ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE"

Transkript

1 ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE katastrální území Radošovice, Tupesy vydaná Zastupitelstvem obce Radošovice formou OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY okres České Budějovice Jihočeský kraj Projektant: Architektonický ateliér Štěpán Ing. arch. Václav Štěpán autorizovaný architekt č. autorizace ČKA Žižkova Č. Budějovice Objednatel: Obec Radošovice zastoupená starostou Ing. Michalem Borovkou Radošovice Hluboká nad Vltavou Pořizovatel: Magistrát města České Budějovice Odbor územního plánování a architektury Nám. Přemysla Otakara II č. 1, České Budějovice zpracováno: 2009/04 Strana 1 (celkem 1)

2 Záznam o účinnosti: Vydává: Zastupitelstvo obce Radošovice Číslo jednací (usnesení): 4/2009 Datum vydání: Datum nabytí účinnosti: Úřední osoba pořizovatele:... Ing. Luboš Lacina, vedoucí odboru územního plánování a architektury Magistrátu města České Budějovice v.r. Strana 2 (celkem 2)

3 Obsah: OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY...4 a) Vymezení zastavěného území...4 b) Řešené území, koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot...4 c) Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému sídelní zeleně...5 d) Koncepce veřejné infrastruktury, včetně podmínek pro její umisťování...6 e) Koncepce uspořádání krajiny včetně vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití, územní systém ekologické stability, prostupnost krajiny, protierozní opatření, ochranu před povodněmi, rekreaci, dobývání nerostů a pod...8 f) Stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), přípustného využití, nepřípustného využití, popř. podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu (např. výškové regulace zástavby, intenzity využití pozemků v plochách)...8 g) Vymezení veřejně prospěšných staveb, veřejně prospěšných opatření, staveb a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu a ploch pro asanaci, pro které lze práva k pozemkům a stavbám vyvlastnit...11 h) Vymezení dalších veřejně prospěšných staveb a veřejně prospěšných opatření, pro které lze uplatnit předkupní právo...11 i) Vymezení ploch a koridorů, ve kterých je prověření změn jejich využití územní studií podmínkou pro rozhodování, a dále stanovení lhůty pro pořízení územní studie, její schválení pořizovatelem a vložení dat o této studii do evidence územně plánovací činnosti...12 j) Údaje o počtu listů změny č. 1 ÚPO a počtu výkresů k ní připojené grafické části...12 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚPO...13 a) Proces pořízení změny...13 b) Řešené území, koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot...14 c) Vyhodnocení souladu s cíly a úkoly územního plánování, zejména s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území a požadavky na ochranu nezastavěného území...15 d) Vyhodnocení souladu s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích předpisů...16 e) Vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě s výsledkem řešení rozporů...16 f) Vyhodnocení splnění zadání...16 g) Komplexní zdůvodnění přijatého řešení...16 h) Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území a sdělení, jak bylo zohledněno stanovisko k vyhodnocení vlivů na životní prostředí...17 i) Vyhodnocení účelného využití zastavěného území a vyhodnocení potřeby vymezení zastavitelných ploch...18 j) Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkce lesa...18 k) Rozhodnutí o námitkách, včetně odůvodnění rozhodnutí o námitkách...21 l) Vyhodnocení připomínek...21 m) Úprava dokumentace na základě uplatněných námitek a připomínek...21 n) Údaje o počtu listů odůvodnění změny č. 1 ÚPO a počtu výkresů grafické části...21 Strana 3 (celkem 3)

4 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Radošovice, jako věcně a místně příslušný správní orgán podle 6 odst. (5) písm. c) zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění (dále jen stavební zákon ) a 10, 11 a 171 zákona č.500/2004 Sb., správní řád, v platném znění (dále jen správní řád ), v souladu s 84, odst. (2), písm. x) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (Obecní zřízení), v platném znění a v souladu s 43 odst. (4) stavebního zákona vydává po provedeném řízení podle 50 až 53 odst. (2) ve vazbě na 55 a 188 odst. (4) stavebního zákona a ve vazbě na 171 až 174 správního řádu, podle 54 stavebního zákona ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE v katastrálním území Radošovice, Tupesy (dále jen změna č. 1 ÚPO ) FORMOU OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY, schváleného usnesením Zastupitelstvem obce Radošovice dne , jehož závazná část byla vydána obecně závaznou vyhláškou č. 1/2001 s účinností od , v rozsahu návrhové části dokumentace, upravené na základě výsledku projednání podle 50 až 53 stavebního zákona ve vazbě na 55 odst. (2) a 188 odst. (4) stavebního zákona a podle 171 až 174 správního řádu. a) Vymezení zastavěného území Zastavěné území sídla Radošovice je vymezeno schváleným územním plánem obce Radošovice (dále jen ÚPO ). V území řešeném změnou č. 1 ÚPO je hranice zastavěného území upravena (nově vymezena) tak, aby se zastavěné území nepřekrývalo se zastavitelnými plochami navrženými změnou č. 1 ÚPO. b) Řešené území, koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot Řešené území změny č. 1 zahrnuje celkem 3 lokality, přičemž 2 lokality se nachází v katastrálním území Radošovice a 1 lokalita v katastrálním území Tupesy. Strana 4 (celkem 4)

5 Lokalita 1a Řešené území se nachází v katastrálním území Radošovice podél východní hranice zastavěného území obce jedná se o rozšíření návrhu ploch pro bydlení, dopravní infrastrukturuu (obslužná komunikace) a technickou infrastruktury (trasa vedení el. energie 22kV a trafostanici, rozšíření čistírny odpadních vod) potřebné k zajištění realizace obytné zástavby. Lokalita 1b Řešené území se nachází v katastrálním území. Radošovice v sousedství zemědělského areálu při silnici III. třídy směr Dehtáře jedná se o návrh plochy smíšené výrobní. Lokalita 1c Řešené území se nachází v katastrálním území Tupesy podél západní hranice zastavěného území Tupesy při silnici III. třídy směr Němčice jedná se o rozšíření návrhu ploch pro bydlení. Vzhledem k tomu, že všechny plochy navržené změnou č. 1 ÚPO navazují na zastavěná nebo zastavitelná území dle ÚPO, resp. zastavitelné plochy, nebudou přírodní i kulturní a civilizační hodnoty a podmínky rozvoje obce narušeny. Naopak touto změnou je sledován a podporován přirozený nárůst trvale žijících obyvatel návrhem nových dostupných ploch určených pro bydlení ( lokalita 1a a 1c). Nemovité kulturní památky se v řešeném území změny č. 1 ÚPO nevyskytují. V lokalitě 1a při komunikaci III. třídy směr Dehtáře se nachází drobná sakrální stavba ( kříž), pro kterou se návrhem změny č. 1 ÚPO stanovuje její respektování. Celé řešené území lze označit za území s archeologickými nálezy. Na všech zastavitelných plochách navržených změnou č. 1 ÚPO budou respektovány urbanistické a architektonické hodnoty území, velikost parcel bude porovnatelná se stávající parcelací v zastavěném území a objekty budou svým objemem a charakterem (architektonickým a materiálovým řešením) respektovat okolní stávající zástavbu a dodržovat ráz sídla. c) Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému sídelní zeleně Základní urbanistická koncepce zůstává shodná s ÚPO. Vymezení zastavitelných ploch pro lokality změny č. 1 ÚPO je totožné ve smyslu platných vlastnických parcel. Lokalita 1a Zahrnuje reálně dosažitelný rozvoj obce na volných plochách podél východní hranice zastavěného území. Celá lokalita je určena pro výstavbu individuelních rodinných domů. Je navržena nová páteřní obslužná komunikace propojující silnici III. třídy směr Dehtáře s místní komunikací směr Tupesy. Zastavitelné plochy pro bydlení jsou navrženy oboustranně podél uvedené obslužné komunikace. V místě, kde do řešeného území zasahuje ochranné pásmo ČOV (dále jen ČOV ) bude zástavba pouze jednostranná. Tato zástavba je oddělena od objektů ČOV prostorově i vizuálně pásem ochranné zeleně s možným řešením odstavných ploch. Lokalita 1b Na části plochy lokality 1a řešené změnou č. 1 ÚPO je navržena změna funkce vymezené v původním ÚPO pro podnikatelskou činnost ve prospěch ploch pro bydlení. Proto rozhodlo zastupitelstvo obce o rozšíření řešeného území změny č. 1 Strana 5 (celkem 5)

6 ÚPO o novou lokalitu jižně od silnice III/1453 (část pozemku parc. č. 502/1 dle návrhu pozemkových úprav samostatný pozemek parc. č. 502/34) s funkcí smíšenou výrobní navazující na stávající areály zemědělské výroby. Lokalita 1c Na jihozápadním okraji zastavěného a zastavitelného území je navrženo rozšíření plochy pro výstavbu rodinných domů, včetně dopravní a technické infrastruktury. Výsledkem tohoto návrhu je využití plochy části pozemku parc. č mezi zastavěným územím a lesními pozemky při silnici III. třídy ve směru na Němčice. V kontaktu plochy s pozemky určených k plnění funkcí lesa (dále jen PUPFL ) je navržen pás ochranné zeleně o šířce 25 m. Plochy přestavby nejsou navrženy. Systém sídelní zeleně dle ÚPO není změnou č. 1 ÚPO dotčen, v lokalitě 1a bude doplněn o ochrannou zeleň v dotyku s PUPFL. d) Koncepce veřejné infrastruktury, včetně podmínek pro její umisťování Doprava Lokalita 1a, 1c Návrh dopravního řešení v těchto lokalitách navazuje na hlavní cestní síť tj. III/14539 směr Dehtáře a místní komunikaci směr Tupesy (lokalita 1a) a na místní obslužnou komunikaci (lokalita 1c) v platném ÚPO. V obou lokalitách jsou navrženy nové páteřní obslužné komunikace. Nově navrhované místní komunikace v rozsahu uvedeném ve výkresové části jsou veřejně prospěšnými stavbami. Mají charakter obslužných komunikací funkční skupiny C. Navrženo je vybudovat v šířkových parametrech s šířkou vozovky 6.0 m mezi obrubami a doplněné alespoň jednostranným chodníkem (v území se souvislou oboustrannou zástavbou s chodníkem oboustranným); v místech jednostranného chodníku na opačné straně komunikace bezpečnostní odstupový pás šířky (nejméně) 0.50 m. Za veřejně prospěšnou stavbu nutno považovat i plošné nároky na výstavbu chodníků. Lokalita 1b Tato lokalita bude napojena ze silnice III/ Technické vybavení 1. Vodohospodářské řešení (zásobování vodou a odkanalizování) Zásobování vodou - Systém zásobování vodou nebude změnou č. 1 ÚPO dotčen. - Pro uvažovanou zástavbu ve všech lokalitách jsou navrženy nové vodovodní řady či přeložky vodovodních řadů. Kanalizace Radošovice lokalita 1a - Navržená zástavba v této lokalitě bude odkanalizována do stávající kanalizace (viz výkres č. O1a,b). - Splaškové vody z jednotlivých objektů budou zaústěny do navržené splaškové kanalizace, která bude napojena na stávající jednotnou kanalizační síť. Odpadní vody z jednotné sítě budou po odlehčení čištěny v centrální ČOV Radošovice. Strana 6 (celkem 6)

7 - Dešťové vody budou odváděny dešťovou kanalizací (povrchovou nebo trubní) do meliorované vodoteče pod obcí. Dešťové vody ze střech jednotlivých objektů budou v maximální míře likvidovány na vlastních pozemcích. - Možnost napojení obytné zástavby v lokalitě 1a na stávající ČOV bude prokázána předepsanou územní studii s ohledem na postupnou výstavbu rodinných domů. - V případě nedostačující kapacity bude ČOV rozšířena. Radošovice lokalita 1b - Navržená zástavba v této lokalitě bude odkanalizována do stávající kanalizace (viz výkres O1a,b). Je navržena oddílná kanalizace splaškové vody budou přečerpávány. - Napojení na ČOV je možné za předpokladu dostatečné kapacity ČOV a charakteru odpadních vod ( komunální odpadní vody). - Možnost napojení na stávající ČOV bude vždy prokázáno v rámci projektové dokumentace pro územní rozhodnutí u konkrétních jednotlivých staveb. - V případě nedostačující kapacity bude ČOV rozšířena. Tupesy lokalita 1c - Navržená zástavba v této lokalitě bude odkanalizována do stávající kanalizace (viz výkres O1c). V této zástavbě je navržena kanalizace k odvodnění komunikací a k odvedení splaškových vod ze zástavby. - Je navrženo individuální čištění odpadních vod. Vyčištěné vody budou odvedeny navrženou a stávající kanalizací do rybníčka pod obcí a následně do Břehovského potoka. - Dešťové vody ze střech budou v maximální míře likvidovány na jednotlivých parcelách. 2. Zásobování elektrickou energií a teplem Zásobování el. energií Cílem změny č. 1 ÚPO je rozšíření možností výstavby rodinných domů (lokality 1a a 1c) a komerčních činností (lokalita 1b) a zajištění připojení na elektrorozvodné sítě vysokého napětí (dále jen VN ) a nízkého napětí (dále jen NN ). Radošovice lokalita 1a V území se nenachází žádné elektrické sítě, které by byly vhodné pro napojení navrhované zástavby. Rozvody VN a NN návrh: - výstavba nové sloupové trafostanice 22/0,4 kv, včetně přípojky VN, - pokládka kabelového vedení NN a veřejného osvětlení (dále jen VO ). Radošovice lokalita 1b Napojení navržené plochy smíšené výrobní bude řešeno individuálně v dalších stupních projektové dokumentace (projekt pro územní rozhodnutí, stavební povolení) na základě potřeby nárůstu el. energie konkrétního investorského záměru. Tupesy lokalita 1c V území se nenachází žádné elektrické sítě, které by byly vhodné pro napojení navrhované zástavby. Zástavba je navrhována na opačnou stranu obce, než je stávající trafostanice. Rozvody VN a NN návrh: - výstavba nové sloupové trafostanice dle schváleného ÚPO, Strana 7 (celkem 7)

8 - pokládka kabelového vedení NN a VO. Zásobování teplem Pro vytápění budou využívána paliva, která splňují požadavky na kvalitu paliv. V navržených lokalitách je možné využití obnovitelných zdrojů energie např. využitím biomasy (odpadní dřevo, řepka, sláma a seno). Dále je možné využít solární kolektory, popřípadě tepelná čerpadla. Nakládání s odpady Domovní odpad bude likvidován formou vyvážení popelnicových nádob odbornou firmou, která působí na ostatních zastavěných plochách v obci. Ostatní závadný odpad bude likvidován odbornou oprávněnou firmou. e) Koncepce uspořádání krajiny včetně vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití, územní systém ekologické stability, prostupnost krajiny, protierozní opatření, ochranu před povodněmi, rekreaci, dobývání nerostů a pod. Návrhem změny č. 1 ÚPO nedochází k narušení původní koncepce uspořádání krajiny, tzn. uspořádání krajiny není měněno. Zástavba je navržena převážně na zemědělské půdě, podél současného zastavěného nebo zastavitelného území. Změna č. 1 ÚPO se převážně týká ploch pro funkci obytné nízkopodlažní zástavby s případným hospodářským zázemím (lokality 1a a 1c), plocha pro funkci smíšenou výrobní (lokalita 1b) je navržena při jihovýchodním okraji zastavěného území obce a navazuje na stávající areál zemědělské výroby. Ve všech případech se jedná o pozemky orné půdy nebo luk a pastvin. Tyto plochy jsou bez jakékoliv jiné výsadby stromů či ochranné zeleně nebo oplocení a navazují na stávající zástavbu a místní komunikační síť. V ploše lokality 1a je uloženo prověřit změnu jejího využití územní studií viz kapitola j) výrokové části tohoto opatření obecné povahy. Využitelnost plochy lokality 1b pro funkci smíšenou výrobní je limitována hygienickými limity (hluk, prašnost a exhalace) ve vztahu k sousední navrhované obytné zástavbě. Do řešeného území změny č. 1 ÚPO nezasahují prvky územního systému ekologické stability (dále jen ÚSES ) z ÚPO ani se změnou č. 1 ÚPO nevymezují nové prvky ÚSES Prostupnost krajiny není měněna oproti původnímu ÚPO. Řešené území změny č. 1 ÚPO se nenachází ve vyhlášeném záplavovém území ve smyslu zákona č. 254/2001 Sb., o vodách, ve znění pozdějších předpisů, ani území náchylném k erozím. V řešeném území změny č. 1 ÚPO se nevymezují plochy pro rekreaci. V řešeném území není evidováno žádné ložisko nerostných surovin ani těžba. Změna č. 1 ÚPO nevymezuje nové plochy pro dobývání ložisek nerostů ani plochy pro jeho technické zajištění. f) Stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), přípustného využití, nepřípustného využití, popř. podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně Strana 8 (celkem 8)

9 základních podmínek ochrany krajinného rázu (např. výškové regulace zástavby, intenzity využití pozemků v plochách) Jedná se o rozšíření stávajících funkčních ploch do přímo navazujících volných ploch. Změna č. 1 ÚPO nebude mít negativní dopad na pozemky změnou dotčené ani přímo sousedící. Podmínky využití ploch 1. Plochy bydlení rodinné domy Hlavní využití: - bydlení v rodinných domech. Přípustné využití: - individuální stavby pro bydlení vesnického charakteru, které mají odpovídající zázemí užitkové zahrady s možností chovu drobného domácího zvířectva pro vlastní potřebu, - možnost výstavby doplňkového objektu pro zajištění údržby zahrady, - parkovací stání, odstavná stání a garáže pro potřeby vyvolané přípustným a podmíněně přípustným využitím území, - zřizovat obslužné komunikace, - občanská vybavenost na plochách menších než polovina podlahové plochy objektu, která svým charakterem nebude narušovat obytnou funkci. Podmíněně přípustné využití: - zařízení pro drobnou podnikatelskou činnost, která svým charakterem nesmí narušovat obytnou funkci nad zákonem stanovené limity. Nepřípustné využití: - veškeré činnosti (včetně zařízení chovatelských, pěstitelských), které překračují stupeň zátěže stanovený příslušnými hygienickými normami, - veškeré činnosti (včetně zařízení chovatelských, pěstitelských), které překračují stupeň zátěže stanovený příslušnými hygienickými normami - stavby pro výrobu, - velkokapacitní stavby občanského vybavení, - velkokapacitní stavby pro dopravu, - velkokapacitní stavby technického vybavení. Podmínky prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu (např. výškové regulace zástavby, intenzity využití pozemků v plochách) - min. velikost parcel 900 m 2, - výška výstavby přízemní popřípadě zvýšené přízemí + obyvatelné podkroví, - objekty budou svým objemem a charakterem (architektonickým a materiálovým řešením) respektovat okolní stávající zástavbu a dodržovat ráz obce, - lokalita 1c zastavitelná plocha zasahuje do ochranného pásma pozemků určených k plnění funkcí lesa (do 50 m od okraje lesa). Při umístění konkrétních staveb (včetně oplocení) v této lokalitě rozhodne stavební úřad nebo jiný orgán státní správy jen se souhlasem příslušného orgánu státní správy v souladu se zákonem č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů a předpisů souvisejících. 2. Plochy smíšené výrobní Hlavní využití: - drobná a řemeslná výroba a ekologicky čistá výroba. Strana 9 (celkem 9)

10 Přípustné využití: - objekty pro drobnou a řemeslnou výrobu, - zařízení pro ekologicky čistou výrobu. - objekty přidružené zemědělské výroby, - parkovací stání, odstavná stání a garáže na vlastním pozemku pro potřeby, - vyvolané přípustným využitím území, - technická infrastruktura pro potřeby vyvolané přípustným využitím území. Podmíněně přípustné využití: - byt majitele firmy, případně byt správce. Nepřípustné využití: - veškeré činnosti (včetně zařízení chovatelských, pěstitelských), které překračují stupeň zátěže stanovený příslušnými hygienickými normami, - veškeré činnosti (včetně zařízení chovatelských, pěstitelských), které překračují stupeň zátěže stanovený příslušnými hygienickými normami. Podmínky prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu (např. výškové regulace zástavby, intenzity využití pozemků v plochách) - pro drobnou a řemeslnou výrobu je zastavitelnost pozemku stanovena na max. 50% plochy pozemku, - v případě specifického nároku na větší zastavitelnost bude tato posuzována s ohledem na charakter výroby především ve vztahu k sousedním plochám pro bydlení a pro zemědělskou výrobu, - podmínkou výškové regulace je nepřekročit horizont stávající zástavby, který je daný stávajícími objekty sousedního zemědělského areálu. 3. Plochy dopravní infrastruktury Hlavní využití: - veřejná dopravní infrastruktura (komunikace, chodníky) Přípustné využití: - obslužné komunikace a chodníky, - technická infrastruktura základní technická vybavenost, - parkoviště, - travnaté plochy a výsadba zeleně za předpokladu dostatečné šířky uličního prostoru. Podmíněně přípustné využití: - do doby realizace navržených záměrů lze plochy využívat pro dočasná zařízení bez nároků na pevné základy např. včelín). Nepřípustné využití: - veškeré stavby trvalého charakteru nesouvisející s danou funkcí. 4. Plochy technické infrastruktury Hlavní využití: - veřejná technická infrastruktura (ČOV, trafostanice). Přípustné využití: - výstavba zařízení související bezprostředně s danou funkcí staveb energetických a vodohospodářských. Podmíněně přípustné využití: - do doby realizace navržených záměrů lze plochy využívat pro dočasná zařízení bez nároků na pevné základy např. včelín). Strana 10 (celkem 10)

11 Nepřípustné využití: - veškeré stavby trvalého charakteru nesouvisející s danou funkcí. 5. Plochy veřejných prostranství ochranná zeleň Hlavní využití: - ochrana obytné zástavby. Přípustné využití: - výsadba ochranné zeleně (autochtonní keře a stromy).odstavné plochy podél navržené obslužné podél navržené obslužné komunikace, - umístění kontejnerů pro separovaný odpad. Nepřípustné využití: - jiné než přípustné využití. g) Vymezení veřejně prospěšných staveb, veřejně prospěšných opatření, staveb a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu a ploch pro asanaci, pro které lze práva k pozemkům a stavbám vyvlastnit 1. Veřejně prospěšné stavby: Změnou č. 1 ÚPO nejsou dotčeny veřejně prospěšné stavby vymezené v ÚPO. Jsou vymezeny následující veřejně prospěšné stavby veřejné infrastruktury: Technická a dopravní infrastruktura označení katastrální území Účel navržených VPS VPS 1 k.ú. Radošovice Navržené obslužné komunikace včetně chodníků v lokalitě 1a VPS 2 k.ú. Radošovice Rozšíření čistírny odpadních vod VPS 3 k.ú. Radošovice Navržené vodovodní řady VPS 4 k.ú. Radošovice Navržené kanalizační řady VPS 5 k.ú. Radošovice Navržená trafostanice včetně přípojky VPS 6 k.ú. Tupesy Navržené obslužné komunikace včetně chodníků v lokalitě 1c VPS 7 k.ú. Tupesy Navržené vodovodní řady VPS 8 k.ú. Tupesy Navržené kanalizační řady 2. Veřejně prospěšná opatření: Nejsou vymezeny. 3. Stavby a opatření k zajištění obrany státu: Nejsou vymezeny. 4. Plochy pro asanaci: Nejsou vymezeny. h) Vymezení dalších veřejně prospěšných staveb a veřejně prospěšných opatření, pro které lze uplatnit předkupní právo Změnou č. 1 ÚPO nejsou vymezeny veřejně prospěšné stavby a veřejně prospěšná opatření, pro které lze uplatnit předkupní právo. Strana 11 (celkem 11)

12 i) Vymezení ploch a koridorů, ve kterých je prověření změn jejich využití územní studií podmínkou pro rozhodování, a dále stanovení lhůty pro pořízení územní studie, její schválení pořizovatelem a vložení dat o této studii do evidence územně plánovací činnosti Lokalita 1a změny č. 1 ÚPO Radošovice se vymezuje jako plocha, ve které je podmínkou pro rozhodování prověření změn jejího využití územní studií, na základě níž budou stanoveny podrobné podmínky pro rozhodování v území. Územní studie bude podrobně řešit členění plochy na jednotlivé parcely pro výstavbu rodinných domů a jejich dopravní napojení a dopravní obsluhu, včetně řešení odstavných stání pro parkování na pozemku s dostatečnou kapacitou pro potřeby objektů pro bydlení, podmínky pro umístění a prostorové uspořádání staveb, včetně podmínek ochrany navrženého charakteru území, zejména ochrany krajinného rázu a urbanistických a architektonických hodnot (například uliční a stavební čáry, podlažnost, výšku zástavby, objemy a tvary zástavby, intenzitu využití pozemků). Územní studie stanoví možnost napojení objektů na stávající inženýrské sítě s ohledem na postupnou realizaci výstavby. Územní studie dále stanoví základní principy zachování funkce stávajících melioračních sítí na meliorovaných pozemcích a dále stanoví podmínku, že v dalších stupních projektové dokumentace (projekty pro územní řízení a stavební povolení) je nutné navrhnout podrobněji takové řešení, aby nebyla tato funkce narušena. Lhůta pro pořízení územní studie jejich schválení pořizovatelem a vložení dat o této studii do evidence územně plánovací činnosti se stanovuje do doby ÚPO. j) Údaje o počtu listů změny č. 1 ÚPO a počtu výkresů k ní připojené grafické části 1. Výroková část dokumentace změny č. 1 ÚPO obsahuje v originálním vyhotovení 9 listů A4 textové části ( strany 4 až 12 tohoto opatření obecné povahy). 2. Grafická část změny č. 1 ÚPO je nedílnou součástí tohoto opatření obecné povahy jako příloha č.1 a obsahuje celkem 6 výkresů: č. N1a,b Výkres základního členění území (k.ú. Radošovice) 1:2 000, č. N1c Výkres základního členění území (k.ú. Tupesy) 1:2 000, č. N2a,b Hlavní výkres (k.ú. Radošovice) 1:2 000, č. N2c Hlavní výkres (k.ú. Tupesy) 1:2 000, č. N3a,b Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací (k.ú. Radošovice) 1:2 000, č. N3c Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací (k.ú. Tupesy) 1: Strana 12 (celkem 12)

13 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚPO a) Proces pořízení změny 1. Řešené území změny č. 1 ÚPO je vymezeno v grafické části této územně plánovací dokumentace. Předkládaný návrh změny č. 1 ÚPO je výsledkem procesu projednávání s Krajským úřadem Jihočeský kraj, dotčenými orgány, obcí Radošovice, pro kterou se tato změna pořizovala, sousedními obcemi, veřejností, správci sítí a ostatními příslušnými orgány a organizacemi, kterých se řešení změny č. 1 ÚPO dotýká. Reaguje tedy na stanoviska, připomínky a námitky z procesu projednávání. 2. ÚPO byl schválen Zastupitelstvem obce Radošovice dne , jeho závazná část byla vyhlášena obecně závaznou vyhláškou č. 1/2001 s účinností od Dne v bodě 3. schválilo Zastupitelstvo obce Radošovice návrh na pořízení změny č. 1 ÚPO, a to pro lokalitu 1a v katastrálním území Radošovice a lokalitu 1c v katastrálním území Tupesy. 4. Pořizovatelem je Magistrát města České Budějovice, odbor územního plánování a architektury, který byl požádán o pořizování ve smyslu 14 odst. (1) tehdy platného stavebního zákona. Protokol o předání pořizování byl mezi obcí a pořizovatelem byl podepsán Projektantem změny č. 2 je Ing. arch. Václav Štěpán, autorizovaný architekt č. autorizace ČKA , Architektonický ateliér Štěpán, Žižkova 12, Č. Budějovice. 6. Na základě výkresu limitů využití území vyplývajících z právních předpisů a správních rozhodnutí, včetně stanovení záplavových území a dostupných podkladů stanovil pořizovatel v souladu s ustanovením 20 odst. (1) tehdy platného stavebního zákona v návrhu zadání hlavní cíle a požadavky pro vypracování změny č. 1 ÚPO. Toto zadání bylo schváleno Zastupitelstvem obce Radošovice usnesením č. 2/2006 dne V souladu s 31 odst. (2) tehdy platného stavebního zákona bylo na základě schváleného zadání spojeno zpracování a projednání konceptu a návrhu řešení. Po schválení zadání bylo pořizování změny č. 1 ÚPO pozastaveno do doby návrhu pozemkových úprav, které jsou v současné době již projednány s veřejností. 7. V mezidobí od schválení zadání do odevzdání návrhu změny č. 1 ÚPO došlo 2x k rozšíření řešeného území, a to takto: Dne schválilo Zastupitelstvo obce Radošovice usnesením č. 4/2008 rozšíření řešeného území změny č. 1 ÚPO o novou lokalitu jižně od silnice III/14539 s částí pozemku parc. č. 502/1 v katastrálním území Radošovice (dle návrhu pozemkových úprav bude mít jako samostatný pozemek parc.č. 502/34) pro funkční využití plocha smíšená výrobní. Ke svému rozhodování mělo zastupitelstvo obce k dispozici souhlasné vyjádření příslušného dotčeného orgánu na úseku ochrany zemědělského půdního fondu, které bylo vydáno Krajským orgánem Jihočeský kraj, odbor životního prostředí, zemědělství a lesnictví dne Strana 13 (celkem 13)

14 pod čj.: KUJCK/8585/2008/OZZL/2/St. Pořizovatel dohodl rozšíření území řešeného změnou č. 1 ÚPO s dotčenými orgány. Dne schválilo Zastupitelstvo obce Radošovice usnesením č. 6/2008 rozšíření řešeného území ještě na základě rozpracovaného návrhu změny č. 1 ÚPO, a to u lokality 1a o plochy technické infrastruktury pro rozšíření ČOV, pro trasu el. kabelového vedení 22 kv a umístění nové trafostanice. Tento postup byl dohodnut v rámci metodické pomoci s krajským úřadem 8. Společné jednání o návrhu změny č. 1 ÚPO, zpracovaného podle nového stavebního zákona a vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti (dále jen vyhláška č. 500/2006 Sb. ), proběhlo dne V rámci společného jednání bylo uplatněno 14 stanovisek dotčených orgánů, z nichž 1 obsahovalo požadavek, který byl v návrhu pro veřejné projednání respektován. Následně na základě pořizovatelem doloženého návrhu změny č. 1 ÚPO a zprávy o jeho projednání po posouzení podle 51 stavebního zákona vydal Krajský úřad Jihočeský kraj dne pod č.j.: KUJCK 2220/2009 OREG/2 své stanovisko, v kterém konstatoval, že návrh změny č. 1 ÚPO není v rozporu s územně plánovací dokumentací vydanou krajem. Návrh změny č. 1 ÚPO byl před veřejným vystavením upraven dle doporučení, které krajský úřad v rámci metodické pomoci uvedl ve předmětném posouzení. 9. Oznámení o zahájení řízení o změně č. 1 ÚPO podle 52 ve vazbě na 55 odst. (2) a 188 odst. (4) stavebního zákona a 171 až 174 správního řádu bylo učiněno veřejnou vyhláškou. Tato veřejná vyhláška byla zveřejněna na úředních deskách obce Radošovice a Magistrátu města České Budějovice po dobu min. 45 dnů (od do ). Oznámení bylo rovněž zveřejněno na webových stránkách obce Radošovice a statutárního města České Budějovice spolu s textovou částí a výkresy č. N2a,b Hlavní výkres (k.ú. Radošovice) a č. N2c Hlavní výkres (k.ú. Tupesy). Veřejné projednání proběhlo dne V rámci veřejného vystavení a veřejného projednání bylo uplatněno 5 připomínek, jejich vyhodnocení je součástí odůvodnění tohoto opatření obecné povahy. V rámci veřejného vystavení nebyla uplatněna žádná námitka dotčených osob podle 52 odst. (2) stavebního zákona.. b) Řešené území, koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot 1. Soulad s politikou územního rozvoje ČR (dále jen PÚR ) Návrh změny č. 1 ÚPO je v souladu s PÚR. Řešené území změny č. 1 ÚPO se dle PÚR nachází v území rozvojové oblasti OB10 České Budějovice, kterou plně respektuje. Z hlediska místního se jedná o klidové území a průvodní jevy rozvojové oblasti do tohoto území nezasahují. Řešené území se nachází fakticky, v měřítku obce, mimo plochu multimodálního koridoru M 1, který je součástí OS4 rozvojové osy Praha České Budějovice hranice ČR (-Linz). Toto území se také nedotýká koridorů a ploch technické infrastruktury dle PÚR. Toto území se také nedotýká specifické oblasti Šumava SOB 01, ani záměrů v oblasti technické infrastruktury. Rovněž se nedotýká koridoru vodní cesty na Vltavě VD5. V souladu s čl. (20) PÚR byla v návrhu ÚP při stanovování funkčního využití území zvažována jak ochrana přírody, tak i hospodářský rozvoj a životní úroveň obyvatel. Strana 14 (celkem 14)

15 2. Soulad s územně plánovací dokumentací vydanou krajem Návrh změny č. 1 ÚPO je v souladu s platným územním plánem velkého územního celku Českobudějovické sídelní regionální aglomerace (dále jen ÚP VÚC ČBSRA) a s jeho změnami č. 1 a 2. V ÚP VÚC ČSBRA je dán požadavek směřování rozvoje individuální bytové výstavby do sídel trvalého významu s předpoklady rozvoje a stabilizace. Obec Radošovice je součástí území řešeného Zásadami územního rozvoje Jihočeského kraje dále jen ZÚR ), které jsou ve fázi návrhu po společném jednání dle 37 stavebního zákona, tzn. nejsou zatím schváleny. Nicméně projektant prověřil i případné požadavky z této rozpracované územně plánovací dokumentace, které se nedotýkají řešeného území změny č. 1 ÚPO. 3. Koordinace využívání území z hlediska širších vztahů Změna č. 1 ÚPO nekoliduje s územně plánovací dokumentací sousedních obcí, její řešené území se nachází uvnitř správního území obce Radošovice. Řešené území změny č. 1 ÚPO se nachází v návaznosti na zastavěné a zastavitelné území, bez podstatného vlivu na širší vztahy sídelní a krajinné struktury. Sousední obce neuplatnily žádné připomínky. c) Vyhodnocení souladu s cíly a úkoly územního plánování, zejména s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území a požadavky na ochranu nezastavěného území Rozvojem obytné a smíšené výrobní funkce přispěje změna č. 1 ÚPO k vytváření předpokladů pro výstavbu a k dosažení obecně prospěšného souladu veřejných a soukromých zájmů na rozvoji území. Změna č. 1 ÚPO je v souladu s cíly a úkoly územního plánování obsaženými v 18 a 19 stavebního zákona. ÚPO je změnou č. 1 ÚPO doplněn o 2 nové lokality pro bydlení v rodinných domech a 1 lokalitu pro smíšenou výrobní činnost, v ploše sousedící se stávajícím zemědělským areálem. Nové zastavitelné plochy navazují na urbanizované části obce Radošovice a místní části Tupesy. Příslušný dotčený orgán na úseku ochrany zemědělského půdního fondu (dále jen ZPF ) nevznesl žádné požadavky na ochranu ZPF v řešených lokalitách. Převážná část ploch pro bydlení (lokality 1a a 1c) zůstane v evidenci půdního fondu se změnou kultury max. na zahradu. Stanovením podmínek prostorového uspořádání a základních podmínek ochrany krajinného rázu je zajištěn nemasivní rozvoj zástavby, čímž bude respektován a zachován tradiční způsob zástavby v obci. Ochrana architektonických a urbanistických hodnot je zajištěna stanovením podmínek pro využití ploch a podmínek prostorového uspořádání v kapitole g) výrokové části tohoto opatření obecné povahy, dále pak v lokalitě 1a jejím vymezením jako plochy, u které je podmínkou pro změnu jejího využití zpracování územní studie dle kapitoly j) výrokové části tohoto opatření obecné povahy. Změna č. 1 ÚPO je v souladu s požadavky na ochranu nezastavěného území, její řešené území se nachází v návaznosti na zastavěné území a zastavitelné území, resp. zastavitelné plochy. Hranice zastavěného území je řešením změny č. 1 ÚPO upravena (nově vymezena) tak, aby se současné zastavěné území dle ÚPO, resp. zastavěné území, nepřekrývalo se zastavitelnými plochami navrženými změnou č. 1 ÚPO. Strana 15 (celkem 15)

16 d) Vyhodnocení souladu s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích předpisů Návrh změny č. 1 ÚPO byl projednán v souladu s příslušnými ustanoveními stavebního zákona ( 22, 50 až 53, 55 a 188 odst. (4)) a s 171 až 174 správního řádu. Obsah dokumentace je v souladu s 13 a přílohou č. 7 vyhlášky č. 500/2006 Sb. Změna č. 1 ÚPO se stane registrovanou součástí ÚPO jako samostatná příloha a bude uložena společně s ním. e) Vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě s výsledkem řešení rozporů Změna č. 1 ÚPO je zpracována v souladu s požadavky zvláštních předpisů. K návrhu změny č. 1 ÚPO bylo v rámci společného jednání uplatněno 14 stanovisek dotčených orgánů, z nichž 1 obsahovalo požadavek, který byly v návrhu pro veřejné projednání respektován. Návrh změny č. 1 ÚPO byl před veřejným vystavením upraven dle doporučení, které krajský úřad v rámci metodické pomoci uvedl ve předmětném posouzení. Zároveň nebyly vzneseny žádné rozpory. f) Vyhodnocení splnění zadání Zadání změny č. 1 ÚPO bylo schváleno Zastupitelstvem obce Radošovice usnesením č. 2/2006 dne V souladu s 31 odst. (2) tehdy platného stavebního zákona bylo na základě schváleného zadání spojeno zpracování a projednání konceptu a návrhu řešení. Návrh změny č. ÚPO splňuje požadavky dané tímto zadáním a obsah je v souladu s novým stavebním zákonem a vyhláškou č. 500/2006 Sb. Po schválení zadání bylo pořizování změny č. 1 ÚPO pozastaveno do doby návrhu pozemkových úprav, které jsou v současné době již projednány s veřejností. V mezidobí od schválení zadání do odevzdání návrhu změny č. 1 ÚPO došlo 2 x k rozšíření řešeného území, a to u lokality 1a o plochy technické infrastruktury potřebné k zajištění realizace obytné zástavby a o lokalitu 1b, která řeší návrh plochy smíšené výrobní. g) Komplexní zdůvodnění přijatého řešení Rozvoj obce vyplývá ze současných trendů vývoje menších sídel. Obec Radošovice má charakter s hlavní funkcí obytnou a částečně rovněž zemědělskou a podnikatelskou. Terénní morfologií jsou obec Radošovice a místní část Tupesy vázány do povodí Břehovského potoka a v nadřazených dopravně inženýrských souvislostech jsou obsluhovány především ze silnice II/145 České Budějovice, Češňovice, Nemčice, Netolice, Prachatice a z titulu zásobování vodou jsou obslouženy odbočkou z hlavního vedení Vodárenské soustavy Římov v prostoru mezi Břehovem a Tupesy. Zásobování el. energií je z kmenové linky Pištín, Němčice, Netolice. Prostorová i dopravně technická poloha obce je při severozápadním okraji hranic Českobudějovického okresu a řešená sídla Radošovice a Tupesy mají všechny základní předpoklady dalšího rozvoje. Zachovalé životní prostředí předurčuje sídlo k zájmu o výstavbu objektů především pro bydlení i rekreaci. Hlavním cílem řešení změny č. 1 ÚPO je tedy rozvoj funkce bydlení za předpokladu přímé návaznosti na stávající dopravně technické vybavení obce. Strana 16 (celkem 16)

17 Změnou č. 1 ÚPO je sledován a podporován přirozený nárůst trvale žijících obyvatel návrhem nových ploch určených pro bydlení jak v obci Radošovice (lokalita 1a), tak v místní části Tupesy (lokalita 1c). Dále změna č. 1 ÚPO řeší rozvoj podnikatelských aktivit návrhem plochy smíšené výrobní v obci Radošovice. Ve způsobu navrženého zastavění je důsledně stanovena regulace zástavby na dotčených plochách s ohledem na místní specifikace týkající se kvality prostředí v jednotlivých lokalitách. Radošovice lokalita 1a a 1b Při zpracovávání návrhu změny č. 1 ÚPO byly posouzeny stávající kapacity technické infrastruktury (možnost zásobování el. energií, kapacita ČOV). Na základě výpočtů spotřeby el. energie ( pro předpokládaných cca rodinných domů) bylo nutné navrhnout novou trafostanici při severním okraji zastavěného území obce Radošovice. Pro odkanalizování zástavby je navržena oddílná kanalizace která bude napojena na stávající jednotnou kanalizační síť. Odpadní vody z jednotné sítě budou po odlehčení čištěny v centrální ČOV Radošovice, Výpočet spotřeby vody pro výše uvedený počet rodinných domů prokázal nutnost rozšíření stávající ČOV. Termín realizace navržené technické infrastruktury (navržená trafostanice a rozšíření ČOV) bude určen územní studií předepsanou pro lokalitu 1a s ohledem na postupnou výstavbu rodinných domů. Možnost napojení navržených ploch smíšených výrobních v lokalitě 1b na stávající ČOV bude vždy prokázáno v rámci projektové dokumentace pro územní rozhodnutí u konkrétních jednotlivých staveb. Tupesy lokalita 1c Zástavba navržená změnou č. 1 navazuje na rozvojové plochy schváleného územního plánu obce. Předpokládané výpočty spotřeby el. energie pro cca 15 rodinných domů potvrdily nutnost výstavby nové trafostanice dle schváleného územního plánu obce. S ohledem na velikost této místní části a na to, že v této místní části nejsou a ani nebudou k zásobování pitnou vodou využívány místní zdroje, je možné řešit likvidaci odpadních vod individuelně. Splaškové vody z jednotlivých objektů budou čištěny v domovních ČOV. Vyčištěné vody budou odvedeny navrženou a stávající kanalizací do rybníčka pod obcí a následně do Břehovského potoka. V zadání nebyl dán požadavek na zpracování variantního řešení. h) Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území a sdělení, jak bylo zohledněno stanovisko k vyhodnocení vlivů na životní prostředí Změna č 1 ÚPO respektuje cíle územního plánování 18 odst. 1 stavebního zákona. Vytváří předpoklady k zabezpečení trvalého souladu všech přírodních, civilizačních a kulturních hodnot v území (udržitelný rozvoj území), tzn. že vytváří předpoklady pro výstavbu, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek pro příznivé životní prostředí, pro hospodářský rozvoj a pro soudržnost společenství obyvatel území, který uspokojuje potřeby současné generace, aniž by ohrožoval podmínky života generací budoucích. Předpokládané důsledky tohoto řešení nebudou mít zásadní negativní vliv na krajinu ani na životní prostředí. Navržena je výstavba rodinných domů v tradičních formách se zahradami, objekty pro místní podnikání, plochy zeleně. Zásadní varianty řešení nebyly hodnoceny, základní urbanistická koncepce sídla vychází z ÚPO a není měněna. Strana 17 (celkem 17)

18 V zadání změny č. 1 ÚPO nebylo požadováno vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj. Ze souhrnného stanoviska odboru životního prostředí, zemědělství a lesnictví Krajského úřadu Jihočeský kraj čj.: KUJCK 30832/2005/OZZL/2/Sf ze dne k návrhu zadání, které bylo vydáno v souladu s ustanovením 45i odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, vyplývá, že v řešeném území se nenachází žádné zvláště chráněné území dle tohoto zákona a tato změna č. 1 ÚPO nebude mít významný vliv na žádnou z lokalit, které jsou součástí navržené soustavy evropsky významných lokalit ani ptačích oblastí (soustava Natura 2000). Po provedení zjišťovacího zřízení podle 10i odst. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů krajský úřad ve svém stanovisku konstatoval, že tato územně plánovací dokumentace nepodléhá posouzení z hlediska zákona č. 100/2001 Sb. K návrhu změny č. 1 ÚPO v rámci společného jednání tento orgán již své stanovisko neuplatnil. i) Vyhodnocení účelného využití zastavěného území a vyhodnocení potřeby vymezení zastavitelných ploch Změna č. 1 ÚPO nově nevymezuje zastavěné území obce, vyjma části lokality 1a, kde je tato hranice upravena (nově vymezena) tak, aby se současné zastavěné území dle ÚPO, resp. zastavěné území, nepřekrývalo se zastavitelnými plochami navrženými změnou č. 1 ÚPO. Změna č. 1 ÚPO přispívá k dosažení obecně prospěšného souladu veřejných a soukromých zájmů na rozvoji území. V zájmu obce je přispět ke zlepšení nabídky stavebních pozemků pro bydlení, ale i podnikání. Na části plochy lokality 1a je navržena změna funkce vymezené v původním ÚPO pro podnikatelskou činnost ve prospěch ploch pro bydlení. Proto rozhodlo zastupitelstvo obce o rozšíření řešeného území změny č. 1 ÚPO o novou lokalitu 1b s funkcí smíšenou výrobní navazující na stávající areály zemědělské výroby. Nově navržené zastavitelné plochy navazují smysluplně na zastavěné a zastavitelné území obce, jsou navrženy tak, aby doplňovaly stávající sídla. j) Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkce lesa Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na ZPF 1. Údaje o celkovém rozsahu požadovaných ploch a podílu půdy náležející do ZPF, údaje o druhu pozemku (kultuře) dotčené půdy, údaje o zařazení zemědělské půdy do bonitovaných půdně ekologických jednotek a tříd ochrany zemědělské půdy dle MP MŽP č.j. OOLP/1067/96 2. Charakteristika hlavních půdních jednotek 3. Charakteristika tříd ochrany půdy dle metodického pokynu MŽP č.j. OOLP/1067/96 4. Údaje o uskutečněných investicích do půdy a o jejich předpokládaném porušení 5. Údaje o areálech a objektech staveb zemědělské prvovýroby a zemědělských usedlostech a o jejich předpokládaném porušení 6. Zdůvodnění, proč je navrhované řešení ve srovnání s jiným možným řešením nejvýhodnější z hlediska ochrany zemědělského půdního fondu a ostatních zákonem chráněných obecných zájmů Použité právní předpisy: Strana 18 (celkem 18)

19 Zákon č. 334/1992 Sb.,o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů, Vyhl. č. 13/1994 Sb, kterou se upravují některé podrobnosti ochrany ZPF, Vyhl. č. 327/1998 Sb. ve znění vyhl. č. 546/2002 Sb., Metodický pokyn MŽP č.j. OOLP/1067/ Údaje o celkovém rozsahu požadovaných ploch a podílu půdy náležející do ZPF, údaje o druhu pozemku (kultuře) dotčené půdy, údaje o zařazení zemědělské půdy do bonitovaných půdních ekologických jednotek a tříd ochrany dle MP MŽP č.j. OOLP/1076/96 plocha č. B1 T ZO1 VS B2 ZO2 místní část funkční využití plochy bydlení v RD vč. plochy dopravní infrastruktury plochy tech. Infrastruktury ČOV plochy veřejných prostranství ochranná zeleň plochy výrobní smíšené plochy bydlení v RD vč. plochy dopravní infrastruktury plochy veřejných prostranství ochranná zeleň plocha celkem (ha) plocha ZPF (ha) BPEJ k.ú. Radošovice lokalita 1a 5,379 5, plocha BPEJ (ha) 0,908 0,144 2,377 1,053 0,867 třída ochrany II II III III IV druh pozemku Orná TTP Orná TTP orná 0,202 0, ,202 II orná 0,812 0, k.ú. Radošovice lokalita 1b 0,353 0,040 0,409 II II III Orná TTP TTP 0,611 0, ,611 III orná k.ú. Tupesy lokalita 1c 1,651 1, ,596 0,044 III IV Orná zahrady 0,255 0, ,255 III orná Celkem 8,910 8,859 8,859 Strana 19 (celkem 19)

20 funkční využití ploch navržené plochy celkem (ha) plochy ZPF celkem (ha) plochy bydlení - rodinné domy vč. 7,030 6,989 plochy dopravní infrastruktury plochy smíšené výrobní 0,611 0,611 plochy tech. infrastruktury - ČOV 0,202 0,202 plochy veřejných prostranství - 1,067 1,057 zeleň ochranná Celkem 8,910 8,859 Tabulka předpokládaného záboru ZPF podle druhu pozemků a tříd ochrany ZPF (v ha) Druh pozemku Třída ochrany Plochy ZPF celkem II. III. IV orná 1,463 4,839 0,867 7,169 trvalý travní porost 0,184 1,462 1,646 zahrada 0,044 0,044 Celkem 1,647 6,301 0,911 8, Charakteristika hlavních půdních jednotek 47 Pseudogleje modální, pseudogleje luvické, kambizemě oglejené na svahových (polygenetických) hlínách, středně těžké, ve spodině těžší až středně skeletovité, se sklonem k dočasnému zamokření, 50 Kambizemě oglejené a pseudogleje modální na žulách, rulách a jiných pevných horninách (které nejsou v HPJ 48,49), středně těžké lehčí až středně těžké, slabě až středně skeletovité, se sklonem k dočasnému zamokření, 53 Pseudogleje pelické planické, kambizemě oglejené na těžších sedimentech limnického tercieru (sladkovodní svrchnokřídové a tercierní uloženiny), středně těžké až těžké, pouze ojediněle středně skeletovité, málo vodopropustné, periodicky zamokřené. 3. Charakteristika tříd ochrany dle metodického pokynu MŽP č.j. OOLP/1067/96 II. třída půdy, které mají v rámci jednotlivých klimatických regionů nadprůměrnou produkční schopnost. Ve vztahu k ochraně zemědělského půdního fondu jde o půdy vysoce chráněné, jen podmíněně odnímatelné a s ohledem na územní plánování také jen podmíněně zastavitelné. III. třída půdy v jednotlivých klimatických regionech s průměrnou produkční schopností a středním stupněm ochrany, které je možno v územním plánováním využít pro event. výstavbu. IV. třída půdy s převážně podprůměrnou produkční schopností v rámci příslušných klimatických regionů, s jen omezenou ochranou, využitelné i pro výstavbu. 4. Údaje o uskutečněných investicích do půdy a o jejich předpokládaném porušení Navržená zástavba v lokalitě 1a zasahuje na meliorované pozemky. Základní principy zachování funkce stávajících melioračních sítí na meliorovaných pozemcích stanoví územní studie a dále stanoví podmínku, že v dalších stupních projektové dokumentace Strana 20 (celkem 20)

21 (projekty pro územní řízení a stavební povolení) je nutné navrhnout podrobněji takové řešení, aby nebyla tato funkce narušena. 5. Údaje o areálech a objektech staveb zemědělské prvovýroby a zemědělských usedlostech a o jejich předpokládaném narušení Navržená zástavba nezasahuje do areálů zemědělské výroby. 6. Zdůvodnění, proč je navrhované řešení ve srovnání s jiným možným řešením nejvýhodnější z hlediska ochrany ZPF a ostatních zákonem chráněných obecných zájmů Návrh změny č. 1 ÚPO navazuje na schválený ÚPO. V lokalitě 1a a 1c se jedná o rozšíření ploch pro bydlení, v lokalitě 1b o plochy smíšené výrobní. Ve všech případech se jedná o pozemky v těsné návaznosti na současně zastavěné území obce v dosahu inženýrských sítí a možnosti napojení na místní cestní síť. Plochy navrhované změnou č. 1 ÚPO jsou v kategoriích nižších tříd ochrany ZPF, a sice převažující je III. až IV třída ochrany. Ve všech případech je požadované vymezení ploch a rozměr (rozsah) zástavby na nich korigován co do množství a intenzity provedení zástavby (dle regulativu je min. plocha parcely pro výstavbu RD 900 m 2 ). Tím je splněna jedna z podmínek pro ochranu půdního fondu, neboť převážná část těchto ploch zůstane v evidenci půdního fondu se změnou kultury max. na zahradu. Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na PUPFL Zástavba navržená změnou č. 1 ÚPO nezasahuje do pozemků určených k plnění funkce lesa.. Lokalita 1c však zasahuje do ochranného pásma lesa (50 m od okraje pozemků určených k plnění funkcí lesa) V případě výstavby objektů (včetně oplocení) v ochranném pásmu lesa je nutné podat žádost o udělení výjimky z ochranného pásma lesa příslušnému orgánu státní správy lesů. k) Rozhodnutí o námitkách, včetně odůvodnění rozhodnutí o námitkách V rámci veřejného vystavení a projednání návrhu změny č. 1 ÚPO nebyla podána žádná námitka ve smyslu 52 odst. (2) stavebního zákona. l) Vyhodnocení připomínek V rámci veřejného vystavení a projednání návrhu změny č. 1 ÚPO bylo podáno celkem 5 připomínek, které ovšem byly všechny fakticky bez připomínek, a to od níže uvedených organizací: 1. Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích. doručeno , 2. Úřad pro civilní letectví doručeno , 3. Ředitelství silnic a dálnic ČR doručeno , 4. RWE Transgas Net, s.r.o. doručeno , 5. Krajské ředitelství Policie Jihočeského kraje doručeno m) Úprava dokumentace na základě uplatněných námitek a připomínek Na základě uplatněných připomínek nebylo nutné dokumentaci změny č. 1 ÚPO upravit. n) Údaje o počtu listů odůvodnění změny č. 1 ÚPO a počtu výkresů grafické části 1. Dokumentace odůvodnění změny č.1 ÚPO obsahuje v originálním vyhotovení 10 listů textové části (strany 13 až 22 tohoto opatření obecné povahy). Strana 21 (celkem 21)

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE. ODŮVODNĚNÍ Textová část

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE. ODŮVODNĚNÍ Textová část ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RADOŠOVICE katastrální území Radošovice, Tupesy ODŮVODNĚNÍ Textová část Projektant: Architektonický ateliér ŠTĚPÁN Žižkova 12 České Budějovice Pořizovatel: Magistrát města

Více

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE. místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE. místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č.1 ÚP byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Strážkovice (usnesení č.

Více

Střítež. Změna č. 1 územního plánu. Změna č. 1 ÚP Střítež. Vypracoval: Architektonický ateliér ŠTĚPÁN Žižkova 12 České Budějovice

Střítež. Změna č. 1 územního plánu. Změna č. 1 ÚP Střítež. Vypracoval: Architektonický ateliér ŠTĚPÁN Žižkova 12 České Budějovice Změna č. 1 územního plánu Střítež Změna č. 1 ÚP Střítež Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Střítež ČJ: ze dne:. Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č. 7 ÚPO Chlum u Třeboně místní část Lutová, k.ú. Lutová NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č. 7 územního plánu obce byla vydána usnesením Zastupitelstva městyse Chlum u Třeboně

Více

OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU. I. Územní plán Jahodov - textová část. Územní plán Jahodov

OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU. I. Územní plán Jahodov - textová část. Územní plán Jahodov Územní plán Jahodov OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU I. Územní plán Jahodov - textová část 1. Vymezení zastavěného území str. 3 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot str. 3 2.1. Koncepce

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 MIŘETICE NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Více

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚPO obsahuje změnu závazné části ÚPO Mlékosrby Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing. arch. Karel Novotný

Více

Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5)

Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5) Změna Z1 ÚPN SÚ Nýrov, odůvodnění Strana 1 (celkem 18) Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5) B. Odůvodnění Odůvodnění Změny Z1 ÚPN SÚ je zpracováno v souladu s 53, odst.4 a 5 zákona č.183/2006

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY MĚSTSKÝ ÚŘAD SLAVKOV U BRNA Odbor stavebního a územně plánovacího úřadu Palackého nám. 65, 684 01 Slavkov u Brna OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE Únor 2016 ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO

Více

Změna č. 1 územního plánu. Návrh

Změna č. 1 územního plánu. Návrh Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Návrh Změna č.1 ÚP Hartmanice Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Hartmanice Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

Opatření obecné povahy č. 1/2008

Opatření obecné povahy č. 1/2008 Opatření obecné povahy č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Zdíkov, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění platných předpisů (dále jen "stavební

Více

BOROVNICE. Změna č. 2 územního plánu obce. stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území: Borovnice

BOROVNICE. Změna č. 2 územního plánu obce. stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území: Borovnice Změna č. 2 územního plánu obce BOROVNICE stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ katastrální území: Borovnice Pořizovatel: Magistrát města České Budějovice, odbor územního plánování a architektury Únor 2009 OBSAH a) Požadavky

Více

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru OLEŠNÍK stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ katastrální území Olešník pořizovatel: Magistrát města České Budějovice odbor územního plánování a architektury březen

Více

Ú J E Z D U B O S K O V I C

Ú J E Z D U B O S K O V I C Ú J E Z D U B O S K O V I C ZMĚNA č. 4 ÚPO návrh Dílčí změna : Z1 - návrh plochy dopravy Brno, 11/2010 Jarmila Haluzová ATELIÉR PROJEKTIS BRNO, Příční 32, 602 00 Brno pracoviště: Ponávka 2, 602 00 Brno,

Více

P Í S T I N A. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 1. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

P Í S T I N A. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 1. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. P Í S T I N A ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 1 ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: mackerle@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 duchacek@usbrno.cz

Více

NOVÝ JÁCHYMOV. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. POŘIZOVATEL: Městský úřad Beroun. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8

NOVÝ JÁCHYMOV. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE. POŘIZOVATEL: Městský úřad Beroun. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NOVÝ JÁCHYMOV POŘIZOVATEL: Městský úřad Beroun PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.1 ÚPO NOVÝ JÁCHYMOV ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO

Více

O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y

O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Zastupitelstva obce Otročiněves č. 1/ 2013 ze dne 29. srpna 2013 ÚZEMNÍ PLÁN OTROČINĚVES ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Vydalo: Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Zastupitelstvo

Více

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV pořizovatel: O Ú O n d ř e j o v ÚNOR 2012 II.Obsah odůvodnění návrhu územního plánu: II.A) Textová část a) postup při pořízení územního plánu,... 3 b)

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce Zastupitelstvo obce Hrobce, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá pořizovatel: Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Květen 2017 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ:

Více

Změna č. 1 územního plánu. obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Změna č. 1 územního plánu. obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Změna č. 1 územního plánu obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydává: Zastupitelstvo obce Svéradice Datum nabytí účinnosti: 17. 3. 2015 Oprávněná úřední osoba

Více

NÁVRH. Vrábče. změny č.3 územního plánu obce. upravený pro veřejné projednání

NÁVRH. Vrábče. změny č.3 územního plánu obce. upravený pro veřejné projednání NÁVRH změny č.3 územního plánu obce Vrábče upravený pro veřejné projednání Záznam o účinnmosti Tato změna č. 3 územního plánu obce byla vydána usnesením zastupitelstva obce Vrábče č ze dne. Změna č. 3

Více

Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice

Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Návrh Změny č. III Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice - textová část

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL Zastupitelstvo obce Benešov u Semil příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA. NÁVRH pro společné jednání

Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA. NÁVRH pro společné jednání Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA NÁVRH pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydá: Zastupitelstvo obce Kutná Hora Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední

Více

zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů

zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (stavební zákon), v souladu s vyhláškou č. 501/2006 Sb.,

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE I. TEXTOVÁ ČÁST Závazná část Územního plánu obce Tršice se mění takto: Označení plochy Kód navrhované funkce Lokalizace Výměra (ha) Specifické podmínky, k koeficient

Více

Územní plán Vítanov. v y d á v á. územní plán Vítanov. O d ů v o d n ě n í

Územní plán Vítanov. v y d á v á. územní plán Vítanov. O d ů v o d n ě n í Obec Vítanov, Vítanov 126, 539 01 Hlinsko VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2008 Územní plán Vítanov Zastupitelstvo obce Vítanov, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o

Více

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE MĚSTYS DŘEVOHOSTICE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE Zastupitelstvo městyse Dřevohostice, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ODŮVODNĚNÍ Pořizovatel: Zadavatel: Magistrát města Olomouce, odbor koncepce a rozvoje Obec Tršice Tršice 50 783 57 Tršice Zpracovatel: Ing. arch. Věra Filipová, ČKA

Více

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Dolní Hořice Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Dolní Hořice Oprávněná osoba pořizovatele:

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA Obsah Textová část : Ozn. Kapitola Str. II.1 vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem, vyhodnocení

Více

Návrh zadání územního plánu Úlice

Návrh zadání územního plánu Úlice Návrh zadání územního plánu Úlice Pořizovatel: Městský úřad Nýřany, odbor územního plánování Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Úlice prosinec 2014. 1 Obsah zadání územního plánu A. Požadavky na základní

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ZMĚNA Č. 5A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU STAŘEČ zakázkové

Více

změna č. 1 územní plán KRUPÉ

změna č. 1 územní plán KRUPÉ změna č. 1 územní plán KRUPÉ srpen 2011 Změna č. 1 - Územní plán Krupé srpen 2011 POŘIZOVATEL: Obec Krupá 281 63 Kostelec nad Černými Lesy v zastoupení: Martin Mokroš, starosta VÝKONNÝ POŘIZOVATEL: Ing.

Více

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Identifikační údaje Místo: Pořizovatel: pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Obecní úřad Přišimasy, (na základě spolupráce s osobou splňující kvalifikační předpoklady pro výkon územně plánovací

Více

o o - - - - - - - Příloha č.3 Obsah OOP I. VÝROK 2 1. Vymezení zastavěného území 2 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrana

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ROVENSKO POD TROSKAMI Zastupitelstvo města Rovensko pod Troskami, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006

Více

I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2. B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2

I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2. B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2 Seznam dokumentace (včetně připojené grafické části): I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2 C. Urbanistická koncepce,

Více

Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice

Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice pořizovatel: Obec Skály září 2011 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace,

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLUKY

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLUKY OBEC KLUKY Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLUKY Zastupitelstvo Obce Kluky na svém jednání dne 10.11.2015, usnesením č.36/2015 schválilo

Více

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RYNHOLEC POŘIZOVATEL: Obecní úřad Rynholec PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.2 ÚPO RYNHOLEC 1 Název územně plánovací dokumentace: Změna

Více

Územní plán Krouna. v y d á v á. Územní plán Krouna

Územní plán Krouna. v y d á v á. Územní plán Krouna Obec Krouna, Krouna 218, 539 43 Krouna Územní plán Krouna Zastupitelstvo obce Krouna, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Změna č. 3 ÚPSÚ Ohnišov

Změna č. 3 ÚPSÚ Ohnišov řeší změny ÚPSÚ na k. ú. Ohnišov a na k. ú. Zákraví TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 3 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Ohnišov Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Ohnišov Městský úřad Dobruška Ing. arch.

Více

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE stupeň: stupeň: NÁVRH pro veřejné projednání dle 52 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění katastrální území:

Více

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Změna č. 2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé - textová část 1 - grafická část

Více

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Dolní Hořice Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Dolní Hořice Oprávněná osoba pořizovatele:

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá,

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá, NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ Zastupitelstvo obce Bělá příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LODĚNICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL: Městský úřad Beroun - odbor územního plánování a regionálního rozvoje PROJEKTANT: Ing. arch. Václava Dandová ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: Ing. Stanislav Zeman listopad

Více

Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY

Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY Změna č. 2 územního plánu Trhové Sviny NÁVRH ZADÁNÍ Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY Pořizovatel: Městský úřad Trhové Sviny, odbor výstavby, kulturních památek a územního plánování Datum: leden 2013

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ KRALOVICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ KRALOVICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 DOLNÍ KRALOVICE NÁVRH ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ KRALOVICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302,

Více

Ing. arch. Petr Šíma. AMI Studio Kaplířova 717/3, 37001 České Budějovice

Ing. arch. Petr Šíma. AMI Studio Kaplířova 717/3, 37001 České Budějovice ZMĚNA Č. 4 ÚPO CHLUM U TŘEBONĚ Ing. arch. Petr Šíma AMI Studio Kaplířova 717/3, 37001 České Budějovice Objednatel: Městys Chlum u Třeboně, Náměstí 115, 378 04 Chlum u Třeboně Pořizovatel: Městský úřad

Více

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMENTÁŘ A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN A. 1. Textová část A. 1. 1. Vymezení zastavěného území - datum, ke kterému bylo vymezeno zastavěné území

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.4A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.4A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 LOKET NÁVRH ZMĚNY Č.4A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258

Více

Územní plán obce Králíky - návrh Změny I

Územní plán obce Králíky - návrh Změny I Územní plán obce Králíky - návrh Změny I Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Návrh Změny I Textová část 1 grafická část : 2 Hlavní výkres 1 : 5 000 Odůvodnění Změny I Textová část 1 grafická

Více

č. 1/ 2013 ze dne 2013

č. 1/ 2013 ze dne 2013 N Á V R H O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Zastupitelstva obce Chodouň č. 1/ 2013 ze dne 2013 ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CHODOUŇ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Vydalo: Usnesení: Zastupitelstvo obce Chodouň

Více

Záznam o účinnosti :

Záznam o účinnosti : STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

II ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU

II ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU Územní plán sídelního útvaru Prostějov VIII. změna II ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU KNESL+KYNČL s.r.o. architektonický ateliér Šumavská 416/15 602 00 Brno květen 2012 VIII. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO

Více

Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou

Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou Pořizovatel: Městský úřad Hluboká nad Vltavou, odbor stavební a stavební úřad Únor 2018 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci

Více

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) obsah změn Ko2, Ko3, Ko4, Ko5 Ko2: Bydlení na východním okraji obce změna funkčního využití pozemku parc. č. 1338 v

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 1 ROZTOKY U JILEMNICE ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Roztoky u Jilemnice Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a

Více

HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1. (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) TEXTOVÁ ČÁST KA * KA

HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1. (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) TEXTOVÁ ČÁST KA * KA HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) ZMĚNA Č. 1 TEXTOVÁ ČÁST KA * KA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN (k.ú. Hynčina, Křižanov u

Více

č. / 2014 ze dne 2014

č. / 2014 ze dne 2014 NÁVRH O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Zastupitelstva obce Svinaře č. / 2014 ze dne 2014 ÚZEMNÍ PLÁN SVINAŘE ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Vydalo: Zastupitelstvo obce Svinaře Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel:

Více

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE vydaná Zastupitelstvem obce Borovnice katastrální území: Borovnice u Českých Budějovic Projektant: Ing. arch. Petr Žížala Fr. Halase 13, 370 08 Č. Budějovice atelierzizala@email.cz

Více

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA UNIČOVA Uničov, červenec 2016 Zpracoval : Ing. Renáta Urbášková ve spolupráci

Více

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE ETAPA: NÁVRH POŘIZOVATEL: Městský úřad Lovosice - úřad územního plánování PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.2 ÚPO SULEJOVICE

Více

Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ

Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ Záznam o účinnosti Správní orgán, který územní plán vydal Zastupitelstvo obce Čížová Číslo usnesení: Z4g/2018 Ze dne: 21. 6. 2018 Datum nabytí účinnosti 10. 7. 2018 Oprávněná

Více

Územní plán Malý Beranov

Územní plán Malý Beranov Pořizovatel: Zpracovatel návrhu OOP Magistrát města Jihlavy, úřad územního plánování Ing. Jana Vališová Č. j. xxxxxxx Malý Beranov, xx. xx xx. Zastupitelstvo obce Malý Beranov souladu s ustanovením 6 odst.

Více

Ú Z E M N Í P L Á N B Ř E Z I N A

Ú Z E M N Í P L Á N B Ř E Z I N A Ú Z E M N Í P L Á N B Ř E Z I N A Změna č. 1 TEXTOVÁ ČÁST Závazná část + Odůvodnění územního plánu ČERVEN 2011 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Dokumentaci vydalo: Zastupitelstvo obce Březina Číslo jednací: Datum

Více

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora a) Postup při pořízení a zpracování změny č. 1 územního plánu Změna č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora byla pořizována v souladu se zákonem č. 183/2006

Více

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Pořizovatel: Městský úřad Konice, odbor výstavby Masarykovo nám. 27, 798 52 Konice Pracoviště: Na Příhonech 405, 798 52 Konice Oprávněná osoba: Ing. Tomáš

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ZMĚNA č. 10 N Á V R H Z A D Á N Í určený k projednání Zpracován ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PETROVICE

.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PETROVICE ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PETROVICE ODŮVODNĚNÍ POŘIZOVATEL: Obecní úřad Petrovice PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 Název územně plánovací dokumentace: Změna č.1 územního

Více

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KAKA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST Ing. František Kačírek odpovědný

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA KEBLOV NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU KEBLOV Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim Datum:

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ Zpracoval Městský úřad Semily, obvodní stavební úřad jako příslušný úřad územního plánování Zpracováno červenec 2016 Za pořizovatele

Více

O B E C P Ř Í B R A M N A M O R A V Ě Příbram Zastávka u Brna

O B E C P Ř Í B R A M N A M O R A V Ě Příbram Zastávka u Brna O B E C P Ř Í B R A M N A M O R A V Ě Příbram 33 664 84 Zastávka u Brna V Příbrami na Moravě dne 6. srpna 2008 O p a t ř e n í o b e c n é p o v a h y č. 1 / 2 0 0 8 Změna č. I územního plánu obce Příbram

Více

KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, Předměřice n. Jizerou PCHERY. ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ

KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, Předměřice n. Jizerou PCHERY. ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ PCHERY ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ KA ** KA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou PCHERY ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ Ing. František Kačírek hlavní projektant

Více

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU VRCHOSLAVICE I.1. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel : Magistrát města Prostějova Stavební úřad Projektant : ing. arch. Petr Malý Křelov, květen 2015 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV ING.ARCH. ALENA KOŠŤÁLOVÁ ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÁ PROJEKČNÍ KANCELÁŘ, ZAVŘENÁ 32, 634 00 BRNO ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA, ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, ROZVOJE

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E Zpracoval Městský úřad Semily, obvodní stavební úřad, oddělení územního plánování jako příslušný úřad územního plánování

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA

NÁVRH ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA MIŘETICE NÁVRH ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRUPÁ

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRUPÁ ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRUPÁ ETAPA: NÁVRH Upraveno po společném jednání dle 50 zákona č.183/2006 Sb. POŘIZOVATEL: Obecní úřad Krupá PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV ČERVEN 2018 2 OBJEDNATEL: MĚSTO BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV

Více

Ú J E Z D U B O S K O V I C. ZMĚNA č. 4 ÚPO

Ú J E Z D U B O S K O V I C. ZMĚNA č. 4 ÚPO Ú J E Z D U B O S K O V I C ZMĚNA č. 4 ÚPO Dílčí změna : Z1 - návrh plochy dopravy Brno, 06/2011 Jarmila Haluzová ATELIÉR PROJEKTIS BRNO, Příční 32, 602 00 Brno pracoviště: Ponávka 2, 602 00 Brno, tel.

Více

OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY

OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY Zastupitelstvo obce Oplocany, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO JENEČ TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST NENÍ ZMĚNOU Č. 4 DOTČENA

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO JENEČ TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST NENÍ ZMĚNOU Č. 4 DOTČENA ČLENĚNÍ DOKUMENTACE ZMĚNY: 1. ZMĚNA č. 4 ÚPO JENEČ TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST NENÍ ZMĚNOU Č. 4 DOTČENA 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO JENEČ TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST NENÍ ZMĚNOU Č. 4 DOTČENA POŘIZOVATEL

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VESELÁ

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VESELÁ NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VESELÁ Zastupitelstvo obce Veselá příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA

NÁVRH ZMĚNY Č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, Praha 4 Autorizace ČKA LOKET NÁVRH ZMĚNY Č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LOKET Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU LITOBRATŘICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU LITOBRATŘICE NÁVRH ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LITOBRATŘICE 07/2013 Návrh změny č. 1 Územního plánu Litobratřice 1 Schvalující správní orgán: Zastupitelstvo obce Litobratřice Razítko Datum nabytí účinnosti změny č.1:

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE čistopis 01/2012 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE Správní orgán, který plán vydal: Zastupitelstvo obce Semčice Číslo jednací : 20104/2010

Více

Územní plán Hybrálec

Územní plán Hybrálec 0dPořizovatel: Zpracovatel návrhu OOP Magistrát města Jihlavy, úřad územního plánování Ing. Jana Vališová Č. j. xxxxxxx Hybrálec, xx. xx xx. Zastupitelstvo obce Hybrálec souladu s ustanovením 6 odst. 5

Více

Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě Haklovy Dvory IV

Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě Haklovy Dvory IV Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě Haklovy Dvory IV stupeň: návrh katastrální území Haklovy Dvory Projektant: Ing.arch. Václav Štěpán Architektonický atelier Štěpán Žižkova 12, 371

Více

Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě č Suché Vrbné

Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě č Suché Vrbné Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitě č. 2.1.1. Suché Vrbné katastrální území České Budějovice 5 stupeň dokumentace NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ Projektant: ing. arch. Martin Timr Nerudova

Více

DOLNÍ PĚNA ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Oprávněná úřední osoba pořizovatele: jméno a příjmení: Ing. Petra Vozábalová

DOLNÍ PĚNA ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Oprávněná úřední osoba pořizovatele: jméno a příjmení: Ing. Petra Vozábalová změna č. 4 územního plánu obce DOLNÍ PĚNA projektant: Ing. arch. Zuzana Hudcová Na Hradbách 52/I 377 01 Jindřichův Hradec pořizovatel: Městský úřad Jindřichův Hradec odbor výstavby a územního plánování

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TĚŠETICE Akce T Ě Š E T I C E ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Pořizovatel: Objednavatel : Městský úřad Znojmo odbor výstavby, oddělení územního plánování Obec Těšetice Zpracovatel

Více

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan Změna č.1 Územní plán Stružinec POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan 1 VEDOUCÍ PROJEKTANT: ZODPOVĚDNÍ PROJEKTANT: w Září 2016 W V ZAZNAM 0 ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Oprávněná úřední osoba

Více