Přihláška do soutěže Máte lepší nápad?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přihláška do soutěže Máte lepší nápad?"

Transkript

1 Přihláška do soutěže Máte lepší nápad? Vyplněnou přihlášku odešlete na nejpozději do INFORMACE O VÁS/O VAŠEM TÝMU Prosíme, krátce se představte Kdo jste? (občanské sdružení, jednotlivec, tým, obec). Co vás spojuje, kolik osob se podílí na příprav ě projektu? O.s. Pražské matky, zabýváme se podporou udržitelné dopravy, zejména pěší dopravy dětí ve městě a výchovou k udržitelným dopravním návykům. V současné době pracují 2 až 3 lidé na přípravě i realizaci všech našich projektů. Spolupracujeme i s dalšími sdruženími a nadacemi podobně zaměřenými, zejména však s o.s. Oživení realizujeme některé projekty společně. Realizovali jste již předtím společné aktivity nebo projekty? Pokud ano, popište je. (max. 50 slov) Program Bezpečné cesty do školy s cílem zajistit ve spolupráci s veřejnou správou a za aktivní spoluúčasti veřejnosti (i dětí) podmínky pro samostatné cesty žáků pěšky, na kole. Internetový portál Chodci sobě k oznamování nedostatků v pěší infrastruktuře úřadům, čtvrtletník na podporu udržitelné dopravy Přes práh, projekt Vím, co dýchám - měření znečištění, mezinárodní dětská konference Město pro děti o zkušenostech s dopravními projekty.. Kontaktní osoba (jméno a příjmení) INFORMACE O VAŠEM PROJEKTU Prosíme, představte svůj projekt Název Umístění projektu (obec, ulice) Cíl/cíle Podrobný popis vašeho záměru, včetně předpokládané doby realizace Ing. Jarmila Johnová Bezpečné cesty do školy hl. m. Praha, uskutečnit ho lze v jakékoli obci v rámci ČR i EU. Podpora udržitelné dopravy dětí ve městě - Přizpůsobení dopravního prostoru dětem, aby mohly samostatně chodit do školy po svých, na kole, koloběžce a současně aktivní výchova k udržitelným dopravním návykům. Sestavení pracovní skupiny složené ze zástupců školní komunity včetně dětí, veřejné správy, policie, projektantů i dalších odborníků či občanů i sdružení 1. Měsíc. Průzkum - Mapování hlavních dopravních tahů dětí do školy a rizikových míst na nich dětmi (malé děti doma s rodiči, větší samostatně ve škole). Shrnutí jednotlivých mapek s rizikovými místy do třídních, pak do školní mapy nejčastěji zmiňovaných problematických lokalit Dotazníkové šetření o způsobu dopravy dětí a dopravních preferencích, resp. zaměstnanců, vyplní děti, resp. zaměstnanci. Monitoring provozu (měření rychlosti, intenzita provozu, délka čekání na zelenou, délka zelené a červené na SSZ, frekvence chodců na přechodu, porušování předpisů atp.) v okolí školy a dopravního chování účastníků provozu, provádějí děti ve spolupráci s projektantem, policií, pedagogy měsíc. Prezentace školní mapy a dopravního průzkumu pracovní skupině dětmi a předání těchto podkladů projektantovi 3. měsíc.

2 Dopravní studie s návrhy řešení dopravní situace na problematických místech zpracovaná na podkladě školní mapy a průzkumu profesionálním projektantem měsíc. Doprovodné aktivity motivující děti, rodiče i zaměstnance k chůzi, jízdě na kole atp. v podobě soutěží (Kdo vystoupí na nejvyšší horu, Který třída ujde za rok nejvíce km, či která obejde dříve zeměkouli, pěší dny, organizace pěšibusů, cyklobusů, cyklojízdy po Praze, jízdy zručnosti ) stále. Jednání všech členů pracovní skupiny o návrzích v dopravní studii, hledání kompromisů a nalezení finálního řešení akceptovaného všemi zástupci, což se rovná faktickému předjednání realizace měsíc. Školní plán mobility, strategii dlouhodobé podpory udržitelného cestování dětí i zaměstnanců do školy, s konkrétními cíli a úkoly a odpovědnými osobami zpracuje škola za účasti dětí 10. měsíc. Investiční opatření na půdě školy na podporu udržitelné dopravy, výstavba přístřešku pro kola, skříněk pro helmy, sprch, nákup kol, koloběžek pro školu, vybavení cyklokroužku apod měsíc Předání dopravní studie a slavnostní ukončení projektu prezentace výsledků projektu žáky pracovní skupině a předání studie vlastníku a správci komunikací (MHMP a městská část) a Policii 12. měsíc. K realizaci stavebních návrhů z dopravní studie a aktualizace školního plánu mobility dochází v delším časovém horizontu v závislosti na rozpočtu města. Projekt trvá jeden (fiskální) rok. Kdo projekt uskuteční? (pokud někdo jiný ne ž vy nebo váš tým, uveďte prosím, pro č by projekt měla realizovat práv ě vámi navržená instituce/firma/skupina) Jaké místní problémy pomůž e projekt řešit a komu prospěje? (uveďte přibliž ný počet lidí a z jakých jsou sociálních skupin, max. 200 slov) o.s. Pražské matky, realizace návrhů z dopravní studie provede, resp. zadá pravděpodobně Technická správa komunikací v Praze. Praha jako každé velké město trpí dopravním přetížením a přebujelou automobilovou dopravou, která je nebezpečná, nepříjemná a má spoustu negativních dopadů na zdraví občanů i prostředí. Chodci vůbec a rodiče dětí zejména se proto stále častěji uchylují k dovážení dětí do školy. Nejslabší skupiny obyvatel (děti, senioři, vozíčkáři, rodiče s dětmi, osoby s omezenou orientací a možnostmi pohybu) jsou proto často na odvoz autem odkázány, což dopravní situaci ještě zhoršuje a vytváří začarovaný kruh. Dovoz dětí do školy zvyšuje intenzitu v ranní špičce až o 20%, situace před školami je nebezpečná a ovzduší ve špičkách často nedýchatelné. Je třeba zlepšovat podmínky pro chůzi a nemotorovou dopravu, nabízet chodcům lepší a bezpečnější cesty, resp. jim je umožňovat a tím je k chůzi motivovat. Dovážení dětí do školy navíc omezuje jejich přirozený pohyb na minimum, ubírá jim samostatnost, možnost učit se přebírat odpovědnost za své chování i možnost seznamovat se s okolím i schopnost seznamovat se s lidmi a navazovat vztahy.

3 Přizpůsobení dopravního prostoru možnostem dětí prospěje nejen jim, ale všem zájemcům o chůzi v okolí škol, v důsledku zvyšujeí zájem o chůzi.. Kolik bude váš přibližn ě projekt stát? Sdružení je schopno každoročně koordinovat realizaci projektů BCŠ na max. 4 školách s celkovými výdaji (pro školy i koordinátora) ve výši ,- Kč Jaká část z celkových nákladů projektu by měla být uhrazena z Evropských fondů? Jaké jiné prostředky byste k uhrazení nákladů na váš projekt mohli použít, případn ě bude projekt vytvářet zisk? JAK PROJEKT SPLŇUJE SOUTĚŽNÍ KRITÉRIA Prosíme, krátce rozveďte, jak váš projekt vyhovuje stanoveným požadavkům Jaké jsou přínosy vašeho projektu pro životní prostředí a snížení spotřeby přírodních zdroj ů? (popište je, pokud je to možné i kvantifikujte. Max. 200 slov.) Vzhledem k ekonomické situaci a současnému rozpočtu i malé ochotě města i státu podporovat nadále projekty zejména pro pěší dopravu se domníváme, že je třeba, aby 75% výdajů úhradila EU Zbylých 25% nákladů jsme schopni pokrýt ze zdrojů města, nadací a darů soukromých donorů. Nejdůležitějším poselstvím a přínosem projektu Bezpečných cest do školy je především výchova k jinému přístupu k dopravě a spotřebě, tj. využívat auto jen v nejnutnějších případech, většinu cest se naučit vykonávat nemotorově. Dlouhodobá podpora těmto projektům může přinést větší podíl chůze na přepravní dělbě práce (v současné době na pěšáky připadá ¼) a ušetřit uhlíkovou stopu (motorová doprava ve městě se podílí na produkci CO2 až 30%), snížit spotřebu fosilních paliv a zlepšit zdravotní kondici obyvatel, zejména dětí a umožnit jim tak samostatný pohyb, který potřebují i ke zdravému psychickému vývoji. Vzhledem k tomu, že v hl. m. Praze je většina cest kratších 5 km, zdraví jedinci by je většinou zvládli absolvovat alespoň někdy pěšky. Pokud by podobné projekty uskutečňovaly i firmy či sousedské komunity, mohla by to pomoci radikálněji měnit dopravní infrastrukturu i návyky ve prospěch všech obyvatel. Pokud by např. projekt běžel 10 let, tj nejméně na 40tyřiceti školách a byl provázen i státními kampaněmi a mohl se uskutečňovat i v jiných krajích, byla zajištěna realizace změn pěší infrastruktury, úspora fosilních paliv i CO2 by mohla být naplánována např. až na 10%. Bez celonárodní či evropské koordinace a dlouhodobé podpory nemotorové, zejména pěší dopravě však jakákoli kvantifikace pozbývá smyslu. Považujeme proto za velice vhodné prioritu podpory pěší a nemotorové dopravy včlenit do politik úspor energie i ochrany životního prostředí na národní i evropské úrovni a vytvořit tomu odpovídající grantové programy.

4 Jak bude do projektu zapojena veř ejnost? (popište přílež itosti v příprav ě, realizaci i provozu. Max. 200 slov.) Zapojení veřejnosti jsme uvedli v oddíle popis projektu: Zde shrnujeme: jde o svého druhu komunitní projekt, který uskutečňuje především školní komunita - žáci, rodiče, pedagogové - ve spolupráci s občanskými sdruženími (většinou koordinátor, programu), veřejnou správou, dopravními odborníky, policií. Často se k projektu zapojí další školy v sousedství, místní občanské sdružení, či jednotliví občané. Ti všichni mají své zástupce v ustavené pracovní skupině, která se radí a společně rozhoduje o všech důležitých krocích projektu. O.s. Pražské matky koordinuje projekty na všech zapojených školách. Jak budou do projektu zapojeny místní organizace a firmy? Jaký bude přínos pro místní ekonomiku? (Max. 200 slov.) Do projektu, jak již zmíněno, budou zapojeny školy v daném místě, případně místní občanská sdružení, místní samo i státní správa, zástupce místní policie městské, ale také místně příslušný dopravní policejní inspektor ČR. Realizace navržených úprav komunikací včetně zpracování projektové dokumentace provádí většinou firma Technická správa komunikací, která tyto úkoly zadává českým firmám, většinou pražským, které stavby ve městě provádějí. DALŠÍ INFORMACE VOLITELNÉ (není součástí hodnocení) Pokud chcete, doplňte například fotku nebo nákres projektu. Pokud by váš projekt vyhrál, jak byste použili získanou odměnu? Odměnu by sdružení použila na výdaje spojené se základním provozem sdružení nájem, telefon, internet, případně i na osobní výdaje, protože členové sdružení realizují v poslední době značnou část aktivit dobrovolnicky. V případě, že takový typ projektů bude možné realizovat z evropských fondů v příštím období ( ), budete projekt realizovat? Ochrana osobních údajů

5 Vyplněním a odesláním této přihlášky uděluji CEE Bankwatch Network, Na Rozcestí 6, Praha 9, Česká republika souhlas se shromažďováním, uchováním a zpracováním všech osobních údajů obsažených v této přihlášce v souladu s ustanovením 5 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, výhradně pro účel vyhodnocení a výběru projektů v rámci soutěže Máte lepší nápady? výše stanovený v době maximálně 5 let ode dne udělení souhlasu. Se všemi vyplněnými částmi této přihlášky jsem se seznámil/a, všechny údaje jsou přesné a pravdivé a jsou poskytovány dobrovolně. Jsem si také vědom/a, že svůj souhlas můžu kdykoli odvolat. Vytvořeno za podpory Evropské komise a Evropské klimatické nadace. Materiály neodráží stanoviska donorů.

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení O PROGRAMU určen školám na území Prahy (mimo Prahu realizuje projekty bezpečných cest Nadace Partnerství v rámci programu

Více

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Program Bezpečné cesty do školy probíhá ve spolupráci s hlavním městem Prahou a je koordinován organizací Pražské matky (PM). V minulých letech

Více

Přihláška do soutěže Máte lepší nápad?

Přihláška do soutěže Máte lepší nápad? Přihláška do soutěže Máte lepší nápad? Vyplněnou přihlášku odešlete na soutez@bankwatch.org nejpozději do 15. 11. 2012 www.bankwatch.org INFORMACE O VÁS/O VAŠEM TÝMU Prosíme, krátce se představte Kdo jste?

Více

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Radek Patrný, Petr Šmíd 8. 11. 2017 Nadace Partnerství největší česká

Více

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Slaný Radek Patrný, Petr Šmíd 28. 3. 2017, MÚ Nadace Partnerství největší česká nadace působící

Více

Školní plány mobility

Školní plány mobility Školní plány mobility Radek Patrný 7. 4. 2011 Co je školní plán mobility? Strategický plán Řešící způsob dopravy dětí do školy Dlouhodobá koncepce Důraz kladen spíše na priority a postupy než na konkrétní

Více

Bezpečné cesty do školy. Pardubice-Polabiny

Bezpečné cesty do školy. Pardubice-Polabiny Bezpečné cesty do školy Pardubice-Polabiny Radek Patrný, Petr Šmíd 22. 4. 2015 Nadace Partnerství Pomáháme lidem, aby chránili a zlepšovali svoje životní prostředí. Jak našeho poslání dosahujeme? udělujeme

Více

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR X. KONFERENCE O ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI V OBCÍCH A MĚSTECH Ing. Radek Patrný 22. 11. 2016, PRAHA, HOTEL STEP**** Nadace Partnerství největší česká nadace

Více

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici Název školy: Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Adresa: Ladislava Coňka 40/3, Praha 4- Písnice, 142 00 Statutární zástupce: Mgr. Michaela Pažoutová

Více

Nadace Partnerství a její Dopravní program

Nadace Partnerství a její Dopravní program Nadace Partnerství a její Dopravní program Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz http:///doprava 3 základní témata Nadace Partnerství Posilování občanské

Více

Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem

Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem Pomůcka pro školní koordinátory Školní koordinátor je zodpovědný za průběh projektu na škole (viz níže dílčí aktivity). Konzultant (zástupce Nadace Partnerství)

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 V rámci projektu Bezpečné cesty do školy. Školní plán mobility Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 1) O škole Základní škola

Více

Program Bezpečné cesty do školy

Program Bezpečné cesty do školy Program Bezpečné cesty do školy Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti

Více

Na zelenou 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy

Na zelenou 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy Radek Patrný, Nadace Partnerství 15. 4. 2015, NIDV, Praha Cíle semináře harmonogram školního projektu s kým jednat, koho do projektu zapojit,

Více

New City Primary School, Londýn

New City Primary School, Londýn Příklady školních plánů mobility The Czech Environmental Partnership Foundation Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 New City Primary School, Londýn Kancelář v Praze Krátká

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most, okres Liberec, příspěvková organizace Dlouhý Most 102, 463 12 Liberec

Více

Bezpečné cesty do školy Brno střed

Bezpečné cesty do školy Brno střed Bezpečné cesty do školy Brno střed Jednání se zúčastnili: ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY (15. 2. 2017, ÚMČ Brno střed) JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠKOLA/INSTITUCE PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Jasna Flamiková MČ Brno-střed

Více

Základní škola, Praha 4, Školní Bezpečné cesty do školy ZŠ Školní, Praha 4

Základní škola, Praha 4, Školní Bezpečné cesty do školy ZŠ Školní, Praha 4 Základní škola, Praha 4, Školní 700 2018 Program Bezpečné cesty do školy (BCS) na Základní škole, Praha 4, Školní 700 probíhá ve spolupráci s: magistrátem hlavního města Prahy spolkem Pražské matky, z.s.

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZŠ PROSEČ, okr. CHRUDIM Bezpečně mezi školou a školkou obr. 1. Logo projektu Zpracovala: Mgr. Milena Tobiášová Schválil: Mgr. Josef Roušar V Proseči 13. listopadu 2014 1 Obsah: 1.

Více

Školní plány mobility - součást systému výchovy k mobilitě v Německu Michaela Valentová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s., 120 00 Praha 2, Kateřinská 26 www.ekopolitika.cz Pět sloupů rozumné dopravní politiky

Více

Nadace Partnerství Podpora a propagace šetrné mobility ve městech a obcích v ČR The Czech Environmental Partnership Foundation Sídlo nadace

Nadace Partnerství Podpora a propagace šetrné mobility ve městech a obcích v ČR The Czech Environmental Partnership Foundation Sídlo nadace Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727 Podpora a propagace šetrné mobility ve městech a

Více

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 METODIKA PRO ŽADATELE O NADAČNÍ PODPORU Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2015 v programu Zahrada hrou (dále jen grantová výzva ). Program Zahrada

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

Mapování na ZŠ Jiřího z Poděbrad

Mapování na ZŠ Jiřího z Poděbrad P R A Ž S K É M A T K Y POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE Pražské matky jsou občanské sdružení, které usiluje o zlepšení stavu životního prostředí v Praze, zvýšení zájmu a odpovědnější přístup občanů i veřejné

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZÁKLADNÍ ŠKOLY VOTICE

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZÁKLADNÍ ŠKOLY VOTICE ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZÁKLADNÍ ŠKOLY VOTICE Duben - listopad 15 1/ Informace o škole Název školy: Základní škola Votice Adresa: Pražská 235, 259 01 Votice Web. http://www.zsvotice.cz/ Počet učitelů: 41

Více

Bezpečné cesty do školy Praha 14

Bezpečné cesty do školy Praha 14 Bezpečné cesty do školy Praha 14 Jednání se zúčastnili: ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY (8. 11. 2017, ZŠ Bratří Venclíků) JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠKOLA/INSTITUCE PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Štefan Boršoš ZŠ Bratří Venclíků

Více

OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY

OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY Informace pro školy, úřady, regionální a národní asociace v oblasti mobility a vzdělávání Informační list 2 OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY Oblékáme hada Edu (originální název Traffic Snake Game)

Více

PraŽskÉ matky (PM) Poradenství. Lobing PROJEKTY

PraŽskÉ matky (PM) Poradenství. Lobing PROJEKTY výroční zpráva 2014 PraŽskÉ matky (PM) jsou nezisková organizace usilující o zlepšení stavu životního prostředí, zvýšení zájmu veřejnosti o tuto problematiku a především o odpovědnější přístup občanů i

Více

Uveďte na tomto místě prosím úplný oficiální název, tak jak je uveden v aktuálním znění vaší zřizovací listiny.

Uveďte na tomto místě prosím úplný oficiální název, tak jak je uveden v aktuálním znění vaší zřizovací listiny. OGF-032 Informace o žadateli NÁZEV PROGRAMU Fond OGF - 32. otevřené grantové kolo Ústecké komunitní nadace UNIKÁTNÍ KÓD FORMULÁŘE ČÍSLO FORMULÁŘE OGF-032-002 Instrukce pro vyplnění žádosti Žádost se ukládá

Více

Žádost o grant z Grantového programu OC Nisa 2015

Žádost o grant z Grantového programu OC Nisa 2015 Žádost o grant z Grantového programu OC Nisa Žadatel (organizace/obec, statutární zástupce): Oficiální název žadatele o grant (organizace / obce): Adresa: Kraj: E-mail organizace: Právní statut: Jméno

Více

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Vyhodnocení dotazníkového šetření

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Vyhodnocení dotazníkového šetření BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 20 Vyhodnocení dotazníkového šetření V roce 20 proběhly školní projekty programu Bezpečné cesty do školy na těchto školách: ZŠ Školní, Praha Braník ZŠ Na Beránku, Praha 2 Modřany

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 20 HORNÍ POČERNICE Praha 9, Stoliňská 823 tel. +420 281921127, fax +420 281921148, mob. +420 777705421, +420 739301527 e-mail: zs.stolinska@volny.cz, www.zschvaly.wz.cz Č.j.: ZŠ 279/102/2011

Více

Základní škola, Praha 10, Švehlova 12/2900

Základní škola, Praha 10, Švehlova 12/2900 Základní škola, Praha 10, Švehlova 12/2900 Vážení rodiče, rádi bychom Vás požádali o pomoc při práci na školním projektu Bezpečné cesty do školy, který v tomto školním roce pořádáme za pomoci společnosti

Více

Česko na kola. Tour de Table. Cyklistické NNO v Evropě a role ECF. Aktivity cyklistických NNO v Česku. Cíle národní cyklistické federace. Jak dál?

Česko na kola. Tour de Table. Cyklistické NNO v Evropě a role ECF. Aktivity cyklistických NNO v Česku. Cíle národní cyklistické federace. Jak dál? Česko na kola Tour de Table Cyklistické NNO v Evropě a role ECF Aktivity cyklistických NNO v Česku Cíle národní cyklistické federace Jak dál? Proč vůbec jezdit na kole? 2 Cyklistická doprava je systém

Více

Známe vůbec potřeby lidí po městské mobilitě? Matúš Šucha, Katedra psychologie FF Univerzity Palackého v Olomouci

Známe vůbec potřeby lidí po městské mobilitě? Matúš Šucha, Katedra psychologie FF Univerzity Palackého v Olomouci Známe vůbec potřeby lidí po městské mobilitě? Matúš Šucha, Katedra psychologie FF Univerzity Palackého v Olomouci Obsah 1. Udržitelný a sociálně zodpovědný přístup k dopravě. 2. Jakou dopravu využívají

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy 2015 Tento projekt byl podpořen Nadací Partnerství, pojišťovnou Axa a Evropskou Unií 1. Charakteristika

Více

Podpora čisté mobility Litoměřice

Podpora čisté mobility Litoměřice Podpora čisté mobility Litoměřice 5. ročník konference čisté mobility, Loučeň 13. 4. 2018 Antonín Tym Město Litoměřice ve spolupráci s: Libor Špička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Název akce, místo,

Více

Tvorba indikátorů pro udržitelnou mobilitu a sběr dat. Ing. Luděk Dostál

Tvorba indikátorů pro udržitelnou mobilitu a sběr dat. Ing. Luděk Dostál Tvorba indikátorů pro udržitelnou mobilitu a sběr dat Ing. Luděk Dostál Společné evropské indikátory ukazatele, hodnotící rozvoj města a kvalitu života obyvatel využitelné pro vedení města pro informovanost

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha UDRŽITELNÁ DOPRAVA V PRAZE 5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha Jak lze zavádět udržitelnou (čistou) dopravu? Evropská unie (DG TREN) definuje řadu oblastí

Více

Plán udržitelné městské mobility města Přerov

Plán udržitelné městské mobility města Přerov Plán udržitelné městské mobility města Přerov Veřejné projednání Analytické části ACCENDO Centrum pro vědu a výzkum, z.ú. Ing. Radek Fujak; Mgr. Lukáš Dědič Autor fotografie: Dominik Bachůrek Projekt Zvýšení

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.3. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

Nadace Partnerství PROGRAM PROSTORY

Nadace Partnerství PROGRAM PROSTORY Nadace Partnerství PROGRAM PROSTORY Program Prostory Naše vize: Kvalitní veřejná prostransví Na jejich vzniku se podílí veřejnost, samospráva, místní podnikatelé, OS Místa kvalitní Místa obyvatelná Místa

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace )

GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace ) GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace ) 1. Působnost 1.1 Účelem těchto grantových pravidel je stanovit základní podmínky pro poskytování nadačních příspěvků Nadace (dále jen Grantová pravidla

Více

PRAVIDLA PARTICIPATIVNI HO ROZPOC TU MC PRAHA 8 MOJE OSMIC KA. rok ročník

PRAVIDLA PARTICIPATIVNI HO ROZPOC TU MC PRAHA 8 MOJE OSMIC KA. rok ročník PRAVIDLA PARTICIPATIVNI HO ROZPOC TU MC PRAHA 8 MOJE OSMIC KA rok 2018 2. ročník Obsah 1. Úvod... 2 2. Koordinace procesu participativního rozpočtu (PPR)... 2 2.1. Komise místní Agendy 21... 2 2.2. Koordinátor

Více

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ Cíle příspěvku o městské mobilitě Informovat o problematice mobility Nastínit možné varianty

Více

Evropská jazyková cena Label 2014

Evropská jazyková cena Label 2014 Evropská jazyková cena Label 2014 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

Plán udržitelné mobility Plzně

Plán udržitelné mobility Plzně Plán udržitelné mobility Plzně Zdroj: www.mobilityplans.eu Úrovně zapojení do projektu 1. 2. 3. Pracovní skupina = tým vytvářejících průběžné i závěrečné výstupy PUMP, složený z odborníků s gescí v oboru

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 1. Informace o škole Název školy : Základní škola Lelekovice, Hlavní 102, Lelekovice, Brno-venkov Adresa : Hlasvní 102/, Lelekovice 66431, Brno-venkov Web : www.zslelekovice.cz

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ 2014 POJEKTU ZDRAVÉ MĚSTO A PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 v HODONÍNĚ

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ 2014 POJEKTU ZDRAVÉ MĚSTO A PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 v HODONÍNĚ AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ 2014 POJEKTU ZDRAVÉ MĚSTO A PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 v HODONÍNĚ Co je Akční plán zlepšování PZM a MA 21? Součástí každého úspěšného procesu je formulace přehledného plánu zlepšování

Více

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Zpracovalo Regionální centrum podpory sociálního podnikání Centrum investic,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 1. Název, adresa a charakteristika školy, popis lokality Název školy: Základní škola a mateřská škola, Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Adresa školy: U Parkánu 17/11, 182 00, Praha 8

Více

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice.

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice. Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2014 v programu Parky (dále jen grantová výzva ). Program Parky pomáhá městům rozvíjet veřejná prostranství, která vycházejí z potřeb jejich

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE. O powerbank GP. 1. Pořadatel soutěže Pořadatelem soutěže s názvem Soutěž o Powerbank GP (dále jako soutěž ) je společnost:

PRAVIDLA SOUTĚŽE. O powerbank GP. 1. Pořadatel soutěže Pořadatelem soutěže s názvem Soutěž o Powerbank GP (dále jako soutěž ) je společnost: PRAVIDLA SOUTĚŽE O powerbank GP 1. Pořadatel soutěže 1.1. Pořadatelem soutěže s názvem Soutěž o Powerbank GP (dále jako soutěž ) je společnost: EMOS spol. s r.o. se sídlem Přerov, Přerov I - Město, Šířava

Více

ZŠ Litoměřice Havlíčkova 32

ZŠ Litoměřice Havlíčkova 32 ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZŠ Litoměřice Havlíčkova 32 BEZPEČNĚ DO ŠKOLY 1 Úvod Školní plán mobility představuje strategický dokument, který umožňuje škole měnit dopravní návyky a volit takové způsoby dopravy

Více

Udržitelná městská mobilita v ČR. Doplnění na základě schůzky náměstků na MŽP

Udržitelná městská mobilita v ČR. Doplnění na základě schůzky náměstků na MŽP Udržitelná městská mobilita v ČR Doplnění na základě schůzky náměstků na MŽP 25.1.2019 Shrnutí - závěry Chceme-li razantně snížit emise mít bezpečné a pěkné ulice podpořit obchod a podnikání Musíme podporovat

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Nadace poskytuje nadační příspěvky v souladu s obecně prospěšným účelem, k němuž byla zřízena zejména v oblastech rozvoje duchovních hodnot, vědy,

Více

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 M E T O D I C K Ý P O S T U P k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin

Více

Mapa projektu Na zelenou Výsledek dotazníkového šetření u těchto oslovených respondentů: děti ze základní a mateřské školy, jejich rodiče, občané obce Veliš, pedagogičtí pracovníci základní a mateřské

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2017 Aktivita Termín Realizuje Garant Zdroj financí Indikátory plnění Náplň 1. Zkvalitnění MA 21, postup z kategorie D do C, participace

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-062-010-16 ze dne 21.3.2016 Žádost o účelovou neinvestiční dotaci na realizaci procesů plánování sociálních služeb, řešení problematiky bezdomovectví

Více

Soutěž o titul Zlaté české ručičky 2017 pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE

Soutěž o titul Zlaté české ručičky 2017 pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE Soutěž o titul Zlaté české ručičky 2017 pro žáky středních škol PRAVIDLA SOUTĚŽE 1. Organizátor a partneři Organizátorem soutěže je Českomoravská konfederace odborových svazů, nám. W. Churchilla 2, 130

Více

Školní plán mobility Mateřské školy Chrudim 2 Na Valech 693

Školní plán mobility Mateřské školy Chrudim 2 Na Valech 693 Školní plán mobility Mateřské školy Chrudim 2 Na Valech 693 Zpracovala: Ing. Blanka Mrázková Gabriela Hrubá V Chrudimi, 24. 11. 2012 Obsah Úvod... 3 1. Stručná charakteristika školy... 3 2. Dotazníkové

Více

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy SWOT analýza současného stavu odborného vzdělávání a přípravy Cíle: - uvědomit si slabé a rizikové stránky stávající praxe a přístupu k odbornému vzdělávání a přípravě. - Identifikovat silné stránky a

Více

servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení vypracovává klíčové dokumenty

servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení vypracovává klíčové dokumenty IPR Praha slouží jako servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení, jak postupovat při rozhodování v oblasti strategického a územního plánování vypracovává klíčové dokumenty pro rozvoj

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM 1. Zájem o poskytování sociální služby (zakroužkujte): Domov pro seniory Domov se zvláštním režimem 1 2. Zájemce o službu Jméno a příjmení:...

Více

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ČÁST CYKLISTICKÁ DOPRAVA OBJEDNAL: MČ Praha 14 Úřad městské části Bratří Venclíků 1073, 198 21, Praha 9 ZPRACOVAL: Ing. Květoslav Syrový Sušická 850/28, 160 00 Praha

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 55 ze dne 19.1.2016 ke spolupráci při rozvoji cyklistické dopravy I. souhlasí s tím, že cyklistická

Více

Žádost o nadační příspěvek od Nadačního fondu Dvojka srdcem (žadatelem je fyzická osoba)

Žádost o nadační příspěvek od Nadačního fondu Dvojka srdcem (žadatelem je fyzická osoba) Nadační fond Dvojka srdcem se sídlem: náměstní Míru 600/20, 120 00 Praha 2 IČO: 067 87 541 zapsaný v nadačním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp. zn. N 1584 Žádost o nadační příspěvek od Nadačního

Více

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Kolektiv autorů MěÚ Vsetín: Bc. Věra Goldová Ing. Milan Půček, MBAMBA Ing. JiříTrezner Martin Kučný (SPKP Vsetín o.p.s.)

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Adresa: Školní 18, 664 49 Ostopovice Svážná 9, 634 00 Nový Lískovec (přechodné sídlo ZŠ z důvodu

Více

Priorita IV. - Udržení transparentního systému financování sociálních služeb z rozpočtu MB a udržení metody KPSS

Priorita IV. - Udržení transparentního systému financování sociálních služeb z rozpočtu MB a udržení metody KPSS z rozpočtu MB a udržení metody KPSS Opatření IV. 1.: Udržení aktualizace transparentního systému rozdělování finančních prostředků. V současné době poskytuje město Mladá Boleslav finanční prostředky na

Více

Dopravní politika ČR 2014-2020. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru strategie

Dopravní politika ČR 2014-2020. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru strategie Dopravní politika ČR 2014-2020 Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru strategie Účel Dopravní politiky ČR 2014 2020 (2050) Vrcholný strategický dokument Vlády ČR pro sektor Doprava Ministerstvo dopravy

Více

ZÁPIS. 1/ Projekt Program zapojení okrajových čtvrtí do řízení města Karlovy Vary Fórum Zdravého města Mechanismus zajištění optimální správy

ZÁPIS. 1/ Projekt Program zapojení okrajových čtvrtí do řízení města Karlovy Vary Fórum Zdravého města Mechanismus zajištění optimální správy ZÁPIS z 17. jednání Pracovní skupiny k Projektu Zdravé město a MA21, které se uskutečnilo dne 4. 2. 2011 od 13:00 hod v zasedací místnosti Magistrátu města K. Vary, Moskevská 21. 5. patro Přítomní: PaedDr.

Více

zainteresovaných stran Danuše Strnadová, CDV

zainteresovaných stran Danuše Strnadová, CDV Zapojení občan anů a zainteresovaných stran Danuše Strnadová, CDV Zapojování veřejnosti informování veřejnosti + získávání jejích názorů (identifikace a analýza potřeb uživatelů) využití při přípravě rozhodnutí

Více

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Stezky Greenways Soutěže cesty Městy a Město stromů Granty, asistence Daniel Mourek Ondřej Fábera Nadace Partnerství Pomáháme pečovat o životní prostředí,

Více

MĚSTA S DOBROU ADRESOU. Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

MĚSTA S DOBROU ADRESOU. Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. MĚSTA S DOBROU ADRESOU Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Čelákovice, 17. září 2015 Letošní Evropský týden mobility je již 14. v pořadí Jeho sloganem je Vyber. Změň. Zkombinuj. Zaměřen

Více

DOBROVOLNICTVÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ. Workshop, Brno

DOBROVOLNICTVÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ. Workshop, Brno DOBROVOLNICTVÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Workshop, Brno 2. 5. 2017 Vypracovala: Mgr. Naděžda Krausová Legislativní ukotvení Mezníkem, přelomovým bodem, pro pomoc dobrovolníků v sociálních službách bylo přijetí

Více

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku Podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Čl. 1 Název a sídlo Název: CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Sídlo: Zámecký vrch 1400, Liberec Vratislavice

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY HODINA DĚTEM I. Preambule Tyto všeobecné podmínky (dále jen VOP ) platí pro provádění zasílání finančních darů na webových stránkách www.hodinadetem.cz (dále jen Web ). Účelem

Více

Elektrizace tratí ve vazbě na konverzi napájecí soustavy a výstavbu Rychlých spojení v ČR

Elektrizace tratí ve vazbě na konverzi napájecí soustavy a výstavbu Rychlých spojení v ČR Elektrizace tratí ve vazbě na konverzi napájecí soustavy a výstavbu Rychlých spojení v ČR Ing Lapáček Petr Ing Boček Václav podklady Sudop Brno, Sudop Praha, EŽ Praha, ČD Je potřebné přejít na tratích

Více

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV 09-32 PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV ZÁŘÍ 2009 ANOTACE Projekt Bezpečné cesty do školy je zaměřen na zmapování všech přístupových cest do školy

Více

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Systém měřitelnosti a hodnocení kvality služeb Odborné sociální poradenství má několik různých způsobů a nástrojů, jimiž získává zpětnou vazbu o kvalitě

Více

Politika ochrany klimatu

Politika ochrany klimatu Politika ochrany klimatu Liberec, 14. 6. 2010 Mgr. Jiří Jeřábek, Centrum pro dopravu a energetiku dva přístupy jak reagovat na změnu klimatu Adaptace vs Mitigace Adaptace Přizpůsobení se změnám klimatu

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Krajem Vysočina. ze dne 3. 1.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Krajem Vysočina. ze dne 3. 1. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Krajem Vysočina ze dne 3. 1. 2012 č. 02/12 Preambule Rada Kraje Vysočina

Více

Příloha č. 1 - Suburbanizace v České republice a zahraničí

Příloha č. 1 - Suburbanizace v České republice a zahraničí Příloha č. 1 - Suburbanizace v České republice a zahraničí Obrázek č. 1: foto obec Zeleneč, Praha východ (zdroj: www.suburbanizace.cz) Obrázek č. 2 foto obec Nupaky, Praha východ, plánovaná lokalita nové

Více

Evropská jazyková cena Label 2019

Evropská jazyková cena Label 2019 Evropská jazyková cena Label 2019 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe?

První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe? První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe? Kateřina Husová, Senior Specialist Corporate Responsibility Konference Budoucnost, kterou chceme 15.3.2012 v NTK Praha-Dejvice Jak funguje telekomunikační

Více

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál spolufinancováno Městem Bruntál a Moravskoslezským krajem

Více

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 M E T O D I C K Ý P O S T U P k vyplnění měsíčního pracovního výkazu Pracovní výkaz slouží příjemci finanční

Více

Programový rámec IROP

Programový rámec IROP Programový rámec IROP Program: Integrovaný regionální operační program Prioritní osa: Komunitně vedený místní rozvoj Investiční priorita: Provádění investic v rámci komunitně vedených strategií místního

Více