Odbor: městská policie V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor: městská policie V Písku dne: 2.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015"

Transkript

1 Odbor: městská policie V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Název: Schválení Kupní smlouvy na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek. NÁVRH USNESENÍ Rada města: a) schvaluje Kupní smlouvu na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek s firmou Happy Technik s.r.o., Vrcovice 64, Písek , IČO , s nabídkovou cenu ,- Kč bez DPH ( ,-Kč s DPH). b) schvaluje s připomínkami, c) neschvaluje. Návrh předkládá Mgr. Ing. Jiří Hořánek, místostarosta Návrh zpracoval Bc. Jaroslav Rapant, zástupce velitele MP Strana 1 (celkem 23)

2 Důvodová zpráva: Město Písek - městská policie zadala veřejnou zakázku malého rozsahu. Předmětem plnění této zakázky je dodávka Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek. Dne v hod. proběhlo hodnocení nabídek veřejné zakázky malého rozsahu. Hodnotící komise na tomto jednání určila vítěze veřejné zakázky malého rozsahu na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek firmu Happy Technik s.r.o., Vrcovice 64, Písek , IČO , za nabídkovou cenu ,- Kč bez DPH ( ,-Kč s DPH). Součástí zadání výzvy k podání nabídky veřejné zakázky malého rozsahu byla Kupní smlouva na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek, kterou předkládáme Radě města ke schválení. Doporučení zpracovatele: Schválit Kupní smlouvu na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek se společností (firmou) Happy Technik s.r.o., Vrcovice 64, Písek , IČO , za nabídkovou cenu ,- Kč bez DPH ( ,-Kč s DPH). Vztah k rozpočtu: Kryto rozpočtem v kap. 720 městská policie. Předpokládané celkové náklady ,- Kč bez DPH ( ,-Kč s DPH). Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích. Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Pravidla stanovujícími postup zadávání veřejných zakázek (P/42) města Písek. Vztah ke strategickému plánu: - Přílohy: č.1 Zadání výzvy k podání nabídky veřejné zakázky malého rozsahu. č.2 Protokol o jednání komise, otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek. č.3 Kupní smlouva. Strana 2 (celkem 23)

3 Příloha č. 1 Výzva k podání nabídky Město Písek vyhlašuje v souladu s 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon) a v souladu s Pravidly stanovujícími postup zadávání veřejných zakázek (P/42) města Písek, veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávku: Mobilní telefony, tablety a datové služby pro Městskou policii Písek ZADAVATEL: (objednatel) Město Písek zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou Velké náměstí 114, Písek IČ: ; Osoba pověřená v organizačních věcech VZ: Bc. Jaroslav Rapant mpprevence@mupisek.cz Zástupce ve věcech organizačních: Jan Liška, jan.liska@mupisek.cz Osoba pověřená v technických věcech VZ: Bc. Martin Opava, Martin.Opava@mupisek.cz Druh zadavatele: veřejný zadavatel Tato výzva obsahuje soubor dokumentů, údajů, požadavků a technických podmínek zadavatele vymezujících předmět veřejné zakázky v podrobnostech nezbytných pro zpracování nabídky. Požadavky uvedené v této výzvě jsou pro uchazeče při zpracování nabídky závazné a jejich nesplnění je důvodem pro vyřazení nabídky a vyloučení uchazeče z výběrového řízení. Úvodní ustanovení: 1. Vyhlašovaná zakázka je veřejnou zakázkou malého rozsahu ve smyslu ust. 12 odst. 3 zákona. Tato veřejná zakázka malého rozsahu není, v souladu s ustanovením 18 odst. 5 zákona, zadávána podle zákona. 2. Předchozí odstavec platí i v případě, že zadavatel při této veřejné zakázce malého rozsahu použije terminologii zákona, případně jeho část v přímé citaci. Pro toto výběrové řízení jsou však rozhodné pouze podmínky stanovené v této výzvě. Strana 3 (celkem 23)

4 1. Vymezení předmětu plnění veřejné zakázky Obecné požadavky Předmětem veřejné zakázky je dodávka 29 ks mobilních telefonů, 1 ks pevný GSM telefon a 2 ks tabletů s datovým tarifem dle níže uvedených parametrů: 1. Mobilní telefony (29 ks): Minimální požadavky: Outdoorový mobilní telefon, maximální zvýšená odolnost proti: nepříznivým povětrnostním podmínkám, vodě, prachu, vlhkosti, otřesům, nárazům, tepelnému šoku. Operační systém: Android 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop a vyšší Obrazovka-displej: min. 4,5, dotykový Procesor: min. čtyřjádrový, 1,2 GHz Operační paměť RAM: min. 1,5 GB. Interní úložiště: min. 8 GB Možnost rozšíření pomocí paměťové karty: min. 32 GB Fotoaparát: min 5 Mpx, automatické ostření, LED blesk Diktafon Podporované sítě: GSM/HSPA/LTE Bluetooth Certifikace IP67 Vojenská norma: MIL-STD-810G GPS, A-GPS NFC Příslušenství: návod, datový kabel, cestovní nabíječka 2. Tablety (2 ks): Tablet v parametrech: Dlouhá výdrž na jedno nabití, hliníkové tělo, podpora LTE, LTE kategorie min. 4 (Cat 4) s rychlostí stahování až 150 Mb/s, funkce telefon. Minimální požadavky: Operační systém: Android 4.4, a vyšší Obrazovka-displej: min. 8, dotykový, HD rozlišení Čtyřjádrový procesor min. 1,2 GHz, Operační paměť RAM: min. 1 GB/16 GB emmc ROM Možnost rozšíření pomocí paměťové karty: min. 32 GB Baterie min mah Li-Pol Multimédia MP3, AAC +, rozšířené AAC, ad. Fotoaparát: min. 5 MPx, digitální zoom, autofokus, noční režim, Konektivita Duální WiFi a/b/g/n (WiFi Direct) Bluetooth Micro USB LTE FDD: B1/B2/B3/B4/B7/B8/B20 MHz HSDPA: 850/900/1700/1900/2100 MHz GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz GPS/A-GPS G-Senzor Strana 4 (celkem 23)

5 Příslušenství: návod, datový kabel, nabíjecí adapter 3. Mobilní stolní GSM telefon Minimální požadavky: - osvětlený grafický LCD s možností čtení SMS - telefonní seznam na min. 100 položek - QWERTY klávesnice umožňující psát SMS - Funkce hands-free (vestavěný mikrofon a reproduktor) - Systém GSM: 900/1800/ Podpora českého jazyka v menu 4. SIM karty s datovou službou - 32 ks datových tarifů - datové služby prostřednictvím APN připojené do sítě Městské policie Písek, FUP limit 10GB - zajištění IPSEC tunelu mezi operátorem a serverem s aplikací informačního systému městské policie (MP Manager) - zablokovaný přístup k internetu s možností povolení některých www stránek (např. mapové podklady) - možnost volání zdarma v rámci dodaných SIM Ostatní - použití: Mobilní telefony a tablety budou zajišťovat záložní spojení volání mezi strážníky v případě nedostupnosti, výpadku a špatného spojení radiové sítě. Mobilní telefony budou blokovány na volání pro pouze vybraná telefonní čísla. Mobilní telefony budou sloužit k pořizování fotografií z místa protiprávního jednáni (důkazní prostředek). Mobilní telefony budou sloužit jako záložní prostředek pro nahrání audio záznamu z místa protiprávního jednání (důkazní prostředek), kterého se dopustila podezřelá osoba. Mobilní telefony a tablety budou zajišťovat datovou komunikaci mezi strážníky MP a Informačním systémem pro řízení procesů Městské policie Písek. Tablety budou využívány ve služebních vozidlech Městské policie Písek. 5. Předpokládaná cena zakázky Předmět plnění Cena bez DPH Cena s DPH Mobilní telefon (29 ks) Tablet (2 ks) Mobilní stolní GSM telefon (1 ks) SIM karta s datovou službou Cena služby za jeden měsíc provozu (32 ks datových tarifů). Podpora provozu a servisních služeb po dobu záruky (2 roky) Cena celkem Dodávka bude realizovaná včetně ověření funkčnosti a zaškolení. Strana 5 (celkem 23)

6 2. Místo plnění Místem plnění veřejné zakázky je: Služebna MP Písek, Komenského č.p. 85, Písek 3. Doba plnění zakázky Termíny: Předpokládané zahájení: nebo zahájení v termínu dřívějším tj. po podpisu smlouvy na dodávku zařízení po souhlasu obou stran. Předpokládané dokončení: Požadavky na prokázání splnění kvalifikace Kvalifikaci splní dodavatel, který předloží: a) doklad o splnění základních kvalifikačních předpokladů uchazeč prokáže čestným prohlášením, že jde o uchazeče: - který nebyl pravomocně odsouzen pro trestný čin spáchaný ve prospěch organizované zločinecké skupiny, trestný čin účasti na organizované zločinecké skupině, legalizace výnosů z trestné činnosti, podílnictví, přijetí úplatku, podplacení, nepřímého úplatkářství, podvodu, úvěrového podvodu, včetně případů, kdy jde o přípravu nebo pokus nebo účastenství na takovém trestném činu, nebo došlo k zahlazení odsouzení za spáchání takového trestného činu; jdeli o právnickou osobu, musí tento předpoklad splňovat jak tato právnická osoba, tak její statutární orgán nebo každý člen statutárního orgánu, a je-li statutárním orgánem dodavatele či členem statutárního orgánu dodavatele právnická osoba, musí tento předpoklad splňovat jak tato právnická osoba, tak její statutární orgán nebo každý člen statutárního orgánu této právnické osoby; podává-li nabídku či žádost o účast zahraniční právnická osoba prostřednictvím své organizační složky, musí předpoklad podle tohoto písmene splňovat vedle uvedených osob rovněž vedoucí této organizační složky; tento základní kvalifikační předpoklad musí dodavatel splňovat jak ve vztahu k území České republiky, tak k zemi svého sídla, místa podnikání či bydliště, - který nebyl pravomocně odsouzen pro trestný čin, jehož skutková podstata souvisí s předmětem podnikání dodavatele podle zvláštních právních předpisů nebo došlo k zahlazení odsouzení za spáchání takového trestného činu; jde-li o právnickou osobu, musí tuto podmínku splňovat jak tato právnická osoba, tak její statutární orgán nebo každý člen statutárního orgánu, a je-li statutárním orgánem dodavatele či členem statutárního orgánu dodavatele právnická osoba, musí tento předpoklad splňovat jak tato právnická osoba, tak její statutární orgán nebo každý člen statutárního orgánu této právnické osoby; podává-li nabídku či žádost o účast zahraniční právnická osoba prostřednictvím své organizační složky, musí předpoklad podle tohoto písmene splňovat vedle uvedených osob rovněž vedoucí této organizační složky; tento základní kvalifikační předpoklad musí dodavatel splňovat jak ve vztahu k území České republiky, tak k zemi svého sídla, místa podnikání či bydliště, - který v posledních 3 letech nenaplnil skutkovou podstatu jednání nekalé soutěže formou podplácení podle zvláštního právního předpisu, Strana 6 (celkem 23)

7 - vůči jehož majetku neprobíhá nebo v posledních 3 letech neproběhlo insolvenční řízení, v němž bylo vydáno rozhodnutí o úpadku nebo insolvenční návrh nebyl zamítnut proto, že majetek nepostačuje k úhradě nákladů insolvenčního řízení, nebo nebyl konkurs zrušen proto, že majetek byl zcela nepostačující) nebo zavedena nucená správa podle zvláštních právních předpisů, - který není v likvidaci, - který nemá v evidenci daní zachyceny daňové nedoplatky, a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání či bydliště dodavatele, - který nemá nedoplatek na pojistném a na penále na veřejné zdravotní pojištění, a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání či bydliště dodavatele, - který nemá nedoplatek na pojistném a na penále na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání či bydliště dodavatele, - který nebyl v posledních 3 letech pravomocně disciplinárně potrestán, či mu nebylo pravomocně uloženo kárné opatření podle zvláštních právních předpisů, jeli podle 54 písm. d) požadováno prokázání odborné způsobilosti podle zvláštních právních předpisů; pokud dodavatel vykonává tuto činnost prostřednictvím odpovědného zástupce nebo jiné osoby odpovídající za činnost dodavatele, vztahuje se tento předpoklad na tyto osoby, - který není veden v rejstříku osob se zákazem plnění veřejných zakázek a - kterému nebyla v posledních 3 letech pravomocně uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce podle zvláštního právního předpisu. Uchazeč dále předloží čestné prohlášení, že nemá žádné finanční závazky po lhůtě splatnosti ani jiné závazky vůči městu Písek a společnostem a organizacím městem Písek zřízeným či založeným; - uchazeč předloží originál čestného prohlášení (vzor viz. Příloha č. 2), potvrzený oprávněnou osobou dodavatele, který bude podepsán u právnických osob statutárním zástupcem v souladu s výpisem z obchodního rejstříku, u fyzických osob přímo danou osobou. Zadavatel připouští jako oprávněnou osobu, osobu zmocněnou statutárním zástupcem či fyzickou osobou. V takovém případě uchazeč předloží plnou moc s úředně ověřeným podpisem statutárního zástupce či fyzické osoby. b) doklady o splnění profesních kvalifikačních předpokladů - Výpis z obchodního rejstříku, pokud je v něm zapsán, či výpis z jiné obdobné evidence, pokud je v ní zapsán. Výpis z obchodního rejstříku nesmí být starší 90 kalendářních dnů ke dni podání nabídky. - Doklad o oprávnění k podnikání podle zvláštních právních předpisů v rozsahu odpovídajícím předmětu veřejné zakázky, zejména doklad prokazující příslušné živnostenské oprávnění či licenci. c) doklady o splnění technických kvalifikačních předpokladů - Uchazeč předloží seznam referenčních zakázek odpovídajících předmětu zakázky, provedených dodavatelem v posledních 3 letech; uchazeč splní kvalifikační předpoklad, pokud prokáže, že realizoval v posledních 3 letech min. 3 zakázky obdobného charakteru dodávek uceleného řešení s mobilními službami, z nichž každá bude v minimální celkové hodnotě ,- Kč. Seznam referenčních zakázek bude obsahovat uvedení popisu předmětu zakázky, doby realizace, Strana 7 (celkem 23)

8 ceny bez DPH, objednatele a kontaktní osoby objednatele vč. telefonu a u na kontaktní osobu. Ostatní kvalifikační požadavky na dodavatele! Zadavatel při prokazování kvalifikace uzná prosté kopie dokladů prokazujících splnění profesních kvalifikačních předpokladů s tím, že uchazeč, se kterým bude následně uzavírána smlouva, bude v případě požadavku zadavatele povinen tyto doklady v originále nebo ověřené kopii před samotným uzavřením smlouvy předložit. Je-li zadavatelem vyžadováno čestné prohlášení, musí být podepsáno statutárním orgánem uchazeče a nesmí být starší, než 90 kalendářních dnů ke dni podání nabídky. V případě podpisu jinou osobou musí být originál nebo úředně ověřená kopie zmocnění této osoby součástí dokladů, kterými uchazeč prokazuje splnění kvalifikace. 5. Obchodní podmínky Obchodní podmínky jsou stanoveny formou návrhu smlouvy, který je pro uchazeče závazný. Do návrhu smlouvy uchazeč doplní své identifikačních údaje uchazeče a nabídkovou cenu. Návrh smlouvy je Přílohou č. 3 této výzvy. Smluvní sankce Uvedeny v návrhu smlouvy: Příloha č. 3 této výzvy. 6. Platební a další podmínky Zadavatel nebude poskytovat zálohy. Splatnost faktur bude min. 30 kalendářních dnů od data jejich doručení objednateli. Platby budou probíhat výhradně v Kč (CZK). Rovněž veškeré cenové údaje budou uváděny v Kč (CZK). Další podmínky Zadavatel nepožaduje poskytnutí finanční jistoty. Požadavky a informace uvedené v této výzvě a v přílohách této výzvy vymezují závazné požadavky zadavatele na plnění veřejné zakázky. Uchazeč se může před odevzdáním nabídky informovat o povaze zakázky u zástupců v organizačních a technických věcech VZ viz bod 1. Případné nejasnosti je nutné vysvětlit před podáním nabídky. 7. Požadavek na způsob zpracování nabídkové ceny Nabídková cena musí být zpracována dle podmínek této výzvy a musí obsahovat veškeré náklady a poplatky uchazeče, související s plněním této veřejné zakázky. Nabídková cena díla musí být zpracována v souladu s podmínkami této výzvy. Nabídková cena bude stanovena jako cena nejvýše přípustná. Strana 8 (celkem 23)

9 Uchazeč (dodavatel) stanoví nabídkovou cenu celkovou částkou v krycím listu nabídky (Příloha č. 1 této výzvy). Krycí list nabídky bude součástí nabídky. Nabídková cena bude uvedena v CZK. V krycím listu nabídky bude celková nabídková cena (za dodávku mobilních telefonů, tabletů a datových služeb) uvedena v Kč (CZK) v členění: - nabídková cena bez daně z přidané hodnoty (dále jen DPH ), - sazba DPH, která se vztahuje k nabídkové ceně (v %), - výše DPH, - celková cena včetně DPH. Nabídkovou cenu je uchazeč povinen uvést v návrhu smlouvy (Příloha č. 3) a dále v krycím listu nabídky Příloha č. 1. V případě rozporu bude rozhodující nabídková cena uvedená v návrhu smlouvy. Jestliže bude nabídka obsahovat mimořádně nízkou nabídkovou cenu ve vztahu k předmětu veřejné zakázky, bude od uchazeče vyžádáno písemné zdůvodnění nabídkové ceny. V případě, že nebude uchazečem ve stanovené lhůtě podáno řádné zdůvodnění mimořádně nízké nabídkové ceny nebo bude jeho zdůvodnění posouzeno jako neopodstatněné, bude nabídka uchazeče ze zadávacího řízení vyřazena. Uchazeč, jehož nabídka byla při posouzení nabídek hodnotící komisí vyřazena, bude zadavatelem bezodkladně vyloučen z účasti v zadávacím řízení. Ostatní: - právo před rozhodnutím o výběru nejvhodnější nabídky ověřit, případně vyjasnit informace deklarované uchazeči v nabídce u třetích stran - právo zadavatele nerealizovat zakázku v plném rozsahu právo zadavatele zrušit zakázku bez udání důvodu - součástí nabídky musí být kompletní dokumentace 8. Hodnotící kritéria a způsob hodnocení nabídky. Základním hodnotícím kritériem pro zadání této veřejné zakázky malého rozsahu je nejnižší nabídková cena. Hodnotící komise provede hodnocení nabídek tak, že všechny hodnocené nabídky seřadí podle výše nabízené nabídkové ceny za předmětu díla bez DPH od nejvýhodnější (tj. obsahující nejnižší nabídkovou cenu) po nejméně výhodnou (tj. obsahující nejvyšší nabídkovou cenu). 9. Prohlídka místa plnění Pro účely této zakázky se neuplatňuje. 10. Písemné dotazy, vyjasňování zadávacích podmínek veřejné zakázky Pokud v průběhu lhůty pro podání nabídek nebo při prohlídce místa plnění vzniknou nejasnosti nebo dotazy vztahující se k obsahu zadávacích podmínek, je uchazeč povinen vznést dotaz nebo požadavek na objasnění písemně formou žádosti o dodatečné informace Strana 9 (celkem 23)

10 k zadávacím podmínkám na Dotazy a odpovědi na dotazy budou uveřejněny na profilu zadavatele. Písemná žádost o dodatečné informace musí být zadavateli doručena nejpozději 5 pracovních dnů před uplynutím lhůty pro podání nabídek. Zadavatel odešle dodavateli dodatečné informace na základě žádosti nejpozději do 3 pracovních dnů ode dne doručení žádosti o dodatečné informace a zároveň je uveřejní na profilu zadavatele. 11. Variantní řešení Zadavatel variantní řešení nepřipouští. Uchazeč může podat pouze jednu nabídku. 12. Požadavky na zpracování a podání nabídky Nabídka bude předložena v jednom originále v písemné formě a bude zpracována v českém jazyce. Nabídka bude obsahovat krycí list. Nabídky se podávají písemně v uzavřené obálce (řádně zajištěné proti samovolnému otevření) s označením: NEOTVÍRAT VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Mobilní telefony, tablety a datové služby pro MP PÍSEK, na obálce musí být uvedena adresa uchazeče (včetně IČO), na níž je možné vyrozumět uchazeče o tom, že jeho nabídka byla podána po uplynutí lhůty. Veškeré součásti nabídky musí být poskytnuty v jedné obálce. Všechny listy nabídky budou navzájem pevně spojeny či sešity tak, aby byly dostatečně zabezpečeny před jejich vyjmutím z nabídky. Všechny výtisky budou řádně čitelné, bez škrtů a přepisů. Zadavatel doporučuje, aby všechny stránky nabídky byly očíslovány vzestupnou řadou. Nabídka bude zajištěna proti neoprávněné manipulaci. Veškeré doklady či prohlášení musí být řádně podepsány oprávněnou osobou (osobami) uchazeče v souladu se způsobem podepisování uvedeným ve výpisu z Obchodního rejstříku nebo zástupcem zmocněným k tomuto úkonu podle právních předpisů. Originál nebo úředně ověřená kopie plné moci pak musí být součástí nabídky, uložená za doklady prokazujícími splnění kvalifikačních předpokladů. Smlouva Uchazeč v nabídce doloží doplněný návrh smlouvy o dílo (použije Přílohu č. 3). Uchazeč pouze doplní požadované chybějící údaje a doplněnou Smlouvu včetně příloh podepsanou osobou oprávněnou jednat jménem či za uchazeče učiní součástí nabídky. Zhotovitel není oprávněn postoupit práva, povinnosti, závazky a pohledávky z uzavřené smlouvy o dílo třetím osobám bez předchozího písemného souhlasu objednatele. Uchazeč, který podal nabídku v rámci této veřejné zakázky malého rozsahu, nesmí být zároveň subdodavatelem jiného uchazeče, který rovněž podal nabídku v tomto výběrovém řízení Členění nabídky Nabídku je doporučeno předložit v následující struktuře: Strana 10 (celkem 23)

11 1. Krycí list nabídky. Bude použita šablona z Přílohy č. 1 této výzvy. Krycí list bude kompletně vyplněn a podepsán oprávněnou osobou. 2. Obsah nabídky s uvedením názvů jednotlivých kapitol, ke kterým budou přiřazena čísla příslušných listů. 3. Požadované doklady prokazující splnění kvalifikace. 4. Řádně podepsaný závazný návrh smlouvy (uchazeč použije Přílohu č. 3 této výzvy) Lhůta a místo pro podání nabídek Lhůta pro podání nabídek: do , do 10:00 hod. Místo podání nabídek: Městský úřad Písek, Velké náměstí 114/3, Písek - podatelna. Nabídka musí být podána nejpozději do konce lhůty pro podání nabídek. Za řádné a včasné doručení nabídky nese odpovědnost uchazeč. Obálka s nabídkou musí být označena v souladu s pokyny uvedenými v této výzvě. Nabídky podané po výše uvedené lhůtě nebudou zadavatelem do soutěže přijaty. V případě doručování nabídek poštou je za okamžik podání nabídky považováno převzetí nabídky adresátem v místě podání nabídek Zadávací lhůta Zadávací lhůta (lhůta, po kterou jsou uchazeči svou nabídkou vázáni) činí 90 dnů a začíná běžet okamžikem skončení lhůty pro podání nabídek Otevírání obálek s nabídkami Otevírání obálek s nabídkami se bude konat dne v 10:30 hodin v zasedací místnosti Městské policie Písek, Komenského 85, Písek Otevírání obálek se mohou zúčastnit zástupci uchazečů, jejichž nabídky byly doručeny zadavateli do konce lhůty pro podávání nabídek. Za každého uchazeče se může zúčastnit jeden zástupce. Zadavatel bude po přítomných uchazečích požadovat, aby svou účast při otevírání obálek stvrdili podpisem v listině přítomných uchazečů. Pokud zástupce uchazeče nebude osobou vykonávající funkci statutárního orgánu uchazeče, resp. členem statutárního orgánu uchazeče, předloží písemnou plnou moci podepsanou osobou oprávněnou jednat jménem či za uchazeče. 13. Další podmínky a práva zadavatele Nedostatečná informovanost, mylné chápání zakázky, chybně navržená nabídková cena apod., neopravňuje zájemce požadovat dodatečnou úhradu nákladů nebo zvýšení nabídkové ceny. Zadavatel si vyhrazuje právo v průběhu lhůty pro podání nabídek změnit, upřesnit nebo doplnit podmínky zadání, a to písemně na profilu zadavatele. Zadavatel si vyhrazuje právo odmítnout všechny nabídky a veřejnou zakázku zrušit a neuzavřít smluvní vztah se žádným ze zájemců s tím, že případné neuzavření smluvního vztahu nebude ze strany uchazeče sankcionováno. Zadavatel si vyhrazuje právo uzavřít smlouvu o dílo pouze na část plnění předmětu veřejné zakázky malého rozsahu. Strana 11 (celkem 23)

12 Náklady spojené s účastí v tomto výběrovém řízení nese každý účastník sám. V případě, že dojde ke změně údajů uvedených v nabídce do doby uzavření smlouvy s vybraným uchazečem, je příslušný uchazeč povinen o této změně zadavatele bezodkladně písemně informovat. Zadavatel si vyhrazuje právo ověřit informace obsažené v nabídce uchazeče u třetích osob a uchazeč je povinen mu v tomto ohledu poskytnout veškerou potřebnou součinnost. Zadavatel si vyhrazuje právo vyžádat si od uchazečů další informace ve vztahu k podané nabídce. Zadavatel si vyhrazuje právo nevracet podané nabídky. Dále si zadavatel vyhrazuje právo změnit nebo doplnit předloženou smlouvu o dílo. 14. Další informace Uchazeči o veřejnou zakázku souhlasí předem vědomě s tím, aby Město Písek/Městský úřad Písek v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů ve znění pozdějších předpisů, všechny osobní údaje uvedené v nabídkách zpřístupnil či zveřejnil na úřední desce, na internetových stránkách města Písek či na profilu zadavatele. Tento souhlas je udělen na dobu neurčitou až do odvolání. Uchazeči o veřejnou zakázku souhlasí předem vědomě se zveřejněním obsahu smlouvy dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Tento souhlas je udělen na dobu neurčitou až do odvolání. Pokud zadávací dokumentace obsahuje požadavky nebo odkazy na obchodní firmy, názvy nebo jména a příjmení, dále specifická označení zboží a služeb, které platí pro určitou osobu, popřípadě její organizační složku, patenty na vynálezy, užitné vzory, průmyslové vzory, ochranné známky nebo označení původu, a pokud by toto vedlo ke zvýhodnění nebo naopak k vyloučení určitých dodavatelů nebo určitých výrobků, umožňuje zadavatel použití jiných, kvalitativně a technicky obdobných řešení. Uchazeč je povinen před podáním nabídky řádně tuto výzvu (zadávací dokumentaci) prostudovat a řídit se zde stanovenými pokyny, termíny a specifikacemi. Pokud nabídka uchazeče nebude obsahovat všechny náležitosti, požadované informace a dokumentaci a/nebo nebude plně odpovídat zadávacím podmínkám a/nebo nebude podána stanoveným způsobem ve stanoveném termínu, bude to mít za následek její vyřízení a následné vyloučení uchazeče z výběrového řízení. Taktéž, bude-li nabídka uchazeče obsahovat jakoukoliv výhradu uchazeče vůči zadávacím podmínkám, bude to mít za následek vyřazení nabídky a následné vyloučení uchazeče. Strana 12 (celkem 23)

13 15. Seznam příloh Příloha č. 1 - Krycí list nabídky Příloha č. 2 - Čestné prohlášení o splnění základních kvalifikačních předpokladů a o neexistenci závazků vůči městu Písek a organizacím a společnostem městem zřízeným či založeným - vzor Příloha č. 3 - Návrh smlouvy V Písku dne: Jan Liška velitel Městská policie Písek Strana 13 (celkem 23)

14 Příloha č. 2 PROTOKOL O JEDNÁNÍ HODNOTÍCÍ KOMISE OTEVÍRÁNÍ OBÁLEK, POSOUZENÍ KVALIFIKACE A POSOUZENÍ A HODNOCENÍ NABÍDEK Druh veřejné zakázky: veřejná zakázka na dodávku VZ dle předpokládané hodnoty: malého rozsahu Evidenční číslo VZ: Název veřejné zakázky: Mobilní telefony, tablety a datové služby pro Městskou policii Písek I. Identifikační údaje zadavatele Město Písek zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou Velké náměstí 114, Písek IČ: Osoba pověřená v organizačních věcech VZ: Bc. Jaroslav Rapant mpprevence@mupisek.cz Zástupce ve věcech organizačních: Jan Liška, jan.liska@mupisek.cz Osoba pověřená v technických věcech VZ: Bc. Martin Opava, Martin.Opava@mupisek.cz II. Datum a místo jednání hodnotící komise Hodnotící komise se sešla dne v hodin v zasedací místnosti Městské policie Písek, Komenského 85 na svém jednání k výše uvedené veřejné zakázce. Datum ukončení jednání hodnotící komise: v hodin. Z uvedených jednání byl pořízen tento protokol. Samotného otevírání obálek se nezúčastnil žádný zástupce uchazeče. III. Složení hodnotící komise 1. člen (jméno, příjmení): Mgr. Ing. Jiří Hořánek, předseda komise 2. člen (jméno, příjmení): Bc. Martin Opava 3. člen (jméno, příjmení): Miloš Ťupa 4. člen (jméno, příjmení): Bc. Jaroslav Rapant 5. člen (jméno, příjmení): Ing. Jan Veselý Všichni přítomní členové hodnotící komise byli seznámeni se seznamem podaných nabídek a podepsali čestné prohlášení o nepodjatosti a mlčenlivosti. Strana 14 (celkem 23)

15 IV. Společnosti vyzvané k podání nabídky Znění výzvy bylo zveřejněno na profilu zadavatele města Písek. Dále byly přímo osloveny následující společnosti: Happy Technik s.r.o., Stanislav Slepička, Vrcovice 64, Písek T-Mobile Czech Republic a.s., Ing. František Křepela, Okružní 540/6, České Budějovice O2 Czech Republic a.s., Petr Krutký, Za Brumlovkou 266/2, Praha 4 Vodafone Czech Republic a.s. Ing. Veronika Doubková, náměstí Junkových 2, Praha 5 PV elektro. systémy, Váverka Pavel, Hostivítrova 347, Písek V. Doručené a přijaté nabídky, kontrola při otevírání obálek Po skončení lhůty pro podání nabídky do doby otevírání obálek nebyla doručena žádná nabídka. Do konce lhůty pro podání nabídek přijal zadavatel 1 nabídku. Pořadové číslo nabídky Obchodní firmy / jméno 1 Happy Technik s.r.o. Sídlo / adresa Vrcovice 64 Písek IČO / RČ IČO Datum podání nabídky Čas podání nabídky hod. Nabídková cena bez DPH (Kč) ,- VI. Posouzení kvalifikace a nabídky Hodnotící komise posuzovala prokázání splnění kvalifikace uchazečů a nabídky uchazečů z hlediska splnění požadavků zadavatele uvedených v zadávacích podmínkách (výzvě). Uchazeč firma Happy Technik s.r.o. splnila všechny kvalifikační a zadávací podmínky veřejné zakázky včetně podepsaného návrhu kupní smlouvy zakázky malého rozsahu na dodávku Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek. VII. Vyřazené nabídky Z nabídky nebyl vyřazen žádný uchazeč. VIII. Výsledek hodnocení Pro hodnocení nabídek bylo zadavatelem stanoveno hodnotící kritérium nejnižší nabídková cena. Na základě hodnocení provedené hodnotící komisí, dle tohoto hodnotícího kritéria, byla sestavena tabulka, která vyjadřuje celkové pořadí uchazečů v rámci této veřejné zakázky. Pořadí Obchodní firma / jméno Sídlo / adresa Nabídková cena v Kč bez DPH 1 Happy Technik s.r.o. Vrcovice 64, Písek ,- Nabídka plně koresponduje se zadáním veřejné zakázky malého rozsahu a naplňuje požadavky zadavatele bez výhrad. Nabídková cena uchazeče - dodavatele (Happy Technik s.r.o., Vrcovice 64, IČO ) koresponduje s předpokládanou cenou navrhnutou zadavatelem. Všichni členové hodnotící komise se ztotožnili s uvedenými závěry. Strana 15 (celkem 23)

16 IX. Hodnotící komise doporučuje zadavateli schválit jako dodavatele veřejné zakázky Hodnotící komise doporučuje jako dodavatele veřejné zakázky malého rozsahu na Mobilní telefony, tablety a datové služby pro Městskou policii Písek společnost (firmu) Happy Technik s.r.o., Vrcovice 64, Písek , IČO , za nabídkovou cenu ,- Kč bez DPH ( ,-Kč s DPH). V Písku dne Strana 16 (celkem 23)

17 Kupní smlouva Návrh - (dále jen smlouva ) dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) Příloha č Smluvní strany 1.1. Kupující: Město Písek Sídlo: Velké náměstí 114/3, Písek Zastoupené: Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou města IČ: DIČ: CZ Zástupce ve věcech smluvních: Jan Liška, velitel, Městská policie Písek Zástupce ve věcech technických: Bc. Martin Opava, městská policie Bankovní spojení: Komerční banka Písek Č. účtu: (dále jen jako kupující ) 1.2. Prodávající: Happy Technik s.r.o. Sídlo: Vrcovice 64, Písek Zastoupená: Stanislavem Slepičkou IČ: DIČ: CZ Bankovní spojení: RB na velkém náměstí Č. účtu: /550 Kontaktní osoby: Stanislav Slepička (dále jen jako prodávající ) (prodávající a kupující dále společně označování také jako smluvní strany a každý samostatně jako smluvní strana ) Strana 17 (celkem 23)

18 2. Úvodní ustanovení 2.1. Prodávající se zavazuje dodat předmět plnění této smlouvy podrobně specifikovaný v článku 3. této smlouvy Kupující se zavazuje odebrat předmět plnění a zaplatit za něj prodávajícímu stanovenou kupní cenu dle článku 4. této smlouvy. 3. Předmět plnění 3.1. Předmětem plnění je dodávka Mobilních telefonů, tabletů a datové služby pro Městskou policii Písek, včetně příslušenství a to v souladu s kvalitativními a technickými požadavky kupujícího stanovenými v zadávací dokumentaci k výběrovému řízení a v souladu s nabídkou prodávajícího k výběrovému řízení ze dne Předmět plnění musí být dodán v ujednaném množství, ve smluvené jakosti a ve smluveném provedení, jež se hodí pro účel, k němuž se takové zboží užívá. Součástí předmětu plnění jsou i veškeré doklady požadované právními předpisy k používání předmětu plnění, požadované certifikáty a atesty. Prodávající prohlašuje, že předmět plnění splňuje veškeré podmínky stanovené právními předpisy k používání předmětu plnění, a že kupujícímu předal veškeré doklady potřebné k provozování předmětu plnění, za což kupujícímu ručí Prodávající prohlašuje, že je výlučným vlastníkem předmětu plnění této smlouvy a jejího příslušenství a že tento předmět plnění není zatížen žádnými vadami, ať už faktickými nebo právními. 4. Cena předmětu plnění a fakturace 4.1 Cenou předmětu plnění se se rozumí cena kompletní dodávky předmětu plnění, včetně příslušenství, tak jak je specifikováno v článku 3. této smlouvy. Cena předmětu plnění se rozumí včetně veškerých oprávněných nákladů a poplatků spojených s včasným a řádným dodáním předmětu plnění, dopravou a případnou montáží předmětu plnění do místa plnění, včetně odvozu a likvidace odpadového materiálu, recyklačního poplatku, balného, případných dalších s dodávkou spojených nákladů, nákladů spojených s oprávněnou reklamací atd. 4.2 Cena předmětu plnění byla stanovena na základě dohody smluvních stran v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů, pevnou částkou za kompletní předmět plnění. 4.3 Položková specifikace a jednotkové ceny dodávaných komponentů jsou podrobně specifikovány níže: viz. Příloha č.1 - Nabídka. Cena předmětu plnění (bez DPH): ,- Kč DPH 21 % ,- Kč Celková cena předmětu plnění vč. DPH Kč Strana 18 (celkem 23)

19 4.4 Uvedená cena ,- Kč, je deklarována jako konečná. Změna ceny předmětu plnění není přípustná, pouze v případě, že dojde k zákonné změně sazby DPH. 4.5 V případě, že dohodou smluvních stran dojde k rozšíření či zmenšení předmětu plnění nad rámec původního zadání a této smlouvy, budou veškeré změny řešeny po vzájemné dohodě obou smluvních stran, a to pouze na základě písemného dodatku ke smlouvě. Prodávající předloží návrh kalkulace ceny rozšíření či zmenšení předmětu plnění před dodáním předmětu plnění. 4.6 Kupující nebude poskytovat zálohy na dodávku předmětu plnění. 4.7 Kupující uhradí prodávajícímu cenu za kompletní dodání předmětu plnění této smlouvy na základě jediné faktury prodávajícího, ke které bude přiložen oboustranně podepsaný zápis o řádném předání a převzetí předmětu plnění. 4.8 Faktura prodávajícího musí být předložena ve dvou vyhotoveních a musí mít charakter daňového dokladu podle platných předpisů o dani z přidané hodnoty a účetnictví, zejména přesné označení prodávajícího a kupujícího, jeho sídlo, IČ a DIČ, číslo smlouvy (případně objednávky), evidenční číslo daňového dokladu, datum uskutečnění zdanitelného plnění, datum vystavení daňového dokladu, rozsah a předmět plnění, množství a jednotkovou cenu bez DPH, případnou slevu, není-li obsažena již v jednotkové ceně, základ daně, sazbu daně a výši daně, vše v české měně (Kč). 4.9 Faktura prodávajícího je splatná do 30 dnů od doručení kupujícímu. Pokud však faktura nebude mít zákonem vyžadované náležitosti a kupující požádal prodávajícího o její opravu nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy ji prokazatelně obdržel, počíná lhůta splatnosti faktury běžet teprve dnem, kdy kupující obdržel bezchybnou fakturu. Kupující může o opravu faktury požádat i elektronickými prostředky Kupující bude moci od faktury prodávajícího odečíst své splatné pohledávky za prodávajícím, které vzniknou v souvislosti s plněním podle této smlouvy Faktura bude považována za uhrazenou v okamžiku, kdy byla dlužná částka odepsána z účtu kupujícího. 5. Místo a termín plnění 5.1 Prodávající dodá kupujícímu kompletní předmět plnění v dodací lhůtě nejpozději do Místem plnění dodávky předmětu plnění je Městská policie Písek, Komenského 85, Písek Přepravu předmětu plnění do ujednaného místa plnění sjednává prodávající vhodným dopravním prostředkem podle obvyklých zvyklostí. Přepravné hradí prodávající. Pro přepravu je prodávající povinen zboží zabalit způsobem, který dostatečně zajistí jeho uchování a ochranu. 5.4 Prodávající se zavazuje oznámit kupujícímu datum a čas dodání předmětu plnění a datum předání předmětu plnění nejpozději dva pracovní dny před termínem telefonicky, faxem či em. 5.5 Kupující je povinen převzít od prodávajícího předmět plnění v den předání, který prodávající kupujícímu oznámil alespoň dva pracovní dny dopředu telefonicky, nebo e- mailem. Smluvní strany sjednávají, že dnem předání předmětu plnění nebude den státního nebo ostatního svátku ani sobota či neděle. 5.6 Předmět plnění se považuje za dodaný, pokud byl řádně předaný, v ujednaném množství, ve smluvené kvalitě a provedení v souladu s článkem 3. této smlouvy, bez zjevných vad a nedodělků. Strana 19 (celkem 23)

20 5.7 Prodávající je povinen předat kupujícímu současně s dodáním předmětu plnění doklady, které jsou nutné k převzetí a užívání předmětu plnění, zejména dodací list a dále případná osvědčení (atesty) vztahující se k dodanému předmětu plnění, předmětné certifikáty kvality, návody na obsluhu či k použití v českém jazyce a umožní kupujícímu nabytí vlastnického práva k předmětu plnění. 5.8 O předání a převzetí předmětu plnění bude sepsán písemný protokol, který bude podepsán oprávněnými zástupci smluvních stran. 5.9 Nebezpečí škody na předmětu plnění přechází na kupujícího okamžikem předání a převzetí předmětu plnění od prodávajícího v místě plnění ujednaném v bodu 5.2 této smlouvy Škoda na předmětu plnění na předmětu plnění, která vznikla po přechodu jejího nebezpečí na kupujícího, nemá vliv na jeho povinnost zaplatit kupní cenu, ledaže ke škodě na předmětu plnění došlo v důsledku porušení povinností prodávajícího Vlastnické právo k dodanému předmětu plnění přechází z prodávajícího na kupujícího v okamžiku, kdy kupující zaplatí kupní cenu za dodaný předmět plnění, tj. dnem, kdy bude celá kupní cena odepsána z účtu kupujícího. 6. Zajištění smluvních ujednání 6.1. Ocitne-li se prodávající v prodlení s plněním dle této smlouvy, je povinen uhradit kupujícímu smluvní pokutu ve výši 0,5 % z ceny nedodaného předmětu plnění bez DPH za každý započatý den prodlení Nezaplatí-li kupující dle smluvně dohodnutých termínů, bude mu účtováno penále ve výši 0,05 % z celkové částky bez DPH za každý započatý den prodlení. 6.3 V případě že nedojde k odstranění záručních vad ve lhůtě ujednané v bodu této smlouvy, tak kupující má právo na smluvní pokutu v částce 2000,- Kč, za každý, byť i započatý den prodlení v každém jednotlivém případě. 7. Vady plnění, záruka za jakost a nároky z vad plnění 7.1. Prodávající je povinen dodat předmět plnění v požadovaném množství, kvalitě, v souladu s požadavky specifikovanými v článku 3. této smlouvy, bez vad a nedodělků Je-li předmět plnění vadný, má kupující práva z vadného plnění Kupující vytkne prodávajícímu vadu plnění bez zbytečného odkladu poté, kdy měl možnost předmět plnění prohlédnout a vadu zjistit. Smluvní strany se dohodly na tom, že prvním dnem, kdy mohl kupující předmět plnění prohlédnout a vady zjistit je den předání předmětu plnění kupujícímu Prodávající poskytne na dodaný předmět plnění záruku 24 měsíců, ode dne předání a převzetí. Veškeré náklady spojené se záručními opravami nese prodávající Oznámení o vadách musí obsahovat označení kupní smlouvy a faktury, popis vady nebo přesné určení jak se vada projevuje, množství a druh vadných částí předmětu plnění, které uvedené vady vykazují, případně fotodokumentaci k vadnému plnění. V oznámení o vadách uvede kupující požadovaný způsob odstranění vad Kupující je povinen vady písemně oznámit prodávajícímu bez zbytečného odkladu po jejich zjištění, nejpozději do konce ujednané záruky Kupující může podle své volby požadovat odstranění vad jedním z následujících způsobů: Strana 20 (celkem 23)

21 a) jde-li o vady provedení a jakosti, které nelze odstranit, nebo pro ně nelze předmět plnění řádně užívat, požádá kupující prodávajícího o dodání náhradního předmětu plnění za předmět plnění vadný b) jde-li o vady množství, požádá kupující o dodání chybějícího množství c) jde-li o odstranitelné vady jakosti nebo provedení předmětu plnění, může kupující požádat o odstranění těchto vad opravou/ a nebo výměnou vadné části předmětu plnění, jestliže je tato výměna vzhledem k povaze vady přiměřená/ a nebo požadovat poskytnutí přiměřené slevy z kupní ceny 7.8. Volbu nároku má kupující, ale jen za předpokladu, že svou volbu oznámí ve včas zaslaném oznámení vad Jednou provedenou volbu nemůže kupující jednostranně změnit. V případě, že požadoval odstranění vad opravou a posléze se ukáže, že jde o vadu neodstranitelnou, nebo když prodávající prokáže, že by s opravou byly spojeny nepřiměřené náklady, může namísto toho požadovat kupující dodání náhradního předmětu plnění. Podmínkou je, že změnu volby sdělí prodávajícímu bez zbytečného odkladu poté, kdy mu došlo oznámení prodávajícího o těchto skutečnostech Pokud kupující zvolí poskytnutí přiměřené slevy, platí, že nárok na slevu odpovídá rozdílu mezi hodnotou, kterou by měl předmět plnění bez vad a hodnotou, kterou měl předmět plnění dodaný s vadami v době, ve které se mělo uskutečnit řádné plnění Prodávající bude zajišťovat servisní služby v záruční době. Kupující požaduje servisní služby resp. odstranění závady a plné zprovoznění systému do 24 hodin / 7 dnů v týdnu po celou dobu záruky (24 měsíců). Telefonní kontakt na dostupného servisního technika 24 hod./den nahlášení závady (ne záznamník). Kontaktní osoba: Stanislav Slepička tel v případě nepřítomnosti : Martin Kačírek. tel Odstoupení od smlouvy 8.1. Smluvní strany jsou oprávněny od této smlouvy odstoupit za podmínek stanovených občanským zákoníkem nebo jinými právními předpisy Odstoupení od smlouvy musí být učiněno písemným oznámením o odstoupení od této smlouvy druhé straně, účinky odstoupení nastávají dnem doručení oznámení druhé straně. V pochybnostech se má za to, že odstoupení bylo doručeno do 10 dnů od jeho odeslání v poštovní zásilce s dodejkou, resp. do 10 dnů od jeho odeslání prostřednictvím informačního systému datových schránek Smluvní strany mohou ukončit smluvní vztah písemnou dohodou obou smluvních stran. 9. Závěrečná ustanovení 9.1. Tato smlouva se řídí platnými předpisy České republiky, představuje kompletní ujednání mezi smluvními stranami o jejím předmětu a nahrazuje veškerá předchozí ujednání Veškeré změny a doplňky k této smlouvě musí mít formu číslovaného písemného dodatku a musí být odsouhlaseny a podepsány oběma smluvními stranami Případné spory vzniklé v souvislosti s plněním této smlouvy budou přednostně řešeny dohodou smluvních stran. Nebude-li to možné, pak prostřednictvím příslušného smírčího soudu. Pokud během 30 dnů nebude dosaženo smírčího řešení, budou Strana 21 (celkem 23)

22 případné spory řešeny místně příslušnými soudy podle sídla kupujícího nebo prodávajícího Zhotovitel souhlasí se zveřejněním údajů uvedených ve smlouvě v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Tato smlouva je vyhotovena ve čtyřech vyhotoveních o stejné platnosti, z nichž dvě obdrží prodávající a dvě kupující Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu poslední ze smluvních stran Vztahy touto smlouvou neupravené se řídí příslušnými ustanoveními občanského zákoníku platného a účinného v době podpisu této smlouvy a ostatními právními předpisy České republiky Smluvní strany výslovně souhlasí s tím, že tato smlouva, včetně příloh a dodatků, může být bez jakéhokoliv omezení zveřejněna na oficiálních internetových stránkách města Písek a příslušném profilu zadavatele. Souhlas se zveřejněním se týká i případných osobních údajů uvedených v této smlouvě, kdy je tento odstavec smluvními stranami brán jako souhlas se zpracováním osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a tedy město Písek má mimo jiné právo uchovávat a zveřejňovat osobní údaje v této smlouvě obsažené Uzavření smlouvy schválila v souladu s 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů Rada města Písek dne ** usnesením č. **/**. Toto prohlášení se činí v souladu s 41 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a považuje se za doložku potvrzující splnění tohoto zákona. PRODÁVAJÍCÍ: KUPUJÍCÍ: Happy Technik s.r.o. Stanislav Slepička Jednatel V Písek Mgr. Eva Vanžurová starostka města Písek V Písku dne Strana 22 (celkem 23)

23 Strana 23 (celkem 23)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 01.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na schválení dodavatele veřejné zakázky: Městská elektrárna Písek na Otavě

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04. 09. 2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04. 09. 2014 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 13. 08. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04. 09. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na schválení dodavatele: Dodávka 27 notebooků pro Město Písek NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 26. 09. 2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na schválení dodavatele: Dodávka 25 kusů osobních počítačů

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 18.10.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 18.10.2012 Odbor školství a kultury V Písku dne: 08.10.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 18.10.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na schválení dodavatele - Výměna oken v objektu školnického bytu ZŠ E.

Více

Strojní vybavení I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE

Strojní vybavení I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Výzva k prokázání kvalifikace a podání nabídky vč. zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace pro zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu zadávanou v souladu se Závaznými postupy pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK na dodávku Notebooky a dataprojektory

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 02.12.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení zadávací dokumentace na veřejnou zakázku na poskytování mobilních služeb

Více

Základní škola Blovice, okres Plzeň - jih Družstevní 650, 336 01 Blovice Mgr. Růžena Kohoutová. 400 000 Kč

Základní škola Blovice, okres Plzeň - jih Družstevní 650, 336 01 Blovice Mgr. Růžena Kohoutová. 400 000 Kč Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky s názvem: Dodávka setů stolních PC včetně základního SW pro DS Bohnice tato veřejná zakázka na dodávky není zadávána dle zákona č. 137/2006

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek V Plzni dne 24. 4. 2014 Výzva k podání nabídek Zadavatel veřejné zakázky malého rozsahu v řízení podle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Vybavení sálu Kulturního domu v Dobroměřicích stoly a židle

Vybavení sálu Kulturního domu v Dobroměřicích stoly a židle Obec Dobroměřice Pražská 53, 440 01 Dobroměřice tímto VYZÝVÁ K PODÁNÍ NABÍDEK a poskytuje ZADÁVACÍ DOKUMENTACI k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky zadávanou mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o

Více

Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka Výzva Nákup vrtačky operační sály pro Nemocnici Český Krumlov, a.s. Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka Nákup vrtačky pro operační sály pro Nemocnici Český Krumlov, a.s. 1. Zadavatel: Nemocnice Český

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu. Dodávka ICT pro ZŠ V. Menšíka Ivančice

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu. Dodávka ICT pro ZŠ V. Menšíka Ivančice Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Dodávka ICT pro ZŠ V. Menšíka Ivančice v souladu s ustanovením 6 a 18, odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY (oznámení o zahájení zadávacího řízení) A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY (oznámení o zahájení zadávacího řízení) A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zadavatel veřejné zakázky MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU se sídlem, vydává dokument: VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY (oznámení o zahájení zadávacího řízení) A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu SKLAD

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Elektronické učebnice veřejná zakázka na služby zadávaná

Více

ČÁST I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE

ČÁST I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Výzva k prokázání kvalifikace a podání nabídky vč. zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále

Více

Název zadavatele: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912. Osoba oprávněná jednat Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka

Název zadavatele: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912. Osoba oprávněná jednat Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Výzva k podání nabídek v rámci poptávkového řízení na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu

Výzva k podání nabídek v rámci poptávkového řízení na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu Výzva k podání nabídek v rámci poptávkového řízení na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu tato veřejná zakázka je zadávána jako zakázka malého rozsahu dle ustanovení 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky s názvem: Dodávka praček pro DS Bohnice tato veřejná zakázka na dodávky není zadávána dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

Více

Zadávací dokumentace. Miniaturní vstřikovací lis stolní

Zadávací dokumentace. Miniaturní vstřikovací lis stolní Zadávací dokumentace pro zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu zadávanou podle Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek na Miniaturní vstřikovací lis stolní Pro potřeby

Více

Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka Výzva Rekonstrukce a modernizace venkovních rozvodů TUV v areálu Nemocnice Český Krumlov, a.s. 2013 Výzva k podání nabídky Veřejná zakázka Rekonstrukce a modernizace venkovních rozvodů TUV v areálu Nemocnice

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky s názvem Nákup jednoho užitkového vozidla

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky s názvem Nákup jednoho užitkového vozidla VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky s názvem Nákup jednoho užitkového vozidla I. Identifikační údaje zadavatele název: městská část Praha 12 se sídlem: Písková 830/25, Praha

Více

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce malého rozsahu. Dodávka výpočetní techniky a datového úložiště

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce malého rozsahu. Dodávka výpočetní techniky a datového úložiště Dodávka výpočetní techniky a datového úložiště stránka 1 (5) Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Dodávka výpočetní techniky a datového úložiště Nejedná se o zadávací řízení dle zákona

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK S NÁZVEM Tuklaty č.p. 19 - záchrana a sanace dřevěných konstrukcí44

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK S NÁZVEM Tuklaty č.p. 19 - záchrana a sanace dřevěných konstrukcí44 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK S NÁZVEM Tuklaty č.p. 19 - záchrana a sanace dřevěných konstrukcí44 Identifikační údaje uchazeče: i. Název: Obec Tuklaty Sídlo zadavatele: Tuklaty, Na Rafandě 14, PSC: 250 82 Zastoupená:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE M ě s t o B y s t ř i c e ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva č. 2011/4014 Název veřejné zakázky: Rekonstrukce sociálního zařízení Veřejná zakázka neprobíhá plně v režimu zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách

Více

Rekonstrukce víceúčelového hřiště pro Gymnázium, Praha 2, Botičská 1

Rekonstrukce víceúčelového hřiště pro Gymnázium, Praha 2, Botičská 1 Č.j. GB0243/2015 Věc: Výzva k podání cenové nabídky k účasti ve zjednodušeném podlimitním zadávacím řízení na stavební zakázku podle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, na

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu HSUL-1935-04/ÚE-2015. Nákup mobilních telefonů a příslušenství

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu HSUL-1935-04/ÚE-2015. Nákup mobilních telefonů a příslušenství VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Číslo zakázky Název zakázky: Předmět zakázky: HSUL-1935-04/ÚE-2015 Nákup mobilních telefonů a příslušenství Dodávka Datum vyhlášení zakázky: 19. 5.

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu:

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Sp. zn.: CN/156/CN/15 Č.j.: 6918/15/CN Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Zajištění pronájmu softwarových licencí a souvisejících služeb pro osobní počítače a servery SŠZP Klatovy

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce zadávané v otevřeném řízení dle ust. 21 odst. 1 písm. a) a 27 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění (dále také jako zákon

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Pro zpracování nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu mimo režim zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen zákon) Název veřejné zakázky: Zateplení školní jídelny v Bělotíně

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů pro zpracování nabídky k podlimitní veřejné zakázce na dodávky zadané v zjednodušeném podlimitním řízení

Více

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Materiál k bodu č. programu: Zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Dodání propagačních předmětů v rámci projektu Zažít kraj

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce zadávané v souladu s Příručkou pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (verze 7) dále

Více

Infrastruktura pro virtuální servery.

Infrastruktura pro virtuální servery. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE zjednodušeného podlimitního řízení ve smyslu ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, veřejné zakázky na dodávku s názvem:. Zdravotnická

Více

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: HUBRU - síťová

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Zahrada nové mateřské školy v MOb Krásné Pole v přírodním stylu Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce s názvem Dodávka elektrocentrál podlimitní veřejná zakázka na dodávky zadaná v zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad. Váš Dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje V Letohradě dne 5711/2014/2060/86 Franc 22.10.

Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad. Váš Dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje V Letohradě dne 5711/2014/2060/86 Franc 22.10. MĚSTO LETOHRAD Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad Váš Dopis značky/ze dne Naše značka Vyřizuje V Letohradě dne 5711/2014/2060/86 Franc 22.10.2014 Věc: Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého

Více

Gymnázium Mikuláše Koperníka se sídlem 17. listopadu 526, 743 01 Bílovec zastoupené Mgr. Václavem Vaňkem, ředitelem

Gymnázium Mikuláše Koperníka se sídlem 17. listopadu 526, 743 01 Bílovec zastoupené Mgr. Václavem Vaňkem, ředitelem VÝZVA K PŘEDLOŢENÍ NABÍDKY ve smyslu metodického pokynu ROP NUTS II Moravskoslezsko pro zadávání veřejných zakázek verze 5.02 pro Ostatní veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky a služby: VZ 001: Pořízení

Více

Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na dodávky

Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na dodávky Výzva k podání nabídek na výběrové řízení na dodávky Zadavatel v souladu s 18 odst. 5) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v aktuálním znění (dále jen ZVZ ), zadává tuto zakázku malého rozsahu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k veřejné zakázce s názvem: Dodávka ICT

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k veřejné zakázce s názvem: Dodávka ICT ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce s názvem: Dodávka ICT Datum vyhlášení zakázky: 14. 4. 2015 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.0010

Více

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III.

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III. Výzva/Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Rekonstrukce

Více

(požadavky a podmínky pro zpracování nabídky)

(požadavky a podmínky pro zpracování nabídky) Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou zjednodušeným podlimitním řízením podle 25 písm. a) a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU předpokládané hodnoty do 2.000 000 Kč bez DPH ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Celoroční ofsetový tisk

Více

Název zakázky: Protipožární příčky- Senior centrum Blansko

Název zakázky: Protipožární příčky- Senior centrum Blansko ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce, zadávanou mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název zakázky:

Více

VÝZVA. Zástupce zadavatele: Mgr. Michal Šedivý, vrchní ředitel sekce kabinetu ministryně

VÝZVA. Zástupce zadavatele: Mgr. Michal Šedivý, vrchní ředitel sekce kabinetu ministryně VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na služby ve smyslu ustanovení 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), dle Směrnice

Více

Písemná výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace na veřejnou zakázku na dodávky

Písemná výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace na veřejnou zakázku na dodávky a k prokázání kvalifikace na veřejnou zakázku na dodávky Podle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále zákon), 38 zjednodušené podlimitní řízení 1. Identifikační

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu zadávací řízení mimo režim Zákona o veřejných zakázkách

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu zadávací řízení mimo režim Zákona o veřejných zakázkách VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu zadávací řízení mimo režim Zákona o veřejných zakázkách Rekonstrukce a výstavba veřejného osvětlení obce Bernartice 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE:

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce. Řešení nové veřejné plochy v Podzámecké zahradě

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce. Řešení nové veřejné plochy v Podzámecké zahradě Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Řešení nové veřejné plochy v Podzámecké zahradě veřejná zakázka je zadávána v zjednodušeném podlimitním řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace pro zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu zadávanou v souladu se Závaznými postupy pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK na služby E-learning Pro potřeby

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky ZŠ a MŠ Rakvice - Nákup IT vybavení pro projekt CZ. 1.07/1.3.00/51.0036 Veřejná zakázka je zadávaná v souladu s ustanovením 12 odst. 3 a

Více

Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu Tato zakázka je veřejnou zakázkou malého rozsahu (dále jen zakázka ) ve smyslu ust. 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Č.j.: 13812/2012-OIT Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ PODMÍNKY NADLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY NA SLUŽBY dle zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky: UK-PF -

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Název zakázky: CENTRÁLNÍ

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném řízení dle 27

Více

Stroje do truhlářské dílny do Dřevařského pavilonu FLD ČZU

Stroje do truhlářské dílny do Dřevařského pavilonu FLD ČZU Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Stroje do truhlářské

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU (POŽADAVKY A PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU (POŽADAVKY A PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU (POŽADAVKY A PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY) Název zakázky: Přístroj pro měření vrtného odporu Zadavatel se sídlem: Ústav geoniky AV ČR, v. v.

Více

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby

Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby Zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby Zajištění sběru, přepravy a odstranění komunálních, velkoobjemových a nebezpečných odpadů v obci Čerčany Veřejná zakázka zadávaná v souladu s

Více

VÝMĚNA VÝPLNÍ STAVEBNÍCH OTVORŮ HLAVNÍ BUDOVY

VÝMĚNA VÝPLNÍ STAVEBNÍCH OTVORŮ HLAVNÍ BUDOVY Tišnov 29. 8. 2014 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: VÝMĚNA VÝPLNÍ STAVEBNÍCH OTVORŮ HLAVNÍ BUDOVY Zadavatel: Název: se sídlem: zástupce: IČO: 000 53 198 bankovní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE HRÁDEK NAD NISOU CYKLOSTEZKA V ÚSEKU OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA SE SIL. I/35 TROJZEMÍ

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE HRÁDEK NAD NISOU CYKLOSTEZKA V ÚSEKU OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA SE SIL. I/35 TROJZEMÍ Město Hrádek nad Nisou Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou IČ: 00262854 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE v rámci veřejné zakázky malého rozsahu HRÁDEK NAD NISOU CYKLOSTEZKA V ÚSEKU OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA SE SIL.

Více

Chodník podél silnice II/320, Voděrady

Chodník podél silnice II/320, Voděrady Výzva k podání nabídky a prokázání kvalifikace a ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu, zadávané v souladu se směrnicí obce Voděrady č. 1/2015 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého

Více

KOMPLETNÍ REKONSTRUKCE VČETNĚ OPRAVY STŘECHY, ZATEPLENÍ BUDOVY, ODVODNĚNÍ, FASÁDA A TECHNICKÉ OPRAVY A ÚPRAVY

KOMPLETNÍ REKONSTRUKCE VČETNĚ OPRAVY STŘECHY, ZATEPLENÍ BUDOVY, ODVODNĚNÍ, FASÁDA A TECHNICKÉ OPRAVY A ÚPRAVY Sp.zn.: CN/85/CN/16 Č.j.:3092/16/CN JS ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE Podmínky pro zadání veřejné zakázky na stavební práce KOMPLETNÍ REKONSTRUKCE VČETNĚ OPRAVY STŘECHY, ZATEPLENÍ BUDOVY, ODVODNĚNÍ,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Operační program: IOP Integrovaný operační program Prioritní osa: 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě Oblast

Více

Provoz, údržba a servis předávacích stanic tepla vč. provozu a servisu bytových stanic MEIBES v objektech MRFP a.s.

Provoz, údržba a servis předávacích stanic tepla vč. provozu a servisu bytových stanic MEIBES v objektech MRFP a.s. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 18/2012/MRFP Provoz, údržba a servis předávacích stanic tepla vč. provozu a servisu bytových stanic MEIBES v objektech MRFP a.s.

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce ZADÁVACÍDOKUMENTACE

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce ZADÁVACÍDOKUMENTACE " Územní plán Šimonovice" ZADÁVACÍDOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen "zákon") v rámci zjednodušeného podlimitního řízení na služby pro veřejnou

Více

NÁZEV AKCE: HAVARIJNÍ STAV ROZVODŮ TEPLÉ A STUDENÉ VODY. Zadavatel: Brno 6. 6. 2013. Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI:

NÁZEV AKCE: HAVARIJNÍ STAV ROZVODŮ TEPLÉ A STUDENÉ VODY. Zadavatel: Brno 6. 6. 2013. Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: Brno 6. 6. 2013 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: HAVARIJNÍ STAV ROZVODŮ TEPLÉ A STUDENÉ VODY Zadavatel: Název: Gymnázium, Brno, Křenová 36 se sídlem: Křenová

Více

obec Malý Újezd Malý Újezd 95, 277 31 Velký Borek

obec Malý Újezd Malý Újezd 95, 277 31 Velký Borek Obec Malý Újezd Malý Újezd 95, 277 31 Velký Borek Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace, včetně zadávací dokumentace Obec Malý Újezd, jako veřejný zadavatel ve smyslu ust. 2 odst. 1) písm. c)

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Pro zjednodušené podlimitní zadávací řízení podle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ), 38 Veřejná zakázka na stavební práce s názvem: VYUŽITÍ

Více

ZŠ Komárov - tělocvična. Identifikační údaje zadavatele. Mgr. Marcela Poštulková, Hana Fraňková, oddělení veřejných zakázek

ZŠ Komárov - tělocvična. Identifikační údaje zadavatele. Mgr. Marcela Poštulková, Hana Fraňková, oddělení veřejných zakázek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE - KVALIFIKAČNÍ ČÁST k veřejné zakázce na stavební práce dle 9, zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen Zákon) zadávané v otevřeném řízení dle 27 zákona

Více

Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na uzavření

Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na uzavření Datum: 14.8.2013 Číslo jednací: VZ-64/OSČ/2013 Vyřizuje/linka: Štill/476 453 205. E-mail: still@tsmost.cz Adresa: Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na

Více

Multifunkční centrum zámek Lednice, zájmové sdružení právnických osob Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, PSČ 601 82

Multifunkční centrum zámek Lednice, zájmové sdružení právnických osob Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, PSČ 601 82 Multifunkční centrum zámek Lednice, zájmové sdružení právnických osob Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, PSČ 601 82 I. Informace o zadavateli: Zadavatel: Multifunkční centrum zámek Lednice, zájmové sdružení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ČESKÁ REPUBLIKA - STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce. NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště

Zadávací dokumentace. k veřejné zakázce. NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště Zadávací dokumentace k veřejné zakázce NDA, výběrové řízení na technický dozor investora, záložní pracoviště 1 Všeobecné informace 1.1 Úvodní informace Zakázka je součástí projektu Národní digitální archiv

Více

Zadávací dokumentace pro zakázku na dodávky

Zadávací dokumentace pro zakázku na dodávky Zadávací dokumentace pro zakázku na dodávky Inovace ve výrobním procesu společnosti LAUB- Zadavatel LAUB-KOVOVÝROBA, s.r.o. Sídlo: Vidonín 21, PSČ 59457 IČ 26231131 Zastoupen: Milošem Laubem, jednatelem

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Nákup Vozidla - Hákový nosič kontejnerů Zpracovala: Ing. Roučková Olga Městské technické služby města Bílina Zadávací dokumentace 1) Předmět zakázky a předmět plnění Jedná se o veřejnou

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Dodávky kancelářských potřeb II.

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Dodávky kancelářských potřeb II. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dále jen zákon

Více

Věc : Výzva k podání nabídky na provedení veřejné zakázky malého rozsahu:

Věc : Výzva k podání nabídky na provedení veřejné zakázky malého rozsahu: V Hostouni dne 14. 10. 2015 Věc : Výzva k podání nabídky na provedení veřejné zakázky malého rozsahu: Vážení obchodní přátelé, vyzývám Vás k podání nabídky na provedení veřejné zakázky malého rozsahu s

Více

Veřejná zakázka na stavební práce Aerace na ČOV Písek

Veřejná zakázka na stavební práce Aerace na ČOV Písek Příloha č. 1 Zadávací dokumentace stavby (ZD) bez příloh ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracovaná v rozsahu ustanovení zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZADÁVACÍ DOKUMENTACE poptávkového řízení n a veřejnou zakázku malého rozsahu Zajištění občerstvení v průběhu Hodnotitelských komisí programů OPPI Příloha č. 1: Krycí list nabídky Příloha č. 2: Čestné prohlášení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD) podle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ) Č. j.: VZ009/2012 - II na akci: Software pro antivirovou a antispamovou ochranu

Více

Zadávací dokumentace. Veřejná zakázka

Zadávací dokumentace. Veřejná zakázka Zadávací dokumentace dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Veřejná zakázka Rámcová smlouva - tonery, náplně a další spotřební materiál Zadavatel veřejné zakázky:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Kompletní zadávací dokumentace včetně příloh dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky Svoz odpadu pro Městskou část

Více

Jamnická 46, 738 01 Frýdek - Místek IČ: 005 76 948. Článek I Základní údaje o zadavateli. Článek II Vymezení plnění veřejné zakázky

Jamnická 46, 738 01 Frýdek - Místek IČ: 005 76 948. Článek I Základní údaje o zadavateli. Článek II Vymezení plnění veřejné zakázky Zadavatel veřejné zakázky: Obec Staré Město Jamnická 46, 738 01 Frýdek - Místek IČ: 005 76 948 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Výkon TDS a Koordinátor BOZP na stavbě Centrum pro kreativní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (ZD) podle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ) Č. j.: VZ060/2012 na akci: Výměna oken ve fasádě dvorního křídla objektu studia

Více

Upgrade licencí MS Office 2013

Upgrade licencí MS Office 2013 M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Soubor dokumentů, údajů, požadavků a podmínek zadavatele, které vymezují předmět veřejné zakázky na dodávku v podrobnostech

Více

OBSAH 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZADAVATELI 2) DRUH A PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

OBSAH 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZADAVATELI 2) DRUH A PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) veřejné zakázky MODERNIZACE DÍLEN ODBORNÉHO VÝCVIKU SOŠ A SOU NYMBURK VYBAVENÍ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Druh zakázky: Rekonstrukce II. NP pavilonu A severního křídla Psychiatrické léčebny Červený Dvůr Veřejná zakázka malého rozsahu Zadavatel: Psychiatrická léčebna

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na stavební práce zadávaná podle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen Zákon ) s názvem: Změna vytápění a zdroje tepla v objektu Klíčova

Více

Zateplení a stavební úpravy ZŠ a MŠ Brankovice

Zateplení a stavební úpravy ZŠ a MŠ Brankovice Výzva více zájemcům k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace. V souladu s ustanovením 25 a 38 Zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů, zahajuje veřejný zadavatel:

Více

REKONSTRUKCE OBJEKTU 1, LÉKÁRNA FN BRNO, PMDV

REKONSTRUKCE OBJEKTU 1, LÉKÁRNA FN BRNO, PMDV FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ŘEDITELSTVÍ ředitel FN Brno: MUDr. Roman Kraus, MBA tel.: 532 232 000, fax: 543 211 185 e-mail: rkraus@fnbrno.cz IČO: 652 697 05, DIČ:

Více

Řešení pro kvalifikovaný podpis a konverzi

Řešení pro kvalifikovaný podpis a konverzi VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU (zadávacíí dokumentace) dle ustanovení 12 odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Tato

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce s názvem VŠPJ - Oprava střechy ostatní vyhlášené v rámci akce VŠPJ - Oprava střechy, včetně rekonstrukce jímací soustavy, rozmrazování

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro nadlimitní veřejnou zakázku zadávanou v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro nadlimitní veřejnou zakázku zadávanou v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění K čj : 414-3/2013/DP - ÚVN Praze dne : 3.10. 2013 Výtisk číslo: 1 Počet listů: 14 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro nadlimitní veřejnou zakázku zadávanou v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

pro veřejnou zakázku/název: Za tajemstvím pána hor ozdravný pobyt žáků Základní školy a Mateřské školy Kladno, Velvarská 1206

pro veřejnou zakázku/název: Za tajemstvím pána hor ozdravný pobyt žáků Základní školy a Mateřské školy Kladno, Velvarská 1206 Příloha 1. Formuláře 1. KRYCÍ LIST NABÍDKY pro veřejnou zakázku/název: Za tajemstvím pána hor ozdravný pobyt žáků Základní školy a Mateřské školy Kladno, Velvarská 1206 UCHAZEČ (obchodní firma nebo název)

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADAVATEL: Dobrovolný svazek obcí Ligary Hodějice 41 684 01 Slavkov u Brno IČ: 72022418 Jednající: Jiří Ziegler, předseda svazku Zástupce zadavatele: Zastoupený: Sídlem: U Hřiště

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K PODÁNÍ NABÍDEK PRO PODLIMITNÍ VEŘEJNOU ZAKÁZKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K PODÁNÍ NABÍDEK PRO PODLIMITNÍ VEŘEJNOU ZAKÁZKU ZADAVATEL Obchodní firma: Výzkumný ústav anorganické chemie, a. s. (dále VÚAnCh) Se sídlem: Revoluční 84, 400 01 Ústí nad Labem Jednající: Ing. Milanem Petrákem, místopředsedou představenstva a Ing. Lubomírem

Více

Úřad vlády České republiky Odbor technicko-hospodářský

Úřad vlády České republiky Odbor technicko-hospodářský Úřad vlády České republiky Odbor technicko-hospodářský VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Č.j.: 6290/2015-OTH včetně zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem: Oprava terasy Hrzánského paláce

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE. A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE. A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona Město Hrádek nad Nisou Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění K čj 369-4/2012/DP - ÚVN Praze dne: 8.8.2012 Výtisk číslo: 1 Počet listů: 15 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném

Více