MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 9. 6. 2016"

Transkript

1 Vodárenská správa Písek s.r.o. V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti Vodárenská správa Písek s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města jako valná hromada společnosti Vodárenská správa Písek s.r.o. zapsané v Obchodním rejstříku Krajského soudu v Českých Budějovicích oddílu C, vložka 16263, IČ po projednání: 1. s předloženým návrhem programu a) souhlasí b) souhlasí s připomínkami c) nesouhlasí 2. schvaluje předsedajícího valné hromady. a zapisovatelku 3. výroční zprávu společnosti Vodárenská správa Písek s.r.o. za rok 2015 a) schvaluje b) jiné usnesení 4. účetní závěrku roku 2015 a) schvaluje b/ jiné usnesení 5. hospodářský výsledek za rok 2015 ve výši ,-Kč a) schvaluje převést na účet zisků z minulých let 6. odměnu jednateli společnosti ve výši a) souhlasí b) jiné usnesení Návrh předkládá JUDr. Josef Knot - místostarosta Návrh zpracoval Ing. Roman Honzík - jednatel

2 Valná hromada společnosti Vodárenská správa s. r. o. Přítomni: Program: za jediného společníka Město Písek rada města Písku 1. Volby předsedajícího a zapisovatelky 2. Výroční zpráva za rok Účetní závěrka za rok Hospodářský výsledek za rok Odměna jednatele 6. Různé Důvodová zpráva: Společnost Vodárenská správa Písek s.r.o. byla založena v roce Ke dni rozšířila svá živnostenská oprávnění a do nevykonávala žádnou aktivní činnost. Dnem uzavřela Vodárenská správa Písek s. r. o. zastoupená jednatelem společnosti panem Ing. Romanem Honzíkem mandátní smlouvu s Městem Písek a zahájila svoji aktivní činnost. Ke dni společnost rozšířila svá živnostenská oprávnění o Poskytování služeb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, kterou začala aktivně vykonávat v roce Vodárenská správa sídlí na adrese Velké náměstí 1 a je v nájmu v budově majetku města, má uzavřenou nájemní smlouvu s tím, že hradí nájemné a spotřebu energií. Společnost hospodaří hospodářskou formou společnosti s ručením omezeným, nevztahuje se na ní zákon o finanční kontrole, který řeší vnitřní kontrolní systém, nemusí mít tudíž zpracován kontrolní řád a podpisová dispoziční oprávnění dle zákona č. 320/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Společnost má přijaty vlastní vnitřní normy, a sice: - Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - Pracovní řád - Oběh účetních dokladů vč. Podpisových vzorů - Používání vozidla v majetku společnosti pro služební a soukromé účely (jedno služební vozidlo Fiat Bravo SPZ 5C ) - Dohoda o hmotné odpovědnosti Od má společnost v trvalém pracovním poměru na plný pracovní úvazek jednoho technika. Dále pracovnici na úklid na částečný pracovní úvazek v rozsahu 12 ti hodin týdně. V roce 2014 byl i s rozšířením činnosti společnosti počet zaměstnanců zachován. Jednatelem společnosti je pan Ing. Roman Honzík, přesčasová práce jednatele není proplácena. Základní kapitál Vodárenské správy Písek s. r. o. je ,-- Kč. Vodárenská správa Písek s. r. o. v souladu s ustanovením 20, odst. 1), písm. b) zákona 563/1991 Sb. o účetnictví v platném znění, nemá povinnost ověřování účetní závěrky auditorem. Vodárenská správa Písek s. r. o. vykonává převážně dohled nad společností ČEVAK a.s., která provozuje vodohospodářskou infrastrukturu, dále technický dozor investora a koordinátora bezpečnosti práce. Cena za koordinátora bezpečnosti práce se pohybuje v rozmezí mezi 0,4 1% z rozpočtových nákladů stavby. Dále od roku 2014 provozuje společnost na základě Nájemní stránka 2 (celkem 13)

3 smlouvy ze dne dešťovou kanalizaci ve městě. Vodárenská správa Písek s.r.o. vykázala za rok 2015: zisk po zdanění ve výši ==24.000,- Kč Přílohy: -Výroční zpráva -Výkaz zisků a ztrát VSP s.r.o. za období účetní rok Rozvaha VSP s.r.o. za období účetní rok 2015 stránka 3 (celkem 13)

4 Příloha č. 1 V ý r o č n í z p r á v a Společnosti Vodárenská správa Písek s.r.o., Velké náměstí 1, Písek, zapsané v OR vedeném Krajským soudem v Českých Budějovicích v oddílu C, vložka 16263, IČ , DIČ: CZ ========================================================================= Společnost Vodárenská správa Písek s.r.o. byla založena 30. Května Předmět podnikání Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Obory činnosti: Realitní činnost Správa a údržba nemovitostí Pronájem a půjčování věcí movitých Inženýrská činnost v investiční výstavbě Činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců Reklamní činnost a marketing Služby v oblasti administrativní správy a údržby Organizačně hospodářské povahy Provozování vodovodů a kanalizací a úprava a rozvod vody Předmět podnikání: Poskytování služeb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Společníci: Město Písek, vklad ,-- Kč, obchodní podíl 100% Základní kapitál: Jednatel: == ,-- Kč Ing. Roman Honzík, Jeřábkova 882, Milevsko Společnost Vodárenská správa Písek s.r.o. byla založena v roce Ke dni rozšířila svá živnostenská oprávnění a do nevykonávala žádnou aktivní činnost. Dnem uzavřela Vodárenská správa Písek s. r. o. zastoupená jednatelem společnosti panem Ing. Romanem Honzíkem mandátní smlouvu s Městem Písek a zahájila svoji aktivní činnost. Ke dni společnost rozšířila svá živnostenská oprávnění o Poskytování služeb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, kterou začala aktivně vykonávat v roce Vodárenská správa sídlí na adrese Velké náměstí 1 a je v nájmu v budově majetku města, má uzavřenou nájemní smlouvu s tím, že hradí nájemné a spotřebu energií. Společnost hospodaří hospodářskou formou společnosti s ručením omezeným, nevztahuje se na ní zákon o finanční kontrole, který řeší vnitřní kontrolní systém, nemusí mít tudíž zpracován kontrolní řád a podpisová dispoziční oprávnění dle zákona č. 320/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Společnost má přijaty vlastní vnitřní normy, a sice: - Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - Pracovní řád - Oběh účetních dokladů vč. Podpisových vzorů stránka 4 (celkem 13)

5 - Používání vozidla v majetku společnosti pro služební a soukromé účely (jedno služební vozidlo Fiat Bravo SPZ 5C ) - Dohoda o hmotné odpovědnosti Od má společnost v trvalém pracovním poměru na plný pracovní úvazek jednoho technika a pracovnici na úklid na částečný pracovní úvazek v rozsahu 12 ti hodin týdně. V roce 2012 rozšířila společnost svoji činnost, počet zaměstnanců byl zachován. Jednatelem společnosti je pan Ing. Roman Honzík, přesčasová práce jednatele není proplácena. Základní kapitál Vodárenské správy Písek s. r. o. je ,-- Kč. Vodárenská správa Písek s. r. o. v souladu s ustanovením 20, odst. 1), písm. b) zákona 563/1991 Sb. o účetnictví v platném znění, nemá povinnost ověřování účetní závěrky auditorem. Vodárenská správa Písek s. r. o. vykonává převážně kontrolní činnost společnosti ČEVAK a.s. a dále technický dozor investora na akci a koordinátora bezpečnosti práce. Cena za koordinátora bezpečnosti práce se pohybuje v rozmezí mezi 0,4 1% z rozpočtových nákladů stavby. V prosinci 2013 uzavřela Vodárenská správa Písek s.r.o. s Městem Písek nájemní smlouvu na nájem dešťové kanalizace s platností od Provozní náklady společnosti tak vzrostou měsíčně o ,-- Kč. Vodárenská správa Písek s.r.o. vykázala za rok 2015: zisk ve výši ==24.000,- Kč Činnost Vodárenské správy Písek s.r.o. za období /2016 Na základě Mandátní smlouvy začala dne Vodárenská správa Písek s.r.o. vykonávat svoji činnost spočívající v zajišťování výkonu práv a povinností plynoucích vlastníku vodohospodářské infrastruktury na základě ustanovení Koncesní smlouvy o provozování vodohospodářské soustavy města Písku ze dne , uzavřené mezi společností Vodovody a kanalizace Jižní Čechy, a.s. a městem Písek. Společnost Vodárenská správa Písek s.r.o. tvoří dva zaměstnanci: Ing. Roman Honzík jednatel společnosti Pavel Čarek technik Společnost začala svoji činnost dne s důrazem na kontrolu provozování vodohospodářské infrastruktury dle schválené Koncesní smlouvy. Mezi nejdůležitější úkoly VSP s.r.o. patří měsíční sledování vyhodnocení a čerpání jednotlivých nákladových položek v kalkulaci vodného a stočného zejména výši a oprávněnost účtování jednotlivých nákladů. Měsíčním reportem, který byl vytvořen dle požadavků VSP s.r.o. jsme mimo jiné provozovatelem informováni o výši jednotlivých nákladových položek. Ty jsou následně zadávány do přehledné tabulky a vyhodnocovány jak z hlediska výše nákladů, tak také i oprávněnosti účtování těchto nákladů. Potvrdilo se, že tímto přijatým opatřením došlo k zefektivnění čerpání jednotlivých nákladových položek v kalkulaci vodného a stočného. V říjnu 2015 byl provozovatelem předložen návrh ceny vodného a stočného pro rok 2016, který byl pracovníky VSP s.r.o. připomínkován (dohoda týkala snížení ceny stočného) a poté také odsouhlasen se ziskovou marží pro provozovatele ve stejné výši jako v roce Jednáním s provozovatelem se podařilo dosáhnout celkového snížení ceny vodného a stočného o 0,24 Kč stránka 5 (celkem 13)

6 (s DPH 15%) oproti roku V listopadu byl pak Vodárenskou správou Písek s.r.o. ve spolupráci s provozovatelem ČEVAK a.s. zastupitelstvu města předložen materiál Návrh kalkulace ceny vodného a stočného pro město Písek na rok Tento materiál obsahoval: a) Návrh výše vodného a stočného ve městě Písek pro rok 2016 b) Navýšení úhrad za údržbu, čištění uličních vpustí a aco drainů v MK ve městě Písek c) Návrh Dodatku č. 3 ke Koncesní smlouvě o Provozování vodohospodářské soustavy města Písku, který řeší rozšíření vodohospodářského majetku v souladu s Koncesní smlouvou Zastupitelstvo města na svém jednání dne schválilo usnesením č. 241/15 výši vodného a stočného pro rok 2016, navýšení úhrad za údržbu, čištění uličních vpustí a aco drainů v MK ve městě Písek a znění Dodatku č. 3. I nadále jsou na základě výsledků a doporučení technického auditu a zkušeností z minulých let sledovány a evidovány jednotlivé poruchy na vodovodní a kanalizační síti dle materiálu Postup při hlášení poruch na VSP s.r.o., který byl uzavřen mezi provozovatelem ČEVAK a.s. a VSP s.r.o. (pro kontrolu dodržování lhůt a uplatnění sankcí při odstraňování poruch uvedených v Příloze č.4 Koncesní smlouvy - sledujeme datum a čas hlášení od provozovatele, adresu poruchy, čas uzavření a znovuobnovení dodávky vody, datum a čas odstranění poruchy a případné přistavení náhradního zásobování). Dle časových možností jsme fyzicky přítomni u oprav jednotlivých poruch (v případě větších poruch jsme vždy přítomni opravě) a kontrolujeme kvalitu prováděných prací včetně ekonomické náročnosti a provádíme fotodokumentaci opravných prací. V měsíčním elektronickém reportu nám provozovatel zasílá výpis jednotlivých poruch přímo z centrálního dispečinku poruch provozovatele a na konci každého měsíce je tento seznam porovnán s naší evidencí hlášení. Na konci každého kalendářního měsíce fyzicky provádíme kontrolu odečtu vodoměrů na ÚV, jednotlivých vodojemech a čerpacích stanicích s pracovníky ČEVAK a.s. Tyto stavy evidujeme, kontrolujeme a provádíme porovnání s měsíčním hlášením od provozovatele. Stavy vodoměrů jsou důležité pro kontrolu vody převzaté z Vodárenské soustavy (limit odebraného množství dané Koncesní smlouvou) a také následnou kontrolu hodnot nefakturované vody. Na základě technických opatření, která byla přijata provozovatelem (osazení redukčních ventilů) ve spojitosti se spolufinancováním za nedodržení výkonnostního ukazatele (nefakturovaná voda) v roce 2012, došlo ke snížení celkového množství nefakturované vody. Stále je každý měsíc prováděna kontrola a evidence Protokolů o zkoušce pitné a odpadní vody. Je sledováno, zda se počet provedených odběrů shoduje s požadavky danými platnou legislativou a také je prováděna kontrola a porovnání jednotlivých hodnot dle platné legislativy. Je také prováděna kontrola provozovaných objektů vodohospodářského majetku města Písku (ÚV, ČOV, kanalizační čerpací stanice, čerpací stanice pitné vody, vodojemy). Kontrola v současné době probíhá namátkově za účasti odpovědného pracovníka VSP s.r.o. a provozovatele. Výstupem je stejně jako v předchozím období Kontrolní list objektu, kde jsou uvedeny zjištěné závady a požadovaný termín jejich odstranění. Tyto Kontrolní listy jsou poté podepsány pracovníky VSP s.r.o. a ČEVAK a.s. a následně s průvodním dopisem o zjištěných závadách odeslány em na ČEVAK a.s., vedoucímu provoznímu střediska Písek s žádostí o odstranění nalezených závad. Tyto kontrolní listy jsou na VSP s.r.o. evidovány a následně je prováděna kontrola splnění termínu odstranění nalezených závad. Počet provedených kontrol na jednotlivých objektech Objekt Počet kontrol Čistírna odpadních vod 5 Úpravna vody 3 stránka 6 (celkem 13)

7 Kanalizační čerpací stanice 5 Čerpací stanice pitné vody 3 Vodojemy 3 Každý měsíc je také technikem prováděna pochůzkou kontrola vodovodní a kanalizační sítě. Především se zaměřujeme na kontrolu stavu šoupátkových, přípojkových a hydrantových poklopů (chybějící jednotlivé poklopy, jejich poškození, uložení v niveletě komunikace či chodníku), případný vizuální únik vody značící poruchu na vodovodním řadu či vodovodní přípojce, kontrolu odlehčovacích výustí (možnost odlehčení v bezdeštném období značící možnou závadu na kanalizační síti). V rámci kontroly vodovodní a kanalizační sítě je také prováděna i preventivní kontrola funkčnosti DV. V případě nálezu závady na vodovodní nebo kanalizační síti či závady na funkčnosti DV je provedena fotodokumentace a poté je em s požadovaným termínem odstranění závady odeslána vedoucímu provoznímu střediska Písek. V následující tabulce je uveden počet nalezených nahlášených závad VSP s.r.o. na ČEVAK a.s. Závada počet Poškozený přípojkový poklop 3 Poškozený šoupatový poklop 1 Nefunkční kanalizační šachta 0 Zanesená dešťová vpusť 5 Oproti minulým letům došlo k značnému snížení nalezených závad., které bylo docíleno zvýšenou aktivitou při kontrolách ze strany pracovníků Vodárenské správy Písek s.r.o. a následnou opravou nahlášených závad ze strany provozovatele VH infrastruktury. Na základě kontrol prováděných pracovníky VSP s.r.o. již sami pracovníci provozovatele tyto závady ihned po objevení opravují a dochází tak ke snižování počtu těchto závad na vodovodní a kanalizační síti. Na základě Plánu čištění dešťových vpustí vyhotoveného provozovatelem, je po cca 1 týdnu po proběhlém čištění namátkově provedena také technikem následná kontrola vyčištěných DV a jejich funkčnosti. Případné závady na DV zjištěných při těchto kontrolách je řešen obdobně jako při nálezu závad na vodovodní či kanalizační síti. Dále se Vodárenská správa Písek s.r.o. podílí na zajištění jednotlivých investičních akcí převážně vodohospodářských staveb. Spolupracujeme s provozovatelem na vytváření plánu obnovy a při návrhu čerpání ročního plánu obnovy. Spolupracujeme s odborem investic a rozvoje při hledání a zadávání zakázek na generálního projektanta, zhotovitele a zúčastňujeme se jednotlivých výběrových řízení. Dále s odborem investic a rozvoje a provozovatelem ČEVAK a.s. aktivně spolupracujeme při řešení náhlých havarijních stavů na vodohospodářském zařízení (např. urychlené zpracování objednávky na dodávku služeb, oprav či náhradních dílů). Aktivně se účastníme technických a výrobních porad s generálními projektanty jednotlivých staveb. Jako zástupce zadavatele se zúčastňujeme všech pravidelných i mimořádných kontrolních dnů na prováděných stavbách. Jsme nápomocni při řešení technických řešení a při hledání finančních úspor v rámci jednotlivých staveb ve spolupráci s TDI. stránka 7 (celkem 13)

8 Jednatel VSP s.r.o. jako držitel Osvědčení o odborné způsobilosti koordinátora BOZP vykonává dozor nad BOZP na jednotlivých stavbách. Tímto řešením se značně snižují nálady na externího koordinátora staveb a také vynaložené finanční prostředky zůstávají v městské organizaci. Vodárenská správa Písek s.r.o. se snaží využít této výhody i pro ostatní městské organizace. V roce 2015 byl prováděn dozor koordinátora BOZP na těchto akcích: Rekonstrukce ulice Dobrovského 2. etapa, Regenerace plovárny Sv. Václav, Přechod pro pěší na Hradiště, Stezka Jih hřebčinec. V roce 2015 jsme také dokončili a získali Kolaudační souhlas na následující stavby na území města Písku. Jedná se: - Čerpací stanice Nábřeží 1. máje - Rekonstrukce ulice Šafaříkova a Dobrovského - Rekonstrukce ulice Dobrovského 2. etapa - Vodovodní řad železniční most přes řeku Otavu Dále jsme připravili a realizovali: - Oprava kanalizace v ul. Pažoutova - Oprava kanalizace v ulici U Malířských - Výměna dveří a vrat na ÚV a ČOV Písek - Opravu kalolisu na ČOV Písek - Výměnu hydrauliky u čerpadla vratného kalu - Opravu automatických česlí HUBER Rotamat na ČOV Písek - Opravu propadlé veřejné kanalizace v Semicích - Oprava VDJ Semice (zednické opravy, výměna oken a dveří, výmalba, nátěry) - Zajištění osazení protipovodňového uzávěru na ČOV Písek - Opravy kanalizačních šachet a DV - Bezvýkopová oprava veřejné kanalizace v ulici Harantova - Osazení optické sondy pro měření organického zatížení odpadních vod na ČOV Písek s přenosem na velín ČOV - Modernizace frekvenčních měničů na ÚV Písek - Oprava veřejné kanalizace v ulici Dr. M. Horákové - Oprava vodovodního řadu DN 400 železniční most (výměna kompenzátorů, oprava uložení potrubí, výměna izolace) - Pro rok připravujeme následující akce: - Rekonstrukce dmychárny na ČOV Písek a výměnu ASŘ - Rekonstrukce vodovodu v ul. K Lipám - Přeložka vodovodu LT DN 300 v lokalitě pod nemocnicí - Výměna pásového dopravníku kalu na ČOV Písek - Výměna jeřábků na ČOV Písek - Rekonstrukce ulice Jeronýmova v Písku - Rampa k sedimentační komoře v Písku - Výměna čerpadla vratného kalu na ČOV Písek - Bezvýkopová oprava veřejné kanalizace v ulici Kollárova v Písku - Bezvýkopová oprava vodovodu v ul. Zborovská v Písku (zásobní a výtlačný řad) - Přeložka trafostanice ÚV - Rekonstrukce KČS Smrkovice stránka 8 (celkem 13)

9 - Nová trafostanice ČOV Písek - Stabilizace odtokového žlabu na dosazovací nádrži ČOV Písek - Vodovod a kanalizace v ulici Burketova Výstaviště (1. etapa) V současné době je prioritou pracovníků VSP s.r.o. projektová příprava stavby nové úpravny vody pro město Písek. Po výběru zhotovitele PD, kterou se stala firma EKO-EKO s.r.o., byla vybrána vhodná technologie úpravy vody a zpracována projektová dokumentace pro získání územního rozhodnutí. Tato žádost byla podána a nyní běží lhůta pro vyřízení územního rozhodnutí. V únoru 2016 bylo doručeno na Vodárenskou správu Písek s.r.o. od provozovatele vodohospodářské infrastruktury ve městě Písek firmou ČEVAK a.s. písemné vyhodnocení plnění výkonových ukazatelů za rok 2014 (Příloha č.4), dle požadavků Koncesní smlouvy ve stanoveném rozsahu. Kontrolou provozovatelem zaslaných údajů a porovnáním s údaji v naší evidenci bylo konstatováno, že nedošlo k překročení v žádném z výkonnostních ukazatelů za rok Na základě této zprávy a naší kontroly nebyla provozovateli vodohospodářské infrastruktury ve městě Písek firmě ČEVAK a.s. uložena žádná sankce za nesplnění výkonových ukazatelů.... Ing. Roman HONZÍK - jednatel V Písku 2016 stránka 9 (celkem 13)

10 Příloha č. 2: stránka 10 (celkem 13)

11 stránka 11 (celkem 13)

12 Příloha č. 3: stránka 12 (celkem 13)

13 stránka 13 (celkem 13)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.06.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.06.2013 V Písku dne 23.05.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.06.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti Městské služby Písek s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města jako valná hromada společnosti

Více

Informace o přijatých

Informace o přijatých Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování a přezkušování přípustnosti hospodářských a účetních operací

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Masarykova 158 735 81 Bohumín. V Bohumíně dne 18. února 2016

Masarykova 158 735 81 Bohumín. V Bohumíně dne 18. února 2016 MĚSTO BOHUMÍN Masarykova 158 735 81 Bohumín Čj.:MUBO/05963/2016/INV/PeE V Bohumíně dne 18. února 2016 Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace (požadavky a podmínky pro zpracování a podání nabídky)

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Podklady na zasedání ZM dne: 25.06.2015 OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Stanislava Syrotiuková

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Město Šumperk zastoupené MěÚ Šumperk odborem strategického rozvoje, územního plánování a investic Jesenická 31, Šumperk Naše čj.: MUSP 55798/2015 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební prace mimo režim zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) veřejná zakázka na stavební prace s

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

Usnesení a Zápis č. 8/2014 ze zasedání zastupitelstva městyse Plaňany ze dne 23. 09. 2014.

Usnesení a Zápis č. 8/2014 ze zasedání zastupitelstva městyse Plaňany ze dne 23. 09. 2014. Usnesení a Zápis č. 8/2014 ze zasedání zastupitelstva městyse Plaňany ze dne 23. 09. 2014. Přítomni: Mgr. Martin S. Charvát, Taťána Hurtová, Pavel Flieger, JUDr. Josef Hruška, Karel Freund, Petr Kulhavý,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Název zakázky Projekt Identifikační kód projektu Návrh stavby a projektové dokumentace vč.ad pro stavbu II/152

Více

Č.j.: VP/S 158/03-160 V Brně dne 17. února 2004

Č.j.: VP/S 158/03-160 V Brně dne 17. února 2004 Č.j.: VP/S 158/03-160 V Brně dne 17. února 2004 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 1.12.2003 na základě žádosti Města Třebíč o povolení výjimky ze zákazu veřejné podpory

Více

Městský úřad Klatovy. dle rozdělovníku

Městský úřad Klatovy. dle rozdělovníku Městský úřad Klatovy Odbor životního prostředí Spisová zn.: ZN/ŽP/919/15 Číslo jednací: ŽP/4616/15/Bá Vyřizuje: Bálková Tel.: 376 347 241 E-mail: abalkova@mukt.cz Datum: 23.6.2015 dle rozdělovníku Stavební

Více

Vypracování projektové dokumentace - Rekonstrukce otopné soustavy v ZŠ Karlova 1700, Varnsdorf "

Vypracování projektové dokumentace - Rekonstrukce otopné soustavy v ZŠ Karlova 1700, Varnsdorf Město Varnsdorf Nám. E. Beneše 470 407 47 Varnsdorf vyzývá zájemce o veřejnou zakázku malého rozsahu: Vypracování projektové dokumentace - Rekonstrukce otopné soustavy v ZŠ Karlova 1700, Varnsdorf " 1.

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015 Elektronický podpis - 4.3.2016 KUMSX01M3GEL Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Eva Hubinková Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 26.7.2016 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA. Výřez dřevin v úseku Stará Paka - Turnov

RÁMCOVÁ SMLOUVA. Výřez dřevin v úseku Stará Paka - Turnov RÁMCOVÁ SMLOUVA na provedení díla s názvem Výřez dřevin v úseku Stará Paka - Turnov uzavřená podle ust. 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jen občanský

Více

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky Správa nemovitostí Hradec Králové, příspěvková organizace, telefon 495 774 111 e-mail info@snhk.cz, www.snhk.cz IČ 64811069, DIČ CZ64811069, Bankovní spojení 27-315020217/0100 Organizace zapsána v obchodním

Více

P O Z V Á N K A V A L N O U H R O M A D U. dne 21. dubna 2015 od 14:00 hodin v konferenčním sále hotelu Adria, Václavské nám. 26, Praha 1.

P O Z V Á N K A V A L N O U H R O M A D U. dne 21. dubna 2015 od 14:00 hodin v konferenčním sále hotelu Adria, Václavské nám. 26, Praha 1. P O Z V Á N K A Představenstvo společnosti Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s., svolává V A L N O U H R O M A D U Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s., se sídlem Jeruzalémská 964/4,

Více

Výzva k podání nabídky na

Výzva k podání nabídky na Výzva k podání nabídky na činnost koordinátora BOZP při realizaci zakázky: Inženýrské sítě - dešťová kanalizace, jednotná a splašková kanalizace a plynovod v ulicích Otakarova, Štafova a v části Kollárovy

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa V Hradci Králové dne 17.09.2015 Veřejná zakázka č. 1552 výzva k předložení nabídky Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa Zadavatel zakázky:

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIZ-190/13-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIZ-190/13-Z Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL Čj. ČŠIZ-190/13-Z o veřejnosprávní kontrole podle 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Rozhodnutí. vydává stavební povolení

Rozhodnutí. vydává stavební povolení ÚJEZDNÍ ÚŘAD VOJENSKÉHO ÚJEZDU BOLETICE CZ - 382 29 Boletice č.p.3 tel.+ 420 973327202, fax + 420 973327222 www.vojujezd-boletice.cz uuvu.boletice@seznam.cz Číslo jednací došlého dokumentu : 2097-3/2007/DP-1518-VODA,

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1. 1a Název stavby A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Oprava oplocení v mateřské škole Podlusky č. p. 2275. A.1. 1b Místo stavby Adresa: č. p. 2275, Roudnice n. L. Podlusky

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.05.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č.2 ke smlouvě o dílo č. 08/08/DSP stavby "Rekonstrukce

Více

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku Oprava dešťové kanalizace v objektu sídla OP Prostějov uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013. Ondriášová Radka, starostka. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013. Ondriášová Radka, starostka. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013 Bod programu: 23 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Ondriášová Radka, starostka Odbor správy majetku Ing. Radomír

Více

1. Smluvní strany. 2. Předmět smlouvy

1. Smluvní strany. 2. Předmět smlouvy Smlouva o provedení přeložek inženýrských sítí uzavřená ve smyslu ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní strany 1.1 Masarykova univerzita

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5 MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5 Spisová zn.: Číslo jednací: ZN/ŽP/843/13 ŽP/4797/13/Šp Vyřizuje:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Velká Hradební 2336/8, 401 00 Ústí nad Labem Ústí nad Labem 30. května 2016 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE V souladu s

Více

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ Smluvní strany 1. Mateřská škola Ostrava Dubina, F. Formana 13, příspěvková

Více

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad VZOR SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: 13/SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ust. 159 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel. STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.: 475271111 č. jednací : MM/ORM/35979/2014 č. evidenční:.../2014, 81/14 vyřizuje

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

N á j e m n í s m l o u v a č. 9/11 VS 8011000911

N á j e m n í s m l o u v a č. 9/11 VS 8011000911 N á j e m n í s m l o u v a č. 9/11 VS 8011000911 Smluvní strany: Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Se sídlem: Praha 1, Nové Město, Dlážděná 1003/7, PSČ 110 00 Zapsána v obchodním rejstříku

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY Zadavatel: nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava IČ: 00262871 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY Název veřejné zakázky: Zadavatel Název : Chrastava zastávka Termální lázně IČ : 00262871 Adresa

Více

Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454

Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454 Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454 Výzva pro předložení nabídek Zadavatel Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově

Více

Obecní úřad Makotřasy

Obecní úřad Makotřasy Obecní úřad Makotřasy Zastoupené: Františkem Štochlem, starostou obce v y z ý v á k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na plnění zakázky: Rekonstrukce restaurace v obci Makotřasy č.p.11 1.

Více

Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Tisk publikací a neperiodických tiskovin vydaných Ústavem pro studium totalitních režimů

Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Tisk publikací a neperiodických tiskovin vydaných Ústavem pro studium totalitních režimů Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Tisk publikací a neperiodických tiskovin vydaných Ústavem pro studium totalitních režimů Rámcová smlouva na poskytování služeb uzavřená podle ustanovení 11 zákona

Více

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069 Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ust. 38 zák. č. 137/2006 Sb., v platném znění (dále jen zákon) Předmět zakázky: služby Město Miroslav sběr

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Zadavatel: Zadavatel ve smyslu zákona: územní samosprávný celek - 2 odst. 2 písm. c) zákona Právní forma: Název zakázky:

Zadavatel: Zadavatel ve smyslu zákona: územní samosprávný celek - 2 odst. 2 písm. c) zákona Právní forma: Název zakázky: Výzva k podání nabídky v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s Pokyny pro zadávání veřejných zakázek Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a Směrnicí č.3 Rady Královéhradeckého

Více

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb.

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb. VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb. 1. Identifikační údaje zadavatele: Zadavatel ve smyslu zákona: Právní forma: Název a sídlo zadavatele: veřejný zadavatel obec Městys

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

Stavební úprava závodní kuchyně

Stavební úprava závodní kuchyně Česká republika - MINISTERSTVO FINANCÍ Letenská 15, poštovní přihrádka 77, 118 10 Praha 1 V Praze dne 23.06.2015 Č. j.: MF 28609/2015/6602-1 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku malého rozsahu podle

Více

CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY. Služby

CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY. Služby 1/7 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:226707-2011:text:cs:html CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY Služby ODDÍL

Více

Základní konstrukce. v nevýdělečných organizacích. dr. Malíková 1

Základní konstrukce. v nevýdělečných organizacích. dr. Malíková 1 Základní konstrukce účetního systému v nevýdělečných organizacích dr. Malíková 1 Legislativní úprava účetnictví nevýdělečných organizací Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví Vyhláška č. 504/2002 Sb., kterou

Více

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE OBSAH 0. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 0.1. Vymezení obsahu přílohy... 3 0.2. Způsob vedení evidencí... 3 0.3. Hodnocené období... 4 1. VÝKONOVÉ UKAZATELE ODPADNÍ VODA... 5 1.1.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty PRV ČR na období 2007-2013, Opatření IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie Název veřejné zakázky

Více

P Ř I Z N Á N Í CHRUDIMI C Z 2 7 4 8 5 0 1 3 1 A. a ) 0 1 0 1 2 0 0 7 do 3 1 1 2 2 0 0 7. I. ODDÍL - údaje o poplatníkovi (podílovém fondu) 6)

P Ř I Z N Á N Í CHRUDIMI C Z 2 7 4 8 5 0 1 3 1 A. a ) 0 1 0 1 2 0 0 7 do 3 1 1 2 2 0 0 7. I. ODDÍL - údaje o poplatníkovi (podílovém fondu) 6) Než začte vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu v, ve, pro CHRUDIMI Daňové identifikační číslo C Z Identifikační číslo ) Daňové přiznání řádné opravné dodatečné Důvody pro podání

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: IČ: 01312774 DIČ: CZ 01312774 Česká

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb. Zadavatel Dobrovolný svazek obcí Prostřední Bečva a Horní Bečva Sídlo

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 bez osobních údajůúdajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 DNE: 14.12.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 474/2015/KS NÁZEV: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu města Žďáru nad Sázavou ANOTACE:

Více

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava - Zábřeh. Směrnice č. 4/2009. Název: Postup při opravách, modernizacích a údržbě domů v SBD Hlubina

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava - Zábřeh. Směrnice č. 4/2009. Název: Postup při opravách, modernizacích a údržbě domů v SBD Hlubina Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava - Zábřeh Směrnice č. 4/2009 Název: Postup při opravách, modernizacích a údržbě domů v SBD Hlubina Účel: Tato směrnice upravuje postup při opravách, modernizacích

Více

Městský úřad Březnice Stavební úřad

Městský úřad Březnice Stavební úřad Spis: Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon E-mail: 2109/2015/SÚ 2109/2015/MUBREZ/SU-5 Ing. Novotná 318 403 172 stavebni@breznice.cz Městský úřad Březnice Stavební úřad Náměstí 11, 262 72 Březnice Březnice

Více

Stavba inženýrských sítí v lokalitě pro výstavbu RD v ul. Hradní, Varnsdorf vodovod, splašková kanalizace, dešťová kanalizace

Stavba inženýrských sítí v lokalitě pro výstavbu RD v ul. Hradní, Varnsdorf vodovod, splašková kanalizace, dešťová kanalizace Město Varnsdorf Nám. E. Beneše 470 407 47 Varnsdorf vyzývá zájemce o veřejnou zakázku malého rozsahu: Stavba inženýrských sítí v lokalitě pro výstavbu RD v ul. Hradní, Varnsdorf vodovod, splašková kanalizace,

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY nám. 1. máje 1 463 31 Chrastava IČ: 00262871 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY Název veřejné zakázky: Zadavatel Název: Rekonstrukce autobusového nádraží Chrastava v rámci projektu EU

Více

Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk

Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk Oznámení o zahájení zadávacího řízení pro zakázku malého rozsahu Obnova zámeckých alejí ve městě Vimperk CZ.1.02/6.5.00/15.29670 Tato zakázka je zakázkou malého rozsahu ve smyslu ust. 12 odst. 3 Zákona

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky zadávané druhem otevřeného řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního

Více

MINISTERSTVO FINANCÍ. Odbor 45 Realizace ekologických závazků vzniklých při privatizaci Ing. Radmila Musilová vedoucí oddělení 4501

MINISTERSTVO FINANCÍ. Odbor 45 Realizace ekologických závazků vzniklých při privatizaci Ing. Radmila Musilová vedoucí oddělení 4501 MINISTERSTVO FINANCÍ Odbor 45 Realizace ekologických závazků vzniklých při privatizaci Ing. Radmila Musilová vedoucí oddělení 4501 Letenská 15 118 10 Praha 1 Telefon: 257 041 111 Fax: 257 042 788 ID datové

Více

Návrh. SMLOUVA O DÍLO č. 13/2013/OMM. 1. Smluvní strany

Návrh. SMLOUVA O DÍLO č. 13/2013/OMM. 1. Smluvní strany Návrh SMLOUVA O DÍLO č. 13/2013/OMM uzavřena podle 536 a násl. obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní strany 1. Město Kopřivnice Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice

Více

Domov důchodců Černožice

Domov důchodců Černožice Vzor smlouvy obchodní podmínky Dnešního dne, měsíce a roku Domov důchodců Černožice zastoupený : Mgr. Jaroslavou Fiedlerovou, ředitelkou se sídlem : Revoluční 84 503 04 Černožice IČ 00579017 DIČ tel. 495

Více

Informace z 18. schůze Rady města Milevska

Informace z 18. schůze Rady města Milevska Informace z 18. schůze Rady města Milevska Místo a čas konání: 29.10.2012 v 16,00 hodin v kanceláři starosty města Účast: Bc. Zdeněk Herout starosta města, Mgr. Martin Třeštík místostarosta, Mgr. Vlasta

Více

Informace ze 14. schůze Rady města Milevska

Informace ze 14. schůze Rady města Milevska Informace ze 14. schůze Rady města Milevska Místo a čas konání: 02.09.2013 v 16,00 hodin v kanceláři starosty města Účast: Bc. Zdeněk Herout starosta města, Mgr. Martin Třeštík místostarosta, MUDr. Zdeněk

Více

Smlouva o zájezdu- vzor

Smlouva o zájezdu- vzor Příloha č. 5 Zadávací dokumentace Smlouva o zájezdu- vzor VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY Zajištění dopravy, ubytování a stravy pro SOŠ SE Velešín Článek I. Smluvní strany 1. Střední odborná škola strojní a

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001245190 vyřizuje Pavel Gabriel datum 29.01.2016 Věc: Oprava chodníku ul. Vyšehradská v Libici nad doubravou K.ú. - p.č.: Libice nad Doubravou

Více

Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE. O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice

Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE. O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SMĚRNICE O SYSTÉMU ZPRACOVÁNÍ ÚČETNICTVÍ obce Svépravice Zpracování účetnictví se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 563/1991Sb., o účetnictví, ve znění

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Bruntál Sídlem: Partyzánská 7, 792 01 Bruntál Evidenční číslo VZ: 60053859 Zastoupený: Ing. Václavem Stráníkem, ředitelem Pozemkového

Více

otisk podacího razítka finančního úřadu

otisk podacího razítka finančního úřadu Finančnímu úřadu v, ve, pro Brno I Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. 0 Daňové identifikační číslo C Z 0 0 Identifikační číslo 0 ) 0 Daňové přiznání 0) řádné dodatečné opravné

Více

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 )

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Článek 14 Představenstvo 1. Představenstvo je statutárním orgánem společnosti, jenž řídí činnost společnosti a jedná jejím jménem.

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Česká školní inspekce Středočeský inspektorát PROTOKOL Čj. ČŠIS-2189/12-S o veřejnosprávní kontrole podle 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY na realizaci zakázky OPRAVY CHODNÍK VE STUDÉNCE

ZADÁVACÍ PODMÍNKY na realizaci zakázky OPRAVY CHODNÍK VE STUDÉNCE ZADÁVACÍ PODMÍNKY na realizaci zakázky P íloha.1 1. ZADAVATEL ZAKÁZKY OPRAVY CHODNÍK VE STUDÉNCE m sto Studénka na adrese: nám. Republiky 762, 742 13 Studénka zastoupené: Lubomírem Šobichem I : 00298441

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ TEL: +420 602 157 517 E-MAIL: INFO@ADU.CZ WWW.ADU.CZ ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ podle zákona č. 93/2009 Sb., o auditorech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, auditorského

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů Dražebník, navrhovatel a vlastník předmětu dražby: Město Louny, IČ: 00265209, Mírové

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň uzavřená na základě ustanovení 11 a 89 až 92 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách a 1724 a násl. zákona

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. pololetí 2014

Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. pololetí 2014 Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. pololetí 2014 Významné události ve sledovaném období: - Dne 26. 6. 2014 proběhlo rozhodnutí jediného akcionáře při výkonu působnosti valné hromady ČEPS, a.s., v rámci

Více

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE 1/8 Ž A D A T E L Žadatelem může být právnická i fyzická osoba, která je vlastníkem kulturní památky 1, případně památkově hodnotné nemovitosti 2 situované na území. ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ,

Více

Rada 24 (16. 11. 2015) 1

Rada 24 (16. 11. 2015) 1 Zápis č. 24 ze schůze rady města Velešín, konané dne 16.11.2015 Přítomen: Mgr. Hana Císařová, Mgr. Josef Klíma, Ing. Milan Prokeš, Jiří Růžička, Ing. Lenka Šípková Začátek: 10,00 hod Konec: 11,00 hod P

Více

I. Vymezení předmětu zakázky: Nezbytné úpravy spočívají v odstranění konstrukčních závad a v provedení:

I. Vymezení předmětu zakázky: Nezbytné úpravy spočívají v odstranění konstrukčních závad a v provedení: Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 53.47.08 Městská část Praha 12 Písková 830/25, Praha 4 Modřany zastoupená starostou Petrem Hánou, IČ: 00231151 tel: 244 028 111, 241 764 504 příslušný odbor:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 21. 04. 2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh zadání veřejné zakázky - Dešťová kanalizace Amerika

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek I. Cíl a vymezení úpravy (1) Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Český Krumlov (dále "Pravidla")

Více