Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46"

Transkript

1 Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Fister, Ing. Meczner, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31. Připomínky z jednání DPK č. 31 konané dne V zastávce Koksovna J. Šverma směr Mariánskohorská jsou poničené kostky. (Odeslán dopis na SSMSK, oprava byla zařazena do plánu na rok 2013.) 32. Připomínky z jednání DPK č. 34 konané dne Na zast. Martinov (BUS) směr Dílny DP Ostrava je shrnutý asfalt. (Odešel dopis se žádostí na opravu. Odešel dopis s urgencí.) Na zastávkách Dílny DP Ostrava (BUS) obnovit vodorovné DZ. (Odešel dopis se žádostí na opravu) Vzhledem k provozu autobusů na smyčku Opavská je nutno odstranit z ostrůvků pro chodce dopravní značky. Autobusy se mezi ně nevlezou. (Odešel dopis se žádostí na úpravu, odstranění a jejich nahrazení jiným prvkem, který by případně umožnil hladký průjezd. Je vybrána a schválena varianta úpravy, čeká se na zajištění finančního krytí a stavebního povolení.) Zodpovídá: p. Fluksa 37. Připomínky z jednání DPK č. 38 konané dne Za zast. Frýdecká na ul. Rudné směr Ocelářská jsou divně namalovány pruhy vodorovného dopravního značení. (Toto je schválně, v současné době se řeší proč a případný jiný způsob řešení. Znovu byl odeslán další dopis s urgencí, proběhne na MSK další jednání k této věci). Zodpovídá: p. Fluksa 38. Připomínky z jednání DPK č. 39 konané dne Na zastávce Sl. Ostrava kostel směr Most M. Sýkory je výtluk ve vozovce. (Odeslán dopis) Na zastávce Vratimovská (BUS) směr NH chybí obrubník. (Odeslán dopis). 39. Připomínky z jednání DPK č. 40 konané dne V zastávce Dílny DPO směr Poruba vozovna jsou uvolněny obrubníky.

2 39.2. Služební hlášení: Přístřešek na Třebovické směr Vřesinská se skládá z oblouků. V jejich spojích při dešti protéká voda a hrozí znečištění oděvu cestujících a čekajících řidičů na službu. (Pozemek zastávky patří městu, přístřešek firmě, která zde umisťuje reklamy. Přesto DPO oslovil magistrát majetkový odbor s žádostí o řešení této situace, zatím bez odezvy. Na MMO vznikl pracovní tým, který se zabývá mobiliářem. Bude se tímto problémem zabývat.). Zodpovídá: Ing. Chovanec 40. Připomínky z jednání DPK č. 41 konané dne Požadavek na posunutí STOP čáry směrem vzad na ul. U Studia za zastávkou Obchodní centrum směr Kotva. Stojící vozidla, kvůli SSZ, těsně u STOP čáry komplikují odbočovaní vozidel SU 15 v opačném směru. (MMO pověřil OK k prošetření situace.) 43. Připomínky z jednání DPK č. 43 konané dne Problém se stáním vozidel před vyhrazenými místy pro autobusy ve Svinově. Návrh na vodorovné DZ. (Odeslán dopis. Řešení si vzal na starosti KODIS. Zpracovává se projektová dokumentace s návrhem změny DZ.). 44. Připomínky z jednání DPK č. 44 konané dne Oprava vjezdu/výjezdu na vozovně trolejbusů. (Bude opraveno na jaře 2013.) Připomínkuje: Carbol 44.2 Ořezy stromů Moravská-Dřevoprodej. (Odeslán dopis.) 45. Připomínky z jednání DPK č. 45 konané dne Zkrátit dobu čekání nebo odpojit SSZ při výjezdu na Karpatskou. Dlouhé čekací doby na Volno Ulice Halasova stále není dokončena. (Bude dokončeno dle počasí v nejbližší době.) 45.3 Přes den je zde slabá intenzita světla na nové zastávce Svinov mosty d.z. a není vidět na vystupující cestující. (Bude přiřazeno k dalším připomínkám ohledně Svinova.) Zodpovídá: Kurtas 45.4 Požadavek na umístění DZ Dej přednost v jízdě při výjezdu z ulice Peterkovy (jednosměrná ulice kolem Informačního centra a pošty) na ulici Peterkovu vedoucí od zastávky Svinov mosty d.z. na Svinov nádraží. (Je v řešení.)

3 45.5 Žádost na posunutí DZ Dej přednost v jízdě na výstupní zastávce Michálkovice pro linku č. 49. Není možno zastavit u kraje chodníku.(řešeno s ÚMObem, značka bude posunuta.) 45.6 Žádost o umístění zrcadla do křižovatky ulic Frýdecká X Vratimovská ve Václavovicích tak, aby byl lepší výhled na přijíždějící vozidla z levé strany.(v řešení.) 45.7 Požadavek řidičů na přípoj na zastávce Hulváky mezi kurzy 926/377 a 922/316 ve 3:37. Řidiči pokračují linkou č. 4 do vozovny a mohli by stíhat i dřívější nástupy. (Vzhledem k tomu, že linka č. 4 má odjezd ve 3:38 hod. z Hulvák a v tu samou dobu odjíždí trolejbusová linka č. 108 ze Sokola Tůmy, na kterou má svozový autobus přípoj, nelze přípoj na tramvaj zrealizovat. Od změn k 3.3. bude návaznost svozu a linky č. 4 zajištěna, ale linka č. 4 jede na Hranečník. Linka č. 9 v tuto dobu nejede. Linka č. 18 zůstává zachována, jede jen o 2 min. dříve.) Připomínkuje: Pokorný 45.8 Požadavek zda by mohl kurz 925/353 jako linka č. 78, který končí ve 4:22 na Vozovně trolejbusů a dále jede režijně do Hrabůvky, zajet s řidiči, pokud jsou ve voze, na Křivou. (Od je povoleno DN, VJŘ byl upraven.) Připomínkuje: Pokorný 45.9 Předání materiálu s návrhem jízdních dob v tramvajové dopravě, který se objevil na Diskusním fóru intranetových stránek Dopravního náměstka. Vyjádření bude sděleno v zápisu DPK, nikoliv na Fóru. (V současné době se jízdní doby upravovat nebudou. Do budoucna počítáme s ověřovacím měřením jízdních dob, na jehož základě může dojít ke změně.) Připomínkuje: Ing. Hladký 46. Připomínky z jednání DPK č. 46 konané dne Požadavek na změnu jízdních pruhů v křižovatce Sokolská x Českobratrská (i na jiných podobných) tak, aby vozidla odbočující vpravo měli vlastní pruh na odbočovaní a neměli ho společný s vozidly jedoucími přímým směrem. (Z důvodu šířkového uspořádání a méně frekventovaného odbočování vpravo toto nikdo neschválí. Není to možné udělat ani na úkor odbočovacího pruhu vlevo.) 46.2 V zimním období nezapomínat na odklízení sněhu a sypaní solí na komunikaci u Tesca v Hrabové v místech, kde je výstupní zastávka linky č. 41. (Toto si zajišťuje přímo Tesco, které toto udržuje při ošetřování parkoviště. V případě, že je komunikace špatně sjízdná, je potřeba informovat DD.) Zodpovídá: Fober 46.3 Vyrobit zvukové hlášení upozorňující maminky s kočárky, aby před výstupem dávali znamení k řidiči, že chtějí vystupovat. (Požadavek nyní nebude řešen. Právě se rozběhla nová kampaň se zvuky a piktogramy a není možné ji teď doplňovat. Připomínka může být vznesena při další podobné kampani. Cestující jsou dnes již upozorňováni textem v prostoru pro kočárky.)

4 46.4 Požadavek na zřízení BUS pruhu mezi zastávkami Žižkova a Riegrova. Připomínkuje: Carbol 46.5 Požadavek na snížení jízdní doby mezi Karolinou a Elektrou z 2 min. na 1 min. po cca 19 hod. (V současné době se jízdní doby upravovat nebudou. Do budoucna počítáme s ověřovacím měřením jízdních dob, na jehož základě může dojít ke změně.) 46.6 Na zastávce Náměstí Republiky směr Výstaviště protéká voda na nástupiště. (Není v majetku DPO.) Zodpovídá: Ing. Chovanec 46.7 Požadavek na pořízení automatu na výdej jízdenek pro řidiče na Vřesinskou. (Automat navíc není a kupovat se nebude.) 46.8 Vozidla IZS údajně nepoužívají při jízdě pod majáky zvukové výstražné znamení a pouští ho těsně až před krizovými situacemi, např. křižovatkami. Tím, že jsou slyšet na poslední chvíli, dochází ke kolizním situacím. Zodpovídá: Fober 46.9 Požadavek na posunutí trolejbusové výhybky na Náměstí Republiky a Hl. nádraží.(je potřeba probrat s vedoucím provozovny a v případě souhlasu o tom informovat Vrchní vedení, které dá stanovisko, zda je možné výhybky posunout.) Připomínkuje: Bortlíček Úkoly a připomínky, které se již nadále nebudou sledovat. Návrh na zabezpečení kabin řidičů nebo zřízení uzamykatelných skříněk, aby se minimalizovalo vykrádání na konečných. (I po urgencích není stanovisko odborného útvaru. Návrh na zřízení petlice na již zřízené skříňky ve vozech KT8. Ve vozech Vario je menší schránka na čtyřhran, která by se dala použít na úschovu peněz. Stále chybí stanovisko odborného útvaru. Bude řešeno na úrovni náměstků. Kabiny všech tramvají jsou uzamykatelné, další uzamykatelné skříně nejsou plánovány a nejsou na ně finanční prostředky. Do nových vozů bude požadováno.). Nedostatečně osvětlena řada tramvajových zastávek, např. Dubina Interspar, Výstaviště, Výškovice. Řidiči mají velmi špatný přehled o nastupujících cestující na koncích souprav ve večerních hodinách kvůli nedostatku světla. (Řidiči připraví do příště seznam problematických zastávek, který se předá zástupci z odboru Dopravní cesta. Z tramvají Poruba požadavky nejsou, z Křivé budou řešeny zastávky na lince č. 1 v úseku Dubina Hrabůvka kostel a na lince č. 2 Výškovice Kotva. Za účasti DPO a OK bylo provedeno místní šetření. Byly zjištěny závady, které budou v nejbližší době odstraněny. Místa s nízkou světelností budou rovněž dořešeny. Řada míst bude osazena zdvojenými světly). Stále chybějí slíbené nálepky s nápisem Nestůjte řidiči ve výhledu. (Nová vozidla budou vybavována nástřiky se žlutou čarou a nálepkou se symbolem zakazujícím stání v prostoru výhledu. U starších vozidel se zjistí, proč stále chybějí. Stále chybí stanovisko odborného útvaru. Bude řešeno na operativní poradě ředitele společnosti Nálepky budou připraveny a vylepeny v nejbližší době.).

5 Problémy se signály pro tramvaje v oblasti Karoliny. Na většině návěstidel je umožněn průjezd pouze jedné soupravě. Celou situaci navíc zhoršuje neustále pouštění chodců. (Nelze pustit více souprav. Systém počítá s dobou odbavení v zastávce TRAM+BUS. V případě pouštění více souprav hrozí ucpání křižovatky. Nelze srovnávat stav před Karolinou a po Karolině, technicky je to jiná křižovatka. Vznesen požadavek, zda by v ranních hodinách při výjezdu trhaček nemohla být křižovatka vypnuta. Panem Pokorným budou dodány konkrétní časy a dále bude řešeno. Vyřešeno). Křižovatka Čapkova X Fryštátská. Při odbočování z Čapkové doleva na Petřvald návrh na vytvoření připojovacího pruhu jako u Hornického muzea. (Bude se řešit s Krajským úřadem na jednání dne Úprava jízdních pruhů je problematická, bude se navrhovat snížení rychlosti na 50 km/hod. DPO si zpracovává projekt na omezení rychlosti.). Problémy s radiovým spojením. Generální výzva se zavírá, nelze se domluvit, pouze částečná slyšitelnost ve vozidlech. Při jednotlivých hovorech s vozidly slyší řidič pouze datové obvolávání. (Závada není dosud odstraněna. Kompletní proměření systému proběhne dne Na odstranění závad se pracuje. Řada věcí vyřešena, pracuje se na odstranění drobností.). Požadavek na prohození přestávek na lince č. 45. (O problému se ví, v rámci možností bude opraveno ke změnám 03/2013.) Před křižovatkou Halasova X Výstavní parkují auta i přes zákaz stání.(vedoucí doprav byli pověřeni kontrolou všech problematických míst. Při zjištění parkujících vozidel je přivolána Městská policiie a vše je řešeno.) Před zastávkou B. Nikodéma parkují služební auta zajišťující výstavbu domů. Na zastávce Svinov mosty d.z. není výstupní zastávka pro linku č. 46. (Štítek s nápisem Výstupní bude dodán.) Linka Z5 problémy s vystupováním cestujících mimo zastávku, otáčení u přejezdu v Děhylově apod. (Všechny problémy byly vyřešeny v rámci střediska DAP.) Stání aut částečně na chodníku a částečně na komunikaci na ul. 28. října v oblasti zastávky Dům energetiky. Autobusy při objíždění těchto vozidel musí přejíždět reliéfní pás. (Je potřeba řešit ihned s Policií.) Žádost na posunutí označníku o 20 m vpřed na zastávce Sad B. Němcové na Sokolské třídě. (V minulosti již bylo řešeno. Není možné z mnoha důvodu, např. sloup v prostoru zastávky, stížnosti obyvatel přilehlého domu apod.) Požadavek na zřízení připoje mezi 18 až 20 hod. na zastávce U Švasty z linek č. 29, 30 nebo 38 na linku č. 22. Je zde jen minutový rozdíl a cestující nestíhají přestoupit. (Zajištěno.) Na tramvajové i autobusové zastávce Stará ocelárna směr Mírové náměstí nesvítí přímo u zastávky lampa. (Dopravní náměstek domluvil s Dopravním inspektorátem, že po dobu jednoho týdne zde bude 2x denně dvě hodiny stát hlídka, která bude řidiče pokutovat.) Na ulici nádražní v oblasti zastávky Stodolní stojí denně mnoho zaparkovaných vozidel. Na přejezdu u Dolu Jeremenko vjíždějí vozidla na červenou. Požadavek na obnovu svislého DZ na tramvajovém trojúhelníku mezi zastávkami Hulvácká- Palkovského-Dolní. (Doplněno.) Příští provozní komise se bude konat ve čtvrtek 7.března 2013 v hod. V Ostravě: Zapsal: Ing. Lukáš Meczner

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný. 23. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fiala, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný, Řezníčková, Protivínský.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Přítomni: Ing. Hladký, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Maloušová, Řezníčková, Bambušek, Carbol Hosté: Ing. Kadlučka,

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Krupa, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 30. 8. 2012 Zápis č. 41 Přítomni: Bělka, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Franek, Maloušová, Pokorný, Tořová. 23.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 3. 2012 Zápis č. 37 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 1. 2012 Zápis č. 35 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA a.s. Odbor Technologie dopravy, Poděbradova 494/2, 701 71 Ostrava Mor. Ostrava, tel. 59 740 1152,fax: 59 740 1095, e-mail: ddrlik@dpo.cz DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 16.6.2008 Zápis

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 4. 2012 Zápis č. 38 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fister, Carbol, Maloušová, Pokorný, Orszulik, Protivínský. 31. Připomínky

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 10. 2016 Zápis č. 81 Přítomni: Bortlíček, Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Smital, Ing.

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 9. 2016 Zápis č. 80 Přítomni: Carbol, Fiala, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Orszulik, Ing. Vaverka 66.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 10. 2014 Zápis č. 61 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Bortlíček, Carbol, Filipovský, Maloušová, Pokorný.

Více

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem.

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem. Název normy: Stanovení tras režijních přejezdů v autobusové dopravě Kategorie a číslo normy: Služební příkaz Technologie dopravy Strana: 2 / 2 Cílem služebního příkazu je sjednotit režijní přejezdy mezi

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 12. 2014 Zápis č. 63 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Bortlíček, Hikl, Maloušová, Orszulik 58. Připomínky z jednání

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 2. 2015 Zápis č. 65 Přítomni: Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Maloušová. 58. Připomínky z jednání DPK č. 58 konané

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Dopravní značky 7. část

Dopravní značky 7. část Dopravní značky 7. část Vodorovné dopravní značky Umístění a provedení vodorovných dopravních značek (1) Vodorovné dopravní značky jsou vyznačeny na pozemní komunikaci. (2) Vodorovné dopravní značky jsou

Více

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití Příloha č. 8 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Vodorovné dopravní značky 1. Podélné čáry V la Vlb Podélná čára souvislá Značka se pouz1va zejména k oddělení jízdních pruhů s protisměrným provozem, k oddělení

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16 TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 4.2. 2016 Zápis č. 16 Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Smital, Hikl, Vorel, Maloušová, Bortlíček 16. Připomínky z jednání TPK č. 16 konané dne 4.2.2016

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105 úsek dopravní tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) 7. 2. 2019 Zápis č. 105 Přítomni: Adamowicz, Bortlíček, Fabián, Fluksa, Ing. Hladký, Maloušová, Ing. Meczner, Ing. Mlčák, Ochman, Orszulik,

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 11. 2014 Zápis č. 62 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Carbol, Hikl, Maloušová, Orszulik,

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ Správa veřejného statku města Plzně úsek koncepce a dopravního inženýrství Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ vyhodnocení dopravního průzkumu konaného

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. 1. Výstražné dopravní značky 2. Značky upravující přednost 3. Zákazové dopravní značky 4. Příkazové dopravní značky C 1 Kruhový objezd C

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx Page 1 of 5 Zrušené zastávky veřejné osobní dopravy: NH jídelna přilehlé okolí je v docházkové vzdálenosti zastávky NH hlavní brána, zastávka bude nadále obsluhována vnitropodnikovou dopravou NH vysoké

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY

Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY 1. Pojmy a definice Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY Zastávka předepsaným způsobem označené a vybavené místo, určené k nástupu, výstupu nebo přestupu cestujících. Třídění zastávek se provádí

Více

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení. Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda:

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení. Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda: KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení KŘIŽ 02 Úrovňové obecně.ppt 2 Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda: přednost v jízdě není upravena dopravním značením (platí

Více

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II 1) Cyklista odbočující vlevo, musí dát přednost v jízdě a) všem vozidlům jedoucím v obou směrech b) jen protijedoucím tramvajím a motorovým vozidlům c) všem protijedoucím

Více

Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference

Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference téma #9 Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference Vojtěch Novotný, Tomáš Prousek ČVUT v Praze Fakulta dopravní, Ústav dopravních systémů Regionální organizátor

Více

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6.1. Stávající stav Úsek komunikace ilustruje následující letecký snímek (zdroj: mapy.cz) se zakreslením příčných profilů s označením 6.1. až

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY Zásady pro dopravní značení na pozemních komunikacích TP 65 Zásady pro vodorovné dopravní značení

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 15. Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 15. Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 3.12. 2015 Zápis č. 15 Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel 15. Připomínky z jednání TPK č. 15 konané dne 3.12.2015 15.1. U starších

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 32. Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 32. Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 7. 3. 2019 Zápis č. 32 Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula 26. Připomínky z jednání TPK č. 25 konané dne 4.1.2018 26.4. Hlášení

Více

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 Vypracoval: Ing. Miroslav Grossmann srpen 2008 Opatření 1: úprava SSZ 4.628b Modřanská

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.)

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.) ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novinky a změny k 20. 2. 2016 (zákon č. 48/2016 Sb.) Co se mění? Zákonem č. 48/2016 Sb. je novelizován zákon o provozu na pozemních komunikacích (č. 361/2000 Sb.). Podstata úprav Hlavní

Více

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2 JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2 1. Principy dispozičního uspořádání křižovatek Princip A - Volba typu a geometrických prvků podle intenzity dopravy Princip B - Odbočování

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20502/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých dopravních značek upravuje

Více

Informativní značky. Okruh (č. IP 1a)

Informativní značky. Okruh (č. IP 1a) Informativní značky Podle 63 odst. 1 písm. e) zákona o silničním provozu svislé informativní dopravní značky poskytují účastníku provozu na pozemních komunikacích nutné informace, slouží k jeho orientaci

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů.

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050289 Do úseku pozemní komunikace označeného vyobrazenou

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací NÁVRH SIGNÁLNÍHO PROGRAMU ZADANÉ KŘIŽOVATKY

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací NÁVRH SIGNÁLNÍHO PROGRAMU ZADANÉ KŘIŽOVATKY Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací NÁVRH SIGNÁLNÍHO PROGRAMU ZADANÉ KŘIŽOVATKY OBECNĚ Signální program je program řízení světelného signalizačního zařízení (SSZ), který

Více

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 16. 5. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Vodorovné dopravní značky

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 16. 5. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Vodorovné dopravní značky VY_12_INOVACE_1JON14 Autor: Mgr. Radmila Jonešová Datum: 16. 5. 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Rozvoj čtenářské gramotnosti Dopravní výchova Dopravní značky

Více

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové OBSAH Obsah... 1 KLÍČOVÁ DATA... 2 ZÁSADNÍ Rozpory s platnými technickými předpisy... 3 Ostatní závady... 12 1 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U KORUNY V HRADCI KRÁLOVÉ Ing. Pavel Řehák, 2015 Tento dokument popisuje

Více

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Zveřejněno 7. srpen 2014 Od pondělí 11. 8. 2014 (cca od 04:00 h) do neděle 17. 8. 2014 (24:00 h), z důvodů opravy

Více

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/392488/19/OD/Pot Sp. zn.: S-SMO/382887/19/OD Vyřizuje: Ing. Vojtěch Potocký Telefon: +420 599 442 378 Fax: +420 599 442 034 E-mail:

Více

PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 133 ZÁSADY PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH (DRUHÉ VYDÁNÍ) Aktualizace 2011 Předmětem aktualizace je druhé vydání Zásad pro vodorovné dopravní značení na pozemních komunikacích

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20504/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Druh stavby: Místo stavby: SILNICI I/14 HORNÍ SYTOVÁ HRABAČOV obnova krytu vozovky kraj liberecký, obce Víchová nad Jizerou a Jilemnice Katastrální území: Horní

Více

BRNO - PISÁRKY. Sledovaná část cyklostezky

BRNO - PISÁRKY. Sledovaná část cyklostezky Cyklistická doprava 2. Intenzita dopravy Hodnoty roční denní průměrné intenzity na místní 1. Celková situace Město Brno je druhé největší město České republiky co do rozlohy i co do počtu obyvatel. S okolím

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

Informativní značky provozní

Informativní značky provozní Informativní značky provozní Podle 63 odst. 1 písm. e) zákona o silničním provozu svislé informativní dopravní značky poskytují účastníku provozu na pozemních komunikacích nutné informace, slouží k jeho

Více

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma.

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma. linka A 0 0 0 Krajský úřad 1-77 17:45 18:05 18:25 22:05 22:25 22:45 23:05 23:25 23:45 0:05 0:15 0:25 K K 9 Svinov mosty h.z. 1-3-4-77 K K K K K K K K K 0:14 0:24 0:34 K 12 K Poruba vozovna 4-77 17:57 18:17

Více

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů Videoškolení řidičů - referentů V tomto videoškolení se zaměříme na: Základní pojmy Povinnosti řidiče Přeprava osob Směr a způsob jízdy Vybrané povinnosti Dopravní nehody Bodový systém Základní pojmy Účastník

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 11852/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 18.03.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Statutární město České Budějovice ÚPRAVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ RUDOLFOVSKÁ TŘÍDA ČESKÉ BUDĚJOVICE DZ RUDOLFOVSKÁ

Statutární město České Budějovice ÚPRAVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ RUDOLFOVSKÁ TŘÍDA ČESKÉ BUDĚJOVICE DZ RUDOLFOVSKÁ INVESTOR Statutární město České Budějovice nám. Přemysla Otakara II., č.1,2, 370 92 České Budějovice PROJEKTANT ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT ING. MILAN BERNÁŠEK VYPRACOVAL KONTROLOVAL STAVBA NÁZEV ING. TOMÁŠ

Více

nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob nebo k neprodlenému naložení nebo

nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob nebo k neprodlenému naložení nebo Zastavení a stání Problematiku zastavení a stání upravuje zákon o silničním provozu v 25 až 27. Obecnou úpravu zákona doplňuje místní úprava prostřednictvím svislých a vodorovných dopravních značek. Místní

Více

C_E-28082006-114438-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7

C_E-28082006-114438-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7 C_E-28082006-114438-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7 1) [2 b.] Vozka, který řídí potahové vozidlo, je: a) Řidičem. b) Průvodcem vedených a hnaných zvířat. c) Jezdcem na zvířeti. 2) [2 b.] Řidič

Více

Městský úřad Český Brod Odbor dopravy a obecní živnostenský úřad náměstí Husovo 70 282 01 Český Brod

Městský úřad Český Brod Odbor dopravy a obecní živnostenský úřad náměstí Husovo 70 282 01 Český Brod Městský úřad Český Brod Odbor dopravy a obecní živnostenský úřad náměstí Husovo 70 282 01 Český Brod Č.j.: MUCB 12904/2015/OD/Ka V Českém Brodě dne 11.5. 2015 SPIS : Č.j.: MUCB 8809/2015/OD/Ka Oprávněná

Více

TRAMVAJOVÉ LINKY V PROVOZU

TRAMVAJOVÉ LINKY V PROVOZU 1 1 14..99 Dubina - Poliklinika - Důl Jeremenko - Náměstí Republiky - Hlavní Dubina Interspar - Dubina - Poliklinika - Důl Jeremenko - Náměstí Republiky - Hlavní 1..2005 1.7.2009 Dubina Interspar - Dubina

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Přítomni: Fluksa, Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Maloušová, Pokorný, Tkoč, Tříska 58. Připomínky z

Více

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, 140 00 Praha 4 Krč Tento dokument není dopravní studií. Jedná se o zápis z návštěvy dopravních expertů (projektantů Bezpečných cest do školy), který obsahuje doporučení

Více

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Návrhové prvky

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Návrhové prvky KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Návrhové prvky KŘIŽ 04 Úrovňové Rozhledy.ppt 2 Související předpis ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na pozemních komunikacích, listopad 2007 kapitola 5.2.9

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Studie úpravy křižovatky Lidická - Zborovská a SSZ 5.068-1 - OBSAH OBSAH... 2 SEZNAM ZKRATEK... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. ZADÁNÍ A NÁVRH ŘEŠENÍ... 3 4. ZMĚNY DOPRAVNÍHO

Více

Dopravní značky 10. část

Dopravní značky 10. část Dopravní značky 10. část SPECIÁLNÍ OZNAČENÍ VOZIDEL A OSOB (1) Speciální označení vozidel jsou a) "Označení vozidla přepravujícího osobu těžce postiženou nebo těžce pohybově postiženou" (č. O 1), O1 67

Více

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, 739 61 Třinec ČÍSLO JEDN.: SPIS. ZN.: MMT/10583/2019/Do/Ba VYŘIZUJE: Ing. Lada Bartošová TELEFON: 558 306 296 E-MAIL: epodatelna@trinecko.cz DATUM:

Více

Výstražné dopravní značky. Název, význam a užití

Výstražné dopravní značky. Název, význam a užití Příloha č. 1 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Výstražné dopravní značky Číslo A la Zatáčka vpravo Značka upozorňuje na zatáčku (směrový oblouk) vpravo, jehož A lb Zatáčka vlevo Značka upozorňuje na zatáčku (směrový

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 3. týden Rozhledy, přechody pro chodce a místa pro přecházení, zastávky autobusu Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz

Více

Výstražné dopravní značky

Výstražné dopravní značky Podle 63 odst. 1 písm. a) zákona o silničním provozu svislé výstražné dopravní značky upozorňují na místa, kde účastníku provozu na pozemních komunikacích hrozí nebezpečí a kde musí dbát zvýšené opatrnosti.

Více

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, I. Úvodní ustanovení K zajištění plynulého a bezpečného provozu, ochraně majetku a bezpečnosti cestujících a dalších uživatelů v prostorách autobusového nádraží v Kroměříži (dále jen AN), a k zajištění

Více

Zákazové dopravní značky

Zákazové dopravní značky Podle 63 odst. 1 písm. c) zákona o silničním provozu svislé zákazové dopravní značky ukládají účastníku provozu na pozemních komunikacích zákazy nebo omezení. V České republice konkrétně existují následující

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

PRAVIDLA PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

PRAVIDLA PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH PRAVIDLA PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH 1 11: SMĚR A ZPŮSOB JÍZDY (1)Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: MULTM/0019973/17/DOP/JLa Č.j.: MULTM/0048049/17/DOP/JLa Vyřizuje: Josef Landa Tel.:

Více

11.12.2011. Pravý odbočovací pruh PŘÍKLAD. Místní sběrná komunikace dvoupruhová s oboustranným chodníkem. L d s 10

11.12.2011. Pravý odbočovací pruh PŘÍKLAD. Místní sběrná komunikace dvoupruhová s oboustranným chodníkem. L d s 10 11.1.011 SMK Příklad PravýOdbočovací.ppt SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ KOMUNIKACE programu č.3 B Návrhstykovékřižovatky s pravým odbočovacím pruhem Návrh křižovatky: Nakreslete ve vhodném měřítku situační výkres

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Bítov Obec Skřipov Obec Těškovice Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště ul. Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Č. j.: MULTM/0070381/18/DOP/JLa Sp. zn.: MULTM/0052302/18/DOP/JLa Vyřizuje: Josef Landa Telefon:

Více

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA Analýza stavu Řešené území se nachází v severní části města Chropyně. Jedná se o prostor před železničním nádražím a přilehlou

Více

ZÁSADY PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

ZÁSADY PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 133, Dodatek č. 1 MINISTERSTVO DOPRAVY ZÁSADY PRO VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY Dodatek č. 1 k II. vydání Schváleno Ministerstvem dopravy pod č.j. 22/2012-120-STSP/2

Více

Informace o uzavírce komunikace II/304

Informace o uzavírce komunikace II/304 Informace o uzavírce komunikace II/304 Oprava hlavní komunikace v naší obci proběhne od 31.3. do 29.9.2014. Začátek je jistý. Konečný termín může být dřívější, pokud se podaří najít pracovní postupy, které

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 11

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 11 TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 5.2. 2015 Zápis č. 11 Přítomni: Hladký, Hikl, Maloušová, Tomala, Benda, Boháček, Maceček 11. Připomínky z jednání TPK č. 11 konané dne 5.2.2015 11.1. Kvalita úklidu kabin vozů

Více

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení 500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 301. Tato značka zakazuje: + a) Vjezd vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje vyznačenou mez. b) Vjezd šestinápravovým

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce:

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce: Výluky na období 31.08.2015-06.09.2015 177 - Pňovany zastávka - Bezdružice (a zpět) Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 31.08.2015

Více

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A PŘECHODY SE SSZ Přechody pro chodce v rámci křižovatek zkušenosti s naplňováním ustanovení ČSN 73 6110 Z1 Stávající přechody pro chodce na křižovatkách, které vznikly před změnou uvedené ČSN, často doporučenou

Více

Název, význam a užití

Název, význam a užití Příloha č. 9 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Světelné signály 1. Světelné signály Číslo Sl Tříbarevná soustava s plnými signály S la - Signál s červeným světlem Stůj!" Signál znamená pro řidiče povinnost zastavit

Více

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od Upozornění pro cestující a veřejnost Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od 12.7.2019 Od pátku 12.7.2019 z důvodu uzavírky místní komunikace okolo sokolovny (pokládka nového asfaltového povrchu)

Více