Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost"

Transkript

1 U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 37 ze dne 21. března 2012 k Výroční zprávě o realizaci Operačního programu Praha Adaptabilita za rok 2011 Společný monitorovací výbor operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost I. s c h v a l u j e Výroční zprávu Operačního programu Praha Adaptabilita za rok 2011, která je uvedena v příloze tohoto usnesení I I. u k l á d á 1. předsedovi Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost 1. zajistit předložení Výroční zprávy dle bodu I Evropské komisi do 30. června zajistit, aby připomínky vznesené v průběhu 8. zasedání SMV a uvedené v zápise z tohoto jednání, byly zapracovány do Výroční zprávy o realizaci Operačního programu Praha Adaptabilita za rok zajistit zveřejnění Výroční zprávy o realizaci Operačního programu Praha Adaptabilita za rok 2011 na webových stránkách Ing. Eva Vorlíčková předseda SMV

2 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2010

3 OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA SPOLUFINANCUJE EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

4

5 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 8 MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ IDENTIFIKACE OPERAČNÍHO PROGRAMU Globální a specifické cíle Globální cíl Specifické cíle Prioritní osy PŘEHLED PROVÁDĚNÍ OPERAČNÍHO PROGRAMU Dosažený pokrok a jeho analýza Informace o věcném pokroku operačního programu Přehled vyhlášených výzev Informace o finančním pokroku operačního programu Čerpání alokace programu Finanční plán Platby ze strany EU Plnění pravidla N+3 (N+2) Křížové financování Informace o rozpisu využití fondů Informace o pomoci podle cílových skupin OPPA Popis cílových skupin a příjemců dle prioritních os Údaje o účastnících operačních programů ESF Vrácená nebo znovu použitá pomoc Kvalitativní analýza Pokrok od minulého monitorovacího výboru Pokrok projektů 1. výzvy Pokrok projektů 2. výzvy Pokrok projektů 3. výzvy Informace o projektech ze 4. výzvy Rovné příležitosti Migranti, azylanti, příslušníci menšin Integrace znevýhodněných osob Inovativní činnosti Nadnárodní nebo meziregionální opatření Udržitelný rozvoj Partnerství Výroční zpráva Operačního programu strana 4 (celkem 151)

6 Příspěvek intervencí OPPA k cílům Lisabonské strategie Příspěvek intervencí OPPA k cílům strategie Evropa Informace o souladu s právními předpisy Společenství Závažné problémy a přijatá opatření k jejich odstranění Případné změny v souvislosti s prováděním operačního programu Případná podstatná změna Doplňkovost s jinými nástroji Koordinace programů ESF Národní orgán pro koordinaci Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Praha - Konkurenceschopnost Pokrok v realizaci finančních nástrojů Opatření k monitorování Monitorovací výbor Činnost monitorovacího výboru Opatření přijatá k závěrům minulého jednání SMV Monitorovací systém Sběr dat týkajících se monitorovacích ukazatelů Evaluace Realizované evaluace Harmonogram evaluací Rozvoj evaluační kapacity Kontroly Provádění specifických finančních kontrol Kontroly na místě PROVÁDĚNÍ PODLE PRIORITNÍCH OS PRIORITNÍ OSA 1 Podpora rozvoje znalostní ekomoniky Dosažený pokrok a jeho analýza Kvalitativní analýza Příklady úspěšných / charakteristických projektů Závažné problémy a přijatá opatření k jejich odstranění PRIORITNÍ OSA 2 Podpora vstupu na trh práce Dosažený pokrok a jeho analýza Kvalitativní analýza Příklady úspěšných / charakteristických projektů Závažné problémy a přijatá opatření k jejich odstranění PRIORITNÍ OSA 3 Modernizace počátečního vzdělávání Výroční zpráva Operačního programu strana 5 (celkem 151)

7 Dosažený pokrok a jeho analýza Kvalitativní analýza Příklady úspěšných / charakteristických projektů Závažné problémy a přijatá opatření k jejich odstranění PRIORITNÍ OSA 4 Technická pomoc Dosažený pokrok a jeho analýza Závažné problémy a přijatá opatření k jejich odstranění SOUDRŽNOST A ZAMĚŘENÍ PŘÍPADNÉ PROGRAMY ERDF / FOND SOUDRŽNOSTI: VELKÉ PROJEKTY TECHNICKÁ POMOC Přehled aktivit podpory programu Administrativní kapacita subjektů implementační struktury OP INFORMOVÁNÍ A PUBLICITA Aktivity komunikačního plánu Internetové stránky Komunikace s médii Inzeráty Publikace a propagační předměty Pravidelná výroční akce Seznam příjemců Konzultace Evaluace komunikačních aktivit SEZNAM ZKRATEK SEZNAM TABULEK SEZNAM OBRÁZKŮ SEZNAM GRAFŮ Výroční zpráva Operačního programu strana 6 (celkem 151)

8 Výroční zpráva Operačního programu strana 7 (celkem 151)

9 ÚVODNÍ SLOVO Vážení čtenáři, máte před sebou Výroční zprávu Operačního programu Praha Adaptabilita (OPPA) za rok Rádi bychom Vás jejím prostřednictvím informovali o všem důležitém, co se během roku 2011 v rámci operačního programu událo. Rok 2011 byl rokem velmi úspěšným. Byla vyhlášena 4. výzva, díky které mohly být podpořeny další, pro Prahu velmi významné, projektové záměry. Tímto krokem se tedy posouváme zase o krok dále v čerpání evropských dotací, což mě velmi těší. Zájem o výzvy je stále značný, tudíž předpokládáme velkou poptávku po podpoře z OPPA i v budoucnu. S jistotou tak můžeme konstatovat, že finanční prostředky alokované pro tento operační program budou vyčerpány dle předpokládaného plánu a OPPA se tímto bude řadit na přední příčky v úspěšnosti čerpání unijních prostředků v České republice. Výroční zpráva také obsahuje ukázky realizovaných projektů v hlavním městě Praze, které přímo demonstrují významnost a potřebnost evropských dotací, protože bez jejich přispění by řada projektů nebyla realizována. Konkrétní realizované projekty budou prezentovány i široké veřejnosti řadou komunikačních aktivit. V roce 2011 již tento trend započal, a to spuštěním geocachingové soutěže, jejímž primárním cílem bylo seznámit veřejnost s pražskými projekty a posílit tak vnímání důležitosti strukturálních fondů mezi občany hlavního města. V roce 2011 se programu OPPA podařilo naplnit všechny stanovené cíle a nedošlo k žádným vážným komplikacím, které by narušily jeho realizaci. Tímto bych tedy ráda vyjádřila poděkování všem, kteří se na realizaci programu podílejí a popřála jim mnoho úspěchů v dalších letech aktuálního programového období. Ing. Eva Vorlíčková Radní hl. m. Prahy pro oblast informatiky a evropských fondů Výroční zpráva Operačního programu strana 8 (celkem 151)

10 MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ Operační program Praha Adaptabilita představuje pro hl. m. Prahu v programovém období nástroj pro čerpání podpory z Evropského sociálního fondu. Vzhledem ke své ekonomické vyspělosti bylo hl. m. Praha z hlediska využívání strukturálních fondů v období zařazeno do Cíle Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost. Globálním cílem operačního programu Praha Adaptabilita je zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny. Naplnění globálního cíle v časovém horizontu programu (do roku 2015) přispěje k posílení udržitelného socioekonomického rozvoje regionu a ke zvýšení významu Prahy ve středoevropském prostoru v porovnání s ostatními metropolemi členských států. Řízením implementace Operačního programu Praha Adaptabilita je pověřeno hl. m. Praha, které zajišťuje využívání pomoci v rámci všech prioritních os. Do implementace programu není zapojen žádný zprostředkující subjekt. Tato výroční zpráva uvádí pokrok v realizaci Operačního programu Praha Adaptabilita za rok 2011, který je dle níže uvedené struktury popsán na úrovni celého operačního programu i jednotlivých prioritních os. Data uvedená v této zprávě jsou platná k 31. prosinci 2011 a k výpočtu finančních ukazatelů byl použit kurz 25,91 Kč/. Zdrojová data byla získána zejména z monitorovacího informačního systému a dále pak z interních statistik Řídícího orgánu. Během roku 2011 probíhala implementace Operačního programu Praha Adaptabilita ve všech oblastech (tj. vyhlašování nových výzev k předkládání projektových žádostí, realizace dříve podpořených projektů, kontroly, certifikace výdajů atp.). V roce 2011 došlo k výraznému posunu v oblasti věcného a finanční pokroku programu. Dosažené hodnoty monitorovacích ukazatelů jsou na velmi vysoké úrovni a také čerpání prostředků postupuje tak, že OPPA je nejlépe čerpajícím operačním programem spolufinancovaných z Evropského sociálního fondu v České republice a i v porovnání s operačními programy spolufinancovanými z Evropského fondu pro regionální rozvoj vykazuje uspokojivý objem vyčerpaných prostředků. Při pohledu na míru čerpání ke konci roku 2011 je evidentní, že v rámci OPPA už bylo splněno pravidlo n+3 pro čerpání finančních prostředků alokovaných pro rok Z celkové alokace OPPA bylo ke konci roku % prostředků přiděleno na projekty prostřednictvím smlouvy či jiného právního aktu. Na realizaci projektů bylo příjemcům vyplaceno 57 % prostředků OPPA. Objem certifikovaných prostředků dosáhl k 31. prosinci 2011 celkem 30 % rozpočtu programu. V rámci Operačního programu Praha Adaptabilita probíhala v roce 2011 realizace více než čtyř set projektů podpořených v rámci 1., 2. a 3. výzvy v rámci všech věcných prioritních os a dále byla v roce 2011 vyhlášena a administrována 4. výzva pro předkládání grantových Výroční zpráva Operačního programu strana 9 (celkem 151)

11 projektových žádostí v rámci Prioritní osy 1 (Podpora rozvoje ekonomiky znalostí), Prioritní osy 2 (Podpora vstupu na trh práce) a Prioritní osy 3 (Modernizace počátečního vzdělávání). Ke schválení podpory pro více než stovku vybraných projektů došlo usneseními Zastupitelstva hl. m. Prahy dne 15. prosince Příprava a uzavírání grantových smluv bude probíhat v 1. čtvrtletí V průběhu roku 2011 se ukázalo, že v oblasti individuálních komplexních projektu (tj. projektů systémového či celoregionálního charakteru, pro které je jediným oprávněným příjemcem hl. m. Praha) se nepodaří dosáhnout cílů v rozsahu vyplývajícím z dříve schválených projektových žádostí. Celkem 4 projekty z této skupiny byly během roku 2011 vyjmuty z financování z OPPA a u dalších 2 došlo k předčasnému ukončení realizace. Problémy jsou vesměs spojené s výběrem dodavatelů či se vztahem mezi příjemcem podpory jakožto zadavatelem a vybraným dodavatelem projektových aktivit. Hlavní město Praha operativně vyhodnocuje dopad těchto problémů na implementaci OPPA a průběžně připravuje opatření, která negativa omezí. Příkladem takového opatření je výzva pro předkládání individuálních grantových projektů zaměřených na poskytování registrovaných sociálních služeb, která je aktuálně plánována na duben či květen roku 2012, tj. tak, aby proces výběru projektů byl dokončen ještě v roce 2012 a příslušná část alokace OPPA byla už od počátku roku 2013 využívána na potřebné sociální služby. Ve 2. pololetí 2011 řádně proběhl výběr evaluátora implementace OPPA v období Provedení průběžné evaluace bylo posunuto z dříve plánovaného roku 2010 na konec roku 2011 a počátek roku Evaluátor musí totiž zjistit hodnoty ukazatelů výstupů OPPA, které jsou ovšem vymezeny tak, že od ukončení poskytování podpory dané osobě a okamžikem hodnocení výsledku, musí uběhnout minimálně 6 měsíců. Evaluátor by v případě termínu realizace v roce 2010 či v 1. polovině roku 2011 nemohl sestavit kvalitní a dostatečně reprezentativní vzorek respondentů, protože počet projektů, od jejichž dokončení uběhlo 6 měsíců, a více byl příliš malý. Provedení této evaluace je zajišťováno externím dodavatelem HOPE E.S., v.o.s., divize EU servis.cz, smluvní cena zakázky je Kč bez DPH / 34,7 tis. při kurzu 25,91 Kč/. Dodavatel má ze smlouvy povinnost provést evaluaci včetně zpracování závěrečné evaluační zprávy do 6 měsíců od podpisu smlouvy. Výběrové řízení bylo ukončeno 31. října 2011 a smlouva byla podepsána 7. prosince Co se týče monitorovacího systému, lze konstatovat, že procesy pro monitoring standardních procesů implementace jsou plně funkční a nevyžadovaly si v roce 2011 žádný závažnější zásah. Pokud došlo v průběhu roku 2011 k úpravě funkcí systémů Benefit7 a Monit7+ ve spolupráci Řídícího orgánu OPPA a poskytovatele informačních systémů, motivací k takovému kroku byla zejména vyšší uživatelská přívětivost systémů, nikoli eliminace nedostatků. Řídící orgán se prostřednictvím koordinačních orgánů podílel na vývoji IS MSC2007; ani v IS MSC2007 nevyvstala potřeba zásadních změn ve funkcích systému. O průběhu realizace Operačního programu Praha Adaptabilita jsou dvakrát ročně informováni členové Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK, který se v roce Výroční zpráva Operačního programu strana 10 (celkem 151)

12 2011 sešel nejprve na svém 7. zasedání dne 30. března 2011 a následně projednal formou per rollam v období září a října 2011 další postup implementace programu. Řídící orgán informoval Společný monitorovací výbor o pokroku programu zejména ve formě Výroční zprávy za rok 2010 a Zprávy o realizaci za období prvního pololetí roku Výroční zpráva Operačního programu strana 11 (celkem 151)

13 1. IDENTIFIKACE OPERAČNÍHO PROGRAMU Operační program Výroční zpráva o provádění Dotčený cíl: Dotčená způsobilá oblast: Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost NUTS 2: Praha CZ01 Programové období: Číslo programu (CCI): Název programu: Zpráva za rok: 2011 Datum schválení monitorovacím výborem: 2007CZ052PO001 Operační program Praha Adaptabilita 21. března GLOBÁLNÍ A SPECIFICKÉ CÍLE GLOBÁLNÍ CÍL Globálním cílem Operačního programu Praha Adaptabilita je zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny. Naplnění globálního cíle v časovém horizontu programu (do roku 2015) přispěje k posílení udržitelného socioekonomického rozvoje regionu a ke zvýšení významu Prahy ve středoevropském prostoru v porovnání s ostatními metropolemi členských států SPECIFICKÉ CÍLE Specifické cíle dále rozvádějí zaměření globálního cíle operačního programu. Specifické cíle jsou naplňovány prostřednictvím realizace aktivit v rámci prioritních os. Specifickými cíli OPPA jsou: 1. Zvýšení profesní mobility a adaptability pracovníků a zaměstnavatelů směřující ke zvýšení kvality a produktivity práce 2. Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce 3. Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce 1.2. PRIORITNÍ OSY Operační program Praha Adaptabilita má formulovány čtyři prioritní osy. Tři prioritní osy jsou určeny k přímému naplňování tří specifických cílů programu. Čtvrtou, podpůrnou prioritní osou, je technická pomoc. Výroční zpráva Operačního programu strana 12 (celkem 151)

14 Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Prioritní osa 4 Technická pomoc Obr. 1: Struktura cílů a prioritních os OPPA Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny Specifický cíl 1 Zvýšení profesní mobility a adaptability pracovníků a zaměstnavatelů směřující ke zvýšení kvality a produktivity práce Specifický cíl 2 Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce Specifický cíl 3 Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Zdroj: ŘO OPPA Celkový příspěvek Společenství do rozpočtu OPPA je , přičemž největší podíl, takřka 2/5, připadá na prioritní osu 1, na každou z prioritních os 2 a 3 je v rozpočtu programu připravena zhruba 1/3 prostředků. Tab. č. 1: Alokace na prioritní osy OPPA (jen ESF; v ) Prioritní osa Podíl na celkové alokaci OPPA Příspěvek Společenství Podpora rozvoje znalostní ekonomiky 38,2% ,00 Podpora vstupu na trh práce 29,2% ,00 Modernizace počátečního vzdělávání 29,2% ,00 Technická pomoc 3,4% ,00 Celkem 100,0% ,00 Zdroj: IS MSC2007 Výroční zpráva Operačního programu strana 13 (celkem 151)

15 2. PŘEHLED PROVÁDĚNÍ OPERAČNÍHO PROGRAMU Následující přehled shrnuje milníky realizace programu v roce Podrobnosti k nim jsou uvedeny v následujících kapitolách. 5.1., 23.3., 13.4., 14.4., 12.5., 15.6., 23.6., , 16.2., 23.2., , 17.2., 28.2., Uskutečněny workshopy pro příjemce ze 3. výzvy s názvem OPPA: Zpracování monitorovací zprávy Uskutečněny workshopy pro příjemce ze 3. výzvy s názvem OPPA: Zahájení realizace projektu Uskutečněny workshopy pro příjemce ze 3. výzvy s názvem OPPA: Zadávací řízení Odeslání Výkazu výdajů EK v návaznosti na 5. certifikaci výdajů zasedání Společného monitorovací výboru Poukázání platby EK v návaznosti na 5. certifikaci výdajů Vyhlášení 4. výzvy OPPA Odeslání Výroční zprávy za rok 2010 EK 12.5., 17.5., Uskutečněny semináře pro žadatele ze 4. výzvy 19.5., ; Uskutečněny semináře pro žadatele ze 4. výzvy s názvem Jak pracovat s formulářem žádosti Audit OPPA prováděný auditním týmem Generálního ředitelství Evropské komise pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začleňování Předloženy dvě projektové žádosti v rámci výzvy přímého přidělení prioritní osy Ukončení příjmu projektových žádostí 4. výzvy OPPA Odeslání Výkazu výdajů EK v návaznosti na 6. certifikaci výdajů Ukončení formálního posouzení projektových žádostí ze 4. výzvy Proběhlo 7. hlasování per rollam Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK - vzetí na vědomí Zprávy o realizaci OPPA za první pololetí Schválení Výroční zprávy za rok 2010 EK Poukázání platby EK v návaznosti na 6. certifikaci výdajů Předloženy dvě projektové žádosti v rámci výzvy přímého přidělení prioritní osy 2 Ukončení expertního posouzení projektových žádostí ze 4. výzvy Jednání Výběrové komise k projektům prioritní osy 2 předloženým v rámci 4. výzvy Výroční zpráva Operačního programu strana 14 (celkem 151)

16 Jednání Výběrové komise k projektům prioritní osy 3 předloženým v rámci 4. výzvy Jednání Výběrové komise k projektům prioritní osy 1 předloženým v rámci 4. výzvy Schválení dvou projektů v rámci výzvy přímého přidělení prioritní osy 3 Odeslání Výkazu výdajů EK v návaznosti na 7. certifikaci výdajů programu Projednání projektů ze 4. výzvy Výborem evropských fondů pro veřejnou správu, EU fondy a protikorupční opatření Zastupitelstva hl. m. Prahy Roční posouzení Operačního programu Praha Adaptabilita Souhlas Rady hl. m. Prahy s podpořením projektů ze 4. výzvy Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo poskytnutí podpory vybraným projektům ze 4. výzvy Poukázání platby EK v návaznosti na 7. certifikaci výdajů programu Výroční zpráva Operačního programu strana 15 (celkem 151)

17 2.1. DOSAŽENÝ POKROK A JEHO ANALÝZA INFORMACE O VĚCNÉM POKROKU OPERAČNÍHO PROGRAMU V roce 2011 byly cíle OPPA naplňovány prostřednictvím realizace grantových projektů podpořených v rámci 1., 2. a 3. výzvy v souhrnném objemu kontrahovaných prostředků OPPA ve výši mil. Kč (85,3 mil., kurz 25,91 Kč/ ) a také realizací komplexních projektů. Zároveň proběhla 4. výzva k předkládání grantových projektů v rámci všech tří věcných prioritních os s celkovou alokací 350 mil. Kč (13,5 mil., kurz 25,91 Kč/ ). Rok 2011 představoval pro většinu projektů z 1. výzvy vstup do závěru realizace, projekty v rámci 2. výzvy předkládaly vesměs druhé a třetí monitorovací zprávy, projekty ze 3. výzvy předkládaly zprávy o zahájení realizace spolu s prvními a dalšími monitorovacími zprávami. Podle pravidel OPPA příjemce informuje o postupu realizace projektu hl. m. Prahu nejprve ve Zprávě o zahájení realizace projektu (shrnuje první 2 měsíce realizace) a následně v monitorovacích zprávách, jež jsou předkládány za každých 6 měsíců realizace projektu. Pro příjemce podpory z OPPA uspořádal orgán v průběhu roku 2011 celkem 15 workshopů zaměřených na problematiku zahájení realizace projektu, pravidla a postupy pro zpracování monitorovacích zpráv a také speciální semináře zaměřené na realizaci zadávacích řízení podle pravidel OPPA. Celkem se těchto workshopů účastnilo 239 příjemců. Pro žadatele bylo v souvislosti se 4. výzvou v období květen - červen 2011 uspořádáno celkem 5 seminářů s různým obsahem, zúčastnilo se jich 418 osob. V průběhu roku 2011 bylo příjemci celkově předloženo 728 monitorovacích zpráv projektů a dokončeno bylo zpracování 707 monitorovacích zpráv (zahrnuje i zprávy předložené v roce 2010, jejichž zpracování bylo dokončeno v roce 2011). Hl. m. Praha také ověřovalo postup realizace projektů formou kontrol na místě. Souběžně se zajištěním administrace již podpořených projektů hl. m. Praha v roce 2011 připravilo 4. výzvu k předkládání projektových žádostí pro individuální grantové projekty. Tato výzva byla otevřena od 4. května 2011, předkládání projektových žádostí bylo ukončeno 13. července Počty předložených projektových žádostí a další informace jsou obsaženy dále v textu. Všechny kroky výběru projektů proběhly bez komplikací a ve standardních termínech. Zastupitelstvo hl. m. Prahy 15. prosince 2011 schválilo k podpoře 115 projektů a také zařazení celkem 12 projektů do zásobníku projektů. V návaznosti na schválení podpory vybraným projektům proběhlo informování všech žadatelů o výsledku výběrového procesu. Zahájení přípravy a uzavírání grantových smluv s úspěšnými žadateli proběhne počátkem roku Kromě individuálních grantových projektů došlo k postupu také v realizaci a schvalování individuálních komplexních projektů. 1 V roce 2011 byly 1 Komplexní projekty jsou individuální projekty určené k vytváření, rozvoji a realizaci politik a programů realizovaných na národní (jako doplnění celonárodních programů a politik na území hl. m. Prahy) či regionální úrovni (na území hl. m. Prahy). Komplexní projekty slouží k vytvoření, dobudování či modernizaci struktur pro poskytování veřejných služeb v oblastech vymezených programem. Finanční prostředky jsou na individuální Výroční zpráva Operačního programu strana 16 (celkem 151)

18 předloženy 4 individuální komplexní projekty, 2 z nich pro prioritní osu 2 (u nich nedošlo do konce roku 2011 k ukončení výběrového procesu), 2 projekty předložené v rámci prioritní osy 3 byly schváleny k financování v listopadu Věcný pokrok v implementaci programu je sledován prostřednictvím naplňování monitorovacích indikátorů. Informace prezentované v této výroční zprávě jsou založeny na plně funkčním automatizovaném systému sběru hodnot ukazatelů spuštěném v lednu Informace o účastnících operací jsou uvedeny dále v textu v kapitole za úroveň operačního programu a detailně také v kapitole 3 na úrovni jednotlivých prioritních os. V následující tabulce je uveden pokrok v naplňování jednotlivých sledovaných indikátorů OPPA. Do konce roku 2011 bylo v rámci realizovaných projektů úspěšně podpořeno osob. Počet podpořených projektů za rok 2011 stoupl z hodnoty 483 na 486, pokud do úvahy bereme projekty s uzavřeným právním aktem, z pohledu metodického přístupu NOK dosahuje hodnota tohoto ukazatele 212 z počáteční hodnoty 64 na začátku roku 2011, beremeli do úvahy pouze dokončené projekty. V roce 2011 byla fyzicky ukončena realizace celkem 148 projektů. Počet aktivit programu, který zahrnuje workshopy a semináře pro žadatele a příjemce a další aktivity (např. školení pro hodnotitele expertního posouzení) se v průběhu roku zvýšil ze 112 na 135. Zjištění hodnot ukazatelů výsledků (Míra spokojenosti s pracovním místem , Míra dostupnosti zaměstnání a Míra kvality vzdělávání ) pomocí evaluační studie aktuálně probíhá, výsledky budou k dispozici na konci 1. pololetí Důvodem realizace evaluace až na přelomu let 2011 a v průběhu 1. pololetí 2012 je skutečnost, že mezi ukončením poskytování podpory dané osobě a okamžikem prováděné evaluace výsledku musí proběhnout období minimálně 6 měsíců. Evaluátor by v případě dřívějšího termínu realizace evaluace nemohl sestavit kvalitní a dostatečně reprezentativní vzorek respondentů, protože počet projektů, od jejichž dokončení uběhlo 6 měsíců a více byl v předchozích letech příliš malý. komplexní projekty alokovány přímým přidělením. Oprávněným příjemcem podpory je pro tyto projekty pouze hl. m. Praha. Výroční zpráva Operačního programu strana 17 (celkem 151)

19 Tab. č. 2: Přehled indikátorů OPPA Kód NČI Typ indikátoru Výstup Výstup Výstup Výsledek Název indikátoru Počet úspěšně podpořených osob Počet podpořených projektů zaměřených na OPPA (Hl. m. Praha) 7 Počet uskutečněných školení, seminářů, workshopů, konferencí a ostatní podobné aktivity 7 Míra spokojenosti s pracovním místem Měrná jednotka počet osob počet projektů Ks Zdroj Hodnota monitorovací zprávy projektů monitorovací systém OPPA statistika řídícího orgánu % evaluační studie Cílová hodnota 2015 Celkem Dosažená N/A Výchozí N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Dosažená (178) 6 64 (483) (486) 6 N/A 212 (486) 6 Výchozí (178) 6 64 (483) 6 N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Dosažená N/A 135 Výchozí N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Dosažená N/A N/A N/A 3 N/A 3 N/A 3 N/A N/A Výchozí 0 N/A N/A N/A N/A N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Výsledek Míra dostupnosti zaměstnání % evaluační studie Dosažená N/A N/A N/A 3 N/A 3 N/A 3 N/A N/A Výchozí 0 N/A N/A N/A N/A N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Dosažená N/A N/A N/A 3 N/A 3 N/A 3 N/A N/A Výsledek Míra kvality vzdělávání % evaluační studie Výchozí 0 N/A N/A N/A N/A N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Výsledek Míra úspěšnosti projektových žádostí % Statistika OPPA Dosažená N/A 68 Výchozí N/A N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Výroční zpráva Operačního programu strana 18 (celkem 151)

20 Kód NČI Typ indikátoru Dopad Dopad Dopad Dopad Název indikátoru Míra účasti zaměstnaných v dalším vzdělávání (25 64 let) Měrná jednotka Dlouhodobá nezaměstnanost specifických skupin celkem 7 % Dlouhodobá nezaměstnanost specifických skupin let celkem 7 % Struktura celkových nákladů na programy podle zdrojů financování - soukromý sektor 7 % Eurostat, ČSÚ tis. Zdroj Hodnota registr Úřadu práce registr Úřadu práce monitorovací systém OPPA Cílová hodnota 2015 Celkem Dosažená N/A N/A N/A 4 N/A 4 N/A 4 N/A N/A Výchozí 1 6,7 N/A N/A N/A N/A N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A 12,5 12,5 Dosažená 5 0 2,4 2,6 N/A N/A N/A N/A Výchozí ,4 2,6 2,6 N/A 13 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A 11,5 11,5 Dosažená 5 0 2,4 2,2 N/A N/A N/A N/A Výchozí ,4 2,2 2,2 N/A 12 Plánovaná N/A N/A N/A N/A N/A 10,5 10,5 Dosažená ,4 793,4 N/A 793,4 Výchozí ,4 N/A 0 Plánovaná 2 N/A N/A N/A N/A N/A Zdroj: IS MSC2007, datum generování dat Poznámky: 1 Výchozí hodnota dle statistiky ČSÚ z roku Operační program nemá definované cílové hodnoty ročně, ale na celé období. 3 Provedení evaluační studie je s ohledem na princip proporcionality plánováno 2 x za programové období. Výsledky prvního šetření budou k dispozici v polovině roku Ukazatele sleduje Eurostat s pětiletou periodicitou. Další údaj by měl být k dispozici v roce Zajištění hodnot ukazatele je vzhledem k nejasné metodice sběru dat a odlišné definici věkových skupin předmětem jednání ŘO, ČSU a NOK. 6 Podle metodiky NOK jsou uváděny pouze ukončené projekty k Definice tohoto ukazatele ve schváleném textu OPPA se však liší od metodiky NOK, ŘO proto vykazuje v závorce hodnotu dle definice OPPA, tj. celkový počet projektů, kterým byla smluvně poskytnuta podpora. 7 V návaznosti na optimalizaci Národního číselníku indikátorů došlo v některých případech ke korekci názvu indikátoru. Ve výročních zprávách a zprávách o realizaci OPPA zpracovaných před byly použity tyto názvy: Počet podpořených projektů, Počet aktivit podpory programu, Míra dlouhodobé nezaměstnanosti starších osob, Míra dlouhodobé nezaměstnanosti mladistvých, Realizované soukromé spolufinancování. Změněny byly pouze názvy, definice jsou shodné, proto lze porovnávat dosažené hodnoty napříč jednotlivými monitorovanými obdobími. Výroční zpráva Operačního programu strana 19 (celkem 151)

21 PŘEHLED VYHLÁŠENÝCH VÝZEV V roce 2011 došlo k vyhlášení 4. výzvy pro individuální grantové projekty. Stejně jako 1. a 2. výzva byla také tato výzva vyhlášena pro všechny 3 věcné prioritní osy OPPA, s celkovou alokací 350 mil. Kč (13,5 mil., kurz 25,91 Kč/ ). Rada hl. m. Prahy vyhlášení této výzvy schválila svým usnesením č. 563/2011 ze dne 3. května Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo vybrané projekty ze 4. výzvy dne 15. prosince 2011, a to v plné výši alokace výzvy. Smlouvy s příjemci podpory ze 4. výzvy budou uzavírány v prvním čtvrtletí roku Současně v roce 2011 probíhaly dvě průběžné výzvy, a to pro individuální komplexní projekty (tzv. projekty přímého přidělení) a pro technickou pomoc. V červnu a červenci 2011 byly předloženy 2 projektové žádosti v rámci výzvy přímého přidělení v prioritní ose 3, následně v září došlo k předložení 2 projektových žádostí v prioritní ose 2, více informací v kapitolách Prioritní osy 2 a 3. Tab. č. 3: Přehled výzev vyhlášených či probíhajících v roce 2011 (všechny veřejné zdroje) Pořadí výzvy 2 Datum zahájení příjmu projektových žádostí Datum ukončení výzvy Druh výzvy Prior. osa Alokace na výzvu EUR 1 Podané žádosti o podporu Projekty s vydaným Rozhodnutím / podepsanou Smlouvou počet EUR počet EUR průběžná 2., 3. N/A , , průběžná 4. N/A , , kolová 1.; 2.; , , , kolová 1.; 2.; , , , kolová 1; , , , kolová 1.; 2.; , ,25 0 0,00 Celkem , , ,52 Zdroj: ŘO OPPA Poznámky: 1 Alokace výzev zahrnují údaj o veřejných finančních prostředcích. Použitý kurz 25,91 Kč/. 2 V případech výzev označených číslem 0 se jedná o průběžné výzvy pro individuální komplexní projekty a pro projekty technické pomoci bez v rámci výzvy stanovené alokace. 3 U výzvy č. 3 se liší datum vyhlášení výzvy, které proběhlo , a datum zahájení příjmu projektových žádostí, které bylo výzvou stanoveno na Mezi a žadatelé měli plnohodnotné informace o výzvě, mohli projekty připravovat a konzultovat s ŘO, ovšem fyzické předkládání zpracovaných projektových žádostí bylo zahájeno až Výroční zpráva Operačního programu strana 20 (celkem 151)

22 INFORMACE O FINANČNÍM POKROKU OPERAČNÍHO PROGRAMU ČERPÁNÍ ALOKACE PROGRAMU Čerpání alokace programu se odvíjí od postupu realizace podpořených projektů. V každé monitorovací zprávě má příjemce za povinnost vyúčtovat a patřičným způsobem doložit uskutečněné výdaje projektu. Údaje z finanční části monitorovací zprávy jsou v informačním monitorovacím systému evidovány jako žádosti o platbu. Žádosti o platbu v sobě obsahují informace o zálohách, které jsou ze strany hl. m. Prahy poskytovány příjemcům na úhradu výdajů spojených s projektovými aktivitami, a také obsahují údaje o objemu prostředků, jež byly vyúčtovány jakožto uskutečněné výdaje projektu. Hl. m. Praha vyúčtované výdaje kontroluje a následně je po jejich schválení jakožto způsobilých zařazuje do tzv. souhrnných žádostí o platbu, na základě nichž dochází k čerpání prostředků z bankovního účtu PCO, který v ČR spravuje prostředky poskytnuté EK na realizaci operačních programů. V roce 2011 příjemci předložili v rámci OPPA celkem 728 monitorovacích zpráv obsahujících vyúčtované výdaje projektu, hl. m. Praha do konce roku 2011 schválilo 707 zpráv (zahrnuje i zprávy předložené v roce 2010, jejichž zpracování bylo dokončeno v roce 2011). Přehled o celkovém počtu monitorovacích zpráv (tj. i žádostí o platbu) k 31. prosinci 2011 obsahuje následující tabulka. Tab. č. 4: Postup administrace monitorovacích zpráv (v ks) Rok předložení zprávy Předložené zprávy celkem Z toho zpracované ŘO v roce 2009 Z toho zpracované ŘO v roce 2010 Z toho zpracované ŘO v roce 2011 Z toho k nezpracované Celkem Zdroj: ŘO OPPA Řídící orgán v roce 2011 vypracovával souhrnné žádosti o platbu a předkládal je PCO v souladu se stanoveným harmonogramem. Celkem bylo v roce 2011 vypracováno celkem 14 souhrnných žádostí. Všechny z nich byly PCO schváleny v plné výši, přičemž 13 z nich bylo schváleno v termínu do 31. prosince Objem prostředků (za zdroj Příspěvek Společenství) zahrnutých v roce 2011 do souhrnných žádostí dosáhl 21,3 mil. (525,7 mil. Kč), což odpovídá 19,7 % alokace OPPA, objem výdajů schválených PCO do konce roku 2011 je 19,4 mil. (476,5 mil. Kč). Také certifikace výdajů OPPA probíhala v roce 2011 dle standardního harmonogramu, tj. celkem proběhly 3 certifikace, a to za období k 31. lednu, 31. květnu a 15. září Všechny certifikace proběhly úspěšně, veškeré výdaje navržené Řídícím orgánem k certifikaci byly PCO odsouhlaseny a ve formě Výkazu výdajů byly odeslány EK. Celkem byly k 31. prosinci 2011 certifikovány veřejné výdaje OPPA ve výši 39,7 mil. (991,2 mil. Kč, pozn.: částka nezohledňuje vratky; v případě zohlednění vratek se jedná o částky 989,9 mil. Kč a 38,2 mil. ). Průběžné platby ze strany EK proběhly v roce 2011 řádně. Pravidlo n+3 pro stav čerpání ke konci roku 2011 bylo bez komplikací splněno. Limit n+3 k 31. prosinci 2011 Výroční zpráva Operačního programu strana 21 (celkem 151)

23 dosahoval pro OPPA 17,3 mil., k danému datu dosahovaly relevantní předběžné a průběžné platby EK částky 43,5 mil., tj. více než 2,5násobku limitu. V návaznosti na vyúčtované výdaje byly v roce 2011 projektům z 1., 2. a 3. výzvy průběžně poskytovány zálohové platby na úhradu výdajů projektů, resp. u některých projektů ze 3. výzvy došlo v roce 2011 také k poskytnutí prvních zálohových plateb, které nejsou dle pravidel OPPA navázány na vyúčtování výdajů projektu. Celkem bylo v roce 2011 na účty příjemců podpory poukázáno 459,8 mil. Kč (tj. 17,7 mil., kurz 25,91 Kč/ ), kumulovaně za celou dobu implementace OPPA pak toto číslo dosahuje 1 766,7 mil. Kč (tj. 68,2 mil., kurz 25,91 Kč/ ); pozn.: v případě, že není na projekt použita celá částka poskytnutá zálohově na účet příjemce, dochází na základě schválení závěrečného vyúčtování projektu k navrácení nedočerpaných prostředků na účet Řídícího orgánu; částka za proplacené prostředky příjemcům je o tyto částky snížena. Tab. č. 5: Finanční údaje k (v ) Finanční prostředky operačního programu celkem (Unie a vnitrostátní Základ pro výpočet příspěvku Unie (z veřejných zdrojů nebo celkem) Celkové certifikované způsobilé výdaje vynaložené příjemci Příslušný příspěvek z veřejných zdrojů Podíl certifikovaných způsobilých výdajů na celkovém financování programu v % Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Fond ESF ,00 Veřejné zdroje , ,45 35,01% Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Fond ESF Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Fond ESF Prioritní osa 4 Technická pomoc Fond ESF ,00 Veřejné zdroje , ,22 23,96% ,00 Veřejné zdroje , ,50 32,61% ,00 Veřejné zdroje , ,95 36,30% Celkový součet ,00 Veřejné zdroje , ,12 31,69% Výdaje typu ESF v celkovém součtu, jeli program spolufinancován ERDF 1 Výdaje typu ERDF v celkovém součtu, jeli operační program spolufinancován ESF Zdroj: IS MSC2007 Poznámky: 1 OPPA je spolufinancován ESF , ,89 - Výroční zpráva Operačního programu strana 22 (celkem 151)

24 FINANČNÍ PLÁN Celková alokace OPPA dosahuje 127,5 mil.. Prostředky ze zdrojů EU kryjí 85 % rozpočtu programu, národní podíl spolufinancování zajišťují hl. m. Praha a Česká republika, která prostředky poskytuje ze státního rozpočtu prostřednictvím kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj. Státní rozpočet České republiky je ve výši 7,5 % zapojen do financování projektů schválených k financování nejpozději 22. září 2010, u později schválených projektů zapojen není. Přesnou informaci o finančním plánu obsahuje následující tabulka. Tab. č. 6: Finanční plán OPPA podle prioritních os (v ) Prioritní osa Fond Příspěvek EU 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky 2 - Podpora vstupu na trh práce 3 - Modernizace počátečního vzdělávání Veřejné prostředky celkem Podíl na celkové alokaci OPPA ESF , ,00 38,2% ESF , ,00 29,2% ESF , ,00 29,2% 4 Technická pomoc ESF , ,00 3,4% Celkem , ,00 100,0% Zdroj: IS MSC2007 Tab. č. 7: Finanční plán OPPA na období (jen ESF, v ) Rok Strukturální fondy (ESF) , , , , , ,00 Zdroj: IS MSC ,00 Celkem , PLATBY ZE STRANY EU V roce 2011 došlo k poukázání celkem 3 průběžných plateb: dne 20. dubna byla na účet PCO přijata částka ,53, dne 16. září částka ,63 a dne 20. prosince částka ,46. Platby ze strany EK dosahovaly ke konci roku 2011 celkové výše ,83 (pozn.: údaj zahrnuje předběžné platby poskytnuté ze strany EK ve 4 splátkách v letech 2007 až 2009 a také 7 průběžných plateb připsaných na účet PCO v návaznosti na provedené certifikace). Výroční zpráva Operačního programu strana 23 (celkem 151)

25 Graf č. 1: Poskytnuté platby z EK (v mil. ) Celkové platby 2007 Celkové platby 2008 Celkové platby 2009 Celkové platby 2010 Celkové platby 2011 Celkové platby Zdroj: IS MSC2007 Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa PLNĚNÍ PRAVIDLA N+3 (N+2) Výzvy v OPPA byly vyhlášeny v takovém rozsahu, aby uvedené pravidlo bylo řádně splněno. Alokace 1. výzvy (vyhlášena 8. ledna 2008) přesahovala součet alokací OPPA na roky 2007 a Prostředky alokované ve 2. výzvě, u které byl výběr projektů ukončen na konci roku 2009, přesahují alokaci na rok 2009 o přibližně 30 %. Následující 3. výzva zajistila kontrahování podpory v objemu přibližně jedné roční alokace OPPA. Zatím poslední uskutečněná 4- výzva dosahuje přibližně 80 % roční alokace OPPA. K 31. prosinci 2011 představoval objem certifikovaných výdajů za zdroj ESF částky 39,7 mil, tj. 31,1 % celkové alokace. Rozpočty a počet projektů, které byly ke konci roku 2011 dokončeny či v realizaci poskytují záruku, že pravidlo N+3, resp. N+2 bude respektováno, včetně souběhu pravidel na konci roku Výroční zpráva Operačního programu strana 24 (celkem 151)

26 Tab. č. 8: Naplňování pravidla N+3/N+2 (jen ESF; v ) Finanční plán - rok Celková alokace EU prostředků roční N+3 / N+2 limity - souhrnné* Zálohy z EK - roční Žádosti o průběžnou/ závěrečnou platbu předložené EK - roční Zálohy z EK + žádosti o platby z ČR - roční Zálohy z EK + žádosti o platby - souhrnné Rozdíl mezi limity a platbami - souhrnné a b c d = b + c e g = e - a ,00 0, ,84 0, , , , ,00 0, ,26 0, , , , ,00 0, , , , , , ,00 0,00 0, , , , , , ,83 0, , , , , , ,67 0, , , , ,33 0, , , ,17 0, , , ,00 0, , ,17 Celkem , , , , , , ,17 Zdroj: IS MSC2007 Poznámky: Stav k , částky jsou za zdroj ESF. Výroční zpráva Operačního programu strana 25 (celkem 151)

27 KŘÍŽOVÉ FINANCOVÁNÍ V rámci prioritních os 1, 2 a 3 OPPA probíhá využití křížového financování v návaznosti na čl. 34, odst. 2 nařízení Rady (ES) č. 1083/2006, a to s ohledem na limit 10 % alokace na každou prioritní osu. K 31. prosinci 2011 došlo v OPPA k čerpání prostředků, které naplňovaly parametry dle výše uvedeného článku, za celkové veřejné zdroje ve výši ,56 Kč (tj ,49 ; kurz 25,91 Kč/ ). Na základě smluv uzavřených do konce roku 2011, je v projektech plánováno využití křížového financování celkově ve výši ,33 Kč ( ,99, kurz 25,91 Kč/ ), což představuje 1,5 % z celkem kontrahovaných prostředků k danému datu. Tab. č. 9: Čerpání křížového financování (za celkové veřejné zdroje OPPA) Prioritní osa Výdaje OPPA schválené ŘO (v ) Z toho křížové financování (v ) Z toho křížové financování (v %) PO , ,09 0,8% PO , ,01 2,8% PO , ,39 3,4% PO ,73 není využíváno není využíváno Celkem , ,49 2,0% Zdroj: MSC252 a ŘO OPPA z údajů v IS Monit7+ Stav k Projekty lze z hlediska využití křížového financování rozdělit na tři skupiny. Poměrně velká část projektů žádným způsobem křížové financování nevyužívá. Na základě dat platných ke konci roku 2011 představují tyto případy více než ¾ ze všech podpořených projektů. Ve skupině projektů, které křížové financování využívají, pak naprostou většinu představují situace, kdy je křížové financování zapojeno jen ve velmi malé míře (jedná se o desetiny procent či jen jednotky procent způsobilých nákladů projektu). Nejčasněji jde v těchto projektech o pořízení nezbytného nábytku (zejména stolů a židlí) do tříd, počítačových učeben, kabinetů či knihoven a podobných prostor využívaných cílovou skupinou projektu. Objevují se stavební úpravy pro usnadnění přístupu do budov (rampy pro kočárky či osoby se sníženou pohyblivostí). V rámci projektů, které realizují školy (zejména střední školy), je pak křížové financování využíváno pro nákup specializovaného vybavení (např. do laboratoří, pokud je cílem projektu posílit zájem studentů o předměty z oblasti přírodních věd či fyziky a chemie, apod.). Dále se vyskytují nákupy dalších technických prostředků - serverů, profesionálních kamer či vědeckých zařízení. Výroční zpráva Operačního programu strana 26 (celkem 151)

28 Samostatnou skupinu představují projekty, ve kterých je křížové financování využíváno v objemu desítek procent 2 způsobilých nákladů projektu. V OPPA se prozatím jedná o 8 projektů, níže je uveden popis ke 2 z nich, které nebyly představeny ve výročních zprávách OPPA za předchozí období implementace. Tab. č. 10: Příklady projektů využívajících významněji křížové financování Název projektu Registrační číslo Žadatel Podrobnosti o křížovém financování I svářeč se musí vzdělávat? CZ.2.17/1.1.00/32031 SVV Praha, s.r.o. Projekt realizovaný autorizovaným výukovým střediskem si klade za cíl zvýšit kvalifikaci, profesní mobilitu a adaptabilitu svářečského personálu z cílové skupiny OSVČ a zaměstnanců mikropodniků. Hlavní projektovou aktivitou je příprava a realizace svářečských kurzů, které umožní rozšíření kvalifikace splňující také evropské normy. Křížové financování je využito na nákup technického vybavení nezbytného pro praktickou část výuky svařovací zdroje, soustruh, padací nůžky a hydraulická pásová pila kovů s možností dvojitých úhlových řezů a na vymalování učebny. Název projektu Registrační číslo Žadatel Podrobnosti o křížovém financování Inovace vzdělávacího programu Jezdec a ošetřovatel dostihových koní a Chovatelství CZ.2.17/3.1.00/32668 Střední škola dostihového sportu a jezdectví Realizátorem projektu je Střední škola dostihového sportu a jezdectví, vzdělávací zařízení pro dostihové jezdce, chovatele a ošetřovatele s téměř 60letou tradicí, v České republice jedinečné. Projekt si klade za cíl zlepšení podmínek výuky praktických i teoretických předmětů. Křížové financování je využito na nákup dvou dostihových simulátorů. Jedná se o realistický trenažér dostihového koně, který studentům umožňuje bezpečně trénovat správný styl jízdy a získat dostatečnou fyzickou přípravu. Procento křížového financování dle smlouvy je 26% 2 Do této skupiny Řídící orgán zahrnul projekty, ve kterých je dle smlouvy plánováno využití křížového financování dosahujícího 20 % a více z celkových způsobilých výdajů projektu. Výroční zpráva Operačního programu strana 27 (celkem 151)

29 INFORMACE O ROZPISU VYUŽITÍ FONDŮ V návaznosti na požadavky přílohy II, část A nařízení EK č. 1828/2006 Řídící orgán zpracoval tabulku obsahující kategorizaci pomoci z ESF pro OPPA. V návaznosti na doporučení Národního orgánu pro koordinaci a s ohledem na rozsah této tabulky, není tato tabulka zařazena přímo do výroční zprávy, ale bude Evropské komisi poskytnuta v elektronické podobě vhodné pro další zpracování pouze jako doprovodný dokument této výroční zprávy INFORMACE O POMOCI PODLE CÍLOVÝCH SKUPIN OPPA POPIS CÍLOVÝCH SKUPIN A PŘÍJEMCŮ DLE PRIORITNÍCH OS Cílové skupiny, na které se projekty podpořené v jednotlivých prioritních osách mohou zaměřit: Prioritní osa 1 zaměstnanci zájemci o podnikání zaměstnavatelé osoby samostatně výdělečně činné Prioritní osa 2 znevýhodněné osoby pracovníci organizací sociálních služeb zaměstnavatelé Prioritní osa 3 žáci studenti pedagogičtí pracovníci akademičtí pracovníci osoby, které předčasně opustily vzdělávací systém Oprávnění příjemci podpory, tj. subjekty, které mohou v jednotlivých prioritních osách předkládat žádosti: Prioritní osa 1 podnikatelské subjekty veřejné instituce (tj. orgány územně správních celků včetně organizací těmito orgány zřizovaných, dále Akademie věd ČR a další veřejné výzkumné instituce podle zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích, organizační složky státu, případně další subjekty zřizované zákonem) nestátní neziskové organizace profesní a zájmová sdružení školy Výroční zpráva Operačního programu strana 28 (celkem 151)

30 Prioritní osa 2 nestátní neziskové organizace veřejné instituce (tj. orgány územně správních celků včetně organizací těmito orgány zřizovaných, dále Akademie věd ČR a další veřejné výzkumné instituce podle zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích, organizační složky státu, případně další subjekty zřizované zákonem) podnikatelské subjekty Prioritní osa 3 školy veřejné instituce (tj. orgány územně správních celků včetně organizací těmito orgány zřizovaných, dále Akademie věd ČR a další veřejné výzkumné instituce podle zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích, organizační složky státu, případně další subjekty zřizované zákonem) nestátní neziskové organizace ÚDAJE O ÚČASTNÍCÍCH OPERAČNÍCH PROGRAMŮ ESF Operační programy spolufinancované z ESF mají povinnost sledovat údaje o účastnících operací v podrobném členění dle přílohy č. XXIII nařízení EK č. 1828/ Od ledna 2010 byla proto pro OPPA spuštěna funkcionalita monitorovacího systému, která zajišťuje průběžné elektronické sledování hodnot všech monitorovacích ukazatelů, včetně podrobného členění. Data týkající se hodnot monitorovacích ukazatelů jsou za všechny projekty v realizaci předávána přes aplikaci Benefit7. V rámci OPPA mezi podpořenými osobami mírně převládají ženy (56,6 %), což je ovlivněno zejména tím, že nezanedbatelná část intervencí OPPA směřuje do oblasti poskytování sociálních a navazujících služeb, pro kterou je dlouhodobě charakteristické vyšší zastoupení žen. Z pohledu postavení na trhu práce jsou oproti předchozím letům obě významné skupiny více vyrovnané. Skupina zaměstnaných osob dosahuje podílu 45,1 % a neaktivní osoby 45,7 %. Neaktivní osoby jsou v OPPA podporovány zejména jakožto cílové skupiny prioritní osy 3 (84,8 %), jež se zaměřuje na žáky a studenty, naopak zaměstnaných výrazně převažuje v prioritní ose 1 (84,7 %), za měřené kromě jiného na prohlubování kvalifikace lidí, kteří na pracovním trhu působí. Z pohledu vzdělání tvoří nejpočetnější skupinu osoby s ukončeným vyšším středoškolským vzděláním (40,3 %), následované osobami s terciárním vzděláním (24,3 %) a osobami se základním nebo nižším středoškolským vzděláním (21,6 %). Oproti roku 2010 hodnoty výrazně nekolísají. Největší nárůst 2,3 % byl zaznamenán ve skupině vyššího středoškolského vzdělání, u ostatních sledovaných kategorií se změny pohybují do jednoho procenta. Výroční zpráva Operačního programu strana 29 (celkem 151)

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 46 ze dne 27. března 2013 k Výroční zprávě o realizaci Operačního programu Praha

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

Praha, 23. října 2007

Praha, 23. října 2007 Praha, 23. října 2007 Alokace na obyvatele a rok 2004-2006 ČR bez Prahy Praha 47 + 27 33 + 27 Alokace na obyvatele a rok 2007-2013 ČR bez Prahy Praha 269 + 123 51 + 123 Rozdělen lení ESF : ERDF ERDF 68,5%

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2014

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2014 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2014 pro 12. zasedání Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK dne 25. března 2015 OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 ke

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 31 ze dne 30. března 2011 k Výroční zprávě o realizaci Operačního programu Praha

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s termínem

Více

Podíl ERDF, k strana:2

Podíl ERDF, k strana:2 Manažerské shrnutí Regionální operační program Jihovýchod je jedním ze sedmi regionálních operačních programů v České republice v období 2007 2013. Jeho prostřednictvím jsou naplňovány cíle politiky hospodářské

Více

Evropský sociální fond v ČR 2007 2013

Evropský sociální fond v ČR 2007 2013 Evropský sociální fond v ČR 2007 2013 26. 3. 2009 petr.leistner@mpsv.cz 1 Cíle EU pro léta 2007-13 1. Konvergence 2. Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost 3. Evropská územní spolupráce Petr.leistner@mpsv.cz

Více

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Národní 3, 117 20 Praha 1 Zpracoval: Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail : preslickova@ kav.cas.cz str.1 1. Specifikace

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU

POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRO MONITOROVACÍ VÝBOR ŘÍJEN 2009 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Odbor řízení

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor technické pomoci vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2009 OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA ADAPTABILITA SPOLUFINANCUJE EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Výroční zpráva Operačního programu strana

Více

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí Evaluační aktivita Roční zhodnocení Regionálního operačního programu

Více

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období 2014 2020 Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU ÚNOR 2018 1. Úvod Ministerstvo pro místní rozvoj - Národní orgán

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství 2014 2020 za rok 2016 pro veřejnost 1 Úvod Výroční zpráva o implementaci Operačního programu Rybářství je zpracována na základě článku

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s termínem

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost číslo 66 ze dne 7. září 2015 ke Zprávě o realizaci Operačního programu za období 1. 1. - 30. 6. 2015 Společný

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Obsah prezentace Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Příprava OP LZZ (vývoj, harmonogram) Popis OP LZZ Prioritní osy OP LZZ Finanční

Více

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů Globální granty Olomouckého kraje na léta 2007-2013 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Řídícím orgánem: MŠMT ČR spolufinancování bude

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 14 ze dne 3. června 2009 k Výroční zprávě o realizaci Operačního programu Praha

Více

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Univerzita Pardubice Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech ESF fondy a aktuální rozšíření realizace projektů

Více

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference Globální granty Olomouckého kraje v OP VK 4. 6. 2014, Olomouc Globální granty ve struktuře OP VK PRIORITNÍ OSY A

Více

Měsíční analýza ROP SV. Leden 2010

Měsíční analýza ROP SV. Leden 2010 Měsíční analýza ROP SV Leden 2010 ~ 1 ~ Obsah 1 ÚVOD... 2 2 ANALÝZA VÝZEV PRO PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTOVÝCH ŽÁDOSTÍ... 3 2.1 UKONČENÉ VÝZVY... 3 2.2 PROBÍHAJÍCÍ VÝZVY... 5 2.3 PLÁNOVANÉ VÝZVY... 6 3 ANALÝZA

Více

Zhodnocení ROP Střední Morava. Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Zhodnocení ROP Střední Morava. Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Obsah: 1. Pokrok v realizaci ROP Střední Morava 2. Plnění monitorovacích

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM 1. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava 2014-2020 25. června 2015 Ministerstvo dopravy, Velké kolegium Statut a jednací řád Monitorovacího

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci VÝVOJ REALIZACE NSRR V OBDOBÍ 2007 2010

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci VÝVOJ REALIZACE NSRR V OBDOBÍ 2007 2010 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci VÝVOJ REALIZACE NSRR V OBDOBÍ 27 21 PROSINEC 21 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 11 15 Praha

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 45 ze dne 27. března 2013 k Výroční zprávě o realizaci Operačního programu Praha

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK OBSAH: 1. Úvod... 3 2. Metodologie... 4 2.1 Základní nástroje sběr dat:... 4 2.2 Základní nástroje analýza a syntéza:...

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podklady pro projednání 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK prioritní osy 3, oblasti podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího, v kraji Vysočina.

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Možnosti financování vašich projektů z Evropského sociálního fondu Podporujeme vaši budoucnost Obsah prezentace Prioritní osy a oblasti podpory

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Příloha č. 1: Finanční plán a indikátory pro programové rámce

Příloha č. 1: Finanční plán a indikátory pro programové rámce Příloha č. 1: Finanční plán a indikátory pro programové rámce Obsahem této přílohy je finanční plán a indikátory navazující na akční plán a programové rámce. Finanční plán je vypracován pro finanční prostředky

Více

ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013

ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013 ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013 Zdůvodnění změn dle článku 33 a 93 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 1/10 Obsah ZMĚNA V DŮSLEDKU AUTOMATICKÉHO

Více

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období a

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období a Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období 2007 2013 a 2014 2020 Podklad pro jednání 132. Plenární schůze RHSD ČR ZÁŘÍ

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Regionální operační program NUTS II Severovýchod Řízení projektů financovaných z fondů Evropské unie Hotel Studánka, Rychnov nad Kněžnou, 25.11.2010 ROP Severovýchod Víceletý rozvojový programový dokument,

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 BŘEZEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 096/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

EVROPSKÁ UNIE VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA

EVROPSKÁ UNIE VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA ZA ROK 2007 OBSAH ÚVOD... 4 1. IDENTIFIKACE OPERAČNÍHO PROGRAMU... 5 1.1 GLOBÁLNÍ A SPECIFICKÉ CÍLE... 5 1.1.1 Globální cíl... 5 1.1.2

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA KONKURENCESCHOPNOST. pro zasedání Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK dne

VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA KONKURENCESCHOPNOST. pro zasedání Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK dne EVROPSKÁ UNIE VÝROČNÍ ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA KONKURENCESCHOPNOST ZA ROK 2011 pro zasedání Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK dne 21. 3. 2012 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ

Více

Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období

Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období II. Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období 7 13 Zpráva pro členy vlády ČR KVĚTEN 16 Úvod Stručný přehled čerpání fondů EU v období

Více

Výhled. Nové programovací období SF

Výhled. Nové programovací období SF Výhled Nové programovací období SF 2007 2013 Obsah prezentace Cíle podpory Pravidla podpory Národní rozvojový plán Národní strategický referenční rámec Operační programy Harmonogram příprav Cíle podpory

Více

VYHODNOCENÍ STRATEGICKÉHO REALIZAČNÍHO PLÁNU INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

VYHODNOCENÍ STRATEGICKÉHO REALIZAČNÍHO PLÁNU INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU VYHODNOCENÍ STRATEGICKÉHO REALIZAČNÍHO PLÁNU INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU Datum zpracování: 6. 11. VYHODNOCENÍ STRATEGICKÉHO REALIZAČNÍHO PLÁNU INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

MAS Dolnobřežansko IROP Sociální podnikání

MAS Dolnobřežansko IROP Sociální podnikání MAS Dolnobřežansko, o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Dolnobřežansko, o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 05. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST NOVÁ RADNICE, MARIÁNSKÉ NÁM. 2 22. 10. 2008 PRAHA V RÁMCI PROGRAMOVÝCH

Více

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství 2014 2020 za rok 2018 pro veřejnost 1 Úvod Výroční zpráva o implementaci Operačního programu Rybářství je zpracována na základě článku

Více

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci 25. červen 2008 Podporujeme vaši budoucnost Prioritní osa 1 Adaptabilita 1.1 Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti

Více

Informace o realizaci IPRM

Informace o realizaci IPRM Příloha: XX Příloha č. 1, bod 25-10/2015 Informace o realizaci IPRM 25. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod ~ 1 ~ Příloha č. 1, bod 25-10/2015

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI 9. prosince 2010, Praha Clarion Congress Hotel, Praha Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 2013

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ZÁŘÍ 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

II. STRATEGICKÁ ZPRÁVA České republiky pro programové období 2007 2013

II. STRATEGICKÁ ZPRÁVA České republiky pro programové období 2007 2013 II. STRATEGICKÁ ZPRÁVA České republiky pro programové období 2007 2013 Příloha č. 12 HODNOCENÍ STAVU REALIACE EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE (stav k 30. 9. 2012) OP Přeshraniční spolupráce Prostředky alokované

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 5.1 14. dubna 2008 1/7 vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o dotace v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Obsah 1. Klíčové dokumenty pro přípravu OP VVV 2. Hlavní záměry a strategie programu 3. Prioritní osy 4. Harmonogram přípravy Klíčové dokumenty pro přípravu

Více

Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost

Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Výroční konference OPPI Praha, 5. prosince 2011 Stav realizace NSRR v programové

Více

3. výzva MAS Východní Slovácko IROP Sociální podnikání - infrastruktura

3. výzva MAS Východní Slovácko IROP Sociální podnikání - infrastruktura MAS Východní Slovácko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Barevná venkovská harmonie: Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko pro období 2014 2020

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVENEC 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014

Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014 49. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod 19. 9. 2014 Číslo bodu: 49-11/2014 Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014 Návrh usnesení: Výbor Regionální rady

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 32 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 65. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD Přehled

Více

Konference Evropské strukturální fondy Petra Bartáková

Konference Evropské strukturální fondy Petra Bartáková Konference Evropské strukturální fondy 2009-2014 Petra Bartáková Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK charakteristika programu OP VK je zaměřen na oblast rozvoje lidských zdrojů prostřednictvím

Více

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění:

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění: Evaluační plán REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok 2014 Datum zveřejnění: 19. 11. 2013 Příloha č. 1, bod 43-10/2013 ~ 1 ~ Úvod Roční evaluační plán ROP Severovýchod pro rok 2014 vychází

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Konference OP VVV. Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 4. listopadu

Konference OP VVV. Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 4. listopadu Konference OP VVV Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 4. listopadu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globálním cílem OP VK je rozvoj vzdělanostní společnosti

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ÚNOR 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Výroční zpráva o provádění Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 2009

Výroční zpráva o provádění Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 2009 Výroční zpráva o provádění Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 2009 Verze schválená Monitorovacím výborem OP LZZ dne 31. května 2010 PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz OBSAH MANAŽERSKÉ

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období 2014 2020 Podklad pro jednání 120. Plenární schůze RHSD ČR Červenec 2015 Úvod Ministerstvo

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2015 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 19. 1. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi 20.

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 LISTOPAD 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Usnesením vlády ČR č. 540/2015 ze dne 8. července 2015 došlo k vyjmutí Programu rozvoje venkova na období let

Více

MAS Ploština, z.s. IROP 4. výzva Sociální podnikání

MAS Ploština, z.s. IROP 4. výzva Sociální podnikání MAS Ploština, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Ploština pro období 2014 2020 oznamuje změny ve 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem

Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Řídicí orgán OP VaVpI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OP VaVpI Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem Identifikace

Více

EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010

EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010 ROČNÍ EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010 VYDÁNÍ Č. PLATNÉ OD ZPRACOVAL: ZREVIDOVAL:

Více

OPERAČNÍ PROGRAM LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST NEZISKOVÝ SEKTOR A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ

OPERAČNÍ PROGRAM LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST NEZISKOVÝ SEKTOR A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ OPERAČNÍ PROGRAM LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST 2007-2013 DOTAČNÍ MOŽNOSTI PRO NEZISKOVÝ SEKTOR A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ GLOBÁLNÍ CÍL OP LZZ Globálním cílem operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

MAS 21 IROP SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ - II

MAS 21 IROP SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ - II MAS 21 jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS 21 na období 2014 2020 vyhlašuje 10. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A PODPORA ELEKTROVOZIDEL PRAHA Elektrické autobusy pro město IV.

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A PODPORA ELEKTROVOZIDEL PRAHA Elektrické autobusy pro město IV. INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A PODPORA ELEKTROVOZIDEL 26. 11. 2015 PRAHA Elektrické autobusy pro město IV. INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen Evropskou komisí

Více

Zpráva o pokroku integrovaných nástrojů

Zpráva o pokroku integrovaných nástrojů Zpráva o pokroku integrovaných nástrojů 1. Identifikace Identifikační číslo zprávy Integrovaný nástroj IPRÚ/01 Integrovaný plán rozvoje území 2. Sledované období Sledované období od 17. 08. Sledované období

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 OBSAH Úvodní slovo... 4 Manažerské shrnutí... 6 1 Identifikace operačního programu... 9 1.1 Stručná charakteristika Regionálního operačního programu Jihovýchod... 9 1.1.1 Prioritní

Více

Roční vyhodnocení strategického realizačního plánu na rok 2017

Roční vyhodnocení strategického realizačního plánu na rok 2017 Podkladový materiál pro 12. zasedání MV OP VVV č. 3.2.2 Roční vyhodnocení strategického realizačního plánu na rok 2017 Program Verze dokumentu 02 - Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Draft Obsah

Více

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Partnerství venkova, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Partnerství venkova, z. s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více