Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne č. 3/2013-SZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ"

Transkript

1 Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne č. 3/2013-SZ Program jednání: 1. Zahájení v hod, přivítání přítomných 2. Představení firmy Eduflex, s. r. o. 3. Informace o schválení Organizačního a Jednacího řádu KP v Radě města dne Informace o uskutečněných pracovních schůzkách s představiteli obcí 5. Informace o komunitním plánování při KÚ MSK z pracovní skupiny pro střednědobé plánování sociálních služeb obcí s pověřeným úřadem při KÚ MSK 6. Informace o plnění projektu 7. Informace o nové službě pro cizince ze 3. zemí 8. Struktura současného komunitního plánu včetně hodnocení metodikem KP MPSV v rámci MSK kraje 9. Schválení nové struktury komunitního plánu doporučený vzor 10. Připomínky k navrhovanému Dotazníku pro uživatele sociálních služeb, diskuse k distribuci 11. Kontrola cílů a opatření současného komunitního plánu pro jednotlivé pracovní skupiny, diskuse jak dál? tzn. monitoring aktivit 12. Zjištění zájmu o účast v pracovní skupině pro odborné analýzy (návaznost na harmonogram prací v projektu) 13. Diskuse, různé, závěr ad 1) Vedoucí pracovní skupiny, paní Krausová, přivítala všechny přítomné a zahájila 3. jednání pracovní skupiny komunitního plánování zaměřené na péči o seniory. ad 2)

2 Na jednání PS přišel představit svůj projekt sociálního podnikání (který byl podpořen dotací z EU) jednatel firmy Eduflex, s. r. o. Mgr. Stanislav Kovář. Cílem projektu je vybudování sociálního podniku na Novojičínsku, zaměřeného na poskytování služeb v rámci přípravných prací pro stavby, zemní práce, terénní úpravy, výkopové práce, úprava a údržba zeleně, úklidové a sanační práce. Pracovní činnosti jsou navrženy tak, aby odpovídaly subjektivním možnostem cílové skupiny (mládež a mladí dospělí ohrožení sociálně patologickými jevy), tak i objektivním okolnostem - vliv počasí, nestálost pracovních zakázek apod. Jedná se tedy o vytvoření životaschopného modelu sociální firmy, která bude fungovat jako běžná konkurenceschopná firma avšak na principech sociálního podniku. Obecně prospěšným cílem je tedy vybudování tržně zaměřeného sociálního podniku, jehož podstatou je vytvoření pracovních míst pro jedince znevýhodněné na trhu práce pro své sociální vyloučení nebo ohrožení sociálním vyloučením. Takové osoby v současné ekonomické situaci Moravskoslezského regionu s vysokou mírou nezaměstnanosti obtížně vstupují na pracovní trh, popř. jako první o svá zaměstnání přicházejí. Vybudovaný sociální podnik může poskytnout svým zaměstnancům z podporovaných cílových skupin delší dobu adaptace při nástupu do zaměstnání a následnou pomoc a psychosociální podporu nutnou pro jeho udržení. Zde se také otevírá prostor pro působení a spolupráci neziskových organizací působících na Novojičínsku podporujících osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením. (zdroj: ) ad 3) V Radě města byly dne schváleny Organizační i Jednací řád komunitního plánování. ad 4) Koordinátorka KP Mgr. Susíková informovala členy PS o schůzkách, které proběhly na obecních úřadech v obvodu obce NJ s rozšířenou působností. Byly navštíveny pouze obce, které projevily zájem o seznámení se s projektem komunitního plánování, na který získalo město Nový Jičín dotaci z OP LZZ. Nakonec všechny tyto navštívené obce (Bernartice n/o, Hodslavice, Jeseník n/o, Kunín, Libhošť, Mořkov, Rybí, Starý Jičín, Suchdol n/o)

3 najmenovali své zástupce do různých pracovních skupin komunitního plánování a budou se procesu KP v Novém Jičíně účastnit zejména jako aktivní pozorovatelé tohoto procesu. ad 5) Mgr. Susíková se jako zástupce města Nového Jičína účastní pracovní skupiny obcí s pověřeným obecním úřadem ke střednědobému plánování sociálních služeb v rámci MSK. Na poslední schůzi se mimo jiné řešila problematika začlenění nové služby či nového poskytovatele do již schválených komunitních plánů obcí. Ze strany KÚ MSK bylo přislíbeno zpracování metodického doporučení k řešení této situace. ad 6) Harmonogram projektu: červen a červenec 2013 KA 1 - probíhá, ustanoven realizační tým projektu KA2 - proběhly osobní schůzky se starosty s nabídkou zapojení se do procesu KP jako pozorovatelé, přijalo 9 obcí, kteří se budou účastnit jednání PS KA 3 - vzdělávání osob zapojených do procesu komunit. Plánování je předběžně plánováno na leden, únor 2014 KA 4 - Den sociálních služeb probíhá příprava, letos se zúčastní 25 organizací (sociálních i ostatních), 3 organizace se účastnit nebudou (Ranná péče Ostrava, Škola života, ZŠ a MŠ speciální), je zajišťován doprovodný program, proběhne seminář pro starosty s možnou účastí poskytovatelů sociálních služeb KA 5 - práce v pracovních skupinách probíhají KA 6 - zavedení elektronického katalogu poskytovatelů soc. služeb realizace od 09/2013 KA 7 - odborné analýzy počátek realizace 06/2013, je ustavován pracovní tým zástupce OSV, sociolog, metodik KP, zástupci z pracovních skupin - který připraví jasné zadání výběrového řízení pro dodavatele jednotlivých analýz - dotazník pro uživatele bude zpracován vlastními silami - analýza u poskytovatelů bude zpracována vlastními silami - dodavatelským způsobem bude řešeno: 1) dotazníkové šetření veřejnosti mapování potřeb občanů v rámci ORP (i pro obce zapojené do projektu)

4 2) zjišťování potřeb osob ohrožených sociálním vyloučením v rámci města Nový Jičín 3) finanční analýza poskytovatelů služeb ad 7) Členům PS byla předána informace o vzniku nové služby pro cizince ze 3. zemí viz leták Centra na podporu integrace cizinců. ad 8) Současná struktura Komunitního plánu města Nový Jičín byla podrobena hodnocení metodikem KP MPSV v rámci Individuálního projektu Plánování sociálních služeb cesta k vytvoření sítě místně a typově dostupných sociálních služeb na území MSK. Analýza střednědobých plánů rozvoje sociálních služeb ve vztahu k potřebnosti, rozvoji a kvalitě sociální služeb a jejich financování v rámci MSK probíhala u 30 obcí s pověřeným obecním řadem. Metodik konstatoval, že komunitní plán města Nový Jičín je kvalitní, jedná se o příklad dobré praxe, upozorňoval na absenci monitoringu a kontroly plnění plánu. Tyto záležitosti budou dopracovány (v souvislosti s viz bod 4). ad 9) Členům PS byl předložen návrh doporučené struktury komunitního plánu. (Krajským úřadem MSK), a členové tento návrh pro práci na novém Komunitním plánu města Nového Jičína schválili. ad 10) Členové PS připomínkovali návrh Dotazníku pro uživatele sociálních služeb pro analytickou část prací na novém KP, který bude ve smyslu názorů členů PS upraven, a předložili plán ke sběru dat. Místa pro vhazování vyplněných dotazníků budou jednak u poskytovatelů sociálních služeb, tak pro zajištění objektivity při vyplňování mohou uživatelé dotazník odevzdat do schránek umístěných v prostoru vrátnic Městského úřadu NJ. ad 11)

5 Členy PS byla provedena kontrola cílů a opatření současného komunitního plánu týkající se jejich konkrétní pracovní skupiny a lehce se nastínila diskuse o tom, jak postupovat dál v rámci tvorby nového Komunitního plánu na léta K této problematice se PS ještě vrátí na svých dalších jednáních. ad 12) Koordinátorka KP Mgr. Susíková informovala o plánovaném zahájení prací na KA 7, což je zpracování odborných analýz v oblasti sociálních služeb a nabídla účast v pracovní skupině, která bude tuto klíčovou aktivitu zaštiťovat. O účast v ní projevila zájem Mgr. Ilona Šustalová. ad 13) Další jednání pracovní skupiny se uskuteční dne ve hodin. V Novém Jičíně dne Zapsala: Ing. Hana Vaňková Schválila: Mgr. Daniela Susíková koordinátorka projektu KP

Komunitní plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku

Komunitní plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku Komunitní plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku Ing. Petr Kozel, Bc. Radka Beňov ová Brumov-Bylnice, Bylnice, 19. 4. 2012 O našem regionu 1. Základní demografické údaje Obec

Více

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/ Zápis z prvního jednání pracovní skupiny Osoby v krizi a sociálně vyloučeni KPSS v Šumperku dne 6.9.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Místo: Armáda spásy, centrum sociálních služeb (dále jen AS CSS),

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

Podpora komunitního plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji

Podpora komunitního plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji Podpora komunitního plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT JIHOČESKÉHO KRAJE Podpora komunitního plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji Registrační číslo projektu:

Více

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015)

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015) Aktuální projekt komunitního plánování sociálních služeb na Třeboňsku Právě probíhá realizace projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023,

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

Zápis z informační schůzky pro potenciální členy pracovních skupin projektu SPRSS

Zápis z informační schůzky pro potenciální členy pracovních skupin projektu SPRSS Zápis z informační schůzky pro potenciální členy pracovních skupin projektu SPRSS 12. 9. 2017 Velká zasedací místnost MěÚ Humpolec, Horní náměstí 300, Začátek jednání 9:00 Přítomní dle prezenční listiny

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zápis č. 1/2011 jednání pracovní skupiny Poskytovatelé (v rámci projektu Plánování rozvoje sociálních služeb v Kopřivnici

Více

Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2

Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2 Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2 Zpracoval(a): EP, SOC Datum: 1. 2. 2017 OP Zaměstnanost 2014 2020 Projekt PSSP 1 a PSSP 2 PO 2 Sociální začleňování a boj

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 461 ze dne 17.07.2019 Projektový záměr Rozvoj pečovatelské služby na Praze 3 jako základní péče v domácím prostředí Rada městské části I. b e

Více

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová Proces střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji v letech 2015 2020 v kontextu návaznosti na rozvoj a strategii komunitního plánování sociálních služeb v Ostravě IP Podpora

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21 Jednání Kolegia obcí K21 20. 11. 2015 1 2 Hlavní cíl projektu Zajištěním dostupnosti a rozvojem vybraných sociálních služeb v komunitě umožnit osobám se zdravotním postižením setrvat ve svém přirozeném

Více

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Metodická podpora obcím Koncept plánování sociálních služeb Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Vize: V rámci Libereckého kraje existuje komplexní a systematizovaný sběr dat od dotčených subjektů

Více

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod.

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Přítomni: Viz prezenční listina. Omluveni: Bc. Daniel Dostrašil, Ing. Marie Malá Program: 1. Úvod. 2.

Více

Zpráva o realizaci komunitního plánování sociálních služeb v regionu Znojmo

Zpráva o realizaci komunitního plánování sociálních služeb v regionu Znojmo Zpráva o realizaci komunitního plánování sociálních služeb v regionu Znojmo 2012 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŽELEZNOBRODSKA A SLUŽBY S NÍM SOUVISEJÍCÍ 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

ZÁPIS 6. JEDNÁNÍ REALIZAČNÍHO TÝMU MAP II pro SO ORP Děčín

ZÁPIS 6. JEDNÁNÍ REALIZAČNÍHO TÝMU MAP II pro SO ORP Děčín Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II ZÁPIS 6.

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2014 Obsah 1 Úvod 3 2 Východiska 4 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 5 4 Přílohy - 1 - Úvod Důvod zpracování

Více

Grantový projekt Podpora standardizace orgánu sociálně právní ochrany Krajského úřadu Libereckého kraje Základní informace k projektu

Grantový projekt Podpora standardizace orgánu sociálně právní ochrany Krajského úřadu Libereckého kraje Základní informace k projektu Grantový projekt Podpora standardizace orgánu sociálně právní ochrany Krajského úřadu Libereckého kraje Základní informace k projektu Termín realizace a financování projektu Termín realizace projektu:

Více

Plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji

Plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji Plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji Kulatý stůl V Českých Budějovicích 10. prosince 2012 Plánování sociálních služeb na úrovni Jihočeského kraje Plánování sociálních služeb na úrovni Jihočeského

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 23. 1. 2019 Přítomni: Zlata Adamcová, Jana Horáková, Kateřina Jírová, Pavel Kalous, Ivan Langr, Olga Merglová, Dana

Více

Komunitní plán sociálních služeb

Komunitní plán sociálních služeb Komunitní plán sociálních služeb ve městě ČeskéBudějovice 2004 2008 Počátkem procesu komunitníhoplánování Vypracování Komunitního plánu sociálních služeb bylo schváleno RM ČeskéBudějovice v srpnu 2003

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Základní informace: Název projektu: Komunitní plánování sociálních služeb města Kolína Registrační číslo

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU TURNOVSKO 2011-2015 Akční plán pro rok 2015 Obsah 1 Úvod 2 2 Východiska 3 3 Organizační a finanční zajištění pro plnění AP 4 4 Přílohy 5-9 - 1 - 1. Úvod Důvod zpracování

Více

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Seminář k výzvě Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Výzva č. 19 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Podpora

Více

Popis projektu Rozvoj regionálního partnerství v sociální oblasti na území obcí Královéhradeckého kraje

Popis projektu Rozvoj regionálního partnerství v sociální oblasti na území obcí Královéhradeckého kraje Příloha č. 4 Popis projektu Rozvoj regionálního partnerství v sociální oblasti na území obcí Královéhradeckého kraje 1. Popis projektu, jeho cílů, očekávaných výstupů a dopadů Projekt Cíl projektu Příjemce

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor řízení pomoci z ESF Role v implementační

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROCESU PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze: 01 Zpracovala: Bc. Petra Podzimková, Výkonná manažerka projektu Schválila: Řídící skupina Rozvojového plánování sociálních služeb České

Více

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 JESENÍK 2014 O B S A H: A. Úvodní slovo ředitelky společnosti B. Údaje o společnosti C. Cíle a poslání společnosti D. Struktura společnosti Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci E. Činnost společnosti

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2012 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 5. 6. 2017 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež rodina - zápis 13. 10. 2015, 13.30 hod. Oblastní charita Znojmo, Dolní Česká 1, zasedací místnost

Více

Plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování na Osoblažsku příklad dobré praxe. O soblaha, Dívčí Hrad, Hlinka, Slezské Pavlovice

Plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování na Osoblažsku příklad dobré praxe. O soblaha, Dívčí Hrad, Hlinka, Slezské Pavlovice Plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování na Osoblažsku příklad dobré praxe O soblaha, Dívčí Hrad, Hlinka, Slezské Pavlovice Obsah prezentace 1. Osoblažsko poloha, základní údaje,

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2014 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

Koordinátorka představila návrh aktualizaci statutu a jednacího řádu. V případě jednacího řádu se jedná o doplnění následujícího bodu do:

Koordinátorka představila návrh aktualizaci statutu a jednacího řádu. V případě jednacího řádu se jedná o doplnění následujícího bodu do: ZÁPIS z druhého setkání partnerské platformy (PAPLA) k projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území MAS SKCH, reg. č.: CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006600 konaného dne 29. listopadu 2018 od 15.30

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko ze dne 19. 9. 2012 v rámci projektu Komunitního plánování sociálních služeb města Blansko Registrační číslo CZ.1.04/3.1.03/78.00036 Místo konání: Blansko,

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh, IČ: 484 28 311 Tel: 583 468 262, Fax: 583 416 505, e-mail: miz@muzabreh.cz www.zabrezsko.cz Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu

Více

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE 2016 Obsah: Stručná popis.. str. 2. 3. Struktura součinnosti a procesů. str. 4. Členění akčního plánu. str. 5. 7. Plán aktivit. str. 8. Závěr..

Více

Výzva OPZ 03_16_128 Podpora sociální práce

Výzva OPZ 03_16_128 Podpora sociální práce Výzva OPZ 03_16_128 Podpora sociální práce Magistrát města Mostu Radniční 1/2 434 69 Most IČ: 00266094 DIČ: CZ00266094 Projekt: Realizátor projektu: Délka projektu: Podpora sociální práce v obci Most Magistrát

Více

Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta

Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta Transformační plán Zámku Nová Horka, p. o. na léta 2016-2020 Poskytovatel název poskytovatele Zámek Nová Horka, příspěvková organizace statutární zástupce Mgr. Lukáš Spurný právní forma Příspěvková organizace

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OSTRAVA. Pracovní skupina: Občané ohrožení sociálním vyloučením a sociálně vyloučení

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OSTRAVA. Pracovní skupina: Občané ohrožení sociálním vyloučením a sociálně vyloučení KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OSTRAVA Pracovní skupina: Občané ohrožení sociálním vyloučením a sociálně vyloučení Témata pro 4. komunitní plán sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě

Více

Informační schůzka. Komunitního plánu rozvoje sociálních. pro potenciální členy pracovních skupin. služeb v ORP Humpolec. V Humpolci dne

Informační schůzka. Komunitního plánu rozvoje sociálních. pro potenciální členy pracovních skupin. služeb v ORP Humpolec. V Humpolci dne Informační schůzka pro potenciální členy pracovních skupin Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v ORP Humpolec V Humpolci dne 12. 9. 2017 Program jednání: 1. Stručné představení projektu Komunitní

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 4.11.2014, 14.00-17.00 hod. Domov pro seniory Plaveč, p.o. Program: 1)Přivítání, prezence, zahájení

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

Úvodní konference k projektům Krajský úřad LK

Úvodní konference k projektům Krajský úřad LK Úvodní konference k projektům 24. 5. 2017 Krajský úřad LK Prezentace projektu Nastavení systémové podpory rodin v Libereckém kraji Individuální projekt realizovaný v rámci Operačního programu Zaměstnanost,

Více

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.00041 11/2013, Horní Lomná Cíle projektu: zjištění potřeb občanů vyhodnocení

Více

Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše

Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše KULATÉ STOLY 25. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE VEŘEJNÉ SPRÁVY 25. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE SOUKROMÉ SFÉRY 26. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE NEZISKOVÉHO SEKTORU Program 1. Představení

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 17. 10. 2018 Přítomni: Zlata Adamcová, Kateřina Jírová, Pavel Kalous, Ivan Langr, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta

Více

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje

Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Plánování rozvoje sociálních služeb z hlediska kraje Závěrečná konference k projektu Zavádění procesu komunitního plánování sociálních služeb a péče na Brumovsku a Valašskokloboucku 19. dubna 2012 Místo

Více

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Holešov CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000382 1. Jednání Pracovních skupin Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

PLÁN PRÁCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY KPSS ORP TIŠNOV

PLÁN PRÁCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY KPSS ORP TIŠNOV úroveň činnost trvání datum zahájení datum ukončení zodpovědnost Výstup Akceptace (počet číslic) (popis) (ve dnech) (jméno) (jméno) 2012 1 1.1 1.2 1.3 1.4 Smluvní zajištění organizační struktury PLÁN PRÁCE

Více

Zápis č.1 Setkání poskytovatelů sociálních služeb ke komunitnímu plánování sociálních služeb

Zápis č.1 Setkání poskytovatelů sociálních služeb ke komunitnímu plánování sociálních služeb Zápis č.1 Setkání poskytovatelů sociálních služeb ke komunitnímu plánování sociálních služeb Datum konání: 29.10.2007 Místo konání: konferenční místnost v 10. patře MěÚ v Kopřivnici Přítomni: 16 členů

Více

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI ZAČÁTEK Slavnostní zahájení 20.5.2003. Cílem kpss je zajistit dostupné sociální služby pro lidi, kteří je opravdu potřebují. Motto: Komunitním plánováním

Více

Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality

Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality (Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce) Základní údaje

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 21. 11. 2016 od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

Zápis. ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře

Zápis. ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře Zápis ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře dne 1. 11. 2017 v zasedací místnosti ZM a RM Kravaře,

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V LIBERECKÉM KRAJI 2014-2017 PREZENTACE PRO PRACOVNÍ SETKÁNÍ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KÚLK, 13. června 2013 1 Přípravné a související aktivity Monitoring

Více

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78. Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.00041 Rekapitulace stavu k 31.5.2014 Cíle projektu: zjištění potřeb občanů

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

opatření Sociální služby a sociální začleňování

opatření Sociální služby a sociální začleňování OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST opatření Sociální služby a sociální začleňování SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 22. 1. 2019 Představení opatření Alokace: 4 387 050 Kč (3 729 000 Kč) Vyhlášení výzvy: k diskusi,

Více

IP Plánování sociálních služeb II

IP Plánování sociálních služeb II IP Plánování sociálních služeb II Zpracoval(a): Táňa Vijová Datum: 16.6.2015 O projektu: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: Sociální integrace a rovné příležitosti Oblast podpory:

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy

Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy Termín jednání: 12. 6. 2013 Místo jednání: zasedací místnost v budově Městského úřadu Klatovy, náměstí Míru 66 Účastníci jednání: viz prezenční listina Program

Více

Vypořádání přijatých připomínek. skupina/prio rita/opatření připomínka A/Z vypořádání. p.č. autor 1

Vypořádání přijatých připomínek. skupina/prio rita/opatření připomínka A/Z vypořádání. p.č. autor 1 Vyhodnocení připomínkovacího řízení materiálu "Návrh 2. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na Kyjovsku do roku 2015" Připomínkovací řízení bylo vyhlášeno ve městě Kyjově v termínu od 30.října

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji. Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu

Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji. Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Obsah prezentace: Plánování sociálních služeb v Moravskoslezském kraji a související aktivity (Individuální projekty kraje) Současný

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zápis č. 1 /2011 z jednání všech pracovních skupin (v rámci projektu Plánování rozvoje sociálních služeb v Kopřivnici na období

Více

Zápis ze 7. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 1. července 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích

Zápis ze 7. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 1. července 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Zápis ze 7. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 1. července 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Program jednání: 1. Zahájení 2. Informace o postavení Strategie CLLD MAS Regionu

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny pro seniory, osoby se zdravotním postižením a osoby pečující o osobu blízkou č. 48/2016

Zápis z jednání pracovní skupiny pro seniory, osoby se zdravotním postižením a osoby pečující o osobu blízkou č. 48/2016 Zápis z jednání pracovní skupiny pro seniory, osoby se zdravotním postižením a osoby pečující o osobu blízkou č. 48/2016 Datum a čas: 26.1.2016; 13:00 h. Místo: Městský úřad Město Albrechtice Přítomní:

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND OBSAH: 1. Poslání a cíle občanského sdružení Instand... 2 2. Přehled projektů v roce 2005... 3 2.1 Projekty probíhající v roce 2005... 3 2.2 Připravované

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP Semily 2011 Akční plán pro rok 2013 Aktualizovaná verze /duben 2013/ Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 5. 12. 2018 Přítomni: Jana Horáková, Pavel Kalous, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta Pavlů, Lukáš Průcha, Kateřina

Více

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_ Vyhlášené výzvy Seminář pro žadatele Výzvy 2019 Programový rámec OPZ 4. výzva MAS KŽV_OPZ_Pracovní příležitosti na venkově II. (28.04.2019-07.06.2019) 5. výzva MAS KŽV_ OPZ_ Zapojení. ( 28.04.2019-07.06.2019)

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě Tento materiál vznikl jako výstup klíčové aktivity č. 04 projektu Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb a služeb navazujících v Mostě, který

Více

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku základní informace k zahájení realizace projektu Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku Ing. Jana Kozelková Uherské Hradiště, 21.5.2013 Obsah prezentace Základní informace

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

Plánování a financování sociálních služeb. Konference samospráv Olomouc 13.května 2019

Plánování a financování sociálních služeb. Konference samospráv Olomouc 13.května 2019 Plánování a financování sociálních služeb Konference samospráv Olomouc 13.května 2019 Legislativní rámec Základní: Zákon o obcích a zákon o krajích obec a kraj pečuje o všestranný rozvoj svého území a

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici

Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici 1) Zahájení Předseda spolku pan Jiří Drška přivítal přítomné

Více

Organizační a jednací řád jednotlivých skupin realizačního týmu projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec

Organizační a jednací řád jednotlivých skupin realizačního týmu projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec Organizační a jednací řád jednotlivých skupin realizačního týmu projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec únor 2018 1 Organizační řád I. Základní ustanovení 1. Organizační strukturu projektu

Více