,30 hod. představení v MŠ: Jejda strašidýlka" ,00 hod. představení v Dusíkově divadle: Divoký Madagaskar

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "22.3.2016 8,30 hod. představení v MŠ: Jejda strašidýlka" 4.4.2016 10,00 hod. představení v Dusíkově divadle: Divoký Madagaskar"

Transkript

1 Napsalo sluníčko květinkám psaníčko. Že rostou málo, to by tak hrálo. Jaro je tu! Všechno živé toužebně čeká na jarní sluníčko. A tak vstávejte zimní spáči! Na jaro se těší lidé i zvířátka. Tak pojďte děti, budeme si hrát! Pomlázkování aneb velikonoční hrátky v královském městě Kutná Hora (odjezd z MŠ před 8:30 a odjezd z KH v 11:30) - platí pouze pro přihlášené předškolní a starší děti ,30 hod. představení v MŠ: Jejda strašidýlka" ,00 hod. představení v Dusíkově divadle: Divoký Madagaskar ,00 hod představení v MŠ: O líné Grétce, Adámek a písmenka, Prasátko a kouzelná slovíčka ,00 hod představení na zahradě MŠ: Ukázka výcviku dravců poslední týden v dubnu slet čarodějnic a čarodějnické radovánky - termín bude upřesněn ,00 hod představení v Dusíkově divadle: O třech přadlenách ,40 hod představení v MŠ: Námořnická pohádka ,00 a 10,00 hod - představení na zahradě MŠ: Cvičené kozičky

2 Jaro je zelené V parku je zelená tráva, na venkově se zelenají louky a ještě si můžeme na zeleno natřít plot. Stromy jsou ale růžové jako velikánské kytky a podle toho poznáme, že je určitě jaro. Už si nebudeme brát teplé boty a ven si půjdeme hrát kuličky. (E.Táborská-Formanová, Dětská očka, E.Veberová, E.Šedivá- Náš svět) Příběh od veverky Zrzečky - První jarní den Letošní zima trvala moc dlouho. Všecko, všecičko toužebně čeká na první jarní sluníčko. Uááách! protahuje se myška v teplém pelíšku. Má jít ven, nebo ne? Nezapadne do kaluže, nebo dokonce do hromady rozbředlého sněhu? Myška konečně otevře oči a přesvědčí se, že to, co ji právě lechtá na čumáčku, je skutečně první jarní sluneční paprsek. Hupky, hupky, honem ven, za svou kamarádkou! Hned na podzim se totiž domluvila se žabkou, že první jarní den oslaví společně v lese u studánky. Je právě v půli cesty mezi rybníkem a pelíškem na mezi a obě kamarádky mají ke studánce stejně daleko. Myška vyběhne ven, ale známé pole nepoznává Pobíhá zmateně sem a tam. Podzimní cestičky spláchla jarní voda a rozjezdily traktory. Kudy se dát? Poradí myšce černí mravenci? Ne, ne, pilně opravují poškozené chodby v mraveništi a nevidí, neslyší. Ani s včelami není řeč! Zesláblé po dlouhé zimě hledají rozkvetlé jehnědy a žluté kvítky podbělu Jen dobromyslný hlemýžď nikam nespěchá, myšce ukáže cestu a nabídne se, že ji ke studánce odveze. Děkuji, ale musím tam být ještě dnes,, zamává myška loudalovi a šupajdí k lesu. Ťuky, ťuk, klepe někde nahoře strakapoud do kůry stromu. Sem se dívej, jinak v lese zabloudíš! křičí na myšku, ale ta ptačí řeči nerozumí. Frrr! Pták poodlétl kousek dál, třepetá křídly a snaží se na sebe upozornit. Když myška konečně pohlédne vzhůru, vidí, že strakapoud tluče zobákem do modré turistické značky, připevněné na stromě. A je vyhráno! Malá cestovatelka si dobře pamatuje, že právě tyhle značky končí dole u studánky. Teď už cesta rychle ubíhá a obě kamarádky si za chvíli padnou do náruče. Žába, která trpělivě čekala na místě už od rána, připravila myšce něco na posilněnou. Na pařízek rozložila půlku jablíčka, mrkev a kus tvarohového koláče. Kde se vzala taková dobrota uprostřed lesa? nevěří myška svým očím. Prý tam ztratil svačinu jeden z kluků, když tu včera skákal přes potok. Co tam ještě děti zapomněly? Papírovou lodičku, která uvízla v křoví a netrpělivě čeká, až ji myška s žabkou spustí na vodu. Za to obě kamarádky vozí až do večera. Voda šplouchá, vzduch voní jarem a myšce i žabce je dobře na světě. Když sluníčko zapadne, dají si přítelkyně pac a pusu a rozběhnou se k domovu: myška do suchého pelíšku na mezi a žabka k rybníku, kde má ve skulině pod kamenem vlhkou a chladnou komůrku Krásný byl první jarní den! A kdy že se to přihodilo? Přece dvacátého prvního března! (E. Hurdová, M. Tetourová, P. Jurkovič, E. Plicková Hrajeme si ve školce)

3 Písnička ptáčka Zpěváčka O jaru (M. Kružíková Písníček, E. Plicková Tralala.)

4 Pro chytré hlavičky, něco od lišáčka Vuka Ke každé kytce přivoní zlatnice pracovitá. V korunách starých jabloní koncertem jaro vítá. (včela) Šlape tiše, nekřičí, staví si dům z jehličí. Díky svojí píli nemá dlouhou chvíli. (mravenec) Neplane, nezáří, tak jako sluníčko, přec je mu podobné alespoň maličko. Až na těch sedm puntíků, které nosívá na triku. (slunéčko sedmitečné) Je celá fialová, v trávě se lehce schová, včelkám to ale nevadí, vůně jí stejně prozradí. (fialka) Otvírá zem zlatým klíčkem, a svatý Petr je mu strýčkem. (petrklíč) Culí se, culí, švarný pán, cibulí k zemi připoután. Barevný jak sama duha za sluníčkem vzhůru šplhá. Culí se, culí švarný pán, tulí se, tulí k sobě sám. (tulipán) Vylétává, když jdu spát, z hájů, z lesů, ze zahrad, okusuje listí. Když to kluci zjistí, chytí ho a z dlouhé chvíle, šup s ním holkám za košile. (chroust) Vlaštovky z jara i k létu, chytají je v letu, Když země je už prohřátá, a krmí jimi mláďata. (moucha) Podobá se včelce, je víc drzá, krutá, podobá se včelce, je však černožlutá. (vosa) Po laně jezdí, spouští se ze zdi, motá si sítě. Kde bere nitě? (pavouk) (V. Fischer, R. Pilař Hádej, hádej, neprohádej!)

5 Sovička Rozárka o Velikonocích Na jaře máme jedinečnou příležitost prožít přípravu jarních velikonočních svátků a slavnostně je, jak se patří uvítat. S Velikonocemi je spojeno plno radostné práce. Musíme přeci připravit všelijaké zajíčky, beránky a zkusit uplést a ozdobit pomlázku. K tomu všemu patří i velikonční koleda. Hody, hody, doprovody! Hody, hody, doprovody! Dejte vejce malovaný, nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, slepička vám snese jiný. Já jsem malý koledníček! á jsem malý koledníček, tetičko, přišel jsem si pro červený vajíčko, pro vajíčko červený, koláč bílý, jsem-li já vám, má tetičko, koledníček milý? Velikonoční říkání Hody, hody, doprovody pro jaro se chodí kolem vody. Kolem vody, kolem hrází housátko nás doprovází, volá šťastně na jitro: Dobrýtro! (E. Opravilová, V. Gebhartová Jaro v mateřské škole) (E.Plicková Tralala.)

6 Úkol od opičáka Smíška: Pomoz včelkám uklidit knoflíky. Knoflíky, které leží před krabičkami, musí být roztříděny podle barev. Použij červenou, modrou a žlutou pastelku a udělej od každého knoflíku čáru k příslušné krabičce. (J. Löffel Hrajeme si rádi a s vtipem)

7 Úkol od opičáka Smíška: Kde je moje maminka? Pomoz jim je najít. Každou cestu obtáhni jinou barvou. Vystřihni obrázky jejich maminek a nalep je správně na konec cest jednotlivých mláďat. (V. Kárová, J. Kudličková - Brzy budu počtářem)

8 Úkol od opičáka Smíška: Spočítej kuřata a napiš do čtverečků vedle obrázků jejich počet. Která slepice má víc kuřat? Obrázek si potom vybarvi. (EGMONT Hádanky a křížovky)

9 Úkol od opičáka Smíška: Vybarvi si obrázek čarodějnice.

10 Čokoládové chlebíčky pro 6 osob Přísady: - 6 proužků čokolády - 6 grahamových oplatek - 12 ks marshmallow Pomůcky: - nůž - gril - vidlice na grilování Postup: - grahamové oplatky překrojíme na půl a každý kousek položíme půl proužku čokolády - opečeme 2 kousky marsmallow nad ohněm - teplé je položíme na oplatky s čokoládou - dvě a dvě oplatky dáme na sebe a stiskneme je k sobě - čokoláda uvnitř změkne a pochoutka je hotová (Barbie Vás zve na párty) Kocour Mikeš a čarodějnice Támhle je černej dům. Co v tom domě? Černá paní. Co to vaří? Černou kaši. Kolomastí. Čím ji mastí? Čím ji bere? Lopatou, má palici chlupatou. (E.Plicková Tralala.)

11 Zvědálek se svými kamarády přeje maminkám Svátek matek Jarní atmosféra přirozeně vybízí k oslavě mateřství, a tak je na místě si připomenout Svátek matek, který se slaví druhou neděli v květnu. V intimní atmosféře všech rodinných svátků nesmíme zapomenout, že i babička je maminka a má také svátek. Básnička pro maminku Když uvidím konvalinku vzpomenu si na maminku. Krásná, něžná kytička, to je moje matička. ovejte mě, má matičko, jako míšenské jablíčko. Chovejte mě, má matičko, jako z růže květ. (E. Opravilová, V. Gebhartová Jaro v mateřské škole, E.Plicková Tralala.)

12 Budeme procházet přicházejícím jarem, přivoláme jeho první posly květiny, teplé počasí, hodně sluníčka a pozdravíme zvířátka i jejich mláďátka a návrat stěhovaných ptáků. Těšíme se na Velikonoce, jeho tradice a zvyky. Čekají nás čarodějnice, dále si budeme povídat o rodině den matek. Podnikneme pěší výlety do jarní přírody a výlety za poznáním. Děti cvičí na žíněnce, předvádějí, jak jsou hbité a obratné. Erik se chlubí: Paní učitelko, já Vám předvedu, jak umím kokrmelec (kotrmelec). Adámek si prohlíží pohádkovou knížku, najde obrázek noční oblohy se srpkem měsíce a volá: Paní učitelko, tady na tom obrázku někdo okousal sluníčko. Tvořivá dílna pro rodiče slepičí hejno Co budeme potřebovat? - barevný papír - nůžky - lepící puntíky na oči Postup 1) čtverec papíru přeložte úhlopříčně (kancelářský papír 15x15cm), znovu narovnejte a otočte. Dva okraje složte na úhlopříčném ohybu k sobě.

13 2) vzniklého draka přehněte podle čerchované linie dozadu. 3) celou skládanku ohněte podle středové linie také dozadu. 4) a 5) celou skládanku pak ve směru šipky rozevřete a upravte do základního tvaru slepičky. Nastavte si naklonění hlavy a ocasu a tvar na spodní straně pevně přitiskněte k sobě. 6) hlavu ohněte podle přerušované čáry směrem dolů. 7) pak ji zvedněte nahoru, rozevřete ji a zatlačte opět dolů. Obě půlky pevně stlačte k sobě. Nyní nůžkami nastřihněte peří. Oči nalepte (lepící puntíky o průměru 8 mm). 8) hřebínek a lalůčky vyrobte podle šablony. Ohněte kousek červeného papíru a položte na něj obě šablony rovnou stranou (přerušovaná čára) na sklad. Obrysy obkreslete tužkou a vystřihněte. Hřebínek a lalůčky pak připevněte na hlavu a krk. (Anagram Papírové skládanky pro děti)

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! Dinosauři jsou zpět! e POMŮCKY Zelený karton Růžový hedvábný papír Černý špičatý fix Nůžky Lepidlo 1 1 Přehni karton na polovinu

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 04.05.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA sidus_sestava 1 9/3/12 7:23 AM Stránka 1 BLUDIŠTĚ SLUŠNÉ CHOVÁNÍ ROČNÍ OBDOBÍ RODINA UVOLŇOVACÍ CVIKY ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY OVOCE A ZELENINA Zakoupením Poznáváčku jste pomohli, ve

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Září seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách školy a při pobytu venku výtvarná práce: volné kreslení na téma

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 Třídy 5.B Milé děti, Přišlo k vám další číslo Všeználkových novin. Máme však pro vás jednu záhadu. V časopise najdete text, ve kterém se ukryla zvířata. Kromě schovaných zvířat,

Více

10 Kočka nebo koťátko

10 Kočka nebo koťátko Kočka nebo koťátko Cíle výtvarné lekce: rozvíjení fantazie a kreativity při tvorbě s atypickými výtvarnými materiály: s plastovým kelímkem, drátěnkou, drátky, rozšíření znalostí o životě koček. Pomůcky

Více

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk listopad říjen září Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk měsíc téma Projekty + mezipředmětové vztahy Čt Cesta do školy vyprávění podle obrázku Ps Správné psací návyky,

Více

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9.

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9. ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 7. 11. 9. 3. TÝDEN 14. 18. 9. Úvodní hodina, pomůcky a bezpečnost v hodinách Vzpomínky na léto kresba Otisky štětce dekor: řazení barev pravidelně za sebou zdobíme vázu

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ Program odpolední aktivity v rámci projektu Víme jak na to, aneb škola je kamarád Zpracovala a realizovala Jana Dušková a Jarmila Štěpánová Základní škola, Vítkov,

Více

Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek. Celoroční plán. školní družiny

Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek. Celoroční plán. školní družiny Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek Celoroční plán školní družiny pro školní rok 2015/2016 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá Září - seznámení žáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ

Více

JAZYKOLAM Peříčko vzal větříček. Peru peří, deru peří. Kolik peří, kolik měří?

JAZYKOLAM Peříčko vzal větříček. Peru peří, deru peří. Kolik peří, kolik měří? PEŘÍČKA Peří je srst ptáčků. Je tak lehké a měkké... Když ptáčkovi vypadne peříčko, nepadá přímo k zemi, třeba jako kamínek, ale snáší se. Proč se peříčko snáší tak pomalu? Co ještě padá pomalu? Co padá

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá. Jaro a ptáci

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá. Jaro a ptáci Lekce 8: Prohloubení znalostí roční období Jaro a ptáci V Čechách je přes zimu docela velká zima, proto někteří ptáci odlétají na zimu do teplých krajů. Na jaře se zase vrací zpátky, aby v Čechách, kde

Více

13. číslo, prosinec 2014. 15 Kč. Poškoláček. podzim/zima. nakreslil: David Šarátek

13. číslo, prosinec 2014. 15 Kč. Poškoláček. podzim/zima. nakreslil: David Šarátek 13. číslo, prosinec 2014 15 Kč Poškoláček podzim/zima nakreslil: David Šarátek Milý čtenáři, právě se k vám dostávám již po třinácté. Doufám, že se vám tento rok budu líbit, protože jsem úplně nový. Podílely

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 Obsah: Slovo ředitele školy, hrajeme si s pohádkou, Divadelní představení, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Březen

Více

Základní škola Ostrava Petřkovice. duben 2010. číslo 1. Tak jsme tady

Základní škola Ostrava Petřkovice. duben 2010. číslo 1. Tak jsme tady Základní škola Ostrava Petřkovice číslo 1 duben 2010 Tak jsme tady To jsem zvědavý, co je zas nového Jaro Jak to, že jaro nechce přijít? Začal březen a jaro nikde. Včera už zase napadl sníh. Jaro nechce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

5. května v roce 1945 se uskutečnilo Květnové povstání, kdy zahynulo mnoho našich spoluobčanů.

5. května v roce 1945 se uskutečnilo Květnové povstání, kdy zahynulo mnoho našich spoluobčanů. květen 2011 8. ročník, č. 5 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Milí přátelé, duben se svým prudkým nástupem jara, Velikonocemi a Filipojakubskou nocí (30. 4.) s pálením čarodějnic je minulostí.

Více

Mgr. Petra Vondrová, Ph.D. VÝTVARNÉ HRÁTKY A POHÁDKY Pro děti od 2 let

Mgr. Petra Vondrová, Ph.D. VÝTVARNÉ HRÁTKY A POHÁDKY Pro děti od 2 let Mgr. Petra Vondrová, Ph.D. VÝTVARNÉ HRÁTKY A POHÁDKY Pro děti od 2 let Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3212.

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Se skřítky po planetě Zemi

Se skřítky po planetě Zemi Se skřítky po planetě Zemi Projekt je zaměřen na získávání poznatků týkajících se života na planetě Zemi. Děti celým rokem budou provázet čtyři skřítci, kteří je hravou formou seznámí s obměnami ročních

Více

VÝPRAVA DO NEZNÁMA Dnešní den je pro myší kluky Otíka a Tomíka opravdu výjimečný. Čeká je výprava do neznáma a půjdou úplně, ale úplně sami. Buďte opatrní, nabádal je táta, když se rozcházeli v předsíni

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování Září 1. Zahájení školního roku 2015 2016 Zážitky z prázdnin Představujeme se Aktivní odpočinek (na hřišti) Bezpečnost ve ŠD a venku 2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2013 Tradiční a možná i netradiční velikonoční zvyky Škaredá středa V tento den se

Více

Z FARMY AŽ NA TALÍŘ VYBARVI OBRÁZEK FARMY. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů? ano. Mouka, tvaroh i povidla jsou z farmy.

Z FARMY AŽ NA TALÍŘ VYBARVI OBRÁZEK FARMY. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů? ano. Mouka, tvaroh i povidla jsou z farmy. Z FARMY AŽ NA TALÍŘ 1 VYBARVI OBRÁZEK FARMY. VÍTE, Z ČEHO SE DĚLÁ MOUKA, POVIDLA A TVAROH? POPOVÍDEJTE SI S PANÍ UČITELKOU, CO VŠECHNO SE NA FARMĚ VYRÁBÍ. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů?

Více

Environmentální výchova v naší školce

Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova je nauka o světě o prostředí a člověku v něm. Je to tedy něco, co se dotýká každého z nás. Náš vztah k prostředí odráží naše potřeby i to,

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

Malý zahradník MŠ Novoborská. školní rok 2014/15

Malý zahradník MŠ Novoborská. školní rok 2014/15 Malý zahradník MŠ Novoborská školní rok 2014/15 Eko-projektu Malý zahradník se v naší MŠ Novoborská věnujeme již několikátým rokem a vždy se tento dlouhodobý projekt setkává s kladnou odezvou jak mezi

Více

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2013/2014 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese.

KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese. KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese. 25 JAK VYPADÁ RYS Víš, jak vypadá rys? Potom mu určitě vybereš

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Výtvarné nápady na celý rok

Výtvarné nápady na celý rok Výtvarné nápady na celý rok Petra Vondrová CPress, Brno 2014 Výtvarné nápady na celý rok Petra Vondrová Fotografie: Petra Vondrová Jazyková korektura: Michal Bečvář Vnitřní úprava, sazba a obal: Karel

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Jana Dřímalová, DiS. Cíl: dechová cvičení, artikulační cvičení, zdokonalování jemné a hrubé motoriky, prstová cvičení,

Více

Práce s textem, čtení s porozuměním

Práce s textem, čtení s porozuměním Práce s textem, čtení s porozuměním Genetická metoda čtení autor: Miroslava Bukáčková informační zdroj: Aleš V. Poledne, Kokřík Benda, Havlíčkův Brod, Fragment, 2006 1. JAK JSEM PŘIŠEL NA SVĚT A. ZAKROUŽKUJ

Více

KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY. Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou

KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY. Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou Přírodní zahrada v mateřské škole Přírodní zahrada je velmi hodnotným životním prostorem. Představuje pestrý a biologicky

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně.

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně. Ahoj kamarádi, v rukou držíte zimní vydání časopisu Noviny skřítka Knihomílka. Vezměte si tužku a pastelky a rovnou se můžete pustit do prvních úkolů. Věřím, že se u nové pohádky pobavíte a u bajky zase

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Zadání úkolů - listopad 2014

Zadání úkolů - listopad 2014 Osmiměsíční soutěž pro dětské týmy Co se skrývá za vůní MEDU Kategorie MŠ Zadání úkolů - listopad 2014 Pozor: Tentokrát není pracovní list vše stačí vyfotit. 1. úkol včelí rodina Cíl úkolu: Pochopit, co

Více

Marek a Klára se rozhodli, že si vyjedou na kolech.,,nejezděte moc daleko! A nejezděte rychle! Nezapomeňte se brzy vrátit!" nabádá je starostlivá maminka. Děti usilovně šlapou, až jim vítr hvízdá kolem

Více

,,TROJKA. Školní vzdělávací program přípravné třídy

,,TROJKA. Školní vzdělávací program přípravné třídy Školní vzdělávací program přípravné třídy,,trojka Školní vzdělávací program základní školy Antonína Baráka v Lovosicích, Sady pionýrů 361/4, Lovosice 410 02 Podrobné rozpracování jednotlivých témat výuky

Více

Pokyny pro Etnický Projekt

Pokyny pro Etnický Projekt Pokyny pro Etnický Projekt www.mybernette.com Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd)

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Víte, že? Orel skalní. Ptáci

Víte, že? Orel skalní. Ptáci Orel skalní Délka těla: 80 až 95 cm Rozpětí křídel: 195 až 230 cm Orel skalní patří k největším ptákům dravcům vůbec. Nejčastěji ho můžete zahlédnout letícího. Orel představuje velmi elegantního letce,

Více

NĚCO ² JE VE VZDUCHU A STROM TO POTŘEBUJE

NĚCO ² JE VE VZDUCHU A STROM TO POTŘEBUJE ETODIKA NĚCO ² JE VE VZDUCHU A STRO TO POTŘEBUJE 3. 5. třída ZŠ 90 minut Velká myšlenka Ve vzduchu je neviditelný uhlík, který strom dokáže vstřebávat a přeměnit ho ve své zcela hmatatelné tělo listy a

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno č.j. 1/2014 platný od 15.10.2014 schváleno ŠR 14.10.2014 pro období 2015/2016 vypracovala ved. vychovatelka Bc. Ilona

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý...

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... BAL NA KALENDÁŘ Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... (rozměry tohoto obalu jsou nastavené a určené k plánovacímu kalendáři o velikosti 8 x 18 cm, základní jednoduchý "plánovací záznamník"

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

roční doby Ekologické zemědělství Šetrné k přírodě, prospěšné pro vás. Kniha aktivit pro děti www.organic-farming.europa.eu Placeholder Logo

roční doby Ekologické zemědělství Šetrné k přírodě, prospěšné pro vás. Kniha aktivit pro děti www.organic-farming.europa.eu Placeholder Logo Evropská komise Zemědělství a rozvoj venkova www.organic-farming.europa.eu Čtyři roční doby Kniha aktivit pro děti Ekologické zemědělství Šetrné k přírodě, prospěšné pro vás. Placeholder Logo Život na

Více

Osmisměrka je křížovka, kterou je možné vyplňovat všemi 8 směry. Úkolem je najít uvedená slova v osmisměrce a ze zbylých písmenek získáš tajenku.

Osmisměrka je křížovka, kterou je možné vyplňovat všemi 8 směry. Úkolem je najít uvedená slova v osmisměrce a ze zbylých písmenek získáš tajenku. PODZIMNÍ DVOJČÍSLÍ REDAKČNÍ RADA Hana Fröhlichová (4.A) Jana Hanzlíková (4.A) Matěj Mach (4.A) David Veltruský (5.A) Boris Velkov (5.A) Vojtěch Košťál (5.A) Tereza Šobková (5.A) Eliška Suldovská (6.A)

Více

Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům

Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076 158 00 Praha 5 Vypracovaly: Lucie Chalupová Pavla Jirglová Naše mateřská škola je školou sídlištní.

Více

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky Mgr. et Bc. Michael Novotný Veršované pohádky Copyright Autor: Michael Novotný Ilustrace: Barbora Lišková Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-337-4 (epub) 978-80-7512-338-1 (mobipocket)

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování se zaměřením

Více

BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK,

BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK, 1. Vzdělávací obsah BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK, Smyslem tohoto tematického celku je : - vytvářet povědomí o vlastní sounáležitosti se světem, s živou a neživou přírodou, lidmi, společenstvím a planetou Zemí,

Více

HÁDANKA Chodí pod korunou král není, nosí ostruhy rytíř není, barevný šat šašek není, k ránu budívá ponocný není. (kohout)

HÁDANKA Chodí pod korunou král není, nosí ostruhy rytíř není, barevný šat šašek není, k ránu budívá ponocný není. (kohout) CO PEJSEK VIDĚL Víte, děti, že i pejskové mají sny? Jako náš pejsek na obrázku. Zdálo se mu, že je hlídačem v hlavní bráně zoologické zahrady. Byla noc, jen měsíček svítil, a tu najednou, co to pejsek

Více

Zadání úkolů únor 2015

Zadání úkolů únor 2015 Osmiměsíční soutěž pro dětské týmy Co se skrývá za vůní MEDU Kategorie MŠ Zadání úkolů únor 2015 1. úkol včelí vaření Cíl úkolu: Seznámit se s procesem vzniku medu. Pozadí úkolu: Včely se živí medem a

Více

Koloběh školním neboli kalendářním rokem

Koloběh školním neboli kalendářním rokem Projekt Základní školy a Mateřské školy Sudice, příspěvková organizace Koloběh školním neboli kalendářním rokem Tímto pestrým projektem si zpříjemníme a originálně zpestříme a obzvláštníme náš pobyt ve

Více

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 KLOKÁNEK INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 Hádanka Skáče líp než malá blecha. Polapit se těžko nechá. Přeskočí i starou kašnu. Na bříšku má tajnou brašnu. (Klokan)

Více

Název programu TĚŠÍME SE NA JEŽÍŠKA

Název programu TĚŠÍME SE NA JEŽÍŠKA Téma: vánoční a předvánoční zvyky Název programu TĚŠÍME SE NA JEŽÍŠKA Autor: Lucia Baranová a Monika Beranová Cíle programu: seznámit se a připomenout si zvyky spojené s Vánocemi Aktivita 1 : poznávání

Více

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama.

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. Prvouka + Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. 1. úkol U nedělní snídaně pomáhají všichni při prostírání. Napiš na řádky, co už je na stole. Je to opravdu všechno? Dokresli

Více

Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo

Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo Identifikace školy, obec: Třídní kolektiv: 1. Velkým tématem prvního kola soutěže bude hmyz. Abyste věděli, jak se hmyz pozná, doplňte následující slova nebo slovní

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo VY_32_Inovace_07_16_jaro.notebook March 23, 2013 Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" ROČNÍ DOBY JARO Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou,

Více

Zadání úkolů leden 2015

Zadání úkolů leden 2015 Osmiměsíční soutěž pro dětské týmy Co se skrývá za vůní MEDU Kategorie MŠ Zadání úkolů leden 2015 1. úkol včelař a jeho nářadí Cíl úkolu: Seznámit se se základními včelařskými pomůckami. Pozadí úkolu:

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda a věděl proč. Levou zadní tlapku měl malou a hubenou, vypadala spíš jako uschlý vrbový lístek než jako pořádná myší noha, a tak si každou cestu musel předem

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

2.6.2016 zábavné hrátky a soutěže ke dni dětí, které pro nás připravili starší kamarádi ze základní školy Masarykova (dopolední program)

2.6.2016 zábavné hrátky a soutěže ke dni dětí, které pro nás připravili starší kamarádi ze základní školy Masarykova (dopolední program) Hurá děti, blíží se léto a s ním prázdniny! Naše zvířecí parta pro vás dětské kamarády má připravený báječný recept. Připravte si velkou sklenici a do ní dávejte tyto ingredience: sluníčko, čvachtání u

Více

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Komorový drak je vysokou zárukou pohodového létání, tudíž budete se svou stavbou spokojeni a Vás potomek nebude určitě šetřit chválou.

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej se. Uštědříme jim typickou reptačí lekci!

a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej se. Uštědříme jim typickou reptačí lekci! . KAPITOLA Hledání začíná Kamaráde, jsou pryč Všechna jsou pryč! Zatímco jsme stavěli hnízdo, banda prasat nám ukradla vzácná vejce. Nehodláme se s tím smířit a nečinně přihlížet. Přestaň zevlovat a přidej

Více

PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Mgr. Ludmila Svobodová & kolektiv PRACOVNÍ LISTY pro II. stupeň základních škol a víceletá gymnázia ČÁST BOTANICKÁ Připravili jsme pro vás pracovní listy s mnoha zajímavými úkoly. Můžete si tak ověřit

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15 117 ZIMNÍČEK školní rok 2014-15 Kulturní a společenské akce ( prosinec, leden, únor ) 4.12. mikulášská nadílka se skupinou SAXA v MŠ 10.12. vánoční dílna s besídkou pro děti a rodiče v MŠ 15.12. Vánoce

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny

Výchovně vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek Výchovně vzdělávací program školní družiny Základní údaje o škole škola Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres Písek Adresa

Více

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová MOJE TĚLO Anna Pfeifferová Ilustrace: Ulla Bartlová Vem si tužku na panáčka, nakresli ho, je to hračka: Tečky, čárka, dole proužek, kolem toho ještě kroužek. Po stranách mu přidej ouška, ať ví dobře, co

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013)

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013) Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty do S T Ř E D U (2. 6. 2013) Sami a spolu nahoru dolu ve zpěvu ptáků v zrcátku mraků

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz Katalog forem a metod PDF publikace Upozornění pro uživatele této publikace: Elektronická verze publikace podléhá stejným pravidlům užívání jako tištěná. Všechna práva jsou vyhrazena. Žádná část nesmí

Více

3. číslo čtvrtletníku

3. číslo čtvrtletníku 3. číslo čtvrtletníku školní rok 2014/2015 JARO JARO JE KOUZELNÁ VÍLA, KTERÁ PROBUDÍ PŘÍRODU A VŠECHNY LIDI KOLEM NÁS. Ja n Ferenc, 6.ZŠ Už tu zase máme jaro, to nás všechny nervů stálo, nervů a to čekání,

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Terénní tvary. Geomorfologie Hřebečského hřbetu PRACOVNÍ LIST

Terénní tvary. Geomorfologie Hřebečského hřbetu PRACOVNÍ LIST Autor: Mgr. Matěj Kunc I. stupeň Pracovní list 1A Terénní tvary PRACOVNÍ LIST ÚKOL č. 1 Pavouk má na končetinách pět názvů terénních tvarů. Tyto názvy jsou odvozeny od pojmenování určitých věcí a objektů.

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

DOVEDNOSTI V ČESKÉM JAZYCE

DOVEDNOSTI V ČESKÉM JAZYCE CJ2ACZZ506DT Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 5. ročníků ZŠ 2006 DOVEDNOSTI V ČESKÉM JAZYCE DIDAKTICKÝ TEST B Testový sešit obsahuje 22 úloh. Na řešení úloh máte 40 minut. Odpovědi pište do záznamového

Více