ročník 6. č. 11 název



Podobné dokumenty
ročník 6. č. 17 název

ročník 7. č. 36 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

ročník 7. č. 29 název

Metodický list. Název pro školu: EU PŘ 20. Mgr. Petra Bainarová

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

Téma : HOUBY. Výukový předmět : Přírodopis (6. ročník) Vypracoval : Jana Hůšová. Očekávané výstupy :

ročník 7. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 7. č. 19 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

ročník 8. č. 13 název

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Tématický celek: HOSPODÁŘSKY VÝZNAMNÉ ORGANISMY. Téma: HOUBY. Ročník: 7. Autor: Mgr. Martina Kopecká

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

ročník 9. č. 27 název

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

ročník 7. č. 27 název

ročník 7. č. 28 název

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

Digitální učební materiál

ročník 9. č. 30 název

ročník 6. č. 15 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

ročník 7. č. 23 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 8. č. 10 název

ročník 6. č. 12 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

Projevy a chování obratlovců

povrch, členitost a pohoří

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

ročník 9. č. 26 název

ročník 9. č. 13 název

Nejdelší řekou Evropy je.

ročník 9. č. 19 název

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu živočichů a vysvětlit funkce jednotlivých orgánů ročník 8. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P poznat kladný a záporný vliv člověka na životní prostředí ročník 9. č. 36 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Přehled vzdělávacích materiálů

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

VY_32_INOVACE_ / Houby Houby rostliny nebo živočichové

ZDRAVÁ VÝŢIVA pracovní list

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

ročník 9. č. 24 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

ročník 7. č. 22 název

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

ročník 6. č. 14 název

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

ročník 7. č. 21 název

Hana Šmardová. Leden Člověk a příroda Přírodopis - Houby. Test na opakování kapitoly o houbách

ročník 7. č. 11 název

ročník 9. č. 23 název

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

VY_32_INOVACE_03_02_15

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

ročník 7. č. 18 název

VY_52_INOVACE_PŘ_I/2.25

opakování očekávaný výstup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Jméno: jejich TOVIŽ. Rostliny produkují KÍLSYK,

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

ročník 9. č. 21 název

ročník 7. č. 15 název

Identifikátor materiálu EU: PRIR - 35

Viry. Bakterie. Buňka

ročník 8. č. 10 název

KOTVA CZ.1.07/1.4.00/

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

Mléko. Ing. Miroslava Teichmanová

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

Transkript:

č. 11 název Kvasinky a plísně anotace V pracovních listech se žáci seznámí s kvasinkami a plísněmi, poznávají jejich význam. Testovou i zábavnou formou si procvičují získané znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň P rozpoznat naše nejznámější jedlé a jedovaté houby podle charakteristických znaků druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 6.

KVASINKY A PLÍSNĚ pracovní list Jméno: 1. Vylušti rébus pomocí klíče a doplň větu. Kvasinky a plísně patří do kategorie a jsou pro člověka prospěšné a užitečné. Klíč: a b e f h i k m u y Rébus: 2. Doplň do závorek názvy potravin podle nápovědy. Nápověda: droždí (pivní kvasinky lisované s moukou), pivo, ocet, jogurt, víno Kvašení je: alkoholové kvasinky pivní, vinné ( ) octové kvasinky octové ( ) mléčné kvasinky mléčné ( )

3. Přepiš text pozpátku.. secorp ýnsavk iloben ínešavk íjaválovyv ežotorp,énčetižu imlev akěvolč orp uosj.ívtsřánivartop v íjavížuyv es méklev ev a mábuoh míšjěnmanzývjen yksřádopsoh k ířtap.mínečup ížonm es éretk,ybuoh énčěnubondej vosj yknisavk. 4. Doplň slova ze závorky. Plísně rostou na místech a patří do nich všechny mikroskopické. Existuje tisíce druhů. Na pohled jsou a většinou bíle, modře či zeleně. Mají ale i jiné barvy. (houby, zbarvené, vlhkých, jemné, plísní)

5. Tajenku vylušti z osmisměrky a dopiš na volný řádek. I plísně člověku pomáhají. Používají se v potravinářství a lékařství. Například plíseň penicilin camembert se používá k výrobě sýrů. A z plísně penicilín se vyrábí (tajenka), léky, které se užívají při mnoha nemocech. N E M O C nemoc H A T N V víno O T Ě I Í houba U B S I N těsto B O T T O A I O K A 6. Některé kvasinky a plísně člověku i přírodě škodí. Kvasinky způsobují kožní choroby. Plísně rozkládají dřevo, jídlo, ničí kůži a papír. Spoj čarou plíseň s tím, co ničí a zabíjí. hmyzomorná plíseň bramborová plíseň kožní plíseň kůže zvířat a lidí mouchy brambory

KVASINKY A PLÍSNĚ řešení 1. Vylušti rébus pomocí klíče a doplň větu. Kvasinky a plísně patří do kategorie hub a jsou pro člověka prospěšné a užitečné. Klíč: a b e f h i k m u y Rébus: h u b 2. Doplň do závorek názvy potravin podle nápovědy. Nápověda: droždí (pivní kvasinky lisované s moukou), pivo, ocet, jogurt, víno Kvašení je: alkoholové kvasinky pivní, vinné (_pivo, víno, droždí ) octové kvasinky octové ( ocet ) mléčné kvasinky mléčné ( jogurt )

3. Přepiš text pozpátku.. secorp ýnsavk iloben ínešavk íjaválovyv ežotorp,énčetižu imlev akěvolč orp uosj.ívtsřánivartop v íjavížuyv es méklev ev a mábuoh míšjěnmanzývjen yksřádopsoh k ířtap.mínečup ížonm es éretk,ybuoh énčěnubondej vosj yknisavk. Kvasinky jsou jednobuněčné houby, které se množí pučením. Patří k hospodářsky nejvýznamnějším houbám a ve velkém se využívají v potravinářství. Jsou pro člověka velmi užitečné, protože vyvolávají kvašení neboli kvasný proces. 4. Doplň slova ze závorky. Plísně rostou na vlhkých místech a patří do nich všechny mikroskopické _houby. Existuje tisíce druhů _plísní. Na pohled jsou jemné a většinou bíle, modře či zeleně zbarvené. Mají ale i jiné barvy. (houby, zbarvené, vlhkých, jemné, plísní)

5. Tajenku vylušti z osmisměrky a dopiš na volný řádek. I plísně člověku pomáhají. Používají se v potravinářství a lékařství. Například plíseň penicilin camembert se používá k výrobě sýrů. A z plísně penicilín se vyrábí (tajenka) antibiotika, léky, které se užívají při mnoha nemocech. N E M O C nemoc H A T N V víno O T Ě I Í houba U B S I N těsto B O T T O A I O K A 6. Některé kvasinky a plísně člověku i přírodě škodí. Kvasinky způsobují kožní choroby. Plísně rozkládají dřevo, jídlo, ničí kůži a papír. Spoj čarou plíseň s tím, co ničí a zabíjí. hmyzomorná plíseň bramborová plíseň kožní plíseň kůže zvířat a lidí mouchy brambory