Akční plán pro rok 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akční plán pro rok 2013"

Transkript

1 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP Semily 2011 Akční plán pro rok 2013 Aktualizovaná verze /duben 2013/ Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ , financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. strana 1 (celkem 15)

2 Obsah 1 Úvod 3 2 Východiska 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 5 4 Přílohy 6 strana 2 (celkem 15)

3 Úvod Důvod zpracování dokumentu Akční plán 2013 je základním nástrojem pro řízení a pro kontrolu plnění rozvojových aktivit schválených v Komunitním plánu sociálních služeb regionu Semilska. Zpracováním akčního plánu se stanoví konkrétní dílčí cíle pro realizaci jednotlivých strategických záměrů (aktivit) a z nich vyplývajících úkolů, stanoví se priority cílů a plán realizace úkolů, který zahrnuje termíny zahájení a ukončení, odpovědnosti a podmínky nutné pro jejich splnění. Akční plán zahrnuje rovněž finanční náklady na jednotlivé aktivity. Akční plán navazuje a vychází ze strategického dokumentu, kterým je Komunitní plán sociálních služeb regionu Semilska a ve kterém si město Semily a obce ve správním obvodu ORP Semilska vytvořily objektivní základ pro rozhodování o jednotlivých prioritách. Mezi nejdůležitější úkoly Akčního plánu patří: podpora rozhodovacích procesů a činností pro aktéry KPSS Semilska, zavedení a podpora jednoduchých kontrolních mechanizmů, sjednocení přístupů při přípravě a realizaci aktivit, podpora pro jednání s dalšími subjekty (garanty aktivit, partnery, krajem, poskytovateli dotací, atd.), přehled aktuálních opatření, popis klíčových dílčích akcí upřesnění finančních požadavků na realizaci jednotlivých opatření, je možné využít jako podklad pro jednání zástupců území s poskytovateli dotací. Akční plán pro rok 2013 vychází ze snahy implementovat do KPSS finanční plán pro naplňování jednotlivých aktivit s vazbou na rozpočet Města Semily a zavést do plánování sociálních služeb v území kontrolní mechanismy s jejich následným vyhodnocováním v rámci monitoringu. V akčním plánu je uvedena časová a věcná provázanost. Akční plán obsahuje stručnou textovou část s vysvětlením postupů a tabulky s jednotlivými výstupy, které jsou shrnuty v příloze. Pro přehlednost a zachování souvislosti s Komunitním plánem sociálních služeb Semilska 2011 a Akčním plánem 2013 bylo zachováno číselné členění aktivit a jednotlivých akcí dle výše uvedených dokumentů. Dle aktuální potřeby seniorů byla aktivita KP č. 3.1 Vybudování Centra denních služeb pro seniory dle 45 z. O sociálních službách, nahrazena v AP pro rok 2013 aktivitou dle 46 z. O sociálních službách Denní stacionář Domovinka, a to z důvodu širší nabídky služeb seniorům, které mohou být poskytovány díky pracovníkům Sociálních služeb dle jejich potřeb a na vysoké úrovni. Jednotlivé mají stanovené konkrétní odpovědné garanty aktivit, finanční náklady, termíny zahájení a ukončení akcí z důvodu snadné kontroly plnění Akčního plánu strana 3 (celkem 15)

4 2 Východiska Východiskem pro zpracování akčního plánu je proběhlý monitoring KPSS Semilska 1 a závěry z jednání monitorovací skupiny (dále také jen MS ). Zásadním podkladem pro zpracování AP KPSS Semilska jsou jednotlivé karty aktivit komunitního plánu, v kterých jsou rozpracovány některé ze stanovených priorit pracovních skupin. Dále akční plán vychází z: předpokládaných finančních zdrojů o rozpočty obcí, o dotace MPSV, případně jiných ministerstev, o grantové programy Libereckého kraje, aktuálního vývoje situace v poskytování některých druhů služeb, doporučení Krajské metodické příručky plánování sociálních služeb v Libereckém kraji. Rozvojové aktivity jsou v KPSS Semilska rozpracovány ve formě karet aktivit, které obsahují jejich základní popis a parametry. Pro operativní řízení a sledování realizace aktivit je zapotřebí jejich rozpracování do dílčích akcí, tj. celků věcně, časově i finančně ohraničených. Akce jsou navrhovány s předpokládaným naplněním v příslušném kalendářním (rozpočtovém) roce. Tyto charakteristiky akcí jsou hlavní náplní tabulky č. 3, tj. Soubor údajů a dat pro realizaci aktivit AP navržených pro rok 2013 (dále také jen Soubor údajů ). 2 Každá má pro realizaci stanoveného nositele odpovědného za její naplnění. Dalšími charakteristikami, které jsou uvedeny v tabulce č. 3, jsou typ, náklady, termíny zahájení a ukončení. Vysvětlení pojmů: Akce je dílčí etapa realizace opatření, kterou je možné věcně a časově ohraničit. Jsou rozlišovány dva základní typy akcí - činnosti a milníky. Činnost je probíhající delší dobu (např. zpracování projektové dokumentace, projednávání záměru se všemi dotčenými subjekty, realizace stavební části, apod.). Každá činnost by měla mít svého jednoznačného nositele (odpovědnou osobu nebo instituci). Milník je jednorázová, uzlový bod, významně ovlivňující další postup realizace aktivity (např. rozhodnutí zastupitelstva, vydání stavebního povolení, rozhodnutí o přidělení dotace, apod.). Materiál také obsahuje časový harmonogram sloužící k usnadnění kontroly plnění aktivit a jednotlivých dílčích akcí (viz příloha č. 4). 1 Monitoring KPSS Semily proběhl v listopadu 2012 v rámci jednání MS. 2 Charakteristiky byly v tabulce naplněny na základě dostupných informací, které je možné ještě doplnit o změny na základě jejich projednání v plánovací struktuře v území. strana 4 (celkem 15)

5 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP Pro naplnění AP 2013 bude rozhodující aktivní přístup určených nositelů akcí, včetně nezbytné spolupráce s garanty aktivit, představiteli města Semily, se členy pracovních skupin KP. Kontrolou plnění a případnými úpravami AP se bude průběžně zabývat MS a v závažnějších případech ÚŘS, která určí osobu zodpovědnou za organizační zajištění sledování plnění. Odpovědnost za plnění jednotlivých akcí mají jejich nositelé (viz tab. č. 3). V průběhu realizace aktivit a akcí je nezbytné doplnit a upřesnit finanční náklady a zdroje. To platí především pro aktivity a, u kterých nebyly zatím náklady stanoveny. strana 5 (celkem 15)

6 4 Přílohy tabulková část Tabulková část AP 2013 obsahuje následující výstupy: PŘÍLOHA A: Tabulka č. 1 Monitoring plnění KPSS SM k PŘÍLOHA B: Tabulka č. 2 Přehled aktivit určených k přípravě a realizaci v roce 2013 PŘÍLOHA C: Tabulka č. 3 Soubor údajů a dat pro realizaci aktivit AP PŘÍLOHA D: Tabulka č. 4 Časový harmonogram akcí strana 6 (celkem 15)

7 PŘÍLOHA A: Tabulka č. 1 Monitoring plnění KPSS SM k stav k ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA "SEMILSKU" Monitoring plnění KP číslo opatření název opatření plánované období realizace zařazeno v AP 2012 stav plnění 1.1. Bezbariérové úpravy města Semily NE částečně zásadní důvody neplnění budou provedeny poslední úpravy NUTNÁ ZÁSADNÍ ZMĚNA KP? Ne OPATŘENÍ PONECHAT / UPRAVIT / VYŘADIT ponechat 2.1. Vybudování chráněných bytů NE částečně Ne ponechat 2.2. Zajištění poskytovatele služby osobní asistence 2013 NE Ano Ne ponechat 3.1. Vybudování Centra denních služeb pro seniory NE Ne V jednání Ne ponechat 3.2. Rozšíření Pečovatelské služby do obcí regionu 2011 NE Ne 3.3. Zavedení tísňové péče 2011 NE Ano Zavedení provozu sociálního automobilu pro seniory a osoby se ZP Zajištění informovanosti a osvěty seniorů a veřejnosti Nezájem okolních obcí Bude opětovně nabídnuto Ne Ne ponechat ponechat 2012 NE Ano Ne ponechat 2011 NE Ano Aktivity budou i nadále pokračovat Ne ponechat strana 7 (celkem 15)

8 Vybudování Nízkoprahového centra pro děti a mládež Vytvoření katalogu služeb nejn sociálních v oblasti sociálně patologických jevů Napojení regionu ORP Semily na Systém včasné intervence Zajištění koordinační činnosti pracovní skupiny pro prevenci sociálně patologických jevů Podpora terénních, ambulantních a pobytových služeb 2011 NE částečně, splněno pro menší děti Finanční náklady Ne ponechat 2011 NE částečně Ne ponechat dle projektů NE Ne průběžně NE Ano Není vytvořen zatím celostátní systém Aktivity budou i nadále pokračovat Ne Ne ponechat ponechat průběžně NE částečně Ne ponechat 6.2. Obnovení činnosti protialkoholní poradny 2011 NE Ano Ne ponechat strana 8 (celkem 15)

9 PŘÍLOHA B: Tabulka č. 2 Přehled aktivit určených k přípravě a realizaci v roce 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SEMILSKA 2011 PŘEHLED AKTIVIT URČENÝCH K PŘÍPRAVĚ A RELALIZACI V ROCE 2013 číslo aktivity KPSS SM název aktivity garant aktivity náklady na 2013 zdroje financování 3.1 Vybudování Denního stacionáře Domovinka - pro seniory v prostorách SS Vedoucí OSV, ředitel SS ,- Město Semily 3.3 Zavedení tísňové péče Život 90 0,- Uživatelé služby 4.1 Zajištění informovanosti a osvěty seniorů a veřejnosti Vedoucí OSV, vedoucí PS 8 000,- Město Semily, GF 5.4 Zajištění koordinační činnosti pracovní skupiny pro prevenci sociálně patologických jevů Vedoucí PS. Vedoucí OSV 0,- GF, Město Semily, účastníci akcí strana 9 (celkem 15)

10 PŘÍLOHA C: Tabulka č. 3 Soubor údajů a dat pro realizaci aktivit AP KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SEMILSKA 2011 PŘEHLED AKTIVIT URČENÝCH K PŘÍPRAVĚ REALIZAC E V ROCE 2013 číslo aktivity KPSS SM název aktivity náklady aktivity 2013 kód název typ nositel náklady zahájení ukončení poznámka 3.1 a Výběr vhodných prostor v SS činnost Vedoucí OSV, ředitel SS 0,- leden únor 3.1 b Úprava vybraných prostor činnost Ředitel SS, Město Semily ,- březen červen 3. 1 Vybudování Denního stacionáře Domovinka pro seniory v prostorách Sociálních služeb Semily ,- 3.1 c VŘ 2 pracovníků milník Vedoucí OSV, Město Semily 0,- květen květen 3.1 d Zahájení činnosti Centra milník Vedoucí OSV, ředitel SS 0,- červenec 3.1 e Provoz Centra činnost Vedoucí OSV, Město Semily ,- červenec prosinec Provoz bude fungovat i nadále 3.3 a 3.3 b Oslovení seniorů s nabídkou Život 90 Oslovení seniorů s nabídkou Anděl strážný činnost činnost PS Senioři, UK ORP Semily, Život 90 PS Senioři, UK ORP Semily, Anděl strážný 3. 3 Zavedení tísňové péče 0,- 0,- 0,- Únor, květen, listopad Únor, květen, listopad Při akcích pro seniory Při akcích pro seniory strana 10 (celkem 15)

11 4.1 a Babičko, nedej se 2 činnost PS Senioři, ZUŠ Semily, kabelová TV 2 000,- Leden Prosinec Opakované šoty v TV 4. 1 Zajištění informovanosti a osvěty seniorů a veřejnosti 8 000,- 4.2 b Mne neošálíš činnost Klub seniorů, Policie ČR, OS 3 000,- Květen Osvětová 4.3 c Vidět a být viděn činnost Dopravní policie, Městská policie 3 000,- Listopad Osvětová 5.4 a Tichá pošta činnost MŠ, SŠ, Člověk v tísni, PS SPJ 4 000,- Duben Primární 5.4 b Zdraví, zdraví, zdraví činnost ZŠ, PS SPJ 5 000,- Duben Primární 5.4 c Help činnost ČČK, PS SPJ 9 000,- Květen Primární 5. 4 Zajištění koordinační činnosti pracovní skupiny Prevence sociálně patologických jevů mezi dětmi a mládeží ,- 5.4 d Tři kroky na Nouzov činnost 5.4 e Ostrov plný dětí činnost ZŠ, Gymnázium, PS SPJ PS SPJ, Poradna pro uprchlíky, Člověk v tísni ,- Červen ,- Září Primární Primární 5.4 f Zaženeme šikanu činnost Divadlo Rolnička, PS SPJ ,- Říjen Primární 5.4 g Den kriminality činnost PS SPJ, PČR, PMS, MP 8 400,- Listopad Primární 5.4 h Klimatoterapie činnost Maják, Bouda Semily, SVP, PMS ,- Březen Sekundární strana 11 (celkem 15)

12 5.4 ch Vstup volný počtvrté činnost PČR,MP, Soud, PMS, školy ,- Říjen Sekundární 5.4 i Otevřené dveře činnost Podkrkonošská společnost přátel dětí ZP ,- Červenec Dětský tábor pro 20 dětí strana 12 (celkem 15)

13 PŘÍLOHA D: Tabulka č. 4 Časový harmonogram akcí číslo aktivity KPSS SM název aktivity kód název zahájení ukončení I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII 3.1 a Výběr vhodných prostor leden únor 3.1 b Úprava vybraných prostor březen červen 3. 1 Vybudování Denního stacionáře - Domovinakpro seniory v prostorách Sociálních služeb Semily 3.1 c VŘ 2 pracovníků květen květen 3.1 d Zahájení činnost centra červenec 3.1 e Provoz centra červenec prosinec 3. 3 Zavedení tísňové péče 3.3 a 3.3 b Oslovení seniorů s nabídkou Život 90 Oslovení seniorů s nabídkou Anděl strážný Únor, květen, listopad Únor, květen, listopad 4.1 a Babičko, nedej se 2 leden prosinec 4. 1 Zajištění informovanosti a osvěty seniorů a veřejnosti 4.1 b Mne neošálíš květen strana 13 (celkem 15)

14 4.1 c Vidět a být viděn listopad 5.4 a Tichá pošta duben 5.4 b Zdraví, zdraví, zdraví duben 5.4 c Help květen 5.4 d Tři kroky na Nouzov červen 5. 4 Zajištění koordinační činnosti pracovní skupiny Prevence sociálně patologických jevů mezi dětmi a mládeží 5.4 e Ostrov plný dětí září 5.4 f Zaženeme šikanu říjen 5.4 g Den kriminality listopad 5.4 h Klimatoterapie březen 5.4 ch Vstup volný počtvrté říjen 5.4 i Otevřené dveře červenec strana 14 (celkem 15)

15 Zpracovala: Mgr. Kosová Iva za podpory aktérů KPSS Semilska strana 15 (celkem 15)

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŽELEZNOBRODSKA A SLUŽBY S NÍM SOUVISEJÍCÍ 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu Tanvaldsko 2011-2015

Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu Tanvaldsko 2011-2015 Komunitní plán sociálních služeb Mikroregionu sko 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 listopad 2012 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2015 Obsah 1 Úvod 2 2 Východiska 3 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 4 4 Přílohy 5-9 - 1 - 1. Úvod Důvod zpracování

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2014 Obsah 1 Úvod 3 2 Východiska 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 5 4 Přílohy - 1 - Úvod Důvod zpracování

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014 AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V NYMBURCE PRO ROK 2014 ZPRACOVAL: Bc. Ivana Bohuslavová koordinátor komunitního plánování sociálních služeb Tel.: 325 501 249, 722 967 429 Email: kpssnymburk@gmail.com

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI Metodika (plnění prvního kroku zakázky) doplněná verze březen 2010 Objednatel: Liberecký kraj Zpracovatel: LB plán, s.r.o.

Více

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne 25.02.2013 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Priority a opatření Akční plán rozvoje sociálních služeb

Více

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. REALIZAČNÍ PLÁN pro roky

Více

Změna v pracovních skupinách:

Změna v pracovních skupinách: Navazujeme na Zprávu o činnosti v procesu plánování sociálních služeb v našem regionu, která byla přednesena Zastupitelstvu města Kostelec nad Orlicí dne 24.9.2007 Změna v pracovních skupinách: Vstup 3

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2007 O B S A H 1. Obsah 1 2. Předmluva 2 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 3 4. Priority rozvoje služeb a péče

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013

Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013 Příloha č. 2 Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne 25.02.2013 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2013 1 Priority a opatření Tento akční plán vznikl na základě Střednědobého

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 -

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 - Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2009-1 - 1.O B S A H 1. Obsah 2 2. Předmluva 3 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 4 4. Priority rozvoje služeb a

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI ZAČÁTEK Slavnostní zahájení 20.5.2003. Cílem kpss je zajistit dostupné sociální služby pro lidi, kteří je opravdu potřebují. Motto: Komunitním plánováním

Více

2015-2020 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA NOVÁ ROLE Část C Implementační část

2015-2020 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA NOVÁ ROLE Část C Implementační část STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA NOVÁ ROLE Část C Implementační část ABRI, s.r.o. Zpracováno ke dni 01. 09. 2015 Strategický dokument zpracoval pracovní tým společnosti ABRI, s.r.o. Vedoucí týmu: Mgr. Miloslav

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU ROKYTNICKO - aktualizace Střednědobý výhled na období 2015 2020 Schválený na veřejném jednání Zastupitelstva města Rokytnice nad Jizerou dne 29. 4. 2015 Ing. Petr

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROCESU PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze: 01 Zpracovala: Bc. Petra Podzimková, Výkonná manažerka projektu Schválila: Řídící skupina Rozvojového plánování sociálních služeb České

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 3. zasedání zastupitelstva města dne: 31. 3. 2011 Bod pořadu jednání: Závěrečné hodnocení projektu podpořeného z Grantového fondu Libereckého kraje na rok 2010 - preventivní

Více

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015)

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015) Aktuální projekt komunitního plánování sociálních služeb na Třeboňsku Právě probíhá realizace projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023,

Více

Návrh plánu rozvoje sociálních služeb. v Rousínově

Návrh plánu rozvoje sociálních služeb. v Rousínově Návrh plánu rozvoje sociálních služeb v Rousínově V Rousínově, 27.11.2007 Zpracovala: Ludmila Havlíčková OBSAH I. ÚVOD 3 II. URČENÍ PLÁNOVACÍHO OBDOBÍ 4 III. VIZE, KTEROU PLÁN NA DANÉ OBDOBÍ NAPLŇUJE 4

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 Leden 2016 OBSAH 1 2 ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 2.1 CHARAKTERISTIKA OBCE... 7 2.1.1 ÚZEMÍ... 7 2.1.2 OBYVATELSTVO... 11 2.1.3 HOSPODÁŘSTVÍ... 30 2.1.4 INFRASTRUKTURA... 55 2.1.5 VYBAVENOST... 74 2.1.6

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Implementační dokument MĚSTO SOKOLOV May 29, 2015 Autor: Profesionální servis s.r.o. Mgr. Bc. Jindřich Hlavatý, PhD. Mgr. Bc. Miloš Podlipný Pro účely

Více

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST ORLOVÁ, MĚSTO PRO TEBE KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Dokument byl vytvořen v rámci projektu: Registrační číslo: a Petřvald řídíme strategicky a společně CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002958

Více

VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016

VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016 VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016 Akční plán 2016 vychází z Třetího komunitního plánu sociálních služeb obcí Svazku obcí Novoborska pro období 2016-2020.

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část kč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016 Prováděcí část 3. Komunitního plánu sociálních služeb 2013-2016 kční plán sociálních služeb byl schválen usnesením č. 14 na 27. schůzi Rady města konané

Více

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Závěrečná konference k projektu Zavádění procesu komunitního plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku 19. dubna 2012 Místo

Více

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO Návrhová část Tento dokument vznikl jako jedna z aktivit projektu "IP 2 - Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v Libereckém

Více

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011 Příloha č.1 Zjednodušená analýza financování pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj 2009 2013, Aktualizace 2011 Zjednodušenou analýzou financí sociálních služeb rozumíme sumarizaci

Více

STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň)

STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň) STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň) Projekt Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023, je financován

Více

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015 Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji 1 Základní informace o projektu Název: Sociální služby SOH Partner projektu:

Více

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku březen 2011 červen 2012 Rada města Kostelec nad Orlicí dne 11. 06. 2012 Zastupitelstvo města Kostelec nad Orlicí dne 25. 06. 2012

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Komunitní plán sociálních a souvisejících služeb 2012-2016 V regionu Kadaň Klášterec nad Ohří KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Tento projekt

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO PRO ROK 2017

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO PRO ROK 2017 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO PRO ROK 2017 Obsah 1 Úvod... 3 2 Východiska... 4 2.1 Další východiska... 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění Komunitního plánu 2017... 5 4

Více

III. Akční plán rozvoje sociálních služeb na období k Národní strategii rozvoje sociálních služeb na období

III. Akční plán rozvoje sociálních služeb na období k Národní strategii rozvoje sociálních služeb na období III. Akční plán rozvoje sociálních služeb na období 2017 2018 k Národní strategii rozvoje sociálních služeb na období 2016-2025 MPSV Praha, 2016 Obsah 1. Úvod 3 2. Přehled členění a popis jednotlivých

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 432/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 406 ze dne 08.06.2015 Akční plán pro rok 2015 Komunitního plánu rozvoje sociálních a návazných služeb na území Městské části Praha

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

ORP Bruntál: Přehled cílů a opatření MOS ŠKOLSTVÍ. Problémový okruh. Téma

ORP Bruntál: Přehled cílů a opatření MOS ŠKOLSTVÍ. Problémový okruh. Téma ŠKOLSTVÍ ORP Bruntál: Přehled cílů a opatření MOS Téma Problémový okruh Cíl Opatření Neefektivní (nedostatečná) naplněnost obecních škol Cíl 1.1 Zavedení školských obvodů spádových škol Gestor cíle: Město

Více

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra Sociální služby v Pardubickém kraji v kontextu péče o osoby s poruchou autistického spektra Bc. Edita Moučková Krajský úřad Pardubického kraje 20. 4. 2015 ÚVOD Poruchou autistického spektra trpí v ČR odhadem

Více

Projekt: Místní implementace strategického řízení v Litoměřicích (CZ.1.04/4.1.01/ ) Inovovaná metodika ke Strategickému týmu

Projekt: Místní implementace strategického řízení v Litoměřicích (CZ.1.04/4.1.01/ ) Inovovaná metodika ke Strategickému týmu Projekt: Místní implementace strategického řízení v Litoměřicích (CZ.1.04/4.1.01/89.00066) Inovovaná metodika ke Strategickému týmu Obsah 1. Komu je metodika určena...3 2. Úvod k metodice...3 3. Složení

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS SENIOŘI A OSOBY SE ZP

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS SENIOŘI A OSOBY SE ZP SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS SENIOŘI A OSOBY SE ZP Vize: Na začátku setkání byla stanovena vize pro rok 2017. - Město Nymburk má v roce 2017 funkční denní stacionář pro seniory. - Bude rozšířena nabídka

Více

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING PLNĚNÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI Vypořádání připomínek k aktualizované Návrhové části SPRSS LK říjen 2010 Objednatel: Liberecký kraj Zpracovatel: LB plán,

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 1. ze dne

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 1. ze dne Zastupitelstvo Kraje Vysočina Dodatek č. 1 ze dne 2. 2. 2016 k Zásadám Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 07/15 pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce 2016 Čl. 1 Změnové ustanovení 1) Článek

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI 2014-2017 PREZENTACE PRO PRACOVNÍ SETKÁNÍ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KÚLK, 13. června 2013 1 Přípravné a související aktivity Monitoring

Více

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78. Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.00041 Rekapitulace stavu k 31.5.2014 Cíle projektu: zjištění potřeb občanů

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů DNE: 11.2.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 112/2019/MP NÁZEV: Plán prevence kriminality ANOTACE: V rámci prevence kriminality města je nutné schválit Plán prevence

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 196/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 173 ze dne 14.03.2016 Akční plán pro rok 2016 Komunitního plánu rozvoje sociálních a návazných služeb na území Městské části Praha

Více

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád I.Základní ustanovení 1. Organizační strukturu komunitního plánování

Více

Plánování sociálních služeb v Jihomoravském kraji

Plánování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Plánování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Mgr. Martina Blešová 27.února 2014 1 Východiska procesu plánování sociálních služeb v JMK Základní jednotka: správní obvod ORP Smlouvy o spolupráci mezi

Více

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Aktualizace Manuálu byla provedena v rámci projektu Efektivita procesu komunitního plánování

Více

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Zápis č. 4 z jednání Pracovní skupiny Občané se zdravotním postižením a dlouhodobě nemocní Datum: 20.07.2011 Čas: 15:00 Místo: zasedací místnost v suterénu

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok 2017 Obecná pravidla Obsah 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2017 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 5. Organizační zajištění

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ

Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ Program jednání: 1. Zahájení v 13.00 hod, přivítání přítomných 2. Představení firmy Eduflex,

Více

FINANCOVÁNÍ SLUŽEB SOCIÁLNÍ PREVENCE

FINANCOVÁNÍ SLUŽEB SOCIÁLNÍ PREVENCE FINANCOVÁNÍ SLUŽEB SOCIÁLNÍ PREVENCE I N G. J I Ř Í H O R E C K Ý, M B A P R E Z I D E N T A S O C I A C E P O S K Y T O V A T E L Ů S O C I Á L N Í C H S L U Ž E B Č R Financování všeobecná východiska

Více

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Aktivita

Více

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Projektová karta Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Evidenční číslo projektu Název partnera - vkladatele Název partnera zodpovědného za vyplnění či kontrolu Projektové karty

Více

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál spolufinancováno Městem Bruntál a Moravskoslezským krajem

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ NA ROK 2018 Prováděcí část ke Komunitnímu plánu: Střednědobý plán rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě Ústí

Více

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura zpracovaná v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II, číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0010685.

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Projekt Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa:

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/ Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283 Projektový tým Příklad zpracování MAP, soubor dokumentů Inspiromat Inspiromat zveřejněn, příklad zpracování

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období

Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období Komunitní plán rozvoje sociálních služeb a dalších aktivit v obci Krásná Lípa v období 2015-2018 Komunitní plán navazuje na strategické dokumenty platné v lokalitě: PRSS Šluknovského výběžku 2014-2017

Více

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Město Kyjov Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a školství Říjen 2013 Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 je

Více

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006548 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Beroun a spádového území 2019 2023 1 Program dnešního jednání Vánoční jarmark

Více

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE 2016 Obsah: Stručná popis.. str. 2. 3. Struktura součinnosti a procesů. str. 4. Členění akčního plánu. str. 5. 7. Plán aktivit. str. 8. Závěr..

Více

Plánování v sociální oblasti. Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni

Plánování v sociální oblasti. Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni Plánování v sociální oblasti Aktuálně výzva č. 63 OPZ Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni Terminologie, zkratky Komunitní plán sociálních služeb - KPSS Nově Střednědobý plán rozvoje

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje

Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje OSNOVA: 1. Úvod: 2. Popis územního a časového rozsahu jednotlivých komunitních plánů sociálních služeb /střednědobých plánů rozvoje

Více

4. monitorovací zpráva o realizaci Komunitního. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. za rok 2011

4. monitorovací zpráva o realizaci Komunitního. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. za rok 2011 4. monitorovací zpráva o realizaci Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska za rok Projekt Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska, reg. č. CZ.1.04/3.1.03/4500142 je financován

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, 2016 Střednědobé plánování 3. plán SPRSS v ÚK na období 2016 2018 Akční plán

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež Datum konání: 3. 10. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, přízemí budovy B, Středisko územního rozvoje Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni:

Více

Komunitní plánování - věc veřejná

Komunitní plánování - věc veřejná Komunitní plánování - věc veřejná Jak zjistit, co lidé opravdu chtějí? Jak zlepšit život v obci? Co to je komunitní plánování? Metoda, která umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

Akční plán protidrogové politiky Městské části Praha 21 na období a 2018

Akční plán protidrogové politiky Městské části Praha 21 na období a 2018 Akční plán protidrogové politiky Městské části Praha 21 na období 2017 a 2018 1 Obsah ÚVOD... 3 1. PRIMÁRNÍ PREVENCE... 5 2. LÉČBA A NÁSLEDNÁ PÉČE... 6 3. SNIŽOVÁNÍ RIZIK - HARM REDUCTION... 6 4. SNIŽOVÁNÍ

Více

Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009

Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009 Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009 Projekt Komunitní plánování sociálních služeb Konicka byl předložen 8.9.2006 a doporučen k financování rozhodnutím ZOK

Více

Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK

Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK Základní síť sociálních služeb pro rok 2016 a aktualizace SPRSS LK Kolegium obcí II. a III. typu 15. 5. 2015 1 Úrovně a definice Základní sítě pro rok 2016 Základní síť sociálních služeb Sítí služeb rozumíme

Více

Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013

Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013 Zápis z jednání koordinační skupiny ze dne 2. 9. 2013 Přítomni: Ing. Jana Čunátová, zástupce zadavatele, členka Komise sociální a zdravotní Bc. Pavel Petřík, garant procesu, vedoucí odboru sociálního Bc.

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více