10 Tipů. pro zvýšení produktivity

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "10 Tipů. pro zvýšení produktivity"

Transkript

1 10 Tipů pro zvýšení produktivity

2 O autorce: Ing. et Ing. Gabriela Šilarová je uznávanou specialistkou v oblasti zvyšování efektivity časového plánování a procesů ve firmách a domácnostech. Gabriela staví svůj úspěch na praxi psaní projektových záměrů pro české i mezinárodní firmy, čemuž se věnuje již přes 6 let, na pestrých životních zkušenostech, které nasbírala při studiu vysokých škol, v podnikatelském prostředí svých rodičů a v zahraničí na svých několikaměsíčních cestách. Gabriela Šilarová zakládá své učení také na znalostech čerpaných z knih a vzdělávacích video-tréninků mezinárodně uznávaných autorů a koučů, mezi které patří: Stephen Covey Brian Tracy David Allen Timothy Ferriss Eckhart Tolle Don Miguel Ruiz Deepak Chopra a další.. Brendon Burchard

3 10 Tipů pro zvýšení produktivity Tip 1: Plánujte si ráno celý den Ranní plánování je základem pro úspěšné splnění všech vašich úkolů. Udělejte si tedy vždy ráno seznam všech vašich aktivit, které potřebujete vyřešit a stanovte si u všech priority podle důležitosti. Někdy se může stát, že nestihnete všechno, ale pokud si již ráno stanovíte správně priority a nastavíte plán, tak budete vždy usínat, že jste udělali to nejdůležitější a posunuli jste se vpřed ke splnění svých cílů. Ranní plánování pomáhá ujasnit si priority a zvyšuje šanci na úspěch při dosahování cílů.

4 Tip 2: Stanovte si vždy 3 hlavní úkoly pro každý den Číslo 3 bylo stanoveno několika průzkumy jako nejefektivnější pro zapamatování. Proto je vhodné si stanovit vždy 3 nejdůležitější úkoly dne a na ty zaměřovat celou svou plnou pozornost. Pokud máte nějaký velký úkol, tak si ho rozdělte na menší celky, které je možné zvládnout během několika hodin. Pokud máte za den zvládnout více drobných aktivit, tak si je shrňte do několika pracovních bloků, abyste netříštili svou pozornost a neměli sklon k častým přestávkám. Pokud si stanovíte vždy 3 nejdůležitější úkoly dne a dáte jim plnou pozornost, vaše produktivita vzroste.

5 Tip 3: Eliminujte vyrušení Dnes žijeme ve světě, který nám umožňuje díky technologickému pokroku neuvěřitelné věci. Máme kontakt s kamarády na druhém konci republiky, obchodními partnery na jiném kontinentě apod. Je to úžasné! Ale bohužel nás technologické vymoženosti v podobě mobilních telefonů, mailů a televize neustále vyrušují a svádějí z naší cesty za našimi cíli. Zkuste si vypnout zvuk na telefonu, vyhradit si čas na kontrolu mailové schránky a sociální sítě. Omezte i čas sledování televize a zaměřte se na to, co je pro vás důležité. Používejte telefon, počítač a televizi jen na to, co vás vede k vašim cílům a snům. Změní vám to život ;-).

6 Tip 4: Alespoň 2 x týdně sportujte Je to jasné, když si už čtete nadpis. Říkám si, že není ani třeba, co k tomu ještě dodat. Každý z nás přece ví, že sportovat je pro nás důležité pro naše tělo, ale dokonce i pro naši psychiku. Bohužel však i když je to tak naprosto jasné, tak je stále mnoho lidí, kteří spadnou do pracovního nasazení, že jim na sport nezbývá čas. Nebo jsou tak unavení, že už na něj nemají sílu. Tak bych vás chtěla povzbudit, abyste sportovali, uvidíte, že vám to zlepší náladu, ale i fyzickou kondici! Sportujte pravidelně! Ne kvůli mně, ani protože je to tu napsané. Ale kvůli svému zdraví a psychické pohodě.

7 Tip 5: Dělejte si přestávky každou hodinu Možná si teď říkáte, že nemáte čas na to si dělat přestávky, že už teď nestíháte a že přestávky jsou přece neproduktivní. Ano, je pravda, že ten čas, který věnujete obnovení vašich kognitivních schopností, sice nepracujete a neprodukujete tedy žádnou hodnotu, ale je vědecky prokázáno, že v dlouhodobém horizontu vaše produktivita skutečně stoupá. Při neustálém sezení bez menší přestávky po několika hodinách je vaše pozornost a soustředěnost výrazně nižší než když si každou hodinu uděláte menší pauzu. Dejte si každou hodinu 10 minut nohy nahoru nebo se jděte napít, najíst, nebo se jen v klidu nadýchněte.

8 Tip 6: Pijte alespoň 3 litry denně Je mi jasné, že je to další rada, kterou jste slyšeli už nejmíň stokrát. Předpokládám, že všichni vědí, že je důležité dostatečně pít. Ale bohužel je to zase jedna z technik zvyšování produktivity, kterou většina lidí podceňuje. I mírná dehydratace, pokud je dlouhodobá, může způsobit řadu zdravotních problémů, jako jsou bolesti hlavy či ztráta koncentrace. Málokdo si uvědomuje, že příčinou těchto příznaků může být právě zanedbaný pitný režim, vysvětluje MUDr. Josef Jakovský. Nedostatek tekutin snižuje koncentraci. Myslete tedy na pravidelný přísun tekutin, ať jste vždy FIT ;-).

9 Tip 7: Jezte dostatek zeleniny a ovoce To, co jíme, má obrovský vliv na to, jak produktivní je naše tělo. Průzkumy ukazují, že čím více ovoce a zeleniny lidé jedí, tím jsou šťastnější a tvořivější. Zelenina a ovoce pomáhají našemu tělu produkovat dopamin látku, která podporuje zvědavost, motivaci a angažovanost. Další potraviny, které zvyšují naši produktivitu, jsou ryby, ořechy, semena, tmavá čokoláda, avokádo, borůvky, syrová mrkev a celozrnné výrobky. Zapojte tyto potraviny do vašeho jídelníčku a brzy pocítíte rozdíl ;-). Čím více lidé jedí ovoce a zeleniny, tím jsou šťastnější a tvořivější. Zařaďte se mezi ty, co žijí naplno ;-).

10 Tip 8: Ukliďte si stůl (pracovní prostředí) Pokud chcete mít skutečně vysokou produktivitu práce, tak musíte mít své pracovní útočiště, kde se budete cítit dobře a kde bude soustředěna vaše pracovní energie. Jestli už nějakou kancelář nebo pracovní stůl máte, tak bude nejlepší začít právě tam. Na stole mějte jen to, co aktuálně potřebujete pro vaši práci. Případně si udělejte kupičku dokumentů a navrchu mějte vždy jen dokument, který se vztahuje k vámi prováděné činnosti. Nebude vám pak brát nic jiného vaši pozornost. Pracovní prostředí slouží pro práci a mějte tak kolem sebe vždy jen to, co potřebujete k aktuálnímu úkolu.

11 Tip 9: Zjednodušte si život Chcete být skutečně produktivní? Tak začněte okamžitě zjednodušovat svůj život. Eliminujte nejen veškeré činnosti, které nevedou k vašim vytyčeným cílům, ale eliminujte ze svého prostředí veškeré vybavení, které nepotřebujete. Vybavte svou domácnost i svůj pracovní prostor pouze užitečnými, potřebnými a praktickými věcmi, které mají přímou souvislost s dosahováním vašich cílů a snů. Nenechte si brát svou cennou energii tím, že se budete zabývat údržbou majetku, který vám již nepřináší radost a jen překáží. Vybavte si svou domácnost i pracovní prostředí jen důležitými a praktickými věcmi. Zjednodušujte.

12 Tip 10: Všemu důležitému dejte místo v kalendáři Trpíte pocitem, že nestíháte všechno, co je pro vás skutečně důležité? Zdá se vám, že už není žádný čas na to být třeba s vaší rodinou, nebo zajít si zasportovat nebo na plnění vašich snů? Je možné, že příčina je právě v tom, že těmto aktivitám a cílům nedáváte jasné místo ve svém kalendáři či diáři. Zaměřte se tedy na vaše životní hodnoty a priority a sepište si je. Dejte jim pak adekvátně čas ve vašem harmonogramu tak, abyste byli na konci dne či týdne vždy spokojeni s tím, jak jste daný čas prožili. Abyste věnovali vždy čas tomu, co je pro vás skutečně důležité, tak si stanovte priority a dejte jim čas v diáři.

13 Tipy pro zvýšení produktivity - Shrnutí na nástěnku za počítač ;-) Plánujte si ráno celý den Stanovte si vždy 3 hlavní úkoly pro každý den Eliminujte veškerá vyrušení (mobilní telefon, maily, návštěvy, ) Alespoň 2 x týdně sportujte Dělejte si pravidelně přestávky Pijte alespoň 3 litry vody denně Jezte dostatek zeleniny a ovoce Ukliďte si stůl (pracovní prostředí) Zjednodušte si život (mějte doma i v práci jen to potřebné) Všem pro vás důležitým činnostem dejte místo v kalendáři Žijte svůj MAXIMÁLNÍ potenciál. Už dnes.

14 DÁREK: Stáhněte si zdarma 30 stránkovou elektronickou knížku TAJEMSTVÍ EFEKTIVITY

15 Kam dál? Sledujte projekt: - nejnovější poznatky, jak mít nadstandardní výsledky - tipy a triky jak mít rovnováhu v osobním i pracovním životě - týdně nové články a hodnotná videa, jak žít opravdu naplno - strategie výjimečné výkonnosti a produktivity - postupy, jak zvýšit energii během celého dne - návody na zefektivnění činností ve vašem životě Přidejte se k podobným lidem na Facebooku Získejte denní motivaci zdarma Pošlete toto PDF přátelům a kamarádům. Inspirujte je a zlepšete tím i své prostředí. Šíření v původní podobě je povoleno. Budeme rádi, když budeme moci pomoci více lidem žít skutečně na maximum.

10 tipů. jak 3x zvýšit PRODUKTIVITU

10 tipů. jak 3x zvýšit PRODUKTIVITU 10 tipů jak 3x zvýšit PRODUKTIVITU 10 tipů pro zvýšení produktivity Tip 1: Plánujte si ráno celý den (zcela klíčové!) Ranní plánování je základem pro úspěšné splnění všech vašich úkolů. Udělejte si tedy

Více

Tipy, jak zvýšit efektivitu najdete na mém BLOGU: A také na Facebooku na stránce Maximální Potenciál:

Tipy, jak zvýšit efektivitu najdete na mém BLOGU: A také na Facebooku na stránce Maximální Potenciál: 1 PRACOVNÍ SEŠIT Tento pracovní sešit je doplněním k ebooku Tajemství efektivity, která je k dispozici zdarma ke stažení na webových stránkách www.gabrielasilarova.com a www.maximalnipotencial.cz. Ještě

Více

1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI

1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI 1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI Tento pracovní sešit je připraven jako podklad pro online seminář MAXIMÁLNÍ POTENCIÁL. Pokud máte možnost, tak si tento pracovní sešit vytiskněte a připravte před vysíláním.

Více

Můj rok můj život Jaký byl a bude?

Můj rok můj život Jaký byl a bude? Jaký byl a bude? 2014 Lucie Valchařová, Blíží se nám konec roku a s ním nám přirozeně přichází na mysl, jaký vlastně byl ten náš rok 2014. Je skvělé přivítat nový rok s čistou hlavou a jasnými myšlenkami

Více

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 12, S 17 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 13.2. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 1. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014)

Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014) Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014) Správným jídlem lze pozitivně ovlivnit schopnost koncentrace, duševní schopnosti a odolnost vůči stresu. Ing. Tereza

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Představení projektu Osobní plány Chci změnu. PhDr. Iva Málková Ing. Martin Pávek

Představení projektu Osobní plány Chci změnu. PhDr. Iva Málková Ing. Martin Pávek Představení projektu Osobní plány Chci změnu PhDr. Iva Málková Ing. Martin Pávek Obsah prezentace Představení projektu str. 3 6 Jak pracovat s osobními plány str. 7 8 Obsah jednotlivých osobních plánů

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list

DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list Umět se udržet v dobré psychické

Více

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz Miliónový rok David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz ÚSPĚCH NENÍ ŽÁDNÉ TAJEMSTVÍ ZPŮSOB MYŠLENÍ + VĚCI DĚLAT MÁTE JEDEN CÍL OVLÁDAT ENERGII (život sám i hmotné věci v něm jsou energie) (otevřete

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

RADKA LOJA ŘÍZENÍM ČASU ŘÍDÍTE SVŮJ ŽIVOT. Miluješ život? Pak neztrácej čas. Neboť čas je tkáň, z níž se život skládá.

RADKA LOJA ŘÍZENÍM ČASU ŘÍDÍTE SVŮJ ŽIVOT. Miluješ život? Pak neztrácej čas. Neboť čas je tkáň, z níž se život skládá. RADKA LOJA ŘÍZENÍM ČASU ŘÍDÍTE SVŮJ ŽIVOT. Miluješ život? Pak neztrácej čas. Neboť čas je tkáň, z níž se život skládá. Benjamin Franklin WEB OSOBNÍHO ROZVOJE ČLÁNKY, SEMINÁŘE, AUDIONAHRÁVKY, VIDEA www.mindtrix.cz

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Zvyšte produktivitu vaší organizace. Snídaně Tomáš Kopecký, Lumír Šarman

Zvyšte produktivitu vaší organizace. Snídaně Tomáš Kopecký, Lumír Šarman Zvyšte produktivitu vaší organizace Snídaně 22. 4. 2016 Tomáš Kopecký, Lumír Šarman Řešení Produktivita 1. Tři programy FranklinCovey zaměřené na produktivitu: 5 rozhodnutí pro výjimečnou produktivitu

Více

50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU. Jaroslav Petrů

50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU. Jaroslav Petrů 50 ODSTÍNŮ STRESS MANAGEMENTU Jaroslav Petrů ŘÍZENÍ STRESU? "Soubor technik a programů určených k tomu, aby pomohli lidem lépe pracovat se stresem, analyzovat konkrétní stresory a přijmout pozitivní opatření

Více

THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ

THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ Pochvala dokáže změnit vše, ať už ji vyslovíte kdekoliv. PODPOŘTE FIREMNÍ HODNOTY. Budujte firemní kulturu a zaměřte sociální oceňování na ty hodnoty, které

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ /

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ / Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu LADISLAV TUROŇ / WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Stránka 1 ÚVOD: Rozhodujete se taky jako já před půl rokem, jakým

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Ladislav Turoň www.hubnuti-podle-genu.cz WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Rozhodujete se taky jako já před půl rokem,

Více

Jak si správně přát. Zde je desatero, jak si správně přát, aby se vaše sny mohly uskutečnit:

Jak si správně přát. Zde je desatero, jak si správně přát, aby se vaše sny mohly uskutečnit: Jak si správně přát Je mnoho návodů, jak si správně přát. Není to však otázka přání, ale samotného vibračního naladění při procesu přát si - samotné činnosti, která zabezpečí vyplnění přání pomocí Zákona

Více

Soustředění. 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Soustředění. 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Soustředění 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Umění soustředit se Ano, někdy to je skutečně umění, dokázat se plně soustředit na to, co děláme. Jsou situace, kdy nám

Více

Umění učit se. Bc. Alena Kozubová

Umění učit se. Bc. Alena Kozubová Umění učit se Bc. Alena Kozubová Soustředění Pokud se chcete soustředit na nějaký text, nejprve se musíte naučit soustředit sami na své tělo. Udělejte si ve svém pohodlí takový maličký autogenní trénink.

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jana Sládková www.revolucni-dieta.cz WWW.REVOLUCNI-DIETA.CZ Rozhodujete se taky jako já, jakým způsobem dosáhnout

Více

Osobní efektivita Konference ACERT Asociace certifikovaných jazykových škol JAK DÁL V JAZYKOVÝCH ŠKOLÁCH. Miriam Zábrženská 31. 3.

Osobní efektivita Konference ACERT Asociace certifikovaných jazykových škol JAK DÁL V JAZYKOVÝCH ŠKOLÁCH. Miriam Zábrženská 31. 3. Osobní efektivita Konference ACERT Asociace certifikovaných jazykových škol JAK DÁL V JAZYKOVÝCH ŠKOLÁCH Miriam Zábrženská 31. 3. 2012 JAK TO POZNÁM Cvičení: Oznámkujte se na stupnici od 1 do 10 (1 nejhorší,

Více

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě 16/2/2015 5. vydání týdeníku pro všechny registrovné uživatele slevového serveru Vykupto.cz Neprodejné Všechna práva vyhrazena 2015 Vykupto.cz s.r.o. 6 Slevy triky návody Do formy a do plavek! V y k u

Více

33 tipů pro lepší osobní time management. info@effectivity.cz www.osobniproduktivita.cz Praha, 2012 www.osobniproduktivita.cz

33 tipů pro lepší osobní time management. info@effectivity.cz www.osobniproduktivita.cz Praha, 2012 www.osobniproduktivita.cz 33 tipů pro lepší osobní time management Praha, 2012 www.osobniproduktivita.cz Jak se nezamotat ve změti úkolů a spletitých životních cestách? Sdílíme tipy, které nám pomohli si život zjednodušit, přiměřeně

Více

Člověk zdravá výživa. [cit. 2011-15-07]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < https://en.wikipedia.org/wiki/file:obesity6.

Člověk zdravá výživa. [cit. 2011-15-07]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < https://en.wikipedia.org/wiki/file:obesity6. Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 5.,7.35 Vzdělávací oblast: Přírodověda - Autor: Mgr. Aleš Hruzík Jazyk: český Očekávaný výstup: žák správně definuje základní probírané pojmy a jejich vzájemné vztahy

Více

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Onemocnění charakterizované zvýšeným tepenným tlakem ve velkém krevním oběhu je hypertenze arteriální. Jedno z nejčastějších onemocnění, jehož příčina není známa.

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE ANDĚLSKÁ NADĚJE Vše pro Vaši duši! NEWSLETTER 01/2017 ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE Pohlazení, radost, energie a laskavost v srdci. S anděly kráčím nadšeně do nových dní roku 2017. Lehkost mého nitra je osvobozující.

Více

tajemství úspěchu aneb Jak přijít k velkým penězům vlastní pílí BRIAN TRACY

tajemství úspěchu aneb Jak přijít k velkým penězům vlastní pílí BRIAN TRACY 21 tajemství úspěchu aneb Jak přijít k velkým penězům vlastní pílí BRIAN TRACY = = < p s t y l e = " p a d d i n g : 0 ; b o r d e r : 0 ; t e x t - i n d e n t : 0 ; l i n e - h e i g h t : n o r m a

Více

7 kroků, jak začít s organizováním vašeho domova. Pracovní listy

7 kroků, jak začít s organizováním vašeho domova. Pracovní listy 7 kroků, jak začít s organizováním vašeho domova Pracovní listy Pro všechny hospodyňky s láskou připravila: Martina Kročilová Říjen 2014 2014 1 7 kroků, jak začít s organizováním vašeho domova Při čtení

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Zpracoval: Předmět: Název

Více

Tipy pro vaše finance, vztahy a zdraví www.vyjimecnyzivot.cz

Tipy pro vaše finance, vztahy a zdraví www.vyjimecnyzivot.cz 7 málo známých tipů pro dosažení cílů (které umožní změnit vaše mlhavé sny v hmatatelnou skutečnost) Nejdůležitější pravidlo při sepisování cílů, které musíte sledovat, pokud chcete dosáhnout úspěchu.

Více

(V případě deště je připraven náhradní program v tělocvičně)

(V případě deště je připraven náhradní program v tělocvičně) Program, ceník a časový harmonogram příměstského cyklo-sportovního tábora s celodenním programem zaměřeným na zvýšení bezpečnosti dětí ze základních škol. (V případě deště je připraven náhradní program

Více

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz Hubněte zdravě......a natrvalo Pohyb pilíř zdraví www.stob.cz www.stobklub.cz Chybí vám radost ze života? Máte pocit, že tělo i duše chátrá a žijete v uspěchané době bez zážitků, potěšení a chvil jen pro

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Projekt Společně vše zvládneme reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3338

EU PENÍZE ŠKOLÁM Projekt Společně vše zvládneme reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3338 Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace EU PENÍZE ŠKOLÁM Projekt Společně vše zvládneme reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3338 EU-OPVK-Inf008 Autor: Mgr. Petra Mraznicová Ročník:

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

ZAZNAMNÍK JMÉNO DATUM KONTAKT NA VÝŽIVOVÉHO PORADCE

ZAZNAMNÍK JMÉNO DATUM KONTAKT NA VÝŽIVOVÉHO PORADCE Poradna pro zdravou výživu a odvykání kouření MOJE ZMĚNA ŽIVOTNÍHO STYLU ZAZNAMNÍK JMÉNO DATUM KONTAKT NA VÝŽIVOVÉHO PORADCE Výchozí hmotnost Cílová hmotnost Cíle krátkodobé: 1. měsíc... 2. měsíc... 3.

Více

10 TIPŮ NA VÝROBU NEJZDRAVĚJŠÍHO SMOOTHIE

10 TIPŮ NA VÝROBU NEJZDRAVĚJŠÍHO SMOOTHIE 10 TIPŮ NA VÝROBU NEJZDRAVĚJŠÍHO SMOOTHIE Milujeme smoothie! Máte to stejně? Pak jistě toužíte po super kombinaci, která by byla nejen chutná, ale především zdravá! Jak na výrobu nejzdravějšího smoothie?

Více

Zdravý životní styl pohyb a strava

Zdravý životní styl pohyb a strava Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Zdravý životní styl pohyb a strava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.20 Vzdělávací oblast: zdravý životní

Více

PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC

PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC 31. 3. 2015 1 PRACOVNÍ SKUPINA PRO ZMĚNU KLUBU NKC vznik leden 2015 68 členek a členů pro koho lidé, kteří chtějí změnu a chtějí

Více

Kam s tou rukou. Jakub Běžel Učitel plavání

Kam s tou rukou. Jakub Běžel Učitel plavání Kam s tou rukou Jakub Běžel Učitel plavání Kam s tou rukou? Kraul metodou úplného ponoření znáte a už celkem dobře kraulem plavete? Tedy při plavání máte uvolněné tělo, udržíte se v poloze natočení tak

Více

HYDRATACE to nejjednodušší a nejdůležitější co můžete udělat pro své zdraví, energii a vitalitu

HYDRATACE to nejjednodušší a nejdůležitější co můžete udělat pro své zdraví, energii a vitalitu HYDRATACE to nejjednodušší a nejdůležitější co můžete udělat pro své zdraví, energii a vitalitu Pokud nepijete denně alespoň 2 až 3 litry čisté vody, je tento dokument právě pro vás... Fakta o vodě voda

Více

Manažerská psychologie 1

Manažerská psychologie 1 Manažerská psychologie 1 7. přednáška Time management Mgr. Petra Halířová Literatura Pacovský, Petr: Člověk a čas. Time management IV. generace. Praha, Grada 2006. Gruber, David: Time management. Praha,

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Posilovna sebevědomí. DEN 1 1. krok SEBEPOZNÁNÍ

Posilovna sebevědomí. DEN 1 1. krok SEBEPOZNÁNÍ Posilovna sebevědomí DEN 1 1. krok SEBEPOZNÁNÍ Kdo jsem... Jmenuji se Jan Čepelka. Jsem syn Miloně Čepelky, herce Divadla Járy Cimrmana. 9 let jsem kouč a člověk, který lidem pomáhá v životě dosahovat

Více

Jak dál, aby kraul nevyšuměl

Jak dál, aby kraul nevyšuměl Jak dál, aby kraul nevyšuměl Jakub Běžel Učitel plavání www.plavmechytre. cz Jak dál, aby kraul nevyšuměl Máte za sebou seminář kraulu metodou úplného ponoření, nebo jste si čerstvě zakoupili instruktážní

Více

APLIKACE NIKE PRŮVODCE GO GUIDE OSLOVUJTE ZÁKAZNÍKY

APLIKACE NIKE PRŮVODCE GO GUIDE OSLOVUJTE ZÁKAZNÍKY PRŮVODCE GO GUIDE ÚVOD CO A PROČ WARM-UP Aplikace Nike vám pomáhají získat motivaci a přináší vám nejnovější styl. Umožňují sledovat a měřit vaše pokroky a sdílet výsledky s kamarády. Je jedno, jestli

Více

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ REVOLUČNÍ MARKETING - nejpoužívanější on-line vzdělávací systém pro síťový marketing v Česku a na Slovensku. REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ Naučte se pomocí transformačního a zároveň jednoduchého a velice účinného

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 1 1. Naučte se být sami sebou a sami se sebou V dnešní době není vůbec jednoduché být sám sebou a zůstat přirozený a harmonický, prostě takový, jakého nás příroda

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Time pracovním management trhu NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

O čem je Historická příležitost?

O čem je Historická příležitost? Pro partnery O čem je Historická příležitost? Historická příležitost je více jak 24týdenní online program o tom, jak vydělat na neopakovatelné politicko-ekonomické změně důchodového systému v České republice,

Více

Člověk a zdravý životní styl

Člověk a zdravý životní styl Člověk a zdravý životní styl 3. www.isspolygr.cz Vytvořil: Bohumil Smrček Integrovaná Brno, Šmahova střední 110 škola polygrafická, Brno, Šmahova Šmahova 110, 627 110 00 Brno Interaktivní metody zdokonalující

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

11 TIPŮ PRO LEPŠÍ KONCENTRACI A SOUSTŘEDĚNÍ PŘI UČENÍ

11 TIPŮ PRO LEPŠÍ KONCENTRACI A SOUSTŘEDĚNÍ PŘI UČENÍ 11 TIPŮ PRO LEPŠÍ KONCENTRACI A SOUSTŘEDĚNÍ PŘI UČENÍ Resumé Schopnost dobré koncentrace na učení je svým způsobem spjata s dobrým time managementem, ale také s motivací a s celou řadou dalších faktorů.

Více

jazykové kurzy

jazykové kurzy jazykové kurzy www.jazygo.cz O škole JazyGo! JazyGo! je mladá a dynamická jazyková škola působící v Praze od roku 2018, kde se specializujeme na služby jazykového vzdělávání a workshopy osobnostního rozvoje

Více

Klíčové kompetence vedoucího pracovníka v procesu řízení školy

Klíčové kompetence vedoucího pracovníka v procesu řízení školy Název projektu: Reg. č. projektu: Rozvoj klíčových kompetencí zástupců ředitele na školách a školských zařízeních CZ.1.07/1.3.49/01.0002 Modul : Klíčové kompetence vedoucího pracovníka v procesu řízení

Více

DESATERO PRO VAŠE OČI

DESATERO PRO VAŠE OČI DESATERO PRO VAŠE OČI Tomáš Brouček ZRAK JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍM LIDSKÝM ORGÁNEM. ZPROSTŘEDKOVÁVÁ NÁM PŘES 90% INFORMACÍ Z TOHOTO SVĚTA. MÁLOKDO SI TO UVĚDOMUJE A MÁLOKDO O SVŮJ ZRAK PEČUJE. počet běžných očních

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU -20 1 DEN 100 integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLECH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU 92% MANAŽERŮ SE NEDOSTATEČNĚ VĚNUJE INTEGRACI V NOVÉ ROLI A FINÁLNĚ SI TAK BLOKUJE

Více

5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE. burzaprokazdeho.cz Petr Novák pecan.novak@gmail.com

5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE. burzaprokazdeho.cz Petr Novák pecan.novak@gmail.com 5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE Chcete vědět: Co dělat, abychom vydělávali na burze peníze? Co nedělat, abychom vydělávali na burze peníze? Tak v tom případě Vás mohu ujistit o tom, že máte

Více

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015 Název kapitoly 5 RAD A TIPŮ Jak vydělávat peníze na burze elektronická publikace 2015 1 Pár slov úvodem Pár slov úvodem Investování a obchodování na kapitálových trzích se věnuje již od roku 2006. Je absolventem

Více

Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A ROZPOČTEM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A ROZPOČTEM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Pracovní sešit Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A ROZPOČTEM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY TIME MANAGEMENT Pro společnost RABAT ČR, a.s. dne

Více

Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.

Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť. Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť. Připravil Jan Weiser podle příručky Národního ústavu odborného vzdělávání v Praze Jak se učit na střední škole a ostatní vybrané literatury. Obsah

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více

Dietní režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Dietní režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku Dietní režim Vítejte na našem dialyzačním středisku Proč potřebuji dodržovat speciální dietu? I když se pomocí dialýzy z těla odstraní mnoho odpadních látek, musíte být při stravování stále opatrní, abyste

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Konference ČAS Jak mohou české sestry více ovlivnit zdraví populace? 22. 5. 2014 Praha Společný cíl zdravá populace Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví zahrnuje:

Více

10 jednoduchých. kroků pro efektivní online studium

10 jednoduchých. kroků pro efektivní online studium Tento ebook je určen především pro studenty Interactive online programů LIGS University, ale také pro všechny, kteří chtějí studovat online efektivně. Cílem ebooku je poskytnout studentům rady a doporučení,

Více

Jak udržovat vyrovnanou psychofyzickou kondici

Jak udržovat vyrovnanou psychofyzickou kondici Jak udržovat vyrovnanou psychofyzickou kondici O tom, zda je něco jed nebo lék, mnohdy rozhoduje pouze dávka. Hippokrates Mgr. Dagmar Svobodová, Ph.D. Proč je psychofyzická kondice důležitá? Psychofyzická

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

OBČERSTVOVACÍ STANICE

OBČERSTVOVACÍ STANICE OBČERSTVOVACÍ STANICE JMÉNO STUDENTA: Tato mise nám pomůže lépe pochopit důležitost dobrého pitného režimu a naučí nás rozpoznat první známky dehydratace (odvodnění). Zároveň pochopíme, jak důležitá je

Více

Program Podnikání 1. týden. Plán. podnikání

Program Podnikání 1. týden. Plán. podnikání Program Podnikání 1. týden Plán Vašeho podnikání Vítejte v prvním týdnu našeho programu! Co můžete očekávat od plánování v tomto týdnu? Zjistíte, jak si splnit svá přání, posunete se blíže k vašim snům,

Více

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ u u u u u u Zdra ve jíst Pít méne alkoholu EALTH Být ve forme Dvakrát denne si cistit zuby Prestat kourit ŘEKNĚTEÁ

Více

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek JakHubnout NE W leden 2016 správně Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek Jakou zvolit dietu? 2016 štíhlá a krásná. Tisíce ženvužroce to zvládly, vy to také zvládnete! Zvládli jste Vánoce?

Více

Nejčastější otázky k léčbě

Nejčastější otázky k léčbě Nejčastější otázky k léčbě Přináší s sebou léčba lymfomů omezení toho, co mohu dělat? Různé druhy léčby s sebou nesou, jak jsme si již řekli, různé vedlejší účinky, jež mohou mít vliv na vaše každodenní

Více

Obsah. Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9

Obsah. Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9 Ze zákulisí 1 Úvod 5 Přispěvatelé 7 Dva nejlepší prodejní tipy všech dob a pět tipů, díky kterým je bude možno použít, plus úvod do prodejní hodnoty 9 Úvod 9 Tip 1 Nikdy nepřerušujte zákazníky, abyste

Více

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se.

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se. Kapitola 1 Nesnášíte učení? STOP Určitě valná část z vás, která otevřela tuto knihu, se potýká s problém jak se lépe učit. Sedíte nad knížkou hodiny, ale do hlavy nenacpete nic. Díváte se na písmenka,

Více

On line nástroje. Tvorba myšlenkových map

On line nástroje. Tvorba myšlenkových map On line nástroje Tvorba myšlenkových map Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy představují jednu z možností, jak zlepšit paměť, pochopit složitý problém nebo zlepšit schopnost učení. Tony Buzan ve své knize

Více

Rozlišit zánět od rakoviny jde těžko

Rozlišit zánět od rakoviny jde těžko Rozlišit zánět od rakoviny jde těžko Koupání v teplých měsících zvyšuje riziko onemocnění močového ústrojí. Pražané tyto problémy více prožívají, říká pražská onkoložka a uroložka Michaela Matoušková.

Více

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS Easy-to-read information Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou Následující řádky pochází z dílny australské neziskové

Více

ŠETŘENÍ PRACOVNÍHO PROSTŘEDÍ V KNIHOVNÁCH

ŠETŘENÍ PRACOVNÍHO PROSTŘEDÍ V KNIHOVNÁCH ŠETŘENÍ PRACOVNÍHO PROSTŘEDÍ V KNIHOVNÁCH Projekt Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému etapa II Registrační číslo projektu CZ.03.1.52/0.0/0.0/15_002/0001783

Více

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme Microsoft Office IV Sloupce Chtěli bychom psát školní noviny a máme pocit, že jsou málo profesionální. Chtěli bychom využít možnost psaní v několika sloupcích. Nastavíme si na stránce místo jednoho sloupce

Více

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy?

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? 2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? Kolegiální vztahy jsou velmi delikátní záležitost, neboť s kolegy lidé tráví velkou část svého života. Pokud se v týmu vyskytuje někdo negativní,

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Zkušenosti úřadu soutěžícího o Národní cenu ČR za jakost s modelem CAF Mgr.Stanislav Loskot

Zkušenosti úřadu soutěžícího o Národní cenu ČR za jakost s modelem CAF Mgr.Stanislav Loskot Zkušenosti úřadu soutěžícího o Národní cenu ČR za jakost s modelem CAF 2006 Mgr.Stanislav Loskot Q Pro začátek 1. Městský úřad Jablunkov je úřadem nejvýchodněji položeného města České republiky,které zaměstnává

Více

První revshare světový program na sociální platformě.

První revshare světový program na sociální platformě. První revshare světový program na sociální platformě. Nápad na FutureNet 2012 Start FutureNet 2014 Nový vzhled stránek 2015 FUTUREADPRO START DUBEN 2016 REKLAMA ONLINE - POTENCIÁL Online reklamní trh roste

Více

Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU. Eva Peršinová 2015 www.vitarianstyle.com

Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU. Eva Peršinová 2015 www.vitarianstyle.com Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU 1 Krásný den Jmenuji se Eva Peršinová a vítám vás na webových stránkách www.vitarianstyle.com. Pojďme se nyní podívat na třetí video s názvem: Jak na to, v podstatě

Více

Průzkum: 73 % zaměstnanců by chtělo vidět své budoucí pracovní místo ještě před podpisem pracovní smlouvy

Průzkum: 73 % zaměstnanců by chtělo vidět své budoucí pracovní místo ještě před podpisem pracovní smlouvy ASSOCIATION OF BUSINESS SERVICE LEADERS IN THE CZECH REPUBLIC Hvězdova 1734/2c 140 00 Praha 4 Průzkum: 73 % zaměstnanců by chtělo vidět své budoucí pracovní místo ještě před podpisem pracovní smlouvy ABSL,

Více

ebridge2 VET Mobility Online jazykové kurzy Informace o kulturách Mobilní aplikace E-komunita www.ebridge2.eu Naučte se základy jazyka a začněte Vaši

ebridge2 VET Mobility Online jazykové kurzy Informace o kulturách Mobilní aplikace E-komunita www.ebridge2.eu Naučte se základy jazyka a začněte Vaši ebridge2 VET Mobility Online jazykové kurzy Naučte se základy jazyka a začněte Vaši odbornou pracovní stáž snadněji Informace o kulturách Poznejte ostatní evropské kultury Mobilní aplikace Při pobytu v

Více