GPS Chat David Liška

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GPS Chat David Liška"

Transkript

1 GPS Chat David Liška

2 1 Úvod 1.1 Popis Aplikace Aplikace využívá Google maps společne s GPS. Vyhledává jiné uživatele v blízkém okolí. Uživaté jsou na mapě identifikováni pomocí své "buddy ikonky". Aplikace umožňuje jednoduchou interakci uživatelů (poslání zprávy/chat). Uživatel má k dispozici dva kontakt listy pro přátelé a seznam ignorovaných. Aplikace je určena pro platformu Android Popis uživatelů věk: rysy: společenska osoba majetek: mobilní telefon se systémem Android a podporou GPS schopnosti: osoba schopná schopna nainstalovat aplikaci, provést registraci profilu, popřípadě základní nastavení prostředí: prostředí s větší hustotou obyvatel handicapy: osoba zrakově nehandicepovaná Aktivity 1) spušťení telefonu 2) spušťení aplikace 3) registrace uživatele/přihlášení uživatele/zapomenuté heslo 4) nastavení profilu (fotka, osobní údaje, heslo, status) 5) zobrazení osob na mapě (nahodných nebo přátel) 6) zahajení komunikace s osobou: přitel, osoba na mapě, náhodna osoba (možnost filtrace: pohlaví,věk) 7) přidání do přátel, odebráni z přátel, od/blokování osoby 8) pozváni osoby na určité místo Systemová podpora Server připojení na server uživatelské profily propojení uživatelů místa zobrazitelná na mapě (veřejná, uživatelská místa, popřípadě další jako: místo kde jsem se poprve setkal s osobou atd) Klient archivace komunikace zobrazení mapy uživatelská komunikace Kontext Budoucí vývoj by mohl směřovat k podobě socialních sítí ve formě mashup: Facebook přispívání na zeď, databáze míst a jejich promítnutí na google maps, rozšiření geoslužeb.

3 2 Testování low fidelity prototypu Pro zhotovení prototypu byl použit program Balsamiq Mockups. V aplikaci má uživatel svoji identitu, kterou se identifikuje svému okolí. Registrace je velmi jednoduchá, vyžaduje pouze jméno, a heslo(jméno a je unikátní). Ostatní parametry si uživatel bude moci donastavit (změnit) ve svém uživatelském profilu. Pokud uživatel zapomene své heslo, může si ho zaslat na . Do systému se přihlašuje pomocí uživatelského jména a hesla. Je zřejmé že přihlášení do aplikace je vyžadováno připojení k internetu.

4 Aplikace využívá GPS. Android disponuje 'widgetem' pro google mapy, do kterých je možné dodatečně přidávat grafické prvky. Na obrázku se kromě 'mé osoby' zobrazují i další. Lidé ze seznamu přátel jsou označeni modrým 'smějícím se smajlíkem', lidé ze seznamu ignorovaných 'červeným mračícím se smajlíkem'. Neznámí lidé jsou také odlišeny. Pokud uživatel obdrží zprávu, zobrazí se mu ve formě 'bublinového textu'. Aplikace disponuje hlavním menu které slouží k navigaci do všech dostupných oken. K navigaci lze použít také 'pop-up' menu po kliknutí na jednotlivé uživatele na mapě. Aplikace zobrazuje uživatelské seznamy přátel a 'ignorovaných'. Uživatelské seznamy lze měnit v kontextové nabídce jednotlivých uživatelů. Kde je také možné zobrazit jeho detailní profil, nebo z daným uživatelem zahájit konverzaci. K dispozici je také profil uživatele aplikace, kde má možnost měnit své údaje.

5 Je možné si zobrazit profil uživatele. Vyskakovací menu obsahuje podobné položky jako seznamy. U chatu jsou znázorněné dvě možnosti zobrazení konverzace a to buď jednoduchý text nebo shlukování do bublinových částí. Mezi konverzujícími uživateli je možné přepínat pomocí rozbalovacího seznamu. 2.1 Heuristická analýza Expert 1 (David Liska) Visibility of system status Nová příchozí zpráva je oznámena pouze v pohledu na mapu (bublinou). Bude zapotřebí lepší systém upozorňování. Chybí nápověda, 'o aplikaci', kontakt Uživatel by měl být nějak informován, zda-li si ho přidal/odebral do přatel User control and freedom Nejsou všude definovaná systémová tlačitka Chybí možnost zobrazit osobu na mapě. Přidat do přatel si mohu pouze osobu kterou najdu na mapě Není možnost pracovat v offline módu a s vypnutou GPS Error prevention Není definováno jak se bude chovat telefon když pošlu zprávu uživateli, který je offline Uživatel není informován o důležitých změn v systému (chybí informační okna) Uživatel nemá možnost potvrdit změny v systému (chybí potvrzovací okna) Aesthetic and minimalist design Méně vyskakovacích menu. Některé položky menu by šlo nahradit tlačítky

6 2.1.2 Expert 2 (Tomas Kuhn) Visibility of system status Na hlavní obrazovce mi chybí zobrazení možnosti menu (např. ikonkou), není zřejmé že tu taková možnost je Na hlavní stránce z mapou mi chybí informační lišta např se jménem přihlášeného, statusem, atd. User control and freedom Chybí možnost trvalého přihlášení Nepochopil jsem systém odhlašování Error prevention U akcí typu ztráta hesla a registrace se nezobrazuje invformace o potvrzení. Chybí vstup pro znovuopakování pro kontrolu hesla při registraci. Chybí dialogová okna pro potvrzení ignorace a smazaní přatel Aesthetic and minimalist design Místo vyskakovacího okna z profilové fotky bych uvedl možnosti pomocí viditelných tlačítek Chat: Místo vysouvacího seznamu bych zvolil záložky Položka 'Map Mode' je při zobrazení menu u pohledu na mapu zbytečná Analysis and interpretation Uživatel je nedostatečně informován o svém stavu (na obrazovce s mapou). Naprosto chybí potvrzovací a informační okna Pokud uživatel vidí systém poprvé, nepochopí hned že je možné otevřít rozbalovací menu, pokud klikne na fotku v uživatelském profilu. Z hlediska designu nebylo moc výhrad (možná lépe změnit přepínání uživatelů v chatu) Aplikace není přizpůzobena na offline režim a režim s vypnutou GPS Recommendations for D4 Lépe si promyslet návrh(dopodrobna), hlavně z hlediska chování programu vůči systémovým akcím(nová zpráva, osoba si mě přidá do přátel). Některé položky z pop-up by bylo dobré předělat na tlačitka kvůli urychlení navigace v aplikaci. Přidat ovládací a informační prvky pohledu na mapu. Určit co přesně dělají systémová tlačítka. Přidat možnost zobrazit uživatele na mapě Přidat možnost vyhledávat osoby

7 3 Popis High fidelity prototypu Aplikace byla vyvíjena a testována na telefonu s operačním systémem Google Android, konkrétně telefon Sony Ericsoon Xperia x10. Aplikace je lokalizována do dvou jazyků (čeština, angličtina), přičemž uživatel si jazyk nevybírá přímo v aplikaci, ale podle jazyku nastaveným v telefonu. Při spušťení telefonu je zobrazena obrazovka(aktivita) s přihlašovacím formulářem. Kde se může uživatel pomocí uživatelského jména a hesla přihlásit.

8 Pokud uživatel doposud nemá svůj účet, je zapotřebí ho zaregistrovat pomocí registračního formuléře. Uživatel má také možnost poslání zapomenutého hesla na svůj .

9 Hlavní obrazovkou (po přihlášeni) aplikace je pohled na mapu, kde je možné vidět uživatele v blízkém okolí. K dispozici je hlavní menu, ze kterého se dostaneme na ostatní aktivity.

10 S uživateli lze na mapě pracovat pomocí kontextového menu. Odhlášení (HW klávesa zpět nebo přes položku menu) je doprovázeno potvrzovacím diaglogem.

11 Pomocí položky hlavního menu se lze dostat do kontaktlistu přátel a ignorovaných. David Liška, liskadav@fel.cvut.cz

12 Každý uživatel v seznamu disponujue kontextovou nabídkou. Je možné zobrazit uživatelský detail

13 K dispozici je také vlastní profil uživatele s možností editace osobních údajů. David Liška, liskadav@fel.cvut.cz

14 Samotná konverzace je zobrazena v samostatné aktivitě. David Liška, liskadav@fel.cvut.cz

15 4 Testovani High fidelity prototypu Pro testování byl použit prototyp mobilní aplikace na zařízení Sony Ericsoon Xperia x10. Metoda probíhala formou uživatelského testu a to tak, že se uživatelům zadá seznam úkolů a je sledován jejich postup a postřehy. Prototyp běžící na telefonu má pouze omezenou funkčnost Test probíhal v klidné místnisti u stolu, uživatel měl připravenou aplikaci ke spuštění a před sebou papír se senamem úkolů k vyplnění. 4.1 Dotazník Pretest Q1 Vlastníte, nebo máte dlouhodobější zkušenosti s používaním telefonů s operačním Ano/Ne Q2 Máte nějaké předchozí zkušenosti s testováním? Ano/Ne Q3 Jaký je váš věk? Posttest Q1 Líbíl se vám vzhled aplikace? Ano/Ne Q2 Vyhovovalo vám ovládání aplikace? Ano/Ne Q3 Využil by jste aplikaci k vlastnímu použití? Ano/Ne Q4 Byl by ste ochoten za aplikaci zaplatit? Ano/Ne Q5 Q6 Co vás na aplikaci zaujalo? Co vám na aplikaci vadilo? 4.2 Průběh jednotlivých sessions Tester 1 délka: 17min Pretest: Q1 Vlastníte, nebo máte dlouhodobější zkušenosti s používaním telefonů s operačním Q2 Máte nějaké předchozí zkušenosti s testováním? Ne Q3 Jaký je váš věk? 20 Posttest: Q1 Líbíl se vám vzhled aplikace? Ano Q2 Vyhovovalo vám ovládání aplikace? Ne Q3 Využil by jste aplikaci k vlastnímu použití? Ano Q4 Byl by ste ochoten za aplikaci zaplatit? Ne Q5 Co vás na aplikaci zaujalo? Rozšíření chatu o mapu Q6 Co vám na aplikaci vadilo? Skryté hlavní menu Ne

16 4.2.2 Tester 2 délka: 18min Pretest: Q1 Vlastníte, nebo máte dlouhodobější zkušenosti s používaním telefonů s operačním Q2 Máte nějaké předchozí zkušenosti s testováním? Ne Q3 Jaký je váš věk? 21 Posttest: Q1 Líbíl se vám vzhled aplikace? Ano Q2 Vyhovovalo vám ovládání aplikace? Ano Q3 Využil by jste aplikaci k vlastnímu použití? Ano Q4 Byl by ste ochoten za aplikaci zaplatit? Ne Q5 Co vás na aplikaci zaujalo? Nápad David Liška, liskadav@fel.cvut.cz Q6 Co vám na aplikaci vadilo? Aplikace není dotažena do konce Tester 3 délka: 11min Pretest: Q1 Vlastníte, nebo máte dlouhodobější zkušenosti s používaním telefonů s operačním Ano Ano Q2 Máte nějaké předchozí zkušenosti s testováním? Ano Q3 Jaký je váš věk? 23 Posttest: Q1 Líbíl se vám vzhled aplikace? Ano Q2 Vyhovovalo vám ovládání aplikace? Ne Q3 Využil by jste aplikaci k vlastnímu použití? Ne Q4 Byl by ste ochoten za aplikaci zaplatit? Ne Q5 Co vás na aplikaci zaujalo? Jednoduchost Q6 Co vám na aplikaci vadilo? Malá interakce s uživateli 5 Analýza výsledků testů a doporučení pro další vývoj Pro omezenou funkčnost prototypu nebylo možné aplikaci plně otestovat. Uživatelům se líbil nápad, ale z testovaného prototypu je zřejmé, že uživatel by v tomto stavu aplikaci dlouhodobě nepoužíval. Doporučuje se zapracovat na prototypu a poté opakovat test s uživately.

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn kompletní dokumentace Party Navigator Tomáš Kuhn D1 Obecný popis aplikace Party navigation Pomocí této aplikace si bude uţivatel moci vyhledat vhodný hudební klub a zobrazit ideální trasu. Aplikace bude

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák Testování uživatelského rozhraní SKYPE Semestrální práce A2 Pavel Dvořák dvorap50@fel.cvut.cz Obsah 1. Zadání... 2 1.1 Popis... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 User case... 2 1.3.1 Vytvoření účtu... 2 1.3.2

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně podle jejich adresy

Více

Mobilní aplikace NÁVOD

Mobilní aplikace NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz NASTAVENÍ V APLIKACI AKTION.NEXT je zjednodušená varianta webové aplikace a slouží pro evidenci docházky uživatel může ručně zadávat průchody, prohlížet svůj osobní výkaz, vzdáleně

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze (portál penzijní společnosti Conseq penzijní společnost, a.s.) 1. Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze 1 2. Přihlášení do aplikace... 2 3. Základní obrazovka

Více

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12 xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál 1/12 Návod xmobile OS Android Přihlášení... 3 Trh... 3 Symboly... 4 Graf... 5 Vlastnosti grafu... 6 Obchod... 6 Nový pokyn okamžitá realizace... 7 Nový

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

Přihlášení uživatele

Přihlášení uživatele Přihlášení uživatele 1 Portál B2B 3.0 1.1 O portálu Cílem Portálu B2B je zprostředkovávat zaměstnancům ŠKODA AUTO a jejich obchodním partnerům (importérům, dealerům atd.) důležité informace a umožňovat

Více

Úvod do rezervačního systému Sportonline.cz

Úvod do rezervačního systému Sportonline.cz Úvod do rezervačního systému Sportonline.cz Pro Vaši lepší orientaci v našem rezervačním systému jsme připravily tento návod. OBSAH: str.1 Úvod a přihlášení do systému str.2 Zapomenuté heslo str.3 Registrace

Více

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS.

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS. Zpoždění vlaků Popis aplikace Aplikace bude sloužit ke zjištění zpoždění vlaku vzhledem k zadané stanici. Při zadávání požadované stanice budou uživateli nabídnuty nejbližší stanice podle aktuální pozice

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Semestrální projekt pro předmět PDA 1 D1! 4 Název! 4 Popis! 4 Cílová skupina! 4 D2! 5 Uživatelé! 5 Aktivity! 5 System Support! 5 Cílová platforma! 6 Context!

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Mapová aplikace HZS Ústeckého kraje

Mapová aplikace HZS Ústeckého kraje Mapová aplikace HZS Ústeckého kraje Stručný návod Tato aplikace vznikla z důvodu potřeby prezentace geografických dat HZS Ústeckého kraje a dalších poskytovatelů dat v jednotné mapové aplikaci. Dalším

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+ Pořízení aplikace MS2014+ a zajištění jejího provozu a rozvoje Registrační číslo projektu: CZ.1.08/2.1.00/12.00147 Příručka uživatele Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

Helpdesk Liberecké IS

Helpdesk Liberecké IS tel: +420 485 243 031 e-mail: lis@lis.liberec.cz IČO: 254 0131 Liberecká IS, a.s., Mrštíkova 3, 461 71 Liberec 3 DIČ: CZ25450131 Helpdesk Liberecké IS Dokumentace zákazník d.help Josef Fröhlich Liberecká

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Uživatelská příručka pro portál ecardio

Uživatelská příručka pro portál ecardio Uživatelská příručka pro portál ecardio Datum: 30.9.2014 Verze: 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Spuštění a registrace... 3 3. Prohlížení kapitol... 5 3.1. Hlavní stránka... 5 3.2. Prohlížení kapitol... 6 3.3.

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Základní informace - Ovládání systému. Sdružení správců technické infrastruktury středních a východních Čech

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Základní informace - Ovládání systému. Sdružení správců technické infrastruktury středních a východních Čech TECHNICKÁ MAPA.CZ Základní informace - Ovládání systému Přihlášení na portál zakázky zakazky.technickamapa.cz/portal/ Registrace Na hlavní stránce zvolte možnost Nový uživatel 2. Vyplňte IČO nebo název

Více

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace... 4 Instalace a přihlášení... 5 Verze CLOUD... 5 Verze SERVER... 8 Verze DEMO... 10 Nastavení displeje, tlačítek... 11 Obecná konfigurace... 11 GPS pozice...

Více

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí. testování žáků

Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ. Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí. testování žáků Uživatelská příručka k portálu WWW.DIAGNOSTIK.CZ Společnost pro kvalitu školy, o. s. část třetí testování žáků Ostrava 2012 1 Obsah Úvod:... 3 1. Přihlášení žáka... 3 2. Testování žáka... 5 2.1. Úvodní

Více

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk 1 Obecné informace... 3 1.1 Koncový uživatel... 3 1.2 Založení koncového uživatele... 3 2 Často kladené dotazy... 5 3 Zvýhodněné nabídky tarifů a služeb... 5 4

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání:

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: Příručka pro dodavatele Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: 1.10.2017 1 2 1. Úvod do systému...3 2. Technické požadavky a zabezpečení systému...3 3. Registrace nového dodavatele...4 4. Přihlášení

Více

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele 2019 1 / 21 Uživatelská příručka pro registrované uživatele Historie dokumentu Datum Verze Komentář 8. 4. 2019 1.0 Základní verze Obsah

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor IceWarp Outlook konektor 4 umožňuje synchronizovat informace mezi IceWarp serverem a klientskou aplikací Outlook. Konektor přináší: Vysokou stabilitu a nízké

Více

D3 A7B36PDA Well being app

D3 A7B36PDA Well being app D3 A7B36PDA Well being app Voříšek Lukáš Do Thang 26.4.2015 git@gitlab.fel.cvut.cz:vorislu1/pda-wb-game.git Úvod Pro tvorbu elektronického prototypu jsme se rozhodli použít nativní aplikaci pro android

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Aplikace insportline incondi

Aplikace insportline incondi Aplikace insportline incondi návod k obsluze Minimální požadavky aplikace Apple ios: verze OS 9.3+, kompatibilní se zařízeními iphone a ipad Android: verze OS 5.0+ (Lollipop), rozlišení minimálně 1280x720

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Aktivace dálkového přístupu Uživatelské jméno a heslo pro vstup do aplikace Vám bude přiděleno na základě Vaší žádosti. Tyto údaje jsou vždy doručovány poštou

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu.

Spectu CMS. Následující text předpokládá znalost uživatelské dokumentace aplikace Spectu. Obsah Obecné informace... 1 Přihlášení a zapomenuté heslo... 1 Tvorba nabídek... 2 Kategorie... 2 Produkty... 4 Modifikátory... 6 Stoly... 6 Reklamní spořiče... 6 Jazyky... 7 Parametry... 7 Správa zařízení...

Více

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.)

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.) Uživatelská příručka 6.A6 Na stránky se dostanete zadáním URL adresy: http://sestasest.tym.cz do vašeho prohlížeče. Teď jste se dostali na úvodní stránku, na které vidíte fotku, přivítání, odkaz na Uživatelskou

Více

Easycars Aplikace pro správu autobazaru

Easycars Aplikace pro správu autobazaru Easycars Aplikace pro správu autobazaru Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Požadavky... 2 2 Přihlášení do systému... 3 2.1 Úvodní stránka... 4 3 Správa nabídek vozů a klienů... 5 3.1 Výpis vozidel... 5 3.1.1 Export

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Osobní stránky uživatele CIS

Osobní stránky uživatele CIS Osobní stránky uživatele CIS 2016 ALTRON Business Solutions, a.s. Uživatelský manuál 1 Verze manuálu: OSU- Uživatelská příručka -1.30.6 Tisk ze dne: 2. prosince 2016 Obsah Obsah...2 Změny ve verzi 1.30.6...3

Více

ANETE, spol. s r.o. MobilKredit

ANETE, spol. s r.o.   MobilKredit ANETE, spol. s r.o. www.anete.com MobilKredit 2016 Obsah 1 Přístup do stravovacího systému pomocí chytrého telefonu... 3 2 Instalace aplikace... 3 3 Uživatel a heslo... 4 3.1 Identifikace uživatele...

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network)

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Sociální síť uživatelů T4C Srovnání v T4C umožňuje vstoupit do zabezpečené webové aplikace, kde si uživatelé mohou porovnávat své výsledky stáda i robota

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman cermam14@fel.cvut.cz Obsah Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android)...1 D1...3 D2...4 1)Popis

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Akceptační test. Úvod

Akceptační test. Úvod Verze 1.5 Akceptační test Úvod Tento dokument popisuje postup ověření softwaru, ohledně pokrytí požadavků. Obsahuje vstupní a výstupní parametry pro každý test. Testy Aplikace je napsána pro více uživatelských

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

Vzájemné uznávání C-TPAT. Registrace a údržba EORI

Vzájemné uznávání C-TPAT. Registrace a údržba EORI Vzájemné uznávání C-TPAT Registrace a údržba EORI Obrazovka pro přihlášení https://mrctpat.cbp.dhs.gov Stránka umožňuje uživatelům, kteří již mají vytvořený účet, zadat své uživatelské jméno a heslo. Stránka

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta k bezdrátové síti ISS-COP v Brně je nutné nastavit následující parametry. SSID pro učitele: ISSCOP_V1 SSID pro studenty:

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec

Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec Analýza Android UI Guidelines - Material design Základní myšlenka Material designu platformy Andorid, podobně jako tomu je u ios 7 a výše od Applu,

Více