĚ ZVÁŽIT. I KDYŽ BYLY INFORMACE PŘIPRAVENY V DOBRÉ VÍŘE V SOULADU S VLASTNÍMI INTERNÍMI MODELY SPOLEČNOSTI A JINÝMI RELEVANTNÍMI ZDROJI, ANALÝZY ZALOŽENÉ NA JINÝCH MODELECH NEBO PŘEDPOKLADECH MOHOU PŘINÉST ODLIŠNÉ VÝSLEDKY. TATO ANALÝZA SE PROTO MŮŽE ZNAČNĚ LIŠIT OD ANALÝZ ZÍSKANÝCH Z JINÝCH ZDROJŮ NEBO OD JINÝCH ÚČASTNÍKŮ TRHU. DÁLE UPOZORŇUJEME NA TO, ŽE TATO ANALÝZA JE ZALOŽENA NA NĚKOLIKA PŘEDPOKLADECH, KTERÉ NEMUSEJÍ BÝT VE SKUTEČNÝCH OBCHODNÍCH PODMÍNKÁCH SPLNĚNY. NA ROZDÍL OD SKUTEČNÉ VÝKONNOSTI, HYPOTETICKÉ NEBO SIMULOVANÉ VÝKONNOSTI, VÝNOSY NEBO SCÉNÁŘE NEMUSEJÍ NUTNĚ ODRÁŽET PŘÍSLUŠNÉ FAKTORY TRHU, JAKO JE ZACHOVÁNÍ LIKVIDITY, POPLATKŮ A TRANSAKČNÍCH NÁKLADŮ. VÍCE INFORMACÍ ZÍSKÁTE NA COLOSSEUM, A.S. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA. JAKÉKOLIV NEAUTORIZOVANÉ POUŽITÍ, DUPLIKACE NEBO ŠÍRENÍ TOHOTO MATERIÁLU JE ZAKÁZANO.

AKCIÍ COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015

AKCIÍ COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015 COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015 BEST ASSET MANAGEMENT COMPANY 2015 ŠIROKÉ PORTFOLIO PRODUKTŮ AKCIE, ETF, CERTIFIKÁTY

Více

OBSAH. C-QUADRAT Strategie AMI (T) CZK. Všeobecné produktové informace Vývoj fondu a ukazatele Simulovaný a skutečný vývoj fondu a ukazatele/

OBSAH. C-QUADRAT Strategie AMI (T) CZK. Všeobecné produktové informace Vývoj fondu a ukazatele Simulovaný a skutečný vývoj fondu a ukazatele/ MĚSÍČNÍ ZPRÁVA DUBEN 2016 C-QUADRAT Strategie OBSAH C-QUADRAT Strategie Všeobecné produktové informace Vývoj fondu a ukazatele Simulovaný a skutečný vývoj fondu a ukazatele/ Vývoj pravidelné investice

Více

Spreadový týdeník 26.-30.1.2015

Spreadový týdeník 26.-30.1.2015 Spreadový týdeník 26.-30.1.2015 Marek Hauf analytik hauf@hbpartners.cz Tel: 234 768 016 SHRNUTÍ PŘEDEŠLÉHO TÝDNE: Graf č. 1: Komoditní spread CBM5-CBZ5 (zdroj: Track`n Trade) Pohled zpět na týden 12.1.-16.1.2015

Více

Zemĕ Tarify Minimum Maximum. Austrálie 0,15% z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12% z hodnoty transakce EUR 6 EUR 50

Zemĕ Tarify Minimum Maximum. Austrálie 0,15% z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12% z hodnoty transakce EUR 6 EUR 50 Tarify Akcie a ETF Zemĕ Tarify Minimum Maximum Austrálie 0,15% z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12% z hodnoty transakce EUR 6 EUR 50 Francie 0,12% z hodnoty transakce ¹ EUR 6 EUR 50 Hong Kong 0,15%

Více

Živá data - Evropa Země Soukromý účet (Měsíčně) LSE akcie - Level I+ Velká Británie GBP 5,00 GBP 50,00

Živá data - Evropa Země Soukromý účet (Měsíčně) LSE akcie - Level I+ Velká Británie GBP 5,00 GBP 50,00 Živá data - Evropa Země Soukromý účet Euronext Basics (akcie včetně Level II, opce a futures) EUR 2,00 - Euronext Total (Basics + opce a futures Level II) EUR 39,00 - Euronext Cash Market - Level I - EUR

Více

Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015

Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015 Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015 Energie a Kovy Nákup červenec 15 benzín/prodej červenec 15 topný olej Spotřeba benzínu začíná růst v průběhu jara, tedy ve stejné době kdy producenti a distributoři

Více

Rychlý průvodce finančním trhem

Rychlý průvodce finančním trhem Rychlý průvodce finančním trhem www.highsky.cz Trh Forex Z hlediska objemu transakcí je forexový trh největší na světě (decentralizovaný trh s denním objemem 4 biliony USD) Denní objem trhu je zhruba 16x

Více

Expertní přednáška pro DigiPárty

Expertní přednáška pro DigiPárty Expertní přednáška pro DigiPárty 23.3.2017. Obsah přednášky & Jak na černé zlato chytře a jednoduše? 1. Globální trh s ropou, jeho hráči a fundamenty 2. Ropa jako burzovní aktivum co vlastně obchodujeme?

Více

Živá data - Evropa Země Soukromý účet (Měsíčně) TOM MTF opce a futures - Level II Nizozemsko Zdarma Zdarma

Živá data - Evropa Země Soukromý účet (Měsíčně) TOM MTF opce a futures - Level II Nizozemsko Zdarma Zdarma Živá data - Evropa Země Soukromý účet Euronext Basics (akcie včetně Level II, opce a futures) EUR 1,10 - Euronext Total (Basics + opce a futures Level II) EUR 39,00 - Euronext Cash Market - Level I - EUR

Více

Ceník pro investování do akcií

Ceník pro investování do akcií Ceník pro investování do akcií Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií. 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových

Více

Obchodní instrumenty. 1. Bez páky: A) Akcie B) ETF. 2. S pákou: A) Futures B) Opce C) CFD D) Forex

Obchodní instrumenty. 1. Bez páky: A) Akcie B) ETF. 2. S pákou: A) Futures B) Opce C) CFD D) Forex CO TO JE BURZA? Burza Místo, kde se obchodují všechny finanční instrumenty Striktní dohled kontrolních orgánů Místo, kde se střetává nabídka s poptávkou Právnická osoba, a.s. Obchodník s cennými papíry

Více

Praktické aspekty obchodování

Praktické aspekty obchodování Praktické aspekty obchodování Praha, 23. dubna 2014 Přednášející: Martin Oliva Patria Direct, člen skupiny Patria Finance, a.s. Patria Direct, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1, tel.: +420 221 424 240,

Více

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v ruce s akciovými Chladné poèasí žene ceny obilovin

Více

CFI Z-Allocator CZK I.

CFI Z-Allocator CZK I. CFI Z-Allocator CZK I. 100% Garance návratnosti investované částky Nová konstrukce strukturovaného produktu Vysoká participace na podkladovém aktivu Krátká splatnost 4 roky Emitentem banka s vysokým ratingem

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

INFORMACE O VYBRANÝCH CENÁCH SLUŽBY BROKERJETGO

INFORMACE O VYBRANÝCH CENÁCH SLUŽBY BROKERJETGO INFORMACE O VYBRANÝCH CENÁCH SLUŽBY BROKERJETGO Informace o vybraných cenách, platných od 12.8.2015, účtovaných společností Saxo Bank A/S zákazníkům, kterým otevření účtu zprostředkovala společnost brokerjet

Více

STANDARDNÍ SAZEBNÍK POPLATKŮ

STANDARDNÍ SAZEBNÍK POPLATKŮ STANDARDNÍ SAZEBNÍK POPLATKŮ a úrokových sazeb brokerjet České spořitelny, a.s. platný od 30.11.2012 01 k obchodu s investičními nástroji Česká republika 0 250.000 Kč 0,35 %, min. 40 Kč XETRA Praha 250.000-500.000

Více

PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER

PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER AKCIE, CFDS, PRODUKTY S PÁKOVÝM EFEKTEM & WARRANTS PRIMÁRNÍ BURZY Maximum Servisní poplatek Česká republika 20 Kč + 0,10% 830 Kč Německo - Xetra (Akcie) 2,00

Více

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů...

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů... STATUT Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření OBSAH Vymezení pojmů... strana 2 Článek 1 Základní údaje... strana 4 Článek 2 Údaje o penzijní společnosti... strana 5 Článek 3 Investiční cíle a

Více

Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční nástroje a rizika s nimi související CENNÉ PAPÍRY Dokumentace: Banka uzavírá s klientem standardní smlouvy dle typu kontraktu (Komisionářská smlouva, repo smlouva, mandátní smlouva). AKCIE je

Více

INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH

INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH Úvod Investor začátečník Život a finance Úspěch a bohatství Krysí závod Aktiva a pasiva Pasivní příjmy Druhy pasivních příjmů Pasivní příjmy a internet Ideální pasivní příjem

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

Program StudentBroker

Program StudentBroker Program StudentBroker Finanční skupina Fio RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s. Ing. Roman Jandík http://www.studentbroker.cz/ O aplikaci StudentBroker: RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a Fio,

Více

Souhrn dění prosinec 2012

Souhrn dění prosinec 2012 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.12. 31.12.2012 Souhrn dění prosinec 2012 Souhrn Prosinec roku 2012 se pro riziková aktiva vyvíjel smíšeně, neboť některé akciové indexy a komodity posilovaly

Více

jméno/firma: tel.: bydliště/sídlo: e-mail.: koresp. adresa: č. b. účtu:

jméno/firma: tel.: bydliště/sídlo: e-mail.: koresp. adresa: č. b. účtu: Investiční dotazník společnost: adresa: EFEKTA CONSULTING, a.s. Erbenova 312/1 (Belveder), 602 00 Brno IČ: 60717068 tel.: +420 545 219 713; e-mail:efekta@efekta.cz Vedená Krajským soudem v Brně oddíl B.,

Více

Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09

Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09 AKCIOVÉ TRHY KOMPAS Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09 8. ledna 2010 Poslední čtvrtletí bylo pro české akcie nejhorším v loňském roce, pokud jde o relativní výkonnost v porovnání

Více

Trhy udržely růst, ale pozor na rostoucí výnosy dluhopisů

Trhy udržely růst, ale pozor na rostoucí výnosy dluhopisů Michal Valentík, hlavní investiční stratég ČP INVEST Klíčové události Vývoj finančních trhů Trhy udržely růst, ale pozor na rostoucí výnosy dluhopisů Výnosy amerických státních dluhopisů rostou nad minima

Více

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 ZPRAVODAJ Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 Víte, jaký je Váš investiční profil? Naladíme vám investici přesně podle Vaší osobnosti. ÚVOD Váš investiční profil Milí čtenáři, v novém čísle našeho Zpravodaje

Více

STATUT. (úplné znění)

STATUT. (úplné znění) STATUT Pioneer zajištěný fond 2, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (úplné znění) Služby investorům: Pioneer Asset Management, a.s. IČ: 25684558, se sídlem Praha 8, Karolinská

Více

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty v platnosti od 27. ledna 2013 č. Symbol Popis Hodnota jednoho Pipu Spread v Pipech Nominální hodnota jednoho Lotu Min. cenová změna Maximální velikost

Více

Akciové. investování. www.xtb.cz

Akciové. investování. www.xtb.cz Akciové investování www.xtb.cz Obsah Úvod k akciovému investování 9 základní pojmů akciového investora Důležité faktory čas, výnos, riziko 3 +1 investiční strategie: Hodnotové investiční tituly Růstové

Více

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích V případě, že se prostřednictvím Roklenu rozhodnete investovat do investičních nástrojů, je nezbytné, abyste rozuměli níže uvedeným rizikům,

Více

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV v platnosti od 27. ledna 2013 Č. Symbol Popis instrumentu Hodnota jednoho Pipu Spread Bossa Exklusiv v Pipech Nominální hodnota jednoho Lotu Min.

Více

Ceník služeb Roklen360 účinný od 1. 8. 2015

Ceník služeb Roklen360 účinný od 1. 8. 2015 Vedení majetkového účtu, peněžní a evidenční služby Vedení majetkového účtu A. Peněžní služby Kreditní úročení peněžních prostředků Debetní úročení záporného zůstatku peněžních prostředků Připsání úroků

Více

SAXO BANK A/S - CENÍK PRO AKTIVNÍ TRADING

SAXO BANK A/S - CENÍK PRO AKTIVNÍ TRADING AKCIE & ETF USA TYP PRODUKTU JEDNOTNÁ SAZBA CENY LIMIT (VELIKOST OBCHODU) POPLATKY PO PŘEKROČENÍ LIMITU NASDAQ, NYSE & NYSE ARCA 3) AKCIE 6 USD 1,000 akcií 0.7 centu/akcie US OTC Exchanges 1) AKCIE 20

Více

Xetra Praha. RM Systém. Repo / Reverzní repo. Certifikáty, futures, waranty, obligace. Obchodování v zahraničí USD. Obchodování v zahraničí EUR

Xetra Praha. RM Systém. Repo / Reverzní repo. Certifikáty, futures, waranty, obligace. Obchodování v zahraničí USD. Obchodování v zahraničí EUR SAZEBNÍK POPLATKŮ BH SECURITIES A.S. Xetra Praha Xetra Praha telefonicky 0.50 % z objemu obchodu min.100.00 CZK Xetra Praha telefonicky 2500.00 + 0.180 % z objemu obchodu nad min.100.00 CZK 500000.00 objemu

Více

ZKRÁCENÝ PROSPEKT GE MONEY EMERGING MARKETS EQUITY INVESTMENT FUND. Správce fondu: Budapest Alapkezelő Zrt. (Sídlo: 1138 Budapest, Váci út 193.

ZKRÁCENÝ PROSPEKT GE MONEY EMERGING MARKETS EQUITY INVESTMENT FUND. Správce fondu: Budapest Alapkezelő Zrt. (Sídlo: 1138 Budapest, Váci út 193. ZKRÁCENÝ PROSPEKT GE MONEY EMERGING MARKETS EQUITY INVESTMENT FUND Správce fondu: Budapest Alapkezelő Zrt. (Sídlo: 1138 Budapest, Váci út 193.) Hlavní distributor: Budapest Bank Nyrt. (Sídlo: 1138 Budapest,

Více

Souhrn dění prosinec 2013

Souhrn dění prosinec 2013 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.12. 31.12.2013 Souhrn dění prosinec 2013 Souhrn Riziková aktiva se v prosinci vyvíjela smíšeně, přičemž rostly akciové indexy na rozvinutých trzích, ovšem

Více

Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund Pioneer Funds - americký akciový - Pioneer Fund, ISIN: LU0133643469

Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund Pioneer Funds - americký akciový - Pioneer Fund, ISIN: LU0133643469 Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund Pioneer Funds - americký akciový - Pioneer Fund, ISIN: LU0133643469 Základní údaje Obhospodařovatel fondu Místo obchodní registrace Investiční zaměření Zahájení výpočtu

Více

STATUT. Dluhopisový zajištěný otevřený podílový fond Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. STATUT

STATUT. Dluhopisový zajištěný otevřený podílový fond Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. STATUT 1 Dluhopisový zajištěný otevřený podílový fond Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. Kontaktní informace - sídlo společnosti: Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. Na Pankráci

Více

AUD long Nákup australského dolaru Petr Čermák, analytik Boris Tomčiak, analytik tomciak@colosseum.cz 11.3.2008

AUD long Nákup australského dolaru Petr Čermák, analytik Boris Tomčiak, analytik tomciak@colosseum.cz 11.3.2008 AUD long Nákup australského dolaru Petr Čermák, analytik Boris Tomčiak, analytik tomciak@colosseum.cz 11.3.2008 Shrnutí Devizoví obchodníci z různých zemí světa se v posledních měsících doslova spojili

Více

PARVEST EURO EQUITIES Podfond SICAV PARVEST investiční společnosti s proměnlivým vlastním kapitálem

PARVEST EURO EQUITIES Podfond SICAV PARVEST investiční společnosti s proměnlivým vlastním kapitálem Podfond SICAV PARVEST investiční společnosti s proměnlivým vlastním kapitálem Zjednodušený prospekt LISTOPAD 2009 Tento zjednodušený prospekt obsahuje obecné informace o společnosti PARVEST ( SICAV ) a

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

rními komoditami futures a opce (World Agricultural Futures and Options Trading)

rními komoditami futures a opce (World Agricultural Futures and Options Trading) Obchodování s agrárn rními komoditami na světových komoditních burzách futures a opce (World Agricultural Futures and Options Trading) Jindřich ich Špička Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky Praha Research

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ BOSSA EXKLUSIV v platnosti od 24. ledna 2016 Č. Symbol Popis instrumentu Hodnota jednoho Pipu Spread Bossa Exklusiv v Pipech Nominální hodnota jednoho Lotu Min.

Více

PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER

PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER PŘEHLED POPLATKŮ DEGIRO BASIC/ACTIVE/TRADER AKCIE, CFDS, PRODUKTY S PÁKOVÝM EFEKTEM & WARRANTS PRIMÁRNÍ BURZY Maximum Servisní poplatek Česká republika 20 Kč + 0,10% 830 Kč Německo - Xetra (Akcie) 2,00

Více

Mìsíèní zpráva klientùm 2

Mìsíèní zpráva klientùm 2 Mìsíèní zpráva klientùm 5 Z Nìmecka pøichází optimismus Americké dluhopisy v dubnu vzrostly o 0,5 % Silný rùst PX pokraèoval i v dubnu Zemìdìlské plodiny jsou pøíležitostí k nákupu Kvìten 007 EKONOMIKA

Více

Všeobecné obchodní podmínky CYRRUS, a.s.

Všeobecné obchodní podmínky CYRRUS, a.s. Všeobecné obchodní podmínky CYRRUS, a.s. I. OBECNÁ ČÁST 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Všeobecné obchodní podmínky CYRRUS, a.s., (dále jen Obchodník ), vydané ve smyslu 1751 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Vývoj finančních trhů 1,65 1,55 USA (DJIA) 1,45 1,35 1,25 1,15 1,05 0,95 0,85 0,75. Vývoj ceny zlata a ropy. Ropa Brent Zlato (v pravo)

Vývoj finančních trhů 1,65 1,55 USA (DJIA) 1,45 1,35 1,25 1,15 1,05 0,95 0,85 0,75. Vývoj ceny zlata a ropy. Ropa Brent Zlato (v pravo) Klíčové události Řecké drama vystřídala úleva a slovo dostaly i další faktory Červenec byl nejprve ve znamení černých scénářů Výsledek řeckého referenda z počátku července zvýšil pravděpodobnost defaultu

Více

STATUT. WOOD & Company Dluhopisový fond otevřený podílový fond, WOOD & Company investiční společnost, a.s.

STATUT. WOOD & Company Dluhopisový fond otevřený podílový fond, WOOD & Company investiční společnost, a.s. STATUT WOOD & Company Dluhopisový fond otevřený podílový fond, WOOD & Company investiční společnost, a.s. červenec 2014 OBSAH Vymezení pojmů... 1 Část I.... 3 Obecné náležitosti Statutu... 3 1. Fond kvalifikovaných

Více

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty

PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty PŘEHLED SPECIFIKACÍ FINANČNÍCH NÁSTROJŮ CFD/Mikroloty v platnosti od 21. září 2014 č. Symbol Popis Hodnota jednoho Pipu Spread v Pipech Nominální hodnota jednoho Lotu Min. cenová změna Maximální velikost

Více

KOMODITNÍ SPREADY. diskréční obchodování s komoditami jinak a profitabilně. Romana Křížová CEO, TradeandFinance.eu, s.r.o.

KOMODITNÍ SPREADY. diskréční obchodování s komoditami jinak a profitabilně. Romana Křížová CEO, TradeandFinance.eu, s.r.o. KOMODITNÍ SPREADY diskréční obchodování s komoditami jinak a profitabilně Romana Křížová CEO, TradeandFinance.eu, s.r.o. Co je to spread? Často používaný termín Spread = cenové rozpětí = rozdíl mezi dvěma

Více

Souhrn dění únor 2013

Souhrn dění únor 2013 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.2. 28.2.2013 Souhrn dění únor 2013 Souhrn Únor roku 2013 se pro riziková aktiva vyvíjel úspěšně, neboť některé akciové indexy zhodnocovaly a jiné včetně

Více

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Fakulta ekonomických studií Katedra financí a finančních služeb Navazující magisterské studium kombinované Bankovnictví ZS 2011 Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Struktura nabídky

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb poskytovaných ATLANTIK finanční trhy, a.s. (dále jen Obchodník ), investičních

Více

INVESTIČNÍ FOND QUANT. Červen 2018

INVESTIČNÍ FOND QUANT. Červen 2018 INVESTIČNÍ FOND QUANT Červen 2018 Ekonomové Pavel Kohout a Aleš Michl spolu s investiční skupinou Amista založili v září 2016 společnost Robot Asset Management a otevřeli investiční fond QUANT. QUANT je

Více

ČERVENEC 2010. zpravodajství z kapitálových trhů. 30.6.2010 30.7.2010 Relativní změna

ČERVENEC 2010. zpravodajství z kapitálových trhů. 30.6.2010 30.7.2010 Relativní změna Fio report měsíční zpravodajství z kapitálových trhů ČERVENEC 2010 Souhrn / Červenec roku 2010 se pro riziková aktiva vyvíjel velmi dobře, neboť dynamicky zhodnotily akciové trhy a komoditám se taktéž

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio banka, a.s. Fio Fundamentální analýza společnosti RWE AG Analýzy a doporučení Doporučení: držet Cílová cena: 33,- EUR 22.3.2012 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT K dnešnímu dni měníme naše doporučení

Více

DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA

DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA ANALYTICKÝ TÝM DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA DISCLAIMER & DISCLOSURES Přečtěte si prosím upozornění v závěru analýzy EUR / USD Konsoliduje nad 1.1000. EUR/USD po prudkém propadu po oznámení výsledku brexitu

Více

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 11. února 2014 Účastnící tiskové konference Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Asset Management v roce 2013 CZK = 975 059 686

Více

Poslední aktualizace 25.5.2009 Platný od 22.1.2009. ČR statut FKD

Poslední aktualizace 25.5.2009 Platný od 22.1.2009. ČR statut FKD STATUT Fond korporátních dluhopisů otevřený podílový fond ČP INVEST investiční společnost, a. s. I. Obecné náležitosti statutu Článek 1 Základní údaje o Fondu 1. Úplný název fondu je Fond korporátních

Více

ABN AMRO Brazil Equity Fund

ABN AMRO Brazil Equity Fund ABN AMRO Brazil Equity Fund Podfond investièní spoleènosti ABN AMRO Funds, založené jako podnik pro kolektivní investování do pøevoditelných cenných papírù podle lucemburského práva Èesky Usiluje o dlouhodobý

Více

Trh Typ Objem obchodu Cena Cena za telefonický pokyn 1 0 250 000 CZK 0,35 %, min. 40 CZK. Trh Typ Objem obchodu Cena Cena za telefonický

Trh Typ Objem obchodu Cena Cena za telefonický pokyn 1 0 250 000 CZK 0,35 %, min. 40 CZK. Trh Typ Objem obchodu Cena Cena za telefonický STANDARDNÍ CENÍK brokerjet České spořitelny, a.s. platný od 1.10.2015 01 k obchodu s investičními nástroji Česká republika Trh Objem obchodu za telefonický 0 250 000 CZK 0,35 %, min. 40 CZK XETRA Praha,

Více

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016 CDI CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016 POPIS DĚNÍ NA AKCIOVÝCH TRZÍCH V KVĚTNU Obchodování na akciových trzích se v úvodu měsíce neslo spíše v lehce negativním sentimentu. Za nervozitou investorů

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Trhy pokračují ve vítězném tažení!

Trhy pokračují ve vítězném tažení! Michal Valentík, hlavní investiční stratég ČP INVEST Klíčové události Vývoj finančních trhů Trhy pokračují ve vítězném tažení! Mají za sebou nejlepší leden od roku 1989. Kapitálové trhy vstoupily do nového

Více

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 6. února 2013 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 1 Asset Management v roce 2012 CZK = 885 258 548 936 hodnota majetku k 31.12.2012 individuálně

Více

STATUT KB vyvážený důchodový fond KB Penzijní společnosti, a.s. 1 Základní údaje o Fondu 2 Vymezení některých pojmů

STATUT KB vyvážený důchodový fond KB Penzijní společnosti, a.s. 1 Základní údaje o Fondu 2 Vymezení některých pojmů STATUT KB vyvážený důchodový fond KB Penzijní společnosti, a.s. 1 Základní údaje o Fondu 1. Název Fondu zní: KB vyvážený důchodový fond KB Penzijní společnosti, a.s.. 2. Zkrácený název Fondu zní: KB vyvážený

Více

EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT

EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT 18. dubna 2013, Hradec Králové Praktická doporučení při obchodování s povolenkami Ing. Pavlína Novotná, MSc. Přehled

Více

STATUT. Privátní portfolio AR ALTERNATIVNÍ INVESTICE - otevřený podílový fond

STATUT. Privátní portfolio AR ALTERNATIVNÍ INVESTICE - otevřený podílový fond STATUT - otevřený podílový fond (speciální fond kolektivního investování) OBSAH Vymezení pojmů. strana 2 Článek I Základní údaje. strana 5 Článek II Obhospodařovatel..... strana 6 Článek III Administrátor

Více

Informace pro zákazníky společnosti WOOD & Company Financial Services, a.s.

Informace pro zákazníky společnosti WOOD & Company Financial Services, a.s. Informace pro zákazníky společnosti WOOD & Company Financial Services, a.s. Tento informační dokument shrnuje nejpodstatnější informace spojené se zavedením pravidel Směrnice 2004/39/EC (MiFID), které

Více

Webinář ČP INVEST. Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Webinář ČP INVEST. Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Webinář ČP INVEST Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Vývoj ekonomiky USA Výrazná tvorba nových pracovních míst Čeká se růst ekonomiky 2,5% v 2016 Dle FEDu: rizika z Číny na ekonomiku

Více

Mezinárodní pohyb kapitálu a investic

Mezinárodní pohyb kapitálu a investic Mezinárodní pohyb kapitálu a investic 12 Doc.Ing.Lubomír Civín, CSc.,MBA Obsah kurzu 1. Postavení a role medzinárodních financí jako součásti mezinárodních ekonomických vztahů a globální ekonomiky 2. Mezinárodní

Více

Live Cattle long Nákup hovězího spekulace na vzestup ceny

Live Cattle long Nákup hovězího spekulace na vzestup ceny Live Cattle long Nákup hovězího spekulace na vzestup ceny srpen 2002 1 Úvod Díky rozlehlým pastvinám a velké nabídce obilnin se ve Spojených státech postupně vytvořil silný sektor chovu hovězího. USA se

Více

INFORMACE České spořitelny, a.s. K PLATEBNÍM SLUŽBÁM Soukromá klientela

INFORMACE České spořitelny, a.s. K PLATEBNÍM SLUŽBÁM Soukromá klientela INFORMACE České spořitelny, a.s. K PLATEBNÍM SLUŽBÁM Soukromá klientela OBSAH V tomto dokumentu uvádíme užitečné informace o platebních službách. Prosím, seznamte se s nimi v dostatečném předstihu před

Více

Pololetní zpráva za období 2010/2011

Pololetní zpráva za období 2010/2011 Pololetní zpráva za období 2010/2011 Obsah Obecné údaje o fondu...... 3 Základní údaje o fondu... 3 Zvláštní upozornění... 4 Důležité právní upozornění... 4 Údaje o fondu v eurech... 5 Počet podílů v oběhu...

Více

Úvodní slovo Zpráva o podnikatelské činnosti a hospodaření v roce Rozvaha ke dni

Úvodní slovo Zpráva o podnikatelské činnosti a hospodaření v roce Rozvaha ke dni VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 OBSAH Úvodní slovo... 3 O společnosti... 4 Management a organizační struktura... 5 Údaje o činnosti... 6 Historie... 8 Současnost... 9 Zpráva o podnikatelské činnosti a hospodaření

Více

Zemĕ Tarify Minimum Maximum. Austrálie 0,15 % z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12 % z hodnoty transakce EUR 6 EUR 99

Zemĕ Tarify Minimum Maximum. Austrálie 0,15 % z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12 % z hodnoty transakce EUR 6 EUR 99 Akcie a ETF Zemĕ Tarify Minimum Maximum Austrálie 0,15 % z hodnoty transakce AUD 10 - Belgie 0,12 % z hodnoty transakce EUR 6 EUR 99 Čína 0,20 % z hodnoty transakce 1 CNH 50 - Francie 0,12 % z hodnoty

Více

Vývoj finančních trhů 1,75 1,65 USA (DJIA) 1,55 1,45 1,35 1,25 1,15 1,05 0,95. Vývoj ceny zlata a ropy. 85 Ropa - Brent 75 Zlato (v pravo) 65

Vývoj finančních trhů 1,75 1,65 USA (DJIA) 1,55 1,45 1,35 1,25 1,15 1,05 0,95. Vývoj ceny zlata a ropy. 85 Ropa - Brent 75 Zlato (v pravo) 65 Michal Valentík, hlavní investiční stratég ČP INVEST Klíčové události Vývoj finančních trhů Horská dráha na akciových trzích skončila happyendem. Trhy opět na historických maximech. Silný dolar stále drží

Více

Ceník služeb Roklen360 účinný od

Ceník služeb Roklen360 účinný od Měnové konverze a platební služby A. Měnové konverze Měnová konverze (směna měn) Zrušení měnové konverze 950 Kč + náklady třetích stran (kurzové rozdíly) B. Platební služby provedené v přímé návaznosti

Více

Ceník pro investování do akcií

Ceník pro investování do akcií Ceník pro investování do akcií Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií. 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových

Více

Prospekt služby. Automatické investiční strategie

Prospekt služby. Automatické investiční strategie Prospekt služby Automatické investiční strategie Strategie AURA INVEST Aktivní správa Září 2014 Colosseum, a.s., Londýnská 59, 120 00 Praha 2 Tento Prospekt strategie AURA INVEST Aktivní správa je součástí

Více

Raiffeisen A.R. Globální balancovaný fond

Raiffeisen A.R. Globální balancovaný fond Raiffeisen A.R. Globální balancovaný fond Pololetní zpráva 2009 Raiffeisen Kapitalanlage-Gesellschaft m. b. H. www.rcm.at Pololetní zpráva za období od 1. ledna 2009 do 30. června 2009 Investiční společnost:

Více

PROFI INVEST, JUNIOR INVEST, TOP INVEST

PROFI INVEST, JUNIOR INVEST, TOP INVEST 30.12.12 30.3.13 30.6.13 30.9.13 31.12.13 31.3.14 30.6.14 30.9.14 31.12.14 31.3.15 30.6.15 30.9.15 31.12.15 31.3.16 PROFI INVEST, JUNIOR INVEST, TOP INVEST ZPRÁVA INVESTIČNÍHO MANAGERA ZA MĚSÍC DUBEN 2016

Více

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Obsah 1. SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK... 4 2. FOND KOLEKTIVNÍHO INVESTOVÁNÍ... 6 2.1 NÁZEV FONDU KOLEKTIVNÍHO INVESTOVÁNÍ... 6 2.2 DEN VZNIKU

Více

Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií.

Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií. Investování infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/5 Ceník pro investování do akcií Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu

Více

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do:

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do: Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; fax : 538 705 733; e-mail: info@cyrrus.cz Zapsaná v obchodním rejstříku oddíl B,

Více

Diskontní certifikáty

Diskontní certifikáty V následujícím přehledu najdete aktuálně nakoupené produkty, kromě otevřených podílových fondů, na hlavní investiční platformě OCCAM CONSULT. Jsou seřazeny do skupin dle svých vlastností a investičních

Více

ABN AMRO Absolute Return Bond Fund (Euro)

ABN AMRO Absolute Return Bond Fund (Euro) ABN AMRO Absolute Return Bond Fund (Euro) Podfond investièní spoleènosti ABN AMRO Funds, založené jako podnik pro kolektivní investování do pøevoditelných cenných papírù podle lucemburského práva Èesky

Více

PATRIA PLUS PŘEHLED SLUŽEB

PATRIA PLUS PŘEHLED SLUŽEB Obsah: Přehled modulů Patria Plus 3 Přehled služeb Patria Plus 4 Stručná statistika služeb Patria Plus 5 1. Analýzy 6 2. Prognózy 8 3. Real-time data 9 4. Databanky 10 5. E-mailové služby 11 6. Exkluzivní

Více

Nařízení č. 02/CZ/08. předsedy představenstva X-Trade Brokers DM S.A. z 14. ledna 2008

Nařízení č. 02/CZ/08. předsedy představenstva X-Trade Brokers DM S.A. z 14. ledna 2008 Nařízení č. 02/CZ/08 předsedy představenstva X-Trade Brokers DM S.A. z 14. ledna 2008 V souladu s ustanoveními v Obchodních podmínkách o poskytování zprostředkovatelských služeb a provádění příkazů při

Více

Pololetní zpráva za období I. VI.2010 Investiční kapitálová společnost KB, a.s.

Pololetní zpráva za období I. VI.2010 Investiční kapitálová společnost KB, a.s. 2010 Pololetní zpráva za období I. VI.2010 Investiční kapitálová společnost KB, a.s. 1 Profil společnosti Investiční kapitálová společnost KB, a.s., (dále také IKS KB ) patří mezi tři největší poskytovatele

Více

DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA

DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA ANALYTICKÝ TÝM DENNÍ TECHNICKÁ ANALÝZA DISCLAIMER & DISCLOSURES Přečtěte si prosím upozornění v závěru analýzy EUR / USD Konsoliduje. EUR/USD po prudkém propadu po oznámení výsledku brexitu konsoliduje.

Více

Vývoj fondů GENERALI INVESTMENTS

Vývoj fondů GENERALI INVESTMENTS Prosinec 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer Working with you since 1831 Fond konzervativní Prosinec + 0,02% Celý rok + 0,88% Státní dluhopisy: stále velmi drahé, jak z historického, tak i

Více

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu za období I.-VI. 2014

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu za období I.-VI. 2014 Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu za období I.-VI. 2014 (dle ustanovení 238 odst. 1 zákona č. 240/2013 Sb. a 42 odst. 1 písm. b) vyhlášky č. 244/2013 Sb.) Investiční společnost

Více

Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu za rok 2014. Investiční společnost České spořitelny, a.s., SPOROBOND otevřený podílový fond

Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu za rok 2014. Investiční společnost České spořitelny, a.s., SPOROBOND otevřený podílový fond Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu za rok 2014 (dle ustanovení 233 odst. 1 a 234 odst. 1 zákona č. 240/2013 Sb. a 42 odst. 1 písm. a) vyhlášky č. 244/2013 Sb.) Investiční společnost

Více