MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016"

Transkript

1 Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725 T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova 2070 V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr podání žádostí ZŠ o podporu v rámci 60. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu Zvýšení kvality a dostupnosti pro vzdělávání a celoživotní učení aktivita infrastruktura základních škol NÁVRH USNESENÍ Rada města záměr podání žádosti o podporu do výzvy Integrovaného regionálního operačního programu včetně předfinancování dotační akce pro 1. Základní školu Jana Husa a Mateřskou školu Písek, Husovo nám. 725 na akci Vybavení učeben na ZŠ J. Husa, Písek

2 2. Základní školu T. G. Masaryka a Mateřskou školu Písek, Čelakovského 24 na akci Vybavení odborných učeben na ZŠ T. G. Masaryka, Písek 3. Základní školu Edvarda Beneše a Mateřskou školu Písek, Mírové nám na akci Modernizace učeben pro výuku technických předmětů na ZŠ E. Beneše, Písek 4. Základní školu Edvarda Beneše a Mateřskou školu Písek, Mírové nám na akci Vybavení ZŠ E. Beneše- jazyková učebna 5. Základní školu Edvarda Beneše a Mateřskou školu Písek, Mírové nám na akci Vybavení ZŠ E. Beneše - přírodovědné předměty 6. Základní školu Josefa Kajetána Tyla a Mateřskou školu Písek, Tylova 2391 na akci Bezbariérový přístup do budovy ZŠ J. K. Tyla Písek instalace výtahové šachty a nákup schodolezu 7. Základní školu Josefa Kajetána Tyla a Mateřskou školu Písek, Tylova 2391 na akci Rekonstrukce učeben pro výuku cizích jazyků a ITC na ZŠ J. K. Tyla, Písek stránka 2 (celkem 13)

3 8. Základní školu Svobodná a Mateřskou školu Písek, Dr. M. Horákové 1720 na akci Přístavba učeben technik a řemeslných praktik k budově 1. stupně ZŠ Svobodná, Písek 9. Základní školu Svobodná a Mateřskou školu Písek, Dr. M. Horákové 1720 na akci Vybavení odborných učeben ZŠ Svobodná, Písek 10. Základní školu Tomáše Šobra a Mateřskou školu Písek, Šobrova 2070 na akci Adaptace učeben pro technické vzdělávání pří využití digitálních technologií na ZŠ T. Šobra, Písek : 11. Základní školu Tomáše Šobra a Mateřskou školu Písek, Šobrova 2070 na akci Vybavení odborných učeben na ZŠ T. Šobra, Písek a (ne) ukládá OŠK nárokovat finanční prostředky na předfinancování dotací a vlastní zdroje do rozpočtu města roku 2017 Mgr. Eva Vanžurová starostka Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Marie Cibulková vedoucí odboru školství a kultury Mgr. Jiří Adámek ředitel ZŠ Jana Husa Mgr. Jiří Kothánek ředitel ZŠ T. G. Masaryka Mgr. Jaroslava Šáchová pověřená řízením ZŠ Edvarda Beneše Mgr. Pavel Koc ředitel ZŠ Josefa Kajetána Tyla Mgr. Miloslav Machač ředitel ZŠ Svobodná Mgr. Jaroslav Volf ředitel ZŠ Tomáše Šobra stránka 3 (celkem 13)

4 Důvodová zpráva: Základní školy připravují podání žádostí o podporu dle výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (dále IROP) v rámci investiční priority 10 prioritní osy 2: Investice do vzdělávání, odborného vzdělávání a odborné přípravy pro získání dovedností a do celoživotního učení rozvíjením infrastruktury pro vzdělávání a odbornou přípravu, specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti pro vzdělávání a celoživotní učení aktivita infrastruktura základních škol. Míra finanční podpory z IROP ve formě dotace z fondu regionálního rozvoje je 85 % a dotace ze státního rozpočtu je 5 %, celkem 90 % ze způsobilých výdajů. Předkladateli projektů a příjemci podpory budou školy. V projektech je povinná 10% spoluúčast, která bude řešena zapojením fondů investic jednotlivých škol, v případech, ve kterých to nebude možné, se bude zbývající částka nárokovat z rozpočtu města na rok Celá dotace musí být předfinancována. Předpoklad vyhlášení výzvy pro ZŠ je srpen K bodu 1 Žadatel: Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725 Akce: Vybavení učeben na ZŠ J. Husa Cíl: vybavení učeben IT, vybavení učeben přírodovědných předmětů a dílen Kč Předp. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 2 Žadatel: T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 2 Akce: Vybavení odborných učeben na ZŠ T. G. Masaryka, Písek Cíl: vybudování jazykové učebny, modernizace vybavení ZŠ v informačních a digitálních technologiích Kč Předp. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 3 Žadatel: Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Akce: Modernizace učeben pro výuku technických předmětů na ZŠ E. Beneše, Písek Cíl: motivace dětí a žáků ke studiu technicky zaměřených oborů Kč Předp. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 4 Žadatel: Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Akce: Vybavení ZŠ E. Beneše - jazyková učebna Cíl: motivace žáků ke studiu jazyků Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 5 Žadatel: Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Akce: Vybavení ZŠ E. Beneše přírodovědné předměty Cíl: motivace žáků ke studiu přírodovědných předmětů Kč stránka 4 (celkem 13)

5 Předpokl. dotace: Vlastní zdroje: Kč Kč K bodu 6 Žadatel: Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 Akce: Bezbariérový přístup do budov ZŠ J. K. Tyla Písek - instalace výtahové šachty a nákup schodolezu Cíl: vybudování výtahové šachty v prostoru zadního schodiště budovy 2. stupně ZŠ, zajištění bezbariérového přístupu do všech pater s výjimkou pavilonu tělocvičen a školní jídelny, kde je situace řešena přístupem vně budovy a schodolezem Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 7 Žadatel: Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 Akce: Rekonstrukce učeben pro výuku cizích jazyků a ICT na ZŠ J. K. Tyla, Písek Cíl: celková rekonstrukce (rozvody, podlaha, osvětlení) stávajících dvou učeben informatiky včetně vybavení nábytkem a multimediální technikou a technologií jazykové laboratoře Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 8 Žadatel: Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Akce: Přístavba učeben technik a řemeslných praktik k budově 1. stupně ZŠ Svobodná, Písek Cíl: Přístavba učeben technik a řemeslných praktik k budově 1. stupně ZŠ Svobodná představuje dvoupodlažní objekt s devíti učebnami a zázemím, svým vybavením orientovanými na technické a řemeslné vzdělávání, kdy jedna z učeben bude zaměřena i na chybějící jazykové vzdělávání, situace zakreslena - viz příloha 2 (červená) Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 9 Žadatel: Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Akce: Vybavení odborných učeben ZŠ Svobodná, Písek Cíl: navazující projekt na přístavbu pavilonu 1. stupně (viz bod 8) Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodu 10 Žadatel: Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova 2070 Akce: Adaptace učeben pro technické vzdělávání při využití digitálních technologií na ZŠ T. Šobra, Písek Cíl: tento projekt souvisí s realizací akce na ZŠ Svobodná (bod 8) a představuje stavební úpravy původních učeben ZŠ Svobodná, které budou uvolněny po realizaci přístavby pro potřeby výuky technických předmětů na ZŠ T. Šobra. Součástí bude i technické vybavení adaptovaných učeben, situace zakreslena viz příloha č. 1 (žlutá) stránka 5 (celkem 13)

6 Předpokl. dotace: Vlastní zdroje: Kč Kč Kč K bodu 11 Žadatel: Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova 2070 Akce: Vybavení odborných učeben na ZŠ T. Šobra, Písek Cíl: stavební úpravy a vybavení jazykové laboratoře a učebny přírodovědných předmětů Kč Předpokl. dotace: Kč Vlastní zdroje: Kč K bodům 8 11 Podrobnější informace o projektech uvedených v bodech 8 11 viz příloha 1 Všechny výše uvedené projektové záměry jsou ve fázi plánování a přípravy. Zatím jsou částky stanoveny odborným odhadem, v případě schválení možnosti podání žádosti bude zadána projektová dokumentace včetně výkazu výměr. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje usnesení 1 11 a). Vztah k rozpočtu: Finanční spoluúčast (10 %), bude řešena zapojením fondů investic jednotlivých škol, v případech, ve kterých to nebude možné, se bude zbývající částka nárokovat z rozpočtu města na rok 2016 a Přípravné práce budou nárokovány rozpočtovou změnou v roce Způsob určení ceny: Zatím jsou částky stanoveny odborným odhadem, v případě schválení možnosti podání žádosti bude zadána projektová dokumentace včetně výkazu výměr. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, 102 Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, 28, 31 Vztah ke strategickému plánu: a územnímu plánu: V souladu se strategickým plánem Města Písek. Naplnění cílů opatření: A. 1.1 Nabídka technického a přírodovědného vzdělání v Písku A..1.2 Podpora technického a přírodovědného vzdělávání A. 1.3 Popularizace technického a přírodovědného vzdělání v MŠ a ZŠ stránka 6 (celkem 13)

7 Přílohy: Příloha č. 1 řešení areálu ZŠ Svobodná a ZŠ T. Šobra v Písku pro informaci Příloha č. 2 mapa objektu ZŠ T. Šobra a ZŠ Svobodná, situace k bodům č pro informaci Příloha č. 3 přehled potřeby vlastních zdrojů k dotaci ZŠ jednotlivě pro informaci stránka 7 (celkem 13)

8 Příloha č. 1 Řešení areálu Od roku 2007 sídlí v areálu v Šobrově ulici 2070 dvě základní školy, a to Tomáše Šobra a Mateřské škola Písek, Šobrova 2070 (dále ZŠ T. Šobra) a Svobodná a Mateřské škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 (dále ZŠ Svobodná). Obě školy, i přes dostavbu pavilónu 1. stupně pro ZŠ T. Šobra, nemají k dispozici potřebné zázemí. Areál byl postupně rekonstruován a připravován na stálé soužití 2 škol, a to s ohledem na průběžně vyhlašované dotace. Počet dětí a tříd je v současné době na podobné úrovni (TŠ 228 dětí/11 tříd; Svobodná 206/9 tříd) a počet dětí průběžně stoupá. Současný stav: ZŠ T. Šobra využívá 2 pavilóny. Chybí: Prostory pro výuku dílen (viz Protokol o kontrole České školní inspekce z roku 2014) Prostory pro zřízení paralelních tříd ve všech ročnících Odborné učebny pro modernizaci výuky (viz Protokol o kontrole České školní inspekce z roku 2014) Shromažďovací sál (aula) Skladové prostory Dílna pro školníka Zajištění bezbariérovosti ZŠ Svobodná využívá 2 pavilóny + odbornou učebnu mimo areál ZŠ T. Šobra na MŠ Sluníčko, Dr. M. Horákové (PC učebna). Chybí: Prostory pro kvalitní výuku praktických předmětů a uměleckých oborů, které předpokládá vzdělávací program a učební plán Odborná učebna pro jazykové vzdělávání Kabinety odborných předmětů Zázemí pro učitele Skladové prostory Zajištění bezbariérovosti (vyhl. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb) Dále je nutné dořešit: Zateplení obou pavilónů Odstranění boletických panelů V současné době se naskýtá možnost, s ohledem na vyhlášený dotační titul, tuto situaci řešit s minimálními náklady na rozpočet města. K záměru lze využít IROP (v oblastech komunikace v cizích jazycích, technických a řemeslných oborů, přírodních věd a ve schopnosti práce s digitálními technologiemi). Realizací by zároveň došlo k naplnění strategického plánu města (prioritní oblast Ekonomika a podnikání, opatření A - zahrnující podporu a nabídku technického a přírodovědného vzdělávání). S ohledem na rozsáhlost a možnosti využití dotačních titulů je záměr rozdělen na 4 akce: 1. ZŠ Svobodná Přístavba učeben, technik a řemeslných praktik k budově 1. stupně ZŠ Svobodná, Písek stránka 8 (celkem 13)

9 Jedná se o přístavbu technik a řemeslných praktik k současnému pavilónu 1. stupně ZŠ Svobodná. Představuje dvoupodlažní objekt s devíti učebnami a zázemím, svým vybavením orientovaným na technické a řemeslné vzdělávání, kdy jedna z učeben bude zaměřena na chybějící jazykové vzdělávání. Předpokládaný rozpočet zahrnující i přípravu (projektovou dokumentaci, dokumenty dle podmínek IROP, žádost, přípravu a organizaci výběrového řízení, náklady stavby, vybavení, technický dozor stavebníka a autorizovaný dozor, administraci, spolupráci s partnery projektu a spotřební materiál pro výuku) představuje: Částku s DPH 43,7 mil. Kč z toho neuznatelné náklady 0,7 mil. Kč Uznatelné náklady celkem 43 mil Kč Dotace z IROP (85%) 36,6 mil. Kč Dotace z SR (5%) 2,2 mil. Kč Dotace celkem 38,8 mil. Kč Vlastní zdroje města včetně neuznatelných nákladů 5 mil. Kč 2. ZŠ Svobodná Vybavení odborných učeben ZŠ Svobodná, Písek Tento projekt navazuje na přístavbu a jde o vybavení nově vybudovaných učeben. Předpokládaný rozpočet zahrnující přípravu (projektovou dokumentaci, dokumenty dle podmínek IROP, žádost, přípravu a organizaci výběrového řízení, náklady stavby, vybavení, technický dozor stavebníka a autorizovaný dozor, administraci, spolupráci s partnery projektu a spotřební materiál pro výuku) představuje: Částku s DPH 5,8 mil. Kč z toho neuznatelné náklady 0 mil. Kč Uznatelné náklady celkem 5,8 mil Kč Dotace z IROP (85%) 4,9 mil. Kč Dotace z SR (5%) 0,3 mil. Kč Dotace celkem 5,2 mil. Kč Vlastní zdroje města včetně neuznatelných nákladů 0,6 mil. Kč 3. ZŠ T. Šobra adaptace učeben pro technické vzdělávání při využití digitálních technologií na ZŠ T. Šobra, Písek Jde o adaptaci učeben pro technické vzdělávání při využití digitálních technologií. Představuje stavební úpravy původních učeben ZŠ Svobodná, které budou uvolněny po realizaci přístavby pro potřeby výuky technických předmětů na ZŠ T. Šobra. Součástí bude i technické vybavení adaptovaných učeben. Předpokládaný rozpočet zahrnující přípravu (projektovou dokumentaci, dokumenty dle podmínek IROP, žádost, přípravu a organizaci výběrového řízení, náklady stavby, vybavení, technický dozor stavebníka a autorizovaný dozor, administraci, spolupráci s partnery projektu a spotřební materiál pro výuku) představuje: Částku s DPH 15,9 mil. Kč z toho neuznatelné náklady 0,6 mil. Kč Uznatelné náklady celkem 15,3 mil Kč Dotace z IROP (85%) 13 mil. Kč Dotace z SR (5%) 0,8 mil. Kč Dotace celkem 12,7 mil. Kč Vlastní zdroje města včetně neuznatelných nákladů 2,1 mil. Kč 4. ZŠ T. Šobra vybavení odborných učeben na ZŠ T. Šobra, Písek stránka 9 (celkem 13)

10 Jedná se o navazující projekt na adaptaci učeben pro technické vzdělávání při využití digitálních technologií. Předpokládaný rozpočet zahrnující přípravu (projektovou dokumentaci, dokumenty dle podmínek IROP, žádost, přípravu a organizaci výběrového řízení, náklady stavby, vybavení, technický dozor stavebníka a autorizovaný dozor, administraci, spolupráci s partnery projektu a spotřební materiál pro výuku) představuje: Částku s DPH 6,3 mil. Kč z toho neuznatelné náklady 0 mil. Kč Uznatelné náklady celkem 5,7 mil Kč Dotace z IROP (85%) 5,4 mil. Kč Dotace z SR (5%) 0,3 mil. Kč Dotace celkem 5,7 mil. Kč Vlastní zdroje města včetně neuznatelných nákladů 0,6 mil. Kč Vlastní realizace obou projektů je založena na úspěšném hodnocení a získání dotace z IROP, kdy výzva na předkládání žádostí je dle dostupného harmonogramu plánována na 08/2016. Trvání výzvy je předpokládáno na 3-4 měsíce. Vlastní realizace je pak předpokládána v případě přístavby pro ZŠ Svobodná na 07-08/2017 a v případě adaptace učeben pro ZŠ T. Šobra 07-10/2017. Současná připravenost projektu přístavby je v úrovni přípravy zadání projektové dokumentace pro územní řízení a řešení primární koncepce a konkrétních zaměření učeben zapadajících do souladu s cíli a kritérii IROP. Současná připravenost projektu adaptace učeben pro technické vzdělávání při využití digitálních technologií na ZŠ T. Šobra je v úrovni řešení koncepce a strategie konkrétních technických předmětů zapadajících do souladu s cíli a kritérii IROP a projednání spolupráce na realizaci záměru, vlastní realizace projektu s partnery - odborné školy v Písku. 5. ZŠ Svobodná doplňkový projekt přístavba Jedná se doplňkový projekt přístavby k budově 1. stupně ZŠ Svobodná Písek, kde bude cílem úplné odstranění svislých boletických panelů (ocelové konstrukce pláště) i na straně, kde nebude realizována přístavba. Tyto konstrukce budou nahrazeny novými tepelně izolačními panelovými konstrukcemi. Tato část projektu nebude předmětem projektu předkládaného do IROP, protože nesplňuje podmínky, cíle a kritéria tohoto operačního programu. Zařazení této části projektu do Operačního programu životního prostředí je pro Město Písek nevýhodné s ohledem na přísné technické a energetické požadavky, které by značně prodražily vstupní investiční náklady, a rovněž i vzhledem k velmi nízkému podílu dotace (do max. 30% uznatelných nákladů). V kombinaci s přístavbou lze při realizaci uvedeného doplňkového projektu předpokládat nižší náklady na jeho provedení. Rozpočet realizace doplňkového projektu zahrnující přípravu (projektovou dokumentaci, technický dozor stavebníka a autorizovaný dozor) představuje: částku s DPH 7 mil. Kč vlastní zdroje. Celkem náklady na uvedené projekty 78,7 mil. Kč Celkem náklady ze zdrojů města na realizaci všech projektů vč. doplňkového 15,3 mil. Kč Dosažitelná dotace celkem 63,4 mil. Kč (tj. 80,5 % z celkových nákladů)* * zatím jsou částky stanoveny odborným odhadem, v případě schválení možnosti podání žádosti bude zadána projektová dokumentace včetně výkazu výměr Význam realizace projektů: stránka 10 (celkem 13)

11 1. Naplnění strategických cílů města Písek 2. Soulad s kompetencemi vzdělávání v rámci strategických dokumentů EU i ČR 3. Využití možností získání dotací z operačního programu IROP 4. Koncepční a systémové uspořádaní působení škol Svobodná a Šobrova v jednom areálu 5. Pokračování v zateplování objektů stránka 11 (celkem 13)

12 Příloha č. 2 stránka 12 (celkem 13)

13 Příloha č. 3 ŽÁDOSTI O DOTACE (IROP) - SUMÁŘ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725 T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám ZŠ E. Beneše celkem Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 NÁZEV AKCE PŘEDPOKLÁDANÉ NÁKLADY NA AKCE IROP V KČ (VČ. DPH) VLASTNÍ ZDROJE Vybavení učeben na ZŠ J. Husa, Písek Kč Kč Vybavení odborných učeben na ZŠ T. G. Masaryka, Písek Modernizace učeben pro výuku technických předmětů na ZŠ E. Beneše, Písek Kč Kč Kč Kč Vybavení ZŠ E. Beneše - jazyková učebna Kč Kč Vybavení ZŠ E. Beneše - přírodovědné předměty Kč Kč Bezbariérový přístup do budov ZŠ J.K.Tyla Písek - instalace výtahové šachty a nákup schodolezu Rekonstrukce učeben pro výuku cizích jazyků a ICT na ZŠ J. K. Tyla, Písek Kč Kč Kč Kč Kč Kč ZŠ J. K. Tyla celkem Kč Kč Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 ZŠ Svobodná celkem Přístavba učeben technik a řemeslných praktik k budově 1. stupně ZŠ Svobodná, Písek Kč Kč Vybavení odborných učeben ZŠ Svobodná, Písek Kč Kč Odstranění ocelových konstrukcí na 1. stupni ZŠ Svobodná, Písek a jejich náhrada za tepelně izolační panelové konstrukce Tomáše Šobra a Adaptace učeben pro technické vzdělávání při využití Mateřská škola Písek, digitálních technologií na ZŠ T. Šobra, Písek Šobrova 2070 Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova Kč Kč Kč Kč Kč Kč Vybavení odborných učeben na ZŠ T. Šobra, Písek Kč Kč ZŠ T. Šobra celkem Kč Kč CELKEM Kč Kč tj. 17,6% stránka 13 (celkem 13)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty IPRÚ pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr.

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Zuzana Slimáková Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Metodický

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 06.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Využití pronájmu částí pozemků parc. č. 1592/10, č. 1593/28 a č. 1560/11

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 33. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 33. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 33. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015 Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391, Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám. 1466 V Písku dne: 04.05.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU

Více

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 NÁZEV: PŘEDKLÁDÁ: ZPRACOVALA: OBSAH: Povolení výjimky z počtu dětí ve třídě na

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Č.j.: KP/4153/2007 viz program viz zápis Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 I. PROCEDURÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI 1459 - SCHVÁLENÍ OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 Odbor školství a kultury V Písku dne: 20.08.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č. 3 ke zřizovací listině ZŠ E. Beneše NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 24.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Poskytnutí bytů formou výběrového řízení NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh

Více

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 30.05.2016 UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Řešení nájemních vztahů k bytům. NÁVRH USNESENÍ Dle jednotlivých

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

Projekty doporučené k financování

Projekty doporučené k financování Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Projekty doporučené k financování z 3. kola výzvy pro oblast podpory 3.2 Subregionální centra Regionálního operačního programu regionu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 16.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zápis do školského rejstříku kapacita školních klubů NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MUZEA Přehled změn k 19. červenci 2016 Položka Popis

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

2.4 Podpora podnikání

2.4 Podpora podnikání Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2.4 Podpora podnikání Podmínky výzvy č. 21/2010 Bc. Hana Mikulová pověřená vedením odboru řízení projektů Zlín 1. září 2010 Olomouc 2. září

Více

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK)

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje (JDTM MSK) Informace o přípravě a stavu projektu Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK) Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 17. 11. 2008 Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: 17. 9.

Více

Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12

Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12 Oznámení příjemce o změnách v projektu/ve Smlouvě o poskytnutí dotace - č. 12 Prioritní osa 13.4. Rozvoj podnikatelského prostředí Oblast podpory 13.4.2. Podpora rozvoje spolupráce se středními školami

Více

Oznámení příjemce o změnách v projektu č. 4

Oznámení příjemce o změnách v projektu č. 4 Oznámení příjemce o změnách v projektu č. 4 Prioritní osa Oblast podpory 13.3. Cestovní ruch 13.3.1. Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti cestovního ruchu Název projektu: Vybudování

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020 Mgr. Marcel Gondorčín Příprava strategií a koncepčních dokumentů Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Plzeňského

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Prioritní osa: PO 2 Investiční priorita:

Více

Sada 2 Stavební provoz

Sada 2 Stavební provoz S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Stavební provoz Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění výuky

Více

2.2 Vzdělávací infrastruktura IROP 4 9d 4.1 14 736,84 14 000,00 0,00 736,84 0,00

2.2 Vzdělávací infrastruktura IROP 4 9d 4.1 14 736,84 14 000,00 0,00 736,84 0,00 Program Prioritní osa/ Priorita Unie Investiční priorita/ Prioritní oblast Specifický cíl programu/ Opatření PRV Financování podle specifických cílů a opatření SCLLD v jednotlivých letech Tabulka č. 1:

Více

OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov

OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 24.09.2015 OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Zúčastní se projednávání

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Odůvodnění veřejné zakázky veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Tato veřejná zakázka je zadávána v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Zastávka, 27.6.2013 co to je? Určuje směr (cestu) dalšího rozvoje vycházející ze současného stavu do stavu cílového Jeho předpokladem je dobrá a konsenzuální

Více

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 č. 228 u p r a v e n á v e r z e rozpočtové opatření č. 3/2011/Rada města, vzájemně kompenzovatelné položkové a paragrafové

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo 07/002/41100/232/000070 MAS Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV

Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV Celkové výsledky Zpracovaly: PhDr. Ivana Musilová, Mgr. Jitka Konrádová Březen 2016 Cíle výzkumu potřeb MŠ a ZŠ Zjištění stavu Uvědomění si nových potřeb

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou managementu a podnikání a Katedrou

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011:

Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011: Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011: Otázky k veřejným zakázkám uvedeným v příloze žádosti evidované pod č.j. IZ-16/VZ/2011 1. Jaká byla vysoutěžená cena bez DPH?, 2. Kolik prostředků bylo

Více

Výzva č. 32 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol Výzva č. 33 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (SVL)

Výzva č. 32 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol Výzva č. 33 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (SVL) Výzva č. 32 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol Výzva č. 33 IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (SVL) SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06.

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06. Obec Branka u Opavy Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy konané dne 29.06.2015 v místnosti OÚ, Bezručovo nábřeží 54, 747 41 Branka u Opavy. 1 K o n t r o l a u s n e s e n í : a) D l o u

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

Zápis č. 8/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 8/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 8/2016 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp 8. zasedání Rady města

Více

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč USNESENÍ č. 25/2014 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp Kontrola usnesení

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha č. Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku Městské služby Písek s.r.o V Písku dne 27.4.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku NÁVRH USNESENÍ

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 1 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 1 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 1 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP pro výzvu IROP č. 32 Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol a č. 33 Infrastruktura

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice (dále též jako zasedání

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014 Vestavba nových odd. MŠ do objektu ZŠ a MŠ Smolkova v Praze 12 - zadání dodatečných stavebních prací a dodatek č. 1 ke

Více

Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě. Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě

Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě. Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě 10. prosince 2015 Pedagogická studia na SU stávající stav o FPF dominantní nositel akreditací.

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Bytový odbor Magistrát města Brna

Bytový odbor Magistrát města Brna Bytový odbor Magistrát města Brna Integrovaný plán rozvoje města Brna v problémové obytné zóně 2008-2015 Konference využití Evropských strukturálních a investičních fondů pro podporu sociálního bydlení

Více

RADA MĚSTA NEPOMUK Soupis usnesení ze dne 23.3.2016

RADA MĚSTA NEPOMUK Soupis usnesení ze dne 23.3.2016 Číslo jednání: JedNR3-36/2016 Datum jednání: 23.03.2016 Program jednání (USN-R3-806/2016) Program: 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení 3. Program jednání 4. Rozdělení finančních prostředků z dotačních programů

Více

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Vysoká škola

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1608 ze dne 15.7.2014 k podpoře projektů spolufinancovaných z MŠMT v rámci programu "Rozvoj výukových kapacit mateřských

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Problematika čerpání finančních prostředků z rámce dotačních titulů v oblasti úspor energie a OZE

Problematika čerpání finančních prostředků z rámce dotačních titulů v oblasti úspor energie a OZE KONFERENCE TZB-2007 doprovodný program veletrhu Aqua-therm Praha 2007 Problematika čerpání finančních prostředků z rámce dotačních titulů v oblasti úspor energie a OZE Ing. Miroslav Dostál Praha, 22.listopad

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28.5.2015 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace MO Liberec - Vratislavice nad Nisou Zpracoval: odbor, oddělení: Městský

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

U S N E S E N Í. ZM města KRNOVA SS 13/16/Ko

U S N E S E N Í. ZM města KRNOVA SS 13/16/Ko ZM města KRNOVA SS 13/16/Ko 13. zasedání ZM U S N E S E N Í z 13. zasedání Zastupitelstva města Krnova, konaného ve středu dne 4. května 2016 v 16:30 hod. v Hasičské zbrojnici, ul. Partyzánů v Krnově č.

Více

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy SFDI Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy I. Příspěvky na zvyšování bezpečnosti II. Příspěvky na výstavbu a údržbu

Více

OP PIK Inovační vouchery

OP PIK Inovační vouchery OP PIK Inovační vouchery Vyhlášení výzvy: 31.5.2016 Deadline pro podání žádostí: 31.5.2017 (možné dřívější ukončení výzvy při dosažení alokace) Alokace: 200 mil. Kč Žadatel: malá a střední firma (pro firmy

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ z 3. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 13. listopadu 2015 Místo: Radiopalác, Vinohradská 1789/40, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-10/2015

Více

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

Zápis RM ze dne 17. 9. 2014

Zápis RM ze dne 17. 9. 2014 Z Á P I S ze 14. schůze Rady města Lomnice nad Lužnicí, konané dne 17. 9. 2014 Návrh programu: 1. Schválení programu 2. Rozpočtové opatření č. 8/2014 3. Zápis z dílčího přezkoumání hospodaření města Lomnice

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEDOKLUKY DNE 09. 05. 2016 V 18.00 VE STŘEDOKLUKÁCH PŘÍTOMNÍ: Červenka, Gutová, Chvoj, Kozel, Melíšek, Paznocht. OMLUVENI: Barbier, Duchajová, Hlava UVÍTÁNÍ PŘEDSEDAJÍCÍ

Více

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Obec Šenov u Nového Jičína V Ý P I S Z U S N E S E N Í

Obec Šenov u Nového Jičína V Ý P I S Z U S N E S E N Í Obec Šenov u Nového Jičína V Ý P I S Z U S N E S E N Í z 27. jednání Rady obce Šenov u Nového Jičína konaného dne 11. ledna 2016 na Obecním úřadě v Šenově u Nového Jičína VARIANTA USNESENÍ URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ

Více

U S N E S E N Í z 20B. schůze rady města konané dne 17. prosince 2013

U S N E S E N Í z 20B. schůze rady města konané dne 17. prosince 2013 Statutární město Děčín U S N E S E N Í z 20B. schůze rady města konané dne 17. prosince 2013 Usnesení č. RM 13 20B 29 01 Rada města projednala žádost firmy Jabor pro, s.r.o., Folknářská 21, Děčín 2, o

Více

Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov

Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015 Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov Projektový tým Webové stránky projektu: www.kr-olomoucky.cz/partnerstvi Projektový

Více

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Hosté: Zapisovatelka: Ověřovatel: Zasedací místnost MAS, Žamberk 11. 11. 2010, od 10:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský Ing. Josef Paďour Ing.

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Datum zveřejnění: 25. 10. 2010 ~ 1 ~ Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD

Více

Šablony pro mateřské školy:

Šablony pro mateřské školy: Šablony pro mateřské školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 3 Číslo a název globálního grantu: Vyhlašovatel (ZS): CZ.1.07./1.1.01

Více

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice 3. PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice Program odboru správy majetku: 1. Prodej pozemků pod bytovým domem čp. 1551, Turnov

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST výstupy z 2.WS realizovaného 10. 7. 2013 Zájmové strany: rodiny s malými dětmi vzdělavatelé, lektoři a kariéroví poradci personalisté zaměstnavatelé

Více

POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020. Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT

POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020. Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020 Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT Dotazník MŠMT Listopad 2015 leden 2016 Respondenti 11 základních škol 100% ORP Hlinsko 9 mateřských

Více

Z Á P I S z třetí schůze zastupitelstva Obce Vítkovice konané dne 9. března 2016 na Obecním úřadě ve Vítkovicích od 15. hodin.

Z Á P I S z třetí schůze zastupitelstva Obce Vítkovice konané dne 9. března 2016 na Obecním úřadě ve Vítkovicích od 15. hodin. Z Á P I S z třetí schůze zastupitelstva Obce Vítkovice konané dne 9. března 2016 na Obecním úřadě ve Vítkovicích od 15. hodin. Přítomno členů zastupitelstva: 8 občanů: 3 (omluven : Kosina P.) Ověřovatelé:

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * *

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * * Obec Hořátev Zastupitelstvo obce Hořátev Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ Přítomni: dle prezenční listiny: Poupa, Kristl, Mutl, Rajdlová, Rajdl, Dědek,

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 30.12.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření Dodatku č.1 ke smlouvě o realizaci překládky

Více

Přílohy II. Alokace finančních prostředků pro Technickou asistenci Programu Zelená úsporám

Přílohy II. Alokace finančních prostředků pro Technickou asistenci Programu Zelená úsporám Přílohy II Směrnice č. 9/2009 Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu Zelená úsporám na realizaci opatření z Technické

Více

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 102.24.10 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série Rozpočtové změny RZ č. 94 Snížení rozpočtu ORJ 0019 Vnitřní

Více

Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Roman Vodný, Ph.D. Odbor územního plánování MMR Setkání uživatelů GEPRO a ATLAS, 20. 21. 10. 2015 Obsah prezentace krátká informace

Více

Z Á P I S. z 32. jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 24.4.2013 ve Stožci

Z Á P I S. z 32. jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 24.4.2013 ve Stožci Z Á P I S z 32. jednání zastupitelstva Obce Stožec konaného dne 24.4.2013 ve Stožci Termín konání zasedání byl určen a zveřejněn dosavadním starostou obce na úřední desce OÚ Stožec dne 17.4.2013. Jednání

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu: 35.1. Program podpory využití volného času dětí a mládeže - změna termínů

Více

Stavební firma Vymětal s.r.o.

Stavební firma Vymětal s.r.o. Stavební firma Vymětal s.r.o. Firma pod současným obchodním názvem začala působit v roce 1997. Z původně menší firmy s 20 zaměstnanci zaměřené na výstavbu RD a rekonstrukce částí budov se během několika

Více