Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 39

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39"

Transkript

1 Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní ulice, zavazí tam stojící kamiony, prověřit výhledové podmínky. (Majitelem silnice bylo určeno město, jakmile se tato cesta zavede do systému, posíláme žádost na úpravu dopravního řešení. Ještě se čeká vyřešení detailů mezi majetkovým odborem MMO a ÚMOb Hrabová.) 29. Připomínky z jednání DPK č. 29 konané dne Na ul. Rudné mezi zastávkami Shopping park (připojení na ul. Rudnou) a zastávkou Výškovická zřídit BUS pruh. Autobusy by tak nemusely vůbec opustit dnešní odstavný pruh. (Průpletový pruh je schválený. Bude se realizovat, současně s BUS pruhem mezi zastávkou U Korýtka Shopping park.) 31. Připomínky z jednání DPK č. 31 konané dne V zastávce Nová Ves vodárna směr Poruba jsou poničené kostky. (Odeslán dopis na SSMSK, oprava byla zařazena do plánu na rok 2012.) V zastávce Hlubinská směr Mírové náměstí je výtluk. (Odeslán dopis na OK, odpověděli, že provedou opravu v lednu 2012.) V zastávce Koksovna J. Šverma směr Mariánskohorská jsou poničené kostky. (Odeslán dopis na SSMSK, oprava byla zařazena do plánu na rok 2012.) 32. Připomínky z jednání DPK č. 32 konané dne Okolo vchodu do transfůzní stanice stojí zaparkovaná auta (ul. Dr. Slabihoudka), řidiči sice volají každý den na policii, jak jsou poučeni, ale již jsou za otravy. (Je zpracován projekt na změnu vodorovného dopravního značení, je schválen a čeká se již na realizaci.)

2 33. Připomínky z jednání DPK č. 33 konané dne V křižovatce Paskovská x rampa Místecká (od Makra) je potřeba obnovit vodorovné značení. Pošleme znova žádost o obnovu. (SSMSK zahrnulo do oprav na rok 2012.) Na zast. Francouzská směr Tesco je prasklý panel. (Odešel dopis na OK. Odešel dopis s urgencí.) Zajistit opravu přihlašování tramvají v křižovatce Vítkovická x 28. října ve směru od Dr. Malého. Pokud jedou dvě tramvaje proti sobě, volno křižovatka nedrží. Také se stává, že neprojedou dvě soupravy za sebou. 34. Připomínky z jednání DPK č. 34 konané dne Na zast. Martinov (BUS) směr Dílny DP Ostrava je shrnutý asfalt. (Odešel dopis se žádostí na opravu. Odešel dopis s urgencí.) Na zastávkách Dílny DP Ostrava (BUS) obnovit vodorovné DZ. (Odešel dopis se žádostí na opravu) Žádost o ořez stromů mezi zast. Žleby a Hošťálkovice. (Odešel dopis se žádostí na opravu. Odešel dopis s urgencí. Období vegetačního klidu skončilo, je potřeba vyčkat opět další rok.) Vzhledem k provozu autobusů na smyčku Opavská je nutno odstranit z ostrůvků pro chodce dopravní značky. Autobusy se mezi ně nevlezou. (Odešel dopis se žádostí na úpravu, odstranění a jejich nahrazení jiným prvkem, který by případně umožnil hladký průjezd). 35. Připomínky z jednání DPK č. 35 konané dne Žádost o zřízení průpletu, aby autobusy přijíždějící na ul. Místeckou od Šídlovce nemusely mezi nájezdovou rampou a zastávkou Benzina jezdit do pravého jízdního pruhu. (Projekt je schválen, čeká se na realizaci.)

3 37. Připomínky z jednání DPK č. 37 konané dne V zastávce Futurum směr Poruba je výtluk ve vozovce. (Odešel se žádostí na opravu.) V zastávce Nová radnice směr vozovna trolejbusů domalovat žlutou barvou také nájezdový klín, začíná sloužit jako parkoviště. (Bude realizováno v týdnu od 14. května 2012.) 38. Připomínky z jednání DPK č. 38 konané dne Za zast. Riegrova směr Koblov na mostě před Odru jsou velké díry ve vozovce. (Odešel dopis z žádostí o opravu) Za zast. Frýdecká na ul. Rudné směr Ocelářská a také na ul. Frýdecké u zast. Technoplyn směr OZO jsou divně namalovány pruhy vodorovného dopravního značení. (Toto je schválně, v současné době se řeší proč a případný jiný způsob řešení) Na (BUS) zast. Mariánské Hory je povrch zastávky upraven nějakou povrchovou úpravou, která je kluzká, když je mokro. (Nic nebylo zjištěno, až bude pršet, provede se zkušební jízda) Před křižovatkou 17. listopadu x Nábřeží SPB na ul. 17. listopadu ve směru na Vřesinskou je propadlý kanál cca 1 metr od kolejí. Byl opraven a propadl se znovu. (Odešel dopis z žádostí o opravu).

4 39. Připomínky z jednání DPK č. 38 konané dne Provést kontrolu umístění označníků ČSAD na zast. Dřevoprodej a Benzina. Autobusy brání našim autobusů tím, že zastavují uprostřed nástupiště Na zastávce Jižní svahy směr Svinov je výtluk ve vozovce Na zastávce Sl. Ostrava kostel směr Most M. Sýkory je výtluk ve vozovce Na zastávce Vratimovská (BUS) směr NH chybí obrubník Na smyčce Výškovice (BUS) by bylo potřeba zpevnit okraje, jsou rozježděné Na zastávce Ludvíkova (nástupní) visí větev ze stromu, která zasahuje do profilu autobusu Na smyčkách Horní Datyně a Řepiště nejsou výstupní označníky. (Na smyčce Řepiště je problematické umístění výstupní zastávky, vzhledem k ochrannému pásmu plynu. Na smyčce Horní Datyně se provede místní šetření.) Na zastávce Malá strana směr Bytostav je problematické a zajetí k označníku, stojí tam auta a není zde určen prostor zastávky. Vzhledem k rekonstrukci zastávky a výstavby cyklostezky až v roce 2013, by bylo vhodné provést aspoň označení vodorovným DZ Žádost o zavedení nezávazného přípoje mezi l. č. 24 a 39 na zast. Benzina o víkendu. (O letních jízdních řádů, bude ve VJR text, pokud se vozy sjedou, ať na sebe vzájemně vyčkají.) Zodpovídá: ing. Hackenberg Ulice Českobratrská má velké výmoly, úseku mezi radnicí a Husovým sadem pro problematický pro průjezd trolejbusu. Požadavek na vyvěšení omezené rychlosti.

5 Zorganizovat informační kampaň ohledně přepravy psů (náhubky) Žádost o umístění zrcadla při sjíždění rampou z ul. Českobratrské na ul. Bohumínskou směr Kamenec. V ostrém úhlu je pro řidiče autobusu špatný rozhled Podle úpravy legislativy by měl být každý přechod pro chodce označen svislou dopravní značkou. Na křižovatce Mariánskohorská x Muglinovská x Nádražní ve směru na hlavní nádraží tomu tak není Mezi zast. Konzervatoř a Českobratrská přes most je vybudována u chodníku cyklostezka, ale není označena dopravní značkou Křižovatka ÚMOb Jih již nepreferuje tramvaje v případě zpoždění Žádost o úpravu cyklu na přechodu Sámova, aby bylo možno tímto místem projet tramvají bez zastavení V hale vozovny Křivá je problém se seřízením času. Dálkově signál nepřijde. Zodpovídá: ing. Vaverka Ze zast. Muglinovská (TRAM) ve večerních hodinách odjede pouze jedna souprava díky délce cyklu. Jelikož tam jezdí i autobusy, toto je problém Křižovatka Palace jede v zkráceném režimu až do 6 hodin ráno. Vzhledem k výjezdu tramvají z vozovny, se tvoří fronty Prověřit možnost vypnutí křižovatek Palace a Poděbradova po dobu uzávěry ul. 28. října.

6 Úkoly a připomínky, které se již nadále nebudou sledovat. Žádost o zřízení BUS pruhu od benzínové pumpy za zast. Moravská až k zast. Dřevoprodej a mezi těmito zastávkami i v opačném směru. - zřízeno proveden nástřik. Při výjezdu ze smyčky Michálkovice (vlevo, zejména u linek č. 23, 49 a 97) je zhoršený rozhled a auta přijíždějící od zast. U Lékárny nedodržují předepsanou rychlost. Bylo by vhodné požádat policii o pomoc, zejména o kontrolu dodržování rychlosti případně a snížení rychlosti dopravní značkou. - těsně před realizací projektu byl zamítnut ze strany MMO a Policie. Bylo by vhodné vytvořit preventivní hlášení do vozidel na téma psi, náhubky, placení za přepravu jízdních kol. - vedení podniku se rozhodlo tuto problematiku řešit jinak, nikoliv hlášením. Mezi zast. Kepkova a Koněvova je obchůdek, kde stojí auta a ty je problém objet. Je zde nově instalován středový ostrůvek pro přecházející chodce a trolejbus již nemůže parkující auta objet v protisměru. Prosba o umístění značky zakazující stání. - dopravní značení upraveno. Ve směru od Husova sadu na Konzervatoř, před přechodem pro chodce, před křižovatkou Českobratrská x Nádraží je výtluk ve vozovce až do drátů. - opraveno. Žádost řidičů o instalaci posuvného okna v kabině řidiče ve vozech Vario. Bylo by vhodnější než výklopné. - nové vozy, které budou vyrobeny, budou již mít posuvné okno. V nejnovějších vozech Vario při otevřených dveřích nelze dát signál výstraha. Tento signál jde pouze při zavírání dveří. - bude se konzultovat s výrobcem možnost signalizace při otevřených dveřích. Ve vozech T6 se upravilo zavírání dveří a přidala se prodleva. Pokud si řidič otevře jen první dveře a jde si např. přehodit výhybku dveře nelze zavřít hned, ale prodleva je zde také. Ostatní vozy s dveřmi Bahoza tuto prodlevu u předních dveří nemají. - na vozech T6 momentálně nejsou pohony Bahoza, ale zastaralé ČKD, které jsou jen upraveny dle požadavku Drážní inspekce. Další úprava byla složitá. Probíhá ale výběrové řízení na dodavatele nových dveřních pohonů, kde tento požadavek bude možno realizovat. Při jízdě sněhových pluhů dostávají řidiči příkaz o zákazu plužení tratí, které jsou součástí komunikace. Např. jeden z incidentů se stal 16. února Tramvaje pak mají problémy projet trať. - v minulosti spíše vznikl problém při metení pluhu do již vyčištěné komunikace. V příští zimě se bude více dbát na domluvě mezi DPO a OK.

7 Příští provozní komise bude se konat ve čtvrtek 28. června 2012 v hod. V Ostravě: Zapsal: Ing. Robert Hackenberg

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 4. 2012 Zápis č. 38 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Přítomni: Ing. Hladký, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Maloušová, Řezníčková, Bambušek, Carbol Hosté: Ing. Kadlučka,

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 3. 2012 Zápis č. 37 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 1. 2012 Zápis č. 35 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 30. 8. 2012 Zápis č. 41 Přítomni: Bělka, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Franek, Maloušová, Pokorný, Tořová. 23.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný. 23. Připomínky

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA a.s. Odbor Technologie dopravy, Poděbradova 494/2, 701 71 Ostrava Mor. Ostrava, tel. 59 740 1152,fax: 59 740 1095, e-mail: ddrlik@dpo.cz DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 16.6.2008 Zápis

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 2. 2013 Zápis č. 46 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Fister, Ing. Meczner, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31. Připomínky z jednání

Více

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem.

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem. Název normy: Stanovení tras režijních přejezdů v autobusové dopravě Kategorie a číslo normy: Služební příkaz Technologie dopravy Strana: 2 / 2 Cílem služebního příkazu je sjednotit režijní přejezdy mezi

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fiala, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný, Řezníčková, Protivínský.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Krupa, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31.

Více

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ PROVĚŘENÍ PRŮJEZDNOSTI NAVRHOVANÉ TRASY LINKY 101 V ÚSEKU TOLSTÉHO HUSINECKÁ U PAMÁTNÍKU Datum: Čtvrtek 16. 5. 2019 Ing. Jan Vegner MHMP, odbor dopravy Ivo Milec MHMP, odbor dopravy

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 9. 2016 Zápis č. 80 Přítomni: Carbol, Fiala, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Orszulik, Ing. Vaverka 66.

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 10. 2016 Zápis č. 81 Přítomni: Bortlíček, Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Smital, Ing.

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 5 ZASTÁVKY doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Řešení zastávek na lince Druhy zastávek - nácestné (většina

Více

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Zveřejněno 7. srpen 2014 Od pondělí 11. 8. 2014 (cca od 04:00 h) do neděle 17. 8. 2014 (24:00 h), z důvodů opravy

Více

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx Page 1 of 5 Zrušené zastávky veřejné osobní dopravy: NH jídelna přilehlé okolí je v docházkové vzdálenosti zastávky NH hlavní brána, zastávka bude nadále obsluhována vnitropodnikovou dopravou NH vysoké

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fister, Carbol, Maloušová, Pokorný, Orszulik, Protivínský. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 12. 2014 Zápis č. 63 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Bortlíček, Hikl, Maloušová, Orszulik 58. Připomínky z jednání

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka tras: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Veleslavínská Stamicova (A XXX) 1,5 km DIR 2.950.xxx Datum vyhotovení: 15.5.2009 Zpracování: Přílohy: KCD (www.praha-mesto.cz/cyklo,

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 10. 2014 Zápis č. 61 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Bortlíček, Carbol, Filipovský, Maloušová, Pokorný.

Více

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma.

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma. linka A 0 0 0 Krajský úřad 1-77 17:45 18:05 18:25 22:05 22:25 22:45 23:05 23:25 23:45 0:05 0:15 0:25 K K 9 Svinov mosty h.z. 1-3-4-77 K K K K K K K K K 0:14 0:24 0:34 K 12 K Poruba vozovna 4-77 17:57 18:17

Více

Dopravní značky 7. část

Dopravní značky 7. část Dopravní značky 7. část Vodorovné dopravní značky Umístění a provedení vodorovných dopravních značek (1) Vodorovné dopravní značky jsou vyznačeny na pozemní komunikaci. (2) Vodorovné dopravní značky jsou

Více

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6.1. Stávající stav Úsek komunikace ilustruje následující letecký snímek (zdroj: mapy.cz) se zakreslením příčných profilů s označením 6.1. až

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

Opatření obecné povahy

Opatření obecné povahy MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A DOPRAVY Dle rozdělovníku Vaše značka: Číslo jednací: ÚMČP17 012379/2019/ŽPD/Ta Spisová značka: S-ÚMČP17 012379/2019/2 Vyřizuje: Taraba

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 11. 2014 Zápis č. 62 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Carbol, Hikl, Maloušová, Orszulik,

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-8959/2016 Č.J.: MeDO-59063/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A PŘECHODY SE SSZ Přechody pro chodce v rámci křižovatek zkušenosti s naplňováním ustanovení ČSN 73 6110 Z1 Stávající přechody pro chodce na křižovatkách, které vznikly před změnou uvedené ČSN, často doporučenou

Více

STAVEBNÍ INTEGRACE. Společné zastávky a záchytná parkoviště

STAVEBNÍ INTEGRACE. Společné zastávky a záchytná parkoviště STAVEBNÍ INTEGRACE Společné zastávky a záchytná parkoviště Stavební integrační opatření Propojovací tratě a přestupní uzly (v minulé přednášce) Společné zastávky a záchytná parkoviště (v této přednášce)

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití Příloha č. 8 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Vodorovné dopravní značky 1. Podélné čáry V la Vlb Podélná čára souvislá Značka se pouz1va zejména k oddělení jízdních pruhů s protisměrným provozem, k oddělení

Více

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Následně budou zpracovány výstupy s návrhem opatření Tištěná podoba letáku - 12 respondentů Cílová skupina projektu: - rodiče dětí, kteří

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. 1. Výstražné dopravní značky 2. Značky upravující přednost 3. Zákazové dopravní značky 4. Příkazové dopravní značky C 1 Kruhový objezd C

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 2. 2015 Zápis č. 65 Přítomni: Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Maloušová. 58. Připomínky z jednání DPK č. 58 konané

Více

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 69, aktualizace 0 MINISTERSTVO DOPRAVY Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY II. VYDÁNÍ Aktualizace 0 (po prvních připomínkách) Schváleno Ministerstvem

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

Seznam linek zařazených do ODIS stav k 1. 1. 2016

Seznam linek zařazených do ODIS stav k 1. 1. 2016 Seznam linek zařazených do stav k 1. 1. 2016 1 915001 DPO MHD Ostrava 2 915002 DPO MHD Ostrava 3 915003 DPO MHD Ostrava 4 915004 DPO MHD Ostrava 5 915005 DPO MHD Ostrava 6 915006 DPO MHD Ostrava 7 915007

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 6 TYPY A UMÍSTĚNÍ ZASTÁVEK doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava 1. Hlavní trendy úprav Autobusové zastávky

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20504/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ Správa veřejného statku města Plzně úsek koncepce a dopravního inženýrství Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ vyhodnocení dopravního průzkumu konaného

Více

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Zápis z jednání dopravní komise konané dne 05.10.2016 na MÚ v Žatci Přítomni: členové: tajemník komise: hosté: ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš, ing. Dušek, Makuka Kopřivová Špička, Dobruský, Solar

Více

PLUMLOVEM BEZPEČNĚ NA ZELENOU Výsledky dotazníkového šetření

PLUMLOVEM BEZPEČNĚ NA ZELENOU Výsledky dotazníkového šetření PLUMLOVEM BEZPEČNĚ NA ZELENOU 2012 Výsledky dotazníkového šetření Plumlov, 27.6.2012 Způsob dopravy do školy žáci ZŠ Plumlov Způsob dopravy do školy Pěšky s rodiči 16 Pěšky bez doprovodu 96 Auto 48 Autobus

Více

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, I. Úvodní ustanovení K zajištění plynulého a bezpečného provozu, ochraně majetku a bezpečnosti cestujících a dalších uživatelů v prostorách autobusového nádraží v Kroměříži (dále jen AN), a k zajištění

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ V předkládané dokumentaci jsou zapracovány připomínky veřejnoprávních organizací z projednávání studie Doprava, Světovar II 07/2012. V této podobě bylo dopravní řešení odsouhlaseno.

Více

MHD KUTNÁ HORA (návrh změn linkového vedení)

MHD KUTNÁ HORA (návrh změn linkového vedení) MHD KUTNÁ HORA 2020 (návrh změn linkového vedení) LINKOVÉ VEDENÍ A PARAMETRY LINEK Linka č. 1: (Malín, u restaurace Malín) Hlavní nádraží Sedlec, ÚNS Sedlec, Tabák Čechova Opletalova Sídliště Šipší Sběrná

Více

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové OBSAH Obsah... 1 KLÍČOVÁ DATA... 2 ZÁSADNÍ Rozpory s platnými technickými předpisy... 3 Ostatní závady... 12 1 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U KORUNY V HRADCI KRÁLOVÉ Ing. Pavel Řehák, 2015 Tento dokument popisuje

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 3. týden Rozhledy, přechody pro chodce a místa pro přecházení, zastávky autobusu Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz

Více

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova MAGISTRÁT MĚSTA KARVINÉ Odbor rozvoje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 25. 07. 2018 ČÍSLO JEDNACÍ: SPISOVÁ ZNAČKA: SMK/114059/2018 SMK/111580/2018/03 VYŘIZUJE: Ing. Maria Palová TELEFON: 596 387 481 E-MAIL: epodatelna@karvina.cz

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31019/2016 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 11 V Lanškrouně

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Bítov Obec Skřipov Obec Těškovice Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY LIBEREC - JABLONEC NAD NISOU DATUM: 18.4.2017, 17:00 MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE ZAPSAL: ING. KAREL KRÁLÍČEK ÚVOD: Ing. Jan Kašík, NDCON - Krátké

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 1. Informace o škole Název školy : Základní škola Lelekovice, Hlavní 102, Lelekovice, Brno-venkov Adresa : Hlasvní 102/, Lelekovice 66431, Brno-venkov Web : www.zslelekovice.cz

Více

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MHD základní údaje Projekt preference městské hromadné dopravy v Praze Na základě schváleného programu preference MHD

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: D-28082006-114939-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: D 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty.

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. 1. Cyklista před přechodem pro chodce je povinen a) umožnit chodci, který je na přechodu nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II 1) Cyklista odbočující vlevo, musí dát přednost v jízdě a) všem vozidlům jedoucím v obou směrech b) jen protijedoucím tramvajím a motorovým vozidlům c) všem protijedoucím

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20502/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice Průtah obcí včetně dopravních opatření II/42 2, Pod ivín 1. Celková situace Lednice je významná jihomoravská vinařská obec, leží přibližně 6 km severozápadně od bývalého okresního města Břeclav. Sledovaný

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105 úsek dopravní tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) 7. 2. 2019 Zápis č. 105 Přítomni: Adamowicz, Bortlíček, Fabián, Fluksa, Ing. Hladký, Maloušová, Ing. Meczner, Ing. Mlčák, Ochman, Orszulik,

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. MINISTERSTVO DOPRAVY ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 3 KŘIŽOVATKY SCHVÁLENO MD OPK Č.J. 18/2012-120-TN/1 ZE DNE 1. 3. 2012 S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2012 SE SOUČASNÝM

Více

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí.

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí. 3. VEŘEJNÁ DOPRAVA Základní charakteristiky veřejné dopravy Dopravní obslužnost v Plzni a jejím okolí je zajišťována Integrovanou dopravou Plzeňska (IDP). Systém byl spuštěn roku 2002 v oblasti asi do

Více

Dopravně znalostní soutěž Aktivu města Ostravy pro BESIP

Dopravně znalostní soutěž Aktivu města Ostravy pro BESIP 1 a.) Při vjezdu na kruhový objezd označený dopravními značkami (viz. foto) řidič: A - musí vždy použít blinkr pro odbočení vpravo. B - nedává znamení o změně směru. C - střídavě zapíná a vypíná potkávací

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce:

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce: Výluky na období 31.08.2015-06.09.2015 177 - Pňovany zastávka - Bezdružice (a zpět) Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 31.08.2015

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/392488/19/OD/Pot Sp. zn.: S-SMO/382887/19/OD Vyřizuje: Ing. Vojtěch Potocký Telefon: +420 599 442 378 Fax: +420 599 442 034 E-mail:

Více

PŘEHLED SILNIČNÍ SÍTĚ

PŘEHLED SILNIČNÍ SÍTĚ PŘEHLED SILIČÍ SÍTĚ Třída I. II. III. silnice úseku pojmenování silnice dlažba kostky beton živice penetr. štěrk nezpev. celkem plocha šířka příslušenství k silnici úsek celkem komun. vozov. mosty chod.

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč

Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, Praha 4 Krč Škola sv. Augustina Hornokrčská 3, 140 00 Praha 4 Krč Tento dokument není dopravní studií. Jedná se o zápis z návštěvy dopravních expertů (projektantů Bezpečných cest do školy), který obsahuje doporučení

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Studie úpravy křižovatky Lidická - Zborovská a SSZ 5.068-1 - OBSAH OBSAH... 2 SEZNAM ZKRATEK... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. ZADÁNÍ A NÁVRH ŘEŠENÍ... 3 4. ZMĚNY DOPRAVNÍHO

Více

ANALÝZA INTRAVILÁNOVÉ ÚSEKY

ANALÝZA INTRAVILÁNOVÉ ÚSEKY Úsek Silnice 300 voz/24h Dolní Vinice - Vehlovice složité řešení administrativa KRAJ jednoduché řešení I/9 SÚS Mnichovo Hradiště ANALÝZA INTRAVILÁNOVÉ ÚSEKY 2000 voz/24h Lokalita: Mělník Foto: pohled směr

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11

Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11 Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11 Průzkumy a šetření 1) Automobilová doprava (křižovatkový a kordonový průzkum) 2) Hromadná doprava (kalibrační profilový průzkum) 3) Cyklistická doprava

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY POUŽITÍ (zdroj: novela TP č. 85, srpen 2013) místní komunikace funkční skupiny C a D1 ojediněle

Více

Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje Brno dne MMB/ /2018 Zn.:OD/ /KOT

Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje Brno dne MMB/ /2018 Zn.:OD/ /KOT ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje Brno dne MMB/0097855-2-2/2018 Zn.:OD/0097855-2- 2/KOT 5400/OD/MMB/0097855/2018 Ing.Kotisa Dušan tel. 542 174 207 2018-11-26

Více

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 169, aktualizace 2012 MINISTERSTVO DOPRAVY Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY II. VYDÁNÍ Aktualizace 2012 Schváleno Ministerstvem dopravy pod

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113149-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

Dopravní značení. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály

Dopravní značení. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Dopravní značení Dopravní značení Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Předpisy Zákon č. 361/2000 Sb. (obecné zásady upravující význam a užití svislých

Více

Dopravní značení. Dopravní značení. Předpisy 20.04.2016. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály

Dopravní značení. Dopravní značení. Předpisy 20.04.2016. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Dopravní značení Dopravní značení Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Předpisy Zákon č. 361/2000 Sb. (obecné zásady upravující význam a užití svislých

Více

Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích

Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích MAGISTRÁT MĚSTA KARVINÉ Odbor rozvoje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: ČÍSLO JEDNACÍ: MMK/107780/2016 SPISOVÁ ZNAČKA: MMK/100088/2016 VYŘIZUJE: Ing. Alica Medková TELEFON: 596 387 485 E-MAIL: epodatelna@karvina.cz

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Městský obvod Polanka n. O. Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně k opravám

Více

ALARM. Statistika dopravních nehod dětí

ALARM. Statistika dopravních nehod dětí ALARM Statistika dopravních nehod dětí leden 2006 Číslo projektu: 1F44/L/058/050 Zadavatel: Ministerstvo dopravy Styčný pracovník: Blanka Sunkovská Datum: leden 2006 Zodpovědný řešitel: Řešitel: Spoluřešitelé:

Více

6. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy

6. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy 700. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy.1. Dopravní nehodovost Vývoj počtu vozidel a dopravních nehod v letech 1975-2005 (rok 1975 = 100%) 00 500 400 počet vozidel % DN % 300 200 100 0

Více