Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Zaměř ení aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka stav skládky k leden 2015 ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha - Holešovice artezis@artezis.cz, tel.: ,

2 Zaměření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka za rok 2014 Obsah: 1. PŘ EDMĚ T MĚŘ ENÍ Základní popis skládky Výchozí podklady METODIKA A GEODETICKÝ ZÁKLAD Souřadnicový a výškový systém Pomocné mě řič ské body a mě ření Polohová a výšková přesnost, třída přesnosti Metodika geotechnického monitoringu VÝSLEDKY M ĚŘ ENÍ Prů bě h mě ření Digitální model terénu Výpoč et kubatur Výpoč et koeficientu hutně ní Geotechnický monitoring ZÁVĚ R Př ílohy: Příloha č. 1: Výstup mě ření z totální stanice NIKON DTM Příloha č. 2: Situace skládky v mě řítku 1 : 500 Příloha č. 3: Digitální model terénu 2014 Příloha č. 4: Rozdílový povrch DMT 2013 a 2014 Příloha č. 5: Protokol výpoč tu kubatur ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha 7, tel.:

3 Zaměření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka za rok Př edmě t měř ení Na základě smlouvy s obcí Chrášťany, zastoupené místostarostkou Mgr. Danou Práškovou bylo dne provedeno zamě ření skládkového tě lesa pro potřeby výpoč tu kubatury uložen ých odpadů a dále byl proveden geotechnický monitoring. Rozsah geodetických prací byl dán velikostí zaskládkovaného prostoru, vlastní mě ření probě hlo za standardních podmínek a v souladu se zně ním IP skládky a závazné technické normy Č SN Skládkování odpadů monitorování skládek. Geodetická mě ření byla provedena pomocí totální stanice Nikon DTM-410 s odrazným hranolem Základní popis skládky Skládka odpadů Rakovka se nachází v katastrálním území obce Pašovice. Je přístupná ze státní silnice III. třídy Hosty - Pašovice, v jejíž t ě sné blízkosti se nachází. Provozovatelem skládky je obec Chrášťany, na skládce jsou ukládány především komunální odpady z okolních obcí. První dvě etapy již byly zaplně ny a zrekultivovány, návoz odpadů nyní probíhá na etapě č. III. Jižn ě od této etapy se dokonč uje stavba poslední, uzavírající IV. etapy. Základní parametry skládky: celková projektovaná kapacita skládky S-OO: m3 kapacita - etapa I m 3 (naplně na) kapacita - etapa II m 3 (naplně na) kapacita - etapa III m 3 prů mě rný návoz odpadů 3 až t/rok 1.2. Výchozí podklady Při řešení úkolu jsme vycházeli z následujících podkladů : Integrované povolení skládky, vydané Krajským úřadem Jihoč eského kraje dne pod č. j. KUJCK 6237/2005 OZZL/Je/R, v aktuálním zně ní Skládka Chrášťany 3. etapa projekt stavb y pro stavební povolení (Projekta Tábor s.r.o.) Zamě ření aktuálního stavu a výpoč et kubatur na SKO Rakovka 2010 (ARTEZIS s.r.o., únor 2011) Zamě ření aktuálního stavu a výpoč et kubatur na SKO Rakovka 2011 (ARTEZIS s.r.o., leden 2012) Zamě ření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka 2012 (ARTEZIS s.r.o., únor 2013) Č SN Skládkování odpadů monitorování skládek ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha 7, tel.:

4 Zaměření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka za rok Metodika a geodetický základ 2.1. Souř adnicový a výškový systém Výstupem mě ření jsou polohopisné a výškopisné souřadnice mě řených bodů a to v polohopisném systému S-JTSK a výškopisném systému BPV Pomocné mě ř ič ské body a mě ř ení Předmě tem geodetických prací bylo zamě ření aktuální úrovně uložen ých odpadů. Pro potřeby výpoč tu kubatury ulož ených odpadů a geotechnického monitoringu nebyly založ eny žádn é pomocné body Polohová a výšková př esnost, tř ída př esnosti Třída Metodika geotechnického monitoringu Metodika monitoringu sedání, sesedání a deformací skládkového tě lesa vychází z pož adavků Č SN Skládkování odpadů Monitorování skládek. Na území nezasaž eném vlivy skládkového tě lesa jsou umístě ny č tyři stabilizované body vztaž né mě řící soustavy, sloužící ke sledování a porovnání výškových a polohových změ n skládkového tě lesa. Vlastní monitoring spoč ívá v pravidelném zamě řování polohy monitorovacích bodů na skládce (minimálně 1x roč ně ). Stabilizace bodů byla provedena plastovými mezníky s délkou trnu 60 cm. 3. Výsledky měř ení 3.1. Prů bě h mě ř ení Zamě ření skládkového tě lesa pro potřeby výpoč tu kubatury uložen ých odpadů bylo provedeno dne Mě ření provedli Jindřich Valíč ek a Mgr. Magda Brožov á za skoro jasného poč así s teplotou vzduchu 14 C. Celý skládkový areál má plochu 4,95 ha a lze jej charakterizovat jako přehledný s výškovými rozdíly do 10 m. Zamě ření bodového pole bylo provedeno pomocí totální stanice Nikon DTM-410 s odrazným hranolem. Stanice je vybavena interním softwarem, řešícím geodetické úlohy v reálném č ase. Výstupem mě ření jsou polohopisné a výškopisné souřadnice mě řených bodů a to v polohopisném systému S-JTSK a výškopisném systému BPV. Výstup z totální stanice je obsažen v příloze č. 1, výsledné bodové pole bylo promítnuto do situace skládky v mě řítku 1 : 500 (viz příloha č. 2). Pro potřebu zamě ření aktuální úrovně uložen ých odpadů byly zamě řeny pouze provozované č ásti, tedy aktivní plocha III. etapy (zamě řené území mě lo plochu 0,31 ha). V nezaskládkované č ásti III. etapy nedošlo od posledních mě ření k žádn ým změ nám, pro potřeby modelu proto byly převzaty hodnoty z předchozích akcí. Pro potřeby geotechnického monitoringu byla zamě řena zejména vrcholová č ást skládkového tě lesa. U prů bě hu paty skládkového tě lesa nedošlo od posledního zamě ření k žádn ým změ nám, pro potřeby modelu proto byly převzaty hodnoty z posledního zamě ření. Výstup z totální stanice je obsažen v příloze č. 1. Polní náč rty, zápisníky, výpoč ty a matrice jsou uložen y v archivu ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha 7, tel.:

5 Zaměření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka za rok 2014 zpracovatele. Podmínky pro mě ření s totální stanicí Nikon DTM-410 s odrazným hranolem jsou vyhovující, horizont je z velké č ásti otevřený bez výrazných překáž ek Digitální model terénu Ze souřadnic zamě řených bodů byl v programu AutoCAD CIVIL 3D vytvořen digitální model terénu. Povrch skládky je definován triangulovanou sítí prostorových bodů (povrch TIN), grafické výstupy z modelu jsou zobrazeny v přílohách č. 3 a 4. Digitální model dna skládky s přiléhajícím svahem II. etapy byl převzat ze zprávy z minulého roku Výpoč et kubatur Kubatury uložen ých odpadů byly vypoč teny v programu AutoCAD CIVIL 3D jako objem rozdílového tě lesa mezi povrchy v roce 2013 a Dle nového integrovaného povolení č. j. KUJCK 54552/2012/OZZL, ze dne byla projektovaná kapacita III. skládkové etapy navýšena v souvislosti s výstavbou IV. etapy na m3 odpadu. Od posledního zamě ření bylo na skládce uloženo m3, zbývající volná kapacita tak č iní: Projektová kapacita III. etapa: m3 Objem odpadu uloženého k : m3 Objem odpadu uloženého k *: m3 Objem odpadu uloženého k : m3 ZBÝVAJÍCÍ VOLNÁ KAPACITA 5354 m3 * vč etně zásoby materiálu TZS, uloženého p ři jižním okraji skládkové plochy. Z toho vyplývá, že na III. etapě bylo do okamžiku posledního z amě ření uloženo celkem m Výpoč et koeficientu hutně ní Dle evidence odpadů bylo na III. skládkové etapě uloženo celkem 2 923,6 tun materiálu (komunální a další odpad vč etně materiálu k TZS) za období Prů mě rná objemová hmotnost uloženého odpa du tak č iní: Hmotnost uloženého odpadu: 2 923,6 tun Objem uložen ých odpadů : 3 477,0 m Objemová hmotnost: 0,84 t/m3 Při prů mě rné mě rné hmotnosti volně sypaného komunálního odpadu 165 kg/m3 by pak koeficient hutně ní č inil cca 1 : 5,1 což je v dobré shodě s použ itou technologií ukládání a strojním vybavením. ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha 7, tel.:

6 Zaměření aktuálního stavu, výpoč et kubatur a geotechnický monitoring na SKO Rakovka za rok Geotechnický monitoring Souč ástí geodetických prací je i zamě ření bodů geotechnického monitoringu. Souřadnice změ řených bodů shrnuje tabulka č. 1, výstup z totální stanice je pak obsaž en v příloze č. 1. č íslo bodu souř adnice Y X Z poznámka , ,66 457,724 stanovisko stroje , ,61 460,277 vztaž ný bod , ,36 457,907 vztaž ný bod vztaž ný bod , ,33 461,552 monitorovací bod , ,20 461,989 monitorovací bod , ,47 462,233 monitorovací bod Tabulka č. 1: Souřadnice stabilizovaných a monitorovacích bodů, zamě řených k 24. září 2014 Změ řené souřadnice monitorovacích bodů byly srovnány s výsledky monitoringu za rok 2013 (tabulka č. 2). Z porovnání vyplývá, že skládkové tě leso podléhá jenom velmi mírným deformacím a sedání v řádu prvních cm/rok. Míra vertikálního poklesu koruny skládky se pohybuje okolo 1 cm / rok. Uvedený pokles je kombinací pohybů spojených se sedáním skládky a sesedáním uložen ých odpadů a deformací překryvné zeminy, zvolený způ sob geotechnického monitoringu nicméně nedovoluje jejich oddě lení. Další kolo mě ření bude provedeno na podzim roku ID bodu 1101 rok mě ř ení výškový rozdíl zamě ření 2014 zamě ření ,552 D 1102 zamě ření 2014 zamě ření 2013 D / /2013 zamě ření 2014 zamě ření 2013 D 2014/ ,566-0, , ,001-0, , ,238-0,005 Tabulka č. 2: Srovnání dosavadních výsledků geotechnického monitoringu ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, Praha 7, tel.:

7

8 Př ílohová č ást

9 Př íloha č. 1: Výstup měř ení z totální stanice NIKON DTM

10

11

12

13 Př íloha č. 5: Protokol výpoč tu kubatur

14

Zaměření aktuálního stavu, výpočet kubatur a geotechnický monitoring na SKO Libínské sedlo

Zaměření aktuálního stavu, výpočet kubatur a geotechnický monitoring na SKO Libínské sedlo Zaměření aktuálního stavu, výpočet kubatur a geotechnický monitoring na SKO Libínské sedlo stav skládky k 19. 11. 2015 leden 2015 ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, 170 00 Praha - Holešovice www.artezis.cz,

Více

Závěrečná zpráva z komplexního monitoringu skládky odpadů Rakovka za rok 2015

Závěrečná zpráva z komplexního monitoringu skládky odpadů Rakovka za rok 2015 Technická zpráva Závěrečná zpráva z komplexního monitoringu skládky odpadů Rakovka za rok 2015 březen 2016 ARTEZIS Solution s.r.o., Osadní 26, 170 00 Praha 7 e-mail: artezis@artezis.cz, tel.: 775 154 437

Více

Rezidenční čtvrť BOTANICA Vidoule

Rezidenční čtvrť BOTANICA Vidoule Control System Kubatury Protokol o zaměření a výpočtu objemu hmoty Rezidenční čtvrť BOTANICA Vidoule 1 Lokalita Kraj: Okres: Městská část: Katastrální území: Hlavní město Praha Hlavní město Praha Praha

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV VODNÍCH STAVEB FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF WATER STRUCTURES PROJEKTOVÁNÍ LINIOVÝCH HYDROTECHNICKÝCH STAVEB

Více

T a c h y m e t r i e

T a c h y m e t r i e T a c h y m e t r i e (Podrobné měření výškopisu, okolí NTK) Poslední úprava: 2.10.2018 9:59 Úkolem je vyhotovit digitální model terénu pomocí programového systému Atlas DMT (úloha U_7, vztažné měřítko

Více

Zaměření a vyhotovení polohopisného a výškopisného plánu (tachymetrie)

Zaměření a vyhotovení polohopisného a výškopisného plánu (tachymetrie) Zaměření a vyhotovení polohopisného a výškopisného plánu (tachymetrie) Braun J., Třasák P. - 2012 1. Převzetí podkladů pro tvorbu plánu od investora Informace o zaměřovaném území (vymezení lokality) Účel

Více

ORIENTAČNÍ CENÍK GEODETICKÝCH PRACÍ

ORIENTAČNÍ CENÍK GEODETICKÝCH PRACÍ ORIENTAČNÍ CENÍK GEODETICKÝCH PRACÍ Strana 1 z 6 Základní údaje: Jsme geodetická kancelář působící od roku 2003 nejprve jako fyzická osoba Pavel Zdražil, od roku 2006 jako GEO75 s.r.o. Vlastníkem a jednatelem

Více

1. IDENTIFIKA NÍ ÚDAJE 2 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVB, DRUH A UMÍST NÍ...3 3. PODKLADY...4 4. LEN NÍ STAVBY...5 5. V CNÉ A ASOVÉ VAZBY...

1. IDENTIFIKA NÍ ÚDAJE 2 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVB, DRUH A UMÍST NÍ...3 3. PODKLADY...4 4. LEN NÍ STAVBY...5 5. V CNÉ A ASOVÉ VAZBY... 1. IDENTIFIKA NÍ ÚDAJE 2 1.1 IDENTIFIKA NÍ ÚDAJE STAVBY...2 1.2 IDENTIFIKA NÍ ÚDAJE INVESTORA ADATELE 2 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVB, DRUH A UMÍST NÍ...3 2.1. DRUH STAVBY....3 2.2. UMÍST NÍ STAVBY.4 3. PODKLADY....4

Více

ení intenzit automobilové dopravy na vybraných profilech v okolí obce Líbeznice

ení intenzit automobilové dopravy na vybraných profilech v okolí obce Líbeznice ení intenzit automobilové dopravy na vybraných profilech v okolí obce e Objednatel: Obec e lnická 43 250 65 e Zastoupený: Mgr. Martinem Kupkou Ing. Janem Vondrášem Zhotovitel: AF-CITYPLAN s.r.o., Jind

Více

GEODETICKÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

GEODETICKÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA GEODETICKÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce Technicko provozní evidence vodního toku Kocába od ústí do Vltavy k soutoku se Sychrovským potokem ř.km 0,0-27,322 Investor Zhotovitel : Povodí Vltavy, státní podnik

Více

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY (K 42 odst. 2 zákona) 5 (1) Úst ední seznam ochrany p írody (dále jen "úst ední seznam") zahrnuje soupis, popis, geometrické a polohové

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A P íloha. 1 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O:

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O: Záv re ný ú et obce ty koly finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O: 00508519 ( 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo, ve zn ní platných p edpis ) Zastupitelstvo obce

Více

M stský ú ad Tel nám. Zachariáše z Hradce 10 588 56 Tel

M stský ú ad Tel nám. Zachariáše z Hradce 10 588 56 Tel M stský ú ad Tel nám. Zachariáše z Hradce 10 588 56 Tel Zám r uzav ení Dodatku. 2 ke Smlouv nájemní ze dne 31. 5. 2011 ve zn ní dodatku. 1 ze dne 29. 6. 2012 M sto Tel, se sídlem nám. Zachariáše z Hradce

Více

Tachymetrie (Podrobné měření výškopisu)

Tachymetrie (Podrobné měření výškopisu) Tachymetrie (Podrobné měření výškopisu) Úkolem je vyhotovit digitální model terénu pomocí programového systému Atlas DMT (úloha U_8). Pro jeho vytvoření je potřeba znát polohu a výšku vhodně zvolených

Více

Laserové skenování - zaměření a zpracování 3D dat v průběhu výstavby tunelu

Laserové skenování - zaměření a zpracování 3D dat v průběhu výstavby tunelu Název: Laserové skenování - zaměření a zpracování 3D dat v průběhu výstavby tunelu Datum provedení: 28. 6. 2013 31. 10. 2014 Provedl: Control System International a.s. Stručný popis: Průběžné měření metodou

Více

7. V Ї 4 odstavce 2 a 3 zneяjѕт:

7. V Ї 4 odstavce 2 a 3 zneяjѕт: 5 VYHLAТ SЯ KA ze dne 21. prosince 2006, kterou se meяnѕт vyhlaтsяka cя. 482/2005 Sb., o stanovenѕт druhuъ, zpuъ sobuъ vyuzя itѕт a parametruъ biomasy prяi podporяe vyтroby elektrяiny z biomasy Ministerstvo

Více

Pravidla soute že Free internet from MOBIL.CZ

Pravidla soute že Free internet from MOBIL.CZ Pravidla soute že Free internet from MOBIL.CZ I. Obecná ustanovení 1. Art Directors Club se sídlem V Jirchár ích 8, 110 00 Praha 1 (dále jen Por adatel ) a La Fe s.r.o. se sídlem V Jirchářích 8, 110 00

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU CHEMOPETROL, a.s. Strana 1/7 INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU Schválil: Ing. Petr Cingr, generální ředitel a.s. Platnost od: 25.10.2004 Správce dokumentu: Zpracovatel: Odbor integrovaných systémů řízení Odbor

Více

Nivelace měřických přímek podél řeky Olše a Karvinského potoka

Nivelace měřických přímek podél řeky Olše a Karvinského potoka Kat. úz. : Doubrava u Orlové Dětmarovice Koukolná Staré Město u Karviné Karviná-město Rok : 2018 Čís. zak. : 41/2018 Nivelace měřických přímek podél řeky Olše a Karvinského potoka - Přímka P1 PB hráz řeky

Více

Souvislosti kompetencí a odměňování

Souvislosti kompetencí a odměňování Souvislosti kompetencí a odměňování Jiří Večerník, Martina Mysíková a Petr Matějů Konference Předpoklady úspěchu v práci a v životě 27. listopadu 2013 Dvě části příspěvku 1. Regresní analýza dat PIAAC

Více

BIOANALYTIKA CZ, s.r.o Chrudim, Píš ovy 820 I :

BIOANALYTIKA CZ, s.r.o Chrudim, Píš ovy 820 I : 590/1T/2012 str. : 2/18 1. Úvod Na základ objednávky ze dne 4.1.2012 spole nosti bylo provedeno m ení hluku v blízkém okolí Teplárny Semtín na Zelené Louce v dob no ní. M ení hladin akustického tlaku p

Více

Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy

Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy Dopravn inženýrské posouzení vlivu realizace bytového komplexu U Nisy Objednatel: Zastoupený: SIADESIGN s.r.o. Mrštíkova 399/2a 460 01 Liberec 3 Ing. Arch. Radim Kousal Zhotovitel: AF-CITYPLAN s.r.o.,

Více

VÝKAZ DOSAVADNÍHO A NOVÉHO STAVU ÚDAJ KATASTRU NEMOVITOSTÍ. Druh pozemku. Zp sob využití

VÝKAZ DOSAVADNÍHO A NOVÉHO STAVU ÚDAJ KATASTRU NEMOVITOSTÍ. Druh pozemku. Zp sob využití Dosavadní stav VÝKAZ DOSAVADNÍHO A NOVÉHO STAVU ÚDAJ KATASTRU NEMOVITOSTÍ Druh Zp sob využití Druh Typ stavby Zp sob využití Zp sob využití Nový stav katastru d ív jší poz. nemovitostí evidenci Zp s. ur

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 2 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZM N VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

Ve sledovaném období naše spole nost dosáhla zisku po zdan ní podle IAS/IFRS 122,61 mil. K.

Ve sledovaném období naše spole nost dosáhla zisku po zdan ní podle IAS/IFRS 122,61 mil. K. MERO R, a.s. Kralupy nad Vltavou I : 60193468 Pololetní zpráva emitenta kótovaného cenného papíru za prvních 6 m síc roku 2009 podle 119 zákona. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu a podle vyhlášky

Více

SEZNAM PŘÍLOH. - technická zpráva - seznam souřadnic a výšek - místopisy - situace

SEZNAM PŘÍLOH. - technická zpráva - seznam souřadnic a výšek - místopisy - situace SEZNAM PŘÍLOH - technická zpráva - seznam souřadnic a výšek - místopisy - situace T e c h n ic k á zp rá v a Z akázka:edcbazyxwvutsrqponmlkjihgfedcba M o s t e v. Č. 2 3 2-0 0 4 p ř e s d rá h u Č D č.1

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 12 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOLAUDA NÍHO SOUHLASU podle ustanovení 122. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby 1. PRÁCE V KATASTRU NEMOVITOSTÍ - vyznačení nově vzniklých hranic v terénu za účasti vlatsníků a investora - zaměření hranic v terénu, popřípadě převzetí zaměření skut. provedení stavby - tisk originálu

Více

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519 Záv re ný ú et obce ty koly finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519 ( 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo, ve zn ní platných p edpis ) Údaje o obci : Adresa

Více

Transformace Aplikace Trojný integrál. Objem, hmotnost, moment

Transformace Aplikace Trojný integrál. Objem, hmotnost, moment Trojný integrál Dvojný a trojný integrál Objem, hmotnost, moment obecne ji I Nez zavedeme transformaci dvojne ho integra lu obecne, potr ebujeme ne kolik pojmu. Definice Necht je da no zobrazenı F : R2

Více

Brno, Svitavská 46 tel.: fax.: PROTOKOL

Brno, Svitavská 46 tel.: fax.: PROTOKOL 614 00 Brno, Svitavská 46 tel.: 541321255 fax.: 549247570 PROTOKOL Stanovení hmotnostní bilance emisí metanu za rok 2015 z povrchu skládky odpadů S OO3 Milevsko - Jenišovice Vypracoval: Ing. Jiří Valášek

Více

Petr Jan ík - SkyLab Studentská 1771, Ostrava - Poruba tel.: 603 511 547; e-mail: petr.jancik@vsb.cz VYJÁD ENÍ KE STUDII

Petr Jan ík - SkyLab Studentská 1771, Ostrava - Poruba tel.: 603 511 547; e-mail: petr.jancik@vsb.cz VYJÁD ENÍ KE STUDII Petr Jan ík - SkyLab Studentská 1771, Ostrava - Poruba tel.: 603 511 547; e-mail: petr.jancik@vsb.cz VYJÁD ENÍ KE STUDII Modelový výpo et hladin akustického tlaku z provozu výrobního areálu pro výrobu

Více

C.1 Technická zpráva

C.1 Technická zpráva C.1 Technická zpráva 1. Identifikační údaje : Název akce : Řež, Parkoviště u penzionu Hudec Objednatel : obec Řež Název objektu : SO 101 PARKOVACÍ MÍSTA A CHODNÍK Zhotovitel : S-Engineering s.r.o., V Křepelkách

Více

ÚZEMNÍ PLÁN M STA JIHLAVY SOUBOR ZM N.4. Díl í zm na

ÚZEMNÍ PLÁN M STA JIHLAVY SOUBOR ZM N.4. Díl í zm na ÚZEMNÍ PLÁN M STA JIHLAVY SOUBOR ZM N.4 Díl í zm na - 4.14 íloha Vyhodnocení p edpokládaných d sledk navrhovaného ení díl í zm ny 4.14 na pozemky ur ené k pln ní funkcí lesa podle zvlá tních p edpis Zhotovitel:

Více

Město Blatná zveřejňuje podle 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, záměr darovat pozemky

Město Blatná zveřejňuje podle 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, záměr darovat pozemky Město Blatná zveřejňuje podle 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, záměr darovat pozemky p.č. 1972/18 o výměře 180 m 2, p.č. 1984/59 o výměře 34 m

Více

Zajištění a kontrola kvality

Zajištění a kontrola kvality Zajištění a kontrola kvality Všeobecné podmínky Zhotovitel zavede a bude dodržovat vhodný Systém zajištění kvality pro všechny své práce (plán kontrol a zkoušek). Systém bude podrobně popsán a k předání

Více

Projekt Pospolu. Měřický náčrt. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miroslava Kuthanová.

Projekt Pospolu. Měřický náčrt. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miroslava Kuthanová. Projekt Pospolu Měřický náčrt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miroslava Kuthanová. Proč si vést náčrt během mapování je zaměřena poloha (někdy i výška) určovaných bodů

Více

datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 A. podle 33 písm. h) zákona o integrované prevenci schvaluje základní zprávu,

datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 A. podle 33 písm. h) zákona o integrované prevenci schvaluje základní zprávu, +LVDCY11HO4TN+! KUCBX00GN3SM O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ Čj.: KUJCK 6455/2015/OZZL Sp.zn.: OZZL 51458/2014/maji datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková

Více

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín 761 90 Váš dopis č. j. / ze dne Naše č. j. KUZL45889/2017 03. 07. 2017 \CChI Vyřizuje/linka Praha, dne Ing.

Více

uбdajuй rоaбdneб cоi mimorоaбdneб uбcоetnуб zaбveоrky a oddeоleneб evidence naбkladuй a vyбnosuй podle zvlaбsоtnубho praбvnубho prоedpisu.

uбdajuй rоaбdneб cоi mimorоaбdneб uбcоetnуб zaбveоrky a oddeоleneб evidence naбkladuй a vyбnosuй podle zvlaбsоtnубho praбvnубho prоedpisu. Cо aбstka 143 SbУбrka zaбkonuй cо. 377 /2001 Strana 7965 377 VYHLAб Sо KA Energetickeбho regulacоnубho uбrоadu ze dne 17. rоубjna 2001 o Energetickeбm regulacоnубm fondu, kterou se stanovуб zpuй sob vyбbeоru

Více

Praha -.A.S.A., m ření skládkového plynu Skládka odpadů Borek Záv rečná zpráva za rok 2015 Brno, prosinec 2015

Praha -.A.S.A., m ření skládkového plynu Skládka odpadů Borek Záv rečná zpráva za rok 2015 Brno, prosinec 2015 Praha -.A.S.A., m ření skládkového plynu Skládka odpadů Borek Záv rečná zpráva za rok 2015 Brno, prosinec 2015 Praha -.A.S.A., měření skládkového plynu Závěrečná zpráva za rok 2015, prosinec 2015 ROZD

Více

1. Název dokumentu. AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Nevztahuje se. Ing. Olga Šmídlová, prokuristka. Mgr. Jiří Šmíd, MBA, prokurista

1. Název dokumentu. AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Nevztahuje se. Ing. Olga Šmídlová, prokuristka. Mgr. Jiří Šmíd, MBA, prokurista 1. Název dokumentu Změna integrovaného povolení zařízení Centrum komplexního nakládání s odpady Čáslav 2. Název zařízení Centrum komplexního nakládání s odpady Čáslav 3. Adresa zařízení Hejdof 1666, 286

Více

Cvičení č. 6 : Komplexní úloha

Cvičení č. 6 : Komplexní úloha Cvičení č. 6 : Komplexní úloha Obsah 1. Úvod, účel komplexní úlohy... 2 2. Postup práce při mapování... 2 3. Tachymetrické měření přístrojem Topcon GPT-2006... 3 4. Kancelářské zpracování a kresba mapy...

Více

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni 31.12.2008 l. 1 Informace o ú etní jednotce Název etní jednotky : sto Vimperk sídlo : Steinbrenerova 6, Vimperk, 385 17 Identifika ní íslo : 00250805 právní

Více

GEODÉZIE ENGINEERING s.r.o. Mezinár.výzkumné laserové centrum ELI Hrdlo ezská 21/31, 19000 Praha 9, tel: +420 284 810 346

GEODÉZIE ENGINEERING s.r.o. Mezinár.výzkumné laserové centrum ELI Hrdlo ezská 21/31, 19000 Praha 9, tel: +420 284 810 346 GEODÉZIE ENGINEERING s.r.o. Mezinár.výzkumné laserové centrum ELI Hrdlo ezská 21/31, 19000 Praha 9, tel: +420 284 810 346 Dolní B ežany email: geopraha@geopraha.cz, web: www.geopraha.cz Projekt m ení posun

Více

ZNALECKÝ POSUDEK . 581/055/2011

ZNALECKÝ POSUDEK . 581/055/2011 ZNALECKÝ POSUDEK. 581/055/2011 o cen obvyklé pozemku PK. 423/5, k.ú. P estavlky u Sedlce, obec Sedlec-Pr ice, zapsáno na LV. 304 u Katastrálního ú adu pro St edo eský kraj, KP Benešov Objednatel posudku:

Více

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 06 130 H 37 Bilance přepravních a dopravních nároků areálu a zatížení komunikační sítě

Více

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02 Geodetická data 1.1 Základní zásady V rámci zpracování TPE jsou pořizována geodetická data, z nichž lze následně vycházet při výpočtu záplavových území, studií odtokových poměrů a ostatních činností při

Více

ZNALECKÝ POSUDEK . 3329/09

ZNALECKÝ POSUDEK . 3329/09 ZNALECKÝ POSUDEK. 3329/09 O cen spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/2 na nemovitostech zapsaných na LV. 10021 pro katastrální území Janovická Lhota, obec Uhlí ské Janovice, okres Kutná Hora. Objednatel

Více

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa Technická zpráva SO 01 Zpevněné plochy a parkoviště DOKUMENTACE: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Investor, adresa: Město Ždírec

Více

Smlouvy o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta. 29/23/4405/14

Smlouvy o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta. 29/23/4405/14 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta 29/23/4405/14 1. Poskytovatel m sto Uherský Brod Masarykovo nám. 100, 688 17 Uherský Brod, zastoupeno: Patrikem Kun arem,

Více

integrované povolení

integrované povolení Úplné znění výrokové části integrovaného povolení vydané společnosti ArcelorMittal Energy Ostrava s.r.o. v souladu s 19a odst. 7 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o

Více

Znalecký posudek. Záv re né zprávy firmy SaNo CB s.r.o.

Znalecký posudek. Záv re né zprávy firmy SaNo CB s.r.o. Znalecký posudek Záv re né zprávy firmy SaNo CB s.r.o. Monitoring obsahu As, Cr, Ni v zeminách a podzemní vod v prostoru pískovny H rka u Plané nad Lu nicí Brno, duben 2011 ZNALECKÝ POSUDEK. 044 02/2011

Více

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D.

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. Vybraný příklad průběhu výroby elektřiny do sítě ČR. Zastoupeny jednotlivé

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí Oddělení integrovaného povolování a odpadového hospodářství

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí Oddělení integrovaného povolování a odpadového hospodářství HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí Oddělení integrovaného povolování a odpadového hospodářství *MHMPXP7CFVDG* MHMPXP7CFVDG Dle rozdělovníku Váš dopis zn./ze dne:

Více

M STO VIMPERK. Vymezení zpoplatn ných parkoviš

M STO VIMPERK. Vymezení zpoplatn ných parkoviš M STO VIMPERK Na ízení. 2/2011, o vymezení zp sobu využití pozemních komunikací v ásti území m sta Vimperk ve smyslu ust. 23 zákona. 13/1997 Sb., v platném zn ní. Rada m sta Vimperk vydává svým usnesením.

Více

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc.

Studijnı materia ly. Pro listova nı dokumentem NEpouz ı vejte kolec ko mys i nebo zvolte moz nost Full Screen. RNDr. Rudolf Schwarz, CSc. First Prev Next Last Go Back Full Screen Close Quit Matematika 1 Lagrangeu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Newtonu v tvar interpolac nı ho mnohoc lenu Studijnı materia ly Pro listova nı dokumentem

Více

PODROBNÉ MĚŘENÍ POLOHOPISNÉ

PODROBNÉ MĚŘENÍ POLOHOPISNÉ Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství MAPOVÉ PODKLADY Ing. Bc. Pavel Voříšek (úředně oprávněný zeměměřický inženýr). Vysoké Mýto 7. 4. 2017 PODROBNÉ MĚŘENÍ POLOHOPISNÉ

Více

edm t a p sobnost vyhlášky

edm t a p sobnost vyhlášky O b e c S v i t á v k a Obecn závazná vyhláška. 2/2004 kterou se stanoví provoz systému shromaž ování, sb ru, p epravy, íd ní, využívání a odstra ování komunálních odpad a místní poplatek za provoz tohoto

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Kloužovická tepelná sro Teplofikace místní části Kloužovice z bioplynové stanice ZD Dolní Hořice B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B1 Popis území stavby a) Charakteristika stavebních pozemků Pozemky pro výstavbu

Více

Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč

Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč 12.4.2018 Podklady pro obnovu katastrálního operátu na podkladě pozemkových úprav http://www.geocart.cz trojúhelník KoPÚ ZPRACOVATEL DOHODA Legislativní rámec Zákon č. 256/2013

Více

Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště

Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Poskytování mobilních hlasových a datových služeb pro potřeby Města Uherské Hradiště 1. Předmět veřejné zakázky Předmětem plnění veřejné zakázky je poskytování

Více

P íloha.1 Výzvy k podání nabídky na služby (zpracování ÚPN SÚ Kunštát) P íloha. 1 Smlouvy o poskytnutí dotace. /10/OÚPS

P íloha.1 Výzvy k podání nabídky na služby (zpracování ÚPN SÚ Kunštát) P íloha. 1 Smlouvy o poskytnutí dotace. /10/OÚPS P íloha.1 Výzvy k podání nabídky na služby (zpracování ÚPN SÚ Kunštát) P íloha. 1 Smlouvy o poskytnutí dotace. /10/OÚPS Pravidla pro digitalizaci územních plán A. Požadavky : Veškeré požadavky Pravidel

Více

DOKUMENTACE ZAKÁZKY DTMM

DOKUMENTACE ZAKÁZKY DTMM DOKUMENTACE ZAKÁZKY DTMM Příloha č. 1 k Z_OIS_006 Provozní řád digitální technické mapy města Mostu Stránka 1 z 6 OBSAH 1 VÝDEJ DAT... 2 1.1 Žádost o poskytnutí dat... 2 1.2 Vydaná data ÚMPS... 3 2 PŘÍJEM

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Název veřejné zakázky: Ušití stejnokrojových součástí pro OLO v letech 2015-2018 Identifikace zadavatele: Zadavatel: Řízení letového

Více

Obec Synalov vodovodní síť

Obec Synalov vodovodní síť Výzva k podání cenové nabídky na zajištění služeb souvisejících se zpracováním dokumentace ke stavebnímu povolení (PDSP), žádosti o poskytnutí podpory (ZP), administrací dotace (ADM), organizací výběrového

Více

Geodetické základy ČR. Ing. Hana Staňková, Ph.D.

Geodetické základy ČR. Ing. Hana Staňková, Ph.D. Geodetické základy ČR Ing. Hana Staňková, Ph.D. 1 Geodetické základy ČR polohopisné výškopisné tíhové Geodetické základy Bodová pole Polohové Výškové Tíhové 2 Polohové bodové pole Množina pevných bodů

Více

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení Dokumentace pro výběr zhotovitele stavby B. Souhrnná technická

Více

SLEDOVÁNÍ VERTIKÁLNÍCH POSUNŮ NA REKULTIVOVANÝCH VÝSYPKÁCH Specializovaná mapa

SLEDOVÁNÍ VERTIKÁLNÍCH POSUNŮ NA REKULTIVOVANÝCH VÝSYPKÁCH Specializovaná mapa Fakulta životního prostředí Katedra biotechnických úprav krajiny SLEDOVÁNÍ VERTIKÁLNÍCH POSUNŮ NA REKULTIVOVANÝCH VÝSYPKÁCH Specializovaná mapa Případová studie Radovesice Příloha k výzkumnému projektu

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 1. ÚVOD Postup při financování krajského a obecního školství na rok 2015 je definován

Více

Skládka odpadů Čáslav - Hejdof Vyrovnávací podrekultivační vrstva Odpady a materiály pro zajištění stability tělesa skládky.

Skládka odpadů Čáslav - Hejdof Vyrovnávací podrekultivační vrstva Odpady a materiály pro zajištění stability tělesa skládky. 6 5 4 3 2 1 REVIZE PPIS DATUM SCHVÁLIL Sweco Hydroprojekt a.s. Ústředí Praha Táborská 31, 140 16 Praha 4; praha@sweco.cz; www.sweco.cz VYPRACVAL HIP Ing. Holý T. KTRLA Ing. Kaňkovský PRJEKTAT ŘEDITEL DIVIZE

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014 pro financování mimoškolských příspěvkových organizací září 2014 Rada města Loun na základě usnesení 264/2014 ze dne 22.09.2014 vydává tato pravidla P13/2014 pro

Více

STUDIE HELEN. MUDr. K. Žejglicová SZÚ, Ústředí monitoringu

STUDIE HELEN. MUDr. K. Žejglicová SZÚ, Ústředí monitoringu STUDIE HELEN MUDr. K. Žejglicová SZÚ, Ústředí monitoringu STUDIE HELEN Dotazníkové průřezové (prevalenční) šetření zdravotního stavu městské populace ve věku 45 54 let Součást Systému monitorování Cíl:

Více

Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC

Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot eb, které

Více

Ceník zeměměřických prací GEO 2010

Ceník zeměměřických prací GEO 2010 Ceník zeměměřických prací GEO 2010 0. Obecné podmínky Naše služby poskytujeme v souladu s platnými právními předpisy a technickými normami na základě objednávky nebo smlouvy o dílo. Cenová rozpětí u některých

Více

Terestrické 3D skenování

Terestrické 3D skenování Jan Říha, SPŠ zeměměřická www.leica-geosystems.us Laserové skenování Technologie, která zprostředkovává nové možnosti v pořizování geodetických dat a výrazně rozšiřuje jejich využitelnost. Metoda bezkontaktního

Více

+ 87,61 82,60 4,69 24,69 44,69 319, ,43 53,9

+ 87,61 82,60 4,69 24,69 44,69 319, ,43 53,9 1. Vlastník vodovodu a kanalizace : Vodárenská spole nost Táborsko s.r.o. Kosova 2894, Tábor, 390 02 : 260 69 539 Statutární orgán : Jednatelé spole nosti Ing. Hana Randová, Ing. Bed ich Beneš, Ing. Ji

Více

Nivelace měřických přímek Staré Město u Karviné

Nivelace měřických přímek Staré Město u Karviné Kat. úz. : Staré Město u Karviné Rok : 2017 Čís. zak. : 23/2017 Nivelace měřických přímek Staré Město u Karviné - Přímka P1 - z oblasti 11. kry směrem do centra obydlené části Starého Města (kaple) - Přímka

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Geodetické zaměření Neštěmického potoka Geodetické zaměření Neštěmického potoka v úseku 0-3,632 ř. km.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Geodetické zaměření Neštěmického potoka Geodetické zaměření Neštěmického potoka v úseku 0-3,632 ř. km. TECHNICKÁ ZPRÁVA Číslo zakázky: Název zakázky: Název akce: Obec: Katastrální území: Objednatel: Měření zadal: Geodetické zaměření Neštěmického potoka Geodetické zaměření Neštěmického potoka v úseku 0-3,632

Více

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění V. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Čl. I Zákon č. 56/2001 Sb., o

Více

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Vymezení pojmu a definice případové konference Případová konference je odborná diskuse zainteresovaných

Více

A) Průvodní zpráva ( dle vyhl. č. 62/2013Sb)

A) Průvodní zpráva ( dle vyhl. č. 62/2013Sb) A) Průvodní zpráva ( dle vyhl. č. 62/2013Sb) A.1. Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby Rozšíření veřejného osvětlení na ulici Wolkerova v Bílovci b) místo stavby ( adresa, čísla popisná,

Více

Odpadové hospodá ství a projekt Odpadové hospodá ství Brno. RNDr. Jana Suzová, Ing. Václav Hnaní ek

Odpadové hospodá ství a projekt Odpadové hospodá ství Brno. RNDr. Jana Suzová, Ing. Václav Hnaní ek Konference projektu ClimactRegions Energetické využití odpad Staré M sto, 11. prosinec 2012 Odpadové hospodá ství a projekt Odpadové hospodá ství Brno RNDr. Jana Suzová, Ing. Václav Hnaní ek Nakládání

Více

ROZHODNUTÍ. mění v souladu s ustanovením 19a odst.1 zákona o integrované prevenci i n t e g r o v a n é p o v o l e n í

ROZHODNUTÍ. mění v souladu s ustanovením 19a odst.1 zákona o integrované prevenci i n t e g r o v a n é p o v o l e n í *KUCBX00G8VUB* KUCBX00G8VUB O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 64383/2014/OZZL Sp.zn.: OZZL 52826/2014/evja datum: 5. 11. 2014 vyřizuje:

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) L r Městský úřad Hlinsko Odbor životního prostředí Adámkova 554 53923 Hlinsko Telefon: 469 326 154/156 E-mail; mesto@hljnsko.~ J ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) [~ 15 vodního zákona] 1. Žadatel

Více

DTM DMVS Plzeňského kraje

DTM DMVS Plzeňského kraje Směrnice DTM DMVS Plzeňského kraje Verze 3.1 DTM DMVS Plzeňského kraje Zpracoval Datum 1. 3. 2015 Popis Vydavatel URL Platnost Práva Zpracováno ve spolupráci partnerů DTM DMVS Plzeňského kraje: - Plzeňský

Více

SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO:

SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO: SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO: VÝSLEDKY PROJEKTU NA LOKALITĚ TIŠNOV SITA CZ a.s. ECO - Management s.r.o. 21/09/2009 ÚKOL VAV č. SLII2f1-30-70 Projekt součástí úkolu VaV č. SLII2f1-30-70: Výzkum integrovaného

Více

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu OSOBNÍ DOPRAVA G. Technické normy a technická hlediska provozu 1. Druhy silničních vozidel stanovuje: a) zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích b) zákon č. 361/2000

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM [podle ustanovení 118 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu] 1. Žadatel

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/7533/15 Spis. zn.: ZN/1821/ŽP/15 Počet listů: 7 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 16 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

SOUPIS PRACÍ. Paceřice - oprava místní komunikace. Oprava místní komunikace po poškození povodní v červenci 2013

SOUPIS PRACÍ. Paceřice - oprava místní komunikace. Oprava místní komunikace po poškození povodní v červenci 2013 ASPE 9 Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Základní cena: 2 073 141,76 Kč Cena celková: DPH: Cena s daní: 2 073 141,76 435 359,77 2 508 501,53 Kč Kč Kč Měrné jednotky: Počet měrných

Více

POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY

POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY . Dokument IMS Určení: OK, a.s. Směrnice Číslo vydání: 1 POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY Schválil : Ing. Daniel Lyčka, v.r. ředitel společnosti Ostravské komunikace,

Více

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název projektu: Malé školní arboretum učíme se v oživlé zahradě Konečný příjemce: Základní škola a Mateřská škola Kamenice, okr. Jihlava,

Více

Kvalifika ní dokumentace k ve ejné zakázce malého rozsahu

Kvalifika ní dokumentace k ve ejné zakázce malého rozsahu P íloha. 1 Výzvy Strana 1 (Celkem 5) Kvalifika ní dokumentace k ve ejné zakázce malého rozsahu Název ve ejné zakázky: SPRÁVA, ÚDR BA A DODÁVKA KLIENTSKÝCH PO ÍTA, SERVER A DATOVÝCH ROZVOD, KONFIGURACE

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky eské republiky Ústí nad Labem 14 3.11.2003 Ekonomika vybraných samostatných ordinací a dalších zdravotnických za

Více

Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 20/ Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení EDS, EXK a DAP

Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 20/ Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení EDS, EXK a DAP Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 20/2016-53-27 Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení EDS, EXK a DAP edm tem zakázky je také vývoj a údržba aplika ního programového

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor rozvoje města Oznámení o zahájení zadávacího řízení zadávací dokumentace Veřejná zakázka malého rozsahu - uzavžené zadávací řízení dle vnitroorganizační směrnice

Více