GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL"

Transkript

1 GPS Logger Semestrální projekt předmětu Y36PDA Jiří Zamazal, ČVUT FEL Úvod Popis aplikace Program bude zaznamenávat trasu, kudy mobil (respektive jeho uživatel) prošel. Program bude sloužit především sportovně založeným uživatelů například cyklistům, turistům, běžcům, běžkařům, apod. Uživatel si bude moci trasy pojmenovávat (např. Pražský Maraton 2011 ) a kategorizovat (např. Běhání ). Program bude trasy zaznamenávat do formátu GPX. Tento formát souboru umí přečíst většina aplikací, takže uživatel si může svojí trasu prohlídnout například v aplikaci Google Earth nebo v internetových aplikacích bikemap.net, trekview.cz a utrack.crempa.net, které umí spočítat zajímavé údaje (například výškové profily, rychlost, apod). Tento program může ušetřit nemalé peníze, protože hardwarové zařízení, které jenom zaznamenává trasy do GPX souborů, stojí cca Kč. Pokud uživatel vlastní mobilní telefon s GPS a operačním systémem Android, nemusí toto zařízení kupovat a použít program GPS logger. Aplikace bude pro android. Popis uživatele - Zkušenosti: Uživatel musí umět instalovat aplikace na Android. Program bude pro běžného uživatele, který již umí pracovat se svým zařízením (program bude mít intuitivní ovládání) - Věk: Věk není omezený - Pohlaví: Neomezeno - Prostředí: Ve volném terénu (tedy ne v budovách), kde je dostatečný signál GPS. - Cíle: Program může plně nahradit hardwarové GPS data trackery (loggery). Program umožní uživatelům zaznamenat si svojí trasu při výletě, běhání, cyklistice, apod. - Handicap: Program nebude optimalizován pro nevidomé a ani pro jiné lidi s tělesným postižením. Aktivity - Uživatel si program GPS logger nainstaluje - V mobilním zařízení musí být zapnuté (povolené) GPS - Uživatel spustí program GPS logger - Uživatel musí počkat, až bude určena GPS poloha (to může trvat i pár minut) - Uživatel stiskne tlačítko Start pro zaznamenávání trasy - V průběhu zaznamenávání trasy může uživatel využít tlačítko Pauza pro dočasné přerušení zaznamenávání trasy - V průběhu zaznamenávání trasy může být program shozen na pozadí - Uživatel stiskne tlačítko Konec trasy, program se dialogovým oknem zeptá, jestli opravdu chce ukončit zaznamenávání trasy. - Uživatel je vybídnut k tomu, aby si trasu pojmenoval - Uživatel může danou trasu zařadit do kategorie (zařazení/odebrání kategorie může být provedeno i později) - Uživatel si může kdykoliv trasu (GPX soubor) stáhnout do počítače (USB, paměťová karta) - Pokud má uživatel přístup na internet (GPRS, EDGE,...), může svoji trasu nahrát na server (bude specifikováno později)

2 Systémová podpora Podporován bude systém Android. U zařízení je vyžadováno GPS. Kontext Program bude ovladatelný jednou rukou. Předpokládá se, že program bude využíván při aktivním pohybu (např. běhání), takže v průběhu zaznamenávání trasy budou k ovládání programu použity velká tlačítka Pauza a Konec trasy pro snadné ovládání. Uživatel si může telefon připnout na řídítka telefonu (pokud má držák) nebo může mít telefon v kapse a případě potřeby vytáhnout.

3 Testování uživatelského rozhraní Prototyp K vytvoření prototypu aplikace jsem použil software Balsamiq Mockups, protože práce v něm je rychlá a pohodlná. Mohl jsem tak vytvořit jednotlivé obrazovky aplikace včetně dialogových oken apod. Podle mého názoru je vytvoření prototypu aplikace rychlejší udělat v tomto programu, než například ručně kreslit na papír. Prototyp aplikace jsem mohl vyexportovat do klikatelného PDF souboru, takže testování aplikace je interaktivnější. Ukázka prototypu: Úvodní obrazovka aplikace Zaznamenávání trasy Uložení GPX souboru Příprava testování Vybraní experti k testování návrhu aplikace byli seznámeni s oblastí, pro kterou je tato aplikace navrhována. Po tomto seznámení jim byl předán/zaslán prototyp uživatelského rozhraní v elektronické podobě ve formátu provázeného PDF. Na tomto prototypu provedli vyhodnocení heuristik. Heuristická analýza Popis heuristik 1) Viditelnost stavu systému Systém by měl vždy uživatele informovat o tom, co se děje, a mít přiměřenou dobu odezvy. 2) Porovnání systému a skutečného světa Systém by měl mluvit uživatelským jazykem, na který je uživatel zvyklý z reálného světa. Měl by také zobrazovat informace v přirozeném pořadí. 3) Kontrola uživatele a svoboda Uživatelé si často vyberou systémové funkce omylem a mají proto potřebu opustit nechtěný stav aplikace. Je proto nutné podporovat příkazy zpět a vpřed. 4) Konzistence a standardy Uživatelé by neměli muset zjišťovat, zda různá slova, situace nebo akce znamenají stejnou věc. Je proto důležité dodržovat jednotnost označení a zvyklosti.

4 5) Prevence chyby Lepší než kvalitní chybové zprávy je opatrný design, který zabrání samotnému vzniku problému. Při akcích náchylných k chybám je vhodné uživatele o tomto nebezpečí informovat ještě před zahájením této akce. 6) Raději poznávání než vzpomínání Systém by se měl snažit minimalizovat náročnost na uživatelovu paměť. Uživatel by si neměl muset pamatovat informace o tom, jak se dostat z jedné části aplikace do jiné. Použití systému by mělo být průhledné nebo snadno zjistitelné. 7) Flexibilita a výkonnost použití Systém by měl mít možnost být používán jak nezkušenými, tak zkušenými uživateli, ve smyslu být schopen zrychlit akce pro zkušené uživatele a zároveň zachovat jednoduchost pro uživatele nezkušené. Je dobré dovolit uživatelům přizpůsobit si časté akce. 8) Estetický a minimalistický design Dialogy by neměly obsahovat informace, které jsou nepotřebné či nadbytečné. Každá nadbytečná informace v dialogu ruší uživatele a zmenšuje viditelnost informací důležitých. 9) Pomoc uživatelům rozpoznat, vyhodnotit a opravit následky chyb Chybové zprávy by měly být vyjádřeny v jednoduchém jazyce, přesně ukázat problém a konstruktivně navrhnout řešení. 10) Nápověda a dokumentace Přestože je lepší, když je systém použitelný bez dokumentace, měl by ji obsahovat. Informace by měly jít snadno hledat v souvislosti s aktuální úlohou uživatele a vypsat konkrétní kroky k dosažení jeho cíle. Expert 1 Jiří Zamazal 1) Viditelnost stavu systému Stav systému je dobře viditelný uživatel přesně ví, kdy se trasa nahrává a kdy je nahrávání pozastaveno. Při akcích jako je mazání nebo přidávání položek je uživatel buď informován, nebo změnu rovnou vidí. 2) Porovnání systému a skutečného světa V návrhu aplikace je použit přirozený jazyk a návrh aplikace splňuje požadavky k používání aplikace tedy k zaznamenávání trasy při nějaké sportovní aktivitě. 3) Kontrola uživatele a svoboda Ze všech stavů aplikace je možné se vrátit. Pouze při nahrávání trasy na server OpenStreetMap, kde se dá očekávat delší prodleva, uživatel nemá možnost tuto operaci stornovat. 4) Konzistence a standardy Požadavek na konzistenci názvů a standardů v reálném světě je v aplikaci dodržen. 5) Prevence chyby V prototypu aplikace není zachycen případ, kdy GPS nezafixuje polohu nebo když není připojení k internetu. V těchto případech by aplikace měla uživatele upozornit na chybu. 6) Raději poznávání než vzpomínání Ovládání aplikace je intuitivní. 7) Flexibilita a výkonnost použití Při nahrávání trasy na server OpenStreetMap uživatel neví, jak dlouho bude nahrávání trvat. Pokud bude uživatel nahrávat trasu z dlouhého výletu, může být GPX soubor docela i velký a v tom případě by bylo dobré zobrazit

5 progressbar nebo alespoň dialog pro nahrávání, který by se dal stornovat. Při nahrávání velkého souboru by měl být uživatel upozorněn, aby zbytečně neplatil za mobilní internet nebo si plýtval FUP. 8) Estetický a minimalistický design Tento požadavek je splněn, aplikace je rozdělená na části, které jsou minimalistické a přehledné. 9) Pomoc uživatelům rozpoznat, vyhodnotit a opravit následky chyb V prototypu není zobrazen žádný chybový stav. Při nefunkční GPS nebo při výpadku internetu by uživatel měl být informormován. 10) Nápověda a dokumentace Aplikace bude obsahovat jen základní nápovědu, co program dělá a k čemu slouží. Žádná podrobná nápověda není potřeba. Expert 2 Luboš Mátl 1) Viditelnost stavu systému Stav systému historie tras, nemá žádný nadpis. Pokud by se uživatel vracel k programu z jiné činnosti (např. telefonování), nemusí si být úplně jistý, kde se nachází. Ve všech ostatních stavech systém správně a viditelně informuje uživatele, kde se nachází. 2) Porovnání systému a skutečného světa Systém se ovládá velmi intuitivně a měla by být každému uživateli srozumitelná. 3) Kontrola uživatele a svoboda Pokud uživatel nahrává svojí trasu, nemůže se žádným způsobem vrátit do menu, ani si zobrazit historii tras, nebo nastavit systém. Vždy musí ukončit nahrávání, vybrat zda ho chce uložit a až pak se může vrátit. Bylo by dobré, kdyby nahrávání běželo na pozadí aplikace. 4) Konzistence a standardy Vzhledem k jednoduchosti aplikace, je tento požadavek splněn. Aplikace používá správné komponenty na správných místech. 5) Prevence chyby Systém se správně ptá, pokud chceme ukončit nahrávání nebo když chceme smazat nahranou trasu, zda to opravdu chceme udělat. Bohužel prototyp neobsahuje stav, kdy není přístup k internetu nebo je GPS vypnuta. Proto to nemohu posoudit. 6) Raději poznávání než vzpomínání Aplikace je velmi jednoduchá a je dobře členěna, vyznat se v ní není problém. 7) Flexibilita a výkonnost použití Aplikace nemá žádné možnosti urychlení pro pokročilé uživatele. Ale vzhledem k jednoduchosti aplikace to není ani nutné. Nevím, jak rychle bude aplikace reagovat, pokud bude uživatel nahrávat trasu na server OpenStreetMap, možná by bylo dobré zobrazit dialog o nahrávání trasy. 8) Estetický a minimalistický design Tento požadavek je velmi dobře splněn, žádný stav systému není moc složitý, dobře se v něm orientuje a pracuje. 9) Pomoc uživatelům rozpoznat, vyhodnotit a opravit následky chyb V prototypu není zachycen žádný chybový stav, proto tento požadavek nemohu posoudit. 10) Nápověda a dokumentace Hned po zapnutí systému si uživatel může zobrazit nápovědu. Myslím, že pro takto jednoduchý systém je to dostačující a možná i nadbytečné.

6 Doporučení pro implementaci reálné aplikace (Seřazeno podle priorit vzestupně) 1) Přidat do historie tras nadpis, aby uživatel věděl, kde se nachází 2) Při nahrávání (zaznamenávání) trasy není možné se vrátit do úvodní obrazovky aplikace a tudíž není možné si zobrazit historii tras či jít do nastavení (námitka Experta 2 Luboše Mátla). Myslím si, že je to tak správně. Předpokládá se, že se aplikace bude používat při sportovní aktivitě. Při zaznamenávání trasy uživatel nebude mít čas, aby si prohlížel historii tras a nahrával si trasy na OpenStreetMap, protože bude vytížen svojí aktivitou (Při běhání si nikdo nebude prohlížet historii tras). Naopak pokud bychom toto uživateli umožnili, bylo by pro něj o dost složitější zastavit nahrávání trasy pokud by si zrovna prohlížel detail trasy z historie tras. (Musel by se vracet zpět na hlavní obrazovku) Je lepší, když při nahrávání trasy bude uživatel aplikaci zatěžovat co nejméně. Pokud by aplikace nahrávala trasu a uživatel by zároveň chtěl nahrát jinou trasu na OpenStreetMap, aplikace by se mohla na chvíli vytížit a naměřit trasu špatně. 3) Při vypnuté GPS nebo při nezafixované poloze by tlačítko Start mělo být neklikatelné do té doby, než bude nalezena poloha GPS. 4) Při vypnuté GPS nebo při nezafixované poloze by se tato skutečnost měla zobrazit v horní části aplikace. 5) Při nahrávání trasy na server OpenStreetMap by se měl zobrazit dialog. V případě potřeby bude možné přenos souboru ukončit. 6) Před nahráním trasy na server OpenStreetMap by se měla zobrazit informace o tom, jak je soubor velký (v kb nebo MB). 7) Při nahrávání trasy na server OpenStreetMap bude uživatel informován hláškou, pokud bude server nedostupný.

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC Semestrální práce předmětu Tvorba uživatelského rozhraní Y39TUR Vypracoval: Kontakt: Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Testované případy

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer Diář pro nevidomé Principy tvorby mobilních aplikaci Martin Egermajer 1 1 D1 Aplikace sloužící jako diář, určená pro zrakově postižené (nevidomé). Uživatel bude moci psát poznámky, zapisovat události k

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman cermam14@fel.cvut.cz Obsah Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android)...1 D1...3 D2...4 1)Popis

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků Záznamník trasy Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010 Popis aplikace Program bude sloužit pro záznam trasy pro třetí osobu. Uživatel bude trasu zaznamenávat manuálně na mapě nebo pomocí

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování mobilního telefonu Nexus S Semestrální práce z předmětu testování uživatelského rozhraní Michael Drdlíček drdlimic@fel.cvut.cz ZS

Více

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

Y39PDA Exercise manager

Y39PDA Exercise manager Y39PDA Exercise manager 1 Zadání 1.1 Zpracovatel Tomáš Žďára (zdaratom@fel.cvut.cz) 1.2 Popis aplikace Vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení, která bude sloužit jako podpora pro cvičení. Bude zaznamenávat

Více

14. května 2012, Brno

14. května 2012, Brno 14. května 2012, Brno Připravil: Tomáš Koubek Testování Cvičení z předmětu Pokročilá uživatelská rozhraní Testování Strana 2 / 12 Testování aplikací Testování návrhu Cílem je vylepšit produkt během vývoje.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování e-mailového klienta na přístroji NOKIA Lumia 710 drazajak@fel.cvut.cz 1 1. Obsah 1. Obsah 1 2. Úvod 2 2.1. Popis aplikace 2 2.2. Testované

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování aplikace pro správu hesel KeePassX Miroslav Papírník papirmir@fel.cvut.cz ZS 2012/2013 A7B39TUR - 1 - Testování aplikace pro správu

Více

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro 1 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Popis...3 Slovník pojmů...3 Ovládání aplikace...3 Volby v aplikaci...3 4.1. Menu...3 4.2. Zpět na seznam karet...4 Úvodní obrazovka...4

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Jakub Wagner wagnejak@fel.cvut.cz 1. ÚVOD Cílem práce bude otestovat výukovou aplikaci angličtiny na DVD pro základní školy. Aplikace je cílena pro ovládání

Více

Test emailového klienta portálu seznam.cz

Test emailového klienta portálu seznam.cz Test emailového klienta portálu seznam.cz Testování uživatelského rozhraní A4B39TUR Dominik Hons honsdomi@fel.cvut.cz 7. 3. 2014 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Popis aplikace... 2 3. Popis uživatelů... 2 4.

Více

Testování mobilní aplikace Můj vlak

Testování mobilní aplikace Můj vlak 29.10. 2017 Testování mobilní aplikace Můj vlak SEMESTRÁLNÍ PRÁCE A2 Z PŘEDMĚTU B6B39TUR FILIP RYCHNOVSKÝ rychnfi1@fel.cvut.cz 1 Obsah 2 Popis aplikace... 2 3 Cílová skupina... 2 4 Přehled případů užití...

Více

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Semestrální projekt pro předmět PDA 1 D1! 4 Název! 4 Popis! 4 Cílová skupina! 4 D2! 5 Uživatelé! 5 Aktivity! 5 System Support! 5 Cílová platforma! 6 Context!

Více

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča Semestrální projekt na předmět A4B39TUR Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 (krejcp11@fel.cvut.cz) Obsah 1 Úvod... 2 2 Popis mobilního telefonu... 2 3 Přehled use cases... 3 3.1 Nastavení emailového

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media A4B39TUR Semestrální práce A2 Szczurková Jana szczujan@fel.cvut.cz 2015/2016 Obsah Testování uživatelského rozhraní mobilní aplikace Alza Media... 3

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu GPS Loc webové rozhraní Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu Webové rozhraní GPS Loc je virtuální místo na internetu, kde můžete sledovat

Více

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Vypracoval(a): Daria Silivonenko e-mail: silivdar@fel.cvut.cz TUR ZS 2016/2017 Obsah Obsah...

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 [IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 Úvod Cílem deliverable D4 bylo dokončit implementaci části prototypu z deliverablu D3. Návrh by měl dodržovat zásady designu platformy Android. Popis aplikace

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.1

Android Elizabeth. Verze: 1.1 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.1 Naposledy upraveno: 15. února 2013 Aleš Razým Historie verzí Verze Datum Popis 1.0 7.1.2013 Původní verze pro OS Android

Více

Fotografování portrétů pro nevidomé

Fotografování portrétů pro nevidomé Fotografování portrétů pro nevidomé Deliverable 2 Matěj Mihal, Milan Víšek, Tomáš Skalický České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická Technická 2, Praha 6 V Praze, dne 1. března 2014 D2: Electronic

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Testování uživatelského rozhraní. HCI testování aplikace Google Play Music

Testování uživatelského rozhraní. HCI testování aplikace Google Play Music Testování uživatelského rozhraní HCI testování aplikace Google Play Music David Bartoň bartoda5@fel.cvut.cz 20.3.2012 1 Table of Contents 1 Úvod...3 1.1 Popis artefaktu...3 1.2 Cílová skupina uživatelů...3

Více

Testování set-top-boxu

Testování set-top-boxu Testování set-top-boxu Jan Bobisud Semestrální projekt se zabývá testováním set-top-boxu s označením YX-5912A od společnosti Sweden Telecom (dále jen STB). Tento STB je v pražských domácnostech nasazován

Více

Testování uživatelského rozhraní kalkulačky CASIO fx-991es PLUS A4B39TUR 2014/2015 Jiří Pauer

Testování uživatelského rozhraní kalkulačky CASIO fx-991es PLUS A4B39TUR 2014/2015 Jiří Pauer Testování uživatelského rozhraní kalkulačky CASIO fx-991es PLUS A4B39TUR 2014/2015 Jiří Pauer pauerjir@fel.cvut.cz Popis: Školní kalkulačka s přirozeným zobrazením výpočtů a 417 integrovaných matematických

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Mobilní zpravodajská aplikace idnes A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Autor: Marek Krátký kratkma2@fel.cvut.cz Popis D1 Zpravodajská aplikace idnes je určena pro chytré telefony nebo pro tablety.

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

TUR A2 Vojtěch Kessler

TUR A2 Vojtěch Kessler Samsung Kies Obsah Obsah... 0 1 Popis aplikace... 2 2 Cílová skupina... 2 3 Přehled případů užití... 2 3.1 Připojení telefonu, nebo tabletu... 2 3.2 Aktualizace firmware... 2 3.3 Zálohování dat... 2 3.4

Více

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 28.06.2017 Obsah 1 Úvod... 1 2 Povolení instalace aplikace... 2 3 Stažení aplikace... 3 4 Instalace

Více

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator...3 Profil uživatele...3 Akivity...3 Systémová podpora...4 Kontext...4 Prototyp...4 Start systému...4 Start aplikace...6 Manuální zadání pozice pro

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Y39PDA Aplikace pro vyhledání kulturních akcí na základě aktuálního počasí a aktuální polohy uživatele

Y39PDA Aplikace pro vyhledání kulturních akcí na základě aktuálního počasí a aktuální polohy uživatele Y39PDA Aplikace pro vyhledání kulturních akcí na základě aktuálního počasí a aktuální polohy uživatele Technická dokumentace zachycující vývoj mobilní aplikace. Martin Kohout ČVUT - FEL 1. Úvod Aplikace

Více

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS)

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS) Semestrální práce A7B39PDA Klient pro informační systém (KOS) Martin Šesták Obsah PDA / D1 /KOS... 3 Klient pro Studijní informační systém (KOS) na platformě Android... 3 Cílová skupina... 3 Funkce programu...

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE fakulta elektrotechnická Testování bez uživatele Nokia 6303 Testování uživatelského rozhraní (Y36TUR) Autor: Lucie Zahrádková Email: zahraluc@fel.cvut.cz Datum: 23/03/2011

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

Testování webové stránky Alza.cz

Testování webové stránky Alza.cz Testování webové stránky Alza.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní Temirlan Kurbanov kurbatem@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace Cílová skupina Přehled případů užití Testování

Více

Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness

Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness 2013/2014 Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness Semestrální práce na předmět Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR). Jakub Kameniar ČVUT v Praze fakulta elektrotechnická, Otevřená

Více

A2 Testování webu Trello.com

A2 Testování webu Trello.com A2 Testování webu Trello.com Semestrální práce TUR Novotný Michal novotm60@fel.cvut.cz OBSAH Úvod... 2 Popis aplikace... 2 Cílová skupina... 2 Zadání... 3 Testované případy užití... 3 Registrace uživatele...

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS.

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS. Zpoždění vlaků Popis aplikace Aplikace bude sloužit ke zjištění zpoždění vlaku vzhledem k zadané stanici. Při zadávání požadované stanice budou uživateli nabídnuty nejbližší stanice podle aktuální pozice

Více

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí MHD v mobilu Aplikace MHD v mobilu umí zobrazovat offline (bez nutnosti připojení) jízdní řády MHD na obrazovce mobilního telefonu. Aplikaci pro konkrétní město je možné stáhnout z našich stránek zdarma.

Více

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI Rollei Historyline 98 Používání funkce Wi-FI Používání funkce Wi-Fi Pomocí funkce Wi-Fi můžete ihned přenést fotografie a videa z fotoaparátu do jiných chytrých zařízení (Telefony, tablety s Android či

Více

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti KAPITOLA 5 Možnosti Nastavení v možnostech programu a uživatelského rozhraní určují, jak se ZoomText spouští, ukončuje a indikuje na ploše systému. Můžete si také aktivovat automatickou aktualizaci, kdy

Více

Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3

Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3 Testování uživatelského mobilního telefonu Nokia C7-00 s operačním systémem Symbian^3 Jan Zikeš zikesjan@fel.cvut.cz semestrální práce A2 z předmětu A4B39TUR 1 Obsah 1 Úvod... 3 1.1. Popis mobilního telefonu...

Více

GPS lokátor s online sledováním Návod k obsluze

GPS lokátor s online sledováním Návod k obsluze GPS lokátor s online sledováním Návod k obsluze www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Specifikace Sledovací zařízení PROFI disponuje umožňuje online sledování pohybu vozu, i jeho historii až 3 měsíce

Více

Testování programu Skype

Testování programu Skype České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Skype Semestrální práce v rámci předmětu A7B39TUR Karel Otruba A7B39TUR FEL ČVUT 2015 Obsah 1. Popis programu... 3 2. Cílová

Více

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Semestrální práce Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Testování uživatelského rozhraní Peter Smatana smatapet@fel.cvut.cz České Vysoké Učení Technické Praha Fakulta elektrotechnická Softwarové technologie

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

Průvodce českou železnicí

Průvodce českou železnicí Průvodce českou železnicí Semestrální práce z A7B39PDA Pavel Dvořák dvorap39@fel.cvut.cz D1 Zadání Popis Jedná se o aplikaci pro zjištění spojení a vizualizace řazení vlaku včetně možnosti zobrazení interiéru

Více

Kudyšel comfort. Manuál k programu

Kudyšel comfort. Manuál k programu Kudyšel comfort Manuál k programu Program Kudyšel comfort je určen pro obsluhu zařízení kudyšel (gps logeru). Kudyšel je zařízení, které zjišťuje souřadnice GPS a spolu s časovými údaji je ukládá do své

Více

Aplikace czsms. Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy. Jan Kolařík

Aplikace czsms. Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy. Jan Kolařík Aplikace czsms Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy Jan Kolařík České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Principy tvorby mobilních aplikací (A7B39PDA) 2011/2012 Část D1 1.1

Více

Parkuj Rychle - uživatelské testy

Parkuj Rychle - uživatelské testy Parkuj Rychle - uživatelské testy Formulář sloužící k uživatelským testům aplikace Parkuj Rychle, tvořené jako součást diplomové práce. Do odpovědí napište, jak Vám daná úloha přišla srozumitelná, jestli

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz 20. 10. 2011 ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení...

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace D3

[IM-WMC] Městská cyklonavigace D3 [IM-WMC] Městská cyklonavigace D3 A4M39NUR MARTIN HELLER, DAVID LUKSCH, MIROSLAV NEDVĚD Obsah Low-Fidelity prototyp...2 Pokryté scénáře...2 Popis prototypu...2 Uživatelské testování...3 Cíle...3 Test setup...3

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W

Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce

Více

Testování TomTom navigace pro Android

Testování TomTom navigace pro Android Testování TomTom navigace pro Android Stanislav Sazonov sazonsta@fel.cvut.cz 10.3.2013 1 Obsah Popis aplikace 3 Testovací zařízení 3 Cílová skupina 3 Případy užití 3 1. Testování kognitivním průchodem

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Testování internetových stránek

Testování internetových stránek České vysoké učení technické v Praze Testování internetových stránek WWW.studentagency.cz Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Matouš Zítko 20.10.2011 Obsah 1. Úvod...

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian Meeting Asistent Manuál pro instalaci a ovládání aplikace Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian 1 Úvodem 2 Podporované přístroje 3 Start 3.1 Potřebné vybavení 3.2 Instalace aplikace do telefonu 4

Více

Úvod. Popis a funkce programu HESLO.

Úvod. Popis a funkce programu HESLO. Úvod Popis a funkce programu HESLO. Program HESLO Vám umožňuje mít všechna Vaše hesla do emailových serverů, bankovnictví a jiné důležité údaje (PIN, PUK apod.) pod jedním přístupovým heslem, v jednom

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Aplikace gdmss, idmss V

Aplikace gdmss, idmss V Aplikace gdmss, idmss V3.46.000 DAHUA VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:00 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato

Více

CTUGuide (XXX-KOS) D1

CTUGuide (XXX-KOS) D1 CTUGuide (XXX-KOS) D1 Verze: 1.0 Předmět: PDA Mentor: Zdeněk Míkovec Autor: Petr Tarant, Martin Štajner, Petr Husák Datum: 14. 02. 2013 Obsah CTUGUIDE verze 1.0 1. Úvod... 3 1.1. Úvod do problematiky...

Více

GPS Chat David Liška

GPS Chat David Liška GPS Chat David Liška liskadav@fel.cvut.cz 1 Úvod 1.1 Popis Aplikace Aplikace využívá Google maps společne s GPS. Vyhledává jiné uživatele v blízkém okolí. Uživaté jsou na mapě identifikováni pomocí své

Více

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 Obsah Kurz 5... 1 1. Časování prezentace 1 2. Audiozáznamy 2 3. Záhlaví a zápatí 3 Kurz 6... 4 4. Tvorba fotoalba 4 5. Komprese obrázků 5 6. Příprava výstupů 5 7. Tisk prezentace

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz

Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz Mapový portál Mapa Česka, který je dostupný na internetové adrese www.mapa-ceska.cz, byl vytvořen v roce 2014 v rámci bakalářské práce na Přírodovědecké fakultě Univerzity

Více

ibike GPS+ Uživatelská příručka (určeno pro iphone 5 4 iphone 4S)

ibike GPS+ Uživatelská příručka (určeno pro iphone 5 4 iphone 4S) ibike GPS+ Uživatelská příručka (určeno pro iphone 5 4 iphone 4S) 1 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Obsah balení... 3 2. Průvodce montáží držáku... 4 3. Instalace senzorů na kolo (obrázkový průvodce)... 5 4. Zasunutí

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Semestrální práce pro předmět A4B39TUR testování uživatelského rozhraní Heuristická evaluace a kognitivní průchod u HTC Chacha Vojtěch Novák, novakvo5@fel.cvut.cz Obsah

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více