Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL"

Transkript

1 Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL A ÚVODNÍ ČÁST údaje o zařízení: Centrum denních služeb MOTÝL, Adámkova třída 654, Hlinsko zřizovatel: město Hlinsko, Poděbradovo náměstí 1, Hlinsko, IČ: , DIČ: CZ provozovatel: město Hlinsko, Dům s pečovatelskou službou, Adámkova třída 677, Hlinsko. Registrace sociálních služeb, KÚ dne , IS: druh sociální služby: centrum denních služeb forma poskytování: ambulantní maximální kapacita: 20 uživatelů cílová skupina: osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovaným postižením starší děti (11 15 let), dorost (16 18 let), mladí dospělí (19 26 let), dospělí (27 64 let) provozní doba: pondělí až pátek v době od 7.30 do Centrum zajišťuje sociální služby podle 45 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách v platném znění a podle 11 vyhlášky MPSV č. 505/2006 Sb. v platném znění a podle cílů, potřeb a zájmů klientů, doplňuje péči rodiny nebo zákonných zástupců. 2. Centrum poskytuje služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu mentálního a kombinovaného postižení a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc druhé osoby. 3. Služba obsahuje tyto základní činnosti: a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, b) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, c) výchovně vzdělávací a aktivizační činnost, d) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, e) sociálně terapeutické činnosti, f) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. 4. Služba obsahuje také fakultativní činnosti: a) pronájem jídlonosiče 5. Vstup do přízemí centra denních služeb je bezbariérový, hygienické zařízení, koupelna se sprchovým koutem a WC mají také bezbariérový přístup. Kuchyňka je vybavena základním vybavením (kuchyňská linka, pracovní deska, nerezový dřez, elektrický sporák, lednička, mikrovlnka, varná konvice) a slouží jako zázemí pro výdej stravy a menší cvičná kuchyně. 6. Klienti CDS mohou využívat také prostory dalších spolupracujících organizací společenské místnosti a prádelnu Domu s pečovatelskou službou, dílny (kovodílna, dřevodílna, keramická dílna, cvičná kuchyně), relaxační místnost a počítačovou učebnu Základní školy praktické a speciální, společenskou místnost Domova seniorů Drachtinka pro společenskou hru kuželky.

2 B PRAVIDLA PROVOZU Základní pravidla 1. Provoz centra denních služeb probíhá od pondělí do pátku od 7.30 do 16 hodin. Během státních svátků je centrum uzavřeno. V úterý od 14 do 17 hodin probíhá v prostorách centra klubová činnost Svazu tělesně postižených dětí ČR a ve čtvrtek od 13 do 17 hodin klubová činnost Klubu seniorů. 2. Před přijetím do centra denních služeb je se zájemcem o službu, popř. jeho zákonným zástupcem nebo opatrovníkem na základě jednání sepsána žádost o poskytování služeb, která je posouzena pracovním týmem podle zvláštního postupu. 3. Na základě přijaté žádosti je se zájemcem o službu sepsána platná smlouva o poskytování sociálních služeb. Postup při odmítnutí zájemce je zpracován ve zvláštním postupu. Úkony centra denních služeb pro klienty jsou vykonávány na základě této smlouvy. Dobu pobytu v centru, odebranou stravu a čas potřebný k poskytnutí úkonů dohodnutých ve smlouvě zaznamenávají pracovníci centra do Výkazu úkonů. 4. Klient za využívání služby hradí částku podle platného aktuálního ceníku na základě Výkazu úkonů. Úhrada za služby v uplynulém měsíci se provádí v hotovosti určenému pracovníkovi do 10. dne následujícího měsíce. 5. Při přijetí je s klientem sestaven jeho individuální plán průběhu služby podle jeho individuálních cílů a potřeb. Klient se podle něho snaží dosáhnout cíle, který si vytyčil, společně se sociální pracovnicí a klíčovým pracovníkem. 6. Klient navštěvuje centrum samostatně, při společných akcích je přítomnost opatrovníků, zákonných zástupců a rodinných příslušníků žádoucí a podporována. 7. Klient si může na službu stěžovat, připomínkovat, dávat podněty a návrhy ke změně. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností jsou upravena zvláštním postupem. 8. Při pobytu v centru jsou všichni povinni dodržovat ustanovení provozního řádu centra. 9. Všechny činnosti klientů probíhají za přítomnosti pracovníka. Postupy jednotlivých aktivit jsou popsány v metodikách (postupech). 10. Spolupráce s jednotlivými osobami a organizacemi v průběhu služby se řídí vlastními pravidly popsanými v jednotlivých metodikách.

3 Povinnosti klientů a pracovníků Klienti i pracovníci 1. Klienti i pracovníci jsou povinni se k ostatním chovat slušně a ohleduplně. 2. Klienti i pracovníci jsou povinni dodržovat zásady požární ochrany a bezpečnost v celém areálu centra denních služeb a v prostorech, kde probíhá činnost centra, aby neohrozili zdraví a majetek svůj ani jiných osob. 3. Klienti i pracovníci dodržují základní zásady osobní hygieny. Klienti 1. Klient sdělí pracovníkovi předem termín pobytu, způsob a čas příchodu a odchodu z centra denních služeb (odchází sám, v doprovodu opatrovníka, asistenta či jiné osoby atd.). V případě naplněné aktuální kapacity centra (10 klientů v aktuální okamžik) se domluví s pracovnicí na jiném vyhovujícím termínu a času. 2. Omluvu nepřítomnosti klienta a změny v docházce do centra (čas příchodu/odchodu, změna v doprovodu) sdělí klient (zákonný zástupce/opatrovník) pracovníkovi centra vždy nejdéle 24 hodin před plánovaným pobytem na telefonní číslo , v případě akutních změn zdravotního stavu co nejdříve po zjištění. Předem známou delší nepřítomnost (např. lázeňský pobyt, pobyt v nemocnici atd.) sdělí předem klient (zákonný zástupce/opatrovník) pracovníkovi centra denních služeb (vedoucímu dne). 3. Odhlášení oběda klient (zákonný zástupce/opatrovník) provede do 8 hodin předchozího dne na telefonním čísle Klient si přinese z domova vlastní přezutí, pracovní i náhradní oblečení, ručník, případně potřebné léčivé přípravky a pomůcky pro inkontinenci a další pomůcky (včetně kompenzačních). 5. Klient se při práci v dílnách, cvičné kuchyni, počítačové učebně a dalších prostorech, kde probíhají činnosti centra, řídí zvláštními předpisy těchto prostor a jsou povinni řídit se pokyny pracovníků centra nebo pověřených pracovníků. 6. Klient hlásí úraz, nevolnost či jinou změnu zdravotního stavu nebo zjištěnou závadu ihned pracovníkovi centra. Pracovníci 1. Při každé činnosti klienta pracovník centra bere ohled na mentální schopnosti, způsob komunikace a celkový zdravotní stav uživatele a tomu činnost přizpůsobuje. 2. Pracovník dodržuje zásady ochrany práv klientů na základě zvláštního postupu pro ochranu práv klientů.

4 3. Pracovníci centra denních služeb jsou povinni zachovávat mlčenlivost o skutečnostech, které se dozví v souvislosti s výkonem služby, a nakládají s těmito údaji v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. a s 100 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění. 4. Denní provoz řídí vedoucí dne určený pracovník centra denních služeb. Povinnosti vedoucího dne i ostatních pracovníků jsou uvedeny v pracovních náplních. Pravidla výměny informací a průběhu provozního dne jsou popsány ve zvláštních postupech. Přesuny 1. Přesuny klientů z jednotlivých budov, ve kterých probíhají aktivity, jsou zajištěny pracovníky centra denních služeb. Za přesuny pracovníci odpovídají a klient je povinen řídit se jejich pokyny. 2. Pohyb klientů po areálu bez vědomí pracovníka není povolen. Při opuštění prostor centra se skupinou je nutné nahlásit cíl a účel cesty a dobu předpokládaného návratu vedoucímu dne, který je zapíše do denní knihy. Způsob nakládání s prádlem a výměna prádla 1. Klienti si péči o vlastní prádlo zajišťují samostatně. 2. Prádlo centra včetně lůžkovin se vyměňuje každý týden a dle potřeby častěji. Toto prádlo se pere ve vlastní prádelně Domu s pečovatelskou službou. O prádlo se stará pracovnice v sociálních službách, která ho roztřídí, vypere, vyžehlí a uloží do regálu na čisté prádlo pro provozní účely. Zajištění stravy a pomoc při podávání jídla a pití 1. Obědy pro klienty zajišťuje pečovatelka s klientem podle jeho možností a volby, strava se dováží v termoobalech z Domova seniorů Drachtinka nebo zvolené restaurace dle objednávky. Přivezená strava se hned konzumuje. 2. Neodebraná strava (neodhlášená do 8 hodin předchozího dne) musí být uhrazena podle platného ceníku stravovacího zařízení. 3. Pracovníci centra podporují a pomáhají při stolování, dbají na zásady stolování a hygienu před jídlem a po jídle. 4. Denní služba (dvojice pracovnice a klient) připravuje a doplňuje nápoje během dne celého dne dle potřeby a pomáhá při stolování (prostírání, mytí nádobí). 5. Veškeré změny v rozsahu odebírané stravy (přihlášení/odhlášení oběda apod.) je nutné oznámit pracovníkovi centra na telefonním čísle , minimálně jeden pracovní den předem do 8 hodin.

5 C BEZPEČNOST KLIENTŮ A PRACOVNÍKŮ 1. Každý, kdo se nachází v prostorách centra, je povinen dodržovat obecné zásady požární ochrany a bezpečnosti. 2. Ve všech prostorách centra denních služeb je zakázáno kouření a konzumace alkoholických nápojů a jiných návykových látek. 3. Nebezpečné předměty jsou uzavřeny ve zvláštní místnosti nebo skříni (hygienické a chemické prostředky). Jsou používány úklidové prostředky běžné v domácnosti. 4. Pro používání elektrických přístrojů jsou stanoveny podmínky použití. Je zakázáno používání vlastních elektrických spotřebičů. 5. Pracovníci dbají zvýšené opatrnosti při manipulaci se skleněnými nebo rozbitnými předměty, při práci s nářadím. 6. Podávání léčivých přípravků se provádí pouze na výslovný písemný požadavek klienta/zákonného zástupce, pouze přípravky běžně užívané, nevyžadující přítomnost lékaře. 7. Pracovníci jsou povinni se účastnit pravidelných školení PO, BOZP, a seznámit se s předpisy provozního řádu a dodržovat je. 8. Pracovník centra je povinen seznámit klienta na začátku roku s případným nebezpečím úrazu a poučit je o bezpečnosti a hygieně při práci. 9. Pokud pracovníci zjistí závady a nedostatky ohrožující zdraví a bezpečnost osob, hlásí tuto skutečnost neprodleně vedoucímu dne a v rámci svých možností a schopností zabránit úrazu nebo vzniku škody. Vedoucí dne hlásí skutečnost pracovníku údržby a vedoucí organizace. 10. Pracovníci jsou povinni se účastnit pravidelných kurzů první pomoci a poskytnout první pomoc klientům nebo ostatním pracovníkům, popř. zajistit ošetření lékařem. Klient může být odeslán k lékařskému vyšetření či ošetření jen v doprovodu pracovníka. 11. Pracovník centra zajistí, aby měl klient zapsána aktuální platná telefonní čísla na kontaktní osobu v mimořádných událostech a ošetřujícího lékaře. 12. Pracovník hlásí úraz svůj nebo klienta vedoucímu dne a ten jej zaznamenává do knihy úrazů ve spolupráci s pracovníkem, který byl svědkem události. V knize úrazů se evidují všechny úrazy klientů a pracovníků, ke kterým došlo při činnostech během pobytu v centru denních služeb, a to nejpozději do 24 h od okamžiku, kdy se centrum o úrazu dozví. Záznam musí obsahovat svědka a jeho podpis. 13. Pracovníci centra sledují zdravotní stav klientů a v případě zjištění náhlého onemocnění nebo náhlé změny zdravotního stavu informují neprodleně vedoucího dne a kontaktní osobu v mimořádných událostech (popř. opatrovníka/zákonného zástupce).

6 D MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 1. Mimořádné události, které ohrožují provoz nebo osoby přítomné v centru denních služeb je povinen každý pracovník zaznamenat a okamžitě jednat k odstranění nebezpečí podle stanovených pravidel. 2. V případě, že situace není zcela bezpečná a ohrožuje majetek, zdraví nebo život zúčastněných, jsou pracovníci povinni okamžitě přerušit činnost, oznámit vše vedoucímu dne a postupovat podle příslušných bezpečnostních postupů (Požární řád, Provozní řád, Postup při nouzových a havarijních situacích (řešení mimořádných událostí), Postup při použití opatření omezující pohyb osob atd.). 3. Pokud vznikne poskytovateli, pracovníkovi, klientovi nebo jiné zúčastněné osobě škoda na vlastnictví, při řešení situace postupujeme podle Postupu při nouzových a havarijních situacích (řešení mimořádných událostí). 4. Důležité linky: hasiči 150, zdravotní pomoc 155, policie 158 nebo volat linku 112. Příloha č. 1: Řád centra denních služeb MOTÝL informace ve srozumitelné podobě

7 Schváleno Radou města Hlinska dne, č. usnesení: Nabývá účinnosti dne

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Organizační řád pečovatelské služby

Organizační řád pečovatelské služby Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba Organizační řád pečovatelské služby I. Základní ustanovení veřejný závazek I.1 Úvod Poskytovatelem pečovatelské služby je Město Šenov,

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE Národní 1109, 542 32 Úpice Zřizovatelem Centra denních služeb Města Úpice (dále jen CDS ) je Město Úpice. Centrum denních služeb je

Více

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poslání pečovatelské služby Posláním naší služby je poskytování potřebné pomoci

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

Informační leták terénní pečovatelské služby

Informační leták terénní pečovatelské služby Vaše Harmonie o. p. s. Sídliště 1019, Šluknov 407 77 IČ: 22794581 DIČ: CZ22794581 Telefon / soc. pracovnice: 777 66 55 71 e-mail: vase.harmonie@seznam.cz web: www.vaseharmonie.cz Informační leták terénní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I.

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Denní stacionář Ratolest

Více

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603 JAK TO U NÁS CHODÍ? PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY S každým klientem je dle zákona o sociálních službách uzavřena písemná smlouva o poskytnutí pečovatelské služby. Míra potřebné podpory je individuálně

Více

Město Rokytnice v Orlických horách. Pečovatelská služba Rokytnice v O.h., Horská 303, Organizační složka města Rokytnice v O.h.

Město Rokytnice v Orlických horách. Pečovatelská služba Rokytnice v O.h., Horská 303, Organizační složka města Rokytnice v O.h. Město Rokytnice v Orlických horách Pečovatelská služba Rokytnice v O.h., Horská 303, 517 61 Organizační složka města Rokytnice v O.h. Standard č. 3, 9,13 Název : Kapacita Pečovatelské služby Rokytnice

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice. Provozní dispozice (řád)

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice. Provozní dispozice (řád) SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Provozní dispozice (řád) Denní stacionář Slunečnice Pardubice je od 1. 1. 2007 jednou z organizačních složek příspěvkové

Více

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče v Denním centru Žirafa Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1.. (jméno a příjmení). (datum narození).. (trvale bytem) v textu smlouvy dále jen

Více

Ceník služeb. Město Hlinsko

Ceník služeb. Město Hlinsko Město Hlinsko Poděbradovo nám.1, 539 01 Hlinsko Dům s pečovatelskou službou Adámkova 677, 539 01 Hlinsko kontakty: tel.: 469 311 582, služ.mobil: 723 690 540 tel.vedoucí DPS: 723 514 078, 461 100 893 Ceník

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace Školní 1299, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice poskytované

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1. Poslání Posláním Denního centra služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením (dále jen Denní centrum nebo poskytovatel ) je nabídnout

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poslání služby Našim posláním při zajištění odlehčovací pobytové služby

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon )

Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon ) Smlouva o poskytnutí sociální služby (dále jen Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (dále jen Zákon ) 1. Smluvní strany Klient příjmení a jméno: rodné číslo: trvalé bydliště:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy 1. 9. 2016

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI

PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace K. Čapka 1615, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice poskytovaná sociální

Více

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Generace Brno s.r.o. Terénní služba Pečovatelská služba Kuldova 3, Brno Popis realizace

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny I. Údaje o zařízení Školské zařízení: Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Adresa: Havlíčkova 452, 664 61 Rajhrad IČO: 71000135 Vedoucí

Více

21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení

21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení Husova 2119 580 01 Havlíčkův Brod 21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení Datum vydání 1. 1. 2007 Schválil Ing. Hana Hlaváčková

Více

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Domov pro seniory a Pečovatelská služba v Žatci, příspěvková organizace IČ: 00830411

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov, IČ: 479 21 293 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Denní stacionář Pivoňka 1 1. Základní ustanovení Tento dokument stanovuje základní

Více

Směrnice ředitele školy č. 1/2018 Školní stravování - Provozní řád školní jídelny

Směrnice ředitele školy č. 1/2018 Školní stravování - Provozní řád školní jídelny Směrnice ředitele školy č. 1/2018 Školní stravování - Provozní řád školní jídelny Vypracoval: Schválil: Ratajová Kamila Mgr. Petr Paták, DiS., ředitel školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 27. 11. 2018

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU Základní škola Břeclav, Slovácká 40 příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KLUBU Platnost od 1.10.2018 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy Vnitřní řád Dětského klubu byl vydán v souladu s ustanoveními

Více

Smlouva o poskytnutí sociální péče v Týdenním stacionáři Handicap centra Srdce, o.p.s.

Smlouva o poskytnutí sociální péče v Týdenním stacionáři Handicap centra Srdce, o.p.s. Smlouva o poskytnutí sociální péče v Týdenním stacionáři Handicap centra Srdce, o.p.s. 1. Pan (paní). / jméno, příjmení / nar.. / datum narození / trvale bytem. V textu této smlouvy dále jen,, Osoba zastoupená..

Více

Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Pedagogická rada projednala dne

Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Pedagogická rada projednala dne Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Vypracoval: Bronislava Kopalová Schválil: Mgr. Jana Kneřová Pedagogická rada projednala dne 1. 11. 2017 Obsah: I. Údaje o zařízení II. Úvodní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Základní škola Břeclav, Slovácká 40 příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Číslo jednací: ZSSL-17/2017 Vypracovala: Mgr. Iva Jobánková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 25.1.2017

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 26. května 2015 město Proseč, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč, okres Chrudim, IČ 00270741 zastoupené starostou Janem Macháčkem dále jen zřizovatel

Více

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Auxilium o.p.s. Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j. ZŠ/0103/2014/04 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Platnost od 1. 9. 2014 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále jen poskytovatel

Více

Domov pro seniory (Evangelický domov )

Domov pro seniory (Evangelický domov ) Domov pro seniory (Evangelický domov ) Motto služby: U nás je to jako doma Poslání střediska (totožné pro všechny poskytované služby): Posláním střediska je organizovat, zajišťovat a poskytovat ve svých

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení

Více

Pravidla pro poskytování

Pravidla pro poskytování Pravidla pro poskytování Sociální rehabilitace APROPO I. Základní údaje Název a adresa: Sociální rehabilitace APROPO Přátelství 391, 506 01 Jičín Butovská 592, 506 01 Jičín Zřizovatel: Apropo Jičín, o.

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Poskytovatel: Zařízení: Biliculum, z.ú., Denní stacionář Mikulov, Kontakty: Petr Malásek, ředitel tel: 778 489 810, e-mail: petr.malasek@biliculum.cz

Více

Vnitřní řád školní jídelny. I. Údaje o zařízení. Školské zařízení: Základní škola a Mateřská škola Křenov, okres Svitavy. II.

Vnitřní řád školní jídelny. I. Údaje o zařízení. Školské zařízení: Základní škola a Mateřská škola Křenov, okres Svitavy. II. Vnitřní řád školní jídelny I. Údaje o zařízení Školské zařízení: Základní škola a Mateřská škola Křenov, okres Svitavy Adresa: Křenov 141 IČO: 71004874 Vedoucí školní jídelny: Lenka Šmachová Telefon: 732

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a Občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito smluvními stranami:

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele uvedených v

Více

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Komenského 157, 679 32 Svitávka 17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 8/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 31. 8. 2015 Mgr. Aleš Antl,

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb PEČOVATELSKÁ SLUŽBA CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, 752 01 Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb Centrum sociálních služeb Kojetín, příspěvková organizace náměstí

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2012 V souladu se zákonem

Více

Záznam z jednání se zájemcem o službu

Záznam z jednání se zájemcem o službu Záznam z jednání se zájemcem o službu Žádost o zavedení pečovatelské služby Shromažďování a zpracování osobních údajů probíhá v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, v platném znění,

Více

Vnitřní pravidla Pečovatelské služby města Suchdol nad Lužnicí

Vnitřní pravidla Pečovatelské služby města Suchdol nad Lužnicí Vnitřní pravidla Pečovatelské služby města Suchdol nad Lužnicí Základní informace Poslání Posláním pečovatelské služby města Suchdol nad Lužnicí je poskytovat takovou podporu a pomoc klientům, která umožňuje

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

2.1 PROVOZNÍ ŘÁD Sociální rehabilitace APROPO, byt v ulici Přátelství

2.1 PROVOZNÍ ŘÁD Sociální rehabilitace APROPO, byt v ulici Přátelství 2.1 PROVOZNÍ ŘÁD Sociální rehabilitace APROPO, byt v ulici Přátelství I. Základní údaje Název a adresa: Sociální rehabilitace APROPO, byt v ulici Přátelství Přátelství 391, 506 01 Jičín Zřizovatel: Apropo

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Želetice 161, 671 34 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 14 /2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2011 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Orel 71, 538 21 Slatiňany VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 3/2014 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 20.1.2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.2.2014 Mgr. Jiřina Lacinová,

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDP Sluníčko Komplexní domácí péče a terénní sociální Mgr. Lucie Brožková SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy Datum 1. 9. 2018 Podpis

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v č.j. : XX/20XX/ds Denním stacionáři Mateřídouška pro děti, mládež a dospělé s mentálním a kombinovaným postižením Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Sociální služby Lanškroun Pečovatelská služba NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01

Více

Klubíčko Beroun, o.p.s. Sociální firma prospěšná nejen lidem se zdravotním postižením

Klubíčko Beroun, o.p.s. Sociální firma prospěšná nejen lidem se zdravotním postižením Klubíčko Beroun, o.p.s. Sociální firma prospěšná nejen lidem se zdravotním postižením OBECNÉ PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ služby Osobní asistence platné od 1. 3. 2014 PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Osobní asistence

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Název organizace : Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Zpracoval Zpracovala: tým: Ing.

Více

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel DOMOV POD KUŇKOU sociální služba CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Ráby 162, 533 52 Staré Hradiště chb@dpkr.cz tel. 466 415 636 www.dpkr.cz HISTORIE Vznik zařízení se datuje od roku 1964, kdy byl založen Ústav sociální

Více

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Marie Machátová, vedoucí vychovatelka ŠD Školská rada projednala dne: Pedagogická rada projednala dne: 3.9.2012

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, OKRES VSETÍN čp. 154, 756 21 KATEŘINICE Vnitřní řád školní družiny č. j. 62/2014 Pedagogická rada projednala: 28. 8. 2014 Směrnice nabývá platnosti od: 1. 9.

Více

Základní škola T. G. Masaryka Jihlava, Žižkova 50

Základní škola T. G. Masaryka Jihlava, Žižkova 50 Základní škola T. G. Masaryka Jihlava, Žižkova 50 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní řád vymezuje způsob školního stravování a podmínky jeho poskytování. Školní stravování zabezpečuje zařízení školního

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Příloha č. 2 Popis realizace sociální služby I. Přesný název služby Denní stacionáře - 46, zákon č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů II. Kontaktní údaje CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB Mariánské Lázně

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1) Uživatel služby: datum narození: bydliště: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel ) Zastoupený

Více

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále jen poskytovatel

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola,lužany, okres Jičín se sídlem Lužany 155, 507 06 Lužany VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: /2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 28.8.2014 Směrnice nabývá

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola, Hostěradice, okres Znojmo příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZSHost/ 35 /2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26.8.2014 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZSHost/ 49 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26.8.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2015

Více

pan(paní),., narozen(a), současné bydliště:, v textu této smlouvy dále jen uživatel,

pan(paní),., narozen(a), současné bydliště:, v textu této smlouvy dále jen uživatel, Smlouva o poskytnutí sociální služby Domov sv. Zity - chráněné bydlení, Městské charity v Plzni, Sladkovského 16, Plzeň, 326 00 podle 88 písm. i) a 51 zákona č.108/2006 Sb. v platném znění Městská charita

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb I. Základní informace Adresa: Středisko sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s. Palackého 310, 503 51, Chlumec nad Cidlinou Ředitel:Ing. Ladislav ŠIMEČEK Kontakty:

Více

Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb

Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb Pan (paní), nar., bydliště, rodné číslo, v textu této smlouvy dále jen Osoba a Domov seniorů Benešov, poskytovatel

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 29. PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠ 201/2013-1 Vypracoval: Schválil: Základní škola a mateřská škola Žandov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Kostelní 200, Žandov

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j: 38/2018 Vypracovala: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2018 Směrnice nabývá platnosti

Více

Smlouva o poskytování osobní asistence

Smlouva o poskytování osobní asistence Smlouva o poskytování osobní asistence Uzavřená dle 91 a 39 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více