A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz"

Transkript

1 A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická

2 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení... 3 Popis uživatelů (cílové skupiny)... 4 Přehled případů užití... 5 Psaní zpráv SMS... 5 Používání budíku... 5 Používání Google navigace... 5 Use case1: Psaní zpráv SMS... 6 Use case 2: Používání budíku... 7 Část 1: Test GUI pro nastavení budíku... 7 Část 2: Zobrazení informace o budíku v pohotovostním režimu... 8 Část 3: Vypnutí/odložení budíku po tom, co začne zvonit... 9 Use case 3: Používání Google navigace Krok 1: výběr způsobu cestování (pěšky/autem) Krok 2: vybrání způsobu vyhledání destinace Krok 3: vyhledání destinace Krok 4: Schválení trasy Závěr... 13

3 3 Popis zařízení: Testované zařízení je mobilní telefon HTC Desire HD se systémem Android od společnosti Google s prostředím HTC Sense 2.1. Kapacitní dotykový displej zařízení má úhlopříčku 4,3 palce s rozlišením 800 x 480 bodů. Mobilní telefon pracuje na procesoru s frekvencí 1 GHz a má k dispozici 768 MB paměti RAM. Vnitřní paměť s kapacitou 1,5 GB, rozšířitelná paměťovými kartami. Konektivita telefonu k dalším zařízením je možná pomocí microusb, Wi-Fi, Bluetooth či 3,5mm jack konektoru. Dále je telefon vybaven integrovaným GPS modulem s kompasem, gyroskopem, proximity senzorem, fotoaparátem s rozlišením 8 megapixelů a duálním bleskem, který je možno aktivovat samostatně jako kapesní baterku s možností úpravy intenzity svitu. Podpora nahrávání videa v kvalitě 720p. K ovládání, kromě dotykové obrazovky, slouží čtyři senzorová tlačítka ve spodní části displeje a tři mechanická tlačítka (jedno k vypnutí/uzamknutí telefonu a dvě k ovládání hlasitosti). Obr. 1: HTC Desire HD v pohotovostní režimu (spodní dotyková tlačítka (zleva): Domů, Menu, Zpět, Vyhledat)

4 4 Popis uživatelů (cílové skupiny): Vzhledem ke své bohaté technologické výbavě, je mobilní telefon HTC Desire HD určen pro nejnáročnější skupinu uživatelů, kterým tento smartphone de facto nahrazuje počítač či notebook, především na cestách, pracovních schůzkách a díky své multimediální výbavě dokáže nahradit i mp3 přehrávač, fotoaparát a videokameru. Cílová skupina je ovšem značně omezena pořizovací cenou tohoto mobilu.

5 5 Přehled případů užití: 1. Psaní zpráv SMS 2. Používání budíku 3. Používání Google navigace Psaní zpráv SMS Psaní zpráv je jednou z nejzákladnějších a nejpoužívanějších funkcí každého mobilního telefonu. Oproti klasickým mobilním telefonům, Desire HD nemá hardwarovou klávesnici, takže je psaní SMS umožněno přes dotykovou obrazovku a právě to bude hlavním předmětem testu. K testování použiji heuristickou analýzu, protože předmětem testování bude především grafické rozhraní. Používání budíku HTC Desire HD má funkci budík, kde si uživatel může nastavit několik budíků a u každého si určit čas buzení, opakování budíku na jednotlivé dny v týdnu, zvuk budíku a pro přehlednost ještě i název. Testování bude mít tři části: 1. Test GUI pro nastavení budíku 2. Zobrazení informace o budíku v pohotovostním režimu 3. Vypnutí/odložení budíku po tom, co začne zvonit Používání Google navigace Požívání GPS navigací se dnes stalo běžnou činností především při cestě autem či pěšky. Desire HD má integrovaný GPS modul a nainstalovanou aplikaci Navigation od společnosti Google. Kognitivním průchodem otestuji, zda by měl potencionální uživatel s tímto systémem nějaké problémy bude testován průchod od zapnutí aplikace do stavu, kdy se uživateli spustí navigace dle vygenerované trasy.

6 6 Use case 1 : Psaní zpráv SMS Psaní zpráv bude testováno heuristickou analýzou s použitím sady Nielsenovo heuristik (1994): 1. Visibility of system status 2. Match between system and the real Word 3. User control and freedom 4. Consistency and standards 5. Error prevention 6. Recognition ether than recall 7. Flexibility and efficiency of use 8. Aesthetic and minimalist design 9. Help users recognize, diagnose and recover from errors 10. Help and documentation Obrázek 2: Grafické rozhraní pro psaní zpráv SMS Nálezy: Uživatel během psaní zprávy nevidí, komu zprávu píše (výběr příjemce probíhá před psaním zprávy), takže si to musí pamatovat porušení pravidla č. 6 o Priorita: Malý problém použitelnosti o Možnost nápravy: Zobrazit jméno, resp. telefonní číslo příjemce před text zprávy Odeslání zprávy SMS se provádí pouze stiskem tlačítka Send (obrázek 2) porušení pravidla č. 5 (není přítomen potvrzovací dialog pro odeslání) a pravidla č. 3 (uživatel může tlačítko stisknout omylem při označování textu, při stírání vody či prachu z displeje) o Priorita: Závažný problém, musí být odstraněn o Možnost nápravy: Doplnit odesílání o potvrzující dialog, který dá uživateli možnost zprávu neodeslat, pokud bylo tlačítko Odeslat zmáčknuto omylem

7 7 Use case 2: Používání budíku Při heuristické analýze budeme opět používat Nielsenovy heuristiky (uvedené v předchozí kapitole). Část 1: Test GUI pro nastavení budíku Obrázek 3: Grafické rozhraní pro nastavení budíku Nálezy: Při testování této části jsem nenarazil na nic, co by porušovalo Nielsenovy heuristiky.

8 8 Část 2: Zobrazení informace o budíku v pohotovostním režimu Obrázek 4: Pohotovostní režim Nálezy: V pohotovostním režimu je uvedeno pouze, zdali je budík aktivní (informace o aktivním budíku je zobrazena jako ikonka vedle hodin ve stavovém panelu, obrázek 4), ale uživatel už neví, v kolik bude budík zvonit (porušení pravidla č. 1), pokud si to nepamatuje (porušení pravidla č. 6). To může způsobit nepříjemné překvapení uprostřed noci, v průběhu pracovní porady či školního vyučování. o Priorita: Problém použitelnosti, důležité odstranit o Možnost nápravy: Spolu s ikonkou aktivního budíku zobrazit i čas, kdy budík začne zvonit

9 9 Část 3: Vypnutí/odložení budíku po tom, co začne zvonit Tento test předpokládá, že uživatel před aktivací budíku spí a s tímto ohledem je rozhraní testováno použitelnost pro uživatele v náročných podmínkách (ospalost, únava, polospánek). Obrázek 5: Aktivace budíku Nálezy: Pro vypnutí budíku stačí uživateli přejet rukou přes display, ale pro odložení budíku musí uživatel stisknout poměrně malé tlačítko a tím vzniká problém náhodného vypnutí budíku, i když ho chce uživatel pouze odložit (porušení pravidla č. 3), není zde potvrzení pro vypnutí (porušení pravidla č. 5) o Priorita: Závažný problém, musí být odstraněn o Možnost nápravy: Přidat potvrzení vypnutí budíku Zařízení neinformuje uživatele, že byl budík vypnut a ne prodloužen (porušení pravidla č. 1) o Priorita: Malý problém použitelnosti o Možnost nápravy: Přidat dialog informující uživatele o vypnutí budíku

10 10 Use case 3: Používání Google navigace Popis kognitivního průchodu: Kognitivní průchod je metoda testování uživatelského rozhraní, při které je simulován uživatel z cílové skupiny. Cílem této metody je zjistit, zda je uživatel schopen zvládnout daný scénář, případně kde a jak se od optimálního průchodu odchyluje. Na začátku každého případu použití se testující ptá Q0: Čeho chce uživatel dosáhnout? V každém kroku si testující klade tyto otázky: Q1: Bude uživateli zřejmé co udělat? Q2: Spojí si uživatel správně popisek akci se svým cílem? Q3: Dostane uživatel dostatečnou odezvu? Krok 1: výběr způsobu cestování (pěšky/autem) Obrázek 6: Úvodní obrazovka navigace Q1: ANO vybrat způsob z rozbalovacího seznamu v levém horním rohu obrazovky (obrázek 6) Q2: ANO popisek přesně a stručně popisuje způsob cestování Q3: ANO popisek se změní ihned v závislosti na zvolené metodě (Driving/Walking)

11 11 Krok 2: vybrání způsobu vyhledání destinace Práce pořád s obrazovkou, kde uživatel vybírá způsob cestování (obrázek 6) Q1: ANO zvolit způsob zadání destinace Q2: ANO seznam způsobů vyhledávání je na obrazovce patrný Q3: ANO uživatel se dostane na další obrazovku, kde destinaci vyhledá způsobem, který si vybral (obrázek 7) Krok 3: vyhledání destinace Bereme případ, že si uživatel vybrat textové zadávání cílového místa Obrázek 7: Vyhledávání destinace Q1: ANO napsat název destinace pomocí QWERTY klávesnice na dotykovém displeji Q2: ANO textové políčko pro vyhledávání je přehledně označeno (v horní části displeje; obrázek 7) Q3: ANO mobilní telefon vypočte trasu a zobrazí jí uživateli ke schválení (obrázek 8)

12 12 Krok 4: Schválení trasy Obrázek 8: Schválení nalezené trasy Q1: NE Nikde není napsáno, že jde o schválení trasy (v tomto okamžiku si uživatel může myslet, že už jde o samotné navigování) o Priorita: Problém použitelnosti, důležité odstranit o Možná náprava: Přidat popisek obrazovky informující o tom, že jde o schvalování trasy Q2: NE Tlačítko Follow the route (obrázek 8, nahoře) nevypadá jako tlačítko, ale jako informační text, že uživatel má sledovat vypočtenou trasu (vzhledově identické s informací o hledání GPS ve spodní části displeje) o Priorita: Problém použitelnosti, důležité odstranit o Možná náprava: Změnit vzhled tlačítka, aby bylo zřejmé, že se jedná o tlačítko Q3: ANO Obrazovka se změní na obrazovku navigování (obrázek 9)

13 13 Obrázek 9: Aktivní navigace Závěr HTC Desire HD je technologicky vyspělý mobil, s dobrým ovládáním, avšak i přesto se zde objevují zásadní chyby v uživatelském rozhraní, které práci se zařízením značně komplikují psaní SMS zpráv, které se na mobilním telefonu považuje za samozřejmost, je značně komplikováno nevhodným umístěním odesílacího tlačítka a absencí potvrzovacího dialogu při odesílání.

[ESET SMART SECURITY 7]

[ESET SMART SECURITY 7] 2014 ČVUT - FEL Martin Panský Panskma1 [ESET SMART SECURITY 7] Testování aplikace Heuristickou evaluací a Kognitivním průchodem Obsah 1) Příprava testování... 4 a) Popis aplikace... 4 b) Cílová skupina...

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ PŘEDMĚT TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÝCH ROZHRANÍ (A7B32TUR) 2011/2012 ÚLOHA A TESTOVÁNÍ MOBILNÍHO TELEFONU HTC WILDFIRE S Tomáš Kocfelda kocfetom@fel.cvut.cz

Více

Testova nı e-shop Alza.cz

Testova nı e-shop Alza.cz Testova nı e-shop Alza.cz Projekt A TUR, letní semestr 2013/2014 Adam Uhlíř (uhlirad1@fel.cvut.cz) 1 1. Úvod... 3 1.1 Popis aplikace... 3 1.2 Popis uživatelů... 3 2. Metodika testování... 4 2.1 Kognitivní

Více

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Semestrální práce z předmětu A4B39TUR ČVUT FEL Pavel Lieberzeit liebepav@fel.cvut.cz LS 2011/2012 Obsah 1 Popis aplikace... - 2-2 Popis uživatele... - 2-3 Použité

Více

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Popis plikace Telefon HTC Desire HD Běží na operačním systému Google ndroid.. Ovládá se pomocí dotykového displeje o úhlopříčce 4.3" a o rozlišení 480x800 bodů,

Více

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz 9.3.2014 Jakub Vašek (vasekja2@fel.cvut.cz) 1 Popis stránky Tato webová stránka má hlavní menu nahoře, které je statické (při scrollování zmizí), vedlejší menu je vlevo.

Více

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 Semestrální práce v rámci předmětu A4B39TUR Petr Mezek mezekpet@fel.cvut.cz 2. ročník OI

Více

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák Testování uživatelského rozhraní SKYPE Semestrální práce A2 Pavel Dvořák dvorap50@fel.cvut.cz Obsah 1. Zadání... 2 1.1 Popis... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 User case... 2 1.3.1 Vytvoření účtu... 2 1.3.2

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Semestrální práce Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Testování uživatelského rozhraní Peter Smatana smatapet@fel.cvut.cz České Vysoké Učení Technické Praha Fakulta elektrotechnická Softwarové technologie

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně podle jejich adresy

Více

Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování bez uživatele. Testování SmartPhone HTC 7 Trophy

Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování bez uživatele. Testování SmartPhone HTC 7 Trophy Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelského rozhraní Testování bez uživatele Testování SmartPhone HTC 7 Trophy Aleš Fišer 2010/2011 Úvod Ve svém semestrálním projektu budu provádět test bez

Více

TESTOVÁNÍ MOBILNÍHO TELEFONU SONY ERICSSON G900

TESTOVÁNÍ MOBILNÍHO TELEFONU SONY ERICSSON G900 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ TESTOVÁNÍ MOBILNÍHO TELEFONU SONY ERICSSON G900 PŘEDMĚT TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÝCH ROZHRANÍ (A7B32TUR) 2011/2012 Jaroslav Tesař tesarjar@fel.cvut.cz

Více

Testování systému Android2.2 ve Smartphonu HTC 7 desire HD

Testování systému Android2.2 ve Smartphonu HTC 7 desire HD Testování systému Android2.2 ve Smartphonu HTC 7 desire HD Obsah: 1. 2. 3. 4. 5. Obsah Popis zařízení Popis cílové skupiny Přehled případů užití Kognitivní průchod A. scénář testování 1(fotoaparát a fotky)

Více

Testová ní zář í zení HTC Desiře HD

Testová ní zář í zení HTC Desiře HD ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testová ní zář í zení HTC Desiře HD Inteřnetový přohlížeč opeřáčního systému Google Android 2.2 Zadal Ing. Adam Sporka Zpracoval Marek Pytela

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE A2 NA PŘEDMĚT A4B39TUR TESTOVÁNÍ PROGRAMU VIRTUALBOX

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE A2 NA PŘEDMĚT A4B39TUR TESTOVÁNÍ PROGRAMU VIRTUALBOX ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE A2 NA PŘEDMĚT A4B39TUR TESTOVÁNÍ PROGRAMU VIRTUALBOX Vypracoval Matěj Židek, 2014 1 Obsah: 1. aplikace 3 2. Cílová skupina

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování zařízení

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování zařízení České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování zařízení Vaillant calormatic 470 Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní A4B39TUR 1 Michal Hotovec hotovmic@fel.cvut.cz

Více

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 semestrální práce předmětu Testování uživatelského rozhraní Jakub Véle - 1 - Popis přístroje Semestrální projekt se bude zabývat mobilním telefonem Apple iphone

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

TEST UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ INTERNETOVÉHO

TEST UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ INTERNETOVÉHO ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ TEST UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ INTERNETOVÉHO PORTÁLU ČESKÉ DRÁHY Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) Autor: Roubalová Eliška Cvičící:

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Semestrální práce z předmětu A7B36TUR. Testování aplikace Tuba

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Semestrální práce z předmětu A7B36TUR. Testování aplikace Tuba ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Semestrální práce z předmětu A7B36TUR Testování aplikace Tuba Vypracoval: Andrey Ufimtsev Zimní semestr 2013/2014 1 Obsah 1. Uvod 3 1.1 Popis aplikace 3 1.2 Cílová

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Navigace po budovách FEL (NaFEL)

Navigace po budovách FEL (NaFEL) Abstrakt Navigace po budovách FEL (NaFEL) Aplikace bude sloužit pro navigaci uživatelů po budovách Elektrotechnické fakulty (Dejvice, Karlovo náměstí). Uživatel zadá aktuální polohu v budově (označení

Více

Akční nabídka mobilních telefonů

Akční nabídka mobilních telefonů Akční nabídka mobilních telefonů Lenovo A1000-8GB, černá kód czc: 178140 1.999,- Chytrý telefon s operačním systémem Android 5.0 Lollipop; 4" displej, rozlišení 800 x 480 bodů; 4jádrový procesor s frekvencí

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace fotoaparátu telefonu Sony Ericsson Xperia Neo

Testování uživatelského rozhraní aplikace fotoaparátu telefonu Sony Ericsson Xperia Neo České Vysoké Učení Technické Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní aplikace fotoaparátu telefonu Sony Ericsson Xperia Neo AD7B39TUR - Semestrální projekt A Martin Friebel friebmar@fel.cvut.cz

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více

Akční nabídka mobilních telefonů

Akční nabídka mobilních telefonů Akční nabídka mobilních telefonů Lenovo A1000-8GB, černá kód czc: 178140 1.999,- Chytrý telefon s operačním systémem Android 5.0 Lollipop; 4" displej, rozlišení 800 x 480 bodů; 4jádrový procesor s frekvencí

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Semestrální práce pro předmět A4B39TUR testování uživatelského rozhraní Heuristická evaluace a kognitivní průchod u HTC Chacha Vojtěch Novák, novakvo5@fel.cvut.cz Obsah

Více

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Semestrální práce A2 Tom Nováček novacto2@fel.cvut.cz

Více

Chytré hodinky S9. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat

Chytré hodinky S9. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Chytré hodinky S9 Uživatelský manuál Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Upozornění: Není povoleno rozebírat hodinky či jakkoli zasahovat do jejich konstrukce. Vystavovat

Více

Testování uživatelského rozhraní. úloha A

Testování uživatelského rozhraní. úloha A České vysoké učení technické - Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) úloha A test fotorámečku Genius DPF-801 Crystal Zadal: Ing. Adam Sporka, Ph.D. Ing. Zdeněk Míkovec, Ph.D.

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Střední posluchárna č. 113 Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky

Více

Testování internetového rezervačního portálu společnosti Student Agency

Testování internetového rezervačního portálu společnosti Student Agency České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování internetového rezervačního portálu společnosti Student Agency Semestrální práce práce předmětu A7B36USI vondrdom@fel.cvut.cz ZS 2011/2012

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS.

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS. Zpoždění vlaků Popis aplikace Aplikace bude sloužit ke zjištění zpoždění vlaku vzhledem k zadané stanici. Při zadávání požadované stanice budou uživateli nabídnuty nejbližší stanice podle aktuální pozice

Více

Pinnacle Studio 14. Josef Pecinovský. Obsah. Odpovědný redaktor Ing. Pavel Němeček Sazba Jana Davídková Počet stran 128 První vydání, Praha 2010

Pinnacle Studio 14. Josef Pecinovský. Obsah. Odpovědný redaktor Ing. Pavel Němeček Sazba Jana Davídková Počet stran 128 První vydání, Praha 2010 Obsah Josef Pecinovský Pinnacle Studio 14 Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 jako svou 3931. publikaci Odpovědný redaktor Ing. Pavel Němeček Sazba Jana Davídková Počet stran 128 První

Více

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G Tomáš Gogár 21.3.2011 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Obsah Popis přístroje:...

Více

Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB

Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB 1 Obsah 1. Popis aplikace... 3 2. Instalace aplikace na zařízení... 3 3. První spuštění aplikace... 3 4. Úvodní obrazovka aplikace... 3 5. Sekce kamer...

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord ČVUT FEL Testování nemocničního systému Fonsakord Micek, Tomas 1.11.2018 Obsah Popis softwaru... 3 Cílová skupina... 3 Přehled případů užití... 3 Příchod pacienta načtení informací o pacientovi... 3 Vyplnění

Více

Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines.

Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines. Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) A2 Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines. 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 POPIS PŘEDMĚTU TESTOVÁNÍ... 3 1.2 POPIS CÍLOVÉ SKUPINY... 6 1.3 METODY TESTOVÁNÍ

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Semestrální práce A2 A4B39TUR TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Testované zařízení Amazon Kindle 3 Keyboard 1 Hejduk Jiří 2. ročník Ak. rok

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

Uživatelský manuál. Vnitřní videojednotka s pamětí

Uživatelský manuál. Vnitřní videojednotka s pamětí VT-D-70-TM2 Uživatelský manuál Vnitřní videojednotka s pamětí Obsah OBSAH... 2 1 NAVÁZÁNÍ HOVORU... 3 1.1 OTEVŘENÍ ZÁMKU... 3 2 MONITOROVÁNÍ... 3 3 INTERKOM... 4 3.1 INTERKOM MIMOADRESNÝ SEZNAM... 4 3.2

Více

699 Kč DOKONALÝ SPOLEČNÍK RŮZNÉ BAREVNÉ PROVEDENÍ. SONY sluchátka

699 Kč DOKONALÝ SPOLEČNÍK RŮZNÉ BAREVNÉ PROVEDENÍ. SONY sluchátka Zboží pochází výhradně z oficiální CZ distribuce! 100% záruka původu-zboží je určeno pro prodej v ČR Reklamaci lze uplatnit v kterémkoli autorizovaném servisu Bezproblémová aktualizace software Kompletní

Více

Testování mobilního telefonu Sony Ericsson J20i (Hazel) Semestrální práce A4B39TUR. Petr Basl

Testování mobilního telefonu Sony Ericsson J20i (Hazel) Semestrální práce A4B39TUR. Petr Basl Testování mobilního telefonu Sony Ericsson J20i (Hazel) Semestrální práce 4B39TUR Petr Basl 1. Stručný obsah Sony Ericsson je jeden z novějších modelů mobilních telefonů od Sony. Pyšní se hlavně svou velkou

Více

Samsung GT- I9000 (Galaxy S) Testování uživatelského rozhraní

Samsung GT- I9000 (Galaxy S) Testování uživatelského rozhraní Samsung GT- I9000 (Galaxy S) Testování uživatelského rozhraní Jan Hovorka hovorja4@fel.cvut.cz 21. 10. 2011 Obsah 1. ÚVOD... 3 1.1 ZADÁNÍ... 3 1.2 POPIS ZAŘÍZENÍ... 3 1.3 POPIS UŽIVATELŮ... 3 2. TESTOVACÍ

Více

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1. Funkční tlačítka 4 1.2. Nabíjení baterie 5 1.3. Paměťová karta 6 1.4.

Více

Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x

Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x 1 z 33 Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze

Více

TouchGuard Online pochůzkový systém

TouchGuard Online pochůzkový systém TouchGuard Online pochůzkový systém Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz

Více

Základní ovládání aplikace

Základní ovládání aplikace Základní ovládání aplikace Základem ovládání aplikace je jednoduchý toolbar (panel nástrojů) ve spodní části obrazovky, který umožňuje přepínání mezi jednotlivými obrazovkami aplikace. Jsou zde zobrazeny

Více

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča Semestrální projekt na předmět A4B39TUR Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 (krejcp11@fel.cvut.cz) Obsah 1 Úvod... 2 2 Popis mobilního telefonu... 2 3 Přehled use cases... 3 3.1 Nastavení emailového

Více

Testování mobilního telefonu HTC 7 Mozart

Testování mobilního telefonu HTC 7 Mozart Testování mobilního telefonu HTC 7 Mozart Alena Varkočková Y39TUR Obsah 1. Popis testovaného zařízení... 3 2. Popis cílové skupiny uživatelů... 3 3. Přehled Use Cases... 4 3.1. Přidávání kontaktů... 4

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

MI-1310. FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace. Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo

MI-1310. FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace. Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo MI-1310 FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signály ze dvou externích

Více

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní.

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování Mapy.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní David Říha rihadav4@fel.cvut.cz Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 1.1. Popis aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 3 2. Test bez

Více

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ 1 OBSAH 1.Popis... 3 2.Ovládání aplikace...3 3.Základní pojmy... 3 3.1.Karta...3 3.2.Čtečka...3 3.3.Skupina...3 3.4.Kalendář...3 3.5.Volný

Více

mpos mobilní aplikace Průvodce pro použití s Lenovo A2010

mpos mobilní aplikace Průvodce pro použití s Lenovo A2010 mpos mobilní aplikace Průvodce pro použití s Lenovo A2010 (V0.9) OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 MPOS MOBILNÍ APLIKACE... 2 2.1 TECHNICKÉ POŽADAVKY MPOS MOBILNÍ APLIKACE... 2 2.1.1 Požadavky pro Smartphone s mobilním

Více

Testování aplikace Cinestar

Testování aplikace Cinestar ČVUT Testování aplikace Cinestar Projekt z A7B39TUR Vojtěch Suk 12.10.2013 1. Obsah 2. Popis aplikace... 4 3. Cílová skupina... 5 4. Přehled případů užití... 5 4.1 Spuštění aplikace... 5 4.2 Vyhledání

Více

Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1. Popis a používání zařízení ve výuce

Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1. Popis a používání zařízení ve výuce STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BRNO Tablet SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 Popis a používání zařízení ve výuce Vytvořil: Mgr. David Čížek Obsah 1. Úvod... 2 2. Popis tabletu,

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Ulozto.cz. Český server pro sdílení dat na internetu. 1. semestrální práce na předmět Testování uživatelských rozhraní A7B36TUR. zavrekar@fel.cvut.

Ulozto.cz. Český server pro sdílení dat na internetu. 1. semestrální práce na předmět Testování uživatelských rozhraní A7B36TUR. zavrekar@fel.cvut. Ulozto.cz Český server pro sdílení dat na internetu 1. semestrální práce na předmět Testování uživatelských rozhraní A7B36TUR Vypracoval: Kontakt: Karel Zavřel zavrekar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1 Úvod... 3

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Obsah balení. Popis jednotky. 1 Čtečka E-Book (hl. jednotka) 2 Kožené pouzdro 3 Sluchátka 4 USB kabel 5 Průvodce rychlým startem 6 Záruční list

Obsah balení. Popis jednotky. 1 Čtečka E-Book (hl. jednotka) 2 Kožené pouzdro 3 Sluchátka 4 USB kabel 5 Průvodce rychlým startem 6 Záruční list CZ Průvodce rychlým startem Obsah balení 1 Čtečka E-Book (hl. jednotka) 2 Kožené pouzdro 3 Sluchátka 4 USB kabel 5 Průvodce rychlým startem 6 Záruční list Popis jednotky 1 2 3 4 14 8 5 6 7 9 10 12 11 13

Více

MOBILNÍ TELEFON HUAWEI P9 LITE DUALSIM MOBILNÍ TELEFON, DOTYKOVÝ, 5,2" DISPLEJ, 16 GB, 2 GB RAM, ANDROID 6, ZLATÝ

MOBILNÍ TELEFON HUAWEI P9 LITE DUALSIM MOBILNÍ TELEFON, DOTYKOVÝ, 5,2" DISPLEJ, 16 GB, 2 GB RAM, ANDROID 6, ZLATÝ 04.03.17 14:25:00 MOBILNÍ TELEFON HUAWEI P9 LITE DUALSIM MOBILNÍ TELEFON, DOTYKOVÝ, 5,2" DISPLEJ, 16 GB, 2 GB RAM, ANDROID 6, ZLATÝ Cena celkem: 6 990 Kč (bez DPH: 5 777 Kč) Běžná cena: 7 689 Kč Ušetříte:

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Přehled produktů VIDEOTELEFONY KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ

Přehled produktů VIDEOTELEFONY KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ VIDEOTELEFONY Přehled produktů 015 KATALOG COMMAX VIDEOTELEFONY DOMÁCÍ TELEFONY DVEŘNÍ STANICE PŘIPRAVENÉ SADY PŘÍSLUŠENSTVÍ Když chcete kvalitní systém... Společnost Commax Co., Ltd. vznikla v roce 1968

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

CTUGuide (XXX-KOS) D1

CTUGuide (XXX-KOS) D1 CTUGuide (XXX-KOS) D1 Verze: 1.0 Předmět: PDA Mentor: Zdeněk Míkovec Autor: Petr Tarant, Martin Štajner, Petr Husák Datum: 14. 02. 2013 Obsah CTUGUIDE verze 1.0 1. Úvod... 3 1.1. Úvod do problematiky...

Více

Výukové materiály z oblasti ICT

Výukové materiály z oblasti ICT Výukové materiály z oblasti ICT Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Moderní trendy ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic

HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic recenze přijímače strana 1/27 Obsah: Představení přijímače... 4 Balení... 4 Přijímač... 5 Přední strana přijímače... 5 Zadní strana přijímače... 6 Dálkové ovládání...

Více

ipod Classic. Václav Strnad Czech Technical University in Prague

ipod Classic. Václav Strnad Czech Technical University in Prague Testování uživatelského rozhraní hudebního přehravače ipod Classic. Václav Strnad strnava1@fel.cvut.cz Czech Technical University in Prague 24. října 2011 Obsah 1 Úvod 2 2 Popis zařízení 2 2.1 Technické

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_MOB_BU_05 Sada: Mobilní aplikace ve výuce Téma: Aplikace Mapy.cz Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Zeměpis Ročník: 4. ročník nižšího gymnázia Využití: Prezentace určená pro výklad Anotace:

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování e-mailového klienta na přístroji NOKIA Lumia 710 drazajak@fel.cvut.cz 1 1. Obsah 1. Obsah 1 2. Úvod 2 2.1. Popis aplikace 2 2.2. Testované

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE fakulta elektrotechnická Testování bez uživatele Nokia 6303 Testování uživatelského rozhraní (Y36TUR) Autor: Lucie Zahrádková Email: zahraluc@fel.cvut.cz Datum: 23/03/2011

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 35 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

Uživatelská příručka ClinkMe

Uživatelská příručka ClinkMe Uživatelská příručka ClinkMe OBSAH DIALER 1 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ APLIKACE... 1 KONTAKTY... 2 POČET TELEFONNÍCH ČÍSEL KONTAKTU... 4 ZÁLOŽKY PRO FILTROVÁNÍ KONTAKTŮ... 5 PANEL PRO ZADÁVÁNÍ VYHLEDÁVACÍCH KRITÉRIÍ...

Více

Pace Maker ZJ18. Návod k použití. 1) Popis výrobku:

Pace Maker ZJ18. Návod k použití. 1) Popis výrobku: Pace Maker ZJ18 Návod k použití 1) Popis výrobku: 1 2 5 4 Legenda: 1. časová osa 2. konektor pro startovací čidlo 3. napájecí konektor 4. výrobní štítek se sériovým číslem 5. konektor pro anténu 3 Obsah

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Moje spojení. Testování uživatelského rozhraní nové internetové funkce DPP. Renata Musilová

Moje spojení. Testování uživatelského rozhraní nové internetové funkce DPP. Renata Musilová Moje spojení Testování uživatelského rozhraní nové internetové funkce DPP Renata Musilová musilren@fel.cvut.cz 19. 10. 2011 FEL ČVUT Obsah Popis aplikace... 3 Popis cílové skupiny uživatelů... 3 Způsoby

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování mobilního telefonu Nexus S Semestrální práce z předmětu testování uživatelského rozhraní Michael Drdlíček drdlimic@fel.cvut.cz ZS

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Zákaznická linka: +420 840 181 181 Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Datum: 22.12.2015 Verze: 1.00 1. OBSAH 1. OBSAH...2 2. APLIKACE MY CONNECTED CAR...3 3. OVLÁDÁNÍ APLIKACE...4 3.1

Více

Výklad učiva: Co je to počítač?

Výklad učiva: Co je to počítač? Výklad učiva: Co je to počítač? Počítač je v informatice elektronické zařízení a výpočetní technika, která zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Současný počítač se skládá z hardware, které

Více

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn

Party Navigator PDA Tomáš Kuhn. kompletní dokumentace. Party Navigator. Tomáš Kuhn kompletní dokumentace Party Navigator Tomáš Kuhn D1 Obecný popis aplikace Party navigation Pomocí této aplikace si bude uţivatel moci vyhledat vhodný hudební klub a zobrazit ideální trasu. Aplikace bude

Více

Aktivity s GPS 1. Popis a nastavení GPS přijímače

Aktivity s GPS 1. Popis a nastavení GPS přijímače Aktivity s GPS 1 Popis a nastavení GPS přijímače Autor: L. Dvořák Cílem materiálu je pomoci vyučujícím s přípravou a následně i s provedením terénního cvičení s využitím GPS přijímačů se žáky II. stupně

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Stanislav Mayer Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

Lely T4C InHerd. Základní uživatelská příručka

Lely T4C InHerd. Základní uživatelská příručka Lely T4C InHerd Základní uživatelská příručka Obsah: 1. ÚVOD PŘEDSTAVENÍ APLIKACE T4C InHerd 2. VÝZNAM A PŘÍNOS 3. TECHNICKÉ POŽADAVKY 4. ZÍSKÁNÍ APLIKACÍ T4C InHerd Stažení Instalace Spuštění Spojení

Více

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer Diář pro nevidomé Principy tvorby mobilních aplikaci Martin Egermajer 1 1 D1 Aplikace sloužící jako diář, určená pro zrakově postižené (nevidomé). Uživatel bude moci psát poznámky, zapisovat události k

Více

HD satelitní přijímač Optimum HD X310

HD satelitní přijímač Optimum HD X310 HD satelitní přijímač Optimum HD X310 recenze přijímače strana 1/16 Obsah: Představení přijímače... 3 Balení... 3 Přijímač... 4 Přední strana přijímače... 4 Zadní strana přijímače... 5 Dálkové ovládání...

Více

BlackBerry Torch 9810 Smartphone

BlackBerry Torch 9810 Smartphone BlackBerry Torch 9810 Smartphone Uživatelská příručka Verze: 7.0 Nejnovější uživatelské příručky naleznete na adrese www.blackberry.com/docs/smartphones. MAT-40531-010 PRINTSPEC-021 SWD-1735726-0731051610-010

Více